Liderliğini Avukatın Yaptığı Çeteye Operasyon

Avukat Devrim Alabay, Sahte evraklarla borçlandırdıkları, Cezaevi, senet, haciz, taahhüdü ihlal, senet imzalatmak, çete liderleri avukat
Liderliğini İzmir Barosu Avukatı Devrim Alabay'ın yaptığı çete üyesi 23 kişi gözaltına alındı. Çetenin, sahte belgelerle borçlandırdıkları iş adamlarının ceza evine girmesini sağladıkları, senet imzalattıkları, adli yargılamayı etkiledikleri iddia ediliyor. Avukat Devrim Alabay hakkında toplam 36 kişinin şikayetçi olduğu belirtiliyor.

İzmir polisi dün Karşıyaka merkezli olmak üzere İzmir, Bursa ve İstanbul'da eş zamanlı olarak düzenlediği operasyonla İzmir servis sektörünün tanınmış kuruluşlarından birine sahip olan Alabay ailesinin önde gelen isimlerini gözaltına aldı.

Organize suç örgütü kurarak, tehdit, yaralama, iş yeri ele geçirme, adli yargılamayı etkileme, senet imzalatma, gibi suçlara karıştıkları iddia edilen, liderliğini tanınmış avukat Devrim Alabay'ın yaptığı iddia edilen çete üyesi toplam 23 kişi gözaltına alındı.

Gözaltı sayısının 31'i bulacağı belirtilirken polis, Avukat Devrim Alabay'ı oturduğu apartmanın çatısında gizlenmeye çalıştığı sırada yakaladı.

36 mağdurun şikayetçi olduğu liderliğini Avukat Devrim Alabay'ın yaptığı zanlıların tehditle iş yerlerini ele geçirdikleri, ölen bir kişinin bilgilerini sahte belgelerle düzenleyerek mal varlığını ele geçirdikleri, yaralama olaylarına karıştıkları, sahte belgelerle toplam 3 milyon 500 bin TL'ye yakın dolandırıcılık yaptıkları ve adli yargılamayı etkiledikleri ileri sürülüyor.

Organize suç örgütü kurarak özellikle Karşıyaka bölgesinde faaliyet gösteren bir grubun varlığı ihbarları üzerine Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Ekiplerin yaklaşık 2 yıla yakın süren takibinin ardından liderliğini Avukat Devrim Alabay'ın yaptığı suç örgütünün elemanlarının kimlikleri tek tek tespit edildi. Zanlıların karıştıkları suçlarla ilgili araştırmaların da tamamlanmasıyla İzmir, Bursa ve İstanbul'da 50 adrese eş zamanlı baskın yapıldı.

Operasyonda Avukat Devrim Alabay'ın yanı sıra "Avukatlar A.D, C.T, B.A, tanınmış eski futbol menejeri M.Ö, oto galerisi sahibi C.S'nin de bulunduğu 23 kişi yakalandı". Gözaltına alınacak olan kişi sayısının 31'e çıkacağı bildirildi.

Yine sabaha karşı yapılan operasyon sırasında örgütün lideri olduğu ileri sürülen ve özel güvenlikli sitede oturan Avukat Devrim Alabay'ın ise, polislerin sitede oturduğu bloğa girmesinin ardından güvenlik elemanlarının uyarısı üzerine kaçarak çatıya gizlendiği, ancak polisin buradaki aramalarının ardından bulanarak gözaltına alındığı öğrenildi.

Avukat Devrim Alabay'ın kendisine müracaat eden mağdur kişilere sahte evraklar imzalattıktan sonra onları borçlandırarak iş yerlerini ele geçirdiği, ayrıca yine bir cinayet olayında akrabası H.A'nın cezaevine girmemesi için başka bir kişinin zanlı gibi polise giderek suçu üstlenmesini sağladığı ileri sürüldü.

Liderliğini Avukat Devrim Alabay'ın yaptığı zanlıların, Alsancak semtinde başkasına ait iş yerini sahte evraklar düzenleyerek bir iş adamına 1 milyon 800 bin TL karşılığında satmak için anlaştıkları parayı aldıkları ancak tapu işlemlerini gerçekleştirmedikleri öne sürüldü. Karşıyaka'da hayatını kaybeden bir kişinin 1 milyon 200 bin TL'lik mal varlığını da, yine sahte belgelerle üzerilerine aldıkları ileri sürüldü.

