karşılıksız çek mağdurları ve bir öneri


DURMAK YOK YOLA VE EYLEME DEVAM
Zannediyorum a.b. dostuma bir cevabımda yazmıştım. GÜNDEM ÇOK SIK DEĞİŞİYOR diye ve eklemiştim. Türk-Yunan savaşı bile çıkabilir hiç şaşama diye. Ben müneccim değilim. Sadece biraz tecrübe o kadar. Havayı koklamak, olayları tahmin etmek.Küresel seçkinler ve yerli seçkinler halk ve iktidar konularında da elimden geldiği kadar bilgilendirmeye çalıştım sizleri.

ŞU ANDA ORTADA DANIŞIKLI BİR DÖĞÜŞ SERGİLENMEKTEDİR.

Sergilenen oyun şudur, Küresel seçkinlerin emirleri doğrultusunda , yerli seçkinlerle ortak paydada birleşip halkı razı etmek. İktidar böyle bir güçlüğü aşmaya çalışmaktadır.AB raportörünün başsavcı şaşkınlığıAvrupa Parlamentosu’nun Türkiye raportörü Ria Oomen-Ruijten, başsavcıların Türkiye’deki kadar serbest olduğu bir ülke tanımadığını söyledi.AP Türkiye Raportörü`nden Türkiye`ye mesajAvrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Ria Oomen Ruijten, `Türkiye AB yolundaki reformlara hız vermeli` dedi. İşadamları Ekonomi Zirvesi`ne katılan Ria Oomen, aynı zamanda Türkiye`de bir kutuplaşma olduğunu ve bunun da reform sürecini olumsuz etkilediğini kaydetti.`Mesela Türkiye`de AB`nin öngördüğü ombudsmanlık müessesi henüz oluşturulmadı` diyen Oomen, bunun yanı sıra Kopenhag Kriterleri`nde de yer alan bağımsız adalet mekanizması, insan haklarının güvence altına alınması gibi konularda da önemli adımların atılmasını beklediklerini söyledi. `AB`ye giren son iki ülke olan Bulgaristan ve Romanya birliğe girerken bu konulara dikkat etmedik. Bu ülkelerde ciddi aksaklıklar var şimdi ve o yüzden daha titiz olmak zorundayız` diyerek Türkiye`ye mesaj veren Hollandalı AP üyesi, Türkiye`deki reform sürecinde son üç aydır bir canlanma olduğunu ve bu canlanmanın daha da artmasını arzuladıklarını dile getirdi.Türkiye`de şu anda bir kamplaşma tehlikesinin bulunduğundan da bahseden Ria Oomen, bu kamplaşmanın hem siyasal anlamda hem de toplumsal anlamda var olduğunu ve bunun da reformların hızını kestiğini ileri sürdü.Türkiye`nin Ermenistan ile arasındaki sorunların çözümü noktasında ve Kafkasya`da yürüttüğü çabaları da desteklediklerini belirten Ria Oomen, sözlerine şöyle devam etti: `Samimi olarak söylüyorum ki Türkiye`de çok ciddi değişiklikle ve reformla gerçekleşti. Ve bunları takdirle karşılıyoruz. Hollanda`nın dönem başkanlığı sırasında müzakerelere başlama tarihi aldı Türkiye ama şu an bir duraklama var. Mesela neden hala bir ombudsman yok. Neden Türkiye sadece müzakere konularının açılmasını istiyor. Oysa yavaşlayan reformlardan da bahsetmek lazım. Oysa reformlar durdu. Bunun nedenlerini biliyorum tabiî ki. Son raporda dikkate aldığım konu şu Kopenhag kriterleri, bağımsız adalet mekanizması, insan haklarının güvence altına alınması… Bunlar Avrupa ile işbirliğinin temelidir. Bizi bir arada tutan değerlerdir.Avrupa, Kürt sorununa nasıl bakıyor?Batı Avrupa Birliği, Avrupa Güvenlik ve Savunma Meclisi, yayımladığı Kürt raporunda çarpıcı tespitlere yer verdi.Avrupa, Ankara`dan `sivil anayasa` istedi Gibi haberleri sık sık okur olduk. İşte bunlar işaretlerdir.

BİZE NE BUNLARDAN DİYEBİLİRSİNİZ. BEKLENTİYİ BEKLEMEK VEYA BEKLEMEMEK ADINA SÖYLÜYORUM.
ÖZET OLARAK İŞİ BEKLENTİYE BIRAKMANIN RİZİKOSUNDAN BAHSEDİYORUM.

EVET ADALET BAKANI TARAFINDAN VERİLMİŞ BİR SÖZ VARDIR. LAKİN GÜNDEMİN KÜRESEL SEÇKİNLERİN İSTEKLERİ DOĞRULTUSUNDA DA DEĞİŞMESİ SIKLAŞMAKTADIR.
UNUTULMAK SÖZ KONUSU OLABİLİR.
BOZULAN EKONOMİK DENGENİN BU UNUTMAYI İMKANSIZ HALE GETİRDİĞİ SÖYLENİRSEDE ÖNCELİKLER SIRASI İTİBARİ İLE DE UNUTULMAK MÜMKÜN.
BURASI TÜRKİYE VEDE TÜRKİYE GERÇEKLERİ UNUTULMAMALI.
O ZAMAN KEYFİYETLERE PAYDOS EYLEMLERE DEVAM. BIKMAK YOK BIKTIRANA KADAR DEVAM.

DİĞER ARKADAŞLARIN İŞİN İÇİNDE OLMA ZARURETLERİ VAR.
ŞİMDİ GÖZLEMLERİME, EYLEM TECRÜBEME VE BİLGİLERİME DAYANARAK YAPACAĞIMIZ İŞLERİ SIRALIYOR VE TARTIŞIP BİRLİKTE KARAR VERMENİN ÖNÜNÜ AÇIYORUM.

