Demokrat Yargı

DEMOKRAT YARGI

5941 sayılı Çek Kanunu yasallaştı ama, çek kanunu geçici 2.b. maddesi bu güne kadar kısmende olsa uygulanamadı, halen cezaevlerinde karşılıksız çek suçlamasıyla önemli sayıda arkadaşımız özgürlükleri için gün saymaktadırlar. Dosyaları Yargıtay temyizde olan arkadaşlarımız eli kolu bağlı beklemekte, aranmakta olan arkadaşlarımızın Avukatlar aracılığı ile başvuruları ise bazı Savcılık veya mahkemeler tarafından red edilmekte, Çek Kanunu geçici 2. maddede, Taahhütname kişi veya yasal temsilciler tarafından verilir açık hükmüne rağmen bir kısım mahkemelerce kabul edilmemekte kişinin savcılıkta bulunması şartı aranmaktadır. Kimi Savcılarımız ise, Hukukçu kimliğini bir yana atarak ülke ekonomisinin hukuktan daha önemli olduğunu açıkca dile getirmekten çekinmemektedir.

Yeni Çek Kanunu bir çok çelişkiler ve anlamsız kanun hükümleri ile doludur, tüm hakim ve savcılar bir yargıtay içtihatı beklemekte ve bu içtihat çıkana kadar, keyfi kararlar veya Adalet org sitesinde bir savcımızın tabiriyle “kafasına göre takılma” ve ön yargılarla karar verme durumundalar. Bir çok Yargıçlarımız ise, kanunun bir hak olarak tanıdığı erteleme ve verilecek taahhüdü samimi bulmadıklarını ifade ederek, sen bu borcu ödeyemezsin taahhüt red demektedirler.
Yeni Çek kanunu, Anayasa Mahkemesi’ne taşınmak üzeredir, Yargıtay, temyizde olan davaları Yerel Mahkemelere iade etme hazırlığında, yaklaşık bir yıldır bunca sorunlara bunca farklı uygulamalara rağmen genel bir içtihat yayınlamaktan imtina eden Yargıtayın, dava dosyalarını yerel mahkemelere iade etme kararıda yeni ve genel bir içtihatın habercisi olur diye umut ediyoruz.

Yeni Çek kanunu CHP tarafından Anayasa Mahkemesi’ne ihtimallen bu hafta sonu taşınmak üzeredir.Bizim bu aşamada yapabileceklerimiz ve imkanlarımız kısıtlıdır. Haftasonu Anayasa Mahkemesi'ne yapılacak iptal başvurusunu beklemek durumundayız.

Adaletsiz diye tabir ettikleri her konuda basın önünde açıklamalar yapan Adaletsizlik ve Hukuksuzluğu dile getiren, özellikle Ergenekon diye tabir edilen ve bu nedenle cezaevlerinde olanların hakkını savunmak için yırtınan YARSAV adlı Hakim ve Savcılar derneği var, bir çok e-mail göndermemize ve görüşme yapmamıza rağmen, haksız yere cezaevlerinde bulunan 65 bin kişi, haksız yere kaçak durumda evinden, ailesinden ayrı yaşamak zorunda kalan veya evinde hapis hayatı yaşayan yüzbinlerce kişi için ağızlarından bir kelime çıkmadı bu hukuksuzluğu bu adaletsizliği ve bu yaptırımları insan onuruna yakışmayan bir tutum olarak görmek istemediler.

Hakim ve Savcılar birliği için Demokrat Yargı adı altında yeni bir dernek kuruldu. Kurucu üyelerden Sayın Osman CAN bildiğiniz üzere Anayasa Mahkemesi raportörüdür, büyük ihtimalle Yeni Çek Kanunu raportörlüğünü yapacaktır.
Sorunlarımızı ve yaşadıklarımızı yargıdan ve haksız kanunlardan çeken vatandaşlar olarak bizler bu sorunlarımızı DEMOKRAT YARGI kurucu üyelerine aktaralım aşağıda bulunan mail adreslerine yaşadığımız sıkıntıları anlatalım, YARSAV dan görmediğimiz ilgiyi çek mağdurları olarak, Demokrat Yargıdan bulmayı umut ediyoruz.

Demokrat Yargı Kurucu Üyeleri
Faruk Özsu, Hakim İZMİR: faruk.ozsu@adalet.gov.tr
Hüsamettin Yuca, Hakim ANKARA: husamettin.yuca@adalet.gov.tr
Tekin Karaca, Hakim İZMİR: karacatekin@hotmail.com
Serhan Kesmez, C.Savcısı İZMİR: sizmir@hotmail.com
Kemal Şahin, Hakim ANKARA: kesah@mynet.com.tr
Ümit Kardaş, Em. Askeri Hakim: umitkardas@gmail.com
Osman Can, Öğretim Görevlisi: anayasa@yahoo.de
Orhan Gazi Ertekin, Hakim: ogertekin@mynet.com.tr

DEMOKRAT YARGI
Telefon : 0 312 4666756
E-Mail : iletisim@demokratyargi.org

579 yorum:

  1. avukat hanım davalarımı verebılecegım bır avukata ıhtıyacım var acaba hangı sehırde gorev yapıyosunuz

    YanıtlaSil
  2. sn av.sibel sevinç hanım


    yargıtay da 3167 sayılı kanunla ilgili davaların CMK 226 ya dayanılarak bozulduğunu biliyormusunuz?


    soru 1...bu bozma neticesi yeniden yargılanmayı doğuracak...bu durumda infaz zaten durmayacak mı?


    soru 2...infaz durduğu zaman zaten dava yeniden görülecek ve yargıtaya tekrar gidecek ..bu durumda neden taahhüt verilmeli?

    my way

    YanıtlaSil
  3. SYN SAMİ KAL YÜREĞİNE SAĞLIK ,AĞZINA SAĞLIK DÜŞÜNÇELERİNİ SONUNA KADAR DESDEKLİYORUM.SAYGILAR CECE.....

    YanıtlaSil
  4. sn av.sibel sevinç hanım

    8 deki yorumunuz doğru fakat...3167 sayılı kanun suçun sabit olmasını objektif(kusursuz) sorumluluk diyerek kast aramadan direk ceza veriyordu....5941 sayılı kanun suçun niteliğini değiştirerek EN AZINDAN TAKSİR aranmadan ceza verilemeyeceği hükmünü getirdi...

    bu durumda 3167 sayılı kanunda direkt objektif sorumluluktan verilen cezaların durumu ne olur?

    yargıtayı cmk 226 ya göre davaları bozma sebebi bu suçun niteliğinin değişmesinden olabilir mi?

    ilginize teşekkürler..

    my way

    YanıtlaSil
  5. Sayın Av. Sevinç hanım , Tahhütte bulunmak işin en kolay kısmı.Ancak mağdurların büyük kısmı bunu karşılayacak durumda değil ve ayrıca 3-5 ay daha serbest kalma uğruna palyatif çözümler yerine kalıcı çözümler üretmeye çalışıyoruz.Başından beri dediğimiz gibi,Dünyanın hiç bir yerinde olmayan bu garabet yasaları ortadan tamamıyla kaldırmak gerek.Af talebimiz yok.Sadece ANAYASA 38 uygulansa yeter.Biz özgürlüğün teminatının , taahhüt olmadığı görüşündeyiz.Ayrıca 31.12.2008 tarihinden itibaren 3167 kalmamıştır.Örnek olarak markalar kanununu gösterebiliriz.Bu memlekette hukuk herkese gereklidir ve herkese eşit uygulanması gerekmektedir..Biz blog olarak YARGI VE ONUN DEĞERLİ MENSUPLARINA SONUNA KADAR GÜVENİYORUZ.Hükümet Yargı mensuplarını 7 aydır boşu boşuna bekletmiş ve neticesinde 5941 gibi garip,uygulanamaz çağ dışı yasayı getirmiştir.Sn Ahmet İYİMAYA,nın 07.01.2009 tarihli ,Sn Prof.Dr.Adem SÖZÜER ile birlikte yaptıkları basın toplantısında --BU YASA 31-12.2008 tarihi itibariyle bitmiştir.Hayırlı olsun demesinden sonra 5941 ,e inanmadan hazırlaması destek vermesi çok komik olmuştur.BİZ YARGI ve YARGI MENSUPLARINA GÜVENİYORUZ.Saygılarımızla

    YanıtlaSil
  6. 2010/2

    Şişli 14. Asliye Ceza Mahkemesi
    14.12.2009 günlü, 5941 sayılı Çek Kanunu’nun 5. maddesinin (1) numaralı fıkrasının birinci ve ikinci tümcelerinin iptaline karar verilmesi istemi.
    İlk
    İtiraz
    3
    2010/3

    İzmir 26. Asliye Ceza Mahkemesi
    14.12.2009 günlü, 5941 sayılı Çek Kanunu’nun geçici 2. maddesinin (1) numaralı fıkrasının (b) bendinin birinci tümcesinin “Bu Kanunun 6 ncı maddesi hükmüne göre ödenmesi gereken miktarı belirli vadelerde ödeyeceğini taahhüt etmesi ve taahhütnamenin, kendisi veya yasal temsilcisi tarafından … mahkemeye verilmesi halinde, anlaşma aranmaksızın, taahhütnamede belirtilen süre kadar, … kovuşturmanın durmasına, … karar verilir” bölümünün iptaline karar verilmesi istemi.
    İlk
    İtiraz

    YanıtlaSil
  7. arkadaşlar anaysa mahkemesin de şişlinin itirazının 4.şubatta görüşüleceği söyleniyor,bu durumda aynı gün iptal gerçekleşebilirmi ve çekte hapis cezası kalkarmı

    YanıtlaSil
  8. dünyada çek e ceza bu şekilde değilken bir avukatın alacaklının elinde koz kalmaz gibi bir gerekçeyi sunması aslında kafaların dünyadan ne kadar kopuk olduğu anlamındadır.bu şekilde çek ve cezası sadece türkiyede bulunan bizim sivri zekalıların ürünüdür..insanlığada zerre kadar katkısı yoktur tefeciler için icat edilmiştir birde kötü niyetli avukatlar için..

    YanıtlaSil
  9. Yargıtayın temyizdeki davaları bozarak yerel mahkemelere iade gerekçesi:Suçun niteliğinin değişmesi..

    TCK MADDE 226. - [1] Sanık, suçun hukukî niteliğinin değişmesinden önce haber verilip de savunmasını yapabilecek bir hâlde bulundurulmadıkça, iddianamede kanunî unsurları gösterilen suçun değindiği kanun hükmünden başkasıyla mahkûm edilemez.
    [2] Cezanın artırılmasını veya cezaya ek olarak güvenlik tedbirlerinin uygulanmasını gerektirecek hâller, ilk defa duruşma sırasında ortaya çıktığında aynı hüküm uygulanır.
    [3] Ek savunma verilmesini gerektiren hâllerde istem üzerine sanığa ek savunmasını hazırlaması için süre verilir.
    [4] Yukarıdaki fıkralarda yazılı bildirimler, varsa müdafie yapılır.
    Bu kurala, ilke olarak, suçun hukukî niteliğindeki değişme sanığın yararına da olsa uyulur.

    YanıtlaSil
  10. 15 E CEVAP LÜTFEN

    YanıtlaSil
  11. sn avukat sevinç hn

    cok guzek değinmişsiniz konuya

    hukıkı nıteliğinin değişmesi sucun tanımlamasının değişmesidir demişsiniz
    ve

    her dosya için hukuki mesele farklıdır

    fakat

    3167 ye göre karşılıksız çekte objektif sorumluluktan dolayı ayrıca gıyabında ceza veriliyordu sonuc imza yetkılıye aitse ödemessen hapis....

    5941 te sebebiyet veren kısı denmesi taksire bağlanmıştır
    Hocaların demesi bu

    yani

    uygulama değişecek ....

    YanıtlaSil
  12. çek kanunu her yönüyle hatalı herşeyini icra ile aldığını neden birde hapse atıyorsun hınç alırmı devlet kin güdermi ama başında tayyip erdoğan varsa böle ülkeyi amuda kaldırır verildi oylar seçildi oldu başımıza padişah 4. murat...

    YanıtlaSil
  13. AV.SİBEL HANIM TAAHHÜTLERİ VERİN DİYORSUNUZ AMA TAAHHÜT VERDİĞİMİZ ZAMAN BORÇ 2 MİSLİ OLUYOR VE ÜÇTE BİRİNİ BU YILIN SONUNA KADAR ÖDENMESİ İSTENİYOR 3.4 AY SERBEST OLMAK İÇİN BORÇU İKİ KATI KABULLENMEK ÇOKTA MANTIKLI GELMİYOR.BU İŞE ÇÖZÜM BULUNMAZ İSE HALK AYAĞA KALKMAZMI HER GECEN GÜN ÇEK MAGDURU ARTIYOR.

    YanıtlaSil
  14. YARGILAMANIN SURUNCEMEDE KALMA İHTİMALİ AYRICA YARGILAMA SURECİNE SWANIGIN KARAR VERME İRADESİNİN DOLAYLI YOLDAN VERİLMİŞ OLABİLECEGİ HUSUSU SİSLİ MHK CE VERİLMİŞ OLAN İTİRAZDIR. YERİNDEDİR. BENCE. AVUKAT OLARAK YARGILAMA SÜRECİNİ ADLİ MAKAMLARDAN KANUNDA CIKARIP SANIGA BIRAKMAK DOGRU BİR TAVIR DEĞİLDİR. ÇEK SANIGI OLMAK BU YÖNDEN HAK VERMEZ. AYRICA BU DURUM SONRASINDA DİĞER EKONOMİK SUCLARA DA TESİR ETTİRİLMEYE CALIŞILABİLİR. O DA AYRICA BİR TEHDİT OLARAK TARAFIMCA ÖNGÖRULEN BASKA BİR KONU. .BU DURUMDA ŞİŞLİ MHK LEHİNE BİR KARAR CIKMA OLASILIĞI OLSA BİLE BU DEFA DA SURE ACISINDAN KALKAN UYGULAMAYA ALTERNATİF OLARAK ALACAKLIYLA ANLAŞMANIZ MI ÖNERİLECEKTİR. BU SAATE KADAR YAPILAMAYAN ANLAŞMA NASIL YAPILACAKTIR. ALACAKLI ZATEN BİR NOKTADAN SONRA PSİKOLOJİK OLARAK CAN YAKMA PEŞİNE DÜŞTÜGÜ İÇİN HAPİS TALEBİNİ TEDBİREN SURESİ İÇİNDE BASVURMAKTADIR.ÇARE HAPİS OLMASA BİLE BU KONUDA HEM ÇEKİ İMZALAYAN-İMZALATAN // HEM DE ÇEKİ VEREN BANKANIN HUKUKİ SORUMLULUKLARI AĞIRLASTIRILMALIDIR. HER ÖNUNE GELENE CEK VEREN BANKA DA KEŞİDECİ/SANIK KADAR SUÇLUDUR. YASAL SORUMLULUK TUTARI DÜŞÜKTÜR ÜSTÜNE NASILSA KAZANIRIM DİYE GİRİŞİLEN İŞLERDE BASARISIZ OLAN ARKADASLARDA NE YAZIK Kİ HAPİSLE TAZYİK EDİLMEKTEDİR. KEŞİDECİ KADAR BANKANINDA BU SORUMLULUĞU PAYLAŞMASI GEREKTİĞİ FİKRİNDEYİM.

    YanıtlaSil
  15. sn av sevinç hn

    yani hakimler bakacak

    neden ödememiş soracak,,uzlaştıracak

    ama 31 12 2008 öncesinide kabul edecek yuksek yargı

    hukukta yanlış karar yoktur yanlı karar vardır !!!!

    YanıtlaSil
  16. sayın 15 , bir sonucun çıkması için sürece ihtiyaç var.

    YanıtlaSil
  17. ÇEKTE HAPİS CEZASI ÇAĞDIŞIDIR,ÇEKİNİ ÖDEYEMEYEN KİŞİYE HAPİS CEZASI BİR TEK TÜRKİYEDE KALMIŞTIR,BU DURUM ''ÇEKTE HAPİS KALKARSA ÇEKİN İTİBARI ZEDELENİR '' GİBİ KOMİK BİR GEREKÇENİN ARKASINA SIĞINANLARIN ,TEFECİLERİN VE MAFYANIN ZORLAMALARIN DAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLDİR

    YanıtlaSil
  18. 15. PARAGRAFA CEVAP .. ANAYASA MHK BİR KARAR VERİR KISA KARAR OLARAK ACIKLAR . GEREKÇELİ KARARIN ACIKLANMASIYLA UYGULAMA KARARA GÖRE DEĞİŞİR YADA DEVAM EDER.

    YanıtlaSil
  19. sn av.sevinç hanım


    Suçta ve cezada kanunîlik ilkesi

    MADDE 2. - (1) Kanunun açıkça suç saymadığı bir fiil için kimseye ceza verilemez ve güvenlik tedbiri uygulanamaz. Kanunda yazılı cezalardan ve güvenlik tedbirlerinden başka bir ceza ve güvenlik tedbirine hükmolunamaz.

    (2) İdarenin düzenleyici işlemleriyle suç ve ceza konulamaz.

    (3) Kanunların suç ve ceza içeren hükümlerinin uygulanmasında kıyas yapılamaz. Suç ve ceza içeren hükümler, kıyasa yol açacak biçimde geniş yorumlanamaz.

    Adalet ve kanun önünde eşitlik ilkesi

    Özel kanunlarla ilişki

    MADDE 5. - (1) Bu Kanunun genel hükümleri, özel ceza kanunları ve ceza içeren kanunlardaki suçlar hakkında da uygulanır

    Zaman bakımından uygulama

    MADDE 7. - (1) İşlendiği zaman yürürlükte bulunan kanuna göre suç sayılmayan bir fiilden dolayı kimseye ceza verilemez ve güvenlik tedbiri uygulanamaz. İşlendikten sonra yürürlüğe giren kanuna göre suç sayılmayan bir fiilden dolayı da kimse cezalandırılamaz ve hakkında güvenlik tedbiri uygulanamaz. Böyle bir ceza veya güvenlik tedbiri hükmolunmuşsa infazı ve kanunî neticeleri kendiliğinden kalkar.

    (2) Suçun işlendiği zaman yürürlükte bulunan kanun ile sonradan yürürlüğe giren kanunların hükümleri farklı ise, failin lehine olan kanun uygulanır ve infaz olunur.

    (3) Güvenlik tedbirleri hakkında, infaz rejimi yönünden hüküm zamanında yürürlükte bulunan kanun uygulanır.

    (4) Geçici veya süreli kanunların, yürürlükte bulundukları süre içinde işlenmiş olan suçlar hakkında uygulanmasına devam edili


    evet haklısınız CMK yargılama usulünü belirler...

    fakat yeniden yargılamada TCK uygulanmak durumunda değil mi?

    my way

    YanıtlaSil
  20. 200 de yazan arkadaş biliyorumki bana kızacaksın ilk kez diyorumki içimden PKK davasında haklı herhalde. benim devletimin bana çektirdiğini yunan gavuru çektirmedi. ben benim devletim diyemiyorum. fırsatını bulduğum ilk anda bu toprakları terk edeceğim.hemde arkama bakmadan.

    YanıtlaSil
  21. av sevinç han

    22 deki yorumunuz cok güzel kasıtlı ödemeyeni ayırmak lazım bu sizlerin işleri olsa gerek

    ayrıca bankanın sorumlulukları artırılmalı bu ama yabancı sermaye bunu kabul etmiyor

    hukuk mu parayı para mı hukuğu koruyor ben anlamadım

    YanıtlaSil
  22. iyiki geldin av. sibel hanım.siteye hareketlilik geldi,bilgilerimiz tazeleniyor.A.D

    YanıtlaSil
  23. SN MYWAY
    2) Suçun işlendiği zaman yürürlükte bulunan kanun ile sonradan yürürlüğe giren kanunların hükümleri farklı ise, failin lehine olan kanun uygulanır ve infaz olunur.

    (3) Güvenlik tedbirleri hakkında, infaz rejimi yönünden hüküm zamanında yürürlükte bulunan kanun uygulanır.

    (4) Geçici veya süreli kanunların, yürürlükte bulundukları süre içinde işlenmiş olan suçlar hakkında uygulanmasına devam edili
    BU ÜÇ MADDE PATIRTININ KOPTUGU YERDİR ... DEMEK İSTEDİKLERİMİ ACIKCA İFADE ETMİŞ HALDE ZATEN SÜRE ACISINDAN OLAN UYGULAMA 4.FIKRADA VÜCUT BULMAKTA. CEZADA SUCUN CEZASI ACISINDAN LEHE OLAN UYGULANIR ANCAK SURELER DERHAL UYGULANIR CEZANIN EN TEMEL KURALIDIR.

    YanıtlaSil
  24. çek davası tek usulle yapılıyor 61 tane katıldım ödememişsin çek bedeli kadar adli para cezasına ve yasaklanmasına başka hiç bişeye bakmaz bakamaz takdir hakkı yoktur olsada hakim uğraşmaz bir iki münferit olabilir yüzde 99 uygulama bu bunun neyinde suç vasfı değişecek zaten değişenler belli...anayasa mahkemesi bu kanunun ceza kısmını eksiklerinden dolayı düşürecektir..

    YanıtlaSil
  25. AV.SİBEL HANIM HOŞGELDİNİZ. CECE.......

    YanıtlaSil
  26. sn avukat sibel sevinç hanım

    bu 3167 sayılı yasanın tutar bir tarafı olmadığı....ve sadece şekil olarak bakılarak dünyanın hiç bir yerinde olmayan gıyapta karar vermenin 3167 de olduğu....bunun ötesine geçersek tck 5 maddenin yürürlüğe girmesi ile tamamen kanunun uygulanamaz hale geldiği halde insanların aylarca boş yere hapiste tutulduğu...15 yaşında bir çocuğun bile okuyarak anlayabileceği konular...

    5941 e gelince 5.maddennin 1.fıkrasının ilk iki cümlesinin iptal istemi gün para cezası sistemi aorunlu olduğundan (tck ya uyum şart )1500 gün koyulmuş fakat yasa koyucu alt sınırın ne olacağını gene aceleciliğinden atlamış...yani gün para 1500 gün gel gelelim çek bedelinden aşağı olamaz diyerek nispi nitelikte cezayıda eklemiş kanuna...

    işte anayasa mahkemesi herşey bi tarafa bundan bozacak ve çeke ceza tarih olacak...

    my way

    YanıtlaSil
  27. TESEKKURLER CECE NEZDİNDE DİĞER ARKADASLARA DA AYRICA TESEKKUR EDE4RİM...

    ELİNDE KOZ KALMAZ DEDİM EVET ZİRA SİZLER MAGDURSUNUZ KIZIYORSUNUZ BİLİYORUM.. AMA GÖZDEN KAÇIRMAYIN LUTFEN BANKAYA BAGLANMIS BİR KIYMETLİ EVRAK VARSA ORTADA ALACAKLININ DA ELİNDE BİŞEYLER OLMAK ZORUNDA .. BORÇLU DEĞİLDE ALACAKLI OLSAYDINIZ SİZDE BU DEFA KALKAN HAPİS CEZASINA KIZACAKTINIZ.HAYIR DEMEYİN MAL BEYANI KALKTIGINDA ALACAKLILAR İSYAN ETTİ HATIRLATIRIM

    YanıtlaSil
  28. ARKADAŞLAR ŞİŞLİNİN İTİRAZI ,5/1 İN İLK İKİ TÜMCELERİNİN İPTAL İSTEMİ İLE İLGİLİ ,EĞER MAHKEME BU İKİ TÜMCENİN İPTALİNE KARAR VERİR İSE HAPİS CEZASI KALKIYOR,TAHHUT VERENLER İSE TAAHHUTLERİNİ YERİNE GETİREMEZ İSE ,YİNE HAPSE GİRME RİSKİ YOK ÇÜNKİ TAAHHUTNAME KARŞILIKSIZ ÇEKLERİ ÖDEMEK İÇİN VERİLMİŞ TAAHHUTNAMELERDİR.KISACA ŞİŞLİNİN İTİRAZI KABUL EDİLİRSE ,HAPİS CEZASI BİTER.

    YanıtlaSil
  29. sn.Av.sibel hanım hapiste yatan insan nasıl ödeyebilir ki.A.D

    YanıtlaSil
  30. Sn. Sibel hanım,Öyle enterasan bir durumki bu.Bir zamanlar bizlere kızan çok alacaklı vardı.Çekler ödenmeyince onlarda , çeklerini ödeyemediler ve karşılıksız çek mağduru oldular.Sayı her geçen gün artıyor.Ekonominin bütün olumsuzlukları bizim üzerimize atılıyor.

    YanıtlaSil
  31. sn av.sibel sevinç hanım

    konuya 39 sayılı yorumunuz ışığında bakalım...

    eğer anayasa mahkemesinin 2002 de verdiği karara bakarsak ÇEK BİR HAVALE....

    5941 sayılı kanunun madde 3/7 ..çek vadeli...

    bu memlekette kanuna hem çeke kredi aracı ve vadesinden önce ibraz edilemez diye madde koyar ve sonrada ADLİ PARA CEZASI derseniz bu mantıklı olmaz...ve kimseye anlatamazsınız....

    ya SENET,MAHKEME KARARI,POLİÇE gibi alacaklara da hapis cezası getirirsiniz...ya da çekten hapis cezasını kaldırırsınız

    yargıtay başkanı iki kişinin ilişkisine ceza vermek modern ceza hukukunda mümkün değil demişti...

    hala çeke ceza diye ısrar edilince...SN CHP MİLLETVEKİLİ ALİRIZA ÖZTÜRK sormuştu...

    senet alacaklısına tanınmayan ayrıcalık çek alacaklısına neden tanınır...

    çek alacaklısı padişahın oğlu mu?

    my way

    YanıtlaSil
  32. ÇEK TE HAPİS CEZASI UYGULAMASININ KİME NASIL BİR FAYDASI VAR BİLENİNİZ VARMI

    YanıtlaSil
  33. ben yattım alacaklım yattı benim alacağım olanda yatıyordu aynı masada yemek ortağı idik kanun ne güzel çözüyor koruyor değilmi...biz anlaştık ama başkaları affetmediği için 3 ümüzde yattık..

    YanıtlaSil
  34. HAKLISINIZ ANCAK BAHSİ GEÇEN O HOCALARDAN HUKUK FAK DE EGİTİM ALDIGIMIZ O ZAMANLARDAPRATİK ÇALIŞMA YAPILIRDI DAVA DOSYALARI ÜZERİNDEN ..SAVUNDUGUMUZ FİKRİN MANTIGA YADA İNSANLIĞA YADA ULUSLARARSI DUZENE NE KADAR UYGUN OLDUGUYLA DEĞİL YÜRÜRLÜKTE OLAN KANUNA BAKIP ARKADASLAR NAPALIM KANUN BU DERLERDİ BİZE..

    YanıtlaSil
  35. 18'de yazan Arkadaşa yanıttır:

    Aslında söylenmek istenen, "Alacaklnın elinde başka koz kalmaz" değildir.

    Doğrusu ve söylemekten utandıkları neden; "Avukatların elinde, zaten bitmiş insanları hapisle tehdit ederek kanını emecek başka koz kalmaz" olacaktır.

    YanıtlaSil
  36. ALLAHIM SEN SABIR VER arkadaşlar bir mahkemeye vekaleten çek ten dolayı dilekçe verdim ayrıca bu davadan dolayı yakalamam var hakim beyin bana beraat vermesi gerekirken 45 gün ileriye mahkeme günü verdi ben şimdi es kaza yakalansam devletin artık bu sucdan yatamaz dediği kanundan ötürü mahkeme gününe kadar hapis yatacam SİZ OLSANIZ NE YAPARSINIZ HADİ BUYRUN.

    YanıtlaSil
  37. SYN AV.SİBEL HANIM ADLİYEYE YATAN PARAYI ZATEN DEVLET ALIP CEBİNE ATIYOR
    .ALACAKLIYA BİR FAYDASI YOK.DEVLET PARAYI CEBİNE KOYUYOR NE HALİNİZ VARSA GÖRÜN DİYOR BÖYLE SACMA SAPAN DUZEN OLURMU .

    YanıtlaSil
  38. elimizden gelen budur ne yapalım yürüdük olmadı hapishaneleri doldurduk olmadı lehe hiç bir şeyde yok mesela siz nasıl çözerdiniz anayasa mahkemesinde üye olsanız ki bu mahkeme hiç yoktan kanun yapar gibide kararlar verirken kanun bu derlermi bunlarda yada siz dermiydiniz..

    YanıtlaSil
  39. SN ANFA HAPİSLE TEHDİT ETMEK GİBİ BİR DURUM SÖZKONUSU DEĞİLDİR ZİRA SİTEDE GENEL OLARAK HUKUK UYGULANSIN DENDİĞİNE GÖRE VAROLAN HAKKIN KULLANIMIDIR. KULLANILAN HAK DOLAYISIYLA DA TEHDİT ETMEYİZ EDEMEYİZ SUÇ DEĞİLDİR ZİRA UYGULARIZ .

    YanıtlaSil
  40. sn av.sibel sevinç hanım


    evet avukat müvekkilini savunmalıdır...ve yasadaki boşlukları lehine kullanmalıdır...

    fakat bu yasanın 31.12.2008 den sonra boşluksuz bir tarafı kalmamıştır....verilen kararlar hukuki değildir...eğer knuna göre karar veriliyorsa eğer tck 2.maddede kıyas yasağı vardır...verilen kararların gerekçelerinde hep kıyas vardır...

    çek bedeli kadar hapis cezasının adli para cezasına uyan hiç bir tarafı olamaz...sorun zaten burada...

    my way

    YanıtlaSil
  41. artık musaadenizi rica ediyorum arkadaslar ..iyi akşamlar herkese ...

    YanıtlaSil
  42. barolarda haksız ceza uygulamalarına karşı çıkabilir hapis cezası çekten dolayı adil gelmiyorsa avukat hanım söyleyin baroya belki siz gibi düşünenler vardır sizde ses ve el verin hapishane cezası olunca borçmu ödeniyor mesela bir soru ben taahhütleri ödemeyeceğim geri döndüğümde cezayı devlete faizsiz ödesemde cezam kalkmak zorunda bu açıdanda kanun eksik kadük değilmi..

    YanıtlaSil
  43. vaktim olursa yarın görusmek üzere

    YanıtlaSil
  44. çek bedeli kadar para cezasının adli para cezasına uyan hiç bir tarafı olamaz...sorun zaten burada...

    düzeltme....))))

    YanıtlaSil
  45. Sevinç Hanım,

    Burada size yapılan itirazlar daha önceki yazılarınızda "Alacaklının elinde başka koz kalmaz dediğiniz içindir.
    Senet alacaklısının, cari hesap alcaklısının elinde ne koz varsa, çek alcaklsının da elinde aynı koz olacak..

    "BEN HAKLISINIZ DESEM NOLCAK Kİ." demişsiniz..

    Ne olacak ? En azından "Safınız belli olacak"

    Borç için hapis İnsanlık onuruna aykırıdır...Demiş olacaksınız.

    Az şey mi??

    YanıtlaSil
  46. sn av.sibel hanım


    iyi akşamlar ..görüşmek üzere...

    my way

    YanıtlaSil
  47. soruyu sadeleştireyim ben taahhütü ödemeyeceğim ve yeniden yakalanınca devlete ödeyeceğim faizsiz olarak bu konuda 5941 muaallak değilmi devlet bunu bilmedenmi bu taahhüt ü ortaya attı bence anayasa mahkemesi cezayı kaldıracaktır.hükümet fazla kızmasınlar istedi.

    YanıtlaSil
  48. av.sibel sevinc ÖNCELİKLE TEŞEKKÜRLERİMİ BİR BORÇ BİLİR GÖSTERMİŞ OLDUĞUNUZ İLGİDEN DOLAYI MİNNETTARLIĞIMI ŞAHSINIZA SUNARIM.
    Şunu söylemek isterim ki arkadaşlar sy avukata
    sanki siteminizi gösteriyormuşsunuz gibi görünüyor.
    Tabi ki bizler buradaki yazan arkadaşları tanıdığımız için böyle bir durum olmadığını biliyoruz.Yanlız dışarıdan izlenimler bu kanaati ortaya çıkarıyor
    Sayın myway 29 daki yazınızda daha önceleride bahsi geçen konunun takibinde
    MADDE 2. - (1) Kanunun açıkça suç saymadığı bir fiil için kimseye ceza verilemez ve güvenlik tedbiri uygulanamaz. Kanunda yazılı cezalardan ve güvenlik tedbirlerinden başka bir ceza ve güvenlik tedbirine hükmolunamaz.
    maddesi zaten kanun 5941 sayılı yasayla açıkça suç saymaktadır
    Bu 2,maddede geçerliliğini kaybetmektedir.Ayrıca 2 madde geçerliliğini kaybettiği için diğer maddelerde hükmünü kaybeder
    Ortada bir yasa var o yasayı da sadece anayasa mahkemesi bozar.

    YanıtlaSil
  49. adam imar bankasını batırdı ne oldu 10 yıl bekledi millet para pul oldu devlet yokmuydu başında bu meseller bitmez çekte hapis despotluktur nazi düşüncesidir..

    YanıtlaSil
  50. Sevinç Hanım

    Kendi adıma konuşuyorum,

    Bilgi karmaşam yok, sekiz yıldır -artık ailece görüşecek kadar samimi olduğum- avukatım yani muhatabım da var.

    Biri yurt için de biri yurt dışında iki Üniversite okudum.

    Yani okuduğumu anlarım ve yorumlarım.

    Sadece kişisel olarak onurlu davranın diyorum.

    Katile katil olun değil.

    Hani Bektaşi Hocaya sormuş;

    -Hocam Allah nerede?
    Hoca; Ne yerdedir, ne göktedir, ne sağdadır , ne soldadır deyince..
    Bektaşi. -Hocam şuna yok diyeceksin de dilin varmıyor demiş.

    Siz de bu hapis işi bizim işimize geliyor, diyeceksiniz de diliniz varmıyor sanırım..

    YanıtlaSil
  51. SYN AV. SİBEL HANIM VAKİT BULDUKÇA SİTEMİZİ AYDINLATMAYA DEVAM EDERSENİZ ÇOK MEMNUN OLURUZ.TEŞEKKÜRLER CECE......

    YanıtlaSil
  52. Bende bir yorum yapmak istiyorum..

    Çek borcunun ödenmemesi kısa tabiriyle bir borcun ödenmemesi nedeniyle verilen hürrüyeti kısıtlayıcı cezalar tüm dünyada terk edilmesinin gerekçesi kısa ve öz tanımla şudur..

    Yaşam hakkından sonra gelen en kutsal hak özgürlüktür.

    Borç ilişkisi ve bunun ödenmemesinden dolayı oluşan bir mağduriyetin olduğu doğrudur fakat bu borc edimini yerine getirmeyeni cezaevi yoluyla cezalandırmak doğru değildir,

    Nedenleri ise,
    cezaevine konulmak en kutsal haklardan 2. si demiştik, cezaevine konulmuş bir kişinin annesi babası veya kardeşleri duygusal olarak etkilenip yakınını cezaevinden çıkarmak için, belkide yaşamları boyunca çalışarak didinerek edindikleri, tek ev tek arsa vs. gibi mülklerini satıp, devlete olan bu borcu ödeyip bu yakınını cezaevinden çıkarıyor olabilirler ve bu mülklerini bir an önce nakite çevirebilmek için değerinden çok düşük bir bedele satıyor olabilirler.

    Alacak ve borç ilişkisinde taraf olmayan bu kişilerin mağduriyeti söz konusudur, alacaklının mağduriyeti giderilmeye çalışılırken, alacak borç ilişkisinde olmayan başka kişilerin mağduriyetlerin yaratılması hukuk devleti anlayışında olamaz, esasen devletin işlediği bu politika bizati devlet eliyle işlenen bir fidyecilik suçudur diye düşünüyorum..

    Kaldıki burada alacağını alamadığı için borcunu ödeyemeyenlerin ceza alması söz konusudur, devlet alacak ve borç ilişkisinde sadece icra dairelerinde bu borç ve alacak takipleri için memur görevlendirerek yetinmek zorundadır ve borç hukunun esas amacıda budur kısaca ekonomik cezalardır diyebiliriz.

    Bu konuda yanılıyormuyum? Sayın Av.Sibel Sevinç'in bu konuda fikirlerinide almak istiyorum....

    YanıtlaSil
  53. SAYIN AVUKAT HANIM SİTEMİZDE BİLGİ KARMAŞASI YOKTUR. İNANIN ÇOK KİMSEDEN FAZLASINI BİLİYORUZ. BUNU YAŞAYARAK ÖĞRENDİK. BAZILARIMIZ CEZA EVLERİNDE SÜRÜNEREK, BAZILARIMIZ KAÇAK YAŞAYARAK ÖĞRENDİK. İSYANIMIZ MENFAAT İÇİN, KAPİTALİSTLERE, BAROLARA, TEFECİLERE ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ PAHASINA BİZİ PEŞKEŞ ÇEKENLEREDİR. HUKUK KATLİAMI YAPILARAK HUKUKU UYGULADIKLARINI ZANNEDENLEREDİR. SORARIM SİZE BU HUKUK SAKARYA'DA AYRI, KONYA'DA AYRIMIDIR. LANET OLSUN BİZLERİ YARGIÇLARIN KEYFİ UYGULAMALARINA MUHATAP EDENLERE.EVET BİRAZ SİTEMKAR VE AGRESİFİZ, SİZ HAYATINIZDA HİÇ KAÇAK YAŞADINIZMI. POLİSİN ELİNDEN ALACAM DİYEN SÖZDE BİR HUKUKÇUYA ELİNİZDEKİ SON PARANIZI KAPTIRDINIZMI. EVET İSYANIMIZ ÇARESİZLİĞİMİZDEN NEMALANANLARADIR. İSTER ANAYASA MAHKEMESİ İPTAL ETSİN İSTER ETMESİN, KORKUMUZ YOK, GİDER YATAR BİTİRİRİZ. BAKALIM O ZAMAN BAŞLARI GÖĞE ERECEKLER KİMLER OLACAKTIR. ADALET DAĞITILIRKEN BİLE ADALETSİZLİK YAPAN ZULMEDENLER İNŞAALLAH BU ADALET BİR GÜN SİZEDE LAZIM OLUR, BAKIN BAKALIM O ZAMAN ELMİ YAMAN BEYMİ.

    YanıtlaSil
  54. beyler bırakın armutun sapı, üzümün çöpü..100 bin kişi teslim olalım. 5 bin pkk lıyı ayakta karşılayan devlet bizi törenle azad eder. av. hakim hepsi bizim korkaklığımızdan istifade eden zümre.. üç tane tekel işçisi kadar olabilmeliyiz. sizi fazla sıkıştıran av. da maliyeye şikayet edin bir adım öne geçersiniz.
    saygılarımla.

    YanıtlaSil
  55. AVUKAT HANIMA KATILMAMAK MÜMKÜN DEĞİL. TABİKİ KAPİTALİST VE ZULÜM SİSTEMİNDE.O GÖZLÜKLE BAKILINCA ÇOK MANTIKLI. YILLARDIR ALACAKLILAR, KAPİTALİSTLER , TEFECİLER, BANKALAR SIRTLARINI DEVLETE DAYAYIP, VERGİ İADELERİ, TEŞVİKLERLE KOLAY PARA KAZANDILAR.NASIL OLSA ARKALARINDA DEVLET VAR. İNSANLARIN ÇARESİZLİĞİNDEN FAYDALAN BİR LİRALIK MALI BEŞ LİRAYA SAT, ALIRSAN İYİ PARA KAZANIRSAN İYİ, OLMADI ALAMADIN NASIL OLSA ARKANDA DEVLET VAR, DEVLET KURUMLARI VAR, MAHKEMELER VAR. OLMAZSA ATARLAR HAPSE SÜRÜNÜRSÜN. TAKİ BORCUNU ÖDEYİNCEYE KADAR. BU İNSANLARIN TUZU KURU, BEN İNANMIYORUM BİZİM LEHİMİZE BİR GELİŞME OLACAGINA. AZ BİLE YAPIYORLAR, BİZLER BEYAZ DEGİL ZENCİYİZ, AZ BİLE YAPIYORLAR NE YAPACAKSIN VERGİ ÖDEYİPTE, NE YAPACAKSIN SENDE ELİNDEKİ PARANI YATIR FAİZE, AL PARANI PAŞALAR GİBİ YAŞA. SANANE ÜRETİM, SANANE İŞÇİ ÇALIŞTIRMAK PAŞALAR GİBİ FAİZ ALIP YATMAK VARKEN. ZATEN BÜTÜN SUÇ ESNAFLARDA BU KIRİZİDE BİZLER ÇIKARDIK. DEVLETİN, HUKUKUN ADALETİN HİÇ SUÇU YOK. AZ BİLE YAPIYORLAR. DEVLETİN AKLINA ŞAŞAYIM. ATIYORSUN CEZA EVİNE ADAMLARA BAKIYORSUN BEŞ YILDIZLI OTEL SONUNDAÜÇ ÖGÜN YEMEK, SICAK SU KALÖRİFER SİZ BUNU HAK EDİYORMUSUNUZ. BUNLAR BU LÜKS KATİL, HIRSIZ, GASPÇI VE PKK İÇİN APO PİÇİ İÇİN. SİZLER BUNA LAYIKMISINIZ. SİZLERİ TAŞ OCAKLARINA YADA SABUN FABRİKALARINA ATMAK LAZIM. EN İYİSİMİ İDAM EDİVERİNDE BU ÜLKE BU DERTTEN KURTULSUN. BAKIN O ZAMAN KIRİZDE BİTER, EKONOMİDE DÜZELİR, TERÖRDE DURUR. NE DERSİNİZ. BU BATIK ESNAFLAR OLMASA BU ÜLKE NE KADAR KOLAY İDARE EDİLİR DEĞİLMİ. LANET OLSUN BU DÜZENE, LANET OLSUN BU ÇARPIK DÜŞÜNCEYE

    YanıtlaSil
  56. siteye teşekkürler..
    geçen gün erken ibrazdan dolayı dilekçemi siteden faydalanarak kendim yazdım ve işi iyi bilen bir avukat arkadaşa gösterdim..bunu nasıl yazdın dedi.çok güzel olmuş v.s.. bende yaklaşık 13 ayda: çekle ilgili hemen hemen her kanunu yönetmeliği v.s ezberler gibi olduk dedim..ve çıktım.yani anlayacağınız iyiki burdayız ve birlikteyiz..av.sibel hnm da anlamak lazım.:) .AASAA

    YanıtlaSil
  57. AASAA haydi gözün aydın darsısı tüm çek mağdurlarına diyelim

    YanıtlaSil
  58. sevgili kardeşlerim..
    binlerce liralık vergi ödediniz. yüzlerce kişinin evine ekmek götürmesi için didinip durdunuz. yalakalık nedir bilmediniz. üretelim, çalışalım memeleketimizi bir adım ileriye taşıyalım dediniz.
    şunu unutmayın siz dünyanın her yanında geçer akçeniz. bu memleketin sizin kıymetinizi bilmemesi değerinizden hiçbirşey kaybettirmez. moralinizi bozmayın. ümidinizi kaybetmeyin. ticaretin memeleketi ve sınırı yoktur. başınızdaki bu ölü toprağı kalktığında beyninizdeki tecrübelerle en iyiyi yapacaksınız..şimdi tepenizdeki guguk kuşlarından birtanesi bile ihracat nedir bilmez. sizin onda biriniz kadarda vergi vermemiştir. lütfen bazı insanları olduğundan fazla büyütmeyin. kendinize gelin. silkelenin. tecrübelerinize güvenin.
    saygılarımla. cektenceken.

    YanıtlaSil
  59. ben anlamıyorum avukat hanım hala çek hapsine kılıf bulmaya çalışıyor çek hapsi insanlık dışı ilkel bir kanundur 66 da yazan arkadaşın bektaşi fıkrasınıda çok begendim.hiçbirşeyin sahtekarı hoş olmuyor samimi dürüst olmak lazım.ben desmki farzedelim adam öldürmek anayasada cezası olmasın toplum bu yasaya karşı çıkar öldüren adamı kendisi halleder.zaten devlette anayasada bunun için vardır KAMU VİCDANINInın geregini yapmak.aynen böylede çek hapsi KAMU VİCDANINIn geregi uygulanıyorsa ve suçu BORÇLU olmaksa KAMU VİCDANI geregi bütün borçlular için hapis uygulanması yada borç sebebiyle kimsenin hapse girmemesi gerekir.çek hapsini savunanların ben samimi ve vicdanlı olduguna inanmıyorum.avukatlar pastaları bankacı ve tefeciler karları gidecek diye işe kılıf buluyorlar olan esnaf adama oluyor maddi ve manevi olarak bitiyorlar.bunun vebalide bu işe ortak olanlar ve sessiz kalanlardır!!!

    YanıtlaSil
  60. sn.74 belki moral vermek için yazdın ama. Bu Vatan bizim onların değil.Bu memleket kıymetimizi bilir. Hükümet bilmeyebilir.Çabamız onlara öğretmek olmalıdır.Ülke bizim,bizde ülkemizin olmalıyız.

    YanıtlaSil
  61. SAYGIDEĞER ARKADAŞLARIM av hanımın sitemize girip bizle yaptığı yazışmadan dolayı kendisine çok çok teşekkür ediyorum.Dostlarım artık her gün yazmaya karar verdim sizler uyanasıya kadar yazıcam fakat inşallah geç uyanmazsınız.Arkadaşlarım biz ağzımızla kuş tutsak hiç kimseden yardım alamayız. çünkü ülkemizdeki genel görüş alacaklı her zaman haklı borçlu suçlu vatandaş yaşadığımız bu ekonomik kırizden ticari hayatını kaybetmiş esnafa eceliyle battı yakıştırması sürdüğü sürece ülkedeki ekonomik kıriz ve yapılan yönetim hataları kabul edilip ekonomik afat ilan edilip bu kıriz mağdurlarına evet mağdur olmuşlardır denilmediği sürece kimse kimseyi aldatmasın.bu açıdan yine tekrar ediyorum bizim bizden başka dostumuz yok bizi bizden başka anlayan yok.Bizim haklı olduğumuz herşeyimizi kaybettiğimiz başkalarının yapmış olduğu ekonomik hatalardan ötürü daha fazla yara alamayız.MÜCADELE MÜCADELE GEÇ OLMASIN.

    YanıtlaSil
  62. CÜNEYT gerçekten içtenlikle yazılmış bir yazı bu kadar gerçeklere nokta koyabilir.
    Alacaklının mağduriyetini giderirken borçlunun hakkını yiyen ve bu vicdani kanunsuzluğunun arkasından gidenler asıl suçlu oldukları halde hiç bir gerekçeleri kabullenmeyen kendi bildiği kendi doğruları adı altında binlerce insanı evinden yurdundan eden kişiler hala kendi çizdiği yolda gidiyor ve yasa adı altında ekonomik sebebleri ortaya koyup asıl ekonamiyi bozanların kendileri olduğunu kabullenmiyorlar.
    Alacaklının maduriyetini gidermek için borçluyu düşünmeyip düşene darbe vurulur ilkesiyle borçluyu değerinin kat kat altlarında malını mülkünü haciz adı altında gasp edilip bunu da yasalaştırıp yada mevcut olan yasayı değiştirmeyip kişilerin ellerindekini kanun,yasa adı altında gasp ediyorlar.
    BU YAŞANANLARA DA HİÇ BİR BABA YİĞİT YAHU OLUR MU BÖYLE DEMİYOR.
    Ben sadece kendimden ufak bir örnek vereyim 21.00 değerindeki bir araç 12.000 tl ye sattılması.BUMUDUR işte budur.DÜŞÜNÜN SADECE UFAK BİR ÖRNEK.GASP EDEN KİM YASA.YASAYI YAPAN KİM HÜKÜMET.
    YÖNETİMLERDE YÖNETENLERİN ÖNCE YASALARA DEĞİL VİCDANLARINA BAKMALI.VİCDANLARINA GÖRE DE DOĞRULAR ÇIKAR BU DOĞRULARLA DA KANUNLAR YAPILIR.YADA VAR OLAN AKLA MANTIĞA UYMAYAN KANUNLAR VARSA DA DEĞİŞTİRİLİR.BUNLARI BİZMİ ÖĞRETELİM

    YanıtlaSil
  63. ANAYASA MAHKEMESİ 4 şubat perşembe günü 09.30 da izmir asliye ceza ve şişli asliye cezasının verdiği iptal davasının ilk görüşmesi perşembe günü anayasa mahkeme toplantısında görüşülecek

    YanıtlaSil
  64. Sn 78 Mustafa bey ve Cüneyt kardeşim çok güzel yazmışsınız. Sami Kal arkadaşımızında dediği gibi bunlar kapitalist düzenin gerekleri.Bakın o arabaları,arsaları,evleri kimler alıyor. Bu simsarlar kimler.Avukat hanım da siteyi takip ederse sadece kanun ne derse değil ne olması gerektiğini öğrenecektir. A.D

    YanıtlaSil
  65. şu anda haberturk te osman altuğ konuşuyor..paranın yolunu izleyin hükümetin kime hizmet ettiğini bulursunuz diyor..çok hoşuma gitti.

    YanıtlaSil
  66. Herkese selam Arkadaşlar ben bişeyi çok merak ediyoerum bir insanı Avukat yapan ne dir?

    YanıtlaSil
  67. arkadaslar CHP nin anayasa mahkemesine ne zaman başvuracağı hakkında bilgisi olan varmı

    YanıtlaSil
  68. Barışçı-Mersin1 Şubat 2010 22:20

    HAKİM BEY
    Hakim Bey.
    Hakim Bey, hakim bey.
    Sanık Barışçı’yı;
    Yargılamaya hazırmısınız.?
    Dikkat et Hakim Bey
    Sanık sandelyesindeki, bu sanık;
    Çok önemli bir suçludur.
    Öyle baştan savuşturup,
    Beraat kararı verme sakın.
    Haydi şimdi konuş;
    Suçlu, ayağa kalk de.
    Kalkta savun kendini, savunabilirisen?
    Evet Hakim Bey.
    Ben sanık Barışçı;
    Vereceğim ifademi, yavaş yavaş.
    Kapsamlı olmazsa bile,
    Sonuçta; anlıyacaksınız beni.
    Evet Hakim Bey.
    Ben; sanık Barışçı.
    Ülkeme ihanet eden benim.
    Cumhuriyet’in temeline;
    Dinamit koyan, rejimi yıkmak isteyen;
    Atatürk İlke ve İnkilaplarına karşı gelen,
    Hep benim Hakim Bey, hep benim.
    Tüm hayali ihracatları ben yaptım.
    İsviçre bankalarındaki gizli hesaplar;
    Trilyonlarca liralık paralar benimdir.
    Yurt dışına kaçırılan dövizlerin;
    Tamamı bana aittir.
    Şimdi bunları nasıl becerdiğimi;
    Nasıl yaptığımı mı soruyorsun?
    İnan ki çok kolay oldu.
    Siyasi çıkarları uğruna;
    Üç kuruşluk rüşvetler uğruna,
    Oturulan; o koltuklar uğruna,
    Yardımcılarım; çokça olmuştur.
    Batan bankaları ben batırdım;
    Birçok fabrikalara zincir vurdum,
    İşçileri; işten çıkardım,
    Ülkemdeki tüm yolsuzlukların;
    Sorumlusu benim, kabul ediyorum.
    Bana en ağır cezayı verin.
    Tüyü bitmediklerin;
    Sorumluluğu omuzlarımdadır.
    Cezanız; ömür boyu hapis olsun.
    Ve hatta astırın beni.
    Astırın ki; ülkem kurtulsun.
    Astırın ki; herkese örnek olsun.
    Hiç değilse;
    Genç kuşaklar ibret alıp,
    Temiz; tertemiz yetişsinler.
    Hakim Bey.
    Hakim Bey, Hakim Bey.
    Pek tabi; sen görevini yapıyorsun.
    İnan ki, kızmıyorum size.
    Bütün bu işlerin sorumlusu;
    Ne sizsiniz, ne de ben.
    Oysa ben, oysa ben;
    Tabi ki, bunlardan sorumlu değilim.
    Gerçek sorumlular;
    Deveyi hamuduyla götürenlerdir.
    Oysa ben, oysa ben;
    Utanıyorum, utanıyorum Hakim Bey.
    Adliye merdivenlerinden çıkarken.
    Ne ekonomik krizi ben yarattım;
    Ne de tüm yolsuzlukları.
    Velev ki; sonuçta beraat ettim.
    Ettim etmesinede;
    Yıkılan gururum, çiğnenmiş şerefim,
    Yaşadığım utançlarım…
    Yirmi yedi yıllık iş hayatım.
    Bunların bedelini kim ödeyecek?
    Beni ve de benim gibileri;
    Bu durumlara getirenlerin,
    Cezalarını kim verecek ?
    Tamı tamına;
    İki yüz yirmi dokuz gündür,
    Evimdeyim; çiledeyim, hapisim.
    Bunca gündür;
    Cüzdanımda, üç beş lirayla dolaşıyorum.
    Hakim Bey.
    Hakim Bey, Hakim Bey.
    Yoksa; bu yazdıklarımda mı, suç unsuru ?
    Yoksa; bunlardan da mı;
    Ayrı ceza giyeceğim ?
    Manevi olarak hergün;
    Hergün, asıyorum kendimi.
    Bunların sorumlusu hep ben miyim ?
    Oysa; bu güne kadar;
    Ne Hakim önüne çıktım,
    Ne de sabıka kaydım var.
    Beklide bundan böyle;
    Sabıkalı biri sayılacağım.
    Bir daha; bir daha,
    İnsan içine çıkabilecek miyim ?
    Bozulan sağlığımı,
    Bana kim verecek Hakim Bey ?
    Ailemin yüzüne bakamaz oldum;
    Çocuklarıma harçlık veremiyorum.
    Üstelikte; bugün, babalar günü;
    Babalık vazifelerimi yapamıyorum.
    Aile düzenim bozuldu;
    Peki, bunları kim tamir edecek ?
    Hakim Bey.
    Hakim Bey, Hakim Bey.
    Adaletin terazisi, senin ellerinde.
    Haydi, ver kararını.
    Şerefiyle yaşamak; oldukça güç,
    Bu güzelim ülkemde.
    Bizlere; bu ülkeye, kim sahip çıkacak ?
    Üç beş tane; dürüst görev yapan,
    Gerçek Vatansever insanlar,
    Hep tasfiyemi edilecek ?
    Hakim Bey.
    Hakim Bey, Hakim Bey…
    Sanık-Barışçı
    17.06.2001

    YanıtlaSil
  69. Barışçı-Mersin1 Şubat 2010 22:27

    Değerli Arkadaşlar; bu kadar yorumlardan sonra, çok eskiden yazdığım Hakim Bey şiirimin tekrar yeridir diye düşündüm. Mutlak ve mutlak ki; Gerek Anyasa Mahkemesinde ve gerekse, Y.C.G.K.'da, haklı olduğumuza inandığımız bu davamızda, doğrunun ve sadece doğrunun yanında olduğuna inandığım, bizler için; kendilerine sonsuz güvendiğim ve elbetteki işlerini en iyi bilen; çok değerli Sayın Üylerimiz vardır. Allah'ın izni ve onların doğru kararlarıyla, İnşaallah; tüm arkadaşlarımız özgürlüklerine kavuşacaklar ve o özlemle bekledikleri, hüzünlü sevinçleri yaşayacaklardır. Tüm emeği geçenlere ve katılımcılara saygılarımla.

    YanıtlaSil
  70. Barışçı-Mersin1 Şubat 2010 22:46

    Değerli arkadaşlar; daha evvel sitemizde yazmıştım. Geçen hafta; cuma günü, ilgili Milletvekilleriyle görüşmüştüm. C.H.P.'nin Pazartesi veya Salı günü Anayasa Mahkemesine Başvuracağını bildirmişlerdir, bilgilerinize. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  71. arkadaşlar,bugün avukatıma uğradım.yargıtaydaaki dosyaların taahhüt için yollandığını ,taahhüt verilen dosyaların maah.kalacağını vermeyenlerin ise yargılanmadan iade edileceğini,zaman kazanmak için martta taahhüt ver,ödeyemezsen 1 sene sonra yargıtyaa gideceğini söyledi.doğru olaabilirmi.BARTINLI EFDEN

    YanıtlaSil
  72. BARIŞÇI AĞZINA YÜREĞİNE SAĞLIK. CECE....

    YanıtlaSil
  73. Sn Barışçı, Duyguları çok güzel ifade etmişsin. Teşekkürler. A.D

    YanıtlaSil
  74. sn mustafa

    daha öncede anlatmaya çalıştım...burada anlatmaya çalıştığım konu sadece 5941 sayılı kanunun çıkması meselesi değil...hepimiz biliyoruz ki..ocak ayından bu yana oluştuğu söylenen,oluşan boşluk sadece 10.daire tarafından haklı bir gerekçeye de dayanmadan geçiştirildi...biz 0cak 2009 dan bu yana bu konunun takibindeydik ve takibindeyiz...

    bu savunulan düşüncenin gerekçesi ne idi...özel kanunların TCK temel maddelere aykırı olamayacağı idi...aykırılığı iddia edilen konulardan en önemlileri TCK 21.madde (KAST) aranmadan ceza verilemeyeceği ve 3167 sayılı kanundaki ÇEK BEDELİ KADAR PARA CEZASI tanımının TCK nundaki gün para sistemine uyumlu olmadığı idi...ve bazı mahkemeler BERAAT verdiler...ve bu süreç sonunda şişli ACM nin kararlarından bir tanesi 2009/227 sayılı dava olarak yargıtay CGK na taşındı...bu dava bu konuyu sonuçlandıracak..

    bütün bu süreç sonunda TBMM 5941 sayılı kanunu çıkardı ve sözüm ona 5941 sayılı kanunu TCK nuna SEBEBİYET VERME kelimesi ile uydurdu...bu da eski kanuna göre verilen cezaların,yeni kanunda aynı biçimde verilemeyeceğinin bir itirafı idi..

    artık yasa koyucu OBJEKTİF sorumluluk diyerek hiç bir araştırma yapmadan ceza veremez...sanırım bunda hemfikir oluruz...

    bu durumda yeniden yargılanma ve CGK dan çıkacak karar bu konuyu kapatacaktır....

    benim anlatmaya çalıştığım bunlar..yoksa yeni kanunda ceza olduğunu biliyorum...aylarca o cezanın olmaması gerektiğini anlatmaya çalıştık sn akp lilere ama sosyal devlet ilkesinin sadece bankalar ve tobb başta birkaç üst yönetici için uyguladığı için bu kadar ilerleyebildik...

    my way

    YanıtlaSil
  75. hakim ve savcılar siz rahat olun hükümetin dümen suyuna devam edin.suçlu ayaga kalktı.B A R I Ş Ç I.....BARIŞÇI hislerime tercüman oldun.yüregine saglık. ugur

    YanıtlaSil
  76. ARKADAŞLAR BU ÇEK KANUNU RAHAT BİR ŞEKİLDE İPTAL OLMAYACAKTIR.TÜTÜN İŞÇİLERİ GİBİ ANKARADA PARKLARDA YATIP İSYAN ETMEDİKCE,GÜNDEME BUDA ÇEKCİ İSYANI DEDİRTMEDİKCE BİZ MAPUS DAMLARINDAN KURTULAMAYIZ. İSYANKAR.

    YanıtlaSil
  77. HÜKÜMET VE KAPİTALİST SİSTEMİN KURUCULARI BU SİTENİN FERYADINI DUYMUYORLAR. ÇÜNKÜ DUYMAK İSTEMİYORLAR.GÜNÜN MENÜSÜ GÜNÜN KONUSU GÜNÜN EYLEMİ ÇEKÇİ İSYANI OLMADIKCA KİMSE BİZLER İÇİN RAHATINI BOZMAYACAKTIR.DUYGUSAL OLMAYALIM,BU TOPRAKLARDA VATAN MİLLET DEVLET DEMEK ENAYİLİK DEMEK BUNU BU KADAR SIKINTILARDAN SONRA HALA ANLAMADIĞIMIZI GÖRÜYORUM BU SİTEDE.KİMİN YUMRUĞU GÜÇLÜ,O HAKLI.HİÇ BİRYERDEN MEDET UMMAYIN.YASA ÇIKMADAN ÖNCE BU YASANIN AKP TARAFINDAN İYİ ONAYLANMADIĞINI YETKİLİLERDEN DUYMUŞTUM.SON DAKİKA GÖLLERİNİ NASIL ATTILARSA YİNE ÖNÜZDEKİ GÜNLER AYNI OLACAK. ARKADAŞLAR YATAK YORGANI HAZIR EDİN YLIN SONU GELMEDEN BUNLAR BİZİ YİNE DELİĞE TIKAYACAKLAR. İSYANKAR.

    YanıtlaSil
  78. Sn.BARIŞÇI ağzına yüreğine sağlık.
    resmimizi yayınlamışsın. Başka söze ne hacet.

    YanıtlaSil
  79. anayasa mahkemesi bu işi çözecek 5941 nerden tutsan elde kalır..

    YanıtlaSil
  80. chp salı başvuracak demiş bi arkadaş başvurmayacaktır..hepsi kapitalist olmuş bunların...

    YanıtlaSil
  81. ARKADASLAR BU SISTEMDEN BESLENENLER BU SISTEMI DEGISTIRMEZLER
    DEGISTIRIRSE ORGUTLU MUCADELE DEGISTIRIR..

    YanıtlaSil
  82. sevgili arkadaşlar bu cezanın kalkması demek avukat arkadaşların ekmek parasının gitmesi demektir.Mal beyanı cezasının kalktığında barolar utanmasa yürüyüş yapacaklardı.Bu gün bu yasanın degişmemesini isteyen tefeciler,bankalar ve %90 avukatlardır.

    YanıtlaSil
  83. çerkezhan bu saate kadar ortalıkta yoksun inşallah yakalanmamışsındır.çekçi isyankar.

    YanıtlaSil
  84. arkadaşlar yasanın değişmesini istemeyenler zaten var. onların ne yaptığı yapacağı değil bizim ne yaptığımız önemli çekçi isyankar.

    YanıtlaSil
  85. 82 ye cevap

    senin gibiler

    YanıtlaSil
  86. en mantıklısı herkez gün geldiğinde ceza evine gidecek kaçmayacak..bu tayyip erdoğan yaşamadan iş yapmaz..

    YanıtlaSil
  87. 101 de yazan arkadaşım benim gibiler derken açıklarmısın

    YanıtlaSil
  88. arkadaşlar hapse girelim girmesinede hiç istemedigim halde söylemek gerek aihm son çare.enboktanı memleketimi avrupaya şikayet etmek.ama bu hükümet türk milletini niye aihm göndertir kendisi adam akıllı yasa çıkarmaz çek hapsi denen saçma yasayı kaldırmaz anlayamıyorum!?

    YanıtlaSil
  89. sy myway
    MADDE 21.
    (2) Kişinin, suçun kanunî tanımındaki unsurların gerçekleşebileceğini öngörmesine rağmen, fiili işlemesi hâlinde olası kast vardır.Burada ki olay diyor ki KİŞİ ortada bir kanun varsa mevcut bu kanunda da suç unsuru özellikle belirtilmişse.Bu belirtilen suçu işlemesi zaten olası kastı doğurmuş olur diyor.
    Şimdi bizim aradığımız ve sizin söylediğiniz kast bu değildir.Bu zaten suç ve cezada yapılan işlevin kanunlarda yasalarda ceza hükmü doğurmasına rağmen suçun işlenmesi kastı ortaya çıkarır.Eğer çek davasından berat almışsa bir kişi.ya kanunen işlev süresinde yada davalı ve davacı arasında haklılık arzedecek sebeplerden dolayı berat almıştır.Bu 1. maddede ki kast olayı ençok kazalarda işe yarar.bu bir trafik kazası yada istemiyerek olan her hangi bir olay

    Sizinde dediğiniz gibi CGK son noktayı koyacaktır.Lakin CGK dan önce Anayasa mahkemesi bu işi çözecektir.
    Kendi adıma da bizim mücadelemizi çözse çözse A.MHK çözer.
    Yanlız farkındamısın 5941 saylı kanunda öyle çelişkiler varki çoğu temel yasaya aykırı.Düşünsene 5275 yada madde (9) Türk Ceza Kanununun 50 nci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi saklı kalmak üzere, adlî para cezasından çevrilen hapsin infazı ertelenemez ve bunun infazında koşullu salıverilme hükümleri uygulanamaz. bu dahi tezat.
    ACABA DİYORUM BUNLAR NE YAPMAYA ÇALIŞTI.BİRDE SÜRESİNİ NEDEN 6.AYA KADAR ANLAŞIN DEDİLER.şöyle bakıyorum yasayı düzenleyenlerin hepsi bu konularda muzdarip.Çıkardıkları yasada hep tezatlarla dolu.En büyük hataları çekin nakit ödeme aracı olmaktan çıkarılıp daha önceki anayasanın verdiği kararlara rağmen bunu yasalaştırmaları sanki biz yapamadık anayasa bari bu çek kanununu ortadan kaldırsın diye birçok fırsat verdiler.Hadi şimdiye kadar anayasa mahkemesi çek bir nakit ödeme aracı deyip deyip anayasanın 38,maddesini yok sayabiliyordu.
    Bence MYWAY bunlar olacakları biliyorlardı.Korktukları içinde neydiği belli olmayan tezatlarla dolu bir ceza hükmü hazırladılar.Onuda anayasa mhk kaldıracak.
    SENCE FİKRİNİ MERAK EDİYORUM

    YanıtlaSil
  90. sn mustafa

    anayasa mahkemesi genelde bu tip davalarda çok uzun sürüyor istisnalar elbette var...

    fakat şu bir gerçek bir uyarlama yargılaması olacak ve bununla infazlar duracak bu yargıtay sürecini de düşünürsek 3 yıl demek...bu arada bu konu zaten kapanacak ben böyle düşünüyorum...

    ayrıca yargıtay CGK daha önce sonuçlanır diye düşünüyorum...bakalım bekleyip göreceğiz...

    yarın iyi bir haberde alacağız bu arada...

    iyi geceler

    my way

    YanıtlaSil
  91. sy MYWAY
    Anayasasın süresi konusunda aciliyetler ortaya cıkmıştır.Çok değil kısa bir süre sonra kilitlenmeler ortaya çıkacağını düşündüğüm için A.MHK bu itirazı kısa bir sürede kararı cevaplandıracak kanaatindeyim.Yoksa sizin dediğiniz gibi kararın verilmesi çok uzun süreler alabilir.
    güzel haberinizi bekliyoruz.İNŞAALAH GÜZEL HABERLER ALIRSINIZ
    Size ve tüm mağdurlara İ.geceler

    YanıtlaSil
  92. my way anayasa mah. çek magdurları içine düştükleri durumu kısaca belirtip anayasa mah.'nin bu yasayı biranönce görüşülmesine dair dilekçe yazabilirmi?böyle bir hakkı varmı?cevap verirseniz sevinirim bu çok önemli 60bin kişinin dilekçesini anayasa mah.nin gözardı edecegini zannetmiyorum yeterki böyle bir hakkımız oldugunu bilelim.

    YanıtlaSil
  93. my way
    gerçek bir uyarlama yargılaması olacak ve bununla infazlar duracak.
    bu sözünüzü açıklayarak anlatırmısınız?infazların durmasını özellikle.

    YanıtlaSil
  94. her kese hayırlı haberlerle beraber sağlık,mutluluklar dolu bir gün dilerim.iz.er

    YanıtlaSil
  95. burdan takip etmem zor o nedenle devecihukuk@hotmail.com adresinden ulaşırsanız daha kolay cevap verebilirim sanırım

    YanıtlaSil
  96. Arkadaşlar ben tekstil ihracatı yapmaktaydım. Zamanında mal aldığım firmaların mallarında birçok kere hatalı mallar çıkmıştır ve müşteriden paramı alamadığım halde çeklerimi bir şekilde ödedim. Firmala malın hepsini benden al başka yere gitme derlerdi. Özellikle son ekonomik krizde elde olmayan sebeplerden dolayı çeklerim vuruldu. Şimdiye kadar bir dünya vergimi verdim, hatalı mal vermelerine karşı üreticilerin çeklerini ödedim. Dünyadaki krizin başlamasıyla ve dolar kurlarının çok düşmesi nedeniyle 1dolar 1,20 lere kadar düşmüştü. Ama şimdi çekim vurulunca üreticiler devlet avukatlar bankalar icracılar vs. benden alacağı olanda olmayanda hepsi üzerime saldırdılar. Banka hesaplarıma haciz kondu. evime iş yerime haciz geldi. arabam haczedildi. yarı parası dahi para etmedi. Geçenlerde hapse girmekten zor kurtuldum. elimi ayağımı bağladılar. hertarıfıma tuzak kuruldu şimdi sen bu işleri hallet diyorlar. insaf.
    bu işten en zararlı kim çıkıyor. ben ve alacaklılarım. şuan müşterilerimden talep gelmekte. işlerimiz açılmaya başladı. ama elimi ayağımı bağladıkları için mücadele etmekte zorlanıyorum. çeklerim vardı yargıtaya temyize gönderdim. çekte hapis kalksın. şimdiye kadar kaç milyon dolar ödeme yaptım. bunları avukatların zorlamasıyla mı yaptım. ödemezsen hapse girersin korkutmasıyla mı yaptım. serbest bırakın da borcumuzu ödeyelim. işimize gücümüze bakalım. biz uluslar arası hukuk kurallarını istiyoruz. Birde anayasa değişecek diyorlar. İçişleri bakanı halkımız demokrasi ve insan haklarını hücrelerine kadar hissedecekler demişti. acaba esnaf olarak bizde hisseder miyiz.

    YanıtlaSil
  97. ARKADAŞLAR CHP DE BİZE GOL ATACAK GALİBA....SON 12 GÜN DAHA NE BEKLİYORLAR...YOKSA AMAÇLARIMI FARKLI
    İNŞALLAH YANILIYORUMDUR...



    ZEKNAZ

    YanıtlaSil
  98. Sayın Sibel Hanım
    Alacaklının haklı olduğu konusunda kimsenin itirazı olduğunu sanmıyorum, burdaki arkadaşlarımızın itirazı şudur
    Çağdışı bir yasayı ülkemize dayatanlar ve bu çağdışı yasayı ülkemizin kendine has yapısı!! nedeniyle savunan hukukçulardır.
    İsyanları ve öfkeyi bu bağlamda değerlendiriniz.
    Bu çağdışı yasayı savunan hukukçular, heleki lisans ve masterlerini ABD ve Avrupanın seçkin Üniversitelerinde tamamlamış ticaret ve iş hukukunun eğitimini almış hukukçular olunca oluşan öfkenininde boyutları katlanıyor.
    Acaba diyor insan, bu ülkenin nezih insanları eğitim alınca çıkarcılmı oluyor.
    Bu ülkenin kendine has özelliği nedeniyle dünyada olmayan borç hapsini uygun gören zihniyet aslında dolaylı olarak Türk milletinide dolandırıcı olarak ilan ediyor aslında...
    Kendine has özellik demekle, dolaylı olarak anlatılmak istende tam olarak budur..
    İnsanların öfkesi bu zihniyete sahip kendisini özel olarak bir yere konumlandırmaya çalışan bu zihniyetteki hukukçulardır..

    Esasen; bu ülkede dolandırıcıların en çok çıktığı meslek gurubunun ne olduğunu siz daha iyi bilirsiniz.

    YanıtlaSil
  99. SAYIN AVUKAT SİBEL HANIM;
    BORCUNU ÖDEYEMEYEN İNSANA HAPİS CEZASI TAZYİĞİ BİR TEK ÜLKEMİZDE KALMIŞTIR,BUNUN DÜŞÜNÜLMESİ BİLE ÇAĞDIŞIDIR.BORÇLU BORCUNU ÖDEMELİ,ALACAKLI ALACAĞINI ELBETTE İSTEMELİDİR,BUNA KİMSE BİRŞEY DEMİYOR,DİYEMEZDE.ANCAK EVLERE HACİZLER GETİRİLEREK İNSANLARI AİLELERİNE ,KOMŞULARINA REZİL ETMEK NASIL BİR ÇÖZÜM OLABİLİR.HAPSE ATTIRINCA BORCUN ÖDENEBİLECEĞİNİ DÜŞÜNMEK AKIL FUKARALIĞINDAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLDİR,BÖYLE DÜŞÜNEN İNSANLAR ÇAĞDAŞ OLAMAZLAR,BU OLSA OLSA ORTA ÇAĞ ZİHNİYETİDİR.
    ÇEK 5941 SAYILI YASA İLE ARTIK VADELİ BİR BORÇ ÖDEME ARACI HALİNE GELMİŞTİR,ÇÜNKİ ÇEKE VADESİNDEN ÖNCE HUKUKİ BİR İŞLEM YAPTIRILAMAYACAKTIR,1.1.2012 TARİHİNDEN SONRA HESAP TA PARA VAR İSE TAHSİL EDİLEBİLECEKTİR ANCAK VADESİNDEN ÖNCE ÇEK YAZDIRILAMAYACAKTIR.2002 TARİHİNDE 3167 SAYILI YASADA CEZA HÜKMÜNÜ DÜZENLEYEN 16 MADDENİN İPTALİNİ ANAYASA MAHKEMESİ ,''ÇEK BİR ÖDEME HAVALE ARACI '' GÖRÜLEREK REDETMİŞTİR.
    ANCAK 5941 SAYILI YASADA ÇEKTE VADENİN GELMESİ İLE ÇEK ARTIK BİR BORÇ ÖDEME VASFINI DA ALMIŞTIR.ANAYASA MAHKEMESİ BU YÜZDEN YENİ YASANIN CEZA HÜKMÜNÜ DÜZENLEYEN 5/1 MADDESİNİ ANAYASAYA AYKIRI GÖREREK KUVVETLE MUHTEMEL İPTAL EDECEKTİR,AVUKATLARIMIZ NEDEN BUNU GÖRMEK ANLAMAK İSTEMİYORLAR DA ''HAPİS CEZASI TAZYİĞİ '' DİYE TUTTURUYORLAR,HELE BİRDE BUNA ''YA SİZ ALACAKLI OLSAYDINIZ NE YAPARDINIZ ''GİBİ CEVAPLARLA AÇIKLAMAYA ÇALIŞIYORLAR.
    ÇEKTE HAPİS CEZASI KALKMALIDIR.
    ÇEKTE HAPİS CEZASINI DÜŞÜNMEK AKIL FUKKARALIĞIDIR.
    BU CEZA ÇAĞDIŞIDIR

    YanıtlaSil
  100. 5941 taahhüt getirdi taahhütü ödemeyeceğim yakalanıncada devlete faizsiz ödeyeceğim bu konunun engeli yok bu açıdan 5941 aslında çıkın para kazanın nasıl olacaksa tabi bu parayı bana verin salakmısınız siz yüzde bilmem kaçlı taahhüdü ödeyeceksinizde demiyormu...bize...

    alacaklıyı bu kanun nasıl koruyor hala bir tek mantıklı cevap gelmedi cezayı savunanlardan onlar acaba parayı devletin aldığını bilmiyormu bu taahhüt de devlet için değilmi..

