Yeni Çek Kanunu Adalet Komisyonunda Kabul Edildi

Yeni Çek Kanunu
Karşılıksız Çek hapis cezalarını kaldıran çek kanunundaki Düzenlemeler TBMM Adalet komisyonunda kabul edildi, Adalet komisyonu bankaların ödemekle yükümlü olduğu tutarlarda değişiklik yapıldı.
TBMM Adalet Komisyonu, karşılıksız çeklere hapis cezasını kaldırılmasını öngören kanun tasarısını kabul etti. Kanun Genel Kurulda da kabul edilmesi halinde, karşılıksız çek kesenlere ilişkin hapis cezası yerine, 10 yıl çek kullanma yasağı uygulanacak.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in de katıldığı komisyon toplantısında milletvekilleri tasarıya ilişkin görüşlerini dile getirdiler. Önergeler ile bazı değişiklikler yapılan 5941 Sayılı Çek Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı kabul edildi. Yapılan değişikliklerle beraber Hamiline olmayan Çek Yaprağını Hamiline Yazanlar hakkında verilen 1 yıllık hapis cezası, idari ceza olarak düzenlendi. "Hamiline olmayan çek yaprağını hamiline olarak düzenleyen kişi" hakkında 300 TL'den 3 bin TL'ye kadar para cezası da öngörülüyor.

Karşılıksız çekte hapis cezasını kaldırarak bunun yerine 10 yıllık çek kullanma yasağı getiren kanun tasarısı, TBMM Adalet Komisyonunda kabul edildi.

Komisyonda kısmen değişiklik yapılarak kabul edilen tasarıya göre, kanuni ibraz süresi içinde, çekle ilgili olarak ''karşılıksızdır'' işlemi yapılmasına sebebiyet veren kişi hakkında uygulanan adli nitelikteki yaptırım, idari nitelikte bir yaptırıma dönüştürülecek.(Çek Hesabı Açmaktan Yasaklama) Hamiline çek defteri yaprağını kullanmadan hamiline çek düzenleyen kişiye, her bir çekle ilgili olarak uygulanan 1 yıla kadar hapis cezası, 300 TL'den 3 bin TL'ye kadar idari para cezasına dönüştürülecek.

Tasarıya göre, hakkında işlem yapılan kişiye uygulanan adli nitelikteki yaptırım, idari nitelikte bir yaptırıma dönüştürüldüğünden, daha önce Adli Sicilde tutulan yasaklılık durumuna ilişkin kayıtlar, Merkez Bankasında tutulacak. Böylece karşılıksız çek kesen kişilere 10 yıl süreyle çek verilmeyecek.

Çekin, üzerinde yazılı baskı tarihinden itibaren 5 yıl içinde ibraz edilmemesi halinde, muhatap bankanın ödemekle yükümlü olduğu tutara ilişkin sorumluluğu sona erecek.

Buna göre, mevcut durumda, çekle ilgili olarak ''karşılıksızdır'' işlemi yapılmasına sebebiyet veren kişi hakkında her bir çekle ilgili olarak 1500 güne kadar adli para cezası verilirken; yapılan değişiklikle, savcı tarafından her bir çekle ilgili olarak çek düzenleme ve açma yasağı kararı verilecek.

Karşılıksız çekin keşide edilmesi halinde, hamilin 6 ay içinde talep etmesi durumunda, Cumhuriyet savcısı tarafından her bir çekle ilgili çek düzenleme veya çek hesabı açma yasağı verilebilecek.

Çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı kararına karşı yapılacak başvuru ve itirazlar hakkında, Kabahatler Kanunu uygulanacak. Çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı kararına karşı yapılan başvurunun kabulü halinde, buna ilişkin bilgiler, Adalet Bakanlığı Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) aracılığıyla Merkez Bankasına elektronik ortamda bildirilecek.

Karşılıksız kalan çek bedelinin faizi ile birlikte tamamen ödenmesi durumunda, çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı kaldırılacak, bu durum Merkez Bankasına bildirilecek. Çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı kararının verildiği savcılığa başvurularak talebin geri alınması halinde de çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı kaldırılacak. Çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağına ilişkin kayıt, üzerinden 10 yıl geçmesi halinde Merkez Bankası tarafından resen silinecek.

Hamiline çek defteri yaprağını kullanmadan hamiline çek düzenleyen kişiye, her bir çekle ilgili uygulanan 1 yıla kadar hapis cezası, 300 TL'den 3 bin TL'ye kadar idari para cezasına dönüştürülecek.

Bankalar, kanunun yürürlüğe girmesinin ardından 1 ay içinde yeni çek defterlerini bastıracak. Bankalar, 31 Aralık 2012 yılına kadar müşterilerine yeni çek defterlerini verecek ve ellerindeki eski çek defterlerini imha edecek. Eski çeklerin hukuki geçerliliği devam edecek.

Komisyonda kabul edilen bir önergeyle, bankaların karşılıksız çek keşide edilmesindeki sorumluluğu artırıldı. Buna göre, muhatap banka, ibraz eden düzenleyici dışındaki hamile, süresinde ibraz edilen her çek yaprağı için çek bedeli 10.000 lira veya altında ise kısmi karşılığı 1000 liraya, çek bedeli 10.000 liranın üzerinde ise kısmi karşılığa ilave olarak 1000 lira ödeyecek.

Üzerinde basıldığı tarih yer almayan çeklerin, 30 Haziran 2018 tarihine kadar bankaya ibraz edilmemesi halinde muhatap bankanın, bu kanuna göre ödemekle yükümlü olduğu tutara ilişkin sorumluluğu da sona erecek.

Çekin, yazılı düzenleme tarihinden önce ödenmek için muhatap bankaya ibrazı, 31 Aralık 2017'den önce geçersiz olacak.

Suç karşılığında uygulanan yaptırımı, idari yaptırıma dönüştüren fiiller nedeniyle soruşturma evresinde bulunan dosyalar hakkında Cumhuriyet Başsavcılığınca, kovuşturma evresinde bulunan dosyalar hakkında mahkemece idari yaptırım kararı verilecek.

Kanunun yayımı tarihinden önce verilen çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı kararlarına ilişkin kayıtlar, Merkez Bankasında tutulmaya devam edilecek.

Kanunu kabulünün ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayının ardından Resmi Gazete'de yayınlanmasıyla beraber halen bu suçtan cezaevinde bulunan yaklaşık 8 bin 500'e kişi de özgürlüğüne kavuşacak. (AA)

Kategori: çek yasası, Çek kanunu, çek Mağdurları, çek Mağduru, çek yasası mağdurları, karşılıksız çek, çeklere af, Adalet Komisyonu, Adalet bakanlığı, çek, Çek Kanunu Mağdurları, hamiline çek

4.067 yorum:

  1. aynen sizin gibiyim 2 saat öncesi var

    YanıtlaSil
  2. ÖZGÜRLÜK SAVAŞÇILARI,
    TWITTER DA HAYDİ EYLEME,

    HERKES TWİTTER A

    bu ne zulüm MUHALEFET PARTİLERİ!neden süründürürsünüz cumhurbaşkanlığı yasasını,ÇEK kanunu sırada bekler,10binler hapis,kaçak,sürgün.RT

    MUHALEFET PARTİLERİ,bu kadar önerge neden?çek kanununu bekleyen 10binlerce mahkum,kaçak,sürgün var.EZİYET neden?????....

    MUHALEFET PARTİLERİ,bu kadar önerge neden?zaten kabuk görmüyor.çek kanununu bekleyen 10binlerce mahkum,kaçak,sürgün var.

    Allah için muhalefet partileri,bu önergeler ne?elinize ne geçiyor,bırakın da çıksın kanun,sırada çek kanunu var.eziyet etmeyin artık...!!

    YanıtlaSil
  3. sözün bittiği yerdeyiz artık

    YanıtlaSil
  4. sorun sitede heralde bende 2 saat önceki yorumları görüyorum

    YanıtlaSil
  5. Arkadaşlar adım adım takip ediyorum 14. madde bitti 18.15 e kadar oturum kapaıldı

    YanıtlaSil
  6. trt 3 ü izleyenler bir gelişme yokmu Allah aşkına ....

    YanıtlaSil
  7. Esas hükümet vekillerine çekmek lazım bir önerge verip araya almadılar çek kanununu :(

    YanıtlaSil
  8. Sena_in Muharrem19 Ocak 2012 18:10

    çalışıyor

    YanıtlaSil
  9. göle su gelene kadar kurbağanın canı cıkıcak:((

    YanıtlaSil
  10. Olmadi_ama_olucak@mynet.com19 Ocak 2012 18:11

    2.bölüm 14.maddemi

    YanıtlaSil
  11. izimki kaçıncı maddeydi...

    YanıtlaSil
  12. yok ablam yok..ara verdiler bakalım nolcak

    YanıtlaSil
  13. 2.BÖLÜM BAŞLIYOR..10 MADDE..GÖRÜŞÜLECEK

    YanıtlaSil
  14. yakup MEŞE YAKUP19 Ocak 2012 18:13

    14 nci made bitı yeniden başladi

    YanıtlaSil
  15. Genel kuruldan geçtiği zaman

    YanıtlaSil
  16. adaletisteriz19 Ocak 2012 18:14

    HERKES MUHALEFET M.VEKİLLERİNE TELEFON ETSİN,
    CHP,MHP,BDP MİLLETVEKİLLERİNE....

    HEPSİNİN TELEFONLARINI KİLİTLEYİNNNNNN

    HAYDİ

    YETER DEYİNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN

    HAYDİİİİİİİİİİ

    TELEFONLARA SARILIN

    YanıtlaSil
  17. Mustafa Balkar19 Ocak 2012 18:14

    Arkadaşlar;
    Asayiş berkemal..Süreç şimdilik normal şekilde işliyor.Streslerimizi yenmeye çalışalım.Meclis TV haberi yarıda kesti yazmışsınız.Bu haberler aradaki boşlukları doldurmak ve bilgilendirme haberleridir.Elbetteki meclis salonuna bağlanırken yarım kesilecektir.Bakın birkaç dakika öncede Çek Haberi TAM ve eksiksiz verildi.Asayiş berkemal sadece sabır gerekiyor bizlere..Saygılar.

    YanıtlaSil
  18. Sitede bir sıkıntı yok. Denetim basladı sadece. Herkes aynı soruyu yazıp duruyor ya. Yorum gönderirken denetime alındı yazısını kimse görmuyormu. Bosuna mesgul etmeyin siteyi gereksiz sorularla. Kanalize olalım meclis tv ye. CB yasa tasarısı ikinci bölume baslıyor simdi

    YanıtlaSil
  19. HERŞEYİMİZ KISITLI SİTE OLSUN VARSIN

    YanıtlaSil
  20. henüz başlamadı daha oturum

    YanıtlaSil
  21. 18:15 dediler de birde dediklerini yapabilseler :)

    YanıtlaSil
  22. SANA İYİ BİR HABERİM VAR BUGÜN CUMHURBAŞKANLIĞI YASASI BİTENE KADAR MECLİS ÇALIŞACAK İSTERSE SABAHA KARŞI BİTSİN BU YÜZDEN BİZİM YASANIN SALI GÖRÜŞÜLME İHTİMALİ ÇOK YÜKSEK

    YanıtlaSil
  23. niyaz...............niyaz19 Ocak 2012 18:20

    ESKİDEN TRT DE YAYIN KESİLİR Dİ VE BİR KAR MANZARASI VE BÖYLE MÜZİK KOYARLARDI............

    SAF SAF AYNI FOTOĞRAFA BAKARAK SAATLERCE BEKLERDİM YILLAR ÖNCE

    ŞİM GENE SAF SAF BAKIYORUM TRT YE AMA KAR MANZARASI YOK

    BŞKA BİR MANZARA YURDUM İNSANI MANZARALARI VAR.....................

    YanıtlaSil
  24. ARKADAŞLAR YORUM SAYISI ÇOK FAZLA OLDUĞU İÇİN SAYFA SORUN ÇIKARMAYA BAŞLADI
    BAŞKA SAYFAYA GEÇİYORUZ
    LİNK: YENİ YORUM SAYFASI

    YanıtlaSil
  25. bir milletvekili görüşmelerde şikayette bulundu bu konuyu çabuk geçelim çek mağdurları biz sıkıştıryor bunu biliyorsunuz gibilerden sitewmde bulundu

    YanıtlaSil
  26. ARKADAŞLAR ARTIK KAÇARI YOK BU CUMHURBAŞKANLIĞI SÜRESİ OYLAMASI BUGÜN SABAHA KADARDA OLSA BİTECEK,BUNDAN SONRAKİ İLK GÜN YANİ SALI GÜNÜ BİZİM KANUNLA BAŞLAYACAK,LÜTFEN MORALLERİMİZİ BOZMADAN 5 GÜNCÜK DAHA SABREDELİM,ZATEN BAŞKA ÇAREMİZDE YOK,HEPİNİZ ALLAHA EMANET OLUN DOSTLARIM

    YanıtlaSil
  27. Y Yalcinkaya919 Ocak 2012 18:22

    14 maddeden sonra başka madde varmı bilenler

    YanıtlaSil
  28. 2. BÖLÜM İÇİN GÖRÜŞMELERE BAŞLADILAR ARKADAŞLAR BUGÜN BİR ŞEY ÇIKMAZ ANLAŞILAN ARKADAŞLAR SALIYA KALDI UMUTLARIMIZ ALLAHIN İZNİYLE

    YanıtlaSil
  29. DERTLİ ANNE19 Ocak 2012 18:23

    ÇOK ŞÜKÜR YAZILAR ÇIKMIYODU ACABA BİRİLERİMİ BİŞİ YAPTI

    YanıtlaSil
  30. FURKAN ARSLAN19 Ocak 2012 18:23

    arkadaşlar bu gün bu çek kanunu görüşülecekmi acaba?????
    tbbm 54. oturumda

    YanıtlaSil
  31. Kac madde kaldı

    YanıtlaSil
  32. AKADAŞIM NEREDE BULACAĞIM SİZLERİ

    YanıtlaSil
  33. SABIR ARKADAŞLAR SABIR

    DEVLET İŞLERİ BUNLAR BİZ SORUNLARIN İÇİNDE KOVADAKİ BİR DAMLA SUYUZ ARKADAŞLAR SABAHA AZ KALDI GÜN DOĞMASINA AZ KALDI YETERKİ SİZLER DUALARINIZI EKSİK ETMEYİNİZ DUASIZ İSTEK OLMAZ HAYDİ KARDEŞLERİM YETER İSTEYİN RABBİM MAZLUMUN YANIDA YA SABIR ALLAH((CC)) HEPİMİZİ KURTARSIN BÜTÜN İNSANLARIN KALBİNE MERHAMET VERSİN

    YanıtlaSil
  34. kompresör, kompresor, vidalı kompresör

    YanıtlaSil
  35. www.elkomkompresor.com

    YanıtlaSil
  36. Arkadaşlar tüm emeği geçenlerden Allah Razı Olsun.Özellikle başta Basketçi,Cüneyt.Barışçı-Mersin,Futbolcu,Tv de konuşanlar aklıma gelenlerden Serap hanımdan,aylin hanımdan isimlerini hatırlayamadığım vb. şu anda sevinçten inanın aklıma gelmiyor siteyede bakmadan yazıyorum uğraşanlar gece gündüz çalışıp çabalayanlara çok ama çok TEŞEKKÜRLER....HEPİMİZİN GÖZÜ AYDIN

    Not: İlk haberi " serap s. " hanımefendiden sitemize yoğunluktan dolayı giremediğim için msn yoluyla 16:50 civarında öğrendim ailecek çok ama çok sevindik.Kendilerinede buradan teşekkürlerimi sunarım.Bu anı ömrüm boyunca unutmayacağım...Saygılarımla

    YanıtlaSil
  37. İçişleri Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı tarihi bir karara imza attı. 1 Ekim’den itibaren GBT uygulaması kaldırılıyor.
    Yargı organları ve kolluk güçleri arasında sağlıklı “veri” girişi yapılamaması yüzünden sık sık gündeme gelen “yanlış” gözaltılara neşter vurulması için önemli bir adım atıldı. Yeni uygulama ilemahkemelerin verdiği yakalama kararları ile ilgili karmaşa ortadan kalkmış olacak.

    UYAP DEVREYE GİRİYOR

    1 Ekim’den itibaren ülke genelinde yargı organlarınca çıkartılan tüm yakalama/tutuklama kararları sadece UYAP üzerinden sorgulanacak.Genel Bilgi Tarama Sistemi tamamen devreden çıkartılacak. Başsavcılıkların kolluk güçlerine “yazılı” olarak verdikleri talimatlar ise işleme konulmayacak ve iade edilecek.

