Taahhüdü İhlal Cezalarının Kaldırılması Kanun Teklifi

İcra İflas Kanunu'nun 340. Maddesi, taahhüdü ihlal suçu kanun teklifi, taahhüdü ihlal suçu 4.paket, 4. paket taahhüdü ihlal suçu, İcra Ceza Mahkemeleri taahhüdü ihlal zaman aşımı, taahhüdü ihlal zamanaşımı, tazyik hapsi mağduriyetiİcra İflas Kanunu'nun 340. Maddesine göre cezalandırılan "taahhüdü ihlal mahkûmu" kişilere sadece 2010 ve 2011 yıllarında İcra Ceza Mahkemeleri'nde "taahhüdü ihlal suçu" nedeniyle 960 bin dava açılmış durumdadır. Ne kadar kişinin mahkûm olarak hapse girdiği ise bilinmemektedir.

TÜRKİYE BUYUK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
"İcra ve İflas Kanunu" İle Adalet Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına dair Kanun Teklifi gerekçesi ile ekte sunulmuştur.
Gereğini saygılarımla arz ederim.
09.07.2012

Faik TUNAY
İstanbul Milletvekili

İCRA VE İFLAS KANUNU İLE ADALET BAKANLIĞININ TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMENİN DEĞİŞTİRİLEREK KABULÜ HAKKINDA KANUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ

MADDE 1- 9/6/1932 tarihli ve 2004 sayılı İcra ve İflas Kanununun 340 ncı maddesi yürürlükten kaldırılmıştır.
MADDE 2- 29/3/1984 tarihli ve 2992 sayılı Adalet Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanuna aşağıdaki ek madde eklenmiştir.
EK MADDE 5- 9/6/1932 tarihli ve 2004 sayılı İcra ve İflas Kanununun 346 ncı maddesinin birinci fıkrası uyarınca icra mahkemelerince "tazyik hapsine" ilişkin olarak verilen kararlara ait istatistiki bilgiler, bu Kanunun 12 nci maddesi kapsamında Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü tarafından toplanır ve değerlendirilir.
MADDE 3- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 4- Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

GENEL GEREKÇE
Borcunu ödeyemeyenlere uygulanan "tazyik hapsi" sıradan insanları üç aya kadar cezaevine göndererek hayatlarını kâbusa çevirmektedir. Her yıl istatistiklere girmeyen 100 bin kişi ne olduğunu bilmeden imzaladığı taahhütler yüzünden "gölge mahkûm" oluyor.

İcra İflas Kanunu'nun 340. Maddesine göre cezalandırılan "taahhüdü ihlal mahkûmu" kişilere sadece 2010 ve 2011 yıllarında İcra Ceza Mahkemeleri'nde "taahhüdü ihlal" nedeniyle 960 bin dava açılmış durumdadır. Ne kadar kişinin mahkûm olarak hapse girdiği ise bilinmemektedir. Çünkü 2006 yılında Bakanlar Kurulu tarafından yayınlanan tüzükle "tazyik hapsi" kayıtları adli istatistiklerde de yer almamaktadır.

Kendilerini savunamayacak durumda olan sıradan insanların hayatlarına sokulan hapis
cezaları Türkiye'de yılda en az 100 bin kişinin hayatını alt üst ediyor. Sorumsuzca kullanılan "taahhüdü ihlal" cezası ya da "tazyik hapsi" 1932 tarihli bir yasaya dayanıyor. Alacaklı ile borçlunun karşılıklı oturarak yaptıkları ve icra müdürünün de onayladığı sözleşmenin ihlaline dayanması gereken bu ceza, kapısına haciz için dayanılan borçlulara "borcumu dört ay içinde ödeyeceğim" diye imzalatılan bir kâğıt parçasına dayanıyor.

Sıradan insanlar imzaladıkları bu kâğıt parçası yüzünden 90 gün boyunca hapise girmekte, hiç tanımadıkları, bilmedikleri bir dünyayla tanışıp kendilerini haraç verdikleri, itilip kakıldıkları, adı konmayan kurallara uymazlarsa ölümle tehdit edildikleri cezaevi kâbusunun ortasında buluvermektedirler.

Bu kanun teklifi çalışma hayatını sürdürmekteyken herhangi bir şekilde işsiz kalan veya çeşitli nedenlerden dolayı (ekonomik kriz, doğal afet vs) borcunu zamanında ödeyememiş insanların hapis cezasıyla karşı karşıya kalma mağduriyetini önlemek amacıyla hazırlanmıştır.

MADDE 1- 9/6/1932 tarihli ve 2004 sayılı İcra ve İflas Kanununun 340 inci maddesi yürürlükten kaldırılarak "tazyik hapsi" mağduriyetinin ortadan kaldırılması amaçlanmıştır.
MADDE 2- 29/3/1984 tarihli ve 2992 sayılı Adalet Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanuna ek madde eklenerek icra mahkemelerince tazyik hapsine ilişkin olarak verilen kararlara ait istatistiki bilgiler, bu Kanun maddesi kapsamında Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü tarafından toplanması ve değerlendirilmesi amaçlanmıştır.
MADDE 1- Yürürlük maddesidir.
MADDE 2- Yürütme maddesidir.

Faik TUNAY
İstanbul Milletvekili
E-Posta: bilgi@faiktunay.com.tr
Twitter: twitter.com/FaikTUNAY
Facebook: www.facebook.com/FaikTUNAY
Meclis Telefonu:(0312) 420 62 72 - (0312) 420 62 73

2.899 yorum:

  1. Hakan Akbulut607 Aralık 2012 12:41

    Sıcak ve güzel bir gelişme

    YanıtlaSil
  2. Hakan Akbulut607 Aralık 2012 12:41

    Bu teklifler verildikten sonra  hükümet tarafından hiç görüş bildirilmedimi

    YanıtlaSil
  3. bu çok güzel bir haber,artık bizler birer gündem maddesi olma yolunda ilerliyoruz,chp nin resmi siteside bu konuyu haber yapmış,mhp de destekliyor,hiç sevmediğimiz bdp ninde bu konuya sıcak bakıcağını düşünüyorum,hele ki gündem hükümetin özgürlük politikalarıysa kesinlikle bu kanuna ılımlı bakıyorlardır.teröristlerin dahi affedildiği bir ülke de ak parti bu konu hakkında sessiz kalamaz ve muhalefetin bu konuyu gündeme taşıdığını görünce ki bu güçlü bir konu,saçma bir kanun asla bu kanunu göz ardı edemez ve muhalefet inde eline bırakmaz,bu kanunu hükümet kendisi çıkarır ve ben yaptım der,başbakn da ayrıca kendi sözünü kendisi hatırlatark,ben ne dedim halkıma KİMSE BORCUNDAN DOLAYI benim ülkemde hapis yatmayacak dememdim mi der,bu iş tatlıya bağlanır inş.ne oursa olsun,bu konu meclis gündeminde var.ve kürsüde bizim hakkımızda konuşacak en az 3 milletvekili var,ALİM IŞIK,SİNAN AYGÜN,FAİK TUNAY.bunlara daha eklemeler olur,hali hazırda 3 tane kanun teklifi var mecliste.geçen sene bu zamanlar ne kanun teklifi vardı ne de bu konu hakkında bilgisi olan vardı.geldiğimiz gün ve zaman çok olumlu elle tutulur,gözle görülür şeylerin ortaya çıktığı bir zaman oldu.unutmayın ki çek kanunu nu da muhalefet hazırladı,ama hükümet destek verdi ve çıkardı.konu muhalefet veya hükümet ayrımı yapılacak bir konu değil.artık az da olsa bir hükümet desteğiyle ki bu var diye biliyoruz inş.ALLAH IN DA İZNİ İLE bu ucube ve çağ dışı yasa ortadan kalkacaktır inşaallah.

    YanıtlaSil
  4. cook geç kalınmıs insanların, magdur edildiği, işyerlerinin kapandığı, ailelerin bosanmalara sebebiyet verdiği çağ dışı bir uygulamaya sayın millet vekilimiz Sait Tunayın kanun teklifine tebrik ediyorum. Her nekadar Avukatların vekillerin baroların baskısı altında bu kanun teklifi gecikmiştir.  

    YanıtlaSil
  5. sayın vekile teşekkür ediyorum yüzbinlerce ailenin ortak derdine çare olma yolunda atmış oldugu bu adım takdire şayandır. umarım diger vekillerede örnek olur.

    YanıtlaSil
  6. Sayın vekili canı gönüldenn destekliyorum...

    YanıtlaSil
  7. Şuan tüm taahhüt mağduru ailenin yakınlarının arkadaşlarının birlik olması ve Devlet büyüklerimizden sesimizi duyurabileceğimiz tüm mecraları arayarak daha fazla ses çıkarmamız gerekiyor... 

    YanıtlaSil
  8. malesef yasa çıkmadı onaylanmadı

    YanıtlaSil
  9. ben taahhütü ihlalden ceza yattım ınnın ailemi herşeyimi kaybettim taahhütü ihlal dünyada tek türkiyede var sanırım yazık çok yazık

    YanıtlaSil
  10. ÇEŞMİNAZ TOSUN18 Aralık 2012 13:58

    Şiddetle Katılıyorum, gerekli düzenlemeler derhal yapılmalı. Hepsi bir tarafa son derece genç, kadın bir avukatın çocukları dolayısıyla hacze gittiği evinde kadına bu kağıdı imzala yoksa çocuklarında sende hapse girersin diyerek, imzalatmaya çalıştığına bizzat şahit oldum. Asıl imzalatmaya çalıştığı kağıdın hapse girmesine neden olacağını gizleyerek. Söz konusu avukatı çalıştığı kuruma, başbakanlığa ve diğer resmi birimlere şikayet ettim netice alamadım. Söz konusu anne görülen davada haklı çıktı, davayı kazandı yapılan hacizde alınan eşyalar, o anneye şimdi teslim edilecek. Avukatsa gayet bilinen, tanınan kurumsal devletimizin bankasının avukatıdır.. Düşünün ki genç, eğitimli, kadın bir avukat bunu yapıyorsa ötesine bilemem.. Kendisini hapse götüreceğini bilmediği halde imzalayıp, hapse giren konunun tamamen dışında sıradan insanları hapse sokmaktan başka bir işe yaramıyor söz konusu yasa..gecikilmiş, fakat daha fazla gecikmemeli...

    YanıtlaSil
  11. Merhaba arkadaslar, emekliyi, ev eşyalarımı evde haciz esnasında muafakat vermek zorunda kaldım, 
    eskişehir 2. hukuk mahkemesine haczedilemezlik davası açtım, reddetti, 
    yargıtayda temyiz ettim, mahkeme kararı nı onadı.
    Yargıtayın içtihatlarında ve ilgili kanunlarda icra müdürlüğünde alınmayan muafakat geçersiz olduğu halde üstelik.
    Ve gerekçeli karar yerine yargıtal ilamını gönderdiler sadece!..
    AİHM müracaat için karar düzeltmeye gitme gerekirmi bu durumda
    bilgilendirirseniz çok sevineceğim.

    YanıtlaSil
  12. Değerli arkadaşlarımız yeni sahifemiz hayırlara vesile olsun ve Allah hepimizin yardımcısı olsun. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  13. HP ANTALYA MİLLETVEKİLİ GÜRKUT ACAR’IN YAZILI SORU ÖNERGESİNİ YANITLAYAN ADALET BAKANI SADULLAH ERGİN, ANTALYA’DA İCRA DAİRELERİNE 5 YILDA İLAMLI TAKİP İÇİN 59 BİN 640 VE İLAMSIZ TAKİP İÇİN 838 BİN 394 DOSYA GELDİĞİNİ BELİRTEREK, TAAHHÜDÜ İHLAL NEDENİYLE DE 5 BİN 52 KİŞİNİN MAHKUM OLDUĞUNU AÇIKLADI. GÜRKUT ACAR İSE, AÇIKLANAN VERİLERİN ANTALYA’DA İKİ KİŞİDEN BİRİNİN İCRALIK OLDUĞUNU GÖSTERDİĞİNİ SÖYLEDİ. CHP ANTALYA MİLLETVEKİLİ GÜRKUT ACAR, ANTALYA’DAKİ İCRA DAİRELERİNİN İŞ YÜKÜ VE TAAHHÜDÜ İHLAL NEDENİYLE CEZA ALAN ANTALYALILARI GÜNDEME TAŞIDI. ADALET BAKANI SADULLAH ERGİN, ACAR’IN, ANTALYA’DAKİ İCRA DAİRELERİNİN İŞ YÜKÜ İLE İLGİLİ YAZILI SORU ÖNERGESİNİ YANITLADI.

    ÖNERGEYE VERDİĞİ CEVAPTA ANTALYA MERKEZDE TAAHHÜDÜ İHLAL NEDENİYLE BİN 432 DAVA AÇILDIĞINI VE 365 KİŞİ HAKKINDA MAHKUMİYET KARARI VERİLDİĞİNİ BELİRTEN ERGİN, AYRICA ELMALI’DA BİN 430, MANAVGAT’TA 905, SERİK’TE 650 VE DEMRE’DE 500 OLMAK ÜZERE İLÇELERLE BİRLİKTE ANTALYA GENELİNDE TOPLAM 5 BİN 52 KİŞİNİN TAAHHÜDÜ İHLAL NEDENİYLE CEZA ALDIĞINI BİLDİRDİ.

    ANTALYA’DAKİ İCRA DAİRELERİNE İLAMLI TAKİP OLARAK 2007’DE 7 BİN 311, 2008’DE 6 BİN 773, 2009’DA 16 BİN 866, 2010’DA 16 BİN 437, 2011’DE 12 BİN 253 OLMAK ÜZERE 59 BİN 640 DOSYA GELDİĞİNİ AÇIKLAYAN ERGİN, İLAMSIZ TAKİP OLARAK DA 2007’DE 104 BİN 387, 2008’DE 155 BİN 296, 2009’DA 207 BİN 858, 2010’DA 201 BİN 414 VE 2011 YILINDA DA169 BİN 439 OLMAK ÜZERE 838 BİN 394 DOSYANIN TAKİBİNİN YAPILDIĞINI SÖYLEDİ. 
    BAKAN ERGİN’İN YANITINI DEĞERLENDİREN ACAR İSE, EKONOMİDEKİ OLUMSUZ NEDENLERLE VATANDAŞLARIN BORÇLARINI ÖDEMEKTE ZORLANDIĞINI VE İCRALIK OLDUĞUNU BELİRTTİ. BAKAN ERGİN’İN YANITINI ÖRNEK GÖSTEREN ACAR, ANTALYA’DA İKİ KİŞİDEN BİRİNİN İCRALIK OLDUĞUNU SÖYLEDİ. KUMLUCA, FİNİKE, MANAVGAT, DEMRE İLE ELMALI GİBİ ANTALYA’NIN PEK ÇOK İLÇESİNDE ÜRETİCİLERİN İCRA BASKISI VE TAAHHÜDÜ İHLAL CEZASIYLA BUNALDIĞINI ÖNE SÜREN ACAR, BUNUN SORUMLUSU OLARAK AK PARTİ İKTİDARINI GÖSTERDİ.   NOT : ANTALYA ORTALAMA 1.500.000 NÜFUSA SAHİP BİR İLİMİZ VE BU RAKAM İÇERİSİNDE 5.000 KİŞİ (BİR TANESİ DE BEN) TAAHHÜDÜ İHLAL CEZASI ALMIŞ DURUMDA BU ORANI ÜLKE NÜFUSUNA VURDUĞUMUZ ZAMAN ORTAYA 300.000 GİBİ BİR RAKAM ÇIKMAKTADIR Kİ GERÇEKTEN DE ACI BİR DURUM...

    YanıtlaSil
  14.    Balıkesir MHP Milletvekili Ahmet DURANBULUT Temmuz ayında Adalet bakanının yanıtlaması istemi ile taahhüdü ihlal cezaları hakkında bir soru önergesi vermiş idi, TBMM'nin sitesinde "SÜRESİ GEÇTİKTEN SONRA YANITLANDI" ibaresi var, bende soru önergesini veren Milletvekilimize "Yanıt Nedir" şeklinde bir mail attım yarın da kendisini telefonla arayıp bilgi almaya çalışacağım.. Umarım iyi bir yanıt vardır

    YanıtlaSil
  15.    Sayfamızda bir sorun mu var? Diğer arkadaşların yorumları karışık tarihler halinde görünüyor...

    YanıtlaSil
  16. eski sayfa dolduğu için bu sayfaya geçtik aşağıdaki yorumları dikkate almayın

    YanıtlaSil
  17.                                            Değerli  Arkadaşlarım.
     
    Özellikle İİK ve TAAHHÜDÜ ihlal konularında, çaresiz ve çözümsüz olan arkadaşlarım. (En azından şu anda) Çok değerli katılımlarınız ve Sayın Yetkililerimizin duyarlılığı ile, İnşallah; Allah’ın izniyle, çok uzun sürmeyecek bir zamanda, yıllardır süregelen bu kanayan yaraya da, bir çare ve çözüm bulunacağını göreceksiniz.
     
                                            Şimdi. Evet şimdi. Özgürlüğünü elde etmiş, sorunlarını çözmüş olan arkadaşlarıma sesleniyorum.  Bana kızacak olsalar da, bu yazı ve yorumumu sitemize göndermek durumundayım. Şu anda sorunu bitmiş olan ve özgürlüğüne kavuşmuş olan arkadaşım. Unutma ki, daha birkaç gün evvel, sende benim gibi, şu anda köşe bucak saklananlar gibi ve cezaevinde olanlar gibiydin.  O halde, şu anda sorunları olanlara sırt dönebilirimsin?  Bu sorunlardan bana ne diyebilirimsin?  Diyeceğini zannetmiyorum.  Sen zaten öyle bir kişi değilsin. İşte bunun için, şu anda çok sorunlu olan arkadaşlarım için, onlardan daha çok mücadele etmelisin.  Bana kırgın ve küskünsün diye, şu anda senin yardımına muhtaç olan arkadaşlarına,  ev kadınlarına, ihtiyar anne ve babalara, ağlayan çocuklara, haciz ve cezaevi tehdidiyle karşı karşıya olanlara, sırt dönme ve dönemezsin zaten. Benimle bir sorunun var ise? Muhtelif iletişim araçlarıyla, iki modern insan gibi, sorunlarımızı aramızda tartışıp hallederiz.  Ama sırf karşılıklı kırgınlık ve küskünlüklerden dolayı, bizden yardım bekleyen insanlara zarar verme hakkımız yoktur diye düşünüyorum.
     
                                              Değerli arkadaşım.
    Nerede yazarsan yaz, nerede yorum yaparsan yap ama, mücadeleden ayrı durma sakın. Sana diyorum ki; gel beraber, her türlü kinden, nefretten, öne çıkma planlarından ve egolarımızdan vazgeçip,  seninle barışalım. Barışalım ve gerçekten yardıma ihtiyaçları olan bu insanların yanında olalım.  Olalım.  Bilgi, tecrübe ve görmüş olduğumuz acılarla birlikte.  Değerli arkadaşım. Umar ve dilerim ki,  bu yazı ve yorumumla seni kırmamışımdır.  Yarından itibaren, İİK ve TAAHHÜDÜ İHLALLER konusunda, bizden yardım bekleyen arkadaşlarımız için, yeniden katılımcı ve mücadeleci olacaksın değil mi?  Bundan asla şüphem yok arkadaşım asla.
    Sana ve tüm arkadaşlarıma, en derin sevgi ve saygılarımla.  Allah hepimizin yardımcısı olsun.
                                                                                                                   16/02/2012 – Gece: 23,12
                                                                                                         Senin Dava Arkadaşın-Barışçı-Mersin
     
     

    YanıtlaSil
  18. YORUMSUZ…
    Cüneyt Hocam (Pirimiz), Gökhan, Asi, Devrim, Sibella, Emlakçı(O şimdi cezaevinde), Basketçi, Rollei, Serpil, Yurdanur, Tülün, Ayşe, Orhan44, Ahmet Yıldız, Kandemir, Kanayanyara (Atakan), Adalet isteriz, my way, Sami Kal, Utku Mersin, Abit Taşçılar, Sultana, Seker765, A.Vahap Ulusoy, Umut Ufuk, Celal Topraklı, İSAHAK BEYAZAY, Serhat Senle, Eken1968, Ayşe Gülşen, Aysen1985_1985, Hayat (Hocam), Tarık Samancı, Bekir Keskin, Av. Sibel Sevinç (Hocam), bekiroğlu, Alyosa83, Sedat, Hasan İnan, Selen3456, olcaycelik, Sadona, Santekmurat, Hakan Akbulut, Tarık Yaman, azraa, Seyip_fenerbahçe, Murat kuruoğlu, İlknur Ökten, Bilal kus5, bir, ipek20, Semih pazarbaşıoğlu, Ünal Baykal, Ucsubat, Perihan (Mersin), Servet OYAL (Mersin), ny7326444, Megpe03, Myazar, Ünal Baykal, Karagün44, Lion, Seyma_3500, muratcanakkaleli, Megope03, alper41, Aytekin, Kaptan61, kmlsnpk, Alperen(Tayfun), Adalet, Mağdurum kahretsin, taahhüt mağduru, nilay07, mühendis (Antalya), Murat Yalçın (Samsun), Irayan, KZYBRS, Şahin, Şahinbey, iroko-59, Efendi(Çankırı), Selma Moda Evi,  Erol gün, Son sigaram, Adanalı3434, okur, Mustafa Mustafa, Ercann, Baki bey, Özdemir, öznur, Salih Demiralay, msz00500, fatih can, Raşit49, İbrahim Bursa, muratt, Laefsane, tutan, geç gelen adalet, Deniz, ada5434, deepark aoron, cemil çiçek, EMRE (İst. Eskilerden), Ali kemal(Haydar).. (Malatya), Annecik(İzmir), Av. Ertuğrul (Adana), Av. Neslihan (Ankara), Ayhan (Ankara), Dündar(İzmir), Ercan(İst.), Esra(Konya), Faruk (Bursa), Fatih (İst.), Kada(Samsun), Kaya, Kayabey, Mesut(İst.), Münir(İzmir), MURAT AKIN(İST), Nejla (Esk.ş.), Niğdeli Mustafa, Osman (Mersin), Petinos (Samsun), Serap (İst.), Soner, Talat (Ulukışla), Taner Akcan, Tukay, Yeşim(İst), Zonguldaklı,
    HASAN SIĞIRCI (Barışçı-Mersin)………………………….
     
    Yorumsuz, yorumsuz ve yorumsuz…….
     
    Allah hepimizin yardımcısı olsun. Saygılarımla.
     
    Ve şu anda isimleri aklıma gelmeyen onlarca ve yüzlerce arkadaşlarım, TAAHHÜDÜ İHLAL CEZALARININ kaldırılması için, hep birlikte mücadele edip, Allah’ın izniyle başarıya ulaşacağız, değilmi? Benim hiçimi hiç şüphem yok. Ya senin arkadaşım ya senin…

    YanıtlaSil
  19. yazıyı kopyaladım aldım hasan abi  vaay beee herkezin adı var benim yok demekki değeriz olan bir kişinin adı olmaz derler doğru imiş bana buradan hakeret ve laf çatanaların hakkı varmış heeeeellaaahhh laf çatanlar helal size

    YanıtlaSil
  20. ALLAH RAZI OLSUN HASAN ABİ EMEKLERİNDEN DOLAYI

    YanıtlaSil
  21.    ARKADAŞLAR NURETTİN DEMİR VEKİLİMİZ DE TEMMUZ AYI İÇERİSİNDE BAŞBAKANIN YANITLAMASI İSTEMİ İLE KONUMUZ HAKKINDA BİR SORU ÖNERGESİ VERMİŞTİ, TBMM'NİN WEB SİTSENDE SORU ÖNERGESİ HAKKINDA "SÜRESİ GEÇTİKTEN SONRA YANITLANDI" İBARESİ YER ALIYOR, BENDE NURETTİN DEMİR VEKİLİMİZE AŞAĞIDAKİ MAİLİ GÖNDERDİM, KENDİSİNDEN BİR YANIT ALIR İSEM YİNE PAYLAŞACAĞIM...





    Sn. Milletvekilim

         TEMMUZ ayı içerisinde Başbakanın yanıtlaması istemi ile "taahhüt ihlalleri" ile ilgili vermiş olduğunuz soru önergesini ben ve benim gibi bu konudan oldukça mağdur arkadaşlarımız takdir ile karşılamış bulunmaktayız.

        TBMM'nin web sitesinden baktığımda söz konusu soru önergenizin süresi geçtikten sonra da olsa yanıtlandığını görmekteyim, Başbakanın konuya yaklaşımını öğrenebilmek adına bahse konu soru önergenize verilen cevabı paylaşmanız mümkün müdür ?

       Başbakanımız ödenmeyen çekler için hapis cezalarını kaldırırken OCAK  2012 tarihli  ulusa sesleniş konuşmasında (arşivlerden kolayca bulabilirsiniz)  bas bas bağırıyordu BENİM ÜLKEMDE HİÇKİMSE BORCUNDAN DOLAYI HAPİS YATMAYACAK diye, ama konu taahhüt ihlali cezalarına gelince kişisel olarak birkaç arkadaşımızın onca çabasına rağmen herhangi bir yanıt alamadık, çek cezalarını kaldırmak kolaydı çünki çek olayında kişiler kişilere borçlu iken konu taahhüt ihlaline gelince bu cezaları alan kişilerin bir çoğu (ben dahil) kurumlara ve bankalara borçlu durumdalar. Sayın başbakanımız alacaklı konumundaki kurum ve özellikle de bankaların baskıları sonucu bu cezaların kaldırılması taraftarı değil midir diye düşünmeden edemiyoruz doğrusu.

       Konuya olan hassasiyetinizden dolayı teşekkür eder, çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim

       SAYGILARIMLA.

    YanıtlaSil
  22.    Admin teşekkür ederim, Ahmet DURANBULUT'un soru önergesine verilen cevabı araştırıp bulmuşsun, aynı şekilde Nurettin DEMİR'in de soru önergesi mevcut, muhtemelen aynı cevaplar verilmiştir ama yine de bir ilgilenirsen sevinirim... 

       İyi akşamlar

    YanıtlaSil
  23.    YUH DİYORUM ARKADAŞLAR YUH YUH YUH DİYORUM BAŞKA DA DİYECEK BİR ŞEY BULAMIYORUM... AŞAĞIDA İKİ SORU ÖNERGESİNE VERİLEN YANITLARI BİRE BİR KOPYALIYORUM, BİR TANESİNDE TAAHHÜDÜ İHLALDEN CEZAEVİNDE OLAN KİŞİ SAYISI 2.091 OLARAK VERİLİRKEN, DİĞERİNDE İSE SADECE EVET SADECE VE SADECE ANTALYA İLİNDE TAAHHÜDÜ İHLAL SUÇUNDAN CEZA ALAN KİŞİ SAYISI 5.052 VARIN YORUMU SİZ YAPIN.... NE YAZIK Kİ BÖYLE BİR HÜKÜMETE SAHİBİZ ARKADAŞLAR 

      AŞAĞIDA HER İKİ SORU ÖNERGESİNİN YANITLARINI KOPYALANMIŞ OLARAK OKUYABİLİRSİNİZ....

      Bakanlığımız kayıtlarının incelenmesinden, 31/07/2012 tarihi itibarıyla Ülkemiz genelindeki ceza infaz kurumlarında, taahhüdü ihlal suçundan 2.091 kişinin hükümlü olarak bulunduğu; bu suçtan aranan kişilere ilişkin ise bilgi bulunmadığı anlaşılmıştır.Bilgilerinize sunulur.


    iLÇELERLE BİRLİKTE ANTALYA GENELİNDE TOPLAM 5 BİN 52 KİŞİNİN TAAHHÜDÜ İHLAL NEDENİYLE CEZA ALDIĞINI BİLDİRDİ.


    NOKTASINA VİRGÜLÜNE DOKUNMADAN İKİ SORU ÖNERGESİ VE İKİ YANIT...

    YanıtlaSil
  24. ahmet yıldız27 Aralık 2012 07:11

    arkaşlar günaydın. işe gitmeden önce herkese hayırlı sabah olur inşallah, katılımcı sayısını çoğaltarak hep beraber mücadele etmeliyiz çünkü bu bizim meselemiz kendi meselemize sahip çıkalım inanın başarırız bir avuç insan görüyorsunuz sesini nasıl duyuruyor fikir birliği ile bunu başarırız ben buna inanıyorum ama ben mağdurum diyen mutlaka mücadele etmeli gününüz aydınlık yarınınız özgürlük olsun arkadaşlar

    YanıtlaSil
  25. taahhüd magduru27 Aralık 2012 07:24

    selam zaten bu adelet bakanı adamı hic ısınımadım ısınmıcamda inşallah bir gün allah büyük ben hakkımı helal etmiyorum 3 yagıda teklif verilmişti önereyle katılımıyoruz demişti o günden beri gıcığım bunlara kısa bıyıklı olanlar vicdansız oluyor buda onlardan bu hükümeti biz geçirdik başa çekiyoruz işte

    YanıtlaSil
  26. Emin arkadaşımız kendi adını listeye eklemende hiçte mahsur yok bence. Ayrıca sahife yenilendi, bir evvelki sahifede sana neler yazdığıma bakabilirsin. Ayrıca ben; haklı davanızda yanınızdayım diyorsan, başım üstünde yerin olur. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  27. arkadaslar gunaydın

    İnsallah bu davayı elbırlığiyle kazanılacagı hususunda guvenım tazelendı haydı yola devam

    YanıtlaSil
  28. Değerli arkadaşımız hepimizin emekleriyle başaracağız. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  29. Değerli arkadaşlar hepinize günaydın diyor hayırlı bir gün diliyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  30. taahhüd magduru27 Aralık 2012 09:48

    s.a   arkadaşlar kardeşlerim dayan dayan nereye kadar bitmek üzereyiz bir an önce meclise gitmemiz lazım sesimizi duyuralım benim 10 günlük hakkım var şu an ben hazırım

    YanıtlaSil
  31. sayın taahhüt magduru 
    kısa bıyıklılar vicdansız oluyor derken biraz boyunu ve haddini aşmış oldugunu bilmeni isterim.
    burda insanların derdi kısa bıyık uzun bıyık yada pos bıyık degil...
    bu tür fikirlerini kendine sakla...
    unutmayalımki çek cezasının kaldırılması çok ciddi mücadele ile gerçekleşmiştir... azimle gayretle çalıştılar... ve bunu başardılar. onları burdan selamlıyorum.
     ve o yasayı kısa bıyıklı dedigin insanlar meclisten geçirdiler...
    taahhütü ihlal cezası anayasamızada aykırıdır çok zalimcedir
    arkadan kol bükmektir..
    saygılarımla
    Ahmet Aydogan

    YanıtlaSil
  32. yuh vallahi hangi  biilinçsiz yazmış bu cevabı

    YanıtlaSil
  33. herkese hayırlı özgür günler dilerim 

    YanıtlaSil
  34. Değerli arkadaşımız özlettin kendini saygılarımla.

    YanıtlaSil
  35. şahin NY732644427 Aralık 2012 10:55

    DEYERLİ ARKADAŞLARIM  TAAHÜÜD İHLAL KONUSUNDA BOŞ DURMAYALIM GEREKEN MAİL FAKS TEL MESAJ DEVAM EDELİM  HERKESE  HAYIRLI GUMLER DİLİYORUM

    YanıtlaSil
  36. HASAN KARDEŞİM BİZİM İSİMLERİMİZLE VAYAHUT RUMUZLARIMLA BU SAYFADA YAYINLAMIŞSIN BİZLERDE SANA  MÜTEŞEKKİRİZ BİZLERİNDE HİÇ ŞÜPHESİ YOK BU MÜCADELE GÜCÜNÜZE CAN KATACAKTIR.HEP BİRLİKTE YOLA DEAM DİYORUM ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN BOŞ DURMAYALIM BAŞTA BAŞBAKANIMIZ OLMAK ÜZERE BAKANLARA TWİTİR ÜZERİNDEN MAĞDUR KÖYLÜLERİN ÇOCUKLAARINNI DURUMUNU YAZACAĞIM HERBİRİMİZİN YAPACAĞI ÇOK ŞEY VAR HERŞEY DÜNYANIN SONUDA DEĞİLDİR MEVLAM BİR KAPI KAPATIR BİR KAPI AÇAR BAK SİZLERİN UĞRAŞLARI SONUCU VİJDANININ SESİNE KULAK VEREN VEKİLLERİM ADALET BAKANLIĞINA ULAŞAIP DERDİMİZE ÇARE OLMAYA BAŞLADILAR BUNLAR SİZİN VE BU SAYFADAKI DOSTLARIN SAYESİNDE ALLAH YARMCIMIZ OLSUN MÜCADELEYE DEVAM ARKADAŞLAR.

    YanıtlaSil
  37. EMİN BEY SİZİN İSMİNİZ BELLİ OLSUN DİYE SAYFANIN EN SONUDA YAZILMIŞ,ASLINDA SİZLERDE İYİSİNİZ TEK SUÇUNUZ ARADA AFAKİ FİKİRLERİNİZLE YARALI İNSANLARIN YARASINA TUZ BASTIĞINIZDAN TEPKİ ALIYORSUNUZ,BİRDE MESLEĞİNİZ İCABİ AVUKAT OLUŞUNUZ BU ITICİLİĞİ DAHADA TETİKLIYOR YOKSA BU SAYFALARDA BİR MENFAATINIZ YOK YARIMCI OLDUĞUNUZDAN DA EMİNİM AMA SOSYAL DENGELERİ BOZULAN BİZLERİ MARUZ GÖRÜN ONA GÖREDE YORUM YAPIN BURADA PSİKOLOGADA İHTİACIMIZ VAR AMA BİZLERİ ASIL ÜZEN KONULARA LÜTFEN DOKUMAYIN ZATEN AVUKATLARDAN BİRSÜRÜ DARBE YEMİŞİZ,BU KANLA BESLENEN MESLEK KURULUŞU NEYİMİZ VAR YOK HEPSİNİ ELİMİZDEN ACIMASIZCA ALDILAR ÇAMURLU AYAKKAILARI İLE EVLERİMİZDE KIYAMADAN GEZDİĞİMİZ HALILARI PASPAS ETTİLER  ELE GÜNE REZİL EDERCESİNE HERTÜRLÜ PSİKOLOJİK BASKIYI UYGULADILAR ZATEN SİZİN AVUKAT OLUŞUNUZ BUNA SEBEP YOKSA İNSANCIL,VEDE İNANÇLI BİRİ OLMASAINIZ BUKADAR SİZE RUHEN DÜŞMAN OLAN BİR GRUBUN İÇİNDE NE İŞİNİZ VAR TEK SUÇUNUZ AVUKAT OLMAK KARDEŞİM,BENİMDE BİR KISIM ARKADAŞLARIMINDA ALAEJİSİ BUNDAN ZIT KUTUPLARIZ BU HERZAMAN ETKİ VE TEPKİYİ DOĞURUR BU SENİN SAHSINLA İLGİLİ DEĞİLSAYGILARIMLA

    YanıtlaSil
  38. tüm arkadaşların DİKKATİNE arkadaşlar taahüütü olan arkadaşlar tüm mahali karakollara gelen bir yazı yakalaması olanlar bundan böyle daha sık aranacaktır ve bunun örneğinide dün yaşayan arkadaşlar var gerek yeni atanan polisler eski olan dosyaları bir bir karıştırıp sorunlu olanların üzerine dahada çok gitmek ve yeni geldikleri karakola kendilerini ispatlamak için baya bir uğraşıyorlarmışherkesin bilgisine 
    saygılar
    serhat senle
    not ayrıca özel işlerimden dolayı pek katılımcı olamadım arkadaşlar ama benimde üzerime düşeni bugünden itibaren kaldığım yerden devam edeceğim 
    ayrıca sayın hasan abi ayşe gülşen hanımefendi bekir beye ve hülya hanıma ekene yani sibel ablaya tşk sunarım ilginiz için teşekürler 

    YanıtlaSil
  39. Değerli arkadaşımız hep birlikte başaracağız. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  40. ALLAH YARDIMCIN OLSUN ARKADAŞ BU SADECE SENİNLE İLGİLİ DEPİL BU ÜLKEDE SENİN GİBİ 300 BİNİ BULAN MAĞDUR İNSAN VAR,BİR DELİNİN BİRİ 1932 KUYUYA BİR TAŞ ATMİŞ 80 YILDIR BU TAŞI ÇIKARMAYA KİMSE CESARET EDEMEMİŞ,YAZIKLAR OLSUNKİ NE OLSUN.ASIL BU KONUDA ANLAYAMADIĞIM OLAY MAĞDURU SIKIŞTIRIP PARA ÖDEMEYE ZORLAMAK AMA OLMAYAN PARANIN NEYİNİ ÖDEYECEK RUH HASTASI ZİHNİYET ONU DÜŞÜNMEDİĞ GİBİ ÇOLUK ÇOCUĞUDA GÜVENCE ALTINA ALMADAN KİŞİYI UÇURUMDAN AŞAĞI ATIYOR VATANDAŞ CEZAEVİNDEYKEN ALACAKLI HUSUMET İÇERİSİNDE OLAN MAĞDURUN ÇICUKLARINADA BASKI UUGULUYOR ALLAH KORUSUN SONU SOSOYAL CİNNETLERE VARACAK  OLAYLAR YAKINDA BU İŞE YETKİLLERİN ACIL BİR ÇÖZÜM BULMASI GEREKİYOR.YAKINDA DUYACAKSINIZ OLAYLAT ÇIĞIRINDAN ÇIKACAK AİLESİ DAĞİILAN HERŞEYİNİ BU BOZULAN ÇARKLAR ARASINDA KAYBEDEN VEDE KAYBEDECEĞİ BİRŞEY KALMAYAN ÜSTÜNEDE BORCUNDAN DOLAYI O CEZEVİNİ HAVASINI SOLUYAN İNSANLAR ORADA TANIŞACAKLARI SUÇ MAKİNELERİN DİŞARIDA KİNLEŞECEĞİ İNSANLAR O PSİKOLOJİK BASKIYLA SALDIRTACAKTIR UCU GÖRÜNMEYEN SONA DOĞRU GİDİYORUZ ARKADAŞLAR ALLAH ÇOLUK ÇOCUĞUMUZA ACISINDA BİZE YANLIŞ YAPTIRTMASIN BU KARAMSAR TABLO DEĞİL GERÇEK BU YASAYI DİKKATE ALMAYANLAR  BUNUN VEBALINI NASIL ÖDERLER BİLEMİYORUM ONUN İÇİN BU GELECEKTEKİ TEHLİKEYİ BU TBMM DEKİ ARKADAŞLARA İYİ BİR DİLDEN YAZILI VE SÖZLÜ ANLATMAK LAZIM BEN YAZMAYA BAŞLADIM 

    YanıtlaSil
  41. allahım sen yardıme t yarabbim

    YanıtlaSil
  42. Değerli arkadaşlarımın bilgilerine; dün Gaziantep'ten Yıldırım arkadaşımızın önermesi ve araştırması sonucu kendisine bugün ulaştığım, Tolga Elitli arkadaşımızla telefonla görüştüm. Kendileri muhtelif haber ajanslarına haber servisi yapan bir arkadaşımızdır. Şimdi biraz sonra elimde mevcut olan sekiz ayrı dosya biçimindeki, bilgi; belge, döküman, resim ve sizden bana gelmiş olan dilekçeleri kendilerine göndereceğim. İlgili yerlerle görüşüp, yayınlanmasına yardımcı olacaklardır.  Bilgilerinize ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  43. güne pek iyi başlamadık sanırım :(

    YanıtlaSil
  44. malesef öyle dün baya arkadaşlara giden var
    saygılar

    YanıtlaSil
  45. yıl sonu olmasının etkisi varmıdır acaba? hatırlarsanız Ahmet Abi ay sonları dikkat edin diyordu...biçok dosyayı kapatmak için baskı yapabilirler sonrası yine durağan döneme geçer belki

    YanıtlaSil
  46. ahmet yıldız27 Aralık 2012 12:05

    mrb abim dün aynı yerde bulunduğum arkadaşıda aldılar çok dikkat edin selamlar

    YanıtlaSil
  47. BU NE MUAMELE HAPİSE ATINCA NE OLUCAK ZİL TAKIP SEVİNCEKLERMİ
    YATINCA BORÇLAR  SİLİNORMU ACABA

    YanıtlaSil
  48. ÇOK BASKI VAR SENE SONU DİYE  OLABİLİRMİ ACABA

    YanıtlaSil
  49. Ahmet Duran Bulut'a verilen cevapta bizlere gelen yazının aynısı var
    3- Bakanlığımızca, yürürlükteki icra ve iflas Kanununun yerini almak üzere, Dünyada ve Ülkemizde yaşanan sosyal, ekonomik, teknolojik gelişmelere uygun ve günümüz ihtiyaçlarına cevap veren, modern bir icra ve iflas sisteminin kurulması ve yeni bir Kanun Tasarısı taslağı hazırlanması amacıyla Bilim Komisyonu oluşturulması yönünde çalışmalar devam etmektedir, icra ve iflas Kanununun 340. maddesinde düzenlenen müesseseye ilişkin değişiklik yapılıp yapılmayacağına ilişkin hususlar, diğer hükümlerle birlikte bir bütün olarak Bilim Komisyonunca değerlendirilecektir.
    Arkadaşlar kilit nokta burası bunu cevap olarak veriyorsa taahhüt ihlali için bakanlık, bilim komisyonunda kaldırılacağını düşünüyorum ben. bu bilim komisyonunda kimler var başkanı kimdir bunu araştıralım ve elimizdeki tüm bilgi belgeleri gönderelim

    YanıtlaSil
  50. Bildiğim kadarı ile Sayın Av. Talih Uyar Komisyona davet edilmişti. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  51. BORÇLUYU KORKUTMAK, BORÇLUYU TACİZ ETMEK
    İİK’daki yeni düzenlemelere rağmen sırf borçluyu korkutmak, borçluyu sıkıntıya sokmak, taciz etmek için haciz yapılması zorlaşmaktadır.
    Bazı baro başkanlarının İİK’da yapılan değişiklikleri eleştirmek amacıyla kullandıkları “korkutma” gibi ifadeler bir hukukçuya yakışmayacak ifadelerdir. Hukuk kişilerin psikolojisini olumsuz etkilemeyi, korkutmayı kabul etmez. Bu ifadeler hukukçulara yakışmaz. Hukukçular herkesten daha çok kişinin vücut bütünlüğüne ve yaşama hakkına saygı göstermek zorundadırlar.

    YanıtlaSil
  52. AVUKATLARIN HACİZ MAHALLİNDEKİ DURUMU
    Değişiklik öncesi uygulamada yasanın özüne ve sözüne aykırı olarak avukatlar işyerlerinde, evlerde hiçbir kural tanımaksızın hareket edebilmekteydiler. Evlerin en mahrem yerlerine kadar girmekte, işyerlerinde işyerine ait evrakları alt üst etmekteydiler. Artık Yargıtay 4. Ceza Dairesinin kararı ve İİK’da yapılan yeni düzenlemelerden sonra avukatın haciz mahallin de dileği gibi hareket etmesi imkânsız hale gelmiştir. 4. Ceza Dairesinin kararı gözönünde bulundurulduğunda avukatın haciz mahalline alınmaması artık suç değildir. İİK’da yapılan yeni değişiklikler hacizde avukatı işlevsiz hale getirmiştir.

    YanıtlaSil
  53. AVUKAT HACİZDE GÖREVLİ DEĞİL
    İİK’da yapılan bu köklü değişiklikler; eski, yanlış uygulamaların devamının engellenmesine yöneliktir. İİK’da bu değişiklikler yapılmadan önce, 14.03.2011 tarihinde Yargıtay 4. Ceza Dairesi avukatın hacizde görevli olmadığına karar vermişti (2009/3133esas,2011/3082karar,14.03.2011tarihli).
    Düzenleme öncesi uygulamada haczedilmezliğe, muhafazaya de facto olarak avukatlar karar vermekteydi. Oysa bu uygulama 2004 sayılı İİK’nun özüne ve sözüne (lafzına ve ruhuna) aykırıydı. Yeni düzenlemeyle açık bir şekilde haczedilmezliğin sınırları çizildi ve bu yeni kurallar doğrultusunda hangi malların haczedileceği doğrudan icra memuruna bırakıldı. Bu konuda avukatın talebinin bir önemi  kalmadı. Bunun gibi hangi durumlarda muhafaza kararı verilebileceğine de yeni düzenlemelerle açıklık getirildi.

    YanıtlaSil
  54. Değerli arkadaşlarımın bilgilerine. İş yerindeki genç arkadaşım SERVET OYAL'ın (Ben ona mühendisim diyorum.) araştırma ve yardımıyla, Sayın Av. Talih Uyar'ın oğluna biraz evvel telefonla ulaştım.

    Babasının, Adalet Bakanlığınca oluşturulan komisyonda çalıştığını teyit ederek, yeni İİK ve TAAHHÜDÜ İHLAL CEZALARI ile ilgili olarak çalışmaların yapıldığını bildiğini ama, bunun tamamen sonuçlanmsı için galiba, bir kaç ay gibi bir zamanın daha geçmesi gerektğini belirttiler. Şimdi birazdan, elimdeki mevcut olan, tüm bilgi ve belgeleri kendilerine göndereceğim. Tüm arkadaşlarımın bilgilerine ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  55. teşekkürler Hasan Abicim...Anladığım kadarıyla bu işin çalışmalarını yürütecek tek komisyon şimdilik burası son dakika süprizi olmaz ise...buraya yoğunlaşalım kesinlikle komisyon zaten çalışmalarına mayıs ayında başlamış...bimer ve özel kaleme yaptığımız tüm başvurularda özellikle bu yazı geliyor...vardır bir bildikleri diyelim ve başlayalım

    YanıtlaSil
  56. Av.Talih Uyar; “4-5 yıl içerisinde sıfır km İcra İflas Kanunumuz olacak”
    25 Ekim 2012 Perşembe 10:21

    Adaletbiz, İcra İflas Kanunu’nda yapılan değişiklikler üzerine Av.Talih Uyar’ın  görüşlerini aldı.Uyar,  ” İcra İflas hukukunda yapılan Temmuz değişikliğinden sonra, İcra İflas Kanunu’nun %15’i yani yaklaşık 60 maddesi etkilendi. Bu etkilenme  hem usul kanunundaki değişiklikler,  hem borçlar kanunundaki hem de Türk Ticaret Kanunu’ nda ki değişikliklerle ilgili olarak oldu.Yapılan bu değişiklikler dışında ayrıca kanun, Adalet Bakanlığının oluşturduğu komisyon tarafından diğer maddeleri için yeni kanun çalışmalarına başladı.4-5 sene içerisinde tıpkı Borçlar ve Ticaret Kanunu gibi sıfır kilometre Yeni İcra İflas Kanunu olacak. Ancak bu değişiklik 4-5 seneyi bulacak bir çalışma ile tamamlanacaktır.  O zamana kadar mevut 60 maddedeki değişiklikle devam edecek. Yapılan değişiklikler şu anda olumlu değişikliklerdir, tabi yeterli değildir. Yeni komisyon, olması gereken değişiklikleri hazırlayacak. Ben de önümüzdeki günlerde yapılması gereken değişiklikleri madde madde belirteceğim” dedi.

    YanıtlaSil
  57. http://www.adaletbiz.com/iik/avtalih-uyar-ile-icra-iflas-kanunu-uzerine-roportaj-h6009.html
    burayı okuyun...ancak burada 4-5 yılı bulacak diyor 

    YanıtlaSil
  58. Değerli arkadaşlar 9 ayrı dosya bilgilerini, Sayın Avukat Talih Uyar'a gönderdim bilgilerinize ve saygılarımla. Olur ya sizlerde bir şeyler göndermek isterseniz,   iletişim için;  info@e-uyar.com  olarak gönderim yapabilirsiniz. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

    YanıtlaSil
  59. Değerli arkadaşımız, Sayın Avukatın oğlu ile yaptığım konuşmayı tüm açıklığı ile yazdım, başkaca ne diyeyim? bilemiyorum. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  60. İcra iflas kanununa ilişkin Bilim Komisyonu Temmuz ve, Ağustos ayında toplandı.  Modern bir icra iflas kanununa ilişkin yapılacak değişiklikler yeni icra iflas kanunu üzerinde kanun taslağı hazırlanıyor.
    Bilim komisyonu toplantısına ilişkin açıklama /Temmuz ve Ağustos) linke göz atabilirsiniz.http://www.kgm.adalet.gov.tr/Faaliyetler/AyFaliyet/Aylik/Ayfaaliyet.html

    YanıtlaSil
  61. bende elimdekileri gönderdim kendisine

    YanıtlaSil
  62. twitterda hiç bişey yapmıyoruz artık lütfen arkadaşlar hesabı olup müsait olanlar bastıralım Bakan Şahin Twitterda idi

    YanıtlaSil
  63. Değerli Arkadaşlar,
    Şimdiye kadar hapis ile haciz ile bir yol katedılememısdır bu apaçık ortada.Tek yol Avrupa ülkelerinde olduğu gibi geliri ölçüsünde kart vermek,Çeki maksadında kullanmak. Her önüne gelene çek verirseniz,çek nakir demek,çeki amacı dışında kullanırsanız,(12 ay vade gibi), her önüne gelene kart verirseniz,gelirini bildiğiniz halde borç batağına düşmesi için limit arttırırsanız, sonuçlar vahim olur.
    Alacaklının muhatabı ceza evinde olması nedeni ile alacağını tahsili için hiçbir imkân kalmamıştır. Kişinin ceza evinde olması artık tüm yolların kapandığını ceza evindeki kişinin çalışması toparlanması borç tedarik etmesi imkânsız olduğundan alacaklının alacağından ümidini kesmesiyle tam anlamıyla mağdur edildiği görülmektedir.
    Hükümlü alacakların yüzde doksanının polis tarafından tahsil edildiği bu sistem başka hiçbir ülkede yer almayan tamamen bize özgü bir durumdur. Yani esasen mahkeme memurlarının yapması gerekeni polis memurları yapmaktadır. “Mazbata Sistemi” dediğimiz bu olay çağdaş ülkelerde yasaklanmıştır. Yani bugün hemen hemen hiçbir ülkede insanlar borcundan kaynaklanan bir nedenden dolayı karşısında polis görmemekte, hapse atılmamaktadır. Bizde ise buna tam gaz devam edilmektedir. İcrasız adalet sisteminin bizi getirdiği nokta işte budur.
    Bu sistemde alacaklı alacağını alamaz, borçlunun borcu da faizlerle ödenemeyecek rakamlara ulaşır
    Malasef 15 milyondan fazla icradosyası mevcut.Borç geneline baktığımızda 55 milyon kişi borçlu görünmekde.Bunların içinde yasal takibe düşmüş ve düşmemiş kişiler mevcut.Türkeye nüfusuna göre kıyaslama yaparsak her 4 kişide 3′ü borçlu.Buda şunu göstermekde.Olaylara temelinden mücadale edilmediği için bu sayı azalamamaktadır.
    Bankaların Konya duyarlılıkları apaçık ortada; Aylık geliri 720TL olan bir çalışana 15.000TL kart limiti vermekde üstüne birde kredi vermekle bu kişiye borç batağına itmektedir.Peki bunların hiçmi suçu yok?Haberi bile olmadan evine kredikartı gönderenlerin hiçmi suçu yok?.Başlangıç olarak Avrupa ülkelerinde olduğu gibi gelirleri karşısında kart ve kredi verilmeli.Amaç vatandaşa işlerinde yardım olmalı.
    Çek konusuna gelindiğinde,öncelikle taşın altına elini banka koymalı çekde teminat olmalı,böylece önüne gelene veremezler.Ayrıca çek kullanıcılarıda çeki maksadı dışında kullanmamalı.
    Bazı kişilerin yorumlarında; ” Çekde hapis cezası kalktı,çekde patlama yaşandı” Bu konuyu gerçek anlamda incelemiş olsalar aslında çekde çok büyük patlamanın olmadığını ve bu meydana gelen artışında kalkan hapis cezasından olmadığını görecekler.Blindiği gibi ülkemizde gerilere gidildiğinde ve halen çeke hapis cezasının olduğu dönemlere, çekdeki patlama bir dönem %65 lere ulaşmışdı.Sorarım şimdi hapis cezasıda vardı neden durum bu kadar vahimdi.Mademki Hapis cezası bu kadar etkiliydide.Sonra bir dönem %40-45 lere geriledi. Şuan ise %50 civarında. Sonuç olarak Hapizcezasının değil ekonomik koşulların etki ettiğini görmekdeyiz.Tabiki Bazıları bu aradaki pastadan payını alamadıkları için menfaatleri doğrultusunda konuyu değerlendirmekdeler.
    Borç ve alacak olarak her iki taraftan bakıldığında söz konusu kanunların TAAHHÜT İHLALİNİ caydırıcılık özelliği olmadığı görülmektedir. Cezanın idam olması halinde bile insan oğlunun yoktan var etme özelliği olmadığı göz önüne alınırsa anapara borcunu dahi ödeyemeyen insanlar 4-5 misline çıkarılmış borcu özgürlükleri ile tehdit edilerek ödemeye zorlanmaktadırKanunlar toplumun haklarını korumak çıkarlarını gözetmek, eşitliğini sağlamak hak ve özgürlüğünü teminat altına almak ve en önemlisi hürriyetlerini sağlamak için çıkartılır.
    Bir çocuk düşünün sokaklarda yatıp kalkmakda sahip çıkanı yok ve artık açlıkdan ölümle burunburuna gelmiş.Artık açlık dayanılmaz bir noktaya ulaşdıgında bir bakkaldan ekmek çalar ve kaçar.Ve sonrası çocuk hırsızlıkdan hüküm giyer.Peki bu hapis cezası engelmıdır bu çocukların açlığın gitmesine oysa bunun yerıne böyle kişilere sahip çıksak nasılolur.

    YanıtlaSil
  64. Değerli Arkadaşlar,

    Siteyi elimden geldiği kadar takipetmekdeyim.Çogu zamanlar yazmıyorum sızlerın yanında olmadıgım anlamına gelmez.
    Sitede bazıları bırbırıne hakaret ıcıeren sözler sarf ettıgınde,boş nedenlerle tartışmalar başladıgında, uzaklasıyorum.Eger bu kusursa affola.

    Unutmayın hepiniz aynı gemıde yol almakdasınız.

    Allah mücadelenizde yardımcı olsun.

    YanıtlaSil
  65. BVİRDE TELEFONDA BAĞIRARAK HAKARET ETMESELER
    TERBİYESİZLER

    YanıtlaSil
  66. SAYIN: ADALET VE SAYFA SAKİNLERİ

    ben avukat değilim avukat olmadıkları halde avukatlık işini üstlenen veya avukattım diyen veya kendisine avukat bey denildigi  anda tebki göstermeyen kişiler ( AVUKATLIĞI KABUL ETMİŞ SAYILIR  ve ) 1136 sayılı avukatlık kanunun . 63 mad. göre 1.yıl hapis ve türk ceza kanunun 262 mad. göre 3.yıl hapis. gene türk ceza kanunun 53. mad. göre % 50 arttırımla cezalandırılır bilginiz  olsun  sayın ADALET

    YanıtlaSil
  67. ama telde aradıklarında saygısızca ben avukatım diyorlar ama isimelr farklısuç işliyorlar saolun emin bey bu konu için

    YanıtlaSil
  68. o arayanlara siz avukatmısınız deyin avukatım derse ( ama avukat değilse )  kanıtlayın kesin yukarıda cezayı alır arayanlara siz  avukat mısınız deyin avukat değilim derse siz o kişiye beni aramakla avukatlık yazpıyorsunuz deyin ve şu kanun maddelerini okuyun sizin hakkınızda savcılığa suç duyurusunda bulunacam deyin o kişi sizi bir daha aramaz buna benzer ÖZCAN ELİBOL diye bu sayfada biri vardı ve bana anlattı ben o kişiye aradım ve ceza kanun mad. okudum bir daha ve ÖZCAN ELİBOL arayan olmadı

    YanıtlaSil
  69. evet avukatım diyor

    YanıtlaSil
  70. çok saolasın emin abi bu çok önemli bir bilgi
    çünki aynı yerden kırk değişik isimle arıyorlar biri diğeri için yetkili değil diyor
    bende maden yetkili değil neden arıyor diye bağırdım

    YanıtlaSil
  71. İnsan kendini yalnız sanır çoğu zaman,
    Zanneder ki, sahipsizdir, öylesine yaşar ve bir gün toprak olup gidecektir dünyadan...
    Ancak bilmez ki, bu devranı yaradan
    İnsana yakındır şah damarından
    Bazen biz farkında bile olmadan
    Mucizeler hazırlanır lehimize olan
    Biraz sabırlı ol ey İnsan
    Yaralar sarılır, çekilenler unutulur
    Yeniden doğmuş gibi olursun O AN.......

    YanıtlaSil
  72. deyerli arkadaşlarım herkese saglık ve özgürlük diliyorum.evet yakalamak için çalışıyorlar.ALLAH HAPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN

    YanıtlaSil
  73. emin abi birde  suç işliyorlar başka kişilerede anlatıyorlar telde

    YanıtlaSil
  74. Faik TUNAY ‏@FaikTUNAY
    Bu akşam 18:15 te A Haber'de "Bi Sormak Lazım" Programının konuğuyum.Değerli katkı ve görüşlerinizi bekliyorum.pic.twitter.com/eUsum9yW

    YanıtlaSil
  75. Değerli arkadaşlar biraz evvel Sayın Milletvekilimizi telefonla aradım, şu anda canlı yayın başlamak üzere olduğundan, telefona danışmanı baktılar. Sayın Milletveklimize ulaştırılmak üzere, TAAHHÜDÜ İHLAL CEZALARI bakımından bir kaç cümle söylemesini beklediğimizi belirttim. Mesajım kendilerine iletilecektir. Sayın Milletveklimizin cep telefonu: 0 532 454 53 43 arayın veya mesaj atın. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  76. nasıl herkesin kendi tercihi umut bey

    YanıtlaSil
  77. yazamıyorumprogramnasılgidiyor,bizdenbahsediyormusayınmilletvekili,klavyembozukparamolursayenisinialıpsıkıntıdankurtulucamiyiakşamlarinşallahdişedokunurbirşeylersöyler

    YanıtlaSil
  78. YOK ABLA 28 ŞUBATLA BAŞLADI ONUNLA DA BİTTİ

    YanıtlaSil
  79. ahmet yıldız27 Aralık 2012 19:42

    iyi akşamlar arkadaşlar şu an en etkili şey twet atmak sanırım bu anlamda hiç olmassa 5,10 kişilik bir twet ekibi oluşturalım belli saatlerde buluşup ulaştığımız tüm birim ve yetkililere twet ile sesimizi duyuralım ben varım diyenler lütfen aşağıya isim yazsın iyi akşamlar

    YanıtlaSil
  80. Merhaba arkadaslar, emekliyim, ev eşyalarımı evde haciz esnasında muafakat vermek zorunda kaldım, eskişehir 2. hukuk mahkemesine haczedilemezlik davası açtım, reddetti, yargıtayda temyiz ettim, mahkeme kararı nı onadı.Yargıtayın içtihatlarında ve ilgili kanunlarda icra müdürlüğünde alınmayan muafakat geçersiz olduğu halde üstelik.Ve gerekçeli karar yerine yargıtal ilamını gönderdiler sadece!..AİHM müracaat için karar düzeltmeye gitme gerekirmi bu durumdabilgilendirirseniz çok sevineceğim.

    YanıtlaSil
  81. ahmet yıldız27 Aralık 2012 20:11

    bizler için hangi saat uygun ise fikir birliğiyle karar verelim en az bu iş için 1 saatimizi ayıralım twette kayıtlı olmayan arkadaşlarda face de buluşşup 5 kişilik ekip oluştursun. face ve tweti olmayanlardanda 5 kişi faks ekibi kursun, lütfen duyarlı olalım bu bizim ve cezaevindeki sesini duyuramayan arkadaşlarımız için çok zor deyil başarabiliriz en azından çorbada tuzumuz olur

    YanıtlaSil
  82. ne zaman başlıyoruz

    YanıtlaSil
  83. saat 21 45 diyelim sibet tag hazırlasın başlayalım

    YanıtlaSil
  84. tag tan sorumlu devlet bakanı hadi iş başına yine güzel bir tag hazırla bize:))

    YanıtlaSil
  85. daha önce bu sorunuza cevap vermişti arkadaşlarımız isterseniz sayfaları geriye doğru tarayın bulursunuz iyi akşamlar

    YanıtlaSil
  86. arkadaşlar uyapta bir haftadır sorun var bilgisi olan varmı

    YanıtlaSil
  87. bir saat önce girdim hiç bir sorun yok tekrar dene isterse

    YanıtlaSil
  88. ahmet yıldız27 Aralık 2012 20:26

    benim için uygun tag önerim sadece fikir suçludeyil borçluyuz,gölge mahkumlar,veya tahatüd mahkumları 

    YanıtlaSil
  89. ben artık bunun için  @taahhuduihlal   adresini kullanıyorum takibie alırsanız sevinirim... #UtancYasasiTaahhuduİhlal
    #TaahhuduİhlalHapisCezasinaSon
    #TaahhuduİhlalMagdurlari

    YanıtlaSil
  90. haydi bakalım twitter ekibi...bu arada rt yi az yapalım onun yerine aynı kişilere bir anda yüklenelim daha çok dikkat çeker...

    YanıtlaSil
  91. ahmet yıldız27 Aralık 2012 21:05

    hadi twet ekibi iş başına, benide takip edin

    YanıtlaSil
  92. arkadaşlar nerde eski ekip hani kaç kişiyiz

    YanıtlaSil
  93. ahmet yıldız27 Aralık 2012 21:16

    hani kimse yokmu

    YanıtlaSil
  94. biliyorum gördüm ama çok az kişiyiz en az 10 kişi olmalıyız

    YanıtlaSil
  95. ahmet yıldız27 Aralık 2012 21:20

    evet devam arkadaşlar yarın birgün çoğalırız inşallah

    YanıtlaSil
  96. arkadaşlar facede bi kaç tane taahhüt grubu var buralarda yaptığımız her eylemden haberdar edelim insanları katılımı böylelikle çoğaltırız

    YanıtlaSil
  97. ahmet yıldız27 Aralık 2012 21:25

    alperen twete bekliyoruz

    YanıtlaSil
  98. şibella kardeş insanların çokluğu önemli değil,önemli olan kalifiye insan faktörü onlarda olsun ama bizim bilinçli insan kitlesine ihtiyacımız var o zaten sayfanın dinanızmini elinde tutan hasan sığırcı ve diğer arkadaşlarımız boş durmuyorlar uğraş veriyorlar siz rahat olun iyi geceler.

    YanıtlaSil
  99. ahmet yıldız27 Aralık 2012 21:25

    abla twete gel

    YanıtlaSil
  100. slm
     bende burdayım arkadaslar 

    YanıtlaSil
  101.  Suçlu Değil Borçluyuz! #UtancYasasiTaahhuduİhlal 20bin kişi BORÇ HAPSİNDE 300bin kişi KAÇAK
    #TaahhuduİhlalMagdurlari
    bu twiti AK Parti Kırıkkale Teşkilatı paylaştı :) Hadi Bakalım dikkat çekmeye başladık

    YanıtlaSil
  102. ahmet yıldız27 Aralık 2012 21:32

    hergün saat 20.45 te twette buluşalım arkadaşlar

    YanıtlaSil
  103. ben bir saattir ordayım tweetleyip duruyorum

    YanıtlaSil
  104. bende katılıyorum

    YanıtlaSil
  105. @adaletmasasi  ARKADAŞLAR ADALET MASASINA YÜKLENELİM!!!

    YanıtlaSil
  106. @adaletmasasi ARKADAŞLAR ADALET MASASINA YÜKLENELİM!!!!

    YanıtlaSil
  107. Değerli arkadaşlar.

    AŞağıda aldığım yazı AKFIKIR / yazarı Sıbel Palandökenin yazısıdır.Tümünü okursanız bankaların nasıl insanları kandırdığını ve taahhüd ihlal mağdurları yarattığını anlatnaktadır.

    AKFIKIR YAZAR KADROSU İLE DIYALOĞA GEÇİP YAZILARIMIZI ORADAN YAYINLAMNASINI VE DESTEK İSTESEK OLMAZ MI ? DAHA ÖNCE 3.YARGI PAKETİNDE YAPTILAR  NE DERSİNİZ ?

    Saygılarımla.





    '' Habersiz Borcunu Faiziyle Ödettiler
    “Maaş hesabı açtırdım adıma bilgim dışında 250 TL ek hesap açılmış ve maaş hesabıma bağlantılı verdikleri kredi kartımın borcunu bilgim dışında ek hesaptan çekilmiş.Tarafıma bir bilgi verilmeden faiz işlemi başlatılmış. Bankadan aranarak kara listeye alınıp yasal işlem başlatıldığı söylendi. Böyle bir borcum vardı da neden bu güne kadar bilgi verilmedi. Birçok bankayla çalışıp borcumu gününden önce ödeyen biriyim .Banka tarafından uğradığım mağduriyetimin giderilmesi hususunda gereğini arz ederim.Faizle birlikte borç ödemek zorunda kaldım.”“Yasal Takibe Alındığımı Öğrendim”
    “Bankada maaş hesabım vardı. Banka en az 5-6 yıl önce bana bir kredi kartı düzenlemiş ve göndermiş. Böyle bir kartı teslim dahi almadım. Aradan yıllar geçtikten sonra çocuklarımın öğrenim kredisi başvurusunda tesadüfi olarak yasal takibe alındığımı öğrendim. Ne bir uyarı, teblig hiç bir şekilde bana ulaştırılmadı. Banka ile yaptığım görüşmeler sonucu borcumun sıfırlandığı söylendi. Aradan bir yıl geçti ve yine çocuklarımın öğrenim kredi için başvuru yaptığımda kabus geri döndü. Sistemde hala borçlu görünüyormuşum. Bankayı aradım bana güncellemenin yapılmadığını yapılması için hukuk birimlerine talimat verildiğini söylediler. 1 Yıl önce borcum sıfırlandığında yapmam gereken bir şey olup olmadığımı sorduğumda bana bir şey yapmama gerek olmadığını söylemişlerdi. Açıkçası yine hiç bir ümidim yok. Özellikle hukuk birimi bence kesinlikle bir şehir efsanesi. Aylarca binlerce defa telefonla ulaşmayı denedim hiç birisinde de başaramadım. Hiç bir kusurum olmamasına rağmen beni bu duruma düşüren bankaya yönelik haklarımı ve mağduriyetimi karşılamak için yasal yolların tümünü deneyeceğim.”Şoktasınız değil mi? Ben de şoktayım, bankalardan hergün bilinli yapılmış bir oyunla karşılaşıyoruz. Ne oluyoruz, vatandaşı soymak için her türlü tezgah yapılıyor, yasaldır denilerek işi ''pardonla'' kapatıyorlar. Bu hesap oyunlarına bir son verilsin artık, pardonlarla mardonlarla bu iş yürümez.Yargıtay bu hususta bir karar çıkartmalı ve emsal teşkil ettirilmelidir. Böyle durumlarda kara listeye alınan vatandaş aklanmalıdır. Taahüdünü ihlal edenlere hapse attırmayı maharet sayanbankalar vatandaşa bilinçli kazık attıklarında sorumlu bulunmalı ve onlara da birkaç hapiste yatırılmalıdır, o zaman diğer oyunbaz bankacılara da örnek olur, bu tür oyunlara tevessül etmezler. Bu resmen dolandırıcılıktır, Hükümeimiz buna bir çözüm bulmalıdır. Yeni yeni banka mağdurları yaratmayalım

    YanıtlaSil
  108. abi hoşgeldin hayırlı cumalar

    YanıtlaSil
  109. twitterda çok az katılım göstererek bitirdik bugünde...çok çok daha fazla şeyler yapmak zorundayız her anlamda...

    YanıtlaSil
  110. polis artık adres tespiti yapamayacak icraile alakalı polis artık bu tür konularda yetkili olamayacak

    YanıtlaSil
  111. hayırdır kardeş bu bilgi nerden nedir açılımı

    YanıtlaSil
  112. içişleri bakanı idris naim şahin 81il valiliklerine gönderdiği içişleri birimine ve valiliğine gönderdiği genelgedir 

    YanıtlaSil
  113. Ayşe Gülşen arkadaşımızla ve Emin Şahin arkadaşımızla telefonla bir kaç görüştüm. Elbetteki, temelde; birbirlerinden, herhangi bir meseleleri bulunmamaktadır. Zannederimki, her ikiside beni kırmayıp, bundan böyle karşılıklı olarak daha hoş görülü olacaklardır.

