Emekli Aylığı Haciz Edilen Yaşlı Kadın Açlığa Terk Edildi

Emekli Maaşına haciz. banka kredisi hayat sigortası. kredi borcu  haciz. emekli aylığıKonya'nın Ereğli ilçesinde kiralık bir evde yaşayan ve geçimini aldığı 530 liralık emekli maaşıyla sağlayan 72 yaşındaki Ayşe Özcan'ın emekli maaşına haciz konuldu. Her ay emekli maaşından 400 TL kesilen Ayşe Özcan, elinde kalan 130 TL. parayla adeta açlığa mahkum edildi.

Ayşe Özcan, akciğer kanserinden ölen eşinden kalan yaklaşık 530 TL tutarındaki emekli maaşıyla geçimini sağlıyordu.

Konya’nın Ereğli ilçesinde yaşayan 72 yaşındaki Ayşe Özcan, 1 yıl önce akciğer kanserinden ölen kocasının tedavisi için bankadan çekilen 10 bin TL kredinin ödenmemesi nedeniyle maaşına haciz gelince zor günler geçirmeye başladı.

Ereğli ilçesinde tek başına kiralık bir evde yaşayan 72 yaşındaki Ayşe Özcan ilk kocası Mehmet Taşkın ile 1957 yılında henüz 16 yaşındayken evlendi. Ayşe Özcan ilk eşini 1983 yılında trafik kazasında kaybetti. İlk eşinin ölümünden 8 yıl sonra Muharrem Özcan ile hayatını birleştiren Ayşe Özcan, 2011 yılında ikinci eşini de akciğer kanserinden kaybetti.

Astım bronşit hastalığı nedeniyle tedavi olmak için Adana'daki Çukurova Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'ne gelen Ayşe Özcan, çevresindeki komşularının yardımıyla ayakta durmaya çalıştığını belirterek, “Kiralık evde oturuyorum, elektrik ve su borcum var. Borçlarımı ödeyemiyorum” dedi.

Ayşe Özcan, bir kızının olduğunu ancak kendisinden uzakta yaşadığını ve kızının maddi durumunun iyi olmadığını ifade ederek, Bana bakacak kimse yok. Tedavi olmak için Adana'ya geldim. Ancak çevremdekilerin yardımıyla buraya gelebildim. Borçlarımı nasıl ödeyeceğimi de bilmiyorum. Cebimde sadece 5 TL para var diye konuştu.

Bankalar kredi kullandırırken kredi alan kişiye hayat sigortası yaptırmaktadır, Bankalar, ölüm nedeninin kanser olması durumunda Türk Ticaret Kanunu 1290. Maddesini gerekçe göstererek Hayat Sigortasının geçersiz olduğu öne sürmekte ve Haciz yoluyla Kredinin tahsil yoluna gitmektedirler. Fakat SGK kurum alacakları ve nafaka borçları hariç olmak üzere emekli Maaşlarına haciz konulamaz, nasıl oluyor da Mahkemeler emekli maaşına haciz konulması kararı alabiliyor, buda ayrı bir soru işareti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder