Bankalar Can Almaya Devam ediyor

Banka Kredi Kartları, Banka Borçları ve Ev Hacizleri Can Almaya Devam Ediyor. İntihar eden bu insanların evlerine gelen hacizlerle "onurları kırıldığı, aile bireylerine karşı mahcubiyet yaşadıkları" için yaşamlarına son verdiği gün gibi ortadadır., Ev haczini sınırlayan, bir nebze de olsa borçlu insanlara hayata tutunma umudu sağlayabilecek olan Yargıda 3. Reform Paketi aylardır Adalet Alt Komisyonunda bekletiliyor. "Hükümetin yargı reformundaki iradesi, Bankalar ve GSM şirketleri tarafından yok edilmiştir". Basında yazıldığı gibi Yargıda 3. Reform Paketinin Adalet Komisyonun da aylardır bekletilmesinin nedeni milliyetçi duygular değil, aksine bunun tek nedeni İcra İflas Kanunu'ndaki düzenlemelerdir. Aşağı da sadece 29 Nisan 2012 Pazar günü yaşanan intihar olaylarından sadece bir kaçı vardır ve bu vatandaşlarımızın tamamıBanka kredi kartları borçları nedeniyle yaşamlarına son vermiştir.

mesut dönmez kredi kartı banka borcu intihar
1-) 29 Nisan 2012 Pazar Balıkesir’in Dursunbey İlçesinde esnaflık yapan 33 yaşındaki Mesut Dönmez kredi kartı borçları nedeniyle iş yerinde intihar etti.
Dursunbey Aşağı Sanayi Bölgesinde hırdavatçılık yapan Mesut Dönmez (33), dün gün boyunca kendisinden haber alamayan yakınlarının merak edip araması sonucu iş yerinde vurularak ölmüş halde bulundu. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen polis ekipleri çevrede önlem aldı. Olay yerine gelen nöbetçi savcının yaptığı incelemeden sonra ceset Dursunbey Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Dün gece yarısı meydana gelen olayda Mesut Dönmez'in kalbinden tek kurşunla vurularak öldüğü bildirildi. Yakınları, evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenilen Mesut Dönmez'in bir süredir maddi sıkıntı içinde olduğunu söyledi.

halil Duru, banka kredi kartı banka borcu intihar olayları
2-) 29 Nisan 2012 Pazar 2- Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü Tapu Kadastro komisyonunda görev yapan Orman Mühendisi 50 yaşındaki Halil Duru, eşi Safiye Duru ile birlikte seyehat ettiği tren istasyonda durunca aşağı inip, tren rayına başını koyarak intihar etti.

Çok miktarda kredi borcu bulunduğu belirtilen Halil Duru'nun cesedi, trenin istasyondan ayrılmasının hemen ardından, orada bulunan balıkçıların raylarda cesedi görmesiyle ortaya çıktı.

Halil Duru ile birlikte seyehat eden eşi 46 yaşındaki Safiye Duru, Boğaziçi Ekspres treni Arifiye tren istasyonuna varınca İstasyon Müdürlüğüne giderek, eşini trende bulamadığını belirtip yardım istedi.

Jandarma Karakoluna davet edilen kadın, burada eşinin tren istasyonunda intihar ettiğini öğrendi. Gözyaşlarına boğulan Safiye Duru, jandarma nezaretinde Pamukova İlçesi'ne giderek, Pamukova Devlet Hastanesi morguna konulan eşininin cesedini teşhis etti. Yapılan araştırmada Halil Duru'nun yüklü miktardaki kredi borcu nedeniyle bunalımda olduğu, olay günü de, önceki yıllarda görev yaptığı Bilecik'ten eşiyle birlikte Arifiye'ye döndüğü belirtildi.

Sakarya Orman Bölge Müdürü, demiryolu raylarına kafasını koyarak intihar eden Halil Duru'nun kredi kartı borçları nedeniyle sıkıntılı günler geçirdiğini belirterek, "Arkadaşlarına, borcunu ödemek için emekliye ayrılmak istediğini söylemiş" dedi.

yavuz yaşar akkaya banka borcu, banka kredi kartı icra haciz intihar
3-) 29 Nisan 2012 Pazar 3- Kayseri’de kamu kurumundan emekli 58 yaşındaki Yavuz Yaşar Akkaya, kredi kartı borçlarını ödeyemediği için kendini ceviz ağacına asarak canına kıydı.

Melikgazi İlçesi Erenköy Mahallesi Eyüp Hoca Caddesi’nde bağ evinde oturan Yavuz Yaşar Akkaya, bahçedeki ceviz ağacına bağladığı iple intihar etti. Yavuz Yaşar Akkaya’nın üzerinde, ”Ölümümden kimse sorumlu değildir. Borçlarımı ödeyemediğim için intihar ediyorum” yazılı not bulundu. Yavuz Yaşar Akkaya’nın cesedi, polisin olay yerinde yaptığı incelemeden sonra otopsi için Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Şükrü Güçlü, Banka borçları kredi kartı icra haciz intihar
4-) 29 Nisan 2012 Pazar 4- Reşadiye Askerlik Şubesi'nde görevli 23 yaşındaki Astsubay Şükrü Güçlü kredi kartı borcundan dolayı intihar etti.

Şükrü Güçlü'nün kredi kartı borçlarından dolayı bir süredir sıkıntıda olduğu borçları ödeyemediği ve bu nedenle bunalıma girerek intihar ettiği sanılıyor.

Astsubay Şükrü Güçlü'nün cesedi otopsi için Reşadiye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Cenazesinin otopsi sonrası memleketi Balıkesir'e gönderileceği öğrenildi.

Kategori: Banka Kredi kartları, Ev Eşyalarının Haczi, ev haczi, evlere haciz, Banka borcu, intihar, icra uzlaşma, icrada uzlaşma, icra, haciz, banka haczi, ipotek, banka ipotek, kredi kartı hacizleri

1.095 yorum:

  1. aynı tür bir soruda benden:)
    sgk kendisine borçlu emeklinin maaşına icra koyabilir mi,böyle bir yetkisi var mı?

    YanıtlaSil
  2. ARKADAŞLAR ABDURRAHİM KARSLI DİYE BİR PROFESÖR VAR BU ADAMIN DAHA ÖNCEDE DEMECİ ÇIKMIŞTI,SİTESİNE GİRİN VE İLETİŞİM KISMINA ŞİKAYETLERİNİZİ YAZIN.BEN YAZDIM SEN KİMDEN YANASIN DİYE GÜZEL BİR YAZI DÖŞENDİM,ALACAKLILARDAN YANA TAVIR SERGİLEYEN BİR PROFESÖRDÜR VE EĞER ALACAKLI TAHSİLATINI YAPAMAZ VE HACİZZDE ORTADAN KALKARSA ALACAKLI BU SEFER TAHSİL YOLUNU MAFYA İLE YAPAR DİYEREK ALACAKLILARA YOL GÖSTERİYOR,YĞKLENİN BU ADAMA VE MESAJ MANYAĞI YAPALIM KENDİSİNİ

    YanıtlaSil
  3. Kendisine borçlu derken?

    YanıtlaSil
  4. sizin yazınızı görmeden soruyu brşkzy'ye3 yönelttim.açıklamanız beni rahatlattı.sgk ya borcum var.geçenlerde arabamı sattılar.sağolun.
    yine yazım geçmiyor.niye bloke oluyorum:(

    YanıtlaSil
  5. CEVAP GAYET NET EMEKLİ MAAŞINA KİMSE HACİZ KOYAMAZ CUMHURBAŞKANI BİLE KOYAMAZ BIRAK SGK YI,SGK BİLE KENDİSİNE BORÇLU KİŞİDEN HACİZ YOLU İLE TAHSİLAT YAPAMAZ VALLAHA YORULDUM HA

    YanıtlaSil
  6. Unfamiliar detail Focus efforts immed priorities not broader issues concepts Good luck No need to reply. Just focus. And take time to breathe. Of course I understand abt deadlines and priorities. Good Luck #Turkey Focus yr immed struggle. We can always connect in future on broader issues You know where to find me Will provide other links..

    Tam bir tercüme almam mümkün mü? Google da bunaldı benden..

    YanıtlaSil
  7. merak eden olur diye söylüyorum ispanyolca çalışıyorum :) daha gak guk düzeyindeyim :D arada bakıorum siteye bi aksiyon olursa tweet atın lütfen :D

    YanıtlaSil
  8. Maddeline anlattım Özgür.Anladı beni.Sadece konumuza odaklanmamız lazım.Diğerleri bizi sadece engeller dedim.O da aşağıda yazdıklarımı yazdı bana.Sanırım anladı:)

    YanıtlaSil
  9. ; Alacaklı her kim olursa olsun (nafaka borçları hariç) SSK emeklisinin maaşının haczedilmezliğine ilişkin bir yargıtay kararı sunuyorum.657 sayılı yasaya tabi olarak Emekli Sandığı'ndan emekli olanların emekli maaşları hakkında ise SSK ya benzer bir sınırlama mevcut değildir. Saygılarımla..
    YARGITAY 12. HUKUK DAİRESİ E. 2008/23592 K. 2009/3307 T. 19.2.2009

    • SSK MAAŞI ( Alınan Gelir ve Aylıkların Nafaka Borçları Dışında Haczinin Mümkün Olmadığı - 5510 S.Y İle Getirilen Yeni Düzenleme İle Haczedilmezlik Hükmünde Herhangi Bir Değişikliğe Gidilmediği )

    • NAFAKA ALACAĞI ( SSK'dan Alınan Gelir ve Aylıkların Nafaka Borçları Dışında Haczedilemeyeceği - 5510 S.Y İle Getirilen Yeni Düzenleme İle Haczedilmezlik Hükmünde Herhangi Bir Değişikliğe Gidilmediği )

    • EMEKLİ MAAŞININ HACZİ ( SSK'dan Alınan Gelir ve Aylıkların Nafaka Borçları Dışında Haczedilemeyeceği - 5510 S.Y İle Getirilen Yeni Düzenleme İle Haczedilmezlik Hükmünde Herhangi Bir Değişikliğe Gidilmediği )

    506/m.121 kaynak: Türk hukuk sitesi.

    YanıtlaSil
  10. kaynak Türk huhuk sitesi :; Alacaklı her kim olursa olsun (nafaka borçları hariç) SSK emeklisinin maaşının haczedilmezliğine ilişkin bir yargıtay kararı sunuyorum.657 sayılı yasaya tabi olarak Emekli Sandığı'ndan emekli olanların emekli maaşları hakkında ise SSK ya benzer bir sınırlama mevcut değildir. Saygılarımla..
    YARGITAY 12. HUKUK DAİRESİ E. 2008/23592 K. 2009/3307 T. 19.2.2009

    • SSK MAAŞI ( Alınan Gelir ve Aylıkların Nafaka Borçları Dışında Haczinin Mümkün Olmadığı - 5510 S.Y İle Getirilen Yeni Düzenleme İle Haczedilmezlik Hükmünde Herhangi Bir Değişikliğe Gidilmediği )

    • NAFAKA ALACAĞI ( SSK'dan Alınan Gelir ve Aylıkların Nafaka Borçları Dışında Haczedilemeyeceği - 5510 S.Y İle Getirilen Yeni Düzenleme İle Haczedilmezlik Hükmünde Herhangi Bir Değişikliğe Gidilmediği )

    • EMEKLİ MAAŞININ HACZİ ( SSK'dan Alınan Gelir ve Aylıkların Nafaka Borçları Dışında Haczedilemeyeceği - 5510 S.Y İle Getirilen Yeni Düzenleme İle Haczedilmezlik Hükmünde Herhangi Bir Değişikliğe Gidilmediği )

    506/m.121

    YanıtlaSil
  11. çok ukala bie adammış ve kendisini bir dava nedeniyle ayağından bile vurmuşlar,kesin haketmiştir..

    YanıtlaSil
  12. arkadaşım maalesef sgk ve nafaka için maaşa hacize izin vermişler.nafaka tamam insancıldan öte kesinlikle olması gereken diye düşünüyorum ama sgk ile vergi dairesi arasında ne fark var onu anlamak zor..vergi dairesi haciz koyamıyor ama sgk ya bu hak verilmiştir..

    YanıtlaSil
  13. harika cevap:)))

    YanıtlaSil
  14. lavukata iyi yapmışsın,onlar herşeyi hakeder:)))

    YanıtlaSil
  15. teşekkür ederim,bundan sonra yormam.

    YanıtlaSil
  16. sgk pirim borcu

    YanıtlaSil
  17. Bilmediğiniz ayrıntılı Öncelikler çabaları hiçbir cevap vermek gerekir bol şanslar konular immed kavramlar geniş değil odaklanın. Sadece odaklanmak. Ve nefes almak için zaman ayırın. Tabii ki abt tarihler ve öncelikleri anlayın. Good Luck # Türkiye Odak Mücadele r immed. Biz her zaman beni diğer bağlantılar Sağlayacak nerede biliyor gelecekte daha geniş konularda bağlanabilirsiniz ..

    translate böyle tercüme etti

    YanıtlaSil
  18. yahu güzel kardeşim translate böyle tercüme ederde sen cüleleri düzgün yerleştireceksin o da senin görevin,translate tercüme etmez kelimelerin karşılığını verir o kelimeleri dügünce yanyana getirip düzgün cümle kurmak senin işin,alemsiniz ha

    YanıtlaSil
  19. yüklenmek lazım bu adama diyorum ama sitede ses yok

    YanıtlaSil
  20. Celal TOPARLAKLI6 Mayıs 2012 17:31

    Selam.O adamı gayleye hiç alma.Onun tekaütlüğü yakındır.Öğrencileri onu dalgaya alırlar.Hiç sevmezler.Ekşi sözlük de o adam için neler dendiğine bir bak anlarsın zaten.

    YanıtlaSil
  21. selamlar arkadaşlar iyi pazarlar. uzun süredir bilgisayarım bozuktu siteye giremiyordum. çok şükür bilgisayarım düzeldi. Antalyada daha önce iha nın yapmış olduğu taahhüt ihlal mağduru bir aile ile ilgili haber geçen hafta tekrar yayınlandı. şu anda da yine aynı haber ajansı değişik mağdur arkadaşlarla yapılan ropörtajlardan oluşan bir paket program hazırlığı içerisindeler en kısa zamanda tamamlanıp inşallah tv lere servis yapılacaktır.

    YanıtlaSil
  22. Celal TOPARLAKLI6 Mayıs 2012 17:34

    Selam Dostlarım nasılsımız.2 gün aradan sonra tekrar geldim.Herşey yolundamı.Bir sıkıntı yok değilmi.Heryerde 3.paketin çıkacağı konuşuluyor.Artık siyasilerde konuşmaya başladı.Herkese kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  23. detaylara odaklanmadığımı bilmiyorsunuz daha kapsamlı konuları ele alıyorum (yani insan hakları olarak bakıyor konuya) iyi şanslar . Cevap beklemeyin sadece odaklanın ve arada nefes alın (rahat bir nefes alın dinlenin) tabii ki sizin için sonuç tarihinin önemini ve önceliklerinizi anlıyorum. Türkiyenin derhal mücadelenize odaklanması için şans dilerim. Sürekli irtibat halinde olacağız daha geniş konularla ilgili .. beni nerde bulacağınızı biiyorsunuz.. link yollamaya devam edeceğim

    diyor yani başka bişey diyorsa da benim anladığım bu :)

    YanıtlaSil
  24. Celal TOPARLAKLI6 Mayıs 2012 17:39

    Sevgili Volkan Konak tan alıntıdır.

    Ulusuna hizmet eden siyasetçiye devlet adamı, ulusun kendisine hizmet etmesi gerektiğini düşünen devlet adamına ise siyasetçi denir.

    YanıtlaSil
  25. bugün pazar (sitedeki) kimseye yüklenmeyelim herkes güneşli bir pazar gününün tadını çıkarıyor:))

    YanıtlaSil
  26. Ben maç havasına girdim,maçtan sonra görüşürüz arkadaşlar,şimdiden geçmiş olsun fenerlilere

    YanıtlaSil
  27. Herkese iyi geceler

    YanıtlaSil
  28. Celal TOPARLAKLI6 Mayıs 2012 21:10

    FENERBAHÇELİ OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM.ALLAH MAZLUMUN YANINDADIR.
    BİZE HERYER KADIKÖY
    TRABZON LU KARDEŞLERİM ALINMASIN SAKIN.BU HAFTANIN KONUŞULMASI GEREKEN TEK OLAYI ÖNÜMÜZDEKİ PAZAR FB-GS ŞAMPİYONLUK MAÇIDIR VE KISMETSE ŞÜKRÜ SARAÇOĞLUNDA YERİMİ ALACAĞIM.

    YanıtlaSil
  29. Ahmet Vahap ULUSOY6 Mayıs 2012 21:15

    SON BİR YILDAKİ TÜM OLUMSUZLUKLARA RAĞMEN ŞAMPİYONLUK ŞANSINI SON HAFTAYA TAŞIYAN'''FENERBAHÇE DİRENİŞİNİ''' SAYGIYLA SELAMLIYORUM

    YanıtlaSil
  30. Celal TOPARLAKLI6 Mayıs 2012 21:24

    BUGÜN VE BUHAFTA AVUKATLARADA HOŞGÖRÜLÜ OLABİLİRİM.ONLARIDA SEVEBİLİRİM.AMA SAKIN BİRDAHA HATA YAPMASINLAR.FB.UĞRUNA İSTERLERSE 37 EKRAN TV LERİMİ ALABİLİRLER.MASA TAKIMINIDA VEREBİLİRİM AMA BU HAFTA FB.-GS MAÇI BİTENE KADAR.SONRA AVUÇLARINI YALARLAR.BENİ ANCAK FB.NİN GALİBİYETLERİNDE BÖYLE GÖREBİLİRLER.

    YanıtlaSil
  31. Fenerbahçeyi güzel oyunundan dolayı kutluyor sahaya yabancı madde atan taraftarları da kınıyorum.Ama kimse Fenerbahçenin mazlum olduğunu söylemesin ve gerginlikten nemalanan bir takım halini de aldığını da tüm ülke görmektedir.Şuda bir gerçekki Trabzonspor olarak malesef gergin atmosferlerden en çok etkilene takım biziz ve her defasında da fener bizi yeniyor.Kutlarım ama futbolu bu hale sokanları da bu ülke insanı görmektedir.Temiz lig olsun kim şampiyon olursa olsun

    YanıtlaSil
  32. Herkese Selam,

    Hakli mucadelede, yeni bir hafatada herkese basarilar, sabir, azim ve metanet diliyorum.. umarim mutlu son icin son hafta olur..

    Selam Sevgi ve Saygilarimla....

    YanıtlaSil
  33. akıncı beyi6 Mayıs 2012 21:44

    arkadaşlar keyfinize limon sıkmak istemem ama tahaddütü ihlalden 3 ay ceza alabilirim yarın mahkemem var sorum şuki GBT de çıkıyormu kesin bilgisi olan cevaplarsa memnun olurum cevabınız için şimdiden teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  34. Bir BJK li olarak bende kutluyorum:)

    YanıtlaSil
  35. Ahmet Vahap ULUSOY6 Mayıs 2012 21:52

    NİSAN 2011'DE YAYINLANAN BİR GENELGE İLE GBT KAYITLARI İLE ARAMA YAPILMIYOR,İKAMETİNİZİN OLDUĞU MAHALLİ KARAKOL ARAMA,YAKALAMA YAPIYOR.

    YanıtlaSil
  36. gönlüzengin6 Mayıs 2012 22:04

    Bende gurur duyuyorum.Nedense FB 'nin cimbomdan sonra birde devamlı Trabzonu sürklase etmeye başladı ben buna hem şaşıyor hemde takdir ediyorum. BİZE HER YER KADIKÖY. Ama herşey bitmedi hani ne diyordu sitedeki arkadaşlar HAFTAYA,HAFTAYA,HAFTAYA .Hak eden şampiyon olsun HAFTAYA. Celal kardeşim benim içinde seyret ve tezahürat yap iyi seyirler.

    YanıtlaSil
  37. yeni bir haftaya girerken geçmiş haftaları unutup mücadeleye devam etmeliyiz...adeta yeniden başlarcasına....

    kısa bir matematik yapalım diyorum ...diyorum ki önümüzdeki süreci çok daha net görmemize yardımcı olsun ...
    şimdi yarından itibaren ay sonuna kadar tam 23 gün vardır....sayın adalet bakanının en son 10 haziran tarihini baz alarak , 8 gün de haziranı kabul ediyorum..(çünkü haziran 9 ve 10 cumartesi ve pazardır, tatildir..) bu itibarla 23+8= 31 gündür....

    bu yasa meclis genel kuruluna gelince bu paket tam 10 günde onaylanacaktır...günde 10 madde oylansa ki bu olası en fazla maddeyi içerir...100 madde tam 10 günde oylanacaktır...bu itibarla 31-10= 21 gündür....

    bu yasa üst komisyondan meclis genel kuruluna yollandığında 48 saat yani 2 gün sonra görüşülmeye başlanma süresi vardır...bu itibarla 21-2=19 gündür...

    varsayıyorum ki bu makul bir süredir, üst komisyonda rotüş süresi 1 hafta yani 7 gündür...
    bu itibarla 19-7=12 gündür....

    şimdi gelelim neticeye bu matematik ,sayın bakanın vermiş olduğu azami takvimdir....+ ve - si 3 gün varsayalım...iyi şartlarda 12-3=9 gündür....
    kötü şartlarda 12+3=15 gündür...

    özetle sayın arkadaşlar bu alt komisyon iyi şartlarda bu hafta içi sona erer...kötü şartlarda 1 hafta sonrasıdır...sonuç olarak zamanımız totalde bu kadardır..
    kendimize gelelim arkadaşlar ...YILLARDIR VERİLEN MÜCADELENİN işte matematiksel son durumu budur....

    bu açıdan HEPBİRLİKTE...EL ELE....bu son günleri değerlendirelim...sonradan gelecek pişmanlık üzüntü verecektir....

    YÜCE ALLAH ın izniyle tüm gücümüzle bu SAYILI günleri değerlendirelim..


    seker765

    YanıtlaSil
  38. sayılı gün çabuk geçer yeter ki sayılı olsun bakanın dediği tarihi aşmasın ..

    YanıtlaSil
  39. ARKADAŞLAR,

    KESİN BİLGİDİR.
    ŞİRKET ORTAĞI,YÖNETİM KURULU ÜYESİ,ŞİRKETİN KANUNİ TEMSİLCİSİ İSENİZ ŞİRKETİN SGK PRİM BORÇLARINDAN DOLAYI EMEKLİ MAAŞINIZIN 1/3 ÜNE KESİN VE NET OLARAK HACİZ UYGULANIYOR.
    NOT: NAFAKA VE SGK PRİM BORÇLARI DIŞINDA EMEKLİ MAAŞINA HİÇBİR ŞEKİLDE HACİZ UYGULANAMIYOR.
    BİLGİLERİNİZE SAYGILARIMLA

    YanıtlaSil
  40. EE ZATEN BAKANDA BÜYÜK İHTİMAL ÇARŞAMBA GİBİ ALT KOMİSYON İŞİNİ BİTİRİR DEDİĞİNİ HATIRLIYORUM

    YanıtlaSil
  41. 5510 sayılı Kanun’un 93. maddesi, 5838 sayılı Kanun’la 28.02.2009 tarihinden itibaren değiştirildikten sonra, emekli aylıklarına haciz konulması uygulaması da değiştirildi.
    5510 sayılı Kanun’un 93. maddesinin ilgili fıkrası 28.02.2009’dan itibaren 5838 sayılı Kanun’la yapılan değişiklikten sonra; “Bu Kanun gereğince sigortalılar ve hak sahiplerinin gelir, aylık ve ödenekleri, sağlık hizmeti sunucularının genel sağlık sigortası hükümlerinin uygulanması sonucu Kurum nezdinde doğan alacakları, devir ve temlik edilemez. Gelir, aylık ve ödenekler; 88. maddeye göre takip ve tahsili gereken alacaklar ile nafaka borçları dışında haczedilemez. Bu fıkraya göre haczi yasaklanan gelir, aylık ve ödeneklerin haczedilmesine ilişkin talepler, borçlunun muvafakati bulunmaması halinde, icra müdürü tarafından reddedilir.” şeklini almıştır.
    Madde metninde yapılan bu değişiklik, emekli aylıklarına haciz konulması konusunda bir milat ve dönüm noktası olmuştur.

