Karşılıksız Çek Suçuyla Aranan İşadamları Yakalandı


Karşılıksız Çek suçuyla Aranan İşadamları Yakalandı..
İstanbul Polisi Karşılıksız Çek Olaylarına İlişkin operasyonlarında, hakkında 3 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Hasan Kara ve Galip Duymaz İsimli İşadamları Yakalandı. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği çalışmalarda, hakkında 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan H.K. isimli işadamı Beşiktaş'ta yakalandı. Polisin ısrarlı çalışması sonucunda yakalanan H.K.'nın, hakkındaki iddialar nedeniyle sürekli adres değiştirdiği ve bu nedenle arama kararının uzun süre devam ettiği belirtildi. Zanlı H.K.'nın tekstil şirketi sahibi olduğu öğrenildi. 4 ayrı karşılıksız çek verme suçundan arandığı belirtilen H.K.'nın, 4 yıldır arandığı ve daha önce de "karşılıksız çek vermek" suçundan yargılandığı bildirildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan H.K. Beyoğlu Adliyesindeki sorgusunun ardından tutuklandı.

Mali polisin diğer çalışmasında ise, 8 ayrı karşılıksız çek verdiği iddiasıyla 2 yıldır aranan gıda firmasının sahibi G.D. ise Kadıköy'de gözaltına alındı.
Hakkında 4 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan G.D. emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen G.D. Nöbetçi Mahkeme tarafından tutuklanma istemiyle savcılığa sevk edildi.

İstanbul Mali polisi, bazı kişilerin para karşılığı sahte belgeler düzenlediği ihbarını alması üzerine, Fatih'te bir işyerine baskın yaptı.
İş yerinde yapılan aramada; 720 adet sathe nüfus cüzdanı ile 550 adet sahte sürücü belgesi ile 310 adet sahte motorlu taşıt tescil belgesi bulundu.
Sahte belge düzenlemek suçundan C.S. H.S. ve M.T. isimli zanlılar gözaltına alındı. Zanlıların iş yerlerinde yapılan araştırmalarda 500 ile 1000 TL karşılığında her türlü belgenin sahtesini düzenledikleri anlaşıldı. Emniyete işlemleri tamamlanan 3 kişi, Fatih Adliyeside tutksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

ilgili yazılar: TBMM Genel Kurulu Ekimde..

9 yorum:

  1. peki bu çek mağduru insanları içeri atmak doğru mudur bu kanun derhal değilmelidir kardeşim bu insanlar borçlu hırsız dolandırıcı üç kağıtçı değil borcunu ödeyebilmesi için insanların yaşaması gerek ölmesi değil biraz zamana ve de desteğe ihtiyaç var devletimizden vede bizi yönetenlerden bunu istiyoruz zaten devlet ne için vardır vatandaşını korumak için işte tam zamanı devlet devletliğini yapsın ve bizleri bankalara yem etmesin

    YanıtlaSil
  2. biz içerideyken borçlarımızı kimse odeyemez derhal bu kanunun çkması lazım. hapishanelerde yer kalmamış millet yerlerde yatıyor.

    YanıtlaSil
  3. yeni prefabrik ceza ewleri yapılıyomuşş,bakanımızın talimatıyla

    YanıtlaSil
  4. APO AÇIKLAMASINI ÇARŞAMBAYA YAPACAKMIŞ. GENEL AF ACABA 5 GÜN GERİ Mİ GİTTİ. BURHAN BEY 20 AĞUSTOS DEMİŞTİ.
    PAZAR GÜNÜ ŞEHİT ANALARI İKNA EDİLECEKMİŞ.

    YanıtlaSil
  5. aftan yararlanmak için daga mı çıkmamız gerekio acaba

    YanıtlaSil
  6. Sayın Sadullah Ergin, bizler sayıları yüzbinlerle ifade edilen çek mağdurlarıyız Türk Ticaret Kanunu'nun çek ile ilgili hükümleri İsviçre borçlar kanunundan tercume edilerek alınmıştır. 3167 sayili kanun çek kullanımını yaygınlaştırması gererkirken, Tamamen karşılıksız çek keşidecilerini cezalandırmaya yönelik gayri insani hükümler taşımaktadır. Bu kanun, temelde Banka ve Ticaret Araştırma Enstitüsünün Tasarısını esas almıştır. Karşılıksız çeke Hapis cezası Türk Hukuk Sistemi açısından bir yüz karasıdır! Kişi hak ve hürriyetlerine aykırı bu uygulama 1 Ocak 2009 tarihinde yeni bir boyut kazanmıştır.

    YanıtlaSil
  7. Karşılıksız Çek Vermekten Gözaltına Alınan Yönetmen Ezel Akay Tutuklandı Karşılıksız Çek Verdiği Gerekçesiyle Antalya'da Gözaltına Alınan Yönetmen Ezel Akay, Tutuklanarak Cezaevine Gönderildi.
    Karşılıksız çek verdiği gerekçesiyle Antalya'da gözaltına alınan yönetmen Ezel Akay, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Altın Portakal Film Festivali için geldiği Antalya'da bu sabah kaldığı Dedeman Otel'de polis tarafından gözaltına alınan Ezel Akay karşılıksız çek verme suçunu konu alan 3167 Sayılı Kanun'a muhalefetten Asayis Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

    Daha sonra Antalya Adliyesi'ne getirilen yönetmen Ezel Akay'ın borcunu ödemediği anlaşıldı. Adliye nezaretinde sabah saatlerinden beri bekletilen Ezel Akay hakkında Fatih Adliyesi tarafından çıkarılan tutuklama müzekkeresi bulunduğu belirtildi.

    Akay daha sonra tutuklanarak Antalya E Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

    YanıtlaSil
  8. sanki adam öldürmüşler...polis ısrarla arayıp yakalamış. bizim dükkandan kasayı boşaltıp cüzdanlarla birlikte tüyende 5 yıldır hala yok ortalarda.

    YanıtlaSil
  9. aftan yararlanmak için daga mı çıkmamız gerekio acaba

    YanıtlaSil