Taahhüdü ihlal 10 Günlük Süre Sonrası İtiraz Dilekçesi

Taahhüdü ihlal itiraz örnek dilekçe. 10 günlük süreyede teslim olmamak açık cezaevi hakkı. Tazyik hapsi 10 günlük süre verilmesi. Savcılık çağrı kağıdı 10 günlük müracaat. Taahhüdü ihlal Kahramanmaraş infaz hakimliğiTaahhüdü ihlal nedeniyle yakalanıldığında, savcılıkça Açık cezaevine teslim olması için 10 gün süre verilmekte, 10 günlük süre içinde teslim olunmadığında yakalanıldığında kapalı cezaevine alınacağı ihtar edilmektedir.

Bu durum, savcılıkça gönderilen çağrı kağıdı içinde geçerlidir. Savcılıkça gönderilen çağrı kağıdında 10 gün içinde savcılığa müracaat edilmesi aksi takdirde yakalanıldığında kapalı cezaevine gönderileceği ihtar edilmektedir.

Bu durumda 10 günlük süre içinde teslim olmayanlar yakalandığında  Kapalı infaz kurumunda cezanın 5/1 i olan 18 gün kalınmakta ve daha sonra açık ceza infaz kurumuna gönderilmektedir. Bu hüküm açıkça kanuna aykırıdır. Kanun hangi durumlarda kişinin açık cezaevine gönderileceğini açıkça belirtmiştir, bu hakkın genelgeyle alınması kanuna aykırı olacaktır. Buna ilişkin itiraz örnek dilekçe aşağıdadır. Bu dilekçeyle infaz hakimliğine müracaat edilmelidir.


................İNFAZ HAKİMLİĞİNE
                                                ..........

Konu: 6253 sayılı kanunun 3. mad. 2. fıkrası
Talep: Doğrudan Açık Cezaevine Ayrılma Talebimdir.
Açıklamalar: …./…/2013 Tarihinde savcılıkça Taahhüdü ihlal suçlamasıyla yakalanıp tarafıma Belirtilen Açık ceza İnfaz Kurumuna teslim olmam için 10 günlük süre verilmiştir. Süresi içinde teslim olamadım.

          28399 sayılı Adalet Bakanlığının Açık Ceza İnfaz Kurumuna Ayrılma Yönetmenliği 9/4 maddesinde , On günlük süre içinde, EK-1'de yer alan belgedeki ihtarı içeren çağrıya uymayan veya belirlenen açık kuruma teslim olmayan hükümlüler hakkında 5275 sayılı Kanunun 19 uncu maddesinin birinci fıkrası uyarınca yakalama emri çıkarılır ve yakalandıklarında kapalı kuruma alınarak haklarında 6 ncı madde hükümlerine göre işlem yapılır demektedir.

Ancak bu düzenleme 6352 sayılı kanunun geçici 3. maddesine aykırıdır. 6352 sayılı kanunun geçici 3. maddesinde kimlerin doğrudan Açık Ceza İnfaz Kurumuna ayrılacağı düzenlemiştir.

            6253 sayılı 3. maddesinin 2. fıkrası ''(2) Terör suçları, örgüt faaliyeti kapsamında işlenen suçlar ile cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suçlar hariç olmak üzere;
a) Kasıtlı suçlardan toplam üç yıl veya daha az hapis cezasına mahkûm olanların,
b) Taksirli suçlardan toplam beş yıl veya daha az süreyle hapis cezasına mahkûm olanların,
c) Adli para cezasının infazı sürecinde tazyik hapsine tabi tutulanların, cezaları doğrudan açık ceza infaz kurumlarında yerine getirilir. Bu fıkra hükümleri 3l/l2/2017 tarihine kadar uygulanır. Demektedir.

           28399 sayılı Adalet Bakanlığının Açık Ceza İnfaz Kurumuna Ayrılma Yönetmenliği 9/4 maddesi ile 6352 sayılı kanunun geçici 3/2. maddesi arasında çelişki bulunmaktadır.

          Doğrudan Açık İnfaz Kurumuna kimlerin gönderileceğini kanunen belirlenmişken, verilen bu hak yönetmelikle teslim olmadı gerekçesi ile alınması yasaya aykırıdır.

          Normlar hiyerarşisinde kanun, tüzük, yönetmelik ve bunların uygulanmasında yol göstermek amacıyla yayımlanan tebliğ ve genelgelerin birbiriyle çelişmemesi asıldır. Tüzük ve genelgenin üzerinde yer alan kanun asıl temel metindir. Kanun ve Genelgenin çelişmesi halinde esas alınacak olan ilgili kanun maddesidir.