    YanıtlaSil
  42. Değerli meslektaşlarım, mesleyi şimdi kısaca ele alacak olur isek:
    Şirketin kuruma borcu var.
    Bu borcun nedeni soruda yazılmamıştır.
    Bu borç primden doğuyor ise ortaklar da müteselsilen sorumlu.
    Prim borcu sorumlulukları 88. maddeye dayanmaktadır. Ortakların kişisel malları da kurumun prim alacağında sorumluluk alanındadır.
    Kurumun prim alacağı, imtiyazlıdır ve 6183 sayılı yasanın gücünden yararlanmaktadır.
    Ne var ki:
    5510 sayılı yasanın 93. maddesi hükmü karşısında emekli maaşının haczi (istisnaları 88. madde ve borçlunun muvafakatıdır) mümkün değildir.
    Kurum, prim alacağını tüm ortaklardan ve ortaklıktan tahsile yetkili iken prim almak için ortağın yasal güvence altında olan ve insan gibi yaşamasına yetecek derecede bizzat kurum tarafından sağlanılan emekli maaşının haczedilebileceğini düşünmek, yasanın amacına aykırı olacağı gibi açıkça yasa ile de çelişen bir uygulama olacaktır. Ancak Saim beyin de dediği gibi borç prim alacağından doğuyor ise, bu durumda 88. maddeye göre kurumun emekli maaşı ve ödeneklerden haciz yapma yetkisnin olduğu da ortada olacaktır.
    Ancak ben yine de bunun sosyal güvenlik mevzuatının temel mantığı ile çeliştiğini düşünüyorum. Siz insanlara asgari geçim imkanı sağlamak için emekli maaşı verecek ve bunun haczini yasaklayacaksınız ardından da bir şirketin borcu nedeniyle işveren olarak prim borcunu kişsel mallarınızla sorumlu olduğunuz gibi sosyal güvenceniz olan emekli ödeneğinizden de kesilebilecek bir durumda bulunacaksınız. Bence bu ddurum sosyal devlet ilkesine aykırıdır. Taktir değerli meslektaşlarımızın...

    HUKUK SİTESİNDEN ALINTI

    YanıtlaSil
  43. 5510 Sayılı yasanın 88. maddesi:
    PRİMLERİN ÖDENMESİ
    Madde 88 - (Değişik madde: 17/04/2008-5754 S.K./52. mad)
    4 üncü maddenin birinci fıkrasının (a) bendinde belirtilen sigortalıları çalıştıran işveren, bir ay içinde çalıştırdığı sigortalıların primlerine esas tutulacak kazançlar toplamı üzerinden bu Kanun gereğince hesaplanacak sigortalı hissesi prim tutarlarını ücretlerinden keserek ve kendisine ait prim tutarlarını da bu tutara ekleyerek en geç Kurumca belirlenecek günün sonuna kadar Kuruma öder.
    ......
    Kurum, prim ve her türlü alacaklarını, işverenlere olan borçlarından mahsup etmek suretiyle tahsil etmeye yetkilidir.
    ......
    Kurumun süresi içinde ödenmeyen prim ve diğer alacaklarının tahsilinde, 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usûlü Hakkında Kanunun 51 inci, 102 nci ve 106 ncı maddeleri hariç, diğer maddeleri uygulanır. Kurum, 6183 sayılı Kanunun uygulanmasında Maliye Bakanlığı ile diğer kamu kurum ve kuruluşları ve mercilere verilen yetkileri kullanır.
    ..............
    Kurumun 6183 sayılı Kanun kapsamında takip edilen prim ve diğer alacakları amme alacağı niteliğinde olup, imtiyazlı alacaktır. .......
    ............
    Kurumun sigorta primleri ve diğer alacakları haklı bir sebep olmaksızın bu Kanunda belirtilen sürelerde ödenmez ise kamu idarelerinin tahakkuk ve tediye ile görevli kamu görevlileri, tüzel kişiliği haiz diğer işverenlerin şirket yönetim kurulu üyeleri de dahil olmak üzere üst düzeydeki yönetici veya yetkilileri ile kanuni temsilcileri Kuruma karşı işverenleri ile birlikte müştereken ve müteselsilen sorumludur.
    ................

    YanıtlaSil
  44. SGK Kanunundan kaynaklanan alacaklar ile nafaka borçları dışında SGK emekli geliri haczedilemez,fakat SGK nın kendi alacağı hacze engel değil SGK 93 eski SSK 120 madde

    YanıtlaSil
  45. Sayın Sultan,

    5510 Sayılı Kanun’un 93. Maddesi : Gelir, aylık ve ödenekler; 88′inci Madde’ye göre takip ve tahsili gereken alacaklar ile nafaka borçları dışında haczedilemez.

    Bu fıkraya göre haczi yasaklanan gelir, aylık ve ödeneklerin haczedilmesine ilişkin talepler, borçlunun muvafakati bulunmaması halinde, icra müdürü tarafından reddedilir” deniliyor. Buna göre SGK tarafından ödenen aylık ve gelirlere, sadece SGK’ya olan borçlar ve nafaka borçları için haciz konabiliyor.

    YanıtlaSil
  46. şeker hanım aylardır rakamlar veriyorsunuz ama malesef hiç biri tutmadı farkında iseniz.artık bakan et bir tarih verdikten sonra sizin rakam vermeniz biraz komik değilmi.artık haziranın onuna kadar bekleyecez.üç beş gün önce yada sonra farketmez.

    YanıtlaSil
  47. Bizzat kendim dahil yakın çevremden bildiğim 20 emeklinin maaşının 1/3 ü SGK tarafından haciz edilmiş durumda

    YanıtlaSil
  48. Kanunlar lastik gibi..Ne kadar çekersen çek.. Yoruma açık.Ama itiraz hakkı var.Avukatın yorumu bence çok açıklayıcı. Dediğiniz insan haklarının ihlali olur. İtiraz edilirse kazanılır bence.

    YanıtlaSil
  49. BrsKzy....

    ben burada mağdur insanlara moral motivasyon kaynağı olmaya çalışıyorum...görüyorum ki burada buna sen hariç herkes layik....
    ne yapmak istediğin ne yaptığın zaten belli değil...oradan kovulup buraya buradan kovulup oraya gidiyorsun...

    yemin ederim bütün bu müsibetleri ALLAH sana bilerek vermiş...kalbin çürük kalbin kötüyse ben ne söyleyeyim sana...iğrençlikten öte senden bizzat iğreniyorum...
    önce benim yazdıklarımı bir oku anla (gerçi bu çok zor) ..en azından kabiliyetinle (varsa) anlamaya çalış da sonra konuş...üzülüyorum sadece acınacak haline...
    ve sen şunu unutma ki ömrünün sonuna kadar işte böyle itilir kakılırsın...ahlak seviyen zaten belli...bunu defalarca kanıtladın...mutsuzsun ama mutsuz da kal....

    bu yasa benle de çıkar bensizde...aynen sensizde....
    ukalalık çok bilmişlik yapma önce saygılı ol...

    ben gidiyorum...site senin olsun...takdiri de buradaki sevgili mağdurlara bırakıyorum...
    sen lanetlenmişsin bari başkalarını zehirleme...


    seker765

    YanıtlaSil
  50. bana edeceğin hakaret ve küfürlerinden ALLAH a sığınıyorum...

    YanıtlaSil
  51. Ne oldu Sn Şeker? Hayırdır ya..Lütfen gitmeyiniz.

    YanıtlaSil
  52. sayın sultan...
    ben burada yıllarca mücadele verdim...ama böyle terbiyesizni hiç görmedim...
    hiç kimseye yanıt vermeme karar verdim ve buraya gelip siteyi sürekli izleyip arkadaşlara yardım etmeye onların bozulan morallerini bir nebze olsun düzeltmeye gayret ettim...
    siz hariç de kimseye bir tek yazım veya cevabım olmadı...
    bu malum şahısa herhengi bir yorumum yok yanıtım yok...işte aşağıda gördüğünüz gibi hedef gösterircesine yazıma yanıt veriyor...
    aman ben gideyim de başına karlar yağsın...
    acaba soruyorum hangi verdiği bir tarihi kendisi tutturmuş da insanlara saldırıyor...
    bence bu kişi kuduz mikrobunu almış...ifla etmez artık...ALLAH size de yardımcı olsun...
    çok saygınsınız ve sizi de çok seviyorum..bunu biliniz..
    hoşçakalın...

    seker765

    YanıtlaSil
  53. Allah aşkına ben ne kaçırdım. Anlayamadım. Lütfen Sn Şeker gitmeyin.Biz sizin değerli yorumlarınızı her zaman saygı ile dinledik ve önemsedik. Siz bize lazımsınız.

    YanıtlaSil
  54. evet aynen yazdığınız gibi,daha önce bende belirtmiştim.sgk ve nafaka alacakları emekli maaşlarından kesiliyor,bu bloke veya haciz değil...sgk otomatikman kesiyor..çünki bende aynı durumdayım,kimse bu konuda iddialaşıp durmasın:)))

    YanıtlaSil
  55. sn emekli haciz değil,adam maaşı yatırmadan alacağını direk kesiyor....

    YanıtlaSil
  56. Emlakci Taahhüt Mağduru6 Mayıs 2012 23:58

    Çok değerli arkadaşımız ŞEKER765 ,Cumartesi 1 saat Pazar günü bugün 15 dakika siteye girebildim bazı yazısı önem taşıyan arkadaşlarımın yazımlarını okudum kapattım ve şu anda saat 23,44 siteye girdim ve ilk sizin yazınızla karşılaştım ve malum kişiye tepkinizi gördüm,Hiç daha gerisini okumadan ne olmuş ne yazılmışta, Sn.Şeker bu tepkiyi göstermiş diye yorum yapmadan bu yorumumu yapıyorum,
    Sn.Şeker hn, siz hiç bir zaman yanlış yapmazsınız, kesin kanaatim bu, sanırım diğer arkadaşlarda aynı kanaattedir,
    Nereye gidiyorsunuz, durun durduğunuz yerde , Biz seninle ve seni seven arkadaşlarla bir bütünüz,
    Yüzsüzler,Pisikopatlar,Huzursuzluk yaratanlar,Yıkıcılar,Bölücüler,Lanetlenmişler, bela taşıyanlar gitsin,
    Senin yorumlarını okumaktan büyük moral duyuyor keyif alıyoruz,
    Seni üzen bizi üzen kişiler defolsun gitsin,
    ŞU ANDAN İTİBAREN YORUMLARI TARIYORUM ve O KİŞİNİN YAZILARINI DAHİ OKUMADAN İHBAR EDİYORUM,

    Saygılrmla

    YanıtlaSil
  57. şeker hanım bana neden alındınız sert birşeymi dedim bu ne alınganlık orada yapılan sadece bir espri,yani bir cümle ancak bu kadar ters anlaşılabilir yapmayın bunu zannedende hakaret edildi sanacak lütfen rica ediyorum

    YanıtlaSil
  58. Bende sizi çok seviyorum ve saygı duyuyorum. Ama keşke gitmeseniz..Hayatımdaki bu keşkelerden bıktım ben:(

    YanıtlaSil
  59. bence sizin asabınız başka şeye bozulmuş yukarıdaki yazınıza cevap vermiyorum hakaret dolu yazılarınıza cevap vermiyorum bir espriyi nerelere getirdiniz."daha öncede tarih verdiniz ama tutmadı" lafının neresi bana bu yazdıklarınızı yazdırıyor.

