Borçlulara suçlu damgası vurulmuştur.

Bizler zamanında ticaretle uğraşıp kimimiz ithalatcı, kimimiz ihracatcı, kimimiz de küçük esnaf yada kobileriz. Ne yazık ki içinde bulunduğumuz durumlardan dolayı ticari durumumuzu kaybedenlerdeniz. Dolayısıyla kendi vatanımızda dolandırıcı durumuna düşürüp veyahut dolandırıcı gibi görünüp, velev ki gösterilip bizlere suçlu damgası vurulmuştur.
Bizlerin içinde bulunduğumuz durum gerçekten içler acısıdır. Aramızda öyle insanlar var ki, ekmek alacak paraları yok. Seslerini dahi duyurup , ben açım diyecek durumları yok, Zira sesini duyurup yardım istese zaten hapse alacaklar.
Korku var, ne yapacağım çaresizliği var.
Aramızda öyle insanlar var ki; intihar düşüncesine sahip.
Kimimizin Allah korkusu, kimimizin ailem ne yapar,korkusu kimimiz de kendisini birlikteliğe bağlamış acaba bir umut olur mu? diyenler .
Bizler sesimizi duyurmak için ne dışarı çıkabiliyoruz, nede birilerine gidip baskı yapabiliyoruz. Malum hiçbir ülkede uygulanmayan çek yasası yüzünden kimimiz hapis, kimimiz de ev hapsindeyiz.
Sadece bir birimizi teselli edeceğimiz web sitemiz var.
Burada herkes birbirinin derdini dinliyor. Birbirimize yardım edemesek de yalnız olmadıklarını bilmek dahi rahatlık veriyor.
Belki bir umut diyoruz.
Bizler kimsenin canına kıymadık katil değiliz.
Devletimize zarar verecek bir durumumuz olmadı.
Aramızda öyle insanlar bulunuyor ki ticari faaliyeti içerisinde devlete verdiğim verginin %5 olsa borcumu öderdim bu sıkıntılarda olmazdım; diye devlete isyan ediyorlar.
Çek yasası gerekçesi ne olursa olsun AİHM ve ANAYASAMIZA aykırılığı bulunmaktadır.
AİHM Protokol No: 4
Madde 1
Borçtan dolayı özgürlüğünden yoksun bırakılma yasağı

Hiç kimse, yalnızca akdi ilişkiden doğan bir yükümlülüğü yerine getirememiş olmasından dolayı özgürlüğünden yoksun bırakılamaz.

Anayasanın 38. Maddesi
Hiç kimse, yalnızca sözleşmeden doğan bir yükümlülüğü yerine getirememesinden dolayı özgürlüğünden alıkonulamaz.
Genel müsadere cezası verilemez.

MÜSADERE : Lügatte, zülum, cebir ve baskı demek olduğunu bile bile bizler kendi borcumuzu ödeyemez iken, birde yasa devlet hesabına geçmesi kaydıyla çek bedeli kadar ceza kesiliyor .Bu nasıl iştir anlamak çok zor.

Bizler şuna inanıyoruz. Kimse isteyerek ve bilerek kendisini zor duruma düşürüp kendisine ailesine ve 3.şahıslara zarar vermek istemez. Tabi ki kötü niyetliler hariç bunlarda azınlıktadır.

Bizler onurlu ve gururlu insanlarız. Bu yüzden hapse girmek onurumuza dokunuyor. Bizlere bu şuçlar dan dolayı girin hapse demektense Türk bayrağının dalgalandığı en zor belki de geri dönmesi mümkün olmayan yerde çarpışın , nöbet tutun yada MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ün dediği gibi ölümü emredin.

Ama bize demesinler geçmişte hizmet ettiğimiz ülkemizin yöneticileri gidin yatın hapiste sürünün. Bizler batmış olabiliriz ticari hayatımız bitmiş olabilir. Lakin bizler terörist den daha adi kişiler gibi görünmek bizleri inanınki yaşarken öldürüyor.

