Çek Kanunu Paneli ve ayrıntılar

08.01.2010 tarihinde Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde 5941 SAYILI YENİ ÇEK KANUNU VE UYGULAMAYA ETKİLERİ konulu Panel düzenlendi.
Yeni çek kanunu ile ilgili bu panele Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof.Dr.M.Emin ARTUK, Çek Yasası mimarlarından Prof Ünal Tekinalp, Prof.Dr. İzzet Özgenç, Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı H. Cumhur Özakman, Eyüp Cumhuriyet Başsavcısı Vuslat Dirim konuşmacı olarak katıldı.

Panelde öne çıkan konular:
1- 20.12.2009 tarihinden itibaren karşılıksız çek lerle ilgili açılacak davalar Sulh Ceza Mahkemelerine açılacak.
2-Lehe aleyhe tartışmalarını Sulh Ceza Mahkemeleri yapacak, Lehe olması nedeniyle 3167 Sayılı Yasaya aykırı davranmak suçundan Sulh ceza Mahkemeleri hüküm kuracak.
3- 3167 Sayılı Çek Yasası ile 5941 Sayılı Çek Kanunu arasında "Çek"e ilişkin olmaları dışında hiçbir benzerlik bulunmamaktadır.
4- Eylem her ne kadar taksirli gibi görünse de tartışmalı olsa, da kasıtlı bir suçtur.
5- Mükerrirlik yoktur.
6- Dava açılması ve sonuçlandırılması için 01 Nisan 2010 beklenmemelidir.
7- Taahhüt veya anlaşma gelen dosya Yargıtay da ise Yargıtay'a gönderilmelidir.(Dekan Cumhur Özakman aksi görüş bildirdi)
8- Asliye Ceza Mahkemeleri açılmış eski karşılıksız çek dosyaları için görevsizlik kararı veremez.
9- Sanığın mutlaka ifadesi alınacak, yokluğunda T.K. 35 e göre karar verilmesi mümkün değil.
10- Mahkemeler Taahhüdün usule uygun olup olmadığı konusunda hassas davranmalılar, rakamlar ve faiz açık ve net olmalı, sonraki dönemin (2011) temerrüd faizinin önceden hesaplanamayacağına ilişkin tartışmalar var.
11- Cezaevinden çıkabilmek veya infazdan kurtulmak için yapılan taahhüdün hukuki geçerliliği konusunda tartışma var, Yargıtay ve Akademisyenler hukuki geçerliliğin olmadığı görüşünde.
12- Bankalar Çek hesabı açtıkları kişi veya kurumlara her çek yaprağı için ödemek zorunda oldukları rakamları önceden bloke edecekler.
13- Bankalar şikayetçi olamayacak.
14- Karşılıksız çekte düzeltme hakkı kalkmıştır, ancak etkin pişmanlık hükümleri uygulanabilir.
15- Suç tarihi bankaya ibraz tarihidir.
16- 3167 Sayılı Çek Kanunu 13/1 maddesine (Çek Defterlerini iade etmemek)aykırı davranmak suçundan Beraat kararı verilmelidir, Eyüp Başsavcısının görüşü bu yönde ve karşı görüş gelmedi..


63 yorum:

  1. ÇEK MAĞDURU AYLARDIR BELKİDE YILLARDIR CEZAEVİNDE, YENİ YASA ÇIKTI VE TABİKİ BU YASANIN İÇERİĞİ, UYGULAMANIN NASIL YAPILACAĞINDAN HABERSİZ.NE BİLİR TEMERRÜT FAİZİ NE KADAR; ERTELEME İLE İLGİLİ DİLEKÇE NASIL OLACAK!!
    ÖZGÜRLÜĞÜNE BİRAN ÖNCE KAVUŞMAK AİLESİNE BİRAN ÖNCE SARILMAK İÇİN O SINIRLI BİLGİSİ ERTELEME İÇİN HEMEN DİLEKÇE VERİYOR İNFAZ SAVCISININ UMRUNDAMI ÇEK MAĞDURU CEZAEVİNDE, O ALACAKLILAR VE AVUKATLARI DÜŞÜNÜYOR, DİLEKÇEYİ OKUMADAN USULUNE UYGUNMU DEĞİLMİ DİYE BAKIP DÜZENLEME YAPMA İHTİYACI DUYMADAN İLGİLİ MAHKEMEYE GÖNDERİYOR VE RED GELİYOR..
    ÇEK MAĞDURU HALEN CEZAEVİNDE..!!

    T.C.
    K A Y S E R İ
    3.ASLİYE CEZA MAHKEMESİ
    S A Y I İNFAZIN DURDURULMASI KARARI
    İLAMAT NO: 2009/164-165
    DEĞİŞİK İŞ NO : 2009/
    H A K İ M : MEHMET ŞAHİNER 36111
    K A T İ P : ÇAĞDAŞ YILDIZ 100126
    Kayseri 3. Asliye Ceza Mahkemesinin 27.11.2007 tarih, 2007/622 esas ve 2007/1670 karar sayılı kararı ile 3167 sayılı Çekle Ödemelerin Düzenlenmesi Ve Çek Hamillerinin Korunması Hakkında Kanunun 16/1’inci maddesi gereğince mahkumiyetine karar verilen ve adli para cezasının ödenmemesi nedeniyle hapse çevrilerek infazına başlanan Lice Kapalı Cezaevi hükümlülerinden Şefik Akcanlı’nın 20.12.2009 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 5941 sayılı Çek Kanunun 6. maddesinde belirlenen miktarı ödeyeceğini, bu nedenle infazının durdurulması içerir 22/12/2009 tarihli dilekçesi ve mahkememiz dosyası incelendi;
    GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ :
    20.12.2009 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 14.12.2009 tarih ve 5941 sayılı Çek Kanunun geçici 2. maddesinden faydalanabilmek için borçlunun borcunu 6. maddede belirtilen faiziyle birlikte 1/3’ünü bir yıl içerisinde geri kalanını da taahhütten itibaren 2 yıl içerisinde ödemesi gerekeceği bu şekildeki taahhüt halinde infazın durdurulacağı, talepte bulunan hükümlünün taahhüdünün yasaya uygun olmadığı, zire 1/3’ünü 1 yıl içinde ödeyeceğine ilişkin bir taahhüt olmadığı gibi alacaklılar ile anlaşıp 21.06.2011 ve 24.04.2011 tarihlerinde ödeyeceğine ilişkin taahhüdün yasada belirtilen nitelikte geçerli bir taahhüt sayılamayacağından bu yöndeki talebin REDDİNE,
    Karardan bir suretinin talepte bulunan hükümlüye Cezaevi Müdürlüğü aracılığıyla tebliğine, İnfaz dosyası üzerinde yapılan inceleme sonucunda, 5271 sayılı CMK’ nun 267-268’ inci maddeleri gereğince Kayseri Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesine 7 gün içerisinde itirazı kabil olmak üzere karar verildi. 25/12/2009
    Katip HAKİM 36111

