Çek Magdurları ve 229. Gün



Yakınlarımız,
229 gündür;
zindanlardadır.

Arkadaşlarımız,
229 gündür;
yakalanma tedirginliğiyle yaşamaktadır.

Çek Mağdurları;
31/12/2008 tarihinden itibaren geçerliliğini yitirmiş bir yasayla,
229 gündür zindanlarda tutulmaktadır.
Çek Mağdurları;
Yürürlükte olmayan bir kanunla,
229 gündür kaçak yaşamak zorunda bırakıldılar..

229 gündür;
Annelerimiz, çocuklarımız göz yaşı dökmektedirler.
229 gündür Mahkeme köşelerinde, davalarla, icralarla, hacizlerle boğuşmaktadırlar.

229 gündür;
Çek Mağdurları geçim savaşı vermektedirler
Arkadaşlar;
Bu günden itibaren kanunsuzca yargılandığımız her güne;
bir siyasinin, politikacının ismini verelim..
Ve o gün o kişiye yoğunlaşalım.
Bu Ali Babacan olur, Sadullah Ergin olur, herhangi bir siyasi...
Bugün 17 Ağustos...
229. gün Çek Mağdurlarının günüdür..
Bundan sonraki her geçen gün bir politakacının günüdür..
TBMM Açılana kadar bu mücadelemizi sürdürelim..
İsimleri siz seçin....

ilgili yazılar:
Cek Magdurlari Serbest Kursu

41 yorum:

  1. adaletin olmadığı yerde ilk isim adalet bakanı olmalıdır.elif

    YanıtlaSil
  2. sadullahergin@adalet.gov.tr
    Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü cte@adalet.gov.tr

    NİZAMETTİN KALAMAN CEZA ve TEV. EV. GENEL MÜDÜRÜ 0 312 204 12 88 nkalaman@adalet.gov.tr

    Kanunlar Genel Müdürlüğü kgm@adalet.gov.tr

    KENAN ÖZDEMİR KANUNLAR GENEL MÜDÜRÜ. 0 312 418 67 48 kozdemir@adalet.gov.tr

    YanıtlaSil
  3. ADALET BAKANI UÇ İSİMLERDEN BİRİ PLANSIZ PROGRAMSIZ GÜNDEME ALMAMAK LAZIM. İYİ PLANLI YÜKLENMELİ ERGİNE

    YanıtlaSil
  4. Sayın Burhan Bey,

    Bir Kızılderili savaşçısı; “ bana en onursuz gelen şey, zayıf ve güçsüz düşürülmüş rakibime karşı savaşmak ve onu yenmektir” der..

    İlk fırsatta bazı düşüncelerimi yazmak üzere..

    Murat YALÇIN

    YanıtlaSil
  5. Değerli Arkadaşlar

    01.01.2009 Tarihinden bu yana yoğun bir çalışma sonucunda büyük yol alındı.Ancak Anayasa İnsan hakları AB ye uyumlu yasalar konusunda komisyonların ve parlamentonun iradesinin çok fazla olmadığını,çelişkilerle dolu çek yasasında iddiamızın doğruluğunu şifai olarak onaylayanlar,çözüm konusunda iradelerinin ellerinde olmadığını da söylemişlerdir.

    Son söz anlaşıldığına göre ekonominin patronları ve yanılttıkları Başbakandadır.

    Evrensel hukukun insan konusundaki yaptırımı,aynı zamanda yürütme erkinin keyfi olarak hareket etmesine de çeşitli müeyyideler getirmiştir.

    Mesela cezaevlerinde üst üste insanları yatırma ve bunun resmi makamlarca gizleyerek devam ettirmesi bir İNSANLIK SUÇUDUR.

    Bunları yapanlar mutlak surette bir yaptırımla karşı karşıya er ve ya geç kalacaklardır.Ayrıca yargıya müdahale (Muharrem Sarıkaya yazısı) Anayasal suçtur..

    Sonuç olarak yukarıdaki anlattığımız konuları:

    Yargıtay
    Yargıtay Başsavcılığı
    Anayasa Komisyonu
    İnsan Hakları İnceleme Komisyonu
    Adalet komisyonu

    Başta olmak üzere Cüneyt’in dediği gibi hergün veya iki güne bir proğram dahilinde dilekçeler oluşturarak eskiden olduğu gibi binlerce müracaatla sesimizi duyurmaya devam etmeliyiz..Unutmayın sadece şifai olarak alnan sözler Adalet Bakanının beyanatından da anlaşılacağı gibi bizi sonuca ulaştıracak gibi görünmüyor..Bu şekilde devam etmez isek Ekim ayıda bizim için çözüm olmayacak..Söz vermek sadece veren kişiyi bağlar ve veren kişinin karakterini anlamaktan öteye bir kazanımı yoktur..Fakat dilekçe lere verilen cevaplar resmi dir ve belgedir ..BUNU DEĞERLENDİRMELİYİZ..

    MY WAY

    YanıtlaSil
  6. MAİL VE FAX KONUSUNDA MİLLETVEKİLLERİMİZİ BOĞMALIYIZ YILMADAN USANMADAN.
    PEYGAMBERİMİZİN (S.A.V) BİR LAFI VARDI UHUD HARBİNDE ÜZERİMİZE KARGALARIN UŞUŞTUĞUNU GÖRSENİZ DAHİ YERİNİZDEN AYRILMAYINIZ
    CEZAEVİNDEN TAHLİYELER BAŞLAYANA KADAR MAİLLERE TELEFONLARA DEVAM EDELİM.
    BELİRLEDİĞİMİZ KİŞİYE DÜNYAYI ZİNDAN EDELİM

    YanıtlaSil
  7. arkadaşlar özellikle sanayi bakanlığı,adalet bakanlığı, maliye bakanlığına yüklenelim

    YanıtlaSil
  8. burhan işcan
    bu gün habertürkte haber izleyen varmı. bizle ilgili, yani yeni yasa ve düzenleme ile ilgili haber varmış. bana telefon edildi. araştırın ve bana da bildirin

    YanıtlaSil
  9. UFAK BİR HABERDE MUTLU OLUYOR, OLUMSUZ BİR HABERDE YIKILIYORUZ.BUNLAR İNSAN OLMANIN GEREGİ. BİZLER PARA KAYBETTİK AMA ONURUMUZU KAYBETMEDİK VE BUNUN İÇİN DİMDİK AYAKTAYIZ. UTANILACAK SAKLANACAK BİŞEY YAPMADIK.MÜCADELEMİZ ONURUMUZ VE SEVDİKLERİMİZ İÇİN ŞAHSİ KIRGINLIK YOK KENETLENME VE ORGANİZE MÜCADELE ZAMANI BELKİ İÇİMİZDEN BAZILARI SONA ULAŞMADAN CEZALARINI TAMAMLAYACAKLAR AMA GERİDE KALAN ARKADAŞLARIMIZ İÇİN MÜCADELEYE DEVAM

    MAĞDUR

    YanıtlaSil
  10. Haberturk'te çeklerle ilgili haber vardı, çeklere düzenleme başlığı..
    Çeklerle ilgili sorunlara değindi..
    Yavaş yavaş basın işlemeye başlayacaktır..
    Özellikle iktidar yanlısı basın işleyecek bu konuyu..
    Durum çok vahim, kamu oyu oluşturmaya çalışacaklardır..

    YanıtlaSil
  11. sayın cüneyt bey;
    habertürkü sabah ben aradım. haber için söz vermişlerdi.bana telefon eden arkadaş farklı şeyler söyleyince şaşırdım.yoksa haberden haberim var.
    burhan işcan

    YanıtlaSil
  12. Güvercinin birisi gagasında su damlası taşıyormuş.onu gören arkadaşları sormuşlar bu ufak su damlasıyla ne yapıcaksın diye.oda ilerde büyük bir yangın olduğunu onun söndürmek için su damlası taşıdığını söylemiş.diğer arkadaşları terslemişler.bu ufak damlalarlamı söndürüceksin kocaman alevleri diye, güvercinde cevap vermiş.ateş ister sönsün ister sönmesin benim niyetim belli olsun benim katkım olsun ama az olsun onun rahatlığı bana yeter..

    YanıtlaSil
  13. 20 senedir ticaretle ugraşıyorum bütün firmaların göz bebegi idim bankalar verdigi krediyi geri cagırdı sıkıntıya düştüm çek lerim yazıldı bir yıldır hem iş yapmaya düzen kurmaya calışıyorum hemde kaçak bir hayat yaşıyorum dünyada böyle bir mücadele örnegi herhalde yoktur ben şahsım adıma bu güne kadar ödedigim vergileri haram ediyorum

    YanıtlaSil
  14. arkadaslar yapılan yorumlara bakıyorumda,cekmagduru olarak soyleyecegımız yasanılanlarla ılgılı yada kacak olmakla ılgılı bır paylasım yok.serbest kursuye yazılacaklar buraya yazılmıs.bu bolumde ogun ıcın verılen konuyu paylasalım.dıger gorus ve bılgılerı serbest kursuye degerlendırelım.enazından bunu yapabılırız.bence yarınkı konu baslıgımız sayın alı babacan olmalı.bırde bır arkadas hazırlık yapılıp baslık verelım demıs.bunuda anlayamadım.sımdı sayın babacan yada sayın ergın ıcın ne hazırlıgı yapacagız.burada gunun verılen baslıgı ıle ılgılıgorus ve ısteklerımızı paylasacagız.bunu paylasmak ıcın nasıl bır hazırlık yapılabılır bılemıyorum.tesekkurler

    YanıtlaSil
  15. 14yıllık emegımız bosa gıttı.esım cezaevınde.tamda dedıgınız gıbı cekmagduru yada cekzedeyız.hukumetın ızledıgı yanlıs polıtıka ve ekonomık durum netıcesınde bu hale geldık.sımdı esım ıcerde ,bızler dısarda bu cezayı cekmeye calısıyoruz.allah hepımızın yardımcısı olsun.bastakılerede akıl fıkır versınde ekımde yaptıkları yanlıstan donsunler,dıye umut edıyorum.

    YanıtlaSil
  16. İnsan Hakları İnceleme Komisyonu
    kitkom@tbmm.gov.tr buraya mail basın yarın sabah itibari ile
    ertesi gün başka birini belirleyin
    ertsi gün biri
    ama o gün herkes aynı meili atsın
    murat yalçının soruyoruz diye başlayan yazısı

    YanıtlaSil
  17. İnsan hakları Komisyonu, tatilde sanırım..
    Biz Bakanlık gibi tatilde olmayan bir kurum yönelmeliyiz..
    TBMM açılır açılmaz İnsan Hakları İnceleme Komisyonu için gereğini yaparız..

    YanıtlaSil
  18. insan hakları inceleme komisyonu tatilde değil diye biliyorum..fakat eğer tatilde ise bildiğimiz gibi dilekçe olarak gönderilen yazılar bir dosya ve sayı numarasıyla cevaplanmak zorunluluğu vardır...onun için mutlaka dilekçelere hız vermeliyiz binlerce dilekçe gönderilerek cevaplanmasını sağlamalıyız...kısa zaman önce komisyon karabulut cinayetiile ilgili bi açıklama yaptı sanıyorum..

    my way

    YanıtlaSil
  19. SAYGIDEĞER DOSTLARIM;

    EZBERLERİ BOZUNUZ. EZBERLERİ BOZMADAN YOL ALINMAZ.

    Bu lafı sık sık tekrarlıyorum. Galiba da daha çok tekrarlıyacağız. Neden?

