Varlık Şirketleri Vatandaşları Adeta Canından Bezdirdi

Banka avukatları, varlık şirketleri, kredi kartı, bireysel kredi, kredi borcu, banka borcuBu ülkede, bankalara borcu olan ve ödemekte zorlanan vatandaşlar önce Bankaların hukuk tanımaz avukatlarının baskılarına ve tehditlerine maruz kalıyor. Yasada kesinlikle yasak olmasına, şahsi borçların sadece şahsı ilgilendirdiği ve diğer kişiler ile paylaşılamayacağı bilgisine rağmen banka avukatları,  herkese vatandaşın borcunu açık açık anlatıyorlar.

Maalesef bu ülkede Banka Avukatları, vatandaşlara açık açık tehditler yağdırarak, korkutmaya çalışarak milyonlarca kişinin yakasına yapışıyor. Tehditle, şantajla, hakaretlerle rağmen vatandaşın ödeyemediği alacakları bu seferde yüzde 10 gibi bir miktarla Varlık şirketleri gibi ucube bir yasanın ürünü olan Hukuk Bürolarına satıyorlar.

Yasada kesinlikle yasak olmasına rağmen, şahsi borçların sadece şahsı ilgilendirdiği ve diğer kişiler ile paylaşılamayacağı kanun hükmü çok açık olmasına rağmen banka avukatları bu bilgileri Varlık şirketleriyle paylaşıyor Varlık şirketlerinin hukuk bilgisinden yoksun personeli aldıkları bu devirle birlikte "vatandaşları, vatandaşların ailesini, akrabalarını" arayarak tehditle, korkuyla vatandaşı sindirmeye baskı altına almaya çeşitli oyunlar yaparak ödeme yapmaya zorlamaya başlıyor. Ödeme yapana kadar, vatandaşa, vatandaşın akrabalarına her türlü baskıyı yapan varlık şirketi çalışanları, akrabaların bir araya getirerek denkleştirdiği bir miktar parayı banka hesaplarına yatırmalarını sağladıktan sonra vatandaşın telefonlarına yanıt vermiyor ve borç da devam ediyor. Vatandaş, elinde borcu olmadığına dair bir belge olmadığı için de ödeme yaptığını ispatlayamıyor.

Türkiye’de milyonlarca kişi, kredi kartı ya da kredi borçlarından dolayı icralık oldu. Bir çok yuva yıkıldı. Bir çok aile dağıldı. Boşanmalarda rekor artışlar yaşandı. Bir çok kişi intihar etti veya etmeye başladı. Kredi kartı ve kredi borçları toplumsal bir sorun haline geldi.

Borçlarını ödeyemeyen vatandaşlar ilk olarak bankaların hukuk tanımaz avukatlarının baskılarına ve tehditlerine maruz kaldılar. Yasada kesinlikle yasak olmasına rağmen, “şahsi borçların sadece şahsı ilgilendirdiği ve diğer kişiler ile paylaşılamayacağı” bilgisine rağmen banka avukatları, aileye, arkadaşa herkese borçları açık açık söylediler. Açık açık tehditler yağdırarak, korkutmaya çalışarak milyonlarca kişinin yakasına yapıştılar.

Üstelik anapara borçları dünyanın hiçbir ülkesinde olmayacak oranlarda faiz ile şişirildikçe şişirildi. Vatandaşların evlerine, yatak odalarına, tüm eşyalarına birer birer el konuldu. Bankalar, bununla da yetinmedi. Borçlarını tüm baskılara rağmen vatandaştan tahsil edemeyen bankalar, bu borçları neredeyse yüzde 10’u karşılığında Varlık şirketlerine sattılar.

Vatandaşlar, ceplerine gelen bir mesajla borçlarının varlık şirketlerine devrolduğunu öğrenmeye başladılar. Varlık şirketleri ise, vatandaşları adeta canından bezdirdi. Varlık şirketlerinde çalışan personel vatandaşları, tehditle, korkuyla çeşitli oyunlar yaparak ödeme yapmaya zorluyorlar.

Vatandaşlara varlık şirketleri arıyor ve tehditle hakaretle ödeme yapmaları için baskı uyguluyor, canından bezen vatandaş ödeme yapacağını belirtirse vatandaşa hesap numarası gönderiliyor. Vatandaş, belkide tefeciden borçlanarak aldığı parayla ödemeyi yapıyor ve tekrardan varlık şirketini arayarak, borcunun olmadığına dair yazı istiyor. Ödeme yapana kadar, vatandaşa her türlü baskıyı yapan şirket çalışanları, ödeme yapıldıktan sonra kesinlikle vatandaşın telefonlarına yanıt vermiyor. Kalan borç aynı şekilde devam ediyor.