1- DERHAL ARAMIZDA BİR KOMİSYON KURACAĞIZ. BU KOMİSYON BİR NEVİ KUMANDA MERKEZİ OLACAKTIR. BLOG ADMİNLERİ, SAYIN OFLUOĞLU BAŞTA OLMAK ÜZERE AVUKAT DOSTLARIMIZ VE BEN BU KOMİSYONU OLUŞTURMALIYIZ.
2- BUNDAN SONRA BU KOMİSYONUN VERECEĞİ DİREKTİFLER UYGULANMALIDIR. ARTIK ŞAHIS EYLEMLERİ ACİLEN BİTİRİLMELİ HER YERDE BİRLİĞİN ADI TELAFFUZ EDİLMELİ BUNA ÖZEN VERİLMELİDİR.
3- HER HAFTA SONU İSTANBUL,ANKARA ,İZMİR, SAKARYA , KAYSERİ, DİYARBAKIR GİBİ SANAYİ İLLERİ DE DAHİL İLLERİMİZDE BOYKOT EYLEMLERİ YAPILMALIDIR. BEN BU EYLEMLERE SIRA İLE KATILACAĞIM.
4- 15 AĞUSTOSA KADAR HER İLDE KOMİTELER KURULUP MERKEZ KOMİTE İLE İRTİBATLANDIRILMALIDIR. 15 AĞUSTOS SABAH 10 DAN İTİBAREN SAYDIĞIM BU İLLERDE TOPLANMA MAHALLERİNDEN İTİBAREN BELİRLİ NOKTALARA YÜRÜYÜŞLER DÜZENLENMELİDİR. KESİNLİKLE SLOGAN ATMAK YOK. TAŞKINLIK YOK SADECE ELLERDE KARANFİLLER VE YAZILAR OLACAK VATANDAŞLARA BİR YAZI BİR KARANFİL VERİLECEKTİR. GÜL DE OLABİLİR. SESSİZ YÜRÜYÜŞLERLE HALKI BANKALARA KARŞI BİLGİLENDİRME EYLEMLERİ.
5- MASRAFLAR AÇISINDAN BU MERKEZ KOMİTE BİR KASA OLUŞTURMALI MAĞDURLAR BU KASAYA YARDIM ETMELİDİR.
6- BU KASADAN AYRILACAK BİR MİKTAR PARA İLE BÜYÜK GAZETELERDE BÜTÇEYE GÖRE İLANLAR VERİLMELİDİR.
7- MURAT YALÇIN DOSTUM BAŞTA OLMAK ÜZERE Kİ YAZILARINI HER YERE VERDİM. KOMPOZİSYON YARIŞMASI DÜZENLİYORUM. İKİ KONU HAKKINDA YAZILARINIZI BEKLİYORUM.
A-BANKALAR , SÖMÜRÜLERİ VE MAĞDURLARI
B-YARGI ZAAFİYETLERİ
8- BU HAFTAYI EYLEMLERE HAZIRLIK VE BU KOMİSYONLARIN KURULMASI ÇALIŞMALARIYLA GEÇİRMEYİ ÖNERİYORUM. KOMİSYONLAR KURULUP ÇALIŞMAYA GEÇİNCEYE KADAR DA FERDİ ÇALIŞMALARA SON VERMENİZİ ÖNERİYORUM.
9- DOSTLARIM ŞUNUN EHEMMİYETİNİ KAVRAMANIZI ÖNEMLE DİLİYORUM. BİZLER ARTIK RESMEN BİR BİRLİĞİZ. FERDİ HAREKETLER BU BİRLİKTELİĞİ DAĞINIK GÖSTERMEKTEN BAŞKA HİÇ BİR AMACA ULAŞAMAZ. LÜTFEN BUNA ÖZEN GÖSTERELİM.
10- GENÇ ARKADAŞLARIMIN KAYGILARINI VE ACELECİLİĞİNİ BENDEN DAHA İYİ TAKDİR EDEN OLAMAZ. LÜTFEN TECRÜBEME VE BANA GÜVENSİNLER. KOMİSYON KURULMASINI BEKLESİNLER. BİRLİKTE HAREKET EDELİM.ŞİMDİLİK ÖNERİLERİM BUNLAR . SONRASINI KURULACAK KOMİSYONA BIRAKIYORUM
SAYGILARIMLABURHAN İŞCAN

ÇEK MAĞDURLARI BİRLEŞİM FAHRİ BAŞKANI

7 yorum:

  1. Saygıdeğer Burhan Bey,

    Size en derin saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum..