    YanıtlaSil
  60. SİTEMİZ 24 SAAT TAKİBİMİZDEDİR

    YanıtlaSil
  61. İddia falan yok.Sadece doğruyu arama çabaları var.İtiraz ettiniz mi hiç yapılan kesintilere? Bir itiraz yapsaydınız aldığınız yanıtı görseydik.

    YanıtlaSil
  62. sultan hanım inanın birşey yapmadım alınacak hiçbirşey yapmadım ama karşılığında bana edilen lafları aşağıda tekrar okuyunuz.sadece şeker hanım gene rakamlarla olayı çözmeye çalışınca ben rakam vermenin manasızlığını vurgulamak adına daha öncede böyle matematik yapmıştınız ama tutmadı babında bir cümle kurdum ama yediğim hakarete bakın.yani dışarda birisi bana bu lafı etse yaşına felan bakmam,bu hanımefendi ne diyor böyle bu ne gerginlik yahu

    YanıtlaSil
  63. şeker usta pireye kızıp yorgan yakılmaz olurmu hiç bize yakışmaz öyle bırakıp gitmek öyle olsa elli kere ülkeyi terk ederdik .

    YanıtlaSil
  64. sultan hanım itiraz edebileceğiniz bir mercii maalesef yok. hatta muhatap olabileceğiniz kimse yok. maaşınız kurumdan kesintiye uğramış bir şekilde maaşınızı aldığınız bankaya geliyor...

    YanıtlaSil
  65. asi kardeş şeker hanım benm bir cevabıma alınmış ortalığı ayağa kaldırdı şu yazıyı tekrar koyarmısın ortada bu lafları edecek birşey varmı vatandaş bir görsün kardeşim,rica ediyorum şu yazıyı tekrar koy niye kaldırdınız verdiğim cevabı.millet birşey var sanacak

    YanıtlaSil
  66. şeker usta dedim için kusura kalmayın ben sizin bayan oldugunuzu bile bilmiyordum.galiba yanlış anlasılmadan kaynaklandı sorun hemen kızmayalım birbirimize birlikte olursak güçlü oluruz .brskzy kardeşim sende yanlış anlama pire derken kastettigim küçük şeyler için bırakıp gitme baglamındadır.

    YanıtlaSil
  67. hanımefendi siz ne diyorsunzu yahu size edeceğim hakaret ve küfür nedemek bu nedemek siz ne diyorsunzu hanımefendi ne hakareti ne küfürü ağır olun biraz coştunuz bu ne biçim laf küfürmü ettim hakaretmi ettim ortalığı ayağa kaldırıyorsunzu ne biçim bir tavır böyle

    YanıtlaSil
  68. sn emeklinin dediği gibi maalesef maaşınızın tam 3/2 sini alabiliyorsunuz.
    emekli arkadaşım bu işe el atmış, inşallah bu konuda da birşeyler yapılabilir...

    YanıtlaSil
  69. BrsKzy

    ben söyleyeceklerimi söyledim....insanlar anladı...

    şimdi sen konuşuyorsun ve konuş....daha şimdiden 2 paragrafta ne olduğunu çok güzel anlattın...

    devam et de herkes neyin ne olduğunu bilsin....

    küçük büyük bilmez tavrınla saygını gösteriyorsun...belki senden küçüğüm belki de büyük...herne olursa olsun saygısızlık yapmana izin vermem...

    seker765

    YanıtlaSil
  70. DEVRİM GÜLER7 Mayıs 2012 00:16

    valla abi moreller sıfır artık kimse malum şaka bile kaldıramıyor sende habire şaka yapınca ortam dahada geriliyor abi sende vura vura adam bırakmadın valla bu kadar şiddet neye

    YanıtlaSil
  71. YAZILARINIZ SN CÜNEYİT BEY TARAFINDAN İNCELENMEKTE

    YanıtlaSil
  72. hanımefendi sizin canınız sıkılmış yada başka şeye kızgınsınız o nedenle birşey demiyor buna yoruyorum,aşağıda sıraladığınız sözleri tekrar okuyun ve utanın diyorum ve sizide Alkaha havale ediyorum bence 3-5 gün sakinleşin öyle gelin

    YanıtlaSil
  73. sn şeker 765.....
    hanfendi bende arada bu siteye girip yaptığınız yorumları okuyor,ve mücadelenizi görüyorum..size diyebileceğim tek şey....
    bu sitenin size ve sizin gibi arkadaşlara ihtiyacı var............................

    YanıtlaSil
  74. ayşegülşen7 Mayıs 2012 00:20

    ŞEKER HANIM bugüne kadar bu sitede sadece moral veren yazılarınıza rastladım bilisiniz bizde bir deyim vardır PAPAZA KIZIP ORUÇ BOZULMAZ lütfen siz bu kişinin sözlerine kızıp bizleri cezalandırmayın herkes kimin ne olduğunu az çok öğrendi yeni gelenlerde zamanla öğrenir şu anda sizin desteğinize en çok ihtiyaç duyduğumuz günleri yaşıyoruz bırakın kem söz sahibinin olsun sevgi ve saygılarımla

    YanıtlaSil
  75. malum şahıs haricinde burada bulunan önce sayın admin den ve sizlerden çok özür diliyorum...gecenin bu vaktinde böyle olmasını istemezdim...hakkınızı helal edin...
    herkese mutlu sonlar diliyorum...RABBİM inşallah çok kısa sürede bunları gösterecek...
    iyi geceler dilerim...hoşçakalın...

    seker765

    YanıtlaSil
  76. o halde aşağıda şeker hanımın yazdığı iki yazıyıda incelesin bu ne hakaret böyle,bu yazıları yazacak ne omuşta yazabiliyor hanımefendi ben anlamadım

    YanıtlaSil
  77. sn şeker lütfen f_c_hasretimsin03@hotmail.com iletişime girebilirmisiniz

    YanıtlaSil
  78. ve bu şeker hanım bana edeceğin hakaret ve küfürlerden allaha sığınırım yazmış,şimdi cineyt beye diyorumki böyle yapılmış bir hakaret bir küfür bulursa burada hemen yayınlasın ama bulamazsa şeker hanımade gereken yanlış anlamışsınız uyarısınıda yapsın lütfen,ben bekliyorum böyle bir hakaret yazım acilen çıkarılsın ve ortaya konsun

    YanıtlaSil
  79. kardeşim çok agresifsin,akfire yazmış olduğun yazılarda da bunu gördük..senin biraz sakin olmaya ihtiyacın var,yani sen biraz tatile çık:)))

    YanıtlaSil
  80. ya devrim kardeş ben anlamadım bu işten birşey bak ne güzel diyorsun ortam gergin bizde yumuşatıyoruz,durum şudur şeker hanım gene aşağıda rakamlar vermiş şöyle şöyle olacak diye,bende ona cevaben dedimki şeker hanım daha öncede rakam verdiniz ama tutmadı diye sadece şaka yaptım,hepsi bu,bu yazıma karşılık ettiği hakaretlere bak,benim o cevabım neden kaldırıldı anlamadım orada dursunki millet ne olduğunu anlasınişimdi okuyan gerçekten küfür hakaret var sanacak ne küfürü ne hakareti

    YanıtlaSil
  81. GALİBA İŞTE TAM DA BU YÜZDEN 35 MİLYON İCRA TAHHÜD VS MAGDURU VAR VE HİÇ BİR ŞEKİLDE ÖRGÜTLÜ BİR MÜCADELE YOK.SESİMİZ DUYULMUYOR .BİZİM GİBİ BU İŞİN FARKINDA OLAN İNSANLARDA BÖYLE TAVIR KOYARLARSA VE HEMEN BEN GİDİYOM YOK BIRAKIYOM OLMAZ Kİ BENCE EN BÜYÜK ERDEM ANLAYIŞLI OLMAKTIR BENCE İKİNİZ DE GİTMEYİN ARAMIZDA VE SİTEMİZDE KALIN.

    YanıtlaSil
  82. Barışçı-Mersin7 Mayıs 2012 00:34

    Değerli arkadaşlar hepinize hayırlı geceler diliyorum ve bugün; yeni bir gün ve yeni bir haftada, diyorumki;

    gelin, hep birlikte, her türlü kızgınlık ve öfkeden uzak durarak; bizlerden yardım bekleyen, İİK ve TAAHHÜDÜ İhlal davalarından çokca sorunları olan, binlerce arkadaşımıza yardımcı olmaya çalışalım.

    Değerli arkadaşlar; geç kalınmış olmasına rağmen, Allah'ın izni; çok değerli katılımlarınız ve Sayın Yetkililerimizinde Duyarlılığı ile, bu davada da en hayırlı, evet inşallah, en hayırlı sonuçlara ulaşacağız.

    Ulaşacağız ve halen limanda beklemekte olan NUH'un gemisinde mahsur kalan arkadaşlarımızıda, karaya çıkaracağız. Hepinize sevgi ve saygılarımla. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

    YanıtlaSil
  83. akfikire yazdığım diğer yazıları da okudunmu izleyici sen okuyormusun izliyormusun önce buna karar ver.ortada birşey yok sadece sebepsiz alınganlık var,akfikirde kaçtane yazım yayımlandı bunları bir oku sonra bu lafları et dostum neyse isteyen istediği gibi anlayabilir yukarda Allah var ben hakaret etmedim küfür etmedim yalan söylüyor diyecem dilim varmıyor yanlış anladı diyip kapatıyorum konuyu

    YanıtlaSil
  84. DEVRİM BANA ULAŞIRMISIN

    YanıtlaSil
  85. ASİ KARDEŞ ŞU HAKARET VE KÜFÜR OLDUĞU İDDİA EDİLEN YAZIMI BULUP ÇIKARTIN,BEN ÇOK MERAK EDİYORUM,BEKLİYORUM KARDEŞİM GERGİNLİKTEN İNSANLAR NE HALE GELMİŞ,CÜNEYT BEY İNCELESİN VE SONUCUNU BURAYA YAZSIN,BAK AŞAĞIDA İNSANLAR BİLİP BİLMEDEN LAF ETMEYE BAŞLADILAR,

    YanıtlaSil
  86. buradaki adım izleyici,okumakla,takip etmekle ne gibi bir alakası var anlayamadım:))))

    YanıtlaSil
  87. Bu konıda verdiğim Yargıtay kararlarını kullanın.Nasıl şikayet mercii yok.Yapmayın lütfen. Adalet yok dedik dedik ama birazda varmış gibi araştırın lütfen.

    YanıtlaSil
  88. mert olgun rumuzlu arkadasla irtibata nasıl gecebilirim

    YanıtlaSil
  89. Dili belâsıdır bülbülün kafes”
    Dilim, dilim, bana giydirir kilim”
    Dilim, seni dilim dilim dileyim”
    Dilin cirmi küçük, cürmü büyüktür”

    Ilı sözle yılan ininden çıkar İri sözle kişi dininden çıkar”
    İki şey insanı çileden çıkarır: Söylenecek yerde susmak, susacak yerde söylemek..

