Maraş Kararlarına Yapılan İtiraz Adalet Bakanlığı'nda

Taahhüdü ihlal denetimli serbestlik. kahramanmaraş cezaevi tahliye. Kahramanmaraş infaz Hakimi Abdullah Özer. Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcısı Reşit YıldırımKahramanmaraş İnfaz Hakimliğinin Türkoğlu Açık Ceza İnfaz Kurumunda bulunan yüzlerce taahhüt mağduru vatandaşı denetimli serbestlik kapsamında tahliye etmesinin ardından, farklı illerden yüzlerce arkadaşımız Kahramanmaraş'a gidip teslim oldu ve olmaya da devam ediyor.

Kahramanmaraş'ın vicdanlı ve adil hakiminin, "Adam öldüren, gasp, hırsızlık, ırza geçme gibi yüz kızartıcı suçlar ve daha nitelikli suçlar işleyenlerin dahi bu yasadan yararlanır iken taahhüdü ihlal suçu gibi tazyik hapsi cezası ile cezalandırılan bu  kişilerin yararlandırılmaması kamu vicdanını yaralar" gerekçesiyle verdiği tahliye kararları, Barolar, Bankalar ve menfaat sahiplerini oldukça tedirgin etmiş olmalı.

        Adam öldüren, gasp, hırsızlık, ırza geçme gibi yüz kızartıcı suçları elleri titremen rahatlıkla kanunu gerekçe göstererek tahliye ettiren hakim ve savcılarımız, tamamı yaşamlarında kasti bir suça bile bulaşmamış fakat ekonomik krizlerle bankaların fahiş faiz talepleri nedeniyle zor duruma düşmüş borçlarını ödeyemez hale gelmiş bu vatandaşlarımıza yapılan bu büyük bir haksızlığa karşı seslerini çıkarmamışlardır. 12 bin kişilik hakim savcı mesleğinden, sadece Kahramanmaraş infaz hakimliği ve yapılan itirazları ret eden Ağır Ceza mahkemesi başkan ve üyelerinin olması oldukça manidar.

        Kahramanmaraş Türkoğlu Açık Cezaevinde bulunan taahhüt mağdurlarının da tahliye edilmesi üzerine  tüm barolar ilgili birimlere şikayete başlamıştır. Gasp, hırsızlık, ırza geçme gibi yüz kızartıcı suçları işleyenlerin, tahliye edilmesine seslerini çıkarmayan aksine potansiyel müşteriler geliyor düşüncesiyle sevinenler, tazyik hapsinden cezaevinde bulunan vatandaşlarımızın tahliye edilmesi üzerine adeta ortalığı ayağa kaldırmışlardır. Kahramanmaraş barosu her gün, gazete ve yerel kanallara, tazyik hapsinden dolayı cezaevlerinde bulunan vatandaşların tahliye edilmesinin kabul edilemez olduğunu ve ilgili birimlere şikayette bulunduklarını açıklamaktadırlar.

         Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcısı Reşit Yıldırım, tazyik hapsine uygulanan denetimli serbestlik kararlarına itirazen Kahramanmaraş 2. Ağır Ceza Mahkemesine başvurmuş, 2. Ağır Ceza Mahkemesi itirazı ret etmiş karar kesinleşmiştir. Bunun üzerine Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcısı Reşit Yıldırım, Kanun yararına bozma için adalet bakanlığına başvurusunu yapmış ve gelecek sonucu beklemektedir.

        Bu yaşanan olaylarda bir başka vahim durum ise, Türkiye'nin çeşitli illerinden Kahramanmaraş'a teslim olan arkadaşlarımızın mahkeme kararlarının istenilmesinde çıkarılan zorluklardır. Kahramanmaraş infaz hakimleri ilgili İcra Ceza Dairelerinden mahkeme kararlarını istemektedir fakat bir şekilde bu mahkeme kararları onlarca kez talep edilmekle Kahramanmaraş İnfaz hakimliğine gönderilmektedir. Esasen gönderilmek istenmemektedir.

         Kimi arkadaşlarımız, süresi içinde teslim olmadığı için bir müddet kapalı cezaevinde tutsak edilme sorunu vardır. Bayan arkadaşlarımızın durumu da açıklığa kavuşmamıştır, bu haksız yasanın esas mağdurlarının da bayanlar olduğunu hepimiz biliyoruz. Cezaevlerinde bizlere umut bağlamış bekleyen binlerce dava arkadaşlarımız var.

        Kahramanmaraş İnfaz Hakimliğinin vermiş olduğu tazyik hapislerine ilişkin kararlar şu anda Adalet Bakanlığındadır. Kahramanmaraş'a gidip denetimliden yararlanan ve çeşitli nedenlerle gidemeyen arkadaşlarımız için mücadele zamanıdır, gerek hakimimizin yanında olduğumuzu göstermek, gerekse bu haksızlığa dur demek için..

       Adalet Bakanlığının ilgili adresler aşağıdadır. Bu adreslere ulaşın arayın e-posta gönderin ve gönderilen e-postanızın ilgili makama sunulup sunulmadığı aşağıdaki numarayı arayarak teyit ettirin. Gönderilen e-postaların okunmadan silinmesine müsaade ettirmeyin.

Birol ERDEM           Müşteşar                0 (312) 419 13 42           berdem@adalet.gov.tr
Kenan ÖZDEMİR     Müşteşar Yard.       0 (312) 204 10 26            kozdemir@adalet.gov.tr
Hasan DUDAKLI      Müşteşar Yard.       0 (312) 418 48 94           hasan.dudakli@adalet.gov.tr
Mustafa EROL         Müşteşar Yard.       0 (312) 204 10 45           erol_mustafa@adalet.gov.tr
Sefa MERMERCİ     Müşteşar Yard.       0 (312) 204 10 28           smermerci@adalet.gov.tr
Metin KIRATLI        Ceza İşleri. G. Müd. 0 (312) 219 43 17 - 18     metin.kiratli@adalet.gov.tr

1.878 yorum:

  1. isa degirmenci16 Mart 2013 12:30

    hasan abi şuraya girde bak senin vekil niçin çalışıyor oku abi bunları  http://forum.memurlar.net/konu/807734/

    YanıtlaSil
  2. 10 günü gecirdiğin dosyalardan  18   gün  diğer dosyadan  denetimli   sıkma canını  ama

    YanıtlaSil
  3. isa degirmenci16 Mart 2013 12:37

    var kardeş şu an 10 günü geçirmiş tv ve basında kendini histetirmiş bir kardeşimiz yatıyor 5 gündür

    YanıtlaSil
  4. Hakimiyet madurların olacaktır16 Mart 2013 12:45

    arkadaslar beb az önce evime ulaştım ben marastaiken vatandasın 7 tane dosyası vardı maalesef dört dosyayı gectiği için salmadılar madur kardeslerimizin dikkatine

    YanıtlaSil
  5. bi arkadaş teslim oldu 18 günü yatıyor 

    YanıtlaSil
  6. Sayın Arkadaşım,
    Benim 1 dosyadan taahhüdü ihlalım var.ceza çıktı ve kesinleşti.Fakat bana herhangi bir tebligat yapılmadı.Yakalanmada yakalanmadım.Bende gidip teslim olmayı ve 10 günlük süre alıp maraşa gitmeyi düşünüyorum.Fakat avukatım biraz beklememizi ve 4.Yargı paketinin sonuçlanmasını beklememizi önerdi ve bekliyorum.Başka bir  borçtan dolayı da eşim bana kefil olmuştu,maalesef onada ceza çıktı o da aynı durumda.Yani biz ailece mağdurlardanız.bu paket fos çıkarsa önce ben daha sonra da eşim veya ikimiz de teslim olup işi bir anda bitirip döneceğiz başka çaresi yok gibi. Fakat,eşim ve benim adıma savcılıkta 2 tane kovuşturma var ifadelerimizin alınması lazım biz gitmedik tutuklanır ve 10 günlük süre işlemeye başlar diye.Birde kovuşturma devam ederken denetim serbesliğinden yararlanmada sorun oluyormu bilmiyoruz.Bu durum bir muamma.Konu hakkında bilgis olan arkadaşların yardımını rica ediyorum.Saygılar..

    YanıtlaSil
  7. sen orda yatan arkadaş var 10 gündür ondanmı bahsediyon benim 6 dosyam vardı saldılar dogru bilği lütfen

    YanıtlaSil
  8. İyi olmus adam ifadesindede demis odemis borcunu bunlar namuz cok agir sozler solucemde burda olmuyo soyleyemiyorum 23 yasinda kesin madur olanda 40-50 yaslarindadir kimbilir neler dedi adamada boyle yapti Allah yardimcisi olsun esnafin

    YanıtlaSil
  9. Hkaptanoglu200116 Mart 2013 13:07

    Arkadaşlar ben Fatih Altaylıya bu konuda haber yapması için aşağıdaki maili attım.