    Biliyorum, duygularımız çok yoğun..
    Biliyorum, derdimiz bir..
    Görüyorum ki yüreğimiz de bir..
    Bizler hem iyi yürekli ve hem de onurlu insanlarız..
    İnanın çabalarınızın değerini başta kendiniz, herkes biliyor..
    Aslında hepimizden önce HÂLIG biliyor..
    Yukarıdaki yazınızdaki sorumlu ve faziletli tavrınızdan dolayı size şükranlarımızı sunuyoruz..
    Affetmenin ALLAH'ın hem kendisinin çek sevdiği bir sıfatı, hususiyeti olduğunu ve hem de kullarının da birbirlerini affetmelerini istediği ve bundan çok hoşlandığını biliyorsunuzdur..
    Önerilerinize daha sonra bazı kritikleri yapmak üzere iştirak ediyorum..
    İzninizle daha önce yazdığım yazımı tekrar yazmak istedim..
    …..
    Sevgili kader arkadaşlarımız, meslekteşlarımız..
    (Esnaf, Tüccar, İşadamı, Sanayici, SM Erbabı Mühendis-Mimar, Avukat, Doktor, Yönetici hasılı bir şekilde mal ve hizmet üretimi yapan işveren ve Yöneticiler)
    Sizler bu ülkenin maddi-manevi kalkınmasında, inşasında onurlu birer görev üstlenmiş başta aileleriniz olmak üzere halka halka çevrenize ve ülkenize hizmet etmiş kahramanlarsınız.. İçinde bulunduğumuz durum bu gerçeği asla değiştiremez.. Aramıza sızmış veya var kabul edilen dolandırıcı ve üç kağıtçılarda değerimize gölge düşüremez.. Mevcut zalim yasa ve uygulamada..
    "Hakir olduysa millet şanına noksan gelir sanma,
    Yere düşmekle cevher sakıt olmaz kadr u kıymetten.."
    Ben 1980 den beri iş hayatımda şerefimle mücadele ettim.. 15 yıl yöneticilik yaptım.. Son 7 yıldır üretime de girdiğim işlerimden ve mücadelemden ötürü evime ve çocuklarıma tek kuruş dünyalık taşımadım.. Hatta işveren olmadan önce elimde avucumda aileme yetecek birikimlerimi de tamamen bu yolda yitirdim..
    Evet borçlu olmaktan dolayı hem çile ve acı çekiyor ve hem de utanıyorum, bu benim utancım, ahlakım.. Ama şerefsiz bir şey yapmadığım için de aksine şerefli bir insan olduğumu da biliyor ve böyle hissediyorum.. Kim bilir şerefli olmak bütün bu ızdıraplara adım adım yaklaştığımızda çalmamak, çırpmamaktır.. Yani son kuruşuna kadar işine, işyerine tüm varlığını, sağlığını feda eden, tıpkı öleceğini bilerek kaçmadan ve cepheyi terk etmeden son kurşuna kadar vuruşan isimsiz kahramanlarız bizler..

    * "Değildir şîr-i der-zencire töhmet acz-i akdamı,
    Felekte baht utansın bi-nasib- erbab-ı himmetten.."

    *Zincire vurulmuş aslanı hareketsizliğinden dolayı küçümsemek uygun değildir.. Vatanseverlerin de kısmetsizliği onların suçu değildir.. Bu kaderin suçudur, kader utanmalıdır.
    Bizler de kamu hizmeti yaptık.. 3-5 (ben70-80) kişiye iş imkanı verdik.. Yüzlerce müstahsile katkı verdik..
    (Namık Kemal bu beyitte vatan yolunda mücadele edenlerin başına gelen olumsuzlukları onlara değil kadere mâl etmektedir..)
    Batışımız kaderdir ve biz bu kadere de razıyız, razı olduk ama asla açık bir zulme ve adaletsizliğe rıza gösteremeyiz..
    Allah'ımız bizim için hayırlar lütfeylesin.. Edecek İnşallah..

    Saygılarımla
    Murat YALÇIN

    YanıtlaSil
  2. sayın başbakanımıza sesleniyorum 2002 seçimlerinden önceki mitinglerinde borcundan dolayı hiç bir vatandaşımız hapis yatmayacak diyordu kriz dewletin ayıbı vatandaşın suçu yok demişti lütfen başbakanımız sözünü tutsun ve hapisteki borçluları çıkarsın kaçak yaşayanları müjdeli bir haberle ewine döndürsün şu ramazanda en güzel ibadet babaların iftarda ewinde olmasını sağlamaktır
    saygılarımla embiya biçen ank beypazarı
    tefecilere yazıklar olsun

    YanıtlaSil
  3. ama inanıyorumki dewletimiz biz borçlarını ödeyemeyenlere yardımci olacak araştırsın üzerinde değerli bi şeyler olanı affetmesin parası olanı affetmesin ama 3 katlı ewim icrada tefeci aldı arabam iş yerim gitti eşyalarım gitti hiç bir şey saklamadım ödeyemiyorum bitmiyor borcum şimdi sigortasız çalişmak zorunda kalıyomkaçak yaşiyacam diye 2 yıl kızımın okuldan kaybı var kim ödiyecek bu zaralarımı
    devlete wegi borcu olanlar lüx içinde yaşiyo oysa biz dewlete olmayan borçumuz için borç çıkarılıp hapse atılıyoruz haksızlık buembiya biçen ank beypazarı kahrolsun tefeciler

