Taahhüdü mü? Özgürlüğü mü İhlal?

Eyüp Yılmaz Taahhüdü ihlal, çek kanunu, Çek Mağdurları, Ev haczi, ev eşyalarının haczi. 80 yıldır yürürlükte olan İcra İflas Kanunu borçlunun evinin talan edilmesine yol açıyordu, ev eşya hacizleri ile esasen aileler mağdur
80 yıldır yürürlükte olan İcra İflas Kanunu borçlunun evinin talan edilmesine yol açıyordu, ev eşya hacizleri ile esasen aileler mağdur ediliyor. Evine haciz gelip, eşyaları kaldırılan insanlarımız içinde intihar edenler, cinnet geçirenler kendisi ya da yakınlarına zarar verenler vardı.

Binlerce baba, eş ve çocuklarına karşı borcu sebebiyle evinden eşya kaldırılmasına neden olma mahcubiyeti yaşıyor, evinden eşya kaldırılan babalar, eşi ve çocukları karşısında saygınlığını kaybettiği gibi toplum karşısında da statü kaybına uğruyordu. İcra takibinin mağduru, bu duruma neden olan kişi değil, biçare eş ve çocukları olmaktadır. Evden eşya kaldırmak veya iş yerinde üretimi engelleyecek makinelerin haciz edilmesi yerinden sökülmesi adeta bir şantaja dönüşmüş durumdaydı..

2012 yılında icra iflas kanununda yapılan değişiklikle ev eşyalarının haczine sınırlama getirilmiştir. Fakat ev veya iş yeri eşyalarının acımasızca sürdüğü günlerden kalan icra iflas kanunu 340. maddeye istinaden verilmiş ödeme taahhütleri vardır ve bunlar yerine getirilmediği için binlerce insan taahhüdü ihlal hapis cezalarıyla karşı karşıyadır.

Bildiğiniz gibi Türk milletinin, içerisinde bulunduğu ekonomik zor durumu konu komşuya, eşe dosta duyurmamak, saklamak gibi bir hassasiyeti bulunmaktadır, bu zor durum onlara açışından bir utanç kaynağıdır.

Bu nedenle, ödeyemediği borcundan dolayı konuyu erteleyebilmek, eşyasının haczedilmesini engelleyebilmek ya da zamanla öderim inşAllah niyeti ile gerek evlerine ya da işyerlerine gelen icra memurları önünde gerekse Avukatların tahsilat baskısı nedeniyle icra dairelerinde ödeme Taahhüdünde bulunuyorlar. Esasen bu hapis cezasıyla karşı karşıya kalanların büyük çoğunluğu ev hanımlarıdır. Aile reisinin bir şekilde doğmuş olan borcundan dolayı eve haciz gelmekte, çvre ve cocuklarına karşı mahcubiyet yaşayan evin hanımına bu baskı altında taahhüt imzalatmakta ve ödenmeyen bu taahhüt sonucu evin hanımı, anne cezaevine girmektedir. Bu hem hukuksal boyutta hem de vicdanen kabul edilemez bir vakadır. Kaldı ki bir çok ev hanımın bu taahhüdün yerine getirilemediği zaman hapis cezası ile karşı karşıya kalacağından haberi yoktur.

Toplumun çok büyük bir kesiminin, ödeyemediği kredi kartı, banka kredisi, senet, çek borcu ile ilgili ödeme Taahhüdü bulunmakta ve ödeme gücü olmadığından hapis cezası almış durumda ya da almak üzeredir.

Tarımla, hayvancılıkla uğraşan kimi Annelerimiz, efendilerimiz banka borçları, tohum ve yem borçlarını ödeyememiş, banka avukatlarının haciz uygulaması ile karşı karşıya kalmıştır. Küçük ilçelerde, köylerde yaşayan bu insanlarımızın icra iflas kanununu bilmelerini bekleyemeyiz. Avukatın, Haciz yapmayalım siz bize bunu taksitlerle ödeyin teklifine hemen razı olmakta ve sözleşmeyi imzalamaktadır. Taksitlerin aksaması halinde 3 ay bir hapis cezası alacağından bi haberdir.

Ne yazık ki icra memurlarımız bile bu yaptırımın olduğunu, borçluya izah etmemektedir.
Sonuç olarak, 3 aylık hapis cezası alan ve kolluk kuvvetlerince aranan zor durumda kalan bu kişiler Alacaklı avukatının, asıl alacağının çok çok üstünde talep edilen bir rakamla, yani “Bana bu miktarı ödersin ya da cezaevini boylarsın” şantajıyla karşı karşıya kalmaktadır.

Bildiğiniz gibi uygulanmakta olan bu hapis cezası gerek anayasamızın 38. Maddesine gerekse ülkemizin taraf olduğu Avrupa normlarına açıkça aykırılık teşkil etmektedir. Başbakanımız R.T Erdoğan'ın 20 Ocak 2012 tarihli "Ulusa Sesleniş" konuşması: "Benim ülkemde hiç kimse bundan sonra borcundan dolayı hapis yatmayacak" sözlerine rağmen üstü örtülü bir biçimde borca hapis cezası uygulanmaktadır.

Demekki daha Türkiye ekonomik darboğazdan çıkmamış,Ekonomik özgürlükler siyasi çekişmelerin gölgesinde kalmıştır.Ak Parti Hükümeti garip gureba fakir fukaranın iktidarı oldugunu,hükümeti olduğunu şeddeli bir şekilde göstermelidir..

Eyüp YILMAZ - HaberAbone
Kaynak Link: TAAHHÜDÜ MÜ ÖZGÜRLÜĞÜ MÜ İHLAL?

2.090 yorum:

  1. bilal arkadaşım böyle bir imkanın varsa icra dairesine git dosyayı kapat avukatla falan uğraşma... sakın ha...en garanti işe bak...

    YanıtlaSil
  2. semih pazarbaşıoğlu11 Kasım 2012 23:00

    SEvgili site sakinleri herkese hayırlı akşamlar diliyorum
    Bir sorum olacak sizlere çok yakın bir arkadaşımın babası geçen ayın 9 unda icra ceza mahkemesinde taahhütü ihlal suçundan 3 ay hapis cezası alıyor sonra 7 gün içinde itiraz ediyor (asliye ceza mahkemesine) 2 gün önce cuma günü mahkeme kalemini aradığın da asliye ceza mahkemesinin de ret kararı yani hapis kararı verdiğini öğreniyor sizce yakalama kaç gün içinde gerçekleşir?bağlı bulunduğu dosya ve mahkeme oturduğu ilçe mahkemesine ait BİLGİLERİNİZE

    YanıtlaSil
  3. günaydın arkadaşlar....

    yeni haftanın umut dolu olması dileğimle....

    YanıtlaSil
  4. Değerli arkadaşlar hepinize günaydın diyor, hayırlı bir gün ve hayırlı bir hafta diliyorum. Umuyor ve diliyorumki, TAAHHÜDÜ İHLAL CEZALARI bakımından, daha çok mücadeleci ve katılımcı olacağımız bir hafta olur. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  5. deyerli arkadaşlarım hepinize günaydın.İnşallah TAAHHÜT İHLALİ nde hapis cezası en kısa zamanda kalkar.ama kesinlikle meclisin gündemine bu olayı taşımamz gereklidir.

    YanıtlaSil
  6. HERKESE HAYIRLI BİR GUN DİLİYOR VE TAAHÜD KONUSUNDA GEREKLİ GİRİŞİM VE ADIMI ATMAMIZ GEREKLİ ARKADAŞLAR SESİMİZİ DUYURMAMIZ LAZIM SADECE FAKS VE MAİLLE OLMUYOR GALİBA BİRAZ DAHA SES GETİRMEMİZ LAZIM SAYGI VE SEVGİLERİMLE İNŞ TAAHÜD MAGDURLARINADA GÜNEŞ DOGACAK

    YanıtlaSil
  7. Değerli arkadaşlarımın bilgilerine; bugün, SERHAT SENLE arkadaşımızın beni yönlendirmesi üzerine, İstanbul'da faaliyet gösteren bir yayın kuruluşuna, TAAHHÜDÜ İHLAL CEZALARI ile ilgili olarak, çok fazlası ile; bilgi, belge, dosya, döküman ve muhtelif arkadaşlarımın, bende olan dilekçelerini mail olarak gönderdim.

    İlgili yayın kuruluşunun sahibi ile, telefonla görüştüm. Gönderdiğim dökümanları gerek kendileri ve gerekse arkadaşları inceledikten sonra, en uygun şekilde; bize yer vereceklerini belirttiler. İnşallah, bu yayın gerçekleştiğinde, yine buradan tüm arkadaşlarıma bilgi vereceğim. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  8. abi her ikinizinde emeklerine sağlık...

    YanıtlaSil
  9. Sağol TARIKCIĞIM sağol, keşke çok daha fazlasını yapabilsek. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  10. M.Celal Toparlaklı12 Kasım 2012 13:52

    "E-haciz sistemi çok acımasız bir uygulama"
    Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Dursun Göktaş, e-haciz sisteminin çok acımasız bir uygulama olduğunu belirterek, işyeri sahiplerini mağdur eden bu uygulamanın en son çare olarak düşünülmesi gerektiğini söyledi. 11.11.2012 11:27




    (İHA) - Mersin SMMMO Başkanı Göktaş, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, e-haciz uygulamasını eleştirdi. E-haciz sisteminin hem vergide hem Sosyal Güvenlik Kurumu’nda (SGK) uygulandığını anımsatan Göktaş, bu uygulamayla işyeri sahiplerinin mağdur edildiğini savundu.

    İşyeri sahiplerinin, esnafın borç harç bulduğu parayla çekini, senedini ödemek için bir gün önceden bankadaki hesaba yatırdığı paranın, vergi borcu nedeniyle bir gecede alındığına dikkat çeken Göktaş, “Çekiniz, senediniz var, bankadaki hesaba bir gün önceden borç para bularak yatırdınız. Fakat vergi borcunuz var.

    Vergi idaresi gece uyumuyor, sizin bankadaki hesabınızdan o parayı vergi borcunuza karşılık e-haciz uygulaması yetkisiyle alabiliyor. Dolayısıyla sizin müşteriniz bankaya çekini tahsil etmeye gittiğinde karşılığını bulamıyor. Maliye Bakanlığı, ‘biz bağcıyı öldürmek değil, bağcıyla beraber üzüm yemeyi hedefliyoruz’ diyor. Ben vatandaşları düşünmeye davet ediyorum. Vatandaş yarınki çeki için bankaya para yatırdı, gece yarısı siz e-hacizle bu parayı aldınız, vatandaşın çeki karşılıksız çıktı. Bu durumda da kara listeye giriyor, ne kredi ne çek karnesi alabiliyor. Şimdi bu insan bu kara listeye girdikten sonra hayatını, iş yaşamını nasıl sürdürecek, nasıl para kazanacak, vergisini veya sigortasını nasıl ödeyecek? Bence bağcıyı burada öldürüyorlar” dedi.

    ‘E-haciz uygulaması bence çok acımasız bir olay’ diyen Göktaş, bunun en son çare olarak düşünülmesi gerektiğini vurguladı. İşadamlarının hayatlarını idame ettirmesi, işyerlerinin kapanmaması, kara listeye girmemelerinin sağlanması gerektiğinin altını çizen Göktaş, “Aksi takdirde işveren işini yapamayacak, yapamayınca da vergiyi nasıl ödeyecek? Parası varken yatırmıyorsa ondan alın ama insanlar zar zor borç para bulmuşlar, onunla çekini senedini ödemeye kalkıyor. Siz o parayı alırsanız, o zaman onun iş düzenini yok etmiş oluyorsunuz” diye konuştu.

    E-haciz yoluyla mağdur olan, kara listeye girenlerle çok sık karşılaştıklarını ifade eden Göktaş, vergi idarelerinin yaptığı hataların faturasının da yine vergi mükellefine çıkarıldığını dile getirdi. Yanlış sicil numarası girilerek vergi borcu olduğu gerekçesiyle banka hesabından yüklü miktarda para çekilen şirketlerin, hata anlaşıldığında parasının 1 ay sonra ödendiğini, üstelik faiz de ödenmediğini aktaran Göktaş, böyle bir vergileme ve haciz sisteminin olmaması gerektiğini ifade etti. Vergi ödemenin diyalog içerisinde sağlanması, vergicilikte gönüllülük esasının getirilmesi gerektiğini de kaydeden Göktaş, alınan vergilerle gerçekleştirilen hizmetlerden memnun kalan vatandaşın vergisini ödemeye kendisini zorunlu hissedeceğine dikkat çekti.

    ŞİRKETLERE E-POSTA BİLDİRME ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ
    Göktaş, SGK, 3 Ağustos 2012 tarihinde yayınladığı genelgeyle şirketler ve işyeri sahiplerinin, e-posta adresini SGK’ya bildirme zorunluluğu getirdiğini de anımsattı. E-posta adreslerinin 31 Aralık 2012 tarihine kadar bildirilmesi gerektiğini belirten Göktaş, şunları söyledi: “E-devlet uygulamaları yoğun bir şekilde geliştiği için kağıt ortamında tebligatı ortadan kaldırmak, e-posta yoluyla bilgi vermek veya tebligat yapmayı getiriyorlar. Dolayısıyla buraya tebligat yapabilmek için işverenlerden, şirketlerden e-posta adreslerini istiyorlar. Bunu da tüm işverenler bu yılın sonuna kadar SGK’ya bildirmek zorundalar.

    Bu şekilde SGK yapacağı bir tebligatı bu e-posta aracılığıyla takip edecekler. Tabi e-postayı bildirmek yetmiyor, şirket müdürlerinin bu e-postayı da günlük takip etmeleri, gelen postaları kontrol etmeleri ve tedbirlerini almaları lazım. Aksi takdirde SGK’nın bildirdiği bir takım olumsuzluklarla ve ödemelerle karşılaşabilirler, haciz işlemleri yapılabilir.”

    YanıtlaSil
  11. hasan abi çabaların için çok teşekür.

    YanıtlaSil
  12. sevgili dava arkadaşım,bu mücadelenin mihenk taşı,ben hep buradaydım ,gene burada olacağım.sen rahat ol...

    YanıtlaSil
  13. ahmet yıldız12 Kasım 2012 17:16

    abi emeklerinize sağlık serhat arkadaşımada tşk ler

    YanıtlaSil
  14. bakırköy ceza evınde yatan varmı şuan bayan ben teslım olacagım

    YanıtlaSil
  15. kıymetli arkadaşlarım,

    taahhüdü ihlal konusunda önemli bir noktaya değerli arkadaşlarımın katkısıyla gelinmiş bulunuyor.bundan sonrası daha etkin ve yüzeyde kalmayan bir mücadele olmalı.hepinizin yüreğine ve eline sağlık.

    YanıtlaSil
  16. sn.azraa,

    amaç ne?anlayabilsek belki çözüm üretilir.

    YanıtlaSil
  17. iyi akşamlar deyerli arkadaşlarım.taahhüt ihlalleri konsunda daha aktif olmalıyız.

    YanıtlaSil
  18. azra hanım amacınz nedr sizi anlayanadım.bu beladan kurtulmak için meclise gelmenizi isterdim.

    YanıtlaSil
  19. iyi akşamlar arkadaşlar az önce yaşadığım bir şeyi sizlerle paylaşmak istiyorum en azından dikkatli olmak adına çünkü hala sıkıntılarımız devam etmekte .yarım saat önce cep telefonum çaldı telefondaki bayan 3 yıl önce değiştirdiğim soyadımla hitab ederek adıma bir ptt kargo olduğunu ama bana ait olan üç adresimdede beni bulamadıklarını yeni adresimi verirsem kargoyu bana ulaştıracaklarını söyledi ama hesaba katmadıkları şey benim daha önce aradıkları telefon numarasını kaydettiğimdi tahmin ettiğiniz gibi avukatlık ofisinin numarası ben başka şehirde yaşadığımı söyledim o da ısrarla o şehirdeki adresimi istedi PTT hizmetleri çok gelişmiş anlaşılan sokak sokak şehir şehir kargoyu ulaştırmak için uğraşıyorlar gerçekten takdire şayan bir durum şaka bir yana arkadaşlar avukatlar bizi bulabilmek için artık her yolu deniyorlar lütfen hepimiz çok dikkatli olalım allaha emanet olun

    YanıtlaSil
  20. dostlarım hayırlı akşamlar

    YanıtlaSil
  21. arkadaşlar yapabileceğimiz birşey yokmu teklif verilmiş şimdi ses getirme zamanı değilmidir?

    YanıtlaSil
  22. avukatla anlasamıyoruz 6 ay ıster kac ister 3 ay yat dıyor.10 gunluk sure yarın doluyor.

    YanıtlaSil
  23. bızım borc masraflar faız dahıl 11.000dı,3000verdık 7.000kalıyor.avukat iki yıllı faiz eklıyor 10.000 ıstıyor napayım.

