Oğlunu Cezaevinden Kurtaramayan Anne İntihar Etti

taahhüdü ihlal, borç hapsi, tefeci, intihar, cezaevi, ödeme şartı, karşılıksız çek
      Esnaf oğlu, ödeme taahhüdünde bulunduğu gerekçesiyle oluşan "Taahhüdü ihlal" suçundan cezaevine konulunca bunalıma giren 62 yaşındaki Ayşe Çakır, oğlunu kurtarabilmek için 4 dairesini sattı ancak borçlara kafi gelmeyince çamaşır ipiyle kendisini asarak intihar etti.

        Vahim olay Alanya- Şekerhane Mahallesi, Kasapoğlu Caddesi’nde meydana geldi. Evinde kiler olarak kullandığı odadaki gardırop menteşesine bağladığı çamaşır ipini boynuna geçiren Ayşe Çakır (62), canına kıydı. Arıcılıkla uğraşan ve gece eve gelen Ali İhsan Çakır eşinin cansız bedeniyle karşılaştı. Ayşe Çakır'ın, karşılıksız çek borçlarından kaynaklanan "Taahhüdü ihlal" suçundan bir süredir cezaevinde olan oğlu 35 yaşındaki Mustafa Çakır'ın işlettiği bilgisayar satış ve tamir dükkanından kaynaklanan borçlar nedeniyle bunalımda olduğu iddia ediliyor, Ayşe Çakır'ın, 700 bin lirayı bulduğu öne sürülen borçları ödemek için 4 daire sattığı belirtildi.

        Ayşe Çakır adına kayıtlı olan dükkandan kaynaklanan ve 700 - 800 bin lirayı bulduğu öne sürülen borcu ödemek için 4 dairelerini satan ailenin kalan 60 bin lira dolayındaki borcu ödemek için çalıştıları öğrenildi Ayşe Çakır'ın oğlunu cezaevinden kurtarabilmek için tüm mal varlıklarını satmasına rağmen, kalan 60 bin TL'lik borcu ödeyemedi, bir süre oğlunu cezaevinden çıkarmak çabalayan anne Çakır'ın bunu başaramayınca bunalıma girdiği ve canına kıydığı belirtiliyor.

BORÇLAR TEFECİYE
         Ayşe Çakır'ın, oğlunun son borcu olan 60 bin TL'yi ödeyememesi nedeniyle intihar etmesi herkesi sarstı. Ayşe Çakır'ın akrabaları, "Ödendiği halde sürekli artan" borcun tefecilere olduğunu ileri sürdü. Satılan dairelerle 700 bin TL'ye yakın para ödendiği ancak tefecilerin sürekli borcu arttırdığını vurgulayan akrabalar, bazı tefeci isimlerini polise vererek, "Ayşe Annemizi Tefeciler bu hale getirdi, bu olayın takipçisi olacağız" dedikleri belirtildi.

ÇOK SAYIDA ESNAF CEZAEVİNDE
         Alanya L Tipi Cezaevinde, ödenemeyen karşılıksız çek nedeniyle oluşan "Taahhüdü ihlal" suçundan çok sayıda esnafın hapiste olduğu öğrenildi. İcra İflas Kanunu'nun 340'ıncı maddesi şöyle: "111. madde mucibince veya alacaklının muvafakati ile icra dairesinde kararlaştırılan borcu ödeme şartını, makbul bir sebep olmaksızın ihlal eden borçlunun, alacaklının şikâyeti üzerine, üç aya kadar tazyik hapsine karar verilir. Hapsin tatbikine başlandıktan sonra borçlu borcun tamamını veya o tarihe kadar icra veznesine yatırmak zorunda olduğu meblağı öderse tahliye edilir; ödemelerini tekrar keserse, hakkında tazyik hapsine yeniden karar verilir. Ancak, bir borçtan dolayı tazyik hapsinin süresi üç ayı geçemez."
AKIN BAYCAN /YENİALANYA

Kategori: Taahhüdü ihlal, karşılıksız çek, icra iflas kanunu, cezaevi, icra, haciz, icra uzlaştırma, tefeci, borç hapsi ödeme ihlali, ödeme şartını yerine getirmeme, haciz taahhüdü, icra taahhüdü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder