Taahhüdü ihlal itiraz Örnek Dilekçe (iik.340)

taahhüdü ihlal, ödeme şartını ihlal, icra ceza mahkemesi itiraz örnek dilekçeİcra ceza mahkemelerinin Taahhüdü ihlal nedeniyle vermiş olduğu 3 ay tazyik hapsine yapılacak olan itiraz dilekçesidir.

İcra Ceza Mahkemelerinin vermiş olduğu taahhüdü ihlal mahkumiyet kararlarına karşı izlenecek İtiraz usulü; duruşmaya katılınmış ise 7 gün içinde, duruşma yoklukta yapılmışsa mahkumiyet kararının tebliği tarihinden itibaren 7 gün içinde yine mahkumiyet kararı veren aynı mahkemeye sunulacaktır. İcra ceza mahkemesi bu itiraz dilekçesini bir bir üst mahkemeye gönderecektir.

İcra Ceza Mahkemelerince verilen Taahhüdü ihlal, ödeme şartını ihlal iik. 340. madde tazyik hapsi mahkumiyet kararına itiraz örnek dilekçedir....

....CEZA MAKEMESİNE GÖNDERİLMEK ÜZERE
....... İCRA CEZA HAKİMLİĞİ'NE
Esas No:
Karar No:
Sanık :
Talep: .... icra Ceza mahkemesinin .../.../2012 Tarih ...... Esas ..... Karar nolu mahkumiyet hükmünün kaldırılması talebidir.
AÇIKLAMALAR :
........ İcra Ceza Mahkemesince İ.İ.K. nın 340. maddesi gereğince taahhüdü ihlal nedeniyle hapis cezasına mahkum edildim.
1-İcra ve İflas Yasası'nın "Borçlunun ödeme şartını ihlali halinde ceza" başlığını taşıyan 340'ıncı maddesinde;
Alacaklının muvafakatı ile icra dairesinde kararlaştırılan borcu ödeme şartının, borçlu tarafından makbul bir sebep olmaksızın ihlali, seçimlik hareketli suçlar olarak düzenlenmiş, yaptırımı ise özgürlüğü bağlayıcı ceza olarak öngörülmüştür.
Nitekim; Ceza Genel Kurulu'nun 22.01.2002 gün ve 294-1 sayılı kararında da ayrıntılı olarak açıklandığı üzere, anılan maddedeki "makbul sebep" kavramının, Anayasa'nın 38'inci maddesinin 9'uncu fıkrasındaki "yerine getirememe" kavramından daha dar olduğu belirtilerek
Anayasamızın bu madde ile, borcu yerine getirmeyeni değil, ekonomik acz içinde olup bu nedenle borcunu yerine getiremeyeni korumakta olduğu belirtilmiştir.
Anayasamızın ve Kanunlarımızın amir hükümleri gereği; Sadece “ödeme gücü olduğu halde borcu yerine getirmeyen ve taahhüdünü ihlal edenlerin cezalandırılmaları zorunludur.

Bu nedenle geçim kaynaklarımın neler olduğu, yaşayış tarzım ve gelir kaynaklarımın tespiti ile, Borçtan hile ile kaçınıp kaçınmadığımın ve bu bilgiler ışığında yargılamam yapılması gerekirken, mahkemece bu konuda hiç bir araştırılma yapılmamıştır.
Bu nedenle, borcumu hangi nedenle veya nedenlerle yerine getiremediğimin araştırılarak, hukuki durumunun belirlenmesinde zorunluluk bulunmaktadır.

2-Anayasamızın 38. maddesinin ceza sorumluluğunun şahsi olduğunu emreden 6. fıkrasına, 4709 sayılı Kanunla, "Hiç kimse, yalnızca sözleşmeden doğan bir yükümlülüğünü yerine getirememesinden dolayı özgürlüğünden alıkonulamaz" hükmü ilave edilmiştir."
Bu hüküm, dayanağını, "İnsan Haklarını ve Ana Hürriyetleri Korumaya Dair Sözleşmeye (AİHS) İlişkin, Bu Sözleşmede ve Bu Sözleşmeye Ek Birinci Protokolde Yer Alanlardan Başka, Bazı Hak ve Özgürlükleri Tanıyan 4 Numaralı Protokol"de bulmaktadır. Söz konusu 4 No'lu Protokol Türkiye tarafından onaylanarak iç hukuk normu haline getirilmiştir.

4 No'lu Protokolün, Anayasa md. 38/6'da yapılan değişikliğe kaynak teşkil etmiş olan ve AİHS md. 5’de düzenlenen hareket hürriyetini geliştirmeyi amaçlayan 1. maddesi aynen şöyledir: "Hiç kimse, yalnızca sözleşmeden doğan bir yükümlülüğü yerine getirememiş olmasından dolayı özgürlüğünden yoksun bırakılamaz.

İİK md. 340’ Ödeme şartını ihlal suçunda, ödeme şartı, alacaklı ve borçlu arasında karşılıklı rıza ile yapılan sözleşmeye dayanmaktadır. Anayasamızın 90. maddesinin son fıkrasında ''Usulüne göre yürürlüğe konulmuş milletlerarası andlaşmalar kanun hükmündedir, çıkabilecek uyuşmazlıklarda milletlerarası andlaşma hükümleri esas alınır" denilmektedir. Anayasamız 90. maddesinde miiletlerarası antlaşmalar kanun hükmünde sayılmış ve "Hak ve Özgürlüklere İlişkin Milletler Arası Antlaşmalar" normlar hıyerarşisinde kanunların ustune çıkarak, Anayasanın 90. maddesindeki değişiklikle Anayasa hükmü ile aynı düzeye gelmiştir.

Netice ve Talep:
.. İcra Mahkemesince yetersiz araştırma ile yetinilerek hakkımda vermiş olduğu mahkumiyet hükmü Anayasamızın 90, 38/6 maddesi ve İİK 340 maddelerine açıkça aykırı olup geçim kaynaklarımızın araştırılarak borcumdan hile ile kaçınıp kaçınmadığımın tespiti ile hakkımda yeni hüküm tesis etmesi amacıyla anılan hükmün itirazen kaldırılmasını arz ve talep ederim.
Sanık...

50 yorum:

  1. ben birşeyi anlamadım tahahütten hapis var tamam son kararla yakalaman çıkıyor ama gbt çıkmıyor ne demek bu devlet yakalanmamanı istiyor ben bu işi çözemedim ozaman kanunu dolaylı işletmiyorsun vatandaş kaç diyorsun bana gözükmede 2 yıl bu nasık adalet yada kanun

    YanıtlaSil
  2. Slm alacaklimdam taahut almama ragmen beraat etii.sebebi ise taahutte tanzim tarihi olmadig icin bunun icin magdurum bu durumda sorumlu kim icra dairesimi yoksa avukatimmi

    YanıtlaSil
  3. ben ıttıraz ettım olumlu sonuc aldım bu seferde ıkıncı taksıde dava actı avukat hapıs cıktı bu nasıl adalet amk aynı borcdan hem beraat alıyorum ardından mahkumıyet bu nasıl adalet bır borcda bu suc ya vardır ya yoktur sonucda attıgım ımza aynı tek ımza

    YanıtlaSil
  4. selamlarımı sunuyorum... öncelıkle  acıklayıcı bılgıler paylasan ve sorunlarını dıle getırenl arkadaslara tşk edıyorum benımde sorunum var.. 2005-2006 yıllarında garantı bankasının   tipimize bıle bakmadan yolldan gecerken cevırıp  gel sana kart verelım dıyerek   avucumea tutusturdukları  belgeyı ımzalamala  ne yazıkkı bende kart magduruyumm..beleş para gıbı  şuursuzca kullanıp nasıl öderız hesabı yapmadık.. ve ödemedıgım  ayların yanılmıyorsam 2007 de icra takıbı adı altında bı  ıcra ve avukat aracılıgıyla  mal beyanı tarzında bır yazı geldı ve  ben bu na ıstınaden  elımde avucunda ne varsay malbeyanı olarak yazıp yolladım.. o gun bugun dur ne arayn oldu ne soran..  takı  bundan uc ayöncesıne kadar.. bir şirkete devredılmıs sanırım   3bın tl harcadım  54 mılyar dıyorlar gel öde  sana 10 mıllyar yapalım..  taksıde bölup  ben de  ödeyecek durumum yok dıyerek gecıstırdım ki hakketten de yok..  ne ev  var  ne iş   her hangı bı tahhattude de bulunmadım...  aradan onca sene gectı gercı borc  sılınmez  ama bana kart vermeden önce neden maaşlımıyım degılmıyım gelırım varmı yokmu dıye arastırma yaapılmadan kart verılerek borclandırıdık... ve ödyecek durumda da degılım... hapis yada icra gelırmı ...uzerıme kayıtlı  mal varlıgım yok evde uc bes parca  ev eşyası var.. onlaarında faturası eşimın adına.. eşimın adına kaayıtlı iş yerı var o çalısıyvor kuaför  ve guzellık salonu benım   cocuklarım daha  reşit  yasta degiller.. benım kredı kart borcumdan  dolaayı 
    eşim  ve cocuklarım etkılenırmı..  ben yasarken reddı mıras( mal varlıgım yok.) bırakılırmı.. eşim benım borcumdan   sorumlu tutlup onun ıs yerıen hacız gelrmı. yada bana hapis cezası gelebılırmı.. acıklar ısenız mınnettar oluırıum  saygılarımla

