Tutuklanma Korkusuyla Hastaneye Bile Gidemiyorlar

Taahhüdü ihlal tutuklanma korkusuyla kaçan köylüler. Çiftçilerin haciz korkusu. Borçlu çiftçiler. Çiftçilerin borçları. Borca hapis cezası. Çek Mağdurları. Çek kanunu. Taahhüdü ihlal zaman aşımıNevşehir'li çiftçiler, biriken borçlar ve imzaladıkları taahhütler nedeniyle hapis korkusu yaşıyor, tutuklanma korkusuyla kaçan köylüler ne hastaneye gidebiliyor, ne de camiye gidip namaz kılabiliyor.

Nevşehir’de çiftçiler, gerek kamu ve gerekse özel sektöre olan borçlar nedeniyle haciz kıskacı yaşadıklarını belirterek. "Bugüne kadar pek çok yere başvurduk, çözüm bulamadık. Borçlarımızı ödemedik, bir gören olur da tutuklanırız diye ne camiye gidebiliyoruz, ne de hastaneye" diye konuştular.

Çiftçilerin, ürünleri istenilen düzeyde değer bulmadı. Olan üreticiye oldu. Bankalara, MEDAŞ’a, özel sektöre olan borçlarımız nedeniyle her gün haciz endişesi içerisinde yaşıyoruz. Çiftçi uykusuz geceler geçiriyor. Bu konuda acil çözüm bulunmasını istiyoruz” dedi.

Geçimini çiftçilikle sağlayan ve ciddi bir mali kriz içerisinde olduklarını söyleyen Halil Öztürk, "Köyümde yaşayan yaklaşık 80 çiftçi ürünlerini satamadığı için gece ve gündüz tutuklanma kokusu içinde yaşamaktan bıktı. Akşamları bir araç farı gördüğümüzde evin lambalarının yanı sıra televizyonu bile kapatıyoruz. Haberleri de dinleyemez olduğumuz gibi camiye namaz kılmaya bile gidemiyoruz. Bir gören olur da tutuklanırız korkusuyla hastaneye, kahvehaneye de gidemiyoruz". diye konuştu.

Şahinefendi Köyü’nde kahvehane işletmecisi Mesut Yılmaz’da köylü müşterilerinin bir bardak çayı bile veresiye defterine yazdırdıkları söyleyerek, “Köylüde para yok.6 aydan beri veresiye defteri tutuyorum.9 bin TL üzerinde çay parası alacağım var, bir türlü alamıyorum. Böyle giderse kahvehaneme de kilit vurmak zorunda kalacağım” dert yandı.

Öte yandan Ürgüp CHP İlçe Başkanı Rafi Altaş, çiftiçilerin sorunlarıyla ilgili TBMM’ye önerge verme hazırlıkları yaptıklarını söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder