Babacan, Çek ödemedin diye hapis cezası olmaz

Ali Babacan; Çekini ödemeyenin hapse atılması uygulaması sadece Türkiye'de var. ABD'de vergi borcu nedeniyle yargılanabiliyor. Başka yok. Ama çek ödemedin diye hapis cezası olmaz. Uluslararası hukuk sistemi bunu kaldırmaz. Çek alanın dikkat etmesi lazım..

Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, çekin piyasanın ekonomik faaliyeti açısından faydalı bir enstrüman olduğunu belirterek, çekini ödemeyene hapis cezası verilmesinin Türkiye'ye özgü bir uygulama olduğunun altını çizdi. Bakan Babacan, sözlerini şöyle sürdürdü: Karşılıksız çek verenin hapse atılması uygulaması sadece Türkiye'de var. ABD 'de vergi borcu nedeniyle yargılanabiliyor. Başka yok. Ama çek ödemedin diye hapis cezası olmaz. Uluslararası hukuk sistemi bunu kaldırmaz. Çek alanın dikkat etmesi lazım." Çek Kanunu ile ilgili düzenlemenin sadece hukukçuların bakış açısına göre oluşturulduğunu, yasanın ticari perspektifini eksik bulduğunu belirten Bakan Babacan, Çekle alakalı insanların kredi geçmişini tutan ve bankalar istediği zaman veren şirketlerin olması lazım. Çünkü sicil affı fiilen uygulama bulamıyor. Karşılıksız Çek yaptırımı, insanın ticari kredibilitesini, kredi sicilini bozan bir sistem olmalı. Bir ya da birkaç kredi izleme merkezi kurulabilir. Çek alan dikkat edecek. Pırasa gibi çek kesenler vardır.”

266 yorum:

  1. Hapiste yatan çek mağduruna müjde


    Hürriyet Ekonomi Müdürü Vahap Munyar köşesine taşıyana dek, doğrusu olayın vahametinin farkında değildik..

    Malum, "kriz memleketimizi teğet geçti" ya, karşılıksız çek, protestolu senet, batık kredi tutarlarında "nedense" akıl almaz bir artış yaşanıyor. Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesi cezaevinde yatan 55 mahkumdan 45'i "çek mahkumu" olarak yatıyor..

    Bu insanlar çalışamadıkları için, borçlarını ödemeleri hiç mümkün değil.

    Peki, bu işin bir orta noktası yok mu?

    Yani, hem karşılıksız çek konusunda suistimali önleyici bir düzenleme, hem de zorunlu sebeplerle çeki karşılıksız çıkmış bir esnafın bu durumu düzelemez mi?

    Evet, bu işin bir orta yolu olmalı..
    ******

    Hükümet bu yolda önemli bir adım atmış durumda. Çünkü çek mahkumlarını hapisten kurtaracak düzenlemede sona yaklaşılıyor. Buna göre, karşılıksız çekte hapis cezasının tamamen kalkması söz konusu olmayacak. Hükümet yetkilileri, "Hapis cezası kalkarsa çeke güven azalır" görüşünü savunurken ekonominin zarar görmemesi amacı ile hapis cezasının korunacağı belirtiliyor. Yani karşılıksız çek kesene hapis yolu yine görünecek.

    Ama yeni düzenleme ile ödenmeyen çekler nedeniyle hapiste yatanların borçlu oldukları kişilerle anlaşmaya varması durumunda hapis cezaları kaldırılacak.

    Hazırlanan yasa taslağına göre, borçlu ile alacaklının vekilleri aracılığı ile veya doğrudan irtibat kurmaları sağlanacak. Karşılıklı olarak belirlenecek takvim dahilinde ödeme resmi olarak taahhüt altına alınacak. Ama ödemelerde sorun çıkarsa borçluya yeniden cezaevi yolu görünecek.

    ******

    Şimdi bunu okuyan kimi okurlarınızın "Amaaaan, şimdi herkes bir şekilde kağıt üzerinde de olsa anlaşma yolunu seçer. Alacaklı da bu işten kârlı çıkmak için buna rıza gösterir" diyebilir.

    Olsun.

    Krizin bin bir emekle kurulan şirketleri kelepir fiyatına satılığa çıkardığını hatırlarsak, gerçekten borcunu kriz nedeniyle ödeyemeyen işadamlarına bir kolaylık sağlanması önemli bir gelişme..

    Zira rakamlara bakar mısınız?

    Merkez Bankası verilerine göre Merkez Bankası tarafından bankalara duyurulan toplam karşılıksız çek sayısı, 2009 yılının on ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 33.9 artarak 1 milyon 662 bin 781'e çıkmış. Buna göre karşılıksız çek sayısı 2008 yılının on ayında 1 milyon 241 bin 317 adet idi. Aynı dönemde, mahkemeler tarafından yapılan bildirimlere göre ise, Merkez Bankası'nca duyurulan, yasaklanan çek sayısı da yaklaşık yüzde 4.7 artarak 64 bin 315'ten 67 bin 319'a yükseldi.

    Bu soruna çözüm getirmek için, insanları hapse tıkmak bir işe yaramaz.. Yaramıyor da zaten..

    Ancak hazır bu yasal düzenleme yapılırken, çekin vadeli bir ödeme aracı olmadığını bilerek çalışılmalı.. Halkımızın hem kredi kartı, hem de çek konusunda ipin ucunu kaçırdığı su götürmez bir gerçek.

    Hazır el değmişken bu konuya da ağırlık verilmeli..

    14 Kasım 2009, 03:46

    Serkan AKSÜYEK

    http://www.gozlemgazetesi.com.tr/yazar.asp?yaziID=14286

    YanıtlaSil
  2. Gözlemdeki yazı eski bir haberin tekrar verilmesi. BABACAN HABERİ ÇOK ÖNEMLİ AÇIKÇA HAPİS OLMAMALI DİYOR. HEMDE KENDİ GAZETELERİNDE. BAKALIM İYİMAYA İŞİ GECİKTİRMEK İÇİN ŞİMDİ NE MAZERET GÖSTERECEK :)

    YanıtlaSil
  3. Cuneyt bey Sn Ali babacanin soylediklerine bakilirsa af cika bilirmi ne diyorsuz buna

    YanıtlaSil
  4. bu görüş gerçekten Ali Babacana a mı ait merak ediyorum.Şayet Sayın Babacan bu görüşte ise doğruyu bulmuş bu konuda çözülmüş demektir. Sizace ?

    YanıtlaSil
  5. HABER BEKLEDİĞİMİZ HÜKÜMET YETKİLİLERİ ÇOK GÜZEL AÇIKLAMALAR YAPIYOLAR FAKAT GAZETELERDE DAHA FARKLI YORUMLAR YAPILIYOR BUNUN NEDENİNİ ANLAMIŞ DEĞİLİZ.İNŞ. GAZETELER YİNE BALON UÇURUYOLARDIR.BİZDE GERÇEKTEN DOĞRUYU GÖREN VEKİLLER TARAFINDN YÖNETİLİYORUZDUR.TABİ DÜN MECLİSTE SÖZ VERDİLER KENDİLERİ DAHA FAZLA DEMOKRASI DAHA FAZA ÖZGÜRLÜK SLOGANI BU OLAN VEKİLLER GÖRMÜŞLERDİR İNŞ. DOĞRUYU ÇÜNKÜ DOĞRU BİR TANEDİR.ANKARALI

    YanıtlaSil
  6. ByNcdt Bey Kardeşim..

    Yukardıdaki yazından aktarıyorum;

    "..Hazırlanan yasa taslağına göre, borçlu ile alacaklının vekilleri aracılığı ile veya doğrudan irtibat kurmaları sağlanacak. Karşılıklı olarak belirlenecek takvim dahilinde ödeme resmi olarak taahhüt altına alınacak. Ama ödemelerde sorun çıkarsa borçluya yeniden cezaevi yolu görünecek.

    Sakın darılma ama şimdi bu yazının 'değersiz bilgiler' kabilinden bir yazı olması dışında NE DEĞERİ var anlamak zor..Hele de buraya 'matah bir yazıymış' gibi yazılmasının..

    Zira; bu 'uyduruk haber' ne hukuki normlara, ne yasa çıkarma ve ne de uygulama pratiğine uymayacak 'abuk-sabuk', desteksiz, mantıksız bir rivayet olabilir ancak.. sağlıksız bir tevatür yani..

    Şayet ülkemiz nitelikli bir hukuk devleti olmayı hedefliyorsa (ki öyledir) zaten böylesi çağdışı bir ceza olamaz.. Aslında 'ceza' değil böyle ilkel bir 'suç' olmaz..

    Nitekim 'ULUSLARARASI HUKUK' Sayın Ali BABACAN'ın iki cümle ile ifade ettiği gibi bu sonucu zorunlu kılmaktadır.. Ülkemizde de bu düzenleme mutlaka olacaktır.. SORUN gecikmemesi, HEMEN olmasıdır..

    (Umarım özü doğru olan, doğruluğu söyleyene de uygun olan bu haber rivayet değil bizatihi ifade edilmiş olsun..)

    Saygılarımla..
    Murat YALÇIN

    YanıtlaSil
  7. (+2 ) ....ODTÜ den mezun pırıl pırıl 2 insan bugün ''ADLİ PARA CEZASINDAN !!!! tutuklandı. Bu işin sonu nereye gidecek ??

    YanıtlaSil
  8. CEK ODENMEDİ DİYE HAPİS CEZASI ZATEN YOK
    Birilerinin bunlara adli para cezasını hatırlatması lazım..
    yarın çekte hapsi kaldırdık adli para hapsi devam derlerse kimse şaşırmasın

    YanıtlaSil
  9. arkadaşlar herkese saygılar bu bir nolu yazıyı bunun altına koyan alacaklı avukatı gibi başından beri aynı şeyi sölüyor borçlu gelsin anlaşalım biz nasıl istersek öyle olsun bobacanın yazısının altına özellikle konmuş borçlular ayagımıza gelsin anlaşalım yani beşi on olarak ödesinler burdan o anlam çıkıyor herkese kolay gelsin

    YanıtlaSil
  10. arkadaşlar herkese selam.alibabacanın açıklamaları doğruysa yada kendine aitse,bu büyük bir gelişme.ekonominin patronu bunu ggerçekten görebilmişse eğer sorunun büyük bölümünü halletmiş sayılırız.yada sesimizi duyura bilmiş sayılırız.
    fakat diğer haberde ise alacaklıyla anlaşılacak saçmalığında ise;yahu böyle saçmalıkmı olur bunu sanki borçlu olanlar bilmiyor mu.ödeyebilecek gücü olsa zaten alaklısını cağırıp oturur anlaşır bunu kimsenin söylemesine gerek yok ki.ama siz adamı içeri atmışsınız,kaçak olarak yaşamaya mahkum etmişsiniz,işi evi ailesi tüm düzenini dağıtmışsınız sonrada anlaşın ödeyin diyorsunuz buna kargalar bile bir tarafları ile güler.

    YanıtlaSil
  11. DEĞERLİ ARKADAŞLAR; GÖZÜMÜZ AYDIN DİYEMİYORUM. BU CÜMLEYİ KULLANMAYA KORKUYORUM. NE OLURSA OLSUN YASA TAMAMEN LEHİMİZE ÇIKIP, RESMİ GAZETEDE YAYINLANANA DEK; TELEFON, FAKS, MEKTUP VE MAİL ÇALIŞMALARINA DEVAM ETMEKTE YARAR GÖRÜYORUM. BEN ŞAHSEN BİRAZDAN; ON MEKTUP HAZIRLAYIP DAHA EVVEL MEKTUP GÖNDERMEMİŞ OLDUĞUM, SAYIN MİLLETVEKİLLERİMİZE GÖNDERECEĞİM. PAZARTESİ GÜNÜNDEN İTİBARENDE; BİRBİRİMİZDEN HABERDAR OLARAK, ÇALIŞMALARIMA DEVAM EDECEĞİMİ BİLMENİZİ İSTERİM. BENDEN DAHA ÇOK EMEK ÇEKENLERE VE BU HAKLI DAVAMIZDA AZDA OLSA DUYARLI DAVRANIP ÇALIŞANLARA, TEŞEKKÜRLERİMİ İLETİYORUM. ALLAH; HAKKIMIZDA HAYIRLISINI VERSİN. TÜM KATILIMCILARA SAYGILARIMLA. Hasan(Barışçı)-Mersin

    YanıtlaSil
  12. Akp hükümetinin taktiği konuyu açmak, tartıştırmak. Kürt açılımındada aynısını yapıyor, somut bir şey yok. Bakan çelik, suat çakır gibi iyi hatipleri TV lere gönderiyor, hiç bir şey söylemiyorlar ama söyletiyorlar. Amaç kamuoyu böyle istedi biz yaptık diyerek aksi durumlarda sıyrılmak.Çek kanunundada aynı durum söz konusu ; ne kadar gündeme gelirsek o kadar lehimize kararlar çıkacak.Babacan tam aksi yönde iken gelinen bu durumda söylemini değiştirdi. Cemil çiçek üzerinde baskı kurmamız lazım birazda ve onun gibi düşünen karşı görüştekilerle. Site yöneticileri bu isimleri derler ve gönderirse o isimler başta olmak üzere baskımızı artıralım derim...

    Cinocan

    YanıtlaSil
  13. e vet bencede gel anlaşalım adam hapiste sizce alacaklı 1 krş ferakat edermi aksine fazladan almaya kalkar saçma sapan birşey

    YanıtlaSil
  14. çeki ödemedin diye hapis cezası zaten yok adli para cezasını ödemedin diye hapis cezası var .Babacan ne demek istedi bence netlik yok umarım ve çok isterimki bizlerin istediğini söylemiş olsun

    YanıtlaSil
  15. ARKADAŞLAR ZATEN KARŞILIKSIZ ÇEKTEN ÖTÜRÜ HAPİS CEZASI YOK Kİ ADLİ PARA CEZASI ÖDENMEDİĞİ İÇİN ESNAF HAPSE GİRİYO MADEM ÇOK İYİ NİYETLİ KONUYA TAMAMEN VAKIF SAYIN BAKAN NEDEN ADLİ PARA CEZASINDAN BAHSETMİYO HİÇ KİMSE BU KONUYU DİLE GETİRMİYO SEN KALDIR ADLİ PARA CEASINI BEN GİDER ANLAŞIRIM ALACAKLIYLA BEN ZATEN EKONOMİK OLARAK ZOR DURUMDAYIM DEVLET OLARAK KERAMETİN NE YANLIŞ POLİTİKALARIN KURBANIYIZ HER ZAMAN SÖYLÜYORUM SİYASET YALANI EN GÜZEL SÖYLEME SANATIDIR.KARŞILIKSIZ ÇEK KANUNDAKİ ADLİ PARA CEZASININ KALDIRILMASINİ DİLE GETİRMELİYİZ VEYA DOĞRU DÜZGÜN YARGILANMA SAĞLANMALIDIR.DAHA ÖNCEKİ ADLİ PARA CEZASINDAN HAPİS YATANLAR ARANANLAR AF EDİLMELİ DAHA SONRASI İÇİN ADİL YARGILANMALIYIZ GÜNÜNDE ÇATIR ÇATIR ÇEKLERİMİZİ ÖDEDİĞİMİZDE KİMSE TAKDİR ETMİYO TAKDİRİ HAK EDİYORUZ BENCE 10 AY ÖNCE SÖZ VERMİŞİZ ZAMANI GELİNCE SÖZÜMÜZÜ TUTMUŞUZ ŞU AN EKONOMİK SORUNLAR YÜZÜNDEN ÖDEYEMEMİŞİZ DOĞRU HAPSE BORCUN 5 İKEN 10 OLUYO NASIL ÇIKACAZ İŞİN İÇİNDEN.DEVLET BABANIN KERAMETİNİ BEKLİYORUZ ALACAKLI ÇEKİ ALIRKEN DÜŞÜNECEK YA BU ADAM ÖLÜRSE BEN KİMSEN ALACAM DİYE ŞİMDİ ANLAŞIN HAPSİ KALDIRALIM DERLERSE ALACAKLILARDA SONUNDA HAPİS OLDUĞUNU BİLDİĞİ SÜRECE AYAKLARINI DİREYECEKLER SU SARTLAR DIŞINDA OLMAZ DİYECEKLER.AMA HAPİS OLMAZSA ELLERİNDE KOZ OLMAYINCA MECBUREN UYGUN ÖDEME PLANI ÇIKARACAKLARDIR.SONUNDA HAPİS OLDUĞU SÜRECE BU İŞ OLMAZ ZATEN ANLAŞSAK SU AN ANLAŞIR KALDIRIRIZ HAPİS KARARLARINI BU BİR ÇÖZÜM DEĞİL İŞ YAPMIŞ GİBİ GÖZÜKMEK İSTYOLAR.MERTCE ÇIKSA DESELER Kİ SU SÖYLE OLACAK İÇİM YANMAYACAK Bİ O TARAFA Bİ BU TARAFA ANLAMADIK GİTTİ.ADLİ PARA CEZALARINI KALDIRIN BİZ BORCUMUZU ÖDERİZ SİZ MERAK ETMEYİN O KADAR.ANKARALI

    YanıtlaSil
  16. arkadaslar yardımcı olun lutfen daha ılk mahkememde tutuklama kararı cıktı anlamadım avkat zaman kazanmak ıcın ılk mahkemeye gırmedı savunma yapmadan karar verıldı ne yapmalıyım

    YanıtlaSil
  17. katılıyorum. yönetici arkadaşlar hedef göstersinler ki bizde direk olarak o vekilleri arayalım ve faks çekelim..

    YanıtlaSil
  18. DOĞRUDAN AF YOK-

    Değişiklikler hakkında bilgi veren AKP Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, tasarıyı hem yeni ceza usulüne uyarladıklarını hem de çek suçlarında karşılaşılan sorunları çözdüklerini söyledi.

    Köylü, düzenlemenin yaklaşık 2 bin kişiyi etkilediğini, belki bunlardan 1000-1500'ünün cezaevinden çıkacağını ifade ederek, "Ancak doğrudan af diye bir şey yok" dedi. Köylü, özellikle odacı, kapıcı gibi kişilerin vekil tayin edilmesinden dolayı yaşanan mağduriyetlerin giderileceğini belirtti.

    Hükümetin bu yasama döneminde Genel Kurul'dan geçirmeyi düşündüğü yasa, bu hafta Adalet Komisyonu'nda alt komisyon raporunun ele alınması bekleniyor. Yasanın verilecek önergelerle yeniden düzenlenmesi bekleniyor

    YanıtlaSil
  19. cemil çiçekin çek yasası ile uzaktan yakından alakası yok. haziran ayından beri ekonomiden sorumlu devlet bakanı ali babacanın raporu bekleniyordu. rapor verildi. 2010 yılı bütce yasa tasarısı komisyondan 20 kasımda çıkacak ve meclis genel kuruluna gelecek. chp bu taslak yasalaşırsa anayasa mahkemesine verecek. bütce tasarısı hükümet için çok önemli. yurt dışından gelecek paralar bakımından önemli maddeler içeriyor. mesela isviçre bankaları gibi. bu yüzden çek yasa taslağında bankaların onuru da alındı. hepimize geçmişolsun bayrama kadar hapislikler bitecek

    YanıtlaSil
  20. DEMEK ÇEK ÖDEMEYENE HAPİS DOĞRU DEĞİL... DEMEK SADECE TÜRKİYE'DE VAR BÖYLE BİR UYGULAMA.

    BABACAN BU SARF ETTİĞİ SÖZLERİN FARKINA YENİ Mİ VARDI?
    NEDİR BU GÜNKÜ SÜREÇTE BU KELİMELERİ SÖYLETEN??

    BU BASKIYI KURMAK, BU NOKTAYA GELMEK KOLAY OLMADI, ANCAK KONJOKTÜREL ORTAMDAN FAYDALANMAK ELİMİZDE. BU ABUK SUÇ CEZA UYGULAMASININ NELER YAŞATTIĞINI NE DURUMA DÜŞTÜĞÜMÜZÜ İÇEREN FAKSLARINIZI ÇEKİN LÜTFEN!

    YAKIN ZAMANDA GÜNDEME GELMEZSE BU YASA, YENİDEN HASIR ALTI EDİLİP BİR BAŞKA BAHARA KALACAKTIR...

    SAYGILAR
    SERTAÇ.

    YanıtlaSil
  21. DEĞERLİ ARKADAŞLAR; YUKARIDADA BELİRTTİĞİM GİBİ 10 ADET MEKTUBUMU HAZIRLAYIP, 7'SİNİ AKP MİLLETVEKİLLERİMİZE, 3'NÜ CHP MİLLETVKİLLERİMİZE, 1'DE MHP MİLLETVEKİLİMİZE GÖNDERİLMEK ÜZERE PTT'YE VERDİM, BİLGİLERİNİZE. PAZARTESİ; KALDIĞIM YERDEN ÇALIŞMALARA DEVAM EDEREK. EDEREK; TA Kİ, YASA T.B.M.M'DEN GEÇİP, RESMİ GAZETEDE YAYINLANANA DEK VE CEZAEVİNDE OLUPTA; BİZİM DURUMUMUZDA OLAN ARKADAŞLARIMIZIN TAHLİYELERİ BAŞLAYANA DEK, YILMADAN USANMADAN VE DAHA ÇOK ÇALIŞARAK, İNŞAALLAH; KURBAN BAYRAMINDAN EVVEL, O ÖZLEMLE BEKLEDİĞİMİZ; HÜZÜNLÜ ÖZGÜR GÜNLERİN SEVİNCİNİ YAŞAMAK NASİP OLANA DEK, HAKLI OLAN DAVAMIZDA; ÇALIŞMALARIMIZA HIZLA DEVAM. TÜM KATILIMCILARA; SEVGİ VE SAYGILARIMLA. Hasan(Barışçı)-Mersin.

