Esnaflar'da Denetimli Serbestlik Uygulaması İstiyor

Taahhüdü ihlal, Ödeme şartını ihlal, Denetimli serbestlik, Tazyik hapsi, 4. Yargı Paketi, esnaf, Alanya cezaeviBorçlarını ödeyemeyen ve taahhüdü ihlal nedeniyle tazyik hapsi ile cezalandırılan esnaf, 6411 sayılı yasaya göre denetimli serbestlik uygulaması istiyor.

Alanya'da borçlarını ödeyemeyen esnaflar, taahhüdü ihlal tazyik hapislerinde denetimli serbestlikten yararlanmak istiyor.

Esnaf olarak denetimli serbestlikten yararlanmak istediklerini söyleyen Selen Saatçilik'in sahibi İbrahim Çelik, "Tazyik hapsinden dolayı tutuklanan esnaf, bir tek Alanya'da denetimli serbestlikten yararlanamıyor. Burada tazyik hapislerinde esnaf 3 ay tutuklu kalırken Kahramanmaraş'ta aynı nedenle gözaltına alınan esnaf, bir günde serbest bırakılıyor" dedi.

          Alanya'daki oda başkanlarının hiçbirinin esnafla ilgilenmediğini söyleyen İbrahim Çelik, Burada kimse esnafa yardımcı olmuyor, oda başkanlarına gittiğimiz zaman çözeceğiz diyorlar ama ardından hiçbir şey yapmıyorlar. Ankara'ya kadar gittik ama bir sonuç alamadık. "Borcu olan ve borcunu zamanında ödeyemeyen esnaf doğrudan ceza evine gönderiliyor. Alanya'da borçlardan dolayı 2 bin esnaf hakkında yakalanma çıkarıldı, cezaevi dolu olduğu için, esnaf sırayla ceza evine alınıyor" diye konuştu.
Yeni Alanya Gazetesi

ŞANLIURFA'DA AYDA 10 BİN İCRA DOSYASI
          Şanlıurfa Adliyesi’nde faaliyet gösteren 4 ayrı İcra Mahkemesi başta taahhüdü ihlal, nafaka ödememe, memur ve imza şikayetlerinden oluşan ceza ve hukuk davalarından olmak üzere çok sayıda icra dosyası ile baş başa kaldı. Şanlıurfa’da her ay 10 bin kişiye borçları nedeni ile haciz istemi ile dava açılıyor. İcralık olanların büyük bir çoğunluğu ise bankalara borçlu.

          Şanlıurfa’da 4 İcra Müdürlüğü bulunuyor. İcra müdürlüğünden edinilen bilgilere göre Şanlıurfa’da yılda 100 bine yakın icra dosyası açılıyor. Şanlıurfa’da Son 5 yılda ise toplam 453 bin 683 icra dosyası açıldı.

          Şanlıurfa’da icra dosyalarının tamamına yakınını bankalar açtı. Bir yılda açılan icra dosyalarının 4’te 3’ünün bankalar tarafından açıldığı öğrenildi. Bankaların icra dosyalarının geçtiğimiz yıla oranla bu yıl biraz daha arttığı bunda bankaların daha kolay kredi vermesinin de etkili olduğu öğrenildi.
DHA

Taahhüdü ihlal, Ödeme şartını ihlal, Denetimli serbestlik, Tazyik hapsi, 4. Yargı Paketi

6 yorum:

  1. DURUM BERBAT.SONUC YOK.MEMLEKETIN YARISI BORCLU.SANDIK BASINA KIM GIDECEK.HERKES BORC KACAGI .BU DURUMUN SORUNLUSU KIM LER.?

    YanıtlaSil
  2. bu milletin layıgi bu bu

    YanıtlaSil
  3. fatih hasırcı26 Mart 2013 22:45

    arkadaşlar. adım fatih maraşlıyım. hiç üzülmeyin bu şekildeki taahhüt
    mağdurları cezası alanlar k.maraştaki hakimimiz yatırmıyor. şartlı
    salıveriyor ama yoğunluk olmadığı müddetçe gelin teslim olun derim
    (böyle fırsatınız varsa yararlanın) .telefonum. 0536 589 27 19

    YanıtlaSil
  4. Arkadaşlar, ben burada fazla yazmıyorum, ama mücadeleye devam ediyorum. Cumhurbaşkanı dahil her yere yazıyorum. Sizin yayınlarınızı takip ediyorum. Belki bize yetişmez ama bu çağ dışı, kanundan insanlar eninde sonunda kurtulur.

    Anayasa, uluslararası sözleşmeler ve kanunlar arasında da birçok çelişki var. İnsan Hakları Sözleşmesi 4. Protokol, 1. madde "Sözleşmeden dolayı özgürlük kısıtlanamaz' maddesidir. Aynı madde alınmış Anayasa'nın 38. maddesi olarak yerleştirilmiş. Ama birçok alanda olduğu gibi kanunlarda buna uygun değişiklik yapılmamış. Yapılması da istenmiyor, çünkü yargıyı düzenleyenler aynı zamanda tuzu kuru ve bize göre karşı taraftalar. Milletvekillerinin çoğunluğu da avukat.

    Ayrıca Anayasa'nın 9. maddesi de eşitlikle ilgilidir ve bu da İHSözleşmesinden alınan maddedir. Ama elektrik hırsızlarını, eşine şiddet uygulayanları, vatan hainlerini, katilleri bıraktılar, esnafı asla affetmiyorlar, oysa esnaf bu duruma kötü ekonomi nedeniyle geldi. Herkes domino taşı gibi birbirinin üzerine yıkıldı...

    Umarım insafa gelirler, vicdanları uyanır da 85000 ailenin ve onlara bağlı milyonlarca insanın derdini görürler.

    Sevgi ve saygılarımla,

    YanıtlaSil
  5. ahmet bin kara kara2 Nisan 2013 17:50

    artık bırakılmıyor,

    YanıtlaSil
  6. ahmet bin kara kara2 Nisan 2013 17:51

    artık bırakılmıyor, gitmeyin

    YanıtlaSil