    YanıtlaSil
  5. Beyaz Gulum 12301 Aralık 2012 09:45

    hapis yok ama eve gelen icra memurları thüüt vermesen

    YanıtlaSil
  6. benı arayın bu konu kolaylık var 05452113150

    YanıtlaSil
  7. itira yolu yok kara kesın ve net kararı bana fakslayın yada arayın kolaylıgı var rahat olun

    YanıtlaSil
  8. kararınızı fakslayın yada göreyım itiraz yolu var bu konuda emsal kararlar 05452113150

    YanıtlaSil
  9. merhaba Cüneyt Bey ev sahibiyle bir anlaşmazlık yaşadık ve buna takiben ben senet  imzaladım ardından sıkıntımız devam etti ve senetleri avkata verdi ardından av.icra yoluna başvurdu ve bana tahliye tebliğ etti.Bunu takibende tebliğ elime ulaşınca ki evi boşalttım alacak 6 aylık ken tamamını benden tahsil etmek istedi sonra av.beni arayarak taahüt name istedi ve bunu takiben eve icra yollayacağını artı olarak sadece imzanın önemli olmadığını ve 6 aylık kirayı ödeyerek tamamlanacağını söyledi ve bende o an çaresiz olduğum için imzaladım ki eş.ettim farkındayım 10.12.2012 dava  celbi geldi ve karar 7 gün içinde itiraz veya ödenmesi yada hapis olarak çıktı. ne yapayım itiraz etsem ne tutarım olabilir .

    YanıtlaSil
  10. Bu dilekçeyle itiraz edin vakit kazanmaya çalışın

    YanıtlaSil
  11. bAnada yardımcı olurmusnuz cuneyt bey.garanti bankası taahhüdü ihlal den 3 ay hapis cıktı.ama tebligatı almadım.gittgimde muhtara bulamadı.aradan bir ay sonra trafik polisine kontrole girdim.gidebilirsin dedi.trafik polisi telefonda tc mi okudu birine.acaba gbt ekranı farklı trafik ekranı farklı mı.?ne yapabilirim.yurtdısına cıkmam lazım iş için.korkuyorum.yurtdısında gorunur mu_? mantıga bakarmısınız türkiyede gorunmeyen y.dısında nasıl gorunsun..ama korkuyor insan. hırsızlık yapsak daha az yatarız memlekette.nASIL BİR YOL ONERİRSİNİZ CUNEYT BEY.ödeyecek durumum yok.calısmıyorum.ustume 3 sene sonra dolacak ipotekli bi evim var.başka da bişey yok.ssk da yok.    pmdisticaret@gmail.com

    YanıtlaSil
  12. Merhaba Cüneyt bey Yaklasık 4 yada 5 yıl önce Turkcell faturalı hat kullnıyordum ve 5 ay ödeyemedim yakasık ozamanlar tutar 3500 cviarıydı 1 sene kimse aramadı sonra bir telefon geldi avukattan borcunuz 11500 lira oldu ama hemen öderseniz 4500 olarak ödeyeceksiniz yada 4 takside bölelim 1000 lira yatırın dedi yatırdım diger taksit geldi ödeyemedim bu 4 sene zaman dilimin her ağustos ayında ve aralı ayında telefon ettiler diğer aylar deil ve hep dedikleri ikk 900 yada 1500 lira yatır takside başla dedi hep yatırdım ama taksit zmanları ödeyemedim maaşıma haciz gönderin dedim göndermedi avukat senlemi uğraşcam falan dedi evindeki eşyalarıd alcam senide içeri atcam dedi ben herhangi bir kagıda imza atmadım sadece telefonda konusludu telefon konusmaları tahhüt için geçerlimi bugunde bir msj geldi Sayın turkcell abonesi ödenmemiş borçlarınızla alakalı vermiş oldugunuz tahhüterinizin İhlal ettiğinizden dolayı İcra İflas kanunun 340. maddesince Hakkınızda Tahhutlu ihlal Davası açılcktır acilen arayın yazmıslar ben herhangi bir kagıda imz atmadım napmam gerekyor bana yardım nasıl bir yol izlemeliyim

    YanıtlaSil
  13. uzuldunmu hapse gırseydı sevıncektın dımı sen ınsan deyılsın adi herıf adam ceza evıne gırse nasıl odıycek paranı alabılcekmısın senın zıhnıyetın yuzunden boyle bu ulke

    YanıtlaSil
  14. adı boşver3 Ocak 2013 21:24

    sen suçlusun adam ceza evine girse ne gececek eline iyi olmuş

    YanıtlaSil
  15. İCRA ADLİYESİNDE TAAHHÜD İMZALADIM VE GÜNÜ GELDİGİ ZAMAN ÖDEMEDİM VE TAAHHÜD İHLALİNE DÜŞTÜM BORÇ BENİM KENDİ BORCUM VE 3 AY TAZYİKLİ HAPİS CEZASI ALDIM BEN SU ANDA GİDİP CEZAMI YATARSAM DOSYA KAPANIYORMU BILGISI OLAN ARKADASLAR YARDIMCI OLURMUSUNUZ ?

    YanıtlaSil
  16. Cüneyt Bey,benim de taahüdü ihlalden 3 ay hapis cezam çıktı.Aylık 2500 tl civarı ve 3 taksitte düzenlemiş bir taahüddü.Cezam kesinleşti.Fakat benim sadece asgari ücretim var.Dolayısıyla bunu ödeyecek durumda değilim.İtiraz hakkımı kullanacam ancak ne şekilde itiraz etmeliyim? Bu itirazın incelenme süresi ve bana tebliğ süresi tahminen ne kadardır? Ayrıca yakalama döneminde alacaklı avukatı infazın gerçekleşmesini hızlandırabilirmi? Son olarak da şu duygumu paylaşayım,avukatlarla icra dairelerinin kirli ilişkiler içinde olduğu mağdurları ele düşürüp tefeci gibi muamele ettiği,borçlunun her türlü kumpasa düşebildiği bir adalet dünyanın neresinde var?böyle söylentiler var.Şeriat kurallarında hiç olmazsa suçunu biliyorsun,idam eddiliyorsun sonuçta bir adalet var ama bu iğrençlikler gerçekten varsa bunun neresinde adalet var.Teşekkür ederim,iş durumunuza göre sorularımı cevaplayabilirseniz acil olarak çok sevinirim 3 gün itiraz hakkım kaldı.Cevabınızı mail adresime yazabilirseniz çok sevinirim.Allah gönlünüze göre versin.

    YanıtlaSil
  17. Erolbayrak196116 Ocak 2013 14:43

    cüney bey ben oglumu kurtarmak ıcın eşimle beraber tahhut imzalatılar  ıtıraz ettım ret geldı  bu arada babamın rahatsızlıgı ve ölumuyle işim kalmadı ve ödeyemedım.borc 10 bıntele arkadaşlardan3bın tl bulduk ama avukatı kabul etmedı savcılık 10 gun sure verdı ne yapabılırım.anayasanın 340 maddesı vardedıler ceza almaman gerekır dedıler bır yol gösterırsenız memnun olurum, uctane ilkögretıme gıden cocuklarım var bır care sagolun

    YanıtlaSil
  18. Nessburakhan21 Ocak 2013 23:42

    borcunu ödeyecek  adam her türlü öder.emin ol alacaklı ödeyeceğinden emin olsa mahkemeye bile vermez.bu tür yaptırımlar ol
    masa sizin gibi dolandırıcılar her türlü borctan kacar...

    YanıtlaSil
  19.  kararınızı fakslayın yada göreyım itiraz yolu var bu konuda emsal kararlar 05452113150

    siz hep böyle yazmışsınız kimsiniz nesiniz millet sormamış ama ben sorayım

    YanıtlaSil
  20. Hayır borcunuz kapanmaz

    YanıtlaSil
  21. Mustafahamdullah1 Şubat 2013 21:18

    azraa bu yazmış oldugun dilekçe  olayını yapıp sonuç alabildinmi aynı bela bizim başımızdada varda.

