AYGÜN'den Çek Kanunu'nda Değişiklik Teklifi

ANKARA MİLLETVEKİLİ SİNAN AYGÜN’DEN ÇEK KANUNU’NDA DEĞİŞİKLİK TEKLİFİ
CHP ANKARA MİLLETVEKİLİ AYGÜN’ÜN TEKLİFİ YASALAŞIRSA KARŞILIKSIZ ÇEK NEDENİYLE HAPİSTE OLAN BİNLERCE VATANDAŞ KURTULACAK.
KARŞILIKSIZ ÇEK DÜZENLEYENLERE ADLİ PARA VE HAPİS CEZASI VERİLEMEYECEK.
TEKLİFİN GEREKÇESİNDE, KARŞILIKSIZ ÇEK NEDENİYLE ADLİ PARA CEZASINA ÇARPTIRILAN VATANDAŞLARIN, HAPSE GİRMEMEK İÇİN YA TEFECİDEN BORÇ ALDIĞI YA DA CEZAYI ÖDEYEMEYİP HAPSE GİRDİĞİ BİLDİRİLDİ.
SİNAN AYGÜN, “KARŞILIKSIZ ÇEK DÜZENLEYENİN HAPİSLE CEZALANDIRILMASI AİLELERİ PARÇALIYOR”
CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün, karşılıksız çek düzenleyenlere adli para ve hapis cezasının kaldırılmasını, sadece “çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı”nın uygulanmasını önerdi. Aygün’ün teklifi yasalaşırsa karşılıksız çek yüzünden hapiste bulunan binlerce vatandaş kurtulacak, yerel mahkemeler ve Yargıtay’ın iş yükü önemli ölçüde azalacak.

Sinan Aygün, 5941 Sayısı Çek Kanunu'nda değişiklik yapılmasına yönelik teklifini TBMM Başkanlığına verdi.
Teklifin gerekçesinde, karşılıksız çek keşide etme fiilinin, 1929-1985 döneminde “dolandırıcılık” suçu kapsamında değerlendirildiğine,1985-2003 döneminde hapis cezasını gerektiren bağımsız bir suç olarak kabul edildiğine, 2003 yılından itibaren de adlî para cezasını gerektiren bir suç olarak düzenlendiğine dikkat çekildi.

MAHKEMELER İŞLEYEMEZ DURUMDA
Karşılıksız çek keşide etme suçuyla ilgili davaların son yıllarda inanılmaz ölçülerde artış gösterdiği vurgulanan gerekçede, dosya yoğunluğu nedeniyle mahkemelerin işleyemez duruma geldiği ifade edildi. Mahkeme ve çek davalarına bakan Yargıtay’daki daire sayılarının artırılması gibi önlemlerin tümüyle geçici bir nitelik taşıdığı, kronikleşmiş karşılıksız çek sorununa kesin bir çözüm getirmediği vurgulanan yasa teklifinin gerekçesinde şöyle denildi:

