Arzu ALP; Taahhüt Mağdurları İsyan Etti

Taahhüt Mağdurları Sosyal Sitesi, Banka kredi kartı haciz, taahhüdü ihlal, taahhüdü ihlal hapis cezası, ödeme şartını ihlal, çek mağdurlarıKredi kartı, banka kredisi, senet, çek borcu ile ilgili ödeme taahhüdünü yerine getiremeyip hapis cezası alanlar bir araya geldi ve imece usulüyle İzmir'de yerel bir gazeteye "Suçlu değil, borçluyuz" ilanı verdi. Mağdurlar, Başbakan'dan yardım istedi.

İZMİR - Taahhüt mağdurları bir araya gelerek imece usulüyle topladıkları paralarla İzmir'de yerel gazeteye ilan vererek yardım istediler. "Suçlu değil, borçluyuz" başlığını taşıyan ilanda Başbakan Erdoğan'a seslenen mağdurlar, şu açıklamayı yaptılar:

 "Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bu ülkede hiç kimse borcundan dolayı cezaevlerine girmeyecek demişti; şimdi hiç kimse borcundan dolayı cezaevlerinden çıkamıyor. 1932'den beri bu utanç yasası, Taahhüdü İhlal Yasası kalkmalıdır. Bu tazyik hapis cezaları 4. yargı paketine eklenmelidir. Suçlu değil borçluyuz. Bu suçtan 20 bin kişi açık cezaevlerinde, 250 bin kişinin de cezaevine girmemek için ya evlerini ya da köylerini terk ettiğini biliyor muydunuz?

Büyüklerimizin, sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve Adalet Bakanımızın merhametlerine sığınıyoruz. Evlerimize dönmek, açık cezaevlerinden çıkıp borçlarımızı ödemek istiyoruz."

İmza kampanyası başlattılar

Taahhüt Mağdurları Sosyal Sitesi aracılığıyla seslerini duyurmaya çalışan mağdurlar, bir ay önce başlattıkları imza kampanyasında 2 bin 500 imzaya ulaştı. İmza sayısı 5 bini bulduğunda TBMM'ye sunulacak. Mağdurların seslerini duyurabilmeleri amacıyla internet sitesi kurulmasına öncülük eden Cüneyt Özdemir, 4 yıl önce çek mağdurları için kurulan sitenin bugün taahhüt mağdurlarının sesi olmaya devam ettiğini söyledi. Borç nedeniyle hapis yatanların mağduriyetine dikkat çeken Özdemir, bu mağdurların seslerini duyurabilmek amacıyla imece usülüyle para toplayarak İzmir'de bir yerel gazeteye ilan verdiğini belirtti.

Özdemir, dünyada böyle bir uygulamanın olmadığını dile getirerek, 4. yargı paketinde bu sorunla ilgili bir düzenleme yapılmasını istedi. Mağdurların bir ay önce imza kampanyası başlattığını belirten Özdemir, imza sayısının 2 bin 500'e ulaştığını, 5 bine ulaştığında TBMM'ye sunulacağını bildirdi.

'Kanun borçlunun evini talan ettiriyor'

80 yıldır yürürlükte olan İcra İflas Kanunu'nun borçlunun evinin talan edilmesine yol açtığını, ev eşya hacizleri ile ailelerin mağdur edildiğini hatırlatan Özdemir, "Binlerce baba, eş ve çocuklarına karşı borcu sebebiyle evinden eşya kaldırılmasına neden olma mahcubiyeti yaşıyor, evinden eşya kaldırılan babalar, eşi ve çocukları karşısında saygınlığını kaybettiği gibi toplum karşısında da statü kaybına uğruyordu. İcra takibinin mağduru bu duruma neden olan kişi değil, biçare eş ve çocukları oluyor. 2012'de İcra İflas Kanunu'nda yapılan değişiklikle ev eşyalarının haczine sınırlama getirildi. Fakat ev veya iş yeri eşyalarının acımasızca sürdüğü günlerden kalan icra iflas kanunu 340. maddeye istinaden verilmiş ödeme taahhütleri var ve bu taahhüt altındaki imzalar ise büyük çoğunlukta evine gelen haciz nedeniyle imza atan ev hanımlarına ait. Öyle bir kanun düşünün ki eşin, babanın borcundan dolayı yapılan hacizde evde yaşayan diğer aile bireyleri konu komşuya rezil olmamak, icra memurlarının eşyaları almasını engellemek için uzatılan her evrağın altına imza atıyorlar. Daha sonra o psikoloji ile öngöremedikleri bir cezanın muhatabı olup, taahhüdü ihlal hapis cezalarıyla karşı karşıya kalıyorlar. Bu ne adildir ne de vicdanidir" dedi.

Rezil olmamak için taahhütte bulunuyorlar

İnsanların içinde bulundukları zor durumu konu komşuya, eşe dosta duyurmamak, saklamak gibi bir hassasiyeti bulunduğunu hatırlatan Özdemir, "Bu onlar açışından bir utanç kaynağı. Bu nedenle, ödeyemediği borcundan dolayı konuyu erteleyebilmek, eşyasının haczedilmesini engelleyebilmek ya da zamanla öderim niyeti ile gerek evlerine ya da işyerlerine gelen icra memurları önünde gerekse avukatların tahsilat baskısı nedeniyle icra dairelerinde ödeme taahhüdünde bulunuyorlar. Birçok insanın bu taahhüdü yerine getiremediği zaman hapis cezası ile karşı karşıya kalacağından haberi bile yok. Maalesef anneler, babalar ve eşler, ödeyemedikleri kredi kartı, banka kredisi, senet, çek borcu ile ilgili ödeme taahhüdü bulunuyorlar. Bunların çoğunun ödeme gücü olmadığından hapis cezası almış durumdalar ya da almak üzereler. Tarımla, hayvancılıkla uğraşan pek çok kişi banka kredisi, tohum ve yem borçlarını ödeyemediklerinden haciz uygulaması ile karşı karşıya kaldılar. Küçük ilçelerde, köylerde yaşayan bu insanlarımızın icra iflas kanununu bilmelerini bekleyemeyiz. Avukatın, haciz yapmayalım siz bize bunu taksitlerle ödeyin teklifine hemen razı oluyor ve sözleşmeyi imzalıyorlar. Taksitlerin aksaması halinde 3 ay hapis cezası alacaklarından haberleri yok" diye konuştu.

Arzu ALP - DÜNYA GAZETESİ
Habere Gitmek İçin Tıklayın: Taahhüt mağdurları isyan etti!

13 yorum:

  1. SN.CÜNEYT ÖZDEMİR  SESİMİZİ YİNE GAZETELERDE DUYURMUŞSUN KARDEŞİM ALLAH SENİN İŞİNİ GÜCÜNÜ RAST GETİRSİN  AİLELERİMİZLE BİRLİKTE 600 BİN MAĞDURUN DUASI SENİNLE BU MAĞDURLAR SENİNLE GURUR DUYUYOR

    YanıtlaSil
  2. SN.CÜNEYT ÖZDEMİR SESİMİZİ YİNE GAZETELERDE DUYURMUŞSUN KARDEŞİM ALLAH SENİN İŞİNİ GÜCÜNÜ RAST GETİRSİN AİLELERİMİZLE BİRLİKTE 600 BİN MAĞDURUN DUASI SENİNLE BU MAĞDURLAR SENİNLE GURUR DUYUYOR

    YanıtlaSil
  3. cüneyt bey dünya gazetesi güzel olmuş emeğine yüreğine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Yıllarca çalıştım, atadan dededen kalanları ekledim ve ikinci bir ev aldım.Kiracım aylık borcunu 4 aydan bu yana  ödemiyor vede evdende çıkmıyor.Param yok diyor.Tahliye en az 4 ay sürer.Sizce bu durum nasıl çözülür.Bu durum gerçektir.

