Yargıda 4. Reform Ek Paketi Bilgi Notları

Yargıda 4. Reform Paketi Yasa tasarısı 12/11/2012 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunulmuştur Ceza Muhakemeleri Kanunu ve Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı
Yargıda 4. Reform Ek Paketi Yasa tasarısı 12/11/2012 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunulmuştur..

Ek Pakette, Acil yasallaşması amacıyla Ceza Muhakemeleri Kanunu ve Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ile getirilen değişikliklerin bir bölümü bulunmaktadır :

1-Denetimli serbestlik tedbirinden faydalanarak tahliye olmak için Açık ceza infaz kurumunda en az 6 ay kalma şartı 31/12/2015 tarihine kadar uygulanmayacaktır. Cezası 18 ay ve daha az olan şahıslar cezaevine girmeden (Girse de sembolik olarak 1 gün içinde iyi hal kararı almak için) denetimli serbestlik tedbiri kapsamında tahliye edileceklerdir..

2-5275 sayılı yasanın 16 maddesi değiştirilerek infazın ertelenmesi sadece "mahkumun hastalığı hayatı açısından kesin bir tehlike teşkil etmesi" şartına ilaveten ağır bir hastalık veya sakatlık nedeniyle sanık ceza infaz kurumu koşullarında hayatını yalnız idame ettirememe şartı getirilmiştir. Üçer aylık değerlendirme süresi de 1 yıla çıkarılmaktadır.

3-5275 sayılı yasasının 17 maddesi değiştirilmekte ve erteleme için kasıtlı suçlarda 3 taksirli suçlarda 5 yıl aranmaktadır. 6 ay olan erteleme süresi 2 yıla çıkarılmaktadır. (1+1 en fazla iki yıl)
Cezası ertelenen kişi hakkında kasıtlı suçtan kamu davası açılırsa erteleme düşecektir. (Soruşturma konusu suça ilişkin Cezanın Miktarının önemi yok bu ve hüküm tüm evrensel hukuk ilkelerine terstir. Kişi beraat ederse ne olacak?) Ertelemeden terör suçları, örgütlü suçlar, cinsel suçlardan mahkum olanlar ile mükerrirler yararlanamaz.

4-5275 sayılı yasanın 19 maddesi değiştirilerek taksirli suçlarda yakalama çıkartabilmek için cezanın 5 yıldan fazla olması gerekmektedir.

Yine mahkum adli para cezasını ödemez ise doğrudan yakalama çıkmayacak, davetiye çıkartılacaktır. Davetiyeye rağmen gelmez ise yakalama çıkacaktır. Önceden para cezasını ödemez ise doğrudan yakalama çıkartılıyordu.

5-5275 sayılı yasanın 51 maddesi değiştirilerek iyi halli olan mahkumların eşleri ile en az 3 saat en fazla 24 saat olmak üzere infaz koruma memurunun yakın nezareti olmaksızın görüşmesi imkanı getirilmektedir. Bu görüşme 3 ayda bir olacaktır. (Bu hükümden açık ceza infaz kurumunda olan mahkumlar 3 ayda bir izin kullandıkları için yararlanamayacaktır.)

Çocuklar da ana ve babası ile iki ayda bir (3 saat ve 24 saat arası) görüşebileceklerdir.

6-5275 sayılı yasanın 58 maddesi değiştirilerek kapalı cezaevinden açık cezaevine ayrılacak mahkumlar (Aynı il'de ise aynı gün farklı ile gidecekler ise kurum amirinin 48 saate kadar belirleyeceği süre içinde) kendi başlarına memur nezareti olmadan gideceklerdir.

7-5275 sayılı yasanın 83 maddesi değiştirilerek çocuklar için ziyaret saati 1-3 saat arası olacaktır.

8-5275 sayılı yasanın 95 maddesi değiştirilerek açık cezaevinde bulunan mahkumların yıllık izinleri 4 e çıkarılmaktadır. Açık Ceza İnfaz Kurumlarında bulunan mahkumlar 3 ayda bir izin kullanacaklardır.

9-5271 sayılı CMK'nun 202 maddesi değiştirilerek, sanık "Türkçe bilmesine rağmen, kendisini daha iyi savunabilecek" ise başka dilde de savunma yapacaktır. Tercümanını kendisi getirecek, Tercüman gideri sanık tarafından karşılanacaktır. CMK 324 burada uygulanmayacaktır.

Ceza Muhakemeleri Kanunu ve Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda yapılan kapsamlı değişikliklerin bulunduğu Yargıda 4. Reform Paketi 2013 Şubat ayı içinde TBMM ye sunulacaktır.

1.555 yorum:

  1. 18 aydan yararlanabilmesi için kişinin açık cezaevinde olması gerekir, 3 yargı paketinde 3 yıla kadar olan suçlar doğrudan açık cezaevine gönderilir demektedir 18 ay ceza almış bir kişi doğrudan tahliye edilir çünkü 18 ay cezanın yatarı 12 aydır. fakat doğrudan açık cezaevine gönderileceklere istisna getirilerek, cinsel suçlar ve terör suçları bunun dışında tutulmuştur.

    Bu nedenle cinsel suçlarda açığa ayrılabilmek için mahkemece verilen cezanın 5/1 inin kapalıda geçirilerek açığa çıkmaya hak kazanması gerekir, açığa çıktığında yatar cezası 12 aydan azsa tahliye edilir.

    YanıtlaSil
  2. Yaralamanın türü, bölgesi, yaşamsal organlara yakınlığı cezanın miktarını değiştiri, 10 yılda alabilir 3 yılda, mahkemenin uygulayacağı yasa maddelerine göre değişir.

    Daha önce açıklama geri bırakılmış sanırım onu açıklayacaklar, o cezayı erteleyebilirler, fakat sabıkası oluştuğu için yeni davada ceza miktarını etkiler, takdiri indirimlerden faydalanamaz. Denetimli serbestlikten 2015 yıl sonu itibari ile açık ceza infaz kurumunda olanlar faydalanır. Tahliyesine 1 yıl kaldığı tarih 2015 den sonra olursa faydalanamaz

    YanıtlaSil
  3. Cüneyt bey babama verilen ceza 3 yıl 1 ay 15 gün. 15 gün acaba verdiğiniz cevabı değiştirir mi?

    YanıtlaSil
  4. Yatar süresi 3 yıl 5 ay 10 gün, tahliyesine son 1 yıl kaldığı tarih 2015 den sonra olacağı için, son 1 yılını denetimli serbestlik kanunundan faydalanıp olarak tahliyesi de mümkün değil çünkü denetimli serbestlik hakkı 2015 yıl sonunda kadar şartlı tahliyesine 1 yıl kalmışlar için geçerli

    YanıtlaSil
  5. cüneyt bey birde 4. yargı paketinden umutlumusunuz benim cezam 25 ay yATARIM OLAN ceza 1 yıl ertelenirse 2014 şubatta içeri girsem 2015 marta denetimli serbestlikle tahliye olurum bunu anlatmaya calıstınız teşlekkür ederim efendim denetimli 2015 sona kadar mı yani 2016 ocak 1 e kadar öylemi cüneyt bey bu süre içerisinde af gelebilir mi

    YanıtlaSil
  6. teşekkür ederim cüneyt bey.şu kısmını anlamadım takdiri indirimlerden faydalanamaz kısmını tam olarak anlamadım acıklayabilirmisiniz.tekrardan cok teşekür ederim.en azından kafamdaki bazı soruların cvplarını sayenizde net bir şekilde aldım.şu durumuda acıklarsanız daha da iyi olacak.

    YanıtlaSil
  7. teşekkür ederim cüneyt bey.şu kısmını anlamadım takdiri indirimlerden faydalanamaz kısmını tam olarak anlamadım acıklayabilirmisiniz.tekrardan cok teşekür ederim.en azından kafamdaki bazı soruların cvplarını sayenizde net bir şekilde aldım.şu durumuda acıklarsanız daha da iyi olacak.

    YanıtlaSil
  8. cüneyt bey 2 . ertyelemeyi yapmak cezayı artırabilir onu sölüyorsunuz galiba teşekkür ederim ben 1 yıl erteletirirsem 2014 şubat ta girecem 2015 şubatta cezamaa biter eger af flan olmassa dimi birde 4. yargı paketi den umutlumusunz efendim kapsam genişler mi?

    YanıtlaSil
  9. selam cüneyt bey .bana bugün bi kağıt geldi .30 ay cezala amştım.ve 4 ay yatıktan sonra temize gönderdim .ve bugün gelen kağıtta .10 icinde acık ceza evinde gitmek icin savcılığı teslim oılun diyor.aca ben teslim olduğumda .kac ayım kala tahliye olabilirim .yardımcı olursanız sevinirim .

    YanıtlaSil
  10. 30 ayın yatarı 20 aydır siz 4 ayını yattığınıza göre 16 ay oluyor bununda 12 ayı denetimli serbestlik kapsamında 4 ay yatınca tahliye edilirsiniz

    YanıtlaSil
  11. ikinci ertelemeyi yaparsanız ve bu erteleme sonunda cezaevine girerseniz denetimli serbestlik hakkı 2015 yıl sonuna kadar geçerli olduğundan bu sefer bu hakkınızı kaybedersiniz. bunu anlatmaya çalıştım öyle hesap edinki cezaevine girdiğinizde 2015 yıl sonu itibari ile 12 ay cezanız kalsın.

    YanıtlaSil
  12. mahkeme kişi sabıkasızsa durumuna göre 6/1 takdiri indirim iyi hal indirimi vs uygular,

    YanıtlaSil
  13. çok tesekkür ederim cüneyt bey.iyiakşamlar

    YanıtlaSil
  14. TŞKLER cüneyt bey .ben cuma günü teslim olmaya gidiyorum .peki suc ayrımı varmı.benimki sahte paradandı .?

    YanıtlaSil
  15. Cinsel suçlar ve terör suçu hariçtir. Bunun dışında 3 yıla kadar olan tüm suçlar açık cezaevine gönderilir. Sizde doğrudan açığa ayrılacaksınız.

    YanıtlaSil
  16. sanane sen kimsin ki suç makinası dediğin babam bnm hiç bişey yaşamadan konuşma

    YanıtlaSil
  17. Cüneyt bey merhaba benim nafaka borcum var 3 ay kesinleşmiş hapsim vardı. Çevirmeye girdim yakalandım 10 güne kadar ödeyin dediler borç harç bulup ödedim bir kısmını ama daha var martta da icra cezada duruşmam var muhtemelen yine 3 ay tazyik hapsi çıkacak. 18 aydan az cezaların 1 gün yatıp çıkağı söyleniyor böyle bi şey var mı işim olmadığı için dahada para ö.deyemiyorum çıkacak cezayı yatacak mıyım? yardımcı olabilirseniz çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  18. Nafaka borçları denetimli serbestlik kapsamı dışındadır
    Size ceza verilebilmesi için 3 aylık birikmiş nafaka borcunuzun olması gerekiyor,

    Ama bu konuda 4 pakette düzenlemeler var. 4. paketi takip edin

    YanıtlaSil
  19. mahkemenın verdığı ceza 8 yıl dort ay 2004 yılında 19 ay yattı cıktı aynı mahkemeden tekrar alındı 6 aydırda cezaevınde mutetnamede sartlı salıverme tarıhı 2014 6.ay yazıyor anladıgım kadarıyla bu yasadan yararlanamıyor oylemı sızce

    YanıtlaSil
  20. slm cüneyt bey ben bi uyuşturucu olayına karıştım 2 arkadaşım 5 yıl 2 ay aldı benle eş değer suçlu görünen 4 yıl 2 ay aldı bende sağlık sorunlarından dolayı halen ceza almadım dava devam ediyor 4 yıl oldu dava hala devam ediyor benim bu 4. paketten falan yararlana bilirmiyim ve ne kadar ceza alırım acaba bu arada ben bu suçtan tutuklanmadım ilk başta

    YanıtlaSil
  21. slm cünyt bey ben bi uyuşturucu olayına karıştım 4 yıl önce başta beni tutuklamadı mahkeme ama benim arkadaşlar sonradan üstüme ifade verdi 2 arkadaşım 5yıl 2 ay aldı biri 4yıl 2 ay aldı yattı çıktılar ama ben sağlık nedenlerinden dolayı halen ceza almadım dava devam ediyor benle eş değer olan arkadaşım 4 yıl 2 ay aldı benim 4. paketten yararlanana bilirmiyim veya ceza alsam ne alırım nekadar yatarım

    YanıtlaSil
  22. sayın cüneyt bey tehlikeli maddeleri bulundurma cezası aldım üçyıl yüz tl denetimli serbestlikten yararlanırmıyım yararlanırsam ne kadar yatarım yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  23. slm cüneyt bey ben bundan 3,5 yıl önce senetli borcumdan dolayı tahattüd verdim ve ödeyemedim şu an kaçak durumdayım ben aramam olması lazım bu olayda benim bu aftan yani denetim li serbestlikten faydalan mam mümkün mü tekerkür ederim....

    YanıtlaSil
  24. 16 ay daha önce başka bi olaydan beraat etti ve bunu mahsup ettirdik. suç tarihi de mart 2006 Cüneyt Bey

    YanıtlaSil
  25. mrb cüneyt bey benim kardeşim 2007 senesinde 1 ay yattı 2012 agustos ayınd tutuklaması cıktı   5 sene 5 ay ceza geldi bunun yatarı ne kadardır 4 yargı paketinden yararlanırmı lütfen bir cevap yazın

    YanıtlaSil
  26. sn cüneyt bey ; bir bayan yakınım 2001 senesinde kasıtlı bir suçtan açılan davada eylül 2012 de cezası onandı 3 yıl 10 ay 20 gün ceza aldı.bu bayanın 0-6 yaş gurubunda çocuğu var henüz teslim olmadı 0-6 yaş çocuğu olan kadınlarda denetimli serbestlik 2 yıl. yatarı 18 ay 20 gün kimi sadece 1 gün yatar çıkar diyor kimi de 3 yıl üstü olduğu için 5 te 1 ni kapalıda yatar diyor bu bayanın durumu ne olur ne kadar yatarsa kurtulur yada 1 gün giriş çıkış mı olur.çok teşekkür ederim 

    YanıtlaSil
  27. Merhaba
    Suç tarihi 2001 yılı olduğu için cezaevi yatar tutarı 5/2 olarak hesaplanır, bu durumda yatar tutarı 18 ay 20 gündür. Açık cezaevine ayrılabilmesi için Kapalı infaz kurumunda 9 ay 10 gün kalması gerekmektedir. Açık cezaevine geçmeye hak kazandığında denetimli serbestlik kapsamında kalan süresi olan 9 ay 10 gün bu kapsamda kalacağından tahliye edilir.

    YanıtlaSil
  28. Suç işlendiği tarihe göre değişir, 1 Haziran 2005 den öncesi ise yatar tutarı 5/2 
    1 haziran 2005 tarihinden sonrası ise yatar tutarı 3/2 olarak hesaplayacaksınız.

    YanıtlaSil
  29. Taahhüdü ihlal cezası Kahramanmaras ili hariç olmak üzere denetimliden faydalanamıyor, Kahramanmaraş infaz hakimi taahhüdü ihlal suçundan yatanları denetimli serbestlikten faydalandırıp tahliye ediyor, Fakat bu şekilde tahliye edilen başka il yok

    YanıtlaSil
  30. 3 yıl cezanın yatarı 2 yıldır, bunun bir yılı denetimli serbestlikten faydalanır, 1 yılı infaz edilecek

    4. yargı paketinde denetimli serbestliğin kapsamı genişleyecek söylentileri var

    YanıtlaSil
  31. mahkeme sonucunu beklemek gerekiyor, ayrıca denetimli serbestlik sadece yatar miktarının 1 yılınıı kapsıyor 3 yıl yatarınız olursa 2 yıl yatacaksınız 1 yılını ise denetimli serbestlik nediniyle cezaevi dışında geçireceksiniz

    YanıtlaSil
  32. sn cüneyt bey ;0-6 yaş çocuğu olan bayanlar da denetimli serbestlik 2 yıl bu kimler için geçerli teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  33. cüneyt bey 2008 yılında  trafik kazası sonucu  kesinleşmiş cezası 18 ay 70 gün ceza evinde kaldı  serbest bırakıldı daha sonra tekrar cezası cıktı ve 3ay erteleme yapıldı kişi şu an 4 paketten yararlanabilirmi   2 aydı kaçak  bilginizi paylaşırsanız sevinirim  iyi günler

    YanıtlaSil
  34. cüneyt bey peki biz bukahramanmaraş ilindeki hakimin vermiş olduğu kararı emsal gösterebilirmiyiz tahhüdü ihlal için.

    YanıtlaSil
  35. adalet illere göre mi değişiyor bu memlekette.bu kararlar emsal gösterilemez mi?

    YanıtlaSil
  36. “MADDE 17- (1) Kasten işlenen suçlarda üç yıl, taksirle işlenen suçlarda ise beş yıl 
    veya daha az süreli hapis cezalarının infazı, çağrı üzerine gelen hükümlünün istemi üzerine, 
    Cumhuriyet Başsavcılığınca ertelenebilir.
    (2) Erteleme, her defasında bir yılı geçmemek üzere, en fazla iki kez uygulanabilir.

    YanıtlaSil
  37. Cezası 18 ay ise
    Yararlanır, savcılığa gidecek ve teslim olacak aynı gün içinde tahliye edilir

    YanıtlaSil
  38. çok özür dileyerek cüneyt bey pozitif ayrımcılıkdiye  kanunda 2 yıl ve daha az süre kalan kadın hükümlüler 0-6 yaş gurubu çocuğu varsa bu süreyi denetimli serbestlik uygulanması diyor bu yasadan yakınım yararlanır mı yatarı 18 ay 20 gün 2 yıl altı teşekkür ederim 

    YanıtlaSil
  39. Ben 2000 yılımda 6136 ruhsatsız silah bulundurmaktan 4 yıl 2 ay jesınleşmiş hapis cezası aldım 2006 yılında ceza yargıtayca onandı.Bu cezamın yatarı ne kadardır ve bu 3. yargı paketimnden yararlanıyorsam ne kadar yatmam gerekiyor.Bu konuda lütfen bılgilendırırmısınız.Hacı Aydın

    YanıtlaSil
  40. 4 yıl 2 ay cezanın yatarı suç tarihi 2005 yılından önce olduğu içim 1 yıl 8 aydır
    Fakat bu ceza 3 yılın üstünde olduğu için açık cezaevine ayrılabilmek için 10 ayını kapalı cezaevinde geçirilmesi gerekmektedir. 10 ay tamamlanınca açık cezaevine geçmeye hak kazanacaksınız kalan 10 ay cezanız denetimli serbestlik kapsamında kalacak ve tahliye olacaksınız.

    Kısaca 10 ay kapalıda geçecek ve tahliye olacaksınız

    YanıtlaSil
  41. Sizi anlıyorum
    Bundan yararlanabilmesi için açığa çıkmaya hak kazanması gerekir, bu sorun nasıl çözülecek
    Cezası 3 yılın üstünde olduğu için doğrudan açık ceza infaz kurumunada ayrılamıyor, cezasının 5/1 ini kapalıda geçirecekki hak kazansın

    Sorun burada fakat yinede denetimli serbestlik şube müdürlüğüne başvuru yapsın fakat mahkemenin takdirini kestirmek çok zor.

    4. pakette sürelerin uzatılacağından bahsediliyor, bir müddet bekleyin derim

    YanıtlaSil
  42. meraba cüneyt bey eşim 8 sene 4 ay ceza aldı,yatarı 5 sene 6 ay 4,paketten eşim ne derecede yararlanır acaba

    YanıtlaSil
  43. 4. paketin ayrıntıları önümüzdeki günlerde netleşir.

    hali hazırda mevcut olan denetimli serbestlikten yararlanamıyor, çünkü faydalanabilmesi için 2015 sonu itibariyle 12 ay cezası kalması gerekiyor eşiniz zaman itibari ile faydalanamıyor

    YanıtlaSil
  44. ben eşimle 2007 yılında kactık eşim ozaman 3ay ceza evinde yattı ve eşimin adına kamo davası acıl mış ve yargıtay tarafından onaylan mış eşimin cezası 8sene 4 ay eşimin yatarı ne kadardır ve eşimin acılacak 4cü paketten yararlanır mı ne olur bizi aydınlatın kafamız cok karışık

    YanıtlaSil
  45.  selam cüneyt bey ben 2011 yılı 3. ağır ceza mahkemesi kamu davasından 2 yıl 6 ay ceza aldım. temyize yolladığım bu dosya 4. yargı paketinden nasıl etkilenir ne yapmam gerekir yardımcı olursanız teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  46. iyi akşamlar cüneyt bey  2009 da trafik kazası gecırdım kusur oranı bende bu kazada dedem vefat ettı kamu davası acıldı bana. 3 yıl 4 ay ıle sonuclandı şimdi temyizde dosya bunun yatarını hesaplıyabılırmısınız şimdiden teşekkür ederımm.

    YanıtlaSil
  47.  cüneyt bey 4. yargı poaketinden umudunuz var kapsam genişleyebilir deniyor ama

    YanıtlaSil
  48. 3 yıl 4 ay cezanın yatarı 2 yıl 2 ay 20 gün ceza 3 yıl sınırının üstünde olduğu için bunun 8 ayı kapalı cezaevinde çektirilecek açık cezaevinde ise 6 ay 20 günü infaz edilecek kalan 12 ayını ise denetimli serbestlik kapsamında sayılarak tahliyeniz sağlanacak

    Toplam olarak cezaevinde kalınacak süre 1 yıl 2 ay 20 gün

    YanıtlaSil
  49. Davanız Yargıtayca onanırsa infaz işlemleri başlar, cezanız 3 yılın altında olduğu için doğrudan açık cezaevine gönderilirsiniz. 2 yıl 6 ay cezanın yatar tutarı 20 aydır bunun 8 ayı açık cezaevinde çektirilecek ve şartlı tahliyenize 12 ay kaldığında Denetimli serbestlik kapsamında tahliye edileceksiniz

    Cezaevinde kalınacak süre 8 ay

    YanıtlaSil
  50. 4. paketin ayrıntıları önümüzdeki günlerde netleşir.
    hali hazırda mevcut olan denetimli serbestlikten yararlanamıyor, çünkü faydalanabilmesi için 2015 sonu itibariyle 12 ay cezası kalması gerekiyor eşiniz zaman itibari ile faydalanamıyor

    YanıtlaSil
  51. Veyselcan_212114 Şubat 2013 21:16

     slm Cüneyt bey beyaneme vermedim diye 7400 adli para cezası aldım yeni yargı paketinde bu ceza bitiyomu

    YanıtlaSil
  52. esım uyusturucu tıcaretınden ve bulundurmaktan 9 yıl hapıs cezası alde ıyı halden 7 yıl 4 aya dustu 1 yıl 8 aydır yatıyor cıkacak olan 4 paketten yararlanırmı acaba tesekkur ederım sımdıden verecegınız cevaba

    YanıtlaSil
  53. Dileimsincan1814 Şubat 2013 22:01

    mrb cuneyt bey benım esım 2 aydır cezaevınde ve 2 yıl 1 ay ceza verılmıs bu paketten faydalanıyomu bana net bı cevap yazabılırmısınız

    YanıtlaSil
  54. cuneyt bey cevap verırsenız sevınırım beklıyorum

    YanıtlaSil
  55. Dileimsincan1814 Şubat 2013 22:38

    cuneyt bey ne olur cevap yzın bnm esım 2 yıl 1 ay ceza almıs 2 aydırda yatıo bu 4. yargı paketınden nasıl faydalanıo bana net bı bılgı verın allah rızası ıcın ne yapmam gerekıo bnm cok uzgunum yenı 4 aylık evlıyım ben 2 aylık evlıyken sım cezaevıne gırdı yardımcı olun ve arkadaslar nlur bana dua edın rabbım herkezı yakınlarına kavustursun

    YanıtlaSil
  56. cüneyit byöncelikle vereceğiniz bilgiler için teşk.2004yılında 6136ya muhl.50ay ceza aldım buceza ocak 2013te yargıtayca onadı ve bundan infazımı şimdi başlatırsam ne kadar yatarım yatarı ne kadar 4cü paketten faydalanırmıyım 

    YanıtlaSil
  57. Cüneyt bey cevabınız için teşekkür ediyorum bır sorum daha var cevaplarsanız sevinirim.Benim kesinleşmiş 50 ay cezam var bunun yatarı 3{2 değilmidir yani ayta 17 ay değilmidir. Lütfen cevaplayınız. Saygılarımla

    YanıtlaSil
  58. 50 ay cezanın yatarı suç tarihi 2005 öncesi olduğu için 20 aydır, bunun 10 ayını kapalı cezaevinde geçirerek açığa çıkmaya hak kazanacak ve aynı gün denetimli serbestlik kapsamında tahliye edileceksiniz

    YanıtlaSil
  59. Eşinizin yatarı 18 ay 20 gündür 2 aydır cezaevindeyse 4 ay 20 gün sonra tahliye olur

    12 ayı denetimli serbestlik kapsamında

    YanıtlaSil
  60. Eşinizin yatarı 18 ay 20 gündür 2 aydır cezaevindeyse 4 ay 20 gün sonra tahliye olur
    12 ayı denetimli serbestlik kapsamında

    YanıtlaSil
  61. 4. paketin ayrıntıları netleşsin ona göre cevap verelim

    hali hazırda mevcut denetimliden yararlanamıyor

    YanıtlaSil
  62. Beyanname vermemekten Adli para cezası olmaz, sanırım vergi beyannamesinden bahsediyorsunuz, verilen para cezası idari para cezasıdır idari para cezaları hapis cezasına dönüşmez.

    YanıtlaSil
  63. tanzik cezalarına herhangi bir af var mıdır acaba ?

    YanıtlaSil
  64. Merhaba tayüdü ihlalden 3 dosya 9 ay yatarım var bu paket bizide etkiliyicekmi ve bu sucun zaman aşımı varmı tesekur aderim

    YanıtlaSil
  65. Dileimsincan1815 Şubat 2013 00:23

    peki cüneyt bey bu 4. yargı paketınden hıc bı sekılde faydalanamıomu tahlıyesı verılmezmı bazıları dıo denetım serbestlıgı uzar dıe bunun ıcın ne soyleye bllırsınız uzarmı sızce adlıyeye gıttım avukatlarla konustum bana ddıler cok kapsamlı bı paket neyın ne olacagı bellı olmaz siz ne diyorsunuz buna

    YanıtlaSil
  66. eşim cinsel istismar suçundan 22 yıla mahkum edildi..ceza indiriminden yararlanabiliyormu.iki buçuk yılını yattı..halen de içeride..

    YanıtlaSil
  67. merhabalar cüneyt bey bu 4.pakette gasp suçuna birşeyler varmı aslında ortada gasp yok fakat gaspa sokuldu olay bilgilendirirseniz sevinirim eşim bu olaydan cezaevinde hüküm özlü olarak yatıyor yargıtay ilk mahkemenin verdiği cezayı yükseltti ve 11 yıl 8 ay ceza verildi  18 aydır yatıyor bunun yatarını ve bir umut olup olmadığını yazarsanız çok sevinirim teşekkürler

    YanıtlaSil
  68. selam cüneyt bey benim nişanlım 7 ekimde şikayet üzerine yakaladılar ve nişanlımla beraber 20 kışiyi aldılar ve bunları örgüte soktular örgüt üyesi diye gözüküyo bu zamana kadar sabıkası bıle yok sadece sıkayet uzerıne alınıyo ustunde ve ewınde hıc bır suc unsuru yok mahkemede savcı tahlıyesını verıyo ama tekrar tutukluyo nısanlımn resmını cekıp baska ısım yazıyolar ve resmdekı bnm nısanlım degıl nasıl olacak bana bı bılgı verırmısın.. 

    YanıtlaSil
  69. amcaocuklarıyıla evılerınde  kavka ettık  amcamın önce şikeyetcı sanra şikıyetın gerı aldı 2 yıl altı ay ceza geldı çezayı  kamu verdı bıze4.yargı paketınde 3 yıl olan kumu davaları ertelenıyormuş  3 yıl içinde suc işlemesınde kendılıgınden kapanıyormuş dıyorlar sızce bız bu yasadan yaralanırmıyız cevab verırsenız sevınırın  şimden tşk ler

    YanıtlaSil
  70. ya cünety bey nezaman bizlere hayırlı haberi verecekler neden birtane değil 550 milletvekiline soruyorum ama nafile var veya yok arkadaş bizleri böyle kedi fareyle oynar gibi oynamasınlar kck lı veya azılı haydut değilis bizde bu ülkenin insanıyız lütfen oyalamasınlar bizlerede cevap versinler var veya yok ona göre bilelim gidip aslanlar gibi yatalım

    YanıtlaSil
  71. kardeşim kamu malına zarar vermekten kesinleşmiş hapis cezası aldı. daha sonra para cezasına çevrilerek taksitlendirme yapıldı. ilk bir taksidi ödendi. şimdi kardeşim 4. yargı paketinden etkilenirmi. bu durumu izah ederseniz sevenirim. teşekkürler.

    YanıtlaSil
  72. cüneytbey
    21 ay açık ceza evinde yatmam gereken hapis cezam var ben ertelettim 1 ay sonra açık ceza evine gidip teslim olacam.benim sormak ve öğrenmek istediğim denetimli serbestlikten hemen faydalanabiliyormuyum suçum silahla yaralama teşekkürler

    YanıtlaSil
  73. 0532 366 97 54 tlf cuneyt bey bu  konuyu  cozecek  bır  avukat  onerırsenız  sevınırım tşk

    YanıtlaSil
  74. pek  anlama  fece işinden  tel  versem  yonlendırımısınız bu  işi  cozecek  bır  avukat 

    YanıtlaSil
  75. cüneyt bey benim size bir sorum olacak.eşim 2009 yılında. üzerine atılmış iftira sebebiyle 26 ay cezaevinde kaldı hükümlü olarak.biz bu dosyayı temyize gönderdik ve yargıtay tarafından bozuldu.şuan 2008 de işlemiş oldugu bir suçtan dolayı 3 yıl ceza aldı ve cezaevinde.yatarı 24 ay.bu bozulmuş olan cezayı şuan yatıgı cezaya mahsup ettirmek istedik hakim tarfından avukata söylenen karara baglanmadan olmayacagıni söylemiş.ben internette biraz araştırdım.dosya hakkında karar verilmemiş olması red sebebi sayılmıyormuş.bu durumda ne yapabilirim.bu konu hakkında henüz karar verilmedi pazartesi verilecek.bana yardımcı olurmusunuz..?

    YanıtlaSil
  76. cüneyt bey benim 3 yıl  1 ay cezam var yatarı 24 ay 20 gün 12 ayda denetimli 12 ay 20 gün ben 4. sınıf işleme ögrencisiyim cezamı 1 yıl eteletebilirmiyim yoksa 3 yıldan fazla oldugu erteleyemezmiyim suc kasten yaralama

    YanıtlaSil
  77. Para cezasını kaldırmak için dilekçe yazılabiliyor mu?

    YanıtlaSil
  78. eşim 5 aydır ceza evinde yatıyor açık ceza evine çıkması için ne kadar kapalıda yatması gerekiyor  2007 yedide 3 ay yattı  6sene sonra kamu davası için içeri aldılar  5 aydır yatıyo  eloktirinik kelepçe verile bilir mi  bize biyardımcı olursanız seviniriz 2 çocugum var çok caresiz kaldık bize bi yol gösterseniz seviniriz

    YanıtlaSil
  79. 2 yıl sekiz aya düştügünde tahliye tarihi 2015 mi oluyor peki

    YanıtlaSil
  80. s.a çok tk ederim ve şunu söylemek istedim bizim şuç tarhimiz 2008 ve 5,6 ay ceza almıştı tekrar aynı konudan başka mahkemeden 1/8 ay iki iki ceza aldı acaba etkilermi biri denetimli serbestil digeri öyle olur mu sizinle görüşme imkanım var mı lütfen

    YanıtlaSil
  81. Zamanaşımı mahkeme kararının kesinleştiği tarih itibariyle 2 yıldır

    Biraz sabredin, güzel gelişmeler olacak

    YanıtlaSil
  82. Karşılıksız çeke hapis cezasının kaldırılması ve mahkemelerin ilgili davaları hızla karara bağlaması ile karşılıksız çek adedi bir yılda yüzde 52 artış gösterdi.
    YÜZDE 52'LİK ARTIŞ
    2011 yılının Şubat ayında 49 bin 805 olan karşılıksız çek adedi de yüzde 54,4 artış kaydederek, Çek Kanunu'ndaki yeni düzenlemenin yürürlüğe girdiği 2012 Şubat ayı itibarıyla 76 bin 920 oldu. Merkez Bankası'nca duyurusu yapılan karşılıksız çek adedi 2011 yıl sonu itibarıyla 594 bin 836 iken, bu sayı bir yılda yüzde 52 artarak, 2012 yılı sonunda 904 bin 750'ye ulaştı.
    Geçen yıl en çok karşılıksız çek bildiriminin yapıldığı ay 102 bin 217 ile Kasım olurken, karşılıksız çekte hapis cezasını kaldıran düzenlemenin yürürlüğe girdiği Şubat ayında karşılıksız çek adedi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 54,4 artarak 76 bin 920'ye çıktı.
    Bu arada Merkez Bankasının yakın z
    amanda açıkladığı verilere göre, bu yılın Ocak ayında karşılıksız çek miktarı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 30,7 artış kaydederek, 82 bin 29 oldu.

    YanıtlaSil
  83. Para cezasına çevrilen hapis miktarı ne kadardır

    YanıtlaSil
  84. Mevcut kanunda Denetimliden yararlanabilmesi için 2015 yıl sonu itibari ile 12 ayı kalması gerekiyor.

    Sizin durumda ceza uzunluğu bu yılları geçeceği için fayadalanamıyor

    YanıtlaSil
  85. mrb cüneyt bey.benim 24 ay kesinleşmiş cezam var.16 ay yatarı bulunmaktadır .cezaevine telefon sokmak suçundan,aranmam var  şuan tesllim olsam tam olarak nekadar yatıp çıkabilirim...tşkr...

    YanıtlaSil
  86. Suç unsuru yoksa Mahkemede her şey ortaya çıkacaktır, Deneyimli bir Avukattan yardım almanız menfaatinize olacaktır.

    YanıtlaSil
  87. 4 yıl 6 ay ceza aldıysa yatarı 3 yıldır
     3 aydır cezaevindeyse 2015 kasım ayında 12 ay yatarı kalacağı için kasım 2015 kasım ayında tahliye olur

    YanıtlaSil
  88. Bu durumda faydalanamıyor

    YanıtlaSil
  89. Telefonum ve e-posta adresim yan sütünda var

    YanıtlaSil
  90. cüneyt bey iyi akşamlar ben aydından yazıyorum 2 tane taütüm var
    maraşdaki gerekçeli karardan bizde faydalana bilirmiyiz benim avukat pazartesi infaz hakimliğine bizde başvuralım diyo
    cevaplarınız şimdiden teşekürler
     

    YanıtlaSil
  91. Mevcut kanunda 2 yıl 6 ay cezanın yatar tutarı 20 aydır ve ceza açık cezavinde infaz edilir, bunun 8 ayını yatar ve cezanın bitmesine 12 ay kala tahliye edilir

    yatar toplamı 8 ay
    Denetimli serbestlik kapsamında, kamuya yararlı işte çalışma imza yükümlülüğü gibi denetime tabi tutularak infazın cezaevi dışında geçirilmesi imkanlarıda var

    YanıtlaSil
  92. Evet başvuruyu yapın, sonuçtanda haberdar ederseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  93. Açık cezaevinde 4 ay yatar tahliye olursunuz

    YanıtlaSil
  94. Mahkeme kararını bekleyeceksiniz. mahkeme yeni bir hüküm kurabilir, Yargıtayın bozma gerekçesi nedir bu önemli..

    Aslında 3 yıla kadar olan suçlar talep halinde 1 yıl erteleniyor, isterseniz bu erteleme hakkınızı kullanın, dosya karar bağlandığında, beraat ile sonuçlandığında veya duruma göre mahsup işlemlerini yaparsınız.

    YanıtlaSil
  95. Başka ceza varsa etkiler, suçun niteliğide önemli

    YanıtlaSil
  96. cüneyt bey iyi geceler ben im sevgilim hükümlü 6  yıl yatarı 2.5 yıl sanırımm bbu 4. pakette hukumlulere denetımlı serbestlıkten yararlanabılıyormuu sızcee

    YanıtlaSil
  97. selam cüneyt bey benim kardeşim 8 yil 4 ay net yatari var  7 yil 3 aydir yatiyor arti 3 yilda para cezasi var kardeşim bu 4.ci pakete yaralanabilirmi cevaplanirsan çok sevinirim şimdiden teşekkrler

    YanıtlaSil
  98. Anlayamadıgım bir nokta var.11 yıl 8 ayın yatarı ne kadar ve yattıgı 18 ay düşüldüğü zaman zaten 2015e kadar cezası bitmiyor mu ? yani bir 6-7 ay sonra bu yasadan yararlanamaz mı ? ayrıca sormak istediğim Daha önce cekten 18 ay yatmıstı.bu cezaya mahsup sayılma imkanı var mı?

    YanıtlaSil
  99. cüneyt bey benim kardeşim 5 sene 2 ay ceza aldı 16 yaşında bayanlabirlikte olmak ve fuhuşa araclık suçundan iyi bir tuzaga düşürüldü şu an ceza evinde 2 aydır yatıyor bu çıkan yasalar onuda etkiliyormu çıkarmı cevap yazarsanız çok sevinirim 

    YanıtlaSil

  100. Cüneyt by,,

    Kolay gelsin hayırlı günlerin olsun..

    YanıtlaSil
  101. 10 ay hapis cezası aldı ve paraya çevrildi. 250tl'lik taksitler halinde ödeme yapılıyor. bu ay ikinci taksit ödenmesi gerekiyor. Yargı paketinden etkilenme durumu varmı? Yoksa Bu parayı her ay ödeyecekmiyiz?

    YanıtlaSil
  102. Cüneyd bey 2004 te verilen 6 yıl 3 ay ceza var. Durusma devam ederken 10 ay yatmıs ve hükümden önce tahliye edilmiş. Temyiz ediliyor ve kesinleşmeden yurt dışına cıkıyor (eğitim amaçlı MEB kagıt ve izin alarak, orada okul bitiriyor diplomalar vs mevcut ) fakat hakkında yakalama emri var. Ne kadar yatarı kalmış? Ona göre gelip teslim olmaya düşünüyor. 2004 te infaz yasası-şimdikine göre lehe miydi?

    YanıtlaSil
  103. Kardeş toplam cezası 41 ay. yatarı, 16 ay suç tarihi 2004 suç ırza geçmeye iştirak suç ortaklığı. 4 yargı paketinden yararlanma ihtimali varmı acele cvp yazarmısınız bilgisi olan varmı. Suç iştirak cinsel suça...

    YanıtlaSil
  104. 2004 Ten önceki infaz yasasına göre cezanın 2/5 i ya da her 30 gün 12 gün yatılacak şekilde düzenlenmiş her iki hesaplama zaten aynı. Bu durum da 41 ayın 16 ay 12 gün yatarı var (tabi eger yargılanır iken tutuklu kalmadı ise) Dolaytısıyla cezaevine girdiği gibi açık cezaevinden iyi hal kagıdı verip tahliye ederler.

