Cumhurbaskanım sizi cok seviyorum




Cumhurbaşkanı Gül, Erzurum Kongresi'nin 90’ıncı yıldönüm kutlamalarına katılmak üzere gittiği kentte ilginç bir protesto gösterisiyle karşılaştı. Bir esnaf, ‘Sayın Cumhurbaşkanım Erzurum’a hoşgeldiniz. 25 yıldır tekstil işi yapıyorum. Çek- senet mağduru olduk. 150 bin lira borcum var. 13 nüfusa bakıyorum. Seni ve Başbakanımı çok seviyorum’ yazılı bir pankart açtı. Polisler ve korumalar esnafı hemen uzaklaştırdı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde yapılan Erzurum Kongresi'nin 90’ıncı yıldönüm kutlamalarına katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Bu ezanlar varsa, bu ezanlar okunuyorsa, işte 90 yıl önce atalarımızın fedekarca göğüslerini siper etmesi ve bu yurdu bize armağan etmesinden dolayıdır. Bunun anlamını bilelim. Ülkemizi vatandaşlarımızı, hep beraber sevelim” dedi.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bu sabah 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları için Palandöken İlçesi'nde yaptırılan buz hokeyi salonunda incelemelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Gül, burada buz pateni yapan sporcularla sohbet etti ve ardından Türkiye’nin ilk kayakla atlama kulelerinin inşa edildiği Kiremitlik Tabyaya çıktı. UNIVERSIADE 2011 nedeniyle yapımı devam eden beş atlama kulesinin montaj çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi alan Cumhurbaşkanı Gül, beraberinde Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Vali Sami Bulut olduğu halde Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tunay Bilgen’i makamında ziyaret etti.


BELEDİYE ÖNÜNDE ÇİÇEKLERLE KARŞILANDI
Büyükşehir Belediyesi önünde Başkan AKP’li Ahmet Küçükler tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Gül’e, folklor kıyafetli bir kız çocuğu çiçek sundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler’in makamındaki Cumhurbaşkanı Gül, ziyaretinin Erzurum Kongresi’nin 90’ıncı yıldönümüne rastlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Erzurum’un Doğu Anadolu bölgesinin bilime en açık ve en modern kenti olduğunu vurgulayan Gül, Erzurum Kongresi’nin Milli Mücadelede önemli bir yeri olduğunu belirtti. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler de görev süresi içinde ilk kez bir Cumhurbaşkanı ağırlamanın onurunu yaşadığını dile getirdi. Küçükler, Erzurumluların Gül’ün kentlerini ziyaret etmesinden büyük mutluluk duyduğunu bildirdi. Küçükler, Cumhurbaşkanı Gül’e ziyaretinin anısına küçük taş parçalarından yapılmış, Gül’ün portresinin bulunduğu bir tablo hediye etti.


TİMSAL KARABEKİR VE TİYATROCULARLA FOTOĞRAF ÇEKTİRDİ
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, buradan Havuzbaşı semtindeki Atatürk Heykeli önünde düzenlenen törenlere katıldı. Atatürk Anıtına Cumhurbaşkanlığı çelengini koyan Abdullah Gül, daha sonra Erzurum Kongresi’nin gerçekleştiği tarihi Kongre binasında Erzurum Devlet Tiyatrosu oyuncuları tarafından canlandırılan temsili Kongreyi izledi. 15 dakika süren canlandırmanın ardından Kazım Karabekir’in kızı Timsal Karabekir ve DT oyuncularıyla birlikte hatıra fotoğrafı çektiren Cumhurbaşkanı Gül, Kongre binası çıkışında gazilerle tokalaşarak sohbet etti.


PANKART AÇTI, KORUMALAR UZAKLAŞTIRDI
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kongre Caddesinde makam aracına bineceği sırada kalabalık arasından çıkan esnaf 56 yaşındaki Ali Aras, üzerinde ‘Sayın Cumhurbaşkanım Erzurum’a hoşgeldiniz. 25 yıldır tekstil işi yapıyorum. Çek- senet mağduru olduk. 150 bin lira borcum var. 13 nüfusa bakıyorum. Seni ve Başbakanımı çok seviyorum’ yazılı bir pankart açtı. Bu sırada çevre güvenliğini sağlayan polisler ve korumalar Aras’ın çevresini sararak uzaklaştırdı. Hakkında işlem yapılmayan Aras, kötü bir niyeti olmadığını söyleyerek, “Sadece sesimi duyurmak istedim. Cumhurbaşkanımızı seviyorum” dedi.


VATANDAŞLARA SESLENDİ
Cumhurbaşkanı Gül daha sonra tarihi Çifte Minareli Medrese’ye gelerek Atatürk Üniversitesi ile Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’nün ortaklaşa hazırladığı ‘1922-1929 tapu sicil kayıtlarında Erzurum’dan portreler’ sergisinin açılışını yaptı. Medrese’deki Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün açtığı ‘Cumhuriyet’e giden yol’ konulu fotoğraf sergisini de inceleyen Cumhurbaşkanı Gül, Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Başkanı Prof.Dr. Hamza Gündoğdu’dan tarihi medrese hakkında bilgi aldı. Kongreye katılan illerden gelenlerin hazırladığı el sanatları stantlarını da dolaşan Cumhurbaşkanı Gül, çıkışta vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. ‘Erzurum seninle gurur duyuyor’ sloganı atan vatandaşlara Gül, ‘Türkiye Erzurumla gurur duyuyor’ karşılığını verdi.

Abdullah Gül burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Erzurum destanlar yazmış, kahramanlığını ispat etmiş, Anadoluyu korumuş. 90 yıl önce düşmana karşı atalarınız, dedeleriniz canını vermiş. Böyle kahraman bir ilimiz. Erzurum ile sizlerle, bizler, bütün Türkiye gurur duyuyor. Bugünlerde bir kez daha tarihi hatırlıyoruz, geçmişimizi hatırlıyoruz. 90 yıl önceki kongreyi hatırlıyoruz. Bugün bu kahramanlıkları bir kez daha yaşıyoruz. Bu ezanlar varsa, bu ezanlar okunuyorsa, işte 90 yıl önce atalarımızın fedekarca göğüslerini siper etmesi ve bu yurdu bize armağan etmesinden dolayıdır. Bunun anlamını bilelim. Ülkemizi vatandaşlarımızı, hep beraber sevelim, hepinizi Allah’a emanet ediyorum. Sağ olun var olun.”


Çifte Minareli Medreseden çıkan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e aynı semtte bulunan Emir Şeyh Kebapçısında öğle yemeği verildi.

http://www.cekmagdurlari.com/2009/01/basindan-haberler.html

4 yorum:

  1. Sayın Sadullah Ergin, bizler sayıları yüzbinlerle ifade edilen çek mağdurlarıyız Türk Ticaret Kanunu'nun çek ile ilgili hükümleri İsviçre borçlar kanunundan tercume edilerek alınmıştır. 3167 sayili kanun çek kullanımını yaygınlaştırması gererkirken, Tamamen karşılıksız çek keşidecilerini cezalandırmaya yönelik gayri insani hükümler taşımaktadır. Bu kanun, temelde Banka ve Ticaret Araştırma Enstitüsünün Tasarısını esas almıştır. Karşılıksız çeke Hapis cezası Türk Hukuk Sistemi açısından bir yüz karasıdır! Kişi hak ve hürriyetlerine aykırı bu uygulama 1 Ocak 2009 tarihinde yeni bir boyut kazanmıştır.

    YanıtlaSil
  2. Karşılıksız Çek Vermekten Gözaltına Alınan Yönetmen Ezel Akay Tutuklandı Karşılıksız Çek Verdiği Gerekçesiyle Antalya'da Gözaltına Alınan Yönetmen Ezel Akay, Tutuklanarak Cezaevine Gönderildi.
    Karşılıksız çek verdiği gerekçesiyle Antalya'da gözaltına alınan yönetmen Ezel Akay, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Altın Portakal Film Festivali için geldiği Antalya'da bu sabah kaldığı Dedeman Otel'de polis tarafından gözaltına alınan Ezel Akay karşılıksız çek verme suçunu konu alan 3167 Sayılı Kanun'a muhalefetten Asayis Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

    Daha sonra Antalya Adliyesi'ne getirilen yönetmen Ezel Akay'ın borcunu ödemediği anlaşıldı. Adliye nezaretinde sabah saatlerinden beri bekletilen Ezel Akay hakkında Fatih Adliyesi tarafından çıkarılan tutuklama müzekkeresi bulunduğu belirtildi.

    Akay daha sonra tutuklanarak Antalya E Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

    YanıtlaSil
  3. Karşılıksız Çek Vermekten Gözaltına Alınan Yönetmen Ezel Akay Tutuklandı Karşılıksız Çek Verdiği Gerekçesiyle Antalya'da Gözaltına Alınan Yönetmen Ezel Akay, Tutuklanarak Cezaevine Gönderildi.
    Karşılıksız çek verdiği gerekçesiyle Antalya'da gözaltına alınan yönetmen Ezel Akay, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Altın Portakal Film Festivali için geldiği Antalya'da bu sabah kaldığı Dedeman Otel'de polis tarafından gözaltına alınan Ezel Akay karşılıksız çek verme suçunu konu alan 3167 Sayılı Kanun'a muhalefetten Asayis Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

    Daha sonra Antalya Adliyesi'ne getirilen yönetmen Ezel Akay'ın borcunu ödemediği anlaşıldı. Adliye nezaretinde sabah saatlerinden beri bekletilen Ezel Akay hakkında Fatih Adliyesi tarafından çıkarılan tutuklama müzekkeresi bulunduğu belirtildi.

    Akay daha sonra tutuklanarak Antalya E Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

    YanıtlaSil
  4. Sayın Sadullah Ergin, bizler sayıları yüzbinlerle ifade edilen çek mağdurlarıyız Türk Ticaret Kanunu'nun çek ile ilgili hükümleri İsviçre borçlar kanunundan tercume edilerek alınmıştır. 3167 sayili kanun çek kullanımını yaygınlaştırması gererkirken, Tamamen karşılıksız çek keşidecilerini cezalandırmaya yönelik gayri insani hükümler taşımaktadır. Bu kanun, temelde Banka ve Ticaret Araştırma Enstitüsünün Tasarısını esas almıştır. Karşılıksız çeke Hapis cezası Türk Hukuk Sistemi açısından bir yüz karasıdır! Kişi hak ve hürriyetlerine aykırı bu uygulama 1 Ocak 2009 tarihinde yeni bir boyut kazanmıştır.

    YanıtlaSil