    YanıtlaSil
  22. DEĞERLİ ARKADAŞLAR; HEPİNİZ TARAFINDAN BİLİNECEĞİ ÜZERE ŞU SON BİRKAÇ GÜNLÜK ÇALIŞMALARIMIZ DAHADA BİR ÖNEM KAZANDI. ANCAK; BU ÇALIŞMALARIMIZI YAPARKEN, YASAL ÇERÇEVELER İÇERİSİNDE; HAK ARAYIŞI İÇİNDE OLALIM VE HATTA BANA GÖRE, GEÇ KALINMIŞTA OLSA; YASA LEHİMİZE ÇIKTIĞINDA, HER ŞEYE RAĞMEN TEŞŞEKÜR EDEN BİZ OLALIM. BİZLERİN AMACI; ÖZGÜRLÜKLERİMİZE KAVUŞMAK DEĞİLMİ? O ZAMAN; BİRAZ DAHA SABRIMIZI ZORLAYARAK, ALLAH'IN İZNİYLE; HEP BİRLİKTE ÇALIŞIYORUZ VE İNŞAALLAH BAŞARACAĞIZ. TEKRAR SAYGILARIMLA. Hasan(Barışçı)-Mersin

    YanıtlaSil
  23. BU AKŞAM ÖZELLİKLE; SİTEMİZDEN HEPİMİZ GÖRSÜN DİYE, HUZURLARINIZDA; İŞİN TA BAŞINDAN BERİ, HEPİMİZDEN DAHA ÇOK EMEĞİ GEÇEN VE BİZLERİ DOĞRU YÖNLENDİREN VE BİLGİLENDİREN; DEĞERLİ CÜNEYT HOCAM'A VE DEĞERLİ EMRE KARDEŞİME, ÇOK AZ OLACAK AMA; SAYGILARIMI, SEVGİLERİMİ VE TEŞEKKÜRLERİMİ, CANI YÜREKTEN, KENDİLERİNE GÖNDERİYORUM. Hasan(Barışçı)-Mersin

    YanıtlaSil
  24. arkadaşlar hepimizin bir hikayesi var ve hepside gerçekten çok acıklı.benim başımdan geçenleri anlatıp sizi sıkmak istemiyorum.bende yaklaşık bir yıl önce iflas eden bir arkadaşınızım.yıllarca gece gecemi gündüzümü verdiğim 40 kişinin üzerinde personelin çalıştığı şirketim; daha önce bizlerle çalışabilmek için günlerce kapımızda gezen sevgili bankaların saldırısı sonucunda talan edildi.benim ve ailemin tüm mal varlığımız evlerimiz dahil kaybettik kredi teminatı olarak verdiğimiz tüm müşteri çeklerimiz vadesinden önce tahsile konulduğu için tüm müşterilerimizde bundan zarar gördü ve üstünede ödeyemediğimiz çeklerimiz yüzünden şimdi hapis cezasıyla karşı karşıyayız ve bende yurtdışına çıktım.ancak eğer paranız yoksa her nereye giderseniz gidin hayat çok zor.çek mağdurlarının sayısı her yerde başka artık şehir efsanesi gibi konuşuluyor ama gerçek olan şu ki çok büyük rakamlara ulaştı.tok açın halinden anlamaz dedikleri gibi ama sadece biz içinde olduğumuz durumun ne kadar acı olduğunu biliyoruz görünen o ki kimsenin umurunda değil çünki bazılarının vatanı bölmek gibi çok daha önemli görevleri var.benim diyeceğim şu ki gelin kaç milyon kişiysek çekten aranan yada çek mağduru hepimiz aynı gün toplanıp teslim olalım ben en önde içeri girmeye hazırım.bakalım bu kadar insanı nereye sığdıracaklar.

    YanıtlaSil
  25. sn devlet büyükleri ben vatanımı millettimi polisimi askerimi seven biriyim ama şimdi öyle bir konuma geldimki yanımdan bir polis geçse yakalamam olduğu için elimde olmadan antipati duymaya başladım adli parayı yatırabilsem alacaklıya faydası yok zaten adli parayı yatırma gücüm de yok kaçak kaçarak gezdiğim için ne iş yapabilirim bunu siz devlet büyükleri olarak idrak edemiyorsanız sizdende birşey olmaz zaten olmadığı içinde bizler bu hale geldikya asıl suçlu sizsiniz hiç bakmıyormusunuz bu insanların çek ödeme şekline sorun bankalara bizlerin hiçbir çekimizmi ödenmedi yoksa son zamanki çeklerimizmi sizler suçluyu suçsuzu ayıramayacak kadar acizsiniz bizler terörist değiliz o sizsiniz bunun bilincinde olan devlet büyüklerimizin önünü kesmeyin bizlerin çoluk çocuğu karımız anamız hepsi mağdur yuvalar yıkıldı birçoğuda yıkılmak üzere günahımızı almayın bedelini mutlaka birgün ödersiniz bizler saygın insanlarız ve borcumuzu ödeyeceğiz bizim namusumuzdur açın önümüzü borcumuzu ödeyelim açmazsanız allah sizide bizim gibi yapsın ben bu ülkeye 10 yılda 40 milyon doların üzerinde dövüz soktum 200 kişinin üzerinde insan çalıştırdım bunların ahı tutacak sizi 40 milyon dolar soktum 40 bin lira için polisimizle köşe kapmaca oynuyoruz

    YanıtlaSil
  26. Asıl mağdur çeklerini tahsil edemediği için kendi çeklerini ödeyemeyen iş adamları ve esnaflar diyor herkes. O zaman şöyle bir çözüm olamazmı:: Bana çıkan çek cezası (adli para cezam veya karşılığı kaç gün hapisse) alacaklı olduğum, elimde karşılıksız çekleri bulunan adama çıkarttığım çek cezaları kadar eksiltilsin. Belki pratikte biraz zor uygulanır ama çok adilane bir çözüm bence..

    YanıtlaSil
  27. şimdi insan bu durumda neler yapar..
    1- sahte kimlik düzenler
    2- muhtara kayıt yaptıramaz
    3- kayıt olmadığından okula çocuğunun kaydını yaptıramaz.
    4- cebinde 50 lira oldumu en mutlu insan odur.
    bu maddeler uzar gider de insan onursuz ne yapar ?
    kendi insanının onurunu haysiyetini yok eden ey hükümet bizi devlet babaya düşman etme.. bırak milliyetciliğimzile övünelim. 35 aydır kaçak yaşıyorum arkadaşlar. sabrım ppamuk ipliğine bağlı ama bi umut deyip yinede faksler çekiyor, kontörüm kadar arıyorum.. hüzünlü bi akşam yazmak istedim sadece.

    YanıtlaSil
  28. Protesto edilen senet sayısı yüzde 50, karşılıksız çek sayısı ise yüzde 10arttı. Hapishaneler, çek ve senetlerini ödeyemeyen işadamlarıyla dolu

    İzmir Ticaret Odası (İTO) meclis toplantısında karşılıksız çek ve protestolu senet sayısındaki artış masaya yatırıldı. İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, sanal ekonomide son dönemde olumlu gelişmeler görülmesine rağmen, reel ekonomide kriz kaynaklı sıkıntının devam ettiğini söyledi. Demirtaş, şöyle dedi:
    “Merkez Bankası faiz indirimlerine 11 aydır devam ediyor. İndirimler, toplamda 10 puana ulaşarak yüzde 6.75 seviyesine düştü. Japonya’da sıfır faiz olduğu dikkate alınırsa, daha da inebileceğini düşünüyorum. Emtia fiyatları artmaya devam ediyor. Altın tarihi rekorları altüst ediyor. İMKB kriz öncesi seviyelerine yaklaştı ve 2009 rekoru kırdı. Ama ne yazık ki sanal ekonomideki iyileşme, reel ekonomide yok, kan ağlamaya devam ediliyor. Protesto edilen senetlerde yüzde 50’lik artış söz konusu. Karşılıksız çek sayısı ise yüzde 10 arttı.”

    Caydırıcı önlem şart
    Çek Kanunu tasarısı taslağıyla ilgili üyelerinin görüşlerini almak istediklerini belirten İTO Başkanı, “Hapis cezasını ağır bulanlar var. Ama, ‘Cezasını çekmeli’ diyenler de var. Biz de henüz, ‘Hapis cezası olsun’ diye bir görüş oluşturmadık. Meslek ahlakının korunması, çekin ödenmesi için caydırıcı önlemler de alınmalı. Bu konuda üyelerin görüşleriyle tavır belirleyeceğiz” diye konuştu.
    İTO Meclis Başkanı Necip Kalkan da karşılıksız çek nedeniyle hapis yatan birçok işadamı bulunduğunu, bu soruna mutlaka çözüm getirilmesi gerektiğini ifade etti. Kalkan, “İşimiz gereği Buca Cezaevi’ne de gidiyoruz. Örneğin, orada bir bölüm var. 55 kişi kalıyor. 45’i karşılıksız çekten ötürü cezaevinde. ‘Hapis cezası kaldırılsın’ demiyorum ama bu işe bir çözüm getirilmesi gerekiyor” dedi.

    YanıtlaSil
  29. gerçekten bu haberlerin rehavetine kapılmayalım...sonuna kadar faxlara ,aramalara devam edelim..daha da fazla.. bunlar politikacı bir gün söylediklerini ertesi gün değiştiriyorlar..kontörünüze kuvvet..engin

    YanıtlaSil
  30. ARKADAŞLAR HAKKI KÖYLÜ HABERİ ESKİ HABERDİR VEYA BALON HABER MORALİNİZİ BOZMAYIN HERSEY ÇOK GÜZEL OLACAK.ALLAHIN İZNİYLE İNŞALLAH ANKARALI HASAN

    YanıtlaSil
  31. ARKADAŞLAR ATO İTO BÜTÜN BU KURULUŞLAR.KURULUREN ESNAF VE İŞ ADAMLARINA FAYDA SAĞLAMAK AMACIYLA KURULMUŞ DAHA SONRA PARA BABALARININ ELİNE DÜŞMÜŞTÜR.YARIN TELEFON AÇIP SORSAK CEK KANUNU NASIL BİR KANUNDUR GEÇERLİLİĞİ VARMI DESEK VALLAHİ BİLMEZLER.BİZİM MORALİMİZİ BOZAMAYACAKLAR BİZİM BİRTEK DOĞRUMUZ VAR ONLARI YERİNE VE ZAMANA GÖRE DEĞİŞKEN DOĞRULARI VAR MUCADELEYE DEVAM HANİ BAŞBAKAN DİYORDUYA BİZ BU YOLA KEFENLE ÇIKTIK VALLA BİZDE KEFENLE ÇIKTIK HİÇ FARKETMEZ ARKADAŞIM ÇOLUĞUNA ÇOCUĞUNA KAVUŞANA KADAR DEVAM ALLAH YARDIM ETSİN HEPİMİZE

    YanıtlaSil
  32. Çek mağdurlarına yeni formül

    Hapis cezası kalıyor, çek borçlusuna taksit geliyor

    Şebnem HOŞGÖR / VATAN


    Çek mağdurlarına yeni yasa ile hapis cezasının kaldırılmasının ekonomideki kriz ortamını besleyeceğinden endişe eden Adalet Bakanlığı yeni bir formül geliştirdi. Buna göre çek borçları kredi kartı gibi yeniden yapılandırılarak taksitlendirilecek

    Ekonomİk kriz nedeniyle artan karşılıksız çek suçundan cezaevine girecek binlerce kişi ile halen cezaevinde bu suçtan bulunan bin 500 kişi için çek yasasında formül arayışı sürüyor. Ekonomik kriz ortamı da dikkate alınarak, çek borçlarının kredi kartlarındaki gibi yeniden yapılandırılarak, 1 yıl içinde taksitle ödenmesine imkan tanınması düşünülüyor. Adalet Bakanlığı, ekonomiyle ilgili bakanlık temsilcileri, TBMM Adalet Komisyonu yönetiminin yer aldığı komisyon, piyasadaki çeklerin ödenme oranlarını düşüreceği bunun da ekonomideki kriz ortamını besleyecek yansımalara yol açacağı endişesiyle hapis cezasının kaldırılmasına sıcak bakmadı. Komisyonda, en makul çözüm olarak, kredi kartlarında olduğu gibi çek borçlularına borçlarını 1 yıl içinde taksitler halinde ödeme imkanı tanınması formülü üzerinde ağırlıkla durulduğu öğrenildi.

    Komisyonun önümüzdeki hafta yeniden toplanacağı bildirilirken, yapılacak toplantıda borçların yeniden yapılandırılarak taksitlendirme formülüne paralel olarak, hapis cezasının nasıl uygulanacağına ilişkin hükümlerin netleştirilmesi bekleniyor.

    (BU OLUMSUZ HABERLER NİYE SADECE CNN VE VATAN DA ÇIKIYOR BİLEN VARMI )

    YanıtlaSil
  33. BENDE CUMHURBAŞKANLIGI SİTESİNDEKİ YORUMLARA ÇEK MAGDURLARININ ZOR DURUMLARINI ANLATIYORUM İNŞAALLAH BU DURUMU MECLİSE İLETİYORLARDIR.

    YanıtlaSil
  34. ARKADAŞALAR BU GÜN PAZAR.LÜTFEN HEPİMİZ EN AZINDAN KENDİ ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ İÇİN ADALET KOMİSYON ÜYELERİNE,BAKANLARA VE BAŞBAKANA MEKTUP HAZIRLAYIP YOLLAYALIM.YİNE AYNI ŞEKİLDE BU GÜN FAX LARA YOĞUNLUK VERELİM.TAHMİNİMCE BU GÜN BÜTÜN FAX NOLARI HAFTA İÇİ GİBİ MEŞGUL OLMAZ.PAZARTESİ MECLİSE GELDİKLERİNDE BİNLERCE FAX I VE MEKTUBU GÖRSÜNLER.AZ KALDI ARKADAŞLAR.SAYGILARIMLA
    CAN MERT

    YanıtlaSil
  35. arkadaşlar 2005 in 6 cı ayına kadar hapis cezaları adli para.karşılıksız çek.cinayet.gasp.tecavüz her türlü ceza 2/5 olarak ceza infaz ediliyordu.bu hükümet bütün suçları 3/5 olarakcezaların yatarını yüksltti fakat adli para cezasını 5/5 olarak değiştirdi burdan anlaşılan o ki hükümet sadece çekten yatanları ve yatacakları en tehlikeli ve sakıncali suçlu olarak ilan etmiş oldu.

    YanıtlaSil
  36. selam arkadaşlar ; arkadaşlar 14.11.2009 ve 15.11.2009 tarihinde bülent arınç ile görüştüm,benim bilgim yok adalet bakanı ile görüşün ve 12 tane aslan gibi vekiliniz var onlara bilgi verin ama benim bildiğim muhalefetet bu konuya yanaşmiyor kendilerine oy toplamak istiyorlar herhal dedi ? akp sami güçlü ile görüştüm bana dediği bir kaç kişiden oluşan bir komisyon kurun ve ankara ya benim yanıma gelin dedi.akp abdulkadir aksu ile görüştüm derdimi dinlemeden tamam oğlum yasa çıkacak sen tasalanma dedi,çoçuk kandırırcasına.MHP oktay vural ile görüştüm,sandalye sayıları fazlası ile yetiyor isteseler çıkarırlar neden bizi bu çirkin oyuna alet ediyorlar amaçları oy toplamak dedi.akp ayşenur bahçekapılı ile görüştüm ,MHP,CHP muhalefeti arayın karşı çıkan onlar onlarıda arayın derdinizi onlarada anlatın bizlik sorun yok sorun çıkaran muhalefet dedi.rıdvan yalçın^'ı aradım az kaldı ama borçlar kanunu bitmeden bu gündeme gelmez buda 1 yılı alabilir dedi.BENİM ANLADIĞIM ŞU HÜKÜMET ÖNCE TERÖRİST ABDULLAH ÖCALANI AF EDECEK SONRA İSE BİZ ÇEK TERÖRİSTLERİNİ BIRAKACAK...Bunun için bence her ne olursa olsun bir araya gelip meclise çıkalım oda olmazsa dağa çıkacağız...Zaten 1 yıldan önce çıkmayacakmış yasa dağda bekleriz orada polis yok tutuklama yok.hükümet toprak veriyor maaş da veriyor daha ne oradan borçlarımızı öderiz..

    YanıtlaSil
  37. 36 DA YAZAN ARKADAŞIM ELİNE DİLİNE SAĞLOK.BASKIYA DEVAM,TEKRAR TEKRAR ARIYACAĞIZ TAKİ KANUN ÇIKIP HEPİMİZ ÖZGÜRLÜĞÜMÜZE KAVUŞANA KADAR.

    YanıtlaSil
  38. ARKADAŞLAR BU ÇEK YASASI ÇOK SAÇMA.BENDE 8 AY YATTIM BEN ADALET BAKANINDAN GÖRÜŞDÜM ŞUANKI MECLİS BAŞKANIYLA HAPİS KALKACAK DEDİ AMA 2 SENE GEÇTİ BEN 8 AY YATTIM.YİNEDE DEĞİŞCEK DIYORLAR .AMA BU HÜKÜMETİN YAPACAĞİ İŞ DEĞİLİNANIN PIYASADA GÜNLÜK 100MILYAR FAKTORINGDEN PARA DONUYOR ANLIYACAĞİNİZ TEFECILER İSTEMİYOR HAPİS KALMASIN BİZ SÜMÜRGE ÜLKESİYİZ .AVRUPA VEYA AMERİKA İSTESE DEĞİŞİR AKPNİN YAPACAĞİ İŞ DEĞİL AKP EMİR KULU .SİZ BORCLULAINIZDA ANLAŞİN BEN ÇOK UĞRAŞDIM AMA YİNEDE 8 AY YATTIM ALLAH ESNAFLARIMIZ KURTARSIN VEYA KAÇIN TESLİM OLMAYIN KESİNLİKLE KAÇIN ORDA GİRMEK ÇOK KOLAY ÇIKMAK ÇOK ZOR .KİMSEYE İNANMAYIN .ÇİKSAYDI GECEN SENE ÇIKARDI .TAM MEÇLİSTEYİDİ MEÇLİS TATİL OLDU .AMA BEN VE BENİM GİBİLER BU MİLLETVEKİLLERİNE HAKKİMİ HELAL ETMIYORUM SELAMLAR ARKADAŞLAR

    YanıtlaSil
  39. 36 da yazan arkadaş diyemedinmi muhalefet her gün çek yasasının insan haklarına aykırı olduğunu meclis kürsüsünden bangır bangır bağırıyor 1 kerede sizden biri çıkıpta yasayla ilgili konuşsun insan haklarına aykırıdır desin

    utanın ey iktidar utanın vatandaşı artık aptal yerine koymaktanda vazgeçin gereken neyse onu yapın kaldırın şu hapside samimi olduğunuza inanalım

    YanıtlaSil
  40. BAŞBAKAN DEMİN TV DE KONUŞUYOR HER KONUŞMASINDA OLDUĞU GİBİ (ÖZGÜRLÜKLER ÜLKESİ DİYOR)).ÇOK KOMİK YA.BU ADAMLARIN ALLAHTAN KORKUSU YOK.AMA HER FIRSATTA DİNİ SUİSTİMAL EDİYORLAR.ALLAH BUNLARIN HEPSİNİN BELASINI VERECEK İNŞALLAH.UMARIM BİZİM ÇEKTİKLERİMİZİN ON KATINI YAŞARLAR.

    YanıtlaSil
  41. arkadaşlar ali babacan haberini doğrulatabildikmi...saygılarımla adanalı 3434

    YanıtlaSil
  42. no 40 a cevap ; dediğim sadece şunu dedim bana dediki arınç

    aslan gibi vekillerin var onlara söyle dediğin de sayın

    bakanım bunlar kuyruklu aslan ama anlamıyorlar dedim :)

    bunlar kaşar birader baskı yapmamız lasım sadece bunu bilirim pes etmek yok ALLAH aşkına ....

    YanıtlaSil
  43. "Bankaya gosterilen teminat oraninda cek karnesi keside limiti" cozum olarak ilgili Meclis Komisyonunun dikkatine sunulamaz mi arkadaslar ? Bu sekilde;
    1- cek odenmeme,
    2- cezai mueyyide,
    3- tahsil edememe(cunku banka %100'unu odeyecek),
    4- mafya kiskaci,
    5- mahkemeleri mesgul etme,
    tamamen tarihe karisir.

    YanıtlaSil
  44. 32 de yazan arkadaşım merak etmıs neden çek magdurları ile ilgili hep olumsuz haberler neden vatan ve cnn de cıkıyor diye arkadaşım o ysyın organları ve hürriyet mıllıyet ve bırcok gazete sn aydın doganın doganın bırde dogan faktorıng diye fabtorıng fırması var dogan grubuna ılan verdıgınde sana fatura keserler bu faturanın altın su ıbare yazar ıs bu fatura bedelı dogan faktorınge odenecektır dıye yanı o gazete parayı hemen kendı faktorıngı olan dogan faktorıng ten alır sen dogan faktorıng ıle muhatab olursun yanı O SORDUGUN YAYIN ORGANLARI bır FAKTORING cının cunku

    YanıtlaSil
  45. moralimizi bozacam ama her halde bu yasa çıkmayacak.rezillige devam,bu adamlar daha bizim niçin hapis yattıgımızı bile bilmiyorlar,işimiz zor.

    YanıtlaSil
  46. DEĞERLİ ARKADAŞLAR; HAFTA BAŞINDAN CUMARTESİ GÜNÜNE KADAR, FAKS; MEKTUP VE GÖRÜŞMELER HUSUSUNDA GEREKLİ ÇALIŞMALARI YAPTIĞIM, DÜŞÜNCESİNDEYİM. PAZAR GÜNÜ BOŞ DURACAĞIMA; MAİL ADRESLERİ BELLİ OLAN, MİLLETVEKİLLERİMİZE; BAKANLARIMIZA, GAZETE VE MUHTELİF ODA BİRLİKLERİNE TAM OLARAK 155 ADET MAİL GÖNDERDİĞİMİ BELİRTİRİM. HERHALDE; BU MAİLLERİN HİÇ DEĞİLSE %25'İ OKUNUR DİYE DÜŞÜNÜP, BUNUDA; HEPİMİZ ADINA KAR HANESİNE YAZIYORUM. PAZARTESİ GÜNÜNDEN İTİBAREN; FAKS VE MEKTUP KONUSUNA YOĞUNLAŞACAĞIM VE ARA SIRA BİRKAÇ MİLLETVEKİLİMİZİDE HAFTA BOYUNCA ARAMAYA ÇALIŞACAĞIM. DEĞERLİ ARKADAŞLAR; ALLAH'IN İZNİ VE HEPİNİZİN ÇALIŞMALARIYLA, O ÖZLEMLE BEKLEDİĞİMİZ, HÜZÜNLÜ ÖZGÜR GÜNLERİMİZ İNŞAALLAH, ARTIK ÇOK UZAKTA OLMAZSA GEREK DİYE DÜŞÜNÜYORUM. TÜM KATILIMCI ARKADAŞLARIMA; SAYGILARIMLA. Hasan(Barışçı)-Mersin

    YanıtlaSil
  47. arkadaşlar yukarıda bir arkadaş güzel birşeye değinmiş amerika isterse yaparlar bunların bir halt yiyeceği yok gelin obamaya ulaşmaya çalışalım ona özgürlüğümüzün elimizden alındığını anlatalım ulaşmanın vardır mutlaka bir yolu bizi dinlemek zoruna bizde onun bir eyaleti sayılırız

    YanıtlaSil
  48. suçluyuz...

    memur olup devlete yük olmadığımız için,

    katma değer yaratarak GSMH destek olduğumuz için,

    istihdam sağladığımız için,

    her zaman son kuruşumuza kadar ödeme yapıp kendimiz borç aradığımız için,

    bugüne kadar yüzlerce çek ödeyip son bir iki çeki ödeyemediğimiz için,

    suçluyuz hala sisteme güvenip yola devam etme kararlılığında olduğumuz için,

    ASIN BİZİ BİTSİN !!!

    YanıtlaSil
  49. 47 DE YORUM YAPAN ARKADAŞ EYALET DEĞİL SÖMÜRGE KELİMESİ DAHA DOĞRU BİR SEÇİM BENCE
    AYRICA AMERİKAYI OBAMA YÖNETMİYOR
    O SADECE KUKLA
    BURDAKİLER GİBİ

    YanıtlaSil
  50. kafayı yıyecegım galıba.hergun takıp edıyorum burda yazılanları ve elımden geldıgı kadar uygulamaya gıdıyorum.ama bıktım artık yaa.cıkarsınlar su yasayı.ve gercekten ınanmak ıstıyorum cıkacagına.yarın eşimi görmeye gıdıcem.kapalı goruşe.47 gundur ıcerde.45 milyara yatıyor.ona guzel haberler goturmek ıstıyorum her hafta ama nafıle.oda her hafta gıttıgımde dıyo bana yasa cıkıcakmıs dıye.gazeteleri fian takıp edıyorlarmıs.ve orda hayat surdurmke cok cok ama cok zormus.su an oda psıkoljık olarak cok kotu bır durumda.normalde yasam tarzı bu tur durumlara aykırı bır ınsan.ve orda olmayı hazmedemıyor.cok zorumuza gıdıyo.cıkarsınlar odeyelım.ıcerdeyken nasıl odeyeleım.avukatları 5 verın 10 verın deyıp kapatalım dosyaları dıyorlar.benım param olsa zaten oraya dusmeden kapatırdım bu borcu.benımde psıkoljım alt ust oldu.evlendıkten bır hafta sonra ıcerı gırdı.cok sıkısık bır durumdayım su an.galıba yakında bende onun yanına gıdıcem.evlenırken bır suru esya aldık ortak.ve senetlerım var odeyemezsem eger yolum orası gozukuyor.ha bu arada cezaevının bır lafı varmıs:af var,tahlıye var,yasa var dıye.yanı anlayın artık sızde.son kez yalvarıyorum artık cıksın artık.1 sene sonra cıkarsa bu yasa zaten gerek kalmaz.cezası 15 ay.o zamana oda cıkmıs olur.ama gecen o gunlere yazık degılmı.kımse kımsenın ozgurlugunu kısıtlayamaz anlasınlar artık bunu.

    YanıtlaSil
  51. arkadaslar moralinizi bozmayınız mutlaka bır çare bulacaklar bu adamlar sadece alacaklıyı düşünmüyorlar bizim gibi zor durumda olanlarıda düşünüyorlar eğer bu kanun bizim aleyhimizde olsaydı daha ocak ayında çıkardı ben çok üst düzeyle görüştüğümde alacaklının durumu var ama konjektürde belli bir çare arıyoruz dıyor moral bozucu yazılar yazıp bazılarına moral kazandırmayın çok umutlu yazılar yazıpta hem rehavete kapılmayalım hemde ters bir durumda yıkılmayalım

    YanıtlaSil
  52. Adalet bakanlığı daha önce Gaziantep Ağır Ceza Mahkemesinin kararı için kanunun yararına bozma istemiş ve 10. Ceza Dairesi bu kararı bozmuştu. Bakanlık şimdi de Adana 3. Ağır Cezanın kararına karşı aynı yola gidiyor ve daire erken ibraza beraat kararını da bozuyor. Pes! Diyoruz.
    Lehe kanun uygulamasını bu derece dar yorumlayarak hukukun temel ilkesini dairenin hiçe saymasına hayret ediyoruz.
    10. Ceza Dairesi adaleti hiçe sayarak çek hamillerinin hamiliğine soyunmuş. Yüksek yargıçların adaleti bu ise yandı millet.
    Bazı okurlar hükümetten beklentiler konusunda benim beklentilerimin kötümser olmasına kızıyorlar, hatta ağır bir dille beni eleştirenler oluyor. Ben bu blogda onlarca yazı yazdım. Benim yazılarım çalışmalarım ortada, neye karşı olduğum çok açık. Benim, yalan yanlış haber ve yorumlar ile hayal tacirliği yapmamı hiç kimse beklemesin. Blogların şöyle 10 aylık geçmişine bakın, bloglarda karşılıksız çek ile ilgili doğru düşüncelerin yayılmasına bu blogun öncü olduğunu göreceksiniz.
    Evet, maalesef hala kötümserim. İşte hükümet yargı işbirliği ile hukukun iğdiş edilişi açık seçik ortada. Hükümetin yargı üzerinde baskı oluşturarak istediği sonuca gitmesi sadece çek suçlarına özgü bir olay değil. Hükümet yargıyı denetim altına alarak siyasal programını yürürlüğe koyma gayreti içersindedir ve ne yazı ki ülkenin geleceği hukuk ve adalet adına hiçte iç açıcı değildir.
    Umut CGK ve iptal istemimizi götürebilirsek Anayasa Mahkemesi’nde.
    Gözyaşları fayda etmiyor, yüreklerinin kulakları sağır. isimsiz tek

    YanıtlaSil
  53. ARKADAŞLAR AVRUPA UYUM YASALARIN DA BU ÇEK MESELESİDE VAR .BU YASAYI ÇIKARMAK ZORUNDALAR NEDENİ BİZLER DEĞİL AVRUPALI BİROKRATLARA TATLI GÖRÜNMEK .BİZ DÜNYADA NESLİ TÜKENMİŞ BİR YASANIN KURBANIYIZ PARAN YOKSA YAŞAMA YA ÖL YADA YAKINLARINDAN AYRIL .SEN DAĞDAKİLERİ ŞEHRE İNDİRECEĞİNE ÖNCE BOŞU BOŞUNA HAPİSTE YATAN VATANDAŞINI HATIRLA .VE ONLARI AİLELERİNE KAVUŞTUR İÇİNİZDE BİRAZ VİCDAN VARSA VE ALLAH KORKUSU VARSA ÇIKARIN ARTIK ŞU YASAYI.SABRIMIZ TÜKENİYOR DAHA VAHİM DURUMLAR OLACAK .EN AZINDA BENİM İÇİN

    YanıtlaSil
  54. arkadaşlar,yasa hapis cezası ile çıkacak,anlaşma yolu olacak,yani bundan ne anlaıyoruz,eski tas eski hamam olacak.Bu arada sevindirici bie haber,vekillerden adli para cezasının ne olduğunu,çek-e hapisle bir alakası olmadığını,milletin asıl derdinin adli para cezası olduğunu anlayanların sayısı hükümet dahil 8 kişi oldu.Yanlış duymadınız sekiz kişi oldu...Hükümet,muhalefet,komisyon hala çek ile adli para cezasının farkını A-YI-RA-MI-YOR.....işin komik tarafı alacaklıların % 90 ı da hala çekten hapis yatıldığını sanıyor...Ciddi söylüyorum.Adli Para cezasının ne olduğunu bilen yok.Adli Para Cezası kalkınca belki de çekte hapis kalkmadı diye sevinecekler.....

    YanıtlaSil
  55. Bu yasa çıkacak, hapislik kalkacak başka yolu yok...

    YanıtlaSil
  56. cekler af ne zaman cıkıyor magduruz lutfen artık af cerın yaa yeter esır olmak dıll mılletın yasam tarzı dısrda hayt varken ıcede yatmak dıll turkıyede kac mılyon ınsan vardır cek magduru cııden yater ama babasınz sızde eyy devlet buklerı cokunuzdan ayrı kaldınız mı hıc ha ben daha 16 yasnda bır genc kızım ve 2aydır babam ezaevıde nolursunız artık af verın affff

    YanıtlaSil
  57. Çek hacmi 400 milyar TL’ye gidiyor, mağdurların isyanı da artıyor


    Son dönemde en çok çek mağdurlarından mesaj alıyorum. 65 bin esnafın hapis cezası riski ile karşı karşıya olduğu söyleniyor.
    Meclis’te bir yasa taslağı var… Bu taslaktan beklenti büyük… Gördüğüm kadarıyla yasa yapıcının da zor çek mağdurlarının da işi zor… Hapis cezasının kaldırılması mümkün değil. O zaman çek defterleri, banknot makinesine dönecek, piyasadaki güven sarsılacak. Bütün tarafların bir araya gelip, iyi bir yöntem bulmaları gerekiyor. Bakan’ın da belirttiği gibi 327 milyar TL’lik bir likit yerine geçen enstrümanı ve sonuçlarını bir çırpıda yok etmek mümkün değil.

    http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/12952860.asp?yazarid=254&gid=61

    DERHAL BU YAZARA FAX-MAİL VE TEL İLE ULAŞALIM.ELDEN BİŞEY GELMEZ,ÇÖZEMİYORUZ,ÖYLEYSE HAPİS CEZALARINA DEVAMMI EDİLECEK YANİ.YAKIŞTIRAMADIM DOĞRUSU

    YanıtlaSil
  58. Tasarı Adli Para Cezasına devam ve çok daha ağır bir şekilde hazırlandı. 22.12.2009 tarihinde kamuoyuna duyurulacak ve 31.12.2009 itibari ile resmi gazetede yayınlanacak.Herşey hazır. Şuan sadece oyalama süreci ile oyalanmamız sağlanıyor. Kesin tarihleri yazdım. Bu yazıma yorum yazmanıza gerek yok. Sadece 22.12.2009 tarihinde yapılacak açıklamalardan sonra ben son kez bir şeylerin üzerine parmak basıcam 22.12.2009 da görüşmek üzere.

    YanıtlaSil
  59. Bunlar banka tetikçisi. Kendisi Capital Dergisi yazarı tarafı baştan belli. Ekonominin patronu çekte hapis diye bir şey olmaz diyor bunlar hala piyasaya güven sarsılır diye provakosyon yapıyorlar. Yeni Şafak gazetesindeki Babacan röportajından niye kimse bahsetmiyor???? Zorlarına mı gitti ne ?

    YanıtlaSil
  60. ekm2510 aşağıdaki maili gönderdim.lütfen arkadaşlar sizlerde tepkinizi dile getirin!!!!saygılar

    can mert

    SN.ATEŞ,



    SORARIM SİZE A.B. DE HİÇ BİR ÜLKEDE ÇEKE HAPİS CEZASI OLMADIĞINI,SADECE DÜNYADA TÜRKİYE DAHİL 2 ÜLKEDE ÇEKE HAPİS UYGULANDIĞINI VE EVRENSEL HUKUKTA ÇEKE YANİ BORÇTAN DOLAYI HİÇKİMSENİN ÖZGÜRLÜĞÜNDEN KISITLANAMAYACAĞINI BİLİYORMUSUNUZ??? PEKİ BU EVRENSEL HUKUK KARARLARINA BİZİMDE ANAYASAMIZDA AYNEN YER VERDİĞİMİZİ VE A.B. UYUM YASALARI ÇERÇEVESİNDE TÜRKİYE OLARAK İMZALADIĞIMIZ PROTOKOLLERE İSTİNADEN ÇEK DAHİL HİÇ BİR BORÇTAN DOLAYI HİÇKİMSENİN (DOLANDIRICILIK HARİÇ,ODA ZATEN T.C.K. AYRI CEZAYA TABİDİR) ÖZGÜRLÜĞÜNDEN ALIKONULAMAYACAĞINI BİLİYORMUSUNUZ??? GÜNÜMÜZDE İKTİDAR DAHİL OLMAK ÜZERE HERKEZİN AĞZINDA DEMOKRASİ VE HUKUK SAKIZ EDİLİRKEN NEDEN EKONOMİK KIRİZİN ETKİSİYLE ÇEKLERİNİ ÖDEYEMİYEN İŞADAMLARI VE ESNAFIN BU HUKUKSUZLUĞA TABİ TUTULDUĞUNU EN AZINDAN KENDİNİZE SORMANIZI VE KÖŞENİZDE BU SORULARIN CEVABINI BİZLERLEDE PAYLAŞMANIZI İSTEMEMİZ SİZCEDE HAKKIMIZ DEĞİLMİ??? ÇEKE GÜVENDEN BAHSEDERKEN SENETLE MALINI SATAN,CARİ HESAP İŞ YAPAN VE HATTA ÇEKTENDE DAHA FAZLA YAPTIRIMI OLAN MAHKEME KARARIYLA ALACAĞI OLAN İNSANLARIN ALACAKLARI İÇİN NE GİBİ BİR YAPTIRIM DÜŞÜNÜLDÜĞÜNÜDE AÇIKLAMAYI DÜŞÜNÜRMÜSÜNÜZ??? KISACASI ŞU AN İTİBARİ İLE 68.000 İŞADAMI VE ESNAFIN ÇEKTEN (ADLİ PARA CEZASI ) DOLAYI CEZAEVLERİNDE YATTIĞINI VE 680.000 KİŞİNİNDE ARANMASI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜRSEK HERHALDE BU HAPİS OLAYININ ÇÖZÜM OLMADIĞINI BİLAKİS TOPLUMUMUZDA AİLE FACİALARINA NEDEN OLDUĞUNU VE İÇERDE YATAN İNSANLARIN VEYA ARANMASINDAN DOLAYI İŞ YAPAMAYAN İNSANLARIN BIRAKIN BORÇLARINI ÖDEMEYİ,ÇOCUKLARINA SÜT ALACAK PARAYI NERDEN BULMASINI BEKLİYORSUNUZ??? UNUTMAYALIMKİ HUKUK SİZ DAHİL HERKEZE BİR GÜN LAZIM OLUR!!!



    SAYGILARIMLA
    CAN MERT

    YanıtlaSil
  61. yani içler acısı bir durumdayız.ne yapsak boş.bu yasa çıkmaz çıkartmazlar.bu hükümet hiç bir halt etmez.onların derdi başka.benim artık hiç umudum yok...

    YanıtlaSil
  62. HAPİS CEZASI YOK ADLİ PARA CEZASI VAR DERKEN GERÇEKTE AVRUPA BİRLİĞİ UYUM YASALARINA DA KAMUFLE GELMİŞ OLUYOR BU SİSTEMİ ECEVİT HÜKÜMETİ GÜZEL TIRNAK İÇİ ALIP YAPMIŞ ERDOĞAN DA BU MİRASTAN GELEN AVANTA PARAYI YİYOR BİZ YAPMADIK BİZ ÖZGÜRLÜKLER ÜLKESİYİZ DİYOR İŞİNİ BİLEN BİLİR KILIÇINI GÜZEL KULLAN DİYOR SEN İŞ ADAMIYDIN(HALİS TOPRAK)KIZDIM HERŞEYİNİ ALDIM(AYDIN DOĞAN)ALIRIM DER O ZAMANIN PADİŞAHI SULTAN ERDOĞAN ONA NE YENİ GELİNİN 1 HAFTALIK KOCASININ HAPSE ATILMASI ONA NE YILLARDIR KAÇMAN O ZAMANIN SULTANI ERDOĞAN KIRILMAYIN AMA YASA DAN PAKETTEN AF BEKLEMEYİ BIAKALIM BİZ İŞ ADAMIYIZ DÜŞTÜK AMA KALKINCA BU ÜLKEYE İŞ YAPMAYACAM ENDONEZYA VAR,ROMANYA VAR,KAMBOÇYAVAR NE İŞİN VAR BU SULTAN ERDOĞAN LA BENCE...

    YanıtlaSil
  63. 58 DE ki yazılar gerçektir arkadaşlar.

    YanıtlaSil
  64. Sayın Rauf Bey,

    yazınızda çekle ilgili hapis cezası devam etmeli diyerek görüş bildirmişsiniz. Bir ekonomist olarak size soruyorum;
    1 - Hapis cezası almış olan bir borçlu borcunu nasıl ödeyecektir?
    2 - karşılıksız çek miktarındaki artış sizce karşılıksız çekte yetersiz ceza nedeniyle mi yoksa ekonomik kriz nedeniyle mi? aşka bir deyişle cezanın kaldırılması bir yana arttırılması halinde karşılıksız çek sayısında buna bağlı azalma olacağı konusunda mantıklı bir açıklama yaparsanız arkanızdayım.
    3 - Tüm dünyada sadece türkiyede uygulanan karşılıksız çekte hapis cezası uygulamasını, yada ekonomisine bu şekilde güvenilir bir araç (çek) kazandırma fikrini neden bir tek biz dahi türk milleti uyguluyoruz?
    4 - Ekonomiye alıp satarak ticaret ile katılan, istihdam yaratıp vergi veren kişiler ödeme güçlüğü çektiklerinde hapis cezasına çarptırılıyor. ekonomi yazarları "alın-verin- ekonomiye can verin" diyerek TV filmi çekiyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?
    5 - Çekini ÖDEYEMEYEN ile ÖDEMEYEN i ayıramayan denetleme ve hukuk sistemimiz yok mu ? öyleyse kurunun yanında yaş da yansın yani öylemi? odun mu bu insanlar...bu ne güzel çözüm böyle... yine dahiyane...


    Bakın konuya alacaklı açısından da bakıyorum. alacaklı olmaz ise borçlu olmaz, borçlu olmaz ise alacaklı olmaz. Alacaklıyı garanti altına alan hiçbir ekonomik sistem yok tüm dünyada. Ticaret risk taşır. Risk alırsınız yatırım yaparsınız. kar elde etme ihtimaliniz vardır. fakat garantisi yoktur. Bu kurallar hem borçluyu, hem de alacaklıyı bağlar. Hukuk sistemi ise işin sadece kötü niyet kısmında devreye girmelidir. Kötü niyet olması halinde zaten iş ticaretten çıkar. Konunun özü budur. Devlet iyi bir denetim mekanizması kuracak ki kimse dolandırılmayacak. ama aynı şekilde borçlu olanı da koruyacak ki borcunu ödesin. alacaklıyı da koruyacak ki borçlunun asgari yaşama limitleri dışında elde ettiği 1 tl ye el koyacak. Ha bu zor olan mıdır? evet zor olandır ama doğru olandır. doğru olan zor diye kolay olan yanlışları doğru göstermek size yakışmıyor....

    İyi çalışmalar...

    YanıtlaSil
  65. 58 ve 63 de yazan arkadaş.Gerçek senin yazdığın değil,GERÇEK KARŞILIKSIZ ÇEKLERDE UYGULANAN İNSANLIK DIŞI,ANAYASA VE YASA TANIMAZ UYGULAMALARDIR.BİZLERİ İÇERİ ATTIRDIĞINIZ SÜRECE DAHA ÇOK BEKLERSİNİZ ÇEKLERİN ÖDENMESİNİ.BEN BU KONUDA YÜCE YARGIYA SONUNA KADAR GÜVENİYORUM.AKSİNE BİR KARAR ÇIKARSADA Kİ ÇIKMAYACAK , EĞER ÇIKARSA PAŞA PAŞA YATARIZ.BU KONUDA KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN.BİZİ KİMSE DÜŞÜNMESİN BİZ KENDİMİZE YETERİZ.ÇÜNKÜ BİZİM İÇİMİZDE DAHA ÖLMEYEN İNSANİ DUYGULAR VAR.EN AZINDAN VATAN MİLLET SEVGİSİ VE YARGI İNANCI VAR.ALLAH KORKUSU VAR.ÜÇ KAĞITÇI OLSAYDIK CEZAEVLERİNDE OLMAZDIK.SAYIMIZ ÇOĞALDIKÇA DAHADA GÜÇLENİYORUZ.EN İYİSİ ZAMAN BIRAKALIM BUNU.
    BİR CÜMLEDE ARKADAŞLARIMA.....
    İNANMAYIN BÖYLE ŞEYLERE,BU ASLINDA MÜCADELENİZE SAHİP ÇIKMANIZI DAHA DA PEKİŞTİRMELİ.DAHA GÜÇLÜ OLUN.BİRLİKTE HAREKET EDİN.HEPİNİZE SAYGILAR

    YanıtlaSil
  66. 58 DE YAZAN ARKADAŞIM BÖYLE MÜMEMCİM EDASIYLA YAZMAYI BIRAKTA OZAMAN NE YAPMAMIZ GEREKTİĞİNİ SÖYLE!!!!22-12-2009 TARİHİNDE YAZSAN NE YAZAR YAZMASAN NE YAZAR??? İŞE YARAYACAKSAN KENDİNİ ŞİMDİ GÖSTERDE EN AZINDAN HAYIR DUALARINI AL!!!!
    CAN MERT

    YanıtlaSil
  67. 58 ve 63 te yazan arkadaşlar yada arkadaş
    ben intihar etmeyi düşünüyordum erteledim tek sebepte bu çek yasasının lehimize çıkacağına olan inancım
    şimdi bu yazdıklarından sonra erteleme arkadaş git intihar etmi diyorsun?
    ÖLÜMÜMÜN TEK SEBEBİ SENSİN BUNU BURADAN İLAN EDİYORUM DUYURULUR

    YanıtlaSil
  68. DAVA ARKADAŞLARIM BEN 8 AY YATTIM BU YASA CIKMASI İÇİN KAMAUYU YAPMAK LAZIM 200 KİŞİ BULALIM ANKARAYA BAŞBAKANLIĞA GİTELİM BASIN AÇIKLAMASI YAPALIM MEDYAYIDA CAĞIRALIM YEMİN ETYORUM HABERLERE ÇIKSIN BİR HAFTADA YASA ÇIKAR YEMİN EDİYORUM BU OLAYI YAPMAMIZ OLSUN AMA DIKKAT EDERİM İNFAZI OLANLAR GELMESİN BU İŞ BÖYLE OLUR AKPNİN YAPACAĞİ İŞ DEĞİL DERTLERİ BİZ DEĞİLİZ BİR LAF VAR ZENGİNİN KEYFİ GELENE KADAR FAKİRİN CANIN ÇIKAR BEN 8 AY YATTIM AMA BU OLAY BANA ÇOK KOYDU BİRDE DEĞERLİ ARKADAŞLAR AVRUPA İNSAN HAKLARINA MAHKEMESİEN MURACAT YAPMAK LAZIM SAYGILAR ANKARAY AGİTİEECEKSE BEN GELİRİM 05386653949

    YanıtlaSil
  69. ARKADAŞLAR KİM BU 58 DE YAZAN PROVAKOTÖRMÜ ACABA NERDEN BİLİYORMUŞ ACABA HER ŞEYİN HAZIR OLDUĞUNU MADEM BU KADAR KESİN KONUŞUYORSUN BİR İP UÇLARI VERDE BİZLERDE BİLELİM GARDIMIZI ONA GÖRE ALALIM BOŞA KÜREK ÇEKMEYELİM HERKESE SAYGILARIMLA

    YanıtlaSil
  70. ARKADAŞLAR FAX LARA VE MEKTUPLARA SON GAZ DEVAM!!!

    YanıtlaSil
  71. 67 DE YAZAN ARKADAŞ GİBİ BENDE KATILIYORUM BENİMDE ÖLÜM SEBEBİM SEN OLURSUN 58 DE YAZAN ARKADAŞ

    YanıtlaSil
  72. 58 ve 63 deki aynı 'BAYKUŞ'

    bak bakalım senin sülalende 'bayrama kalmaz filanca, sonra fişmanca ölecek' diyen 'kara haberci' akrabaların var mı?

    mutlaka vardır, hem sen daha gelişmişsin 'zamanlama' olarak kesin tarihte veiyorsun...

    ama senden dürüstçe, dediklerim olmaz sa 'eşek gibi anıracağım' demeni beklerdik..

    velev ki 'kara' yerine 'ak' kehanette bulunmuş dahi olsan aynı sözü vermen gerekir..

    iyimser veya karamsar olabilirsin bu senin sorounun ama 'şaklabanlığa' müsait değiliz..

    YanıtlaSil
  73. No 58 bende bu haftaki sayısal sonuçlarını rica etsem lütfeeenn :)

    YanıtlaSil
  74. ARKADAŞLAR KİM NE YAPABİLİYORSA YAPSIN!!! FAX ÇEKEBİLEN FAX ,TELEFON AÇABİLEN TELEFON,SMS YOLLAYABİLEN SMS,MEKTUP YOLLAYABİLEN MEKTUP AMA EN AZINDAN BUNLARDAN BİRKAÇINI YAPIN LÜTFEN.HİÇKİMSE İÇİN DEĞİL KENDİ ÖZGÜRLÜĞÜNÜZ İÇİN!!!

    YanıtlaSil
  75. 58 DE YAZAN ARKADAŞIM BELKİ BİRAZ AĞIR OLACAK AMA SENİN GİBİLER İÇİN ATALARIMIZIN BİR SÖZÜ VAR!!!İTİN DUASI KABUL OLSAYDI GÖKTEN KEMİK YAĞARDI:)
    CAN MERT

    YanıtlaSil
  76. 58 de yazan arkadaş belliki atıyor yoksa kimliğini yazardı. anlamadığım yöneticinin bu mesaja neden yer verdiği? burada hayata pamuk ipliği ile bağlı insanlar var, açıkca yazmışlar zaten. bir bildiği olduğuna inanıyorsa yönetici bunlarıda ortaya koyarak yayınlasın lütfen, yoksa böyle altından kalkılamayacak sonuçlara yol açacak mesajlara yer vererek sorumluluk almasın.

    cinocan

    YanıtlaSil
  77. ADLİ PARA CEZASI MAGDURU DOSTLAR
    Bu gunku gazete haberlerine baktıgımızda Dogan grubu yayınların
    çek yasa tasarısının aleyhimize çıkması için yogun kulis yaptıgını goruyoruz.Bu duruma musade edecekmiyiz.

    YanıtlaSil
  78. 58 de yazan arkadaş için bir arkadaşımız it duasını örnek vermiş.bence itler hafif kalır yanında yine arkadaşım çok kibarmış:))böyle provakötörler olacak moral bozmak yok.biz hakkımızı en kötü ihtimal anayasa mahkemesinden alırız.oda olmadı AHİME gideriz.bu işi engellemeye çalışanlar artık kendilerine başka meslek baksınlar:)))

    YanıtlaSil
  79. Bu Faktoring çiler üzülmesin hapis cezası kalkıyor diye,

    eskiden "Senet kırmak" deyimi vardı. sonra "çek kırmak" başladı. yani ticaret devam ettiği sürece çek olmasa da -KIRMAK - devam edecektir.

    O nedenle boşuna bizim moralimizi bozmasınlar...

    YanıtlaSil
  80. 58 de yazan kendinibilmez şahıs arkadaşın dedigi gibi it ürür kervan yürür saçma sapan konuşupta milletin moralini bozma sen ne yazarsan yaz bu yasa çıkacak ve herkez özgürlügüne kavuşup çalışıp borcunu ödeyecek şünkü bizim alllaha inancımız sonsuz biz allaha güveniyoruz buda sana kapak olsun kendini bilmez O HARİÇ HERKEZE SEVGİLER SAYGILAR KONYADAN HASAN

    YanıtlaSil
  81. VAY VAY VAYYYYYY ARAMIZA KİMLER KATILMIŞ TARİHDE VERİRLER HATTA SAAT KAÇDA ÇIKACAK ONUDA SÖYLEDE TAM OLSUN KABUL ETMEYİZ.ARKADAŞLAR BASKIMIZLA DERDİMİZİ ANLATTIK YA HERKESE HALA DA MUCADELE EDİYORUZ ZORUNA GİDİYO AVUKATLARIN TEFECİLERİN OLSUN OLSUN İYİ OLUR AMA BİZİM İSTEDİĞİMİZ GİBİ OLACAK İNŞ.BİZLER BU ÜLKENİN NAMUSLU TİCARET ADAMLARIYIZ ALLAH C.C. DOĞRUNUN YANINDADIR.BİZ BUNU BİLİR BUNU SÖYLERİZ.MUCADELEYE DEVAM ÇATIR ÇATIR ÇATLASINLAR HARAMZADELER.ANKARALI HASAN

    YanıtlaSil
  82. arkadaşlar herhafta önümüzdeki hafta genel kurulda diyorlar ne olacak bu halimiz bilen varmı my way abi, cüneyt abi ,sayın kader ankara hukuklu mağdur 07 kimler geldi kimler geçti hatta şeker abla gibiler bile ama biz hala burdayız tam 11 ay oldu bekleyiş hala sürüyor ALLAH BUNLARA VİCDAN VERSİN hepimizim canına tak etti bence olumsuz veya olumlu bir karar mutlaka çıkmalı ,karar olumsuz bile olsa bir an önce olsa en azında kendimize ona göre bir yol çizeriz haksızmıyım...saygılarımla adanalı 3434

    YanıtlaSil
  83. Sadece ağlamak istiyorum artık , iflas ettikten sonra borçlarımın yarısından fazlasını ödedim ama daha sonra yakalamam çıktı ve ben kaçmak zorunda kaldım. Eğer yakalanmam olmasaydı şimdiye çoktan ödemiştim borçlarımı. Ama şimdi sadece ağlamak istiyorum. Garipya Evet Ağlamak İstiyorum.

    YanıtlaSil
  84. Arkadaşlar,

    58 de yazan gibi düşünenlerde vardır tabi ve olacaktır. Bunu değiştirmek mümkün değil.

    En zaından ben yaptığım tüm görüşmelerde böyle bir izlenim almak bir yana tam tersi izlenimler aldım. Aldığım izlenimler ve yapılan söylemlerde en kötüsü olarak bir erteleme ve yasanın bu erteleme sonuna kadar rafa kalkması var.

    Diyelimki onu yazan haklı çıktı. Hepimiz okuya yaza biraz da olsa hukuk bilgisine eriştik. Bu yasa Adli para cezasını korur şekilde diyelim. Olası sonuçlar.

    1. Bu yasa Anayasa mahkemesine giderse ki gidecek sonuç ne olur?
    2. Diyelimki Anayasa Mahkemesinde de hallolmadı AHİM e giderse ki gidecek sonuç ne olur?
    3. Diyelimki oda olmadı bunca insan hapse girerse sonuç ne olur.

    sadece bu 3 soruya mantıklı bir cevap verin sonucu zaten görmüş olursunuz.

    Eğer hukuk devletinden bahsediyorsak,

    Eğerki iktidar partisinde biraz akıl varsa ki var olduğuna inanıyorum

    Eğer iktidar partisinin çek mağdurlarına özel bir kini yada düşmanlığı yoksa ki yok

    Eğerki Hapse atılan insanların oradan borç ödeme yada ekenomiye katkıda bulunması gibi bir plan sözkonusu değilse ki değil

    Eğer Allah insanlara biraz akıl vermişse ki vermiştir

    Sadece ekonomik gerekçeler düşünülerek bu gerekçenin karşısında bunca önemli ve değerli gerekçe varken bu yasanın hapis cezası içerecek şekilde çıkmasının bir mantığı yoktur. Var diyen varsa bana mantığını anlatsın bende onlara inanayım.

    O nedenle o gibi yazıları okuyun dikkate alın ama olumsuz değil olumlu yönleriyle dikkate alın. Olumlu yönü şudur

    Bu tür yazılar bizi dahada birleştirmeli
    Bu tür yazılar bize güç vermeli ve çalışmalarımızı fazlalaştırmak anlamında bizi teşvik etmeli
    Bu yönde daha fazla çaba sarfetmeli ve onun dediği tarih geldiğinde biz başarmış olmalıyızki buradan ona kocaman bir

    :))))))))))

    gönderebilelim.

    saygılarımla

    YanıtlaSil
  85. --Çek borcu yeniden yapılandırılacak

    Çek Kanun Tasarısı üzerindeki çalışmalara yeniden hız verildi. Hükümetin yıl sonuna kadar yasalaştırmayı planladığı tasarı ile hem sahte çek vermeyi cezalandırmanın hem de cezaevine girmenin önlenmesi amaçlanıyor

    16 Kasım 2009 – 05:00
    Posta gazetesi/ ekonomi

    YIL SONUNA KADAR ÇIKACAK

    Kriz nedeniyle ödenemeyen çeklerle ilgili yasal çalışmalara hız verildi. Meclis’teki tasarının yıl sonuna kadar yasalaştırılacağı ifade edilirken, kriz ve benzeri nedenlerle çekleri karşılıksız çıkan ve hapis cezasıyla karşı karşıya kalanların borçlarının yeniden yapılandırılması formülü üzerinde çalışıldığı belirtildi. Hükümetin yıl sonuna kadar yasalaştırmayı planladığı tasarı ile hem sahte çek vermeyi cezalandırma hem de cezaevine girmenin önlenmesi amaçlanıyor.

    ÖDEME MODELİ TARTIŞILIYOR

    Kriz dönemlerinde çekle ilgili farklı çözümlere gidilebilmesi, hapis cezasının kaldırılması ve çek borçlarının belirli taksitlerle ödenebilmesi üzerinde duruluyor. Hapis cezası kaldırılırsa çeklerin ödenme oranlarının düşeceği kaygısı nedeniyle en makul seçeneğin, borçların bir yılda taksitler halinde ödenmesi ya da bir yılda bu borçların peyderpey ödenerek tamamlanması imkanı sağlanmasına çalışılıyor. Bu konudaki çalışmaların gelecek haftalarda bitebileceği ifade ediliyor.

    YanıtlaSil
  86. Merhabalar,
    çok yüksek cirolar yapan büyük bir şirketin sahibiyken annemin sağlık problemlerine 10 seneye yakın yapmak zorunda olduğum harcamalar sebebiyle
    arka arkaya çeklerim yazıldı daha sonraki çeklerimin yazılmasına
    en büyük sebep ise çek verdiğim kişilerin alacaklı olduğum şirketlerdeki alacaklarımın tamamına haciz koymaları bu sayede borcunuzun icra,avukat ücreti,gecikme faizi,harç paraları nedeniyle nerdeyse iki katına çıkmasına engel olamıyorsunuz.bu şartlarda hangi firma benimle çalışır,hangi firma bana iş verir,hangi elektrik faturasını ödeyebilirim vs.vs.
    Türk adalet sistemi alacağımın tamamını alacaklıya öderken senin işletmeni nasıl döndüreceğini hesaplamıyor.Beklentim, gerçekten para kazanan,katma değer yaratan,20 ayrı personelinin evinde ocağını tüttüren bir işletmenin ayakta kalmasına yardımcı olmak için en azından alacaklarımın bir kısmını bana ödeyerek
    işletmemin çalışmasının devamlılığının sağlanmasıydı.Türkiyedeki icra yasalarının baştan aşağıya değişmesi gerekmektedir.ki karşılıksız çekler ödenebilsin.Bütün bu kişiler köşe bucak kaçarak ticaret yapmaya çalışarak borçlarını ödemeye çalışıyor.adalet bunun neresinde.hapise girenin mi girmeyenin mi bu memleketin ekonomisine faydası olur devlet büyüklerinin düşünmesi gerekir.
    saygılarımla

    YanıtlaSil
  87. Çek borçlularının çoğunun borcu tefecilere.Onlara olan borç bitmez,zaten bitmesini de istemezler.Onun için hapis yatmak bence daha iyi. yat kurtul sonra benim neyimi alacaklar.zaten bitirmişler beni.vururuz falan dediler.sakın yaralı bırakmayın dedim sonra başınıza ben bela olurum.ölümden ötesi varmı yahu.vururlar da ölmezsem hiç değilse sonra işleyeceğim cinayetleri gönülrahatlılığıyla işler vicdan azabı çekmem

    YanıtlaSil
  88. SİTEMİZİ YENİ BULAN ARKADAŞLAR LÜTFEN SİTE İLETİŞİM BÖLÜMÜNE BİLGİLERİNİZİZ BIRAKIN YADA SN.JENARDİNİN SİTENİN SOL ÜSTTEKİ MAİL ADRESİNE ULAŞIN.SİZLERDE BİZLERLE BİRLİKTE BU UCUBE YASAYA KARŞI MÜCADELE EDİN.

    YanıtlaSil
  89. ARKADAŞLAR BU TÜR ASPARAGAS HABERLERE İNANMAYINIZ.

    1. HABERİN İÇERİSİNDE ''olabilir,yapılabilir'' GÖRDÜĞÜNÜZ HER HABER BİR AVUKAT TARAFINDAN YORUMLANARAK YAYINLANMIŞ HABERDİR.
    2. DOĞAN YAYIN GRUBUNDA ÇIKAN HER HABER DAHA EVVELKİ HABERLERE DAYANILARAK YAPILMIŞ VE EKLENTİLER KONULMUŞ HABERDİR.(DOĞAN GRUBUNDA DOĞAN FACTORİNG ŞİRKETİ VARDIR)
    3.ALEYİMİZE BİR HABER GÖRDÜĞÜNÜZDE YELKENLERİ SUYA İNDİRMEYİN.BİLİN Kİ BU HABERLER LOBİ FAALİYETLERİNİN BİR ÜRÜNÜDÜR.
    4.BU TARZ HABERLERDE FARKETTİYSENİZ KAYNAK BELİRTİLMEMİŞ.ADALET BAKANLIĞI,EKONOMİ BAKANLIĞI,ADALET KOMİSYONU VAR HABERDE.. ANCAK İSİM YOK.


    BU ARALAR NÖTR OLUNUZ.SİZE DENİLENLERİ HARFİYEN YAPMAYA ÇALIŞINIZ.FAX MEKTUP MAİL MSJ HERKES ELİNDEN GELENİN 2 KATINI YAPMALI.HERKES BİRŞEYLER YAPMALI

    YanıtlaSil
  90. SİTE İÇİN İLETİŞİM

    jenardi_ak@hotmail.com

    YanıtlaSil
  91. ARKADAŞLAR LÜTFEN ŞU HABERİN YAZARINA TEPKİ MAİLLERİNİZİ YOLLAYIN.
    http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/12952860.asp?yazarid=254&gid=61

    YanıtlaSil
  92. DEĞERLİ ARKADAŞLAR OLUMSUZ HABERLERİ BİR KENERA BIRAKALIM.HAFTA SONU ADANA CHP MİLLETVEKİLLERİNE BİR KAÇ İŞ ADAMI ARKADAŞIMLA BERABER ADLİ PARA CEZASINI ÇOK İYİ ANLATTIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUZ.ÖZELLİKLE HULİSİ GÜVEL BEY BU KONUNUN TAKİPÇİSİ OLDUKLARINI İLGİLENDİKLERİNİ AMA NE ZAMAN VE NASIL ÇIKACAĞINA DAİR ÇOK NET ŞEYLER SÖYLEMEDİLER.ŞUANDA BU YASA İLE İLGİLİ ÇOK BASKI OLDUĞUNU VE ÖNCELİKLİ OLDUĞUNUDA BELİRTTİ.AYRICA ADANA AKP VEKİLLERİNE YİNE AYNI PARTİNİN BİR TEŞKİLATINDAN YÖNETİMDEN BİR ARKADAŞIMIZIN VASITASIYLA ADLİ PARA CEZASINI ANLATABİLECEĞİMİZ ŞEKİLDE FAKSLAR ÇEKİLDİ VE OKUTULDU.AMA DAHA ÇOK BASKI KURMAMIZ GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNMEKTEYİM.MUTLAKA BİZİM LEHİMİZE BİŞEYLER ÇIKACAK DİYE DÜŞÜNÜYORUM.AYRICA BAZI HABER VE YORUMLAR GÖRÜYORUM ÇOK SAÇMA GELİYOR.ÖZELLİKLE ÇEK BORÇLARI YENİDEN YAPILANDIRILACAK DA TAKSİDE BAĞLANACAK DİYE.YAV ZATEN BUNU ŞİMDİDE YAPABİLİYORUZ BUNA ENGEL YOK.DÜZENLİ ÖDEYEBİLSEK GİDİP BORÇLULARIMIZLA ANLAŞABİLİRİZ.ONUN İÇİN BU HABERLERE İTİBAR ETMEYELİM ÇOK ÇALIŞALIM.ÖNÜMÜZDE AZ BİR ZAMAN VAR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.SAYGILARIMLA MURAT...

    YanıtlaSil
  93. Cemil çiçek şuan habertürk'te çek kanunu ile ilgili konuşuyor.

    YanıtlaSil
  94. cemıl çıcek bızlerı anlatıyor bu hafta gorusulecegını soluyor

    YanıtlaSil
  95. hadı arayın arkadaslar bu son sansımız bakın cemıl cıcek bakanlar kurulunda gorusuldu dedı ve konuyu bu hafta cozuceklerını soledı hadı lutfen arayalım beraber

    YanıtlaSil
  96. Arkadaşlar,

    Cemil Çiçek in söyledikleri kısaca şu

    bakanlar kurulunda 2 madde olarak gündeme gelmiştir

    Bir tarafta alacaklılar var

    bir tarafta çeki yazıp ödeyemeyen ve ödemeyenler var. Hepsini aynı kefeye koymuyoruz. (ödeyemeyenle ödemeyeni)

    Çek ekonomide önemli bir yer tutuyor. Bu bir güven unsuru. Çeke güveni de sarsmamalıyız. Çünkü içinden geçtiğimiz ekonomik durumda çeke güven azalmasıının olumsuz sonuşları olur.

    Ali Babacan ilgili arkadaşlarla görüşüyor.
    Zaten adalet komisyonundada belli başlı yönleri tamamlandı

    Bir hafta içinde bununla ilgili düzenleme yapılacak

    kısaca böyle

    YanıtlaSil
  97. SLM, CEMİL ÇİÇEK 1 HAFYATA KADAR İŞLEM TAMA DİYOR AMA...LEHİMİZDEMİ?? ALEYHİMİZDEMİ?? BAKALIM NE ÇÖZÜM SUNACAKLAR..MÜCADELEYE DEVAM..ADLİ PARA CEZASINDAN KAYNAKLANAN HAPİS CEZASINI HATIRLATMAK LAZIM..

    YanıtlaSil
  98. SON DAKİKA
    Hükümet Sözcüsü Çiçek: " Haksızlığın giderilmesi için bugün bir karar aldık KEY ödemeleri ile ilgili.

    İkinci olarak çek kanunu ile alakalı bir konu var. Çek vermiş yada ödeyememiş olanlar olabilir. Bu işi ihtiyat haline getirmiş insanlarda var. Bundan dolayı bankaların durumu da var. Bir toplumsal talep geldiği için konu üzerinde durmak gerekti. Ancak halen son şekli verilmedi. Çek konusu piyasada güven ve istikrar yoludur. Çekin güvenilirliği ortadan kalkarsa sorunlar getirecektir. Özellikle içinden geçtiğimiz ekonomik sıkıntılarda hesaba katılırsa son bir değerlendirme daha yapacağız Sayın Babacan konuyu konuşacak ve bir hafta içinde netleştireceğiz.

    CEZALARI ARTTIRACAK YENİ DÜZENLEMEYE GİDİLECEK

    Üçüncü olarak, Ceza Kanunu'nun bazı maddelerinde değişiklik yapılmasıdır. Bunlar haberleşmenin gizliliğini düzenleyen maddedir. Kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ile ilgilidir. Bununla ilgili cezalar ağırlaştırılıyor. Burada madde var. Haberleşmenin gizliliği, kişiler arasındaki konuşmaların kayda alınması, soruşturmanın gizliliği ve özel hayatı ihmal. Biz bunları suç haline getirmiştik ama konulan cezalar yeterli değil sanıyoruz ve yeni bir düzenleme yapma ihtiyacı duyduk.

    Önümüzdeki hafta bakanlar kurulu yapamayacağımız için son yaptığımız bakanlar kurulu. Bayramda köprü, otoyol ve belediye araçları ile ilgili bir karar alınması gerekiyordu. 30 Kasım Pazartesi 00:00'a kadar bir kolaylık getirilmiş oluyor. İsveç'in dönem başkanlığında çevre faslının açılabilmesi için Sayın Egemen Bağış konu ile ilgili bilgi verdi.

    Merkez Bankası yılda iki kez bakanlar kuruluna ve TBMM'ye bilgi veriyor. Büyük ölçüde ekonomik gidişat ile ilgili bir değerlendirme yapılmıştır.

    YanıtlaSil
  99. CEMİL ÇİÇEK İN AÇIKLAMASI,,(BİRAZ ÖNCE)

    bakanlar kurulunda görüşülen konular hakkında bilgi verdi

    bugün çek kanunu da bakanlar kurulunda görüşüldü ve 1 hafta içinde sonunca baglanacagını ifade etti

    çek ten magdur olanların oldugunu ve artık bu meselenin toplumsal bir ihtiyaç halini aldıgını,,,aynı zamanda çeklerini tahsil edemeyenlerinde oldugunu,,,ve harkesin beklentisi oldugunu,

    çekte güvenin kaybolmaması gerektigini,güven kaybolursa ekonominin duracagını söyledi

    1 hafta içinde ilgili bakanlar,,ali babacan ve adalet komisyonunca sonunca baglanacagını ifade etti.

    --------------------------------------------------

    YAPMAMIZ GEREKEN....(BENCE)

    ÖZELLİKLE.,,hapisin alacaklıyada yaramadıgını
    ödeyecek ler in bile hapis nedeni ile ödeyemedigini
    A N L A T M A K T I R,,

    YanıtlaSil
  100. çıra gibi yandık.....adanalı 3434

    YanıtlaSil
  101. Şimdi,

    demekki bu hafta son hafta ve çok önemli,

    bu haftadan sonra yapılacak fazla birşey kalmayacak.

    bu nedenle

    BU HAFTA BİR ANKARA DAHA YAPILMASINDA FAYDA OLMANIN YANINDA

    ÇOK YOĞUN BİR ŞEKİLDE FAX VE TELEFON TRAFİĞİNİN DOZU ARTIRILMALI

    VE MUTLAKA BU KONUDA

    ÇEKE HAPİS DEĞİL

    ADLİ PARA CEZALARI VE BUNUN HAPİSE DÖNÜŞMESİ İŞLENMELİ

    VE BİR ARKADAŞINDA YAZDIĞI GİBİ

    HAPİSİN ALACAKLIYADA YARAMADIĞI

    HAPİSTEKİ İNSANIN BORÇ ÖDEMESİNİN MÜMKÜN OLMADIĞI

    ANLATILMALI

    ANLATILMALI

    ANLATILMALI

    saygılar

    YanıtlaSil
  102. ARKADAŞLAR BİZE DÜŞEN İŞ BELLİ FAXLARLA SU AN ACİL DURUM ALARMI GİBİ ÖNEMLİ KİLİTLEYELİM SU FAX MAKINALARINI O KADAR BOŞERİN SİZ KİM NE DEMİŞ.ROTASI BELLİ OLMAYAN GEMİYE HİÇBİR RÜZGAR YARIM ETMEZ.HADİ ALLAH KOLAYLIK VERSİN.ANKARALI HASAN

    YanıtlaSil
  103. KESINLIKLE 10 KISILIK BIR GURUPLA ANKARAYA GİDİLMELİ

    YanıtlaSil
  104. CEMİL ÇİÇEGİN AÇIKLAMASI,,PEK TE ÜMİT VERİCİ DEGİL.,,,ANCAK

    BU AÇIKLAMADA,BENİ ÜMİTLENDİREN

    1,,,ARTIK BU KONU TOPLUMSAL BİR İHTİYAÇ HALİNE GELMİŞTİR
    2,,,İÇİNDE BULUNDUGUMUZ EKONOMİK SIKINTILARDA ,GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULARAK SON BİR DÜZENLEME YAPILACAKTIR,KELİMELERİ OLMUŞTUR.(LEHİMİZE BİŞEYLER DÜŞÜNÜLÜYOR AMA NE DERECE MESELEYE ÇÖZÜM OLACAK BİLİNMEZ)

    BU HAFTA ANKARAYA GİDİLMELİ,,
    ADALET KOMİSYONU VE ALİ BABACAN ARANMALI
    TÜM ARKADAŞLARIN,BÜTÜN GÜCÜNÜ BU HAFTA SARFETMELERİ

    HEPİNİZE KOLAY GELSİN ARKADAŞLAR.

    BEN BAŞLIYORUUM.

    YanıtlaSil
  105. DEĞERLİ ARKADAŞLAR BU HAFTA BİR ANKARA YAPILMASI KONUSUNDA BEN DESTEK VERİYORUM.2 KİŞİNİN MASRAFLARINI BEN KARŞILIYORUM.İYİ BİR EKİP SEÇİLMELİKİ BU ADLİ PARA CEZASINI İYİ ANLATABİLELİM.EMRE VE DİĞER İLGİLİ KARDEŞLERİME DUYURULUR.SAYGILARIMLA.MURAT ORKUN

    YanıtlaSil
  106. kesınlıkle ankaraya gıdılmelı ve gerekırse kamp kurulmalı

    YanıtlaSil
  107. ÇCEMİL ÇİÇEĞİN AÇIKLAMALARINDAN SONRA 18/11/2009 ÇARŞAMBA GÜNÜ SAAT:09.00 MECLİS BİNASININ ÖNÜNDE TOPLANIYORUZ.GELMEK İSTEYENLER İÇİN 0537 979 09 28

    YanıtlaSil
  108. DEĞERLİ ARKADAŞLAR EMRE ARKADAŞIM İLE GÖRÜŞÜP SALI GECESİ İÇİN ANKARAYA GİDİCEK EKİBİ AYARLAMASI İÇİN RİCADA BULUNDUK.EKİPTE SORUN OLMADIĞINI AMA MADDİ OLARAK SORUN OLDUĞUNU SÖYLEDİ.ÜSTÜMÜZE DÜŞEN HERKES GÖNLÜNDEN NE GEÇİYOR İSE EMRE KARDEŞİMİZİN HESABINA YARIN AKŞAM 5 E KADAR HAVALE YAPMASI GEREKİYOR.BEN 3 ARKADAŞIMDAN SÖZ ALDIM.LÜTFEN BU KONUDA DESTEK OLABİLECEK ARKADAŞLAR ELLERİNDEN GELENİ YAPSINLAR.ÇÜNKÜ BU HAFTA ÇOK ÖNEMLİ.AĞZI LAF YAPAN BİRİLERİNİN ANKARAYA GİTMESİ GEREKİYOR.SON KEZ BU ADLİ PARA CEZASININ ORTADAN KALDIRILMASI İLE ALAKALI BİLGİLENDİRME YAPMAMIZ GEREKİYOR.HAYDİ ARKADAŞLAR SON BİR GAYRET BU İŞ BİTECEK İNŞALLAH.MURAT ORKUN

    YanıtlaSil
  109. haydi arkadaşlar 2 kişininin masrafını çekmeye hazırım uncu28

    YanıtlaSil
  110. EVET İCRAAT BEKLİYORUZ ARKADAŞLAR.ANKARA EKİBİ HAZIR.DESTEK OLACAKLAR EMRE KARDEŞİMİZ İLE TEMASA GEÇSİN.BİZ BİR MİKTAR AYARLADIK AMA YETERLİ GELMEYECEKTİR.BİLİYORUM HERKES ZOR DURUMDA AMA İÇİMİZDEN YARDIMCI OLABİLECEK ARKADAŞLAR ÇIKACAKTIR.LÜTFEN BİRİLERİ UĞRAŞIYOR BANA GEREK YOK DEMEDEN ŞU İŞE EL ATALIM SON KEZ KENDİMİZİ İFADE EDELİM.ÖZGÜRCE DOLAŞABİLECEĞİMİZ GÜNLER ÇOK YAKINDA İNŞALLAH. SAYGILARIMLA . MURAT ORKUN

    YanıtlaSil
  111. 16/11/2009 ÇARŞAMBA GÜNÜ SAAT 9 DA MECLİS BİNASI DİKMEN KAPISI ÖNÜNDE BULUŞUYORUZ. HALA YASANIN ÇIKMAMA İHTİMALİ VAR DİYENLER,BEN OLUMSUZUM DİYENLER VARSA GELİP BİZİMLE BERABER OLSUNLAR.GÖZLERİYLE GÖRSÜNLER.

    BİZ DOLANDIRICI DEĞİLİZ. BUNU İSPATLAYALIM GELİN BERABER OLALIM

    YanıtlaSil
  112. BURDAKİ ARKADAŞLARDAN RİCAMIZ ÇALIŞMALARI 2 KATINA ÇIKARIN DEMİŞTİK.. ŞİMDİ 5 KATINA ÇIKARIN. FAX ARAMA VE MSJLARLA LÜTFEN BİZİ DESTEKLEYİN. TÜM SÜLALENİZE BU KONUYU YAYIN.BU HAFTA ÖLÜM-KALIM HAFTASI. LÜTFEN ARKADAŞLAR. ANKARAYA GELEBİLECEK OLANLARDA LÜTFEN GELSİNLER

    YanıtlaSil
  113. arkadaşlar son dönemece girdik, yakınlarımızı haberdar edelim,biliyorumki çeklerle başı dertte olup sadece hiç bir şey yapmayıp bu siteyi takip edenler var. onlara ricam lütfen onlarda birşeyler yapsınlar, eger yapmazlarsa hepimiz hapishane de görüşürüz.çarşamba meclisin hangi kapısında buluşacagımızı kesinleştirelim lütfen.

    YanıtlaSil
  114. hakikaten ya bu 58 de yazan arkadaş kim acaba tarih felan veriyo.kardeşim sana malum mu oluyor?yoksa uçuşa mı geçtin?

    YanıtlaSil
  115. Lütfen para durumu gönderebilecek olanlar 50-100 TL gönderelim.
    Istanbuldan gelmeleri çok önemli olan bayanlar var.Bu bayanların geliş-dönüşlerini sağlayalım.LÜTFEN DİKKAT...son virajdayız.

    YanıtlaSil
  116. ARKADAŞLAR LÜTFEN BİZ BAŞARIYA DOĞRU BİR ADIM ATTIKÇA BU 58 DEKİ GİBİLER BURDA ÇOAĞLACAK DEĞERLİ ADMİN ARKADAŞIM BİRAZDAHA DİKKATLİ OLMAK ZORUNDA LÜTFENN ARKADAŞLARIM 58 GİBİLERE CEVAPLAYARAK DEĞER VERMEYELİM BİZİM KONSANTRE OLMAMIZ GEREKEN KONU BU DEĞİL
    A.Y.

    YanıtlaSil
  117. DEĞERLİ ARKADAŞLAR; DEĞERLİ ARKADAŞLAR, DEĞERLİ ARKADAŞLAR. PANİK YOK; PANİK YOK VE PANİK YOK. GÜNLERDİR; AYLARDIR, BİLİNÇLİ BİR BİÇİMDE HEP BİRLİKTE BURADA VE BAŞKA SİTELERDE, HAKLI BİR DAVANIN MÜCADELESİNİ VERMEKTEYİZ, HEP BİRLİKTE. SONUNA KADAR ARKADAŞLAR SONUNA KADAR; ÇEK YASASININ ÇIKACAĞI SAATE KADAR HEP BİRLİKTE MÜCADELEYE DEVAM EDİYORUZ. ZATEN; BU BİLİNÇLİ MÜCADELE BAŞLATILMAMIŞ OLSAYDI VE DEVAM EDİLMEMİŞ OLSAYDI, YASA ALEHİMİZE OLARAK ÇOKTAN ÇIKMIŞ OLURDU. ANKARA HUSUSUNDA; EMRE KARDEŞİMLE GÖRÜŞTÜK, HERZAMAN DESTEKÇİSİ OLACAĞIM VE OLACAĞIZ. BURAYA KADAR GELMİŞKEN; İŞİ BIRAKMAK YOK VE AKSİNE, ŞU BİRKAÇ GÜNÜ; DAHA BİLİNÇLİ VE ÇALIŞARAK DEĞERLENDİRMELİYİZ. KALDIKİ; SAYIN CEMİL ÇİÇEK'İN AÇIKLAMASINDA, BİZLER İÇİN AZDA OLSA UMUT VERİCİ KELİMELER MEVCUTTUR. İŞTE BİZ O UMUDU; ŞU BİRKAÇ GÜNLÜK SIKI ÇALIŞMAMIZLA, LEHİMİZE; TAMAMEN LEHİMİZE ÇEVİREBİLİRİZ. PAZAR GÜNÜ; 155 ADET MAİLİ GÖNDERDİM, BUGÜN 5 MİLLETVEKİLİNİ ARADIM VE ANCAK; SAYIN MİLLETVEKİLLERİMİZDEN BEKİR BOZDAĞ'IN VE HÜSEYİN TANRIVERDİ'NİN DANIŞMANLARIYLA GÖRÜŞEBİLDİM. ÖZETLE; VEKİLLERİN TOPLANTIDA OLDUKLARINI, ÇEK YASASININ ÇIKMAK ÜZERE OLDUĞUNU, BİZİM DURUMLARI GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURARAK, SON BİR EKLEMELERİN OLACAĞINI İMA EDİP, DAHA FAZLACA BİRŞEY SÖYLEMEDİLER. YİNE BUGÜN; DAHA EVVEL GELEN MAİL DOĞRULTUSUNDA(EMRE'NİN GÖNDERDİĞİ) 14 ADET FAKSIMI İLGİLİ YERLERE GÖNDEREBİLDİM VE AYRICA; TAMAMI AKP MİLLETVEKİLİ OLMAK ÜZERE, 10 ADET MEKTUBUMU PTT'YE VERDİM. YARIN; YİNE AYNI HIZLA VE DAHA FAZLASIYLA, FAKS, MEKTUP, MESAJ VE MÜMKÜN OLDUĞUNCA TELEFON GÖRÜŞMESİ YAPACAĞIMI BİLMENİZİ İSTERİM. DEĞERLİ ARKADAŞLAR; ALLAH'IN İZNİ VE ŞU İKİ ÜÇ GÜNLÜK ÇALIŞMALARINIZLA, DAHA OLUMLU SONUÇLAR EDEBİLECEĞİMİZ, KANISINDAYIM. HERŞEY ÇALIŞMALARIMIZA VE SON DAKİKA GELİŞMELERİNE BAĞLI. O HALDE ARKADAŞLAR O HALDE; TÜM YORGUNLUĞUMUZA VE BIKKINLIĞIMAZA RAĞMEN, SON KALAN GÜCÜMÜZLE ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDELİM. TÜM KATILIMCI ARKADAŞLARIMA; SEVGİLER SAYGILAR VE BAŞARILAR DİLİYORUM. Hasan(Barışçı)-Mersin

    YanıtlaSil
  118. Arkadaşlar
    Ben 50 TL gönderebilirim.
    Nereye göndermem gerektiğini lütfen yazın
    2156

    YanıtlaSil
  119. ARKADAŞLAR YAPILAN BU BASKILAR ,TEPKİLER EKONOMİNİN ZOR DURUMDA OLAMASI ADLİYELERİN VE CEZA EVLERİNİN SIKIŞMASI ARTIK SONUCA GİDİLMESİNİ ZARURET KILDI.ARKADAŞLARA BAKIYORUM YORUMLARINDA DAHA FAZLA FELAKETİN GELECEĞİNİ YAZIYORLAR ŞU ANDAKİ YAŞADIKLARIMIZDAN DAHA FAZLA NASIL YAŞANIR,ODA ASMA OLUR ONUN İÇİN ALLAHIN İZNİYLE BUNDAN ÇOK İYİ SONUÇ ÇIKACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM VE ZAFER YAKINDIR LÜTFEN YÖNETİCİLERİMİZİN YOL GÖSTERMESİNDEN AYRILMAYALIM VE REHAVETE KAPILMADAN ŞU SON HAFTA ALLAHIN İZNİYLE ZAFERE HÜRRİYETİMİZE BİLİNÇLİ KOŞALIM.ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN.TİPONNE

    YanıtlaSil
  120. MİLLETVEKİLLERİ VE DİĞER İLGİLİLERİN E-POSTA ADRESLERİNİ YAYINLAMANIZ ÇOK İYİ OLUR.BİNLERCE E-POSTA İLE
    ÇELİŞKİLERİ ANLATIRIZ.
    KİMDE VARSA ACİLEN YAYINLASIN.

    YanıtlaSil
  121. ARKADAŞLAR O SAATTE BİZ ANKARADAYIZ .HERKESİ BEKLİYORUZ BU SON HAYKIRIŞIMIZ OLABİLİR.BİZİM ÖMRÜMÜZDEN YILLAR ALMAK İSTİYORLAR GELİN BİR GÜNÜMÜZÜ BİZ FEDA EDELİM.FEDA EDELİMKİ YARIN İÇİN GEÇ OLMASIN .HADİ ARKADAŞLAR ELELE ÇARŞAMBA GÜNÜ DOKUZDA MECLİS BİNASINA BİZİ FARK ETSİNLER .CANIMIZIN YANDIĞINI GÖRSÜNLER.bundan sonra beni ES ES09 olarak tanıyacaksınız .ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN .AMİN

    YanıtlaSil
  122. ES ES09
    ARKADAŞLAR ŞİMDİ SAYIN BAKANA ALİ BABACANIN ÖZEL KALEM MÜDÜRÜNE TAM 55 TANE MEİL ATTIM HADİ DEVAM EDELİM BUGÜN UYUMAK YOK SABAHA KADAR 500 BULACAĞIM BAŞKA YOLU YOK BİZLERİ GÖRMEZDEN GELEMEZLER.ozel.kalem@hazine.gov.tr HAYDİ KOLAY GELSİN

    YanıtlaSil
  123. 120 DE YAZAN ARKADAŞIM VEKİLLER E POSTALARINI OKUMUYOR!!!BİZLER VEKİLLERE TELEFON,SMS,FAX VE MEKTUP LARLA MADURİYETLERİMİZİ İLETİYORUZ.SİZDE BİZLE BERABER BU ETKİNLİKLERE KATILMAK İSTERSENİZ SİTENİN SOL ÜSTÜNDE SN.JENARDİ NİN MAİL AFRESİNDEN VEYA CEP TELEFONUNDAN ULAŞIRSAN SİZEDE GEREKLİ YÖNLENDİRMELERİ YAPAR.SİTEDE DİREK NUMARALARI YAYINLAMIYORUZ BİLGİNİZE.SAYGILAR

    YanıtlaSil
  124. Arkadaşlarım,ben 58 de yazan arkadaşa değinmek istiyorum biraz,hepimiz 58 de ki arkadaşların varlığından şikayetçi olmamalı aksine sevinmeliyiz.neden mi söyleyeyim;demekki haklı davamız ciddiye alınıyor,ajan provakatörler iş başında...bundan 2-3 ay evvel hiç böyle yazılar gördünüzmü burada hayır dimi...eee demekki rahatsız olanlar var yani..Güzel çok güzel...daha çok 58 deki arkadaş istiyoruz..bu demek oluyorki rahatsızlık veriyoruz.haydi mücadeleye devamm.Arkadaşlarım konuşanların hepsi boş konuşuyor yasa ile ilgili,hariçten gazel okuyan o kadar çokki.Tespitlerimi aşağıya sıralamak istiyorum bu konuda...
    1-Sn.Çiçek in konuşmalarından yasanın alehimize çıkacağı fikrine kapılmayınız.Eğer hükümet bu yasayı aynen çıkaracak olsaydı,Sn.Erdoğan dahil bu yasa ile ilgili kimse(hiç bir hükümet yetkilisi yorum dahi yapmazdı)
    2-Eski yasa uygulanacaksa idi neden değişiklik yapma gereği duyarakyarayı kaşıdılar..Aptal değil ki bu insanlar...
    3-Gerçekten Doğan grubunun çok büyük baskısı var bu konuda gazetelerinde yazılan eski yasa üzerinden söylev ve peşrevler insanların şevklerini kırmak bıkkınlık yaratmak ve panik havası estirerek başarısızlıkla sonuçlanmasını istiyorlar...
    4-Bu konuda Sayın Fatih ALTAYLI nın hakkını vermeden geçemeyeceğim.EN DELİKANLI OYMUŞ..diyorum.Gerçekten köşe yazısında bizlere destek verdi...Ayşe Arman kafayı sevgilisiyle,onun ilaçları vs ile bozmuş.Bir de ondan destek istemiştik.Yani diyeceğim odur ki;herkes rant sağlıyan okur kitlesinin peşinde..Bu bakımdan Sn.Fatih ALTAYLI ya bir kez daha yüreğine sağlık diyorum.Ve sizlerden de istirham ediyorum Habertürk e teşekkür mesajı çekin en azından.
    4-Gelelim bu son zamanda yapılacaklara;
    a-kesinlikle doğan grubu gazetelerini doğruyu yazana kadar ve yanımızda ,mağdurun yanında yer alana kadar okumayalım.Bunu yanlız kendimizle değil tüm eş,dost akaraba ve arkadaşlarımızla da yapalım.
    b-Tüm çevremize hatta yoldan geçen adama bile Adli para cezasını anlatalım,Faktöringlerin çirkin oyunlarını,bankaların oyunlarını anlatalım,hatta tüm eş dost ve tanıdık ve arkadaşlarımıza bankalardan kredi almamalarını,bu ekonomik krizde ödeyemeyeceklerini,hazır paranın tatlı fakat ödeyemeyince ne kadar acı olacağını bıkmadan anlatalım.her mağdur 1 kişiyi caydırsa 500.000 kişi kredi almaktan vaz geçer..
    c-Faiz haram ve günahtır.Bakın yüzbinlerce insanın,faiz yüzünden düştükleri duruma.Bir tarafta rantiye için insanlığını unutmuş insanlar,diğer tarafta bedbaht fakat insanca yaşamak isteyen insanlar...
    Gelin bu mücadelemizde İNSANLIĞINI UNUTANLARA İNSANLIĞINI KAZANMALARINDA BİZ VESİLE OLALIM,ALLAH HER ZAMAN MAZLUMUN YANINDADIR BUNU ASLA UNUTMAYALIM....

    SAYGILARIMLA
    İsmail K

    YanıtlaSil
  125. sayın ADMİN

    tarihte hata var lütfen düzeltelim yanlış anlaşılma oluyor

    tarih 18.11.2009 çarşamba saat 9.00

    İYİ ÇALIŞMALAR DİLİYORUM

    soner YALÇIN

    YanıtlaSil
  126. uyanın hadi mağdurlar ne uyyosunuz bugün , bu hafta uyumak yok erken saatlerde fakslar müsait oluyo ben kendi adıma şimdiye kadar 5 yere çektim faks herkes bu kadar çekse düşünün bir çarşamba günü inşallah burada yazan arkadaşlar yakınlarını gönderirler diğer ankara eylemi gibi olmaz inşallah emre beyi ve diğer arkadaşları mahçup etmeyiz inşallah hoş bu dava herkesi ilgilendiriyo atıp tutmayalım çarşamba günü meclis yolu kapanmalı son şans yetti artık bıçak kemiğe dayandı şehir dışındakilerede sesleniyorum hepiniz gönderin birilerini yatmakla kaçmakla buraya yazı yazmakla olmuyo bu iş bitti son şansımız şimdiden hayırlı olur inşallah sonnnnnnnnnnnnnnnnnn şans

    YanıtlaSil
  127. arkadaşlar akşam haber kanallarının hiçbirinde cemil çiçeğin karşılıksız çeke ceza açıklamasına değinilmedi sadece telekulak ve key ödemelerine değinildi dikkatinizi çektimi....

    YanıtlaSil
  128. bu haber sabah gaztesinin haberi arkadaşlar paylaşmak istedim

    Çek Kanunu bir hafta içinde netleşecek

    17.11.2009
    Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, toplumsal talep haline gelen Çek Kanunu'nu da ele aldıklarını söyledi. Çiçek, piyasada güven ve istikrarın büyük ölçüde çekler yoluyla sağlandığını, mevcut durumda bunun daha da önemli hale geldiğine işaret ederek, şöyle konuştu: "Bütün bunları hesaba katarak son bir değerlendirme daha yapacağız. Muhtemelen bir hafta içerisinde bunu da netleştirmiş olacağız."

    YanıtlaSil
  129. Hürriyet köşe yazarı rauf ATEŞ'e bu maili attım

    Sizi tebrik etmek istedim Dünyamızda sadece türkiye ve şili gibi demokrasiden geri kalmış ülkelerde olan bu yasayı desteklediğiniz için hakikaten tebrikler demekten başka birşey gelmiyor elimden...
    Siz müşteri çekinin karşılığı olmadığı için kendi çekini ödemeyemeyen kaç kişinin hapislerde süründüğünün farkındamısınız araştırmadan incelemeden böyle bilip bilmediğiniz konuya bodoslama dalmış kendi çapınızda birşeyler yazmışsınız yazıklar olsun....
    Yargıtay başkanının ve bilumum hukuk adamının çeke hapis insanlık suçudur demesi bile sizi caydırmamış baksanıza...
    Çek mağdurlarının hastaneye bile gidip tedavi olamamasından siz ne anlarsınız inşallah birgün sizde bu insanlar gibi aynı pozisyona düşersiniz o zaman belki birazcıkda olsa insanlık neymiş anlarsınız
    Çalışmalarınızda başarılar dilerim....

    YanıtlaSil
  130. Gönderdiği cevap da bu....

    Sevgili kardeşim,
    Okuduğunuzu anlamamışsınız.
    Ben de çek mağdurlarının bir şekilde çözüm beklediğini, çözüm bulunması gerektiğini yazdım.


    M. RAUF ATEŞ
    Yayın Direktörü
    Capital&Ekonomist&PCnet
    Tel: 90 212 4103220

    YanıtlaSil
  131. Buyrun burdan yakın AN LA MA MI ŞIZ!!!!

    YanıtlaSil
  132. kİM NE DERSE DESİN MAİLLERİN ETKİSİ BÜYÜK MAİLLERE DEVAM HERKESE KOLAY GELSİN....

    YanıtlaSil
  133. SAYIN ARKADAŞLAR ZOR BİR DÖNEMECE GİRDİK.BU HAFTA İÇİ BİRŞEYLER OLABİLİR KANISINDAYIZ.ANCAK HALA SÖLÜYORUM HER AN HERŞEY OLABİLİR.BU SEBEBLEDİRKİ YAPMANIZ GEREKENLERİ SIRALIYORUM..

    1. SADECE YEMEK MOLASI VEREREK FAXLARA GECE GÜNDÜZ DEVAM ETMEK.

    2. VEKİLLERİN TELLERİNE MSJ ATMAK

    3.BİZİMLE YARIN SAAT: 9 DA MECLİSE GELMEK.

    4.VEKİLLERİ VE GRUP BAŞKAN VEKİLLERİNİ ARAMAK


    HAYDİ ARKADAŞLAR SON GÜNLERİMİZ HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPSIN.

    YARIN MECLİSE BAYAN GELEBİLİRSE ÇOK İYİ OLUR.

    18 KASIM ÇARŞAMBA
    SAAT:09.00
    MECLİS BİNASI GİRİŞİ/DİKMEN KAPISI
    İLETİŞİM:0537 979 09 28

    YanıtlaSil
  134. SN BABACAN DOĞRU SÖYLEMİŞ ÇEKİNİ ÖDEMEYENE HAPİS YOK ADLİ PARA CEZASINI ÖDEMEYENE VAR OZAMN HUKUK DIŞI OLUYOR DEVLETİN VERDİĞİ HAKKI KULANAMAMIŞ OLYOSUN EE ÇEK CEZANI OZAMAN GİR HAPSE ESNAF DOLANDIRICI DEVLET SANA DAHA NEYAPSIN...............

    YanıtlaSil
  135. DAHA ŞİMDİ DEVLETE Bİ AVUÇ PARA VERGİ YATIRDIM GELDİM HARAM OLSUN ÇÜNKİ MAĞDUR İNSANLARDA ÖDEDİLER BU VERGİLERİNİ SONRA İNSANLARA KRİZ DEDİLER ÇELME TAKTILAR DÜŞENEDE TEPTİLER NASIL HELAL EDİYİM HAK EDEN NERDE BU İNSANLAR İŞLERİNİN BAŞINDA OLSALARDI ASLINDA DEVLET MİLYARLARCA VERGİ ALACAKTI ŞİMDİ HAPİSTE OLUNCA NEYİNİ ALACAK ASLINDA DEVLET AKILLI OLSA ÇALIŞ DER ÇALIŞTA BANA VERGİNİ ÖDE CEZAEVİNDEKİLERİN DEVLETE KÜLFETTEN BAŞKA NEYİ VAR HEMMMMMMMMMMMDE GÜNLÜĞÜ 100 TL YE TRAJİ KOMİK YARIN HERKES MECLİSE

    YanıtlaSil
  136. YORUMSUZ,
    1-ABDULLAH OCALANIN YANINA 5 MAHKUM SEVKEDILDI YENI TESISLERDE RECRATION ALANLARI DA VAR VE NASIL KULLANACAKLARINA MAHKUMLAR KARAR VERECEKLER
    2-SAT KOMANDOSUNU TAKSIMDE OLDUREN KIŞILER 25 AY YATIP CIKTILAR INFAZ YASASINDAN FAYDALANDILAR
    3-ANTALYADA INSANLARIN USTUNE ATEŞ AÇAN VE OLDURMEK KASTI ILE YAPTIĞINI MAHKEMEDE SOYLIYEN KIŞI 425 GUN YATTI SERBEST BIRAKILDI
    4-TARFIK TE ADAM OLDURENLER ISE EN FAZLA 3-6 AY YATARLAR
    GENEL DURUM BUDUR.
    5-50.000 LIRALIK ÇEKINI ODIYEMIYEN ESNAF 500 GUN YATAR.
    6-SAYET MAALESEF BATTI ISE MAHVOLMAK MALINDAN MULKUNDEN OLMANIN YANI SIRA GUNDE 100 LIRAYA YATARLAR LIMIT 5 YILDIR.
    DIKKAT !!!ADLI PARA CEZALARINDA HIC BIR SEKILDE INDIRIM YOKTUR.
    HERHANGI BIR CINAYET ISLENIRSE GAZETELER GUNLERCE YAZAR TVLER ANLATIR.AMA SU ANKI CEK OLAYINI ANLAMIŞ BASINDA DAHI 2-3 KISI VAR.
    ISTE OKUNAN GAZETELERDE KOSE YAZANLAR VE KONUYA ALAKALARI(FATIH ALTAYLI -GUNGOR URAS HARIÇ)HURRIYET EKONOMI SORUMLUSU VAHAP MUNYAR BEYEFENDI DEMEKKI HAPISHANE ZIYARETINE GITMESEYMIŞ BU İŞTEN HABERI BILE OLMIYACAKMIŞ.YANLIŞ ANLAMAYIN EKONOMI BOLUMUNU GAZETENIN YONETIYOR
    BU KADAR CAHILLER, BU KONU HAKKINDA DAHI EN UFAK BILGILERI OLMADAN YAZIYORLAR.DUSUNUN BIZE NASIL GUNLUK BILGI VERECEKLER DIĞER KONULARDA GUVENILIRLIKLERINI SIZ ARTIK KARAR VERIN.
    AYRICA TOPLUMUN YANINDA OLMAKTAN BAHSEDERLER AMA OKUDUKÇA NELERLE UĞRAŞTIKLARINA BAKSANIZ HAYRETLER İÇİNDE KALIRSINIZ.
    ARTIK ZATEN MILLETVEKILLERI VE BAKANLARIN YORUMLARI KONUSUNDA KONUŞMAK DAHI ISTEMIYORUM.YUKARIDAKI KONULARA BAKIN, HAKIKATEN BIZ BU MEMLEKETTE NEDEN İŞ YAPTIK NEDEN VERGI MUKELLEFI OLDUK ASLINDA KABAHAT BIZLERDE ,DEMEKKİ O KADAR SALAKMIŞIZ VE SUÇLU BIZIZ.KEŞKE SAHTE ÇEK YAZSAYDIKTA GERCEKTEN DOLANDIRSAYDIK 6 AY SONRA ÇIKARDIK.

    YanıtlaSil
  137. slm herkeze son mağdurlardan biriyim... iş yerimi kapattım başka şirketlerde çalışma imkanımda var, çalıştığım taktirde borçlarımıda ödeyebiliyorum.. malum sebepten dolayı ssk girişi olacağından çalışma şansım ortadan kalkıyor... çelışmassam borç ödenmiyor, borcu ödemezsem ceza kalkmıyor !!! sayın yetkililer bunuda dikkate alırlarsa mağdurlar azalmış olacaktır

    YanıtlaSil
  138. arkadaslar ben abımı yoluyorum ankaraya lutfen bayanlar cok gelsın bu son sansımız bıcak sırtı lutfen yoksa pısman olucaz yıllarımız ıcerde gecıcek

    YanıtlaSil
  139. bu ulkede yasamak ne kadar zor arkadaslar bu cek magdurları dolandırıcı kapkacı sahtakar degıl yılar ıcersınde ekenomıyı bozanların cezasını cekıyor evıne gıremıyor barkını bılmıyor ne yapmıs bu ınsanlar devletın dunya kadar rusvet ve ıltımasla yapamadıgı ıssızlıgı cozmus yatırım yapmıs odulu bu benım anlamadıgım cozemedıgım su adalet bakanı cıkıp dıyor kı alacaklıyı da dusunmek lazım bende kendısıne soruyorum sahıs cezaevıne nıye gırıyor sayın bakan borcu yuzunden mı yoksa adlı para cezasından mı hayret etıgım bır husus da su sen alacaklıyı dusunuyorsun pekı neden devlet alacakları ıcın ceza yok onlarıda ıcerı atın olmaz mı

    YanıtlaSil
  140. SAYIN ARKADAŞLARIMIZ BUGUN MECLİS TELEFON SANTRALLERİNİ, VE VEKİLLERİN ODA NUMARALARINI ÇEKTİKLERİ FAXLARLA KİLİTLEYEN MAĞDURLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM.

    ALLAH SİZİN BU ÇALIŞMANIZIN MÜKAFATINI ELBETTEKİ VERECEKTİR.İLAHİ ADALET ENİNDE SONUNDA TECELLİ EDECEKTİR.

    YARIN BİLDİĞİNİZ GİBİ MECLİSTE OLACAĞIZ.ARTIK ÇALIŞMALARIMIZI LÜTFEN GECE GÜNDÜZ DEMEDEN SÜRDÜRELİM.BEN YATAĞIMA YATTIĞIM ZAMAN BİLE RÜYAMDA MSJLAR GÖRÜYORUM.SİZLERİNDE BU İŞE BÖLESİNE ADAPTE OLDUĞUNUZU BİLİYORUM.LÜTFEN SON BİR GAYRET İLE FAXLARA MSJLARA MAİLLERE ARAMALARA DEVAM EDELİM.

    FAX ,MEKTUP, ARAMA, MESAJ,MAİL

    ÖZELLİKLE ALİ BABACANLA ALAKALI OLAN FAX NUMARALARINA YÖNELELİM.ADALET,ANAYASA,TİCARET,AB UYUM KOMİSYONLARINA DA SIRASIYLA FAXLARIMIZI GÖNDERELİM.

    YARIN İÇİN LÜTFEN ANKARADA BİZE KATILIN.SAAT:9' DA MECLİS BİNASI DİKMEN KAPISI ÖNÜNDE BULACAĞIZ. BAYAN AĞIRLIKLI BİR ZİYARET GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ. BAYANLARI DUYARLI OLMAYA ÇAĞIRIYORUM..

    SAYGILARIMLA

    İLETİŞİM:0537 979 09 28

    YanıtlaSil
  141. Sayın İlgili,



    08.11.2009 tarihinde e mail ile Başbakanlık Özel Kalem’e göndermiş olduğunuz başvuru ilgisi nedeniyle Müsteşarlığımıza gönderilmiştir. Konu ile ilgili açıklama metni aşağıda tarafınıza gönderilmektedir.



    Hazine Müsteşarlığı tarafından Devlet Bakanlığı’na gönderdiğiniz başvurunuza ilişkin olarak aşağıdaki bilgi notu iletilmektedir;



    Bu hafta gerçekleşen Bakanlar Kurulu toplantısında başvurunuzda dile getirdiğiniz tasarı ele alınmış ve konu tüm yönleri ile değerlendirilmiştir. Ülkemizde çek kullanımı ile ilgili düzenlemeleri içeren yasa tasarısı kısa süre içinde önce Meclis Adalet Komisyonu’nda, daha sonra da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ele alınacaktır. Bu konuda Meclis’teki yasal sürecin takip edilmesi bilgi edinilmesi açısından yerinde olacaktır.ŞİMDİBU MEİLİ ALDIM BİLGİLRİNİZE.TİPONNE

    YanıtlaSil
  142. NE KADAR BASTIRIRSAK BASTIRALIM İŞİMİZ ZOR HAPİSİ KALDIRMAK İSTEMİYORLAR BAHANE PİYASADA DOLAŞAN ÇEK MİKTARI HEPSİ HİKAYE... ALLAHAŞKINA KAÇ KİŞİ ÇEKİNİ HAPİS CEZASI OLDUGU İÇİİN ÖDÜYOR...CEVAP HİÇ BİRİ ÇÜNKÜ HERKES ÇEKİNİ ÇARKINI DÖNDÜREBİLMEK İÇİN İTİBARI,KREDİSİNİ ÖLDÜRMEMEK İÇİN ÖDÜYOR.O YÜZDEN HAPİS BANKALARIN,AVUKATLARIN,FAKTORİNGLERİN İŞENE YARADIGI İÇİN KALKMASINI İSTEMİYORLAR...

    YanıtlaSil
  143. arkadaşlar,yarın meclis önündeki toplantı için gazete ve tv lere haber verildimi acaba. ben birkaçını şimdi arayacagım inşaallah.

    YanıtlaSil
  144. ES ES09
    ARKADAŞLAR YAPTIĞIM ÇALIŞMALARDAN SONRA BUGÜN SAYIN ALİ BABACAN;IN ÖZEL KALEM MÜDÜRÜNDEN ŞÖYLE BİR CEVAP GELDİ SİZİNLE PAYLAŞMAK İSTİYORUM Sayın İlgili,



    09.11.2009 tarihinde e mail ile Devlet Bakanlığı Özel Kalem’e göndermiş olduğunuz başvuru ilgisi nedeniyle Müsteşarlığımıza gönderilmiştir. Konu ile ilgili açıklama metni aşağıda tarafınıza gönderilmektedir.



    Hazine Müsteşarlığı tarafından Devlet Bakanlığı’na gönderdiğiniz başvurunuza ilişkin olarak aşağıdaki bilgi notu iletilmektedir;



    Bu hafta gerçekleşen Bakanlar Kurulu toplantısında başvurunuzda dile getirdiğiniz tasarı ele alınmış ve konu tüm yönleri ile değerlendirilmiştir. Ülkemizde çek kullanımı ile ilgili düzenlemeleri içeren yasa tasarısı kısa süre içinde önce Meclis Adalet Komisyonu’nda, daha sonra da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ele alınacaktır. Bu konuda Meclis’teki yasal sürecin takip edilmesi bilgi edinilmesi açısından yerinde olacaktır.

    YanıtlaSil
  145. BÜLENT SAL
    BAKANA GÖNDERDİĞİM MEİLİN CEVABI



    09.11.2009 tarihinde e mail ile Devlet Bakanlığı Özel Kalem’e göndermiş olduğunuz başvuru ilgisi nedeniyle Müsteşarlığımıza gönderilmiştir. Konu ile ilgili açıklama metni aşağıda tarafınıza gönderilmektedir.



    Hazine Müsteşarlığı tarafından Devlet Bakanlığı’na gönderdiğiniz başvurunuza ilişkin olarak aşağıdaki bilgi notu iletilmektedir;



    Bu hafta gerçekleşen Bakanlar Kurulu toplantısında başvurunuzda dile getirdiğiniz tasarı ele alınmış ve konu tüm yönleri ile değerlendirilmiştir. Ülkemizde çek kullanımı ile ilgili düzenlemeleri içeren yasa tasarısı kısa süre içinde önce Meclis Adalet Komisyonu’nda, daha sonra da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ele alınacaktır. Bu konuda Meclis’teki yasal sürecin takip edilmesi bilgi edinilmesi açısından yerinde olacaktır.


    BÜLENT SAL ES ES09

    YanıtlaSil
  146. atv nin meclis muhabiri yarın sabah orada olacak

    YanıtlaSil
  147. ARKADAŞLAR SN.İYİMAYANIN MAİL KUTUSU BOŞALMIŞ:)iyimaya.ahmet@gmail.com

    YanıtlaSil
  148. DAVA ARKADAŞLARIM BEN YAYLA KÖYÜNDEYİM 7 AYDIR KACIYORUM BULDA KAR ÇOK SOĞUK COÇUKLARIMDAN AYRI KALDIM .BASINI CAĞIRIN BASINSIZ BİR ŞEY OLMAZ HABERTÜRKÜ CAĞIRIN BEN GELEMIYORUM .İNFAZIM VAR KAZANIZ MÜBAREK OLSUN AYRICA SİZ CINDORUKA GİTİN AKP GENEL MERKEZİ GİTİN YURUYÜŞ YAPIN KIZILAY MEYDANINA HABERLERE CIKSAK O AKŞAM BU İŞ HAL OLUR KAZAMIZ MÜBAREK OLSUN

    YanıtlaSil
  149. ALİ BABACAN a çektiğim fax metni...
    --------------------------------------

    Sayın Ali Babacan,
    Başbakan Yardımcısı-
    Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı
    17.Kasım.2009


    Sayın Bakanım,

    Karşılıksız çeke uygulanan ‘’Adli Para Cezası ‘ ve sonrasındaki Hapis Cezası hakkında bende bir ODTÜ mezunu olarak size gözlemlerimi aktarmak istiyorum.

    1) Pek tabii olarak karşılıksız çek problemi ÖDEME GÜÇLÜĞÜNE düşen ticaret erbabı için var olan bir problem. ( Kötü niyetlileri bu konunun dışında tutmak lazım ki, bu kişilerden bahsetmemiz zaten mümkün değil..)

    2) Hapishanelerimizde karşılıksız çek ve sonrasındaki ADLİ PARA cezası yüzünden yatan 15.000 kişinin olduğu biliniyor vede aranan-davası devam eden dosya sayısı 100.000 ler olarak biliniyor.


    3) ADLİ PARA CEZASI yüzünden hapishanelerde yatan , aranan , kaçak yaşayan kişler EKONOMİDEN dışlanıyorlar…Üretemiyor , çalışamıyor , kazanamıyorlar.

    4) Çalışamıyorlar …. Borçlarını ödeme şansları çok çok azalıyor,çünkü kazanamıyorlar.
    5) Çalışamıyorlar …. Ailelerinin geçim sıkıntısı çok üst seviyede seyrediyor..
    6) Çalışamıyorlar …. Sosyal güvenlikten hem kendileri ,hemde eş ve çocukları faydalanamıyorlar.
    7) Çalışamıyorlar….. İşsiz ordusuna katılıyorlar.

    Geçen hafta ODTÜ makine mezunu vede 62 yaşında Türkiye’de hep ilklere imza atmış bir ağabeymiz Kartal Cezaevine konuldu. Bu bey yıllarca vergi vermiş, TUBİTAK tan proje destekleri almaya hak kazanmış bir mühendis şimdi cezaevinde.. 4700 TL ödeyemediği için 47 gün hapis yatacak.

    Sizden vatandaş olarak bu ADLİ PARA CEZASI uygulamasını daha detaylı düşünmenizi rica ediyorum.,

    Şu an Karşılıksız çek sorunu yüzünden polisten kaçan, evini ailesini terk eden , üretemeyen , kazanamayan insanların tekrardan sosyal ve ekonomik yaşama katılabilmeleri sizlerin elinizde.


