Karsiliksiz cek magdurlarindan isyan


Karşılıksız çek yüzünden hapis yatan çek mağdurları yakınları Ümraniye Kapalı E Tipi Cezaevi önünde basın açıklaması yaptı.

Yapılan basın açıklamasında DTP'li Milletvekili Hasip Kaplan'a teşekkür edilirken, çeklerle ilgili gerekli düzenlemenin yapılmaması halinde AİHM'ye başvurulacağı belirtildi.
Ümraniye Kapalı E Tipi Cezaevi önünde toplanan yaklaşık 50 kişilik grup, karşılıksız çek yüzünden cezaevinde olan yakınlarının sorunlarına çözüm bulunması için basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan Burhan İşçan, Kur'an-ı Kerim'den ayetlerden örnekler vererek faizin haram olduğunu anlattı.

Hükümetin bazı politikalarını da eleştiren Burhan İşçan vatandaşa bankaların büyük sorunlar yaşattığını iddia etti. Hükümet ve muhalefet vekillerini eleştiren, çek mağdurlarının sözcüsü Burhan İşçan konuşmasında Demokratik Toplum Partisi (DTP) milletvekili Hasip Kaplan'a teşekkür etti. İşcan, "Sayın DTP Milletvekili Hasip Kaplan meclis kürsüsünde kredi kartınızı kestiğiniz için sizi kutlarım, diğer milletvekillerinden de aynı olgunluğu beklerdim. Sayın Vural, Sayın Kılıçdaroğlu hani verdiğiniz sözler, tatiliniz nasıl geçiyor? Çocuklarınıza bakarken hiç bizim çocuklarımızı gördünüz mü, aklınıza geldi mi" diye konuştu.

Yargıtay'a da seslenen İşcan, çeklerle ilgili gerekli düzenlemenin yapılmasını istediklerini aksi takdirde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvuracaklarını söyledi. Cezaevinde yakınları bulunanlarda duruma isyan ederek, biran önce gerekli düzenlemelerin yapılarak mağduriyetlerine son verilmesini istedi. Bir şirkette müdürlük yaparken attığı bir imza yüzünden hapse giren ve iki gün önce tahliye olan Hakan Sarıtaş ise, "İçerde olmak çok zor. İçerde para yüzünden bulunmak onur kırıcı. İki gün önce çıktım, ben inanıyorum ki yasayı çıkardılar ama bir çekince var. Yasanın neden yürürlüğe girmediğini merak ediyoruz. İçerden çıktım ama bunun garantisi yok. Aynı olay yeniden başımıza gelebilir. İçerde durum çok vahim, açlık greviyle ilgili planları var. İnsanlar bir cevap istiyor" diye konuştu.
Küçük çocuklarında katıldığı basın açıklamasında, "Suçlu değil borçluyuz, özgürlüğümüz teminat değil" yazılı pankartlar taşıyan grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

http://www.cekmagdurlari.com/2009/01/basindan-haberler.html

4 yorum:

  1. Sayın Sadullah Ergin, bizler sayıları yüzbinlerle ifade edilen çek mağdurlarıyız Türk Ticaret Kanunu'nun çek ile ilgili hükümleri İsviçre borçlar kanunundan tercume edilerek alınmıştır. 3167 sayili kanun çek kullanımını yaygınlaştırması gererkirken, Tamamen karşılıksız çek keşidecilerini cezalandırmaya yönelik gayri insani hükümler taşımaktadır. Bu kanun, temelde Banka ve Ticaret Araştırma Enstitüsünün Tasarısını esas almıştır. Karşılıksız çeke Hapis cezası Türk Hukuk Sistemi açısından bir yüz karasıdır! Kişi hak ve hürriyetlerine aykırı bu uygulama 1 Ocak 2009 tarihinde yeni bir boyut kazanmıştır.

    YanıtlaSil
  2. Karşılıksız Çek Vermekten Gözaltına Alınan Yönetmen Ezel Akay Tutuklandı Karşılıksız Çek Verdiği Gerekçesiyle Antalya'da Gözaltına Alınan Yönetmen Ezel Akay, Tutuklanarak Cezaevine Gönderildi.
    Karşılıksız çek verdiği gerekçesiyle Antalya'da gözaltına alınan yönetmen Ezel Akay, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Altın Portakal Film Festivali için geldiği Antalya'da bu sabah kaldığı Dedeman Otel'de polis tarafından gözaltına alınan Ezel Akay karşılıksız çek verme suçunu konu alan 3167 Sayılı Kanun'a muhalefetten Asayis Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

    Daha sonra Antalya Adliyesi'ne getirilen yönetmen Ezel Akay'ın borcunu ödemediği anlaşıldı. Adliye nezaretinde sabah saatlerinden beri bekletilen Ezel Akay hakkında Fatih Adliyesi tarafından çıkarılan tutuklama müzekkeresi bulunduğu belirtildi.

    Akay daha sonra tutuklanarak Antalya E Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

    YanıtlaSil
  3. Sayın Sadullah Ergin, bizler sayıları yüzbinlerle ifade edilen çek mağdurlarıyız Türk Ticaret Kanunu'nun çek ile ilgili hükümleri İsviçre borçlar kanunundan tercume edilerek alınmıştır. 3167 sayili kanun çek kullanımını yaygınlaştırması gererkirken, Tamamen karşılıksız çek keşidecilerini cezalandırmaya yönelik gayri insani hükümler taşımaktadır. Bu kanun, temelde Banka ve Ticaret Araştırma Enstitüsünün Tasarısını esas almıştır. Karşılıksız çeke Hapis cezası Türk Hukuk Sistemi açısından bir yüz karasıdır! Kişi hak ve hürriyetlerine aykırı bu uygulama 1 Ocak 2009 tarihinde yeni bir boyut kazanmıştır.

    YanıtlaSil
  4. Xavi Gerad Jude Am. Aiicco Sigorta plc temsilcisi. Biz 3% geri ödeme oraninda kredi sunuyoruz. Bu (CEO) e-posta adresine bizimle irtibata ilgilenen varsa: xavigeradloanfirm@yahoo.com
    Sadece Aiicco sigorta plc izin alir 20 yas üzeri edin.
    Bireysel Krediler Yatirim.
    Isletme Kredileri Yatirim.
    Konsolidasyon Kredi.
    Insaat Krediler.
    Bir veya ödeme yasindaki seçin.
    Plan kapsaminda aylik ve yillik ödemeler arasinda seçim yapin.
    Esnek kredi kosullari.
    Yil 5000 8000.000.00 Euro kadar kredi yok.
    Firmamiz Güvenilir, Verimli, hizli ve dinamik bir islemdir. Bize bugün.SR GERAD JUDE Yatirim plc: Yanitlar Isim gönderilmesi gerekmektedir. E-posta: xavigeradloanfirm@yahoo.com

    YanıtlaSil