    YanıtlaSil
  101. ben 26.08.2008 tarihine 5500 tl lik çek keşide etmiştim ve gününde ödeyemedim.bu çekle ilgili avukat ve haciz memuru işyerime hacize geldiler bir miktar ödeme yaptım(1000tl)ve bununla birlikte taahütname imzalattılar ve değişik aralıklarla 2 kez daha hacize geldiler ve 500 er tl daha (1000tl)ödeme yaptım.şu an taahütname ihlali gerekçesi ile hapis davası açılmış ve ceza kesinleşmiş.ben bu durumda ne yapabilirim?yeni çek yasasından faydalanmak için müracat etsem taahütname ihlalinden dolayı faydalanamayacakmıyım?veya taahütname ayrı bir suç ise daha sonra hem taahütname ihlalinden hemde çek cezasından iki defaceza mı yiyeceğim.lütfen yardımcı olun.ne yapmalıyım?

    YanıtlaSil
  102. taahhüt ihlali sadece borç ödenmekle ortadan tamamen kalkar başka yolu yok...

    YanıtlaSil
  103. evet iki cezayıda yatırıyorlar taahhüt ve çek

    YanıtlaSil
  104. selam arkadaşlar başbakan çıkıp televizyonlarda ülke ekonomisi iyi ekonomi gelişiyor sorun yok diye açıklamalar yapıyor açıklama yaparken de kendinden emin tavırlar sergiliyor adeletten yolsuzluklarla mücadeleden bahsediyor ve milleti kandırıyor nasıl ekonomi düzgün millet aç milleti aç olan bi ülkede ekonomi nasıl düzgün oluyor anlamıyorum

    YanıtlaSil
  105. 118 iş yerinde verilen taahhütname geçersizdir.
    taahhütnamenin icra müdürlüğünde icra müdürünün huzurunda verilemesi gerekmektedir.
    taahhütnmeye itiraz edeceksiniz
    avukatların oyununa gelmeyeceksiniz.

    YanıtlaSil
  106. arkadaşlar bu ak partinin bunca yolsuzluğu var ülkedeki bütün ihaleleri yandaşlarına veriyorlar veya il başkanları aracılığıyla ihale yapan kurumlar a ak parti hazineden yardım alamıyor partiye yardımcı olunması adında rüşvet topluyorlar eğer alamsalarda ihaleyi iptal ediyor veya rüşvet veren kimse ona kaydırıyorlar bu partinin kapatılması için dava açabileceğimiz bi yer varmı bu konular nasıl olur ne yapıla bilir yorum bekliyrum saygılar

    YanıtlaSil
  107. SAYIN AVUKAT HANIM, YORUMLARINIZA KATILIYORUM. LAKİN SİZ KARŞI TARAFTAN BAKIYORSUNUZ. BİZLER YASANIN SUÇ SAYDIGI BİR FİİLİ İŞLEDİĞİMİZ İÇİN MUTLU FALAN DEĞİLİZ.BURDAKİ SAKAT ZİHNİYET DEVLETİN ALACAKLININ TETİKÇİLİĞİNİ YAPMASIDIR.BEN TİCARİ HAYATIMDA 1700 YAPRAK ÇEK ÖDEMİŞİM, ÖDERKEN GÜZEL, DÜRÜSTÜM, ÖDEYEMEYİNCE TU KAKA. OLMAZ BÖYLE ŞEY. SİZE ÇOK BASİT BİR SORU SORACAĞIM. ÇEKLERİMDEN HAPİS ALDIM 5 YILDIR DÖNEM DÖNEM CEZA YATIYORUM. KAÇMAKTAN, CEZA YATMAKTAN BORÇ ÖDEYEMİYORUM, ÇALIŞAMIYORUM, ALACAKLARIMI TAKİP EDEMİYORUM. KISACA HEM BUNLARI YAŞAYIP HEM NASIL BORÇ ÖDEYECEGİM. BEN MALİ MÜŞAVİRİM, AZ ÇOK EKONOMİDE OKUDUM, BEN BİR YOLUNU BULAMADIM. LÜTFEN YOL GÖSTERİN.AYRICA 2006 YILINDA TAHLİYEME 3 GÜN KALA KAZA CEZA EVİNE SEVK OLUNDUM.TAHLİYE YAZIM KAZA CEZAEVİNE O DA AİLEMİN BASTIRMASI SONUCUNDA 36 GÜN SONRA GELDİ, NİYEMİ SEVK OLUNDUĞUM TARİHLERDE KONYA ADLİYESİ YENİ BİNASINA TAŞINIYORDU, BU KARMAŞADA DOSYAMIN KAYBOLDUGU SÖYLENDİ.TAHLİYEMDEN SONRA YAPTIGIM ARAŞTIRMALARDA DOSYAMIN KAYBOLMADIGI, YARGITAYDAKİ VE KESİNLEŞMEMİŞ BİR DOSYAMIN İNFAZ EDİLDİĞİ, İÇTİMALI KARAR OLDUĞU İÇİN İÇTİMANIN BOZULMASINDA ZORLANDIKLARINI ÖĞRENDİM.BURASI TÜRKİYE SAVCILIK SADECE CEZAEVİNE ATAR, SONRASI NASIL ÇIKACAGIN MAHARETİNE KALMIŞ. ÇEŞİTLİ KERELER BU 36 GÜNÜN YATACAGIM CEZALARDAN MAHSUBU İÇİN MÜRACAAT ETTİM 4 YIL GEÇTİ MAHSUP ETTİRECEK BİR MAHKEME BULAMADIM, İÇTİMA KARARI VEREN MAHKEMELER TOPU BİR BİRLERİNE ATIYOR, SON OLARAK İNFAZ SAVCILIĞINDAN GELEN CEVAPTA İNFAZI YAPILAN CEZADAN MAHSUP YAPILAMAYACAGI OLDU. ANLAYACAGINIZ BEN BU DOSYAYI ÖDEYEREK SONUNDA HALLETMEME RAGMEN 36 GÜN BEDAVADAN YATMIŞ OLDUM. BUMU ADALET BUMU İNSAN HAKLARI

    YanıtlaSil
  108. meclis başkanı avrupaya en çok biz şikayet ediliyoruz diyor aşaısında meclis harıl harıl hanedan kanunu çıkarıyor..

    YanıtlaSil
  109. şimdide kafayı bakkallara takmış tornacıyı marangozu vs bitirdi sıra onlarda bakkal olanlar bu 4. murata dikkat etsin hiperlerin maşaşı bunlar...

    YanıtlaSil
  110. chp den ses yokmu arkadaşlar..

    YanıtlaSil
  111. sayın 121 zaman işler tıkır tıkır reklemdada var tröst lerde tıkır tıkır hükümetin milletle işi kalmadıki cepler doldu esnaf kapatıldı büyük sermayenin önü açıldı buldozer gibi eziyor makinistleride başbakan çiftçiye ananı al git diyen adam orda ilk sinyali vermiş millet daha iyi anlayacak bursadaki icra dosyası 370 bin olmuş bursanın nufusuna oranına göre icra girmemiş ev kalmadı işler tıkır tıkır işta adliye para basıyor başbakanda millete basıyor..

    ne oldu açılım ossuruktan başka bişey değilmiş hani barış olursa hepimiz kazanacaktık demekki bu büyük sermayenin işine gelmedi adı bile kalmadı açılımın...

    YanıtlaSil
  112. buralardan ünlenmek isteyen avukatlara prim vermeyelim bence burada bir avukatın yazabilmesi önce görüşünü belirten bir makale görmeliyiz bunuda yayınladığı yerlerle beraber...

    YanıtlaSil
  113. ARKADAŞLAR ŞİMDİ SAYIN KULKULOĞLU İLE GÖRÜŞTÜM ANAYASA MAHK İMZALAR TOPLAMIŞ HER ŞEY HAZIRMIŞ HER AN VERİLECEK DEDİ.MAHKEMELERİN PERŞEMBE GÜNÜNKİ ANAYASA MAHK DURUMUNU SORDUM,DAHA RAPORÖTÖRE VERİLMESİ KABUL EDİLİRSE 3 AY İÇİNDE KARARA BAĞLANIRMIŞ,CHP NİN VERECEĞİNİNDE HUKUKSAL YÖNÜ 6 AY İÇİNDE KARARA BAĞLANMA SÜRECİ VAR.TABİKİ BU SÜREÇLER İÇİNDE TOPLUMSAL İNFİAALLERE GÖRE KENDİ BÜNYELERİNDE KARAR VERECEKLERİ BİR SÜREÇ.TİPONNE

    YanıtlaSil
  114. chp grubu toplandı bakalım ne çıkacak..

    YanıtlaSil
  115. 122,

    118 e verdiğin cevapta işyerinde verilen taahhüt geçersizdir demişsin. Aslında haklısın ama her konuda olduğu gibi bu konudada farklı kararlar var.

    Örnek;
    işyerinde verilen taahhütte borcun tüm dökümü düzgün ve yasada belirtilen kurallara göre yapıldığında bu tahhüt geçerli sayılıyor. Bu konuda karar var hatta ağır cezaya yapılan itiraz dahi reddedildi ve ceza kesinleşti. Üstelik bunu ağır cezadan öteye yani yargıtaya götürmek gibi bir hakkında yok. Bu konuda Aydın mahkemelerinden kararlar var.

    yani sonuçta okuyan okuduğundan anladığına göre karar veriyor. O nedenle dikkatli olmak lazım

    saygılar

    YanıtlaSil
  116. ARKADAŞLAR SİTEMİZİ BİRÇOK AVUKATIN TAKİP ETTİĞİNİ BENİM GİBİ SİZLERDE BİLİYORSUNUZ ...FAKAT BUNLARIN BAZILARI SİTEMİZE YENİ MÜDAHİL OLAN ZATI MUHTEREMLER GİBİ YENİ YORUM YAPMAYA BAŞLADILAR .BİZLER TABİKİ HUKUKU BİR AVUKAT KADAR İYİ BİLMEYİZ AMA İYİ BİLDİĞİMİZ ŞEYLERDE VAR ODA VİCDANİ MUHASEBEMİZDİR .EŞİNİN ÇOLUĞUNUN ÇOCUĞUNUN YANINDA ONURUNU İKİ PARALIK EDEN AĞLAYIŞ VE YALVARIŞLARA GÖZÜNÜ KULAĞINI KAPATARAK ZAFER KAZANMIŞÇASINA EVDE NE VARSA İNSANLIK VE YAŞAM HAKKI VE GEREĞİDİR DEMEDEN TOPLAYIP DÖNÜP ARKASINI GİDEN,, YADA İŞÇİLERİNİN YALVARMALARINA . BİZİ EKMEK PARAMIZDAN ETME DİYEREK AĞLAMALARINA KARŞILIK MAKİNELERİ KİLİTLEYİP GÖTÜRÜP O İŞ YERİNİ ÖLDÜREN İNSANLARIDA İYİ TANIRIZ ..ŞİMDİMİ BİZİM SAFIMIZA DÖNÜP HAKLISINIZ DİYORLAR. BUNLARIN GÜLÜŞLERİ TİMSAH GÜLÜŞLERİDİR ÜZERİMİZDEN PAZAR PAYLARINI ARTIRMA ÇABASINDAN BAŞKA BİRŞEY DEĞİLDİR. ÇÜNKİ ONLARDA ÇOK İYİ BİLİYORLAR BU ADALETSİZLİK ORTADAN KALKARSA ..ONLARIN BALIK TUTMAK İÇİN ÇOK ZAMANLARI OLACAK....BENCE CÜNEYT BEYİN ,MY WAY VE HASAN BARIŞÇI VE DİĞER DOSTLARIMIZ BU İŞİ ÇOK DAHA BİLGİLİ GÖTÜRÜYORLAR .YÖRÜNGEDEN SAPMAYIN AÇIN HALİNDEN AÇ OLAN ANLAR. SEVGİLER /İZMİRLİ MİMAR.

    YanıtlaSil
  117. sayın zaman lütfen a parti b parti yolsuzluğu şuyu buyu bizim sitemizin ve bizim derdimizin konusu değil. lütfen arkadaşlar bizim kendi derdimizle ilgili yorum ve çözümler varsa değinelim. burada çekteki hapis cezası ve icradaki haksızlıklar sorunumuz. siyasi partiler ve kurumlara sorunlarımızın çözümü için yapılabilecek şeyleri yazarsanız hepimiz için daha faydalı. zaten derdimiz çok başka sorunlar gündeme gelmesi sıkıyor. saygılar.

    YanıtlaSil
  118. ak partinin rüşvet alma sistemi aynen şu şekilde çalışır ihale tarihi yaklaştığı zaman il başkanları kurumdan ihaleye katılma dosyasını alanların listesini alırlar ihale dosyası alanların listede irtibat telefonları vardır o ihaleye kimlerin dahaçok talipli olduğunu aşağı yukarı tahmin ederler ve tanıdıklarıysa zaten pazarlık bellidir tanımadıklarıysa veya ihaleden süpriz çıkarsa hemen ihaleyi yapan kurum müdürü veya müdür yardımcısı kimse yani kurumdaki kendi adamları o ihaleyi alan firmanın yetkilisiyle irtibat kurar ve yetkili kuruma çağrılır tanışma faslı vardır ve dolaylı yollardan partinin yardım a ihtiyacı olduğu partinin hazineden alınan yardımdan mahrum edildiği gibi sözlerle firmadan rüşfet istenir ve firmanın nabzı yoklanır eğer firma yetkilisi ters tepki verirse henüz sözleşmesi yapılmayan işin ihalede 2. sıradaki vatandaşı çağrılır onunda nabzı yoklanır kim olaya ne kadar yaklaşıyor karar ona göre iş ona verilir ve hemen hemen her ihale böyle gider ihalelere giripte iş alamayan firmalar da bu durumu gördükten sonra işsiz kalmamak adına diğer ihalede sistemin nasıl çalıştığını anlamış olur ve böylece işi alan firma sözleşme imzalar ve işe başlar VATANA MİLLETE HAYIRLI OLSUN

    YanıtlaSil
  119. sayın İHRACATCI sorun başladığı yerden çözülür diye düşünüyorum saygı bizden

    YanıtlaSil
  120. LÜTFEN ARKADAŞLAR BU SİTEYİ AMACI DIŞINA ÇIKARMAYIN. HÜKÜMETE, SIRASI GELDİĞİNDE OYLARINIZLA GEREKEN CEVABI VERİN YOKSA O ŞUNU YAPIYORLAR BU ŞUNU YAPMIŞ HEPSİ HİKAYE , BİZ GENE MAĞDURUZ SORUNLARIMIZ ÇÖZÜLÜYORMU ONA BAKIN HİÇ DEĞİLSE BİZİM KENDİ DERDİMİZE VE ADALETSİZLİĞE KARŞI DURUŞUMUZA İNANMAYA ÇALIŞAN İNSANLARI KÜSTÜRÜP ONLARI BİZE CEPHE ALDIRMAYALIM.. BARİ, BUNLAR BURDA TAMAMEN SİYASET YAPMAYA SOYUNMUŞLAR GİBİ DÜŞÜNMESİNLER VE TEPKİ ALMAYALIM. ARTIK İNSANLAR KİME OY VERECEĞİNİ İYİ KÖTÜ ANLAMIŞTIR. /İZMİRLİ MİMAR...

    YanıtlaSil
  121. SAYIN ZAMAN rumuzlu arkadaşım inanırmısı saygısızlık etmek amacıyla yazmıyorum ama bu rumuz tüylerimi diken diken ediyor. ve antipatik geliyor sanki bir tarafmışsın gibi ...AMA bunu yazdığım içinde özür diliyorum İZMİRLİ MİMAR...

    YanıtlaSil
  122. sayın zaman 137 yorumun ihale olayları zaten bütün siyasi partiler için geçerlidir. ayrıca çekte hapis olayını akp başlatmamıştır. ama kaldırmadığından dolayı suçludur. elbette tok açın halinden anlamaz. benim demek istediğim parti savunuculuğu ve ya karşıtlığı değil. şu an içine düştüğümüz sıkıntılı durum için siyasi partiler ve kurumlar için bizim kendi derdimizle ilgili ne yapılabilir. kendi sıkıntılarımız çözülsün başka sıkıntılar için yine birlikte mücadele edelim.

    YanıtlaSil
  123. Zaman Kardeş,

    Rüşvet bir siyaset değil bir ahlak meselesidir. AKp dönemindede vardır diğer parti dönemlerindede bu açıdan birbirlerinden pek farkları yoktur. Sonuçta bürokrasiyi işletenlerde insanlar. doğal olarakta insan unsurunun girdiği her yerde her şey olabilir.

    Yolsuzluklarla mücadele ayrı bir konudur ve yapılmalıdır. Bizim mücadelemizin asıl amacı bu yasayladır. Çünkü hukuksuzdur, çünkü adaletsizdir, çünkü çağdışıdır vs.vs. bunu uzatabiliriz.

    Biz siyasi bir örgütlenme değiliz. Ama siyasi örgütler mesela AKP bazı şeyleri yaparken mesela 5941 sayılı yasayı yaparken nasıl destekçisi olan bankaları, para babalarını, factoringleri üzmemek ve onların desteklerinden tekrar tekrar yararlanabilmek için bizi ateşe atıp onları mutlu ettiyse yani kendi çıkarını düşündüyse bizde bize bu mücadelemizde destek olan, bu yasayı Anayasa mahkemesine taşıyarak bu desteğini sonuna kadar gösteren CHP ye destek olmalı, birçok alanda onların yanında yer almalı ve mücadelelerinde yanlarında olmalıyız. Buna siyaset derler siyaset artık böyle yapılıyor yani çıkarların örtüşmesi yada en azından asgari müştereklerde buluşması. Biimde çıkarlarımız CHP ile yürümekten geçmektedir. Başka sebepler yokmudur AKP ye kızmak için diyeceğini biliyorum çoook saymakla bitmez..

    Hiçbir hükümet toplumla bu kadar kavgalı olmadı

    hiçbir hükümet kurumlarla bu kadar kavgalı olmadı

    hiçbir hükümet insanları bunlar kadar aptal yerine koymadı

    hiçbir hükümet demokrasinin onlara verdiği gücü bu kadar despotça ve menfaate dönük kullanmadı

    hiçbir hükümet ezdiği insanlar mahvolmuşken gözlerimizin içine bakarak hala kendilerini mazlum gösteren edebiyatlar yapmadılar

    hiçbir hükümet haklarında ididianame olmadan birsürü insanı hapislerde süründürmedi

    hiçbir hükümet döneminde polis devletine bu kadar yaklaşmadık

    Ergenekon davası bititiğinde içeri alınan ve bu kadar süre yatan bu kadar insandan kaçı ceza alacak kaçı almayacak göreceğiz. O zaman bile AKP ceza alabilecek belki 1 yada 2 kişiyi gündeme taşıyıp bağırıp çağırarak boşu boşuna yatan gerideki bir sürü insanı hiçe sayacak ve bizler balık beyinli toplumlar boşu boşuna yatanları belkide hatırlamayacağız. Biz toplum olarak bu yüzden gelişmiyoruz.