    YanıtlaSil
  24. ahmet yıldız12 Kasım 2012 21:20

    akadaşım şimdi sorularıma cvp verirsen yardımcı olayım imzaladağınız tahatüd tutarı neydi parayı nereye yatırdın,tahatüd şartları yerine gelmişmiydi, dosyanın düşme süresi 24 aydır süreyi doldurduktan sonra 10 -15 gün daha bekleyip düşüttürmen lazım 6 ay diye bişey yok tahatüd şartları yerine gelmemisse ( yani ilerideki sayfalarda bulursun) devrim arkadaşımın belirttiği şartlar uygulanmadıysa itiraz et iadei mahkeme diye bir yol var iyi akşamlar

    YanıtlaSil
  25. ahmet yıldız12 Kasım 2012 21:25

    şeker ablam mağdurumuz çok ama kendimiz için bile mücadele edecek ruhumuz yok sözde 250 bin mağduruz meclise gidecek 5,6 kişi haricinde 20 mağdur yok desteğine tşkler

    YanıtlaSil
  26. ahmet yıldız12 Kasım 2012 21:27

    tutarı yazmışın ama imza attığınız tutarmıydı

    YanıtlaSil
  27. ben bugun yakalandım ve savcı 10 gun muddet verdı acık ceza evıne gıdıcekmısım kendım teslım olursan 10 gun vaktım var ankaradayım eger gıdersenız ben varım ama 10 gun sonra ankara yenıkent acık ceza evınde olucak

    YanıtlaSil
  28. semih pazarbaşıoğlu12 Kasım 2012 22:55

    BENDE HUKUK ÖĞRENCİSİYİM AZ ÇOK BİLGİM VAR EĞER OLABİLECEK BİR ZİYARETTE ELİMDEN GELDİĞİ KADAR DESTEK VERMEYE ÇALIŞIRIM GEREK FİZİKİ GEREK MALEN BENDE MECLİSE BİR ÇOK KEZ DOSYA GÖNDERDİM CEVAP MALESEF GELMEDİ HİÇ CEVAPLARINIZI BEKLİYORUM SEVGİ VE SAYGILARIMLA

    YanıtlaSil
  29. iyi akşamlar size bir sorum olucaktı biliginiz varsa ben 2005de müteessil kefil oldum fakat ödeyemedik 2008de iflas ettik bi defa avukattdan icra takip yazısı geldi sonra varlık şirketine devroldu dosya acaba yeni tttkya göre 10 yılda kefillik düşüyor beni kapsıyormu

    YanıtlaSil
  30. sevgili abim...ben her daim hazırım....biliyorsun...isterseniz açlık grevi bile yaparım...bu aralar en etkili yöntem o......

    YanıtlaSil
  31. hayır güzel arkadaşım kapsamıyor...o on yıllık süre kredi takibe düşmemiş olsaydı geçerliydi...

    YanıtlaSil
  32. arkadaşlar bu tahhüd benden haciz baskısıyla alındı. iade muhakemeyi açabilirmiyim

    YanıtlaSil
  33. arkadaşlar
    5 kasım pazertesi günü sivil polisler şikayet üzerine eşimin sigorta numarasından bularak sivil polisler bizi aldı. neyse savcılık 10 gün süre verdi. eşimle ikimizin toplam 6 dosyadan yaklamaız varmış. bu 6 dosyanın 5 inin borcunu eş dostan topladık ödedik fakat avukatın biri katırlık yapıyor dosyayı nerdeyse klan borcunun 2 katına yakın para istiyor.
    arkadaşlar
    mahkemede tutuklama dosyalarına yeni adresimi yazdılar. eğer avukat şikayeti olmassa yeniden evime glirlermi ve tekrar yaklama çıkması ne kadar sürer.
    birde arkadaşın biri yazmış iadei muhakeme yoluyla tekrar yargılama isteyip infazı durdurabilirmiyiz.
    avukatın adı taner kılıç izmir barosu avukatı bu konuda yardımcı olcak biri varmıdır.

    YanıtlaSil
  34. arkadaşlar birde bu dosyada ben kefilim asıl borçlu şirket şrikete sadece haciz yazısı gönderildi. hakkında başka işlem yapılmadı. kefil olduğum için benim işyerinde baskıyla alındı. taahhüd tutanaklarında sadece imzam var okudum anladım yazılmamış

    YanıtlaSil
  35. Arkadaşlar ben Ankara ya gidilecek olan grupla gitmeye hazırım.Hasan beylede telefonla görüşmemizde katılımcı olacağımı belirttim.Haydi artık silkelenip bir organizasyonla bu işi gerçekleştirelim.Bir an evvel bu işi hayırlısı ile sonuçlandıralım.Tüm sitedeki arkadaşlara sevgi ve saygılar.

    YanıtlaSil
  36. Günaydın arkadaşlarım...

    YanıtlaSil
  37. deyerli arkadaşlarım yine terarlıyorum hasan abi de yazmış en kısa zamanda ankaraya meclise gitmeliyiz.tüm arakadaşlarım daha duyarlı olmalı bu konuda .ceza evine gidip yatmak çözüm deyil bu ucube taahüt hapis cezasının kök ten kaklması şart o yüzden meclise gitme konusunu tüm arkadaşlarıma tekrar davet ediyorum .ben çok tan hazım meclise gitmek için.gitmek isteyen arkadaşlar hasan abiyi, tarık beyi,bana da ulaşabilirler.saygılarımla

    YanıtlaSil
  38. ünal bey geçmiş olsun .ankara gitmek için beni veya hasan abiyi araya bilirsin

    YanıtlaSil
  39. Deyerli arkadaşlarım Meclise gitmek için birheyet oluşturuyororuz.Bu konu üzerine Tarık beyle devamlı irtibat halindeyiz .Hasan abiyle de az önce konuştm yeni katılmcı arkadaşlar oldugnu söyledi.Hasan abi bu ara işlern den dolayı biraz yogun.Yeni katılmcı arkadaşlar mail yoluyla bana ulaşabilirler... keskin_efe09@hotmail.com SAYGILARIMLA

    YanıtlaSil
  40. Değerli arkadaşlarım hepinize hayırlı akşamlar diliyorum. Değerli arkadaşlarım; hiç bir arkadaşıma kızmadan, darılmadan ve sitem etmeden, gecenin bu vaktinde şunları söylemek istiyorum. Gerçi bir çok değerli arkadaşlarım, anlatmaya çalışacağım anlamda açıklamalar yapmışlardır. Ki; bu anlamda, anlatmaya ve ikaz etmeye çalıştığımdan, inanıki çok ama pek çok yoruldum. Satır başlarıyla;

    ** 02.07.2012 tarihinden sonra; gerek, çek cezaları günlerindeki kadar ve gerekse İİK'nun çıkarılacağı günlerdeki kadar aktif değiliz.

    ** Buna rağmen arkadaşlarımında katılımlarıyla şimdiye kadar ciddi anlamda, TBMM'nin ilgili yer ve yetkililerine, zannederiki; ancak ve ancak, gerek SİBEL arkadaşımızın imza kampanyası dosyasını ve gerekse benim hazırladığım dosyaları gönderebildik (100 dosya kadar.)

    ** Ankara'da bulunan, çok değerli arkadaşımız SERPİL Hanım arkadaşımız, benim ve CÜNEYT HOCAM'ın (Pirimiz) ricasıyla, aynı dosyaları; Adalet Komisyonundan, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonuna ve daha başka yerlere elden vermiş, önerilen önerileride, yine sitemiz arcaılığıyla bildirerek;

    ** En yetkili ağızlardan söylenen şu olmuştur. Gerçekten şu anda; TAAHHÜDÜ İHLAL CEZALARINDAN DOLAYI, mağdur ve sorunlu olan en az, ama en az; özelliklede, bayan ağrlıklı olmak üzere en az 10 kişilik bir temsilci grubun TBMM ziyareti yapması lazımdır denmiştir.

    ** Bunları kim söylemiştir? Sayın Adalet Komisyonu Başkanımız, Ahmet İyimaya; Sayın Milletvekilimiz Alim Işık söylemişlerdir.

    ** Ancak ve ancak üzülerek belirteyimki; bu anlamda gelebilecek ve ciddi olan 10 kişiyi halen bir araya getiremiş olduğumuzu gördüm ve görmektesiniz.

    ** Mutlak, bu anlamda benimde eksiklerim vardır ama, durum; anlatmaya çalıştığım gibidir.

    ** Başkaca yollar ve yöntemler var ise? arkadaşlarımızı motive edip, katılımcı yapabileceksek, başkaca arkadaşlarım önersinler de, bende elbetteki yanlarında olayım.

    ** Neden ama? bir türlü arkadaşlarımızı harekete geçiremiyoruz.

    Umar ve dilerimki bu yazı ve yorumlarımla, zaten üzgün olan arkadaşlarımı, dahada fazla üzmemişimdir. Haydi arkadaşlar haydi, artık silkelenme ve uyanma zamanı değilmidir? Allah hepimizin yardımcısı olsun. Saygılarımla.

    diğerlerini göster daha azını göster

    YanıtlaSil
  41. DEYERLİ ARKADAŞLARIM VE BAYAN ARKADAŞLARA SESLENİYORUM HASAN ABİNİN BU YAZISINA BİR DAHA OKUYALIM DİKKATE ALALIM HEPİNİZE SAYGILAR

    YanıtlaSil
  42. ARKADAŞLAR HEP BİRLİKDE BİR SES GETİRELELİM DEYERLİ ARKADAŞLAR LUTFEN TAAHUD BELASINIDA TARİHE GOMELİM
    İZLEYİCİ DEYİL KATILIMCI OLALIM

    YanıtlaSil
  43. ARKADAŞLAR,BİR SORUM OLUCAK:EVİMDE HEM OTURMA ODAMDA HEMDE MİSAFİR ODAMDA KOLTUKLAR VAR,HACİZ GELDİĞİ ZAMAN,AYNI EŞYADAN 2 ADET VAR MUAMELESİ GÖRÜR MÜ?

    YanıtlaSil
  44. HERKESE İYİ AKŞAMLAR

    arkadaşlar bizler birşey yapmaktansa birileri bizim için birşey ler yapsın hesaplarında olursak kusura bakmayın kimse bizim için kılını bile kımıldatmaz yaklaşık 1 ay hasan abi 10 kişi bulup şu meclise gidelim diye ama malesef 5.6 kişi dışında kimse yok
    neden niye veya niçin inanıyorumki kimse bu soruyu kendine sormamıştır ama bir soralım isterseniz???
    yani kısacası ya biz bu işi beceremiyoruz veya beceremedik diyip kenara çekilelim
    yada mücadelemizi tam yapıp başaralım diyorum evet yaklaşık 1 ay yorum yazmadım ama mücadelemi ve bana düşenide yapmaya çalışıyorum arkadaşlar eyer bizler gerçekten bir mücadele vereceksek ya verelim yada bu işi burada bırakalım
    ama malesef 3,5, arkadaş dışında kimse ben varım arkadaş hadi organize olalım ve şu beladan kurtulalım demiyor herkes pusuda ya inanın şu arkadaşlar bulunsada bizde rahat edelim ve yorum yapmaya devam edelim diyede içimizden geçirenimiz bile vardır
    hep söyledim buraya iki parmakda olsa klavye kullanan herkes birşeyler yazar ama en önemlisi o yazdıklarımızı veya yazacaklarımızı biraz olsun icraata dökmek lazım deyilmidir arkadaşlar neyse arkadaşlar ben biraz saçmaladım bizim ne sorunumuz varki
    buda gelir geçer üzülmeye deymez
    BU KONUYU NE KADAR BÜYÜTTÜK DEYİLMİ?????????????HERKESE İYİ AKŞAMLAR SİZDEN BİRİ
    SAYGILAR
    SERHAT SENLE


    YanıtlaSil
  45. geşmiş olsun arkadaşım

    YanıtlaSil
  46. ben ank zaten unal.baykal@hotmail.com organıze edınhaber vermenız yeter gıderız

    YanıtlaSil
  47. allah razı olsun bu gunlerde gecıcek ınsallah

    YanıtlaSil
  48. ahmet yıldız13 Kasım 2012 20:45

    bende aynı şeyleri yazıyorum ama nafile daha 6 kişiyi geçemedik ya bizi yakalarlar korkusu var yada vurdum duymazlık KEŞKE BİZ TAHATÜD LÜLER BU MESELENİN BİTMESİ İÇİN SORUNU OLMAYANLARIN YARISI KADAR MÜCADELE ETSEYDİK gerçek bu biz sorunu olanlar biraz duyarsısız umursamasız birazda benim adıma sorunu olmayanlar uğraşıyor nasıl olsa rahatlığı var olay budur ben gelmek için hazırım yine yazıyorum bu yolda beni idama götürseler yine gelirim sağolasın serhat bey selamlar

    YanıtlaSil
  49. kendime 1 hafta süre tanıdım....

    eğer bu 1 hafta içerisinde müşahıs bir girişimde bulunulmasın , mağdurlardan 10 kişilik bir heyet oluşturulmasın , bu sefer yemin ederim birdaha ne bu siteye girerim , nede siz mağdurlar için uğraşırım....valla ister kızın bana , ister kızmayın ...son cümlemde size...NE HALİNİZ VARSA GÖRÜN olur....

    bu nedir ya ..?? bu nasıl iştir...?? bi 10 kişi organize olamadı...valla pess yani...!!

    bu sitede bu kadar mücadele edildi...bu kadar pasifine ilk defa şahit oluyorum...eski arkadaşlar şahittir buna...

    sakın ola kimsede buraya gelip acitasyon yapmasın....yok yakalanmam var...yok zor durumdayım....yok otelde yakalanır mıyım...yok motelde yakalanır mıyım...

    valla arkadaş kılın kıpırdamayacaksa eğer HER YERDE DE YAKALANIRSIN...!!!


    saygılar....
    kime...??
    ne demek istediğimi anlayanlara.....

    YanıtlaSil
  50. ablacım ben ankarada yım yakalanmam var ben hazırım hadi gidelım hafdaya teslim olcam gidilcekse biseyler yapabileceksek cikalım gidelim sıkıldım ben bu isden calisamıyoruz korkumuzdan hareket zamanı

    YanıtlaSil
  51. Elbet var bir HAYIR yaşanan her şeyde,
    sen yeter ki
    HAYATA SARIL OLANCA KUVVETİNLE…

    YanıtlaSil
  52. meclise gidecek 10 kişi bulamıyorum demişin ben karaman da yaşıyorum benım ankaraya meclise çıkmam gidip gelmem en az 500 tl zaten borcum 3500 tl zor canım kardesım zor allah yardımcınız olsun ben kredı borcumdan yanı tek borcumu 3 dosya yapmıslar her dosya ıcın ayrı ayrı 3 ay toplamda 9 ay hapıs cezası aldım su an kacagım solesene nerelerde canıma kıyayım daha 4 aylık evlıyım olumden baska kurtulusum kalmadı

    YanıtlaSil
  53. Değerli arkadaşım sıkma canını. Geçer, geçer bu sıkıntılarda geçer, ancak; derin izler bırakarak. Keşke imkanım olsada, şu çok sayılmayan borcunu ben ödesem. Keşke imkanım olsada, gel Ankara'ya kardeşim, tüm masraflarını ben karşılayacağım desem.

    Ama bak yine bir anlamda benden iyisin, nedenmi? şimdi bir ailen var, yani eşin yanında. Onu kaybetmeyi göze alabilirmisin?

    Örneğin ben, cennet mekanlarına gitmiş olan Hanımağamı yeniden getirebilirmiyim?

    Bunun için dayan arkadaşım dayan, dayan hayatın zorluklarına, eşinle el ele tutuş, O Yüceler Yücesine Sığınarak, başaracağız; başaracağız, bu işinde altından çıkacağız de.

    Olsun, sen; TBMM ziyaretine gelemesende, İnşallah seni temsilen başkaca arkadaşlarımız olacaktır.

    Bu arada benimle konuşmak isterisen, telefonum: 0 537 388 33 40 çaldır kapat ben ararım. Belki benimle konuşman sana iyi gelecektir. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  54. Bi tanesini ver kurtul daha sonra yenisini alabilirsin arkadaşım hem bu kadar panik yapmana gerek yok. Millet nelerle uğraşıyor, sen koltuk derdine düşmüssün. Ama yinede Allah yardımcın olsun, sanırım bu gibi durumlarla daha önce karşılaşmamışsın sabırlı ve metin ol elbet bu kötü günler geçecek. Saygılar..

    YanıtlaSil
  55. deyerli arakadaşlarım bir heyet halinde en kısa zaman da meclise gitmeliyiz

    YanıtlaSil
  56. ünal bey ordamınz msn den ulaşamıyorm.tel den arayablrsn 5412694744

    YanıtlaSil
  57. ünal bey msn den ulaşamıyrm.tel den araya bilrsn .tel 5412694744

    YanıtlaSil
  58. hasan abi beni ararmısın acil

    YanıtlaSil


  59. .



