Yargıda 4. Reform Ek Paketi Bilgi Notları

Yargıda 4. Reform Paketi Yasa tasarısı 12/11/2012 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunulmuştur Ceza Muhakemeleri Kanunu ve Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı
Yargıda 4. Reform Ek Paketi Yasa tasarısı 12/11/2012 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunulmuştur..

Ek Pakette, Acil yasallaşması amacıyla Ceza Muhakemeleri Kanunu ve Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ile getirilen değişikliklerin bir bölümü bulunmaktadır :

1-Denetimli serbestlik tedbirinden faydalanarak tahliye olmak için Açık ceza infaz kurumunda en az 6 ay kalma şartı 31/12/2015 tarihine kadar uygulanmayacaktır. Cezası 18 ay ve daha az olan şahıslar cezaevine girmeden (Girse de sembolik olarak 1 gün içinde iyi hal kararı almak için) denetimli serbestlik tedbiri kapsamında tahliye edileceklerdir..

2-5275 sayılı yasanın 16 maddesi değiştirilerek infazın ertelenmesi sadece "mahkumun hastalığı hayatı açısından kesin bir tehlike teşkil etmesi" şartına ilaveten ağır bir hastalık veya sakatlık nedeniyle sanık ceza infaz kurumu koşullarında hayatını yalnız idame ettirememe şartı getirilmiştir. Üçer aylık değerlendirme süresi de 1 yıla çıkarılmaktadır.

3-5275 sayılı yasasının 17 maddesi değiştirilmekte ve erteleme için kasıtlı suçlarda 3 taksirli suçlarda 5 yıl aranmaktadır. 6 ay olan erteleme süresi 2 yıla çıkarılmaktadır. (1+1 en fazla iki yıl)
Cezası ertelenen kişi hakkında kasıtlı suçtan kamu davası açılırsa erteleme düşecektir. (Soruşturma konusu suça ilişkin Cezanın Miktarının önemi yok bu ve hüküm tüm evrensel hukuk ilkelerine terstir. Kişi beraat ederse ne olacak?) Ertelemeden terör suçları, örgütlü suçlar, cinsel suçlardan mahkum olanlar ile mükerrirler yararlanamaz.

4-5275 sayılı yasanın 19 maddesi değiştirilerek taksirli suçlarda yakalama çıkartabilmek için cezanın 5 yıldan fazla olması gerekmektedir.

Yine mahkum adli para cezasını ödemez ise doğrudan yakalama çıkmayacak, davetiye çıkartılacaktır. Davetiyeye rağmen gelmez ise yakalama çıkacaktır. Önceden para cezasını ödemez ise doğrudan yakalama çıkartılıyordu.

5-5275 sayılı yasanın 51 maddesi değiştirilerek iyi halli olan mahkumların eşleri ile en az 3 saat en fazla 24 saat olmak üzere infaz koruma memurunun yakın nezareti olmaksızın görüşmesi imkanı getirilmektedir. Bu görüşme 3 ayda bir olacaktır. (Bu hükümden açık ceza infaz kurumunda olan mahkumlar 3 ayda bir izin kullandıkları için yararlanamayacaktır.)

Çocuklar da ana ve babası ile iki ayda bir (3 saat ve 24 saat arası) görüşebileceklerdir.

6-5275 sayılı yasanın 58 maddesi değiştirilerek kapalı cezaevinden açık cezaevine ayrılacak mahkumlar (Aynı il'de ise aynı gün farklı ile gidecekler ise kurum amirinin 48 saate kadar belirleyeceği süre içinde) kendi başlarına memur nezareti olmadan gideceklerdir.

7-5275 sayılı yasanın 83 maddesi değiştirilerek çocuklar için ziyaret saati 1-3 saat arası olacaktır.

8-5275 sayılı yasanın 95 maddesi değiştirilerek açık cezaevinde bulunan mahkumların yıllık izinleri 4 e çıkarılmaktadır. Açık Ceza İnfaz Kurumlarında bulunan mahkumlar 3 ayda bir izin kullanacaklardır.

9-5271 sayılı CMK'nun 202 maddesi değiştirilerek, sanık "Türkçe bilmesine rağmen, kendisini daha iyi savunabilecek" ise başka dilde de savunma yapacaktır. Tercümanını kendisi getirecek, Tercüman gideri sanık tarafından karşılanacaktır. CMK 324 burada uygulanmayacaktır.

Ceza Muhakemeleri Kanunu ve Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda yapılan kapsamlı değişikliklerin bulunduğu Yargıda 4. Reform Paketi 2013 Şubat ayı içinde TBMM ye sunulacaktır.

1.555 yorum:

  1. Öncelikle denetimliğiniz yznmaz. denetim süresi içinde suç işleyip işlemeyeceğiniz önemli olan bu, bu suç denetimli tedbirden önce işlenmiş bir suç.
    HAGB uygulanan hüküm açıklandığında, bu açıklama temyize tabi olacaktır, temyiz edeceksiniz ve yargıtaydan sonuç gelene kadar bekleme süresinde denetimli serbestlik tamamlanmış olacaktır.

    YanıtlaSil
  2. Yine içimi ferahlattınız teşekkür ederim,fakat diğerleri gibi buda 3000 tl para cezası yada 5 ay hapis cezası olup kesin hüküm içerecek olduğundan öncekiler gibi temyize gidemeyeceğim.Bu anlamda denetimli serbestlik başlar ve yanarsa diye korkmaktayım:(Denetimli serbestliğim ise henüz başlamadı sizin dediğiniz gibi 12 aya düşürdüm ödemeleri,şu an ödeme yapmıyorum savcılıktan çağrı kağıdı bekliyorum 3 ayrı dava olduğu için 3 ündende ayrı ayrımı çağrı gelecek yada ben denetimli serbestlik için bu 3 kalemede ayrı ayrı dilekçemi vermeyelim anlayamadım,Hala bu şartlarda denetimli serbestliğe geçer ve bu hüküm açıklanırsa hakkım yanmaz diyorsanız nihayet bugün rahat uyuyabileceğim şu an işsiz olduğumdan avukatada gidemiyorum yada telefonla vs ulaştıklarım başlarından savmakta açıkçası.Çok karışık olduğunun farkındayım en azından benim için öyle son olarak bunada bir yanıt alabilirsem duacınız olacağım.Tekrar teşekkürler ve iyi çalışmalar.Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  3. cüneyt bey ;benimde 26 ay cezam verildi 5 ay 10 gün'ne tekabul ediyor, yeni temyize gitti acaba temyiz ceza alırmıyım acaba ? yardımcı olabilirmisiniz

    YanıtlaSil
  4. slm Arkadaşlar bana 2007 yılında 600 tl ehliyetsizlik

    cezası yazmışlar haberim yoktu ceza yeni geldi şimdiki gelen

    ceza ise 1.600 tL nasıl iş çözemedim yardımcı olurmusunuz

    YanıtlaSil
  5. merhabalar cüneyt bey öncelikle verdiğiniz bilgiler için tşk ederim 2000 tl lik adli para cezası vermişti mahkeme sicilim temiz sabıkasızım bunu yargıtaya gönderdim ilk önce yargıtay c. başsavcısından bir evrak geldi bozulması hakkında daha sonra yargıtay 3. ceza dairesinden onama geldi.peki bu kararda çelişki yokmudur karar düzeltme yapabilirmiyiz eğer karar düzeltmede bulunursak red cevabı gelirse para cezasıda alırmıyız.ayrıca içeri girmeden bu adli para cezası 4.yargı paketinden yararlanırmı tşkler iyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
  6. merhabalar cüneyt bey yaralama ve tehdit suçlarından toplamda 40 ay ceza aldım yargıtay cezamı onadı cezamın yatarı ne kadardır ve cezamı erteleme durumum varmı 1 yaşında oğlum var maddi durumum iyi değil ben cezaevine girersem perişan olucaklar kimsemiz yok bana akıl verin vede yeni bir paket varmı acaba yoksa kaçak durumda gezinicem :(

    YanıtlaSil
  7. slam ben 18 12 2010 tarihinde yaralma yaptim silahla 18 ay ceza evinde kaldim karsi taraf sikayetci olmadi ama adam oldurmeye tam tesepbusten yedi bucuk yil ceza aldim bir yil silahtan aldim 18 ay sonunda tahliye edildim tosyam yargitayda cikan denetimli selbeslik banada yararmi ben su durumda nekadar ceza daha yatarim hayatim alt ust oldu su an her hangi bir af varmi aydinlartirsaniz mutlu olurum simdiden saygilarimla vedat ozmen

    YanıtlaSil
  8. sayin bakanım önce saygılarımı sonuyolum ben yüksel yagiz batmanda kamuda calışıyorum benim aylem manisa salihlide kalıyolar ben cok zoluk cekiyorum bulda ben şeyit cocuguyum bana yardımcı olsanız cok memnun olurum saygılarımı sonalım adles ayle ve politikalar ilmüdülügü batman no 05414041130

    YanıtlaSil
  9. selamın aleyküm cüneyt abi 16/08/2006 da hırsızlıktan cezaevine girdim 3 ay yatıp tahliye oldum daha sonra dava sonuçlandı temyize gönderdim toplamda 2 yıl ceza geldi 3 ay daha önceden yatmıştım geriye kalan cezamı 03/03/2013 tamamlayıp denetimde serbestlikten faydalanarak (12 ay ) imza atarak tamamlayacaktım fakat 2006/08/18 tarihinden ve yine aynı suçtan 3 yıl hapis cezası geldi daha önceden temyize göndermiştim onamış fakat mala zarar vermekten bozmuş tekrar mahkeme olacakmış şu anda savcılığa karar gelmemiş 1 ayı bulur diyorlar geldiğinde denetimli serbestliğim yanarmı erteleme alırsam ne olur şimdiden tşkler allaha emanet olun saygılar

    YanıtlaSil
  10. mrb cüneyt bey benim babam suan cezaevinde 8.5 ay cezası var suan 1.5 ay yattı hala yatıyor biz daha önce de 2006 yılında 4.5 ay tekrar babam yatmıstı bize af vurar mı yada af var mı ?

    YanıtlaSil
  11. ilker demirezen14 Ağustos 2013 02:30

    Selamunaleyküm, Hocam ben bilişim sistemlerini kullanmak suretiyle 3 yıl ceza aldım ve cuma günü teslim olcam, bana açık ceza hakkı doğarmı ama teslim süremin 10 günlük süresini geçtim, ne kadar ceza evinde yatarım? Ayrıca bana gelen eraklarda temyiz ve indirim hakkınız yoktur yazıyo.

    YanıtlaSil
  12. ilker demirezen14 Ağustos 2013 02:32

    Selamunaleyküm, Hocam ben bilişim sistemlerini kullanmak suretiyle 3 yıl ceza aldım ve cuma günü teslim olcam, bana açık ceza hakkı doğarmı ama teslim süremin 10 günlük süresini geçtim, ne kadar ceza evinde yatarım? Ayrıca bana gelen evraklarda temyiz ve indirim hakkınız yoktur yazıyo.

    YanıtlaSil
  13. ilker demirezen14 Ağustos 2013 02:32

    Selamunaleyküm, Hocam ben bilişim sistemlerini kullanmak suretiyle 3 yıl ceza aldım ve cuma günü teslim olcam, bana açık ceza hakkı doğarmı ama teslim süremin 10 günlük süresini geçtim, ne kadar ceza evinde yatarım? Ayrıca bana gelen eraklarda temyiz ve indirim hakkınız yoktur yazıyo.

    YanıtlaSil
  14. selam bnm eşim 2006 da nitelikli dolandırıcılık tan 12 yıl ceza almıs 2013 haziran ayında içeri girdi karar onanmıstı bozuldu 4 yargi paketinden yararlanıyomu sizce ne zaman cıkar 12 yıl olması 4 dosya oldugu için lütfen cvb attin

    YanıtlaSil
  15. merhaba size birşey sora bilirmiyim bneim nişanlım 6 yıl ceza aldı ve her ay 400 tl ödeme yapıldıgını söylüyor sizden ricam böyle bişey varmı ?

    YanıtlaSil
  16. slm eşim uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan 4 sene 2 ay ceza aldı 6 ay yattı cıkdı yargıtaya temıze gönderdık cezayı onayladı 4 sene 2 ayın kacda kacını yatar cıkar

    YanıtlaSil
  17. 7 ayrı dosyadan taahhüdü ihlali bulunan (banka ve şahıs) bir kişi her dosya için 3 ay yatmak zorunda kalıyor da denetimli serbestlikten neden faydalanamıyor? 9 aydır açık ceza evinde borcunu ödemedi diye yatıyor ve borçtan 1 kuruş eksilmiyor nasipse bir gün çıkarsa yine yakasına yapışacaksınız borcunu öde diye ödeyelim tamam da hangi arada hangi parayı kazansın bu insan? Sanırım devlet bizleri DARPHANE zannediyor .Çocuğumla, anne baba sayesine ayakta kalıyorum kalkıp devletin hakimi araştırıp soruşturmadan adli para cezası kesiyor neymiş işyerini habersiz terk etmişiz. Hangi durum da hangi gerekçeyle kirasını ödeyebilecek miydi kocası da tutuklu bu kadının birde çocuk var demeden vermiş kararı MÜLTECİ hayatı yaşadığım ve kağıt zamanında elime ulaşmadığı için itirazda edemedim şimdi bulda öde bakalım.

    YanıtlaSil
  18. cüneyt bey ben 2sene3 ay cazaldım 10 ay tutuklu kaldığım süre var birde direk açığa gidebiliyom ama yargıtay dan gelecek 3 5 tane daha cazam var yardimcı olun ne yapmalıyım

    YanıtlaSil
  19. Ahmet Arzu Sarı12 Eylül 2013 23:40

    ben 2 aylık evliyim eşim 5 yıl önce yaralama olayına girmiş şu anda cezaevine aldılar dosya temyize gitmişti yargıtay onayladı cezası 29 ay eşim denetimli serbestlikten veya herhangi bi yasadan yararlanabilir mi çok acil cevap bekliorum

    YanıtlaSil
  20. 33 ay yatar cezası var bunun 6 ayın infaz edilmiş 27 ay yatar cezası var bunun 12 ayı denetimli serbestlik 15 ay cezaevinde yatar ve tahliye olur

    YanıtlaSil
  21. yararlanamaz. 8 yıl yatar cezası var

    YanıtlaSil
  22. 10 günlük sürede teslim olmadığınız için cezanın 5/1 i kapalıda geçirilip öyle açığa çıkmaya hak kazanırsınız. yaklaşık 7 ay kapalıda kalacaksınız

    YanıtlaSil
  23. Denetimliden neden faydalanmadı? Açık cezaevine çıkmaya neden hak kazanmadı. Detaylı yazarsanız.

    YanıtlaSil
  24. 4. pakette olan Denetimli serbestlik 12 ay cezası kalanlar için.

    YanıtlaSil
  25. Mahkeme kaç yıl ceza verdi

    YanıtlaSil
  26. Cezaevinde yatarı 26 ay. bunun 12 ayı denetimli serbestlik toplam cezaevinde kalınacak süre 14 ay.
    İnşallah bir düzenleme yapılır

    YanıtlaSil
  27. Karar düzeltme bir şey değiştirmez sonuçta aynı hakimlerin önüne gidiyor.
    para cezaları denetimli serbestlikten faydalanıyor

    YanıtlaSil
  28. temyizde her şey olabilir bozmada onamada bir şey söylemek zor

    YanıtlaSil
  29. Açık cezaevine gönderilir. yaklaşık 19 ay yatarı var. bunun 12 ayı denetimli serbestlik 7 ay cezaevinde kalır tahliye olur

    YanıtlaSil
  30. Ahmet Arzu Sarı13 Eylül 2013 13:17

    ama öncesinden 3 ay kadar daha yatmıştı bunu da göz önüne alırsak ne olur?

    YanıtlaSil
  31. cüneyt bey ii akşamlar cep tel bayiisiim bende bi şey sormak istiyorum özel belgede sahtecilikten savcı 4,5 yıl hapis cezası istiyor mahkemem 1 ay sonra hiç sabıka kaydım yok cezalırmıyım ceza alırsam ne kadar hapiste yatarım bilgi verirseniz şimdi den tşk ler

    YanıtlaSil
  32. Nışanlım 3 yıl önce geçirdiği trafik kazasından yanındaki arkadaşı ölmüş ve 40 ay cezası var 5 hafta oldu acık ceza evinde yatıyor denetimli serbestlikten yaralana bilir mi ne olur bi yardımcı olur musunuz??

    YanıtlaSil
  33. Cüneyt bey ii günler benim abim 1 yıl denetim serbestlik ten faydalan di açık Ceza evinde uyuşturucu içti gerekçesiyle tekrar kapalı Ceza evine alındı disiplin cezası aldı 1 yıl olan denetim serbestlik iptal oldu ve 6 ay disiplin cezası aldı toplam da 18 ay ceza almış oluyor abim 4.üncü yargı paketin de yararlanabilir mi acaba?

    YanıtlaSil
  34. MerabA Cüneyt bey benim nışanlım 3 yıl önce alkollü araç kullanmaktan kaza yapmıştı yanında ki arkadaşı ölmüştü ve ozamanlar kapalıda 75 gün yatmıştı ve çıkmıştı Yargıtay'da 40 aylık cezası geldi kamu davası ve 1 ay oldu acık ceza Ewinde sizde cezasının kaç kaçını yatar :( neoluor bi açıklama yapın?

    YanıtlaSil
  35. 5 çıkacak af paketinden faydalanabilir mi peki kamu davası düşecek af war diyorlar?

    YanıtlaSil
  36. Cüneyt' bey nışanlımın bir dosyası var kavga ama iftiraya uğramış ve 10 Ekim'de mahkemesi var daha önce askerde oldu için mahkemelere girememiş mahkeme 2 yıl ceza vermiş ama şikayeti geri alınmış bu mahkemede ise cezası alınır mı neyapmamız lazım neoluor biyol gösterin ne yağacakmızı bilmiyoruz zaten kamu davasından içerde yatıyor bi cevap lütfen:(

    YanıtlaSil
  37. merhaba cünayt bey eşimaçık cezaevinde 44 ay fazladan yatmış olduğu günler var.bunları düşüm yaptırcakmış fakat başka dosyalarıda var yargıtayda onlarla ilgili bir sıkıntı olurmu bu düşüm yaptığı sırada öbür dosyalar onaylanırmı yargıtaydan acaba iyi geceler

    YanıtlaSil
  38. 18 ay denetimli serbestlikten yararlanan insanlar var mı? bu bilgi doğru mu?

    YanıtlaSil
  39. meraba benim esi70ayaldidusulerle34ay20aydiryagtiyo11aydiracikda14ayidahayagticakdenetimliserbeslikolurmucikabilirmicevaplarsanizsevinirimtesekutedrim
    .

    YanıtlaSil
  40. Çiğdem Güvenoğlu3 Ekim 2013 17:49

    MRB cüneyt bey ölüme tam teşebbüsten 4 yıl 10 gün kesınleşmiş cezası o0lan birisinin cezasının paraya çevrilmek gibi bir durumu olabılır mi acaba ?şuanda cezaevinde yatmakta 1 ay oldu.

    YanıtlaSil
  41. bunu bilmek için avukat olmaya gerek yok :) 4 yıl 10 gün cezanın cezanın paraya çevrilme gibi bir durumu mümkün değil.

    YanıtlaSil
  42. biri bana yanıt verebilir mi sayın modaratör?

    YanıtlaSil
  43. 18 ay cezanın yatarı 12 aydır ve tahliyesine 12 ay kalan kişi şartları oluşmuşsa denetimli serbestlikten faydalanır.


    Denetimliden faydalanmak için şartlar. Kişinin açık cezaevine ayrılmaya hak kazanmış olması, ve tahliyesine 12 ay kalmış olması.


    Bunun dışında tahliyesine 18 ay kalan kişinin denetimliden faydalanmak mümkün değil. 6 ay daha yatacak ve 12 ay kaldığında tahliye olacak

    YanıtlaSil
  44. cevabınız için teşekkür ederim ancak anlatamamışım. ben erkan beyin entry'sine yanıt vermiştim.2 yıl 6 ay kesinleşmiş karar vardı 3 ay yattım çıktım demiş.18 ay denetimli serbestlik almış oluyor.böyle bişey mümkün mü demiştim.benim erkek arkadaşımın cezası 2 yıl 1 ay.

    YanıtlaSil
  45. Mümkün değil. 30 ayın yatarı 20 ay 8 ay yatıp tahliyesine 12 ay kala denetimli kapsamında tahliye edilmesi gerekir. 3 ay yatmışsa tahliyesine 17 ay dolayısı ile 5 ay daha yatması gerekirdi.


    Erkan beyin, Hesabında yanlışlık vardır, hesabı doğruysa ve 17 ay kala tahliye edilmişse infaz savcısı ve infaz hakimi hesapta hata yapmıştır, Bu durumda yanlış hesap Bağdat'tan dönermiş. Kalan 5 ay için gel gel yaparlar. Ceza illaki tamamlanır. Kaçış yok..

    YanıtlaSil
  46. kartal hafriyat özgür söylemiş18 Ekim 2013 22:41

    ben ticaretle uğraşan şirket ortağıyım alacak yüzünden silahla tehdit cezası aldım. cezayı yargıtaye göndermedim 3. yargı paketi çıkacak diye gittim teslim oldum 34 gün denizli kocabaş d tipi kapalı cezaevinde yattım 34. gün denetimli serbestlik yasasından açık cezaevine sevke çıkartıldım aynı gün 10 günde açık cezaevinde infaz ettim cezamı denetimli srbestilk için başvurdum tahliye oldum karakola imza atmaya başladım. tekrar denetimlikteyken hakkımda soruşturma dosyası açıldı denetimliğim patladı kapalıya iade oldum 57 gün daha yattım soruşturmada ki dosyamdan takipsizlik kararı aldım tekrar denetimliğe bırakıldım denetimliği mi bitirdim ama gelinde bana sorun denetimlikteyken evden dışarı çıkmamak gerekiyor en küçük hakkınızda ki şikayette otomatikten geri cezaevine iade RABBİM cezaevinde yakını olanları ailelerine kavuştursun ben girdim ne olduğunu iyi biliyorum gündüzler akşam olmuyor geceler sabah olmuyor .

    YanıtlaSil
  47. 1 yıl 2 ay cezanın normal şartlarda denetimliden faydalanması gerekiyordu. Aldığı ceza 1 yıl 2 ay mıdır yoksa yatar tıutarınımı hesaplayıp 1 yıl 2 ay ceza diyorsunuz?


    Babanız açık cezaevindemi? Denetimliden faydalanabilmesi için açık cezaevinde olması gerekiyor. 3 yıla kadar olan cezalar doğrudan açık cezaevinde infaz edilir. Eğer kişi yapılan tebligatla 10 gün içinde açık cezaevine teslim olmamış ve sonradan yakalanmışsa cezasının 5/1 ini kapalıda infaz edilip açığa bu şekilde ayrılır ve denetimli serbestlik hakkı kazanır. Babanızda bu olay varmı? Varsa 3 ay 20 gün kapalıda kalıp açığa ayrılmaya hak kazanıp denetimli kapsamında tahliye edilir.


    Hakkında açılmış başka dava varmı? Eğer açılmış olan başka dava varsa (Açılan davada ceza üst sınırı 7 yıl ve üstü olmalı) bu takdirde denetimli serbestlikten faydalanamaz.

    YanıtlaSil
  48. Babamın aldığı 2 farklı ceza vardı.biri
    11ay o çıkan paketle affa ugramış.savcılığın verdiği kağıtta 1 yıl 2 ay 1gün yaziyor.yani cezası bu kadar.fazla olsa başka bi kağıt daha verirlerdi sanırım.babam ne kadar daha yatar? Ve denetimli serbestlik için nasıl başvuru yapabilir?

    YanıtlaSil
  49. Mrb Cüneyt bey onecelikle bizleri aydinlatip bilgilendirdiyin icin sana cok tesekkur ederm benimde esim kapali cezaevinde sekiz ay oldu gireli iki suctan iceride birinden bir yil diyerindende dort yil iki ay aldi toplam yatari uc yil bes aymidir ve daha nekadar kapalida yattiktan sonra acik cezaevine gider lutfen sizden en kisa zamanda cvp bekliyorum

    YanıtlaSil
  50. Toplam yatarı 3 yıl 5 ay. Son 1 yılı Denetimliden faydalanır. 8 aydır cezaevindeyse tahminen 1 yıl 9 ay sonra tahliye edilir.


    Toplam 5 yıl 2 ay cezada Açık Cezaevine ayrılabilmek için toplam cezanın 5/1 inin kapalıda geçmesi gerekiyor. Bu da 1 yıl 12 gün eder. 8 aydır kapalı cezaevindeyse 4 ay 12 gün daha kapalıda kalır ve açığa ayrılır.

    YanıtlaSil
  51. Ctüneyt bey bi cevap verirseniz çok sevinirim

    YanıtlaSil
  52. Teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  53. Merhabalar Cüneyt Bey bizleri bilgilendirdiğiniz ve aydınlatığınız için size teşekkürlerimi iletiyorum.Benim kardeşim 2009 yılında bir arkadaş kavgasına karıştı 8 ay kapalı ceza evinde tutuklu olarak yattı.18 temmuz 2013 te kendisine bu davadan dolayı 5 yıl hüküm geldi.Yatarı 20 aydır falan dediler ama kesin olarak bilemiyoruz.açık ceza evine ne zaman geçecebilir ve denetimli serbestlikten yararlanabilir mi?Cevap verirseniz çok sevinirim.Hayırlı günler.İyi çalışmalar sunuyorum.

    YanıtlaSil
  54. Merhaba Cüneyt Bey bizi bilgilendirip aydınlattığınız için teşekkürlerimi sunarım.
    Benim kardeşim 2009 yılında bir arkadaş kavgasına karıştı ve ceza evine girdi.
    224 gün tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildi.18 temmuz 2013 te bu davasından dolayı 5 yıl hüküm geldi.Bu tarihten itibaren ceza evinde yatmakta.
    Bize yatarı 20 aydır denildi.Fakat emin değiliz.Acaba kardeşim ne zaman açık ceza evine geçer ve denetimli serbestlikten yararlanabilirmi?
    Lütfen sizden cevap bekliyorum.Teşekkürler.İyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
  55. Merhaba Cüneyt Bey bizleri bilgilendirip aydınlattığınız için teşekkürlerimi sunarım.Benim kardeşim 2009 yılında bir arkadaş kavgasına karıştı ve ceza evine girdi.224 gün tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildi.Bu davasından dolayı 18 temmuz 2013 te 5 yıl hüküm geldi bu tarihten itibaren ceza evinde yatmakta.Bize yatarı 20 ay denildi.Fakat emin değiliz.Şimdi kardeşim ne zaman açık ceza evine geçebilir ve denetimli serbestlikten yaralanabilir mi? Lütfen cevap bekliyorum.Teşekkürler.İyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
  56. Merhaba Cüneyt Bey bizleri bilgilendirip aydınlattığınız için teşekkürlerimi sunarım.Benim kardeşim 2009 yılında bir arkadaş kavgasına karıştı ve ceza evine girdi.224 gün tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildi.Bu davasından dolayı 18 temmuz 2013 te 5 yıl hüküm geldi bu tarihten itibaren ceza evinde yatmakta.Bize yatarı 20 ay denildi.Fakat emin değiliz.Şimdi kardeşim ne zaman açık ceza evine geçebilir ve denetimli serbestlikten yaralanabilir mi? Lütfen cevap bekliyorum.Teşekkürler.İyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
  57. Merhaba Cüneyt Bey bizleri bilgilendirip aydınlattığınız için teşekkürlerimi sunarım.Benim kardeşim 2009 yılında bir arkadaş kavgasına karıştı ve ceza evine girdi.224 gün tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildi.Bu davasından dolayı 18 temmuz 2013 te 5 yıl hüküm geldi bu tarihten itibaren ceza evinde yatmakta.Bize yatarı 20 ay denildi.Fakat emin değiliz.Şimdi kardeşim ne zaman açık ceza evine geçebilir ve denetimli serbestlikten yaralanabilir mi? Lütfen cevap bekliyorum.Teşekkürler.İyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
  58. Merhaba Cüneyt Bey bizleri bilgilendirip aydınlattığınız için
    teşekkürlerimi sunarım.Benim kardeşim 2009 yılında bir arkadaş kavgasına
    karıştı ve ceza evine girdi.224 gün tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildi.Bu
    davasından dolayı 18 temmuz 2013 te 5 yıl hüküm geldi bu tarihten itibaren ceza
    evinde yatmakta.Bize yatarı 20 ay denildi.Fakat emin değiliz.Şimdi kardeşim ne
    zaman açık ceza evine geçebilir ve denetimli serbestlikten yaralanabilir mi?
    Lütfen cevap bekliyorum.Teşekkürler.İyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
  59. cüneyt bey selamlar yukarıda bir açıklamada 30.12.2012 yılına kadar olan tarih için denetimliden yararlanabilecek kişilerin 6 ay açık cezaevinde yatma zorunluluğu kaldırılmıştır yazıyor fakat siz bir açıklamanızda bu tarifin 2015 yılına kadar geçerli olduğunu belirtmişsiniz lütfen bu konuda aydınlatırmısınız çok çok teşekkür eder saygı sevgilerimizi sunarız

    YanıtlaSil
  60. cüneyt bey selamlar 2009 yılında eski eşim yüzünden bir olaydan dolayı yanlış ifade vermiştim suç tamamen kendisinindi sonradan ben ifade değiştirdiğim için bana sözde iftira attım diyerek 1 yıl 3 ay hapis cezası ve ek olarakta 5 ay daha ceza gelmiş yani toplamda 18 ay cezam gelmiş ve şuan infazda aradığım zaman bana bulunduğum yerin arakoluna gidipteslim olmamı söylediler ben şuan farklı şehirdeyim tebligat hiçbir şekilde bana ulaşmadı sadece sabıka kaydı almaya gittiğimde öğrendim eşimden boşanmı bir bayanım iki çocuk annesiyim ve bebeğim 13 aylık bu şartlarda cezaevine girersem ne ev kalır nede çocuklarım kalır bu durumda benim cezamın yatarı nedir acaba ve haklarım nelerdir daha önce hiç cezaevine girmedim veya herhangi bir cezamda yok sabıkalı damgası yemek zaten dünyamı başıma yıktı bu yoklukta birde cezaevine girersem mahvoluruz ne olur bana cevap yazın çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  61. Kardeşiniz 5 yıl ceza almış, 5 yıl cezanın yatarı 3 yıldır. Kardeşiniz, Mahkeme kararı kesinleşmeden önce 220 gün tutuklu kalmış sanırım 3 aydır da cezaevinde. yani cezasının 300 günü infaz edilmiş.


    Açık cezaevine ayrılabilmesi için cezanın 5/1 inin kapalıda geçmesi gerekiyor, yani kardeşiniz 1 yılı tamamlaması gerekiyor tahminen 2 ay sonra açığa ayrılır.


    Açık cezaevindede 1 yıl kalıp tahliyesine 1 yıl kala denetimli serbestlik kapsamında tahliye edilir.


    Kardeşiniz yaklaşık olarak 14 ay sonra tahliye olur.

    YanıtlaSil
  62. Yukarıdaki yazı hatalı yazılmış. doğrusu 2015 yıl sonudur

    YanıtlaSil
  63. Öncelikle, bu karar size tebliğ edilmedikçe kesinleşmez. Dolayısı ile infaza verilemez. Açılan bu davada ifade vermiş olmalısınız, ifade vermemiş iseniz davanız karara bağlanamaz. Ayrıca 2 yıldan az olan cezalarda HAGB uygulanır yani kakar açıklanmaz ve 5 yıl denetimle tabi tutulur 5 yıl içinde kasıtlı bir suç işlemez iseniz dava bütün neticeleri ile düşer, Açılmış olan bu dava iftira davası yani HAGB ye uygun bir dava. Anlatımda veya olayda bir noksanlık var.


    Yinede Davanın bu şekilde kesinleştiğini size ceza çıktığını varsayalım. izeleyeceğiniz 2 yol var. Birini seçeceksiniz.
    1-
    18 ay cezalar Denetimli serbestliğe tabidir. Fakat sizin yazdığınız 1 yıl 3 ay ve ek 5 ay ceza 20 ay yapıyor. yanlış yazmışsanız 18 ay toplam cezanız varsa Savcılığa teslim olup denetimli serbestlikten faydalanmak istediğinizi belirteceksiniz. Aynı gün açığa gönderilir ve ertesi gün tahliye edilirsiniz.
    Fakat cezanız 20 ay ise 1 ay 20 gün açık cezaevinde kalıp tahliyenize 12 ay kala denetimli serbestlik kapsamında tahliye edilirsiniz.


    2-
    6 yaş altı çocuğunuz olması, nedeniyle cezanızı 2 yıl erteletebilirsiniz. Bu kanuni hakkınız.


    Fakat dediğim gibi anlatımda eksiklikler var. Bana mail gönderrseniz mail adresim yukarıda site iletişimde mevcut.

    YanıtlaSil
  64. Merhabalar Cüneyt Bey çok teşekkür ediyorum yanıtladığınız için.İyi çalışmalar.Saygılar sunuyorum.

    YanıtlaSil
  65. Peki Ceza Alırsam denetimli serbestlikten yararlanabiliyomuyum

    YanıtlaSil
  66. nasıl şartlar birazdaha aydınlşatabilirmisiniz, çocuğun façası bozuldu 10 cm kadar, daha önce hiçbir suçum yok

    YanıtlaSil
  67. iyi günler Cüneyt Bey benim sözlüm 4yıl 7 ay olarak ceza aldı. 2007 de bunun 6 ay 23 gününü yattı cezası onanmış şimi ne kadarını kapalıda yatar ne kadarını açıkta yatar denetimli serbestlikten yararlanabilir mi. 4.yargı paketindeki denetimli serbestlik 5 yıla kadar olan cezalara da geçerli olarak onaylanırsa denetimli serbestlikten yararlanabilir mi

    YanıtlaSil
  68. monalısa
    merhabalar sıtenızı devamlı takıp edıyorum yardımınıza ıhtıyacım var tsekkrler...

    YanıtlaSil
  69. Merhaba
    isterseniz buraya veya admin@cekmagdurlari.com mail adresine yazabilirsiniz.
    Bilgimiz dahilinde yardımcı olmaya çalışırız

    YanıtlaSil
  70. Cüneyt abi kırık mühürden dolayı kaçak elektirik kullanımından tedaş beni savcılığa şikayet etmiş. durumum olmadığı için ödeyemediğim 1.500 tl lik elektirik borcumda var. tedaş senet imzalatıp 4 taksitte öderim diyerek elektirigi açtırdım. sonra da evden ayrıldım 1 yıldır o evde kalmıyorum. karakoldan polisler gelip eski oturduğum evden beni sormuşlar. ben şimdi başka şehirde ikamet ediyorum. karakola telefon açtım polis bana evrakın bulundugun mernis adresine gelir ve gider ifadeni verirsin dedi.
    bundan dolayı ceza alırmıyım abi ?

    YanıtlaSil
  71. Kaçak elektrik kullanma suçu 3. yargı paketinde 'karşılıksız yararlanma' suçu olarak düzenlendi yani suç olmaktan çıkarıldı fakat mühür bozma suçu aynen duruyor. karşılıksız yararlanma ise borcun ödenmesi halinde düşüyor Fakat siz senet vermişsiniz vs hukuki ihtilaf olur. Mühür bozmadan ceza alacaksınız. anladığım kadarıyla savcılığa suç duyurusunda bulunulmuş ifadeniz vereceksiniz. Dava açılacak mühür bozmadan ceza alacaksınız fakat mühür bozma, elektrik hırsızlığının unsurlarından olduğu için ceza verilse bile bu ceza ertelenecektir mühür bozma cezası 6 ay takdiri indirimlerle bu ceza 4 aya düşer ve ertelenir.

    Öncelikle savcılığa vereceğiniz ifadede kuruma senet verdiğinizi ekonomik sıkıntılar çektiğinizi kurumun zararını karşılayacağınız belirtin

    Savcı senet vermenizi hukuki ihtilaf görüp elektrik hırsızlığından dava açmayabilir.aksi durum olur da savcılık yine dava açarsa mahkeme safhası başlayacak

    Mahkeme size kurumun zararını karşılamanız konusunda uyardığında bu bedel için kuruma senet verdiğinizi kurumun zararını karşılayacağınızı ekonomik olarak sıkıntıda olduğunuzu fakat ödeyeceğiniz mutlaka belirtin. kuruma senet vermeniz bir avantaj olmuş ama savcı ve hakim ifade ve yargılama safhasında gerekli uyarıları yapacaktır merak etmeyin. Sonuç olarak cezaevine girmeyeceksiniz.

    YanıtlaSil
  72. verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim cüneyit abi

    YanıtlaSil
  73. Cüneyit abi vakit ayırıp verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim.
    Abi ben dükkan sahibine tek parça haline 15.000 tl senet vermiştim. işlerim bozuk gitti ve kirayı ödeyemeyincede 15 sene çalıştırdığım dükkandan çıktım. dükkan sahibi dükkandan çıkmadan önce senedi avukata verip dükkana icra göndermişti. icra memuru avukat ve polisler felanda gelmişti o zaman. bende komşulara rezil olmamak için 36 taksitte öderim diyerek taahüd vermiştim. ödenemeyen 4. taksitten sonra avukat taahüdü ihlal davası açtı. 8 ay önce taahüdü ihlalden mahkemem oldu ve 3. mahkemede "ceza tertibine yer yoktur, kesinleşmedi " diye karar verdi. geçen gün mahkeme kalemine telefon açtım itiraz da edilmemiş.
    Abı sorum şu ki avukat tekrar bu dosya ile ilgili taahüdü ihlal davası açabilir mi ? eğer açarsa lehime verilen bu ilk kararı kullana bilirmiyim ?

    YanıtlaSil
  74. Cüneyit abi öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
    Abi ben dükkan sahibine tek parça 15.000 liralık senet vermiştim. işlerim bozuk gidince kirayı ödeyemez hale geldim ve 15 sene oturduğum dükkanı, dükkan sahibinin de zoruyla kapatmak zorunda kaldım.
    Dükkanı kapatmadan önce dükkan sahibi seneti avukata vermiş. avukat da hemen hiçbir uyarı yazısı göndermeden polislerle beraber hacize geldi. bende etrafa rezil mahçup olmamak için taahüd verip 15.000 lirayı 36 ayda ödemde kaydıyla imza attım. tabi dükkanı kapatıp işsiz de kalınca taksitleri ödeyemedim.
    Avukat 4. taksitten sonra taahüdü ihlal davası açtı. 6 ay önce de 3. mahkeme de "ceza tertibine yer yoktur. kesinleşmedi" kararı verdi. mahkeme kalemini aradım itiraz da edilmemiş. e-devletten ve vatandaş portaldan dosya hala düşmemiş görülüyor.
    Cüneyit abi sorum şu ki avukat bu dosyayla ilgili tekrar bana taahüdü ihlal davası açabilir mi ?

    YanıtlaSil
  75. ödenmeyen taksit için şikayet süresi 3 ay, 36 ay taksit sonu ne zaman hangi tarihte bitiyor bilmiyorum Avukat vadesi gelmiş ödenmemiş ve şikayet süresi 3 ayı geçmemiş olan başka taksitler için şikayetçi olabilir.


    Fakat mahkeme ceza tertibine yer olmadığı kararı vermişse Taahhütte bir eksiklik bir yanlışlık var hatalı düzenlenmiştir çünkü verilen taahhütte yer alan küçük bir hata verilen taahhüdü geçersiz kılar. Bu mahkeme kararını bir şekilde edinin olaki başka bir icra ceza mahkemesine dava açıldı mahkemeye bu evrağı sunarsınız, küçükte olsa bu bir ihtimal oalbilir ma avukatın masraf edip tekrar dava açacağını sanmıyorum.


    e-devlette gözükmesinin nedeni bu kararın size tebliğ edilmemiş olması bu nedenle kesinleşmiyor haliyle açık. Mahkeme kalemine gidin beraat kararını alın hem tebliğ edilmiş olur hemde elinizde örnek karar olmuş olur.

    YanıtlaSil
  76. merhaba benim nişanlımın yatarı 20 ay olacak şekilde ceza aldı 8 ay sonra tahliye olacak açıktan liseyi bitiriyor. kpss sınavına hazırlanıyor adam yaralamadan ceza aldı acaba devlet memurluğuna başvurabilir mi

    YanıtlaSil
  77. 657 sayılı yasanın 48.maddesinde, Devlet memuru olmanın genel ve özel şartları belirtilmiştir.

    Bu şartlar arasında yasanın 48/A-5.maddesinde “(23/01/2008-5728 S.K./317.mad) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkum olmamış olması gerekir.

    YanıtlaSil
  78. yani başvuramaz diyorsunuz teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  79. bu konuyla ilgili herhangi bir çıkar yol yok mu Cüneyt bey

    YanıtlaSil
  80. iyi günler Cüneyt Bey benim sözlüm 4yıl 7 ay olarak ceza aldı. 2007 de bunun 6 ay 23 gününü yattı cezası onanmış şimi ne kadarını kapalıda yatar ne kadarını açıkta yatar denetimli serbestlikten yararlanabilir mi. 4.yargı paketindeki denetimli serbestlik 5 yıla kadar olan cezalara da geçerli olarak onaylanırsa denetimli serbestlikten yararlanabilir mi

    YanıtlaSil
  81. iyi günler Cüneyt Bey benim sözlüm 4yıl 7 ay olarak ceza aldı. 2007 de bunun 6 ay 23 gününü yattı cezası onanmış şimi ne kadarını kapalıda yatar ne kadarını açıkta yatar denetimli serbestlikten yararlanabilir mi. 4.yargı paketindeki denetimli serbestlik 5 yıla kadar olan cezalara da geçerli olarak onaylanırsa denetimli serbestlikten yararlanabilir mi

    YanıtlaSil
  82. 4 yıl 7 ay cezanın yatarı 3 yıl 20 gündür, bunun 6 ay 23 günü infaz edilmişse 30 ay yatar cezası var demektir.

    Açık cezaevine ayrılabilmek için cezanın 5/1 inin kapalı cezaevinde geçmesi gerekmektedir 4 yıl 7 ac ceza için 11 ay kapalıda geçmesi gerekmekte bunun 6 ay 23 günü kapalıda geçtiği için 4 ay 7 günün daha kapalıda geçmesi gerekiyor sözlünüz ilk önce kapalıya alınacak 4 ay 7 gün sonra açık cezaevi için hak kazanmış olacak.

    Açık cezaevinde ise aşağı yukarı 14 ay kalacak ve şartlı tahliyesine 12 ay kala denetimli serbestlik kapsamında tahliye edilecek

    Kapalı ve Açık cezaevinde toplam yatacağı miktar 18 aydır.

    YanıtlaSil
  83. çok çok teşekkür ederim Cüneyt Bey, bir tane daha sorum olacaktı size acaba şimdi 4.yargı paketindeki denetimli serbestlik onaylanırsa yani 5 yıllık cezalarada uygulanırsa açık cezaevinde yatar mı yine yani direk 4 ay 7 gün yatıp çıkar mı yoksa herhalükarda 18 ay mı yatarı

    YanıtlaSil
  84. Her durumda yatarı 18 ay Bu durumu değiştirecek her hangi bir pakette yok fakat bu günlerde Genel af söylemleri var. Genel af çıkarsa ancak o zaman

    YanıtlaSil
  85. Adli para cezasından dolayı 3.000.TL. borç ödenmemiştir.Ödenmediği için günlük 20,00.TL'den hapse çevrilmiş olup,şahıs 78 yaşındadır.Yaştan dolayı hapse girip girmeyeceği konusunda bilgilendirirseniz.

    YanıtlaSil
  86. tamam çok çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için iyi günler tekrar

    YanıtlaSil
  87. Adli para cezalarından çevrilen hapis cezaları, tazyik hapsi kapsamındadır ve herhangi bir erteleme koşullu salıverilmeye tabi değildir 3 bin lira Adli Para cezası 150 gün (5 ay) hapis cezasıdır ve doğrudan denetimli serbestlikten faydalanabilir. Savcılığa müracaat edecek ve denetimli serbestlikten faydalanmak istediğini belirtecek. 5 ay boyunca denetimli serbestlik şubesinin takdirine göre örneğin haftada bir gün karakola yada denetimli serbestlik şube müdürlüğüne gidip imza atacak ve infaz bu şekilde tamamlanmış olacak.

    YanıtlaSil
  88. Cüneyt Bey iyi akşamlar kusura bakmayın sizi yine rahatsız ediyorum ama Başbakanımızın yaptığı açıklamaya göre genel af yok diyor, sadece siyasi suçtan ve örgütsel suçtan girenler bu çıkan aftan yararlanır diye açıklama yaptı acaba bu çıkacak olan af genel af olmazsa benim sözlüm yararlanabilir mi bu aftan size daha önce buradan sözlümün aldığı cezayı yazmıştım. çıkacak olan af genel af olarak çıkmazsa da yararlanabilir mi acaba.