    Sayın ., Fatih Bey merhaba!!!
    Nasılsınız ? Ben size Aşağıda belirtilen ve Kahramanmaraş Mahkeme Kararlarında görüldüğü üzere ülkemizde uygulanan çifte adelet
    sistemi ve bu adeletsizliğin düzeltilmesi için başlatığımız kampanyada bize destek olmanızı ve bu konuda televizyon ve gazetede haber yapmanızı rica ediyoruz.
    Bende tahüdü ihlal mağduruyum. ve 3 ay tazyik hapsi aldım.Bu konuda meclise verilen Faik Tunay İstanbul Milletvekili tarfından kanun teklifide var. Ancak Hükümet 4.yargıpaketinde bu adaletsizlği düzeltici bir kanun çıkartmadı.Bunu için mücadele veriyoruz.Bu konuda
    http://www.cekmagdurlari.com/ sitesi portalına bakmanızı rica ederim.Kahramanmaraş İnfaz Hakimliğinin Türkoğlu Açık Ceza İnfaz Kurumunda bulunan yüzlerce taahhüt mağduru vatandaşı denetimli serbestlik kapsamında tahliye etmesinin ardından, farklı illerden yüzlerce arkadaşımız Kahramanmaraş'a gidip teslim oldu ve olmaya da devam ediyor.
    Yani başka ilde tahüdü ihlaldan dolayı 3 ay hapis yatan bir kişi k.maraşa giderse ve teslim olursa 1 gün içinde denetimli serbestikten faydalanarak tahliye oluyor.Bu nasıl bir adalet sistemi?Lütfen bize bu konuda yardımcı olun ve konuda yasa çıkması bize yardım edin.Tüm milletvekili ve bakanlarımızı sn. Adalet bakanı ve Sn. Başbakanımızı bu konuda ilgisini çekmek ve adaletsizliğin kaldırılmasını rica ediyorum.

    saygılarımla.,

    YanıtlaSil
  10. FATİH ALTAYLI BİZE KÖSTEK OLACAK BİR İSİMDİR. BAŞKA İSİMLER LÜTFEN

    YanıtlaSil
  11. sevgili cüneyt bey,geçenlerde kahramanmaraş 2 agır cezanın kararı vardı bulamadım..
    yardımcı olurmusunuz.sinan aygün istiyor.
    selam

    YanıtlaSil
  12.  0532 474 74 22 ararmısınız...size yardımcı olurum..

    YanıtlaSil
  13. isa degirmenci16 Mart 2013 14:44

    gönderdim
     

    YanıtlaSil
  14. slm arkadaşlar ben nafaka hükümlerine uymama suçundan ceza aldım 3 ay tazyik hapis mahkemenin nihayi kararı elime geçtiği zaman mı kahramanmaraşa gidip başvuracağımbana bu konuda yardımcı olurmusunuz

    YanıtlaSil
  15. isa gelmemiş ek..

    YanıtlaSil
  16. s.a bende aranızdayım arkadslar arkaplanda sızınle beraberım devamlı takıpteyım bımerden agır bır yazı gondermıstım adalet bakanlıgına gelen cevabı paylasmak ıstedım.

    Başbakanlık İletişim Merkezine (BİMER)
    gönderdiğiniz ve ilgisi nedeniyle Bakanlığımıza iletilen, 2004 sayılı
    İcra ve İflas Kanununun 340 ıncı  maddesinde düzenlenen borçlunun ödeme
    şartını ihlali halinde cezaya ilişkin hükümde değişiklik yapılması
    talebinizi içeren 22/02/2013 tarihli ve 192245 sayılı başvurunuz
    incelenmiştir.
    Bu aşamada,
    09/06/1932 tarihli ve 2004 sayılı İcra ve İflas Kanununun 340 ıncı
    maddesinde düzenlenen borçlunun ödeme şartını ihlali halinde
    cezalandırılmasına ilişkin hükümde değişiklik yapılması yönünde bir
    çalışma bulunmamaktadır.
    Ancak,
    Bakanlığımızca yürürlükteki İcra ve İflas Kanununun yerini almak üzere,
    Dünyada ve Ülkemizde yaşanan sosyal, ekonomik, teknolojik değişikliklere
    uygun ve günümüz ihtiyaçlarına cevap veren, modern bir icra ve iflas
    sisteminin kurulması ve yeni bir Kanun Tasarısı taslağı hazırlanması
    amacıyla 2992 sayılı Kanunun 34 üncü maddesi hükmü uyarınca, 08/05/2012
    tarihli Bakan "Olur"uyla bir Bilim Komisyonu oluşturulmuş olup, söz
    konusu Komisyon çalışmalarına başlamıştır.
    Talebin bu çalışmalar sırasında değerlendirilebileceği düşünülerek not edilmiştir.
    Bilgi edinilmesini rica ederim.

    YanıtlaSil
  17. ahmet kardeş herkese aynı cevap geliyor.. yinede teşk

    YanıtlaSil
  18. isa degirmenci16 Mart 2013 16:09

    evet arkadaşlar ben düşündümtaşındım elimi taşın altına koymayı karar verdim avukata aradım borcun 1750 tl kaldı gel anlaşalım dedi bende tamam dedim şimdi elimde para edecek ne varsa satıp mücadeleyi sorunsuz devam etmek istiyorum ben gönüllü sorunu olmayan kaç kişi varsa destek bekliyorum maraştaki kahraman hakimizin kararlarını alıp önce chp  genel başakanı klıçdaroğlu oaradan deniz baykal ordanda adalet bakanlığı ve meclisteki bizi destekleyen vekillerimize gideceğim az önce alim ışıkla görüştüm bekliyor şimdi chp genel merkezi aradım bana dönecekler bana destek vermek isteyenler ben varım desin maraştan sıkıntı olmayanlarda olabilir saygılar ben bu işe kafayı taktım elimden ne gelirse yapacağım 

    YanıtlaSil
  19.  aynen kapıma devamlı odeyemedıgım halde aynı dosyadan gelıp duran avukat var  gelsın bende gerekenı yapıcam bende bursadayım

    YanıtlaSil
  20. isa degirmenci16 Mart 2013 16:32

     ANA SAYFADA VAR KARDEŞ NE İSTİYORSAN BİRAZ SİLİK CIMIŞ OLAN

    YanıtlaSil
  21. kesinlikle degil herkez kan aglıyor savasta olsak daha ıyı ıdı borclu olmayan bır kısı vcarmı acaba merak edıyorum

    YanıtlaSil
  22. isa degirmenci16 Mart 2013 16:49

     ADANA TV  DEN BİR YETKİLİ İLE GÖRÜŞTÜM BİZLERİ DESTEKLEMEK İÇİN SESİMİZ OLACAKLAR İNŞALLAH İSTEYEN BAKABİLİR UYDUDA VAR

    YanıtlaSil
  23. allah yardımcın olsun inşallah sıkıntısız atlatırsın.hayırlısı allahtan

    YanıtlaSil
  24. isa süper pazartesi bizim iblis malsahipleri müsade etiler dükkanı devrediyorum inşalah bende varım ama önce kurtulum şu işten 

    YanıtlaSil
  25. isa degirmenci16 Mart 2013 17:04

    inşallah abi bana ulaş enim dakikam kalmadı

    YanıtlaSil
  26. adanatvy aradım bisen birde ben aramışız herhalde fazla madur yok gibi

    YanıtlaSil
  27. iyi keşke toptan temizlik yapsaydı ...

    YanıtlaSil
  28. ya ustadım sürekli elma ile armudu karıştırarak yorum yapıyorsunuz mevzumuza dönük olsak ne dersiniz 

    YanıtlaSil
  29. süper bende yazdım ama cevap gelmedi bütün arkadaşlar yazsın çok faydası olur

    YanıtlaSil
  30. isa degirmenci16 Mart 2013 17:09

     kalmamış abi demekki maraştan bütün mağdurlar kurtulmuş bizler kalmışız o zaman bişey yapmayalımmı

    YanıtlaSil
  31. nasıl gittin oraya bizde gideceğiz ama yolda yakalanırsak diye korkuyoruz....

    YanıtlaSil
  32. Gokhan-altan16 Mart 2013 17:27

    bende varım

    YanıtlaSil
  33. isa chp den etkin 2 -3 milletvekili   aydın milletvekil bülent tezcan chp genel başkan yardımcısı. yurt dışında yarın dönücek. diğer velilleri zaten ismini verdim sana...yanındayım kardeş

    YanıtlaSil
  34. Gokhan-altan16 Mart 2013 17:31

    şimdi bende aradım çok arayan olmuş.Size döneceklermiş İsa Bey.Girişiminiz için teşekkürler

    YanıtlaSil
  35. yüksel evşen akdeniz tv .....adana bölgesi ...eski star tv genel müdür yardımcısıdır.twitter ına twit atın ...

    YanıtlaSil
  36. isa çıkış yolumuz kahramanmaraştaki kararlar olmalı,örtülü af niteliğindedir..kesinleşmiş .mahkeme kararı oldugu zaman ilgi çekmektedir olaylar.

    YanıtlaSil
  37. slm.kardeşler bende 4 dosyadan kesinleşmiş kararım var şuan dalaman açık ceza evinde yatmaktayım 1 ayımı tamamladım 5 günlük özel izinle dışardayım.benim için yapılabilecek bir şey varmı bileniniz varmı yardımcı olursanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  38. şu işim bitsin seninle beraberim  devam mahsuru yoksa telofonu yaz varsa yazma

    YanıtlaSil
  39.  İsa Bey mücadeleni takdir ediyorum. Benimde 1 dosyam kaldı maalesef 10 gün izin süresini kullandım. Şuan aranıyorum. Maraşa gideyim dedim 18 gün yatmayı istemiyorum. ne yapayım bilmiyorum bekliyorum öyle... Yapabileceğim birşey varsa bende varım.