    YanıtlaSil
  105. slm 2005 yılında olaydan ötürü 6 yıl ceza  aldı  abim eski  kanuna  göre  3/1 cezası  daha  önce  51   gün yattı  geçen sene cezası geldi subatın 11 de 10 ay oldu cezaevinde kanuna göre  ne zaman çıkar aftan nasıl  faydalanır nereye  başvurmam  gerek  tşkr

    YanıtlaSil
  106. febarut 2 aydır cezaevinde toplam cezanın 2/5 i 8 ay yaparsa, cinsel suça iştirak suçunda 2/5'ini yattıktan sonra kapalı cezaevinde açığa geçtikten sonra çıkma ihtimali varmı 4. yargı paketinde cinsel suça iştirak suç ortaklığından yararlanabiliyormu, Merak ettiğim konu bu açığa geçtiğinde tahliye olabilecekmi.... 

    YanıtlaSil
  107. mustafa kartal16 Şubat 2013 17:46

    alkollü araç kullanmaktan 1 ay caza aldım.temyiz ettim .onanırsa ne olur.daha öncede aynı suçtan para cezası almış ödemiştim.

    YanıtlaSil
  108. Cüneyt Bey sorularıma cevap yazabilirmisiniz ? 

    YanıtlaSil
  109. benim sucumda aynı 10 ay ceza aldım memurluğuma döne bılırıymıyım tel 5358944675

    YanıtlaSil
  110. Fatih_sultan_mehmet200716 Şubat 2013 19:08

    11 YAŞINDAN KÜÇÜK ÇOCUĞU OLUP 5 YIL ALTI CEZA ALAN KADINLARA YASA ÇIKMIŞ DİYOLAR DAOĞRUMUDUR ACABA ...... İNTERNETTEN BAKIYORUM AMA ÖYLE Bİ ŞEY GÖREMEDİM ......  BENİMDE 2006 DOĞUMLU Bİ OĞLUM VAR ALDIĞIM CEZADA 4 YIL ACABA BEN YARARLANABİLİRMİYİM ..... BİLEN BİRİSİ VARSA LÜTFEN CVP BEKLİYORUM LÜTEFEN ............

    YanıtlaSil
  111. anadilde savunma yasalaşırken bu chp milletvekili m.sezgin tanrıkulu nun kanun teklifiydi ama  malesef kabul edilmedi bizimde bir yakınımızı ilgilendiren bir konuydu ama malesef hüsranla sonuçlandı 4.yargı paketinde bir şey olurmu bilmiyorum 

    YanıtlaSil
  112. cüneytbey 21 ay açık ceza evinde yatmam gereken hapis cezam var ben ertelettim 1 ay sonra açık ceza evine gidip teslim olacam.benim sormak ve öğrenmek istediğim denetimli serbestlikten hemen faydalanabiliyormuyum suçum silahla yaralama teşekkürlerdiğerlerini göster daha azını göster

    toplam ceza 21 ay kaçta kaçını yatarım bilmiyorum veya yatarmıyım ?teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  113. Cezanın üst sınırı 3 yıldan fazla olduğu için doğrudan açık hakkı yok41 ay cezanın Yatarı 16 ay 6 gün bunun 8 ay 3 günü  kapalıda geçecek ve açığa ayrılacaksınız açıktada kalan 8 ay 3 gün infaz edilecek ve tahliye edilecek.
    suç cinsel dokunulmazlığa yönelik suçlardan olduğu için denetimli serbestlik kapsamından yararlanamıyor

    YanıtlaSil
  114. cüneyt bey benim cezam  3 yıl 1 ay 15 gün acık ceza evine gidebilirmiyim veya yeni yasyala 3 yıl altı acıga gidio bende 45 gün yatar mı giderim yoksa 30 gün yatar 15 gün infaz sayılırda mı giderim

    YanıtlaSil
  115. Cezanın üst sınırı 3 yıldan fazla olduğu için doğrudan açık hakkı yok41 ay cezanın Yatarı 16 ay 6 gün bunun 8 ay 3 günü  kapalıda geçecek ve açığa ayrılacaksınız açıktada kalan 8 ay 3 gün infaz edilecek ve tahliye edilecek.
    suç cinsel dokunulmazlığa yönelik suçlardan olduğu için denetimli serbestlik kapsamından yararlanamıyor

    YanıtlaSil
  116. cüneyt bey ilk cevap için teşekkür ederim benim eşim 6.sene önce 3.ay yattı kamu davası için içeri aldılar  8.sene 4.ay nun 3/2 sini yatıcakmış bize bi yol gösterseniz seviniriz 2 çocugum ve ben çok maduruz bize bi yol gösterseniz seviniriz kapalı ceza evin de 5.aydır yatıyo açık ceza evine çıkması için nekadar kapalıda yatması lazım 4. paket hükümlülere vuracakmı 

    YanıtlaSil
  117. Kasten işlenen suçlarda 1 yıl veya daha fazla hüküm giymek memuriyete engeldir.

    Aldığınız ceza 10 ay olduğu için herhangi bir sorun yok..

    Fakat, 1 yıldan az olsa bile, hatta affa uğramış olsa bile şu suçların işlenmemiş olması gerekir ; 

    Devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

    Aldığınız ceza yukarıda sayılan haller dışındaysa memuriyete engel değildir.

    Ayrıca 10 ay cezanın para cezasına çevrilmesi gerekirdi, Para cezaları memuriyete hiç engel değildir.

    YanıtlaSil
  118. 0 -6 yaş gurubunda çocuğu olanlar fayadalanabiliyor
    4. paket ne getiri bilinmez bakıp ona göre bir değerlendirme yaparız

    YanıtlaSil
  119. 1 Haziran 2005 öncesi işlenen suçlarda 6 yıl 3 ay cezanın yatarı 30 aydır. (5/2)
    Bunun 10 ayıda infaz edilmişse kalan ceza 20 ay eğer kişi kendiliğinden teslim olursa 10 ayı infaz edildiği için iyi halden direk açığa ayrılacak, yakalanırsa açığa çıkmak hakkı için Toplam cezanın 5/1 ini kapalıda geçirmesi gerekecek buda 7 ay 15 gündür

    Yakalanırsa 7 ay 15 gün kapalıda geçirilecek açığa ayrılacak 15 gün açıkta kaldığında Şartlı tahliyesine 1 yıl kaldığı için denetimli serbestlik kapsamında tahliye olacak.

    Kendisi konsolosluk aracılığı ile teslim olursa Doğrudan açığa gönderilecek 8 ay açıkta infaz olacak ve tahliye edilecek

    Her iki durumda da yatarı 8 aydır. Tabi şöyle bir istisna var her ay için 1,5 gün de infazdan düşüm yapılıyor, Müddetname hesaplanırken 12 gün de infazdan düşürülür bunlarda ince ayrıntılar.

    YanıtlaSil
  120. cüneytbey 21 ay açık ceza evinde yatmam gereken hapis cezam var ben ertelettim 1 ay sonra açık ceza evine gidip teslim olacam.benim sormak ve öğrenmek istediğim denetimli serbestlikten hemen faydalanabiliyormuyum suçum silahla yaralama teşekkürlerdiğerlerini göster daha azını göster toplam ceza 21 ay kaçta kaçını yatarım bilmiyorum veya yatarmıyım ?teşekkür ederim
    diğerlerini göster daha azını göster

    YanıtlaSil
  121. birde daha önce 26 ay yatıgı cezanında 12 ayını biz mahsup etirmiştik.onda da sadece tutuklu yatmıştı cezası karara baglanmamıştı.şimdi neden sorun çıkıyor bu beni muallakta bırakıyor.

    YanıtlaSil
  122. Cezanın üst sınırı 3 yıldan fazla olduğu için doğrudan açık hakkı yok
    Yatar cezanız 16 ay 6 gün bunun 8 ay 3 günü  kapalıda geçecek ve açığa ayrılacaksınız açıktada kalan 8 ay 3 gün infaz edilecek ve tahliye edilecek.

    suç cinsel dokunulmazlığa yönelik suçlardan olduğu için denetimli serbestlik kapsamından yararlanamıyor

    YanıtlaSil
  123. cüneyt bey ilk cevap için teşekkür ederim benim eşim 6.sene önce 3.ay yattı kamu davası için içeri aldılar  8.sene 4.ay nun 3/2 sini yatıcakmış bize bi yol gösterseniz seviniriz 2 çocugum ve ben çok maduruz bize bi yol gösterseniz seviniriz

    YanıtlaSil
  124. Kastlı suçlarda 3 yıl, Trafik kazası gibi taksirli suçlarda 5 yıl ceza alanlar doğrudan açığa ayrılıyor.

    Cezanın üst sınırı 3 yıldan fazla olduğu için bunun 5/1 kapalı infaz kurumunda çektirilip açığa çıkmaya hak kazanırsınız, 3 yıl 1 ay 15 günün 5/1 i 7 ay 15 gün yapar, bu miktarın kapalıda geçirilmesi gerekiyor.

    YanıtlaSil
  125. dosyanın bozulma sebebi eşimin suçu işlemedigi ve herhangi bir parmak izine rastlanmaması.iftira atan kişinin parmak izleri sigaradaki tükürük izleri iftirayı atan şahısa ait oldugu tesbit edilmiş bozma gerekçesi bu.ertelemeyi nasıl yapabiliriz peki bizi bilgilendirirmisiniz.nekadar sürede sonuçlanır.5 aylık bir bebegim var ben şuan onu bırakıp çalışma şansımda olmadıgı için çok zor durumda kaldım.4.yargı paketini bekliyoruz fakat paketin içeriginde henüz hükümlüler için bir yasa yok gibi ve nezaman çıkar tam belli de degil bana yardımcı olursanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  126. 1 Haziran 2005 tarihinden önce işlenen suçlarda 6 yıl cezanın yatarı 2 yıl 4 ay 12 gündür.

    51 günü infaz edilmişse 2 yıl 2 ay 21 gün, 10 aydır infazdaysa şartlı tahliyeye 1 yıl 4 ay 16 günü var

    Açığa ayrılma şartı olan 1 yıl 1 ay 6 gün ve bu günden den 51 gün + 10 ay 5 günü cezaevinde geçtiği için  bu günler  düşüldüğünde 1 ay 10 gün sonra açığa ayrılmaya hak kazanacak ( 25 Mart 2013) 

    kalan ceza olan 3 ay 6 günde açıkta geçilecek 1 Temmuz 2013 tarihinde tahliye olacak

    YanıtlaSil
  127. nasıl yanı ceza evıne gırmedenmı  benın cezamı satanı kamu vermış benı bırazdaha aydınlatırsanız sevınırın cüneyt bey  8 ayı yatmadanmı  cekerım

    YanıtlaSil
  128. 2 ay açık cezaevinde yatar Denetimli serbestlik kapsamında tahliye olursunuz

    YanıtlaSil
  129. Açığa çıkabilmesi için toplam 20 ay kapalıda geçmesi gerekiyor 3 ay önceden yatmış 5 aydır da cezaevindeyse Açığa çıkması için 1 sene daha kapalıda yatması gerekiyor

    8 yıl 4 ay cezanın yatarı 5 yıl 6 ay 20 gündür. tahliyesine 4 yıl 9 ay 20 gün var

    YanıtlaSil
  130. Cüneyt bey; Yaralama ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma cezası alarak 4 yıl onanmış bir kararla hüküm giyen kişi 4.yargı paketinden yararlanabilir mi? Tahliyesi 2017 bir haftadır kapalı ceza infaz kurumunda yatıyor. 

    YanıtlaSil
  131. Merhaba cüneyt bey Merhaba ben ne yapacağımı bilmiyorum lütfen yardm edin.
    4 sene önce yani 2009 un 2. Ayı. parada sahtecilikten 2 ay yattm hakim 2sene 6ay ve 5binlira para cezası verdi. Teymize gönderdk 4sene sonra karar onandı ve 10gün içinde teslim ol diye savcılıktan çağrı kağıdı geldi hayatımı düzene soktum evlendim güzel bi işim vardi ne yapmamı önerirsn hapse girermiyim teşekkür ederim şimdiden

    YanıtlaSil
  132. Toplam cezalarınız içtima edilir ve tahliyeye esas süre belirlenir. Kısaca cezalarınız toplanır.

    YanıtlaSil
  133. slm cüneyt bey denetımlı serbestlık genışlıyorlar durumu 4.yargı paketınde  hıc bıyle düydunuzmu

    YanıtlaSil
  134. ceza 3 yılsa doğrudan açık cezaevinde yatarı 2 yıl bunun 12 ayı denetimli serbestlik toplam açık cezaevinde kalma süresi 12 ay

    ceza miktarı 3 yıldan 1 gün fazla olsa bu cezanın 7 ay 6 günü kapalı cezaevinde geçirlmek zorunda daha sonra açığa geçmeye hak kazanırsınız açıkta da 4 ay 24 gün infaz edilince denetimli serbestlik kapsamında tahliye.

    Kararı temyiz etmenizde fayda var

    YanıtlaSil
  135. 6 yıl 8 ayın yatar tutarı olay 2003 yılında olduğu için 5/2 dir ve 2 yıl 8 aydırBunun 1 yıl 4 ayı kapalıda geçecek daha sonra açığa ayrılacaksınız açıkta geçmesi gereken 1 yıl 4 ayında 12 ayı denetimli serbestlik kapsamında kalacak 4 ay açıkta kaldığınızda tahliye olacaksınız.

    Onama kararı Yargıtaydan geldiğinde evraklar infaza verilecek size tebligatgkelecek, belirtilen süre içinde savcılığa teslim olmanız gerekir. Yakalansanızda, teslim olsanızda 1 yıl 4 ayı kapalıda geçirmeniz gerekiyor, 1 yıl 4 ay sonunda iyi hal durumuyla açığa gönderilirsiniz

    YanıtlaSil
  136. Savcının takdirinde olan bir durum

    YanıtlaSil
  137. cuneyt bey ben Tsk da uzman cavusum işe girmeden önce  2003 yılında mahkeme cıktım ve sucum hurriyeti tahdit.1 kere yargıtay onayladı.2 kez gitti ve onandı diyor. gelmesi an meselesi.yargıtay ilk onamada iki kişi olduğu için madur 3yıl 4 ay ve 3yıl 4 ay ayrı ayrı ceza verdi toplam 6 yıl 8 ay.suan silah altındayım ve 2. onama oldu için direk yakalama cıkarmı yoksa gel teslim ol mu denir.yakalama cıkarsa ben teslim olursam iyi halden kapalı, değilde açık ceza evine girermiyim.

    YanıtlaSil
  138. merh.cüneyit by 50 ay 5/2 yasasının yatarı ne kadar ve çıkan paketlerden ne kadar faydalanırız şimdi infazımızı başlatırsak

    YanıtlaSil
  139. Mahkeme kararı yargıtay tarafından onaylanıp geldiğinde size savcılıktan çağrı kağıdı gelecek ve 10 gün içinde savcılığa gelmeniz istenecek.

    Bu 10 günlük sürede savcılığa başvurmanız halinde, cezanızı talebiniz halinde 1 yıl erteletme imkanınız var 1 yıl sonra infazınıza başlanacak.

    Erteletme talebinde bulunmaz iseniz 10 gün içinde açık cezaevine teslim olmanız için size ek-1 belgesi verilecek ve salıverileceksiniz. 10 gün içinde açığa teslim olursanız 2,5 yıl cezanın yatarı 20 aydır bunun 12 ayı denetimli serbestlik kapsamındadır. 8 ay yatar tahliye olursunuz.

    YanıtlaSil
  140. Yani çok komik olaylardan ceza aldım ortada tamamen adaletsizlik var umarım istanbuldasınızdır sizinle mutlaka görüşmem gerekiyor..

    YanıtlaSil
  141.  Hapisten çevrilme adli para cezası

    YanıtlaSil
  142. Mahkeme 4 yıl ceza vermişse, 4 yıl cezanın tahliyesi 2017 değildir.
    4 yıl cezanın yatarı 2 yıl 10 aydır ve normal şartlarda 2015 in aralık ayına müddetname hazırlanır. Bunun 1 senesi denetimli serbestlik kapsamındadır 2014 Aralık ayında denetimli serbestlik kapsamında tahliye edilir

    Bunun 1 yıl 5 ayı kapalıda geçecek kalan 5 ay açık cezaevinde

    YanıtlaSil
  143. Cüneyt bey peki yargıtaydan dosyalarım onaylanırsa tekrardan itiraz etme şansım var mı ? Aşağıda bir arkadaş yazmış yargıtay onaylandı ama tekrar itiraz ettim bekliyorum diye böyle bir şey var mıdır ? Ne yapmam gerekiyor? Sizinle özel görüşsek aslında istanbul'da mısınız ?

    YanıtlaSil
  144. Karar düzeltme talebinde bulunabilirsiniz, düzeltme talebi yine ilgili yargıtay cezaı dairesine gidecek, ilgili yargıtay dairesi onama kararı verdiği bir davayı bu sefer bozmasını bekleyemeyiz, karar düzeltme talebinizde davayı etkileyecek yeni bir belge, delil vs sunmanız gerekir, yoksa esastan red gelmesi kaçınılmaz

    YanıtlaSil
  145. Bu hapisten çevrilme adli para cezasımı, doğrudan verilen adli para cezasımı?

    Hapisten çevrilme adli para cezasını ödemediyse ve tekrar hapis cezasına çevrildiyse, savcılığa teslim olsun ve para cezasını ödeyemeyeceği belirtsin, infaz işlemine başlanacaktır, denetimli serbestlik kapsamından faydalanmak istediğini belirtsin aynı gün tahliye olacaktır.

    Fakat yeni kanunla adli para cezası için varsa yakalamalar kaldırıldı sanığa çağrı kağıdı gönderiliyor, çağrı üzerine giden sanığa açık cezaevine 10 gün içinde teslim olması için ek-1 belgesi veriliyor. Bu adli para cezası hapisten çevrilmeyse dediğim gibi savcıya ödeyemeyeceğinizi bildirin hapse çevrilmesini ve denetimliden yaralanmak istediğinizi talep edin.

    Doğrudan verilen Adli para cezasıysa yatarı 60 gündür. günlüğü 100 tl dan infaz edilecek ve açık cezaevinde infaz tamamlanacak

    YanıtlaSil
  146. Eşim ruhsatsız silah taşımaktan 6000 Tl para cezası aldı ama tebligat elime  ulaşmadığı için 6 bin tl 10 ay hapis cezasına çevrildi.hakkında yakalama kararı çıktı.Eşim denetimli serbestlik yasasından faydalanabiliyormu veya erteleme yasasından. Cevabınız için şimdiden teşekkürler cüneyt bey.

    YanıtlaSil
  147. cüneyt bey kardeşim kamu malına zarar vermekten 10 ay hapis cezası aldı yargıtayca onaylandı. ve paraya çevrildi. 250tl'lik taksitler halinde ödeme yapılıyor. bu ay ikinci taksidi ödenmesi gerekiyor. Yargı paketinden etkilenme durumu varmı? Yoksa Bu parayı her ay ödeyecekmiyiz? cevab verirseniz sevinirim teşekkürler.

    YanıtlaSil
  148. bizimde bir yakınımız sizinle aynı durumda bu kanun teklifi anadilde savunma tasarısında ek olarak kanun teklifi olarak verildi mecliste anadilde savunma tasarısı geçti bu kanun ve başka kanun teklifleri görüşülmedi ertesi gün tbmm kanunlar bölümünü aradık yasayla beraber geçtiği için kanunlaştı diye geçermiş ama kanunlaşmamış cumhurbaşkanına gitmemiş ve resmi gazetede çıkmamış malasef bizim içinde çok büyük bir hüsran oldu halen tbmm kanunlaştı yazıyor ama hiçbir şey değişmedi görüşülmedi komisyonlardan olumsuz olduki tbmm hiç görüşülmedi bile tbmm canlı yayında izledik 15 maddelik anadilde savunma tasarısı geçti bu ve benzeri kanun teklifleri hiç görüşülmedi 4.pakette bir şey olur mu bilmiyorum.isterseniz tbmm yi arayıp bilgi alabilirsiniz  

    YanıtlaSil
  149. Cüneyt bey sorum çok önemli.. Yargıtayda 2 ayrı dosyam var birisi 2.5 yıl diğeri 5yıl 8ay ve henüz dosyalarım sonuçlanmadı.. Çıkan yargı paketlerinden ayrı ayrı faydalanabiliyor muyum ? Mesela diyelim ki 4. yargı paketiyle 6 yılın altındaki cezalara denetimli serbestlik geldi 2 dosyam olduğu için ayrı ayrı faydalanabilir miyim? yoksa ikisini birleştirip her halükarda yatacak mıyım? :( Bu arada 5yıl 8 ay ceza aldığım dava da 7 ay içeride yattım..

    YanıtlaSil
  150. Fatih_sultan_mehmet200717 Şubat 2013 22:16

    cüneyt bey  lütfen yardımcı olun ....... kafayı yemek üzereyim .......... 11 yaşından küçük çocuğu olup 5 yıl altı ceza alan annelere  denetimli serbestli uylanması için İSTANBUL MİLLET VEKİLİ SEZGİN TANRIKULUNUN KANUN TEKLİFİ ....... KANUNLAŞTI ..... YAZIYO..... 6411 SAYILI KANUN DİYO..... biz anlamıyoruz ...... lütfen yardımcı olun ............ kanunlaştı diyip içeriği nasıl değişebilir mi??? ....... kimi sitelerde öyle diyolar .......... kısacası delirdik........ lüten sizde bi bakın ..... tbmm teklif kabul edildi kanunlaştı diyo....

    YanıtlaSil
  151. Soruma acil cevap bekliyorum Cüneyt bey soruma cevap vermemişsiniz ancak durum çok acil lütfen yardımcı olun. Cüneyt bey; Yaralama ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma cezası alarak 4 yıl onanmış bir kararla hüküm giyen kişi 4.yargı paketinden yararlanabilir mi? Tahliyesi 2017 bir haftadır kapalı ceza infaz kurumunda yatıyor. 

    YanıtlaSil
  152.  suç tarihi mart 2008

    YanıtlaSil
  153. Eşim ruhsatsız silah taşımaktan 6000 Tl para cezası aldı ama tebligat elime  ulaşmadığı için 6 bin tl 10 ay hapis cezasına çevrildi.hakkında yakalama kararı çıktı.Eşim denetimli serbestlik yasasından faydalanabiliyormu veya erteleme yasasından. Cevabınız için şimdiden teşekkürler cüneyt bey.Suç tarihi mart 2008

    YanıtlaSil
  154. Hapisten çevrilme adli para cezasını ödemediyse ve tekrar hapis cezasına çevrildiyse, savcılığa teslim olsun ve para cezasını ödeyemeyeceği belirtsin, infaz işlemine başlanacaktır, denetimli serbestlik kapsamından faydalanmak istediğini belirtsin aynı gün tahliye olacaktır.

    Fakat yeni kanunla adli para cezası için varsa yakalamalar kaldırıldı sanığa çağrı kağıdı gönderiliyor, çağrı üzerine giden sanığa açık cezaevine 10 gün içinde teslim olması için ek-1 belgesi veriliyor. Bu adli para cezası hapisten çevrilmeyse dediğim gibi savcıya ödeyemeyeceğinizi bildirin hapse çevrilmesini ve denetimliden yaralanmak istediğinizi talep edin.

    Tahliye edilir

    YanıtlaSil
  155. inşallah ne zaman konuştunuz kendisiylemi görüştünüz 

    YanıtlaSil
  156. Savcıya gidin ödeyemeyeceğinizi belirtin, hapis cezasına çevrilmesini talep edin, hapis cezasınıda denetimli serbestlik kapsamında tahliye edileceksiniz. Cezaevine girmeden

    Yoksa adli para cezasına af filan gelmez

    YanıtlaSil
  157. Suç tarihi ne zaman? 
    1 haziran 2005 tarihinden sonrası ise 7 yıl 4 ay cezanın yatar tutarı 4 yıl 10 ay 20 gün
    1 yıl 8 aydır yatıyorsa kalan cezası 3 yıl 2 ay 20 gün  

    Müddetname tarihi 7 Mayıs 2016, 

    Açık cezaevine ayrılacağı tarih: 7 Aralık 2013

    7 Mayıs 2015 yıl sonu itibari ile tahliyesine 12 ay kaldığı için, 7 Mayıs 2015 Tarihinde denetimli serbestlik kapsamında tahliye olacak

    YanıtlaSil
  158. Yukarıda Kırmızı menüde Milletvekili Cep yazan yere tıkladığınızda Milletvekillerin cep telefonları mevcut

    YanıtlaSil
  159. Yakamoz__vuslat17 Şubat 2013 23:04

    merhaba öncelikle. benim sorum şu olacak. dijitürk şu tarihte parayı ödeyeceğim dedim ama ödemeyedim. hakkımda tutuklama kararı çıktı. taahhütü ihlal durumuna giriyor herhalde. 4. yargı paketi ile tutukluluğum kalkar mı ve ya kalktımı tşk ediyorum cvp için 

    YanıtlaSil
  160. merhaba cüneyt bey ben ÇETİN.. ben malesef uyuşturucu aracılığndan şu anda 5 yıl kesinleşmiş cezası olan biriyim. sanırım yatarı 3 yıl 4 ay. dava görüldüğü sırada 7 kaldım içerde.ceza kararını bir üst mahkemeye gönderdik fakat bu yeni yasayla denetimli serbestlik, para cezasına çevrilmesi artık ne yol varsa ne yapabilirim cevap verebilirseniz minnetar kalırım. inanın herkes gibi çok zor durumdayım.saygılarımla..şimdiden çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  161. birde daha önce 26 ay yatıgı cezanında 12 ayını biz mahsup etirmiştik.onda da sadece tutuklu yatmıştı cezası karara baglanmamıştı.şimdi neden sorun çıkıyor bu beni muallakta bırakıyor.

    YanıtlaSil
  162. slm alykm cüneyit bey ben kaçak sigara satmaktan 2010 tarihinde 7.5 ay hapis 2000tl para  cezası aldım ve cezam ertelendi yine  2 defa aynı suçtan 2011 tarihinde 5 ay 10 gün hapis ve 80tl para cezası aldım temyiz ettim ikinci dosyam yargıtayda daha onanmadı  başka hiçbir suçtan dosyam yok denetime serbeslikten ve ya 4 yargı paketinden yaralanırmıyım  yardımcı olursanız ALLAH rızası için sevinirim

    YanıtlaSil
  163. eslm alykm cüneyit bey arabamda 50 kaçak sigara yaklattım  mahkeme müsaderesine  karar verdi temyiz ettim 7 emile teslim aldım pakette bu davayla ilgili birşey varmı sonucu ne olur cevplarsanız sevinirim ALLAH rızası için

    YanıtlaSil
  164. Bu davanızda ertelenebilir, tamamen mahkemenin takdirine kalmış, mükerrir gözüküyorsunuz ve denetim süresinde aynı fiili işlemişsiniz
    Erteleme geri alınabilir, HAGB uygulanabilir verilen ceza 6 aydan az olduğu için bunlar kısa süreli hapis cezalarıdır, 

    ilk işlediğiniz ertelemeli yeniden ele alınacak HAGb uygulanacak, 2, fiilde para cezasına çevrilecek

    YanıtlaSil
  165. Çetin bey
    yargıtay davayı onarsa aşağıdaki gibi bir olay sizi bekliyorYatarınız 3 yıl 4 ay, bunun 7 ayı infaz edilmiş 2 yıl 9 ayınız varAçık ceza infaz kurumuna ayrılmanız için kapalı cezaevinde 5 ay kalmanız gerekiyor5 ay sonunda Açığa ayrılacaksınız kalan cezanız 2 yıl 4 ayAçık cezaevinde 1 yıl 4 ay kalacaksınız ve kalan 1 yılınız denetimli serbestlik kapsamında olacak ve tahliye edileceksiniz. 

    YanıtlaSil
  166. 4. yargı paketini bekleyin muhtemelen bir iyileştirme yapılacak

    kahramanmaraş iline yakınsanız veya Kahramanmaraşa yakalanmadan gidebiliyorsanız, K.maraş adliyesine gidin teslim olun denetimli serbestlikten faydalanmak istediğinizi belirtin form dilekçenizi verin

    kahramanmaraş infaz hakimliği taahhüdü ihlale denetimli serbestlik uyguluyor ve aynı gün serbest bırakıyor

    YanıtlaSil
  167.  cuneyt abı k.maraş ınfaz hakımlıgı uyguluyor demıssınız her yerde farklımı oluyor benımde kesınlesmıs uc ay hapıs cezam var sımdı taahudu ıhlale denetmlı serbestlık uygulanıyormu kesın mı

    YanıtlaSil
  168. dosyası kahmaran marasta olmayan ıstanbulda olan bır ksı kahramanmarasa gıdıp bılerek teslım olursa kahrammaras ıınfaz hakımlıgımı karar verır

    YanıtlaSil
  169. Peki onaylanmasını beklemeden şuan da öyle bir tanık sunsam olabilir mi ? yoksa onaylanmasını bekleyeyim mi ?

