Esnaflar Cezaevine Girip Çıkmaktan İş Yapamıyor

Taahhüdü ihlal, icra dosyaları, Alanya esnaflar cezaevinde, Alanya baro başkanıAlanya Baro Başkanı Osman Doğan, "Alanya'da yılda bin esnaf cezaevine giriyor ve çıkıyor. Bir esnaf, borcundan dolayı yılda 4, 5 kez cezaevine girmek zorunda kalıyor, cezaevine girip çıkmaktan esnaf adeta iş yapamaz hale geldi" dedi.

Alanya Baro Başkanı Osman Doğan, ödenemeyen çeklerle ilgili "Taahhüdü İhlal" suçundan şu anda 150 esnafın Alanya L Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi'nde tutuklu olduğunu belirtti.

Alanya Vergi Dairesi Müdürlüğü'nün, bu yıl içerisinde 75 bin kişinin banka hesaplarını borçları nedeniyle bloke ettiğini söyleyen Doğan, "Alanya'da İcra Müdürlükleri icra dosyalarıyla dolu. Her gün 3-5 esnafın dosyası geliyor. Bu durum hiç iç açıcı değil.

Alanya Baro Osman Doğan, Türkiye'de ekonominin pembe tabloyla gösterildiğini ama bunun esnaf için geçerli olmadığını söyledi. Turizm döneminde beklenen verimi alamayan esnafın çek ve senetlerini ödeyemez duruma geldiğini ifade eden Doğan, "Bu nedenle Taahhüdü İhlal suçundan 150 esnaf Mahmutlar L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda yatıyor. Yılda bin esnaf, ceza evine giriyor ve çıkıyor. Bir esnaf, borcundan dolayı yılda 4, 5 sefer ceza evine girmek zorunda kalıyor" dedi.

2013'te Vergi Dairesi Müdürlüğü'nün 75 bin kişinin hesaplarını bloke ettiğini ifade eden Osman Doğan, Alanya'da İcra Müdürlükleri, icra dosyalarıyla dolu. Her gün 3-5 esnafın dosyası geliyor. Bu durum iç açıcı değil. İnsanlar, ev, dükkan, elektrik ve su borcunu ödeyemez duruma geldi.

Ekonomide pembe tablo var diyorlar ama bu tablo esnafın cebine yansımıyor. Esnaf evine ekmek götürecek para bile bulamıyor. Vatandaşın ekonomik durumunun biran önce düzeltilmesi için bir çalışma yapılmalı. Bunun içinde herkese önemli görevler düşüyor" diye konuştu.

Taahhüdü ihlal, haciz, İcra, Alanya Esnaf, Alanya Barosu, Çek Mağdurları, Taahhüt Mağdurları

6 yorum:

  1.  http://yurthaber.mynet.com/detay/karabuk-haberleri/arkadasinin-evinde-intihar-etti/710205 … …

    YanıtlaSil
  2. esnaf kim? esnaf  olmuş artık sanık ,hükümlü,suçlu vb şeyler işte  o eskidenmiş esnaf bey bayan..

    YanıtlaSil
  3. EKONOMININ PEMBE TABLO PARALARI NERDE KIMDE?HANGI ESNAFTA PARA VAR.  O NUN ICINMI INSANLAR BORCUNU ÖDEYEMIYOR .UTANC VERICI.

    YanıtlaSil
  4. VEKİLLER MİLLETİ UMURSAMADI http://www.dbyhaber.com/haber/guncel/vekiller-milleti-umursamadi-/8956.html


    dbyhaber.com  teşekkürler birileri medyada da olsa sesimizi duyuyor. herkes okusun okutsun arkadaşlar yoksa malum medya bizi duymayacak.ayrıca Cüneyt Bey sesimizi duyurduğunuz için teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. eşim de esnaf ve şuan apar topar hiç haberi olmadan 7 sene önceki suçundan ötürü içeri attıAR VE hiç bir işini ayarlayamadan öylece kalakaldı dükkan

    YanıtlaSil
  6. Teşekürler sn.Alanya Baro Başkanı Osman bey.Demekki sizler gibi düşünen duyarlı sag duyulu kişilerde var hemde bir Avukat olarak böyle bir medeni cesaretgöstererek toplumun kanayan yarasına ve yüz karasına değinerek azda olsa bizleride onurlandırdınız en içten teşekkür ve saygılarımı tekrar sunarım.

    YanıtlaSil