    YanıtlaSil
  2. sevgili cüneyt,

    bu kararı verenler bu ülkede hakimlik yapıyor olunca insanı hüzün basıyor. Hakim hukuk bilmezse vatandaş ne yapacak. yasadan bu yorumu çıkaran hakime hiçmi yaptırım yok bu ülkede. eğer yoksa adalet bakanınada ihtiyaç yok zaten.
    Allahım sen aklıma mukayyet ol yarabbim. gülermisin ağlarmısın yaaa. Bunlarmı sağlayacak bü ülkede adaleti...

    sygılar

    YanıtlaSil
  3. DEĞERLİ HUKUKÇULAR ÜLKEMİZDEKİ OLMAYAN ADALETİN TEMSİLCİLERİ SİZ BIRAKIN ÇEKİ MEMLEKETİMİZDE BURSA GİBİ EKONOMİMİZİN LOKOMOTİFİ OLAN NUFUSU BİRMİLYONALTIYÜZBİNE ULAŞMIZ İLİMİZDE DÖRTYÜZBİN İCRA DOSYASI İLE YAKINDA GİNES REKORLAR KİTABINA GİRECEK SİZİN BUĞÜNKÜ KAFANIZLA ACABA BURSADA HER DÖRT KİŞİDEN BİRİ DOLANDIRICIMI YOKSA ONLARI BU HALE GETİRENLERMİ DOLANDIRICI BEYLER BEYLER İLK ÖNCE OTURUN MEMLEKET NE HALE GELDİ ESNAF NE HALE GELDİ ONU TARTIŞIN ONDAN SONRA MİLLETTİ HAPSE ATIN BU ALDIĞINIZ BÜYÜK MARKETLERDE HARCADIĞINIZ MAAŞI BU MİLLET VERİYOR YOKSA İKİ ERMENİ TEFECİ İKİ İSRAİLLİ TEFECİMİ VERİYOR ZANNEDİYORSUNUZ YAZIK DEĞİLMİ BU KADAR ESNAF İÇERDE ZİNDANLARDA ÇÜRÜYOR YAZIK DEĞİLMİ ONLARIN ÇOÇUKLARINA AİLELERİNE HADİ BAKALIM HERKES DOLANDIRICI İŞTE BURSA SİZ ŞİMDİ ÖBÜR AYI DAHA SONRAKİ AYI SEYREDİN AĞALAR BİR EV BİR YAZLIK MUTLULUKSA GEÇEN GÜN BİR KADIN VALİLİKTEN ELLİ LİRA YARDIM ALMIŞ PAZARDAN BEŞ KİLO MAKARNA ALDIM BİRAZDA SİYAH ZEYTİN ALDIM HİÇ OLMASSA ÇOCUKLARI ÖYLE KANDIRIRIM DİYOR BUNLARIN BABALARI DOLANDIRICI OLSAYDI ZATEN HAPİSTE OLMAZDI YA ŞU OLURDU YADA BU OLURDU SİZ ANLARSINIZ KENDİ AİLENİZİ DÜŞÜNÜRKEN BAŞKA AİLELERİDE DÜŞÜNÜN İLERDE GERİYE BAKTIĞINIZDA ÜZÜLMEYİN.

    YanıtlaSil
  4. Arkadaşlar icra tebligatı geldi.Mal beyanında bulunma zorunluluğum varmı?

    YanıtlaSil
  5. 'talepte bulunan hükümlünün taahhüdünün yasaya uygun olmadığı, zire 1/3’ünü 1 yıl içinde ödeyeceğine ilişkin bir taahhüt olmadığı gibi'

    hakimin kullandığı tabirden anladığım taahhütte eksiklik olduğu,keza yasayımı red etmeye niyetliler. yok hayır yasa nedeniyle insanları hapsedip sonra bir yasayı red etme lüksünü kendilerinde nasıl bulabiliyorlar.anlamıyorum.hukuğun bir közü kör,,,bir ayağı topal,,,bir elide çolak olmuş artık.. zaman

    YanıtlaSil
  6. arkadaşlar buna benzer bir red cevabıda bana içerdeyken istanbul 6 asliyeden gelmişti, onun red kararı dahada ilginçti birincisi taahhüt edilen tarih 31.12.2011 bu yasanın çıktıgı 20.12.2009 tarihi itibarıyla 2 yılı aşması, ikincisi ilk yıla faizin 1/3 nün taahhüdünün yapılmaması idi aynı şekilde yapmış oldugum diger 15 dosyama taahhüt ise kabul edilmişti. böyle garabet bir yasa çıkarırsanız, mahkemelerde böyle garabet kararlar verir.

    YanıtlaSil
  7. arkadaşlarbenim merak ettiğim husus şudur.
    çekleri kanuni yoldan son cirontaların takip edeceği. lakin benim gördüğüm son cironta kendi imzasını karalayıp iptal ederek bir öncekine iade ediyor.acaba usul bakımından lehimize olabilirmi?
    saygılar.

    YanıtlaSil
  8. JENARDİ GEÇMİŞ OLSUN KARDEŞİM

    26170

    YanıtlaSil
  9. erkan kardeşimizi küstürdünüz herhalde dün saat 13 ten beri yok yorum yapmıyor sevgili erkan senin gibi arkadaşlara ihtiyaç var küsme devam sonuna kadar

    YanıtlaSil
  10. 9
    Yazınca başıma bela oluyor.
    Tehlikeli yazarlar gibi oldum.
    Ama takip ediyorum.İhtiyaç hasıl olduğunda girerim devreye.
    Kendi davamızdan kaçacak lüksümüz yok.

    YanıtlaSil
  11. ciro edilen çekleri bankadan arkasını yazdıran
    kişi yada firma cirontasını iptal ediyor.çekin arkasını yazdıran değilde bir önceki cironto şikayetçi oluyor bunun geçerliliği varmı dır bu konuda bilgisi olan varsa sevinirim
    ibrahim

    YanıtlaSil
  12. Jenardi geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  13. Pazartesi günü yani yarın Pendik 3 asliye ceza mahkemesine hakkımda çıkan 80 bin tl para cezası ve hapis için yeniden yargılanmak için dilekçe vereceğim.Kabul edilirse ne mutlu şayet kabul edilmez ise ağır ceza mahkemesine dilekçe vereceğim.Oda kabul etmez ise 20.12.2010 ilk taksit 20.12.2011 ikinci taksit olmak üzere taahhüt vereceğim.
    Gelişmeleri buraya yazarım saygılar.
    TOTE

    YanıtlaSil
  14. arkadaşlar benim abimde aranıyordu ve aranırken aranmakta olduğu için ona göre tahhüt de bulun du ve tahhütü verdikten iki gün sora yakalandı.ve on gündür ceza evinde,cezaevinde olduğu için tahhütü değiştirmesi mi gerekir.bildiğim kadarıyla iki tip tahhüt örneği vardı.halen salıverilmediğine göre bi sorun olabilirmi neyapmamız gerekiyor.bir de biz ilçede oturuyoruz,tahhüt ilçedeki savcılığa mı verilecek,ne yapmamız gerekir nasıl bir yol izlemeliyiz yardımcı olurmusunuz.tahhüt verildiğinde serbest kalması gerekmezmi.sayın JENARDİ, ERKAN,MY WAY,VE CÜNEYT BEY YARDIMLARINIZI RİCA EDİYORUM

    YanıtlaSil
  15. Taahhüdü vermiş olduğu adliyeden yattığı ceza evine fax çekilmesi sorunu çözer diye düşünüyorum.
    O adliyeye gidip tahhüdün konumunu takip edip,abinizin yakalandığını söylemek,işlemleri hızlandırıp infaz bürodan ceza evine fax çektirmeniz gerekiyor.Eğer taahhütte bir problem yoksa aynı gün çözebilirsiniz.
    Bir problem çıkarsada abinizin yeniden bir taahhüt düzenleyip sizin takip etmeniz gerekiyor.

    YanıtlaSil
  16. 15 nolu yorumcu arkadaşım verilen taahhüt geçerlidir, lakin adliyelerde yılbaşı nedeni ile sayım oldugundan işler yavaş yürüyor, taahhütleri hangi savcılıga verdi iseniz evrakları oradan takip edip hızlandırmanız lazım.

    YanıtlaSil
  17. bende çek maduruyum ve aranıyorum sitenizi her gün takip ediyorum çekmali

    YanıtlaSil
  18. DEĞERLİ ÇOK DEĞERLİ HUKUÇULARIMIZ BU GÜNE KADAR ÜLKEMİZDE VERMİŞ OLDUĞUNUZ ADALETLİ HUKUK YÖNETİMİNİZDEN DOLAYI ÇOK ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM ALMIŞ OLDUĞUNUZ KARARLARI GÖRÜNCE SİZLE GURUR DUYUYORUM ÇOK DUYGULANIYORUM SANMIYORUM DÜNYADA BİZİM HUKUKÇULARIMIZ GİBİ BAŞARILI HUKUKÇULARIMIZ OLSUN SİZİ TEBRİK EDİYORUM. ÜLKEMİZDE SON YILLARDA ARTAN HUKUKİ ANLAŞMAZLIK SORUNLARI SİZLERİN ÖNÜNE BU İNSANLAR NASIL BUNUN ALTINDAN ÇIKAR DİYE DÜŞÜNÜLMEDEN DOSYALAR ÖNÜNÜZE KONUYOR O KADAR DOSYAYLA UĞRAŞMAK KOLAYMI BİR GÜNDE ORTALAMA DAKKA BAŞINA KİMBİLİR KAÇ DOSYA DÜŞÜRÜYOR SİZİN ŞU YAŞAMIŞ OLDUĞUNUZ DURUMU SİZİN GİBİ AYNI YOĞUNLUĞU YAŞAYAN DEVLET HASTANESİ DOKTORLARI YAŞIYOR BAZEN ONLAR DAKKADA BİR HASTA BAKIYOR ŞÖYLE BİR UZAKTAN BAKARSANIZ İKİ GURUBUNDA BİRBİRİNE YAKIN BİR İŞ YAPTIKLARI 0RTAYA ÇIKIYOR EVET EVET İKİ TARAFINDA ORTAK NOKTASI İNSANLA İLGİLİ KARAR İKİ TARAFINDA İŞ ÇOKLUĞUNDAN DOLAYI ALMIŞ OLACAĞI YANLIŞ BİR KARAR BİR İNSANIN HAYATINI KARARTMAYA YETİYOR. İNSAN TAHMİN EDİYORUM HEPİNİZİN ÇOCUĞU VAR HAYAL EDİN DÜNYAYA GELDİĞİ GÜNDEN BERİ NE ŞEKİLDE BÜYÜTÜLÜYOR NE ZAHMETLERLE BİR HAYAT ORTAYA ÇIKIYOR UFACIK BİR VİRGÜL BAZEN BU IŞIĞI SÖNDÜRÜYOR. USTAM ESKİDEN BENİ YETİŞTİRİRKEN YAPTIĞIM İŞİ ARA SIRA SORARDIM NASIL OLMUŞ USTAM DİYE O DERDİKİ OĞLUM YAPTIĞIN İŞİ İLK ÖNCE KENDİN BEĞEN KENDİ İÇİNE SİNDİR MALI SATARKEN GÖĞSÜNÜ GERE GERE SATARSIN DOĞRU YAPTIM ALDIĞIM PARA HELAL DİYE AKŞAMLARI RAHAT YATARSIN EVLATLARININ HAYRINI GÖRÜRSÜN ÇEVRENDE SAYGIN UNUTULMAYAN BİR İNSAN OLURSUN DERDİ.TABİİ USTAM ÇOK ŞEREFLİ VE NAMUSLU BİR İNSANDI. ihtiyar

    YanıtlaSil
  19. sayın tote


    Oda kabul etmez ise 20.12.2010 ilk taksit 20.12.2011 ikinci taksit olmak üzere taahhüt vereceğim.

    yazınızdan anladığım taahhüdü verirken süre başlangıcı olarak aldığınız tarih kanunun yürürlüğe gir diği tarih olan 20.12.2010 burada bir hata var gibi geliyor...

    ) Bu Kanunun 6 ncı maddesi hükmüne göre ödenmesi gereken miktarı belirli vadelerde ödeyeceğini taahhüt etmesi ve taahhütnamenin, kendisi veya yasal temsilcisi tarafından Cumhuriyet başsavcılığına veya mahkemeye verilmesi hâlinde, anlaşma aranmaksızın, taahhütnamede belirtilen süre kadar, soruşturma veya kovuşturmanın durmasına, hükmün infazının ertelenmesine veya durdurulmasına karar verilir. Bu durumda, ödeme süresi, taahhütnamenin yapıldığı tarihten itibaren iki yılı geçemez. Taahhütnamede yer alacak birinci yıl taksidi, borcun üçte birinden az olamaz. Taahhütnamenin bir örneği alacaklıya gönderilir.



    Bu durumda, ödeme süresi, taahhütnamenin yapıldığı tarihten itibaren iki yılı geçemez.kanundan çıkardığım sonuç süre taahhüdün verildiği tarihten başlamalı ...konunun üzerinde bir daha düşünün bence...

    my way

    YanıtlaSil
  20. YARGITAY CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI
    BÖLÜM: 10.BÖLÜM
    TEBLİĞNAME NO : 2009/17342
    YARGITAY 10.CEZA DAİRESİ BAŞKANLIĞINA

    MAHKEMESİ : KADIKÖY 6.ASLİYE CEZA MAHKEMESİ
    KARAR TARİH VE NO :28/11/2007 GÜN VE 2007/439 E 2007/918 KARAR
    SUÇ TARİHİ :20/12/2006
    UYGULAMA :3167SY YASANIN 16/1-3 MADDELERİ UYARINCA 80.000 YTL ADLİ PARA CEZASI VE 1 YIL SÜRE İLE ÇEK HESABI AÇTIRMASININ YASAKLANMASINA İLİŞKİN
    TEBLİĞ TARİHİ :07/11/2008(ÖĞRENME)
    TEMYİZ EDEN VE TARİHİ:SANIK 07/11/2008

    YUKARIDA ÖZET BİLGİLERİ YAZILI DOSYA İNCELENDİ
    YOKLUĞUNDA VERİLEN MAHKUMİYET KARARININN SANIĞA USULÜNE UYGUN OLARAK TEBLİĞ EDİLMEMİŞ OLDUĞUNUN KABULÜYLE,YAPILAN İNCELEMEDE;
    YAPILAN YARGILAMAYA,DOSYA İÇERİĞİNE,TOPLANIP KARAR YERİNDE GÖSTERİLEN VE DEĞERLENDİRİLEN DELİLLERE,OLUŞA VE MAHKEMENİN SORUŞTURMA SONUCUNDA OLUŞAN İNANÇ VE TAKDİRİNE,,SUÇUN OLUŞUMUNA VE NİTELİĞİNE UYGUN KABUL VE UYGULANMASINA,HUKUKA UYGUN,YASAL VE YETERLİ OLARAK AÇIKLANAN GEREKÇEYE GÖRE,
    1-GEREKÇELİ KARAR BAŞLIĞINDA,SUÇUN İŞLENDİĞİ YER VE ZAMAN DİLİMİNİN GÖSTERİLMEMESİ SURETİYLE 5271 SAYILI CMK NIN 232/2-C MADDESİNE AYKIRILIK OLUŞTURMASI,
    2-SANIĞA 7201 SAYILI TEBLİGAT HÜKÜMLERİ UYARINCA YÖNTEMİNE UYGUN TEBLİGAT YAPILMADAN HÜKÜM KURULARAK SAVUNMA HAKKININ KISITLANMASI
    3-ADLİ PARA CEZASININ;5083 SAYILI KANUNUN 1.MADDESİ İLE 1.1.2009 TARİHİNDE YÜRÜRLÜĞE GİREN BAKANLAR KURULUNUN 4.4.2007 TARİH VE 2007/11963 KARARININ 1.MADDESİ UYARINCA BELİRLENMESİNDE ZORUNLULUK BULUNMASI,
    YASAYA AYKIRI BULUNDUĞUNDAN HÜKMÜNN CMUKUN 321 MADDESİ UYARINCA BOZULMASI
    TALEP VE DOSYA TEBLİĞ OLUNUR..


    AHMET ÖZTÜRK
    YARGITAY CUMHURİYET BAŞSAVCISI YARD.
    YARGITAY CUMHURİYET BAŞSAVCISI

    YanıtlaSil
  21. Daire Adı: 10. Ceza Dairesi
    Esas No: 2009/15031
    Geliş Tarihi: 28/09/2009
    Mahkemesi: Kadıköy 6. Asliye Ceza Mahkemesi
    Mahkeme Esas No: 2007/439
    Mahkeme Karar No: 2007/918
    Mahkeme Karar Tarihi: 28/11/2007
    Dava Türü: Karşılıksız Çek Keşide Etme
    DOSYA SONUÇ BİLGİLERİ
    Karar No: 2009/19857
    Karar BOZMA
    Karar Tarihi 28/12/2009
    Kapatma Tarihi 11/01/2010

    YanıtlaSil
  22. tuncer bey ''YOKLUĞUNDA VERİLEN MAHKUMİYET KARARININN SANIĞA USULÜNE UYGUN OLARAK TEBLİĞ EDİLMEMİŞ OLDUĞUNUN KABULÜYLE'' usulune uygun tebliğ nasıl oluyor biraz izah edermisiniz.
    şimdiden teşekkürler.
    cektenceken

    YanıtlaSil
  23. sn.my way karşılıksız çek suçlarında dosyanın temyize gidip ve temyizden dönmesi ortalama kaç yıl sürüyor.

    YanıtlaSil
  24. iyi akşamlar tekrar beraber olmak cok güzel

    YanıtlaSil
  25. 21 DEKİ YARGITAY KARARINDA BİR YENİLİK YOK. BAZI ARKADAŞLARIMIN VEDE BENİM 35 MADDEYE GÖRE TEBLİGAT YAPILDIGI GEREKÇESİ İLE YARGITAYCA DOSYAM BOZULDU YAPILAN YENİ YARGILAMADA AYNI CEZA ASLİYE CEZA TARAFINDAN VERİLDİ. KANAATİMCE BU DURUM SADECE BİZLERE ZAMAN KAZANDIRIR.CMUK YENİ UYGULAMASINA GÖRE TEBLİGATIN MUTLAKA SANIGA YADA BİRİNCİ DERECEDEN YAKININA YAPILMASI GEREKİYOR. YENİ ADRES BİLDİRİMİ UYGULAMASINA GÖRE SANIGIN ADRESİNİN MUTLAKA BULUNMASI GEREKİYOR. MAHKEMECE SANIGIN SAVUNMASI ALINMADAN GIYABINDA HÜKÜM KURULAMAYACAGI VEDE MAHKEME SONUCUNUN SANIGIN YÜZÜNE OKUNMASI GEREKTİGİ KESİN. AMA HANGİ MAHKEME UYGULUYOR. TEK SAVUNMALARI VAR SANIGIN BİLİNEN ADRESİNE TEBLİGATIN YAPILACAGININ GEÇERLİ OLDUGUDUR. BU KARMAŞADA SAYIN YARGIÇLARIMIZINDA KAFASI KARIŞIK. EGER SAVUNMA DİLEKÇELERİMİZİ OKSALAR PROBLEM YOK. BAKIYORLAR ÇEK MATBU KARAR İLE CEZAYI BASIYORLAR. BU İŞLER YOLUNA GİRECEK AMA DAHA ÇOK CANLAR YANACAK GİBİ.

    YanıtlaSil
  26. YANİ ŞİMDİ YARGITAY 35 ÖRNEKTEN ÇIKAN KARARLARI GERİMİ GÖNDERİYOR ÖYLEYSE ÇOK GÜZEL BİR ŞEY

    YanıtlaSil
  27. SAMİ BEY MERHABA BENİMDE MİKTARI YÜKSEK BİR ÇEKİM VAR YARGITAYDA 35 ÖRNEK MAĞDURUYUM ÜSTELİKTE ÇEKİN BİR KURUŞU BORCUM DEĞİL BUGÜNLERDE GELMESİ LAZIM EĞER İNŞALLAH ZAMAN AÇISINDAN İHTİYACIMIZ VAR SAYGILAR

    YanıtlaSil
  28. arkadaşlar çek suçundan cezaevinde bulunan arkadaşların şimdiye kadar yattığı cezalar ne olucak acaba başka suçtan cezamız olursa bu yatığımız cezalar mahsup sayılırmı bilgilendirirseniz sevinirim çetinistanbul

    YanıtlaSil
  29. 29 nolu yazan arkadaşımıza yardımcı olabilir


    MADDE 63. - (1) Hüküm kesinleşmeden önce gerçekleşen ve şahsî hürriyeti sınırlama sonucunu doğuran bütün hâller nedeniyle geçirilmiş süreler, hükmolunan hapis cezasından indirilir. Adlî para cezasına hükmedilmesi durumunda, bir gün yüz Türk Lirası sayılmak üzere, bu cezadan indirim yapılır.

    YanıtlaSil
  30. CÜNEYT BEY gıyabında yargılama sonucu yargıtaya giden dosyalar tekrar yargılama için yargıtay gerimi gönderiyor

    YanıtlaSil
  31. Zeynep teşekkürler ben bugün baktığımda bozma ilamını görmemiştim daha yeni düşmüş ekrana sanırım,bozma ilamı elime geçer geçmez onuda yayınlarım,tabii nelerden bozduğuda önemli ama en azından yeniden yargılanma ve kendimizi savunma şansımız var şuan.Usulune uygun tebliğden kasıt sanırım benim kayıtlı olduğum muhtar merkez muhtarı iken tebligatın işyerimin bulunduğu semtim muhtarlığına yapılmış olması.

    YanıtlaSil
  32. herkese iyi akşamlar tekrar.

    Cüneyt sana mahçubum, hafta başı sözüme yerine getireceğim, geçerli mazeretim var::))

    YanıtlaSil
  33. emre geçmiş olsun , yeni öğrendim.

    YanıtlaSil
  34. Çekte son ciranta çeki bankadan yazdırdıktan sonra imzasını iptal edip ondan önceki bir önceki
    cirantaya veriyor bu cirantanın şikayet hakkı varmıdır.Bu konuda bilgisi olan arkadaş varsa yazarsa sevinirim.
    ibrahim

    YanıtlaSil
  35. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  36. SN 35

    5. maddenin 1. fıkrasında şikayet hakkı hamile tanınmıştır. Sadece ibraz eden hamile değil.

    Buna göre ibraz edenin cirosonu iptal etmesi ile şikayet hakkını kaybeder ama bir sonraki hamilin şikayet hakkı doğar diye anlıyorum ben.

    ANCAK, SUÇUN İŞLENME ZAMANI İBRAZ TARİHİDİR. Bu tarihte işlenen suçun Muhatabı olan son ciranta imzasını iptal ederek bu haktan vazgeçmiştir. Bu yüzden bu nokta ayrıca bir itiraz sebebi olabilirmi, tartışılabilir.

    YanıtlaSil
  37. arkadaşlar emre ve jenardiye ne oldu herkes geçmiş olsun diyo birkaç gündür takip edemedimde

    YanıtlaSil
  38. 28 yorumcu kardeşim yaşadıgımız tamamen bir kara mizah,benim 120 dosyamın tamamı 35 md. göre tebligat ama maalesef bunlardan sadece 3 adedi bu şartla bozuldu, bir kaç saat önce my way kardeşimle telefonda görüştük, ona bana gelen bir yargıtay kararının bozma gerekçesini okudum.tl, ytl olarak bopzma kararı vermiş, prosüdür olarak yeniden yargılanmam gerekiyordu, ben cezaevinde iken yargılama gıyabımda yapılıyor [meşruatlı davetiye falan yok] mahkeme kararında ısrar ediyor vede infaza gönderiyor. işte mahkemelerimiz yargıtayda dahil bu kadar adil vede ciddi adaletr dagıtıyor. üniversite yıllarında bir hocamızın sınav kagıtlarını okumasına şahit olmuştum. sınav kagıtlarını masanın üzerine atıyor, masa üstünde kalanlar geçiyor, yere düşenler kalıyordu. inanın şuandaki durumumuz aynen böyle tam bir kara mizah, bu iş yasalarla kesin çizgileri konmadan yargıçların yorumlarına bırakılırsa sonuç bu olur.özgürlüğümüz yargıçların dosyayı incelerkenki haleti ruhiyelerine baglı gibime geliyor.ayrıca ilgilenen arkadaşların dikkatine sunuyorum. CMUK 4o maddesi £eger bir sanık, elinde olmayan nedenlerle bir süreyi kaçırırsa bu süre yeniden verilir diyor£ kanaatimce 35 madde uygulaması bu kapsama girer, içerde bu maddeye dayanarak yazmış oldugumuz bütün dilekçeler kabul edildi. selamlar

    YanıtlaSil
  39. Değerli arkadaşlar; sitemizi takip etmekte olduğumu ve aranızda olduğumu belirtir, bir görev düştüğünde; gereğini yapacağımı bilmenizi isterim. Şu zor geçiş döneminde; Y.C.G.K.'dan bir karar çıkması, Anayasa Mahkemesine gitmek hususuna kadar ve mahkemelerin; yeni yasa ile uygulamalarını takip etmekten ve sabırla gelişmeleri izlemekten başka, şu anda başkaca yapılacak bir şey yok gibi görünmekte. Ancak; birbirimizi aşırı bir biçimde eleştirip, gönül kırmaya kadar varmamızın, hiçbirimize bir fayda sağlamıyacağı görüşündeyim. Sitemizde; yeterince, soru ve cevaplar olduğu gibi, yeterincede; dilekçe örnekleri, mahkeme kararları v.s var, düşüncesindeyim. Tüm emeği geçenlere ve tüm katılımcı arkadaşlarıma saygılarımla. Hasan(Barışçı)_Mersin