    YanıtlaSil
  40. arayan çokmuş isa bey size döneceklermiş ama haftasonu oldugu için pazartesiyi bulur dedi ben de aradım 

    YanıtlaSil
  41. oyuna gelme sizden biri gidip pazarlık etsin çok düşer onlarda biliyor alamayacagını dikatli ol

    YanıtlaSil
  42. selam.ö can kardeş.sen yargı paketını bekleme.ozellıkle esın hemen gıtsın.maras cezaevınde bayan bolumu olmadıgından bayanları yatırmıyorlar.cezalarınız kesınlestıyse hıc beklemeden ılk otobusle gıtın ve bıtırın bu işi

    YanıtlaSil
  43. katılıyorum  dogrusubu yumuşak karınları adalet tekdir kafalarına göre olmaz bizim için maraştaki uygulamaemsaldir

    YanıtlaSil
  44. isa degirmenci16 Mart 2013 18:11

     varsa sende ben dakika yapıp arıcam seni

    YanıtlaSil
  45. isa degirmenci16 Mart 2013 18:13

     tamam olur sağ ol bende düşünmüştüm anlaşırsam bu işin peşini bırakmıcam sonuna kadar artık duyarsız kalamazlar adalet düzgün olmalı

    YanıtlaSil
  46. isa degirmenci16 Mart 2013 18:16

     evet sağ ol bu iş ya bitecek ya bitecek yeterki şu cezadan kurtulayım bakın ne yapacağım

    YanıtlaSil
  47. ASLANIM BİZ SENİN KADAR CESUR OLAMADIK

    YanıtlaSil
  48. merhabalar benim bir yıl önce evimdeki tüm beyaz eşyalar haciz edilerek yedi emin deposuna kaldırıldı ev haciz kanunu çıktıkdan sonra ben şimdi o eşları geri alabilirmiyim eşyalar hala depoda duruyormuş  alınanların yenine yenisini alamdım

    YanıtlaSil
  49. yeni kanuna göre alırsın haciz biryılda düşüyor degermi degmezmi tepo ücretü onu sizdegerlendiri geçmiş olsun

    YanıtlaSil
  50. slm arkadaşlar ben istanbuldan engin nafaka hükümlerine uymama suçundan tazyik hapis aldım yakalamam çıkmak üzre ne yapmam gerekir kahramanmaraşta  avukat tanıdığım yok yadımcı olurmusunuz rica etsem

    YanıtlaSil
  51. kahramanmaraştan avukat arkadaşlar 0507 724 20 11 acil 

    YanıtlaSil
  52. isa degirmenci16 Mart 2013 19:30

     maraşa git kardeş 10 gün kullandıysan 18 gün yatarsın yada bekle

    YanıtlaSil
  53.  BİR ANLIK SİNİRLE YAPMİŞ OLMASI GEREK KEŞKE YAPMASAYMIŞ ŞİMDİ COK CEZA ALICAK İNŞ AGIR TAHRİKDEN AZ BİR CEZAYLA KURTULUR COK ÜZÜLDÜM :(

    YanıtlaSil
  54. cümleten  iyi akşamlar arkadaşlar bende hepimiz gibi taahüdü ihlaldan 90 gün hapis cezası aldım cok kişiler gibi bende hep tererrüt ettim maraşa gitsemmi diye sağolsun giden arkadaşların sayesinde perşembe günü teslim oldum vede bugün evime ulaştım kimse tererrüt etmeden gitsin bu bizler için geçici cözüm ama hür olduktan sonra herşeyi halletmek için çalışırsın orada sizlere kimse kötü davranmıyor herkez misafir gözüyle bakıyor oyüzden sıkıntı yok allah maraş hakiminden oradaki memurlardan sivil polis arkadaşlardan ve bu sitede yardımcı olan bütün kişilerden allah razı olsun.allah herkesi kurtarsın.BU SİTEYİ HAZIRLAYANLAR VE BUSİTEYE GİRİPTE BİRBİRİNE YARDIMCI OLAN HERKESTEN ALLAH RAZI OLSUN.

    YanıtlaSil
  55. AV KANİ GENÇ 0 507 7280632

    YanıtlaSil
  56. yakalaman bi çıksın avkata gerekyok adliyede ikinci kata infaz memurluguna teslim olacaksın onlar haleder geçmiş olsun

    YanıtlaSil
  57. ÇOK İYİ KONUSUNA HAKİM BİR AVUKATTTIR.AYHAN BEY YÖNLENDİRDİ DERSENİZ İLGİLENİR,

    YanıtlaSil
  58.  AV KANİ GENÇ K.MARAŞ TA BU İŞİ ÇOK İYİ BİLEN AVUKATTIR.KAHARAMAN MARAŞA GİDECEK ARKADAŞLAR KENDİSİYLE BAGLANTI KURSUNLAR.GİTMEDEN ARAYIP SORACAKLARINI SORSUNLAR.SONRA KAZAYA UGRAMASIN ARKADAŞLAR.

    YanıtlaSil
  59. arkadaşlar bu akşam haberlerde istanbul sultan beylide adam kendisine hacize gelen avukatla icra memuruna saldırmış ve avukatı hastanelşk etmiş bu arkadaşa nasıl destek vere biliriz haciz esnasında avukatın ne işi vardı hadi bu arkadaşa yapa bilecek bişey varmı bakalım

    YanıtlaSil
  60. DOSTUM NE ALAKA

    YanıtlaSil
  61. Hacizde avukatın boğazını bıçakla kestiler
    Bursa'da bir kişi, iş yerine hacze gelen avukatın maket bıçağıyla boğazını kesti. Dehşete şahit olan icra memuresi şoka girerken, kanlar içinde kalan avukatı, saldırganın elinden hacizde görevli polisler kurtardı.

    Facebook
    Twitter
    Google +1
    PinterestBu haberi beğendiniz mi ?00Habere yorum ekle
    16 Mart 2013Edinilen bilgiye göre, olay, merkez Osmangazi ilçesi Bağlarbaşı Mahallesi Huzur Sokağı üzerinde meydana geldi. Eskişehir Barosu avukatlarından 23 yaşındaki Erhan Aksoy, bir müvekkiline olan 7 bin 500 liralık borcunu ödemeyen nalburiye firması sahibi M.Ç.'nin işyerine hacze gitti. Bursa 7. İcra Müdürlüğü'nde görevli memur haciz işlemlerine başlarken, işyeri sahibi M.Ç. ile Avukat Aksoy arasında tartışma çıktı. Yanındaki maket bıçağını çıkaran M.Ç., avukat Aksoy'un boğazını kesti. Kanlar içinde kalan genç avukatı ölümden hacizde görevli polis memurları kurtardı. İlk müdahalesi olay yerine çağrılan 112 Acil Servis ekipleri tarafından icra keşif aracında yapılan Aksoy, daha sonra Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.HACİZ MEMURU ŞOKE GİRDİYaşadıkları karşısında şoka giren Bursa 7. İcra Müdürlüğü'nde görevli memure ise saldırganın elinden polis tarafından kurtarıldığını söyledi. Dehşet anlarını anlatırken kendini ifade etmekte zorlanan mamurenin şahit olarak ifadesi alındı.Hacizde görevli polis ekipleri tarafından gözaltına alınan M.Ç., ifadesinde kimseye borcu olmadığını söyledi. Söz konusu kişiye olan borcunu ödemesine rağmen hakkında haciz işlemi yapıldığını kaydeden M.Ç. sakin tavırlarıyla dikkat çekti. Zanlının alınan ifadesinin ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.
    Bu haber 1174 kez okundu...

    YanıtlaSil
  62. makamında ha savcıya yamış o ib avkat  görevli oldugu için olan u zavalıya oldu onu anlıyorum bende sinirden kendimi ve dükkanı yakıyordumonun için kötü olmuş 

    YanıtlaSil
  63. kahramanmaraşa gitmek isteyen arkadaşlar orada avukata hiç gerek yok ikinci katta infaz memuruna teslim olun gerisini onlar yapıyor cesaretli olun korkulacak hiçbişey yok bana telofonla soran arkdaşlarım önce bir avukata danışalımmı diye sorduklarından bu açıklamayı yapmak ihtiyacını duydum. allah inanan kullarının velisidir . saygılar

    YanıtlaSil
  64. arkadaşlar nafaka hükümleri uymama suçundan alınan tazyik hapisler içinde geçerlimi bu denetimli serbestlik cvp rica ederim

    YanıtlaSil
  65. isa degirmenci16 Mart 2013 20:56

    sağ ol tamam telefonun var yokmu başka iki kişi olduk nerde bu insanlar korkunun ecele faydası yok

    YanıtlaSil
  66. isa degirmenci16 Mart 2013 20:56

    tamam kardeş helal sana daha cıkıp bende varım diyen bir kaç kişi var nerde bu millet nasıl duyuracağız sesimizi

    YanıtlaSil
  67. Eğer borçlu darlık içindeyse ona eli genişleyinceye kadar mühlet verin. Eğer bilirseniz, (borcu) sadaka olarak bağışlamanız, sizin için daha hayırlıdır
    BAKARA SURESİ 280 AYET

    YanıtlaSil
  68. Arkadaşım yargıtay kararı bozdu .Artık avukat icra esnasında görevli sayılıyor.Bilginize 

    YanıtlaSil
  69. arkadaşlar slm

    birlikten bahsediliyo  bu sayfa artık  muhabette dönüyor  bakın millet sokaklara dökülüyor hakkını arıyor okadar kişi maraşa gitti geldi nerdeler  bakın bende gittim geldim allah bu sitede bulunan arkadaşlardan razı olsun burda bu yayınlanmasaydı nerden bilecektik  hangi haberlerde hangi gazetede cıktı meil atalım diyorsunuz fax  cekelim diyorsunuz tamam azda olsa etkili olur  o vekillere günde kac kişi gönderiyor  bilginiz varmı  bu gün haberlerde izledim üniverstede yemek paralarına zam yapmişlar diye adamlar isyan etmiş
    buna benzer  2b olayını zaten biliyoz

    bir haftamız kaldı  gidelim meclise  kacbin kişiyiz biliyormusunuz  hiç hesap yaptınızmı hepimizi

    insan haklarına mektup  yazamıyormuyuz   kaç kişiyiz 

    ankaraya gidemiyozmu  kaç kişiyiz

    basını cağıramıyozmu   kaç kişiyiz

    bakın böyle yaparsak  biz ancak tesadüf  kararlarla  yetinmemiz gerekir  herkes  eline  1 kalem alsın  1 yazsın  tek başına o sadece 1 dir  yanına  0 koyduğunuzda  10  olur  0 daha koyduğunuzda 100 olur  ama  1  tekbaşına  hiç bişeye  yaramaz  0000 da  başında 1 olmadan işe yaramaz  bakın benim hiç bir sıkıntım kalmadı  ama b sitede neden olduğumu düşününce  bişeyler yapmam gerekir diye aranızda kaldım

    YanıtlaSil
  70. yanıltıyosun insanları nereden çıktı bu yetkilidir kararı eger dogru söylüyosan YARGITAY kararını yayınla sitede arkadaş...

    YanıtlaSil
  71. Güzel kardeşim 4.daire avukat icrada görevli değildir demişti .Daha sonra bu kararı bozdular 

    Kararı bulup burada paylaşırım.Ve ya Cüneyt bey den daha sağlıklı bilgi alabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  72. arkadaşlar nafaka hükümleri uymama suçundan alınan tazyik hapisler içinde geçerlimi bu denetimli serbestlik cvp rica ederim

    YanıtlaSil
  73. Yargıtay, “hacizde avukatın görevi yargı görevi değildir” görüşünü değiştirdi.07 Aralık 2012 Cuma 10:07T.C.YARGITAY4. CEZA DAİRESİE. 2010/4980K. 2012/4215T. 29.2.2012• GÖREVİ YAPTIRMAMAK İÇİN DİRENME ( Sanığın Evde Haciz İşlemi Yapan Avukata Yumrukla Vurup "Ben Seni Öldüreceğim Cinayet İşleyeceğim Bu İş Burada Kalmayacak" Diyerek Tehdit Etmesi ve Haczin Yapılmasını Engelleme Eylemi )• HACİZ YAPAN AVUKATA VURMAK VE TEHDİT ETMEK ( Haczin Yapılmasını Engelleme Eylemi - Görevi Yaptırmamak İçi Suçunu Oluşturduğu )

    YanıtlaSil
  74. snop 10 sana cevap yukarıda

    YanıtlaSil
  75. YARGITAY4. CEZA DAİRESİE. 2010/4980K. 2012/4215T. 29.2.2012• GÖREVİ YAPTIRMAMAK İÇİN DİRENME ( Sanığın Evde Haciz İşlemi Yapan Avukata Yumrukla Vurup "Ben Seni Öldüreceğim Cinayet İşleyeceğim Bu İş Burada Kalmayacak" Diyerek Tehdit Etmesi ve Haczin Yapılmasını Engelleme Eylemi )• HACİZ YAPAN AVUKATA VURMAK VE TEHDİT ETMEK ( Haczin Yapılmasını Engelleme Eylemi - Görevi Yaptırmamak İçin Direnme Suçunu Oluşturduğu )• AVUKATA VURMAK VE TEHDİT ETMEK ( Sanığın Evinde Haciz İşlemi Yapan - Görevi Yaptırmamak İçin Direnme Suçunu Oluşturduğu )5237/m.265/2DAVA : Gereği görüşülüp düşünüldü:KARAR : a ) Borcu nedeniyle sanığa ait evde icra memurları ile birlikte haciz işlemi yapan mağdur avukata, yumrukla vurup " ben seni öldüreceğim, cinayet işleyeceğim bu iş burada kalmayacak" diyerek tehdit etmesi biçimdeki haczin yapılmasını engellemekten ibaret sanığın eyleminin bütünüyle TCY.nın 265/2. maddesinde düzenlenen görevi yaptırmamak için direnme suçunu oluşturduğu gözetilmeden, suç vasfında yanılgıya düşülerek tehditle birlikte yaralama suçundan hüküm kurulması,

    YanıtlaSil
  76. Arkadaşlar Avukat hacizde görevli değil dir Olarak biliyor bunu yargıtay değiştirdi .Bilginiz olsun ona göre davranın çoğu arkadaşımız ın bu konu hakkında bilgisi yk galiba temkinli olun

    YanıtlaSil
  77. Hasan bey iyi akşamlar Cüneyt beyi anlatmaya kelimeler bulamıyorum ALLAH ona uzun ömür nasip eylesin.....

    YanıtlaSil
  78. arkadaşlar nafaka hükümleri uymama suçundan alınan tazyik hapisler içinde geçerlimi bu denetimli serbestlik cvp rica ederim

    YanıtlaSil
  79. arkadaşlar nafaka hükümleri uymama suçundan alınan tazyik hapisler içinde geçerlimi bu denetimli serbestlik cvp rica ederim

    YanıtlaSil
  80. 29.2.2012 tarıhlı bu 3 yargı paketınden önce yanı

    YanıtlaSil
  81. bu senin dedigin karar 3 yargı paketinden önce paketten sonra verilen karar degil..

    YanıtlaSil
  82. Kardeşim bu yeni karar uygulanıyor

    YanıtlaSil
  83. isa degirmenci16 Mart 2013 22:21

    kardeş çok sağ ol ben dünden razıyım ne olursa olsun nerdesiniz daha ne yazmam gerek buraya intihar ediyorum desem kaç kişi dur diyecek 

    YanıtlaSil
  84. Google de avukat hacizde görevli değildir.Yaz orada göreceksin ayrıntılı...

    YanıtlaSil
  85. arkadaşım kararın verildigi tarih altta yazıyor 29,02,2012 sen neden bahsediyosun..3 paketten önce.

    YanıtlaSil
  86. isa degirmenci16 Mart 2013 22:29

    sanırım ewet kardeş 

    YanıtlaSil
  87. isa bey sanırım evet dediniz teitmek istemiyorumredütlü bir cvp oldu kesin olmadan g

    YanıtlaSil
  88. isa bey sanırım evet dediniz teredütlü bir cvp oldu kesin olarak bi cvp verebilirmisiniz ona göre gidecem rica etsem tşkler

    YanıtlaSil
  89. saıak kendine tapacagına git seni bu duruma sokana yap senin annan aglıyacana onun anası aglasın akılı ol

    YanıtlaSil
  90. hele şükür kafası çalışan biri yahudilerin ağlama duvarı oldu bu site laf çok icrat yok kardeşim bir maraş tutturdu gidiyor hani maraş öncesi ah vah diyenler herkez çekildi bir kenera kardeşim bütün samimiyetler yalan gö..ü kurtaran kaptan misali

    YanıtlaSil
  91. isa bey bence siyaset yapmadan mücadelemize devam edelim.çünkü siyaset yaparsak her kafadan bir ses çıkar ve içnden çıkılmaz bir hal alır.bu yüzden akp,chp,mhp,bdp,türk,kürt,din,dil,ırk,mezhep,ayırımı yapmadan çalışmamız lazım.az kaldı arkadaşım az kaldı.ben maraşa giden bir dava arkadaşınız olarak mücadeleye sonuna kadar devam edecem.ölmek var dönmek yok.

    YanıtlaSil
  92. ARKADAŞLAR BAKIN:
    HERKEZE MARAŞA GİDİN DİYORSUNUZ GİDENLER YAZIYOR 4 DOSYASINDA FAZLA OLAN GİTMESİN KİMSİ DİYOR 11 DOSYASI OLAN BİLE FAYDALANIYOR NEDEN HERKEZ SANKİ FARKLI YERDEN BAHSEDER GİBİ TUTARSIZ BİLGİ VERİYOR. OYNAMAYIN İNSANLARIN HAYATIYLA.

    YanıtlaSil
  93. isa degirmenci16 Mart 2013 22:58

    poyraz kardeş yarın cüneyt beyi arayıp sorayım ona göre gidersin kardeş birde benim yüzümden başına bir iş gelmesin 

    YanıtlaSil
  94. isa degirmenci16 Mart 2013 23:01

    abi be o açıdan söylemedim sesiz kaldılar destek bulamadığım için varsayım yazdım öyle 

    YanıtlaSil
  95. ok isa bey yarın istediğiniz saatte beni arayabilirsiniz tlefnumu kayederseniz sevinirim tşkler 0507 724 20 11 zahmet olmazsa allah razı olsun ikinci evliliğimi yaptım yeni çocuğum oldu allah muhafaza allah korusun allah kimseyi düşürmesin valla bu konuda bir cvp alabilr bana döner iseniz çok sevinirim allah razı olsun numaramı kaydedin

    YanıtlaSil
  96. isa degirmenci16 Mart 2013 23:05

     allah bağışlasın kardeş allah analı babalı büyütsün

    YanıtlaSil
  97. isa degirmenci16 Mart 2013 23:08

    evet arkadaşlar ben düşündüm taşındım elimi taşın altına koymayı karar
    verdim avukata aradım borcun 1750 tl kaldı gel anlaşalım dedi bende
    tamam dedim şimdi elimde para edecek ne varsa satıp mücadeleyi sorunsuz
    devam etmek istiyorum ben gönüllü sorunu olmayan kaç kişi varsa destek
    bekliyorum maraştaki kahraman hakimizin kararlarını alıp önce chp  genel
    başakanı klıçdaroğlu oaradan deniz baykal ordanda adalet bakanlığı ve
    meclisteki bizi destekleyen vekillerimize gideceğim az önce alim ışıkla
    görüştüm bekliyor şimdi chp genel merkezi aradım bana dönecekler bana
    destek vermek isteyenler ben varım desin maraştan DÖNEN sıkıntı
    olmayanlarda olabilir saygılar ben bu işe kafayı taktım elimden ne
    gelirse yapacağım YORUMLARINIZI LÜTFEN BENİM YAZIMIN ALTINI YAPIN
    BÜTÜN MAGDUR KARDEŞLERİM GÖRSÜN

    YanıtlaSil
  98. KARDEŞ KAÇKEZ YAZDIN BAK KİMSE YANAŞMIYOR BOŞ VER BİZ BÖYLESİNİ HAK EDİYORUZ....

    YanıtlaSil
  99. haklısınız.bence 4 den fazla dosyası olanlar maraş infazı arayıp bilgi alsınlar.ayrıca tazyik cezasından başka konulardan cezaları olup olmadıgını,araştırıp ondan sonra maraşa teslim olsunlar.

    YanıtlaSil
  100. bende varım isa bey burdayım her zaman pc basında olamıyorum bu sebepten bazen geç oluyor ama burdayım

    YanıtlaSil
  101. ne yani yalan mı bu kahraman maraştaki olay sizce ama ben araddım bi kaç kişiyi he p aynısını söylüyorlar

    YanıtlaSil
  102. bilenlere birsey sormaak istiyorum benim iki dosyam vardı biri kesinleşti digeri kesinleşmedi maraşa gittim denetimliden faydalandım ama ikinci dosyam ne olacak oda kesinleşince tekrar maraşamı gidecem yoksa gitmeme gerek yokmu 

    YanıtlaSil
  103. Abi biliyon skntim var icim icimi yiyor sen boyle yazdikca geliyorum bende diyemedigim icin

    YanıtlaSil
  104. Mucadelemizin kahramanlarindan oldun abim benim. 12 ve 1 yaslarinda 2 cocugum var . Yazikki marasa gidecek kadar bile para bulamadigimdan bu mucadelemi boyle uzaktan surdurebiliyorum.ALLAH sizlerden razi olsun. Ortak dertlerimizin tercumani oldunuz. Keske elimden bisey gelse...

    YanıtlaSil
  105. kardeş sen nerdesin istanbuldaysan görüşelim ben maraş konusunda sana yardımcı olabilirim 

    YanıtlaSil
  106.  tazyik hapsi ödemeyi kabul edip ödemediğiniz her borç için uygulanır yani sizin içinde geçerli ama h.ç.t nickli arkadaşın uyarısını dikkate alın başka bir suçtan aranıp aranmadığınızı öğrenin eğer varsa denetimli serbestlikten faydalanayım derken tutuklanırsınız allah yardımcınız olsun

    YanıtlaSil
  107.  iknci dosyanızı takip edin kesinleşirse tekrar Maraşa gitmeniz gerekir

    YanıtlaSil
  108. ben istanbul beykoz da ikamet ediyorum arkadaşım bana yardımcı olursanız sevinirim allah razı olsun 0507 724 20 11

    YanıtlaSil
  109.  NEREYE GİDECEKSENİZ BENDE SİZLE GELİRİM

    YanıtlaSil
  110. ayşe hanım nafaka hükümlerine uymadığımdan sebep 3 ay tazyik hapis aldım maraşta halledebilirmiyim tşkler cvp rica ederim

    YanıtlaSil
  111.  halledersiniz sonuç olarak ödemeyi taahhüd edip ödememişsiniz tazyik hapsine mahkum edilmişsiniz ama lütfen dikkatli olun yolculuk esnasında allah yardımcınız olsun

    YanıtlaSil
  112.  kişisel bilgilerinizi burda paylaşmayın riskli olur bu sayfayı bizim dışımızda kişiler de okuyorlar silmeniz güvenliğiniz açısından iyi olur

    YanıtlaSil
  113.  aşağıda ki uyarımı lütfen dikkate alıp kişisel bilgilerinizi silin

    YanıtlaSil
  114.  aynen engin kardesim

    YanıtlaSil
  115. Sayın, Milletvekilim merhaba;
    Nasılsınız ? Ben size Aşağıda belirtilen ve Kahramanmaraş Mahkeme Kararlarında görüldüğü üzere ülkemizde uygulanan çifte adelet
    sistemi ve bu adeletsizliğin düzeltilmesi için başlattığımız kampanyada bize destek olmanızı ve bu konuda kamuoyunu bilgilendirici ve hükümeti uyarıcı basın açıklaması yapmanızı, yasal düzenleme için kanun teklifi ve soru önergesi vermenizi, genel kurulda söz almanızı, partimizin yetkili kurullarının politika geliştirmesini sağlamanızı rica ediyoruz.
    Bu konuda Milletvekilleri Faik Tunay, Sinan Aygün, Alim Işık vs. tarfından verilen kanun teklifleri de var. Ancak Hükümet 4.yargı paketinde bu adaletsizlği düzeltici bir kanun çıkartmadı. Bunu için mücadele veriyoruz. Bu konuda
    www.cekmagdurlari.com sitesi portalına bakmanızı rica ederim. Kahramanmaraş İnfaz Hakimliğinin Türkoğlu Açık Ceza İnfaz Kurumunda bulunan yüzlerce taahhüt mağduru vatandaşı denetimli serbestlik kapsamında tahliye etmesinin ardından, farklı illerden yüzlerce arkadaşımız Kahramanmaraş'a gidip teslim oldu ve olmaya da devam ediyor.
    Yani başka ilde tahüdü ihlaldan dolayı 3 ay hapis yatan bir kişi Kahramanmaraş'a giderse ve teslim olursa 1 gün içinde denetimli serbestlikten faydalanarak tahliye oluyor. Bu nasıl bir adalet sistemi? Lütfen bize bu konuda yardımcı olun ve bu konuda yasa çıkması için bize yardım edin. Tüm milletvekili ve bakanların, Adalet bakanının ve Başbakanın bu konuda ilgisini çekerek bu adaletsizliğin kaldırılmasına vesile olmanızı bekliyoruz. Ekonomik buhranlardan, krizlerden dolayı geçim sıkıntısına düşmüş, borçlanmış emekci ve dar gelirli halkın sırf borcundan dolayı dosya başına 3 ay cezaevinde yatmasına, ailelerinin dağılmasına, intiharlara, kaçak yaşamlara yol açan çağ dışı bu uygulamanın karşısında palitik duruş ve eylem geliştirmenizi istirham ediyoruz. Siz de biliyorsunuz ki taahhüdü ihlalden hapis yatmak Anayasamıza ve AİHM kararlarına ve iştihaklarına aykırı bir uygulamadır ve günümüzde Afrikada bile uygulanmamaktadır. Kaldı ki ödeme güçlüğüne düşmüş bir vatandaş dışarıda ödeyemediği borcunu cezaevi şartlarında nasıl ödeyecek bunun bir mantığı var mı? Denetimli serbestlikten terörist, hırsız, tecavüzcü yararlanabilirken ödeme güçlüğüne düşmüş vatandaş (Kahramanmaraş hariç!!!!!) neden yararlanamıyor. Kanal D de Abbas Güçlü'nün 'Genç Bakış' proğramına katılan Oktay Vural'a bizzat kendi adımla bu konuyu sordum; sağolsun ilgilendi ve bu konudaki duyarlılıklarını ve çabalarını açıkladı. Sanırım sorunlarımızı başka partilere iletmek zorunda kalmadan kendi partim ve oy verdiğim vekilimin de ilgisine mashar olabilirim. İnanın bu konudaki çabalarınız umduğunuzdan çok daha geniş bir kitlenin size minnettarlığını getirecek ve gerek şahsınız gerekse partimiz ideolojisinin paralelinde olumlu geri dönüşler alacaktır. Umarım kamuoyundaki algının aksine 'avukat milletvekilleri birkaç dosyası eksilir diye meslekdaşlarını koruduğu için ve/veya kapitallerin politikalarını savundukları için taahhüdü ihlal konusunda susuyoylar' varsayımı sizin için geçerli değildir. Şimdiden ilgileneceğinizi ve gereğini yapacağınızı umduğum katkılarınızdan dolayı teşekkürlerimi belirtirim. Aksi halde aylardır adalet komisyonu sıfatınızla bu konuda sizi suçlayan, karalayan kesime karşı sizin halkın yanında olduğunuz vs. bağlamında verdiğim teorik mücadelede mahçup olacağım.
    saygılarımla.,

    YanıtlaSil
  116. Arkadaşlar: aşağıdaki e_mail CHP Mersin milletvekili ve adalet komisyonu üyesi ALİ RIZA ÖZTÜRK'e tarafımdan gönderilmiştir. Avukat ALİ RIZA ÖZTÜRK Mersin/Silifke'nin CHP milletvekili olup şahsen tanıdığım ve seçilmesinde acizane katkım olan partilim bir milletvekilidir. Alacağım geri dönüşleri de buradan sizlerle paylaşacağım. Bu içerikteki e_mail, ve faksları herkes ulaşabileceği tüm bakanlara ve milletvekillerine defalarca atsın ve sonucunu takip etsin. Ben şahsen ALİ RIZA ÖZTÜRK'ün olumlu katkılarını bekliyorum. Şuna inanın ki aksi durumda hepinizden çok onu ben eleştireceğim. Saygılarımla....

    YanıtlaSil
  117.                                  85 bin kişiye ‘tazyik hapsi!’
    Adalet Bakanlığı’nın kayıtlarına göre, son 4 yılda borcu nedeniyle haciz tehdidiyle karşı karşıya kalıp, İcra İflas Kanunu kapsamında hacizden kurtulmak için ‘ödeme taahhüdünde’ bulunan, ancak bunu yerine getiremeyen 84 bin 857 kişi cezaevine girdi
    Şebnem HOŞGÖR / VATAN
    Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Avrupa ülkeleri uygulamalarında yaptıkları inceleme sonucu Türkiye’de yaklaşık 85 bin kişi hakkında ‘tazyik hapsi’ kararı verilmesine yol açan ‘taahhüdü ihlal’ suçu ile aynı nitelikte bir suç tipine rastlamadıklarını ifade ederken, modern bir İcra İflas Kanunu için çalışmaların sürdürüldüğünü bildirdi. MHP’li Alim Işık, “ekonomik suça ekonomik olmayan ceza” tartışmalarına yol açan İcra İflas Kanunu hükümlerini Meclis gündemine taşıdı. Soru önergesi veren Işık’a cevap veren Ergin, ‘taahhüdü ihlal’ suçunun Türkiye’ye özgü bir suç olduğunu ve ‘Türk tipi’ olarak nitelendirilebilecek bu suç nedeniyle 2004’den bu yana 84 bin 857 kişinin cezaevine girdiğini ortaya koydu.Bakan Ergin, yürürlükteki İcra ve İflas Kanunu’nun yerine, dünya ve Türkiye’de yaşanan gelişmelere uygun, günün ihtiyaçlarına cevap veren modern bir icra iflas sisteminin kurulması için kanun tasarısı hazırlığı yapıldığını da açıkladı.

    YanıtlaSil
  118. http://haber.gazetevatan.com/85-bin-kisiye-tazyik-hapsi/522600/1/gundem

    YanıtlaSil
  119. Biraz da tersinden bakarak, hakim yerinde olmaz( hasta, raporlu, izinli, başka yere göreve gitti, açığa alındı, görev yeri veya görevi değişti) ise teslim olan arkadaşların durumu ne olabilir konusunda bilgisi olan var mı? Şansına pek güvenemeyenler denim de, ama yine gidiyorum.Saygılar

    YanıtlaSil
  120. isa degirmenci17 Mart 2013 09:15

    Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Avrupa ülkeleri uygulamalarında yaptıkları
    inceleme sonucu Türkiye’de yaklaşık 85 bin kişi hakkında ‘tazyik
    hapsi’ kararı verilmesine yol açan ‘taahhüdü ihlal’ suçu ile aynı
    nitelikte bir suç tipine rastlamadıklarını ifade ederken, modern bir
    İcra İflas Kanunu için çalışmaların sürdürüldüğünü bildirdi.

    MHP’li
    Alim Işık, “ekonomik suça ekonomik olmayan ceza” tartışmalarına yol
    açan İcra İflas Kanunu hükümlerini Meclis gündemine taşıdı. Soru
    önergesi veren Işık’a cevap veren Ergin, ‘taahhüdü ihlal’ suçunun
    Türkiye’ye özgü bir suç olduğunu ve ‘Türk tipi’ olarak
    nitelendirilebilecek bu suç nedeniyle 2004’den bu yana 84 bin 857
    kişinin cezaevine girdiğini ortaya koydu.

    Bakan Ergin,
    yürürlükteki İcra ve İflas Kanunu’nun yerine, dünya ve Türkiye’de
    yaşanan gelişmelere uygun, günün ihtiyaçlarına cevap veren modern bir
    icra iflas sisteminin kurulması için kanun tasarısı hazırlığı
    yapıldığını da açıkladı.


    YanıtlaSil
  121. isa degirmenci17 Mart 2013 09:17

     teşekkürler kardeş sabah sabah morel olmuştur bu insanlara cıkıp adam acıklama yapmıyordu konuşmuş sonunda

    YanıtlaSil
  122. 4. pakette bu ucube yasa kaldırılmazsa sayın adalet bakanı AİHM ne bu insanların müracaat edeceğini aklına getirmiyormu. Bu insanların haklarını aramak için başka bir yolu kalmıyor.Böyle bir durumda onbinlerce insan AİHM ne başvurursa ülke için hiçde iyi bir şey olmayacağını sayın bakan görmüyormu kendi ifadesiyle 85000 kişi ceza evlerine girmiş ya kaçak olarak bekleyenlerle bu rakam nereye ulaşır acaba biliyorlarmı bu insanlar topluca teslim olsalar  bunları koyacak cezaevlerinde yer varmı. Madem 4.paket AİHM ne müracaatları azaltmak haksızlıkları gidermek için yapılıyor bu ucube yasa mutlaka bu pakette düzeltilmeli yoksa çok gec olacak . Bunu herkesin görmesi lazım.

    YanıtlaSil
  123. Sule_derin1617 Mart 2013 10:22

    Günaydınnnn:))  çok şükür çok güzel bir haber bu , rabbime şükürler olsun , bu yazıyı gördük ya:)))  artık gerisi gelir :)))

    YanıtlaSil
  124. isa degirmenci17 Mart 2013 10:29

     biliyor kardeşim bilmezmi işine gelmiyor ne kadar geç kalınırsa o kadar arkadaşları kanımızı emerler artık bu da belli

    YanıtlaSil
  125. lider olmak;
    neden herkes lider olmak ister ve olamaz hiç düşündünüzmü.
    neden süleyman demirel 7 defa gidip 8 defa geri gelmiş ve bügünkü akp iktidarı bir tek ona dokunamamıştır. şimdi bunları neden yazdıgımız soran arkadaşlarıma.
    sabah sabah çok güzel biir gazate haberi ile güne başladık yüzeyselde olsa.
    ama hemen tırmalıyıcı yorumlarımız başladı akp ye karşı.
    arkadaşlar global dünya uzlaşma yı tercih ediyor.
    lütfen arzu ve isteklerimizde yıpratıcı olmayalım.
    şurada 4 gün kaldı.
    bugünkü vatan gazatesi haberinide chp li akp li mhp li vekillerimizle paylaşalım.
    kahramanmaraş kararları ile birlikte.
    unutmayın biz istiyoruz alırız uslubundan cok ,yapıcı usluplar artık iş yapıyor
    nedemiş sadullah ergin,dünyada tek türkiyede var bu taahütü ihlal,bu demektir
    ılımlı mantıklı olursak bize destek verecek.....sevgilerimle

    YanıtlaSil
  126. isa numaranı yazarmısın kardeş

    YanıtlaSil
  127. sayın hakimimiz gitsede bişey fark etmez  2 ağır cez. mah. ninde dağılması lazımki  uygulanmasın

    YanıtlaSil
  128. ne zaman açıkladı azraa_?

    YanıtlaSil
  129. ağzına sağlık arkadaşım çok net şekilde ifade etmişssin eline sağlık..

    YanıtlaSil
  130. isa ben ne  zaman nereye gidilecekse burdayım bana çağrı atarmısın 05412712359 veya numaranı yazarmısın arayayım seni

    YanıtlaSil
  131. osman kardeş...lütfen telefon la anlat sayın vekile bunu....bende arıyacagım kendisini.eşim in dayısı chp de etkin ve sevilen bir vekildir. bana mailini yazarmısın osman ordan bir kaç şey sourucam manisi yoksa.selamlar

    YanıtlaSil
  132. Arkadaşlar, aşağıdaki gazete haberi tarafımdan bütün bakanlara ve milletvekillerine ve basına gönderilmiştir....

    Adalet Bakanlığı’nın kayıtlarına göre, son 4 yılda borcu nedeniyle haciz tehdidiyle karşı karşıya kalıp, İcra İflas Kanunu kapsamında hacizden kurtulmak için ‘ödeme taahhüdünde’ bulunan, ancak bunu yerine getiremeyen 84 bin 857 kişi cezaevine girdi
    Şebnem HOŞGÖR / VATAN
    Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Avrupa ülkeleri uygulamalarında yaptıkları inceleme sonucu Türkiye’de yaklaşık 85 bin kişi hakkında ‘tazyik hapsi’ kararı verilmesine yol açan ‘taahhüdü ihlal’ suçu ile aynı nitelikte bir suç tipine rastlamadıklarını ifade ederken, modern bir İcra İflas Kanunu için çalışmaların sürdürüldüğünü bildirdi. MHP’li Alim Işık, “ekonomik suça ekonomik olmayan ceza” tartışmalarına yol açan İcra İflas Kanunu hükümlerini Meclis gündemine taşıdı. Soru önergesi veren Işık’a cevap veren Ergin, ‘taahhüdü ihlal’ suçunun Türkiye’ye özgü bir suç olduğunu ve ‘Türk tipi’ olarak nitelendirilebilecek bu suç nedeniyle 2004’den bu yana 84 bin 857 kişinin cezaevine girdiğini ortaya koydu.Bakan Ergin, yürürlükteki İcra ve İflas Kanunu’nun yerine, dünya ve Türkiye’de yaşanan gelişmelere uygun, günün ihtiyaçlarına cevap veren modern bir icra iflas sisteminin kurulması için kanun tasarısı hazırlığı yapıldığını da açıkladı.

    YanıtlaSil
  133. vatan gazetesindeki habere baktığımızda bunundaha modern derken  eriyeceği  bu sistemin yanış olduğunu  söylemiş arkadaşlar inşallah  bayrağı  dikcez

    YanıtlaSil
  134. isa degirmenci17 Mart 2013 12:02

    arkadaşlar bu vekil bize karşı olan bi,r vekildir çünkü ben ona sürekli arıyordum süreklibeni geciştiriyordu cüneyt beyi arayıp böyle diyor diyordum abim ona arama o bize tamemen karşı bir veildir diyordu doğruymuş yinede deneyin ama?

    YanıtlaSil
  135. çok güzel,harika:)

    YanıtlaSil
  136. isa degirmenci17 Mart 2013 12:04

     Ergin, ‘taahhüdü ihlal’ suçunun Türkiye’ye özgü bir suç olduğunu ve
    ‘Türk tipi’ olarak nitelendirilebilecek bu suç nedeniyle 2004’den bu
    yana 84 bin 857 kişinin cezaevine girdiğini ortaya koydu nasıl değerlendirmiş sayın bakan bey .

    YanıtlaSil
  137. ahmet yıldız17 Mart 2013 12:18

    haerkese iyi pazarlar vatan gazetesindeki haberin altına herkes yorum yapsın arkadaşlar

    YanıtlaSil
  138. isa degirmenci17 Mart 2013 12:19

     basyrağı dikeceğiz ama bu bayrak ne zaman dikilecek bu önemli insanlarımızın tahamülü kalmadı artık

    YanıtlaSil
  139. Sn Adalet Bakanımız Kanal Türk de Ankaranın nabzında canlı yayında twit zamanı bence

    YanıtlaSil
  140. aihm baş vuruları 2 yıl boyunca ertelendi arkadaşlar

    YanıtlaSil
  141. ADALET BAKAN I
    2012 yılı içinde de 583 bin 520’si ilamlı, 5 milyon 834 59’u ilamsız olmak üzere 6 milyon 417 bin 579 icra dosyası açıldı.2012 yılı içinde ilamlı takiplerden 220 bin 285’i sonuçlandırıldı, 278 bin 316’sı işlemden kaldırıldı, diğer dosyalar bir sonraki yıla devretti.İlamsız takiplerden 1 milyon 135 bin 209’u sonuçlandırıldı, 3 milyon 664 bin 322’si işlemden kaldırıldı, diğer dosyaların bir sonraki yıla devretti.Böylece 2011 ile 2012 yıllarında toplam 11 milyon 927 bin 775 icra dosyası açılmış oldu.

    YanıtlaSil
  142. isa bey nasılsınız nafaka hükümlerine uymama suçu sebebiyle alınan tazyik hapsin kahramanmaraştaki bu kapsama giriyormu cüneyt beyle görüşüp bana dönecektiniz bekliyorum tşkkler saygılar

    YanıtlaSil
  143. ahmet yıldız17 Mart 2013 12:41

    arkadaşlar adalet bakanı kanaltürkte canlı yayında hadi yüklenelim

    YanıtlaSil
  144. ahmet yıldız17 Mart 2013 12:42

    poyraz kardeşim bildiğim kadarıyla kapsamıyor

    YanıtlaSil
  145. ahmet yıldız17 Mart 2013 12:46

    @farukmercan buray tweet atın arkadaşlar ben atamıyorum

    YanıtlaSil
  146. tazyik hapis-taahüdlü ihlal aynı anlamda 

    YanıtlaSil
  147. Size katılıyorum İsa kardeş kahraman Türk milletimize yapılan bu eziyetin işkencenin bir an önce son bulması gerekir..Gerektiğinde ülkemiz için canımızı yakınımızı atamızı dedemizi şehit verdik..Askerlik yaptık..Vergimizi ödedik..Kanımızı döktük ve dökeriz dökeceğizde..Ama bizim kardeşlerimizi anne ve babalarımızı hapise cezaevine koyan bu zihniyetin bu yasanın Türklere özgü demesi bile hakarettir ayıptır..Küfür ile aynı anlamı taşır..Aziz Nesini bile solda sıfır bırakır..Türk milletinin aklıyla zekasıyla açıklamalar yapmıştı..Şimdi hakikaten bu açıklamaları yapan bakan da olsa aklından şüphe duyarım..Hiç kimse kim olursa olsun..Türk insanının hapisle borcundan dolayı hapise gönderilmesinin mazeretini açıklayamaz..Bu Türklere özgü diyemez..

    YanıtlaSil
  148. Sule_derin1617 Mart 2013 12:48

    kesinlikle  haklısın isa abi, Artık arkamızda asıl olması gereken insan var ,'' ADALET BAKANIMIZ'' şükürler olsun, her şey daha da hız kazanacaktır , yaparsa sadullah bey yapıcak bunu, şu  andan itibaren daha hız katmamız gerek çalışmalara, bakanlarımızı telefonla aramaya devam edelim

    YanıtlaSil
  149. içerik önemli değil taahüdün ihlali söz konusu serbetlik zaten içeriğe değil taahüd ihlalinden sebep verilen cezayı ortadan kaldırmak genel olarak değerledirilimeli

    YanıtlaSil
  150. ahmet bey kesin bir cvp mı duyum mu yoksa tahmin mi sizinki

    YanıtlaSil
  151. inşallah okur ben attım

    YanıtlaSil
  152. bugun başbakan ç.kalenin çan ilçesine geliyor bende burdayım bi pankart asıp okutsam diyorum ŞUÇLU DEGİL BORÇLUYUZ DİYE ama aranmam var sivil polisler hemen yakalar beni 

    YanıtlaSil
  153. Konuyu bilen arkadaşlara bişey sorucam. Taahüdü ihlalden geçen hafta ilk mahkemem oldu ama katılmadım. e-devletten baktığımda 1 ay sonrasına gün verilmiş 2. mahkemem olacakmış. polis ifade vermem için şimdi beni mi arıyor, ne yapmalyım ? 

    YanıtlaSil
  154. Sule_derin1617 Mart 2013 12:58

    bu hafta güzel geçicek şimdiden belli oldu :))  

    YanıtlaSil
  155. Polat25polat17 Mart 2013 13:01

    eğer tazikki kaldırmasalar bayramsa onların bayramı mübarek olsun

    YanıtlaSil
  156. İFADE VERİN
     

    YanıtlaSil
  157. ahmet yıldız17 Mart 2013 13:03

    yahu dert yanan mağdur bizleriz tweette 1 tane mağdur yok neyin mücadelesini veriyorsunuz muattabınız karşınızda nerde bu mağdurlar niye canlı yayına ulaşmıyorsunuz

    YanıtlaSil
  158. hayır polis seni aramıyor sadece mahkeme atmış iyi olmuş sen 2.mahkemeye ister git ister gitme  cıkacak kararada itiraz et en az 2 ay kazanırsın zaten 2 aya kadarda bu işler muhtemelen hallolur

    YanıtlaSil
  159. herkes atıyor kardeşim okumuyorlarrrrrrr

    YanıtlaSil
  160. HABER NE
     

    YanıtlaSil
  161. cüneyt abi ve hasan abi ben erzurumdan bülent en sonunda siteye girmeyi becerdim mail adresi aldım önce allah sonra sayenizde maraşa giderek kurtardım saygıyla ellerinizde öperim allah ne muradınız varsa versin bu işi yapmak her babayiğittin işi değil 

    YanıtlaSil
  162. burdan antepli ve dörtyollu arkadaşlarımada teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  163. arkadaşlar karşılıksız çekten e devlette hala dosyalarım var 4 tane düşmemiş gbt ye de baktıramadım hala kaçağım bilgisi olan varsa haber etsin acaba savcılıkmı arıyor yoksa başka bişeymi var. 

    YanıtlaSil
  164. hava güneşli ve cicekler acacak

    YanıtlaSil
  165. Beaat Kararları sana tebliğ edilemediği için kesinleşmiş olmuyor, hala e-devlette duruyor, neden kaçıyorsun anlamadım

    YanıtlaSil
  166. madurum kahretsin17 Mart 2013 13:26

    selam poyraz kesinlikle kapsıyor sıkıntıda bu zaten nafaka ile bizim yani tahüğt madurları aynı ve ayrılması gerekir sıkıntı burada ama kesinlikle kapsıyor

    YanıtlaSil
  167. atıyoz kardesim okumuyo bunların derdi öcalan

    YanıtlaSil
  168. abi günaydın 

    biz şirket yöneticisiyim  iş yerini kapattık  maliye defterleri istedi gec götürdük  hakımızda vergi kanuna mualefet  diye dava açılmış  biz sonrasında defterleri teslim ettik vergi dairesine  konu ile ilgili bilginiz varsa yardımcı olurmusunuz

    YanıtlaSil
  169. cüneyt bey bankalardan kredi ve kredi kartı borcu olan bir kişi yasal takibe girdikten sonra ve kara listeye girerse borcunu ödediği taktirde tekrar kredi kartı alabilirmi

    YanıtlaSil
  170. yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

    YanıtlaSil
  171. ben  şirket yöneticisiyim iş yerini kapattık maliye defterleri istedi gec götürdük hakımızda vergi kanuna mualefet diye dava açılmış biz sonrasında defterleri teslim ettik vergi dairesine konu ile ilgili bilginiz varsa yardımcı olurmusunuz

    YanıtlaSil
  172. cüney bey bir ricam olacak ben nafaka hükümlerine uymadığımdan sebep tazyik hapis aldım 3 ay istanbulda yım kahramanmaraşta denetimli serbetlikten yararlanabilirmiyim cvp tşkkler

    YanıtlaSil
  173. noyan35 ara beni...

