Haber Kanalları Gazete Yazarlar Cep Telefon Numaraları

Gazete TV Muhabirleri, Basın Televizyon Program Yapımcıları Gazete Yazarları, Cep Telefon Numaraları ve Önemli Telefonlar. taahhüdü ihlal hapsen tazyik. taahhüdü ihlal cezası ertelemeGazete TV Muhabirleri, Basın Televizyon Program Yapımcıları Gazete Yazarları, Cep Telefon Numaraları ve Önemli Telefonlar. Aşağıda Hakim ve Savcıların fikir alışverişinde bulunduğu bir sitede taahhüdü ihlal nedeniyle yakalanmış hamile bir kadın hakkında sorulan bir soru ve aldığı cevap vardır.. Vicdankara sığmayan bu haksızlık sizlere ışık olsun..

Ali Rıza Sönmez (C.Savcısı)
İİK. 340. md. ye muhalefet nedeniyle yakaladığımız kadın gebe. Tazyik hapislerinin infazında hakkında hüküm verilen kadının gebe olması halinde 5275 Sayılı CGTİK'nın 16/4.maddenin uygulanıp uygulanamayacağı hususunda bir açıklık bulunmamasına nazaran hakkında taahhüdü ihlal tazyik hapis cezası bulunan gebe kadının infazı bu durumu nedeniyle ertelenebilir mi?
5275 Sayılı CGTİK'nın 16/4.maddesinde açıkça hapis cezalarının infazından bahsedilmiş olup maddenin amacı gebe olan veya doğum yapan hükümlü kadınların ceza infaz kurumlarına alınmasını engellemek olduğu için taahhüdü ihlal nedeniyle verilen tazyik hapislerinin infazında bu madde kıyasen uygulanabilir mi?
Ordu Adliyesi

Cevap:
Güven Yıldız (C.Savcısı)
CMK 2. madde (l) Taahhüdü ihlal hapsi seçenek yaptırımlara çevrilemeyen, ön ödeme uygulanamayan, tekerrüre esas olmayan, şartla salıverilme hükümleri uygulanamayan, ertelenemeyen ve adlî sicil kayıtlarına geçirilmeyen hapsi, İfade eder ve ertelenmez. 5275 sayılı kanunun 17.maddesindeki erteme hükümleri uygulanamaz ve aynı yasanın 110.maddesindeki özel infaz hükümleri uygulanamaz. Şartla tahliye uygulanamaz. İçtima hükümleri uygulanamaz.
Sakarya Adliyesi

Kısaca tüm yorumlar şunu ifade ediyor "Cezaevindeler ama suçlu değiller", "Hapisteler ama aldıkları ceza ceza değil"ve İşin ilginç yanı çoğunlukla ödeme şartını ihlal nedeniyle tazyik hapsi ile karşı karşıya kalan çiftçiler oluyor.
Hasat yapacak ki bankaya, tohumcuya gübreciye vs borcunu ödesin hapse girmesin
Erteleme çiftçilere bu açıdan bir hak olması gerekirken, kanunun lafzından da bu anlaşılıyor
Çiftçi dışında kalan cümle suçlular, kavgacısı, hırsızı uğursuzu tecavüzcüsü hakkında verilen hapis cezaları denetimli serbestlik, HAGB yasalarıyla salıverilsin ve bu kişilere tüm erteleme imkanını sonuna kadar kullandırılsın.. Ama iş borcu olan vatandaşa gelince yok size erteleme vs densin. Üstelik gebe bir kadın var ortada, aldığı ceza hapis cezası değil diye hapse atacaksın cezasını da hapiste değil ki diye ertelemeyeceksin.
Akıl alacak gibi değil....

Aşağıda Bazı yazar ve haber kanallarının telefonu vardır ve Güncellenecektir.

Bülent Arınç
Feyzullah KIYIKLI

Not: Telefon Numaraları ile ilgili (Buradan silinmesi, hatalı telefon numarası gibi) taleplerinizi
admin@cekmagdurlari.com e-mail adresine bildirebilirsiniz.

5 yorum:

  1. bence bu durum yirminci yüzyıla yakışmayan adaletsizliğin göstergesidir.bir an önce bu kanun düzenlenmeli kangeren olmuş taahüt mağdurlarına yapılan bu vahim olay çözülmelidir.burda görev yapan sayın yargı üyelerinin suçu yoktur kanun neyi gerektiriyorsa onu uygulamak zorundatırlar.yargının önü açılmalı kanun düzenlenmesi acilen yapılmalıdır.bu görevi yapacak yetkililer türkiyemizde vardır ve gereken düzenlemeleri en kısa süre içersinde yapacaklarına inançım tamdır.çünkü sayın başbakanımız asla böyle olaylara bu ülkenin insanlarının düşmesini tasvip etmez.bu olay sayın başbakanımıza bildirilse ben canı gönülden inanıyorum derhal bu olayın çözülmesi için yetkililere gerekli çalışmanın yapılarak kanunun düzenlenmesini sağlayacaktır.

    YanıtlaSil
  2. Bu yasayı 1932 de çıkaran zihniyet bunca insanın beddusı aşağıdaysan seni cehennimin narlı kazanlarında yanmaktan hiç çıkmayasın bıraktığın rezalet kanunu 70 yıldır bu utançla birtürlü aşamayan bu zavallılarda lanetler olsun bunca gariban insanın neyle suçlandığı belli değilki ona görede yasa çıksın çıkaran kimsen senin allah o dünyadada belanı versin gelde bunların kucağına attığın ateş topunu temizle beddularımız seninle herkimsen.

    YanıtlaSil
  3. taahüd magduru26 Ocak 2013 13:48

    sein başbakanın avukatların ve hakimlerin vatan hainlerini uşağı olmuş 

    YanıtlaSil
  4. arkadaşlar buraya birsürü insanın numarası yazılmış. kişilerin cep telefonlarını paylaşmak ne kadar doğru? ben az önce birini aradım, sabahtan beri telefonum susmadı, kendi işime bakamaz oldum diyor. adamda haklı bir yerde. 

    YanıtlaSil
  5. Bestthebest747 Mart 2013 17:11

    VEKİLLER MİLLETİ UMURSAMADI http://www.dbyhaber.com/haber/guncel/vekiller-milleti-umursamadi-/8956.html

    arkadaşlar bu haberi paylaşalım lütfen. desteği için dbyhaber.com ' a teşekkürler.. bir bu site bir dbyhaber ilgilendi bizlerle.Allah yardımcımız olsun

    YanıtlaSil