     Yılın şu son bir kaç günününde, ne olur, ama ne olur, kavgadan; çekişmeden, kinden, nefretten, uzak durupta, yeni yıla barış içinde girsek ne olur. Bu arada bir ihtimal Bursa'daki TV programına, Avukat arkadaşımızla birlikte, Emin Şahin arkadaşımızında katılması söz konusu olabilecektir.  Allah hepimizin yardımcısı olsun. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  114. Her şeye rağmen iyi bir haber, İnşallah devamında daha güzel şeyler olur. SERHAT arkadaşımız saygılarımla.

    YanıtlaSil
  115. ARKAŞLAR GEÇEN HAFTA DURUŞMAM OLDU KATILMADIM UYAPTAN BAKTIGIMDA DURUŞMA ERTELENDİ YAZIYORDU BİR HAFTADIR UYAP SİSTEMİNE GİREMİYORDUM AZ ÖNCEGİRDİGİMDE İSE DURUŞMA YAPILDI  KARAR MAHKUMİYET YAZIYORDU NASIL OLUYOR BU BİLGİSİ OLAN VARSA LÜTFEN BİLGİ VERSİN BİZ DURUŞMA ERTELENDİ BİR SÜRE RAHATIZ DEDİK AMA BUNDANDA CEZA ALDIK NASIL OLACAK BİLMİYORUM BİLGİ VERİRSENİZ SEVİNİRİM 

    YanıtlaSil
  116. EMİN BEY GEÇEN HAFTA DURUŞMAM OLDU KATILMADIM UYAPTAN BAKTIGIMDA DURUŞMA ERTELENDİ YAZIYORDU BİR HAFTADIR UYAP SİSTEMİNE GİREMİYORDUM AZ ÖNCEGİRDİGİMDE İSE DURUŞMA YAPILDI  KARAR MAHKUMİYET YAZIYORDU NASIL OLUYOR BU  LÜTFEN BİLGİ VERİRMİSİNİZ BİZ DURUŞMA ERTELENDİ BİR SÜRE RAHATIZ DEDİK AMA BUNDANDA CEZA ALDIK NASIL OLACAK BİLMİYORUM BİLGİ VERİRSENİZ SEVİNİRİM 

    YanıtlaSil
  117. emin bey GEÇEN HAFTA DURUŞMAM OLDU KATILMADIM UYAPTAN BAKTIGIMDA DURUŞMA ERTELENDİ YAZIYORDU BİR HAFTADIR UYAP SİSTEMİNE GİREMİYORDUM AZ ÖNCEGİRDİGİMDE İSE DURUŞMA YAPILDI  KARAR MAHKUMİYET YAZIYORDU NASIL OLUYOR BU B LÜTFEN BİLGİ VERİRMİSİNİZ BİZ DURUŞMA ERTELENDİ BİR SÜRE RAHATIZ DEDİK AMA BUNDANDA CEZA ALDIK NASIL OLACAK BİLMİYORUM BİLGİ VERİRSENİZ SEVİNİRİM 

    YanıtlaSil
  118. güzel baj gölük yok gözünde

    YanıtlaSil
  119. serhat kardeşim ağzından bal akıyor abi nerde bu genelgenin içeriği bi açılm yaparmısın arkadaş bunekadar güzel bir haber.

    YanıtlaSil
  120. serhat bey bu haber doğrumu abim hayel kırıklığına uğramayalım.

    YanıtlaSil
  121. ahmet bey sen böyle diyorsun sarhat kardeşimiz polis bu tip davaları artık takip etmeyecek arkadaş bein hammalı olduk bu konuda bizleri sağlıklı aydınlatrmısınız lütfen

    YanıtlaSil
  122. İYİ AKŞAMLAR ARKADAŞLAR SİZE ŞU KADARINI SÖYLEYEYİM Kİ SERHAT ARKADAŞIMIZ BURDA BİR BİLGİYİ PAYLAŞMADAN ÖNCE MUTLAKA DOĞRULUĞUNU TEYİD ETTİRİR KULAKTAN YAYILMA BİLGİYİ PAYLAŞMAZ YANİ İÇİNİZ RAHAT OLSUN SERHAT DİYORSA DOĞRUDUR VE İYİ GELİŞMELERİN KÜÇÜK BİR YANSIMASIDIR .

    YanıtlaSil
  123. İyi akşamlar Emin Bey programın gerçekleşmesi için yaptığınız katkılardan dolayı ben ve arkadaşlarım adına teşekkür ederim programa konuk olarak katılmanız için yapımcı arkadaşımla görüşeceğim umarım olumlu cevap alırım.

    YanıtlaSil
  124. emin bey itiraz edilince beraat oluyor mu yoksa zaman mı kazanılıyor...

    YanıtlaSil
  125. program saat kaçta nasıl izleyebiliriz

    YanıtlaSil
  126. SAYIN : ayşegül hm.


    ben bir şeyler yapmadım sadece yapılması gereken şeylerse önemli değil zaten onların olması gerekiyordu oldu bitti benim amacım bu sayfadaki olan mağdurlara bir parça fayda sağlamakdır bu soğuk kış günlerinde sıcaçık evlerinde ailesi ile oturmalarını sağlamatır. bunu ben ve yüce rabbim bilmektedir.


    ayrıca benim televizyon programına katılıp katılmamam önemli değil ama ilğinize teşekkür ederim sizin söylediğiniz gibi geleçek olan avukat benim samimi arkadaşım ve yıllardır beraber çalışmaktayız  allah izin verirse çarşamba günü en geç saat : 12.00 bursadayız sayğılarımla

    YanıtlaSil
  127. onu ayşegül hm. söylüye bilir biz bilmiyoruz ?

    YanıtlaSil
  128. burda çok önceleri yayınlamıştım taahhüt şartları tam tekmil alınmışsa hemen hemen imkanzsız gibi ama taahhüt haciz esnasında alınmışsa yani ( evde veya işyerinde ) alınan taahhütler %90 hatalıdır. yanlız benim görmem gerekir o haczi tutanağını saygılar ercan bey

    YanıtlaSil
  129. iyi akşamlar olumlu gelişmeler olmuş sanırım çok güzel bir haber Serhat Bey'in söyledikleri...gitgide yumuşamalar getiriliyor sanırım iik ile ilgili....sonu hayrolsun bakalım 

    YanıtlaSil
  130. 2 ocak çarşamba günü saat 15 15 de Bursa AS TV de uydudan yayın yapıyor

    YanıtlaSil
  131. Şibella kardeşim bizler bu kanunları iy takip edemiyoruz aslında HSYK nunda genelgesi var hiçbir taahhüt mağduru GBT ye işlenmeyecek tabi dinleyen yok veyahut bu kanunun yürürlüğünün  geçerliği için HSYK NA ŞİKAYET EDENDE YOK BEN O GENELGEYİ İYİCE İNCELEDİM pazartesi bir dilekçe hazırladım bu genelgenin savcılıklarla gözardı edildiğini yazdım hem faks çekecem hemde APS ile HSYK.NA gönderecem bu başarıarın arkasında sizler varsınız bu sayfaya gönül vermiş dostlarımız var inşallah kökünden ocak ayında tamamen ortada kalır yaşam felsefemizde düzene girer polisi jandarmayı görünce panik atak olduk inşaallh bunllatın hepsi son bulurserhat kardeşimizin dediği doğru olabilir.fethiyede arkadaşlarımızı polis arayıp surmuyorlarmış ama iyice emin olmak gerekir hayırlı geceler.haftaya daha güzel haber duymak umuduyla........

    YanıtlaSil
  132. ahmet yıldız29 Aralık 2012 20:31

    serhat arkadaşım verdiğin müjdeye sevindim sağol varol,zaten kaçak yaşamaktan ne memleket nede adres kaldı adresi belli olanlar için cumhuriyet altını ödülü gibi oldu,  twet grubu saat 20 45 te buluşalım biraz katılım ve destek lazım lütfen duyarlı olalım

    YanıtlaSil
  133. DEĞERLİ ARKADAŞLAR BURADA İCRA İFLAS KANUNUNDA BULUNAN  4.  TANE TAZYİK HAPİSLERİ KANUN MADDELERİ BULUNMAKTADIR. Kanun No: 2004 İcra ve İflas Kanunu (İİK Nafakaya ilişkin kararlara uymayanların cezası: )Madde 344 - (DEĞİŞİK MADDE RGT: 01.06.2005 RG NO: 25832 KANUN NO: 5358/15) (KOD 3) (KOD 2) (KOD 1) Nafakaya ilişkin kararların gereğini yerine getirmeyen borçlunun, alacaklının şikâyeti üzerine, üç aya kadar tazyik hapsine karar verilir. Hapsin tatbikine başlandıktan sonra kararın gereği yerine getirilirse, borçlu tahliye edilir. ... Borçlunun, nafakanın kaldırılması veya azaltılması talebiyle dava açmış olması halinde, ileri sürdüğü sebepler göz önünde bulundurularak, tazyik hapsinin uygulanması bu davanın sonuna bırakılabilir. Kanun No: 2004 İcra ve İflas Kanunu (İİK) ( Çocuk teslimi emrine muhalefetin cezası: ) Madde 341 - (DEĞİŞİK MADDE RGT: 01.06.2005 RG NO: 25832 KANUN NO: 5358/12) (KOD 3) (KOD 2) (KOD 1) Çocuk teslimi hakkındaki ilamın veya ara kararının gereğini yerine getirmeyen veya yerine getirilmesini engelleyen kişinin, lehine hüküm verilmiş kimsenin şikayeti üzerine, altı aya kadar tazyik hapsine karar verilir. Hapsin tatbikine başlandıktan sonra ilamın veya ara kararının gereği yerine getirilirse, kişi tahliye edilir. Kanun No: 2004 İcra ve İflas Kanunu (İİK) ( Hapis ile tazyik: )Madde 76 - (DEĞİŞİK MADDE RGT: 01.06.1962 RG NO: 11117 KANUN NO: 51/1) (KOD 2) (KOD 1) Mal beyanında bulunmayan borçlu, alacaklının talebi üzerine beyanda bulununcaya kadar (DEĞİŞİK İBARE RGT: 21.02.2004 RG NO: 25380 KANUN NO: 5092/11) (KOD 3) icra mahkemesi hakimi tarafından bir defaya mahsus olmak üzere hapisle tazyik olunur. Ancak bu hapis üç ayı geçemez. Kanun No: 2004 İcra ve İflas Kanunu (İİK) (Borçlunun ödeme şartını ihlali halinde ceza: ) Madde 340 - (DEĞİŞİK MADDE RGT: 01.06.2005 RG NO: 25832 KANUN NO: 5358/11) (KOD 3) (KOD 2) (KOD 1) 111 inci madde mucibince veya alacaklının muvafakati ile icra dairesinde kararlaştırılan borcu ödeme şartını, makbul bir sebep olmaksızın ihlal eden borçlunun, alacaklının şikâyeti üzerine, üç aya kadar tazyik hapsine karar verilir. Hapsin tatbikine başlandıktan sonra borçlu borcun tamamını veya o tarihe kadar icra veznesine yatırmak zorunda olduğu meblağı öderse tahliye edilir; ödemelerini tekrar keserse, hakkında tazyik hapsine yeniden karar verilir. Ancak, bir borçtan dolayı tazyik hapsinin süresi üç ayı geçemez.   

    YanıtlaSil
  134. ahmet yıldız29 Aralık 2012 20:45

    emin sahin beye gösterdiği duyarlılıktan dolayı tşk ediyorum bu örnek davranışı benim açımdan taktire şayandır. bizi savunacak cesur yürek avukat arkadaşımada 2 defa şükranlarımı sunuyorum, herşeyi göze alarak kendisini bu davadan esirgemeyen canlı yayına katılacak tarık samancı arkadaşımada ayrıca teşekkür ederim sağolun varolun iyiki varsınız

    YanıtlaSil
  135. ahmet yıldız29 Aralık 2012 20:48

    ayşen ablam iyiki buradasın bursdaki tv ile ilgine çok tşk ediyorum bu başarının baş mimarlarındansın sağol varol

    YanıtlaSil
  136. EMİN BEY, BENDEN EVDE HACİZ ESNASINDA BASKI ALTINDA EMEKLİ MAAŞIMA HEM MUAFAKAT VE İKİNCİ YIL İÇİNDE MAAŞIMIN DÖRTTE BİRİNİ GEÇTİĞİ İÇİN TAAHHÜD ALDILAR.RAPORLARLA KANITLANMIŞ  ŞEKER VE YÜKSEK TANSİYON HASTASI OLDUĞUM İÇİN BİLEREK DOĞRUDAN OLMAZSA OLMAZ BUZDOLABİ VE ÇAMAŞIR MAKİNESİNE YÖNELMİŞLERDİ...
    ESKİŞEHİR 2.İCRA HUKUK MAHKEMESİNDE HACZİDELEMEZLİK DAVASI AÇTIM, DOSYA ÜZERİNDEN ALEYHİME KARAR VERDİ MAHKEME...
    YARGITAYA TEMYİZ MÜRACAATINDA BULUNDUM, YARGITAYDA MAHKEME KARARINI 6 AY SONRA ONADI VE GEREKÇESİNİ BİLE İÇERMEYEN YARGITAY İLAMINI BANA GÖNDERDİ...
    ŞİMDİ DÜZELTME İSTEYECEĞİM TABİ ÜST MAHKEMEDEN AMA AİHM UZUN SÜREN DAVALARDA VE AYNI KURUMDA DÜZELTME İSTEMİNE BAKILACAĞI İÇİN GEREK GÖRMÜYORMUŞ DÜZELTME TALEBİNİ, YANİ İÇ HUKUK SONUNA GELİNDİĞİDİ KABUL EDİP DİLEKÇEYİ KABUL EDİYORMUŞ...
    HACİZ ESNASINDA TUTULAN TUTANAKTA AY AY TAKSİTLER VE FAİZ TUTARLARI YOKTU, AVUKAT ÜCRETİ YOKTU, SADECE TOPLAM BİR RAKAMI MATBU TUTANAĞIN SOL ÜST KÖŞESİNDE TOPLAM BORÇ HANESİNE YAZMIŞLARDI, VE ZATEN İCRA MÜDÜRLÜĞÜNDE VE İCRA MÜDÜRÜNÜN ÖNÜNDE DE DEĞİLDİK EVDE HACİZ YAPIYORLARDI VE BASKI VARDI, AVUKATIN KENDİDE DEĞİL KATİBİ VARDI AYRICA HACİZDE...
    ANLAYACAĞINIZ TÜM GELİŞMELER KANUNA AYKIRI OLMASINA RAĞMEN BENİM EMEKLİ MAAŞIMDAN HER AY 500 TL KESİLİYOR ŞU ANDA...
    BENZER DURUMDAN MUZDARİP OLAN ARKADAŞLARIMIZ MUHAKKİ VARDIR, SİZİN BU KONUDAKİ BİLGİLERİNİZDEN YARARLANMAK İSTİYORUM...
    GERÇİ ÇOK DEFA SORULMUŞTUR AMA BENİM YAŞADIĞIM GÜNCEL OLAY SANKİ AZ GÖRÜLEN BİR DURUM GİBİ, MAHKEME VE YARGITAY BİLEMEDİĞİM BİR NEDENLE ALIŞAGELEN DURUMUN DIŞINDA KARAR VERDİLER...
    İLGİNİZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDİYORUM
    KENAN ÜLCAN

    YanıtlaSil
  137. ahmet yıldız29 Aralık 2012 21:07

    twette kimse yok nerdesiniz arkadaşlar

    YanıtlaSil
  138. SAYIN . KULCAN BEY

    bunu alın eski şehirde bir avukata götürün görsün buna göre dava açsın


    T.C. YARGITAY12.Hukuk DairesiEsas: 2008/13196Karar: 2008/15983
    Karar Tarihi: 22.09.2008
    ŞİKAYET DAVASI - HACİZ SIRASINDA HACİZ BASKISI ALTINDA EMEKLİ MAAŞININ YÜZDE DOKSANININ HACZİNE VERİLEN MUVAFAKATİN GEÇERSİZ OLDUĞU - ŞİKAYETİN KABULÜ GEREĞİ



     ÖZET: Takip kesinleştikten sonra, menkul haczi sırasında haciz baskısı altında borçlunun Bağ-Kur'dan aldığı emekli maaşının yüzde doksanının haczine muvafakat etmesi geçerli sayılmaz. O halde şikayetin kabulü gerekir. (2004 S. K. m. 83/a) Dava: Yukarıda tarih ve numarası yazılı mahkeme kararının müddeti içinde
    temyizen tetkiki borçlu vekili tarafından istenmesi üzerine bu iple ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü:



    Karar: Takip kesinleştikten sonra, menkul haczi sırasında haciz baskısı altında borçlunun Bağ-Kur'dan aldığı emekli maaşının %90'ının haczine muvafakat etmesi Dairemizce oluşturulan son içtihatlara göre, İİK'in 83/a maddesi gereğince geçerli sayılmamaktadır. Zira, haciz anında haczine muvafakat ettiği gelirinden yoksun kalmanın kendisine ne gibi sakıncalar getireceği normal bir insanın yaşamını bu gelir olmaksızın sürdürüp sürdüremeyeceği tahmini olarak değil, ancak yaşandıktan sonra anlaşılabilir nitelikte olduğundan bu muvafakat İİK'in 83/a maddesi uyarınca geçersizdir. O halde şikayetin kabulü gerekirken yazılı gerekçeyle reddi isabetsizdir.



    Sonuç: Borçlu vekilinin temyiz itirazlarının kabulü ile mahkeme kararının yukarıda yazılı nedenlerle İİK. 366 ve HUMK'nın 428. maddeleri uyarınca BOZULMASINA, 22.09.2008 gününde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)

    YanıtlaSil
  139. benim babamda tahüt maduru doğru dürüst eve gelemez oldu 1 aydır jandarma sürekli gelip soruyor sanki vatan hayiniyimiş gibi sürekli bizde bu siteyi takip ediyoruz inşallah şu tahüt denen şeyden kurtulur herkez allah hepimizin yardımcısı olsun 

    YanıtlaSil
  140. INSALLAH  DORRUDUR SAYGILARIMLA

    YanıtlaSil
  141. sevgili arkadaşlar bende taahüdden 3 ay ceza aldım itiraz ettim karşı avukat red oldu dedi  ama tebligat gelmedi henüz. kayseriden mehmet b.. adında bir arkadaş la telefonda görüştüm bana istnbl dan bir avukatın telini verdi görüştüm benden vekaletname ve bir miktar para istedi.adalet bakanlıgına kanun yararına bozma talebinde bulunup cezayı kaldıracagını yirmi günde sonuçlandıracagını garanti ediyor ben terddüt ediyorum bu konuda bilgisi olan varsa cevap verirse sevinirim. allaha emanet olun

    YanıtlaSil
  142. ahmet yıldız29 Aralık 2012 22:04

    inşallah hepimiz bu iletten kurtuluruz hep aynı şeyleri yaşıyoruz borçlu olmak hariç tecavüzcüye.uyuşturucu tüccarına, katile ,teröriste af var ama banka borçlusu tahattüd mağduru kişiye af yok çünkü bankaların yıktığı yuvalar terörden daha çok ,çünkü onların gözleri var görmezler kulakları var duymazlar faiz haram derler nemalanırlar 

    YanıtlaSil
  143. hayır bekle sakın ha sana dönecem söz

    YanıtlaSil
  144. Değerli arkadaşlar hepinize hayırlı geceler diliyorum. Gecenin bu vaktinde şunları söylemek istiyorum.

                                  Bilinsinki; bilmeniz gerekeceğinden, galiba; Ocak 2009 tarihinden beri, bu baba ocağı sitemizde,(Dergahımız) başta; Cüneyt Hocam (Pirimiz) ile sürekli olarak, her türlü, bilgi ve iletişimleri paylaşarak, olmaz sandığımız, olamaz sandığımız ve haklı olduğumuza inandığımız davalarımızda, beraber olduk, hayırlı sonuçlara ulaştık.

    Karşılıksız çek davaları ve İİK bakımından...

    Ve devamında mücadelemiz, TAAHHÜDÜ İHLAL CEZALARI bakımından, hapis ve cezaevi için, mücadelemiz devam etmektedir.

    Bu bakımdan, başarıya ulaşacakmıyız???

    Elbet ve elbettki, Allah'ın izni, çok değerli katılımlarınız ve Sayın Yetkililerimizinde, duyarlılığı ile, bu anlamda da, İnşallah; gecikilmiş olmakla birlikte, en hayırlı; evet, en hayırlı sonuçları alacağız.

    Çünki biz, NUH'un gemisinin güverte bölümünde olan arkadaşlarımızı (Açık Cezaevleri) hiçmi hiç unutmadık.

    Bizler onlar için, onlar karaya çıkana dek, limandan ayrılmayacağız.

    İşte bu duygu ve düşünceler içerisinde, yeni yılın hepimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Haydi kalın sağlıcakla...

    Allah hepimizin yardımcısı olsun. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  145. emin bey size nasıl ulaşabilirim

    YanıtlaSil
  146. emin bey size nasıl ulaşabilirim

    YanıtlaSil
  147.  

                                             Gülüm.


    Gülüm,
    gülüm, gülüm, gülüm benim. Helallim, kareli pantolonlu nişanlım, ilk göz ağrım,
    gençlik aşkım, sonrasında; 33 yılı birlikte geçir ipte,  benim bu kocaman dünyada yalnız kalmama göz
    yumup, O Yüceler Yücesinin İzni ile, Cennet Mekanlarını tercih edenim,
    çocuklarının Sultan Annesi, benim gönül sarayıma taht kuranım, benim dolu
    tüfeğim, sözünü mertçe esirgemeyenim, kadınım, hayat arkadaşım, daha ne
    söylesem ki? Yetmez mi? Bunca söylem? Seni anlatmaya, yetmez mi ?


                                              Gülüm.


    Gecenin bu vaktinde, o rahat cennet mekanlarında gülme bana
    ve bana kızma olur mu?  Senin aramızdan
    ayrılışının, 1850. Gününde, benim; O Yüceler Yücesinin bana bahşettiği çileli,
    uyarı; ders, imtihan, öğreti günlerinin, 4440. Gününde, yıl sonuna varmaya
    birkaç gün kala, yine sana, yine sana yazıyorum Gülüm, yine sana. Ne yazacağımı
    bilmeden. Şimdi bana söyle, ben senden evvel, diğer dünyaya göçmüş olsaydım,
    sen bensiz bu dünyada ne yapardın? Çok zor bir soru değil mi?  Yıllardır sensiz ve çaresizim. Bunun
    farkındasın değil mi?  O zaman, O Yüceler
    Yücesine bu gece dualar etki, senin yokluğunun bana tesellisini versin.
    Biliyorum ve kabul ediyorum ki,  artık
    sen yoksun ve bu dünyada yanımda değilsin, seninle buluşmamız artık mahşere
    kaldı. Bari bundan böyle, birbirini sevenler, bu dünyada var olanlar, yani genç
    nesiller ve senin çocuklarının mutlu ve mesut olması için, o güzel katından; O
    Yüceler Yücesine bu gece, dualar et ne olur. Sen yandın, ben yandım ama, bu
    dünyada birbirlerini sevenler yanmasınlar ve kavuşsunlar diyorum.


                                    


                                       Gülüm benim.


    İşte bu duygu ve düşünceler ile, gerek cennet katlarındaki
    kadınların ve gerekse bu dünyada, bir birini gerçek sevenlerin yeni yıllarını
    kutluyorum. Seni Gülüm seni, çok özlediğimi ve sevdiğimi bir kez daha itiraf
    ediyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Gülüm, gülüm, gülüm, gülüm, gülüm
    benim.


                                                                      
    Senin Eşin-Barışçı-Mersin


                                                                        27.12.2012-Gece: 22,52


    YanıtlaSil
  148. hasan bey emin beyin fax nosunu veririmisiniz sizden almamı söyledi mail adresim doganservisekipmanlari@gmail.com

    YanıtlaSil
  149. hasan abi emin bey telefonunu sizden alabilecegimi söyledi verirmisiniz mailim doganservisekipmanlari@gmail.com

    YanıtlaSil
  150. hasan abi emin bey telefonunu sizden alabilecegimi söyledi verirmisiniz mailim doganservisekipmanlari@gmail.com

    YanıtlaSil
  151. hasan abi emin bey telefonunu sizden alabilecegimi söyledi verirmisiniz mailim doganservisekipmanlari@gmail.com

    YanıtlaSil
  152. Başta icra müdürlükleri olmak üzere birçok devlet kurumu, polisleri adres tespiti için kullanıyordu.Bu uygulamanın polislerin asli görevini yapmasını engellediği, para, zaman ve iş gücü kaybına neden olduğu belirlendi.

    Bunun üzerine İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin imzasıyla 81 il valiliğine, İçişleri Bakanlığı'nın ilgili birimlerine ve bakanlıklara bir genelge gönderildi.

    Genelgeye göre artık polisler adres tespit işlemlerini takip etmeyecek.

    YanıtlaSil
  153. Herkese Hayirli aksamlar..
    bir sorum olacak bilen varsa lutfen cevaplayabilirmi?
    internet uzerinden hapis cezalarimin dusup dusmedigini goreilirmiyim?
    googleden birkac site cikiyor yaziyorum bilgilerimi ancak dosya bulunamadi diyor..
    bu arada dava bilgileri hangi mahkeme vs. gibi hic bir bilgiye sahip degilimhic bir dosyami takip etmedim yurt disindayim tel'den sms yoluyla sorgu apamiyorum cunku yabani ulke oparetoru kabul etmiyor..  
    Tesekkur ediyorum..

    YanıtlaSil
  154. sayın:  sayfa sakinleri

     
    zaten bilinen bir yasal işlemdi  şimdi  iç işleri bakanlığı kaldırmıiş ama bu şüreç zaten üç yıldır hiç bir  icra müdürlüğü kulanmıyordu kulanmadı işlemi kaldırmış bence boş bir haber ve ben açık konuşayım ben üç yıldır ne ben nede bildiğim hukuk ofisleri bu işlemi kulanılmıyordu şimdi bu işlemin nasıl  çelışdığını sizlere yazdım okumanızı tavsiye ederim



    bir icra dosya borçlusunun 2004 s. İ.İ.K 89 mad. göre icra tebliğatı yapılamıyorsa ve 7201.sayılı tebliğat kanun 21/2 maddesine göre icra dosya borçlusunun merdis ( merkezi kayıt sistemi ) boş ise 2259 sayılı polis vazife ve selayet kanuna göre ilğili icra dairesi borçlunun en yakın polis karakoluna adres tesbiti için bir müzekkere yazarak gönderir buarada polis memmurun amacı ( o adrese görevli polis memuru gider o dosya borçlusunun adresini tespit eder var veya yok ) varsa ilğili icra müdürlüğüne müzekkere ile bildirir. icra müdürlüğü gene 7201 sayılı teb. kanunun 35. mad. göre icra müdürlüğü o adrese tebliğatı gönderir ve tebliğatı dosya borlusu almazsa teb. o adresdeki kapıya yapışır ve tebliğat borçluya yapılmış sayılır işleyişi bu şekilde idi zaten bu işleyiş benim bildiğim üç yıldır. kulanılmıyor. zaten bu işleyiş arada polis memmurun amacı ( o adrese görevli polis memuru gider o dosya borçlusunun adresini tespit eder var veya yok ) varsa ilğili icra müdürlüğüne müzekkere ile bildirir. icra müdürlüğü gene 7201 sayılı teb. kanunun 35. mad. göre icra müdürlüğü o adrese tebliğatı gönderir ve tebliğatı dosya borlusu almazsa teb. o adresdeki kapıya yapışır ve tebliğat borçluya yapılmış sayılır işleyişi bu şekilde idi zaten bu işleyiş benim bildiğim üç yıldır. kulanılmıyor. zaten bu işleyiş

    şimdi bu tür işlemler için iç işleri bakanlığı 81 il valiliğine genelge göndermiş . olduğu doğrudur.?   akşam üstü  hasan sığırcı bey. anlatmıştım şahşen bana bilinipde kulanılmıyan bir eski bir genelge kaldırmış dediler şimdi ben açık konuşayım bu genelge en az iki yıl önce kaldırıldı yanılmıyorsam    haciz esnasında polis memuru hiç bir zaman için genelge ile işlemden kaldırılamaz sayfada olan arkadaşlar konu bu şekillere yormasın lütfen
    şimdi bu tür işlemler için iç işleri bakanlığı 81 il valiliğine genelge göndermiş . olduğu doğrudur.?   akşam üstü  hasan sığırcı bey. anlatmıştım şahşen bana bilinipde kulanılmıyan bir eski bir genelge kaldırmış dediler şimdi ben açık konuşayım bu genelge en az iki yıl önce kaldırıldı yanılmıyorsam    haciz esnasında polis memuru hiç bir zaman için genelge ile işlemden kaldırılamaz sayfada olan arkadaşlar konu bu şekillere yormasın lütfen


    YanıtlaSil
  155. sen benim ismimim üstüne facebook gir mesaj yol olur tama

    YanıtlaSil
  156. arkadaşlar yarın yılbaşı akşamı acaba polisler adresleri dolaşırmı bu soru kafamı cok kurcalıyor bilgisi olan varsa paylaşsın

    YanıtlaSil
  157. ahmet bey senin yorumun doğru kardeşim

    YanıtlaSil
  158. arkadaş bu suç gbt de gözükmüyor. fakat polisler artık gbt yerine uyaptan sorgulama yapıyor. kendi başıma geldi.

    YanıtlaSil
  159. Baytek kardeşim emin şahin bey doğru söylüyor,fakat çoğu avukat aynı şeyleri söylüyor 5 bin tl ver seni üst mahkemeden bu kararı bozdurtayım diyor demekki avukatın bir bildiği konu ar fakat emin beyin dediği gibi parayı önce verme sözleşme yap kazanırsa ver bu seferde avukatlar faizle beslendikleri için bunu aslla kabul etmeyeceklerdir.sen eniyisi verme kardeşim vede avukatın telefonunu Sayfa yöneticilerinden Hasan Sığırcıya ver bir araştırsın hani kanuna göre bozacaktır.

    YanıtlaSil
  160. arkadaşlar yarın yılbaşı akşamı acaba polisler adresleri dolaşırmı bu soru kafamı cok kurcalıyor bilgisi olan varsa paylaşsın

    YanıtlaSil
  161. kardeş doğru söylüyorsun,bu ülkede öyle garip kanunlar varki kim ne şekilde kanunu yorumluyorsa kanun odur.ben şaşırdım taki bu işler başımız gelene kadar doğrusu bilmiyordum.

    YanıtlaSil
  162. Sn.Emin Şahin abimiz birgün şu uunutuğun gözlüğünü yanınıda eksik etmede bu HSYK.nın Taaahhüt mağdurları için GBT ye işlenmeyecek genelgesi hakkında bize ne anlatıldığını bir anlat ben 10 defa okudum ne yazdıklarını birtürlü anlayamadım,belki sen anlarsında burada bizede o genelgenin açılımını bir yaparsan minnettar kalırız.

    YanıtlaSil
  163. taahhüd magduru30 Aralık 2012 18:31

    arkadaşlar dün akşam polis evimi bastı ve beni aldılar  sabaha kadar uyku girmedi ağır suçlu gibi muamele gördük birde ağır suçluyla beni kelepçelediler sabah öyleye kadar adliyede nöbetci savcıya bakledik ve on gün müddet verip bıaktılar ben herşeyi yapmaya hazırım bu ucube yasadan bir an önce kurtulamak için başbakana sesleniyorum  DUS SESİMİZİ BİZİ MAĞDURİYETEN  BİR AN ÖNCE SÖZÜNÜ TUT BENİM VATANDAŞIN HANİ BORÇTAN HAPİS YATMAYACAKTI MECLİSE BİR AN ÖNCE GİDELİM BEN HAZIRIM HERŞEYİ GÖZE ALDIM ALLAH KİMSEYE NASİP ETMESİN ORAYA  KATİL VATAN HAİNİ GİBİ OLDUM MORELİM ACYİP BOZUK BİR DAHA OY VEREN NE OLSUN BU ADAMA 

    YanıtlaSil
  164. taahhüd magduru30 Aralık 2012 18:35

    arkadaşlar bursaya ben gidebilirim as tv ye on gün müdetim var herşeyi hazırım 

    YanıtlaSil
  165. dün akşam ulusa sesleniş konuşmasını yaparken ,şimdiye kadar vermiş olduğu sözlerin hepsini tuttuğunu söylüyor kasıla kasıla

    YanıtlaSil
  166. taahhüd magduru30 Aralık 2012 18:43

    külahıma anlatsın onu 

    YanıtlaSil
  167. Geçmiş olsun.Evlere geliyolarmı nerdediniz.

    YanıtlaSil
  168. sayın uşak

    bak hemşerim sana nasıl anlatayım bilmiyorum ama rsik alma olurmu benim buğün başıma gelenleri sayfa yazacam okumanı isterim ok.




    ayrıca not : sayın hasan sığırcı bey - sayın devrin güler bey - sayın ayşegül hm. bana bir şekilde ulaşın bir sorun var ama bu sorun çizdiğimiz plan'a  alakalı olmayıp ve benden ve avukatdan kaynaklanmıyor bu konu bana ulaşınca sizlere bilği verecem

    YanıtlaSil
  169. emin bey size mail attım

    YanıtlaSil
  170. geçmiş olsun arkadaşım inşallh bir daha aynı şeyleri yaşamassın

    YanıtlaSil
  171. taahhüd magduru30 Aralık 2012 19:14

    çok dikkatli olun kudurdular şu aralar

    YanıtlaSil
  172. taahhüd magduru30 Aralık 2012 19:14

    geliyorlar tabikide

    YanıtlaSil
  173. polis eve giremez ark bilginiz olsun yasak  anca dısarda alır

    YanıtlaSil
  174. arkadaş evine giremezler tahatüt den polis şikayetci ol anca dısarda alır

    YanıtlaSil
  175. taahhüd magduru30 Aralık 2012 19:19

    nasıl giremez kardeşim daha öncede sabahın 5 inde geldiler arama izni cıkarınca nasıl giriyorlar görürsün vatan hainiyizya biz adliler

    YanıtlaSil
  176. taahhüd magduru30 Aralık 2012 19:19

    sağ ol kardeşim allah hepimizi sabır versin 

    YanıtlaSil
  177. taahhüd magduru30 Aralık 2012 19:20

    ewde dün siteye yazı yazarken 10. 30 bastılar 

    YanıtlaSil
  178. tam anlamadım kapıdan mı içeriyi arayarakmı aldılar yani kapıyı senmi açtın

    YanıtlaSil
  179. taahhüd magduru30 Aralık 2012 19:26

    sağ ol kardeşim allah kimseye yaşatmasın ama ben hakkımı sonuna kadar arıyorum aricamda bunu belirtmek istiyorum 

    YanıtlaSil
  180. emin şahin bey size mail attım biginiz olsun

    YanıtlaSil
  181. taahhüd magduru30 Aralık 2012 19:34

    oğluma açtıdım kapıyı arama  yapıyorlar kardeş  heryerine evin   

    YanıtlaSil
  182. Değerli arkadaşım beni çaldır kapat, ben seni arayacağım. 0 537 388 33 40 saygılarımla.

    YanıtlaSil
  183. abi faceni aç

    YanıtlaSil
  184. taahhüd magduru30 Aralık 2012 19:50

    abi konuştuğumuz gibi ben hazırım sonuna kadar bursa ne zaman gidilecekse hazırım senden haber bekliyorum  

    YanıtlaSil
  185. Değerli arkadaşımız, biraz evvel seninle telefonla görüşmemiz üzerine, Emin Şahin arkadaşımız sizi telefonla arayacaklar, durum değerlendirmesi yapacaksınız. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  186. hasan abi meclis ziyareti konusunda son zamanlar da somut bir gelişme var mı?yapacağımız şeyler nelerdir bundan sonra boş vaktim biraz daha çoğaldı çok şükür saygılarımla... 

    YanıtlaSil
  187. taahhüt yani tazyik  hapsi yakalamalar da ev baskını yapabilir mi polis?Ev içerisine girebilir mi bilen arkadaşların dikkatine saygılarıma

    YanıtlaSil
  188.  Evet değerli arkadşımız, bir terslik olmazsa en geç ocak ayı ortalarına kadar TBMM ziyareti ve basın toplantısı yapılacaktır. Hele şu Bursa AS TV programını bir atlatalımda. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  189. LÜTFEN OKUMANIZI RİCA EDECEM


    bu gün yaşadıklarımı sizlerle paylaşmayı uygun gördüm ve bu aşamada benide şahsen daha iyi tanıma fırsatını yakalama bulunuyorsunuz bu sabah erken kalkıp kahvaltı yaptıkdan sonra saat : 11.00 civarı iki sivil polis memuru kapımı çalıp ve kimliğini gösterip EMİN ŞAHİN bey dediler bende buyrun dedim ve hakkınızda yakalama var dediler buyrun dedim üstümü değiştirip polis karakoluna gittdik ama yolda aklıma geldi bakırköy 6. sulh ceza mahkemesi 2012/136 e. sayılı dosya ile ifade için aranadığımı şahsen biliyordum ama o mahkeme hakimi benim izmirde olduğumu ve izmirde savcılık ile ifafem alındığını zaten biliyordu bu durumda izmir adliyesine talimla ifadem alıması için alınması için talimat gönderilmesi gerekiyordu bir yerde sorun ve arıza var ilk duruşma oldukdak sonra ( bakırköy adliyesinde ) hakkımda yakalama çıkartmış yazık olay budur.
     
     
     
     
    suç nedir diye düşünenlere ülkemizde 30.000 tane kas hastası var bu hastalığın ne olduğunu kimseler bilemez allah göstermesin düşmanım bile başına vermesin kas hastaları gurubunu facebook aracalığı ile tanıştım sayın başkankanımız b.... g.... ve eşi ile birlikde yola çıktık ilk eylemimiz ankara sağlık bakanlığı önünde eylemden sonra , istanbul taksim eylemi, istanbul gazlıçeşme eylemi, ve bakırköy eylemi derken bu arada hukuk savaşımız başladı adınada SON ÇARE KÖK HÜCRE grubunu kurduk T.C.K 90 maddesinden başladık bu arada sağlık bakanlığı bilim kurdu müdürü bizleri davet etti gittik isteklerimizi bir kısmını kabul ettiler derken davalarımız gene devam ve yargıtay, danıştay derken istanbulda bir şekilde mitingde allah için başbakan recep tayip erdoğan ile sayın başkanımız b... g... hm. görüştü sayın başbakanın talimatı ile sağlık bakanlığı müdürü tekrar bizi kabul edip 7. tıp faküldesinde KAS HASTALARI İÇİN BRİMLERİ SERVİSLER kurdurduk ama yetmezdi bizim için önemli olan sonuçtu bu arada KAS HASTALARI DERNEĞİNİ KURDUK ve TÜZĞÜNÜ BEN YAZDIM bütün heycanımız KÖK HÜCRE İÇİN bir şeyler yapmaktı en sonuda 7 tane üniversite bilim kurdu KÖK HÜCRE İÇİN ÇALIŞMALARI BAŞLATI bu bizleri çok mutlu edip ama gene yola devam dedik bu hızlı çalışmamızla ülkemizi DÜNYA KÖK HÜCRE ÇALIŞMALARI İÇİN 5,ÜLKENİN ARASINA SOKTUK ve bir nevi işimiz bitmişti kök hücre çalışları başarıya ulaştı bazı hastalıkların caresi bulundu çok şükür ama KAS HASTALI İÇİN deney aşamasıda başladı dünyada kas hastalığının çaresi yok ama bizler bu illet hastalığa KÖK HÜCRE İLE bulunacağına inannıyoruz şu anda %50 kök hücreden care bulundu allahın izni ile   bu olaylar TÜRKİYE KAS HASTALARI DERNEĞİ rahatsız etmiştir amaçları ise baştan söylediğim gibi 30.000 kas hastası var her üyenin aidat 50. tl yılda siz hesaplayın ve ülkemizde izinsiz para toplan yetkisine sahip 19 dernekden biri KAS-DER şimdi eğer hastalığın caresi bulunursa bu dernek kapancak işte bu dernekle başkan ve yönetimi ile facebook kavga, küfür, hakaret ama karşılıklı olarak kavga ettik ve şikayetci olunmuş ve hakımızda dava açılmış ifade için alındım    değerli arkadaşlar bakın ben bir gün değil 90. gün değil 900. gün değil 9.000 gün ceza evinde yatmaya hazırım allahın izni ile yanlız dünyamızda bulunan 1.000.000 kas hastası evlatlarımız için o KAS HASTASI EVLATLARI ANNELERİ için saygılarımla YORUMSUZ BİR YAZI

    YanıtlaSil