    9 haziran günü Haber Türk Gazetesi’nde Muharrem Sarıkaya’nın yazısını 10 haziranda size açıklamalı yazmış dikkat çekmiştim. Öncesindede çek mağdurları yüksek yargı ile iktidar çekişmesinin de mağduru edilmemeli diye yazı yazmıştım.
    Ben bu yazılarımı salt sizlerin bilgisine sunmadım. BİMER ve AKİM de dilekce haklarımı kullanarak da oralara da yazdım. Aldığım cevapları. Cevaplara cevap yazılarımı hep yazdım.
    Meclise gittim birinci ağızlardan cevaplar aldım. Dostlarımla. Yani şahitli.
    Ama mecburiyetten dolayı uzun yazmak zorunda kaldığım yazılarım, uzunluğundan dolayı okunmadı. Aradan 2 ay geçiyor yeniden gündeme bu yazılar geliyor.
    ŞU HUSUSLARI HER KES İYİCE EZBER ETSİN.
    1- Artık Hakkı KÖYLÜ taslağı yok.
    2- Adli para cezasının olmadığı, ağırlaştırılmış idari para cezalarının olduğu yeni taslak hazır bekliyor.
    3- Bu yeni taslakda bankaların sorumluluklarının artırılması beklenmektedir, ancak bankalar bu hususa yanaşmamaktadır. Nedenlerini uzun uzun yazdım. Yukarda var.
    4- Malum çekişmelerden dolayı Yargıtay hükümeti rahatlatmak istememekte, işi yasa koyucuya bırakmaktadır. Ancak biriken iş gücü Yargıtay Başkanını tedirgin etmiş, malumu üzerine Hakkı KÖYLÜ taslağı veto edilmiştir. Bu taslak siyasi partilerin temsilcileri tarafından da veto edildi. Hatırlayın. Bu husus bana son CHP gurubu ziyaretim de hatırlatıldı.
    5- Yeni taslağın meclise sunulup, mecliste oylanması asgari üç saatdir.
    6- Meclise gelmemesinin önünde mali sorun vardır. Piyasadaki karşılıksız çeklerin %33 ü finans çevrelerinde, çok büyük şirketlerin elinde patlamaktadır. Hükümet cari açığa çare aramıştır. Çare bankalara sattığı senetlerdir. Düşük faizlidir. IMF ile anlaşması bu yüzden kabil olmamıştır. Ancak varlık barışı ile açığın büyük kısmı kapatılmış bu hususdan IMF tedirgin olmuştur. Bu hususat yukarda yazılarımda geniş olarak var.
    7- Yasanın ekim ayına bekletilmesinin sebebi de bu mali hususdur. Eylül ayında IMF den 60 milyar istenecek. Alınma şansı büyüktür. Önce Nabucco ve sonra Rusya ile enerji anlaşması kredi teminatını artırdı. Ayrıca 2. varlık barışından da büyük para beklenmektedir. Bu hususlarda yazılarımda var.
    8- YASA EKİM AYINDA ARZU EDİLEN GİBİ KESİN ÇIKACAK.
    9- BİZİM ÜSTÜNDE DURMAMIZ GEREKEN KALAN 50 GÜNLÜK SÜREDE SEVDİKLERİMİZİN HALA HAPİSTE TUTULMASIDIR.
    10- HER ŞEY BAŞBAKANIN İKİ DUDAĞI ARASINDADIR.
    11- -MUTLAK DERNEK KURUP BİRLİKTE BÜYÜK KATILIMLI BİR MİTİNG DÜZENLEMELİYİZ.
    12- BU DURUMDA, BÜTÜN MADURLARIN HEDEFİ BELLİDİR. SİYASİ GÖRÜŞLER BİZİ PARÇALAMAMALI DIR. YANİ KÜRT MAĞDURLARDA VARDIR, LAZ MAĞDURLARDA. HEDEF BAŞBAKANI RAZI ETMEKTİR.
    13- BUNUN İÇİN ÖNERİLERİM OLAN ŞEYLERE DİKKAT VE ÖZEN GÖSTERELİM.
    LÜTFEN SAYGILARIMLA
    BURHAN İŞCAN

    YanıtlaSil
  20. sn arkadaşlar


    başbakanlığa ait insan haklarıyla ilgili birime de dilekçelerinizi yollayabilirsiniz..link aşağıda bilginize

    http://www.ihb.gov.tr/

    my way

    YanıtlaSil
  21. Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı

    Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı da insan hakları ile ilgili diğer görevlerinin yanı sıra insan hakları ihlali iddiaları ile ilgili başvuruları incelemek ve araştırmak, inceleme ve araştırma sonuçlarını değerlendirmek ve alınabilecek önlemlere ilişkin çalışmaları koordine etmekle görevlidir. İnsan Hakları Başkanlığı insan hakları ihlali iddialarına ilişkin başvuruları incelemekte ve bir hak ihlali tespit etmesi durumunda ilgili kurumlarla temasa geçerek ihlalin giderilmesi için gerekli işlemlerin yapılmasını sağlamaktadır.

    Adres : Yüksel Caddesi No:23 Kat:3 Yenişehir-ANKARA
    Faks : (0 312) 430 43 97
    Telefon : (0 312) 430 72 84 -430 61 93 – 430 23 78
    E-Posta : ihb@basbakanlik.gov.tr

    YanıtlaSil
  22. Başbakanlık insan hakları başkanlığına mail gönderdim

    eposta adresi:ihb@basbakanlik.gov.tr

    fax numarasıda bu 0312 430 4397

    fax çekme imkanım olmadığı için fax çekemedim

    YanıtlaSil
  23. Bu yasa zaten hazır ise Adalet Bakanı açıklaması neden Hakkı KÖYLÜ' NÜN taslağı nın aynısı ve bu taslakta sadece gerekçesi değerlendirilerek keşidecinin yerin dibine batmasının sağlandığı söyleniyor.Nevin BİLGİN haberinde,kendimizi kandırmayalım TBMM ekimde açılacak ve o zaman ne yapacakları belli olacak.Şu anda lehimize mecliste hazır hiç bir şey görünmüyor.İdari para cezası sadece Yargıtay Başkanı nın önerisi,eğer kabul görseydi bu yasa zaten o zaman çıkardı.

    YanıtlaSil
  24. Ben sitemizi okuyan vekillere bakanlara seslenmek istiyorum bizler yıllarca ticaret yaparak vergisini ödeyen vatandaşlarız ve eonomik krize dayanamayarak iflas ettik bir çoğumuzve alacaklarımızı alamadığımz gibi borçlarımızıde ödeyemedik ve bu yüzden de olmayan bir suçla cezalandırıldık hapisle dünyanın hangi ülkesinde borcunu ödeyemedi diye bir insan özgrlüğünden mahrum bırakılır 100 tl karşılığı cezaevlerini doldurduk bizler soyguncu dolandırıcı olsaydık gemimizi bir şekilde yürütürdük ama bizler çalışarak vergimizi ödedik yıllarca ve Hukukculara sözüm avukatlara hakimlere savcılara sizler bu mesleğe başlarken yemin ettiniz nasıl bizleri olmayan bir suçla mahkum edersniz kaldıki sizler biz gibi sade vatandaşların güvendiği tek mercilersiniz biz lere verilen hapis cezasına önce sizin dur demeniz gerek bu çekler yüzünden aileler parçalandı milyonlarca insan kaçak durumunda hangi ülkde vatanadşının parası yok diye aile bütünlüğü ve özgürlüğü alınır elinden bizler hakka adalete inanlar olarak özgürlüğümüzü istiyoruz ülkemizde olmayan bir suça ceza verilmemeli ve çek mağduru arkadaşlarım hep birlikte yarın mail atacağımız kişi Ali Babacan olmalı