    YanıtlaSil
  4. ama sewiyoruz ülkemizi yaşayamayız başka yerde devletim unutmaz bizi NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE yaşasın özgürlük diyeceğimiz günler çok yakın çeklerini ödeyemeyen bir e snsftı embiya biçen ank beypazarı

    YanıtlaSil
  5. Sayın Sadullah Ergin, bizler sayıları yüzbinlerle ifade edilen çek mağdurlarıyız Türk Ticaret Kanunu'nun çek ile ilgili hükümleri İsviçre borçlar kanunundan tercume edilerek alınmıştır. 3167 sayili kanun çek kullanımını yaygınlaştırması gererkirken, Tamamen karşılıksız çek keşidecilerini cezalandırmaya yönelik gayri insani hükümler taşımaktadır. Bu kanun, temelde Banka ve Ticaret Araştırma Enstitüsünün Tasarısını esas almıştır. Karşılıksız çeke Hapis cezası Türk Hukuk Sistemi açısından bir yüz karasıdır! Kişi hak ve hürriyetlerine aykırı bu uygulama 1 Ocak 2009 tarihinde yeni bir boyut kazanmıştır.

    YanıtlaSil
  6. Karşılıksız Çek Vermekten Gözaltına Alınan Yönetmen Ezel Akay Tutuklandı Karşılıksız Çek Verdiği Gerekçesiyle Antalya'da Gözaltına Alınan Yönetmen Ezel Akay, Tutuklanarak Cezaevine Gönderildi.
    Karşılıksız çek verdiği gerekçesiyle Antalya'da gözaltına alınan yönetmen Ezel Akay, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Altın Portakal Film Festivali için geldiği Antalya'da bu sabah kaldığı Dedeman Otel'de polis tarafından gözaltına alınan Ezel Akay karşılıksız çek verme suçunu konu alan 3167 Sayılı Kanun'a muhalefetten Asayis Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

    Daha sonra Antalya Adliyesi'ne getirilen yönetmen Ezel Akay'ın borcunu ödemediği anlaşıldı. Adliye nezaretinde sabah saatlerinden beri bekletilen Ezel Akay hakkında Fatih Adliyesi tarafından çıkarılan tutuklama müzekkeresi bulunduğu belirtildi.

    Akay daha sonra tutuklanarak Antalya E Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

    YanıtlaSil
  7. Karşılıksız Çek Vermekten Gözaltına Alınan Yönetmen Ezel Akay Tutuklandı Karşılıksız Çek Verdiği Gerekçesiyle Antalya'da Gözaltına Alınan Yönetmen Ezel Akay, Tutuklanarak Cezaevine Gönderildi.
    Karşılıksız çek verdiği gerekçesiyle Antalya'da gözaltına alınan yönetmen Ezel Akay, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Altın Portakal Film Festivali için geldiği Antalya'da bu sabah kaldığı Dedeman Otel'de polis tarafından gözaltına alınan Ezel Akay karşılıksız çek verme suçunu konu alan 3167 Sayılı Kanun'a muhalefetten Asayis Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

    Daha sonra Antalya Adliyesi'ne getirilen yönetmen Ezel Akay'ın borcunu ödemediği anlaşıldı. Adliye nezaretinde sabah saatlerinden beri bekletilen Ezel Akay hakkında Fatih Adliyesi tarafından çıkarılan tutuklama müzekkeresi bulunduğu belirtildi.

    Akay daha sonra tutuklanarak Antalya E Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

    YanıtlaSil