Avukat, Haciz Yapmayan İcra Memuruna Saldırdı

İcra Memuru Muhammed Sadık Bayram'. Haciz , KonyaKonya'da Avukat  hacze giden İcra Memuru Muhammed Sadık Bayram hacze konu olmayan malzemelerde inisiyatif hakkını kullandığı için bir Avukatın saldırısına uğradı.

Konya'da bir avukat ile bir gıda firmasına hacze giden İcra Memuru Muhammed Sadık Bayram, firmadaki tüm malzemeleri haczetmek istediğini belirten Avukatın bir ürünün depozitolu olduğu için hacze konu olamayacağını vurgulayarak karşı çıktı ve haczedilemez tutanağına bunu kaydetti, bunun üzerine İcra Memuru Muhammed Sadık Bayram Avukatın saldırısına uğradı.

Haciz işlemlerini tamamlayan icra memuru Adliyeye dönmek için Ticari taksiye bindiği esnada Avukat taksi içinde İcra Memuru Muhammed Sadık Bayram'ın boğazına sarılarak tırnaklarıyla derisini yüzdü, hızını alamayan Avukat İcra Memuru Muhammed Sadık Bayram'ı yumruklamaya başladı. Ticari taksi şoförünün müdahalesiyle Avukatın saldırısından kurtulan İcra Memuru Muhammed Sadık Bayram hastaneye kaldırıldı.

Hastanede telefonla arayarak tehditler savuran Avukat İcra Memuru Muhammed Sadık Bayram'dan şikayetini geri almasını istedi. Tehditler sadece İcra Memuru Muhammed Sadık Bayram ile sınırlı kalmadı. Taksi şoförünü de tehdit eden Avukat, şahit olması durumunda ticari taksi plakasını elinden alacağını söyledi.

Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan İcra Memuru Muhammed Sadık Bayram, "Avukat Bey ile malum yerde haciz işlemi yapmak üzere hareket ettik. Avukat Bey, bir kola şirketine ait depozitolu buzdolabını da kaldırtmak istedi. Ben İcra Memuru olarak bu buzdolabının hacze konu bir malzeme olmadığını belirterek yapamayacağımı söyledim. Bana sert bir dille isteğini tekrarladı. Ben de bu konuda yetkili olduğumu belirterek, inisiyatif hakkımı hatırlattım.

Daha sonra ticari taksiye bindik ve ben ne olduğunu anlamadan boğazıma sarıldı ve tırnaklarıyla derimi yüzdü ve yumruklamaya başladı ama araya taksi şoförü girdi. Kan revan içinde hastaneye gittik ve polis tutanak tuttu. Burada beni arayan Avukat beni tehdit etti. Kendisinin başıma belalar açacağını söyledi. Ama ben mücadelemde kararlıyım. Bana yapılan bu hukuksuzluk karşısında gerekli yaptırımların uygulanması için elimden geleni yapacağım" dedi.

Konya Adalet Büro - Sen Üyeleri Tepkili
Konya Adliyesi çalışanları olay üzerine adliye önünde bir araya gelerek, Konya Barosu’na gereğinin yapılması konusunda çağrıda bulundu.

Konya Adliyesinde çalışan bir grup Adalet Büro - Sen üyesi, adliyede İcra Memuru olarak görev yapan Muhammed Sadık Bayram’ın, bir avukat tarafından darp edilmesi üzerine adliye binası önünde bir araya geldi. "İcra Memuru arkadaşımız Muhammed Sadık Bayram'a karşı haciz mahallinde, talebinin kabul edilmemesi üzerine bulunduğu konumu ve mesleğini unutan bir avukat tarafından fiili müdahalede bulunulmuş ve arkadaşımız yaralanmıştır" diyen Adalet Büro-Sen Konya Şube Başkanı Seyit Ali Taşkıran, bu tür şiddet olaylarının yargının işleyişini olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

Bu olayın takipçisi olacaklarını belirten Seyit Ali Taşkıran, Konya Barosu’ na çağrıda bulunarak "Konya Barosunun gerekli hassasiyeti göstererek olayı gerçekleştiren Avukat hakkında disiplin işlemlerini yapacağını umut etmekte ve beklemekteyiz" dedi.

KONYA HABER

2 yorum:

  1. avukatın bu kadar cesaretlenmesi yine icra müdürlerinden kaynaklanıyor,yakında o yumruklar avukatlara mağdurlar tarafından gelecel ipin ucu kaçmış durumda alacaklının tetikçiliğini yapan kart mı etiketmi neyse kurtarsın dayısı denile
    o muhalefet milletvekili ne yapacaksa sanki bakanın yeğeniymiş ukela

    YanıtlaSil
  2. avukatın bu kadar cesaretlenmesi yine icra müdürlerinden kaynaklanıyor,yakında o yumruklar avukatlara mağdurlar tarafından gelecel ipin ucu kaçmış durumda alacaklının tetikçiliğini yapan kart mı etiketmi neyse kurtarsın dayısı denile
    o muhalefet milletvekili ne yapacaksa sanki bakanın yeğeniymiş ukela

    YanıtlaSil