Liderliğini Avukat Devrim Alabay'ın yaptığı zanlıların ayrıca, tanınmış bir restoranı ele geçirmek için orada kavgaya karıştıkları çalışanları ve iş yeri sahibini bıçakla yaraladıkları, rüşvet vererek bilirkişi raporlarını istedikleri şekilde çıkmasını sağladıkları, kendilerinden şikayetçi olan H.K'yi, bunu geri çekmesi için silahla yaraladıkları, iş adamı K.G'ye zorla senet imzalattıkları, iş adamı S.K'yi tehdit ettikleri, kendilerinden alacaklı olan bir kişiyi ise sahte belgelerle borçlandırdıktan sonra ceza evine girmesini sağladıkları da ileri sürüldü. Toplam 36 kişinin şikayetçi olduğu zanlıların, 25 farklı olaya karıştıkları belirtildi.

Liderliğini Avukat Devrim Alabay'ın yaptığı zanlıların, bankalardaki yaklaşık 3.5 milyon TL paraları ile çok sayıda lüks araba ve iş yeri, ev gibi gayrimenkullerine de el konulduğu belirtildi. Liderliğini Avukat Devrim Alabay'ın yaptığı zanlıların sorgularına başlandığı alınacak olan yeni bilgiler doğrultusunda gözaltı sayasında artış da olabileceği bildirildi.

6 yorum:

  1. Avukatlar vatandaşın adli kolluk kuvvet korkusu boşluklarından yararlanarak nasıl haraket edlmesi gerektiğini iyi biliyorlar,,,,ama unuttukları birşey var,, KESER DÖNER SAP DÖNER USTAA,, bu zamana kadar sizin gibi avukatların adalet sarayında vatandaşa dagıtılmaması için ugraştığınız O adalet şimdi size lazım naapıcanız şimdii,,elimden gelse sizleri şeyinizden asarım,,,,nedeni,,öncelikle meslege başlarken yemin etmiş olmanız ,,,,

    KISA BİR ÖRNEK,,,,JİNEKOLOK BİR DOKTORUN HASTASININ ZAAFLARINDAN YARARLANARAK  TECAVÜZÜ GİBİ DÜŞÜNELİM...

    ÇOK ACI ÇOOKK

    YanıtlaSil
  2. Bu operasyonların sadece bu isimlerle sınırlı kalmayacağını, devrim alabay'ın yakın çevresinde özellikle sosyal çevresine güven telkin ederek ona kurban götüren çocuk hastalıkları cerrahına kadar uzanacağını düşünüyorum. Eden bulur. Adalet sistemi her geçen gün düzeliyor. Kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacak.

    YanıtlaSil
  3. İstanbul 30.Asliye Ceza Mahkemesinin 2010/488 Esas Nolu dosyasında beraat eden Sanigi temyiz etmiş gibi ,benim adıma da SAHTE Feragat dilekçesi düzenleyip dosyayı Kaçıran şüpheliler hakkında savci takipsizlik karari verdi.Kararida yanlış adrese posaladilar ki unutulsun.Yil 2012.İhtiyar seyyah.İstanbul

    YanıtlaSil
  4.  medya yazıyla bıle olsa ınsanı vezırde yapıyor rezılde..! Herseyı o kadar buyutuyorlar kı yazık okuyan herkezde ınanıyor.. ya yazılanların gerçegı yoksa ballandıra ballandıra anlatmak hıc dogru degıl ...!  Insanı lekelemek bu kadar kolay olsa gerek.. allah yardımcıları olsun..!

    YanıtlaSil
  5. Gencliğimi yediler en yakın kardeşim gibi insanın Katili yaptılar yıl 2005

    YanıtlaSil
  6. Bu çete hala aktif ve askeriyeden de adamları var. Daha geniş kapsamlı operasyon gerekiyor bu örgütlere. Her türlü kanunsuz işler var bunlarda. Em basiti insanların evinin önünü işgal ediyorlar.araba koyuyorlar kum döküyorlar çimento yığıyorlar. Kimseye sormadan her haltı yiyorlar. İnsanların hastasımı var evimi taşınacak diye hiç soran yok. Derhal çökertilmeliler. Açık adres veriyorum izmir bayraklı gümüşpala mah. 7000 sk. da bulunan dükkanları nı yakın takibe almalılar. Ne iş yaptıkları belli değil bunların. Her Allahın günü kavga dövüş oluyor dükkanlarının önünde.

    YanıtlaSil