    YanıtlaSil
  25. Arkadaşım
    Ali Babacan maillerimiz faxlarımızı okuduğu zaman, etkili oluruz.
    Zamanlama çok önemli

    YanıtlaSil
  26. Değerli arkadaşlar; bu sitemizin bilinçli arkadaşları, 01.01.2009 tarihinden bu yana, haklı davamızda haklı olarak; çek cezaları bakımından 31.12.2008 tarihinden sonraki yasal boşluğu,
    Sadece 30 arkadaşımızın takip ettiğini ve bunların 5o adet fax; mesaj, mail, dilekçe olarak; başta Sayın Başbakanımızdan; Bakanlarımıza, Milletvekillerimize, Yüce Yargıtay Üyelerimize, Hakimlerimize, Tüm ilgililere gönderdiğimizi en az bu sayıda dahi; gönderdiğimizi düşünürsek, bu sayı en az binlerin üzerindedir. Haklı olan davamızı; basın dahil artık herkes bilmektedir. Güneşin balçıkla sıvanamıyacağı aşikardır. Hakkımız olan; özgürlüğümüz mutlak verilecektir, verilmelidir. O halde; ekim ayına kadar, her anlam ve manada birbirimize destek vererek, mücadeleye devam etmeliyiz. Elbetteki; karşımızda baskıcı unsurlar vardır ve etkilidirler ve madden güçlüdürler. Lakin; bizlerinde haklı olan davamız vardır. Madem haklıyız diyorsak; mücadeleden yılmayalım. Tüm emeği geçenlere; sonsuz sevgi ve saygılarımla. Hasan(Barışçı)-Mersin

    YanıtlaSil
  27. SLMLAR....KISA BİR ZAMANDIR YOKTUM.SIKINTILARIM VARDI.AMA DÖNDÜM.HEMEN ÇALIŞMALARA BAŞLAYALIM.ARKADAŞLAR BASKILARA MAİLLER FAXLARA DEVAM EDELİM.

    EKİM AYINDA MECLİS AÇILIYOR.BEN ARTIK KİMSEYİ GELİYOMUSUN GELMİYORMUSUN DİYE ARAMIYCAM.GELENLER BENİM TELİMİ BİLİYOR. BUYURSUN ARASIN.DAVASINA NE KADAR SAHİP ÇIKTIĞINI GÖSTERSİN.EKİM AYINDA MECLİSTE ELBETTEKİ OLACAZ.AMA BEN KATILIM AZ OLURSA OLMAYACAĞIM.EKİM AYINDA SİYAH ÇELENK YAPTIRIP AKPARTİ BİNASININ ÖNÜNE BIRAKMAYI DÜŞÜNÜYORUM.TABİ BU SİZE BAĞLI..KATILIM OLMASSA DEDİĞİM GİBİ GELMEYECEĞİM.

    EKİM AYI BİLİYORSUNUZ Kİ ARTIK SON ŞANSIMIZ.ŞİMDİDEN GELEMEYECEK DURUMDA OLANLAR MADDİ OLARAK DURUMUNU AYARLASIN. KENARA ÜÇ-BEŞ KURUŞ ATMAYA BAŞLASIN.

    VEKİLLERİ VE BAKANLARI HEP AYNI KİŞİLER ARIYOR.HEP AYNI KİŞİLER MSJ ÇEKİYOR.ADAMLAR 3-5 KİŞİ İÇİN CEZALARI KALDIRIR MI SANDINIZ. ARAYIN KENDİ İLİNİZDEKİ VEKİLİNİZİ GÖRÜŞÜN YAW.DERDİNİZİ ANLATIN.MAĞRUR OLUN.

    EKİM AYINDA 1000 KİŞİ VE BİR SİYAH ÇELENKLE BAŞLATACAĞIMIZ BİR MİTİNG İLE EMİN OLUN BU CEZALARIN BİR ŞEKİLDE KALDIRALACAĞINI ÜMİT EDİYORUM.

    İKTİDAR BU CEZALARI KALDIRAMAYACAK DİYENLERE SESLENİYORUM;CEZAEVİNDEKİ YAKINLARINIZIN RAHATI YERİNDEMİ? KAÇAK DURUMDA OLANLAR; KEYFİNİZ İYİ Mİ? EĞER AKSİNİ İDDAA EDİYORSANIZ ÇALIŞMALARA BAŞLAYIN.

    KAÇAK DURUMDA OLANLAR: SEVDİKLERİNE ŞİMDİDEN EKİM AYI İÇİN BİLGİ VERSİN ANKLARAYA GÖNDERSİN. KİMSE KALMADI ARTIK SEVDİĞİM DİYENLER,ANANIZ BABANIZ DA MI YOK?

    SEVDİKLERİ CEZAEVİNDE OLANLAR: YATTIĞINIZ YERDEN BU İŞLERİ BİZLERİN SIRTINA YÜKLEDİNİZ..BEN SİZE HAKKIMI HELAL EDERİM TEK BİR ŞARTLA EKİM AYINDA ANKARAYA GELECEKSİNİZ.

    DURUMU ŞUANDA YARGI AŞAMASINDA OLANLAR; SİZE ZATEN DİCEK SÖZÜM YOK.BAS BAS BAĞIRDIK GELİN ANKARAYA DİYE. BORÇ ÖDÜYORUM,İŞ YAPMAM LAZIM,İŞLERİMLE UĞRAŞIYORUM DEDİNİZ HEP. ÇIKIPTA Bİ GELEMEDİNİZ ANKARAYA... DİKKAT EDİN! BORÇ ÖDEYECĞEİM DERKEN CEZANIN KESİNLEŞİPTE CEZAEVİNE GİRMEYİN.EKİMDE BUYRUN GELİN..