    YanıtlaSil
  22. ahmet rusçuklu12 Şubat 2013 03:49

    cuneytbey .sa ben k k<rtından 1 ay kredıdende 1 ay aldım 10 gun surem doldu teslım olmadım ne yapmam lazım nezaman gelırler almaya bır sure varmı bu arada yenı kanunda bıze ısık varmı yapacak bıseyım varmı ılgınız ıcın sındıden tesekkurler

    YanıtlaSil
  23.  merhaba cüneyt bey,öncelikle herkeze allah sabır versin.
    cüneyt bey ben bir şirkete 22/12/2010 yılında icra dairesinden kefil oldum ama daha öncesinden bana hiç borçlu muamelesi yapılmadı gittim ve sadece kefil olarak taahhüt ettim tabii borcu ödememişler ve bana ceza çıkmış.
    şimdi ben bu cezaya zamanında itiraz ettim ama ret geldi,yani yeniden itiraz edebilirmiyim?
    birde şunu öğrenmek istiyorum taahhüdü ihlallerde zaman aşımı mahkeme karar tarihinden itibarenmi yoksa kesinleşme tarihinden itibarenmi benim kavrayamadığım kesinleşme tarihi ne oluyor?lütfen lütfen cvp verin

    YanıtlaSil
  24. Bülent Özturk15 Şubat 2013 09:55

    26 şubatta mahkemem var.2650 tl ödeyemezsem taahhüd ihlali yapacağım.hapis yatacağım.ben iki çocuğum var 3 yaşında 1 yaşında ben bu alacaklıyı 3 ay sonra öldürürüm.3 ay öncede son gün mahkemede ödeme yaptım.bu sefer ödeme yapmam zor görüüyor.

    YanıtlaSil
  25. kapanmaz ama bulurlarsa alırlar tekrar hapis cezası veremezler

    YanıtlaSil
  26. bülent kardeşim rahat rahat uyu sen uyanınca yada hapis kararın çıkınca hemen kahramanmaras a gel infaz hakimi haspi cezasını denetimli serbeslik vererek hemen seni salıverecektir sen şimdi rahat rahat uyu saygılar 

    YanıtlaSil
  27. malesef kapanmıyor.senin yatma nedenin taahhüdü ihlaldir.bu yüzden borç devam ediyor

    YanıtlaSil
  28. turgay özkara25 Şubat 2013 22:45

    selamunaleyküm haken kardeş ben kdzereğli den turgay özkara benimde tahahütü ihlalden 6 ay cezam var bu maraş meselesini tam anlayamadım maraşa teslim olduğumuzda infaz mı oluyor bilgilendirirsen sevinirim tşk

    YanıtlaSil
  29. arkadaşlar ben dün çıktım içerden. tazyik cezası kaldırılmadıkça cezayı  çekeceksiniz başka yolu yok bu türden haberlere inanmayın. ben çok uğraştım ama hapse girmekten kurtulamadım. içerdeyken ödeme yapmazsanız avukat sizi arıyo ve bu adam cezayı yatıcak ve ödeme yapmayacak diye borçta indirime gidiyo 13000 tlyi   6500 tlye indirdi ben başından geçmiş biri olrak işinizi şimdiden ayarlayın derim. allah yardımcınız olsun

    YanıtlaSil
  30. arkadaşlar hiç üzülmeyin ben maraş tan yazıyorum adliyeden hakimimiz bu durumları kesin salıveriyor aynı gün olmazsa ertesi gün muhakkak çıkıyorsunuz gelin teslim olun hiç çekinmeden 0536 589 27 19

    YanıtlaSil
  31. Damla Baharat7 Mart 2013 12:56

    sayın hocam bende zonguldaktan yazıyorum benim eşimde ceza evinde tahahüt ten dolayı maraşın vermiş olduğu gerekceli kararı zonguldaktaki infaz hakimliğine sundum böyle bir uygulama olamaz diyorlar yardımcı  lursanız sevinirim ismail öztekneci

    YanıtlaSil
  32. yakalndıktan sonra  salıyorlar dogru ama sana 10 gun süre veriyorlar git işini hallet diye

    YanıtlaSil
  33.  borcunu ödedigin zaman hapsiliginde biter borcunda sagyılar

    YanıtlaSil
  34.  damla hanım yeni kanuna göre yakalndıysa salmaları gerekior neden gerekior dersen  yakalndıktan sonra 10 gun hak tanıyorlar git  işini hallaet die

    YanıtlaSil
  35. mrb azra. adım fatih maraşlıyım. hiç üzülmeyin bu şekildeki taahhüt
    mağdurları cezası alanlar k.maraştaki hakimimiz yatırmıyor. şartlı
    salıveriyor ama yoğunluk olmadığı müddetçe gelin teslim olun derim
    (böyle fırsatınız varsa yararlanın) .telefonum.  0536 589 27 19 

