Ekonomik kriz


Ekonomik kriz çıldırttı

http://cek-magdurlari.blogspot.com/

Krizden bunalan pastaneci işyerinin ikinci katından atlayarak intihar girişiminde bulundu. Polisler ekonomik krizin bunalttığı genci sakinleştiremedi, ellerini arkadan kelepçeledi. Polisler zor anlar yaşadı ama asıl çaresiz olan borç batağından bunalan pastaneciydi.

PASTANECİYİ SAKİNLEŞTİRMEK KOLAY OLMADI

Bursa’da ekonomik kriz nedeniyle iki ay önce pastanesini kapatan 28 yaşındaki A.B., işyerinin 2'nci katından atlayarak intihar girişiminde bulundu. Hafif yaralı kurtulan Balamur, kaldırıldığı hastanede sakinleştirici iğne yapıldıktan sonra taburcu edildi.


Pastane işleten ve bekar olduğu öğrenilen A.B., ekonomik kriz nedeniyle işyerini iki ay önce kapattı. Alacaklarını tahsil edemediği ve vergi borçları nedeniyle zor durumda olduğu öğrenilen A.B. devretmek istediği işyerini, kiraya da veremeyince sinir krizi geçirdi.

Tek başına oturduğu işyerinde bulunan sandalyeleri dağıtıp duvardaki aynaları kıran A.B., işyerinin 2'nci katındaki pencereye çıkarak “Kriz beni mahvetti. İşlerim bozuldu” diye bağırdıktan sonra kendisini ikna etmeye çalışanlara bağırmaya başladı. Olay yerine gelen polis ekipleri tarafından sakinleştirilmek istenen A.B. işyerinin penceresinden atladı.

Olayda hafif yaralanan A.B. polisler tarafından Muradiye Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada bir süre gözetim altında tutulup sakinleştirici iğne vurulan A.B., ifadesi alındıktan sonra taburcu edildi.

Olayla ilgili soruşturmaya Bursa Cumhuriyet Savcılığı’nca başlandı.

2 yorum:

  1. Sayın Sadullah Ergin, bizler sayıları yüzbinlerle ifade edilen çek mağdurlarıyız Türk Ticaret Kanunu'nun çek ile ilgili hükümleri İsviçre borçlar kanunundan tercume edilerek alınmıştır. 3167 sayili kanun çek kullanımını yaygınlaştırması gererkirken, Tamamen karşılıksız çek keşidecilerini cezalandırmaya yönelik gayri insani hükümler taşımaktadır. Bu kanun, temelde Banka ve Ticaret Araştırma Enstitüsünün Tasarısını esas almıştır. Karşılıksız çeke Hapis cezası Türk Hukuk Sistemi açısından bir yüz karasıdır! Kişi hak ve hürriyetlerine aykırı bu uygulama 1 Ocak 2009 tarihinde yeni bir boyut kazanmıştır.

    YanıtlaSil
  2. Karşılıksız Çek Vermekten Gözaltına Alınan Yönetmen Ezel Akay Tutuklandı Karşılıksız Çek Verdiği Gerekçesiyle Antalya'da Gözaltına Alınan Yönetmen Ezel Akay, Tutuklanarak Cezaevine Gönderildi.
    Karşılıksız çek verdiği gerekçesiyle Antalya'da gözaltına alınan yönetmen Ezel Akay, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Altın Portakal Film Festivali için geldiği Antalya'da bu sabah kaldığı Dedeman Otel'de polis tarafından gözaltına alınan Ezel Akay karşılıksız çek verme suçunu konu alan 3167 Sayılı Kanun'a muhalefetten Asayis Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

    Daha sonra Antalya Adliyesi'ne getirilen yönetmen Ezel Akay'ın borcunu ödemediği anlaşıldı. Adliye nezaretinde sabah saatlerinden beri bekletilen Ezel Akay hakkında Fatih Adliyesi tarafından çıkarılan tutuklama müzekkeresi bulunduğu belirtildi.

    Akay daha sonra tutuklanarak Antalya E Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

    YanıtlaSil