Başbakan Erdoğan, hemen her düğün töreninde ve mitinginde Türkiye nüfusunun yaşlandığını söyleyerek herkesten en az 3 çocuk istediğini belirtiyor. Türkiye’de yaklaşık olarak 15 milyon kişi icralık. Vatandaş, geçim derdi ve tefeci zihniyetle çalışan varlık şirketleri ve bankaların tehdit ve korkuları yüzünden yaşamdan bezmiş durumda. Haliyle değil çocuk yapmak, kendilerini bile düşünemiyorlar.

Türkiye’de Bankalar, kişilere zorla kredi kartı ve kredi vermeye çalışıyor ve vatandaşlar bankalara mahkum ediliyor. Vatandaşlar ödeyemedikleri bu borçlar için önce Banka avukatlarının tehditlerine daha sonrada Varlık şirketlerinin hukuk bilmez personellerinin tehdit ve hakaretlerine maruz kalmaktadır. Varlık şirketleri, derhal kapatılmalıdır, borç devri uygulaması sona erdirilmelidir. Maaşa haciz uygulamaları ortadan kaldırılmalıdır. Avukatların, Varlık şirketi çalışanlarının vatandaşlara hakaret yağdırmalarının ve vatandaşları korkutmalarının önüne geçecek çok ciddi yasal düzenlemeler yapılmalıdır.

Kredi kartı gecikme faizleri ve temerrüt faizleri, Afrika ülkelerinden bile yüksek bir durumdadır. Çok acil olarak kredi kartı ve kredi faizlerine yasal bir faiz belirlenmeli ya da borçlardan alınan faiz tamamen kaldırılmalı sadece enflasyon farkı borçlara ilave edilmelidir.

Mevcut durumda Türkiye’de 15 milyon kişi icralık durumdadır. Cumhuriyet tarihinin en büyük affı çıkarılmalı, bankalara borcu olanların faizleri silinmeli, faizsiz bir şekilde uzun vadelerde kredi ve kredi kartı borçları taksitlendirilmelidir.

7 yorum:

  1. Vallahide bezdirdi bu ne ya

    YanıtlaSil
  2. bu varlık sırketlerının  gercegı nedır ve neler yapabılırler ıcra edebılırlermı  ve yasal deyılse neden buna devlet dur demıyor ve bankalar beım bılgılerı nasıl baskasına devır edıyorlar

    YanıtlaSil
  3. Arkadaslar bu isler buralarda birbirimize sorarak halledilmez artık sosyal medya diye birsey var Bulabildiğiniz kadar kisilerden konu ile ilgili şikayet isteklerinizi içeren yazı yazıp toplayabildiginiz kadar imza toplayıp gerekli makamlara iletip yada tv aracılığı ile bu ısı dillendirebilirssiniz nekadar çok talep olursa işleme konulma olasılığı o kadar çok olur saygilarimla

    YanıtlaSil
  4. ben daha çok bankalrın yurtdışından buldukları çok düşük faizli kredileri halka bi şekilde çakıp bundan yüksek kar etmeleri ve daha sonra bu yüksek faizleri ödeyemeyen halkı temerrüt ve avukat masrafları ile şişirip tahsil etmesi.Ve yurtdışından bu para geldikçe bankalr da onu satmak zorunda.Kim olduğuna kazancı ne kadar olduğuna bakmadan sattılar satıyorlar. DEvlet mi o da sürekli komisyonunu alıyor her şeyden olan vatandaşa oluyor!

    YanıtlaSil
  5. başta hükümet olmak üzere siyasileri icralık olan vatandaşların durumu hiç ilgilendirmiyor çünkü onların ve çocuklarının böyle bir sıkıntıları yok olursa ancak o zaman ilgilenirler

    YanıtlaSil
  6. Hükümetimizi vatandaşı varlık şirketlerinden kurtarmasını bekliyoruz

    YanıtlaSil
  7. Bankalar düşük bir fiyatla varlık şirketlerine devrettikleri borcu borç sahibine aynı mevlada teklif etsin

    YanıtlaSil