          Bu nedenle Açık Ceza İnfaz Kurumuna doğrudan ayrılabilmem için gerekli işlemlerin yapılmasını arz ve talep ederim.

Sanık:

…./…/2013

17 yorum:

  1. 3ay hapis kredi borcuna hapis yatarmı

    YanıtlaSil
  2. bir arkadaşım su anda cezaevinde 10 günlük süreyi doldurdu kapalıya aldılar dilekçeyi verirse açığa gitme sansı varmı yani kesinmi

    YanıtlaSil
  3. benimde 10 günlük sürem doldu bu dilekçe ile infaza itiraz etsem bi 10 günlük daha süre istesem teslim olamadım ama 10 gün için açığa teslim olucam desem olurmu

    YanıtlaSil
  4. Ali soylunun3 Mart 2013 00:31

    2 yıl a kadar hapis cezası olanların şartlı tahliye edilmesi gerekmiyormu

    YanıtlaSil
  5. benim üç ayrı dosyadan taahüdü ihlal cezam hiç yakalanmadım maraşa gidip teslim olsam benide tahliye ederlermi

    YanıtlaSil
  6.  arkadaşlar. adım fatih maraşlıyım. hiç üzülmeyin bu şekildeki taahhüt
    mağdurları cezası alanlar k.maraştaki hakimimiz yatırmıyor. şartlı
    salıveriyor ama yoğunluk olmadığı müddetçe gelin teslim olun derim
    (böyle fırsatınız varsa yararlanın) .telefonum.  0536 589 27 19

    YanıtlaSil
  7. Salih_Kosucu1717 Mart 2013 17:39

    Ben çiftçilik yapıyorum. Sözleşmeli olarak bir şirkete domates ektim. Aşırı yağışlardan dolayı mahsulüm bozuldu, çok azını toplayabildim. Toplayabildiklerimin tamamını sözleşmeli ekim yaptığım şirkete verdim. Şirketten aldığım avansları (gübre, fide, ilaç, mazot) ödeyemediğim gibi kendi cebimden harcadığım paralar da gitti. Benim bütçem bu kadar zararı karşılayamadığı için İFLAS ETTİM. Ama avukat dava dilekçesinde BORCUNU ÖDEMİYOR şeklinde belirtiyor. Fakat ben BORCUMU ÖDEYEMİYORUM. Memlekette bunca savcı var, bunca hakim var. ÖDEYEMEMEK ne demektir bunu bilmiyorlar mı? Ödeme acziyetine düşmüş birini hapse atmanın BORCUN ÖDENEBİLMESİ açısından hiç bir sonuç doğurmayacağını bilmiyorlar mı? ÇÖZÜM: Borçlunun ödeme kabiliyetlerinin araştırılması ve ona göre bir düzenleme yapılması. Hapis cezası bir çözüm değildir. Çünkü paranın tahsilatına bir katkısı yoktur. Olsaydı bu kadar insan intihar etmezdi, bu kadar insan hapis yatmazdı.Çünkü borca düşme sebepleri farklı (zarar etme, hastalık veya bütçesini aşan başka bir sebep için fazla harcama, benim gibi harcadığı tüm birikimlerinin ve avansların doğal afetlerle yok olması v.s.) olabilmektedir. HAKİMLER KONUNUN YERİNDE ARAŞTIRILMASI YÖNÜNDE KARAR VERMELİDİRLER. Sonra her iki tarafın kabul edeceği bir çözüm mutlaka bulunur. HAPİS CEZASI HARİÇ.

    YanıtlaSil
  8. fatih hasırcı23 Mart 2013 02:05

    ederler dönerci kardeş ben maraşlıyım sen gel burdan çıkarırız seni evel allah

    YanıtlaSil
  9. fatih hasırcı23 Mart 2013 02:06

    sevgili arkadaslar ben maraşlıyım. hiç çekinmeden gelin taahhüt
    le ilgili tazyik hapsiniz varsa yakalanmanız çıkmışsa burdaki hakimimiz
    salıveriyor. denetimli serbestlikten. yararlandırıyor. tlf:0536 589 27 19..

    YanıtlaSil
  10. fatih hasırcı24 Mart 2013 23:54

    merhaba mağdur kardeşlerim...!

    ben maraşlıyım. bu olayı sürekli takip ediyorum. dosyaları 4 den
    az olan kardeşlerim çekinmeden gelsin. denetimli serbeslikten
    faydalanın. numaram 0.536 .589. 27.19.. arayın görüşelim. yardımcı da
    oluyoruz.

    YanıtlaSil
  11. fatih hasırcı25 Mart 2013 00:35

    merhaba mağdur kardeşlerim...!

    ben maraşlıyım. bu olayı sürekli takip ediyorum. dosyaları 4 den
    az olan kardeşlerim çekinmeden gelsin. denetimli serbeslikten
    faydalanın. numaram 0.536. 589. 27. .19. .arayın görüşelim. yardımcı da
    oluyoruz.

    YanıtlaSil
  12. fatih hasırcı26 Mart 2013 19:14

    arkadaşlar. adım fatih maraşlıyım. hiç üzülmeyin bu şekildeki taahhüt
    mağdurları cezası alanlar k.maraştaki hakimimiz yatırmıyor. şartlı
    salıveriyor ama yoğunluk olmadığı müddetçe gelin teslim olun derim
    (böyle fırsatınız varsa yararlanın) .telefonum. 0536 589 27 19

    YanıtlaSil
  13. Abim merhaba size birşey sormak istiyorum. Biz eşimle yeni evlendik fakat eşime 2005 in cezası henüz yeni geldi. silahla adam yaralamaktan kamu davası kapsamında bir tane 2 yıl 6 ay bir tanede 10 ay ceza geldi. yatarı 14 ay geri kalanı denetimli serbestlik. 10 günlük süreyi geçirdiği için kapalı cezaevinde. benim sizden öğrenmek istediğim açığa hemen geçemez mi avukata sordum 6 ay yatması lazım daha sonra açığa alınıp kalan süreyi denetimli serbestlik yapabilir dedi. bunun daha erken çıkması için yapılacak bir şey yok mudur. lütfen cevap verin bi çıkar yol araya araya çıldırmak üzereyim cevabınızı bekliyorum...

    YanıtlaSil
  14. arkadaşlarlar ben ceza evindeyken avukat eşimi korkutup evindeki eşyalarını alıcaz deyip elinden ödeme tahüdü almış bu yüzden 7 8 seneden beri kaçıyoruz eşim bayan olduğu için çok korkuyor ve sürekli tedfirginiz bizi bu konuda aydınlatacak arkadaşlara minnettarız şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  15. Do you need personal loan for business ? if you are interested contact this email: xavigeradloanfirm@yahoo.com for your loan transfer. we gives loan at 3% rate.

    Am xavi Gerad jude, Aiicco inssurance plc bir temsilcisi.

    Size bir kredi ihtiyaci varsa bugün e-posta yoluyla bugün bize ulasin, istediginiz kredi ile size yardimci olabilir:

    (xavigeradloanfirm@yahoo.com)

    Yilbasi kredileri% 3 faiz orani sadece avelable vardir. Ciddi basvuran, ancak daha fazla bilgi için irtibata geçiniz. Biz renging krediler

    sunuyoruz

    3000 sadece US $ Euro ve pound 50,000.000 için.

    Biz dahil kredi her türlü teklif

    Bireysel krediler:

    Isletme Kredileri:

    Ögrenci Kredileri:

    Insaati krediler:

    Ev kredileri:

    Is expandsion krediler:

    Borç konsolidasyonu kredi:

    Biz hizli ve dinamik test edilmis ve güvenilir bulunmaktadir.

    Daha fazla bilgi için (xavigeradloanfirm@yahoo.com): E-posta Iletisim.

    Sr Gerad jude görüyoruz.

    YanıtlaSil
  16. Eşim 1 aydır tazyik hapsi için kapalı cezaevinde, açığa geçerse , çalışabılıyormu orada ? acaba tehlikleli olur mu açık cezaevi ,endişeleri var çunku.

    YanıtlaSil
  17. yanı ozaman yakalanan kısılere 10 gunluk sure verılmıyor o zaman..savcılıgın gonderdıgı cagrı kagıtlarında bu durum bıldırılıyor artık ozellıkle eylul 2012 den sonra kesınlesen ve gonderılen kagıtlarda kapalıya alınacagı ıhtar edılıyor ozaman edılıyorsa 10 gun sure dava eskı cagrı kagıdlarıda olmadıgı ıcın onlara verılıyor

    YanıtlaSil