    YanıtlaSil
  89. Cüneyt Bey iyi akşamlar sizi yine rahatsız ediyorum ama daha önce size sözlümün aldığı ceza hakkında yazmıştım. Şuan gündemde olan genel af onaylanırsa ceza yatmaz demiştiniz Başbakanımızın açıkladığına göre çıkacak olan af genel af değilmiş ve sadece siyasi suçtan ve örgütsel suçtan yargılananlar yararlanabilecekmiş bu konuda avukat olarak bir bilginiz var mı acaba bu çıkacak olan aftan benim sözlüm de yararlanabilir mi

    YanıtlaSil
  90. Cüneyt Bey iyi akşamlar sizi yine rahatsız ediyorum ama daha önce size sözlümün aldığı ceza hakkında yazmıştım. Şuan gündemde olan genel af onaylanırsa ceza yatmaz demiştiniz Başbakanımızın açıkladığına göre çıkacak olan af genel af değilmiş ve sadece siyasi suçtan ve örgütsel suçtan yargılananlar yararlanabilecekmiş bu konuda avukat olarak bir bilginiz var mı acaba bu çıkacak olan aftan benim sözlüm de yararlanabilir mi

    YanıtlaSil
  91. Lütfen sorumu yayınlar mısınız?
    Cüneyt Bey iyi akşamlar sizi yine rahatsız ediyorum ama daha önce size sözlümün aldığı ceza hakkında yazmıştım. Şuan gündemde olan genel af onaylanırsa ceza yatmaz demiştiniz Başbakanımızın açıkladığına göre çıkacak olan af genel af değilmiş ve sadece siyasi suçtan ve örgütsel suçtan yargılananlar yararlanabilecekmiş bu konuda avukat olarak bir bilginiz var mı acaba bu çıkacak olan aftan benim sözlüm de yararlanabilir mi

    YanıtlaSil
  92. ii geceler Cüneyt bey.eşim denetimli serbestlikten yararlanıyodu fakat denetiminin bitmesine 10gün kala suça karıştı.mahkeme dewam ediyo ama eşim şuan kapalı cezaewinde.infazdakiler denetimli olan 2 dosyayı yaktıklarını sölediler.1yıl 3ay ve 6ay olmak üzere 2dosyayı birleştirip yatarını yatıcak dediler.yani bu durumda 21ayın yatarınımı yatacak yoksa denetimi yaktıkları için 21ayın tamamınımı yatacak.ayrıca mahkeme hala dewam ediyosa denetimi yakma durumu olabilirmiki.cezaewinden aldığım belgede ise 2006daki tehdit suçundan dolayı cezası 6ay diyo.yani kafam karıştı.bu anlattıklarımdan yola çıkarak ne kadar yatar acaba.yardımcı olursanız sevinirim.şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  93. Dsi Ahmet Sönmez29 Kasım 2013 00:54

    merhabalar cüneyit bey ne olur allah rızası için cvp verin ben 2 asliyede yargılandım yargılanmamın sebebi devlet hastenesindeki pansumancı ile aramızda çıkan sözlü tartışma benim ona bıçak çekmem ve onun bana makas çekmesi ama aracılar araya girdi ikimizdede herhangi ufak bişey yok yalnız hakim bana 10 ay hapis cezası verdi ve benim daha öncede bi polis memuruyla olan sözlü tartışmamdan dolayı 5 yıl infazım vardı bunun 2 yılı gitti yani infazımı yaktım ben denetimli serbeslikden yararlanabilirbiyim yatarmıyım ayrıca sevk maddeleri : tck nın 106/2.a 53/1 54/1 maddelerince Ahmet sönmez allah razı olsun

    YanıtlaSil
  94. Dsi Ahmet Sönmez29 Kasım 2013 00:56

    Dsi Ahmet Sönmez
    • bir dakika önce

    +

    Sil
    Uygunsuz olarak işaretle
    merhabalar cüneyit bey ne olur allah rızası için cvp verin ben 2 asliyede yargılandım yargılanmamın sebebi devlet hastenesindeki pansumancı ile aramızda çıkan sözlü tartışma benim ona bıçak çekmem ve onun bana makas çekmesi ama aracılar araya girdi ikimizdede herhangi ufak bişey yok yalnız hakim bana 10 ay hapis cezası verdi ve benim daha öncede bi polis memuruyla olan sözlü tartışmamdan dolayı 5 yıl infazım vardı bunun 2 yılı gitti yani infazımı yaktım ben denetimli serbeslikden yararlanabilirbiyim yatarmıyım ayrıca sevk maddeleri : tck nın 106/2.a 53/1 54/1 maddelerince Ahmet sönmez allah razı olsun

    YanıtlaSil
  95. Dsi Ahmet Sönmez29 Kasım 2013 01:01

    Dsi Ahmet Sönmez
    • bir dakika önce

    +

    Sil
    Uygunsuz olarak işaretle
    merhabalar cüneyit bey ne olur allah rızası için cvp verin ben 2 asliyede yargılandım yargılanmamın sebebi devlet hastenesindeki pansumancı ile aramızda çıkan sözlü tartışma benim ona bıçak çekmem ve onun bana makas çekmesi ama aracılar araya girdi ikimizdede herhangi ufak bişey yok yalnız hakim bana 10 ay hapis cezası verdi ve benim daha öncede bi polis memuruyla olan sözlü tartışmamdan dolayı 5 yıl infazım vardı bunun 2 yılı gitti yani infazımı yaktım ben denetimli serbeslikden yararlanabilirbiyim yatarmıyım ayrıca sevk maddeleri : tck nın 106/2.a 53/1 54/1 maddelerince Ahmet sönmez allah razı olsun

    YanıtlaSil
  96. Merhaba
    kararları temyize göndereceksiniz.


    polis memuruyla sözlü tartışmada HAGB aldınız sanırım. sözlü tartışmada 5 yıl infaz olmaz, 5 yıl denetim süreniz vardı sanırım bu karar açıklanacak, bu kararı da temyiz edeceksiniz.. Denetimliden faydalanırsınız da polisle tartışmadan ne kadar ceza aldınız?

    YanıtlaSil
  97. Mahkeme kesinleşmesi gerekir, şu anda denetimlide geçecek olan süreyi cezaevinde geçiriyor.

    YanıtlaSil
  98. Zaten genel af diye bir şey söz konusu olmaz, başbakanın bahsettiği konu devlete karşı işlenmiş olan suçlarda af getiririz. Bunun anlamı suç işleyenden kişilerin şikayetçi olmaması yanı davanın bir kamu davası olması zarar görenin sadece devlet olması yani sahte fatura, vergi suçları, sahte kimlik, devlet aleyhine örgütlü suçlar vs vs,

    YanıtlaSil
  99. 20 ay cezanın yatarı suç tarihi 2005 den önce olduğu için 8 aydır, para cezası ise 5 ay cezadır eğer bu para cezasında suç tarihi 2005 den önce ise bunada 5/2 uygulanır. 2005 tarihinden önce para cezaları hapse çevrilenlerde de yatar 5/2 hesaplanıyor. 2 ay yatar yapar toplamda 10 ay yatar cezanız var, denetimliğe doğrudan hak kazanıyorsunuz cezaevine alınır aynı gün tahliye edilebilirsiniz, iş yoğunluğu fazla ise bu bir kaç gün sürebilir.

    Eğer para cezasında suç tarihi 2005 den sonra ise ve 20 TL den 150 gün hapis cezasına çevrilmiş ise bunun yatarı 150 gündür. 2005 yılından sonra verilen para cezalarında ceza indirimi yoktur.

    Toplamda 13 ay yatar ceza olur, 1 ay açık cezaevinde yatar denetimli serbestlikten yararlanırsınız

    YanıtlaSil
  100. Doğrudan adli para cezası ise günlüğü 100 TL
    Gün para cezasıysa günlüğü 20 TL

    YanıtlaSil
  101. cüneyt bey lütfen cevap verin benim eşim 1 ay önce esrar kaçakçılığından yakalandı o dn cevap verina yararlanacakmı lütfe

    YanıtlaSil
  102. cüneyt bey benim eşim bir ay önce esrardan yakalandı 4. yargı paketinden yararlanacakmı

    YanıtlaSil
  103. ben teslim oldum denizli açık kadın cezaevine yarın gireceğim 10 günlük sürem doldu iş yerimin kirasını elden ödediğim için bankaya yatırmadığım sebepten beni icra ya verdi bütün eşyalarıma el koydu ve çıkardı taahütlerimi yerine getiremiyorum çocuğum ve eşim perişan bizlere bir af varmı allah herkezin yardımcısı olsun

    YanıtlaSil
  104. ben teslim oldum denizli açık kadın cezaevine yarın gireceğim 10 günlük sürem doldu iş yerimin kirasını elden ödediğim için bankaya yatırmadığım sebepten beni icra ya verdi bütün eşyalarıma el koydu ve çıkardı taahütlerimi yerine getiremiyorum çocuğum ve eşim perişan bizlere bir af varmı allah herkezin yardımcısı olsun ben bir bayanım AYDIN.

    YanıtlaSil
  105. slm arkadaşlar bi soru hakkında cevab almak iltiyorum nişanlım cezaevinde ve günün bitmesine 1 ay kalşdı ama bide para cezası var 3 milyar onu ödemezse 5 ay da yatacak acaba onu çıktıktan sonra ödese olurmu lütfen cevabınızı bekliorum

    YanıtlaSil
  106. Taksirli suçlarda 5 yıla kadar olan mahkumiyetlerde doğrudan açık cezaevine gönderilme şartı var. Doğrudan açığa gönderilirsiniz.


    Savcılık tarafından size çağrı kağıdı gönderilecek ve tebliğ tarihinden itibaren 10 gün içinde savcılığa gelmeniz istenecektir. Bu çağrı üzerine savcılığa gidip erteleme talebinde bulunabilirsiniz. Savcılık bu talebi inceleyecek ve şartlarınız uygun görürse cezayı erteleyecektir. Bu tamamen şartlarınıza bağlı, iş, ekonomik nedenler, şu anda cezaevine girmeniz durumunda aile, iş hayatını telafisi imkansız bir zarara uğradığı düşünüldüğünde cezanızı 1 yıl ve 1 yıl akabinde 1 yıl daha olmak üzere erteleyebilecektir.


    Erteleme başvurunuz kabul görmediği taktirde tarafınıza 10 gün içinde, savcılığa bağlı veya en yakın açık cezaevine teslim olmanız için EK1 belgesi verilecektir. Siz bu 10 günlük süre içinde EK1 belgesinde belirtilen açık cezaevine teslim olabilir yada teslim olmak istediğiniz herhangi bir ildeki açık cezaevine gider ve o ildeki açık cezaevine teslim olmayı tercih edebilirsiniz.


    Savcılık tarafından tarafınıza çağrı kağıdı gönderilmeden hakkınızda yakalama kararı çıkartılmaz, adresinizde bulunmamanız veya taşınmış olmanız durumunda yakalama kararı çıkarılır yakalandığınız taktirde ise 10 gün içinde belirtilen açık cezaevine teslim olmanız için süre verilir.

    YanıtlaSil
  107. Gelen kağıt ne kağıdı? Onanma yargıtayda olur yani temyizde. Size gelen mahkeme kararıdır, tebligat aldığınızda 7 gün içinde temyiz hakkınız var. Hangi suçtan dolayı ceza aldınız

    YanıtlaSil
  108. Cümeyt bey ben 1 sene 2 ay ve 2 sene 4 ay ceza aldım cezam birleştirildi ve toplmda 42 ay cezam var yakalama cıkarmıslar kapalıda kaç ay yatarım ve nasıl teslım olucam polıs evdenmı alıcak toplamda kaç ay yatıcam

    YanıtlaSil
  109. Cvp verirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  110. Cezalarınız içtima edilir ve cezaevinde yatar tutarınız 2 yıl 4 ay.
    8 ay 10 gün kapalı cezaevinde kalır açık cezaevine çıkmaya hak kazanırsınız. 2015 yıl sonu itibari ile 12 ay cezanız kalırsa denetimli serbestlik kapsamında tahliye edilirsiniz. Yani en geç 2014 ün 8. ayına kadar teslim olmalısınız ki 2015 yıl sonu itibari ile 12 ay cezanız kalsın ve denetimli serbestlikten faydalanabilesiniz.


    Bu gün teslim olursanız 8 ay 10 gün kapalıda kalacak, açık cezaevinde ise 7 ay 20 gün kalıp denettimli kapsamında tahliye olursunuz toplamda cezaevinde 1 yıl 4 ay yatarsınız. 2015 nisan ayında tahliye edilirsiniz


    Yakalama çıkmış ise kolluk güçleri evinize gelebilir sizi alabilir veya bir uygulamaya takılabilirsiniz. Dilerseniz Adliyeye gider savcılığa müracaat edebilir yani teslim olabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  111. selamlar cuneyt bey 15 ay cezam var ceza evıne gırmeden gırsem bıle 1 gun ıcerısınde ıyı halkararı almak ıcın denetımlı serbestlikten yarallana bılıyormuyum sucum kasten yaralama teşekk

    YanıtlaSil
  112. Cüneyt bey benim suç tarihim 2006 yılı aradan 7 yıl geçti ben hiç bir suca karısmadim ilk sucumda aldıgım ceza 1 yıl 2 ay ve 2 sene 4 ay toplam 42 ay infazı durduramadık yargıtaya tekrardan dilekce gonderdık bozulması ıcın ben teslim olduktan sonra bu dılekceden bısey cıkarmı acba

    YanıtlaSil
  113. Cüneyt bey benim suç tarihim 2006 yılı aradan 7 yıl geçti ben hiç bir suca karısmadim ilk sucumda aldıgım ceza 1 yıl 2 ay ve 2 sene 4 ay toplam 42 ay infazı durduramadık yargıtaya tekrardan dilekce gonderdık bozulması ıcın ben teslim olduktan sonra bu dılekceden bısey cıkarmı acba

    YanıtlaSil
  114. merhaba cüneyt bey daha önce 6 ay cezam geldi denetimli serbestlikten faydalandım yalnız denetimli serbestligim esnasında zorlama hapis cezam geldi bu gelen zorlama hapis cezası denetimli serbestligimi yaktı 4 ay cezaevinde yattım daha yeni tahliye oldum fakat baska bir cezam daha geldi yine 6 ay tekrardan denetimli serbestlikten yararlanabilirmiyim? 10 gün teslim olma süremi doldurdum şuanda kaçak durumdayım

    YanıtlaSil
  115. selam cüneyit abi ben daha önce 1991 de ceza almıştım gasptan 16sene8 ay ve bu cezamı yatmıştım 2008 de benim infazımda dolmuştu sanırsam ve şuanda 2010 yılında hiç alakam olmadıgı halde bi hırsızlık sucundan hakim 1 sene 2 ay ceza vermiş..ben yargıtaya verdim ve daha dün yargıyay kararı elime gecti cezayı onaylamış.şimdi beni evden alırlarmı yada kendimi teslim olacam bazılarına sordum infaz hakiminden kagıt gelecek dediler ve benim bu cezam ertelene bilirmi %49 özürlü raporum var ve bu denetimli serbeslikten yaralanırmıyım şimdiden allah razı olsun bizlere yardımcı oluyonuz

    YanıtlaSil
  116. cüneyit bey bana gelen onandı kararında güvenlik tedbirlerinin uygulanmamasına diye bi sart koymuşlar.143/1,35/2,53/1-a,b,c,d,e bu madeler ne anlam tasıyo ben bu durumda denetimli yasadan yararlanammı

    YanıtlaSil
  117. Cüneyt bey merhaba , Dayımın açık cezaevinde 3 ayı kalmış durumda . Yeni yargı paketi ile bu tarih öne çekilebilir mi ? Lütfen cevap verin .Teşekkürler

    YanıtlaSil
  118. iyi akşamlar avukat bey.amcam nisan 2012 de bir trafik kazası geçirdi olay yerinde bir ölü vardı ve yaralılar.dğer şoför kazadan aylar sonra öldü raporunda kazaya bağlı ölüm yazıldı.ancak karşı tarafın çocukları ve avukat raporlarda keşiflerde hep oynama yaptılr %100 suçlu görüldü.taksirli ölüme ve yaralamaya sebep vermekten yargılanıyor.kaza ilk olduğunda tam 1 ay hapis yattı.2 mahkeme yapıldı bugün itiraz ettiler ama hakim itirazı kabul etmemiş cezasınıda açıklamamış 10 gün sonraya ertelemiş cezayı açıklamayı.kaza başka bi ilde oldu tatil dönüşü ve mahkemeler orada görülüyor..Neden bu kadar kısa süre ertelemiş olabilir ve ne kadar ceza
    alır??cevaplarsanız çok memnun olurum..