    Kelâm ile kemâli birleştirmek gerek”

    Senden soruluncaya kadar susmak, susturuluncaya kadar söylemekten hayırlıdır”

    Söz odur kim ola gül gibi hoş-bû; Selâsette dahi güya akar su”


    vesair vesair vesair.......iyi geceler

    YanıtlaSil
  90. arkadaşlar sitemizi gazeteciler ve avukatlar takip ediyor birbirimizi eleştirmeyelim .sinirlenen ilgili yerlere mail atsın enerjimizi birbirimize tüketmeyelim .lütfen biz zor durumdayız taahhüt ihlalinin kalkması gerek

    YanıtlaSil
  91. AŞIK DER İNCİTENDEN
    İNCİNME İNCİTENDEN
    KEMALDE NOKSAN İMİŞ
    İNCİNEN İNCİTENDEN
    ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
    HERKEZ YAHŞİ MEN YAMAN
    HERKEZ BUĞDAY MEN SAMAN

    anlayana,,,,,,,
    herkeze iyi geceler

    YanıtlaSil
  92. sn BrsKzy sizi engellemeye aldım

    lütfen konuyla ilgili ayrıntılar için benimle irtibat kurunuz 0542 463 56 43

    YanıtlaSil
  93. SN BrsKzy konuyla ilgili görüştüm tamamen yanlış anlama var
    ayrıca kaldırılan yazılarda küfür yoktur .

    konuyla ilgili iyi kötü tartışmaya kapanmıştır .

    YanıtlaSil
  94. ben hakaret ve küfür demedim...olayıda saptırma....bak tarih saat var....en son yazdığımdan sonra, bundan sonra bana yapacağın hakaret ve küfürlerden bahsettim...çünkü çok muhtemeldir ki bunu yapacaktın....
    tabiki ilk yazıma küfür edemezdin...etseydin de görseydin...
    pislik yapıp kendini haklı çıkartmaya çalışma....her kuşun eti yenmez...
    al işte şimdi hürsün...dilediğini yap...bağır,çağır...
    elbette seni dileyen olursa.....

    seker765

    YanıtlaSil
  95. Faturabilgi_merkezi7 Mayıs 2012 08:35

    Sevgili Kardeşlerim..Herkese günaydınlar..bol kazanclar..hayırlı haberler..Dilerim bu haftamız olumlu gelişmelerle gecer..

    YanıtlaSil
  96. Celal TOPARLAKLI7 Mayıs 2012 08:45

    97.GÜN

    3.YARGI PAKETİ ÇIKTIMI

    EVİME HACİZ GETİRENE ÖMRÜMÜN SONUNA KADAR ÖDEME YAPMAM..
    EVLERE HACİZE - TAAHHÜTDEN HAPİSE SON...

    TBMM 'ye DUYURUDUR.

    YanıtlaSil
  97. yine mi gidiyo?? bu ne değişik bir ego? yorumları geriye doğru tarayın, aynı şahıs en az 3 defa daha gidiyorum demiştir. Fazıl say mübarek. İkisi de gidemedi..

    YanıtlaSil
  98. Barışçı-Mersin7 Mayıs 2012 09:52

    Değerli arkadaşlar hepinize günaydın.

    Değerli arkadaşlar; İİK ve TAAHHÜDÜ İhlal davalarından sorunları olan arkadaşlarımız için, hep birlikte mücadeleye devam ediyoruz değilmi?

    O zaman yine fakslarımızı, maillerimizi gönderelim. Telefon görüşmelerimizi yapalım ve varsa yapılacak her tür faaliyetlerimizi devam ettirelim. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  99. gönlüzengin7 Mayıs 2012 09:53

    Ne bu ya arkadaşlar sabah,sabah siteye girdim kan gövdeyi götürüyor.Bir bu eksikti sitemizi izleyen bizim kuyumuzu kazanlara tam fırsat kan emiciler birbirlerine girdiler deyip avuçlarını oğuşturacaklar.Arkadaşlar böyle mikroplara fırsat vermeyelim,biz daha çok kenetlenmeye bakalım kırmayalım birbirimizi lütfen.Brşkzy,Şeker 765 ikinizinde siteye büyük emeği var hakkınız ödenmez,bu gelişmelerin üzerine bir toprak atınız ve lütfen el ele tutuşunuz 63 yaşıdaki amcanızı ve diğer arkadaşları lütfen üzmeyiniz.Biz erkekler bayanlara daima saygılıyızdır vede öyle olmak gerekir.LÜTFEN.

    YanıtlaSil
  100. Efendim, herkese hayırlı haftalar,

    Biliyorum ki Bu sitede benim derdimden çok daha derin dertleri olan arkadaşlar var, en azından özgürlüğü elinden alınmış kaçaklar var. Burada yazdıklarımdan dolayı özellikle bu arkadaşlardan özür dilerim.
    Hafta sonunu pek iyi geçirmedim, c.tesi gecesi derin bir baş ağrısıyla gece yarısı uyandım pazar gününü de aynı baş ağrısı ve moral bozukluğu ile geçirdim.
    evde bir matem havası var, malumunuz evde hiç bir beyaz eşya olmadığı için çoluk çocuğun çamaşırı ancak belli zamanda başka yerde yıkanıyor, yemeklik malzeme ve kahvaltılıkların bir kısmı komşuda, eğer komşuyu rahatsız etmek istemiyorsak veya evde değilse o da orda kalıyor bunları engellemek için dün gece iş yerimde eski bir büro dolabı vardı onu aldım eve götürdüm, şans bu ya o da bozulmuş çalışmadı sinirlerim iyice bozuldu.. yani anlayacağınız haftaya da iyi başlamadım..

    ANCAK.. biliyorum ki bu siteyi bazı avukatlar da takip ediyor, hiç bir şey yazmadan çizmeden. bazıları merak ediyor okuyorlar, bazıları da taktik öğrenmek için okuyor, bunların hepsine yazıyorum buradan,
    Savaşta karşınızdaki kişinin ölmesinden başka bir ihtimal bırakmazsanız emin olun sizin canınızı almadan ölmeyecektir. bu yaşadıklarım size umut vermesin, her çektiğim/çektiğimiz sıkıntı size ödeyeceğim o iğrenç alacağınızı ödememe ihtimalini daha da yükseltiyor bunu böyle bilesiniz. bu çektiğim/çektiğimiz sıkıntıların bir bedeli varsa Allaha yemin olsun ki bunun karşılığını ben bu hayatta size ödetecek kudreti bulursam ödeteceğim, yok eğer bu kudreti bulamaz isem Sevgili Yaradanım ALLAH en iyi hüküm veren, ve her şeyi duyan bilendir..

    Sevgili dostlarım bu gün ben pek verimli olmasam dahi, yola devam, bu hafta çok önemli özellikle taahhüt ihlal mağduru arkadaşlarımız için çok önemli, haydi bakalım iş başına
    Bismillah.. (merhametini hiç bir yarattığından eksiltmeyen yaratan ALLAH adıyla)

    YanıtlaSil
  101. günaydın arkadaşlar,Mernis adres sistemine kayıtlı değilim ,nüfus cüzdanımı değiştirmem lazım ne yapmalıyım,teşekkürler.

    YanıtlaSil
  102. Tarik_samanci7 Mayıs 2012 10:39

    günaydın arkadaşlar..Yeni haftanın size güç aşılaması, arzu ettiğiniz yenilikleri kavuşmanızda ışık olması dileğimle....

    YanıtlaSil
  103. Zen_san@hotmail.com7 Mayıs 2012 10:49

    size katılıyorum..davamız taahüdü ihlal..kimse kimseyi kırmadan özgürlüge kavuşalım..sabırlar herkese.iyi günler

    YanıtlaSil
  104. Arkadaşlar,hacizmemurları ve icra avukatları borçlunun panik halinden istifade ederek evdeki koltuk ve beyaz eşyayı götürüyorlar.Zira arkasını takip edecek gücü bulamazlar korkarlar diye veya bilinçsiz bunlar diye düşünüyorlar.Bu rahatlık ondan!.Aslında İİK 82/2 ve 3. maddelerini ve Anayasanın 38. maddelerini ihlal edip ağır cezaya konu suç işliyorlar. Zira bu eşyalar olmadığında zatürreden kansere kadar bir çok sağlık sorunu bizi bekliyor yani çok lüzumlununda ötesinde eşyalar!. Yapılması gereken hemen icra hakimliğinde dava açmak ve eş zamanlı olarak ta Cumhuriyet savcılığına yaşamınıza kast edildiğine ilişkin suç duyurusunda bulunmak. Böyle bir durum savcılıklara intikal etmemiş daha önce bu suçun cezası çok ağır bilgilerinize arkadaşlarım.

    YanıtlaSil
  105. Unutmayalım,suç unsuru taşıyan bu olaylar,savcılıklara bildirilmedikçe ve kamu davasına dönüşmedikçe içtihat oluşmuyor ve bundan güç alıyor bu rant mafyası.Yasa çıktıktan sonra bile suç işlemenin yollarını arastıracaklardır.Ben eskişehirde bugün bir ilki gerçekleştiriyorum,savcılığa kamu davası açılması istemiyle suç duyurusunda bulunuyorum. Gelişmeleri buradan sizlere aktaracağım

    YanıtlaSil
  106. günaydın arkadaşlar hayırlı bir hafta dileği ile
    bir sorum olacak benim bir taahhütü ihlalden mahkemem oldu ve 3 ay ceza aldım bende itiraz ettim henüz itiraz sonucu gelmedi. ayrıca 10 mayısta yani perşembe günü aynı dosyadan bir mahkemem daha var. avukat ... aynı dosyadan ikinci davayı açtı.
    perşembe günü mahkeme var. gitmeyeyim diye düşünüyorum.siz ne dersiniz. ne tavsiye edersiniz. bilgisi olan arkadaşların dikkatine.
    teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  107. Tarik_samanci7 Mayıs 2012 11:15

    sevgili karagün-44.. sitede uyarlama dilekçesi var. onu kendine göre doldur ve yazılı savunma olarak dava dosyasının içine koydurt. ister kendin ister mektupla..ama çabuk ol. kendin girme duruşmaya mazallah yakalanabilirsin..ancak yazılı savunmanı mutlaka dosyaya bir şekilde koydurt.. aynı dosyadan ikinci kez hapis yatmazsın.. bunu bil..

    YanıtlaSil
  108. Sevgili kardeşim benim. Hiç paniğe gerek yok. önceki kararında aynı dosyadan olduğunu ve itiiraz gerekçelerinle birlikte dilekçe yaz . dosyaya bulunduğun yerden hemen gönder dosyaya girsin. kesinlikle dava düşecektir. Cezaya yer olmadığını belirtecektir. Hakimmm . Allah yar ve yardımcın olcun Az daha sabret sayılı günler kaldı. Bub arada cezan kesinleştimi kardeş..

    YanıtlaSil
  109. ömrünüz bereketli olsun...

    YanıtlaSil
  110. inşallah,inşallah hep birlikte ,elele,omuzomuza....

    YanıtlaSil
  111. Tarik_samanaci7 Mayıs 2012 13:55

    okudum hazırlıyorum şimdi.. şerefsiz avukat mahkemeleri değiştirerek bir sonuç elde etmeye çalışıyor.. siz hazırladığım savunmaya daha önceki mahkeme kararını altına ek olarak koyun..

    YanıtlaSil
  112. Tarik_samanaci7 Mayıs 2012 14:04

    size çağrı attım dönmediniz..

    YanıtlaSil
  113. TWİTTE YENİ SLOGAN

    KAMPANYA!!! BORCUNDAN DOLAYI HAPİS YATAN ANNELER İÇİN ANNELER GÜNÜNDE KREDİ KARTI KULLANMIYORUZ!! #18000BORÇLUHAPİS

    GÜZEL RT LER VAR HAYDİ....

    YanıtlaSil
  114. HAYDİ BASTIRIN TWİT LİMİTİM DOLDU DUYARLI ARKADAŞ ÇOK İNANIN BİNLERCE TAKİPÇİSİ OLANLAR RT YAPIYOR...

    YanıtlaSil
  115. EVİME HACİZ GETİRENE VE AİLEMİ TACİZ EDENE ÖMRÜMÜN SONUNA KADAR ÖDEME YAPMAYACAĞIM...BANKALAR VE LAVUKATLAR BU BÖYLE BİLİNE...