    YanıtlaSil
  174. arkadaşlar son viraja giriyoruz.
    bu hafta ne yaptıysak yaptık.herkes akp li mhp li chp li vekilleri,telefon ile bilgilendirmeli.
    ilgilerini saglamalı.yarın sinan aygün e ,alim ışık a ve diğer vekillere, en önemlisi de kemal kılıcdaroğlu,bülent arınç ,sadullah ergin e veya danışmanlarına konuyu aktarmak..
    untmayın mahkeme kararları elimizi çok gülendirmektedir. selamlar.

    YanıtlaSil
  175. Hkaptanoglu200117 Mart 2013 15:12

    DOĞRU SÖYLÜYORSUN FİKRET ARAKADAŞ

    YanıtlaSil
  176. isa vatan gazetesine girin sadulah erginin açıklamarına yorum yazdım oraya yönlendir herkezi gir gazeteyi önce incele yorumumu oku herkezi yönlendir haber bekliyom tl ni yaz bana azkaldı

    YanıtlaSil
  177. Arkadaşlar adalet bakanından tutun neredeyse tüm vekillere kadar hepsinin tazyik hapsinden haberi var.En son olarak Alim ışığın sorusuna karşılık Adalet bakanının cevabı da ilk sayfada yer almıştır.Bu saatten sonra vekillere yada Adalet bakanına yapılacak telefonlar veya diğer çabaların olumlu olumsuz faydası olmaz.Bu mesele Adalet bakanının söylediği gibi yeni yapılacak İİK ile tarihe gömülecektir.Peki o zamana kadar ne olacaktır diye soranlara ise cevap şudur.O zamana kadar şuan bu sorunu yaşayanlara erteleme yolu ile bir iyileştirme getirilecektir.Bu kesin bir bilgidir.

    YanıtlaSil
  178. İsa kardeşim; ben kayseri de sayfayı sürekli takip ediyorum firmamızın kapanmasından dolayı şu an sıkıntıdayım gereken ne ise bende yapmaya hazırım. huzkar_ltd@hotmail.com

    YanıtlaSil
  179. Mithat Kama, 1+1 erteleme tazyik hapsi dışında  anadilde savunma adı altındaki kanunla zaten cıktı. duyumlarıma göre adalet bakanlığındayım diye arkadaşlarımız ile bir takım sohbetlerin var imiş.
    kesin bilgiyi elim kolum,senden çok daha büyük iken ben bir türlü onaylatamadım.
    bir de madolyonun diğer yüzünü düşün. adalet bakanımız cok zeki bir insandır.iik da yer alıcak deyip hem milletin gazını alıp hemde bir parmak bal vermiş olmazmı..benim bildiğim şeyler ile seninkiler örtüşmüyor.bildiğin var ise çık açıkcana söle kardeşim.
    yapılacak çabaların en son ana kadar dahi faydası elbetteki vardır.rüzgar siyasette
    her an değişir,siyaset yapmak başkadır,izlemek daha başka.
    sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  180. Haluk Koç  CHP genel başkan yardımcısı  onada ulaşabiliriz.az kaldı arkadaşlar.az...

    YanıtlaSil
  181. sen adamoğlu adamsın,bunları sana reva görenler...

    YanıtlaSil
  182. inşallah umutla,inançla bekliyorum,inşallah bu sıkıntılar bitecek

    YanıtlaSil
  183. isa degirmenci17 Mart 2013 16:07

     evet yarından itibaren chp genel başkannı sayın kemel kılıcdaraoğluna ulaşmaya calışcam o da olmassa kardeşi inşaata bekci olarak calışan kardeşine ulaşacağım derdimizi anlatacağım onun telefonunu bir yerden istedim bakalım ne diyecek

    YanıtlaSil
  184. cüneyt bey size sorum olucak sağlık sorunlarım var ve zor yürüyorum 3 adet dosyam var geçen gün hastanede yakalandım ve 10 gün süre verdiler eger maraşa gidersem ve orda bisorun olursa yani hakim olmazsa yada izinli vs  bi sorun olursa nasıl bir şey çıkar karşımıza izmirdeyim çünkü yardımsız sor devam ediyorum hayatıma teşekkürler cevabınıza göre gidicem oraya???

    YanıtlaSil
  185. Hayat hanım sıkıntı yok siz benim buradan hiç hayali bir şey yazdığımı bir bilgi paylaştığımı gördünüzmü.Ta Kasım ayından beri martın ortasında bu sıkıntı bitecek diyormuyum diyorum.Bu cümlelerimden dolayı benimle buradan tartışan oldumu oldu.Sadece martın ortasında bitecek cümlemde yanıldım,ortası olmadı da sonu olacak hepsi bu.Eğeer bu kadar emin olmasam ben de Maraşa gitmiş kendi sorunumu çözmüştüm.O kadar eminimki kalkıp gitmedim bile.Mesele budur siz sıkıntı etmeyin.Bizim de elimiz kolumuz uzundur Allahın izniyle.Bilenler tanıyanlar bilir vesselam

    YanıtlaSil
  186. cüneyt bey size sorum olucak sağlık sorunlarım var ve zor yürüyorum 3 adet dosyam var geçen gün hastanede yakalandım ve 10 gün süre verdiler eger maraşa gidersem ve orda bisorun olursa yani hakim olmazsa yada izinli vs  bi sorun olursa nasıl bir şey çıkar karşımıza izmirdeyim çünkü yardımsız sor devam ediyorum hayatıma teşekkürler cevabınıza göre gidicem oraya???

    YanıtlaSil
  187. ADALET BAKANI:12 MİLYON KİŞİ İCRALIK...http://www.tumhaber.com.tr/HaberOku.php?haber_id=127117

    YanıtlaSil
  188. Sen on numara adamsın..Adamın dibisin kardeş..Seni bu duruma düşüren düşürüpte elini tutmayan daha çok üzerine basan bu sözde çıyan yönecilerin suçudur..Bu akbabalar utanmadan birde insanlarımzla dalga geçiyoyorlar..Senin ananı babanı eşini kardeşini de içeri atsınlar zindanlara da ondan sonra görürürüz senin Türk modelini tipini tarzını...Senin modelinin işkencenin ta...al onu yeni yasalara kanunlara koy..

    YanıtlaSil
  189. Böyle yaşamak böyle hayat mı olur  ? İnsanlarımızın yüzünde bir ışık yaşama sevinci umut hiç bir şey kalmadı ..12 milyon kişi icralık birde bunların aileleri hesaplarsan nüfüsun yarısı bir diğer yarısına borçlu...Bir çoğu hapiste ya da zindana girmiş çıkmış..Bir o kadarıda kaçak hayattan yaşamdan ekonomiden ailesinden  bi haber çaresiz..Bu toplumu bu hale getiren getiripte daha çok dibe sürükleyen yönetime sesleniyorum..Allah sizi bildiği gibi yapsın..Öteki tarafta bile bunun vebalini ödeyemeyeceksiniz.. 

    YanıtlaSil
  190. Vatan gazete de Adalet Bakanı'nın haberine yorum yazan yok mu? Ben yazdım hala yayınlanmadı,

    YanıtlaSil
  191. Aynı durumdayım birader,her dediğine aynen katılıyorum..
    Bende Eşşeğim,hemde en önde gidenlerden...
    Ne derdim vardı,adam çalıştır,üretim yap..

    YanıtlaSil
  192. bugün 14 tane taahütten on gün süre aldım. kahramanmaraş 14 taahütten brakırmı yoksa 12 aya düşene kadar yatırırmı kesin bilgisi olan varmı.

    YanıtlaSil
  193. ben yazdım hadi akadaşlar azkaldı bu haber bize umut oldu emegi gecen herkeze teşekürler 18 yaşıdaki oglumada yazırıyorum yaşadıgı acıları hislerini yazacak

    YanıtlaSil
  194. LÜTFEN CEVAP YAZIN  ZOR DURUMDAYIM  cüneyt bey size sorum olucak sağlık sorunlarım var ve zor yürüyorum 3 adet dosyam var geçen gün hastanede yakalandım ve 10 gün süre verdiler eger maraşa gidersem ve orda bisorun olursa yani hakim olmazsa yada izinli vs  bi sorun olursa nasıl bir şey çıkar karşımıza izmirdeyim çünkü yardımsız sor devam ediyorum hayatıma teşekkürler cevabınıza göre gidicem oraya???

    YanıtlaSil
  195. ablam vakit geçirma hemen git arkadaşım giti bir gece yatı ama bayanları yatımıyorlar ama sabah mesai başlamadan orda ol ilk sırayı kap akşama bırakıyorlar 

    YanıtlaSil
  196. bugün 14 tane taahütten on gün süre aldım. kahramanmaraş 14 taahütten brakırmı yoksa 12 aya düşene kadar yatırırmı kesin bilgisi olan varmı.

    YanıtlaSil