Sadullah Ergin Adalet Bakanı

Çek Mağdurları

Yakınlarımız,

232 gündür;

zindanlarda.

232 gündür;

Anneler, Babalar, Çocuklar,

gözyaşı döküyor,

BUGÜN MÜCADELEMİZİN 232. GÜNÜ

SADULLAH ERGİN

(ADALET BAKANI)

Adalet ve Kalkınma Partisi

HATAY MİLLETVEKİLİ

cek mağdurlari 1

1964 yılında Antakya’da doğdu. 1983 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesine girdi. 1987 de mezun oldu. Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğünde 5 yıl süreyle kurum avukatı olarak çalıştı. 1995 te istifa ederek serbest avukatlığa başladı. 1999 yılındaki seçimlerde Hatay Merkez Belediye başkan adayı oldu. Adalet ve Kalkınma Partisi’ninkurulmasıyla beraber Hatay Kurucu İl başkanı oldu.3 Kasım 2002 tarihinde yapılan Milletvekili genel seçimlerinde Hatay milletvekili olarak parlemento’ya girdi. 20 Mayıs 2003 - 08-10-2004 Tarihin de TBMM bünyesinde yapılan seçimlerde iki kez AK Parti Grup Başkan vekili seçildi

1. Mayıs. 2009Yılında Adalet Bakanlığı görevine getirilen Sadullah Ergin, Hatay'ın 13 yıl aradan sonra çıkardığı ilk bakan oldu.

Çek mağdurları’ nın 11 Ağustos TBMM ziyaretinde ilk defa bakanlık düzeyinde bir görüşme sağlanmıştır..

Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e dertler anlatılmıştır.

SADULLAH ERGIN

Sadullah Ergin

Adalet Bakanı

Email :

sadullahergin@akparti.org

sadullahergin@hotmail.com

sadullahergin@adalet.gov.tr

Danışmanı:

0312 4194669 - 0312 4194670

Technorati Etiketleri:

52 yorum:

  1. sayın bakandan bu yasa ıcın daha duyarlı davranmasını ve konuya adalet bakanı olarak sahıp cıkmasını ıstıyorum.aılelerın ve cezaevlerındekılerın aldıkları cezalarla borclarını odemelerı ve yenıden hayata tutunmaları mumkun degıl.verılen adreslere magdurıyetımız bıldırelım.zaman daralıyor.

    YanıtlaSil
  2. Değerli Arkadaşlar

    Sn Sadullah Ergin konumuzda en yetkili kurumun başında Adalet Bakanlığına binlerce dilekçe gönderip mağduriyetlerimizin son safhasında olduğunu anlatalım..

    my way

    YanıtlaSil
  3. süper işte bu süper bakanın mailin i telefonunu vs vs sini yazalım böyle hepimiz oraya maili faksı basalım cep varsa mesajda önderelim
    duygu

    YanıtlaSil
  4. o Yiğit İnsan,
    Sevgili YİĞİT BULUT,
    Sizden yaşlıyım (büyük diyemedim)..
    Yöneticilik, mutevazı bir patronluk ve cemiyet hayatımda ve münasebetlerimde kendimce hep “ben dürüstüm” yerine “dürüst olmaya çalışıyorum” demeyi tercih ettim..
    Sizdeki cesaretin ve taşıdığınız heyacanın adınız gibi “yiğit”lik damarınızdan geldiğine inanıyorum..
    Ve YİĞİT davranmaya DÜRÜST davranmaya gayret ve kararlı olduğunuzu da takdirle takip ediyorum..
    İnşallah hep YİĞİT, hep MERT, hep CESUR kalırsınız..
    Ve İnşallah hep MUTLU ve SAĞLIKLI olursunuz..

    Bir tek kişiye yapılan bir haksızlık, bütün topluma yapılan bir tehdittir.. / Montesquieu
    Sevgili YİĞİT BULUT,
    Bizlerin bir dramı, çilesi var, bu ayrı bir şey..
    Fakat bir de bize reva görülen adaletsiz, hukuksuz bir işkence ve zulüm var..
    Derdimiz çok ağır, buna katlanmaya çalışıyoruz,
    Lakin onurumuzu, şerefimizi, ruhumuzu paramparça eden çağdışı bir ‘çek hapsi’ ile adeta kabire canlı canlı atılıyoruz..
    Üzerine gazete örtülmüş, insanların tepkisiz gelip geçtiği yaya kaldırımındaki mevta gibi hissediyoruz kendimizi..
    Size derdimizi açmak istedik..
    Sizin bize;
    Ya; yok yok çok haklı değilsiniz.. Her şey normal, demenizi,
    Ya da, hey devletlüler DURUN BİR DAKİKA..!
    demenizi talep ediyoruz..
    Zahmet olacağını biliyorum ama ekte içinde bulunduğumuz durumu ifade etmeye çalıştığımız yazılarım var..
    Duygusal ağırlıklı ancak temelde hukuk arayışı, adalet arayışı olan yazılarımızı sabırla okumanızı istirham ediyorum
    Saygı ve sevgilerimizi sunarım
    Murat YALÇIN
    Eklediğim yazılarım,
    1. SORUYORUZ..!!!
    2. DUYUN BİZİ..!!!
    3. ADALET, HUKUK ve VİCDAN

    YanıtlaSil
  5. SİNDİRMEK*******PASİFİZE ETMEK*******KABULLENDİRMEK

    SAYGIDEĞER DOSTLARIM;

    KÖRE RENK TARİF ETMEK İMKANSIZDIR.

    TARİH 23 haziran 2009. Meclis ziyaretimiz. YER Adalet Komisyonu Başkanı Sayın Ahmet İyimaya’nın Ofisinin Toplantı odası. Çek Mağdurları Derneği (sözde dernek) mensubu saydırdığımız 23 kişi ve sayın İyimaya. 23 Kişinin içinde Sayın OFLUOĞLU da var.
    Tek tek söz alınıp konuşuluyor. Her kez ezberindeki şeyleri arzediyor. Söz üstada geliyor. Hukuk bilgilerini sunuyor. Sayın İyimaya dinledikten sonra şunu söylüyor. Üstadım ben biliyorum. Biz yeni taslağı hazırladık. Üstad tekrar lafa giriyor. Eski taslaktan bahsediyor. Sayın İyimaya diyorki; “Üstadım ben hukuk adamıyım. Emekli Hakimim. Kitaplarım var. Bana anlatma. İNTİKAL HUKUĞU ndan kaynaklanan bir durum var ortada diyor. Üstad susuyor. Söz alıyorum; üç kelimelik bir soru soruyorum. Cevap yok. Sadece bir telaşla bize şunları söylüyor. “BASKI YAPIN” ve “LOBİ KURUN”. Yasa hazır. Sayın Ali Babacan’ın görüşü bekleniyor. SİZE TAVSİYEM BURDAN ÇIKIN VE ADALET BAKANINDAN RANDEVU TALEP EDİN Kendisiyle görüşün. Meclis tatil olmadan yasayı çıkarttırın.
    Dışarı çıkıyor ve Adalet Bankından randevu talep etmek için telefonlara sarılıyoruz. Bakan ceza evlerini teftişe gitmiş. Bizde sayın Oktay Vural’dan randevu alıp o günü kameralar önünde noktalıyoruz.
    Hedef imiz belli. Yapılacak eylemler belli. 29 Haziran için eylem planı belli. Motivasyon bozuluyor. ACABA FİTNELERİ SOKULUYOR. Mazeretler sıralanıyor. Netice malum.
    150 kişilik bir eylem gurubu yine seslerini duyuruyor.

    EZBERLERİ BOZALIM DİYORUM. EZBERLERİ BOZMADAN YOL ALINMAZ.

    İNTİKAL HUKUKU. Üstadın nutkunu kesen iki kelime. Ezber bozan iki kelime. Peki sorulan üç kelime nedir sizce. Orda bulunanlar anımsasın. O üç kelime, bize zaferin anahtarı olacak üç kelimedir. O anahtar bize o üç kelime karşılığı verildi.
    “HUKUKU HUKUKCULARA BIRAKINIZ” Engel olan mı var?
    Çek Mağdularının sayısını bile küçümsüyorsun. Sonra onları savunacağını iddia ediyorsun.
    Sana göre 159.000 in %5i hapis.Yani yaklaşık 6000 kişi. HAKLISIN DEDİK. ALTI BİN KİŞİ AZIMSANACAK RAKAMMI.? ALTI BİN KİŞİ OLUNCA MAĞDUR GURUBU OLUŞMUYOR MU? ONLAR İNSAN EVLADI DEĞİLMİ?
    Resmi rakamlara göre 129.000 kişi hapiste ve bunun 5 bini terör suçlusu. Adamlar yol haritası koyuyorlar senin önüne bu 5 bin kişi için.
    UYU YAVRUM UYU. UYUTAYIM SENİ. NENNİLERLE BÜYÜTEYİM SENİ.
    DAYATMA BİR SUÇ TEORİSİ. Ve bu suçla hapse atılmış cezalandırılmış insanlar. Hem bu insanlara hemde yakınlarına KANIKSATILMIŞ. Artık onlar suçlular. DOLANDIRICILAR.
    1985 YILINDA ÇIKMIŞ BİR YASA, 1986 YILINDA DEĞİŞTİRİLMEK İSTENMİŞ OLMAMIŞ. BANKA BOŞALTANLAR HAPİSTEN ÇIKMIŞ. ÇEKZEDELER HAPİS. AİHM NE MÜRACAAT EDİLMİŞ 2001 YILINDA ANAYASA MADDE 38 E 7. MALUM FIRKA EKLENMİŞ. DAYATMA HAPİSLİK 2003 YILINDA YİNE BU PARTİ HÜKÜMETİ TARAFINDAN SÖZDE DEĞİŞTİRİLMİŞ. BAŞKA BİR YASADA ADLİ PARA CEZASI İLE SÖZÜM ONA HAPİSLİK KALDIRILMIŞ. 2001 KRİZİNİN MAĞDURLARI SALINIVERİLMİŞ. SENE 2009 DERT AYNI. CEZALANDIRICI ZİHNİYET AYNI. ÖZET OLARAK SİSTEM AYNI. CEZAYI YASADA TUTAN HÜKÜMET AYNI. ONLARDA BİLİYORLAR CARİ AÇIĞI KAPATMANIN YOLUNUN BANKALARDAN GEÇTİĞİNİ. BİR DAHA SEÇİLMEK

    YanıtlaSil
  6. BANKALARDAN GEÇTİĞİNİ. BİR DAHA SEÇİLMEK İÇİNDE SEÇMENİ MEMNUN ETMENİN YOLUNU.

    ŞİMDİ AF BEKLİYORLAR. Ne affı. Kanıksadıkları,suçluluk psikolejisine girdikleri suçun affı.
    Hakkı Köylü yasası çıkıyor önce pazara. Yersen. Yedirilmedi. Değiştirildi. Ortada iki tane taslak var. Taraflar arasında da bir rekabet var. KİM BASKIN ÇIKARSA ONUN YASASI.

    • METİN / 18 Ağustos 2009 15:38
    işcan bey yasanın yapıldığını ve bankaların engellediğini söylüyordu, şimdide yasanın yapıldığını fakat ekim ayında çıkacağını söylüyor aslında af çıkacaktı demişti ya herneyse kafam karıştı.. sonuçta ne olacak? ekim ayında çıkacak yasada cezamı olacak? yok olmayacak
    ? SEBEP NE DERSİN METİN BEY. KAFA KARIŞTIRMAK İŞTE İSBATI
    “Yani bu açıklamaların çoğu geçmiş haberler onları topladım ve SONUÇ BÖLÜMÜNDE alt paragrafta açıklama yaptım: ÇEK MAĞDURLARININ KURTULUŞUNUN TCK 2. MADDESİNE DAYANDIĞINI ANLATMAYA ÇALIŞTIM”

    EZBERDE TUTMAKDAKİ AMAÇ NE?.
    BEKLEYİN SESSİZ KALIN. TCK2 Yİ BEKLEYİN. HADİ BEN CAHİLİM. YARGITAY BAŞKANI, YARGITAYIN DİĞER ÜYELERİ DE Mİ CAHİL.
    SAKARYA AĞIR CEZA MAHKEMESİ HAKİMİ NASIL KARAR VERDİ. NİÇİN ARTIK AYNI KARARLARI VERMİYORLAR.
    NİÇİN HEM CUMHURBAŞKANI HEM DE BAŞBAKAN YARGITAY BAŞKANINI DVET EDİP GÖRÜŞTÜ.
    1. Arkadaşlar bu davada en çok güveneceğiniz isim Av. Rahmi Ofluoğlu ,Ona güvenin bence davanın başına geçip sizi kurtaracak tek isimdir..
    Bana inanmayanlarla benim işim yok yolunuz açıklar ola kimse yerinden rahatsız olmasın inşallah Bankalar,TBMM vb önünüzde engel olanlar size engel olanlar kaybetsin, dileğim odur ki siz mutlaka kazanacaksınız…
    Af ,af ,af neden?
    Nedeni basit bazıları çek mağdurları üzerinden Burhan işcanı fena kullanıyorlar yani çek mağdurlarından esinlenip onlara af yani o zaman herkese genel bir af çıkartmanın derdindeler bizde burada kof kafayız ya, bir türlü anlayamadık ! bu zor bir iş arkadaşlar bakın şimdi yapılı bir yasa yok af çıktı diyelim yani yeni çek yasası ne olacak? Bular hazır olmadan hukuku hukukçulara bırakmanın manası nedir…he söyle bakalım İşcan efendi …

    Ben sana provokasyon cümlesine kadar böyle üsluplar takınmadım tartışmayı uzatmıyacam çünkü bu garip tepkimelerle insanlar bunalıyor üzülüyorlar bu işi başaramadın ama emek harcadın korktuğum ok i davaya girdiğin günden beri politik tarafın kurbanısın bir takım vecizi sözler kullanıp şu bu partiye yakınsın sen! Elli defa söyledik

    Meclise çok kişi ile gitme, bu konuyu bir yazımda meclise git parlamentodaki millet vekilleri ile görüş teklifini ortaya atan benim …

    terör suçuna af getiren bir ülkede eğer biz çek suçunu hala devam ettirecek isek, ya bu ülkeyi yönetenlerde bir gariplik var ya da bu ülkeyi yönetmeye izin veren biz tebada bir gariplik var. sizce hangisi...

    BİZ NE ANLATTIK ÜSTAD. YARGININ BAĞIMSIZ OLMADIĞINI SİZDEN ÖNCE KİM SÖYLEDİ. TEBAYI UYKUDA TUTAN SİZLER GİBİ HUKUKCULAR SAYIN

    YanıtlaSil
  7. AVUKAT. KAMU AVUKATI NE DEMEK. TARAFSIZ AVUKAT ANLAMINA MI GELİYOR?
    HERKEZ KARŞISINDAKİNİ KENDİ GİBİ ZANNEDERMİŞ. BEN APTAL DEĞİLİM. AMA SİZ KURNAZSINIZ.
    “Yargıtay’ın vereceği içtihat kararlarıdır” ÇOK BEKLERSİNİZ. 239 gün bekledik. 90 gün daha bekleyecekmişiz.
    Sen hiç hapis yattınmı?
    BENDE YATTIM. OĞLUMDA. BEKLEDİĞİM YASA ÇIKMAZSA YİNE YATACAK.

    LOBİNİN ,LOBİCİLİĞİN NE OLDUĞUNU ÖĞREN !
    Sen bunların tanımı bilmiyorsun kalkmışsın ,lobi, lobicilik ; lobi bir şey; lobicilik ayrı bir şey tamamı İşcan sen ancak lobicilik yapa bilirsin ,lobi daha büyük bir kavram…

    Bİ TARİF ETSENE. SİZLER HANGİ TARAFIN LOBİSİSİNİZ.

    Devlet memuru olarak, HÜKÜMETİN Mİ?
    BANKALARIN MI?
    YOKSA GÜNLERDİR SESSİZ KALAN BARO VE AVUKATLARIN MI?

    Gözünüzü açın dostlarım. GÖZÜNÜZÜ AÇIN. Madem gelip hakikati gözlerinizle görmediniz hiç olmazsa PASİFİZE OLMAYIN. Yoksa AĞLAMAYAN ÇOCUĞA MEME VERMEZLER. Ve YEMEYENİN MALINI YERLER.
    BURHAN İŞCANIN SİYASETİ BELLİDİR. YOSUZLUKLA VE İÇİNDE BULUNDURAN SİSTEMLE SAVAŞ. YOLUNA KİM ÇIKIYORSA BİLİNKİ MAKSADI BU SİSTEMDEN NEMALANMAKTIR.

    BURHAN İŞCAN ÇEK MAĞDURLARINA YARDIM EDEN HİÇ KİMSEYE MANİ OLMADI. ONA UYAN ÇOK ÇOK 30 KİŞİ OLDU. YANİ DİĞERLERİ SERBESTTİ. TIPKI BU GÜN SİZİ ALKIŞLAYANLAR GİBİ. YAPACAKLARINIZI ONLARLA NİYE YAPMADINIZ? SİZİ ENGELLEYEN Mİ OLDU.
    BUNA “OYNAYAMAYAN KIZ KOLUM KISA YENİM DAR DERMİŞ” CEVABI VAR.
    AYNASI İŞTİR KİŞİNİN LAFINA BAKILMAZ. İŞ GÖSTERİN İŞ.

    EYLEM PLANI
    “PROGRAMLADIĞIMIZ İŞLER VE ZAMANLAMASI
    1- ZOR DURUMDAKİ FİRMALARIN TESBİTİ
    BU KONUDA AVUKAT ARKADAŞLARIM ADLİYELERDE TESBİTLER YAPIYORLAR.
    2- KARŞILIKSIZ ÇEK KİTABININ YAYINA HAZIRLANMASI
    3- EYLÜL, KİYABIN BASIMI, HÂKİM VE SAVCILARA DAĞITIMININ SAĞLANMASI
    4- EKİM ZOR DURUMDAKİ FİRMALAR İLE TOPLANTI VE DERNEK KURULUŞU
    5- BASIN AÇIKLAMALARI VE DAHA GENİŞ BİR TOPLANTI İÇİN ÇAĞRI”

    NE ZAMAN KASIMDA.

    YANİ ATI ALAN ÜSKÜDARI GEÇİCEK. BASKIN OLAN TARAFIN TASLAĞI İŞLEME KOYULACAK. SONRAA. BİZE BURHAN İŞCAN MANİ OLDU. YEMEZLER.YEDİRMEZLER.
    BENİM TASLAĞIMA 50 GÜN VAR VE BEN EYLEMLERLE BASKIN OLUP O TASLAĞI ÇIKATTIRACAĞIM İNŞALLAH. EKİMİ BİLE BEKLEMEDEN. NEZAMAN?
    “KURTÇUKLARIN KOZDAN ÇIKTIMI KURTÇUK” İŞTE O ZAMAN. Ramazan geldi çattı. BAYRAMDA BANA İNANALARLA BAYRAM YAPMAK İSTİYORUM. BAYRAM. SAYGILAR BURHAN İŞCAN
    NOT: BU SON YAZIMDIR. DİĞER YAZILARIM BİRKAÇ CÜMLELİK EYLEM DAVETİ OLACAKTIR.

    YanıtlaSil
  8. ARKADAŞLAR YORUMLARDA TEMENNİLER VAR.BIRKAIN TEMENNİ ETMEYİ.BURASI MAALESEF Kİ İSTEK AĞACI DEĞİL.İSTEKLERİNİZİN GERÇEKLEŞMESİ İÇİN DİLEKÇE GÖNDERMELİYİZ.HERKES BİŞİLER ÖNE SÜRÜYOR AMA YAPAN YOK.ŞU DİLEKÇE İŞİNE HIZ VERELİM.

    DİLEKÇE ÖRNEKLERİ İLGİLİ SAYFALARDA MEVCUT.ADALAET BAKANINA FAX ÇEKELİM.TELEFONUNA MSJ GÖNDERELİM.


    jenardi

    YanıtlaSil
  9. Sadullah Ergin Adalet Bakanı ve Çek Mağdurları

    7. dönem adli yargı hakim ve savcı adaylarının ad çekme törenindeki konuşmasından,
    Sizlerin katılımı inanıyorum ki adalet hizmetini sağlama görevini yerine getiren hakim ve cumhuriyet savcılarımıza güç verecek. Bugün en saygın mesleklerin başında hakimlik ve savcılık mesleği geliyor. akimlik ve savcılık, adalet dağıtılması gibi çok önemli bir konuda devletin bir anlamda elidir, vicdanıdır. `Kimseyi üzmeyelim` deme lüksümüz yoktur. Sizler hakkın yerini bulması, haklının ortaya çıkması ve adaletin sağlanması için uğraş ereceksiniz. Önemli olan genel olarak toplum vicdanını tatmin etmek, edebilmektir. Devletin toplum ve bireylere hiç bir ayrım gözetmeksizin eşit ve adil bir biçimde yaklaşmasını sağlamak temel hukuk ve adalet anlayışımız olmalıdır. Demokratik hukuk devletinde bağımsız ve tarafsız yargı devletin ve toplumun güvencesidir. Devlete olan güvenin temel kaynağını yargı oluşturur. Yargıya karşı güvensizlik duyulması aynı zamanda devlete olan güven duygusunu da zaafa uğratacaktır. Geciken adaletin devletin temel değerlerini yıpratacağı, halkın adalete karşı güven duygusunu zayıflatacağı kuşkusuzdur.
    ?
    ?

    YanıtlaSil
  10. Sadullah Ergin Adalet Bakanı

    Adalet bakanı Sadullah Ergin'in Mardin'de yapılan katliam sonrası hayrete düştüğü noktaya bakın;
    Fatih Çekirge yazısından,
    ....uçaktan indikten hemen sonra bakanla herkesi şok eden katliamı konuştum…
    Bakan da tam anlamıyla şokta…

    Çünkü ilk sözü şu oldu: Fatih bey inanılmaz bir olay.
    görgü tanıklarıyla konuştum, böyle bir olayı kabul etmek mümkün değil.
    Katliam sırasında namaz kılıyorlarmış. !!
    Soruyorum;
    - Acaba namaz mı kılıyorlardı yoksa diz mi çöktürdüler?

    - Üç görgü tanığı ile konuştum. namaz kıldıklarını söylediler. !!!!!!