    O yüzden demişlerdir

    İNSANLAR HAK ETTİKLERİ ŞEKİLDE YÖNETİLİRLER

    diye

    saygılar

    YanıtlaSil
  124. Sayın İzmirli Mimar,

    birde ben yazdım sanırım bun yazımdan önce yayınlanacak burda ama haklısın çünkü başbakan bugün tekel işçileri için hak aramak değil belli yerlerden yönlendiriliyorlar yani siyasi dedi. basında bunu kendilerine karşı destekliyormuş mış miş. gene mazlum edebiyatı yapıyorlar. Tekelişçileri siyaset yapıyorsa bizde yapsak farketmez nasılsa işlerine gelmediğinde yapanıda yapmayanıda suçluyorlar

    saygılar

    YanıtlaSil
  125. arkadaşlar bende size katılıyorum bu sitenin amacının dışında yorumlar yaptığımı kabul ediyorum fakat buda bi gerçek ki bu memleketin insanı çalışıyor gece gündüz demeden her türlü zorluklara göğüs geriyor ama birilerinin hakkını birilerine yedirerek diğerinin madur olmasını sağlayan ve benim hakkımı başkasına yedirip benim çeklerimin yazılmasına sebep olan da bunlar isyanım buna her parti dönemin de rüşvet vardı kabul ediyorum fakat bunların döneminde mecbur oldu onu anlatmaya çalışıyorum ZAMAN ismini zamanın kıymeti anlamında kullanıyrum sizin düşündüğünüz gb deil hepinize tşk

    YanıtlaSil
  126. SAYIN ARKADAŞLAR TAHAHUTTEN ALINMIŞ CEZA PARAYA ÇEVRİLEBİLYORMU.YANİ TAHATTUT İHLALI OLAN 3 AY HAPİS CEZASINI YANİ DEVLETE NEKADR YATIRSAK KURTULURUZ...(SEYMENOĞLU)

    YanıtlaSil
  127. sayn :.avkat sibel hanım

    telaşlanmayınız efendim.
    siz daha yeni mezun sunuz galiba.
    yeni büro açmış gibi,bir haliniz var.
    diger meslektaşlarınıza ,özeniyorsunuz,anlıyorum sizi ama,
    acele etmeyiniz efendim.
    daha yolun başındasınız.
    büro açtıysanız,işe başlamış bulunuyorsunuz.
    önce,,
    icra davaları alacaksınız(ceza davalarını boş verin çok para yok orda)
    insanları,hapis ve evindeki yaşamsal malzemelrini almakla tehdit edip,,yüklü rakamlar ödetmeye mecbur bırakacaksınız.

    icra işlerini hepsini aynı güne denk getirip,,,her birine 75 tl taksi parası yazıp,,,akaşama kadar anlaştıgın gariban emekçi taksi şöförüne bütün günün ücreti 50 tl vereceksin,,10 icra denk getirsen,,750 tl,,iyi para,bir günde havadan.

    geleelim haciz işlemlerinize

    ailelerin evlerindeki,yemek pişen ocagının üzerindeki yemegi indirip haciz yapacaksın,,buzdolabını alacaksın,ki beslenemesin yamekleri koksun.

    bu arada olanlara anlam veremeyen çocukların izledigi çizgi filmini ,,şaaaaakk diye kapatıp televizyonunuda alacaksınki,,,anne babanın yüregine hançer sokasın.

    kanunların boşluklarını kullanarak,,insanları korkutup,,sana karşı avuç ovuşturup boyun bükmesini saglayacaksınkii,,,restorant,,bar,,gibi eglence giderlerini karşılatasın,

    sana gelan her alacak evragına acımadan ,çeşitli bahanelerle eklenmis masraflarla,ikiye katlayıp,işleme koyacaksınki,,,dişe dokunur bir rakama ulaşsın.

    bunları ve hatta daha fazlasını(siz çok iyi biliyorsunuz)
    YAPARSANIZ,,,,,,,,,,
    3 AYDA ,,,ARABANI,
    6 AYDA,,,EVİNİ
    12 AYDA,,BANKADA BÜYÜK BİRİKİMLERİ,
    24 AYDA,,,BURJUVA İÇERİSİNDEKİ YERİNİ,,,
    ALASIN,,,,,,,,,,,,,,,
    benden sana bir tavsiye,bu konu hakkında diger arkadaşlarını takip et onlar gibi yap,,,pişman olmaz,,ve yukardaki saydıklarıma kısa zamanda kavuşursun,

    faaaakaaatttttt,,,insanların artık canı burnunda,,,
    fazla can yakmadan yapki,,
    kaçınılmaz olan,,toprağa kavuşmaa,,,daha çok gençsin.

    herkese selamlar(BAŞKENTLİ)

    YanıtlaSil
  128. sayın seymenoğlu

    taahhüdü ihlal cezası paraya çevrilmiyor maalesef. tek çıkar yolu o dosya borcunu ödemek veya alacaklının şikayetinden feregat etmesini sağlamak. bunu yapma imkanınız yoksa taahhüdü ihallerde zamanaşımı 2 yıl. 2 yıl yakalanmamaya bakın.

    saygılar

    YanıtlaSil
  129. Merhaba arkadaşlar, fırsatım oldukça yorumlarınızı takip etmeye çalışıyorum ama malum şartlarımız yüzünden kaçırdığım çok nokta oluyor. Benim problemimde sizlerle aynı; tutuklamalarım var.Ltd.şirketin 5 yıl münferit yetkilisi olarak imzaladım çekleri.Sonuçlanmış davalarımın bazıları erken yazdırma, bazılaında ise imza bana ait değil.Nisana kadar taah. imzalamayı düşünmüyordum ama avukatım taah.imzaladıktan sonra yeniden yargılanma talep davası açabileceğimizi söyledi; doğrumudur?Yani taah. imzalamam benim imza itiraz davası açmamı engellemezmi? Bilen arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirim, şimdiden tşkler.

    YanıtlaSil
  130. SAYIN BAŞKENTLİ ağzına sağlık

    YanıtlaSil
  131. sayın M.K 2yıl zaman aşımı her taahhüt için mi değişiyormu?

    YanıtlaSil
  132. 546 da yazan başkentli.Çok güzel yazmışsın.Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  133. SAYIN M.K. ÇEK İÇİN VERİLEN TAHATTUT 2 YIL DIYOSUNUZ ZAMAN AŞIMI PEKİ KREDİ ODEMESI İÇİN VERILEN TAHATTUT BIRDE ODEMEYIPTE ALINAN CEZA(90 GÜN) NUN ZAMN AŞIMI.NEDİR PEKİ AYNI ODAMI IKI YIL...??????(seymenoğlu)

    YanıtlaSil
  134. Sayın Av.Sibel Sevinç hanımefendi,bu sitedekiler bir tane Avukattan yeterince çekti zaten.Yol göstericilikten başladı sonra işi ranta çevirdi.İsmi lazım değil.Şimdi size bir şey söyleyeceğim ,bir zahmet siz hukukçuların olduğu siteyle haşı neşir olursanız daha isabetli olur.Zira ben dahil buradaki insanlar hiçbirşeyden çekmediler icra avukatlarından çektikleri kadar.O bakımdan iyi niyetli olsanız bile insanlarla dalga geçer gibi Av.lakabınızı isminizin önüne bile koymanız beni geriyor gerçekten.Siz bırakın bu işleri de gidin bugün hangi garibanın evini kaldırırsınız,hangi ocakları acımasızca söndürürsünüz ona bakın.Aramızdaki fark nedir biliyormusunuz;
    Buradaki onca insan cebindeki 10 lirayı yanındaki çalıştırdığı ile bölüşür çünki onun için önemli olan insanlıktır sonra iştir,sizler insanların kanını emersiniz sizin için önce iş sonra insanlık gelir.İşte farkımız budur.Bunları sakın yanlış anlamayın şahsınıza münhasır olarak söylemiyorum.Genel olarak avukatlar hakkındaki kanım budur.

    YanıtlaSil
  135. Sayın eflin vereceğin taahhütte, yeniden yargılanma hakkım saklı kalmak kaydıyla ibaresini bulundurursan hak kaybına uğramazsın. Ben öyle yaptım taahhütte kabul edildi. Kayamen.

    YanıtlaSil
  136. Sayın Zaman,

    söylediğim icra tahhütlerinde geçerli. diğer tahhütlerde zaten ceza yok. onunda zamanaşımı 2 yıl.

    Sayın eflin,

    tahhüt imzalamış olmakla itiraz davası ayrı şeyler. biri senin hapse girmeden zaman kazanmanı ve bu süreyi değerlendirmeni sağlıyor diğeri ise hak aramaktır herhangi bir engel teşkil etmez. 5941 sayılı yasa erken yazdırılan çeklerle ilgili berat kararı verilmesini sağlıyor müracaatını yap ama imza sana ait olmayanlarda itiraz ettinse zaten ceza almamış olman gerekir.

    saygılar

    YanıtlaSil
  137. erken ibrazların tarihi 2007 ve ben beraat alamadım ret geldi alacaklı madur olurmuş adam çekleri erken yazdırıp canımıza okudu onu kaale almıyor devlet...kanun çıktıktan sonrasını kabul ederiz dediler...

    YanıtlaSil
  138. Sn Sibel hamım;
    Bem müşteriye çek verdim.müşteri de bu çekleri bankaya vermiş.Müşteri borcunu öedemediği takdirde banka hamil olur mu? Şikayet hakkı varmıdır.
    Soru 1)
    3167 S.K Madde 16b - (Ek madde: 26/02/2003 - 4814 S.K./16. md.)

    16 ncı maddede öngörülen suçlardan dolayı soruşturma ve kovuşturma yapılması, hamilin, çeki elinde bulundurmaları koşulu ile ödemede bulunan cirantanın veya kanuni veya akdi teminatı nedeniyle tam ödemede bulunan bankanın şikayetine bağlıdır.
    5941 göre
    MADDE 5- (1) Üzerinde yazılı bulunan düzenleme
    tarihine göre kanunî ibraz süresi içinde ibrazında, çekle ilgili olarak karşılıksızdır işlemi yapılmasına sebebiyet veren kişi hakkında, hamilin şikâyeti üzerine, her bir çekle ilgili olarak, binbeşyüz güne kadar adlî para cezasına hükmolunur. Ancak, hükmedilecek adlî para cezası, çek bedelinin karşılıksız kalan miktarından az olamaz. Mahkeme ayrıca, çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağına; bu yasağın bulunması hâlinde, çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağının devamına hükmeder. Bu davalar, çekin tahsil için bankaya ibraz edildiği veya çek hesabının açıldığı banka şubesinin bulunduğu yer ya da hesap sahibinin yahut şikâyetçinin yerleşim yeri mahkemesinde görülür.
    Bilgi verirseniz memnum olurum
    ibrahim

    YanıtlaSil
  139. tşkler sayın kayamen ve mk. Davalar görülmüş bitmiş ve dosyalar infaza verilmiş bile ama ben imzaların bana ait olmadığını bugün öğrendim.

    YanıtlaSil
  140. eflin aynı anda hem taahhüt hemde yeniden yargılanma dilekçesi verebilirsin. ÇEK tarihi bu kanundan önce olduğu için yeniden yargılanma talebin kabul edilip cezanın kaldırılması gerekir.Kayamen

    YanıtlaSil
  141. SEVGİLİMAĞDURDAŞLAR HEPİMİZ BİR ŞEKİLDE ÇEK MAĞDURUYUZ.BİZLER ÇEKTEN İÇERDE YATMANIN ANTİ DEMOKRATİK BİR UYGULAMA OLDUĞU KONUSUNDA ORTAK YAN TAŞIYORUZ.BİZİM DIŞIMIZDAKİ BÜTÜN MESLEK GURUPLARIDA DEMOKRATÇA BİR TAVIR BELİRLEYİP BİZİM YANIMIZDA YER ALIYORLARSA ONLARA KIZMAYALIM VE HATTA ARAMIZA KATILMALARINI DA TEŞVİK EDELİM NE GÜZEL BİR AVUKAT ARKADAŞ KATILMIŞ BİZİMLE AYNI GÖRÜŞTE.YARIN BU ARKADAŞ BENİ HACZETMEYE GELİRSEDE KIZMAMAM LAZIM YANLIŞ DOĞRU İŞİ BU YASA BU.NE KADAR ÇOĞUNLUK OLUR SESİMİZ GÜÇLÜ ÇIKARSA İSTEĞİMİZ DAHA KOLAY KABUL OLUR ÖZETLE İSTEĞİMİZ ANTİ DEMOKRATİK UYGULAMALAR KALDIRILSIN BU KONUDA BENİ HACZEDEN ARKADAŞTA YAZSA VE BİZİ DESTEKLESE KIZMAM.BİLİNÇLİ ETKİNLİK.

    YanıtlaSil
  142. dun blomerng kanalda alt yazı gectı anayasa mah. basvurulmus 2. maddenın ıptalı ıcın bılgınız varmı

    YanıtlaSil
  143. 146 DAKİ ARKADAŞIM SÜPERSİN AĞZINA SAĞLIK SON CÜMLEN ÇOK DOĞRU (faaaakaaatttttt,,,insanların artık canı burnunda,,,
    fazla can yakmadan yapki,,
    kaçınılmaz olan,,toprağa kavuşmaa,,,daha çok gençsin.) DAHA DÜN BAŞIMA GELDİ İKİ EVİM VARDI ELİMDE BANKA EL KOYDU 50.000 TL BORÇ İÇİN 117 BİN TL İSTEDİLER VE BEN SATTIM BİRİNİ BORCU KAPATTIM AMA BANKA AVUKATI ÜSTÜNE 18.000 TL VEKALET ÜCRETİ İSTEDİ VE DİĞER EVİMİ BU BORCU ÖDEYENE KADAR ELİNDE TUTUCAĞINI SÖYLEDİ BENDE NE YAPTIM BİLİYORMUSUNUZ HAYATINDA KARINCA İNCİTMEMİŞ BEN AĞZININ TAA İÇİNE SİLAHIN NAMLUSUNU SOKTUM GIRTLAĞINA KADAR NE Mİ OLDU DÜM TÜM İŞLERİMİ BİTİRDİ VE EVİMİ SERBEST BIRAKTI ARTIK CANIM BURNUMDA ALAYI TEK SIRA KRALI BİR ADIM ÖNE ÇIKSIN

    SAYGILAR
    MURAT GÜZEL

    YanıtlaSil
  144. dun akasam bumeren kanalda alt yazı gectı anayasa mahkemesı basvuruldu 2. maddenın ıptalı ıcın

    YanıtlaSil
  145. SEVGİLİ SİTE YÖNETİCİLERİ SİTEMİZ GİTTİKÇE RADİKALLEŞİYOR BU GİDİŞ AKIL VE MANTIK YOLUNA UYGUN DEĞİL.LÜTFEN TÜRKİYEDEKİ YÖNETİM GİBİ DEMOKRASİ ADINA YANLIŞ ŞEYLER YAPMAYALIM RADİKALLİK YANLIŞ DEĞİL KULLANMASINI BİLMEK LAZIM.EĞER YANLIŞ KULLANILIRSA ÇOK TEHLİKELİ OLUR.LÜTFEN İYİ VE GÜZELİ MANTIKLIYI İYİ AYIRIN...

    YanıtlaSil
  146. 157;
    ERKEN İBRAZ EDİLEN ÇEKLER KESİN OLARAK BERAAT VERİLMESİ LAZIM,HAKİM LEHE HÜKÜM UYGULAMASI YAPMAMIŞ.İTİRAZ EDİN KAZANMANIZ GEREKİYOR

    YanıtlaSil
  147. 166 ağır cezaya itiraz ettim 1 e karşı oyla ret geldi yine yargıtay ictihat yapmış böle dediler...

    YanıtlaSil
  148. BENİM BİR SÜRÜ DAVAM VAR BÜTÜN HEPSİDE TEK TEK DÜŞÜYOR GÜNÜNDEN ÖNCE BANKALAR TARAFINDAN YAZDIRILMIŞTI ASIL CAN ACITAN DOLANDIRILARAK ELİMDEN CEKLERİN ALINMIŞ OLMASIYDI YANİ BORCUM OLMAYAN ÇEKLER DİYELİM AMA OLAY ARKADAŞLAR HAYATINIZIN BİR ANDA TERS DÖNMESİ ÇOK SEVİLEN BİR ŞAHSİYETKEN BİR ANDA ARTIK HİÇ İSTENMEYEN BİR KİŞİ HALİNE GELMİŞ OLMANIZ BEN CEZAEVİNE GİRMEDİM YADA YAKALAMAM HİÇ ÇIKMADI AMA BU BANKA AVUKATLARI BİR ANDA AKBABAGİBİ ÇÖKTÜ ÜZERİME ÖYLE NEFRET ETTİMKİ ONLARDAN AKBABA GİBİLER LEŞE ÇÖKEN AKBABA...
    ARTIK HERŞEYDEN GEÇTİM BİR TANESİNİN ADINI SANINI DUYDUMMU KENDİMDEN GEÇİYORUM BURDA YAZAN BAZI AVUKATLARIDA GÖRÜYORUM YAZI YAZMALARINA BİLE MENFİ DAHİ OLSA DAYANAMIYORUM .. OLAY BU

    SAYGILAR
    MURAT GÜZEL (İZMİR)

    YanıtlaSil
  149. 161 de yazan arkadaşım,benim kastetmek istediğim de buydu zaten,bu avukatların içinde bulunan çağdaş avukatlar varya,demokrat geçinen,insan haklarını savunan,kendilerine yapılan en ufak haksızlıkta yeri göğü inleten,cüppe bırakan..attımı mangalda kül bırakmayan,işte bunlar neden hacze giderler.Demokrat ve bunun bir insanlık suçu olduğunu bilen ve savunan avukat hacze gitmez.Tepki koyar,Ceza davası mı yok memlekette ,ekmeğini oradan kazanır.Zaten herşeyini kaybetmiş insanların,arkadaşımızın da dediği gibi çocuğunun önünden televizyonunu ve buzdolabını almaz.şerefli insan bunu yapmaz,yapamaz.Ne demek icra ile evdeki malı kaldırmak.hangi devirde yaşıyoruz.İmralıdakinin penceresinin büyüklüğünün,küçüklüğünün tartışıldığı bir ülkede,siz insanların buzdolabını alabilirmisiniz.Böyle bir şey olabilirmi.Bu bakımdan bıraksınlar demokrat ayaklarını da insanların kanını emerek beslenmekten vazgeçsinler.Yasada var diye insanlara zulmetmek hangi kitapta var.
    Bundandır ki benim açımdan eve haciz yapan her avukat aynıdır.İnsanlık ayıbına ortak oluştur.Diyeceğim bu kadardır.

    YanıtlaSil
  150. SİSTEMİMİZ BOZUK ARKADAŞLAR SİSTEMİMİZ.....

    İÇİNDE BULUNDUGUMUZ ÇAĞ İÇİNDE,İNSANLARIN YAŞAMSAL İHTİYAÇLARINI ELİNDEN ALMAYI GEREKTİREN SİSTEMİMİZ BOZUK,,,,,,

    ÖDEYEMEDİN,,KESS ELEKTRİGİNİİ,,,,

    ÖDEYEMEDİN KESS SUYUNU,,,,,,,,,,

    ÖDEYEMEDİN AL ALTINDAN YATAGINI,,,,,,

    ÖDEYEMEDİN AT İÇERİ YATSIN YILLARCA,,,

    ÖDEYEMEDİN DAGIT AİLESİNİ,BATIR OCAGINI,,,,

    İYİKİ ÇOLUK ÇOCUKLARIMIZI HACZETME YETKİLERİ YOK,,BUNU UNUTMUS SİSTEM VE SİSTEM KOYUCU TUZU KURU KALIN ENSELİLER,,,

    arkadaşlar tabiikii alacaklıyı ve borçluyo düzenleyen kanunlar olacaktır,,

    ama adamın malı mülkü varsa arbası mal varlıgı varsa,,,konsun haciz,,buu dogallll

    bende alacaklı oldum,,banada ödenmedi

    artık bu yaşadıgımız çagda,insanlık onurunu zedeleyen,,en kutsal hak olan yaşamak barınmak ve beslenmegi gerektirecek haklardan mahrum bırakılmasın insanlarımız,,,ne kadar borcu olursa olsun.

    BUNU YAPACAK OLANDA,,OY VERİP MEJLİSE GÖNDERDİGİMİZ,,HER AY MAAŞLARI ÇIKSIN DİYE VERGİ DAİRELERİNDE SIRA BEKLEDİGİMİZ,,HER SEÇİM ZAMANINDA BİZLERİ HİPNOTİZMA EDEEN,,,KALIN ENSELİ TUZU KURULARDIR.

    AVKATLARA GELİNCE TABİİKİİ HEPSİDE ÖYLE DEGİLDİR,,AMA YÜZDE 95 AYNIDIR.

    ÇÜNKÜÜ SİSTEM VE ONUN ÜRETTİGİ SAÇMA KANUNLAR,,VE KANUNGEREGİ DOGAN BU MESLEK ,İÇİNE ALDIGI HER İNSANI BOZMAYA MAHKUMDUR
    .
    İYİ AKŞAMLAR

    (BAŞKENTLİ)

    YanıtlaSil
  151. SİSTEMİMİZ BOZUK ARKADAŞLAR SİSTEMİMİZ.....

    İÇİNDE BULUNDUGUMUZ ÇAĞ İÇİNDE,İNSANLARIN YAŞAMSAL İHTİYAÇLARINI ELİNDEN ALMAYI GEREKTİREN SİSTEMİMİZ BOZUK,,,,,,

    ÖDEYEMEDİN,,KESS ELEKTRİGİNİİ,,,,

    ÖDEYEMEDİN KESS SUYUNU,,,,,,,,,,

    ÖDEYEMEDİN AL ALTINDAN YATAGINI,,,,,,

    ÖDEYEMEDİN AT İÇERİ YATSIN YILLARCA,,,

    ÖDEYEMEDİN DAGIT AİLESİNİ,BATIR OCAGINI,,,,

    İYİKİ ÇOLUK ÇOCUKLARIMIZI HACZETME YETKİLERİ YOK,,BUNU UNUTMUS SİSTEM VE SİSTEM KOYUCU TUZU KURU KALIN ENSELİLER,,,

    arkadaşlar tabiikii alacaklıyı ve borçluyo düzenleyen kanunlar olacaktır,,

    ama adamın malı mülkü varsa arbası mal varlıgı varsa,,,konsun haciz,,buu dogallll

    bende alacaklı oldum,,banada ödenmedi

    artık bu yaşadıgımız çagda,insanlık onurunu zedeleyen,,en kutsal hak olan yaşamak barınmak ve beslenmegi gerektirecek haklardan mahrum bırakılmasın insanlarımız,,,ne kadar borcu olursa olsun.

    BUNU YAPACAK OLANDA,,OY VERİP MEJLİSE GÖNDERDİGİMİZ,,HER AY MAAŞLARI ÇIKSIN DİYE VERGİ DAİRELERİNDE SIRA BEKLEDİGİMİZ,,HER SEÇİM ZAMANINDA BİZLERİ HİPNOTİZMA EDEEN,,,KALIN ENSELİ TUZU KURULARDIR.

    AVKATLARA GELİNCE TABİİKİİ HEPSİDE ÖYLE DEGİLDİR,,AMA YÜZDE 95 AYNIDIR.

    ÇÜNKÜÜ SİSTEM VE ONUN ÜRETTİGİ SAÇMA KANUNLAR,,VE KANUNGEREGİ DOGAN BU MESLEK ,İÇİNE ALDIGI HER İNSANI BOZMAYA MAHKUMDUR
    .
    İYİ AKŞAMLAR

    (BAŞKENTLİ)

    YanıtlaSil
  152. 161 de yazan arkadaşım,benim kastetmek istediğim de buydu zaten,bu avukatların içinde bulunan çağdaş avukatlar varya,demokrat geçinen,insan haklarını savunan,kendilerine yapılan en ufak haksızlıkta yeri göğü inleten,cüppe bırakan..attımı mangalda kül bırakmayan,işte bunlar neden hacze giderler.Demokrat ve bunun bir insanlık suçu olduğunu bilen ve savunan avukat hacze gitmez.Tepki koyar,Ceza davası mı yok memlekette ,ekmeğini oradan kazanır.Zaten herşeyini kaybetmiş insanların,arkadaşımızın da dediği gibi çocuğunun önünden televizyonunu ve buzdolabını almaz.şerefli insan bunu yapmaz,yapamaz.Ne demek icra ile evdeki malı kaldırmak.hangi devirde yaşıyoruz.İmralıdakinin penceresinin büyüklüğünün,küçüklüğünün tartışıldığı bir ülkede,siz insanların buzdolabını alabilirmisiniz.Böyle bir şey olabilirmi.Bu bakımdan bıraksınlar demokrat ayaklarını da insanların kanını emerek beslenmekten vazgeçsinler.Yasada var diye insanlara zulmetmek hangi kitapta var.
    Bundandır ki benim açımdan eve haciz yapan her avukat aynıdır.İnsanlık ayıbına ortak oluştur.Diyeceğim bu kadardır.

    YanıtlaSil
  153. 166 ağır cezaya itiraz ettim 1 e karşı oyla ret geldi yine yargıtay ictihat yapmış böle dediler...

    YanıtlaSil
  154. 157;
    ERKEN İBRAZ EDİLEN ÇEKLER KESİN OLARAK BERAAT VERİLMESİ LAZIM,HAKİM LEHE HÜKÜM UYGULAMASI YAPMAMIŞ.İTİRAZ EDİN KAZANMANIZ GEREKİYOR

    YanıtlaSil
  155. Merhaba arkadaşlar, fırsatım oldukça yorumlarınızı takip etmeye çalışıyorum ama malum şartlarımız yüzünden kaçırdığım çok nokta oluyor. Benim problemimde sizlerle aynı; tutuklamalarım var.Ltd.şirketin 5 yıl münferit yetkilisi olarak imzaladım çekleri.Sonuçlanmış davalarımın bazıları erken yazdırma, bazılaında ise imza bana ait değil.Nisana kadar taah. imzalamayı düşünmüyordum ama avukatım taah.imzaladıktan sonra yeniden yargılanma talep davası açabileceğimizi söyledi; doğrumudur?Yani taah. imzalamam benim imza itiraz davası açmamı engellemezmi? Bilen arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirim, şimdiden tşkler.

    YanıtlaSil
  156. sayın seymenoğlu

    taahhüdü ihlal cezası paraya çevrilmiyor maalesef. tek çıkar yolu o dosya borcunu ödemek veya alacaklının şikayetinden feregat etmesini sağlamak. bunu yapma imkanınız yoksa taahhüdü ihallerde zamanaşımı 2 yıl. 2 yıl yakalanmamaya bakın.

    saygılar

    YanıtlaSil
  157. Zaman Kardeş,

    Rüşvet bir siyaset değil bir ahlak meselesidir. AKp dönemindede vardır diğer parti dönemlerindede bu açıdan birbirlerinden pek farkları yoktur. Sonuçta bürokrasiyi işletenlerde insanlar. doğal olarakta insan unsurunun girdiği her yerde her şey olabilir.

    Yolsuzluklarla mücadele ayrı bir konudur ve yapılmalıdır. Bizim mücadelemizin asıl amacı bu yasayladır. Çünkü hukuksuzdur, çünkü adaletsizdir, çünkü çağdışıdır vs.vs. bunu uzatabiliriz.

    Biz siyasi bir örgütlenme değiliz. Ama siyasi örgütler mesela AKP bazı şeyleri yaparken mesela 5941 sayılı yasayı yaparken nasıl destekçisi olan bankaları, para babalarını, factoringleri üzmemek ve onların desteklerinden tekrar tekrar yararlanabilmek için bizi ateşe atıp onları mutlu ettiyse yani kendi çıkarını düşündüyse bizde bize bu mücadelemizde destek olan, bu yasayı Anayasa mahkemesine taşıyarak bu desteğini sonuna kadar gösteren CHP ye destek olmalı, birçok alanda onların yanında yer almalı ve mücadelelerinde yanlarında olmalıyız. Buna siyaset derler siyaset artık böyle yapılıyor yani çıkarların örtüşmesi yada en azından asgari müştereklerde buluşması. Biimde çıkarlarımız CHP ile yürümekten geçmektedir. Başka sebepler yokmudur AKP ye kızmak için diyeceğini biliyorum çoook saymakla bitmez..

    Hiçbir hükümet toplumla bu kadar kavgalı olmadı

    hiçbir hükümet kurumlarla bu kadar kavgalı olmadı

    hiçbir hükümet insanları bunlar kadar aptal yerine koymadı

    hiçbir hükümet demokrasinin onlara verdiği gücü bu kadar despotça ve menfaate dönük kullanmadı

    hiçbir hükümet ezdiği insanlar mahvolmuşken gözlerimizin içine bakarak hala kendilerini mazlum gösteren edebiyatlar yapmadılar

    hiçbir hükümet haklarında ididianame olmadan birsürü insanı hapislerde süründürmedi

    hiçbir hükümet döneminde polis devletine bu kadar yaklaşmadık

    Ergenekon davası bititiğinde içeri alınan ve bu kadar süre yatan bu kadar insandan kaçı ceza alacak kaçı almayacak göreceğiz. O zaman bile AKP ceza alabilecek belki 1 yada 2 kişiyi gündeme taşıyıp bağırıp çağırarak boşu boşuna yatan gerideki bir sürü insanı hiçe sayacak ve bizler balık beyinli toplumlar boşu boşuna yatanları belkide hatırlamayacağız. Biz toplum olarak bu yüzden gelişmiyoruz.

    O yüzden demişlerdir

    İNSANLAR HAK ETTİKLERİ ŞEKİLDE YÖNETİLİRLER

    diye

    saygılar

    YanıtlaSil
  158. Sn Sibel hamım;
    Bem müşteriye çek verdim.müşteri de bu çekleri bankaya vermiş.Müşteri borcunu öedemediği takdirde banka hamil olur mu? Şikayet hakkı varmıdır.
    Soru 1)
    3167 S.K Madde 16b - (Ek madde: 26/02/2003 - 4814 S.K./16. md.)

    16 ncı maddede öngörülen suçlardan dolayı soruşturma ve kovuşturma yapılması, hamilin, çeki elinde bulundurmaları koşulu ile ödemede bulunan cirantanın veya kanuni veya akdi teminatı nedeniyle tam ödemede bulunan bankanın şikayetine bağlıdır.
    5941 göre
    MADDE 5- (1) Üzerinde yazılı bulunan düzenleme
    tarihine göre kanunî ibraz süresi içinde ibrazında, çekle ilgili olarak karşılıksızdır işlemi yapılmasına sebebiyet veren kişi hakkında, hamilin şikâyeti üzerine, her bir çekle ilgili olarak, binbeşyüz güne kadar adlî para cezasına hükmolunur. Ancak, hükmedilecek adlî para cezası, çek bedelinin karşılıksız kalan miktarından az olamaz. Mahkeme ayrıca, çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağına; bu yasağın bulunması hâlinde, çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağının devamına hükmeder. Bu davalar, çekin tahsil için bankaya ibraz edildiği veya çek hesabının açıldığı banka şubesinin bulunduğu yer ya da hesap sahibinin yahut şikâyetçinin yerleşim yeri mahkemesinde görülür.
    Bilgi verirseniz memnum olurum
    ibrahim

    YanıtlaSil
  159. SAYIN ZAMAN rumuzlu arkadaşım inanırmısı saygısızlık etmek amacıyla yazmıyorum ama bu rumuz tüylerimi diken diken ediyor. ve antipatik geliyor sanki bir tarafmışsın gibi ...AMA bunu yazdığım içinde özür diliyorum İZMİRLİ MİMAR...

    YanıtlaSil
  160. ak partinin rüşvet alma sistemi aynen şu şekilde çalışır ihale tarihi yaklaştığı zaman il başkanları kurumdan ihaleye katılma dosyasını alanların listesini alırlar ihale dosyası alanların listede irtibat telefonları vardır o ihaleye kimlerin dahaçok talipli olduğunu aşağı yukarı tahmin ederler ve tanıdıklarıysa zaten pazarlık bellidir tanımadıklarıysa veya ihaleden süpriz çıkarsa hemen ihaleyi yapan kurum müdürü veya müdür yardımcısı kimse yani kurumdaki kendi adamları o ihaleyi alan firmanın yetkilisiyle irtibat kurar ve yetkili kuruma çağrılır tanışma faslı vardır ve dolaylı yollardan partinin yardım a ihtiyacı olduğu partinin hazineden alınan yardımdan mahrum edildiği gibi sözlerle firmadan rüşfet istenir ve firmanın nabzı yoklanır eğer firma yetkilisi ters tepki verirse henüz sözleşmesi yapılmayan işin ihalede 2. sıradaki vatandaşı çağrılır onunda nabzı yoklanır kim olaya ne kadar yaklaşıyor karar ona göre iş ona verilir ve hemen hemen her ihale böyle gider ihalelere giripte iş alamayan firmalar da bu durumu gördükten sonra işsiz kalmamak adına diğer ihalede sistemin nasıl çalıştığını anlamış olur ve böylece işi alan firma sözleşme imzalar ve işe başlar VATANA MİLLETE HAYIRLI OLSUN

    YanıtlaSil
  161. ARKADAŞLAR SİTEMİZİ BİRÇOK AVUKATIN TAKİP ETTİĞİNİ BENİM GİBİ SİZLERDE BİLİYORSUNUZ ...FAKAT BUNLARIN BAZILARI SİTEMİZE YENİ MÜDAHİL OLAN ZATI MUHTEREMLER GİBİ YENİ YORUM YAPMAYA BAŞLADILAR .BİZLER TABİKİ HUKUKU BİR AVUKAT KADAR İYİ BİLMEYİZ AMA İYİ BİLDİĞİMİZ ŞEYLERDE VAR ODA VİCDANİ MUHASEBEMİZDİR .EŞİNİN ÇOLUĞUNUN ÇOCUĞUNUN YANINDA ONURUNU İKİ PARALIK EDEN AĞLAYIŞ VE YALVARIŞLARA GÖZÜNÜ KULAĞINI KAPATARAK ZAFER KAZANMIŞÇASINA EVDE NE VARSA İNSANLIK VE YAŞAM HAKKI VE GEREĞİDİR DEMEDEN TOPLAYIP DÖNÜP ARKASINI GİDEN,, YADA İŞÇİLERİNİN YALVARMALARINA . BİZİ EKMEK PARAMIZDAN ETME DİYEREK AĞLAMALARINA KARŞILIK MAKİNELERİ KİLİTLEYİP GÖTÜRÜP O İŞ YERİNİ ÖLDÜREN İNSANLARIDA İYİ TANIRIZ ..ŞİMDİMİ BİZİM SAFIMIZA DÖNÜP HAKLISINIZ DİYORLAR. BUNLARIN GÜLÜŞLERİ TİMSAH GÜLÜŞLERİDİR ÜZERİMİZDEN PAZAR PAYLARINI ARTIRMA ÇABASINDAN BAŞKA BİRŞEY DEĞİLDİR. ÇÜNKİ ONLARDA ÇOK İYİ BİLİYORLAR BU ADALETSİZLİK ORTADAN KALKARSA ..ONLARIN BALIK TUTMAK İÇİN ÇOK ZAMANLARI OLACAK....BENCE CÜNEYT BEYİN ,MY WAY VE HASAN BARIŞÇI VE DİĞER DOSTLARIMIZ BU İŞİ ÇOK DAHA BİLGİLİ GÖTÜRÜYORLAR .YÖRÜNGEDEN SAPMAYIN AÇIN HALİNDEN AÇ OLAN ANLAR. SEVGİLER /İZMİRLİ MİMAR.

    YanıtlaSil
  162. ARKADAŞLAR ŞİMDİ SAYIN KULKULOĞLU İLE GÖRÜŞTÜM ANAYASA MAHK İMZALAR TOPLAMIŞ HER ŞEY HAZIRMIŞ HER AN VERİLECEK DEDİ.MAHKEMELERİN PERŞEMBE GÜNÜNKİ ANAYASA MAHK DURUMUNU SORDUM,DAHA RAPORÖTÖRE VERİLMESİ KABUL EDİLİRSE 3 AY İÇİNDE KARARA BAĞLANIRMIŞ,CHP NİN VERECEĞİNİNDE HUKUKSAL YÖNÜ 6 AY İÇİNDE KARARA BAĞLANMA SÜRECİ VAR.TABİKİ BU SÜREÇLER İÇİNDE TOPLUMSAL İNFİAALLERE GÖRE KENDİ BÜNYELERİNDE KARAR VERECEKLERİ BİR SÜREÇ.TİPONNE

    YanıtlaSil
  163. sayın 121 zaman işler tıkır tıkır reklemdada var tröst lerde tıkır tıkır hükümetin milletle işi kalmadıki cepler doldu esnaf kapatıldı büyük sermayenin önü açıldı buldozer gibi eziyor makinistleride başbakan çiftçiye ananı al git diyen adam orda ilk sinyali vermiş millet daha iyi anlayacak bursadaki icra dosyası 370 bin olmuş bursanın nufusuna oranına göre icra girmemiş ev kalmadı işler tıkır tıkır işta adliye para basıyor başbakanda millete basıyor..

    ne oldu açılım ossuruktan başka bişey değilmiş hani barış olursa hepimiz kazanacaktık demekki bu büyük sermayenin işine gelmedi adı bile kalmadı açılımın...

    YanıtlaSil
  164. SAYIN AVUKAT HANIM, YORUMLARINIZA KATILIYORUM. LAKİN SİZ KARŞI TARAFTAN BAKIYORSUNUZ. BİZLER YASANIN SUÇ SAYDIGI BİR FİİLİ İŞLEDİĞİMİZ İÇİN MUTLU FALAN DEĞİLİZ.BURDAKİ SAKAT ZİHNİYET DEVLETİN ALACAKLININ TETİKÇİLİĞİNİ YAPMASIDIR.BEN TİCARİ HAYATIMDA 1700 YAPRAK ÇEK ÖDEMİŞİM, ÖDERKEN GÜZEL, DÜRÜSTÜM, ÖDEYEMEYİNCE TU KAKA. OLMAZ BÖYLE ŞEY. SİZE ÇOK BASİT BİR SORU SORACAĞIM. ÇEKLERİMDEN HAPİS ALDIM 5 YILDIR DÖNEM DÖNEM CEZA YATIYORUM. KAÇMAKTAN, CEZA YATMAKTAN BORÇ ÖDEYEMİYORUM, ÇALIŞAMIYORUM, ALACAKLARIMI TAKİP EDEMİYORUM. KISACA HEM BUNLARI YAŞAYIP HEM NASIL BORÇ ÖDEYECEGİM. BEN MALİ MÜŞAVİRİM, AZ ÇOK EKONOMİDE OKUDUM, BEN BİR YOLUNU BULAMADIM. LÜTFEN YOL GÖSTERİN.AYRICA 2006 YILINDA TAHLİYEME 3 GÜN KALA KAZA CEZA EVİNE SEVK OLUNDUM.TAHLİYE YAZIM KAZA CEZAEVİNE O DA AİLEMİN BASTIRMASI SONUCUNDA 36 GÜN SONRA GELDİ, NİYEMİ SEVK OLUNDUĞUM TARİHLERDE KONYA ADLİYESİ YENİ BİNASINA TAŞINIYORDU, BU KARMAŞADA DOSYAMIN KAYBOLDUGU SÖYLENDİ.TAHLİYEMDEN SONRA YAPTIGIM ARAŞTIRMALARDA DOSYAMIN KAYBOLMADIGI, YARGITAYDAKİ VE KESİNLEŞMEMİŞ BİR DOSYAMIN İNFAZ EDİLDİĞİ, İÇTİMALI KARAR OLDUĞU İÇİN İÇTİMANIN BOZULMASINDA ZORLANDIKLARINI ÖĞRENDİM.BURASI TÜRKİYE SAVCILIK SADECE CEZAEVİNE ATAR, SONRASI NASIL ÇIKACAGIN MAHARETİNE KALMIŞ. ÇEŞİTLİ KERELER BU 36 GÜNÜN YATACAGIM CEZALARDAN MAHSUBU İÇİN MÜRACAAT ETTİM 4 YIL GEÇTİ MAHSUP ETTİRECEK BİR MAHKEME BULAMADIM, İÇTİMA KARARI VEREN MAHKEMELER TOPU BİR BİRLERİNE ATIYOR, SON OLARAK İNFAZ SAVCILIĞINDAN GELEN CEVAPTA İNFAZI YAPILAN CEZADAN MAHSUP YAPILAMAYACAGI OLDU. ANLAYACAGINIZ BEN BU DOSYAYI ÖDEYEREK SONUNDA HALLETMEME RAGMEN 36 GÜN BEDAVADAN YATMIŞ OLDUM. BUMU ADALET BUMU İNSAN HAKLARI

    YanıtlaSil
  165. evet iki cezayıda yatırıyorlar taahhüt ve çek

    YanıtlaSil
  166. SAYIN AVUKAT SİBEL HANIM;
    BORCUNU ÖDEYEMEYEN İNSANA HAPİS CEZASI TAZYİĞİ BİR TEK ÜLKEMİZDE KALMIŞTIR,BUNUN DÜŞÜNÜLMESİ BİLE ÇAĞDIŞIDIR.BORÇLU BORCUNU ÖDEMELİ,ALACAKLI ALACAĞINI ELBETTE İSTEMELİDİR,BUNA KİMSE BİRŞEY DEMİYOR,DİYEMEZDE.ANCAK EVLERE HACİZLER GETİRİLEREK İNSANLARI AİLELERİNE ,KOMŞULARINA REZİL ETMEK NASIL BİR ÇÖZÜM OLABİLİR.HAPSE ATTIRINCA BORCUN ÖDENEBİLECEĞİNİ DÜŞÜNMEK AKIL FUKARALIĞINDAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLDİR,BÖYLE DÜŞÜNEN İNSANLAR ÇAĞDAŞ OLAMAZLAR,BU OLSA OLSA ORTA ÇAĞ ZİHNİYETİDİR.
    ÇEK 5941 SAYILI YASA İLE ARTIK VADELİ BİR BORÇ ÖDEME ARACI HALİNE GELMİŞTİR,ÇÜNKİ ÇEKE VADESİNDEN ÖNCE HUKUKİ BİR İŞLEM YAPTIRILAMAYACAKTIR,1.1.2012 TARİHİNDEN SONRA HESAP TA PARA VAR İSE TAHSİL EDİLEBİLECEKTİR ANCAK VADESİNDEN ÖNCE ÇEK YAZDIRILAMAYACAKTIR.2002 TARİHİNDE 3167 SAYILI YASADA CEZA HÜKMÜNÜ DÜZENLEYEN 16 MADDENİN İPTALİNİ ANAYASA MAHKEMESİ ,''ÇEK BİR ÖDEME HAVALE ARACI '' GÖRÜLEREK REDETMİŞTİR.
    ANCAK 5941 SAYILI YASADA ÇEKTE VADENİN GELMESİ İLE ÇEK ARTIK BİR BORÇ ÖDEME VASFINI DA ALMIŞTIR.ANAYASA MAHKEMESİ BU YÜZDEN YENİ YASANIN CEZA HÜKMÜNÜ DÜZENLEYEN 5/1 MADDESİNİ ANAYASAYA AYKIRI GÖREREK KUVVETLE MUHTEMEL İPTAL EDECEKTİR,AVUKATLARIMIZ NEDEN BUNU GÖRMEK ANLAMAK İSTEMİYORLAR DA ''HAPİS CEZASI TAZYİĞİ '' DİYE TUTTURUYORLAR,HELE BİRDE BUNA ''YA SİZ ALACAKLI OLSAYDINIZ NE YAPARDINIZ ''GİBİ CEVAPLARLA AÇIKLAMAYA ÇALIŞIYORLAR.
    ÇEKTE HAPİS CEZASI KALKMALIDIR.
    ÇEKTE HAPİS CEZASINI DÜŞÜNMEK AKIL FUKKARALIĞIDIR.
    BU CEZA ÇAĞDIŞIDIR

    YanıtlaSil
  167. Sayın Sibel Hanım
    Alacaklının haklı olduğu konusunda kimsenin itirazı olduğunu sanmıyorum, burdaki arkadaşlarımızın itirazı şudur
    Çağdışı bir yasayı ülkemize dayatanlar ve bu çağdışı yasayı ülkemizin kendine has yapısı!! nedeniyle savunan hukukçulardır.
    İsyanları ve öfkeyi bu bağlamda değerlendiriniz.
    Bu çağdışı yasayı savunan hukukçular, heleki lisans ve masterlerini ABD ve Avrupanın seçkin Üniversitelerinde tamamlamış ticaret ve iş hukukunun eğitimini almış hukukçular olunca oluşan öfkenininde boyutları katlanıyor.
    Acaba diyor insan, bu ülkenin nezih insanları eğitim alınca çıkarcılmı oluyor.
    Bu ülkenin kendine has özelliği nedeniyle dünyada olmayan borç hapsini uygun gören zihniyet aslında dolaylı olarak Türk milletinide dolandırıcı olarak ilan ediyor aslında...
    Kendine has özellik demekle, dolaylı olarak anlatılmak istende tam olarak budur..
    İnsanların öfkesi bu zihniyete sahip kendisini özel olarak bir yere konumlandırmaya çalışan bu zihniyetteki hukukçulardır..

    Esasen; bu ülkede dolandırıcıların en çok çıktığı meslek gurubunun ne olduğunu siz daha iyi bilirsiniz.

    YanıtlaSil
  168. ARKADAŞLAR CHP DE BİZE GOL ATACAK GALİBA....SON 12 GÜN DAHA NE BEKLİYORLAR...YOKSA AMAÇLARIMI FARKLI
    İNŞALLAH YANILIYORUMDUR...



    ZEKNAZ

    YanıtlaSil
  169. burdan takip etmem zor o nedenle devecihukuk@hotmail.com adresinden ulaşırsanız daha kolay cevap verebilirim sanırım

    YanıtlaSil
  170. my way anayasa mah. çek magdurları içine düştükleri durumu kısaca belirtip anayasa mah.'nin bu yasayı biranönce görüşülmesine dair dilekçe yazabilirmi?böyle bir hakkı varmı?cevap verirseniz sevinirim bu çok önemli 60bin kişinin dilekçesini anayasa mah.nin gözardı edecegini zannetmiyorum yeterki böyle bir hakkımız oldugunu bilelim.

    YanıtlaSil
  171. sn mustafa

    anayasa mahkemesi genelde bu tip davalarda çok uzun sürüyor istisnalar elbette var...

    fakat şu bir gerçek bir uyarlama yargılaması olacak ve bununla infazlar duracak bu yargıtay sürecini de düşünürsek 3 yıl demek...bu arada bu konu zaten kapanacak ben böyle düşünüyorum...

    ayrıca yargıtay CGK daha önce sonuçlanır diye düşünüyorum...bakalım bekleyip göreceğiz...

    yarın iyi bir haberde alacağız bu arada...

    iyi geceler

    my way

    YanıtlaSil
  172. sy myway
    MADDE 21.
    (2) Kişinin, suçun kanunî tanımındaki unsurların gerçekleşebileceğini öngörmesine rağmen, fiili işlemesi hâlinde olası kast vardır.Burada ki olay diyor ki KİŞİ ortada bir kanun varsa mevcut bu kanunda da suç unsuru özellikle belirtilmişse.Bu belirtilen suçu işlemesi zaten olası kastı doğurmuş olur diyor.
    Şimdi bizim aradığımız ve sizin söylediğiniz kast bu değildir.Bu zaten suç ve cezada yapılan işlevin kanunlarda yasalarda ceza hükmü doğurmasına rağmen suçun işlenmesi kastı ortaya çıkarır.Eğer çek davasından berat almışsa bir kişi.ya kanunen işlev süresinde yada davalı ve davacı arasında haklılık arzedecek sebeplerden dolayı berat almıştır.Bu 1. maddede ki kast olayı ençok kazalarda işe yarar.bu bir trafik kazası yada istemiyerek olan her hangi bir olay

    Sizinde dediğiniz gibi CGK son noktayı koyacaktır.Lakin CGK dan önce Anayasa mahkemesi bu işi çözecektir.
    Kendi adıma da bizim mücadelemizi çözse çözse A.MHK çözer.
    Yanlız farkındamısın 5941 saylı kanunda öyle çelişkiler varki çoğu temel yasaya aykırı.Düşünsene 5275 yada madde (9) Türk Ceza Kanununun 50 nci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi saklı kalmak üzere, adlî para cezasından çevrilen hapsin infazı ertelenemez ve bunun infazında koşullu salıverilme hükümleri uygulanamaz. bu dahi tezat.
    ACABA DİYORUM BUNLAR NE YAPMAYA ÇALIŞTI.BİRDE SÜRESİNİ NEDEN 6.AYA KADAR ANLAŞIN DEDİLER.şöyle bakıyorum yasayı düzenleyenlerin hepsi bu konularda muzdarip.Çıkardıkları yasada hep tezatlarla dolu.En büyük hataları çekin nakit ödeme aracı olmaktan çıkarılıp daha önceki anayasanın verdiği kararlara rağmen bunu yasalaştırmaları sanki biz yapamadık anayasa bari bu çek kanununu ortadan kaldırsın diye birçok fırsat verdiler.Hadi şimdiye kadar anayasa mahkemesi çek bir nakit ödeme aracı deyip deyip anayasanın 38,maddesini yok sayabiliyordu.
    Bence MYWAY bunlar olacakları biliyorlardı.Korktukları içinde neydiği belli olmayan tezatlarla dolu bir ceza hükmü hazırladılar.Onuda anayasa mhk kaldıracak.
    SENCE FİKRİNİ MERAK EDİYORUM

    YanıtlaSil
  173. arkadaşlar yasanın değişmesini istemeyenler zaten var. onların ne yaptığı yapacağı değil bizim ne yaptığımız önemli çekçi isyankar.

    YanıtlaSil
  174. çerkezhan bu saate kadar ortalıkta yoksun inşallah yakalanmamışsındır.çekçi isyankar.

    YanıtlaSil
  175. Sn.BARIŞÇI ağzına yüreğine sağlık.
    resmimizi yayınlamışsın. Başka söze ne hacet.

    YanıtlaSil
  176. sn mustafa

    daha öncede anlatmaya çalıştım...burada anlatmaya çalıştığım konu sadece 5941 sayılı kanunun çıkması meselesi değil...hepimiz biliyoruz ki..ocak ayından bu yana oluştuğu söylenen,oluşan boşluk sadece 10.daire tarafından haklı bir gerekçeye de dayanmadan geçiştirildi...biz 0cak 2009 dan bu yana bu konunun takibindeydik ve takibindeyiz...

    bu savunulan düşüncenin gerekçesi ne idi...özel kanunların TCK temel maddelere aykırı olamayacağı idi...aykırılığı iddia edilen konulardan en önemlileri TCK 21.madde (KAST) aranmadan ceza verilemeyeceği ve 3167 sayılı kanundaki ÇEK BEDELİ KADAR PARA CEZASI tanımının TCK nundaki gün para sistemine uyumlu olmadığı idi...ve bazı mahkemeler BERAAT verdiler...ve bu süreç sonunda şişli ACM nin kararlarından bir tanesi 2009/227 sayılı dava olarak yargıtay CGK na taşındı...bu dava bu konuyu sonuçlandıracak..

    bütün bu süreç sonunda TBMM 5941 sayılı kanunu çıkardı ve sözüm ona 5941 sayılı kanunu TCK nuna SEBEBİYET VERME kelimesi ile uydurdu...bu da eski kanuna göre verilen cezaların,yeni kanunda aynı biçimde verilemeyeceğinin bir itirafı idi..

    artık yasa koyucu OBJEKTİF sorumluluk diyerek hiç bir araştırma yapmadan ceza veremez...sanırım bunda hemfikir oluruz...

    bu durumda yeniden yargılanma ve CGK dan çıkacak karar bu konuyu kapatacaktır....

    benim anlatmaya çalıştığım bunlar..yoksa yeni kanunda ceza olduğunu biliyorum...aylarca o cezanın olmaması gerektiğini anlatmaya çalıştık sn akp lilere ama sosyal devlet ilkesinin sadece bankalar ve tobb başta birkaç üst yönetici için uyguladığı için bu kadar ilerleyebildik...

    my way

    YanıtlaSil
  177. arkadaşlar,bugün avukatıma uğradım.yargıtaydaaki dosyaların taahhüt için yollandığını ,taahhüt verilen dosyaların maah.kalacağını vermeyenlerin ise yargılanmadan iade edileceğini,zaman kazanmak için martta taahhüt ver,ödeyemezsen 1 sene sonra yargıtyaa gideceğini söyledi.doğru olaabilirmi.BARTINLI EFDEN

    YanıtlaSil
  178. SİZİN MALİ ZORLUK HERHANGİ BİR DE VAR MI? SİZE BORÇLAR SİL BİR KREDİ İHTİYACI MI? SİZE FİNANS ARTIRMAK INTEND MUSUNUZ? YOU HIS / HER KESİN EXPAND İSTEMEZ BİR İŞ ​​MAN ARE. SİZ VE, TRUSTED, GERÇEK İLETİŞİM İÇİN SORUMLU BURADA SİZİN ETKİN KREDİ İÇİN ETKİN KREDİ ÖDÜNÇ FİRMA ARE. Ben hem bireyler hem de BİZİM BÜYÜK VERİMLİLİĞİ İÇİN DEVLET TARAFINDAN KABUL AM.


    HİZMETLER DAHİL HALE:
    * Bireysel Krediler (Güvenli ve Teminatsız)
    * İşletme Kredileri (Güvenli ve Teminatsız)
    * Ev Geliştirme
    * Inventor Krediler
    * Otomatik Kredileri
    vs ..
    Bize geri ilgilenen varsa olsun lütfen, bize göndermeniz gerekiyor senin
    bilgiler aşağıda belirtilmiştir

    BAŞVURU FORMU:
    Başvuranın adı :.........
    Işletme adı :.........
    Kredinin amacı :..........
    Şehir :........
    Eyalet / İl :...........
    Işgal :............
    Seks :.........
    Ülke :..........
    Telefon :........
    Yaş :..........
    Miktar Kredi Gerektiğinde :.........
    Kredi Süresi :............
    Gerektiğinde :........

    Biz, sertifikalı
    güvenilir, güvenilir, verimli, hızlı ve dinamik.

    maryallen112@yahoo.com

    YanıtlaSil
  179. SİZİN MALİ ZORLUK HERHANGİ BİR DE VAR MI? SİZE BORÇLAR SİL BİR KREDİ İHTİYACI MI? SİZE FİNANS ARTIRMAK INTEND MUSUNUZ? YOU HIS / HER KESİN EXPAND İSTEMEZ BİR İŞ ​​MAN ARE. SİZ VE, TRUSTED, GERÇEK İLETİŞİM İÇİN SORUMLU BURADA SİZİN ETKİN KREDİ İÇİN ETKİN KREDİ ÖDÜNÇ FİRMA ARE. Ben hem bireyler hem de BİZİM BÜYÜK VERİMLİLİĞİ İÇİN DEVLET TARAFINDAN KABUL AM.


    HİZMETLER DAHİL HALE:
    * Bireysel Krediler (Güvenli ve Teminatsız)
    * İşletme Kredileri (Güvenli ve Teminatsız)
    * Ev Geliştirme
    * Inventor Krediler
    * Otomatik Kredileri
    vs ..
    Bize geri ilgilenen varsa olsun lütfen, bize göndermeniz gerekiyor senin
    bilgiler aşağıda belirtilmiştir

    BAŞVURU FORMU:
    Başvuranın adı :.........
    Işletme adı :.........
    Kredinin amacı :..........
    Şehir :........
    Eyalet / İl :...........
    Işgal :............
    Seks :.........
    Ülke :..........
    Telefon :........
    Yaş :..........
    Miktar Kredi Gerektiğinde :.........
    Kredi Süresi :............
    Gerektiğinde :........

    Biz, sertifikalı
    güvenilir, güvenilir, verimli, hızlı ve dinamik.
    maryallen112@yahoo.com

    YanıtlaSil