    YanıtlaSil
  40. gogıldan tefeci pr. m.n.k yazıp benim sorunum olan mahkeme kararı verilen cek tiç mahkemesine dava acmak icin 7000bin tl harc yatırdım fakat acm de biri temizde öbürü bilir kişi yanlış hesap yaptığından oda temyizde ceki verdiğim kişinin avukatı parasınıda almasına rağmen istifaverdi benim avkat menfi tespit davası acmamız lazım diyor ben bunlara birsürü para harcadım kredi kartlarım patladı 5 yıl takla attırmaktan yıllık 62000 ytl faiz gidiyordu en son durumum yetmediğinden onları 16 aydır ödemiyorum ana limitim 200,000bankalara ilettiğimde bana tük kre,si verin yüzde 1/5 ten ben batıyorum dedim hic biri oralıolmadı yüzde 3 ten 6yıl dayandım aman sicilim bozulmasın temerrüte düşmeyeyim derken 94 krizi 97,2002.2004 ,2008 bütün krizler benim ticaretime etti eşim hollanda vatandaşı 2 senedebir battık gonderin 1milyon dolar nakitim gitti şuan ticaretimi birisiyle hed eşya tic yapmaktayım 9 adet 2008 7.8.9 devurulan erken ibrazda var bankaların erken kredilerinide kapatmasıda beni batırdı kredi kartı borcumu .k.m.h borclarımı hic takmıyorum cünkü bankalar 6yıl fazlasıyla ödedim 18/1de 3 cü duruşmam var dilekceyle mazeret vereceğim p,t,t den uyaptan ve e.devlet şifresiyle takip ediyorum avkata ihtiyacım kalmadı ama bizler harbiden bir daha rahat ticaret yapsakta bu ekonomilerle belimizi doğrultmamız imkansız bilgisayarı yeni aldım faturasını dahi üzerime alamadım oda kan emiçilerine gitmesin diye uzun oldu ama bilgilendimek adına herkese selamlar bodrum48

    YanıtlaSil
  41. bu işlerin sonu ne olacak bilmiyorum ama seneye adli para cezalarından hapis kalkar seçim geliyo hamdolsun adli para cezaları teğet gecti diye bağırır başı batan

    YanıtlaSil
  42. SEVGİLİ SİTE SAKİNLERİ, MAGDURLAR VEDE MÜCADELEMİZE KATKIDA BULUNAN ARKADAŞLAR, SİTENİN KAPAĞINDAKİ YARGITAYA ŞİKAYET İLE İLGİLİ DİLEKÇEYİ YENİ OKUDUM. İŞTE AKLIN YOLU BU, AKLIN YOLU TEKTİR. BU ŞEKİLDEKİ DİLEKÇELERİ BİR AN EVVEL YAZARAK YARGITAYA ULAŞTIRMAMIZ GEREKİR. BURDA DİKKAT EDİLECEK OLAY MÜRACAATLARIN KİŞİSEL OLMASI, TOPLU ŞİKAYET HAVASINDAN UZAK GÖRÜNMESİDİR. EĞER ÜZERİMİZDEKİ REHAVETİ ATAMAZ VE GEÇ KALIR İSEK İŞ İŞTEN GEÇECEK BİZLERE TEKRAR CEZAEVİ YOLU GÖRÜNECEKTİR. ÖZGÜRLÜĞÜN BİR BEDELİ VARDIR, BU BEDELDE YILMADAN MÜCADELE VERMEKTİR. UNUTMAYALIM Kİ DİLEKÇE VERMEK ANAYASAL BİR HAKTIR. ÇAĞDAŞ HUKUK DEVLETİNDE HAKLAR DİLEKÇE İLE İSTENİR. KORKMADAN, YILMADAN MÜCADELEYE TAM ÖZGÜRLÜK, KOŞULSUZ HÜRRİYET İÇİN YENİDEN BAŞLIYORUZ. İLK İŞ OLARAK ŞAHSIM VEDE BENİ TAKİP EDEN, SEVEN ARKADAŞLARIMIZLA BU İŞE BAŞLIYORUZ. HAYDİ RAST GELE ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN

    YanıtlaSil
  43. Değerli Arkadaşlar; gelen son mail doğrultusunda, Yargıtay Cumhuriyet Baş Savcılığı ile ilgili yazıyı, belirtilen fakslara gönderdim. İnşaallah bir faydası olur. C.H.P.'nin Anayasa Mahkemesine gitmesi hususunda; kesin olarak alınmış sözler vardır ama, buna rağmen bu husus içinde; yarın, C.H.P.'li birkaç Milletvekilimizi arayacağım. Alabileceğim bilgileri, sitemize aktaracağım. Ancak; geç kalınmış olunmasına rağmen bana göre ivedilikle, hepimizin durumuna çare olabilecek; bir Y.C.G.K. kararı çıkmış olması gerekirdi. Bana göre; özellikle, 31.12.2008'den sonraki yasal boşluk nedeniyle, Y.C.G.K.'dan lehimize olan bir karar çıkmalıdır. Böyle bir karar; en azından, yeni yasanın çıkış ve kabul tarihine kadar olan cezai durumlar için, binlerce arkadaşımızın nefes almasını ve özgürlüklerine kavuşmasını sağlıyacaktır. Ancak; şimdiye kadar çıkması gereken bu karar niçin çıkmamıştır.??? Ah; bu sorunun cevabını verebilip ve nedenlerini anlatabilsem !!! zaten; o zaman her şey açık ve seçik ortaya çıkmış olacaktır. Tüm katılımcı arkadaşlarıma saygılarımla. Hasan(Barışçı)-Mersin

    YanıtlaSil
  44. yargıtaya gönderdiğimiz çekler ne olacak karar geldikten sonramı taksit yaptırıp ödeyeceğiz

    YanıtlaSil
  45. Degerli arkadasalr, benim de bir sorum olacakti esimin de kendi sirketi adina imzaladigi cekleri mevcut ve o da 2011 mart ayi sonuna kadar taahut verdi fkaat odeyemeyecek durumda. Eger odeyemezse hapis cezasi alir mi? Asil ogrenmek istedigim odenmeyen ceklerden dolayi hapis cezasi hala mevcut mu?

    YanıtlaSil
  46. çekte hapis cezası devam ediyor
    ödiyemezse mart ayından sonra eğer karşı taraf şikayet ederse infazın devamına karar verilir

    YanıtlaSil
  47. Babam 80 yasinda onun da taahut ettigi cekler var mart 2011 yilina. Eger karsi taraf sikayetini geri almasa dahi yine de bu yasta hapis yatmasi muhtemel midir?