    YanıtlaSil
  116. KİMSE YOK MU? LÜTFEN ÖNÜNÜZE GELENE GAZETECİLERE HERKESE TWİTLEYİN

    YanıtlaSil
  117. çok güzel devaaam

    YanıtlaSil
  118. Tarik_samanaci7 Mayıs 2012 14:37

    sayın mancester 84 ishak beyazay ın email hesabı lazım bana.. adamın yazı dizisi yarın başlıyor.. twitter den yollayın acıl.. güzel bir yazım var..

    YanıtlaSil
  119. 3.yargı paketi yarın alt komisyonda görüşülmeye devam edilecek...

    seker765

    YanıtlaSil
  120. Tarik_samanaci7 Mayıs 2012 17:44

    hayat abla şeker hanım terketmez bizi.. onun ruhunda var mücadele etmek.. teslimiyeti asla kabullenemiyor o..sevgi saygılarımı sunarım..:))

    YanıtlaSil
  121. sibel sen izmirlimisin

    YanıtlaSil
  122. lütfen şeker hanım hepiniz yanımızda olun biz bir aileyiz demiştik aile içinde olanlar hoşgörü ile hallolur saygılar

    YanıtlaSil
  123. herkes bilmek yada takip etmek zorunda değil durumun vahametini bilmemesi normal icra avukatı yada borçlu değilse... zaten bizim amacımız bilmeyenleri bildirmek farkındalık yaratmak :D

    YanıtlaSil
  124. gönlüzengin7 Mayıs 2012 17:51

    İSMET BEYEFENDİ Yorumun kaldırıldı ama ben sana genede cevap vereyim.Keyfimizden ödemiyoruz yahu sen ne diyorsun parası olan adam aylarca çoluk çocuğundan ayrı kaçak yaşamayı nasıl göze alır.Demekki ters giden birşey olduki zorda kalmış olamazmı insan oğlu. Galiba senin tuzun kuru neyin nesisin kimin fesisin önce bir kendini bize tanıt yoksa sendemi kenelerdensin ? Buradaki mazlumları hor gören eleştiren,küçük gören,kınayan insanlar Mutlaka Allahın huzuruna buradakilerin yaşadıklarını bu dünyada yaşamadan çıkamayacaklar. Bunu ben söylemiyorum Peygamber efendimiz(s.a.v) söylüyor insanlara.Sende kendine çeki düzen ver güzel kardeşim bu söze karşı.Sen hiç merak etme burada herkes borcunu ödemek için gece gündüz çırpınıyor.

    YanıtlaSil
  125. Tarik_samanaci7 Mayıs 2012 17:53

    arkadaşlar sizinle bir şey paylaşmak istiyorum.. çok öncelerden tanıdığım bir arkadaşım şu an Antalya da hakim. ismi Erkan, soyadını veremem. baya bir konuştuk kendisiyle bugün.. burada ve twitter da yazdıklarımı gördü kendisi de..Antalya kepez cezaevinde şu an taahhüdü ihlalden hükümlü sayısı resmi ağızdan söylenen 442 kişidir. bilgilerinize sunmak istedim. allah oradaki arkadaşlara sabır ve dayanma gücü versin..yani 1000 kişilik hapishanenin yüzde 44 ü yapıyor.. son aylarda bir çok hakimin bir şeyleri bahane ederek hapis cezası vermediğini söyledi.. yalnız bir şeyden çok rahatsız o da.. son bir kaç yıldır yoğun bir şekilde avukatlardan sınavla hakim ve savcı alınmış adalet bakanlığı kadrosuna.. işte bu avukat kökenli hakim ve savcılara denk geldik mi yanmışız demektir. hapis kararlarını veren çoğunlukla onlarmış..bilgilerinize sunarım.. yani orada da başlamış alaylı okullu kavgası..

    YanıtlaSil
  126. Ahmet Vahap ULUSOY7 Mayıs 2012 17:56

    BU SİTEDE MÜCADELE VEREN ARKADAŞLAR,ZAMAN TAAHÜT İHLAL CEZASININ KALDIRILMASI İÇİN TASARIYA EKLENECEK ÖNERGENİN HAYATA GEÇİRİLMESİ AMACIYLA KAMUOYU YARATMA ZAMANIDIR.

    YanıtlaSil
  127. tarık abi sana nasıl ulaşabilirim? bir arkadaşın mağduruyeti varda ne yapması gerektiği hakkında destek vermemiz lazım.bu arkadaş bekar ama ailsiyle kalıyor,k.kartından dolayı ailesin evine haciz gelecekmiş,kendisi avukap ile telefonda görüşmüş taksit için ama avukap taksit yapmam demiş ailen de desteklsin ödeyin demiş seninle bi konuşsun eğer senin için i sakıncası da yoksa eğer.sağol şimdikten anlayışın için.

    YanıtlaSil
  128. Tarik_samanaci7 Mayıs 2012 18:03

    05350590454 aynen yazın arayın..

    YanıtlaSil
  129. arkadaşlar en son yolladığım fotograflı twitleri RT edin lütfen ilgili illerin vekillerine ayrı ayrı gönderdim

    sayg

    YanıtlaSil
  130. Tarik_samanci7 Mayıs 2012 18:48

    arkadaşlar iyi akşamlar bugünlük pc başında bu kadar.. umutla kalın...yarın görüşmek üzere..

    YanıtlaSil
  131. tamam sağol abi yazdım..

    YanıtlaSil
  132. iyi günler arkadaşlar;benim şubat ayında taahhütten mahkemem oldu 3 ay ceza aldım .eşim ceza evinde onun borcundan dolayı taahhütte bulunmuştum.kesinlikle öderiz demişti.cezaevine girince alacaklarını tahsil edemedi ve bu borç bana kaldı.50liralık borca 40 tl ödedim.avukat bu güne kadar bekletti tebligat göndermedi elimde tutuyorum diyor.2. dosyadan bu ayın29 da mahkemem var ne yapacağımı bilemiyorum onlar eşimin çıkmasını bekliyorlar.yine ceza alırsam iki ceza üst üste hemen yakalamam olurmu .bu arada memurum maşımada haciz koydular 1.dasyadan bütün yetkiler avukatların elindemi onlaramı bağlı yakalanmam istedikleri kadar beklete bilirlermi. güvene bilirmiyim avukata.

    YanıtlaSil
  133. AHMET ABİ SAYGILARIMLA (BENİM PİRİM) BİR SORUNUM VAR YOL YÖNTEM İSRERİM :
    ahmet abi çekten istanbul 10 .icrada dosyam var dosya ile ilgili bugün babam gilin adresine 10 icra dan bir yazı göndermişler.
    1- babam ile hiç bir ticari ilişkim yok
    2-gariban zaten bağkur emeklisi ancak kendini idare ediyor
    3-ikametgah adresimiz ayrı belki 20 yıldır zaten birbirimizi 5 ayada bir görüyoruz
    4- ticari alacak verecek ilişkimizde yok çek ti senetti falan

    şimdi ahmet abi yazının özetini aiağıya yazıyorum babamın ne yapması yada benim lazım saygılarımla teşekür ederim.


    BAKIRKÖY İSTANBUL
    10. İCRA DAİRESİ FALAN NO

    BİRİNCİ HACİZ İHBARNAMESİ
    1-üçüncüşahsın adı soyadı: (BABAM)

    2- alacaklı : ..........................................

    3-borçlu : (BEN)

    4-HACZİN NEYSE İLİŞKİN OLDUĞU VE MİKTARI :borçlunun nezninde doğmuş ve hak ve alacaklarının dosyamız borcu kadarının haczine karar verilmiş.

    yukarıda adı yazılı borçlunun .........miktar alacağı malı üzerine 16-04 te haciz konulmuştur.Alacak tahsil edilinceye kadar bundan böyle borcu yalnız icra dairesine ödemeniz borçluya vermemeniz aksi halde alacağı malı icra dairesine ödemek zorunda kalacağınız borcunuz olmadığı veya haciz edilen malın yedinizde bulunmadığı veya kendinize rehn edilmiş bulunduğu veya borçlunun emretmiş olduğu yere verildiği gibi bir iddiada iseniz iş bu haciz ihbarnamesi tebliğinden itibaren 7 gün içinde yazılı veya sözlü olarak icra dairesine bildirmeniz aksi halde borcun zimetinizde ve malı yediniz de sayılacağı borcu icra dairesine ödemek ve malı icra dairesine teslim etmek zorunda kalacağınız ihtar olunur.

    İCRA MD. YARDIMICISI.......
    BU ARADA BENİM BABAMLA NE BİR ALACAĞIM VAR NE BİR TİCARİ NEDE BABA OLARAK BİR MAL VARLIĞIMIZ YOK SÖZKONUSU BİLE DEĞİ 20 YILDIR AYRIYIM ZATEN BU YAZI HUKUK DIŞI İLGİSİ VE ALAKASI BİLE OLMAYAN BİRİSİNE NASIL OLUYORDA GÖNDERİLMİŞ SAYGILARIMLA ÖRNEK BİR KARALAMA CEVAP RİCA EDERİM TEŞEKÜRLER.SAYGILAR

    YanıtlaSil
  134. not: ihbarnameyi bugün tarihi ile muhtardan aldık itiraz dilekçesini istanbula PTT ile iadeli taahütlü gönderebilirmiyiz. tşk.

    YanıtlaSil
  135. Elin Solomon'u ''Babana bile güvenme'' demiş. Bence çok rahat olmayın.Çalışıyor olmasanız uzaklaşın oralardan diyeceğim ama..

    YanıtlaSil
  136. İstanbuldaki bir ilçenin nöbetci icra Müdürlüğü aracılığı ile gönderin.Bir nüsha onlar tarafından size verilir.

    YanıtlaSil
  137. şeker yorum yap ve bilgi ver lütfen.Bak birbirimize ihtiyacımız var.Bir kişi ile değşl bin kişi ile tartışsan bile burada sana ihtiyacı olan birileri mutlaka var.Bak bugün çaresiz kalıp Tarık Beyi rahatsız etmek zorunda kaldım.Sağolsun çok iyi bilgi verdi bana.Ben aldığım ibrarnameleri de dosya masrafı ödeyerek kapatabileceğimi kendisinden öğrendim.Başka daha bilmediğim birçok konuda bilgi verdi kendisi.Allah bin kere razı olsun.Sanada ihtiyacımız var bu konuyu bilen herkese de.Ve hiçbir yere gitme lütfen.Yorum yaz.Bilgi ver.Duyduğunu söyle.Bu sitede el ele olmazsak ne olacak.Herkesin umudusunuz çünkü biliyorsunuz.Bizden çok şey biliyorsunuz.

    YanıtlaSil
  138. garantide avukatın kim??erdinç kutu ise görüşeyim şansımı denerim.Ama diğer iki banka ile hiç çalışmadım bile.

