Cezaevinde Yatan Esnaf Sayısı Hiç Azalmıyor

Alanya L Tipi Kapalı Cezaevi'nde 300 civarında esnaf bulunuyor. Bu esnafların büyük çoğunluğu kestikleri çekleri ödeyememeleri sonucu ortaya çıkan "Taahhüdü İhlal" suçundan yatıyorlar.
Alanya L Tipi Kapalı Cezaevi'nde ödeme şartlarını yerine getiremedikleri için 300 civarında esnaf bulunuyor. Bu esnafların büyük çoğunluğu kestikleri çekleri ödeyememeleri sonucu ortaya çıkan "Taahhüdü İhlal" suçundan yatıyorlar. Cezaevinde yatan esnaf sayısı aylardır hiç azalmıyor. Oysa bu esnaflar 3 ay yatıp, çıkıyor ancak diğer esnaf içeri giriyor. Dolayısıyla tutuklu esnaf sayısı azalmıyor.

Alanya Esnaf odası başkanları karamsar konuştu: Aylardır cezaevindeki tutuklu esnaf sayısı 300'ün altına düşmüyor. Esnaf, sezon sonuna yaklaşılmasına rağmen icra dosyalarından kaynaklanan borçlarını ve çeklerini ödeyemedi.

Alanya Bakkallar Odası Başkanı Velittin Yenialp, "Şu anda Alanya L Tipi Kapalı Cezaevi'nde 300 civarında esnaf bulunuyor. Bu esnafların büyük çoğunluğu kestikleri çekleri ödeyememeleri sonucu ortaya çıkan 'Taahhüdü İhlal' suçundan yatıyorlar. Cezaevinde yatan esnaf sayısı aylardır hiç azalmıyor. Oysa bu esnaflar 3 ay yatıp, çıkıyor ancak diğer esnaf içeri giriyor. Dolayısıyla tutuklu esnaf sayısı azalmıyor. Esnafın bu çilesine son vermek için, projeler üretilmeli" dedi.

ALANYA'NIN PARASI DIŞARI GİDİYOR
Alanya'nın nakit dönen parasının Alanya esnafında kalması gerektiğini söyleyen Yenialp "Bu yüzden zincir marketlerin kontrol altına alınması lazım. Çünkü halkımızın zincir marketlerde harcadığı para, Alanya dışına gidiyor. Bir kısmı da yurtdışına gidiyor" dedi. Pansiyoncular Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci ise "Sezon geç başladı, esnaf icrada bekleyen dosyalarından kaynaklanan borçları ile yazılmış çeklerini ödeyemedi. Bu nedenle esnaf ekonomik anlamda rahat değil" dedi.

Bu yıl turizm sezonunun geç başladığını söyleyen Alanya Pansiyoncular Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci ise "Sezon sona ermek üzere. Bu yıl sezon Haziran ayının bitimiyle birlikte başladı. Turizmin Ekim ayına sarkması esnafı bir nebze olsun rahatlattı. Ancak ekonomik anlamda esnaf 2011'e oranla 2012'de hedefini tutturamadı. Sezonun geç başlaması nedeniyle esnaf yeterli kazanç elde edemedi. Esnaf, icrada bekleyen dosyalarından kaynaklanan borçları ile yazılmış çeklerini ödeyemedi. Bu nedenle esnaf ekonomik anlamda rahat değil. Alanya'ya gelen turistin alım gücü de çok zayıf. Bugün Alanya'ya gelen turist tatilde 500 dolar harcıyor ama başka ülkelere giden turist 2 bin dolar harcıyor. Gelen her turiste 2 bin dolar harcatmanın yollarını bulmalıyız" şeklinde konuştu.

Aynı zamanda Alanya Şoförler Odası Başkanı olan Alanya Çevresi Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Ali Akkaya ise turizm sezonunun hala sona ermediğini ancak esnafın sıkıntılı günler yaşadığını belirterek "Esnafın ekonomik açıdan zor durumda olduğunu biliyoruz. Çözümü noktasında iyi gelişmeler bekliyoruz. Şu anda kooperatif olarak esnafın durumuna ilişkin bir rapor hazırlığı içerisindeyiz" şeklinde konuştu.

2 yorum:

  1. alanyalıya her şey müstehak  az kazıklayın yabancıları...hala utanmadan her yabancıya 2000 dolar harcatmalıyız diyorsunuz..size bunlar az bile.....gidin lüt çölünde truzim yapın...<***?????

    YanıtlaSil
  2. Cezaevinde Yatan Esnaf Sayısı Hiç Azalmıyor - Taahhüt Mağdurları

    YanıtlaSil