    GELECEĞİM DİYİP SÖZ VERİPTE GELEMEYENLER: BENİ SİZLER MAFETTİNİZ ZATEN. SUDAN SEBEBLERLE GELMEDİNİZ. GAZETECİLERE BİLE YALAN SÖLEMEK ZORUNDA KALDIK, HABER OLAMADIK.SUDAN SEBEBLERLE GELEMEYENLER!!! SİZLER İÇİN HAPİS CEZALARININ ÖNEMİ YOK İSE MERAKLANMAYIN HAPİS CEZALARI BU GİDİŞLE DEVAM EDECEK.

    DAVANIZA NE KADAR SAHİP ÇIKTIĞINIZ ORTADA...EKİM AYINDA BİR MİTİNG SADACE BU. BİR MİTİNG EN AZ 1000 KİŞİ İLE OLUR. BİRDE SİYAH ÇELENK BIRAKTIK MI OZAMAN GÜZEL BİR HABER OLUR SES GETİRİRİZ.HERŞEY SİZİN ELİNİZDE UNUTMAYIN...


    jenardi

    YanıtlaSil
  28. SAYIN MY.WAY;
    MÜSADENİZLE SİZE BİRKAÇ SORU SORACAĞIM.
    1-SİZ ÇEK MAĞDURUMUSUNUZ?
    2-SİZ HİÇ HAPSE GİRDİNİZMİ? GİRMEDİYSENİZ HAPİSHANE SİZCE NASIL BİR ŞEY?
    3-MY. WAY NİCKİ VE MİLLİYETCİLİK NASI EŞLEŞİYOR?
    4-KASIMI VEYA OCAĞI BEKLEMEK GİBİ BİR LÜKSÜNÜZ VARMI?
    VARSA NİYE BU LÜKSÜ OLMAYANLARIN ÖNÜNE SET ÇEKİYORSUN?
    5-OFLUOĞLUNDAN NE GİBİ BİR BEKLENTİN VAR? SANA NE GİBİ YARDIM EDİYOR?
    6-YAZALIM EDELİM DEDİĞİN YERLERE HAKİKATEN YAZIYORMUSUN?
    MERAK ETTİM NİCK İNİN ARKASINA SIĞINMADAN BİMER'E VEYA AKİM'E NASIL YAZDIN. CEVABI VARSA SİTEYE ATARMISIN?
    SAYGILARIMLA BURHAN İŞCAN

    YanıtlaSil
  29. Cezaevlerindeki 112 bin insanımız cıkarılacak afla topluma kazandırılmalı. www.afistiyorum.com

    YanıtlaSil
  30. Bizler artık sayıları milyonları bulan , ekonomik kriz sebebiyle çeklerini ödeyememiş esnaflarız.Yalnızca Türkiye Cumhuriyeti devletine haiz olan ‘’Çeklerin düzenlenmesi ve çek hamillerinin korunması hakkında kanun’’ hükümleri çerçevesinde adına para cezası denilen ve Anayasamıza, uydurulmuş bir kılıf maddesiyle HAPİS cezası almış tüccarlarız.Sesimizi duyuramıyoruz ,çünkü hepimiz kaçak durumda ve aranmaktayız.
    Çeklerini ekonomik kriz sebebiyle ödeyememiş esnafımıza,bu çeklerini HAPİS korkusu ile ödettiren\ödettirmeye zorlayan,meclisimizi dolaylı olarak etkilemeye çalışan , Banka ve Factoringcilerin T.B.M.M ‘nin üzerinde bir yaptırımı olmasını kınıyoruz.Nitekim Başbakanımız ‘’T.B.M.M ‘nin üzerine hiçbir güç yoktur’’ demiştir.
    2009 yılı itibariyle ekonomik krizinde etkisiyle bu zamana kadar katlanarak büyüyen ödenemeyen çek sayısı 3.5 milyonu aşmıştır.Esnafımızı , HAPİS ile korkutarak çekini ödemeye zorlamak, bu rakamlarla da görülmüştür ki imkansız bir hal almıştır.
    Ödenemeyen bir çekin yasal sonucu olarak hapis cezası almış tüccarımız ,sadece alacaklı tarafın egosu için bu cezalarla karşılaşmaktadır.Cezasını tamamlayıp cezaevinden çıkanların bir çoğu, kendileri hakkında ceza davası açan alacaklının, borcunu ödemeye de yanaşmamaktır.Bu sebebledir ki artık çeklerde hapis cezalarının caydırıcılık boyutu kalmamıştır.Bu insanlık dışı kanunda alacaklı tarafa verilen bir kağıt parçasının yaptırımı hapis olmamalıdır.ÖZGÜRLÜK ve HÜRRİYET teminat olarak verilemez.
    Şuan itibariyle de yüzbinlerce kişi, haklarında hükmü kesinleşmiş ve kaçak bir vaziyette borçlarını kıt imkanlar dahilinde ödemeye çalışmaktadır.Cezaevindeki esnaflarımız hükümetimizden bu konuya acil bir çare beklemektedir.Sayıları milyonları bulan çek cezalısı esnafımızın oy potansiyeli düşünüldüğünde,bir siyasi partiyi meclise gönderecek sayılarla karşılaşılmaktadır.
    Her fırsatta duyduğumuz, iyi niyetli-kötü niyetli ayrımı için TCK’ nın ilgili dolandırıcılık maddeleri ile bu sorun çözüme kavuşturulabilir.
    Bizler artık babalarımızı istiyoruz.bizler artık eşlerimizi istiyoruz.çocuklarımız aç. Kaçak durumda olan esnafımızın evinden dışarı çıkmaya özgürlüğü yok bu sebepledir ki evlerine süt götüremeyen insanlar var.Bizlere bu özgürlüğümüzü veriniz.borçlarımızı ödemenin her şeyden önce kul hakkı olduğunu iyi biliyoruz.
    Sizler,Bankaların, Factoring firmalarının, tefecilerin, eli çantalı lobi faaliyetlerinin değil , biz esnafın vekili olduğunuzu gösteriniz.Bu zamana kadar yapılmış olan çek kanunlarında bir ilki gerçekleştiriniz.T.B.M.M.’ nin her kurumun ve kuruluşun üstünde olduğunu ispatlayınız.Likiditenin ve çeklerin ekonomide dönen payının hesabından çok,insan onuruna verilen değer ile hukukun üstünlüğünü ön plana alınız.
    Çek kanunu’nun şuandaki haliyle, Anayasa’ya , Hukuka, Avrupa insan hakları sözleşmesine aykırı olduğu artık tüm kesimler ve kurumlarca bilinmektedir.Yeni kanunda bu hükümlerin kaldırılması hangi etken ve kurumlar tarafından engellenmektedir bilmek istiyoruz.Alacaklı tarafa hiçbir şey kazandırmayan , sadece egonun tatmini için kullanılan , adliyeleri ve mahkemeleri icra dairesine çeviren , iş yükünü artık altından kalkılmaz hale getiren , tüm otoritelerce insanlık dışı kabul edilen , sorgusuz ve savunmasızca hükmü verilen , cezası süre bakımından 5 yıl olan, ailelerin perişan olup dağılmasına yol açan , sosyal patlamaları yavaş yavaş tetikleyen BU YASANIN BİR AN EVVEL SONUÇLANMASI VE AVRUPA BİRLİĞİ NORMLARINA GÖRE UYARLANMASINI İSTİYORUZ. BİZ ESNAF OLARAK HALEN T.B.M.M. ‘ NİN ÜZERİNDE HİÇBİR GÜCÜN OLMADIĞINA İNANIYORUZ..