    YanıtlaSil
  36.  arkadaşlar. adım fatih maraşlıyım. hiç üzülmeyin bu şekildeki taahhüt
    mağdurları cezası alanlar k.maraştaki hakimimiz yatırmıyor. şartlı
    salıveriyor ama yoğunluk olmadığı müddetçe gelin teslim olun derim
    (böyle fırsatınız varsa yararlanın) .telefonum.  0536 589 27 19

    YanıtlaSil
  37. Eyyüp doğan9 Mart 2013 13:32

    merhaba benim 220.000 tl borcu 40 taksite böldüm ödüyemediğim için 3 ay tazyik hapsi çıktı yatıp çıkarsam bir daha bu dosyadan hapis çıkarmı

    YanıtlaSil
  38. arkadaşlar  4 yargı paketinde tahadüdü  ihlal  varmı

    YanıtlaSil
  39. MAALESEFFFFF    YOKKKKKKKKKKKK   SESİMİZİ  BURADAN  DUYURALIMMMMM

    YanıtlaSil
  40. icra  devam eder  yani  borç  akıl  olsun  bir daha  taahhüt  etmemek  gerek  yani  dürüstlüğe  ceza varrrrrrrrrrr

    YanıtlaSil
  41. İyi günler ben geçen ay Tekirdağ'da yakalndım ve adliyede 10 gün süre verdiler Tekirdağ cezaevine telim olmam için..Fakat şehir değiştirdim ve yakalanmamaya çalışıyorum..Kahramanmaraşa gitsem bi faydası olurmu ki ? yoksa teslim olduğumda Tekirdağ cezaevinemi sevk ederler ?

    YanıtlaSil
  42. hayır marasa gıdersen denetımlı serbestlıkden yararlanırsın

    YanıtlaSil
  43. fatih hasırcı23 Mart 2013 01:54

    sevgili arkadaslar adım fatih maraşlıyım. hiç çekinmeden gelin taahhüt
    le ilgili tazyik hapsiniz varsa yakalanmanız çıkmışsa burdaki hakimimiz
    salıveriyor. denetimli serbestlikten. yararlandırıyor. tlf:0536 589 27 19

    YanıtlaSil
  44. fatih hasırcı23 Mart 2013 02:20

    sevgili arkadaslar adım fatih maraşlıyım. hiç çekinmeden gelin taahhüt
    le ilgili tazyik hapsiniz varsa (4 dosyadan fazla olursa kalır) yakalanmanız çıkmışsa burdaki hakimimiz
    salıveriyor. denetimli serbestlikten. yararlandırıyor . tlf:0536.589.27.19...

    YanıtlaSil
  45. disqus_0k3LFX44ZB5 Mayıs 2013 22:04

    mhasırcı bey çok emi konuşuyorsunuz uzak yoldan geleceğim tedirginiz tabiki,siz bu konulara vakıfmısınız acaba perişan olmayalım yollarda.i.akşamlar

    YanıtlaSil
  46. slm kardes bu basettigin taahhüt magdurları neden sadece marasta salıveriyorda istanbul veya izmir gibi yerlerde bu yasa gecmiyormu sadece marastamı var bu yaSA BENİ BİLGİLENDİRİN

    YanıtlaSil
  47. Merhabalar...2012'de taahhüdü ihlal suçundan 3 ay ceza istemiyle yargılanmışım. 2011'de bana ait olmayan bir borca taahhüdde bulundum.Bu konuda ne yapabilirim? Hem senetler benim adıma değil hiçbir yerde imzam yok, asıl borçlu dışarda elini kolunu sallasın ben 3 ay yatayım. Böyle saçma kanun mu olur ?

    YanıtlaSil
  48. Arkadaşlar "Taahüdü İhlal İtiraz Dilekcesi" mahkemede ne kadar etkili olur, bilgisi olan varmı acaba

    YanıtlaSil
  49. taahhüdü ihlal ile soru ve sorunlarınıza yardımcı olmaya çalışıyorum telefonla detaylı bilgi alabilirsiniz tlf: 05452959669 şahsen bu durumları yaşadığım için bilgim dahilinde yardımcı olabilirsem ne mutlu bana selamlar

    YanıtlaSil
  50. Yani kısacası taahhüt edip borç ödemeyen vatandaş beraat ediyor olan alacakliya oluyor alacağını yine alamıyor

    YanıtlaSil