    YanıtlaSil
  48. Babam 80 yasinda onun da taahut ettigi cekler var mart 2011 yilina. Eger karsi taraf sikayetini geri almasa dahi yine de bu yasta hapis yatmasi muhtemel midir?

    YanıtlaSil
  49. çekte hapis cezası devam ediyor
    ödiyemezse mart ayından sonra eğer karşı taraf şikayet ederse infazın devamına karar verilir

    YanıtlaSil
  50. yargıtaya gönderdiğimiz çekler ne olacak karar geldikten sonramı taksit yaptırıp ödeyeceğiz

    YanıtlaSil
  51. SEVGİLİ SİTE SAKİNLERİ, MAGDURLAR VEDE MÜCADELEMİZE KATKIDA BULUNAN ARKADAŞLAR, SİTENİN KAPAĞINDAKİ YARGITAYA ŞİKAYET İLE İLGİLİ DİLEKÇEYİ YENİ OKUDUM. İŞTE AKLIN YOLU BU, AKLIN YOLU TEKTİR. BU ŞEKİLDEKİ DİLEKÇELERİ BİR AN EVVEL YAZARAK YARGITAYA ULAŞTIRMAMIZ GEREKİR. BURDA DİKKAT EDİLECEK OLAY MÜRACAATLARIN KİŞİSEL OLMASI, TOPLU ŞİKAYET HAVASINDAN UZAK GÖRÜNMESİDİR. EĞER ÜZERİMİZDEKİ REHAVETİ ATAMAZ VE GEÇ KALIR İSEK İŞ İŞTEN GEÇECEK BİZLERE TEKRAR CEZAEVİ YOLU GÖRÜNECEKTİR. ÖZGÜRLÜĞÜN BİR BEDELİ VARDIR, BU BEDELDE YILMADAN MÜCADELE VERMEKTİR. UNUTMAYALIM Kİ DİLEKÇE VERMEK ANAYASAL BİR HAKTIR. ÇAĞDAŞ HUKUK DEVLETİNDE HAKLAR DİLEKÇE İLE İSTENİR. KORKMADAN, YILMADAN MÜCADELEYE TAM ÖZGÜRLÜK, KOŞULSUZ HÜRRİYET İÇİN YENİDEN BAŞLIYORUZ. İLK İŞ OLARAK ŞAHSIM VEDE BENİ TAKİP EDEN, SEVEN ARKADAŞLARIMIZLA BU İŞE BAŞLIYORUZ. HAYDİ RAST GELE ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN

    YanıtlaSil
  52. arkadaşlar çek suçundan cezaevinde bulunan arkadaşların şimdiye kadar yattığı cezalar ne olucak acaba başka suçtan cezamız olursa bu yatığımız cezalar mahsup sayılırmı bilgilendirirseniz sevinirim çetinistanbul

    YanıtlaSil
  53. gogıldan tefeci pr. m.n.k yazıp benim sorunum olan mahkeme kararı verilen cek tiç mahkemesine dava acmak icin 7000bin tl harc yatırdım fakat acm de biri temizde öbürü bilir kişi yanlış hesap yaptığından oda temyizde ceki verdiğim kişinin avukatı parasınıda almasına rağmen istifaverdi benim avkat menfi tespit davası acmamız lazım diyor ben bunlara birsürü para harcadım kredi kartlarım patladı 5 yıl takla attırmaktan yıllık 62000 ytl faiz gidiyordu en son durumum yetmediğinden onları 16 aydır ödemiyorum ana limitim 200,000bankalara ilettiğimde bana tük kre,si verin yüzde 1/5 ten ben batıyorum dedim hic biri oralıolmadı yüzde 3 ten 6yıl dayandım aman sicilim bozulmasın temerrüte düşmeyeyim derken 94 krizi 97,2002.2004 ,2008 bütün krizler benim ticaretime etti eşim hollanda vatandaşı 2 senedebir battık gonderin 1milyon dolar nakitim gitti şuan ticaretimi birisiyle hed eşya tic yapmaktayım 9 adet 2008 7.8.9 devurulan erken ibrazda var bankaların erken kredilerinide kapatmasıda beni batırdı kredi kartı borcumu .k.m.h borclarımı hic takmıyorum cünkü bankalar 6yıl fazlasıyla ödedim 18/1de 3 cü duruşmam var dilekceyle mazeret vereceğim p,t,t den uyaptan ve e.devlet şifresiyle takip ediyorum avkata ihtiyacım kalmadı ama bizler harbiden bir daha rahat ticaret yapsakta bu ekonomilerle belimizi doğrultmamız imkansız bilgisayarı yeni aldım faturasını dahi üzerime alamadım oda kan emiçilerine gitmesin diye uzun oldu ama bilgilendimek adına herkese selamlar bodrum48

    YanıtlaSil
  54. Daire Adı: 10. Ceza Dairesi
    Esas No: 2009/15031
    Geliş Tarihi: 28/09/2009
    Mahkemesi: Kadıköy 6. Asliye Ceza Mahkemesi
    Mahkeme Esas No: 2007/439
    Mahkeme Karar No: 2007/918
    Mahkeme Karar Tarihi: 28/11/2007
    Dava Türü: Karşılıksız Çek Keşide Etme
    DOSYA SONUÇ BİLGİLERİ
    Karar No: 2009/19857
    Karar BOZMA
    Karar Tarihi 28/12/2009
    Kapatma Tarihi 11/01/2010

    YanıtlaSil
  55. sayın tote


    Oda kabul etmez ise 20.12.2010 ilk taksit 20.12.2011 ikinci taksit olmak üzere taahhüt vereceğim.

    yazınızdan anladığım taahhüdü verirken süre başlangıcı olarak aldığınız tarih kanunun yürürlüğe gir diği tarih olan 20.12.2010 burada bir hata var gibi geliyor...

    ) Bu Kanunun 6 ncı maddesi hükmüne göre ödenmesi gereken miktarı belirli vadelerde ödeyeceğini taahhüt etmesi ve taahhütnamenin, kendisi veya yasal temsilcisi tarafından Cumhuriyet başsavcılığına veya mahkemeye verilmesi hâlinde, anlaşma aranmaksızın, taahhütnamede belirtilen süre kadar, soruşturma veya kovuşturmanın durmasına, hükmün infazının ertelenmesine veya durdurulmasına karar verilir. Bu durumda, ödeme süresi, taahhütnamenin yapıldığı tarihten itibaren iki yılı geçemez. Taahhütnamede yer alacak birinci yıl taksidi, borcun üçte birinden az olamaz. Taahhütnamenin bir örneği alacaklıya gönderilir.