    YanıtlaSil
  139. SAYIN SULTAN HMN. ben istanbulun çok uzağındaym o yüzden ptt ile olur mu diye sormuştım tşk. ilginize

    YanıtlaSil
  140. Ahmet Vahap ULUSOY7 Mayıs 2012 20:20

    SEVGİLİ RAŞİT SANKİ DAHA ÖNCE BİR İŞLEM UYGULANMIŞTA BABANIZ YEDDİEMİN OLARAK HACZEDİLEN MALI MUHAFAZA ETMİŞ ĞİBİ ALGILADIM BEN OLAYI,BÖYLE BİRŞEY OLDUMU DİYE HAFIZANIZI ZORLAYIN.YOK BÖYLE BİR DURUM OLMADI DİYORSAN HEMEN BABANIZ İTİRAZ DİLEKÇESİNİ YOLLASIN İLGİLİ KURUMA.KANUN AÇIK HİÇ KİMSE BAŞKASININ (KAN BAĞI NE OLURSA OLSUN)SUÇUNDAN SORUMLU TUTULAMAZ.EĞER BÖYLE BİR DURUM VARSA SAKIN İHMAL ETME BU UYGULAMAYI YAPAN AVUKATI SAVCILIĞA ŞİKAYET ET,SAVCIYA GİDEMEM DİYORSAN BİMER ÜZAERİNDEN ŞİKAYETİNİ GERÇEKLEŞTİR

    YanıtlaSil
  141. Ahmet Vahap ULUSOY7 Mayıs 2012 20:28

    İSHAK BEYAZAY BEY'İN TAAHÜT MAĞDURLARI İLE İLGİLİ YAZISI YARIN MİLLİ GAZETEDE YAYINLANIYOR.BİLGİLERİNİZE

    YanıtlaSil
  142. AHMET ABİ SAYGILAR YOK HAYIR YOK ÖYLE BİR ŞEY KESİNLİKLE ZATEN BAĞKUR EMEKLİSİ YAŞLI İTİRAZ DİLEKÇESİNE NA YAZSIN BU ARADA İTİRAZ EDİP DLEKÇEYİ PTT İLE İADELİ TAAHÜTLÜ GÖNDEREBİLİRMİYİZ ABİ BANA BİR ÖRNEK İTİRAZ DİLEKÇESİ MEİL LİME RİCA ETSEM KABALIK ETMEM DEMİ rasit49msn.com saygılar

    YanıtlaSil
  143. valla sultan hanım iki çocukla elim kolum bağlı bekliyorum okullar tatil olsa en azından memlekete gidip zaman kazanırdım.Hergün işe giderken korkularla gidiyorum bütün günüm dualarla geçiyor Allahım hepimizin yardımcısı olsun.

    YanıtlaSil
  144. Hakan_boyaci19757 Mayıs 2012 20:29

    Tarık bey mail attım size ben suç falan işlemedim zorla yapıldı mailde anlattım size kolay gelsin teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  145. Ahmet Vahap ULUSOY7 Mayıs 2012 20:32

    RAŞİT ANLADIĞIM BUGÜN ALDINIZ,BİR HAFTA SÜREN VAR ONUN İÇİN ACELE ETME.BEN CÜNEYT İLEDE KONUŞUP YARIN EN GEÇ ÇARŞAMBA SANA DİLEKÇE ÖRNEĞİ YAZACAĞIM.

    YanıtlaSil
  146. Cevabı yanlış vermiş ahmet bey şimdi sevgili raşit gönderilen 89/1 haciz ihbarnamesidir burada 3. şahsa yani babanıza, kardeşinize, yada herhangi birine yazı gönderilir borçlunun sende hak ve alacağı varsa bunu haczettim diye 3. şahsın borçluya karşı yasal bir borcu hak ve alacağı yoksa sanıyorum 7 gündü emin değilim kanuna bakmak lazım içinde itiraz eder hiçbirşey olmaz yani 3. şahsın sorumluluğunu doğuran hiçbirşey olmaz (tabi beyan gerçek olduğu müddetçe) eğer 3. şahıs 89/1 e süresinde itiraz etmezse 89/2 gelir buna da cevap verilmezse kabul etmiş sayılır ve borç miktarı kadar sorumlu tutulur, işte burdaki önemli mesele 3. şahıs olan babanın gidip süresinde borçlunun bende herhangi bir hak ve alacağı yok demesidir, durum bundan ibarettir, Allah yar ve yardımcın olsun saygılar.

    YanıtlaSil
  147. PTT İLE GÖNDERİLEN EVRAKIN İTİRAZ VS GEÇERLİLİĞİ YOKTUR, EĞER ESAS İCRADAN UZAK BİR YERDEYSEN BULUNDUĞUN YER İCRASINA GİDİP ORDAN MUHABERE KANALI İLE HAVALELİ OLARAK İCRA MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN GÖNDERİLMESİ LAZIM AYRICA EĞER YUKARIDAKİ OLAY İSE SEN DEĞİL BABAN İTİRAZ GÖNDERECEK

    YanıtlaSil
  148. Arkadaş ptt olmaz bulunduğun yerdeki icra dairesine git havale etsinler, muhabere kaydına girsin öyle gönder öbür türlü itirazların resmiyeti yok UNUTMAAAAAAAAAAA

    YanıtlaSil
  149. Ahmet Vahap ULUSOY7 Mayıs 2012 20:49

    BU DEDİĞİNİZ İTİRAZ EDİLMEZSE GEÇERLİ,İTİRAZ EDİLECEĞİNE GÖRE KAFA KARIŞTIRIR.

    YanıtlaSil
  150. sayın cengiz Han iginize teşekür ederim.3.şahsın yani babamın bana hiç bir hak yasal borç hak alacak verecek durumu abi babam itiraz dilekçesi yazacak ama nasıl onu bilmiyoruz birde içra mah istanbulda biz istanbul dışındayız itiraz dilekçesini PTT iadeli taahütlü nasıl gönderebiliriz ban adliyeye gidemiyorum tşk.

    YanıtlaSil
  151. Celal TOPARLAKLI7 Mayıs 2012 20:55

    Mersin 6. İcra Müdürlüğü'ne icra dosyasını takip etmek için gelen şahıs, kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

    Edinilen bilgiye göre, bir bankaya borcu olduğu ileri sürülen Feti Karataş (57), dosyasını takip etmek için öğle saatlerinde İstiklal Caddesi üzerindeki 6. İcra Müdürlüğü'ne geldi. Karataş, merdivenlerden binanın 4. katına çıktığı sırada bir anda fenalaşarak yere yığıldı. Düşmenin etkisi ile başını betona çarpan Karataş, kendinden geçti. Vatandaşların ihbarı ile olay yerine gelen sağlık görevlileri, Feti Karataş'ın hayatını kaybettiğini belirledi. Karataş'ın, geçirdiği kalp krizi sonucu öldüğü sanılırken, cenazesi otopsi için hastane morguna kaldırıldı.
    Haberin detayı için tıklayınız : Haberfx - 07.05.2012

    YanıtlaSil
  152. Amin.İnşallah

    YanıtlaSil
  153. Ahmet Vahap ULUSOY7 Mayıs 2012 21:06

    İYİNİYETLİMİSİNİZ,KÖTÜNİYETLİMİ ÇÖZEMEDİM AMA AYNI ŞEHİRDEN GÖNDERİLEN PTT'LERİN GEÇERLİLİĞİ YOKTUR.BAŞKA ŞEHİRDEN GÖNDERİLEN PTT DİLEKÇELERİ İŞLEME ALINIR.ELİMDE BÖYLE 27 ADET İTİRAZ DİLEKÇESİ MEVCUT

    YanıtlaSil
  154. sorma asi.Mahfetti bugün beni tebin avukatı.6 ay hapis cezası tebliğ edilecekmiş.İş yerim resen terk.nasıl oluyorda gelir beni hapse alır.Neymiş.gelirim varmış.Bağkurum iptal.Ssk yok.Korkuttu beni korkutabildiği kadar.Yarın işlem yapacakmış.

    YanıtlaSil
  155. Ahmet Vahap ULUSOY7 Mayıs 2012 21:15

    İİK TAMAMLANDI,3.YARGI PAKETİNDEKİ DİĞER KONULAR AYIN 20'SİNE KADAR BİTİYOR KOMİSYONDA.ARKADAŞLAR YAKLAŞIK 10 GÜN ÖNCE SİTEDE
    YAZDIĞIM TAAHÜT HAPSİ İLE İLGİLİ ÖNERGE HALA MUALLAKTA SEN BUNU DEDİN MUHABBETİNİ BIRAKARAK SN.SİNAN AYGÜNÜN VERDİĞİ ÖNERGENİN KABULU İÇİN ÇALIŞMALARI HIZLANDIRALIM

    YanıtlaSil
  156. iyi akşamlar arkadaslar size bir şey danışmak istiyorum.gecen ay taahüd borrcumdan czam çıkmış yani avukat aradı öle söyledi uyaptan bakıyorum çıkmıyor.iş geregi otelde kalmak zorunda kalıcam gbt sorgulamasıda kalktıgına göre gene de yakalanırmıyım.

    YanıtlaSil
  157. AHMET ABİ ALLAH RAZI OLSUN DÖRT GÖZLE DİLEKÇE ÖRNEĞİNİ BEKLİYORUM SAYGILARIMLA zarf cuma günü muhtarlığa verilmiş tabii cumartesi pazar araya girdi pazartesi sabah aldık.

    YanıtlaSil
  158. Ahmet Vahap ULUSOY7 Mayıs 2012 21:20

    SEVGİLİ MERVE AVUKATIN DEMESİ BASKI İÇİNDİR,GBT KONUSUNA GELİNCE GBT KAYITLARINA GİRNİYOR,MAHALLİ KARAKOL ARIYOR

    YanıtlaSil
  159. Tesekkür ederim cevap verdiğiniz için.sonuçta öle bişi olsa uyapta gözükmesi gerekiyor deilmi.huzurla kalabilirim ozaman otelde mecburiyet işte iş.

    YanıtlaSil
  160. Evimi işyerimi talan et arabamı yalan et ödeme bekle alırsınız ÜNÜVESİTELİ TAHSİLATÇILAR

    YanıtlaSil
  161. teşekkür ederim sn güler,saygılar.

    YanıtlaSil
  162. DEVRİM GÜLER8 Mayıs 2012 01:11

    ben teşekkür ederim abi

    YanıtlaSil
  163. http://www.milligazete.com.tr/makale/taahhut-magdurlari-238364.htm Taahhüt mağdurları İSHAK BEYAZAY yorumuyla!

    YanıtlaSil
  164. Emlakci Taahhüt Mağduru8 Mayıs 2012 01:19

    Eyvah Eyvah Eyvah yine bir canımız daha gitii, nasılda seyirci kalıyor bu insafsızlar,yazıklar olsun,,,,,,,

    YanıtlaSil
  165. Ahmet Vahap ULUSOY8 Mayıs 2012 01:38

    İSHAK BEY ARKADAŞIM SAĞOLSUN,CUMARTESİ GÜNÜ SÖZ VERDİ 2 GÜN SONRA YERİNE GETİRDİ.BENDE ONA SÖZ VERDİM YARIN MİLLİ GAZETE ALMALIYIZ.

    YanıtlaSil
  166. Her gazete bayiinde var mı acaba?

    YanıtlaSil
  167. ahmet abicim çok teşekkür ederim.bu arada milli gazete İshak bey de sözünü tuttmuş sağolsun.

    YanıtlaSil
  168. DEVRİM GÜLER8 Mayıs 2012 01:49

    evet bencede herkez yarın bir milli gazete almalı

    YanıtlaSil
  169. geleceğim ayşecim.Bugünlerde biraz yoğunum.Daha doğrusu gündüz işe yoğunlaşmaya çalışıyorum.şu avukatlar kene gibi yapışıyorlar.Portföy toplamaya çalışıyorum.2-3 daire satsam öderim biter gider.Şu bir iki günü geçireyim.tebin avukatı sorun çıkarıyor maalesef bir taraftan.Döneceğim tweete.Daha bir sene olmamış yapıştırmış %100 faizi.

    YanıtlaSil
  170. AKFİKİR de Sümer beyin veda yazısı var.Sümer bey'in işinden ayrılmaması için yorum yapalım ona. Gurur meselesi yaptı. Bizim yüzümüzden sevdiği bir işten uzak kalmamalı.

    YanıtlaSil
  171. SİTEMİZ ;HUZURU BULMAK, BORCUNU ÖDEMEK, HELALLEŞMEK VE ÖMRÜNÜN GERİ KALAN KISMINI RAHAT VE TASASIZ GEÇİRMEK İÇİN ÇABALAYANLARIN TAKİBİNDEDİR.

    YanıtlaSil
  172. slm hoşgeldin çaresiz

    YanıtlaSil
  173. sağol Ahmet abi

    YanıtlaSil
  174. EVET BEN HEMEN YORUM YAZDIM

    YanıtlaSil
  175. SAĞOLUN AHMET ABİ HER BAYİDE VARMI

    YanıtlaSil
  176. Alperenkurt068 Mayıs 2012 08:31

    daha birşey kesinleşmedi neden istifa edecek,yoksa bu yasa hiç konuşulmamışmıı

    YanıtlaSil
  177. Celal TOPARLAKLI8 Mayıs 2012 09:12

    98.GÜN

    3.YARGI PAKETİ ÇIKTIMI

    EVİME HACİZ GETİRENE ÖMRÜMÜN SONUNA KADAR ÖDEME YAPMAM..
    EVLERE HACİZE - TAAHHÜTDEN HAPİSE SON...

    TBMM 'ye DUYURUDUR.

    YanıtlaSil
  178. H Kar Arkadaşımız dün meclis ten alacağı detay haberleri yazacaktı bilgi yazdımı en son akşam ibilgilendireceğim demişti Saygılar

    YanıtlaSil
  179. Barışçı-Mersin8 Mayıs 2012 09:15

    Değerli arkadaşlar hepinize günaydın.

    Değerli arkadaşlar, çok değerli arkadaşlar. İİK ve TAAHHÜDÜ İhlal davalarından dolayı, yorulmuş; bitkin düşmüş ve çaresiz kalmış arkadaşlar.

    Evet geç kalındı ama, bu davada da gözle görülür bir mesafe alındı ve bilineceği üzere, bu davada çok iyi bir seviyededir.

    Şimdi yapılacak şey; olmayan imkanlarımızı, tükenen sabrımızı biraz daha zorlayarak, TAAHHÜDÜ İhlal meselesini ortadan kaldırmaktır.

    O halde haydi hep birlikte; Başbakanımızdan, Bakanlarımıza, Milletvekillerimize, Gazetelere, Televizyonlara, Köşe yazarlarına, yani; tüm ilgili ve yetkililere sesimizi duyurmaya devam edelim.

    Edelim ve halen; limanda bekleyen, NUH'un gemisinde mahsur kalan arkadaşlarımızıda karaya çıkaralım.

    Olacak arkadaşlar olacak; İnşallah çok kısa bir zaman içerisinde, hayırlı ve çok güzel şeyler olacak. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  180. Adaletisteriz8 Mayıs 2012 09:23

    GÜNÜNÜZ VE YARININIZ AYDINLIK OLSUN,

    ÖZGÜRLÜK SAVAŞÇILARINA SELAM OLSUN

    YanıtlaSil
  181. Milli Gazete sayfası açılmıyor bilgisi olan lütfen cevaplasın..

    YanıtlaSil
  182. bende onun yazısını bekliyorum. adalet bakanıda sağolsun tarihi öteleyip duruyor artık canımıza yetti bunu nasıl anlatıcaz ya bu kadarda insafsızlık olurmuuuuuuuuu

    YanıtlaSil
  183. Adalet Bakanı Ergin'den Özel Açıklama: İcra paketi Tamam,3.Paketin diğer Maddeleri 15 güne kadar biter

    Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in yaptığı özel açıklamada, 3. yargı paketindeki icra maddesinin görüşüldüğünü ve komisyondan geçtiğini söyledi. Bakan Ergin Paketin kalan maddelerinin tamamlanmasının 25 Mayısı bulacağını ve derhal TBMMne sevkedilerek oylanacağını belirtti. İcra mağdurlarının haklı beklentileri 3. yargı paketindeki madde çokluğu nedeniyle biraz uzadığını ifade eden Bakan Ergin ''Haziran ayından itibaren evdeki eşya hacizlerinin son bulacağını'' müjdeledi.

    YanıtlaSil
  184. Temelcakmak618 Mayıs 2012 10:04

    Slm arkadaslar bende siteyi uzun zamındır takip ediyorum bende icra mağduruyum inşalah bu yasa çıkarda bizler kurtuluruz

    YanıtlaSil
  185. arkadaşlar hayırlı günler günaydın

    YanıtlaSil
  186. Dün bana destek olan moral olan Ahmet abye; Tarık Bey'e, Sultan ablaya, asi'ye, Barışçı-Mersin'eŞelale hanıma ve avukat eşine(şelale hanım ile sultan ablanın twitterda konuşması sonucu tanıştığımız sevgili şelale hanım'a) ayşegülsen'e burada isimlerini yazamadığım herkese çok çok çok teşekkür ediyorum.İyi ki varsınız.Siz olmasaydınız ben perişan olurdum.
    Durumum ile ilgili gelişmeye gelince.Sabah TEB'in genel müdürlüğünü aradım.Bireysel hukuktan bana aynı hukuk bürosundan başka bir avukat ismi verdiler ve aramamı kendilerinin ismini vererek görüşmemi ve de sorunu avukatla aslında çözmem gerektiğini ancak isim verirsem onların gerekirse kendisini arayacaklarını söyledi :))
    Ben de Ertan Bey'i aradım.Durumu anlattım.TEB ile görüştüğümü yardımcı olamaları için kendisine yönlendirildiğimi ilettim.
    Ertan bey 9000 tl taleplerini 6050 tl ye indirdi.Yani ana paraya çok yakın bir rakama.Ana para da 5500 Tl'ydi.Sonra 1160 tl yatırın toparlayın hemen dedi.Kalanı da ayda 400 tl taksitlendirdik. Yani tamda istediğim gibi yani ödeyebileceğim gibi oldu.
    Ama gerçekten öyle mutlu oldum ki.Şu anda burada bunu kelimelerle ifade etmem imkansız.
    Ertan Bey....Burada benim yazdıklarımı göremeyecek biliyorum.Ama yinede yazmak istedim.Dua almak güzeldir ve siz de dua aldınız Ertan Bey.Allah'ta sizin zorlarınızı kolaylaştırsın.

    YanıtlaSil
  187. ARKADAŞLAR HERKESE GUNAYDIN.İ.İ.K NUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI İÇİN HAZIRLANAN KANUN METNİNİ HERKES BİLİYOR 29. MADDE AŞAĞIDA BELİRTİLDİĞİ ŞEKİLDE DEĞİŞTİRİLECEKTİ KOMİSYONA BU ŞEKİLDE GELDİ FAKAT ŞİMDİ 29. MADDEYİ KALDIRDILAR BU KONU HAKKINDA BİLGİSİ OLAN VARMI ...............................................................................................................................MADDE 29- 2004 sayılı Kanunun 337 nci maddesinin birinci fıkrasının sonuna
    aşağıdaki cümle eklenmiştir.

    “Toplam alacak miktarı beşbin Türk Lirasının altında olan takiplerde disiplin hapsi
    uygulanmaz.”

    YanıtlaSil
  188. bu aşamaya gelene kadar emeği geçen tüm arkadaşlar sağolun varolun bizler onurlu insanlarız devletimizi milletimizi seven esnaflık yapıpta işleri kötü giden insanlarız belki hatalarımız olmuştur ama bozuk çarkın içinde anca bu kadar dönmüşüzdür şu an milyonlarca insan mağdurdur yöneticiler bunun farkındadır ama kan emici rantçılar yüzünden ülke bu hale gelmiştir biz en zarasız insanlarız çünkü saklanıyoruz çünkü onurumuz hariç herşeyimizi kaybetmişiz ne meydana çıkarız nede molotof atarız nede büyüklerimizin canını sıkarız niye çünkü biz onurlu insanlarız düzene itaraz etmedik sisteme itiraz ettik daha kaç can yanacak daha kaç çocuk babasız anasız kalacak hadi artık hükümet yetkililerim çocuklar yetim borcumuz yarım kalmasın bukadar mağdur insanında anneleri var veya vardı fırsat verin sn başbakanın çocuklarımız anneler günüyle beraber özgürlüğümüzüde kutlasın......

    YanıtlaSil
  189. EVİME HACİZ GETİRENE, AİLEMİ TACİZ EDENE ÖMRÜMÜN SONUNA KADAR ÖDEME YAPMAYACAĞIM..BANKALAR VE LAVUKATLAR BU BÖYLE BİLİNE...

    YanıtlaSil
  190. Tarik_samanci8 Mayıs 2012 10:49

    her şeyin bir kolayı varmış değil mi...

    YanıtlaSil
  191. Barışçı-Mersin8 Mayıs 2012 10:53

    Değerli arkadşımız gözünüz aydın. İnşallah; bundan sonraki hayatınız huzurlu ve sıkıntısız geçer. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  192. Arkadaşlar,
    SESİMİZİ DUYURMAK İÇİN BİR FIRSAT DAHA!!
    TBMM yeni anayasa için bir internet sitesi açmış, Google a TMBB yeni anayasa yazarsanız bulabilirsiniz. Orada sağ tarafta görüşleriniz kısmı var. Buradan Yargı ile ilgili, taahhüde hapisin kalkması ile ilgili mesaj gönderebilirsiniz. link vereceğim ama yayınlaır mı bilmiyorum. SESİMİZİ DUYURMAK İÇİN BİR FIRSAT DAHA!!

    YanıtlaSil
  193. Herkese hayırlı günler
    Arkadaşlar hepimiz ortadaki RANT dan bahsediyoruz..
    yani bizim bu durumumuzdan dolayı ortada büyük bir RANT olduğundan ve bundan faydalanan çakallar olduğundan bahsediyoruz.. peki bu rant hakkında bilgisi olan varmı .. yani boyutları hakkında.. ben bir iki yazayım bildiklerimi

    Benim dosyalarım en ufağından en büyüğüne kadar, yani 28 dosyada 1000 tl lik dosyamda vardı 185000 tl lik dosyada..
    Bundan dolayı bir çok hukuk bürosu ile görüşmek zorunda kaldım..

    Çalıştığım Hukuk bürolarının bir kısmı en az 50 en çok 200 kişi ile çalışıyor yani çalışan sayıları bunlar.. peki bunlar ne kadar kazanıyor .. yazayım

    Aylık 50 bin tel ile 500 bin tl arası ... para kazanıyorlar.. peki bu adamlar ne tür hizmet veriyor .. yani hukuk büroları.. sadece ve sadece icra dosyaları başka işleri yok..
    peki bu hukuk bürolarının yurt dışında yani gelişmiş ülkelerde işleri aynen böyle mi .. ?
    HAYIR.. yurt dışındaki bu büyüklükteki hukuk bürolarının genel işleri ceza dosyaları üzerinedir.. bizde tam tersi .. bizim büyük hukuk bürolarımızın tek bir tanesinin dahi ceza dosyası gibi asıl işleri olan dosyalar yoktur..

    Yukarıda verdiğim rakamları gördünüz.. bundan dolayıdır ki milletvekillerinin 130 küsür tanesi avukat.. yani para gani.. Bundan dolayıdır ki bu kanun bu kadar zor çıkıyor..

    VE lafımın sonu... Eğer bu kanun çıkarsa ki çıkacak, emin olun çıktığı zaman bu hükümet tüm rantçılara rağmen büyük bir işi başarmış olacak..

    sevgilerimle ..kardeşiniz..

    YanıtlaSil
  194. https://yenianayasa.tbmm.gov.tr/gorusgonder.aspx

    Buradan Taahhüd hapsi için görüş bildirin mutlaka.

    YanıtlaSil
  195. Tarik_samanci8 Mayıs 2012 11:03

    sevgili demet hanım.. milletvekili ahmet baha bey dün twitter da yazdı.. yeni anayasamızın yazılımına başlandı.. halkımızın destekleri tek tek değerlendirildidiye.. yani anlayacağınız artık orası biraz geç oldu.. üzgünüm..

    YanıtlaSil
  196. günaydın.ah ah bır ben kolayını bulamıyorum.kefıllıkten kurtulmak ıcın...bu arada herkese yol gosterıp yardımcı oldugunuz ıcın sızı kutluyorum.elınıze saglık.
    saygılar

    YanıtlaSil
  197. Hala ne diye bekletiliyor bu 3. yargı reform paketi, anlamış değilim.. Birkaç ailenin daha yok olmasını mı bekliyorlar yoksa ?

    YanıtlaSil