    Saygılarımla,

    YanıtlaSil
  150. ARKADAŞLAR YARIN ANKARAYA GİDECEK OLAN ARKADAŞLARIMIZA BİZLERDE YARIN YOĞUN ŞEKİLDE VEKİLLERİ TELEFONLA ARAYARAK VE FAX ÇEKEREK DESTEK VERELİM.ARKADAŞLARIMIZ VEKİLLERİN YANINDAYKEN TELEFONLARI HİÇ SUSMASIN!!! NE OLUR ARKADAŞLAR EMİNİM HERKEZ ELİNDEN GELENİ YAPIYOR AMA YARIN ÇOK AMA ÇOK ÖNEMLİ!!! HERKEZ YARIN BİRKAÇ VEKİLİ KESİN ARASIN.EN KÖTÜ BİR KART ALIN VE KULUBEDEN ARAYIN.AMA SAAT 13.00 TEN ÖNCE ARAMAYA ÇALIŞALIM.ÇÜNKÜ MECLİS YARIN 13.00 TE OTURUM AÇACAK.HA GAYRET ARKADAŞLAR BU SON DAKKALAR ARTIK!!!SAYGILAR
    CAN MERT

    YanıtlaSil
  151. APCA /ADLİ PARA CEZASI AÇILIMI)yani diğer adıyla

    A-rtık
    P-erişanların
    C-efalarını
    A-nlayın

    YanıtlaSil
  152. DEĞERLİ ARKADAŞLAR; HAYIRLI GECELER. GECENİN BU VAKTİNDE, HERHALDE BENDEN BAŞKA, SİTEDE ARKADAŞIMIZ YOKTUR. BUGÜN YAZILANLARI; DAHA DOĞRUSU DÜN YAZILANLARI BİRAZ EVVEL OKUDUM. AKŞAM EVE GEÇ GELMİŞTİM; AKŞAM, 20.20 GİBİ. BİR SAAT UYUYAYIMDA, KALKIP ÖYLE YAZAYIM DEDİM VE UYKUDA KALMIŞIM. SAĞOLSUN; EMRE KARDEŞİMİN, GECE; 23,59 DA TELEFONLA ARAMASIYLA UYANABİLDİM VE ANCAK DERSLERİME BAŞLIYORUM; BU BAKIMDAN, GALİBA BU GÜNÜN İLK YAZISI BENİM OLACAKTIR. İLK ÖNCE; DÜN YAPMAYA ÇALIŞTIKLARIMI AKTARMAYA ÇALIŞAYIM. SABAH; 10 CİVARINDA İLGİLİ YERLERE GÖNDERİLMEK ÜZERE, İLGİLİ YAZIMI; ARTIK SÜREKLİ GİTTİĞİMDEN, BİR TÜR AKRABA OLDUĞUM TELEKOM BAYİİNE BIRAKTIM. AKŞAMA KADAR KENDİLERİNE İKİ KEZ UĞRADIM, SAAT; 17 İTİBARİYLE DEFALARCA DENEMELERİNE RAĞMEN, SADECE İKİ YERE FAKS ÇEKEBİLMİŞLERDİ. HALBUKİ BİR GÜN EVVEL 14 YERE GÖNDEREBİLMİŞLERDİ. YANİ FAKSLAR; SİZLERİN, YANİ HEPİMİZİN ÇALIŞMASIYLA, KİLİTLENMİŞ DURUMDAYDI. KENDİLERİNE; YAZI METNİMİ BIRAKARAK VE RİCA EDEREK, BUGÜN İŞ YERLERİNİ AÇAR AÇMAZ, FAKS GÖNDERMEYE DEVAM ETMELERİNİ RİCA ETTİM. AYRICA; BİR GÜN EVVEL, HAZIRLADIĞIM, 12 MEKTUBU DAHA; SAYIN MİLLETVEKİLLERİMİZE İLETİLMEK ÜZERE, PTT'YE VERDİĞİMİ; BİLMENİZİ İSTİYORUM. YİNE; ADALET KOMİSYONU ÜYELERİNE VE İLGİLİ MİLLETVEKİLLERİMİZE 12 ADET MESAJ GÖNDERDİM. VE YİNE; SAYIN, ALİ BABACAN BAKANIMIZIN MAKAMINI ARADIM; İLGİLİ BAYAN, YASANIN SON ŞEKLİ VE DEĞİŞİKLİĞİ, YAPILMAK ÜZERE; SON ÇALIŞMALAR YAPILDIĞINI VE HER AN T.B.M.M.'NE GELEBİLECEĞİNİ, ÜZERİ KAPALIDA OLSA İFADE ETMİŞ OLDULAR. GECENİN BU VAKTİNDE; İLK ÖNCE ŞU ANDA, BİZLERİN DAVASI İÇİN ANKARA YOLLARINDA OLAN ARKADAŞLARIMIZ İÇİN, O YÜCELER YÜCESİ TANRIMA; ONLARA YARDIMCI OLMASI İÇİN DUALAR EDİYORUM. SONRASINDA; KENDİMDE DAHİL OLMAK ÜZERE DİYORUMKİ, ARKADAŞLAR; ÖZELLİKLE BUGÜNÜ, HAKLI OLDUĞUMUZ BU DAVAMIZ İÇİN SEFERBERLİK GÜNÜ İLAN EDELİM. BAŞTA FAKS OLMAK ÜZERE; DİĞER TÜM ÇALIŞMA FAALİYETLERİMİZİ, MÜMKÜN OLDUĞUNCA YERİNE GETİRMEK İÇİN, ÇALIŞMALARIMIZI ARALIKSIZ SÜRDÜRELİM. ALLAH; HAKLI OLAN BU DAVAMIZDA, HEPİMİZİN İNŞAALLAH, YARDIMCISI OLACAKTIR. TÜM KATILIMCI ARKADAŞLARIMA; SAYGILAR, SEVGİLER, SELAMLAR VE BAŞARILAR. HÜRMETLERİMLE... Hasan(Barışçı)-Mersin

    YanıtlaSil
  153. Sayın; Başbakanım, Bakanlarım, Milletvekillerim.
    Benim; 2000yılının ekim ayı sonuna kadar bir işyerim vardı. Ancak;1999 yılının
    başından itibaren, yoğun biçimde müşteri çeklerimiz ödenmemeye ve geri
    dönmeye başladı. Elbette ki; dönen müşteri çeklerini önceden ilgili bankalara
    sormuş, olumlu cevapları aldıktan sonra; çekleri alıp mal vermiştik. ancak ki;
    müşteri çeklerini elbette ki bizim ödememiz gerekiyordu. Müşteri çekleri yerine
    kendi şirket çeklerimizi vermeye başladık,(… elektrik ltd. şti) haliyle ödemelerin
    günleri geldiğinde sıkışmalar oldukça; bankalardan krediler kullanmaya mecbur
    olduk. O kriz döneminde; banka faizlerinin birden bire aylık yüzde kaçlara çıktığı
    malumunuzdur.

    Sonrasında; bu kartopu büyüdü, büyüdü çığ oldu, ben ve
    benim gibilerin üzerine düşünce, hepimiz altında kalıp ezildik. O günlere kadar;
    avukat, karakol, polis, icra, adliye, nezarethane ve cezaevi bilmezken; hepsini
    tek tek görmek zorunda kaldım. Yıllarca çalıştığımız firmalar; bir anda mallarımıza,
    araçlarımıza icralar koydurup hepsini yediemin depolarına koydurup, çok ucuz
    fiyatlara sattırdıklarından; üstüne üstlük borçlu kaldık. Param olmadığı için;
    avukatım davalarıma baksın diye, yirmi dört ay onun yanında borcumun yerine,
    bedava çalışmak zorunda kalıp; çoğu geceler aç olarak evime döndüm. Bu
    durumları kaldıramayan annem 2004 yılında tarım ilacı içerek intihar etti. Eve
    gelen icralardan; polislerden bunalan eşim, amansız kanserin pençesine düştü.
    olmayan şartlarda; olmayan paralarla, komşudan zaman zaman aldığımız ödünç
    arabayla, kredi kartlarıyla, kuyumcudan aldığımız faizli paralarla, yıllarca; Adana
    Çukurova Üniversitesi Balcalı Tıp Fakültesine gitmek zorunda kaldık. Sonuçta;
    çok sevdiğim eşim, 03.12.2007 tarihinde O Yüce Hakkın Rahmetine kavuştu.
    Kaç intiharın eşiğinden döndüğümü hatırlamıyorum. Ben beş çocuk babasıyım;
    üç kızım evli olup, onlara ve şu anda askerden gelen oğlumla , Fransa’ya TÜV;
    Tarafından, öğrenime gönderilen kızıma, annelik ve babalık yapıyorum. Ben;
    yaklaşık olarak otuz yıl ticaretle uğraştım; bilerek ve isteyerek kast ile veya
    dolandırmak amacı ile hiç kimseye zarar vermek istemedim. 2000-2001 krizinin
    mimarı da ben değilim ancak; o dönemin mağdurlarından olan ve yıllarca bu
    cezayı madden ve manen çekenlerdenim. Ben devletime yıllarca vergi ödedim;
    devletime bugün dahi, bu şartlarda bir borcumun olmadığını belirtirim. Yanımda
    çalıştırdığım tüm personelimin SSK primlerini de zamanında yatırdım. Elbette ki;
    tarafınızdan da bilindiği üzere, TCK'NIN CEZALARIN NİTELİĞİ VE CEZA
    SORUMLULUĞUNA İLİŞKİN KURALLARLA, 3167 SAYILI ÇEK KANUNUNDA
    YER ALAN KURALLARIN BİRBİRİNE UYUMLU HALE GETİRİLMEDİĞİ; TCK'
    NIN İLGİLİ MADDELERİNE UYUMLU HALE GETİRİLMESİ İÇİN 31.12.2008
    TARİHİNE KADAR SÜRE BULUNDUĞU; BU TARİHE KADAR ÇEK KANUNUY-
    LA İLGİLİ, DEĞİŞİKLİK YAPILMADIĞINDAN; 31.12.2008'DEN İTİBAREN TCK'
    NIN GENEL KURALLARI, ÇEK KANUNUNUN CEZALARINA İLİŞKİN KURAL-
    LARI ORTADAN KALDIRMIŞ OLMAKTADIR. Bu anlamda; mevcut birçok yargı
    kararının olduğu da malumunuzdur. Çek cezalarında; bankalara 475TL. ceza
    verilirken, bizlere; çek bedeli kadar adli para cezası ve ceza ödenmediğinde,
    hapis cezası verilmesi, uygun ve doğrumudur? Artık; bizlerde, hüzünlü bir
    bayram sevinci yaşarsak, bu sevinç çok mudur?

    Sayın; Başbakanım, Bakanlarım, Milletvekillerim.
    Çek yasası çıkartılırken, geçmişe dönük olarak; benim gibilerin ve halen cezaevinde
    olanların, infazı çıkmış olanların durumlarıyla ilgileneceğinizden ve adil davrana-
    cağınızdan eminim. Yüce Tanrım; yanımızda ve yanınızda olsun. Bizler; yıllarca
    zaten her bakımdan, cezalarımızı çekip; yeterince maddi ve manevi bedelleri ödedik
    kanısındayım. Bu bedeller az ise; TBMM'sinin vereceği cezalara razıyım. Size ve tüm
    milletvekillerimize en derin saygılarımla. 15.11. 2009 Hasan…………..

    YanıtlaSil
  154. DEĞERLİ ARKADAŞLAR; HEPİMİZİN GECELERİ, GÜNDÜZLERİ BİRBİRİNE KARIŞMIŞ GİBİ. UYUYORMUYUZ; UYANIKMIYIZ BELLİ DEĞİL. SANKİ HEPİMİZ BİR RUH OLMUŞUZUZ; GEZİYORUZ, BİLEMEDİĞİMİZ ALEMLERDE. ANCAK VE ELBETTEKİ; ALLAH'A SIĞINIP, ÇALIŞIP VE ONDAN MEDET UMARIZ, YİNE O'NUN VESİLE KILDIĞI ŞEYLERLE VE İNŞAALLAH, BAYRAMDAN EVVEL HEPİMİZ; HÜZÜNLÜDE OLSA, ÖZGÜR GÜNLERE KAVUŞURUZ. BİRAZ EVVEL ÜSTTEKİ YAZI METNİNİ; SİTEMİZE BEN GÖNDERDİM. SON ZAMANLARDAKİ ÇALIŞMA METİN ŞEKLİM BUDUR, HEPİNİZİN BİLGİSİNE. BUGÜN; HEPİMİZİN HAYIRLI ÇALIŞMALARIYLA, ANKARA VE T.B.M.M. HER ZAMANKİNDEN DAHA ÇOK SESİMİZİ DUYACAKTIR. TÜM KATILIMCILARA SAYGILARIMLA. Hasan(Barışçı)-Mersin

    YanıtlaSil
  155. BEN BİR AKP LİYİM VE ÇEVREMDE ÖYLE... ŞAYET BU ÇEK YASASI BİZİM ALEYHİMİZE ÇIKARSA BURDAN SÖZ VERİYORUM BUNDAN SONRA AKP ALEYHİNE ÇALIŞACAGIM VEDE ÇEVREMİ ONA GÖRE YÖNLENDİRECEGİM...BEN HAPSE GİRECEGİM AMA ONLARDA İKTİDARLIKTAN OALCAKLAR...HERKESİN ALLAH YARDIMCISI OLSUN ARKADAŞLAR....

    YanıtlaSil
  156. Türk Sanayici ve İşadamları Vakfı Başkanı Veli Sarıtoprak, krizle birlikte karşılıksız çeklerde yaşanan artışa dikkat çekerek halen TBMM’de bekleyen çek yasa tasarısının bir an önce meclisten geçmesi gerektiğini söyledi.

    Sarıtoprak, kendisini ziyarete gelen ASİAD Başkanı Cengiz Bozbeyoğlu, Ankara Bilişim Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkanı Savaş Çalımlı ile BASİAD Başkent Sanayici ve işadamları Derneği Başkanı Alp Aslan’ı kabulünde, ağırlıklı olarak karşılıksız çeklerde yaşanan patlamayı ve ivedilikle alınması gereken tedbirleri konuştu. Krizle birlikte karşılıksız çeklerde ciddi artış olduğunu belirten Sarıtoprak şunları söyledi:

    “Bu durum Türk ekonomisini olumsuz etkiliyor. İş dünyası çek konusunda çok tedirgin ve kilitlenmiş bir halde bekliyor. Mecliste bekleyen yeni çek yasası bir an önce yasalaşmalı ve yeni düzenleme hayata geçirilmelidir. Yeni yasayla ticarette hareketlilik yaşanacak ve ekonominin çarkları daha hızlı işleyecek, alacaklı ve borçlu mağdur edilmeyecektir. Yasa, krizi ülke olarak atlatabilmemiz için atılması gereken önemli bir adımdır. Ekonomide sıcak paranın dönebilmesi için çek yasasının meclisten bir an önce geçmesi gerekiyor.”

    http://www.hurriyet.com.tr/ankara/12973664.asp

    YanıtlaSil
  157. ankara ziyaretinden haber varmı merak içindeyiz.

    YanıtlaSil
  158. arkadaşlar haber var mı Ankara'dan?

    YanıtlaSil
  159. ALLAH AŞKINA ŞU YASAYI CIKARIN BİZLERDE BİRAZ RAHAT EDELİM .AİLE KALMADI, COCUK KALMADI ,DOST KALMADI İNANIN İNTİHAR ÇÖZÜM ARTIK .ABİ CEZAEVİNDE BABA ARANIYOR BEN ARANIYORUM BİZDE YATARSAK COCUKLARA KİM BAKACAK. YATMAK CÖZÜM DEĞİL İŞ VERİN BORÇLARI ÖDÜYELİMYOKSA YEMİN EDERİM KENDİMİ MEYDANDA VURUCAM NASIL BİR ANLAYIŞTIR ANLAMADIM.PKK YA AF CEKÖDEMEYEN CEZA EVİ ALLAH AŞKINA BİRAN ÖNCE YASA CIKSIN SAYGILARIMLA

    YanıtlaSil
  160. arkadaşlar cnn türkteki haberi okudunuzmu,müjde diye vermişler ne müjdesi anlamadık..

    YanıtlaSil
  161. Arkadaşlar ihlas sondakika ve hürriyet sondakika haber sitelerindeki habere göre hükümet 2 seçenekli bir yol bulmuş.Birincisi alacaklı ile borçlunun anlaşması ikincisi ise anlaşamıyorlarsa borcun bir yıl ertelenmesi.Bu ne kadar saçma bir sistem.Cezaevinden yeni çıkmış yada kaçak halde yaşayan insan bu borcu bir yılda nasıl öder.Bu sistem insanları yanlış yola saptırır.Yani içeri girmemek için vurgunculu,soygunculuk veya tokatçılıkmı yapılacak.anlamadımki...En azından müsaade veriyorlarsa 3 yıl versinler diyeceğim borcu 300-500 milyar olan bu paraları nasıl öder.Yani saçma sapan bir sistem...Serdengeçti..

    YanıtlaSil
  162. arkadaşlar msj fax ve aramalara devam bugün başbakanlık ve cumhur başkalıgına ve komüsyon üyelerine arka arkaya e-posta attım vekillere de msj çektim bu mücadeleyi kazanacaz başka şansı yok bu işin allah herkeze kolaylık versin saygılarım la KONYADAN HASAN

    YanıtlaSil
  163. Arkadaşlar lütfen az önceki yorumumu yayınlarmısınız.Serdengeçti.....

    YanıtlaSil
  164. Hapisteki çek mağdurlarına iyi haber

    AK Parti çek yasa tasarısında değişiklik yapacak. Borcunu ödemek isteyenler serbest kalacak.

    Düzenlemeyle mağdurlara iki seçenek sunulacak. Bunlardan ilki borçlu ve alacaklıların anlaşması. Anlaşarak belli bir ödeme planı oluşturulması ve borçlu tarafın hapisten çıkması.

    Diğer seçenek anlaşma olmaması halinde devreye girecek. Buna göre, borçlu hapisten çıkacak ama ödeme yapması için 1 yıl süre tanınacak. Bu sürede borçların ödenip ödenmediği takip edilecek. Her iki durumda da ödeme gerçekleşmezse borçlu yeniden hapse atılacak.
    Formülü görüşmek üzere Başbakan Yardımcısı Ali Babacan kurmaylarıyla bir toplantı yapacak. Düzenlemeye son şekli verilecek ve Meclis Adalet Komisyonu'nun gündemine taşınacak. Komisyondaki çek kanun tasarısına eklenecek.

    http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/12981121.asp

    YanıtlaSil
  165. 2aydır cezavınde babam ve amcam yatıyor ben daha 16 yasında bır kızım we onlarsız zaman gecmıyor...:\\\'( af ne zaman werılck merak edıyorum...

    YanıtlaSil
  166. Benim babam 2 defa ümre 1 defa hac yaptı.AKP yi destekledi.şimdi aranıyor çeklerini ödeyemedi.halamın evinde kalıyoruz ve babam her akşam içiyor artık yoksa uyuyamıyor.evden çıkmayalı 2 sene olmuştur.babamı bu hale getirenler utansın.onu ben hala çok seviyorum.

    YanıtlaSil
  167. yahu arkadaşlar hele 1 yıllığına bıraksınlar tekrar nerden alacaklar içeri iyice yığılma olacak 2011de seçim var hayatta bir daha içeri alamazlar bakmayın 1 yıl süre dediklerine alacaKLILARIN GAZINI alıyorlar...adanalı3434

    YanıtlaSil
  168. http://www.cumhuriyet.com.tr/?im=yhs&hn=95224

    YanıtlaSil
  169. BENDE BİR ÇEK MAĞDURUYUM ŞU ANDA MAHKEMELERİM DEVAM EDİYOR ELİMDEDE TAHSİL EDEMEDİĞİM ÇEKLER VAR BU ÇEKLER YÜZÜNDEN BU HALE GELDİM BEN SORARIM DEVLET BÜYÜKLERİME BENİ İÇERİ ATINCA ELİNİZE NE GEÇİCEK 1 SENE ZAMAN VERİLECEKMİŞ YENİ YASADA YAAAA BEN BU RAKAMI 1 SENEDE NASIL ÖDERİM LÜTFEN DAHA MAKUL YASALAR ÇIKARINDA BİZDE ÇALIŞIP KORKMADAN BORÇLARIMIZI ÖDEYELİM....ARTIK YALVARIYORUM BİRİLERİ BİZDEN YANA OLSUNNN...

    YanıtlaSil
  170. hapiste yatmanın ne demek olduğunu en cok başbakanımız bilir eminim bu çek sorununa bi çare bulacak ve bizim gibi ailelerın perişan olmasına seyirci kalmayacaktır allah yardımcımız olsun

    YanıtlaSil
  171. MEVCUT YASAYI BİLMEDEN; NASIL YENİ YASAYI YAPMAYA KALKIYORLAR..
    Cezaevindekiler çeklerini odemedikleri için degil
    ADLİ PARA Cezasını odeyemedikleri için oradalar.Yani bizim borcumuz devlete;borçlu ile anlaşıldıktan sonra bugunku yasa ilede dava duşuyor zaten

    YanıtlaSil
  172. buada bizim gibi birçok insanın nasıl perişan olduğu okuyorum acaba gerçekten insanların umurundamıyız eşimin hapiste depresyona girmesi hayata küsmesi o çok sevdiği çoçuklarını artık umursamaması...bari diğer insanların böyle olmaması için lutfen harekete geçelim

    YanıtlaSil
  173. arkadaşlar kım bir yılda iki yılda borç ideyebilirki

    YanıtlaSil
  174. ARKADAŞIM O BAŞBAKAN DEĞİLMİ BİZİ 1 SENEDİR OLMAYAN KANUNDAN DOLAYI BU DURUMLARA DÜŞÜREN!!! BENDEN SONRASI TUFAN MANTIĞI VAR ONLARDA!!!

    YanıtlaSil
  175. arkadaşlar,bence gazete haberleri bile kulaktan duyma,uydurma,tahmin etme,eski haberlerin karışımı gibi.Kimse umudunu yitirmesin,adalet mutlaka yerini bulacak,yani bizler için,memnun olacağımız bir formül bulunmuş olacak.aksi halde çözülmemiş problemler,daha sonra daha büyük problemler doğuracaktır.
    Şu sıkıntılı günlerde,avukatları ve gazetecileri(müstesnalar hariç tabi ki,) öğrenmiş olduk.Hakkımızda, hepimiz için HAYIRLISI OLSUN

    YanıtlaSil
  176. arkadaslar diyorsunuz bir yilda kim borcunu odeyebilir diyorsunuz tabiki akp,liler odiye bilirler

    YanıtlaSil
  177. bir yılda borç ödemek öyle kolaysa onlar niye devletin borcunu ödemiyorlar

    YanıtlaSil
  178. www.iha.com.tr haber bölümünde son dakka haberi olarak bilgi verilmiş.
    ama haberin detayı tam okunmuyor bir bakabilirmisiniz

    YanıtlaSil
  179. biz genede haberler kesinleşene kadar faxlarımıza son hız devam edelim..ankara' dan haber varmı? engin

    YanıtlaSil
  180. Evet Ankaradan haber var sizlere gerekli açıklamaları yazacaklardır.. Ama yazıklar olsun topu topu 10 kişi ve 2 çocuk vardı katılmadıktan sonra bekleyin yasa çıkar bunlarda aynı kişiler ( 2 KİŞİ İSTANBUL DİĞERLERİ ANKARADAN 4 AİLE ) mecliste bu yüzler mimlenmiş durumda. YİNE SÖYLÜYORUM TBMM GİRİŞİNDE GBT YOOOOOOOOK.

    YanıtlaSil
  181. ARKADAŞLAR ANKARADAKİ ARKADAŞLARIMIZA SONSUZ TEŞEKKÜR EDİYORUM.MÜCADELEMİZ TAKDİRE ŞAYANDIR.FAKAT PARA KİMDEYSE GÜÇDE ONUN YANINDADIR DİYE BİR LAF VARYA AYNEN ÖYLE YASA BİR ŞEKİLDE LEHİMİZE ÇIKACAK AMA NET CEVAP YOK.
    MAĞDURİYETLERİMİZİ DİZİ GİBİ İZLİYORLAR.BİZ HER ZAMAN YAPTIĞIMIZ GİBİ BASKILARIMIZA HIZ KESMEDEN DEVAM EDİCEZ BİZE BÜYÜK İHTİMAL ERTELEME VERECEKLER.BU SÜREDE BORÇLARIMIZLA İCRALARLA BOĞUŞACAZ BİRYANDAN DA YİNE BASKILARIMIZ DEVAM EDECEK DOĞRU DÜZGÜN YASA YAPILINCAYA KADAR MÜCADELE EDİCEZ BAŞKA ÇARE YOK.SON GÜLEN İYİ GÜLECEK İNŞ.ANKARA HASAN

    YanıtlaSil
  182. bende sizler gibi 7 çekten hüküm giyen birisiyim 181 de yazan arkadaş çok haklısın ama değil ankaraya ekmek almaya muhtacız ve birçoğumuzda o durumdayız ben 15 gündür çocuğumu okula gönderemiyorum diğer konu ise çek mağduru alacaklısı ile anlaşır ise serbest kalacak böyle bir yasaya gerek yok ki zaten şu anda bile anlaşabilir isek serbest kalıyoruz sadece bizlerle dalga geçiyorlar veya geçecekler (hapis cezası kalkarsa çeke güven azalırmış)kalkmazsa sanki güven varda önce siz bizlere piyasalara güven verin bakın bunca mağdur olan insanlar borçlarını ödüyormu ödemiyormu bizleri tefecilere daha büyük uçurumlara itmek üzeresiniz sayın yetkililer

    YanıtlaSil
  183. bizleri lütfen farklı yollara sürüklemeyin bizler bir gecede kazananlardan değiliz bizler emekciyiz bir gecede kaybedenlerdeniz şu an farklı yollardan yurt dışına çıkmaya çalışıyorum burada 10 larca kişiye ekmek verirken bizleri düşürdüğünüz bu durumdan dolayı başka ülkelerde bizleri ekmeğe muhtaç bırakmayın

    YanıtlaSil
  184. arkadaslar CNN TURK altyazi geciyor surekli.su an bile var.1 yil sureyle serbst birakilacaklar hapistekiler.bu iyi bir gelisme bence.hic olmayabilirdi de.gozumuz aydin.

    YanıtlaSil
  185. 15 yil yurt disinda yasadim para kazandim 2001 yilinda turkiye ye 1.5 milyon dolar para ile geldim is kurdum krize denk geldi islerim kotu gitti her sey ters gitti dolandirildim .... simdi 27.000 tl lik cek icin hakkimda hapis cezasi cikti vergi borclarim yuzunden yurt disinada cikamiyorum sizce bu adilmi ?

    YanıtlaSil
  186. OZELESTRI

    BIZ KAC KISIYIZ

    Ben Yurtdisinda alacaklarimin pesinde kosan bir yandan da borclarim dolayisiyla Turkiyede aranan cek magduru bir isadamiyim.

    Ve gerek hukumetin girisimlerini gerekse bu sitelerde yayinlanan yazilari izlemekle yetinen birisiyim.
    Ozelestri yapmak gerekirse ben dahil ( bir elin parmaklarini gecmedigini gordugum kisiler disinda ) kimse etkin bir mucadele yapmiyor...bu sitelere yazi yazmak sadece kisiyi rahatlatiyordur belki ama cozum burda degil...bunu gercekten faksla telefonla direk gorusme firsati yaratarak ugrasan arkadaslarda aramakta cozum degil...cunku meclise 10 kisinin gitmesi bir o kadar kisinin faks telefon acmasi kendi sorunlarimizi gene bizim gibi olan insanlara yuklemekle cozulmez...Onlar hem kendi hem bizim mucadelemizi yapiyorlar diye seyirci kalamayiz...Eger sizlanmak aglamak yerine mucadeleyi secebiliyorsak kazaniriz...ben ailemi en azindan bu konuda etkin olmasi icin ugrastiriyorum...ama ailemiz anne babalarimiz akrabalarimiz kardeslerimiz komsularimiz ve tum destekleyenleri bu mucadelede etkin katilima cagirmak zorundayiz...bu satirlarda kendimiz soyleyip kendimiz okuyoruz...meydanlarda gazetelerde mecliste sokakta bizler olmasak bile herkesi goturebilmeliyiz...bize bizden baska dost yok..

    Herkes artik laf uretmeyi asip olmeyi vicdaninin sesini buralara dokmeyi biraksin..buraya yazacagi yazinin aynisini ilgilelere gondersin..akrabalarini hareketlerdirsin...Gormuyormusunuz gelen yasa esasinda ici bos geliyor ...Simdi EYLEM zamani sonra bu satirlarda yazmak bisi ifade etmez ....Tum bunlarin hizla ve organize sekilde yapilmasi icin hemen 1 haftalik eylem plani hazirlanmali ve hergun sesimiz duyurulmali ama 10 larla degil yuzlerle...Inanmiyormusunuz Yuz kisinin neleri degistirebilecegini...ki bizler binlerken ...hadi en azindan cevremizi harekete gecirelim ...SIMDI EYLEM ZAMANI ..AMA ORGANIZE VE BILINCLI

    YanıtlaSil
  187. EWET ARKADAŞLAR CNN TÜRKÜN İNTERNET SİTESİNDE KONU BAHSEDİLİYO AMA DAHA KESİN BİRŞEY YOK 1 YIL İÇİNDE ÖDECEM TEMİNATI VERİLECEK DENİYO OYSAKİ ZATEN İŞ YERİNİ İŞİNİ KAYBETMİŞ KİŞİLER İÇİN BU DURUM ÇOK KÖTÜ OLACAK KİM 1 YIL İÇİN DE ÖRNEGİN 40 BİN TL BORCU VARSA NASIL ÖDER BU MERAK KONUSU ŞAHSIM ADINA BU ŞEKİLDE ÇIKARSA BİLE BENİM İŞİME YARAR AMA DİGER ARKADAŞLARIMIZ VAR ONLAR İÇİN DURMAYALIM MÜCADELEMİZE DEVAM EDLİM KONYADAN HASAN

    YanıtlaSil
  188. Bir düşünce,

    Öncelikle bu yasa hapis cezasına devam diyerek ama cezalara erteleme getirerek çıkarsa

    OLUMLU YÖNLER

    1. HAPİSTEKİ ARKADAŞLAR ÇIKAR,
    2. KAÇAK DURUMDA OLANLAR KAÇAK OLMAKTAN ÇIKAR
    3. İNSANLARA ÇALIŞMA FIRSATI VERİR.
    4. BİZ KISMEN MEMNUN OLURUZ
    5. KARŞIMIZDAKİLER MEMNUN OLUR

    OLUMSUZ YÖNLER

    1. BEKLENTİ BU DEĞİL YANİ BEKLENTİMİZ GERÇEKLEŞMEZ
    2. BÖYLE BİR DÜZENLEME HUKUKA UYGUN DEĞİLDİR.
    3. HAPİS CEZASININ DEVAM ETMESİ ANAYASAYA UYGUN DEĞİLDİR
    4. AİHS NE DE UYGUN DEĞİLDİR

    MUĞLAK YÖNLER

    VARSAYALIM CEZALAR ERTELENECEK
    MAHKEMELERDE VE YARGITAYDA OLAN DOSYALARIN DURUMU NE OLACAKTIR. CEZA VEREN MAHKEMELER AÇISINDAN CEZALAR VERİLMEYE DEVAM EDECEK AYNI ZAMANDA BUNLAR TEMYİZ EDİLMEYE DEVAM EDECEKTİR. PEKİ YARGITAY BU DAVALARDA NASIL BİR KARAR VERECEKTİR. BU YASA TCK YA NASIL UYGUN OLACAKTIR.

    KEZA
    BERAT VEREN MAHKEMELER BERAT VERMEYE DEVAM EDECEKTİR BUNLARDA TEMYİZ EDİLMEYE DEVAM EDECEKTİR. DİYELİMKİ BOZULDU CEZA GENEL KURULUNUN TUTUMU NE OLACAKTIR.

    YARGITAY DEĞİŞİK DAİRELERDE ÇIKACAK DEĞİŞİK SONUÇLAR OLURSA BU SORUN NASIL AŞILACAKTIR. DİYELİMKİ BUNLARIN HEPSİNE BİR ÇÖZÜM GETİREN AMA ADLİ PARA CEZASI VE HAPİS KARARINA DEVAM DİYEN BİR YASAL DÜZENLEME TÜM BUNLARI DA DÜZELTEREK HUKUKA VE ANAYASAYA NASIL UYGUN OLACAKTIR MERAK EDİYORUM DOĞRUSU

    BAŞTAN BERİ SAVUNDUĞUMUZ ÇEKTE ADLİ PARA CEZASI VE ÖDENMEDİĞİNDE OLUŞAN HAPİS CEZASININ ANAYASAYA HUKUKA VE AİHS NE AYKIRI OLDUĞU SAVINDAN AĞZIMIZA ÇALINAN BİR PARMAK BALLA VAZMI GEÇECEĞİZ. YANİ BİZE İDAMI GÖSTERİP MÜEBBETE RAZI EDENLERE TEŞEKKÜRMÜ EDECEĞİZ YOKSA HUKUK MÜCADELESİNE DEVAMMI EDECEĞİZ.

    VARSAYALIM CEZALAR BİR YIL ERTELENDİ
    BU SAATTEN SONRA BİR İŞ GÜÇ TUTUP ÇALIŞACAĞIZ. ÜLKEDEKİ İŞSİZLİK ORANI BELLİ BUNA RAĞMEN İŞ BULDUK VE ÇALIŞIYORUZ. BU BİR YILDA BORCU 3-5 BEŞ BİN OLANLAR HATTA 15-20 BİN OLANLARIN ÖDEDİĞİNİ VARSAYALIM. ŞU AN İTİBARİYLE BORCU 100-500 BİN ARALIĞINDA OLANLARIN BU SÜREDE BU BORCU ÖDEME ŞANSI VARMIDIR SİZCE. NE DEDİĞİNİZİ DUYAR GİBİYİM TABİKİ YOKTUR.
    PEKİ O ZAMAN ÇIKACAK BÖYLE BİR DÜZENLEMENİN ÇÖZÜM OLDUĞUNU KİM SÖYLEYEBİLİR.

    YASANIN ÇIKTIĞI TARİHE KADAR OLAN DAVALARIN DIŞINDA BUNDAN SONRA ÇIKACAK KARŞILIKSIZ ÇEKLER İÇİN NASIL BİR UYGULAMA GETİRİLECEKTİR. ONLARDA DAVALARININ BİTİĞİ TEMYİZDEN ONANDIĞI ANDAN İTİBARENMİ B U SÜREYE SAHİP OLACAKLARDIR.

    VE SİZLERE BİR SORU

    BU YASA HAPİS CEZASINA DEVAM ŞEKLİNDE ÇIKARSA BUNDAN SONRA ÇEKLERDE ÖDENME ORANI YÜKSELECEKMİDİR. EĞER ÇEK YAZAN İNSANLAR HAPİS KORKUSUYLA ÇEK ÖDÜYOR İSE MAHKEME SÜRECİ YARGITAY SÜRECİ ERTELEME SÜRECİ DERKEN ORTALAMA 3 YILLARI VAR DEMEKTİR. O ZAMAN KİMSE ÇEKİNİ ÖDEMEYECEKTİR. YANİ HA ERTELEME YAPMIŞSINIZ HA HAPSİ KALDIRMIŞSINIZ FARK NEREDEDİR.

    BENİM DÜŞÜNCEM

    BU ŞEKİLDE ÇIKACAK BİR YASAYI MUHALEFETE BASKI YAPARAK ANAYASA MAHKEMESİNE GÖTÜRTMELİYİZ.

    ÇÜNKÜ
    ÇEKTE ADLİ PARA CEZASI VE HAPİS HUKUKA VE ANAYASAYA UYGUN DEĞİLDİR. AMAÇ DOLANDIRICILARI AYIKLAMAKSA BU BİZİM DEĞİL DEVLETİN İŞİDİR. BUNUN İÇİN YASAYA KAST UNSURU EKLENEREK SORUN ÇÖZÜLEBİLİR. YOK HAKİMLERİMİZ KASTI AYIRAMAZ DİYORLARSA O ZAMAN ZATEN BUNU MAHKEMEYE GÖTÜRMEYE GEREK YOKTUR.
    GÖNDERİRSİNİZ NOTERE ONAYLAR HEPSİNİ MAHKEMELERDE YÜKTEN KURTULMUŞ OLUR

    SAYGILAR

    YanıtlaSil
  189. ARKADAŞLARBİZLERYASAYIBEKLİYORUZAMABOŞUNA KİMSENİN UMUDUNU KIRMIYAYIMAMA ŞİMDİ EVDEN BU SAAT İHTİBARI İLEN MEMURLAR ABİMİ ALDILAR HERKES DİKKAT ETSİN MADUR,İ,K

    YanıtlaSil
  190. BU İNSANLARI OYALAMAK AYNI ZAMANDA DALGA GEÇMEKTEN BAŞKA BİRŞEY DEĞİLDİR

    YanıtlaSil
  191. 189 da yazan arkadaşım olayı çok güzel özetlemiş doğrusu.bence asıl mücadele bundan sonra başlıyor.şuan için önemli olan içerdekilerin çıkması ve aramaların durdurulması.biz bundan sonra anayasa mahkemesine ve aihs e giderek bu yasayı istediğimiz şekle getireceeğimizi düşünüyorum.saygılarımla

    YanıtlaSil
  192. Arkadaslar sakın olma ve sakın düşünme zamanı . Hukemetin attıgı adım önemli bir adım . İcerdeki arkadaşların çıkması ile daha güçlü bir mücadele programı planlanabilir. 1 yıl icinde olumlu ekonomik gelişmeler zaten kalksın denilen hapis cezasının tamamen kalkması icinde ortam hazirlayacaktir. Borçlarını ödemek istemeyen bir grup izlenimi vermek ihtimalinden kaçınmalıyız kimse kimseyi gaza getirmeden eldeki iyi degerlendirlmeli.

    YanıtlaSil
  193. 189 DA YAZAN ARKADAŞIM ÇOK HAKLISIN BÖLE BİR KARAR ÇIKARSA MUALEFETE BU KANUNU ANA YASA MAHKEMESİNE TAŞITTIRALIM EN MANTIKLISI BU BİZİM YAPACAMIZ BELLİ DURMUYALIM MSJ FAX ARAMA VE E-POSTALARA DEVAM EDELİM ARKADAŞLAR BU VATAN BİZİM BU ÜLKE BİZİM HAKKIMIZI SÖKE SÖKE ALACAZ BAŞKA YOLU YOK BUNUN BİR ÖNERİM DE CUMHUR BAŞKANINA E-POSTA ATALIM BEN HERGÜN ATIYORUM EMİNİM Kİ SIKLAŞIRSA ÖLE YADA BÖLE SAYIM CUMHUR BAŞKANIMIZA DURUMU İLETECEK LERDİR HERKEZE İYİ GECELER ALLAHA EMANET OLUN DAVA ARKADAŞLARIM SİZLERİ ÇOK SEVEN KONYADAN HASAN

    YanıtlaSil
  194. NE YASASI ARKADAŞLAR DÜN EŞİMİ ALDILAR.ALTI AYDIR KAÇAK KÖÇEK YAŞIYORDUK.BAYRAM HEDİYESİ OLDU.ŞİMDİ ÇARESİZ VE AÇMAZ BİR DURUMDAYIM,

    YanıtlaSil
  195. TAKVİM GAZETESINDE HABER VAR HAKKIMIZDA
    SABAH ALIN OKUYUN MUTLAKA...

    YanıtlaSil
  196. 193 de yazan arkadaşım,

    o yazımdaki sözlerimin bir bölümü işte tam böyle düşünenlere. yani idamı görüp müebbete razı olanlara...

    yoksa

    o yazıda borcu ödememek düşüncesi oluşturacak birşey yok. dikkat ettinizse borç oranları ve ödeyebileceklerle ödeyemeyecekleri anlatmaya çalıştım

    100 bin tl borcu olan bir insanın bu borcunu ödemesi için ortalama ayda 10 bin tl kazanması gerekecek. iflas etmiş biri bunu nasıl kazanabilir söylermisiniz.

    kaldıki,

    bir yasa yapılaırken dikkat edilmesi gereken husular vardır.

    herşeyden önce bir yasa

    Anayasaya aykırı olmamalıdır,

    Altına imza atılan AİHS ne aykırı olmamalıdır.

    herşeyden öncede insan onuruna aykırı olmamalıdır.

    eğer olabilir diyorsanız ve buna bir itirazınız yoksa yarın

    yüksek sesle gülene hapis,

    falancıyı eleştirene hapis,

    yan bakana hapis gibi cezalar içeren yasalarda çıkarsa onada itiraz etmeyeceksin...

    Yapılacak yasalar önce temel taş olan

    Anayasaya

    sonra hukuka

    ve tüm yasalar insanlar içinse

    insan onuruna uygun olmalıdır.

    Burası ne muz Cumhuriyeti nede bilmemne kabilesi

    Burası Türkiye Cumhuriyeti.

    Bizler dolandırıcı değiliz eğer öyle olsaydık şimdi çoktan parsayı toplamış ve başka bir ülkeye yerleşmiş topladıklarımızı yemekle meşgul olurduk.

    Feryatlara bir bakın,

    çocuğunu okula gönderemeyenler,
    Ankaraya gelemeyenler
    yiyecek ekmek bulamayanlar,
    dağılan aileler
    yok nolan hayatlar
    gözü yaşlı anneler çocuklar
    dünün işadamı eşi bugünün mahkum eşi masözlük yapıp geçinmeye çalışan insanlar...

    Söylenen şekliyle çıkar bu yasada ve bu borç ödenir diyorsanız borcunuz azdır. Benimkide ödenebilir nitelikte kendim için yazmıyorum tüm bunları. Ama birçok arkadaşımızın o miktarları ödemesi için ya soygun yapması yada bu sefer gerçekten dolandırıcılık (Ama bu sefer hakkıyla) yapması gerekecektir. Yani demek istediğim,

    Ben böyle bir düzenlemenin çözüm olacağını düşünmüyorum.

    olsa olsa

    ekonomiyi sıkıntıya sokmamak için bu ara çözüm olsun 1 yıl böyle geçsin odan sonra zaten seçim öncesi yasayı o zaman ele alırız. Bu süre içindede çek konusuna ekonomiyi etkilemeyecek bir çözüm bulmaya çalışırız düzenlemesi olacaktır ve asla TCK ya ve Anayasaya uygun olmayacaktır.

    saygılar

    YanıtlaSil
  197. BUNADA SUKUR
    EN AZINDAN ICERDE YATAN MAGDURLAR BAYRAM SEVINCINI YASARLAR
    GERISI ICINDE BASKILARA DEVAM EDER HAKKIMIZ OLANI ISTERIZ

    YanıtlaSil
  198. TEKRAR YAZIYORUM BUGÜN MECLİSE GİTTİK AMA GERÇEKTEN 10 KİŞİ İLE OLMUYOR.. YARINDA GİDEBİLİRİM,,,, AMA HERKESE TANIYOR, KORUMALARDAN DANIŞMANLARDAN HERKES ...... HAKI SUHA OKAY BİLE KORUDORDA BİZE YOL GÖSTERİCİ OLUYOR LÜTFEN YAKINLARINIZ YADA KENDİNİZ İÇİN GELİN İNANIN BUNLAR ÇOK ETKİLİ OLUYOR EMRE ARKADAŞIMIZADA NEKADAR TEŞEKKÜR ETSEK AZDIR.

    CEZA EVİNDEKİ YAKINLARIMIZIN ÇIKMASI YADA BORÇLARIMIZIN 1 YIL ERTELENMESİ HİÇ BİRİMİZE ÇÖZÜM OLMAYACAK 1 YIL İÇİNDE BU BORÇLARI NASIL ÖDEYECEGİZ YİNE MECLİS YOLUNU AŞINDIRMAMIZ GEREKİYOR

    YanıtlaSil
  199. ARKADAŞLAR ANKARAYA GELECEKLER İÇİN PARA YATIRMAK İSTİYORUM.LÜTFEN BİR BANKA HESABI VERİNİZ

    YanıtlaSil