Bizleri batmış olan ekonominin suçluları olarak gören kişiler, Bizleri ülkemizde her yönden kilitlediler. Buda yetmez birde sabıka verelim de tamamiyle boş bir ölüme terk edelim, yoluna gittiler ve bu yolda da gitmeye devam etmektedirler. İnanınki bizler borçlarımızı inkar etmiyoruz. Lakin bu şekilde nasıl borcumuzu ödeyelim çözüm bulmak zor bizim durumumuzda.
http://www.cekmagdurlari.com

14 yorum:

  1. ilker başbuğ yeterince çekiyor zaten birde adamcağıza bizim çekten dolayı çektirmeyelim.abd çektiriyor tayyip çektiriyor!!!

    YanıtlaSil
  2. Bana göre BU OLMADI..

    Bu mücadele süresinde ve sürecinde..

    Yapılması gereken herşeyi veya yararlı kimi bazı şeyleri yapamamış olabiliriz..

    Bunu anlayabilirim.. Tecrübemiz yoktu.. İmkanlarımız kısıtlıydı..

    Ancak; yapılmaması gereken çok şeyleri yapmaya (kavga-gürültü, yanlış kişi ve kurumlara sataşma veya gereğinden fazla yakarma gibi) yanlışlara görüyorum ki halen son sürat devam ediyoruz..

    Yaşadığımız sorun ve zulüm bağlamında Hükümete karşı ne söylesek azdır..

    Hükümete karşı temel insan hakları, insanlık ve adamlık onuru bakımından ne söylesek te azdır..

    Ancak;

    Bu platformlarda müşterek sorunlarımızı ve hükümete karşı öfkemizi istismar eden İDEOLOJİK ve KÖKTENCİ AK PARTİ KARŞITLARININ esiri olmayı da kabul etmemiz mümkün değildir..

    Bu platformlarda hukuk ve demokratik usül ve ilkelerin dışında talep ve çağrıların yapılmasını kabul etmemiz mümkün değildir..

    Nitekim bu sitelerde işler öyle bir boyuta vardı ki; fanatik, marjinal ve askeri vesayetçi bir rejim sevdalısı Cumhuriyet yazarı Mehmet FARAÇ'ın YEMİNLİ ve KÖKTENCİ AK PARTİ 'DÜŞMANLIĞI' bu sitelerde tezahüratla alkışlanır, hey aslanım be!! diye övgüler yağdırılır oldu..

    Son olarak ta hiç bir hukuk devletinde, hiç bir demokratik memlekette görülmeyen bir şey daha devreye sokuluyor anlaşılan..

    Hükümeti, meclisi ORGENERAL'e şikayet etmek..

    Hayırlı olsun bakalım..

    Kim bilir; 'kodum mu oturtur' diye beklentisi olan aklı evvellere göre; bu yakarışımız bu şikayetimiz üzerine artık PAŞALARI çok fena içerler de;

    "Hey hemşerim sen ne yaptığını zannediyorsun?" diye BAŞBAKANA bozuk çalar..

    Nerdeyse "ORDU GÖREVE" kıvamında olmuş..

    Bu yol YANLIŞ YOL..

    Mesela;
    Neden MECLİS BAŞKANINA ŞİKAYET ETMEK aklımıza gelmiyor ki?

    YanıtlaSil
  3. Sayın MURAT YALCIN bu yazı şikayet babında yazılan bir yazı değildir.
    Tabi sizin görüşünüze de saygı duyuyorum.Lakin buradaki maksat öyle ki olur ya bir sohbet esnasında arkadaşlarıyla olur da böyle bir konu açılırsa yahu bu olur mu dese bu dahi yeter.Yok sa bizim gönderdiğimiz yada yazdığımız yazılarla misalen harp çıkacak bir durum olamaz.Bu yazı komutanım biz de varız.Yazının sonlarına dikkat edersen.Hiç bir şey olmasa da bizimde varlığımızdan haberdar olunuz gibi sözleri andıran cümleler kullanılmıştır.
    BİRDE ŞUNU UNUTMAMAK GEREK DOSTUN DOSTU VARDIR.Burda biz,böyle bir dostlar var diyelim ki dostta kendi dostuna söylesin.