    Aranan kişilerin bildirilmesi ve sorgulanması UYAP üzerinde hazır hale getirildi. Çalışmanın bitmesinden sonra HSYK da tüm yargı organlarından kolluk güçlerine gönderilen yakalama kararlarının güncellenmesini istedi.

    YanıtlaSil
  38. Biri alınıp diğeri bırakılmalı derim:)

    YanıtlaSil
  39. Uzamaaaazzzzz :D

    YanıtlaSil
  40. sıkıntı yok, levent bey siteyi takipte

    YanıtlaSil
  41. en başta sadullah ergin,egemen bağış,ahmet iyimaya,sinan aygün,BAŞBAKAN ımıza,CUMHURBAŞKANImıza vs.gibi ismleri detaylandırabiliriz tabikii..

    YanıtlaSil
  42. vela gerek yok, herkes rahmi ofluoğlunun ne olduğunu iyi biliyor, sürece katkısı olmuş mu olmamışmı onuda burdan söylemek istemiyorum, herkes ne olduğunu görür inşallah

    YanıtlaSil
  43. SAYIN MEHMEY ALİ KOSOVA

    SAYIN LEVENT GÜRKAN BEY VE BEN VE İNANAN ARKADAŞLAR DEVAMLI CAGRI YAPIYORUZ BU BİRLİKTELİĞİ SAGLAMAK İÇİN
    ARTIK MİSYON VİZYON ZAMANI MANTIKLI PLANLAMA PROGRAMLA ZAMANI
    UMARIM BUNU SAGLARIZ ASLINDA UMARIM DEGİL SAGLAYACAGIZ
    SAYGILARIMLA

    YanıtlaSil
  44. Barışçı-Mersin5 Aralık 2013 17:47

    Çok güzel Aydın Kardeşim çok güzel. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  45. DEĞERLİ ARKADAŞLARIM,

    HEPİNİZE GÜZEL BİR HAFTA SONU DİLERİM.

    NE YALAN SÖYLİYEYİM SABAH AÇAR AÇMAZ BAKTIM YORUM YOK.ARKASINDAN AYDIN KARDEŞİMİN YORUMU GELDİ.SONRA AKLIMA GELDİ DENETİME TAKILABİLİR DİYE BAKTIM,NEYSE MORALİM DÜZELDİ.YOKSA DEDİM MİLLET KAÇTIMI? :-))

    YAW BU BİR BAĞIMLILIK,HERKES BİRBİRİNE SANALDA DA OLSA MÜTHİŞ BİR BİRLİKTELİK VE BİR BAĞIMLILIK VAR.

    BAZI KONULARI TEKRAR TEKRAR YAZMAKTAN RAHATSIZ OLUYORUM AMA İNANIN ŞU AN SİTEYE GÜNLÜK 40.000 TIKLAMA VAR.BU NEDENLE SÜREKLİ YENİ GİREN ARKADAŞLARIMIZ VAR VE ONLARIDA BİLGİLENDİRMEK ADINA BUNU YAPMAK ZORUNDAYIM.SİZLERDE BU KONUDA YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM.

    DEĞERLİ ARKADAŞLARIM TEKRAR SÖYLÜYORUM;

    BİZLER ARTIK ÖZGÜRÜZ,ÖNÜMÜZDE HAKİKATEN ZOR BİR SÜREÇ VAR.İŞLERİMİZ ,BORÇLARIMIZ ,ÖZGÜR HAYATA İNTİBAKIMIZ,CEZAEVİNDEN ÇIKAN ARKADŞLARIMIZIN SİVİL VE ÖZGÜR HAYATA GEÇİŞLERİ.İNŞALLAH BÜTÜN BUNLARI HEMEN ATLATIP ÇARKIMIZI DÖNDÜRMEYE BAŞLAYACAĞIZ.

    PAZAR GÜNÜ AKŞMA ÜSTÜ SİZE SUNACAĞIM METNİ PAZARTESİ GEREKLİ YERLERE YOLLAYACAĞIZ.FAKAT BU BUGÜNE KADAR YAPILAN KATILIMLARIN EN KALABALIK OLMASI GEREKİR.BU KONUDA AZAMİ HASSASİYETİNİZİ BEKLİYORUM.

    HEPİNİZE GÜZEL BİR GÜN DİLERİM.

    SAYGILARMLA

    LEVENT GÜRKAN
    BASKETÇİ 14/01/2012 11:00

    YanıtlaSil
  46. MELİSTE OYLANAN HANGİ KANUN 10 AYDA YASALAŞIYOMUŞ ONUDA ÖRNEK VERSEYMİŞ
    SEN O ARKADAŞA DEKİİİİ CANLAR NELER İSTİYOR ......
    HALA BİZİMLE UĞRAŞANLAR VAR ANLAYAMIYORUM BİRDE BUNLARA NEDEN İTİBAR EDİLİYOR ÇÖ ZE Mİ YO RUUUUUM

    YanıtlaSil
  47. sn.sedat 26;

    7/24 dedik boşuna demedik :-))

    YanıtlaSil
  48. mikserler siteye gönderildi yine , bir anne , melek , bakalım başka ne nickler bulacaklar.

    SENİN ANNEN BİR MELEKTİ YAVRUM ŞEKLİNDE BİR REPLİK VARDI ESKİ TÜRK FİLMLERİNDE..

    ANCAK O AKLIMA GELİYOR SİZ MİKSERLERİ GÖRÜNCE :))))

    YanıtlaSil
  49. avukat konusyor ntv de sakın yorum yazmayın buraya

    YanıtlaSil
  50. Bu konulara girmeyelim derim .
    Bak ne güzel ÖZGÜRÜZ be yaaaa :)

    YanıtlaSil
  51. bence avukatlar magdur olacak çünki biz borcumuzu ödeyecegiz...alacaklı parasını alacak

    YanıtlaSil
  52. ARKADAŞLAR NTV HABERİ VERİCEK ALT YAZI GEÇİYO DUYMAYANLARA

    YanıtlaSil
  53. Ilknurozentekin6 Aralık 2013 11:35

    Levent abi mail atalım mı

    YanıtlaSil
  54. Ilknurozentekin6 Aralık 2013 11:35

    Levent abi mail atalım mı

    YanıtlaSil
  55. ANLAT CESİM PARLAK ANLAT

    HEYECANLI OLUYOR

    HEY YAVRUM HEY.

    SANADA ANLATMAMIZ LAZIM.

    BOŞ ZAMANINDA GEL BEN ANLATAYIM.

    YanıtlaSil
  56. gözümüz aydın arkadasLar şimdi kendi bildiğim dalda bir dükkan acımayı düşünüyorum acıcam da allahın izni ile köreldim 3 senedir maliyeyi kardeşimin üstüne yapıcam soy ismimiz aynı avukatlar gelicek haliyele hacize nasıl olacak arkadaslar warmı basından gecen önericeğiniz bişeyler SAYGILARIMLA

    YanıtlaSil
  57. adam olan ismini gizli tutmaz gürsel kabukçu 500 bin tl alacagım var sen beni dolandır benim rıskımı çatır çatır ye ondan sonra allahın karşısına çık yalvar ulan seni oraya alırmı kul hakkı ile yanıma gelme demiş onun için benim paramı ödeyeceksin amaaa bu devlet seni affediyorsa allah affetmez ben hiç affetmem.sizin gibi dolandırıcılara üçkağıtçıları dışarı çıkaracaksa bu iş zaten bitmiş kardeşim onun için hakkını aramak için insan dağa çıkıyor bunun hesabını birileri bi zaman soracak önce ben soracağım bütün TC sınırları içerisinde ki alacaklı kişilerin adına konuşuyorum lanet olsun..

    YanıtlaSil
  58. ilk defa bu şekilde konuşmuyorlarki,çok daha fazlasını yaptılar

    YanıtlaSil
  59. ELLEŞME ,ONLAR ŞİMDİ Bİ SAĞ YEDİLER BİSOL YEDİLER ABONDONE :-))

    BİDE BİZ VURMAYALIM

    YanıtlaSil
  60. Size ulaşmak istiyorum Levent Bey

    YanıtlaSil
  61. vaybeee birde uyandımki kabusmuş!!! rüyamda çekten hapse girmişim de!!!

    YanıtlaSil
  62. Haklısınız evet çok Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  63. )))) lafı dolandırıyor sadece sen cevab ver sn basketcı ama yasa cıkınca

    YanıtlaSil