    Sormazlar mı adama!
    Adalet bakanı olmuşsun,
    bir katliam olmuş 44 kişi ölmüş.
    bu mudur hayrete düştüğün olay?
    namaz kılarken adam öldürülmesi!

    işimiz yaş, söylemedi demeyin...:)

    YanıtlaSil
  11. Sadullah Ergin Hatayda sevilen biri isim

    YanıtlaSil
  12. Sadullah Ergin Adalet Bakanı

    SAYIN BAŞBAKANIM , BAKANIM , VEKİLİM, SAYIN YETKİLİ;

    Bizler artık sayıları milyonları bulan , ekonomik kriz sebebiyle çeklerini ödeyememiş esnaflarız.Yalnızca Türkiye Cumhuriyeti devletine haiz olan ‘’Çeklerin düzenlenmesi ve çek hamillerinin korunması hakkında kanun’’ hükümleri çerçevesinde adına para cezası denilen ve Anayasamıza, uydurulmuş bir kılıf maddesiyle HAPİS cezası almış tüccarlarız.Sesimizi duyuramıyoruz ,çünkü hepimiz kaçak durumda ve aranmaktayız.

    Çeklerini ekonomik kriz sebebiyle ödeyememiş esnafımıza,bu çeklerini HAPİS korkusu ile ödettiren\ödettirmeye zorlayan,meclisimizi dolaylı olarak etkilemeye çalışan , Banka ve Factoringcilerin T.B.M.M ‘nin üzerinde bir yaptırımı olmasını kınıyoruz.Nitekim Başbakanımız ‘’T.B.M.M ‘nin üzerine hiçbir güç yoktur’’ demiştir.

    2009 yılı itibariyle ekonomik krizinde etkisiyle bu zamana kadar katlanarak büyüyen ödenemeyen çek sayısı 3.5 milyonu aşmıştır.Esnafımızı , HAPİS ile korkutarak çekini ödemeye zorlamak, bu rakamlarla da görülmüştür ki imkansız bir hal almıştır.

    Ödenemeyen bir çekin yasal sonucu olarak hapis cezası almış tüccarımız ,sadece alacaklı tarafın egosu için bu cezalarla karşılaşmaktadır.Cezasını tamamlayıp cezaevinden çıkanların bir çoğu, kendileri hakkında ceza davası açan alacaklının, borcunu ödemeye de yanaşmamaktır.Bu sebebledir ki artık çeklerde hapis cezalarının caydırıcılık boyutu kalmamıştır.Bu insanlık dışı kanunda alacaklı tarafa verilen bir kağıt parçasının yaptırımı hapis olmamalıdır.ÖZGÜRLÜK ve HÜRRİYET teminat olarak verilemez.

    Şuan itibariyle de yüzbinlerce kişi, haklarında hükmü kesinleşmiş ve kaçak bir vaziyette borçlarını kıt imkanlar dahilinde ödemeye çalışmaktadır.Cezaevindeki esnaflarımız hükümetimizden bu konuya acil bir çare beklemektedir.Sayıları milyonları bulan çek cezalısı esnafımızın oy potansiyeli düşünüldüğünde,bir siyasi partiyi meclise gönderecek sayılarla karşılaşılmaktadır.

    Her fırsatta duyduğumuz, iyi niyetli-kötü niyetli ayrımı için TCK’ nın ilgili dolandırıcılık maddeleri ile bu sorun çözüme kavuşturulabilir.

    Bizler artık babalarımızı istiyoruz.bizler artık eşlerimizi istiyoruz.çocuklarımız aç. Kaçak durumda olan esnafımızın evinden dışarı çıkmaya özgürlüğü yok bu sebepledir ki evlerine süt götüremeyen insanlar var.Bizlere bu özgürlüğümüzü veriniz.borçlarımızı ödemenin her şeyden önce kul hakkı olduğunu iyi biliyoruz.

    Sizler,Bankaların, Factoring firmalarının, tefecilerin, eli çantalı lobi faaliyetlerinin değil , biz esnafın vekili olduğunuzu gösteriniz.Bu zamana kadar yapılmış olan çek kanunlarında bir ilki gerçekleştiriniz.T.B.M.M.’ nin her kurumun ve kuruluşun üstünde olduğunu ispatlayınız.Likiditenin ve çeklerin ekonomide dönen payının hesabından çok,insan onuruna verilen değer ile hukukun üstünlüğünü ön plana alınız.

    Çek kanunu’nun şuandaki haliyle, Anayasa’ya , Hukuka, Avrupa insan hakları sözleşmesine aykırı olduğu artık tüm kesimler ve kurumlarca bilinmektedir.Yeni kanunda bu hükümlerin kaldırılması hangi etken ve kurumlar tarafından engellenmektedir bilmek istiyoruz.Alacaklı tarafa hiçbir şey kazandırmayan , sadece egonun tatmini için kullanılan , adliyeleri ve mahkemeleri icra dairesine çeviren , iş yükünü artık altından kalkılmaz hale getiren , tüm otoritelerce insanlık dışı kabul edilen , sorgusuz ve savunmasızca hükmü verilen , cezası süre bakımından 5 yıl olan, ailelerin perişan olup dağılmasına yol açan , sosyal patlamaları yavaş yavaş tetikleyen BU YASANIN BİR AN EVVEL SONUÇLANMASI VE AVRUPA BİRLİĞİ NORMLARINA GÖRE UYARLANMASINI İSTİYORUZ. BİZ ESNAF OLARAK HALEN T.B.M.M. ‘ NİN ÜZERİNDE HİÇBİR GÜCÜN OLMADIĞINA İNANIYORUZ..

    SAYGILARIMIZLA
    BORÇLARINI ÖDEMEK İSTEYEN ÇEKZEDE ESNAF GRUBU

    YanıtlaSil
  13. http://rte.gen.tr/iframecontact_65.html

    sadullahergin@adalet.gov.tr
    sadullahergin@akparti.org
    sadullahergin@hotmail.com
    agahkafkas@akparti.org.tr
    aedipugur@akparti.org.tr
    ahmetinal@akparti.org.tr
    alibabacan@akparti.org.tr
    ahmetyasar@akparti.org.tr
    aosmansali@akparti.org.tr
    aysebohurler@akparti.org.tr
    cemilcicek@akparti.org.tr
    egemen@egemenbagis.com
    halukipek@akparti.org.tr
    huseyintanriverdi@akparti.org.tr
    hayatiyazici@akparti.org.tr
    muratmercan@akparti.org.tr
    lokmanayva@akparti.org.tr
    necaticetinkaya@akparti.org.tr
    nihatergun@akparti.org.tr
    semihaoyus@akparti.org.tr
    rehadenemec@akparti.org.tr
    syahsiyasar@akparti.org.tr
    sukruayalan@akparti.org.tr
    tevhitkarakaya@akparti.org.tr
    omercelik@akparti.org.tr

    AK PARTİ GENEL MERKEZ FAX: 0312 204 50 20
    ADALET BAKANLIĞI FAX: 0312 419 33 70
    TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI FAKS NO: 0312 420 51 65

    YanıtlaSil
  14. Değerli Arkadaşlar


    Milletvekilleri tarafından verilen soru önergelerinde bana göre çekle ilgili büyük soruna ilişkin en netice alınacak soru SN RASİM ÇAKIR tarafından sorulmuştu…Fakat çok manidardır ki o soru süresi içinde cevaplanmadı..Yazılı soru önergesini aşağıya aktarıyorum ve konu ile ilgili yorumlarınızı bekliyorum…

    Mevcut çek yasasındaki cezai yaptırımların 31.12.2008 tarihine kadar yeni TCK ile uyumlu hale getirilmediği için artık uygulanamaz olduğu,yeni yasa çıkıncaya kadar bu davalara ve devam eden mahkumiyetlere beraat kararı verilmesi gerektiği hususu birçok hukukçumuz tarafından dile getirilmektedir.Bu durum da bir hukuksal kargaşa oluşturmaktadır ve değişik mahkemelerde beraat ve mahkumiyete yapılan itiraza kabul ve mahkumiyet gibi leh ve aleyhte kararlar verilmesi vatandaşlarımızın arasında haksızlığa neden olmaktadır.

    Soru 1-Bu durumun düzeltilmesi hakkında bir çalışmanız varmıdır?

    Cevaplansaydı acaba sizce nasıl açıklarlardı?bu da benim eklediğim soru…

    MY WAY

    YanıtlaSil
  15. Çatlı'nın kızına çek davası

    Ali OKTAY - Özlem SEZER 20.08.2009
    Tahsilat için bankaya verdiği iki çek karşılıksız çıkan Selcen Çatlı Bayrak hakkında 6 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı
    Türkiye'yi sarsan Susurluk kazasında hayatını kaybeden Abdullah Çatlı'nın küçük kızı Selcen Çatlı Bayrak'ın bankaya verdiği 40 ve 50 bin lira tutarındaki iki çek karşılıksız çıktı. İşadamı Mehmet Ali Bayrak'ın oğlu Arif Bayrak'la 2002'de evlenen Çatlı'nın kızı Selcen Çatlı Bayrak, hakkında dava açıldı.

    BİLGİ VERİLDİ AMA...
    Şikâyetçi banka, çeklerin karşılıksız çıkması üzerine Selcen Çatlı Bayrak'a bilgi verildiğini ve buna rağmen düzeltme hakkını kullanmadığını ileri sürdü. "Çek Yasası'na Muhalefet" ettiği iddia edilen Bayrak, geçen yıl mahkemeye başvurarak, çek karnesinin rızası dışında elinden çıktığını ve çeklerin başkaları tarafından kullanıldığını iddia etti.

    'İMZA BANA AİT DEĞİL'
    Çeklerdeki imzanın kendisine ait olmadığını öne süren Selcen Çatlı Bayrak, Karayel Tekstil ve Metal Sanayi Şirketi'nin elinde olduğunu iddia ettiği ve bankaya verilen çeklerle ilgili bir borcunun olmadığının tespiti için dava açmıştı.

    YanıtlaSil
  16. http://www.olay.com.tr/Sayfa.php?Git=Haber&id=22691

    YanıtlaSil
  17. arkadaşların istediği PDF dökümler aşağıdaki gibi çözümlenmiştir

    YanıtlaSil
  18. T.C.
    ADALETBAKANUGI
    Kanunlar Genel Muduriugii
    Sayi :B.03.0.KGM.0.00.00.03/I644/3S06 $1.£>1/2QQ9
    KOQU : Yazili soru onergesi
    SaymProf. Dr. AtimlglK
    Kutahya Milletvekili
    T.B..M.M.
    Bakaniignniza yonehilip yazih olarak cevaplandmlmasi istenilen 7/8193 Esas No. In soru onergesiain cevabi a^agida sunulmugtur.
    J- A) 1957 yibnda yiirurluge giren 6762 sayili Turk Ti caret Kanununun gek kullammina iUpkin hukiimleri. Cenevre Anlajsmasma uygun olarak diizenlenen T$vi$re .Boi^lar Kanunurftlan esinlenerek duzcnlenmistir.
    6161 sayili Kanunun Kiymetli Evrak Kitabinda yer alan 9ek hukukuna lliskm huklimlerin uygulamastnda karfilaprlan tercddutlerin giderilmesu $ek kullamminda goriiJen bazi kotitye kullanmalann ve karsihksiz cek verilmesmdeki ariislann onlenmesi; $ck kuilanimi liakkmdaki esaslarm, $ek hamillerinin, korunmasma dair tcdbirlerin ve uygulanacak miieyyidelerin belirlentnesi arjoaciyla 1985 y\Unda 18 maddeden olupan 3167 sayih "(pekle Odcmelerin Duzenlenmesi ve Qek T-TarmMenniri Korunmasi Hakkmda Kanun" kabul edilrnisiir.
    316? sayili Kan.unda, 26/02/2003 tarihli ve 4814 sayili Kanunla koklii ve etkisi gcnip duzenletneler yapiinuslir. Bunlar, reform olarak adlandmlamasa bile, sistem degigtirici nitelikiedir. 4814 sayili Kanunla. 3167 saytU Kanunuri 17 maddesi yen idea kalomc ahnrms, bankalann sorumlulugu, cek defterlerinin bastinlmasi. ibraz ve 6dcmc; hesaben tesviye, ihtar, diizeltme hakki. bankamn sorumlu oldugu tutar, Turkiye Cumhuriyet Merkez Bankasinca iian edilccck hususlar, tebHgat adresi ve eezalara iliskin hukumler eskisinden farkh bir sekilde duzene baglanrnistu\
    1985 yilinda kabul edilen 3167 sayili Kanunun karsihkstz ?ek ke^ide ctme sucumi duzenleyen 16. maddesinde, kejside edilen qekin karsdiksiz Qikmasi hali objektif sonimluluk olarak duzenienmis, bu su$ icin hapis cezasi ongorulmustut.
    Cagdas ceza nukukunda. ekonomik ilipkilerin gelismesi ve ^esulenmesi sonucu bu ilipkilerden dogan. ve nsticc itibanyta cezai mueyyideyi gerektiren cylcmlere hurriyeti baglayict cezamn bagvurulacak en son care olarak ongorulmesi, "ekonomik suca ekonomik ceza" ilkesinin dogmasma yol acmtstir. Bu nedenle, 4814 sayili Kanunla degiptirilen 3167 sayili Kanunun 16 maddesinde. keside edilen ^ekin karsiligmm buluomamasi halinde, bu sucu ilk defaisLeyenlcr icin cek bcdeii tutan kadar nispi para cezasi verilmesi diizcnlenmistir, Boylece ekonomik kvjz. hata. unutma ve benzen nedenlevle bu sucu ilk defa igleyenler, en azmdan hapis tehdidindeti uzak rutulmu^cur.
    Ancak. geke olan guvenin zaafa ugratilmanmst vecczada etkinligin artinlmasr. bakimindan, bu suQtaji mukerrirler hakkmda hapis cezasi verilmcsi aynca hiikme baglanmwtir. Bu diizenlemc yapihrken fiilin sahtecilik veya dolandincthkgibi su^larlailgili boyutusakli tutulmuptut"-
    3167 sayili Kanunun 16. .maddosinim birinci fikrasmm, Ajiayasanin 38. maddesinin sekizinci fikrasindaki "H19 kimse. yalmzca sozlepmeden dogan bir yukumluJugii yerine getirememesinderi dolayi ozgui'liigiinden ahkonulamaz." hiikmune aykin oldugundan bahisle Anayasa MahkcnTcsine iliraz yolixna bapvurulmasj iizerine, Anayasa Mabkemesi 11/12/2002 tarihli Kararinda* Tiirk Ticaret Kanununda kambiyo senctleri arasinda duzenlcncn Qekin. ternel iliskidc bir sozle^menia bulunup bulunmamasmdan bagimjiz olai^ak. kambiyo hukukuna bzgu ozel bir havale oldugu, hatir senetlerindc oldugu gibi. taraflar arasinda hcrhangi bir sozlegire ilirskisinin bulunmadigi veya teraelde yer alan soziepmenin ge^ersiz oldugu dunjmlarda da cekin bagfi bapma

    YanıtlaSil
  19. T.C.
    ADALETBAKANUGI
    Kanunlar Genel Muduriugii
    Sayi :B.03.0.KGM.0.00.00.03/I644/3S06 $1.£>1/2QQ9
    KOQU : Yazili soru onergesi
    SaymProf. Dr. AtimlglK
    Kutahya Milletvekili
    T.B..M.M.
    Bakaniignniza yonehilip yazih olarak cevaplandmlmasi istenilen 7/8193 Esas No. In soru onergesiain cevabi a^agida sunulmugtur.
    J- A) 1957 yibnda yiirurluge giren 6762 sayili Turk Ti caret Kanununun gek kullammina iUpkin hukiimleri. Cenevre Anlajsmasma uygun olarak diizenlenen T$vi$re .Boi^lar Kanunurftlan esinlenerek duzcnlenmistir.
    6161 sayili Kanunun Kiymetli Evrak Kitabinda yer alan 9ek hukukuna lliskm huklimlerin uygulamastnda karfilaprlan tercddutlerin giderilmesu $ek kullamminda goriiJen bazi kotitye kullanmalann ve karsihksiz cek verilmesmdeki ariislann onlenmesi; $ck kuilanimi liakkmdaki esaslarm, $ek hamillerinin, korunmasma dair tcdbirlerin ve uygulanacak miieyyidelerin belirlentnesi arjoaciyla 1985 y\Unda 18 maddeden olupan 3167 sayih "(pekle Odcmelerin Duzenlenmesi ve Qek T-TarmMenniri Korunmasi Hakkmda Kanun" kabul edilrnisiir.
    316? sayili Kan.unda, 26/02/2003 tarihli ve 4814 sayili Kanunla koklii ve etkisi gcnip duzenletneler yapiinuslir. Bunlar, reform olarak adlandmlamasa bile, sistem degigtirici nitelikiedir. 4814 sayili Kanunla. 3167 saytU Kanunuri 17 maddesi yen idea kalomc ahnrms, bankalann sorumlulugu, cek defterlerinin bastinlmasi. ibraz ve 6dcmc; hesaben tesviye, ihtar, diizeltme hakki. bankamn sorumlu oldugu tutar, Turkiye Cumhuriyet Merkez Bankasinca iian edilccck hususlar, tebHgat adresi ve eezalara iliskin hukumler eskisinden farkh bir sekilde duzene baglanrnistu\
    1985 yilinda kabul edilen 3167 sayili Kanunun karsihkstz ?ek ke^ide ctme sucumi duzenleyen 16. maddesinde, kejside edilen qekin karsdiksiz Qikmasi hali objektif sonimluluk olarak duzenienmis, bu su$ icin hapis cezasi ongorulmustut.

    YanıtlaSil
  20. Cagdas ceza nukukunda. ekonomik ilipkilerin gelismesi ve ^esulenmesi sonucu bu ilipkilerden dogan. ve nsticc itibanyta cezai mueyyideyi gerektiren cylcmlere hurriyeti baglayict cezamn bagvurulacak en son care olarak ongorulmesi, "ekonomik suca ekonomik ceza" ilkesinin dogmasma yol acmtstir. Bu nedenle, 4814 sayili Kanunla degiptirilen 3167 sayili Kanunun 16 maddesinde. keside edilen ^ekin karsiligmm buluomamasi halinde, bu sucu ilk defaisLeyenlcr icin cek bcdeii tutan kadar nispi para cezasi verilmesi diizcnlenmistir, Boylece ekonomik kvjz. hata. unutma ve benzen nedenlevle bu sucu ilk defa igleyenler, en azmdan hapis tehdidindeti uzak rutulmu^cur.
    Ancak. geke olan guvenin zaafa ugratilmanmst vecczada etkinligin artinlmasr. bakimindan, bu suQtaji mukerrirler hakkmda hapis cezasi verilmcsi aynca hiikme baglanmwtir. Bu diizenlemc yapihrken fiilin sahtecilik veya dolandincthkgibi su^larlailgili boyutusakli tutulmuptut"-
    3167 sayili Kanunun 16. .maddosinim birinci fikrasmm, Ajiayasanin 38. maddesinin sekizinci fikrasindaki "H19 kimse. yalmzca sozlepmeden dogan bir yukumluJugii yerine getirememesinderi dolayi ozgui'liigiinden ahkonulamaz." hiikmune aykin oldugundan bahisle Anayasa MahkcnTcsine iliraz yolixna bapvurulmasj iizerine, Anayasa Mabkemesi 11/12/2002 tarihli Kararinda* Tiirk Ticaret Kanununda kambiyo senctleri arasinda duzenlcncn Qekin. ternel iliskidc bir sozle^menia bulunup bulunmamasmdan bagimjiz olai^ak. kambiyo hukukuna bzgu ozel bir havale oldugu, hatir senetlerindc oldugu gibi. taraflar arasinda hcrhangi bir sozlegire ilirskisinin bulunmadigi veya teraelde yer alan soziepmenin ge^ersiz oldugu dunjmlarda da cekin bagfi bapma

    YanıtlaSil
  21. T.C.
    ADALET BAKANUGT
    Kanunlar Genel Miidiirliigu
    Ceza tayin ediiirken. 3167 sayih Kanunda cek bedeli esas ahnirken, Tasanda Qekin karsihksiz kalan miktan esas alinmis; bankalann mevcut sorumiuluk miktan korunmakla birlikte, yeni yaptinm sistemine uygun hale getirilroesine ybnclik diizentemelere ycr verilroiptir.
    3167 sayih Kammun uygulamasinda, b:r tuzcl kipi adma cek diizenleyen gercek ki^inin krniligi cogu zaman cek yapragi iizerindeki bilgilerden anlasilamainaktadjr. Bu nedenle bazeti, ilgili riizel kiji, adma duzenlenen Qeke sahip cikmamaktadir. Bu dumm? cekin kar^hksiz cikmast halinde. yaptinm uygulanmasma engel teskil edebilmektedir. Bu sakmcamn online gecebilmek icin, tacir olsun veya olmasin, bir ti'izel kip adma cek diizenleyen gercek ki^inin ad ve soyadmm duzenlenen cek uzerinde acikcayazilmasmi saglamaya ybnclik diizenleme deyapilmiptir,
    Tasanda aynca, pek hesabi sahibmin gercek kipi olmast halindc, kendisi adma qek diize-nlemek vzere bir baskasim tcmsilci olarak tayin edemevecegine iliskin hukme de yer verilmiptir,
    Karjnhksiz ceklerle ilgili olarak ccza sorumlulugu da Tasanda yeniden duzcnlcnmigtir. Su9un karpihgmda ceza olarak sadece adli para cezasi ongorulmtigtur. Bu ceza, 1500 gunc kadar adli para cezasi olarak belirlenmekle birlikte, sonucta hukmedilecek adli para cczasuim miktan, cek bedelinin karsihkstz kalan miktanndan az olamayacaktir. Yani, 3167 sayih Kanunda yaptinm, 80.000 Tl/den fazla olmamak kaydtyla cek miktan olarak- belirlenmipkea yeni Tasanda yaptinm, cekin karsihksiz kalan kismiyla sinirlt olarak beljrlenmip vc boylece hakkaniyete uygun bir cozilme gidilmi^tir.