    YanıtlaSil
  4. ARTI MURAT bey kimi kime şikayet ediyorsunuz.MECLİS BAŞKANINA ŞİKAYET EDELİM DEMİŞSİNİZ DE.

    YanıtlaSil
  5. Eğer ki sorunumuzu çözeceğine inandığınız yada bir umut dediğiniz bir kişi yada kuruluş olduğu taktirde hemen yazın yazalım arkadaşlar.Bu sorunu OBAMA çözer diye düşünen varsa ona dahi yazın arkadaşlar.ASLINDA OBAMA ÇÖZER BU İŞİ.YAZIN ARKADAŞLAR.

    YanıtlaSil
  6. ben kendi adıma yazıyorum aslında şöyle olmalı sayın PAŞAM biz kendi ülkemizde başkasının öldürdüğü ekonomi cinayetinden iftira ile suçlanıyoruz hiç bir şekilde kendimizi savunma şeklimiz olmadığı için kahpece zindanlara hemde kendi ülkemizde aynı görüşten olmadığımız zalimler tarafından kapatılıyoruz isyankar olmamamız vatanımıza ve bayrağımıza olan saygımızdan bizler bu güne kadar ülkemize ve ailemize faydalı olmayan çalışan esnaflarız bu şekilde aşalanacağımıza sizin öncülüğünüzle ordumuzun her cephesinde en ön safta gönüllü olarak savaşıp şehit olmaya hazırız hiç olmassa yaşamımızın bu bölünümünde ülkemize dışardan gelen düşmanlara karşı savunuruz. CEPHEYE GİTMEDEN ÖNCE OĞLUMDAN ÖZÜR DİLEYEREK İÇERDEKİ DÜŞMANLARLA BAŞEDEMEDİN AMA YİNE OĞLUM BAŞINI EĞME HİÇ OLMASSA DIŞARDAKİ DÜŞMANLALA SAVAŞTIM VE ŞEHİT OLDUM SENDEN RİCAM MEMLEKETİMDE YAŞARKEN ÜLKEM İÇİN BİR ŞEYLER YAPAYIM DEDİĞİM O PATENT ENSTÜSÜNÜN BANA VERMİŞ OLDUĞU BELGEYİ DUVARA AS BABANLA HER ZAMAN ÖVÜN HİÇ BİR ZAMAN ATATÜRK ÜN ÇİZDİĞİ YOLDAN AYRILMA HİÇ BİR POLİTİKACININ SÖZÜNE KENDİSİNİ İYİCE İNCELEMEDEN İNANMA SAKIN BİZİM ZAMANIMIZDA YILLARCA KONUŞMAYI ÖĞRETİP DUVARLARA KONUŞTURUP HATİP YAPIPTA SİYASET SAHNESİNE ÇIKARTILAN ÜLKEYİ ÇOK KÖTÜ DURUMA GETİREN LER VARDI OĞLUM TEKRAR SENDEN ÖZÜR DİLİYORUM BAŞKALARININ BABALARI GİBİ GEMİLER ALMAK İSTERDİM OĞLUMDA ARTIK HAKKINI HELAL ET. VATAN SAĞOLSUN...ihtiyar

    YanıtlaSil
  7. sevgili murat yalçın ilk yorumu yapan kişi benim daha öncede yazmıştım mamak toplama kampında5 senesini bırakmış bir solcuyum.başımıza gelenleri tarih yazmaya devam ediyor hatta şimdi dizisi de oynuyor bunları boş verelim ben demokrat birisiyim daha öncede burada bir arkadaş için yazmıştım fikrini söylemesi için fikrine katılmasam da 5 yılımı daha veririm diye.Senin samimi olduğuna katılıyorum ama bu samimiyetini AKPyi işin içine katarak bozma.meclis başkanı kendi altında olan birisinden fırça yerse allah aşkına o neyin başı diye sorarlar adama!bizler çekten ceza evine düşmüş ve düşecek olan mağdurlarız sorunlarımız aynı sen AKP LİSİN DİYE KURTARAMIYORSUN BEN DE ÖTEKİDE hepimiz sorundaşız arada birde bırakta dokunalım ben böyle bir yasanın olduğu bir ülkede yaşamaktan yerin dibine giriyorum bir ülkede fikir ve inanç özgürlüğünden ceza evine girmek ne kadar utanç verici bişeyse bu da o kadar utanç verici bişey.Birde bu yasayı en hararetli ve en artistik bir şekilde AKP savundu hatırlarsınız gurup başkanlarının artistik konuşma ve davranış şeklini.Başbuğda bu memleketin evladı ne olmuş ondan yardım istenemezmi ben ce onun da mutlaka bir yakını çek mağdurudur.1.5 milyon insan varsa mutlaka ülkede bir çok insanın tanıdığı etkilenir Bu darbeler tayyip bey gibi düşünen insanları yarattı niye rahatsız oluyorsunuz anlayamadım?onlar asmayıpta besledikleridir acaba bumu sizi rahatsız ediyor!!! sevgili ihtiyar ikide bir kendine ihtiyar deyip haksızlık etme ihtiyar öleceğine genç ölecek insansın bu dünya sadece 5 element önemli olan erdemlerimiz Evet bu ülke hepimizin.ama bilinki kimseye kalmıyor çocuklarımızdan başka!!!

    YanıtlaSil
  8. bir şey daha eklemek isterim bazı arkadaşlar ikide bir bu işe siyaseti sokmayalım diye birbirini uyarıp duruyorlar para,mal mülk işi zaten siyasetin temeli benim saf yürekli kardeşim senin kaybettiğin paralar kimin cebinde hiç düşündünmü.

    YanıtlaSil
  9. muratçığım yukarıdaki yazının aynısını tayyip beye hitap edrek sende yazarmısın lütfen bizde yorum yapalım ne dersin hadi bekliyoruz zahmet olmazsa.

    YanıtlaSil
  10. Arkadaşlar rica ediyorum.Bu yazılan yazıyı gereken adrese gönderelim.Hepimiz aynı yoldayız.Kişilere kurumlara yolumuzun gittiği adresi anlatalım.Onlara bu yolda ilerler iken bir kez el çırpmaları dahi yeter.

    YanıtlaSil
  11. Sevgili KADER ARKADAŞLARIM..

    Öncelikle yazıma verdiğiniz tepkilerinize teşekkür ederim..

    Tepkilerinizin samimiyetine iştirak ediyorum ancak itiraz ettiğim hususlar var..

    Birincisi; yazımdan benim bir AKP li olduğum hususunu ileri sürmeniz doğru ve haklı bir davranış olmamış.. Velev ki olsam da bir sakıncası mı var?.. Kaldı ki ben bu platformlarda herhangi bir partiye bağlılık ifade eden tek bir görüş ve ifade de bulunmayı (net söylüyorum) BİR SAYGISIZLIK olarak telakki ederim.. Zira herhangi bir partiyi tercih edilir bulmak herkesin bireysel tercihidir.. Benim bu tarzda bir beyanım olmadığına göre ima yollu bu sonucu çıkarmanız ve bana " karşı çıktığın şeylere bakılırsa sen AKP.lisin de onun için böyle yazıyorsun" demeniz bence haksızlık ve yazımdaki maksadımı ve karşı olduğum durumu tam açıklamıyor..

    İkincisi; ben siyaseti parti zaviyesinden ve seviyesinden takip eden biri değilim.. Kendi idrak ve birikimlerim, değer yargılarım gereği partileri analiz ederim.. Temel yargılarım var; nefret ve şiddet içeren ifadeler hariç olmak üzere her türlü "fikir ve ifade özgürlüğüne" gönül vermiş demokrat biriyim.. Fikirleri ifade ederken re’sen ve destursuz ifade etmeyi doğru bulmam, farklı farklı fikre sahip olması muhtemel ve normal karşındakine ve etrafa saygılı olmayı gerekli bulurum ve bu durum bana göre özgürlük anlayışına aykırı bir durum da teşkil etmez..

    İktidara karşı öfkemizi bize reva gördükleri "alçaklığı" düzeltmedikleri sürece, düzelttirene kadar haykıracağız.. Bu bizim ortak mücadelemiz..

    Ancak bunu biz mağdurlar yapacağız.. "Durumdan vazife çıkarmaya çalışan" ve sureti haktan gözüken "ittihatçı ve statükocu" kimselerin bizi istismar etmelerine izin vermeyelim diyorum..

    Çok yazı yazdım.. Yazılarımda bilhassa iktidardakilere, muktedirlere, müesses nizama çok şiddetli, ağır eleştirilerim pek çoktur, ancak; hiç bir satırında parti kalıplarında tek bir ifadem yoktur.. Benim dünya görüşümün yanında partiler detaydır, asıl ve esas değildir..

    Yeni yazılarımda parti havası olmayacaktır..

    EL’AN MAĞDUR ve MAZLUM DURUMDAYIZ.. AMA BİR O KADAR DA GÜÇLÜ OLACAĞIZ.. BU ZULMÜ BİZ SONA ERDİRECEĞİZ..

    Zira;
    MAĞDUR OLMAK, MAZLUM OLMAK..
    ŞEREFSİZ OLMAKTAN DAHA KÜÇÜK BİR MESELEDİR

    Saygılarımla..

    YanıtlaSil
  12. Sayın Murat Yalcın Ben senin daha önceki yazılarından samimi bir insan olduğunu biliyorum.Lakin her kişinin kendi adına anlatım ve anlayışı vardır.Sizin yazdığınız yazıda sizin anlatım ve anlayışınıza göre verdiğiniz bir cevaptır.Keza düşünceler ve fikirler farklı farklı olduğu için siz genelkurmaya yazılan yazıyı anladığınız şekilde yorumunuzu yazdınız ben ve diğer arkadaşlar sizin yazdığınız yazıyı anladığımız şekilde tepki koyduk.Acaba sizin yazdığınız yazıda bizim anlayışımıza göre yorumuz mu yok sa siz mi yanlış bir iltiba verecek yazımı yazdınız.Ben ce pek uzatmamak lazım sizinde dediğiniz gibi hepimiz biriz.
    onun için yorum ve yazılara zıt düşmektense isteyen istediğini alsın ve gereken neyse o yapılsın.Genelkurmaya yazılan yazı buraya konulmuş bizlere sunulmuş bura zıtlık oluşturmaktansa yapılacağı yapmak daha iyidir gibi geliyor.Tezatlar oluşturmamak gerektiğini düşünenlerdenim.saygılarımla

    YanıtlaSil
  13. GUZEL BIR YAZI OLMUS BU YAZIYI GONDERDINIZ MI ACABA ARKDASLAR GEREKLI ADRESE ???

    NAZ

    YanıtlaSil
  14. Üzülerek izliyoruz ki; sorunlarımızı çözmesi için seçtiklerimiz, kendilerini ve yandaşlarını daha zenginleştirme ile meşguller. Bir de ABD çıkarlarının gönüllü eşbaşkanlığı ile tabi. Ölen masum Irak halkı ya da ölecek masum İran halkı onları ilgilendiriyor mu?
    Bizim gece yarıları çoluk çocuğumuzun gözü önünde nezarete alınmamız ve hapse girmemiz de onları ilgilendirmeyecek.

    YanıtlaSil