    YanıtlaSil
  31. Karşılıksız Çek Vermekten Gözaltına Alınan Yönetmen Ezel Akay Tutuklandı Karşılıksız Çek Verdiği Gerekçesiyle Antalya'da Gözaltına Alınan Yönetmen Ezel Akay, Tutuklanarak Cezaevine Gönderildi.
    Karşılıksız çek verdiği gerekçesiyle Antalya'da gözaltına alınan yönetmen Ezel Akay, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Altın Portakal Film Festivali için geldiği Antalya'da bu sabah kaldığı Dedeman Otel'de polis tarafından gözaltına alınan Ezel Akay karşılıksız çek verme suçunu konu alan 3167 Sayılı Kanun'a muhalefetten Asayis Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

    Daha sonra Antalya Adliyesi'ne getirilen yönetmen Ezel Akay'ın borcunu ödemediği anlaşıldı. Adliye nezaretinde sabah saatlerinden beri bekletilen Ezel Akay hakkında Fatih Adliyesi tarafından çıkarılan tutuklama müzekkeresi bulunduğu belirtildi.

    Akay daha sonra tutuklanarak Antalya E Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

    YanıtlaSil
  32. Karşılıksız Çek Vermekten Gözaltına Alınan Yönetmen Ezel Akay Tutuklandı Karşılıksız Çek Verdiği Gerekçesiyle Antalya'da Gözaltına Alınan Yönetmen Ezel Akay, Tutuklanarak Cezaevine Gönderildi.
    Karşılıksız çek verdiği gerekçesiyle Antalya'da gözaltına alınan yönetmen Ezel Akay, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Altın Portakal Film Festivali için geldiği Antalya'da bu sabah kaldığı Dedeman Otel'de polis tarafından gözaltına alınan Ezel Akay karşılıksız çek verme suçunu konu alan 3167 Sayılı Kanun'a muhalefetten Asayis Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

    Daha sonra Antalya Adliyesi'ne getirilen yönetmen Ezel Akay'ın borcunu ödemediği anlaşıldı. Adliye nezaretinde sabah saatlerinden beri bekletilen Ezel Akay hakkında Fatih Adliyesi tarafından çıkarılan tutuklama müzekkeresi bulunduğu belirtildi.

    Akay daha sonra tutuklanarak Antalya E Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

    YanıtlaSil
  33. Bizler artık sayıları milyonları bulan , ekonomik kriz sebebiyle çeklerini ödeyememiş esnaflarız.Yalnızca Türkiye Cumhuriyeti devletine haiz olan ‘’Çeklerin düzenlenmesi ve çek hamillerinin korunması hakkında kanun’’ hükümleri çerçevesinde adına para cezası denilen ve Anayasamıza, uydurulmuş bir kılıf maddesiyle HAPİS cezası almış tüccarlarız.Sesimizi duyuramıyoruz ,çünkü hepimiz kaçak durumda ve aranmaktayız.
    Çeklerini ekonomik kriz sebebiyle ödeyememiş esnafımıza,bu çeklerini HAPİS korkusu ile ödettiren\ödettirmeye zorlayan,meclisimizi dolaylı olarak etkilemeye çalışan , Banka ve Factoringcilerin T.B.M.M ‘nin üzerinde bir yaptırımı olmasını kınıyoruz.Nitekim Başbakanımız ‘’T.B.M.M ‘nin üzerine hiçbir güç yoktur’’ demiştir.
    2009 yılı itibariyle ekonomik krizinde etkisiyle bu zamana kadar katlanarak büyüyen ödenemeyen çek sayısı 3.5 milyonu aşmıştır.Esnafımızı , HAPİS ile korkutarak çekini ödemeye zorlamak, bu rakamlarla da görülmüştür ki imkansız bir hal almıştır.
    Ödenemeyen bir çekin yasal sonucu olarak hapis cezası almış tüccarımız ,sadece alacaklı tarafın egosu için bu cezalarla karşılaşmaktadır.Cezasını tamamlayıp cezaevinden çıkanların bir çoğu, kendileri hakkında ceza davası açan alacaklının, borcunu ödemeye de yanaşmamaktır.Bu sebebledir ki artık çeklerde hapis cezalarının caydırıcılık boyutu kalmamıştır.Bu insanlık dışı kanunda alacaklı tarafa verilen bir kağıt parçasının yaptırımı hapis olmamalıdır.ÖZGÜRLÜK ve HÜRRİYET teminat olarak verilemez.
    Şuan itibariyle de yüzbinlerce kişi, haklarında hükmü kesinleşmiş ve kaçak bir vaziyette borçlarını kıt imkanlar dahilinde ödemeye çalışmaktadır.Cezaevindeki esnaflarımız hükümetimizden bu konuya acil bir çare beklemektedir.Sayıları milyonları bulan çek cezalısı esnafımızın oy potansiyeli düşünüldüğünde,bir siyasi partiyi meclise gönderecek sayılarla karşılaşılmaktadır.
    Her fırsatta duyduğumuz, iyi niyetli-kötü niyetli ayrımı için TCK’ nın ilgili dolandırıcılık maddeleri ile bu sorun çözüme kavuşturulabilir.
    Bizler artık babalarımızı istiyoruz.bizler artık eşlerimizi istiyoruz.çocuklarımız aç. Kaçak durumda olan esnafımızın evinden dışarı çıkmaya özgürlüğü yok bu sebepledir ki evlerine süt götüremeyen insanlar var.Bizlere bu özgürlüğümüzü veriniz.borçlarımızı ödemenin her şeyden önce kul hakkı olduğunu iyi biliyoruz.
    Sizler,Bankaların, Factoring firmalarının, tefecilerin, eli çantalı lobi faaliyetlerinin değil , biz esnafın vekili olduğunuzu gösteriniz.Bu zamana kadar yapılmış olan çek kanunlarında bir ilki gerçekleştiriniz.T.B.M.M.’ nin her kurumun ve kuruluşun üstünde olduğunu ispatlayınız.Likiditenin ve çeklerin ekonomide dönen payının hesabından çok,insan onuruna verilen değer ile hukukun üstünlüğünü ön plana alınız.
    Çek kanunu’nun şuandaki haliyle, Anayasa’ya , Hukuka, Avrupa insan hakları sözleşmesine aykırı olduğu artık tüm kesimler ve kurumlarca bilinmektedir.Yeni kanunda bu hükümlerin kaldırılması hangi etken ve kurumlar tarafından engellenmektedir bilmek istiyoruz.Alacaklı tarafa hiçbir şey kazandırmayan , sadece egonun tatmini için kullanılan , adliyeleri ve mahkemeleri icra dairesine çeviren , iş yükünü artık altından kalkılmaz hale getiren , tüm otoritelerce insanlık dışı kabul edilen , sorgusuz ve savunmasızca hükmü verilen , cezası süre bakımından 5 yıl olan, ailelerin perişan olup dağılmasına yol açan , sosyal patlamaları yavaş yavaş tetikleyen BU YASANIN BİR AN EVVEL SONUÇLANMASI VE AVRUPA BİRLİĞİ NORMLARINA GÖRE UYARLANMASINI İSTİYORUZ. BİZ ESNAF OLARAK HALEN T.B.M.M. ‘ NİN ÜZERİNDE HİÇBİR GÜCÜN OLMADIĞINA İNANIYORUZ..

    YanıtlaSil
  34. SAYIN MY.WAY;
    MÜSADENİZLE SİZE BİRKAÇ SORU SORACAĞIM.
    1-SİZ ÇEK MAĞDURUMUSUNUZ?
    2-SİZ HİÇ HAPSE GİRDİNİZMİ? GİRMEDİYSENİZ HAPİSHANE SİZCE NASIL BİR ŞEY?
    3-MY. WAY NİCKİ VE MİLLİYETCİLİK NASI EŞLEŞİYOR?
    4-KASIMI VEYA OCAĞI BEKLEMEK GİBİ BİR LÜKSÜNÜZ VARMI?
    VARSA NİYE BU LÜKSÜ OLMAYANLARIN ÖNÜNE SET ÇEKİYORSUN?
    5-OFLUOĞLUNDAN NE GİBİ BİR BEKLENTİN VAR? SANA NE GİBİ YARDIM EDİYOR?
    6-YAZALIM EDELİM DEDİĞİN YERLERE HAKİKATEN YAZIYORMUSUN?
    MERAK ETTİM NİCK İNİN ARKASINA SIĞINMADAN BİMER'E VEYA AKİM'E NASIL YAZDIN. CEVABI VARSA SİTEYE ATARMISIN?
    SAYGILARIMLA BURHAN İŞCAN

    YanıtlaSil
  35. sayın cüneyt bey;
    habertürkü sabah ben aradım. haber için söz vermişlerdi.bana telefon eden arkadaş farklı şeyler söyleyince şaşırdım.yoksa haberden haberim var.
    burhan işcan

    YanıtlaSil
  36. UFAK BİR HABERDE MUTLU OLUYOR, OLUMSUZ BİR HABERDE YIKILIYORUZ.BUNLAR İNSAN OLMANIN GEREGİ. BİZLER PARA KAYBETTİK AMA ONURUMUZU KAYBETMEDİK VE BUNUN İÇİN DİMDİK AYAKTAYIZ. UTANILACAK SAKLANACAK BİŞEY YAPMADIK.MÜCADELEMİZ ONURUMUZ VE SEVDİKLERİMİZ İÇİN ŞAHSİ KIRGINLIK YOK KENETLENME VE ORGANİZE MÜCADELE ZAMANI BELKİ İÇİMİZDEN BAZILARI SONA ULAŞMADAN CEZALARINI TAMAMLAYACAKLAR AMA GERİDE KALAN ARKADAŞLARIMIZ İÇİN MÜCADELEYE DEVAM

    MAĞDUR

    YanıtlaSil
  37. SLMLAR....KISA BİR ZAMANDIR YOKTUM.SIKINTILARIM VARDI.AMA DÖNDÜM.HEMEN ÇALIŞMALARA BAŞLAYALIM.ARKADAŞLAR BASKILARA MAİLLER FAXLARA DEVAM EDELİM.

    EKİM AYINDA MECLİS AÇILIYOR.BEN ARTIK KİMSEYİ GELİYOMUSUN GELMİYORMUSUN DİYE ARAMIYCAM.GELENLER BENİM TELİMİ BİLİYOR. BUYURSUN ARASIN.DAVASINA NE KADAR SAHİP ÇIKTIĞINI GÖSTERSİN.EKİM AYINDA MECLİSTE ELBETTEKİ OLACAZ.AMA BEN KATILIM AZ OLURSA OLMAYACAĞIM.EKİM AYINDA SİYAH ÇELENK YAPTIRIP AKPARTİ BİNASININ ÖNÜNE BIRAKMAYI DÜŞÜNÜYORUM.TABİ BU SİZE BAĞLI..KATILIM OLMASSA DEDİĞİM GİBİ GELMEYECEĞİM.

    EKİM AYI BİLİYORSUNUZ Kİ ARTIK SON ŞANSIMIZ.ŞİMDİDEN GELEMEYECEK DURUMDA OLANLAR MADDİ OLARAK DURUMUNU AYARLASIN. KENARA ÜÇ-BEŞ KURUŞ ATMAYA BAŞLASIN.

    VEKİLLERİ VE BAKANLARI HEP AYNI KİŞİLER ARIYOR.HEP AYNI KİŞİLER MSJ ÇEKİYOR.ADAMLAR 3-5 KİŞİ İÇİN CEZALARI KALDIRIR MI SANDINIZ. ARAYIN KENDİ İLİNİZDEKİ VEKİLİNİZİ GÖRÜŞÜN YAW.DERDİNİZİ ANLATIN.MAĞRUR OLUN.