    YanıtlaSil
  22. Karjnhksiz ceklerle ilgili olarak ccza sorumlulugu da Tasanda yeniden duzcnlcnmigtir. Su9un karpihgmda ceza olarak sadece adli para cezasi ongorulmtigtur. Bu ceza, 1500 gunc kadar adli para cezasi olarak belirlenmekle birlikte, sonucta hukmedilecek adli para cczasuim miktan, cek bedelinin karsihkstz kalan miktanndan az olamayacaktir. Yani, 3167 sayih Kanunda yaptinm, 80.000 Tl/den fazla olmamak kaydtyla cek miktan olarak- belirlenmipkea yeni Tasanda yaptinm, cekin karsihksiz kalan kismiyla sinirlt olarak beljrlenmip vc boylece hakkaniyete uygun bir cozilme gidilmi^tir.
    C) Kanunlasmasi saglanmak iizere 11/03/2009 tarihinde Bagb&kanhga sumilan (pekKanunu Tasavtsi. Basbakanhkca OS/05/2009 tarihinde Turkiye Buyiik Millet Meclisi Bagkanhgma gduderilmi^tir. Turkiye Buyiik Millet Meclisi Baskanligmca Adalet Komisyonuna sevk edilen vc Adalet Komisyonu tarafindan oJusturulan Adalet AltKomisyonunda gftriistilen Tasan iizcrinde Alt Komisyon Raporu hazirlanm^ olup, Tasan halen Adalet TComisyonunun giindeminde bulunmaktadir.
    n* 3167 sayih "Cekle Odemelcrin Duzenlenmesi ve £ek Hamillermin~Koninmasi Hakkmda
    Kanun"a gore aeilan davalar ve bu davalar nedeniyc ceza infaz kurumuna girenler ile cek
    bedellerme ilj^kin Bakanhgimiz Adli Sicil ve tstatistik Gencl Miidurlugu ile Bilgi T$lem Dairesi
    Bapkanhgma ait istatisttk veriler ekte sunuJmustur. //> /
    Bilgilermize arz ederim. f if I
    Sadullah ERGIN

    YanıtlaSil
  23. 3 üncü sayfa........................
    T.C
    ADALET BAKANLTGt
    Kanunlar GenelMudurliigu
    kisinin isleralennm bir gercek ki^inin cek hesabi uzerinden yuriitulmesinin engellenmesi: karaparamn aklanraasi ile terorun finansmanmda, cckin rol oynamasina engel olunmasi icin cek hesabinm acilmasmda ve hamiline cekte yeni yaklasimlann benimsenmesi: cekle ilgili duzenlcmelenn Turk Ceza Kanunu lie uyumlu hale getirilmesi; ceza hiikumlerinin yoruma a9ik btrakiltnamasininsaglanmasi; karsihksiz cekle mucadelenin agirhapis cezalan ile onlenemediginin anlasilmasi nedeniyle, sucu onleyici diger onlemlerin getirilmesi; duzelvme hakkmm Tiirk Ceza Kanununa uygun olarak etkin pigmanlik seklinde yeniden duzenlenmesi; 9ek dcfterlerinin ve yapraklarmin geri verilmesinin yeniden duzenlenmesi; kullamlmis, ha]en dolapimda olan eeklerin kimlere verildigimn vekeside tarihlerinin belirtilmesi amaclanrmstir.
    Tasanda. tacir olan kisi ile tacir olmayan kipinin diizenleyecegi eeklerin. birbirinden ayn olacak ve a^ikca ayirt edilebilecek bigimde bastinlacagi da ongorulmligtur. Bu duzenjemeyle, ceke olan gijvenin. artinhnasi; kayit disi ekonominin kayit ve denetim altina alinmasma destek olunmasi; sirkct temsilcilerinin kendi ihtiyaclartm gidermek amaciyla sirket ceki duzenlemesinin onlenmesi: sirkct isternleri icin gercek kisilerin hesaplanndan cek keside edilmesinin onlenmesi ve sirkellerin kendi i^tigal alanlan cercevesinde 9ek kegide etmesinin saglanmasi istenmistir. Bu duzenlcmenin bir sonucu olarak, tacir sifatim ftaiz tuzel killer, owegm bir anonim pirket veya bir limited s'irkct adma diizenlenecek olan buriin 9ekler ancak tacir peki olabilecektir.

    YanıtlaSil
  24. 3 üncü sayfa devamı-------------------------------
    Tasanda hamiline diizenlenecek olan 9eklerc iliskin olarak da yeni diizenlemelerc yer verilmist.ir. Harm line duzcnlenecek olan cek yapraJdan, diger 92k defrerlerinden apikca ayirt edilebilecek farkli renk ve boyutta olacak sekikle bastmlacak ve sadece bu ceklere iliskin i?1emlerin islcndigi ayri 9ek bcsaplan acilacaknr. Hamiline diizenlenecck ceklerdc, hamiline cek defteri yapvaklanmn kullamlmasi gerekecek ve cek yapraklannm iizerinde "hamiline" ibaresi matbu olarak yer alacaktjr. Kayit disi ekonomiyle miicadelc ve kayit disi ekonominin denetim altina ahnmasi oolemlcrine katkida bulunmak amaciyla hazirlanan bu hiikumlenn sonucu olarak da, hamiline cek hesabinm haveketlerinin donemsel olarak Gelir Tdaresi Baskanligma bildirilmesi ongorulmustiir.
    Tasarimn yeniliklerinden bir digeri de, cekle isleyecek hesaplarda bankalann gostereeekleri ozen hukumlerinin ve bu hukumler baglaminda bankalarin sonimluluklantim yeniden duzenlenmcsidir. Tasarida, bir taraftan piyasanin giivenlik icmde cabgabilmesi, diger taraftan da karaparamn aklanmasi ve terorim finansmam ile miicadelc anlayipiyla yeni duzenlemeler
    ongorulmujitur.
    Tasanda bankalann bildirim yiikiimliilugunc iliskin o^el diizenlemelerc dc yer verilmjgtir. Hamiline 9-ek hesabi sahij^lerinin acik kiralikleri. adresleri. vcrgi kimlik numaralan. bu hcsaplardan odeme yapiian kisilere ait bu bilgiler ile bu kisil.ere yapiian bdemclerin tutarlari ve lizerinde vcrgi kimlik numarasi bulunmayan geklere iliskin bilgiler. ilgili bankalar tarafindan, donemler itibanyla. Gelir tdaresi Baskanbgma elektronik ortamda bildirilecektir.
    Tasanya gore, tacir tu^el kisi veya onun faaliyctleri ile iiijkilcndirilmek kaydiyia. tii^el kisinin gercek kisi ortaklan, ortaklarm ilgili bulundugu veya tuzel kisinin veya ortaklannin etkisi attinda bulundurdugu gercek kisilcr ile tuzel kisinin yonetim organinda gorev alan veya temsilcisi sifatim tasiyan gercek kistler adma a9ihms olan cek hesaplan, tacir tiizel kisiye ait 9ek hesaplan olarak kabul edilecektir. Bu itibaria, soz konusu ili^kinin varligma yonelik emarelerm bulunmasi halinde. hesabm bulundugu banka subesi. durumu Gelir Tdaresi Baskanbgma bildirecektir. Bankalar, hamiline $ek defteri yapragim kullanmadan hamiline cek diizenlendigini tespit etmeleri halinde. nievcut delilleriylc bidikte durumu, tespit tarihinden itibaren en gee bir hafta icindc Cunihuriyetsavcihgina ve Gelir tdaresi Baskanligma bildivmekle wkiimlu olacaklardir.
    Cek hesabi a9.ilmasmi veya mevcut hesaptan cek defteri veriltnesini isteyen kisi, her defasmda tacir olup olmadigj ve kendisi hakkinda cek diizenicme ve cek hesabi apma yasagi bulunmadtgi hususundn bankaya yazih beyanda buJunacaktir.

    YanıtlaSil
  25. 2. sayfaaaaaaa
    T.C.
    ADALET BAKANUGI
    Kanunlar Gencl Mudurliigu
    bore kaynagi bicitnixide ortaya cikabildigi; aynca, haksiz fill veya sebcpsiz zenginlepmedcn kaynaklanan bir bore i^in dahi cek kc?ideedilebildigi: ceki elindc bulunduran hamilin, kcpideci ile lehdar arasmdaki temel iliskiden kaynaklanan biraiaeagi degi!. dogrudan dogruya c-ekten dogan bir hakki ikrisap ettigi; bu dunimda, cek iliskismiii bizzat sozlesme olmadigi gibi* qekin tcmelinde her zaman bir sozlcsmenin bulunmasimn da zorunlu olmadigi; cekin tcmelde sozlepmeden bagimsu oiarak kambiyo hukukuna ozgii bore doguran ozel bir havale oldugu tespitleriyle, hukrrvun Anayasamn 38. maddesinin sekizinci fikrasma avion olmadigina karar vermiptir.

    YanıtlaSil
  26. Bakanhgimizca olusmmlan £ali$ma Grubu, 3167 sayili Kanundan farkh bir Felsefeyi temel almi?. degisik diipunceler ve yaklasimlarinurunu olan ve sadece cekhamillerini. degil gene! oiarak piyasavi, ticaret diinyasmi ve kamuyu korumayi amaplayan bir Tasan hazirlamayi hedeflemi^tir.

    YanıtlaSil
  27. 2. sayfanın bir bölümü yukarıda

    YanıtlaSil
  28. Tasan. cek hamilini, sadece karsiliksizliga ve hesabin sahteligine karpi korumakla yetinmemi^; ke?idecinin hukuka aykinhklan, perdcleineieri, bapkasmm arkasina gizlenmelcri, kisaca hileieri karpjisinda da hamilleri ve piyasayi gozeten biikumlere yer vermi^tir.
    2.sayfa devamı paragraflar sıralı değil

    YanıtlaSil
  29. 2 sayfa devam
    Tiize! ki^ilere. ozelhkle ticaret pirketlerine ili^kin odeme ve tahsi! iplemlerinin, sirketle ilgili olan veya olmayan gercek kisilerin hesaplan iizerinden yurutulmesi. cek hesabinin tiizel kigiye ait olmasi halinde. bu tiizel ki^i adma cek karsiligmi siircsi ic-inde bankada hazir tutmakla yiikumlii Icifsinin belirli olmasi: sirketten aynlan kisinin bu bususta son\m!u tutulmamasu nihayet 9eki tiizel kisi adma diizcnleyen kipinin adi ve soyadinm 9elcten anlasilmasi da Tasannm amaclan arastndadir.

    YanıtlaSil
  30. Bunlann yaninda, hamilme tjeklerin kayit dipi ekonominin ctkin arat^larmdan bin olmasmm oalenmesi ve cekin. karaparanin aklanmasmda ve teroriin finansmaninda kullanilrnamas; da Tasannm dikkate aldigi ve Qozmeye cabptigi sorunlardandir.
    Bu ccrcevede Tasariyla; cekin guvenli bir odeme araci oiarak itibar kazanmasimn saglanmasi ve bir odeme araci oldugurm belirleyici biikumlere yer verilmesi; bankalann ctk hcsabinm aQilmasi sivasmda yaptiklan arastirmalann derinleptirilmesi, kimlik ve vergi numarasi di^inda. k.^inin tacir olup olmadigmm a9ikliga kavupturulmasi. hesap actirmak isteyen kipiden yaz:h bir beyan ahr.masi, bu beyanda kisinin, sici! munarasmi, engel hali bulunup bulunmadigmi. tiizel kisilerde gckin bedelini tahsile amade tutacak kipinin kimler oldugunu ve benzcri hususlan belirtmcsimn saglanmasi; Tiirk piyasasinda odemelerin yogunlukla nakit oiarak yapilmasi ve dolayisiyla genel ekonominin bundan zarar gormesi nedeniyle saglikli ^ek kullanimina yonelik onlemleriti almmasi; hamiline cekin, kayit dipi ekonominin bir araci olmaktan qikanlmasi; tiizel
    2/4
    2.sayfa sonu

    YanıtlaSil
  31. sadullah ergin adalet bakanı

    Allah hepinizden razı olsun. Herkese hayırlı ramazanlar dilemek istiyorum. Yazımda zaman birlik zamanı demiştim okuduysanız. Ama sanırım herkes o kadar yıpranmış ki elinde olmadan kendi durumunda olan insanları kırdığının farkında bile değil. Hatasız kul olmaz arkadaşlar. Ve yanlış hesap Bağdat'dan döner. Ve artık unutmayın Bağdat eskisi gibi çokı uzak değil. Aslında bu bir strateji meselesi. neredm başlayacağını bilmek, doğru kişiyle, doğru zaman da doğru yerde olmak. Fikir üretelim ve karar verelim. Birlikten kuvvet doğar. Sorunlar kişisel ama kişiler toplanınca sorunları toptan çözer. Buradaki herkes çok değerli insanlar. Herkes yardımsever ve paylaşımcı. İyi niyet, tatlı dil, sabır bütün negatiflikleri pozitife çevirecektir. Dua edelim ve üzerimize düşeni yapalım. Allah'ım herkese yardım edecektir. Bu mubarek günler de ben biliyorum ki güzel şeyler gelecek. Bu bayram bizim bayramımız olacak. Allahın izniyle....Allah'a emanet olun ve ne olur kalp kırmayın. O zaman ne farkımız olacak ki diğerlerinden....
    Bahtsız....

    YanıtlaSil
  32. Sadullah ergin
    her musibet karşısında önce nefsini sorgulayan bir insan, içten içe bir ocak gibi yanar durur; fakat, başkalarına hissettirmez gönlündeki ateşi.. mülahazalarına emanet eder nedametlerini. Yalnızlık anlarında, başka kimselere duyurmadan, diliyle de seslendirir istiğfarlarını; binlerce kere "estağfirullah" çeker düşündükçe günahlarını. "Allahım benim isyanlarıma bir kere yarlığanma dilenmek yetmez, milyonlarca kez istiğfar ediyorum!" der, Mevlâ-yı Müteâl ile münasebetleri açısından kopukluk yaşadığı korkusuyla, sonsuzluğa işaret eden sayılar arar dile getirmek için pişmanlıklarını.

    Şu kadar var ki, şayet toplum çapında bir halâs isteniyorsa, o toplumu meydana getiren bütün fertler hep beraber tevbe etmeli ve kendi günahlarından arınmanın yollarını aramalıdırlar. Zira, ferdî bir suçun nedameti ferdî, ailevî bir masiyetin istiğfarı ailevî ve millî bir günahın tevbesi de millî olmalıdır; toplumun salâhı için topyekün şahısların isyan kirlerinden temizlenmeleri lazımdır.

    Bahtsız...

    YanıtlaSil
  33. Sadullah ergin

    Rivayetlere göre; Hazreti Musa (aleyhisselam), kavmiyle beraber yağmur duasına çıkar. Birkaç gün dua edildiği halde hâlâ rahmet damlaları inmeyince, Hazreti Musa, "Rabbim! Kuraklığın sona ermesi için niyaz etmemizi emir buyurdun; fakat, ellerimizi açıp dua dua yalvardığımız halde yağmur göndermedin!" deyip ilahî hikmetten sual eder. Cenâb-ı Allah, "İçinizde tevbe etmemiş bir günahkâr var!" der. Musa Aleyhisselam, rahmet-i ilahiyenin imdada yetişmesine engel teşkil eden mücrimin kim olduğunu sorunca, Allah Teâlâ "Ben Settâr'ım, kullarımın günahlarını örterim; kusurlarını fâş edip onları mahcup düşürmekten berîyim. Hepiniz tevbe edin ki, o kimse de günahlarından arınsın ve böylece dualarınıza cevap verilsin." buyurur.

    Hâsılı, maruz kaldığımız belâların işlediğimiz günahlar sebebiyle geldiğini düşünmeliyiz; musibetlerin def ü ref'i için en kısa zamanda hatalarımızdan, kusurlarımızdan, günahlarımızdan, isyan kokan fiillerimizden ve küçük-büyük bütün haddi aşmışlıklarımızdan dolayı istiğfar etmeliyiz. Ayrıca, gönülden bir nedamet ve kestirmeden bir sıçrayış ferdî günahlar için yeterli olsa bile, toplumun tamamına ait cürümler için daha özlü irkilmeye, daha derinden silkinmeye ve içtimaî tevbeye ihtiyaç olduğunu da hatırdan çıkarmamalıyız. Evet, ülkemizin refah ve huzura kavuşmasının, bu milletin mukadderatıyla maddî-mânevî alâkalı görülen bütün ruhların ve bilhassa kendini bu millete adamış hasbî gönüllerin bir kere daha dize gelerek tevbe etmelerine bağlı bulunduğunu unutmamalıyız.

    Bahtsız

    YanıtlaSil
  34. Sayın; Başbakanım, Bakanlarım ve Milletvekillerim.
    Benim; 2000yılının ekim ayı sonuna kadar bir işyerim vardı. Ancak;1999 yılının
    başından itibaren, yoğun biçimde müşteri çeklerimiz ödenmemeye ve geri
    dönmeye başladı. Elbetteki; dönen müşteri çeklerini önceden ilgili bankalara
    sormuş, olumlu cevapları aldıktan sonra; çekleri alıp mal vermiştik. ancak ki;
    müşteri çeklerini elbetteki bizim ödememiz gerekiyordu. Müşteri çekleri yerine
    kendi şirket çeklerimizi vermeye başladık,(Ateş elektrik ltd.şti) haliyle ödemelerin
    günleri geldiğinde sıkışmalar oldukça; bankalardan krediler kullanmaya mecbur
    olduk. O kriz döneminde; banka faizlerinin birden bire aylık yüzde kaçlara çıktığı
    malumunuzdur.

    Sonrasında; bu kartopu büyüdü, büyüdü, çığ oldu. Ben ve;
    benim gibilerin üzerine düşünce, hepimiz altında kalıp ezildik. O günlere kadar;
    avukat, karakol, polis, icra, adliye, nezarethane ve cezaevi bilmezken; hepsini
    tek tek görmek zorunda kaldım. Yıllarca çalıştığımız firmalar; bir anda mallarımıza,
    araçlarımıza icralar koydurup hepsini yediemin depolarına koydurup, çok ucuz
    fiatlara sattırdıklarından; üstüne üstlük borçlu kaldık. Param olmadığı için;
    avukatım davalarıma baksın diye, yirmidört ay onun yanında borcumun yerine,
    bedava çalışmak zorunda kalıp; çoğu geceler aç olarak evime döndüm. bu
    durumları kaldıramayan annem 2004 yılında tarım ilacı içerek intahar etti. Eve
    gelen icralardan; polislerden bunalan eşim, amansız kanserin pençesine düştü.
    olmayan şartlarda; olmayan paralarla, komşudan zaman zaman aldığımız ödünç
    arabayla, kredi kartlarıyla, kuyumcudan aldığımız faizli paralarla, yıllarca; Adana
    Çukorova Üniversitesi Balcalı Tıp Fakültesine gitmek zorunda kaldık. Sonuçta;
    çok sevdiğim eşim, 03.12.2007 tarihinde O Yüce Hakkın Rahmetine kavuştu.
    Kaç intaharın eşiğinden döndüğümü hatırlamıyorum. Ben beş çocuk babasıyım;
    üç kızım evli olup, onlara ve şu anda askerde olan oğlumla ve üniversite son
    sınıfta olan kızıma, hem annelik; hemde babalık yapmak zorundayım. Ben;
    yaklaşık olarak otuz yıl ticaretle uğraştım; bilerek ve isteyerek kast ile veya
    dolandırmak amacı ile hiç kimseye zarar vermek istemedim. 2000-2001 krizinin
    mimarıda ben değilim ancak; o dönemin mağdurlarından olan ve yıllarca bu
    cezayı madden ve manen çekenlerdenim. Ben devletime yıllarca vergi ödedim;
    devletime bugün dahi, bu şartlarda bir borcumun olmadığını belirtirim. Yanımda
    çalıştırdığım tüm personelimin ssk pirimlerinide zamanında yatırdım. Elbetteki;
    tarafınızdan da bilindiği üzere, TCK'NIN CEZALARIN NİTELİĞİ VE CEZA
    SORUMLULUĞUNA İLİŞKİN KURALLARLA, 3167 SAYILI ÇEK KANUNUNDA
    YER ALAN KURALLARIN BİRBİRİNE UYUMLU HALE GETİRİLMEDİĞİ; TCK'
    NIN İLGİLİ MADDELERİNE UYUMLU HALE GETİRİLMESİ İÇİN 31.12.2008
    TARİHİNE KADAR SÜRE BULUNDUĞU; BU TARİHE KADAR ÇEK KANUNUY-
    LA İLGİLİ, DEĞİŞİKLİK YAPILMADIĞINDAN; 31.12.2008'DEN İTİBAREN TCK'
    NIN GENEL KURALLARI, ÇEK KANUNUNUN CEZALARINA İLİŞKİN KURAL-
    LARI ORTADAN KALDIRMIŞ OLMAKTADIR. Bu anlamda; mevcut birçok yargı
    kararının olduğuda malumunuzdur.

    Sayın ;Başbakanım, Bakanlarım ve Milletvekillerim gündeminizde olan çek yasası
    çıkartılırken, geçmişe dönük olarak; ben ve benim gibilerin ve halen cezaevinde
    olanların, infazı çıkmış olanların durumlarıyla ilgileneceğinizden ve adil davrana-
    cağınızdan eminim. Yüce Tanrım; yanımızda ve yanınızda olsun. Bizler; yıllarca
    zaten her bakımdan, cezalarımızı çekip; yeterince maddi ve manevi bedelleri ödedik
    kanısındayım. Bu bedeller az ise; TBMM'sinin verceği cezalara razıyım. Size ve tüm
    milletvekillerimize en derin saygılarımla. 15.06.2009
    Hasan (barışçı)-Mersin

    YanıtlaSil
  35. Değerli; arkadaşlar yukarıdaki hazırladığım ilgili yazıyı belirttiğiniz yerlere mail olarak gönderdim. Yarında AKP genel merkezine ve TBMM Başkanlığına göndereceğim. Bilgilerinize. Herkese hayırlı Ramazanlar dileğiyle; Allah hepimizin gönlüne göre versin. Saygılar. Hasan(Barışçı)Mersin

    YanıtlaSil
  36. Bugün avukatımla görüştüm.Şişli 6 ve 11 asliye ceza tüm infazları durdurmuş.Salı günü kalemle görüşmüş.Beraat kararları orda devam ediyor.Gebze de ise 2007 olmasına karşın vadesinden önceki yazılan çekler içinde beraat kararı çıkmış.

    YanıtlaSil
  37. ARKADAŞLAR CUMHURBAŞKANINI DA BİLGİLENDİRELİM.

    http://cankaya.gov.tr/sayfa/iletisim/cumhurbaskanina_yazin/

    YanıtlaSil
  38. arkadaşlar
    hürriyette hamiline çeklere kara ara ve terör ayarı geliyor başlıklı haber var yorum yapalım

    YanıtlaSil
  39. Bizler artık sayıları milyonları bulan , ekonomik kriz sebebiyle çeklerini ödeyememiş esnaflarız.Yalnızca Türkiye Cumhuriyeti devletine haiz olan ‘’Çeklerin düzenlenmesi ve çek hamillerinin korunması hakkında kanun’’ hükümleri çerçevesinde adına para cezası denilen ve Anayasamıza, uydurulmuş bir kılıf maddesiyle HAPİS cezası almış tüccarlarız.Sesimizi duyuramıyoruz ,çünkü hepimiz kaçak durumda ve aranmaktayız.
    Çeklerini ekonomik kriz sebebiyle ödeyememiş esnafımıza,bu çeklerini HAPİS korkusu ile ödettiren\ödettirmeye zorlayan,meclisimizi dolaylı olarak etkilemeye çalışan , Banka ve Factoringcilerin T.B.M.M ‘nin üzerinde bir yaptırımı olmasını kınıyoruz.Nitekim Başbakanımız ‘’T.B.M.M ‘nin üzerine hiçbir güç yoktur’’ demiştir.
    2009 yılı itibariyle ekonomik krizinde etkisiyle bu zamana kadar katlanarak büyüyen ödenemeyen çek sayısı 3.5 milyonu aşmıştır.Esnafımızı , HAPİS ile korkutarak çekini ödemeye zorlamak, bu rakamlarla da görülmüştür ki imkansız bir hal almıştır.
    Ödenemeyen bir çekin yasal sonucu olarak hapis cezası almış tüccarımız ,sadece alacaklı tarafın egosu için bu cezalarla karşılaşmaktadır.Cezasını tamamlayıp cezaevinden çıkanların bir çoğu, kendileri hakkında ceza davası açan alacaklının, borcunu ödemeye de yanaşmamaktır.Bu sebebledir ki artık çeklerde hapis cezalarının caydırıcılık boyutu kalmamıştır.Bu insanlık dışı kanunda alacaklı tarafa verilen bir kağıt parçasının yaptırımı hapis olmamalıdır.ÖZGÜRLÜK ve HÜRRİYET teminat olarak verilemez.
    Şuan itibariyle de yüzbinlerce kişi, haklarında hükmü kesinleşmiş ve kaçak bir vaziyette borçlarını kıt imkanlar dahilinde ödemeye çalışmaktadır.Cezaevindeki esnaflarımız hükümetimizden bu konuya acil bir çare beklemektedir.Sayıları milyonları bulan çek cezalısı esnafımızın oy potansiyeli düşünüldüğünde,bir siyasi partiyi meclise gönderecek sayılarla karşılaşılmaktadır.
    Her fırsatta duyduğumuz, iyi niyetli-kötü niyetli ayrımı için TCK’ nın ilgili dolandırıcılık maddeleri ile bu sorun çözüme kavuşturulabilir.
    Bizler artık babalarımızı istiyoruz.bizler artık eşlerimizi istiyoruz.çocuklarımız aç. Kaçak durumda olan esnafımızın evinden dışarı çıkmaya özgürlüğü yok bu sebepledir ki evlerine süt götüremeyen insanlar var.Bizlere bu özgürlüğümüzü veriniz.borçlarımızı ödemenin her şeyden önce kul hakkı olduğunu iyi biliyoruz.
    Sizler,Bankaların, Factoring firmalarının, tefecilerin, eli çantalı lobi faaliyetlerinin değil , biz esnafın vekili olduğunuzu gösteriniz.Bu zamana kadar yapılmış olan çek kanunlarında bir ilki gerçekleştiriniz.T.B.M.M.’ nin her kurumun ve kuruluşun üstünde olduğunu ispatlayınız.Likiditenin ve çeklerin ekonomide dönen payının hesabından çok,insan onuruna verilen değer ile hukukun üstünlüğünü ön plana alınız.
    Çek kanunu’nun şuandaki haliyle, Anayasa’ya , Hukuka, Avrupa insan hakları sözleşmesine aykırı olduğu artık tüm kesimler ve kurumlarca bilinmektedir.Yeni kanunda bu hükümlerin kaldırılması hangi etken ve kurumlar tarafından engellenmektedir bilmek istiyoruz.Alacaklı tarafa hiçbir şey kazandırmayan , sadece egonun tatmini için kullanılan , adliyeleri ve mahkemeleri icra dairesine çeviren , iş yükünü artık altından kalkılmaz hale getiren , tüm otoritelerce insanlık dışı kabul edilen , sorgusuz ve savunmasızca hükmü verilen , cezası süre bakımından 5 yıl olan, ailelerin perişan olup dağılmasına yol açan , sosyal patlamaları yavaş yavaş tetikleyen BU YASANIN BİR AN EVVEL SONUÇLANMASI VE AVRUPA BİRLİĞİ NORMLARINA GÖRE UYARLANMASINI İSTİYORUZ. BİZ ESNAF OLARAK HALEN T.B.M.M. ‘ NİN ÜZERİNDE HİÇBİR GÜCÜN OLMADIĞINA İNANIYORUZ..

    YanıtlaSil
  40. Bizler artık sayıları milyonları bulan , ekonomik kriz sebebiyle çeklerini ödeyememiş esnaflarız.Yalnızca Türkiye Cumhuriyeti devletine haiz olan ‘’Çeklerin düzenlenmesi ve çek hamillerinin korunması hakkında kanun’’ hükümleri çerçevesinde adına para cezası denilen ve Anayasamıza, uydurulmuş bir kılıf maddesiyle HAPİS cezası almış tüccarlarız.Sesimizi duyuramıyoruz ,çünkü hepimiz kaçak durumda ve aranmaktayız.
    Çeklerini ekonomik kriz sebebiyle ödeyememiş esnafımıza,bu çeklerini HAPİS korkusu ile ödettiren\ödettirmeye zorlayan,meclisimizi dolaylı olarak etkilemeye çalışan , Banka ve Factoringcilerin T.B.M.M ‘nin üzerinde bir yaptırımı olmasını kınıyoruz.Nitekim Başbakanımız ‘’T.B.M.M ‘nin üzerine hiçbir güç yoktur’’ demiştir.
    2009 yılı itibariyle ekonomik krizinde etkisiyle bu zamana kadar katlanarak büyüyen ödenemeyen çek sayısı 3.5 milyonu aşmıştır.Esnafımızı , HAPİS ile korkutarak çekini ödemeye zorlamak, bu rakamlarla da görülmüştür ki imkansız bir hal almıştır.
    Ödenemeyen bir çekin yasal sonucu olarak hapis cezası almış tüccarımız ,sadece alacaklı tarafın egosu için bu cezalarla karşılaşmaktadır.Cezasını tamamlayıp cezaevinden çıkanların bir çoğu, kendileri hakkında ceza davası açan alacaklının, borcunu ödemeye de yanaşmamaktır.Bu sebebledir ki artık çeklerde hapis cezalarının caydırıcılık boyutu kalmamıştır.Bu insanlık dışı kanunda alacaklı tarafa verilen bir kağıt parçasının yaptırımı hapis olmamalıdır.ÖZGÜRLÜK ve HÜRRİYET teminat olarak verilemez.
    Şuan itibariyle de yüzbinlerce kişi, haklarında hükmü kesinleşmiş ve kaçak bir vaziyette borçlarını kıt imkanlar dahilinde ödemeye çalışmaktadır.Cezaevindeki esnaflarımız hükümetimizden bu konuya acil bir çare beklemektedir.Sayıları milyonları bulan çek cezalısı esnafımızın oy potansiyeli düşünüldüğünde,bir siyasi partiyi meclise gönderecek sayılarla karşılaşılmaktadır.
    Her fırsatta duyduğumuz, iyi niyetli-kötü niyetli ayrımı için TCK’ nın ilgili dolandırıcılık maddeleri ile bu sorun çözüme kavuşturulabilir.
    Bizler artık babalarımızı istiyoruz.bizler artık eşlerimizi istiyoruz.çocuklarımız aç. Kaçak durumda olan esnafımızın evinden dışarı çıkmaya özgürlüğü yok bu sebepledir ki evlerine süt götüremeyen insanlar var.Bizlere bu özgürlüğümüzü veriniz.borçlarımızı ödemenin her şeyden önce kul hakkı olduğunu iyi biliyoruz.
    Sizler,Bankaların, Factoring firmalarının, tefecilerin, eli çantalı lobi faaliyetlerinin değil , biz esnafın vekili olduğunuzu gösteriniz.Bu zamana kadar yapılmış olan çek kanunlarında bir ilki gerçekleştiriniz.T.B.M.M.’ nin her kurumun ve kuruluşun üstünde olduğunu ispatlayınız.Likiditenin ve çeklerin ekonomide dönen payının hesabından çok,insan onuruna verilen değer ile hukukun üstünlüğünü ön plana alınız.
    Çek kanunu’nun şuandaki haliyle, Anayasa’ya , Hukuka, Avrupa insan hakları sözleşmesine aykırı olduğu artık tüm kesimler ve kurumlarca bilinmektedir.Yeni kanunda bu hükümlerin kaldırılması hangi etken ve kurumlar tarafından engellenmektedir bilmek istiyoruz.Alacaklı tarafa hiçbir şey kazandırmayan , sadece egonun tatmini için kullanılan , adliyeleri ve mahkemeleri icra dairesine çeviren , iş yükünü artık altından kalkılmaz hale getiren , tüm otoritelerce insanlık dışı kabul edilen , sorgusuz ve savunmasızca hükmü verilen , cezası süre bakımından 5 yıl olan, ailelerin perişan olup dağılmasına yol açan , sosyal patlamaları yavaş yavaş tetikleyen BU YASANIN BİR AN EVVEL SONUÇLANMASI VE AVRUPA BİRLİĞİ NORMLARINA GÖRE UYARLANMASINI İSTİYORUZ. BİZ ESNAF OLARAK HALEN T.B.M.M. ‘ NİN ÜZERİNDE HİÇBİR GÜCÜN OLMADIĞINA İNANIYORUZ..

    YanıtlaSil
  41. Karşılıksız Çek Vermekten Gözaltına Alınan Yönetmen Ezel Akay Tutuklandı Karşılıksız Çek Verdiği Gerekçesiyle Antalya'da Gözaltına Alınan Yönetmen Ezel Akay, Tutuklanarak Cezaevine Gönderildi.
    Karşılıksız çek verdiği gerekçesiyle Antalya'da gözaltına alınan yönetmen Ezel Akay, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Altın Portakal Film Festivali için geldiği Antalya'da bu sabah kaldığı Dedeman Otel'de polis tarafından gözaltına alınan Ezel Akay karşılıksız çek verme suçunu konu alan 3167 Sayılı Kanun'a muhalefetten Asayis Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

    Daha sonra Antalya Adliyesi'ne getirilen yönetmen Ezel Akay'ın borcunu ödemediği anlaşıldı. Adliye nezaretinde sabah saatlerinden beri bekletilen Ezel Akay hakkında Fatih Adliyesi tarafından çıkarılan tutuklama müzekkeresi bulunduğu belirtildi.