    YanıtlaSil
  5. inşallah tahüd mağdurları yakında özgürlüğüne kavuşacak

    YanıtlaSil
  6. İhtar çekeceksiniz, 1 yıl içinde 2 ihtar tahliye nedenir, hukuk mahkemesinden tahliye kararı alacaksız, icra marifetiyle tahliye edilir, Alacağınızı yasal faizleri, masrafları ile birlikte haciz yoluyla tahliye edeceksiniz.

    Kiracınızıda özenli seçin memur kefil alın başınız ağrımasın

    YanıtlaSil
  7. Allah icin biriniz cvp versin kafayi yiyecem 3yil 4 ay cezam bugun yargitayda onaylandi bunun yatari nedir ve su anmi yasadan nasil faydalanirim

    YanıtlaSil
  8. cüneyt bey taahüdü ihalalden yeni ceza aldım bir üst mahkemeye itiraz ettim sonuc nasıl olur acaba birde 4 pakette bizimle iliği bir düzenleme varmı saygılar.

    YanıtlaSil
  9. CÜNEYT BEY EŞİMİN DENİZBANK KREDİSİNİ ÖDEYEMEYİP İÇRALIK OLDUK AVUKAT İCRAYA GELDİĞİNDE BEN EŞİ OLARAK BORCU ÜSTLENDİM VE TAAHHÜT ETTİM ÖDEYEMEDİM BU GÜN MAHKEME KARARINI ALDIM 30 GÜN HAPİS BU ARADA 2 HAFTA ÖNCE RAHATSIZLANDIM %75 dAMAR TIKANIKLIĞI TESBİT EDİLDİ 3 TANE ANJİO OLMAM LAZIM ELİMDE RAPORLARIM VAR NE YAPMAM LAZIM

    YanıtlaSil
  10. saolasın cüneyt bey

    YanıtlaSil
  11. ben çanakkale'de yaşıyorum;abim tır şöförüdür, büyük bir trafik kazası geçirdi çok şükür sağ kurtuldu fakat 19 aydır çalışamıyor iki bacağındada sayısız kırıklar var,eski eşine olan nafaka borcunuda çalışamadığı için haliyle ödeyemedi ve eski eşi mahkeme açıp içeri attırdı, o halde abimi içeriye aldılar ve durumu hiç iyi deil. açık cezaevinde zor durumda tek başına ayağa bile kalkmakta sıkıntı yaşıyor. tanzik yasasından yararlanma şansı var mı acaba?yetkililere sesleniyorum, milletvekillerine sesleniyorum ne olur biri yardım etsin. çanakkale açık cezaevinde yatmakta olan mağdur abimin adı  MEHMET ÇİL'dir. bu nasıl bir yasadır ki sakat adamı yatağından kalkamayan bir adamı alıp cezaevine atabiliyorlar?milletvekillerimize sesleniyorum sesimi duyun ne olur.

    YanıtlaSil
  12. VEKİLLER MİLLETİ UMURSAMADI http://www.dbyhaber.com/haber/guncel/vekiller-milleti-umursamadi-/8956.html

    arkadaşlar  dbyhaber.com 'a desteği için teşekkürler .sesimizi duyurmak için haber sitelerinin daha çok yer vermesi gerekiyor. 4,yargı paketinde de bizi umursamadılar. bu haberi her ortamda paylaşalım lütfen. sesimizi daha çok duyuralım artık

    YanıtlaSil
  13. arkadaşlar.adım fatih maraşlıyım. hiç üzülmeyin bu şekildeki taahhüt mağdurları cezası alanlar k.maraştaki hakimimiz yatırmıyor. şartlı salıveriyor ama yoğunluk olmadığı müddetçe gelin teslim olun derim. 0536 589 27 19

    YanıtlaSil