    YanıtlaSil
  170. selamm benım yapı kredıı bankasında kredı kartı borcum vardıı avukatlık oldum avukata tahahüt verdım ve odeyemedımm suan yakalanmam var bu yargı paketınden bene yararlanıyormuyumm sızden rıcamm benııı bılgılendırırmısınızz 

    YanıtlaSil
  171. neden hala vap vermedınız cuneyt bey benmm durumumyok odeyemıorum evıme fılan gıdemıorumm lutfen benı bılgılendırınn 

    YanıtlaSil
  172. Taahhüt ihlalle ilgili sorunu olan arkadaşlar burada http://www.cekmagdurlari.com/2013/02/taahhut-magdurlar-sosyal-sitesi.html

    YanıtlaSil
  173. Cüneyt bey yargıtayda olan dosyamın bozulması için çok ciddi nedenlerim ve birde şahidim var. Avukatım bu nedenlerden bahsetmemiş sanırım ki yargıtay cumhuriyet savcılığında ön inceleme sonucu olarak kararın onanması diye bir kağıt geldi oradan da dosya ilgili ceza dairesine gitmiş dosyam ve şuan arşivde olarak görünüyor. Normalde ciddi bir şekilde bozulması gerek ama dediğim gibi avukat eksik yazılmış bir dilekçe ile itiraz etmiş olabilir. Benim tekrardan bir dilekçe yazıp ilgili daireye başvurma şansım var mı ? Yoksa kararı bekleyip eğer onanırsa o şekilde mi itiraz edip neden ve şahidi mi belirteyim ? Şuan bir dilekçe ile başvursam dilekçem dosyaya eklenir mi ? Yada bu durum dosyamın öne alınmasını mı sağlar? Aslında bu konuları sizinle yüz yüze görüşmek isterim. İstanbuldaysanız ve yeriniz varsa gelebilirim.

    YanıtlaSil
  174. merhaba cüneyt bey cevaplarınız şimdiden teşekkür ederim,daha önce sorularıma cevap verdiniz 30 ay cezamın yatarı 8 ay dediniz 2 gün sonra teslim olacağım benim ne yapmam gerekiyor açık cezaevine gitmem için dilekçemi yazmalıyım,yada direkt kapalıya alıp belli süre sonramı açık cezaevinemi  alınıyor,2014 eylül ayına ertelemek istiyorum (hastalık çocukların okuması gibi )magduriyetim var.savcıya gitmeden dilekçemimi yazıpda götüreyüm yoksa savcı beni dinledikten sonra dilekçe yazmama müsade edermi..

    YanıtlaSil
  175. merhaba cuneyt bey benım 2 sene 6 ay kesınlesmıs cezam var martın 19 na kadar eteleme yaptırdım cıkacak olan 4 yargı paketınde ben cezaevıne gırmeden denetımlı serbestlık yasasından yaararlanabılecekmıyım. Zor durumdayım acıl cevap verırsenız sevınırım.

    YanıtlaSil
  176. sızden cok acıl cevap beklıyorum cuneyt bey

    YanıtlaSil
  177. Yargıtayda olan dosyanıza ek bilgi belge gönderebilirsiniz, yalnız göndereceğiniz bilgi belge veya ek savunma dilekçeniz ilgili mahkeme aracılığı ile göndirilir.

    Davanın görüldüğü mahkemeye bu bilgileri sunacak ve ilgili ceza dairesine gönderilmesi dosyaya eklenmesini talep edeceksiniz

    YanıtlaSil
  178. Ertelemeden koşul aranmaksızın faydalanabilmeniz için, savcılıkça trafınıza gönderilen çağrı kağıdına istinaden 10 günlük içinde başvurmanız gerekir.

    her durumda doğrudan açık ceza infaz kurumuna gönderilirsiniz.

    10 günlük süre geçmiş ise hastalık gibi makul nedenleriniz varsa bunu belgelemeniz halinde erteleme uygulanabilir. savcılığa sizin gitmeniz gerekmektedir.

    YanıtlaSil
  179. cüneyt bey merhabalar burda yardımcı oldugunuz için çok teşekkür ederim. eşim asliye cezadan 2 yıl 4 ay 2 yıl 4 ay suc tarıhı 2004 bırde 2009 dan 20 ay ceza aldı suan 6 ay 20 gündür cezaevinde benim merak ettiyim eşim açık cezaevine ne zaman çıkar? ayrıca 4. yargı paketinde denetimli serbestlik 3 yıla yükselırse çıkabılırmı birde açık cezaevıne ayrılmak için hakımın verdıyı cezanın mı 5/1 yatılır yoksa yatardan 5/ mi şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  180. Sekermi Seker 190318 Şubat 2013 15:53

    Merhaba cuneyt bey size bir sorum olucak erkek arkadasim cinsel istismarindan 8 yil once 8 yil hapis cezasi verilmis fakat ozamanlar dosyasi temize gitmis 6 ay yatip cikmis dava yargitaya gitmis cezasi onaylanmis kamu davasina donusmus ve suan yatari 3 seneymis gireli 5 ay oluor ve adli raporlar herseyi yapmadigini gosteriormus sizce bu paketten yararlanabilirmi yardimci olursaniz sevinirim iyi calismalar.

    YanıtlaSil
  181. cüneyit bey ben 2007 de trafik kazası yaptım taksirli yaralama ve ölüme sebebiyedten kesinleşmiş 24 ay hapis cezası aldım açık ceza infaz kurumunda.bunun yatarı ve çıkan yeni yasalardan nasıl faydalanabilirim.tşk.

    YanıtlaSil
  182. Cüneyt bey benim ek savunmam ile birlikte olayın mağdurunun da ifadesinin olduğu dilekçeyi göndermemiz mümkün mü ? Bu işe yarar mı ? Yani mağdurun ifadesi yok dosyada ve bu çok büyük bir eksiklik mağdur benim teyzem oluyor ve bu mahkeme olayları tamamen onun bilgisi dışında.

    YanıtlaSil
  183. mrhb benım esım 6 sene 3 ay ceza aldı yatarı 4 sene 2 ay falan 5 aydırda içerde acaba bu 4.yargı paketınden yararlanır mı ? yararlanırsa nasıl olur bılgılendırsenız sevınırım

    YanıtlaSil
  184. cüneyit bey benim eşim 1 hafta oldu gireli taahüttenn  cok zzor durumdayımm bu af cıkacakmıı bilgilendirirmisinizz teşeşkkürrrr

    YanıtlaSil
  185. Öncelikle cezanı 1 yıl erletebilirsin
    ertelemyi kullanmak istemiyorsan 24 ay cezanın yatarı 16 aydır
    Açık cezaevinde 4 ay infaz edilecek kalan 12 ayıda denetimli serbestlik kapsamında tahliye

    YanıtlaSil
  186. iki tane ayrı ayrı 2 yıl 4 ay ceza var

    YanıtlaSil
  187. yatar tutardan 1 yıl yararlanır

    YanıtlaSil
  188. 4. paket bu hafta açıklanır bakalım ne düzenlemeler var

    YanıtlaSil
  189. evet 2 tane 1 dosyada 3 ceza veriyor

    YanıtlaSil
  190. Toplam yatar tutarı 2 yıl 11 ay 22 gün (2004 tarihli olan=22 ay 12 gün - 2009 Tarihli 13 ay 10 gün)  6 ay 20 gündür infazda ise kalan süresi 2 yıl 5 ay 2 gün
    Açığa 7 ay 5 gün dolduğunda çıkar açığa çıkmasına 15 günü var

    Tahliyesine 12 ayı denetimi serbestlik kapsamında 1 yıl 5 ay 2 günü var

    Toplam ceza miktarının 5/1 i iyi halli olarak infaz edilirse açığa çıkar

    YanıtlaSil
  191. henüz devam eden evrakta sahteclik kamu kurmunu zarar uğratmak sucundan dava acıdı bu yargı paketinde yararlana şansımız nedeir cüneyt bey

    YanıtlaSil
  192. cunet bey  mhb allah razı olsun ınsanları bılgılendırdıyınız için benımde abımın oglu komsusunun attıgı benı gasp ettıyı ıftıradan 4 sene 5 ay 10 ceza aldı 24.04 2012 de içeri gırdı  yaklaşık olarak 11 ay oldu içeride aftan ayrarlanırmı ve nezaman cıkar cvp verırsen cok sevınırım

    YanıtlaSil
  193. arkadaşım temmuz 2008 de yaralama suçundan 1 ay yattı şikayet çekilince kamu davası açıldı 1 hafta önce cezası geldi 4 yıl 9 ay 1 haftadır içeride. yardımcı olur musunuz ne kadar yatar nelerden yararlanabilir ?

    YanıtlaSil
  194. Cüneyt Bey Merhaba..eşim mart 2006 yılında kavga etti. ama ceza 2012 mayıs ayında geldi. 8 yıl verdiler. Ama cezayı bölmüşler 5 yıl ve 3 yıl diye. sonra tekrar birleştirdiler mi bilmiyorum. 8 yılın  yatarı 5 sene 4 ay yani 64 ay. 16 ay düşeri var beraat ettiği bi olay mahsup ettirdik.kaldı 48 ay. 12 ay da denetim serbestlik 36 ay yatarı olmuş oluyor. mayıs 2012 de tutuklandı 9 aydır yatıyor 27 ay kalmış oldu. eşim açık cezaevinde ve  eşim hiç bi durumdan yararlanmayacak mı? lütfen kötü durumdayım acil cevabınızı bekliyorum. şimdiden tşk ederim . Allah razı olsundiğerlerini göster daha azını göster

    YanıtlaSil
  195. Açıklansın artık mağduruz da mağduruz

    YanıtlaSil
  196. Cüneyt Bey, peki sizce infaz kanununda yada denetimli serbestlik konusunda bir iyileştirme yapılabilir mi bu paket ile çünkü Kamuoyu Açıklamasından okuduğum kadarıyla sadece Avrupa Birliği muktesebatına uyum sağlamaya yönelik maddeler görebildim

    YanıtlaSil
  197. cüneyt bey mrb benim eşimin yatarı 24 ay 15 gün ve neredeyse 4aydır kapalıda yatıyor açığa çıkma tarihi ise haziran 13ünde. bu durumda tahliyesine zaten 17 ay kalmış oluyor. benim sorum açık cezaevine çıktığı zaman hemen tahliye edilirmi?bu yönde bilgi almıştım ben ama sizede sormak istedim teşekkür ederim şimdiden

    YanıtlaSil
  198. Şartlı tahliyesine 12 ay kaldığında tahliye olacak

    YanıtlaSil