    DEĞERLİ ARKADAŞLAR Şu son zamanlarda sayfamız sanki ölüm sessizliği var bunun sebebimi nedir birileri bu sayfayı canlandırması lazım ben şahsen bu sayfayı emin şahin bey ve umut ufuk bey kardeşimizin canlı tutacağı kanısındayım sebebi ise ne zaman emin bey umut bey bir şeyler yazsa veya cevap verse hepimiz yorum ve sorular soruyoruz veya birisi soru sorsa cevaplayan emin bey ve umut beyin ideal cevaplarını hayranlıkla okuyoruz hukuki haklarımız hatırlayım kendimize geliyoruz bakıyorum şu bir aydır aşırı kan kaybediyoruz anlatmak isteğim konu ise birileri emin abı ve umut buraya çekmesi lazım diye düşünüyorum bu benim şahsi görüşümdür. yorumlarınıza açığım SAYGILARIMLA

    YanıtlaSil
  60. ben varım bir hayat için herkes 200 tl ayırsın hem kurtuluyum hem yorulmayayım olmaz

    YanıtlaSil
  61. sakın gitme sakın sayfa yetim ve öksüz kalır hatta ahmet vahap bey ,celal toparlaklı bey ,umut ufuk ata-kan gibi emektarlarda meydanı boş bırakmasınlar ,yoksa bu sayfa biter bu kadar emektn sonra çekilmek olmaz serhat senle şeker hanım sultan hanım ayşe gülşen hadi daha adını hatırlayamadığım emektarlar haaa arzu ,nazlı hadi hadi omuz verin hadi dostlar bundan daha çok dar gün olmaz hepimiz hapis belasının pençesindeyiz bu yaştan sonra hapihane bizim için ancak mezar olur hadi toplanalım mithat kama bey sayfadan desteklerinizi çekmeyin devrim ,asi bu sayfayı silkeleyin uyandırın insanlar haklı olarak boş mücadeleden yıldı yoruldu devlet büyükleri ışık yakmaktan imtina edince umutlar söndü hadi en beceriksiziniz olan ben toplanalım demek zorunda kaldığım için kusuruma bakmayın ama o kadar mücadele ettiniz görüşmeler yaptınız bize rehberlik yaptınız yol yordam öğrettiniz nolur şimdi gitmeyin nolur....

    YanıtlaSil
  62. şu anda akşam ezanı okunuyor rabbim bizi bu ezanların hürmetine düzlüğe çıkar amin hepinize iyi akşamlar

    YanıtlaSil
  63. ahmet yıldız14 Kasım 2012 17:08

    sn devlet büyüklerim biz devletimize zarar vermedik. esnaftık yıllarca vergi verdik adam öldürmedik gururumuza yediremedik intihar ettik.kanunlara karşı direnmedik haksızlığa karşı mücadele verdik ,bir imza karşılığı atmacalara yem edildik hey devlet büyüğüm kimimiz esnafız, kimimiz işçi kimimiz eğitimci öğretmen kimimiz ev hanımı görmüyormusunuz okul yakanları güvenlik güçlerimize kurşun sıkanları ,,adam kaçıran uyuşturucu ticareti yapanları tecavüzcüleri,araştırın bakalım tahatüdü ihlallilere kaçımız bu suçlaedan aranıyor veya cezaevinde yatıyoruz türkiyede esnaf olmak iflas etmek suçmu borçlu olmanın cezası bir imza karşılığı hapismi niye tahatüdlüye terör suçundan aranıyor veya yatıyor muamalesi yapıyorsunuz,bırakın borcumuzu ödeyelim insanların yuvasını dağıtıyorsunuz bu leş kargaları kaçtane borçlu eşinin canını yakmış tehtidle evinindeki eşyaları kaldırırım diye tahatüd imzalatmıştır veya imzalatırken sonunda hapis olacağını söylemiştir leş kargalarının uşaklarıda icra dairesinde sonunda bu işin hapisle biteceğini söylemiştir bu ucube yasanın değişmesini ve 250 bin mağdurun hayata dönmesini ve borçlarınını ödenmesi için fırsat verilmesini istiyoruz saygılarımla ahmet yıdız

    YanıtlaSil
  64. hayat ablacım hiçbirimiz bir yere gitmedik bu sorunu çözsek bile başka sorunlar için yine burda olacağız benim gibi gerçekten yoğun çalışıp buraya geç vakit girebilen arkadaşlarım var boş durmuyoruz emin ol herkes hepimiz bir şeyler yapmaya çalışıyoruz sadece temkinli yaklaşıp sonuca ulaşmadan paylaşıp vebal altında kalmak istemiyoruz ama BİZ BURDAYIZ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ için rahat olsun sevgilerimle

    YanıtlaSil
  65. arkadaşım .kopy pastleci olarak benden bahsediyosan ankaraya gitme işini güncel tutmak istedim hani siteye yeni girip bilmeyen arkadaşarımız olur haberdar etmek istedim

    YanıtlaSil
  66. ahmet abi siteyi canlandırma düşüncesinde ne gibi kötülük var

    YanıtlaSil
  67. Ahmet Vahap ULUSOY15 Kasım 2012 11:38

    İpek Siteyi canlandırma düşüncesinde tabiki kötülük yok.Bu çabaları bir Lütufmuş gibi lanse etmek problem olan

    YanıtlaSil
  68. İcra dairesinde herhangi bir taahhüt vemedim, kredi çekme esnasında kredi sözleşmesinde taksitleri ödemediğime istinaden olabilir, veya kredi çekme esnasında taahhüd imzalatmış olabilirler bu veya buna benzer bir durumdan bana , verdikleri kağıtta şu ifadeler yer alıyor, AYRICA SİZE AÇTIĞIMIZ HAPİS CEZANIZDA VAR. avukat çalışanına diyorum ki böyle bir şey olmaz, oda bankalar hukuku veya icra hukunu bilmiyorsunuz diyor. Ne olabilir arkadaşlar. Bilgisi olan bu konuda bilgi verirse sevnirim.

    YanıtlaSil
  69. hasan bey çok acil sayın sinan aygün telefonu gerekmektedir....cep telini rica ediyorm...

    saygılar...

    seker765

    YanıtlaSil
  70. Hasan Sığırcı15 Kasım 2012 15:03

    Değerli arkadaşımız; Sayın Milletvekilimiz SİNAN AYGÜN

    Telefonu; 0 532 213 10 42 dir. Saygılarımla.

    Not: Bu arada, BOLU AÇIK CEZAEVİNDE YATMAKTA OLAN EMLAKÇI ARKADAŞIMIZLA,
    TELEFONLA; UZUN SAYILACAK BİR GÖRÜŞME YAPTIK. BU ANLAMDA; GECE MÜSAİT OLDUĞUMDA, UZUN BİR AÇIKLAMA YAPACAĞIM. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

    YanıtlaSil
  71. teşekkürler sayın kaptanım....az önce sayın cüneyt beyden rica etmiştim...ancak tlf yanında değildi sanırım...yarım saat sonra görüşelim dedi...ama sizden aldığım bu no ile aradım....mağdurlarımız adına görüşme yapacaktım...ancak sayın aygün şu an komisyon toplantısındalar....sekreterine yönlendirmiş.....onunla görüştüm....konuyu kendisine iletip bana dönecekler....inşallah hayırlı bir haber alacağım....


    saygılar....

    seker765

    YanıtlaSil
  72. MERHABA ONCA İŞİNİZ ARASINDA SİZİDE RAHATSIZ EDİYORUM.
    İSTANBUL 4. ,İCRA DAİRESİNDEN "İLAMSIZ TAKİPLERDE ÖDEME EMRİ " GELDİ NE YAPMAM GEREKMEKTEDİR BİLGİ VERİRSENİZ SEVİNİRİM.
    TEŞEKKÜRLER.
    TAAHHÜD İHLAL DAVANIZI GÖNÜLDEN DESTEKLEMEKTEYİM.

    YanıtlaSil
  73. slm meraba arkadaşlar ben geçen yıl tanesi 150 tl olmak üzere 6 senet vermiştim. ama bana senetler için nereye ödeyeceğime dair ödeme emri gelmedi. bende nereye ödeyeceğimi bilmediğim için ödemedim. sonra senetler eline geçen kişi beni adresten bulmuş.ve benden ödememi istiyor. bende dedim neden zamanında ödeme talimatı göndermediniz.dedim.şimdi para istiyo bende dedim önümüzdeki ay ödeyebilirim. ve olmaz hemen istiyorumdedi. ve hemen ödemezseniz. avukatla görüşürsünüz. dedi.bununla ilgili yasal süreç nasıl işler bilgisi olan bilgilendirirse memmun olurum.
    senetler henüz bankaya falan verilmemiş şahısın elinde senetler.

    YanıtlaSil
  74. not:toplam 12 tane idi ilk 6 tanesini bankaya vermişler banka bana ödeme emri göndermiş onları aydan aya ödedim. son 6 tanesi kağıt gelmediği için ödememiştim.

    YanıtlaSil
  75. lütfen suyu bulandırmayın,insanları germeyin üç düşünün bir yazın kapışmak marifet değil sıkıntımıza çözüm üretin belliki gençsiniz araştırın koşturun birilerine çare olun ama lütfen tartışma ortamı hazırlamak için kendinizi yormayın bizlerde sıkılmayalım zaten yaşadıklarımız bizi çok sıkıyor iyi günler

    YanıtlaSil
  76. tamamen blöf....sakın kanmayın...o argüman ile size gelin yeniden bir taahhüt imzalayın ona uyun bizde davayı geri çekelim diyecek ve size taahhüt imzalatmaya çalışacaklardır....
    bu çakal oyunudur...hiç korkmayın...banka kredi sözleşmesinde imzaladığınız sözleşmedir...oraya isterseniz ben bu borcu ödemezsem beni hapse atın deyip imzalasınız bile asla birşey olmaz...
    işte açık bir avukat oyunu ortadadır...
    sakın sakın taahhüt imzalamayın...

    saygılar...


    seker765

    YanıtlaSil

  77. Seyma_3500 Bugün 01:24 PM şuna cevaben: Seyma_3500
    İcra dairesinde herhangi bir taahhüt vemedim, kredi çekme esnasında kredi sözleşmesinde taksitleri ödemediğime istinaden olabilir, veya kredi çekme esnasında taahhüd imzalatmış olabilirler bu veya buna benzer bir durumdan bana , verdikleri kağıtta şu ifadeler yer alıyor, AYRICA SİZE AÇTIĞIMIZ HAPİS CEZANIZDA VAR. avukat çalışanına diyorum ki böyle bir şey olmaz, oda bankalar hukuku veya icra hukunu bilmiyorsunuz diyor. Ne olabilir arkadaşlar. Bilgisi olan bu konuda bilgi verirse sevnirim.










    tamamen blöf....sakın kanmayın...o argüman ile size gelin yeniden bir taahhüt imzalayın ona uyun bizde davayı geri çekelim diyecek ve size taahhüt imzalatmaya çalışacaklardır....
    bu çakal oyunudur...hiç korkmayın...banka kredi sözleşmesinde imzaladığınız sözleşmedir...oraya isterseniz ben bu borcu ödemezsem beni hapse atın deyip imzalasınız bile asla birşey olmaz...
    işte açık bir avukat oyunu ortadadır...
    sakın sakın taahhüt imzalamayın...

    saygılar...

    seker765


    YanıtlaSil
  78. bu sitede geri sayımım başlamıştır....

    bir konsensüs çerçevesinde olumlu bir gelişme gördüğüm anda geri sayımım sona erecektir...
    şu ana kadar somut bir gelişme göremediğimden ...

    son 5 günüm kalmıştır....

    seker765

    YanıtlaSil
  79. ahmet yıldız15 Kasım 2012 23:37

    akadaşlar iyi akşamlar bu sitede hayat buldum bu sitedeki arkadaşlarım sayesinde hayata tutundum başta beni tekrar hayata döndüren HASAN SIĞIRCI ABİM ve canı gönülden 49 yaşında iken kardeş edindiğim TARIK SAMANCI kardeşim sonrasında bana ve eşime hayatın zor aşamasında destek veren AYŞEN GÜLŞEN ABLAMA( aramalarıma cevap vermeyen(latife ablam canın sağolsun ) ve benim çocuğumun okumasına vesile olan allah onun varsa sıkıntısı bana versin SERHAT SENLE abim ve sonradan gardaş edindiğim kandemir abime şükranlarımı sunuyorum bu site herkesin öğrenmesini gerektiren güzel insanların bir araya geldiği bir site allah bu siteyi kuranlardan razı olsun bu site olmassa bizler kimseyi tanımaz ve bigiden yoksul olurduk sağolsunlar varolsunlar bu siteye emeği geçmiş tüm arkadaşlarımı ismini sayamadığım affetsin başta benim babam yerine koyduğum HASAN SIĞIRCI ABİME her nekadar tanımasamda emeğinden faydalandığım AHMET VAHAP ULUSOY ABİME GERÇEK ANLAMDA İNSANLARA BİLGİSİYLE IŞIK SAÇAN CELAL TOPARLAKLI ABİME VE HAYATA HEP OLUMLU BAKAN GÖZYAŞLARI EKSİK OLMAYAN HAYAT ABLAMA şeker ablama ,ayşen 1985,mitat kama arkadaşıma emin şahin abime bekir keskin arkadaşıma devrim arkadaşıma asi arkadaşıma emlakçı arkadaşıma ve ismini yazamadığım tüm arkadaşlarıma teşekkür ederek siteden ayrılıyorum allah herkesten razı olsun mücadeleniz mücadelemdir şerefim ve namusum üzerine söz veriyorum meclise gideceklerin içinde olcağım ölüm haricinde söz veriyorum artık bu mücadeleyi bireysel olarak sürdüreceğim bu siteden ayrılışımın tek sebebi aylardır buraya tek satır yazmayan ve yol göstermeyen site yöneticileridir ve hakkınızı helal edin hoşça kalın hayırlı akşamlar

    YanıtlaSil
  80. 1.Borç ferilerinin icra haciz tutanağına tek tek yazılması gerekmektedir.
    2.Ödeme tarih ve miktarları açık ve anlaşılır olmalı
    3.Alacaklının veya vekilinin onaylaması ve imzası gerekli
    4.Eğer taahhüt avukat katibi tarafından alınmıssa “ taahhüt muhturası” ilk ödeme tarihinden önce tebli olmalı.
    5.Alacaklıya veya avukata yapılan ödemelerin belgesi icra dosyasına tahsilat bildirimi yapılmalı
    6.İcra dosyasındaki asıl alacak asgeri ücretin üstünde olmalı
    7.Borçlu taahhütü kabul ettiğini elle yamalı ve kabul edyorum diye imzalamalı
    8.Hesaplamalarda,taksitler belirtilirken aradaki faiz hesaplamaları düzgün yapılmalı
    9.Taahhüt tutanağı icra dosyasında ıslak imzalı olmalı
    10.Taksidin ödenmediği günden 90 gün içinde taahhüt cezası açılmış olmalı.
    Yukarada belirtilen durumlar davayı direk olarak etkılemektedır.Bu durumlardan bırı veya bırkaçı eksıkse hakımın dava düşürme ihtimali çok yüksek olmakla birlikde genelde dava düşer.
    ARKADAŞLAR bu 4. maddedeki tahhahüt muhturası gelmedi bana...bu nun dayanağı nedir davaya itiraz dilekçesinde nasıl yazmalıyız bilen varmı...davama az kaldı bu madde dışındakiler hepsi tutuyor..ne yapalım işe yararmı bilen varmı acaba ...

    YanıtlaSil
  81. ahmet yıldız15 Kasım 2012 23:52

    güzel kardeşim senin canın soğolsun sen yeterki ayakta dimdik dur bizler kuru ekmeği paylaşırız selamlar

    YanıtlaSil
  82. HERKESE HAYIRLIGUNLER

    YanıtlaSil
  83. Hasan Sığırcı16 Kasım 2012 11:17

    Biraz evvel; PTT ile (Aps) EMLAKÇI arkadaşımıza her iki dosyayı gönderdim. Umarım eline geçer ve arkadaşlarıyla birlikte, gerektiği gibi kullanırlar, diğer tüm arkadaşlarımada faydası olur umuduyla.

    Bu vesile ile tüm arkadaşlarıma hayırlı bir gün ve hayırlı bir hafta sonu diliyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  84. Hasan Sığırcı16 Kasım 2012 11:31

    Değerli AHMET YILDIZ arkadaşımız. Kararına elbetteki saygılı olmak zorundayız ancak; zaten, TAAHHÜDÜ İHLAL CEZALARI bakımından katılımcı sayımız oldukça az sayılır, bak birde sen ayrılıyorsun aramızdan. Ne çabukta bıktın mücadeleden?

    Peki; SEN YANMAZSAN BEN YANMAZSAM, BİZ YANMAZSAK, NASIL ÇIKAR KARANLIKLAR AYDINLIĞA, NASIL? NASIL? Bir yıldız daha kaymasın sitemizden?

    İstemeyerek; ilk olarak senden izin almadan şu cümleler dökülecek ağzımdan, sana hitaben.

    O çok zor gününde, kafana silah dayamış benimle yaklaşık olarak üç saat aralıksız olarak konuştuğunu hatırlıyormusun? Hıçkıra hıçkıra dakikalarca ağladığını unuttunmu?
    Ya o gece, sabaha dek Kuran-Kerim okuduğunu....

    Başkaca bir şey demiyorum. Herşeye rağmen, şimdiye kadar tüm emek, katılım ve mücadelen için, gerek kendim ve gerekse tüm arkadaşlarım adına, teşekkür ve saygılarımı iletiyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

    YanıtlaSil
  85. semih pazarbaşıoğlu16 Kasım 2012 11:52

    GEREKLİ KADER ARKADAŞLARIMIZ lütfen kimse usanmadan bıkmadan mücadelemize devam edelim eminim ki benim ülkem bu son lekeden de kendini kurtaracaktır neler geldi geçti bi düşünelim...
    ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN SEVGİ VE SAYGILARIMLA

    YanıtlaSil
  86. olmadı gitmek olmadı sana yakışmaz bizi bırakmak ben kendi adıma çok üzüldüm

    YanıtlaSil
  87. merhaba arkadaşlar dünde yazdım ama cevap veren olmadı yardımcı olursanız sevinirim.
    MERHABA ONCA İŞİNİZ ARASINDA SİZİDE RAHATSIZ EDİYORUM.
    İSTANBUL 4. ,İCRA DAİRESİNDEN "İLAMSIZ TAKİPLERDE ÖDEME EMRİ " GELDİ NE YAPMAM GEREKMEKTEDİR BİLGİ VERİRSENİZ SEVİNİRİM.
    TEŞEKKÜRLER.
    TAAHHÜD İHLAL DAVANIZI GÖNÜLDEN DESTEKLEMEKTEYİM

    YanıtlaSil
  88. herkese selam uzun zamandır takip ediyorum bu siteyi. tahmin edileceği üzere taahhüt vermiş ve ödeyememiş biriyim. icra dosyalarım zaten yeterince var fakat esas sorun taahüt. sitede birlik beraberlik isteniyor ve bundan rahatsız olan bir kaç arkadas yorum yazmayı bırakacağını söylüyor. bu sorun çözülmedikçe benim gibi yeni magdurlar gelecektir. o yüzden bence bölünmeden sabırla yazmaya ve çözüm aramaya devam edelim. kendi adıma bunun için ne yapmak gerekiyorsa hazırım .

    YanıtlaSil
  89. sevgili aytekin.öncelikle en yakın icra dairesine git bir mal beyanında bulun.her ne kadar cezası kalktıysada bulunmakta fayda var.avukatla görüş ödeme gücü dahiline bir yapılandırma talep et.olmazsa sakin ve soğukanlı ol.bu saatten sonra hiç bir şeyi imzalama.evdeki 3 parça eşya gider korkusuyla taahüt falan imzalama sakın.zaten artık oda alınamıyor.enk ötü maaşına haciz korlar.oda en fazla dörtte birine.üzerinde ev ve araba varsa devretmekte yarar var.saygılar

    YanıtlaSil
  90. herkese hayırlı cumalar

    olmadı ahmet abi olmadı tamam yazmıyor olabiliriz ama sende biliyorsunki

    mücadelede her zaman varız doğrudur belki sitede eski heycan yok ama bu demek

    deyildirki mücadeleyi bıraktık ben haftada en az hasan abiyle 2,3 sefer konuşuyoruz

    aldığım bilgileri hasan abiyle paylaşıyorum bırakmadık burdayız ve burda kalacağız

    sende takdir edersinki bizler hiç bir zaman ben şunu yaptım ve bunu yaptım peşinde

    olmadık bazıları gibi bir arkadaşımıza yardımcı olduysak biz şuna bunu yaptık demedik

    ve demiycezde bunlara ne ihtiyaç var nede bunları yapanlara ihtiyaç var lafım gittiği

    yeredir biz burdayız ve burda kalacağız MÜCADELEYİ BIRAKMAK YOK ahmet yıldız

    ve ben inanıyorumki biz bunu başaracağız bizim burada açıklamadığımız çok şeyler var

    ama zamanı geldiğinde hepsi açıklanacak ÇOK AZ KALDI HASAN ABİYE VERDİĞİM

    TARİH YAKLAŞTIKÇADA ÇOK GÜZEL GELİŞMELER OLUYOR sen bize bizde sana

    lazımız unutma etinle kemiğinle demiştin bize onlar deyil sen lazımsın ve bunuda

    başaracağız ve benlik peşinde olmayan arkadaşlarla başaracağız sadece allah rızası

    için bunu başaracağız bak ne güzel isimleri yazmışsın nasıl tanıştık bu sitede

    bu büyük birşey ve allah bizleri birbirimizle nasiplendirdi senin bana benim sana faydam

    olduysa insan olarak ne mutlu bizlere

    saygılar

    serhat senle

    NOT ARKADAŞLAR İNŞALLAH BU HAFTA HASAN ABİYLE BİRLİKTE İSTANBULDA

    BİR YEREL BASINLA GÖRÜŞTÜM VE KENDİLERİ BİZİM DAVAMIZLA İLGİLİ

    HABER YAPACAĞINI VE KONUN ÜSTÜNE GİDECEĞİNİ BEYAN ETMİŞLERDİR

    YEREL OLARAK DÜŞÜNMEYİN İSTANBULDA ÇOK YERE ULAŞAN BİR GAZETEDİR

    MERAK EDENLER İÇİN 34 GÜNDEM DİYE YAZARSANIZ ULAŞABİLİRSİNİZ

    YanıtlaSil
  91. deyerli arkadaşım haklısın küsmek sorunu çözmüyor.TAAHHÜT İHLALİN de hapis cezasını kaldırmak için daha fazla çalışmalıyız.tüm madur arkadaşlarıma meclise gitmek için katılmcı olmayı çagırıyorum

    YanıtlaSil
  92. aysen_1985198516 Kasım 2012 13:40

    burada bulunan yada bulunmayan bütün arkadaşlara hayırlı cumalar sevgili arkadaşlar
    bazı zorunlu durumlar nedeni ile yaklaşık bir aydır pek bir mücadele veremedik bu mağdur olduğumuz konumuzla ilgili bu durum yaklaşık bir ay dahada devam edecek
    ve siteyi geriye doğru biraz taradığımda pek umutlu kimseninde burada kalmadığı kalanlarında açıkçası halen geçen sene 3 yargı paketi döneminde olduğu gibi aynı hareketleri aynı mücadeleyi devam etmek istedikleri görünümü oluşuyor bende
    ama şu unutulmalıdırki 3 yargı paketi dönemindeki adalet bakanının açıklamalarını dinleyenler o zaman verilen mücadelenin yeterli olmayacağını bilmeleri lazım
    çünkü defalrca burada açık seçik beyan edildi şu anki ülkemizin hükümetinin bu işe karşı olduğunu sanırım bilmeyen yok
    karşı olduğu için bu ihlal yasasının maiile veya yazılarla gündeme gelmeyeceğini hepimiz biliyoruz
    tek umudumuz vardı oda mayıs veya haziran 2013 buda ab nin vermiş olduğu süreydi
    ama onunda önüne geçildi şu an onunda formülünü buldular
    a.i.h.m sinden bir yıl hiçbir davayı kabul etmemesi istenildi bu bir yıl içindede bir çok şeyin rayına oturulacağı söylendi ve kabul edildi
    kısacası tek umudumuz biz mağdur olan kişilerin yapacağı tek şey var bu ülkede herkes bir şekilde belirli eylemler yapıp haklarını bir şekilde gündeme getirip ve istediklerini fazlası ile alıyorlar
    sevgili arkadaşlar bizler fazladan bişeyde istemiyoruz
    sadece bize yol verilmesini çalışmamız için önümüzün açılmasını borçlarımızı ödeyebilmemiz için gerekli şartların oluşmasını istiyoruz
    bundan dolayıda kimse bize haksız bir muamele yapamaz
    neden hakkımızı aramak için korkuyoruz
    görüyorum sevgili hasan abi ankaraya gidecek 10 kişiyi bulamamış
    arkadaşlar peki o zaman bizler neyin peşindeyiz buradan yazmakla elimize bişey geçmeyecektir bundan emin olun
    bazı milletvekilerimizin bireysel çabaları adınız gibi emin olun bu işi gündeme getirmeye yetmeyecek
    tıpkı geçen sene yargı paketi döneminde olduğu gibi sadece iki soru iki cevap halinde dilenir ve biter yada gündeme alınır iki yada üç konuşma yapılır ve kabul edilmedi der geçerler
    çünkü bu iş hükümetle çözülecek bir olay
    sevgili hasan abi bizim çocuğumuz hastanede bu yüzden pek bişeyle ilgilenemedik baya zamandır yinede kimse bulunmaz ise şartlar ne olursa olsun eşim gelir sevgili serhat abiye çok selamlarımızı ilet bişey olursa serhat abi bize ulaşsın
    sevgili ahmet yıldızada burada çağrıda bulunmak istiyorum abi bırakıp kaçmakla ancak kendimizden kaçarız bizleri burada bırakıp bir yere gitme sakın hepimiz burdayız
    SAYGILARIMLA aysen1985

    YanıtlaSil
  93. AYSEN KARDEŞİM NASILSIN GÖRÜŞMEYELİ FIRAT BEY NASIL SELAM SÖYLE

    YanıtlaSil
  94. hayırdır kardeşim çocuk demişsin ne oldu yapacağım birşey olursa başım üstüne

    YanıtlaSil
  95. aysen_1985198516 Kasım 2012 13:55

    abi yaklaşık bir ay önce okulda düştü kırıklar vardı ayaklarında kaburgasında şimdilik iyi şükür bir tane kör topal vardı evde şimdi oldu iki abi bunada şükürler olsun rabbimize
    sağol abi tşk ederim sorman yeter bazan bakıyorum ara sıra msnye hep kapalısın abi fıratında çok selamları var bir ayağı iş yerinde bir ayağı hastanede abi napsın anca bize yetişiyor

    YanıtlaSil
  96. Hasan Sığırcı16 Kasım 2012 14:36

    Değerli arkadaşımız geçmiş olsun. Değerli eşinizle birlikte ne kadar çok mücadele verdiğinizi, ne kadar çok emek harcadığınızı SERHAT SENLE arkadaşımından fazlasıyla öğrendim. Sizin gibi gerçek mücadeleci ve katılımcı olabilecek fazla değil 25 veya en fazla 50 kişi olsa, mutlak ve mutlak en kısa zamanda sonuç alacağımıza inanıyorum. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  97. arkadaşım şu kaç kişi oldu meclise gidecek

    YanıtlaSil
  98. arkdaşlar dün izmir adliyedeydim. 19. icranın ilan panosunda bir ilan var. bu ilanın resimlerini çektim. 9 kasım tarihli satış ilanı bu ilan çok dikkatimi çekti. insalrın kullanılmış çamaşırlarına kadar haczedilip satışa çıkarmışlar. inanın o kadar kötü oldumki o an halime şükrettim.
    değerli dostlar bu dosyadaki avuaktı bulup bütün sosyal medyada deşifre edip rezil edelim.
    dosya no : 2012/102

    YanıtlaSil
  99. az önce sayın sinan aygün ün sekreteri bayan beni aradı....dün sayın aygüne ulaşamamıştım....sizi az sonra sayın aygün arayacak dedi.....

    20 dakika kadar sonra telefonum çaldı....toplantıdaydım...numarayı reddettim, tanıyamadım..daha sonra israrla tekrar çalınca izin alıp toplantıdan çıktım....arayan sayın aygündü..

    malum konular konuştuk...detaylı bilgiyi akşam eve döndüğümde sizlere yazacağım...

    saygılar...

    seker765

    YanıtlaSil
  100. keşke terbiyesiz ahlaksız 3, yargı paketinden haberleri hiç yokmu ya nasıl yaparlar bu rezilliği
    lanet olsun

    YanıtlaSil
  101. bu olay 3.yargı paketinden öncedir...paket buna asla izin vermez...
    satış istenmiş olduğuna göre 6 ayönceki haciz olduğu muhtemeldir...
    yoksa hiiçbir hakim kanunları yok sayamaz....
    paketten önceki bu haczi yapan avukat ise malum bir aile çocuğu olduğunu gayet güzel anlatmıştır....

    YanıtlaSil
  102. allah onada aynısını versin
    görevlerini kötüye kullanıyorlar. Allhım yukarda görüyor

    YanıtlaSil
  103. şu anda 5000liraya ihtiyacım var,ama ne yazıkki cebimde 50 lira bile yok sakın kimse birşey düşünmesin sadece buradan paylaşıyorum ey bu geceleri aydınlıklara çıkaran allahım sen bilirsin bütün darda kalanlarla birlikte banada bir kapı aç beni mahçup etme

    YanıtlaSil
  104. işin acı yanı birde insanlar beni eskisi gibi biliyor ,bir bilseler gördükleri enkaz yığınından başka bir şey değil ne kadar acı ne büyük bir ızdırap insan görünümünde kocaman bir kül yığını

    YanıtlaSil
  105. birgün burada bu bela bitti diye yazılacak mı,bizde her kapı çalındığında yine ne geldi kim geldi korkusundan kurtulacak mıyız

    YanıtlaSil
  106. ALLAHIM o avukatın egrisini dogru eylesin

    YanıtlaSil
  107. gbt çıkıyor.. dikkat edin.. ben bu olaydan dolayı ceza aldım..allah yardımcımız olsun.

    YanıtlaSil
  108. ALLAH HERKESIN YARDIMCISI OLSUN BEN KURTULDUM BU BELADAN SIZLERDE KURTULURSUNUZ INSALLAH.POLISLER BUNDAN ONGUN ONCE ESIMI YAKALADILAR KARAKOLDA UYAPTAN SORGULAMADA YAKALAMA LARI NIN HEPSI GOZUKTU.BENIM KINIDE BULMUSLAR SORGULAMADA ON GUNLUK SUREDE BORCUMU ODEDIM ALLAH HERKESIM YARDIMCISI OLSUN.

    YanıtlaSil
  109. bu sitede geri sayımım başlamıştır....

    bir konsensüs çerçevesinde olumlu bir gelişme gördüğüm anda geri sayımım sona erecektir...
    şu ana kadar somut bir gelişme göremediğimden ...

    son 2 günüm kalmıştır....

    seker765

    YanıtlaSil
  110. güle güle sen başka sitede yüzdelik hesapları yap hani yapıyordunya 3.yargı paka-eti başlarında başka yerde yüzdelik hesapları yap

    YanıtlaSil
  111. tutuklandığı yerde cezaevine gönderilir eğer tutukevi ise sevki yapılır o da en uygun cezaevi olur

    YanıtlaSil
  112. Hayırlı akşamlar arkadaşlar;
    Üçüncü yargı paketinden sonra biraz nadasa çekildim ama bu süreçte siteti sürekli takip ettim. dün akşam ankara'da bir grup milletvekili arkadaşla bir arada yemek yedim.orda söylenen şudur ki, yılbaşına kadar beşinci yargı paketi meclise sevk edilecek bu süreçte çok iyi çalışıor gerekli kulisi yaparsak başarırızAllah yar ve yardımcımız olsun.

    YanıtlaSil
  113. avukatlar ufak bir manevrayla yakalatma çıkartıyor ve gbt sorgularında çıkıyor.

    YanıtlaSil
  114. Hasan Sığırcı18 Kasım 2012 23:07

    Değerli arkadaşlar hepinize hayırlı geceler diliyorum. Aranızdayım, katılımcıyım, gözlemciyim ve siz değerli arkadaşlarım gibi, mücadele edenlerdenim.

    Değerli arkadaşlar, yarın; pazartesi günüdür ve yeni bir hafta başıdır. TAAHHÜDÜ İHLAL CEZALARININ kaldırılması için, kaldığımız yerden devamla ve daha çok katılımcı sayısı ile, daha çok mücadele ederek, mutlak ve mutlak en hayırlı sonuçları alacağımıza inanıyorum. Haydi arkadaşlar haydi, bir daha silkelenip, mücadeleyi bırakmayalım. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  115. ya bulundugun ilde acık ceza evi varsa 10 gün süre yokmu

    YanıtlaSil
  116. teşekür ederim

    YanıtlaSil
  117. HERKESE HAYIRLI BİRGUN VE HAYIRLI BİR HAFTA DİLİYORUM ARKDAŞLAR TAAHÜD KUNUSUNDA ARTIK KARARLI BİR ADIM ATILMASI GEREKİYOR NE YAPILACAKSA BİR AN EVVEL YAPILMALI GORUŞUNDEYİM HERKESE SAYGI VE SEVİGİLERİMLE HERKESE DUŞEN SORUMLULUK NEYSE YAPMASI KANATİNDEYİM BİR AN EVVEL TAHÜD BELASINDAN KURTULMAK DİLEGİYLE

    YanıtlaSil
  118. bulundugumuz ilde acık ceza evi varsa 10 gün süre yokmu

    YanıtlaSil
  119. DEYERLİ ARKADAŞ LAR BU BENİM ACİZ HANE GURUŞMDUR TAAHÜD KONUSUNDA YILLARINI HUKUK İŞNE VERMİŞ DEYERLİABİMİZ EMİN ŞAHİN BEYİNDE YARDIM VE DESDEGİNDEN YAYRARLANSAK VE SAYFA MIZA TEKRAR YAZMASINI RİCA ETSEK VE UMİT BEYİDE DAVET ETSEK VE TAHÜÜD KONUSUNDA BU SİTEYE DAVET EDELİM ARKADAŞLAR BEN BİZLERE VE BU SAYFAYA ARTISI OLACAGI KANATİNDEYİM BU ACİZHANE BENİM GORUŞUMDUR

    YanıtlaSil
  120. Kaçkişi yazdı sana gidiyom gidoyum gideceksen git diye.Ne sanıyon kendini ne katkın va senin. sow yapmaktan başka. Ben yapdıydımda kımse katılmadı demek içünmü çıkıyon buraya yapcasan yapasın karşılık beklemeden.
    kaç kişi git diye yazmış.

    YanıtlaSil
  121. bu yerin adını değiştirmek lazım. güzel kavgala tatışmala hakaretle bencillikle sowla oluyo. birisi hukuki yardım etse soru cevaplasa hemen biri istemiyo.biri soru sorsa git burdan deniyo. sadece burda sabah günaydın akçam ıyı geceler.hal hatır sorma yeri olmuş.başka yerlere bakıyom durumuma bılgı ıcın sakın herke paylaşıyo saygılı.diyecenizki oraya gir zaten gittimde burada bu tarz söle edenle yüzünden gerçek madurlar va bunu hatırlatan dıye yazdım.

    YanıtlaSil
  122. Hasan Sığırcı19 Kasım 2012 12:12

    Değerli arkadaşlar çalıştığım iş yerindeki, hafta başı yoğunluğundan dolayı, sizlere günaydın diyemediğim için kusura bakmayın.

    Değerli arkadaşlar, şunu bilmenizi isterimki; bana gelen günlük değişik yer ve kişi telefonlarından anlıyorumki, sitemize yorum yapmasalar dahi günlük olarak, bu siteyi takip eden, yönlendirmeleri yerine getiren, verilen bilgi ve belgelerden yararlanan onlarca, yüzlerce insan bulunmaktadır.

    Örneğin; hiçmi hiç, tek bir yorum bile yazmayan, ama sürekli takipçi olupta gereğini yerine getiren, Erzurum; Trabzon, Bursa, Gaziantep, v.s. illerden arkadaşlarımız mevcuttur. Bunun için birazdan, yine bende mevcut olan, ilgili yer ve yetkililerin iletişim bilgilerini tekrar sitemize göndereceğim. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  123. Hasan Sığırcı19 Kasım 2012 12:25

    yalcin.akdogan@tbmm.gov.tr
    ali.babacan@tbmm.gov.tr
    cemil.cicek@tbmm.gov.tr
    cevdet.erdol@tbmm.gov.tr
    bulentgedikli@tbmm.gov.tr
    ulker.guzel@tbmm.gov.tr
    haluk.ipek@tbmm.gov.tr
    emrullah.isler@tbmm.gov.tr
    salih.kapusuz@tbmm.gov.tr
    zelkif.kazdal@tbmm.gov.tr
    haluk.ozdalga@tbmm.gov.tr
    tulay.selamoglu@tbmm.gov.tr
    seyit.sertcelik@tbmm.gov.tr
    fatih.sahin@tbmm.gov.tr
    nurdan.sanli@tbmm.gov.tr
    badak@tbmm.gov.tr
    cavusoglu@tbmm.gov.tr
    vecdi.gonul@tbmm.gov.tr
    gokcen.ozdoganenc@tbmm.gov.tr
    menderesm.tevfik.turel@tbmm.gov.tr
    orhan.atalay@tbmm.gov.tr
    mehmet.erdem@tbmm.gov.tr
    aligultekin.kilinc@tbmm.gov.tr
    semiha.oyus@tbmm.gov.tr
    aaoglu@tbmm.gov.tr
    tulay.babuscu@tbmm.gov.tr
    mehmetcemal.oztaylan@tbmm.gov.tr
    edip.ugur@tbmm.gov.tr
    yilmaz.tunc@tbmm.gov.tr
    ziver.ozdemir@tbmm.gov.tr
    mehmetsimsek@tbmm.gov.tr
    bunyamin.ozbek@tbmm.gov.tr
    esref.tas@tbmm.gov.tr
    cevdet.yilmaz@tbmm.gov.tr
    vedat.demiroz@tbmm.gov.tr
    vahit.kiler@tbmm.gov.tr
    ali.ercoskun@tbmm.gov.tr
    fehmi.kupcu@tbmm.gov.tr
    bayram.ozcelik@tbmm.gov.tr
    yildirimhami@tbmm.gov.tr
    bulent.arinc@tbmm.gov.tr
    ismail.aydin@tbmm.gov.tr
    canan.candemir.celik@tbmm.gov.tr
    tulin.erkalkara@tbmm.gov.tr
    onder.matli@tbmm.gov.tr
    ismet.su@tbmm.gov.tr
    huseyin.sahin@tbmm.gov.tr
    mustafakemal.serbetcioglu@tbmm.gov.tr
    bedrettin.yildirim@tbmm.gov.tr
    mehmet.danis@tbmm.gov.tr
    ismail.kasdemir@tbmm.gov.tr
    huseyin.filiz@tbmm.gov.tr
    idris.sahin@tbmm.gov.tr
    cahit.bagci@tbmm.gov.tr
    salim.uslu@tbmm.gov.tr
    murat.yildirim@tbmm.gov.tr
    nurcan.dalbudak@tbmm.gov.tr
    bilal.ucar@tbmm.gov.tr
    mehmet.yuksel@tbmm.gov.tr
    nihat.zeybekci@tbmm.gov.tr
    mehdieker@tbmm.gov.tr
    m.galip.ensarioglu@tbmm.gov.tr
    oya.eronat@tbmm.gov.tr
    cuma.icten@tbmm.gov.tr
    minebeyaz@tbmm.gov.tr
    fevai.arslan@tbmm.gov.tr
    ibrahim.korkmaz@tbmm.gov.tr
    mehmet.muezzinoglu@tbmm.gov.tr
    suay.alpay@tbmm.gov.tr
    sermin.balik@tbmm.gov.tr
    zulfu.demirbag@tbmm.gov.tr
    faruk.septioglu@tbmm.gov.tr
    sebahattin.karakelle@tbmm.gov.tr
    recep.akdag@tbmm.gov.tr
    muhyettin.aksak@tbmm.gov.tr
    cengiz.yavilioglu@tbmm.gov.tr
    adnan.yilmaz@tbmm.gov.tr
    nabi.avci@tbmm.gov.tr
    ulker.can@tbmm.gov.tr
    salih.koca@tbmm.gov.tr
    deryabakbak27@gmail.com
    celik.huseyin@tbmm.gov.tr
    mehmeterdogan@tbmm.gov.tr
    anejatkocer@tbmm.gov.tr
    halilmazicioglu@tbmm.gov.tr
    mehmet.sari@tbmm.gov.tr
    ali.sahin@tbmm.gov.tr
    fatma.sahin@tbmm.gov.tr
    samil.tayyar@tbmm.gov.tr
    nurettin.canikli@tbmm.gov.tr
    mehmet.geldi@tbmm.gov.tr
    adem.tatli@tbmm.gov.tr
    kemalettinaydin@tbmm.gov.tr
    feramuz.ustun@tbmm.gov.tr
    sadullah.ergin@tbmm.gov.tr
    orhan.karasayar@tbmm.gov.tr
    mehmet.onturk@tbmm.gov.tr
    hacibayram.turkoglu@tbmm.gov.tr
    adem.yesildal@tbmm.gov.tr
    sureyya.sadi.bilgic@tbmm.gov.tr
    recep.ozel@tbmm.gov.tr
    abdulkadir.aksu@tbmm.gov.tr
    mustafa.atas@tbmm.gov.tr
    egemen.bagis@tbmm.gov.tr
    ayse.nur.bahcekapili@tbmm.gov.tr
    osmanaskin.bak@tbmm.gov.tr
    nimet.cubukcu@tbmm.gov.tr
    osmanboyraz@tbmm.gov.tr
    volkan.bozkir@tbmm.gov.tr
    huseyin.burge@tbmm.gov.tr
    m.cetin@tbmm.gov.tr
    ahmet.berat.conkar@tbmm.gov.tr
    turkan.dagoglu@tbmm.gov.tr


    YanıtlaSil
  124. DOGRU SOYLUYORSUN KARDEŞİM BURASI HUKUKİ YARDIM YERİDİR

    YanıtlaSil
  125. Hasan Sığırcı19 Kasım 2012 12:27

    Vekillerin telefonları.
    .........................................SADULLAH ERGİN
    sadullah.ergin2@tbmm.gov.tr Telefon: 0505 777 31 10 – 0532 281 57 70
    RECEP AKDAĞ
    recep.akdag@tbmm.gov.tr Telefon: 0533 518 32 81 – 0505 357 44 92
    MEHMET ŞİMŞEK
    mehmet.simsek@tbmm.gov.tr Telefon: 0546 587 61 02
    FARUK ÇELİK
    faruk.celik@tbmm.gov.tr Telefon: 0532 265 6070 - 0533 717 65 11
    BEKİR BOZDAĞ
    bekir.bozdag@basbakanlik.gov.tr Telefon: 0505 777 66 01- 0542 647 40 87
    NİHAT ERGÜN
    nihat.ergun@tbmm.gov.tr Telefon: 0532 595 85 75
    M. ZAFER ÇAĞLAYAN
    mehmetzafer.caglayan@tbmm.gov.tr Telefon: 0530 514 96 50
    VEYSEL EROĞLU
    veysel.eroglu@tbmm.gov.tr Telefon : 0505 746 43 43
    FATMA ŞAHİN
    fatma.sahin@tbmm.gov.tr 0533 271 91 26
    EGEMEN BAĞIŞ
    egemen.bagis@tbmm.gov.tr
    İDRİS NAİM ŞAHİN
    idris.sahin@tbmm.gov.tr Telefon: 05322 75 76 97
    ÖMER DİNÇER
    omer.dincer@tbmm.gov.tr Telefon: 0532 348 32 47
    HAYATİ YAZICI
    hayati.yazici@tbmm.gov.tr Telefon: 0532 242 19 86 - 0505 777 95 34
    BEŞİR ATALAY
    besir.atalay@tbmm.gov.tr Telefon: 0532 313 49 65
    ERDOĞAN BAYRAKTAR
    erdogan.bayraktar@tbmm.gov.tr
    BÜLENT ARINÇ
    bulent.arinc@tbmm.gov.tr Telefon: 0532 241 62 55
    NURETTİN CANİKLİ 0533 777 44 44
    MUSTAFA ELİTAŞ 0 532 232 07 92
    SADULLAH ERGİN 0505 777 31 10 0(532) 2815770
    AHMET İYİMAYA 0 532 274 59 20
    ZAFER ÇAĞLAYAN 0530 514 96 50
    Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü: 0505 7773700
    Isparta Milletvekili Recep Özel 05057773222
    Konya Milletvekili Harun Tüfekçi: 05057774213
    Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün: 05326018725 5057777000
    Mersin Milletvekili A.Rıza Öztürk: 05325247309
    Zonguldak Milletvekili A. İhsan Köktürk 05322926139
    İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu: 05326640645 05322047311 - 05326181474

    YanıtlaSil
  126. Hasan Sığırcı19 Kasım 2012 12:31

    ÖNEMLİ FAKS NUMARALARI


    BAŞBAKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN 0 312 422 18 99

    BAŞBAKAN YRD. BÜLENT ARINÇ 0 312 422 13 28

    ‘’ ‘’ ALİ BABACAN 0 312 422 13 99

    ‘’ ‘’ BEŞİR ATALAY 0 312 422 12 19

    ‘’ ‘’ BEKİR BOZDAĞ 0 312 422 11 18

    ADALET BAKANIMIZ SADULLAH ERGİN 0 312 417 71 13

    EKONOMİ BAKANIMIZ M.ZAFER ÇAĞLAYAN 0 312 212 16 22

    MALİYE BAKANIMIZ MEHMET ŞİMŞEK 0 312 425 00 58

    AİLE VE SOSYAL POL. BAKANIMIZ FATMA ŞAHİN 0 312 422 55 55

    TBMM İNSAN HAKLARI İNCELEME KOMİSYONUMUZ 0 312 420 53 94

    MİLLETVEKİLİMİZ MUSTAFA ELİTAŞ 0 312 420 65 11

    MİLLETVEKİLİMİZ SİNAN AYGÜN 0 312 420 69 71

    YanıtlaSil
  127. Hasan Sığırcı19 Kasım 2012 12:35

    SAYIN YETKİLİLER,

    BİZLER UZUN YILLAR NAMUSUMUZLA ESNAFLIK YAPMIŞ TİCARET YAPMIŞ AİLELERİZ (İCRA TAAHHÜT MAĞDURLARI)

    MALUMUNUZ ÜLKEMİZ GLOBAL KRİZDEN ETKİLENDİ VE TİCARİ HAYATI OLAN BİR ÇOK KİŞİ DEDE BU ETKİ SÜRMEKTEDİR.

    KİMİMİZ SIKINTIYA DÜŞTÜ, KİMİMİZ İFLAS ETTİ, KİMİMİZ AYAKTA KALMAK İÇİN ÇABA SARFEDİYOR.

    ÖDEME SIKINTILARI BAŞLADIĞINDA ARDINDAN İCRALAR GELİYOR. İŞTE BU İCRA SIRASINDA ;

    'İŞİMİZİ DEVAM ETTİRELİM MAKİNELERİMİZ GÖTÜRÜLMESİN MAĞDUR OLMAYALIM, EVİMİZDE ÇOLUK ÇOCUK

    BOYNU BÜKÜLMESİN ELE GÜNE KARŞI REZİL OLMAYALIM ALLAH BÜYÜK BİR ŞEKİLDE ÖDERİZ' DİYEREK VERİLEN TAAHHÜTLER VAR.

    ÖDEME GÜNÜ GELİYOR VE O GÜNLERDE ÖDEME YAPAMIYORSUNUZ, HEMEN CEZA DAVASI AÇILIP 3 AY HAPİS CEZASI ALIYORSUNUZ.

    BU 3 AY DOSYA SAYISI ARTTIKÇA 6 AYA 9 AYA 12 AYA ÇIKIYOR. KARŞIMIZA ÇIKAN BU HAPİS CEZASI BİZLERİ ÇOK DAHA BÜYÜK BİR SIKINTININ ALTINA SOKUYOR.

    ÖNCELİKLE CEZA SADECE BORÇLUYU DEĞİL DOLAYLI YOLDAN EŞİNİ ÇOCUKLARINI, YANINDA ÇALIŞANLARI VE ONLARINDA AİLELERİNİ MAĞDUR EDİYOR.

    BORÇLU KAÇAK YAŞAMAYA BAŞLIYOR, İŞİNİN BAŞINDA DURAMIYOR ÇÜNKÜ HAPİS KORKUSU VAR,

    MALUM ESNAF KURUMSAL BİR YAPIYA SAHİP DEĞİL, İŞİNİN BAŞINDA KENDİSİ OLAMAYINCA O İŞ YERİ DE KAPANMAK ZORUNDA KALIYOR,

    AİLE PERİŞAN AYAKTA DURMAYA ÇALIŞAN BORÇLU HAPSE GİRİYOR, GERİDEKİ EŞİ ÇOCUKLARI GEÇİMİNİ SAĞLAYACAK BAŞKA GELİRE SAHİP DEĞİL,

    İŞİNİ BİR ŞEKİLDE DEVAM ETTİRİP BORÇLARINI ÖDEMEK İSTEYEN KİŞİ HAPSE ATILINCA ÖDEME GÜCÜ DE TAMAMEN ELİNDEN ALINIYOR.

    BORCUMUZ BORÇTUR, ANCAK HAPİSTE BORÇ ÖDENMİYOR.

    İCRA TAAHHÜT MAĞDURLARI ASLA DOLANDIRICILIK YAPMAMIŞ BORCUNU KABUL EDİP İMZA ATMIŞ İNSANLARDIR. SUÇLU DEĞİL BORÇLUDUR.

    GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE GELEN TAAHHÜDÜ İHLAL HAPİS CEZASI SONLANDIRILMALIDIR.

    ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ VERİLSİN CANLA BAŞLA ÇALIŞIP BORÇLARIMIZI ÖDEYEBİLELİM.

    ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLERİMİ SUNAR HAYATINIZ BOYUNCA BAŞARILARINIZIN DEVAMINI DİLERİM...

    YanıtlaSil
  128. Hasan Sığırcı19 Kasım 2012 12:36

    DEĞERLİ DEVLET BÜYÜĞÜMÜZ;

    BİZLER İCRA TAAHHÜDÜ İHLALİ NEDENİ İLE SADECE SÖZLEŞMEDEN DOĞAN YÜKÜMLÜLÜKLERİ YERİNE GETİREMEDİĞİMİZ İÇİN HÜRRİYETİ BAĞLAYICI CEZA ALMIŞ VE 3 AY HAPİS CEZASI İLE CEZALANDIRILMIŞ BULUNUYORUZ.
    BİRÇOK İNSANIMIZ TAKSİTLENDİRMİŞ OLDUKLARI BORÇLARININ HER BİR TAKSİDİ İÇİN AYRI AYRI 3 ER AYLIK CEZALAR İLE YILLARA VARAN HAPİS CEZALARI ALMIŞ DURUMDA.