    Akay daha sonra tutuklanarak Antalya E Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

    YanıtlaSil
  42. Bunlann yaninda, hamilme tjeklerin kayit dipi ekonominin ctkin arat^larmdan bin olmasmm oalenmesi ve cekin. karaparanin aklanmasmda ve teroriin finansmaninda kullanilrnamas; da Tasannm dikkate aldigi ve Qozmeye cabptigi sorunlardandir.
    Bu ccrcevede Tasariyla; cekin guvenli bir odeme araci oiarak itibar kazanmasimn saglanmasi ve bir odeme araci oldugurm belirleyici biikumlere yer verilmesi; bankalann ctk hcsabinm aQilmasi sivasmda yaptiklan arastirmalann derinleptirilmesi, kimlik ve vergi numarasi di^inda. k.^inin tacir olup olmadigmm a9ikliga kavupturulmasi. hesap actirmak isteyen kipiden yaz:h bir beyan ahr.masi, bu beyanda kisinin, sici! munarasmi, engel hali bulunup bulunmadigmi. tiizel kisilerde gckin bedelini tahsile amade tutacak kipinin kimler oldugunu ve benzcri hususlan belirtmcsimn saglanmasi; Tiirk piyasasinda odemelerin yogunlukla nakit oiarak yapilmasi ve dolayisiyla genel ekonominin bundan zarar gormesi nedeniyle saglikli ^ek kullanimina yonelik onlemleriti almmasi; hamiline cekin, kayit dipi ekonominin bir araci olmaktan qikanlmasi; tiizel
    2/4
    2.sayfa sonu

    YanıtlaSil
  43. 2 sayfa devam
    Tiize! ki^ilere. ozelhkle ticaret pirketlerine ili^kin odeme ve tahsi! iplemlerinin, sirketle ilgili olan veya olmayan gercek kisilerin hesaplan iizerinden yurutulmesi. cek hesabinin tiizel kigiye ait olmasi halinde. bu tiizel ki^i adma cek karsiligmi siircsi ic-inde bankada hazir tutmakla yiikumlii Icifsinin belirli olmasi: sirketten aynlan kisinin bu bususta son\m!u tutulmamasu nihayet 9eki tiizel kisi adma diizcnleyen kipinin adi ve soyadinm 9elcten anlasilmasi da Tasannm amaclan arastndadir.

    YanıtlaSil
  44. 3 üncü sayfa........................
    T.C
    ADALET BAKANLTGt
    Kanunlar GenelMudurliigu
    kisinin isleralennm bir gercek ki^inin cek hesabi uzerinden yuriitulmesinin engellenmesi: karaparamn aklanraasi ile terorun finansmanmda, cckin rol oynamasina engel olunmasi icin cek hesabinm acilmasmda ve hamiline cekte yeni yaklasimlann benimsenmesi: cekle ilgili duzenlcmelenn Turk Ceza Kanunu lie uyumlu hale getirilmesi; ceza hiikumlerinin yoruma a9ik btrakiltnamasininsaglanmasi; karsihksiz cekle mucadelenin agirhapis cezalan ile onlenemediginin anlasilmasi nedeniyle, sucu onleyici diger onlemlerin getirilmesi; duzelvme hakkmm Tiirk Ceza Kanununa uygun olarak etkin pigmanlik seklinde yeniden duzenlenmesi; 9ek dcfterlerinin ve yapraklarmin geri verilmesinin yeniden duzenlenmesi; kullamlmis, ha]en dolapimda olan eeklerin kimlere verildigimn vekeside tarihlerinin belirtilmesi amaclanrmstir.
    Tasanda. tacir olan kisi ile tacir olmayan kipinin diizenleyecegi eeklerin. birbirinden ayn olacak ve a^ikca ayirt edilebilecek bigimde bastinlacagi da ongorulmligtur. Bu duzenjemeyle, ceke olan gijvenin. artinhnasi; kayit disi ekonominin kayit ve denetim altina alinmasma destek olunmasi; sirkct temsilcilerinin kendi ihtiyaclartm gidermek amaciyla sirket ceki duzenlemesinin onlenmesi: sirkct isternleri icin gercek kisilerin hesaplanndan cek keside edilmesinin onlenmesi ve sirkellerin kendi i^tigal alanlan cercevesinde 9ek kegide etmesinin saglanmasi istenmistir. Bu duzenlcmenin bir sonucu olarak, tacir sifatim ftaiz tuzel killer, owegm bir anonim pirket veya bir limited s'irkct adma diizenlenecek olan buriin 9ekler ancak tacir peki olabilecektir.

    YanıtlaSil
  45. T.C.
    ADALET BAKANUGT
    Kanunlar Genel Miidiirliigu
    Ceza tayin ediiirken. 3167 sayih Kanunda cek bedeli esas ahnirken, Tasanda Qekin karsihksiz kalan miktan esas alinmis; bankalann mevcut sorumiuluk miktan korunmakla birlikte, yeni yaptinm sistemine uygun hale getirilroesine ybnclik diizentemelere ycr verilroiptir.
    3167 sayih Kammun uygulamasinda, b:r tuzcl kipi adma cek diizenleyen gercek ki^inin krniligi cogu zaman cek yapragi iizerindeki bilgilerden anlasilamainaktadjr. Bu nedenle bazeti, ilgili riizel kiji, adma duzenlenen Qeke sahip cikmamaktadir. Bu dumm? cekin kar^hksiz cikmast halinde. yaptinm uygulanmasma engel teskil edebilmektedir. Bu sakmcamn online gecebilmek icin, tacir olsun veya olmasin, bir ti'izel kip adma cek diizenleyen gercek ki^inin ad ve soyadmm duzenlenen cek uzerinde acikcayazilmasmi saglamaya ybnclik diizenleme deyapilmiptir,
    Tasanda aynca, pek hesabi sahibmin gercek kipi olmast halindc, kendisi adma qek diize-nlemek vzere bir baskasim tcmsilci olarak tayin edemevecegine iliskin hukme de yer verilmiptir,
    Karjnhksiz ceklerle ilgili olarak ccza sorumlulugu da Tasanda yeniden duzcnlcnmigtir. Su9un karpihgmda ceza olarak sadece adli para cezasi ongorulmtigtur. Bu ceza, 1500 gunc kadar adli para cezasi olarak belirlenmekle birlikte, sonucta hukmedilecek adli para cczasuim miktan, cek bedelinin karsihkstz kalan miktanndan az olamayacaktir. Yani, 3167 sayih Kanunda yaptinm, 80.000 Tl/den fazla olmamak kaydtyla cek miktan olarak- belirlenmipkea yeni Tasanda yaptinm, cekin karsihksiz kalan kismiyla sinirlt olarak beljrlenmip vc boylece hakkaniyete uygun bir cozilme gidilmi^tir.

    YanıtlaSil
  46. 3 üncü sayfa devamı-------------------------------
    Tasanda hamiline diizenlenecek olan 9eklerc iliskin olarak da yeni diizenlemelerc yer verilmist.ir. Harm line duzcnlenecek olan cek yapraJdan, diger 92k defrerlerinden apikca ayirt edilebilecek farkli renk ve boyutta olacak sekikle bastmlacak ve sadece bu ceklere iliskin i?1emlerin islcndigi ayri 9ek bcsaplan acilacaknr. Hamiline diizenlenecck ceklerdc, hamiline cek defteri yapvaklanmn kullamlmasi gerekecek ve cek yapraklannm iizerinde "hamiline" ibaresi matbu olarak yer alacaktjr. Kayit disi ekonomiyle miicadelc ve kayit disi ekonominin denetim altina ahnmasi oolemlcrine katkida bulunmak amaciyla hazirlanan bu hiikumlenn sonucu olarak da, hamiline cek hesabinm haveketlerinin donemsel olarak Gelir Tdaresi Baskanligma bildirilmesi ongorulmustiir.
    Tasarimn yeniliklerinden bir digeri de, cekle isleyecek hesaplarda bankalann gostereeekleri ozen hukumlerinin ve bu hukumler baglaminda bankalarin sonimluluklantim yeniden duzenlenmcsidir. Tasarida, bir taraftan piyasanin giivenlik icmde cabgabilmesi, diger taraftan da karaparamn aklanmasi ve terorim finansmam ile miicadelc anlayipiyla yeni duzenlemeler
    ongorulmujitur.
    Tasanda bankalann bildirim yiikiimliilugunc iliskin o^el diizenlemelerc dc yer verilmjgtir. Hamiline 9-ek hesabi sahij^lerinin acik kiralikleri. adresleri. vcrgi kimlik numaralan. bu hcsaplardan odeme yapiian kisilere ait bu bilgiler ile bu kisil.ere yapiian bdemclerin tutarlari ve lizerinde vcrgi kimlik numarasi bulunmayan geklere iliskin bilgiler. ilgili bankalar tarafindan, donemler itibanyla. Gelir tdaresi Baskanbgma elektronik ortamda bildirilecektir.
    Tasanya gore, tacir tu^el kisi veya onun faaliyctleri ile iiijkilcndirilmek kaydiyia. tii^el kisinin gercek kisi ortaklan, ortaklarm ilgili bulundugu veya tuzel kisinin veya ortaklannin etkisi attinda bulundurdugu gercek kisilcr ile tuzel kisinin yonetim organinda gorev alan veya temsilcisi sifatim tasiyan gercek kistler adma a9ihms olan cek hesaplan, tacir tiizel kisiye ait 9ek hesaplan olarak kabul edilecektir. Bu itibaria, soz konusu ili^kinin varligma yonelik emarelerm bulunmasi halinde. hesabm bulundugu banka subesi. durumu Gelir Tdaresi Baskanbgma bildirecektir. Bankalar, hamiline $ek defteri yapragim kullanmadan hamiline cek diizenlendigini tespit etmeleri halinde. nievcut delilleriylc bidikte durumu, tespit tarihinden itibaren en gee bir hafta icindc Cunihuriyetsavcihgina ve Gelir tdaresi Baskanligma bildivmekle wkiimlu olacaklardir.
    Cek hesabi a9.ilmasmi veya mevcut hesaptan cek defteri veriltnesini isteyen kisi, her defasmda tacir olup olmadigj ve kendisi hakkinda cek diizenicme ve cek hesabi apma yasagi bulunmadtgi hususundn bankaya yazih beyanda buJunacaktir.

    YanıtlaSil
  47. SAYIN Bakanım, ben bir hemşereniz olarak AKP gençlik kolları üyelerinden Mehmet Balsever ben ve eşim engeliyiz  sayın bakanım sizinle her Gördüyümde iş talebinde bulunuyodum ne yazıki 10yıdır bır yere yerleşemedim sizden tek isteyim özürlü  Konteşanından beni biryere yerleştirmenizi rica ediyorum sagılarımla mehmet balsever tlf 0538 582 16 53

    YanıtlaSil
  48. This is an automatic message from DISQUS.

    YanıtlaSil