Taahhüdü mü? Özgürlüğü mü İhlal?

Eyüp Yılmaz Taahhüdü ihlal, çek kanunu, Çek Mağdurları, Ev haczi, ev eşyalarının haczi. 80 yıldır yürürlükte olan İcra İflas Kanunu borçlunun evinin talan edilmesine yol açıyordu, ev eşya hacizleri ile esasen aileler mağdur
80 yıldır yürürlükte olan İcra İflas Kanunu borçlunun evinin talan edilmesine yol açıyordu, ev eşya hacizleri ile esasen aileler mağdur ediliyor. Evine haciz gelip, eşyaları kaldırılan insanlarımız içinde intihar edenler, cinnet geçirenler kendisi ya da yakınlarına zarar verenler vardı.

Binlerce baba, eş ve çocuklarına karşı borcu sebebiyle evinden eşya kaldırılmasına neden olma mahcubiyeti yaşıyor, evinden eşya kaldırılan babalar, eşi ve çocukları karşısında saygınlığını kaybettiği gibi toplum karşısında da statü kaybına uğruyordu. İcra takibinin mağduru, bu duruma neden olan kişi değil, biçare eş ve çocukları olmaktadır. Evden eşya kaldırmak veya iş yerinde üretimi engelleyecek makinelerin haciz edilmesi yerinden sökülmesi adeta bir şantaja dönüşmüş durumdaydı..

2012 yılında icra iflas kanununda yapılan değişiklikle ev eşyalarının haczine sınırlama getirilmiştir. Fakat ev veya iş yeri eşyalarının acımasızca sürdüğü günlerden kalan icra iflas kanunu 340. maddeye istinaden verilmiş ödeme taahhütleri vardır ve bunlar yerine getirilmediği için binlerce insan taahhüdü ihlal hapis cezalarıyla karşı karşıyadır.

Bildiğiniz gibi Türk milletinin, içerisinde bulunduğu ekonomik zor durumu konu komşuya, eşe dosta duyurmamak, saklamak gibi bir hassasiyeti bulunmaktadır, bu zor durum onlara açışından bir utanç kaynağıdır.

Bu nedenle, ödeyemediği borcundan dolayı konuyu erteleyebilmek, eşyasının haczedilmesini engelleyebilmek ya da zamanla öderim inşAllah niyeti ile gerek evlerine ya da işyerlerine gelen icra memurları önünde gerekse Avukatların tahsilat baskısı nedeniyle icra dairelerinde ödeme Taahhüdünde bulunuyorlar. Esasen bu hapis cezasıyla karşı karşıya kalanların büyük çoğunluğu ev hanımlarıdır. Aile reisinin bir şekilde doğmuş olan borcundan dolayı eve haciz gelmekte, çvre ve cocuklarına karşı mahcubiyet yaşayan evin hanımına bu baskı altında taahhüt imzalatmakta ve ödenmeyen bu taahhüt sonucu evin hanımı, anne cezaevine girmektedir. Bu hem hukuksal boyutta hem de vicdanen kabul edilemez bir vakadır. Kaldı ki bir çok ev hanımın bu taahhüdün yerine getirilemediği zaman hapis cezası ile karşı karşıya kalacağından haberi yoktur.

Toplumun çok büyük bir kesiminin, ödeyemediği kredi kartı, banka kredisi, senet, çek borcu ile ilgili ödeme Taahhüdü bulunmakta ve ödeme gücü olmadığından hapis cezası almış durumda ya da almak üzeredir.

Tarımla, hayvancılıkla uğraşan kimi Annelerimiz, efendilerimiz banka borçları, tohum ve yem borçlarını ödeyememiş, banka avukatlarının haciz uygulaması ile karşı karşıya kalmıştır. Küçük ilçelerde, köylerde yaşayan bu insanlarımızın icra iflas kanununu bilmelerini bekleyemeyiz. Avukatın, Haciz yapmayalım siz bize bunu taksitlerle ödeyin teklifine hemen razı olmakta ve sözleşmeyi imzalamaktadır. Taksitlerin aksaması halinde 3 ay bir hapis cezası alacağından bi haberdir.

Ne yazık ki icra memurlarımız bile bu yaptırımın olduğunu, borçluya izah etmemektedir.
Sonuç olarak, 3 aylık hapis cezası alan ve kolluk kuvvetlerince aranan zor durumda kalan bu kişiler Alacaklı avukatının, asıl alacağının çok çok üstünde talep edilen bir rakamla, yani “Bana bu miktarı ödersin ya da cezaevini boylarsın” şantajıyla karşı karşıya kalmaktadır.

Bildiğiniz gibi uygulanmakta olan bu hapis cezası gerek anayasamızın 38. Maddesine gerekse ülkemizin taraf olduğu Avrupa normlarına açıkça aykırılık teşkil etmektedir. Başbakanımız R.T Erdoğan'ın 20 Ocak 2012 tarihli "Ulusa Sesleniş" konuşması: "Benim ülkemde hiç kimse bundan sonra borcundan dolayı hapis yatmayacak" sözlerine rağmen üstü örtülü bir biçimde borca hapis cezası uygulanmaktadır.

Demekki daha Türkiye ekonomik darboğazdan çıkmamış,Ekonomik özgürlükler siyasi çekişmelerin gölgesinde kalmıştır.Ak Parti Hükümeti garip gureba fakir fukaranın iktidarı oldugunu,hükümeti olduğunu şeddeli bir şekilde göstermelidir..

Eyüp YILMAZ - HaberAbone
Kaynak Link: TAAHHÜDÜ MÜ ÖZGÜRLÜĞÜ MÜ İHLAL?

2.090 yorum:

  1. herkese selam...bi kaç gündür bağlantı sorunum vardı bişey yapamadım...iyi geceler

    YanıtlaSil
  2. iyi geceler sibel işallah durumlar iyidir yaramaz bi durum yoktur

    YanıtlaSil
  3. teşekkürler...yok yok şimdilik yok çok şükür...bu arada yerel bir gazetede görev aldım...taahhüt meselesinden haberdar ve duyarlılar...her ne kadar yerel de olsa haber yaptırmaya çalışacağım çünkü ayrı bir hukuk sayfası var...tam bir sayfa güzel bir haber yapilabilr...bakalım uğraşıcam yerel olduğu için esnafa özellikle dağıtım yapılıyor...haber olursa bir şekilde ulaştırıcam gerekli yerlere de iletiriz...söz vermeyim ama uğraşıcam

    YanıtlaSil
  4. slm bisey sorabılırmıyım

    YanıtlaSil
  5. Değerli arkadaşlar hepinize günaydın diyor, hayırlı bir gün ve hayırlı bir hafta sonu diliyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  6. merhabalar.selamlar.güzel haberler mutluluk verici..
    sn.umut umut vs sn:celal toparlaklının yazılarının eksikliği kayda değer..ricam ;bilgilerinin bir büyük ve kardeş olarak insanlara ne kadar faydalı olduğunun farkında olmaları..kendilerine ve hepinize çabalarınızdan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.sevgiyle kalın.
    saygılarımla..

    YanıtlaSil
  7. arkadaşlar benim taahhütten dolayı avukatla anlaşmam var ben bunu tek seferde kapatacağım.ama vadesi gelmemiş aylar var.acaba icra takip miktarınımı yatırmam lazım
    ve yahut aqvukatın dediğnimi.ve icra dairesine mi yatırayım avukatın dediği hesabamı teşekkürler

    YanıtlaSil
  8. anladım ikameti orda olduğundan hacze gelirler durumu anlatırsınız benimde yanımda yasıyor diye evde her esyadan iki tane yoksa bişey almazlar değerli tablo altın varsa onları alabiliyorlar ama sakın tahatüd imzalamayın yoksa ödemek zorunda kalırsınız ödeyemesseniz üç ay hapisliği var

    YanıtlaSil
  9. evde annem ve babamla oturuyorum ama ev kıredisini ben çektiğim için ev benim üstüme

    YanıtlaSil
  10. iyi akşamlar arkadaşlar 2 gündür internet yoktu giremedim başta mv kilimiz alim ışık ve emeği geçen herkese tşk ediyorum siteye eski arkadaşların katılımı çok güzel olmuş renk gelmiş inşallah umut ve mutluluğun bol olduğu sağlıklı bir hafta geçiririz ama şunu belirtmeden geçemeyeceğim tam milletvekilimiz kanun teklifi vermişken 20 kişi toplanıp meçlise gidip derdimizi anlatamıyorsak çok şeyde beklememiz lazım hani 250 bin tahatüd mağdurunun 20 mağduru otada yok, nerdeyiz niye bir araya gelip heyet oluşturamıyoruz anlamış deyilim selamlar

    YanıtlaSil
  11. ayşe gülşen29 Aralık 2013 15:56

    iyi geceler arkadaşlar tarık kardeşimin dediği gibi buraya yorum yapmasak bile hiç aksatmadan hepimiz takip ediyoruz bir gün bu sorun bitecek buna yürekten inanıyoruz nasıl olacak bilmiyorum ama biteceğine olan inancım hiç eksilmedi belki biraz moral olur diye paylaşmak istiyorum çoğunuz hatırlar iki dosyadan yakalamam vardı dün o iki bankanın avukatları (aylardır sesleri hiç çıkmamıştı) beni aradılar kampanya olduğunu faiz indirimine gidildiğini eğer ay sonuna kadar görüşmeye gidersem ve anlaşma sağlanırsa cezamı hemen kaldırtabileceklerini söylediler ben de söyledikleri rakamlara bakıp bunun yeterli olmadığını olay bankaya dönene kadar ödeme yapmayı düşünmediğimi söyledim bunu şunun için paylaştım aynı gün iki avukat aynı teklifle beni arıyorsa ve ay sonuna kadar diye bir tarih telafuz ediyorsa bunun altında mutlaka onların aleyhine ama bizim lehimize bir şeyler oluyor diye düşünmemdir umarım haklı çıkarım .saygılarımla...

    YanıtlaSil
  12. durumunuza faydali olacagini umarim asagida ornekleyicibir aciklamavar.

    Umut Ufuk diyorki

    Kanunda “Para, kıymetli evrak, altın, gümüş,
    değerli taş, antika veya süs eşyası” ve ”Aynı amaçla
    kullanılan eşyanın birden fazla olması durumunda bunlardan biri,” haczedilebilir. HER NE AMAÇLA OLURSA OLSUN,İSTER KULLANIN,
    ISTER ODANIN BIRINE KULLANILMIYOR DIYE KOYUN.
    EVİNİZDE ÇİFT EŞYA VARSA HACIZ ISLEMI YAPILIR. EVİMDE;1 adet TV,1 adet Buzdolabı,1adet Çamaşır
    makınası,1adet bulasık makınası,1adet (takım)
    ebeveyn yatak odası,1adet (takım) çocuk
    odası,1adet Koltuk takımı,1 adet müzıkseti, ve
    Halı,kilim vs… BULUNMAKTADIR,HACZEDILIRMI?
    AÇIKLAMA; Hayır,Bir borçlunun ve ailesini yasamlarını sürdule
    bılmesı ıcın gereklı olan ev eşyalarıdır.6352 sayılı
    kanuna göre ikincisi yoksa muhafaza altına
    alinmaz,
    EVIMDE: 1 ade TV,1 adet Buzdolabı,1adet Çamaşır
    makınası,1adet bulasık makınası,1adet (takım)
    ebeveyn yatak odası,1adet (takım) çocuk odası,1adet Koltuk takımı,1 adet müzıkseti, ve
    Halı,kilim vs….( Babamın odasında kendıne ait Tv
    mevcut ) BULUNMAKTADIR HACZEDILIRMI?
    Hayır, 6352 sayılı kanuna göre işlem yapılır ve evde
    bulunan 3. şahıslara ait olan eşyalar için 99. madde
    uygulanır.Evde borçluya ait ve babasına ait Tv bulunmakda yanı 2 adet,fakat ıkıncı TV nın faturası
    evde yaşayan 3. şahsa ait oldugundan muhafaza
    altına alınmaz. 99. madde uygulanır

    YanıtlaSil
  13. Sayın Semih kardeşim madem üniversitedeki hocalarınız bu konuya duyarlı neden taşın altına elini koymuyorlar onlar bizlerden daha etkili olabilirler.Senden ricamız bu konuda hocalarınıza daha fazla kamuoyu oluşturmak için gerekli telkinleri kendilerine ısrarla belirtmeniz gerekiyor. Saygılar.

    YanıtlaSil
  14. nerede bu sitenin sayın adminleri...nerede...

    adam gelmiş hertürlü küfürü ediyor.....

    hemen göreve sayın admin...derhal....

    bukadar mı başıboş bir site oldu burası.....

    yazık..yazık...


    seker765

    YanıtlaSil
  15. Görüyorum ki buraya şerefsizler musallat olmuş. Neden kendi isminle girmiyorsun kahpenin evladı.

    YanıtlaSil
  16. semih pazarbaşıoğlu29 Aralık 2013 16:01

    kimisinde çıkıyor kimisinde çıkmıyor yani dikkat edelim mümkün mertebe saygılarımla

    YanıtlaSil
  17. semih pazarbaşıoğlu29 Aralık 2013 16:01

    kimisinde çıkıyor kimisinde çıkmıyor yani dikkat edelim mümkün mertebe saygılarımla

    YanıtlaSil
  18. semih pazarbaşıoğlu29 Aralık 2013 16:01

    Abi duyarlı ama gazete tv vs ye fazla yanaşmak istemiyorlar bizim görevimiz anayasayı olduğu gibi anlatmaktır diyorlar tekrar konuşmayı deneyeceğim saygılarımla

    YanıtlaSil
  19. semih pazarbaşıoğlu29 Aralık 2013 16:01

    Abi duyarlı ama gazete tv vs ye fazla yanaşmak istemiyorlar bizim görevimiz anayasayı olduğu gibi anlatmaktır diyorlar tekrar konuşmayı deneyeceğim saygılarımla

    YanıtlaSil
  20. slm arkadaşlar ... şu 10 gün süre olayı nedir... yakalanınca artık 10 gün süre mi tanıyorlar..bilgi verirseniz sevinirim.. kurtulamadık gitti şu taahhüt belasından..

    YanıtlaSil
  21. semih pazarbaşıoğlu29 Aralık 2013 16:01

    peki abi derslerden dolayı 5 e kadar pek siteye giremiyorum ama 5 den sonra elbet knuşuruz selametle sağolsun

    YanıtlaSil
  22. günaydın arkadaşlar bir sorum olacak trafik kontrolünde yakalama çıkıyormu selamlar

    YanıtlaSil
  23. normal uygulamada cıkmıyor ama ellerinde bilgisayar gibi olan cihazdan varsa cıkıyor

    YanıtlaSil
  24. eyer bulundugun ilde veya ilcede acık cezaevi yoksa sana savcılık 10 gün izin veriyor acık ceza evi olan bir il veya ilçeye teslim olman için

    YanıtlaSil
  25. Hasan Sığırcı29 Aralık 2013 16:02

    Değerli arkadaşımız saygılarımla.

    YanıtlaSil
  26. ağzınıza sağlık

    YanıtlaSil
  27. İŞ YAPTINI SANAN BAZILA INSANLARLA DALGA GECIYO ORTALI KARISTIRIYO HERKEZE BOK ATIYON. KENDISINIDE GORDUK ONA GUVENIPDE 10 KISI BULAMADI.YAPACASAN YARDIM GUCUN YETIYOSA YAP SESINI CIKAMADAN YAPAMIYACASANDA KONUSUP DURMA GARI. SENIN VE SININGIBILE YUZUNDEN BURDA TATIŞMA EKSİKOLMAYO. GİT GARİDA İNSANLA SORU SOSUN CEVAP ALSIN HUZUR BULSUN SİTEDE MADURLA CEVAPLANSIN. BENCILLIGI BIRAK GARI SENI KIMSE ISTEMEYO KIMSEDE YALVARMACAK.BORÇLUYUZ EMME GURURLUYUZ BİZ GİDEN GİDEN GELEN GELİ

    YanıtlaSil
  28. YA GİDECESEN GİT GARİ HERKEZE LAFATIYON KENDIN BEK IYISINGIBI İNSANLAN SANA YALVARMASINIMI BEKLIYON ZEVKMI ALIYON BUNDAN BASKALARI BU SITEDE SEVILDI DIYE KISKANMISSIN BELLI ISTENMEDIGIN ONLARLARCA KISI TARAFINDAN SURATINA SOLENDI.HEM SANANE TABI INSANLA HACIZ ESYA BORÇ DERDINDE BİSÜRÜ HUKUK DAVASI VAR BURALARDAN YARDIM ALMAYACAKDA NERDEN ALACAK.HEKES ISTEDIGINI YAZA SORA NEOLDU AYLADIR 10 KISI OLMADI DEMEKKI ASIL SORUN BU DEİLMİŞ SENINGIBILE GUVENMEDIMIZDEN KIMSE TOPLANMIYO. ŞU SAFADA INSANLARI ÖZGÜR BIRAKMADINIZ.

    YanıtlaSil
  29. istenmediğin yerde kalmak için neden ısrar ediyosun anlamadım davanızı unuttunuz diyosun biz herzaman davamızın korkusuyla yaşayan insanlarız kusurabakma kardeşim bizim davamız unutulacak cinsten değil.Doğru bildiğimden şaşmam diyorsun demekki senin doğru bilip sergilediğin davranış insanlarda yanlış izlenimler bıraktı.Buradaki insanların psikolojileri zaten yeterince bozuk senin yaptığını ayırt edebilecek durumda değiller. Bukadar insan senin söylediklerine tepki gösteriyorsa bizler için önerdiğin o öz eleştiriyi dönde kendin için yap bi de bakalım ben nerde hata yaptım?

    YanıtlaSil
  30. NE YILDIZLA KAYDI BU YILDIZ BILEM OLAMAZ

    YanıtlaSil
  31. keser döner sap döner hesapta birgün döner ))

    3 4 ay önce burada insanlara olmadık hakaret yapan kişi

    yeterli desteği göremeyince nasılda ağrına gitmiş be.

    sen yaparken söylerken iyidi de .............

    YanıtlaSil
  32. 3.yargı paketinden önce taahüd verenlere haksızlık yapılmıştır.çünkü bu günle kıyaslandığında eşit şartlar yoktu.şimdi ev haczi bitmiş olduğu için kimse taahhüt vermek zorunda kalmamıştır.o halde bu eşitsizlik ortadan kalkmalı.taahüdü ihlal ceza ve dosyaları rafa kaldırılmalıdır. devletin görevi her vatandaşına eşit yaklaşımdır.

    YanıtlaSil
  33. darboğazdaki insanların güç bulduğu yaşama sarılması için motive olduğu bir alan bildiğim kadarıyla bir site ancak son zmanlarda egoların çatıştığı amaçların yer değiştirdiği mecraya kayan bir yer...İsterse bu sitenin başlangıç atışını yapan olsun isterse iki gün önce giren olsun eğer bu site sosyal medya tarzı işlem yapıyorsa her bir kişi liderdir eskidir yenidir.Herkes yazsın ne yazarsa yazsın herkes paylaşsın güç bulsun...

    BİLGİ GÜÇTÜR KUVVETTİR.....

    YanıtlaSil
  34. Seker misin şekerimsin her ne kimsen kimseye bulaşmadan gideceksen git sana burada kimse kalmanı istemiyor daha anlamadın mı giderken insanlara bulaşmayıp da git. Emi hatta şakşakçılarını alda git olur mu meşhur atasözü vardır kedinin erişemediği ciğere mundar der git senin 3. sınıf avukat yamağı diye hitap ettiğin kişi sayfa tarafından sayfanın her zaman abimiz olmuştur bunu bilesin bunları bilecek kadar kapasiten varsa tabiî ki bil öyle git bizim her zaman telefonla görüştüğümüz bizlere her zaman hukuki anlamda yardımcımız olan bir abimizdir.

    YanıtlaSil
  35. ayşe gülşen29 Aralık 2013 16:02

    sevgili arkadaşlarım hepinize hayırlı akşamlar hayat ablacım Hasan Abicim eken arkadaşımız panikliyor korkuyor korkma diyoruz ama ben geçen yıl bu zamanlarda ki halimi hatırlıyorum korkudan ölecektim sizlerin sayesinde kaybettiğim gücümü tekrar kazandım buradan yapılan uyarıları tavsiyeleri dinledim yani hamdım piştim elhamdülillah o yüzden arkadaşımı o kadar iyi anlıyorum ki aşacak o da aşacak bunları ama henüz kırılma noktasına gelmemiş demek ki .Şimdi değerli arkadaşlarım bir kaç gün öncede paylaşmıştım aylardır sesi soluğu çıkmayan avukatlar aramaya başladı bugün yine bir avukat aradı ama ne aramak daha önce burunlarından kıl aldırmayan avukatlar şimdi nezaket abidesi kesilmişler neredeyse yalvarıyorlar on bin civarında olan borcu iki binlere çekiyorlar istersen taksit yapalım temiz kağıdını da hemen verelim diyorlar .Bakın bunlar yabana atılır gelişmeler değil size daha öncede söylemiştim bir şeyler oluyor hemde iyi bir şeyler oluyor biraz daha sabır galiba bu sefer tünelin ucunda ışık göründü kabus bitecek buna yürekten inanıyorum lütfen sizlerde inanın. Hepinizi allaha emenet ediyorum sağlıkla kalın.

    YanıtlaSil
  36. gene biri geldi hasbelkader 3. sınıf bir avukat yamaklığı yapmış (bu çok net ve açıktır) buralarda ahkam kesti...sizlerin abisi oldu....asla gözüm yok duayeniniz olsun hiç umurumda değildi...ancak bu da davanıza zarar veren bir uyuşturma metoduydu....

    en azından o insan yamak olarak tanımladığınız o insan nsanlara yardımcı oldu gün sayrak yok ben giderim yok ben kjalırım demedi.Bazı yanlış anlamalara yol açan durumlar olmuş olabilir ama netice önemlidir yardım var mı var.
    eğer insanlar birisini ABİ OLARAK GÖRDÜYSE ondan yakınlık elektrik almışlardır.Abi olarak görenlere bu şekilde yaklaşılmamalıydı.
    3, sınıf avukat yamağı bana ve belkide onlarca insana destek olduysa YAŞASIN o YAMAKLIK..
    uzun zamandır bende yazmıyorum ama bu hitap şeklini okuyunca ehh yazalım dedik başka nick değil benim nickim
    Alın birisi yamış tbligat sorunu ile ilgili buyrun cevap verin o adamı rahatladın.YAMAK gelirse rahatlar herhalde sizde gün sayın....BİLGİ GÜÇTÜR dedim ya YAMAK tan alına kazanılan bilgi ile güç kazanıyorlar.Sağlam basıyorlar ayaklarını parası yok ama av.. karşısında ilgi ile sağlam durabiliyorlar.SAYGILARIMLA:::

    YanıtlaSil
  37. seviyemizi belirleyelim diyorsunuz ama bana hakaret ediyorsunuz basitleşmeyelim diyerek senin gibiler diyerek bizim memlekette bu duruma bu ne perhiz bu ne lahana turşusu derler.Artı benim üstadım falan filan yok sizi gibi lafından dolayı özüre davet ediyorum.Size iyi günler..

    YanıtlaSil
  38. konumuz TAAHHÜD...algılama problemi yaşamayalım...bu senaryoyu hazırlarken ayrıca konu seçiminizde yanılgıya düşmüşsünüz....değişik niklerle ortaya bilmece türü soru atıp üstadın YAMAĞA danış derim bende....senin gibiler çok geldi geçti bu siteden...basitleşmeyelim....seviyemizi bilelim ve koruyalım...

    seker765

    YanıtlaSil
  39. ha bu arada yazmıyorum derken ne güzel siteye giriş yapmıştım acizane katkıda bulunmaya başlarken gene bir kaç kişi yüzünden herhalde pat diye engellendim sosyal medya formatı olan bir yerde hakaret yokken küfür yokken engellenmek ne kadar saçma geldi bir bilseniz...

    YanıtlaSil
  40. Aşağıda şeker hanımın yazısını okudum. uzunca yazmış ve ben o yazının tamamına katılıyorum.Aslında kendisi benden pek hoşlanmaz ve bir kaç ay öncesine kadar sürekli karşılıklı sürtüşmelerimiz oldu.Ama sanırım bu birbirimizi iyi tanımamaktan ve anlamaya gayret göstermeyişimizden kaynaklandı.İşin burasını geçiyorum.Ama söyledikleri çok doğrudur ve bu benim bu sitede sürekli savunduğum ve her savunuşumda özellikle bir kaç kişi tarafındsan sürekli seviyesiz konuşmalara maruz kaldığım bir durumdur.Bende sayın şeker hanım gibi sürekli taahhüt meselesine vurgu yaptıkça birileri ve özellikle bir bayan çıkıyor ve meseleyi hacize getiriyor ve haciz hallolmadı deyip duruyor.Ben bunun tek tük yanlış uygulamadan kaynaklandığını ve 3-5 ay kadar sonra yanlış uygulamaların çok çok azalacağını söyledikçe bu malum şahıslar sürekli hacizden dem vuruyorlar.Yahu bu mesele bitmiştir ve kanun çıkmıştır.Daha ne istiyorsunuz.Gerisi sizin kanunu okuyup öğrenip evinize hacze gelenlere karşı gerekli konuşmyı yapmanıza ve eşyalarınızı aldırmamanıza kalıyor.Durum bu iken halen eşyanızı memur alabiliyorsa hatayı kendinizde arayın diye yazı yazdıkça hakareti işittim.Ben haciz meselesinin artık kapanmasını çok elzem konular olmadıkça buraya yazılmamasını ve taahhüt meselesine odaklanılması gerektiğini savunuyorum.Ve halende bu konu ile ilgili zaman zaman bazı görüşmelerim oluyor.Ve fakat siteye yazı yazmak içimden gelmiyor birçok eski site sakini gibi.Sitede halen olumsuz ve tartışma dolu bir hava var.Sürekli birileri birilerine sataşıp duruyor.Oysa bu site bundan 8-10 ay önce çok çok daha tek vücuttu.Son diyeceğim şudur.İnsanları küstürmeyin bilmeden yazı yazmayın bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın ve bu siteye emeği geçmiş insanları küstürmeyin.Şeker hanımda bunlardan birisidir.
    Naçizane kendisine tavsiyem de şudur.Sürekli bu son yazım gideceğim bir daha girmeyeceğim gibi yazılar yazıp bir süre sonra tekrar yazmaya başlayınca inandırıcılığını kaybediyor ve bazı kişilerin alay kousu oluyor.Ya birdaha siteye yazı yazmayın yada bırakın insanlar ne düşünürse düşünsün siz kendi fikirlerinizi kimseye laf yetiştirmeden burada paylaşın(ki benim tavsiyem budur).Fikirlerinizi paylaşın ve size laf edenlere cevap vermeyin bırakın ne yazarlarsa yazsınlar.Bu arada şunu da unutmayınki sevgli şeker hanım ben sizden çok daha fazla sivri dilli adledildim burada ama genede o dilimi değiştirmedim.Çünkü doğru bildiğini direk ve dolandırmadan söylersen etkili olur.Birilerini mutlu etmek için yalandan mavi boncuk dağıtmadım burada ve bildiğim ve doğruluğuna kesin inandığım herşeyi burada yazdım bu da beni dli sivri yaptı.Ama ne kimseye şahsi olarak hakeretim oldu nede doğrudan birisine laf ettim.Sadece yanlış anlayanlara birkaç dokundurmam oldu hepsi bu.Ama asla hakaret etmedim.Durum bu iken ve bu siteye emeği geçen davamıza emeği geçen 8-10 kişiden biri olmama rağmen daha sişteye dün gelmiş hatta bazı eski site sakinleri tarafından bile yanlış anlaşıldım.Ve fakat Allahtan sitenin akil kişileri beni tanıyor ve gerçekten emek harcadığımı biliyor.Bu da benim için yeterli.Herkeze kendimizi tek tek beğendirmek gibi bir durumumuz olamaz hatta insanlara kendimizi beğendirmek gibi bir çaba içinde olamayız.Bilgimizi ortaya koyarız mücadelemizi veririz alan alır beğenen beğenir beğenmeyen de beğenmez.Mesele bu kadar basittir.Benim tavsiyem bildiklerinizi yazınız ve kimseyle polemiğe girmeyiniz.Unutmayınki boş laf ağırlığı olmayan bir şeydir ve burada yeteri kadar boş laf eden var.Herkeze hürmetlerimle

    YanıtlaSil
  41. HAYIRLI GÜNLER HERKESE

    arkadaşlar bence yaptığımız bu didişme kimseye bir yarar getirmez zarardan başka
    evet belki birileri burada çok yön göstermiştir birileride sadece yorumlarıyla katkı yapmıştır ama herkesin muhakkak katkısı olmuştur EVET SAYIN ŞEKER SİZİNDE KATKINIZ UNUTULMAZ ama belki iyi niyetli siteye biraz sinerji katmak babında
    kendinize gün koymuş olabilirsiniz saygı duyarım ama benim aciz ane görüşüm
    ben daha fazla nasıl katkı sağlarım diye düşünmenizi beklerdim çünkü sizler
    bu sitenin eskilerindensiniz tabiki herkesin görüşüne saygılıyım kalırsanız
    sevinir ama gidersenizde kararınıza saygı duyarım

    saygılar
    serhat senle





    YanıtlaSil
  42. Disiplin ve tazyik hapsini gerektiren fiillerde dava zamanaşımı şikâyetten itibaren bir yıl altı ay
    Tazyik veya disiplin hapsine ilişkin kararlar, kesinleştiği tarihten itibaren iki yıl geçtikten sonra yerine getirilmez.
    Sizin durumunuzda şu anda dava zaman aşımı işlemektedir.
    Karar kesinleşmediği içinde dava hala sürmekte
    Olurda tebliği alırsanız ki karar muhtemelen beraat yoksa karşı taraf neden harcı yatırıp tebligatı çıkarmasın, eğer mahkumiyetse 7 gün içinde karara itiraz edin
    Muhtemelen dava zaman aşımı nedeniyle dava düşecek
    Şikayet zamanı nedir, buna göre hesabınızı yapın.

    Zaten aralık ayında yasalacak olan 4.yargı paketi, ocak ayında meclise gelecek 5. yargı paketinde bir ton düzenleme var. taahhüt ihlallerde 4. pakette

    YanıtlaSil
  43. Hasan Bey'in mail adresi cümle alemde var sizde yok mu da yine buraya yazıyorsunuz, bir haftadır sizi takip ediyorum ve size diyecek bir şey bulamıyorum....

    YanıtlaSil
  44. sevgili hasan abimiz...namı değer sevgili KAPTAN ım....

    sizin benim için özel konumunuz itibarı ile ve 5 yılı aşan sanal tanışmamız sebebi ile bu cümleleri size özel yazıyorum....

    sevgili hasan abi....bu sitenin misyonu gereği yapılan , benim tabirimle 2 savaşın yüz akıyla kazanılmasında mağdurlara göstermiş olduğunuz onurlu , vakur , mücadeleci kimliğiniz ile katkılarınız tarif edilemeyecek kadar fazladır...herkes üzerinde hakkınız ödenemeyecek kadar çoktur....ne var ki bu 3. savaş , yine bana göre kimliğini yitirmiş , site artık soru yanıt , copy paste , ulema kimliği edalarında bilgiçlik ve hoşgörüsüzlüğü üstlenmiştir....buna sebep olan kişilerin özeleştiri yapmamaları , bu vurdumduymazlığın bu sitede ön plana çıkmasına neden olmuştur....

    sevgili hasan abicim....karşılıklı hukukumuz çerçevesinde birbirimize hakkımız çok fazlasıyla geçmiştir....bu sitede hakkımı helal edeceğim ilk insan sizsiniz...ve lütfen bana olan hakkınızı da siz helal edin.....iyi bir dost , hümanist ve duygusal , haza beyefendi kimliğinizle sizi hiç unutmayacağım....

    saygı ve sevgilerimle.....


    seker765

    YanıtlaSil
  45. Cüneyt bey arkadaşın sorusunu ben yanlış anlamış olabilir miyim ? Bence arkadaş cezasının çıktığından ama kesinleşmediğinden söz ediyor, aynı durum bende de söz konusu ocak ayında davamdan dolayı mahkumiyet kararı verilmiş görünüyor ama elime tebligat ulaşmadığı gibi uyap'tan baktığımda da mahkeme kalemini aradığımda da "KESİNLEMŞEDİ" görünüyor ve bildiğim kadarı ile de dava kesinleşmediği için de zaman aşımı söz konusu olmuyor.. Yine de yanlış biliyor olmayı fazlası ile istiyorum, çünki yanlış biliyor isem zaman aşımı için neredeyse 1 yılı doldurmak üzereyim....

    SAYGILARIMLA...

    YanıtlaSil
  46. sayın devrim bey...
    hemen üzerinizde yazan kimliği meçhul şahsın nasıl ortamı germeye çalıştığını görüyorsunuz...
    lütfen gereğini yapın ve bu kişinin sataşma içeren yazısını bloke edin...

    saygılar...

    seker765

    YanıtlaSil
  47. BİR ŞAHSA YÖNELİK ÖZEL BİR ŞEY SÖYLEMEK İSTİYORSANIZ :

    A : TELEFON AÇAR SÖYLERSİNİZ (HASAN BEYİN TELEFONU HERKESTE VAR)

    B : SMS ATAR SÖYLERSİNİZ (BKZ. A ŞIKKI PARANTEZ İÇİNDEKİ AÇIKLAMA)

    C : KİŞİNİN KENDİSİNE MAİL ATARSINIZ (HİÇ TANIŞMAMIŞ, HİÇ GÖRÜŞMEMİŞ OLMAMA RAĞMEN HASAN BEY'İN MAİLİ BENDE BİLE MEVCUT)

    D: YÜKSEK BİR TEPEYE ÇIKAR ATEŞ YAKAR DUMAN İLE HABERLEŞİRSİNİZ

    E. BİR POSTA GÜVERCİNİ EDİNİR NOTUNUZU AYAĞINA BAĞLAR ÖYLE YOLLARSINIZ

    F: TELEPATİK YOLLAR İLE ANLAŞIRSINIZ


    BU ÖNERMELER "Z" ŞIKKINA KADAR UZAYACAK GİBİ AMA SİZ BU ÖNERMELERİN HİÇBİRİNİ YAPMIYOR VE YİNE BURADA OLUORTA AJİTASYON YAPMAYA YÖNELİK DAVRANIYORSUNUZ...

    YanıtlaSil
  48. Muratkuruoglu14-11 Ocak 2014 19:44

    merhaba benim sorum babamın bankaya kıredi kartın dan dolayı 15 bin civarında borcu varmış eve gelen icra kağıdından sonra benimde haberim oldu oturduğumuz ev benim üstüme bende evi konut kıredisiyle aldım ben zaten taksitlerimi zar zor ödemekteyim babamın borcunu ödeme gibi bir halim yok babamlar yanımda oturdugundan bankanın benim evimdeki eşyalara haciz etme hakı varmı sa soldan edindiğim bilgiye göre babam yanımda ikahamet ettiğinden dolayı haciz hakları varmış bana yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  49. ev sizin ise aile reisi siz gözüküyorsanız evdeki eşyalar ın faturası sizin üstünüze ise 3 üncü şahısların malları haciz edilemez diye biliyorum babanız ikametgahını başka bir adrese alırsa daha rahat edersiniz

    YanıtlaSil
  50. ayşe gülşen11 Ocak 2014 19:58

    tamam ablacım allaha emanet ol

    YanıtlaSil
  51. NE GÜZEL Bİ HABER ALLAH SONUCUNU GÖRMEYİDE NASİP EYLESİN YAKALANMADAN

    YanıtlaSil
  52. çok çok geçmiş olsun Celal Bey, Allah göstermesin bir daha...

    YanıtlaSil
  53. taahüd magduru11 Ocak 2014 19:58

    ben o kadar söyledim meclise gidelim diye malesef yakında aranmam cıkacak bişeyler yapılması şart arkadaşlar bir önce birde duyum aldım 4 yargı paketinde taahütcüleride af olduğunu söylüyorlarmış avakodalar ne kadar doğrudur bilinmez allah bizi korusun cağ dışı uygulanan bu uygulamadan inşallah bunu cıkaranlar rahat yatamazlar

    YanıtlaSil
  54. devrim bey lütfen....

    YanıtlaSil
  55. arkadaşlar allah aşkına bırakın şu sataşmaları herkesin derdi zaten başından aşkın kusura bakmayın bundan sonra sataşan arkadaşları engellemek zorunda kalacağım kimseyide engellemek istemiyorum saygılar

    YanıtlaSil
  56. Lütfen demek yerine yazdıklarımın hangisinde yanlış var onu söyler misiniz ? Sizi tanımıyorum hatta sitede kimseyi tanımıyorum, fazla yorum da yazmıyorum, ama son bir haftadır siteyi takip ederken ister istemez sizin paylaşımlarınızı da okumak zorunda kalıyorum...

    YanıtlaSil
  57. Hasan Sığırcı20 Ocak 2014 20:26

    Değerli arkadaşımız ve değerli tüm arkadaşlarım ve birbirleriyle, haklı veya haksız sebeplerden takışmış olan arkadaşlarım.

    Hepinize rica ediyor ve hepinize yalvarıyorum.

    Allah aşkına, inandığınız yer ve değerler aşkına, insanlık adına ne olur. Birbirimizle çekişmeye, kavga etmeye harcayacağımız yersiz zamanı, ne olur ama ne olur.

    Gerçekten bizden yardım bekleyen, hiç bir şey yapamayacak durumda olan, hiç bir imkanı olmayan, cezaevlerinde bulunan, kaçak durumda olupta, evine dahi gidemeyen, TAAHHÜDÜ İHLAL CEZALARINDAN dolayı, çok büyük sorunları olan arkadaşlarımıza ayıralım.

    Benim dahi, belki bir anlık kızgınlıkla, haklı olayım veya haksız olayım, kırmış olduğum bir arkadaşım var ise, gecenin bu vaktinde; o arkadaşımdan dahi özür diler, hakkını helal etmesini isterim.

    Haydi arkadaşlar haydi, gelin barışalım, yeniden el ele verip, TAAHHÜDÜ İHLAL CEZALARI bakımından da, başarıya ulaşalım. Haydi arkadaşlar haydi. Gün birlik ve beraberlik zamanıdır. Gün aynı çatı altında birleşmek zamanıdır.

    Gün; öfkeden ve kinden uzaklaşıp, kucaklaşma zamanıdır. Haydi arkadaşlar haydi, NUH'un gemisinde (Açık Cezaevleri) olanları unutmayıp, onlarında karaya çıkmasını sağlayalım. Haydi arkadaşlar haydi. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Tüm arkadaşlarımdan haklarını helal etmelerini dileyerek ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  58. Hasan Sığırcı20 Ocak 2014 20:27

    Değerli arkadaşım. Sizleri üzmek istemem ama, ben; Hanımağamın, Cennet katlarına varışı olan, 03.12.2007 tarihinden beri, TV izlemiyorum. Kendisi bu dünyada iken, yanımda iken galiba en son, IHLAMURLAR ALTINDA dizisini izliyorduk.

    Ki, sık sık.

    Zaman zaman, o parçayı dinlerim. Tekrar tüm arkadaşlarıma saygılarımla ve iyigeceler.

    YanıtlaSil
  59. geçen sene 10.ayında 2013 temmuza kadar devam edecek aylık  500,00 tl lik taahhütü var eşimin.2012 ekim ayına kadar ödemelerimizi düzgün yaptık.ama ekim ayı taksidini yatıramadık.ceza davası açıldı 21-12-2012 de duruşmamız var.o zamana kadar kasım taksidide ödenmesi lazım.sizlere sorum şu:karşı taraf 3,500.00 tl verin dosyayı kapatalım diyorzaten daha önceden vermiş olduğumuz bir miktar para ve şuana kadar ödediklerimiz borcumuzu karşılar.hakettiklerinden fazlasını vermek istemiyorum açıkcası.ama taahhüt olduğu içinde elimiz mahkum gib.acaba 3500,00 tl yi verip kurtulayımmı yoksa taahhüt ettiğim gibi aylık şekilde mi ödemeye devam edeyim.en kısa zamanda cevaplarsanız sevinirim.çünkü ona göre ödeme yapıcam

    YanıtlaSil
  60. Eşinizin iş yerine hacize gelemezler ancak eve gelebilirler eve geldiklerinde hiç bir şekilde imza atmayınız. Evde bir eşyadan 2 adet varsa kaldırıp götürebilirler. Başka da birşey yapamazlar artık.Varlık şirketinde ise iyi bir pazarlıkla borcun o dönemki 3 bin veya 5 bin  liraya kapatabilirsin bence. Sabırlı ol ve sakın paniğe kapılma. geçmiş olsun

    YanıtlaSil
  61. benım borcumdan dolayı esımın ısyerıne gelmıslerdı.mal kaldırmak ıstemıslerdı.bızde mecburen taahut vermıstık.allah kolaylık versın zor.

    YanıtlaSil
  62. ayşe gülşen20 Ocak 2014 20:28

    merak etmeyin taahhüdname icra dairesinde ya da icra memurunun yanında borcunuzu ödeyeceğinize dair vermiş olduğunuz imzadır sizin ki mal beyanı bu yüzden rahat olun ama aşağıda da belirttiğim gibi varlık şirketinde olması daha iyi itiraz dilekçelerinizi saklayın onlar size lazım olacak daha önceki yazımı ve arkadaşlarımın yazılarını da okuyp sakin olun şu anda bir risk yok ama tekrar ediyorum hiç bir şart altında TAAHHÜDNAME imzalamayın 

    YanıtlaSil
  63. ayşe gülşen20 Ocak 2014 20:28

    bulunduğunuz yerde ikamet bildiriminiz yoksa öyle de kalsın almayın ama daha önce ailenizin yanında yaşadığınız için o adrese hacze gidileceği kesin aileniz onlarla yaşamadığınızı ispatlarlar bu da onların tekrar rahatsız edilmelerinin önüne geçer  sizde hiçbir şart altında taahhüd imzalamayın tekrar işe başlayınca borcunuzu ödeyeceğinizi sözle beyan edin geçmiş olsun

    YanıtlaSil
  64. Öncelikle dosyanız açılır tarafınıza ödeme emri (Tebliğkat) gelir ve 7 gün süre içersinde itirazda bulunmaz iseniz borçkesinlik kazanır.Üzerinizdeki mal varlığı araştırılır,çalışan iseniz aylığınızın 1/4 haczedilir,Mernis adresinize hacze gelinir.

    YanıtlaSil
  65. ayşe gülşen20 Ocak 2014 20:28

    hayırlı sabahlar abi İshak Beyle görüşmemizde yürekleri titretecek vicdanları harekete geçirecek bir hikaye aradığını öğrendim sen burda hepimizden eskisin çok daha fazla hikayeyi biliyorsun burdan olmasa bile çevremize duyuralım böyle bir hikaye bulalım yaklaşık 3 haftalık bir yazı dizisi olacak sibelin imza kampanyası Alim Işığın kanun teklifi ve seninle serhatın son girişimlari böyle bir medya desteğiyle güçlenecektir lütfen el birliğiyle duyuralım araştıralım böyle hikayelere ulaşalım saygılarımla

    YanıtlaSil
  66. Hasan Sığırcı20 Ocak 2014 20:28

    Değerli arkadaşlar, Sayın İshak BEYAZAY'a, bu yazımı mail olarak gönderdikten sonra, hepinize günaydın diyor, hayırlı bir gün diliyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Saygılarımla.

    Not: dünde yeterince ve fazlasıyla, bilgi; belge, dokuman ve dilekçeleri, Sayın; Beyazay'a göndermiştim.

    YanıtlaSil
  67. Hasan Sığırcı20 Ocak 2014 20:28

    Dur şimdi, Antalya'dan Kandemir ile Ahmet Yıldız'ı ve Tarık Samancı'yı bu anlamda ikaz edeyim. Onlarında katılımı olacaktır. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  68. Belki klimayı alırlar ancak klima sökme ücretini göze alabilirlerse ayrıca 5 6 tane halı var demişsin halıları üstüste serdiysen :) o halde alabilirler.Çocuk odası takımı 2 tane çocuğun olduğundan onada dokunamazlar.Ama içinde bulunduğunuz psikolojiyi tahmin edebiliyorum. Bu gibi olaylar memleketimizde normal bir olay olmuştur herkesin başına gelebilecek olaylardır.Burada bulunan arkadaşlarımızın neden bu mücadeleye destek olduklarının farkındasındır artık. Bu insanlık suçunu bitirmek için hepimiz buradayız.Allah yardımcınız olsun. Saygılar.

    YanıtlaSil
  69. ayşe gülşen20 Ocak 2014 20:28

    bende aynı isimlerin üzerinde duruyorum abi isabetli olur teşekkürler

    YanıtlaSil
  70. Hasan Sığırcı20 Ocak 2014 20:28

    Değerli arkadaşımız. İSHAK BEYAZAY'ın iletişim bilgilerini tekrar sitemizde yayınlarmısınız? Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  71. allah razı olsun tşk edıyorum...

    YanıtlaSil
  72. SAMEDİM sorusuna cevaben,
    Sizin dosyanız gerekli takipler yapıldıktan sonra,üzerinize kayıtlı mal varlığı bulunamadığından dosyanıza acizlik belgesi verilmiş ve dosya avukatdan alınarak varlık şirketlerine satılmış.Bu aşamada Varlık şirketleri borcunuzun ödenmesi ile ilgili sizinle irtibata geçerek ödeme kolaylığı saylayacaklardır.Kendileri ile görüşerek uygun bir şekilde borcunuzu öder ve bu sorundan kurtulursunuz.Sizin için güzelbir fırsat.Yeni yasa doğrultusunda (6352 sayılı) haciz işlemi gerçekleşir.”Para, kıymetli evrak, altın, gümüş, değerli taş, antika veya süs eşyası gibi kıymetli şeyler hariç olmak üzere, borçlu ve aynı çatı altında yaşayan aile bireyleri için lüzumlu eşya; aynı amaçla kullanılan eşyanın birden fazla olması durumunda bunlardan biri”Bir yere daha dikkatinizi çekmek istiyorum.Bulaşık makineniz kıymetli bu yüzden aldım veya TV niz kıymetli bu yüzden aldım da diyemez.Zira maddeyi iyi okumanız lazım.PARA,KIYMETLİ EVRAK,ALTIN,GÜMÜŞ,DEĞERLİ TAŞ,ANTİKA VEYA SÜS EŞYASI GİBİ KIYMETLİ ŞEYLER.Yani ortak kullanılan kıymetli ev eşyası demiyor.Antika ve süs eşyası diyor.Yani ”GİBİ” LAFZI İLE SAYDIĞI MADDELERE BENZETME YAPIYORHerne amaçla olursa olsun kesinlikle ikinci eşya bulundurmayın ( 2 adet Buzdolabı,2 adet TV, 2adet PC ) gibi. 3-4 adet halı çift eşya anlamına gelmez,koltuk takımı zaten bir bütündür.Yatak odaso haczedılemez eskıden beri,çocuk odasında kişi başına yatak olmak zorunda zaten..Bu yüzden kanun çıktıktan sonra evdeki 2 ci eşyalar hariç bırakın muhafazasını yeddiemin olarak eşinize veya evdeki başka bir kişiye bırakarak haciz vesikasını tutması bile suç oluşturur.Bu yüzden kanun maddelerini iyi inceleyerek karşılarında durun ve sıkıntısı olanlar var ise hemen dava açarak ağır cezada yargılanmalarını sağlayın ve bu konuyu bir üst mahkemelere yani işin sonuna kadar takip edin.Borç kişilere özeldir.Bir başkasının borcudan diğer bir kişi yargılanamaz,Eşinizin kazancına,almış olduğu arabaya gibi eşyalara haciz uygulanmaz.Bununla birlikde eşinizin işyerine haciz uygulanamaz (Siz ortak değilseniz, eşinizin işyerinde imza yetkiniz yoksa).Taahhüt imzalamadığınız sürece borçtan hapis cezası yok.Reddi miras şayet sizin ölümünüz sonrası aileniz verebilir.yada şuan eşinizden ayrılmanız ve çocuklar eşinizin üzerinde olması durumunde verilebilir

    YanıtlaSil
  73. tşk. edıyorum arkadasım allah razı olsun hepinızden

    YanıtlaSil
  74. sağolun ayse hanım tşk edıyorum.. yuregıme su serptinız alah razı olsun..

    YanıtlaSil
  75. varlık  şirketlerıne. ödeme yapamak ısterım ama uzattıkları vadeye yenıden  faiz uyguluyorlar.. dosyam alınıp tekrar bankaya iade edılebılırmı..

    YanıtlaSil
  76. Hasan Sığırcı20 Ocak 2014 20:28

    Değerli arkadaşımız arkadaşlarımızı aradım. Gereğini yapacaklar tekrar bilgilerinize ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  77. Hasan Sığırcı20 Ocak 2014 20:29

                                        Sayın İshak Beyazay.
    Her şeyden evvel, binlerce insan adına size teşekkürlerimi iletip, saygılarımı sunuyorum. Taahhüdü İhlal Cezalarından dolayı, şu anda açık cezaevlerinde olan, (Ki, 02.07.2012 tarihinden evvel, kapalı cezaevine alınıyorlardı.) binlerce kişi ve yine aranması olan binlerce kişi. Bilmeden bilinçsiz olarak, o anda evine gelen haciz şokuyla, kendilerine içeriği kesinlikle anlatılmayan, ödeme taahhüdünü imzalayıp, arkasından; olmayan imkanlardan dolayı ödeme yapamadıklarından, her bir taahhüt için 90 süre ile, cezaevine girmek durumunda kalmaktadırlar. Belki de, taahhüt mağdurları sitemizde iletişim adresinizi verdiğimizden, başkacada anlatımlar olmuş ve size iletilmiştir ama,  kısa ve öz olarak, birde; banka kredi kartlarından söz etmek istiyorum.
                                    Bankalar genel olarak, çalışanlara; emeklilere ve hatta öğrencilere dahi, hemen hemen hiçbir güçlük çıkartmadan, kredi kartları vermektedirler. Hatta bu kredi kartlarını dağıtırken, muhtelif yerlerde stantlar kurarak, kredi kartı alımını cazip hale getirmektedirler. Kullanım ve limit olayına gelince, bir çalışanın veya emeklinin, bana göre; en fazla, aldığı toplam ücretin birkaç katı kadar, kredi kartı limiti olması gerekirken, bu limitler; ücretlerinin on veya onbeş katı kadar olabilmektedir. Öyle ki, birkaç banka kartı olan bir kişinin, yirmibeş bin  veya otuz bine kadar, toplam kredi kart limiti sağlanmış olmaktadır. Sonrasında, kredi kartının kullanımını sağlamak için, kampanyalar; ertelemeler v.s. derken, vatandaş bir şekilde harcama tuzağına düşürülmektedir. Elbette ki, bu harcamalar çoğu zamanda zaruri harcamalar olmaktadır. Hastalık, çocuğunun okul masrafları, v.s.  Daha sonra vatandaş ödeme sıkıntısına düşüp, ödeyemez hale geldiğinden, icra ve hacizler başlayıp, arkasından; yukarıda anlatmaya çalıştığım gibi, taahhütler imzalanıp, ödemelerde olmayan imkanlardan dolayı yapılamadığından, her bir taahhüt için, 90 gün süreyle, cezaevine gidişin yolu, ailelerin dağılma yolu, boşanmalar ve çocukların ortada kalmasına kadar varan olaylar zinciri. Kredi kartları kullanımları, bir merkezden denetlenip, kontrol altına alınmadığı müddetçe, bu tablolar çokça görülecek olup, zaman zaman tv ve gazetelerde gördüğümüz intihar olayları artış gösterecektir. Dilimin döndüğünce, bilgim dahilinde, siz değerli insana bu yazımı gönderiyorum. Tekrar, binlerce kişi adına teşekkür ediyor, saygılarımı iletiyor ve Allah sizden razı olsun diyorum.
                                         Hasan Sığırcı - Mersin 
     

    YanıtlaSil
  78. semih pazarbaşıoğlu20 Ocak 2014 20:29

    Anladım hanım efendi aynen yapmaya çalışacağım şükranlarımı sunuyorum

    YanıtlaSil
  79. Bulentisbilir20 Ocak 2014 20:29

    hiç endişe etmeyın

    YanıtlaSil
  80. organize olalım arkadaslar.attıgımız iki mail yedigimiz zılgıt ın haddi hesabı yok

    YanıtlaSil
  81. mağdurum kahretsin21 Ocak 2014 23:25

    selam arkadaşlar tahüdü ihlalde şikayet süresi nedir bilen varmı

    YanıtlaSil
  82. arkadaslar kantarın topuzunu kacırıyosunuz savcıya polise hakaret etmenın geregi yok herkes isini yapıyo bizim isimiz kacmak onlarınkı yakalamak olayı sahsilestirmeyın isimize bakalım lutfen

    YanıtlaSil
  83. arkadaşlar bişey sormak istiyoorum.. yardımcı olursanız sevinirim : 
    Bugün banka av. evime geldi haciz yapmak istedi, kendisinden rica ettim 3  gün müsade istedim son çıkan kanunlarda ev haczi kaldırıldığını sanıyordum konuyla ilgili ne yapabilirim..şimdiden teşekkürler....

    YanıtlaSil
  84. yenı sayfaya gecıs nedenı ıle

    YanıtlaSil
  85.    HERKESE İYİ AKŞAMLAR..BENİM ÜZERİME RESMİ OLARAK OLMAYAN İŞYERİME HACİZ YAPILDI.BU ARADA BENİM MERNİS ADRESİM YOK VE TEBLİĞATLAR DA DA BU ADRESTE BÖYLE OLMADIĞIM BELİRTİLEREK İADE EDİLDİ. DAHA SONRA HACİZ ESNASINDA BENİ TLF İLE ARAYAK OLAY YERİNE DÜKKANA GELMEMİ (TEHDİTLE YOKSA MALLLAR KALDIRILACAKTI) SAĞLADILAR VE TAAHHÜTTE BULUNMAK ZORUNDA KALDIM. ÖNÜMÜZDKİ AY MAHKEMEM VAR,İLK MAHKEME YE GİRMEDİM HAKİM ÖNÜMÜZDEKİ AYA TARİH VERDİ.   BU MAHKEMEDE NASIL İTİRAZ ETMEM HAKKINDA VEYA İFADE VERMEM HAKKINDA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM...ŞİMDİDEN TEŞŞEKÜRLER......

    YanıtlaSil
  86. iyi geceler arkadaşlar bu gün yine son tahhaüdümden de ceza almış bulunmaktayım...bundan sonra süreç nasıl işleyecek bilen varmı ..varsa yazarsa sevinirm... saygılar .....

    YanıtlaSil
  87. Biraz daha sabret be arkadaşım hemen teslim olma 

    YanıtlaSil