    TOPLUMUN HER KESİMİNDEN;

    KADIN,ERKEK,GENÇ,YAŞLI,ÖĞRENCİ,EVHANIMI,MEMUR,İŞÇİ, ESNAF OLAN İNSANLARIMIZ BU DERTTEN MUZDARİP.BU DURUMLARDAN DOLAYI AİLELER PARÇALANMAKTA HAPİS TEHDİDİ İLE KAÇAK YAŞADIĞI İÇİN VAR OLAN İŞİNİDE KAYBEDEN İNSANLARIMIZ İNTİHARIN EŞİĞİNE GELMEKTE VE HATTA İNTİHAR ETMEKTEDİR.

    SON GÜNLERDE YURDUN DÖRT BİR YANINDAN GELEN EKONOMİK NEDENLİ CİNNET VE İNTİHAR HABERLERİ BUNUN KANITIDIR.

    BİZLER SIRF EVLERİMİZDEKİ YAŞAMSAL EŞYALARIMIZA İCRA GELMESİN VE AİLE FERTLERİMİZİN BU KÖTÜ TABLOYU YAŞAMAMASI İÇİN YA EVLERİMİZDE YADA İŞYERLERİMİZDE SONUCUNDA HAPİS CEZASI OLDUĞUNU BİLMEDEN BASKI ALTINDA VE ÜRKÜTÜLEREK TAAHHÜT İMZALADIK.

    O ANKİ PSİKOLİJİK ORTAM NEDENİ İLE İLERİSİNİ DÜŞÜNMEDEN BUNU YAPTIK.ŞU ANDA BİR ÇOĞUMUZ İCRA TAAHHÜDÜNÜ YERİNE GETİREMEDİĞİNDEN YA CEZAEVİNDE YA KAÇAK YADA YURT DIŞINDA.

    BU KONUYA MAHATAP TÜCCAR VE ESNAFLARIMIZIN BÜYÜK BÖLÜMÜ AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİNE BAŞ VURARAK DEVLETİMİZİ TAZMİNAT ÖDEMEYE MAHKÜM ETTİRME TARAFTARI OLMADIĞI, ÇÖZÜMÜ TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİNDEN BEKLEDİĞİNİ BİLDİRİR SAYGILAR SUNARIM.

    YanıtlaSil
  129. Hasan Sığırcı19 Kasım 2012 13:21

    Değerli arkadaşlar, yorgunluğumuza; bıkkınlığımıza, sabrımızın sonuna gelmemize rağmen, haydi; hep birlikte, küskünlükleri bir kenara bırakarak,

    TAAHHÜDÜ İHLAL CEZALARININ mücadelesi bakımından, silkelenip; son bir kez daha ayağa kalkıp mücadeleye başlayalım mı?

    Haydi arkadaşlar haydi, Allah'ın izni; çok değerli katılımlarınız ve Sayın Yetkililrimizinde duyarlılığı ile, en kısa zamanda; İnşallah, en hayırlı sonuçları alacağız, en hayırlı.

    Allah hepimizin yardımcısı olsun. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  130. Hasan Sığırcı19 Kasım 2012 13:40

    Sayın Başbakanım, Bakanlarım ve Milletvekillerim.

    Bilineceği üzere biz vatandaşlarınız yıllarca her anlam ve manada sorunlarımızı, dertlerimizi ve içinde bulunduğumuz zor durumları, siz; seçilenlere, yönetenlerimize, dilekçelerimizle; maillerimizle, mesaj ve telefonlarımızla, yasal yollar çerçevesinde anlattık, anlatmaya çalıştık.

    Peki sizler sesimizi duymadınız mı?, gereğini yapmadınız mı? Gereğinde sorunların halledilmesi için gerekli olan kanunları çıkarmadınız mı? Şimdi burada doğruyu söylemek gerekirse, belki bizlere göre, gecikilmiş olmasına rağmen, çok güzel çalışmaların yapıldığını, gerekli kanunların çıkarılmış olduğunu kabul etmek gerekir. Karşılıksız çeklerle ilgili olarak gerekli düzenlemeler yapılmış olup, insanların cezaevlerine gidişinin önü kapanıp, yeniden çalışmalarına ve hayata dönmelerine olanak tanınmıştır. 02.07.2012 Tarihli 6352 sayılı yasa içeriği çerçevesinde, İİK’ nun birçok maddeleri değiştirilerek, insanların evlerinde kullandıkları, çok lüzumlu eşyalarının, olur olmaz şekilde evlerinden alınmasının da, önüne geçilmiştir. Ancak burada; affınıza sığınarak ve özür dileyerek belirtmek isteriz ki, Gerek geçmiş ve gerekse gelecek olan taahhüdü ihlaller konusunda, cezaevine gidişin yolu kesilmemiştir. Her bir taahhüdü ihlal cezası için, tazyik hapsi adı altında, insanlar 90 gün süre ile cezaevlerine gönderilmektedir. Peki, bu anlamda ne yapılmıştır? Sadece, taahhüdü ihlalden cezaevinde olanlar, kapalı cezaevlerinden açık cezaevlerine alınmışlardır. Şimdi burada, neden birçok suçlardan salıverilenler var demiyoruz ancak, taahhüdü ihlalden dolayı cezaevlerine gidişinde yolu artık kapansın diyoruz.

    Sayın Başbakanım, Bakanlarım ve Milletvekillerim.

    Elbette ki, bizler vatandaş olarak sorunlarımızı ve sıkıntılarımızı sizlere anlatmaya ve sizlere ulaşmaya çalışmaktayız. Ki; yoksa sizlere akıl vermek haddimiz değildir. Anayasa Madde 38 içeriğini, şimdi buraya aktarmanın gereği var mı? , Konut dokunulmazlığı Madde 21 içeriğini elbette ki, siz yönetenlerimiz en iyi şekilde bilmektesiniz. Ancak şunu belirtmek gerekiyor ki; görevini hakkı ile yapan icra görevlilerine, avukatlara bir diyeceğimiz olamaz. Lakin 6352 sayılı yasa çıkmış olduğu halde, eve icraya geliş şekilleri, halen taahhüt imzalatmak için baskılar yapılıyor olması da yaşanan gerçeklerdir. Bu bakımdan, Siz Değerli Yönetenlerimizden ricamızdır. Artık ne olur, taahhüdü ihlalden cezaevlerinde olanlarda çıkarılsın, arananların aranmasına son verilsin. Artık, taahhüdü ihlalden dolayı, cezaevlerine gidişin önü kapansın. İnsanlar; özgürlüklerine, eşlerine, çocuklarına kavuşup, çalışma imkânı bulup, borçlarını ödeyebilsinler.

    Sayın Başbakanım, Bakanlarım ve Milletvekillerim.

    Bizler vatandaşlar olarak sizlere güveniyoruz ve gereğini yapacağınızdan eminiz. Sayın Başbakanımız, bir söyleminde; ‘’ Hiçbir borçlu vatandaşımız, borcundan dolayı, cezaevinde yatmayacak demiştir.’’ Bizler; Sayın Başbakanımıza güveniyoruz. Artık Bakanlar Kurulu Kararıyla, Kanun Hükmünde Kararname ile veya TBMM çatısı altında, sadece; taahhüdü ihlallerin kaldırılması için, gereği neden yapılmasın ki? Gereğini gerektiği gibi, yapacağınızdan emin olarak, kendim ve tüm taahhüdü ihlalden sorunlu olan, binlerce insan adına, Sayın Başbakanımıza, Bakanlarımıza ve Milletvekillerimize, saygılarımızı iletip diyoruz ki; Allah sizlerden razı olsun. 19.11.2012

    YanıtlaSil
  131. sağol varol can kardeşim ,tek beklentisi bizlerin kurtuluşu olan gerçek dost sağol varol

    YanıtlaSil
  132. kaşıkla verip sapıyla gözümüzü çıkarmayan gerçek dost ve mücadele adamı sağol varol

    YanıtlaSil
  133. Hasan Bey,
    Gerçekten özünsüz, gönülden, yorulmadan şikayet etmeden yaptığınız çalışmalar her türlü takdirin üstündedir. Bu mücadelenin değerini anlayamayanları ve hatta engel olmaya çalışanları, site mensubu kader ortaklarına hakarete varan sözler söyleyenleri Allah'a havale ediyorum.
    Portalımızdaki diğer platformlarda da paylaştığım ve canlı olarak yaşadığım bir olayın yorumunu sizinle de paylaşıyorum.
    Değerlendirmenize arzederim.
    Saygılarımla,

    Sevgili Arkadaşlar,
    Ülkeyi bölmek parçalamak isteyen, askerimize polisimize kurşun sıkan, binlerce kişinin ölümüne sebep olan, ve bunu sürdürmek için çaba sarfeden, sözüm ona açlık greviyle hükümete isteklerini dayatan hainlerin "hapishanelerde, üstelik kendi inisiyatifiyle ölmesi"nin önüne geçmeye çabalayan hükümet, bu ülkede üretim yapmış, istihdam yaratmış, vergi vermiş, ve bu çabalarına devam etmek isterken, izlenen izlenen kötü ekonomik politikaların da etkisiyle, borç ödeme aczine düşen yurttaşlarına hapis cezasını dayatmasını ve bunun sonucu olarak da, aile hayatlarını, iş hayatlarını ve intiharlarla yaşamlarını sonlandırmasını takdirlerinize bırakıyor ve tartışmaya açıyorum.
    45 yıldır hiç adli ve idari sicili olmayan ve ilk defa borcu yüzünden mahkeme kapılarına düşmüş ve ceza almış birisi olarak infaz savcısından ceza ertelemesi istedim. Verilen cevabı aşağıya yazıyor ve takdirlerinize bırakıyorum.;
    "Biz infaz kurumu olarak, adli suçlardan oluşan iki yıla kadar verilmiş hafif hapis cezalarını erteleyebiliyoruz, ama icra iflas kanununun ihlalinden dolayı verilmiş hapis cezalarını asla ertelemiyoruz, böyle bir teamül yok, size de bu konuda ayrıcalık yapamam, dilekçenizi alıp dosyanıza koyarım ama, talebinize olumlu cevap vermem mümkün değil "
    Verilen cevap çok üzücüdür. Çünkü "ceza ertelemesi"ni düzenleyen Türk Ceza Karununu'nun 51. Maddesi ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını düzenleyen 5271 Sayılı Ceza Muhakemeleri Kanunu'nun 231. Maddesi'nde "ceza ertelemesi" suç türüne bağlanmamış, sadece hapis cezası süresi referansıyla düzenlenmiştir. Yani o suçun cezası ertelenir, bu suçun cezası ertelenmez diye bir düzenleme yoktur. Adli suçlar mali suçlar ayırımı da yoktur.
    Bu itibarla, ekonomiye katkı sağlamaya çalışmaktan başka hiç bir niyeti olmayan, bu yolda geçirdiği yol kazasından dolayı mali acze düşen insanların devletin köküne dinamit koyanlardan daha ağır suçlu görülmesi, bir yurttaş olarak onuruma dokunuyor arkadaşlar.
    Bu konunun geniş ölçekte tartışılmasını ve elinden gelen arkadaşlarımızın, tartışmayı genişletmesini, ayrıca, taahhüdü ihlal suçu mağduriyetini kaldırmaya çalışan mücadeleci yiğit arkadaşlarımızın suç ve ceza ayırımının da yanlışlığının mücadeleye dayanak teşkil eden konular içine alınmasını arzediyorum.
    Herkesin bu konudaki görüşünü bu sayfalarda okumak dileğiyle, özgür ve mutlu günler temenni ederim.
    Saygılarımla,

    Smyrni

    diğerlerini göster daha azını göster

    YanıtlaSil
  134. arkadaşlar herkese merhaba...

    Önemli olan sorunun büyüklüğü değil, onu çözmeye istekli olup olmadığımızdır. Eğer hayallerimizi gerçekleştirmeye cesaret edemezsek, hayatın bize sunacaklarından şikayetçi olamayız......

    Hayallerimizi gerçeğe dönüştürebileceğimiz güce kavuşmamız dileğimle,,,,,Şimdiden mutlu haftalar diliyorum....Her şey gönlünüzce olsun....Can-ı gönülden sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  135. Sayın smyrni evet gerçekten haklısınız ancak bu ülkede normal ve vergisini ödeyen insanların yaşamaya yeri yok ne yazık ki. Demek ülkesini seven devleti ve milleti için çalışan insan olmayacaksın. Nerede gayrimeşru iş varsa onu yapacaksın ki devlet ve onun kanunları seni yüceltsin.Normal insan olmaya gerek kalmadı çünkü. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  136. teşekkürler teşekkürler teşekkürler

    YanıtlaSil
  137. hasan abi ne olursun beni ararmısın

    YanıtlaSil
  138. selam hayat kardeşim
    biraz evvel avukat aradı bir bağırdı çilingir zoruyla açılcak dedi kapın
    bende yasa çıktı dedim 6352 bir bağırdı o yasa daha onaylanmadı dedi
    şok oldum

    YanıtlaSil
  139. sakın korkma ,sıkıysa gel de eşya kaldır de,açsın senin içeriye girme hakkın yok de gir bak seni savcılığa veriyimde gör de sen o kanun çıkmadı yazısını bana ver de korkma sakın dik dur sen bu sayfadaki yazıları hep okudun niye korkuyorsun ,gelir ne var bunda gelsin ama avukatı alma icra memurunu al biraz dik dur kurtul artık şu ürkeklikte fakirliğin gözü kör olsun insanı ürkekte yapıyor yalancıda korkakta,unutma sakın asla imza yok geldiklerinde ellerini göğsünde bağla buyur et,avukatı alma girsinlerhiçbirşeyi kaldıramaz vermiyorum de git şikayet et de sakın imzalama bırak o bağırsın sınırları zorlama zaten kanuni işlem yapıyosun de sen benim amirim değilsin sen tarafsın-alacaklı temsilcisisin burada kanun adamı var de ve icra memurunu göster bırak görevini yapsın de imza yok tamam mı korkmak ürkmekde yok

    YanıtlaSil
  140. korkma niye şok oluyorsun bana geliyorum dedi buyur gel ,kara vermişsin buyur gel dedim bana bağıramaz buna izin vermem zaten kanunun gereklerini yerine getiriyor,bende saygısızlık yapmam ancak bağıma hakkını kendisinde görürse o zaman iş değişir sende sakin sakin buyur gel ama 6352 ye göre geleceğinizi biliyorum de ,o bağırınca ya telefonu kapat yada cevabı yapıştır köpeksiz köy görmüşler eli değneksiz geziyorlar biz pıstıkça tepemize tepemize çıkıyorlar avukat dediğin alacaklının kankası

    YanıtlaSil
  141. sevgili eken artık şu ürkeklikten kurtul ne var arasın ,paran varsa borcunu ödemiyorsan namertsin,ama yoksa canını alacak değil ya ben senin çok sıkıntılı günler geçirdiğini ev işlerine gittiğini biliyorum bu şartlarda sana kredi veren banka suçlu senin gibi kıt kanaat geçinen insanların önüne serdiler kredi kartlarını fakir fukarada hesapsız harcadı şimdi de çökmüşler milletin ensesine erkeksende yavrula dişiysende yavrula misali astronomik faizlerle o da yetmezmiş gibi uçuk avukatlık ücretleriyle verin bizim paraları diye insanları öldürüyorlar .gelicem deyince lütfen ne yapıyım yani geleceksen gel de tamam mı nolur be kardeşim onun kükremesini kes nolur hadi biraz cesaret

    YanıtlaSil
  142. Hasan Sığırcı19 Kasım 2012 17:24

    Değerli arkadaşım dışarıda idim, çalıştığım iş yerine yeni geldim. Yorumunuz için, teşekkür ediyor, saygılarımı iletiyorum. Tüm eksik gücümüze, tüm ürkekliğimize rağmen, başaracağız arkadaşım, başaracağız. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

    YanıtlaSil
  143. Hasan Sığırcı19 Kasım 2012 17:25

    Çok değerli arkadaşım saygılarımla.

    YanıtlaSil
  144. Hasan Sığırcı19 Kasım 2012 17:28

    Eken arkadaşımıza, anlattıklarınızı anlatmaya çalışırken, o kadar güçlük çekiyorumki, sormayın gitsin. Değerli arkadaşımız çok aşırı biçimde, panik birisi. SERHAT anlatıyor, ben anlatıyorum, siz anlatıyorsunuz ama, ne diyeyim bilemiyorum. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  145. şu anda param olsada şu borçtan kurtulsam hiç olmazsa gözüm kapıda kalmaz ,karar noldu kesinleştimi korkusu beynimi yedi bitirdi,ben 60 yaşında yıllarca çalışmış tam43 yıl ülkesine hizmet ederek ekmeğini kazanmış birisiyim yıllarca istihdam oluşturdum vergi verdim,bu yaştan sonra hiç olmazsa köşemde oturup dinlenebilmeliydim,ama ne acıdırki devletim beni adasmın birisi bu kadın bana borçludur dediği için hapse atma uğraşı veriyor,avukat tanıdığıma savunmamı okuduğumda sen ne yazarsan yaz hapis çıkacak diyor böyle adalet olurmu niye ben yalancı oluyorum,niye bana haksızlık yapan taraf mağdur asıl mağdur olan ben suçlu oluyorum ,adil devlet parası olduğu için haklı olanı değil gerçek mağduru korumalı devlet vatandaşının durumunu iyi takip etmeli yoksa bu vebal çok büyüktür

    YanıtlaSil
  146. eken kardeşim korkma yapmak istediyi psikolojini bozmak

    YanıtlaSil
  147. hayat
    6352 sayılı kanuna göre evimde herşeyden 1er adet var dedim nasıl alıcaksın dedim
    bana bir bağırdı o yasalaşmadı dedi
    bende yasalaştı dedim
    çilingirle gelicem dedi
    bana çabuk söyle o yasa çıktığınımı zannediyorsun diye bir bağırdı
    bende bilmem çıkmadımı dedim
    oda hayır yasalaşmadı dedi bende allah allah dedim

    YanıtlaSil
  148. çok saolun
    serhat hasan abi hayat kardeşim

    YanıtlaSil
  149. tamam asla imza yok

    YanıtlaSil
  150. korkma gelmez neye gelecek eskiden olsaydı kırık mırık demez sırf taciz olsun diye eşyanı alırdı şimdi senin eşyanı kaldıramaz ,niye korkuyosun evin hertarafı antika -altın mı dolu yooook eee niye korkuyosun gelmeeez boşuna korkup tansiyonunu yükseltme dua et bir yerlerden yüzümüze kapılar açılsın bizde borçlarımızı ödeyelim ,rahat ol senin ruhsal yapını öğrendiği için sana bağırıyor seni biraz sıkı ol bak bunlar biter tamam mı.......

    YanıtlaSil
  151. hayat varya şu fakirliğin gözü kör olsun vallahi

    YanıtlaSil
  152. abla ben ve hasan abi seni aradık rahat ol sıkıntı yapma sen yarın o av beyin tel verirsin ben ona yasanın çıkıp çıkmadığını hatırlatırım merak etme sen

    YanıtlaSil
  153. allah razı olsun

    YanıtlaSil
  154. allah razı olsun ablam sen olmasan ben ne derim hasan abi
    hayat burdaki insanlara çok tşk ederim

    YanıtlaSil
  155. boş ver seni korkutmak için bağırmıştır birdaha bağırırsa sen daha çok bağır sen sahipsiz değilsin bak serhat yanında korkma biz seni seviyoruz ,sakın artık korkma yeter bu kadar ürktüğün emin ol bir şey yok tamam mı

    YanıtlaSil
  156. ah biraz cesur olsan ,o sana çıktı mı diye sorduğunda dalganı geçseydin ya ,yem olma şunlara,sen kanundan bihabersen ben ne yapıyım deyip cevap vermesine izin vermeden kapatsaydın ya neyse bundan sonra cesaret tamam mı cesaret

    YanıtlaSil
  157. bir site kurmuşsunuz insanlara faydalı olalım diye ama kimseye faydanız yok soru soruyoruz cevap veren yok facebooktan mail adreslerinizden ulaşmaya çalışıyoruz gene cevap yok kendi aranızda birgrup oluşturmuşsunuz başkasına hayrınız yok sibel hanım hariç hiç birinizin samimiyetine inanmıyorum ben tahahhüt maduru olarak sizlerin beni aydınlatacagını düşündüm yanılmışım hasan beye burdan yazdım facebooktaki sayfasından ulaşmaya çalıştım ama yok sadece iyi akşamlar arkadaşlar günaydın arkadaşlar pes etmeyin vs vs cüneyt beye aynı şekilde ulaşmayaçalıştım gene sonuç yok yani üzülerek söylüyorumki burdan birşey olmaz bari insanlara ümit vermeyin t

    tüm saygımla .

    YanıtlaSil
  158. Sorun nedir kardeşim?

    YanıtlaSil
  159. Herkesin işi gücü ailesi var. Mümkün mertebe burada bulunmak imkansız. Yani buradaki arkadaşlarımızın müsait olduklarında ellerinden gelen herşeyi yaptığına ben şahidim.Önyargılardan vazgeçip sitede sorunlarımıza aslında hiç bir gereği yokken yardımcı olan birçok arkadaşımız var. Sanırım sen müsait olmayan bir zamanda bir sorununu aktardın, ya gözlerinden kaçmıştır yada müsait olmadıklarından sana yardımda bulunamamışlardır. Eminim en yakın zamanda sorununa bir cevap bulacaksın, müsbet veya menfi.

    YanıtlaSil
  160. Hasan Sığırcı19 Kasım 2012 20:43

    Değerli arkadaşım saygılar ve hayırlı akşamlar. Ben sitemiz aracılığıya, telefonumu defalarca yazdım ve bana ulaşan tüm arkadaşlarıma, elimden geldiğince ve bilgim dahilinde, yardımcı olmaya çalıştım. Facebook kanalıyla, neredeyse hiç bir arkadaşımla, iletişim içerisinde olmadığımı bilmeni isterim. Bana ulaşmak istersen telefonumu veriyorum, yarın öğlen üzeri beni çaldır kapat, ben seni ararım. Yine mailimide veriyorum, oradanda bana ulaşabilirsin. Kaldıki, Cüneyt Hocam (Pirimiz) çok önemli bir konumda değilse, tüm arkadaşlarımıza cevap veren insanlardandır.

    Eksiğimizle birlikte, elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Keşke çok daha fazla sayıda katılımcı arkadaşımız olsada, daha iyi şeyler yapabilsek. Başkaca ne demeliyim bilemiyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Tekrar saygılarımla.

    TLF: 0 537 388 33 40 hasanabi44@hotmail.com

    YanıtlaSil
  161. bu sitede geri sayımım başlamıştır....

    bir konsensüs çerçevesinde olumlu bir gelişme gördüğüm anda geri sayımım sona erecektir...
    şu ana kadar somut bir gelişme göremediğimden ...

    son 1 günüm kalmıştır....

    seker765

    YanıtlaSil
  162. Hasan Sığırcı19 Kasım 2012 21:12

    Değerli arkadaşım. Bu yorumunuzu gün içinde okumuş ve teşekkür ederek, saygılarımı iletmiştim. Aslında bu gece yorumunuzu tekrar gözden geçirdiğimde, çok önemli bir yorum olduğunu gördüm ve anladım.

    Yarın bu yorumunuzu tekrar kendim sitemizde yayınlayıp, başta ben olmak üzere, diğer arkadaşlarımında ilgili yer ve yetkililere ulaşmasını sağlamaya çalışacağım.

    Unutmam ama, sizden rica etsem yarın sabah, bu anlamda; bana tekrar hatırlatma yaparmısınız? Allah hepimizin yardımcısı olsun. Tekrar size ve tüm arkadaşlarıma saygılarımla.

    YanıtlaSil
  163. Hasan Sığırcı19 Kasım 2012 21:46

    • DEĞERLİ ARKADAŞIM ADANALI 3434; BENDE SENİN DURUMUNDAYIM.

    HAYIRLISIYLA DİYEBİLİRİMKİ, EN AZINDAN ÇEK CEZALARI BAKIMINDAN RAHAT DURUMDAYIM, HALEN YIĞINLA BORÇLARIM OLMASINA RAĞMEN. HALEN BİR ÇOK SORUNLARIMA RAĞMEN. SİZE CEVAP OLARAK YAZARKEN; ASLINDA TÜM ARKADAŞLARIMA, ÖZÜR DİLEYEREK ÖRNEK OLMAK İSTEDİĞİMDEN BURADAYIM VE AYRICA; TEKRAR BELİRTMEK İSTEMİYORUM AMA, ÇOK DEĞERLİ MAĞDUR ARKADAŞLARIMIN MOTİVASYONU İÇİN, BAZI ŞEYLERİ; BİRKAÇ CÜMLE İLE TEKRAR BELİRTMEK DURUMUNDAYIM. SİZİN ARKADAŞLAR SİZİN;

    YAKLAŞIK 30 YILLIK TİCARET HAYATINIZIN 2001 YILINDAKİ DEPREM GİBİ, EKONOMİK KRİZLE, TİCARİ HAYATINIZ BİTTİĞİ GİBİ, TÜM AİLE YAŞANTINIZDA ALT ÜST OLDUMU? 24 AY BOYUNCA; BİR AVUKATIN YANINDA; ÜCRETSİZ OLARAK ÇALIŞTIĞINIZ GİBİ, ŞÖFORLUĞUNU YAPIP, ÖNÜNÜZE ATILAN PARA VE DOSYALARI TOPLAYIP, ZAMAN ZAMAN BULAŞIKLARINI YIKAYIP, BÜROSUNU TEMİZLEYİP, GECE İKİLERDE EVİNİZE AÇ OLARAK DÖNDÜĞÜNÜZ, ALTI AY BU DURUMLARA DAYANMAYA ÇALIŞTIKTAN SONRA; O AVUKATIN BOĞAZINA SARILDIĞINIZ OLUPTA, SONRA O SİZDEN ÖZÜR DİLEYİP; DEVAMINDA DOST OLUP, 18 AY DAHA ÇALIŞTINIZMI?

    HAYIR HAYIR BU CEZALAR BANA AZ OLMALIYDI. ÇÜNKÜ BEN SADECE VE SADECE TİCARİ BİR HATA YAPMIŞTIM VE CEZASINI; ÇOK AMA ÇOK FAZLASIYLA GÖRMELİYDİM.......... DEVAMINDA; İCRALAR, KARAKOLLAR VE CEZAEVİ DERKEN, BU DURUMLARA DAYANAMAYAN ANNENİZ; TARIM İLACI İÇEREK HAYATINA SON VERDİMİ? OLMAZ BİRAZ DAHA ÇEKMELİYDİM, ÇEKMELİYDİM; TİCARİ HAYATTAKİ HATALARIMI VE İYİMSERLİĞİMİ.

    BU DURUMLARI KALDIRAMAYAN; 33 YILLIK EŞİNİZ, CAN YOLDAŞINIZ, ÖPERSEM BİLE SOLARMI DİYE KIYAMADIĞINIZ, GERÇEK YOL ARKADAŞINIZ; KANSER OLUPTA YAKLAŞIK DÖRT YIL BOYUNCA, ONU HAYATTA TUTMAK İÇİN; OLMAYAN ŞARTLARDA, ADANA; ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ BALCALI TIP FAKÜLTESİNE GİDİP GELİP, HAYATTA KALMA MÜCADELESİ VERDİNİZMİ?

    AYLAR ÖNCESİNDEN; DURUMLAR BELLİ OLUPTA, ÇOK AMA ÇOK HİZMETLER VEREN, ÇOK DEĞERLİ PROF. DR..........................LA KONUŞTUKTAN SONRA; AYLARCA GEREK EŞİNİZE VE GEREKSE, TÜM ÇOCUKLARINIZA GERÇEĞİ SÖYLEMEYİP, DAHA DOĞRUSU SÖYLENMEMESİ GEREKTİĞİNDEN, (PROF'LE ÖYLE ANLAŞMIŞTIK; SON GÜNE KADAR YALAN!!) YALAN; YALAN VE YALAN SÖYLEDİNİZMİ? CEZAEVİNDE YATMAK? SANKİ HAFİF KALDI BİLE.

    GÜNLERCE VE AYLARCA; EVİNİZ, SANKİ YASA DIŞI ÖRGÜT ÜYESİYMİŞİNİZ GİBİ, POLİSLER TARAFINDAN ABLUKAYA ALINDIMI? GECENİN İKİSİNDE; EVİN BAHÇE DUVARINA ÇIKAN POLİS ARKADAŞ, 75 YAŞINDAKİ BABANIZA SİLAH ÇEKTİMİ? KAÇ KERE AMA KAÇ KERE; BU DURUMLARDAN DOLAYI, GECELER BOYU; TÜM MAHALLE SAKİNLERİ AYAĞA KALKTIMI? GECENİN; 12-01-02 ZAMANLARINDA, BAZEN MEZARLIK DUVARINDAN ATLAYARAK, EŞİNİZİ ZİYARET ETTİNİZMİ? ÇOK UZATTIĞIMIN FARKINDAYIM AMA; BUNLARI TÜM GERÇEK MAĞDUR ARKADAŞLARIMIN, AYAKTA KALMASI VE MÜCADELE ETMESİ İÇİN YAZMAKTAYIM. ÇÜNKÜ; BEN SİZLERLERLE HAYATA DÖNÜP, ARANIZDA OLUP, YENİDEN MÜCADELEYİ SEÇİP, ÇOCUKLARIMA; ANNELİK VE BABALIK YAPMAK İÇİN BURADAYIM.

    YETERMİ ARKADAŞLAR YETERMİ ANLATTIKLARIM, YETERMİ? VARMI BU YAZDIKLARIMADA; DUYGU SÖMÜRÜSÜDÜR DİYEN VARMI.? DEĞERLİ ARKADAŞIM ADANALI 3434 VE DİĞER TÜM DOST VE ARKADAŞLARIM. SİZLERİ ÜZDÜĞÜMÜ BİLİYORUM AMA; YAŞADIĞIMIZ HAYATIN GERÇEKLERİ BUNLAR DEĞİLMİ? BUNUN İÇİN; HEP BİRLİKTE EL ELE VEREREK MÜCADELEYE DEVAM ETMELİYİZ DİYORUM. TÜM EMEĞİ GEÇENLERE VE TÜM KATILIMCILARA EN DERİN SEVGİ VE SAYGILARIMLA. ALLAH; YARDIMCIMIZ OLSUN.

    Çok değerli arkadaşlarım, yıllar evvel çek mücadelesi günlerindeki arşivimde, gecenin bu vaktinde, önüme bu yorumum çıktı. Taktirlerinize bırakarak, işte bunun için burada, bu baba ocağı sitemizde ve aranızdayım diyorum. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  164. sevgili arkadaşlar...herkese iyi akşamlar dileyerek başlıyorum sözlerime....

    bu sitenin kuruluş tarihi ile birlikte burada...ama öncesinde çek suçları adı altında değişik sitelerde yıllarca mücadele verdim....

    mücadele verdim de kazanımım ne oldu..??1 adet çekten dolayı sıkıntım vardı ama çek kanunu yasalaşmadan birkaçgün önce onu da halletmiştim....İİK ve taahhütle ilgili zaten hiçbir problemim yoktu....ama ben bu mağduriyetleri dolu dolu yaşadığım için , davaya hizmet etmekten asla vazgeçmedim ve buradaki mağdurların hep yanında oldum...birlikte sevindik, birlikte ağladık.....sonuçta çek ve İİK değişerek mağduriyetler sona erdi...gerçekten amansız ve bitmek tükenmek bilmeyen gayretlerle........mücadelelerle.......bunu yaşayanlar bilirler ve takdir ederler.....

    herkesin bir tarzı vardır sevgili arkadaşlar...benim de tarzım , doğruluk , dürüstlük çerçevesinde gelişmiştir hep....yapı olarak herkes kendi kafasına göre insanlar seçtiklerinden ben burada hep sivri dilli , bildiği doğrulardan şaşmayan rantabl bir duruş sergiledim....tabi çok doğal olarak pekçoğunuzun , pekçok konularda tepkilerinizi aldım....bunu hiç önemsemedim...nedenine gelince yapı olarak doğru bildiğim şeylerden asla ödün vermem....duymak istediklerinizi değil , doğru bildiklerimi söylerim....

    şimdi gelelim şu son KAYBETMEK OLDUĞUNUZ DAVANIZA....
    zerre kadar somut gelişme sergileyemediniz....davaya asla ve asla hizmet edeniniz olmadı...ben ve benim gibi birkaç ki,şinin bireysel çabaları da birşey kazandırmadı....

    davamız TAAHHÜD dedikçe, sizler bana avukat telefon açtı yarın hacze gelecek....buzdolabım giderse geri alabilirmiyim....vs..vs...tarzı sorular yöneltip davaya olan konsantrasyonu bitirdiniz....yok ettiniz....

    sitemizde ev haczi ile ilgili portal mevcuttu...butür konular burada gerçekleşebilirdi...
    ama ne zaman bunu sivri dille söyledim..ben tüüüü kaka oldum....
    birkaç kendini bilmez , dediklerimi anlamaz gelip burada çalma çırpma copylerle zaman geçirtti, açıkçası zamanınızı çaldı....sizi morfinledi, güncel davanızı unuttunuz......
    yine birtakım ahlaksızlar türedi gelene gidene hakaret...küfür ve tacizlerde bulundu....gene biri geldi hasbelkader 3. sınıf bir avukat yamaklığı yapmış (bu çok net ve açıktır) buralarda ahkam kesti...sizlerin abisi oldu....
    asla gözüm yok duayeniniz olsun hiç umrumda değildi...ancak bu da davanıza zarar veren bir uyuşturma metoduydu....

    süreç işliyor....motive etmek adına öneriler getirdim....zerre kadar itibar görmedi...
    1- dedim ki ben bu anlatacaklarımı avrupada çeşitli defalar yaşadım...gelin 3 büyük ilde (hiçdeğilse) eş zamanlı eylem yapılsın....beyaz giysiler giyilsin...bu çok dikkat çekecekti...sessiz ama çok sesli....!! ya be arkadaş bir kişide olur demediği gibi yorum dahi yapılmadı...