    EKİM AYINDA 1000 KİŞİ VE BİR SİYAH ÇELENKLE BAŞLATACAĞIMIZ BİR MİTİNG İLE EMİN OLUN BU CEZALARIN BİR ŞEKİLDE KALDIRALACAĞINI ÜMİT EDİYORUM.

    İKTİDAR BU CEZALARI KALDIRAMAYACAK DİYENLERE SESLENİYORUM;CEZAEVİNDEKİ YAKINLARINIZIN RAHATI YERİNDEMİ? KAÇAK DURUMDA OLANLAR; KEYFİNİZ İYİ Mİ? EĞER AKSİNİ İDDAA EDİYORSANIZ ÇALIŞMALARA BAŞLAYIN.

    KAÇAK DURUMDA OLANLAR: SEVDİKLERİNE ŞİMDİDEN EKİM AYI İÇİN BİLGİ VERSİN ANKLARAYA GÖNDERSİN. KİMSE KALMADI ARTIK SEVDİĞİM DİYENLER,ANANIZ BABANIZ DA MI YOK?

    SEVDİKLERİ CEZAEVİNDE OLANLAR: YATTIĞINIZ YERDEN BU İŞLERİ BİZLERİN SIRTINA YÜKLEDİNİZ..BEN SİZE HAKKIMI HELAL EDERİM TEK BİR ŞARTLA EKİM AYINDA ANKARAYA GELECEKSİNİZ.

    DURUMU ŞUANDA YARGI AŞAMASINDA OLANLAR; SİZE ZATEN DİCEK SÖZÜM YOK.BAS BAS BAĞIRDIK GELİN ANKARAYA DİYE. BORÇ ÖDÜYORUM,İŞ YAPMAM LAZIM,İŞLERİMLE UĞRAŞIYORUM DEDİNİZ HEP. ÇIKIPTA Bİ GELEMEDİNİZ ANKARAYA... DİKKAT EDİN! BORÇ ÖDEYECĞEİM DERKEN CEZANIN KESİNLEŞİPTE CEZAEVİNE GİRMEYİN.EKİMDE BUYRUN GELİN..

    GELECEĞİM DİYİP SÖZ VERİPTE GELEMEYENLER: BENİ SİZLER MAFETTİNİZ ZATEN. SUDAN SEBEBLERLE GELMEDİNİZ. GAZETECİLERE BİLE YALAN SÖLEMEK ZORUNDA KALDIK, HABER OLAMADIK.SUDAN SEBEBLERLE GELEMEYENLER!!! SİZLER İÇİN HAPİS CEZALARININ ÖNEMİ YOK İSE MERAKLANMAYIN HAPİS CEZALARI BU GİDİŞLE DEVAM EDECEK.

    DAVANIZA NE KADAR SAHİP ÇIKTIĞINIZ ORTADA...EKİM AYINDA BİR MİTİNG SADACE BU. BİR MİTİNG EN AZ 1000 KİŞİ İLE OLUR. BİRDE SİYAH ÇELENK BIRAKTIK MI OZAMAN GÜZEL BİR HABER OLUR SES GETİRİRİZ.HERŞEY SİZİN ELİNİZDE UNUTMAYIN...


    jenardi

    YanıtlaSil
  38. Başbakanlık insan hakları başkanlığına mail gönderdim

    eposta adresi:ihb@basbakanlik.gov.tr

    fax numarasıda bu 0312 430 4397

    fax çekme imkanım olmadığı için fax çekemedim

    YanıtlaSil
  39. Değerli Arkadaşlar

    01.01.2009 Tarihinden bu yana yoğun bir çalışma sonucunda büyük yol alındı.Ancak Anayasa İnsan hakları AB ye uyumlu yasalar konusunda komisyonların ve parlamentonun iradesinin çok fazla olmadığını,çelişkilerle dolu çek yasasında iddiamızın doğruluğunu şifai olarak onaylayanlar,çözüm konusunda iradelerinin ellerinde olmadığını da söylemişlerdir.

    Son söz anlaşıldığına göre ekonominin patronları ve yanılttıkları Başbakandadır.

    Evrensel hukukun insan konusundaki yaptırımı,aynı zamanda yürütme erkinin keyfi olarak hareket etmesine de çeşitli müeyyideler getirmiştir.

    Mesela cezaevlerinde üst üste insanları yatırma ve bunun resmi makamlarca gizleyerek devam ettirmesi bir İNSANLIK SUÇUDUR.

    Bunları yapanlar mutlak surette bir yaptırımla karşı karşıya er ve ya geç kalacaklardır.Ayrıca yargıya müdahale (Muharrem Sarıkaya yazısı) Anayasal suçtur..

    Sonuç olarak yukarıdaki anlattığımız konuları:

    Yargıtay
    Yargıtay Başsavcılığı
    Anayasa Komisyonu
    İnsan Hakları İnceleme Komisyonu
    Adalet komisyonu

    Başta olmak üzere Cüneyt’in dediği gibi hergün veya iki güne bir proğram dahilinde dilekçeler oluşturarak eskiden olduğu gibi binlerce müracaatla sesimizi duyurmaya devam etmeliyiz..Unutmayın sadece şifai olarak alnan sözler Adalet Bakanının beyanatından da anlaşılacağı gibi bizi sonuca ulaştıracak gibi görünmüyor..Bu şekilde devam etmez isek Ekim ayıda bizim için çözüm olmayacak..Söz vermek sadece veren kişiyi bağlar ve veren kişinin karakterini anlamaktan öteye bir kazanımı yoktur..Fakat dilekçe lere verilen cevaplar resmi dir ve belgedir ..BUNU DEĞERLENDİRMELİYİZ..

    MY WAY

    YanıtlaSil
  40. Sayın Burhan Bey,

    Bir Kızılderili savaşçısı; “ bana en onursuz gelen şey, zayıf ve güçsüz düşürülmüş rakibime karşı savaşmak ve onu yenmektir” der..

    İlk fırsatta bazı düşüncelerimi yazmak üzere..

    Murat YALÇIN

    YanıtlaSil
  41. adaletin olmadığı yerde ilk isim adalet bakanı olmalıdır.elif

    YanıtlaSil