    Bu durumda, ödeme süresi, taahhütnamenin yapıldığı tarihten itibaren iki yılı geçemez.kanundan çıkardığım sonuç süre taahhüdün verildiği tarihten başlamalı ...konunun üzerinde bir daha düşünün bence...

    my way

    YanıtlaSil
  56. DEĞERLİ ÇOK DEĞERLİ HUKUÇULARIMIZ BU GÜNE KADAR ÜLKEMİZDE VERMİŞ OLDUĞUNUZ ADALETLİ HUKUK YÖNETİMİNİZDEN DOLAYI ÇOK ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM ALMIŞ OLDUĞUNUZ KARARLARI GÖRÜNCE SİZLE GURUR DUYUYORUM ÇOK DUYGULANIYORUM SANMIYORUM DÜNYADA BİZİM HUKUKÇULARIMIZ GİBİ BAŞARILI HUKUKÇULARIMIZ OLSUN SİZİ TEBRİK EDİYORUM. ÜLKEMİZDE SON YILLARDA ARTAN HUKUKİ ANLAŞMAZLIK SORUNLARI SİZLERİN ÖNÜNE BU İNSANLAR NASIL BUNUN ALTINDAN ÇIKAR DİYE DÜŞÜNÜLMEDEN DOSYALAR ÖNÜNÜZE KONUYOR O KADAR DOSYAYLA UĞRAŞMAK KOLAYMI BİR GÜNDE ORTALAMA DAKKA BAŞINA KİMBİLİR KAÇ DOSYA DÜŞÜRÜYOR SİZİN ŞU YAŞAMIŞ OLDUĞUNUZ DURUMU SİZİN GİBİ AYNI YOĞUNLUĞU YAŞAYAN DEVLET HASTANESİ DOKTORLARI YAŞIYOR BAZEN ONLAR DAKKADA BİR HASTA BAKIYOR ŞÖYLE BİR UZAKTAN BAKARSANIZ İKİ GURUBUNDA BİRBİRİNE YAKIN BİR İŞ YAPTIKLARI 0RTAYA ÇIKIYOR EVET EVET İKİ TARAFINDA ORTAK NOKTASI İNSANLA İLGİLİ KARAR İKİ TARAFINDA İŞ ÇOKLUĞUNDAN DOLAYI ALMIŞ OLACAĞI YANLIŞ BİR KARAR BİR İNSANIN HAYATINI KARARTMAYA YETİYOR. İNSAN TAHMİN EDİYORUM HEPİNİZİN ÇOCUĞU VAR HAYAL EDİN DÜNYAYA GELDİĞİ GÜNDEN BERİ NE ŞEKİLDE BÜYÜTÜLÜYOR NE ZAHMETLERLE BİR HAYAT ORTAYA ÇIKIYOR UFACIK BİR VİRGÜL BAZEN BU IŞIĞI SÖNDÜRÜYOR. USTAM ESKİDEN BENİ YETİŞTİRİRKEN YAPTIĞIM İŞİ ARA SIRA SORARDIM NASIL OLMUŞ USTAM DİYE O DERDİKİ OĞLUM YAPTIĞIN İŞİ İLK ÖNCE KENDİN BEĞEN KENDİ İÇİNE SİNDİR MALI SATARKEN GÖĞSÜNÜ GERE GERE SATARSIN DOĞRU YAPTIM ALDIĞIM PARA HELAL DİYE AKŞAMLARI RAHAT YATARSIN EVLATLARININ HAYRINI GÖRÜRSÜN ÇEVRENDE SAYGIN UNUTULMAYAN BİR İNSAN OLURSUN DERDİ.TABİİ USTAM ÇOK ŞEREFLİ VE NAMUSLU BİR İNSANDI. ihtiyar

    YanıtlaSil
  57. 15 nolu yorumcu arkadaşım verilen taahhüt geçerlidir, lakin adliyelerde yılbaşı nedeni ile sayım oldugundan işler yavaş yürüyor, taahhütleri hangi savcılıga verdi iseniz evrakları oradan takip edip hızlandırmanız lazım.

    YanıtlaSil
  58. Pazartesi günü yani yarın Pendik 3 asliye ceza mahkemesine hakkımda çıkan 80 bin tl para cezası ve hapis için yeniden yargılanmak için dilekçe vereceğim.Kabul edilirse ne mutlu şayet kabul edilmez ise ağır ceza mahkemesine dilekçe vereceğim.Oda kabul etmez ise 20.12.2010 ilk taksit 20.12.2011 ikinci taksit olmak üzere taahhüt vereceğim.
    Gelişmeleri buraya yazarım saygılar.
    TOTE

    YanıtlaSil
  59. Jenardi geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  60. arkadaşlarbenim merak ettiğim husus şudur.
    çekleri kanuni yoldan son cirontaların takip edeceği. lakin benim gördüğüm son cironta kendi imzasını karalayıp iptal ederek bir öncekine iade ediyor.acaba usul bakımından lehimize olabilirmi?
    saygılar.

    YanıtlaSil
  61. 'talepte bulunan hükümlünün taahhüdünün yasaya uygun olmadığı, zire 1/3’ünü 1 yıl içinde ödeyeceğine ilişkin bir taahhüt olmadığı gibi'

    hakimin kullandığı tabirden anladığım taahhütte eksiklik olduğu,keza yasayımı red etmeye niyetliler. yok hayır yasa nedeniyle insanları hapsedip sonra bir yasayı red etme lüksünü kendilerinde nasıl bulabiliyorlar.anlamıyorum.hukuğun bir közü kör,,,bir ayağı topal,,,bir elide çolak olmuş artık.. zaman

    YanıtlaSil
  62. sevgili cüneyt,

    bu kararı verenler bu ülkede hakimlik yapıyor olunca insanı hüzün basıyor. Hakim hukuk bilmezse vatandaş ne yapacak. yasadan bu yorumu çıkaran hakime hiçmi yaptırım yok bu ülkede. eğer yoksa adalet bakanınada ihtiyaç yok zaten.
    Allahım sen aklıma mukayyet ol yarabbim. gülermisin ağlarmısın yaaa. Bunlarmı sağlayacak bü ülkede adaleti...

    sygılar

    YanıtlaSil
  63. selam arkadaşlar  benim babam emekli başka bir bankadan kredi aldı 
    3 taksit ödendi  babam hastalandı şimdi taksitleri ödeyemiyor benimle beraber oturuyoruz üstüne mal varlıgı yoktur banka şimdi neyapar babama bir şey olurmu sorunuma cevap yazarsanız sevinirim teşekkürler

    YanıtlaSil