    YanıtlaSil
  119. ben kagııııtı elime gc aldım enişte oglunun yuzunden beni hırsızlıkla suçladı
    davası olduk sonra bana caldın dedigi seyleri evinden buluyor sonra şikayetini geri alıyor ama kamu dava acıyor davadan 1 sene ceza almısım gelen kayıtta temmiz istenmis ama 1 ay sonra aldım kagıtı suanda geeln kagıtta 1 sene ceza var ne yapabilirim cuneyt bey

    YanıtlaSil
  120. slm cuneyt bey ben gelen kagıtı gec aldım elime 1 ay sonra gecti temmiz kagıtı szu hırsızlıkla suclandım enişte oglunun yuuuzunden bana sen aldım eşyaları dedi sonra evden buluyorlar şikayetini geri alıyor ama kamu bana dava acıyor ve ceza veriyor 1 sene
    temmiz edemedim kagıtı gununden dolayı ne yapabilirim suanda hiç bisey yapamam diiiimi

    YanıtlaSil
  121. Şimdi söyle anlatym
    eşım daha önce bır suc ıslemış hukmun acklnmasnn gerı bırakılması
    uygulanmış 2yıldan baslyo ceza sonra sonuç olarak 5ay 12gün
    cezalandrlmsna yazıyo

    Şmdi baska bi suçtan 5yıl aldı 13 aydır
    ıcerde 3ay snra açıkta ne olur diğer ceza nelur
    rica etsem cevaplarmısınız

    YanıtlaSil
  122. mrbalar ben salih daha önce ceza evinde yattım 2 sene 1 ay ceza almıstım eski yasa oldugu için eski yasadan yattım polisle kavgamdan dolayı infazın yanmıs 1 sene ceza geldi bu cezayı eski yasadanmı yatarım yeni yasadanmı yatarım

    YanıtlaSil
  123. slm hayırlı aksamlar cuneyt bey kagıt gelmis elimöe gecmedi benim ama cezam onaylanmıs tembiz hakkım varmı yinede
    benim yokmuu cezayı yatacakmıyım

    YanıtlaSil
  124. slm hayırlı aksamlar ben kagıtı almadım geç elime ulastı kagır bana ceza onanmıs diyor yinede temize yollaya bilirmiyim ggggecmi oldu artık cezayı yatacakmıyız

    YanıtlaSil
  125. slm cuney bey
    ben daha önce ceza evinde yattım eski yasadan 2 sene 1 ay ceza aldım 10 ay kadar yattım şimdi infazım yanmıs ve 1 sene ceza almısım ben kaç ay yatarım eski yasadanmı yeni yasadanmı yatarım yardımcı olursanız seviinirim

    YanıtlaSil
  126. mrb cüneyrt bey

    ben eski cezadan 2 sene 1 ay ceza aldım ve 10 ay kadar yattım bu dosyanın infazı yanmıs 1 sene ceza geldi bunun kaç ayını yatrım yeni yasadanmı eski yasadanmı yatarım yardımcı olursanız seviiinirim hayırlı aksamlar

    YanıtlaSil
  127. Hasan Kızıldağ18 Aralık 2013 15:24

    Cüneyt bey iyi günler. Benim taksirli bir trafik kazasından 4 yıl 10 ay 4 gün cezam bulunmakta. Dosya sorgulamada Yargıtay tarafından onanmış görünmektedir. (15 gün gibi bir süre geçmiş. )


    1. dosyanın elime ulaşmama ihtimalini düşünerek nereden takip edebilirim .Örneğin cumhuriyet infaz savcılığına gittim net bir cevap alamadım.
    Dosya elime ulaştıktan 10 gün içinde başvurursam direk açık ceza evi ve geçici süre cezanın ertelenmesi haklarımı da kullanmak isteğindeyim.


    2. Geçici Ceza erteleme hakkım 4 yargı paketinden sonra beni de kapsamaya başlamış. Geçerli iş ve özel olmak üzere bana göre haklı sebeplerim bulunmakta savcılığın genel olarak bu ertelemedeki tutumu olumlu mu olmakta.
    3. Yakalanma emri çıkmadan savcılığa başvura bilirsem direk açık ceza evi hakkım için tebligatın posta yolunu beklemeden elden alma şansım olur
    mu.
    4. Teslim olmak istediğim açık ceza evini kendim seçebiliyor-muyum.


    Şimdiden ilginiz için teşekkür ediyorum.


    iyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
  128. merhabalar cüneyt bey aynı dosyada 4 farklı suctan ceza aldım 9 bin tl tutarında bunun 3 bin lirasını ödedim geriye kalan 6 bin tlyi ödemedim taksit olarak ödüyordum yatrmadım buda 330 gün yapıo denetimli serbestlkten yararlanırmıyım

    YanıtlaSil
  129. Öncelikle ilgilenip cevap verdiğiniz için teşekkür ederim cüneyt bey.babam cezaevine gireli bu gün tam 60gün oldu.ne zaman çıkar ceza evinde.kaç gün daha yatmasi gerekiyor?

    YanıtlaSil
  130. Mustafa Gürbüz18 Aralık 2013 16:11

    6 ay açık cezaevinde kalma şartı kalktı mı acaba ?

    YanıtlaSil
  131. Denetimli serbestlikten yararlanır.

    YanıtlaSil
  132. Kolay gelsin.benim babam basit yaralama suçundan 1yil 2 ay bir gün ceza aldii.müddetnamesi henüz gelmemiş.2eylül 2013 de ceza evine girdi.ne kadar yatar?denetimli serbestlikten yararlanabîlir mi?

    YanıtlaSil
  133. Evet, iyi hal kararı ve infaz hakimliğinin denetimli serbestlik kararı bu aynı günde olabilir 3 gün beklemenizde gerekebilir fakat genel olarak 24 saat içerisinde karar çıkıyor

    YanıtlaSil
  134. Karar kesinleşmiş ise yapacak bir şey yok, savcılığa gidip denetimli serbestlikten yararlanmak istediğinizi belirteceksiniz 1 gün açık cezaevinde kalır denetimli serbestlik kapsamında tahliye edilirsiniz

    YanıtlaSil
  135. hemen gelmez. 1 ila 2 ay bir süreniz var

    YanıtlaSil
  136. hayır, sadece denetimli şb müdürlüğüne her hafta gidip imza atıyorsunuz veya yerleşim yerinizdeki en yakın karakola

    YanıtlaSil
  137. çok tşr ederim cüneyit abi denetimli ceza adli kurumda calısarakmı ödeniyo ve kesin bu yasadan yaralanırmıyım hayırlı calısmalar

    YanıtlaSil
  138. bide abi infaz savcılıgından kagıt hemen gelirmi onay kararı yeni geldi daha

    YanıtlaSil
  139. tşr ederim cüneyit abi bu denetimli serbeslikmte calısacamı bi yerde

    YanıtlaSil
  140. 2 sene 1 ay ceza miktarı açısından doğrudan açık cezaevinde çektirilir 2 sene 1 ay cezanın yatar tutarı 16 ay 10 gündür. Açık cezaevinde 4 ay yatar ve tahliyenize 1 yıl kaldığında denetimli serbestlik kapsamında tahliye edilirsiniz.

    YanıtlaSil
  141. cevabı yazdım alt sıralarda okursan

    YanıtlaSil
  142. Olabilir de fakat infaza ilişkin yeni yargı paketinin meclise gelmesi kanunlaşması 3 aydan fazla sürer yani sizin işinize yaramaz

    YanıtlaSil
  143. suç ve işlenmiş olan suçun teşebbüs aşamasında kaldığından dolayı, hakların kısıtlanması ile ilgili, vesayet altı, devlet memurluğu oy kullanma hakkı gibi kıstlayacı tedbirler hakkınızda uygulanmıyor

    YanıtlaSil
  144. cezayı 1 yıl ertelebilirsiniz veya bu cezayı denetimli serbestlik kapsamında dışarıda infaz edebilirsiniz. Her durumda bu ceza miktarı açısından denetimli serbestlik kapsamında kalıyor. Size tebligat gelecek yani savcılıktan çağrı kağıdı savcılığa gidip ister erteleme ister denetimli serbestlik tercih sizin

    YanıtlaSil
  145. faydalanabilirsiniz. fakat 10 günlük teslim olma süreyi kaçırdığınız için, açığa ayrılabilmek için kapalıda 5/1 ini yatmanız gerekir buda 1 ay 6 gün yapar,

    YanıtlaSil
  146. kararı açıklamak için. mahkemenin takdiri bir şey söylemek tahminde bulunmak zor. savcı hangi maddelerden ceza istemiş vs. bunu bilmek gerekir

    YanıtlaSil
  147. dava dosyasının içeriğini bilmeden bir şey söylemek zor. ama yargıtay onamış ise bozdurmak zor. Belli olmaz ama her durumda cezaevinde 1 yıl yatar tahliye olursunuz

    YanıtlaSil
  148. 5 yıl cezanın yatarı 3 yıl 13 ay yatmış daha 2 yıl daha cezası var. 5 ay cezanın akibetini şimdiden düşünmek için erken

    YanıtlaSil
  149. Karar kesinleşmiş ise veya tebligatı almadım vs şikayetinde bulunursunuz tebligat bana yapılmadı kanun yolu haklarım engellendi vs bundan bir şey çıkmaz ise yapacak bir şey yok, savcılığa gidip denetimli serbestlikten yararlanmak istediğinizi belirteceksiniz 1 gün açık cezaevinde kalır denetimli serbestlik kapsamında tahliye edilirsiniz

    YanıtlaSil
  150. merhaba cüneyt abi 2011 yılında kasten yaralama yağmalama ve hırsızlık suçlarından cezam vardı bugun onay geldi avukatın dediğine göre sadece yaralamadan 2 sene 1 ay ceza almışım diğerleri paraya çevrilmiş bu 2 sene 1 ay denetimliden nasıl yararlanabilirim avukatım bişey anlatamıyor pişmanım böle avukatım olduguna sizi önerdiler yardımcı olursanız sevinirim allah razı olsun şimdiden öğrenmek istediğim 2 sene 1 ay cezayı yatarmıyım denetimli serberstlikten yararlanabilirmiyim yoksa gidip yatıyımmı kaç ay kapalıda dururum saolun

    YanıtlaSil
  151. CÜNEYİT ABİ CEVABINI SABIRSIZLIKLA BEKLIYORUM PSOLOJİM COK KÖTÜ KENDİME ZARAR VERME ASAMASINDAYIM ABİ

    YanıtlaSil