    2- dedim ki sayın vekil alim beyin son bir kanun teklifi var....ne yapıp edip konuyu güncel tutmalıyız...kendimce düşündüm acaba nasıl gerçekleştirmek lazım...aklıma sayın sinan aygün geldi...bizzat görüştüm ve sizlerle paylaştım...yol haritası gerekirdi....sayın vekilimizden aldığım sayın iyimaya ya ulaşmanız gerekir önerisine itibar eden olmadı....
    eeee ne yapacaktık..??

    uyuşuk bir sitede kendime 1 hafta süre veriyorum eğer somut bir gelişme olmazsa artık bu sitede kalamayacağım son 7 günüm diye başladığımda , defol git...çok bile kaldın....vb...
    yakıştırmalar yaptınız...ama aslında ve özünde motivasyon vardı...acaba harakete geçerlermi dedim ama bunu bile anlamadınız.....

    şimdi size benim söyleyecek hiçbirşeyim kalmadı...artık özeleştiriyi kendiniz yapacaksınız...biz ne yaptık...?? doğru muydu diyeceksiniz...
    valla hiç önemli değil bir seker765 gider kimler gelir kimler....
    ama yazık etmeyin kendinize ve davanıza sevgili dostlar....

    hiçbir gelişme olmayacağı artık kesinleştiği için size bye bye deme zamanı geldi...ama gene de son bir 24 saatim kaldı....olmayacak ama olursa bu sitenin emrinde kalacağım ama olmazsa yarın gece bu saatlerde size elveda yazımı son kez yazacağım....

    saygılar...

    seker765



    YanıtlaSil
  165. Hasan Sığırcı19 Kasım 2012 22:21

    Sadece değerli arkadaşımız demekle yetiniyor ve kararınıza saygı duyuyorum, ancak; şu baba ocağı sitemizden bir yıldız daha kaymasın diyorum. Baştan, bugüne dek, emek; katılım, bilgi ve mücadeleniz için, kendi adıma tekrar saygılarımı iletiyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

    YanıtlaSil
  166. sevgili kaptanım...canım abim...biricik hasan abimiz.....
    senin ne kadar duygusal ve hümanist bir kişiliğinin var olduğunu biliyorum....
    yıllara varan abi kardeşliğimize artık istemeyerek de olsa son vereceğim...çünkü hakikaten yıprandım ve gerçekten demolarize oldum....gücüm kalmadı açıkçası abicim....
    işte hayat da bu değil mi, zaten abicim..??
    hanım ağanı kaybettin...ne acılardasın...bilen var mı acaba senden başka abicim..??
    yada senin kadar anlayan olur mu hiç..??
    sana herzaman saygı duyan seni çok seven biri olarak özellikle seninle helalleşmeden de gitmem....
    yarın inşallah son kez görüşmek üzere abicim...

    saygılar...

    seker765

    YanıtlaSil
  167. Hasan Sığırcı19 Kasım 2012 23:25

    Yıllardır, şu baba ocağı sitemizde, bazen; zaman, zaman olaki; bir birimize karşı bile, çatışmalarımız olmakla birlikte; belkide, size; bu gece, son kez; bir kez daha, saygı ve teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Ki, bu baba ocağı sitemizin dışında, sizinle; bir kez dahi olsa, telefon görüşmesi yapmamamış olmamıza rağmen. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Tekrar bir kez daha saygılarımla.

    YanıtlaSil
  168. BEN BU SENARYOYU DAHA ÖNCE İKİ KERE SEYRETDİM ZANNEDERSEM

    YanıtlaSil
  169. AÇIKCA HELAL OLSUN SANA ADAM GİBİ ADAMIŞSIN

    YanıtlaSil
  170. burası egoların tatmin edildiği yer değil yeri geldiğinde dert paylaşılan yeri geldiğinde el uzatılan yeri geldiğinde sadece duayla bile destek olunabilen bir sığınak olmuştur ve iyiki de böyledir hiç kimsenin kimseyi kendinden aşağıda ve hakir görmeye hakkı yoktur olamaz da ukalalıkların diz boyu olduğu alkış seslerini bekleyenlerin cirit attığı yer olması da bu güne kadar hiç bir kazanım sağlamamıştır eleğin üstünde kalanlar altta kalanlardan daha eftaldir.

    YanıtlaSil
  171. azizim sorun yok yukarda belirttiğim gibi 2 aydır birşey duymadım sibel hanım hariç şimdi ise siz ve hasan bey cevaplamişsiniz teşekkür ederim lakin bende madurum bu siteyi buldum belki birileri aydınlatır diye ama malesef cezam kesinleşti ne yapacagımı bilmiyorum süreç nasıl işliyor hiç birşey bilmiyotrum ama biliyorumki birileri birşeyler biliyordur burda olmassa başka yerde hiç kimse olmassa ALLAH var iyi geceler

    YanıtlaSil
  172. semih pazarbaşıoğlu20 Kasım 2012 06:17

    abi peygamber sabrı ne diyeyim ki...Allah razı olsun sizin gibilerinden

    YanıtlaSil
  173. arkadaşlar tahahüt hapsim 5 ay önce kesnleşti ançak avukat tebligat harcını yatırmadı için ceza bana ulaşmıyor acaba zaman aşımına ugrarmı birde bana tablig edildikten soramı cezamı zamanı başlar

    YanıtlaSil
  174. sevgili ayşe gülşen korkmalar eleştiri değil cesaret amaçlı vede yüreklensin yanında olduğumuzu bilsin diye söylendi başı darda olup korkan birisini yargılamak eleştirmek bunu asla düşünmedim ve düşünmedik

    YanıtlaSil
  175. şahsımla uğraştığınız kadar DAVANIZLA uğraşsanız, epeyce yol alacaksınız....ama sizlerdeki MORFİN doz aşımı enjekte edilmiş...eden kişilerde zaten yeni yeni nıckleriyle boy gösterip burada ortam oluşturma çabasındalar.....
    çok söylenecekler var ama ben akşama kadar beklemeyi tercih ederim....

    saygılar...
    sadece davasına sahip çıkanlara......

    seker765

    YanıtlaSil
  176. kesinleştiği tarihten geçerlidir diye biliyorum

    YanıtlaSil
  177. YA TANIRSIN TANIMAZSIN FİKİRLERİNİ BEGENİRSİN BEGENMEZSİN

    KISACASI

    GICIK KAPABİLİRSİN

    FAKAT 3.SINIF YAMAK DİYEREK HAKARET ETME HAKKINI SANA KİM VERDİ.?????

    YanıtlaSil
  178. arkadaşlar lütfen bana bilenlerbilgilendirin cevap yazsın 5 ay önce tahahüt cezamı aldım avukata bunu ödeyemiyecegimi söyledim acaba insafamı geldi tebligat harcını 5 aydır yatırmıyor böylece aramamda çıkmıyor duyduguma göre harç yatırılmazsa dava düşermiş lütfen beni bilgilendirin artık kalp hastası oldum ayrıca tebligattan sonra mı cezam başlıyor lütfen beni bilgilendirin allah rıza

    YanıtlaSil
  179. 3.sınıf yamak demedim...önce iyi oku ve anla...zaten herşeyi işte böyle anlıyorsunuz..va da anlamak istiyorsunuz....
    3. sınıf avukat ın yamağıdır o..sizde bana göre 3.sınıf avukat yamağı yandaşı oluyorsunuz....umarım anlaşılmıştır....

    seker765

    YanıtlaSil
  180. serhatcım sabır birşey sormuş
    yanıtlarmısın rc edicem

    YanıtlaSil
  181. Bitirin bu işleri artık, kimse kimsenin avukatı değil burada gereksiz polemiklere gerek yok.

    YanıtlaSil
  182. Sayın sabır davacı vekili mahkeme kalemine 7.tl tebliğ masrafı vermesi lazım ama yüzde yüz unutmuştur. Sen kararın kesinleşmez bunu unutma ne zaman sana tebliğ olacak o zaman kesinleşme süresi başlar ve itiraz edersin bırak kulağını arkasına yat salla olurmu kardeşim..

    YanıtlaSil
  183. Sayın sabır davacı vekili mahkeme kalemine 7.tl tebliğ masrafı vermesi lazım ama yüzde yüz unutmuştur. Sen kararın kesinleşmez bunu unutma ne zaman sana tebliğ olacak o zaman kesinleşme süresi başlar ve itiraz edersin bırak kulağını arkasına yat salla olurmu kardeşim.

    YanıtlaSil
  184. Hasan Sığırcı20 Kasım 2012 13:33

    Değerli arkadaşlar birazdan siz değerli arkadaşlarımla, önemli sayılacak haberler paylaşacağım. Bilgilerinize ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  185. nasılsın eken??

    YanıtlaSil
  186. sayın sabır bildiğim kadarıyla anlatayım bilirsinizki mahkemeler sürelerle alakalıdır
    bu davalı taraf ve davacı taraf içinde geçerlidir eyer sizin davanızla alakalı harçlar yatırılmadıysa ki öyle diyorsunuz dava geçerlilik kazanmaz ve dava düşer kaygılanmanıza gerek yok
    saygılar
    serhat senle

    YanıtlaSil
  187. sayın sabır deminde yazdım eyer harçları yatırmasalar dava geçerlilik kazanmaz
    arkadaşım eyer dava açılmış olsaydı sana mahkeme ilamı gelırdi mahkemeye çıkman gerekirdi böyle bir tebligat gelmediyse panik yapmanıza gerek yok demeki dava açılmamış
    saygılar

    YanıtlaSil
  188. EVET ARKADAŞLAR KAVGA ZAMANI DEĞİL

    T.erk edilmiş aileler

    A.ranan insanlar

    H.eba olmuş insanlar

    Ü.zülen ve dağılmış insanlar

    T.ükenmiş analar ve babalar

    B.ozguna uğramış evler

    E.vleri dağılmış aileler

    L.anet yasalar

    A.çkalan çocuklar

    S.evgiye unutmuş eşler

    I.rmak gibi akan yaşlar

    EVET ARKADAŞLAR BİZİM DAVAMIZ BU KAVGA DEYİL BU BUNU YAPMIŞ

    ŞU BUNU YAPMIŞ DEĞİL MÜCADELEMİZDEN UZAKLAŞIP BOŞ İŞLERLE

    UĞRAŞACAĞIMIZA ŞU YUKARIDA YAZDIĞIM VE DAHADA FELAKETİ BÜYÜK OLAN

    TAAHHÜT BELASINDAN KURTULMANIN YOLLARINI ARAYALIM DERİM YADA

    DAVAYI BIRAKIP BİRBİRİMİZİ SUÇLAYALIM NE İÇİN BİRAZ KABA OLACAK

    AMA SADECE KAPRİS VE EGO DİYE DÜŞÜNÜYORUM BUNA BENDE DAHİL

    OLMAK KAYDIYLA HEPİMİZDE YAPIYORUZ NEYSE DAVAYA SAHİP ÇIKALIM

    VE MÜCADELEMİZİ VERELİM YAKINDA ÇOK DEĞERLİ ARKADAŞLARIMIZDA

    SİTEMİZDE OLACAKLAR ARKADAŞLAR VE ÇOK BÜYÜK BİR SİNERJİYLE

    MÜCADELEYE DEVAM EDECEYİZ

    SAYGILAR

    SERHAT SENLE

    YanıtlaSil
  189. Hasan Sığırcı20 Kasım 2012 14:29

    Değerli arkadaşlarım hatırlarsanız, yaklaşık bir hafta kadar evvel, SERHAT SENLE arkadaşımızın girişimiyle, İstanbul'da yerel ama, trajı yüksek olan bir gazeteye, yeterince ve fazlasıyla, TAAHHÜDÜ İHLAL CEZALARI bakımından, bilgi; belge, döküman v.s gönderdiğimi, gazete sahibi ile görüştüğümü belirtmiştim.

    Bugün, biraz evvel SERHAT SENLE arkadaşımızın beni araması ve haber vermesi üzerine, ilgili gazetenin sahibiyle tekrar görüştüm. İnşallah; önümüzdeki hafta içerisinde, TAAHHÜDÜ İHLAL CEZALARI ile ilgili haberimizi, gazatelerinde yayınlayacaklar ve yayın öncesi, gerek; SERHAT SENLE arkadaşımıza ve gerekse bana haber vereceklerdir.

    Gazete sahibi arkadaşımız ayrıca, irtibatta bulundukları, haber ajansları gazete v.s. yerlerede, aynı haberi mümkün olduğunca, servis edeceklerini belirtmişlerdir.

    Ayrıca bugün SERHAT SENLE arkadaşımız, bir çok arkadaşımızla, telefon görüşmesi yaparak, bu cumartesi günü; sitemizde yeniden bir araya gelebilmenin ve küskünlüklerin unutulması için, girişimlerde bulunmuşlar ve bulunmaya devam edeceklerdir.

    Bu anlamda, bir iki gün içerisinde bende tekrar arkadaşlarımla irtibata geçip, gerekli girişimlerde bulunmaya çalışacağım.

    Haydi arkadaşlar haydi, boş yere olan tartışmaları, çekişmeleri, küskünlükleri bir kenara bırakıp, gerçekten; TAAHHÜDÜ İHLAL CEZALARINDAN sorunlu olan, bu baba ocağı sitemizden ve bizlerden yardım bekleyen arkadaşlarımıza, elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışalım. Bu arada, Cüneyt Hocam'la (Pirimiz) sürekli irtibat halindeyiz. Bilgilerinize ve saygılarımla. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

    YanıtlaSil
  190. sayın serhat bey davam oldu karar çıktı e devlette çıktı lakin karar bana teblig edilemiyor avukat insaflı harçını yatırmıyor bu dava düşermi harç yatırmadıgından 5 ay oldu karar çıkalı bir yarım akıllı avukatta bana karar teblig edilince 2 yıllık zaman aşımı başlar diyor

    YanıtlaSil
  191. sabır aşağıdaki yazısında taahhüt cezam 5 ay önce kesinleşti diyor???

    YanıtlaSil
  192. GÜNE GÜZEL BAŞLAYALIM VE TÜRK HUKUK SİTESİNDEN FIKRA GİBİ BİR ALINTI

    Av.anıl
    Dün borçlunun evi olarak görünen yere hacze gittik. Biraz zorda olsa içeri girdik. İcra memuru tutanağa aynen şöyle yazdı. “Yeni yasa gereğince hacze kabil mal bulunamadı”

    Sonra icra memuru ile zaruri eşyalar konusunda biraz konuştuk. Kendisine bilgisayar ya da elektronik eşyalarında zaruri eşyalar olmayacağını söyledim. Ancak icra memuru bilgisayarın bile zaruri eşya olacağını, aynı evde yaşayan insanların ortak kullanımında olan bir eşya olduğunu ve haciz yapılamayacağını söyledi. Bende kendisine size zaruri eşyalarla ilgil bir liste mi gönderildi diye sordum. Öyle bir liste olmadığını kendi yorumları ile bu şekilde yaptıklarını söyledi.

    Yani borçlunun evinde masaj koltuğu olsa, borçlu benim sırt ağrılarım var bu koltuk bana sağlık sebebi ile lazım dese, bu da zaruri eşya sayılacak demekki.

    Benim evimde de kendi hobim için kullandığım telsizlerim var. O zaman bunlar da benim için zaruri eşyadır. Bunları kullanmazsam psikolojim bozuluyor çünkü. Elimde patlayan icra dosyalarını düşündükçe psikolojim bozuluyor vallahi.

    YanıtlaSil
  193. sayın sabır dava açılmış olabilir ama o davaların sürebilimesi için harçlar yatırılması lazım harçlar yatırılmasa dava düşer veya sizin davalı olduğunuz mahkemenin kalemini arayarak dosya hakkında bilgi alabilirsiniz
    peki siz davaya girdinizmi ve ya size şu gün mahkemeniz var diye tebligat geldimi

    yada siz tel yazarsanız ben sizi arayayım olurmu

    YanıtlaSil
  194. abla merhaba
    doğrudur ama harçlar yatmadığı sürece davalar görülmez
    saygılar

    YanıtlaSil
  195. helal olsun ablam sana destekleriniz için

    YanıtlaSil
  196. okumayıda iyi bilirim yazmayıda. hem iktisat fakültesi hemde tekstil mühendisi olup

    2 fakülte diplomam var.

    haddini bil.

    saygisizlik yapma

    kimse kimsenin yandaşı değildir.


    YanıtlaSil
  197. okumayıda iyi bilirim yazmayıda. hem iktisat fakültesi hemde tekstil mühendisi olup

    2 fakülte diplomam var.

    haddini bil.

    saygisizlik yapma

    kimse kimsenin yandaşı değildir.

    YanıtlaSil