“Çek davalarına bakan Yargıtay 10.Ceza Dairesi Başkanı Mahmut GÜL 2010 yılında yaptığı açıklamada, yerel mahkemelerdeki çek dosyası sayısının 1 milyon 480 bin civarında olduğunu, 50 bin çek dosyasının 10. Ceza Dairesi’nde karara bağlanmak üzere beklediğini, 110 bin dosyanın ise Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığında incelenmekte olduğunu, yılda en fazla 25 bin davayı sonuçlandırabildiklerini, Yerel mahkemelerin kararı bozulduğunda, yeni karar verilmesi ve tekrar temyiz edileceği düşünüldüğünde mağduriyetler olacağını ve kararların zaman aşımına uğrayacağını ifade etmiştir.”
BİNLERCE VATANDAŞ HAPİSTE
Yasa teklifinin gerekçesinde yürürlükteki Çek Kanunu’nda çekle ilgili olarak “karşılıksızdır” işlemi yapılmasına sebebiyet verme fiilinin, “adlî para cezası ve güvenlik tedbiri yaptırımlarını gerektiren bir suç olarak düzenlendiğine” dikkat çekildi. Adli para cezası uygulanan vatandaşların, devlete borcunu ödeyemediği için hapse girdikleri vurgulanan gerekçede, “Eş anlatımla, devlet, hapse girmemek için adli para cezasını ödemek isteyen vatandaşını bir anlamda tefeci batağına yönlendirmektedir. Bu nedenle karşılıksız çekten dolayı halen hapiste binlerce vatandaşımız vardır” denildi.
ÖNERİLEN DEĞİŞİKLİKLER
Aygün’ün teklifi yasalaşırsa, karşılıksız çek düzenleme fiili suç olmaktan çıkacak. Karşılıksız çek düzenleyen, adına karşılıksız çek düzenlenen ve yasal süresi içinde ibraz edilen çekin karşılığını banka hesabında bulundurmayanlar hakkında, hamilin şikayeti ve Cumhuriyet Savcısı’nın talebi üzerine Sulh Ceza Hakimi tarafından, her bir çekle ilgili olarak “çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı” kararı verilecek.Karşılıksız çek kullanmak suretiyle,kasıtlı olarak dolandırıcılık ve sahtecilik suçu işleyenler hakkında ise,TCK hükümleri uyarınca işlem yapılabilecek.
Aygün, teklifinde bankaların karşılıksız çıkan çek için sorumlu oldukları tutarın ise bin TL’ye çıkarılmasını önerdi. Bankalar, çek tutarı bin liranın üzerindeyse bin liralık kısmını, bin liranın altındaysa da tamamını çek hamiline ödeyecek. Bu tutar, Merkez Bankası tarafından enflasyon oranı dikkate alınarak her yıl Ocak ayında yeniden belirlenecek. Bankalar halen karşılıksız çıkan her bir çek yaprağı için 655 liraya kadar ödeme yapmak zorunda bulunuyor.
Aygün, bankaların sorumlu oldukları tutarın artırılmasının, çekle ödemelere olan güveni artıracağını, bankaları çek hesabı açarken daha dikkatli davranmaya ve müşterisinden yeteri kadar teminat istemeye yönelteceğini savundu.

Yasa teklifiyle, yeni çek defterlerinin verilmesi ve eskilerinin alınması için öngörülen süre 31 Aralık 2011 tarihine kadar uzatılması öngörülüyor.
Teklif yasalaşırsa çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı uygulanan kişiler 31 Aralık 2011’e kadar, çekin karşılığının belirli vadelerde ödenmesi konusunda şikayetçi ile anlaşır ya da anlaşma ödeyeceğini taahhüt ederse verilen bu cezanın infazı ertelenecek. Böylece karşılıksız çek nedeniyle ceza alanlara hem yeni bir imkan tanınması hem de alacaklıların alacağını tahsil edebilmeleri amaçlanıyor.
BİNLERCE AİLE MAĞDUR
Aygün karşılıksız çekten mahkûm olduğu adli para cezasını devlete ödeyemeyen binlerce kişinin halen cezaevlerinde yattığını belirtti. Borcu yüzünden hapse atılanların işlerini ve dolayısıyla borç ödeme kabiliyetini de kaybettiklerini vurgulayan Aygün, binlerce ailenin de bölünerek mağdur edildiğini, alacaklıların da alacağını tahsil edemediğini bildirdi. Aygün şunları söyledi:
“Türkiye’de ve dünyada yaşanan yaşanan ekonomik krizler sonucunda karşılıksız çek yüzünden mahkûmiyet alanların sayısı her geçen gün artırıyor. Sorunu çözmek için etkili düzenlemeler yapılması gerekiyor. Geçici, etkisiz ve uygulanması mümkün olmayan düzenlemeler sorunu iyice içinden çıkılamaz hale getirmekten başka bir işe yaramıyor. Karşılıksız çek düzenlemenin sonucunun hapis cezası olması, aslında, ceza hukukunda çağdışı kalmış bulunan “borç için borçlunun cezalandırılması” sisteminin benzeridir. Cezanın amaca uygun olması, bir ilaç gibi yerinde ve dozunda kullanılması gerektiği gibi, doğru ve adil olması da hukuk devletinin olmazsa olmaz bir şartıdır.”
Sinan Aygün, yasanın bugünkü hali nedeniyle çok daha önemli ve öncelikli sorumlulukları bulunan yargı sisteminin zamanının büyük bölümümü karşılıksız çeklere ayırmak zorunda bıraktığını ifade etti. Aygün, “birçok Cumhuriyet Savcısı ve Hâkimin zamanını karşılıksız çekle ilgili dosyalara ayırmak zorunda kalması kabul edilemez” dedi.

ANKARA MİLLETVEKİLİ SİNAN AYGÜN TARAFINDAN; 28.09.2011 TARİH SAAT 11.30 DA, ÇEK KANUNU DEĞİŞİKLİK YASA TEKLİFİYLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI YAPILACAKTIR.

İLGİLİ KANUN TEKLİFİ AŞAĞIDAKİ LİNKTEDİR
LİNK: 5941 SAYILI ÇEK KANUNU’NDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ VE GENEL GEREKÇE


Kategori: Ankara Milletvekili Sinan AYGÜN'den Çek Kanunu'nda  Değişiklik Teklifi, Çek yasası Mağdurları, Çek mağdurları, Çek Kanunu, Çek Mağduru

3.624 yorum:

  1. Sayin Misafirin Misafiri:

    Ben kendi adima duzenli olarak yurtdisindan Turkiyeye mektup gonderiyorum, faks cekiyorum, zaman zaman resmi kurumlara ve bazi milletvekillerine telefon ediyorum. Genelde mesaj birakmak zorunda kaliyorum. Ama tamamen haklisiniz sadece mektuplar resmi kayita giriyor. Muhtelif makamlarda calisan arkadaslarimdan cok iyi biliyorumki mail Tweet aninda dansimanlar tarafindan arsivlenip siliniyor. Esas kisi mail ve Tweetleri kesinlikle gormuyor.Bunun sebebide milyonlarca insan as, is vs icin hep ayni kisilere maille vs ulasmaya calisiyor.

    Benim fikrim (resmi kayitlara girmesi icin) resmi kurumlara telefon, mektup ve faksla basvuruda bulunmak (milletvekileri dahil) ama medya kuruluslari ve STKlarda mail ve Tweeter faydali olabilecegini dusunmeye basladim. Genelde medya kuruluslari bu tur iletisimlere sicak bakiyor boyleec yazar;lara muhabirlere ulasabiliriz.

    Onumuzde cok zorlu bir surec var. Kurban bayramina kadar cikmazsa en erken Nisan 2012 yi beklemek gerekir. Bir sekilde gundeme girip durumumuzu anlatmali, yetkililerin dikkatini cekmeliyiz. HSYK cek cezasi kaldirilsin diye oneride bulunmus ama birde madde eklemis. Eger cek cezasini kaldirmak mumkun degilse ifade alma zorunlugunun kaldirilmasi ve yargilanin giyabinda durusmaya katilmasa bile ceza verilmesi (bu sitedede sanirim yayinlandi, sayin admin teyit edebilir veya yanlisim varsa duzeltebilir) Yani her an hersey olabilir. Burasi Turkiye. Cek cezasi kalkiyor derken yaptirimlar agirlasabilir. Bunun onlemenin tek yolu bu sitenin soyledigi eylemler cercevesinden herkesin elinden geleni yapmasi ve mumkunse tek bir sekli eylemle yetinmeyip farkli farkli eylemler yapmasi. (Vallahi ben bile Tweet gondermeye basladim ufak ufak ama bir yandan mektuplarimi duzenli gonderiyorum)

    Allah hepimizin yardimcisi olsun.
    Muhendis 34

    YanıtlaSil
  2. GÜNAYDIN ARKADAŞLAR---BUGÜN PAZAR VEKİLLERİN DAHA SAKİN OLDUĞUĞU DAHA SİNİRSİZ OLDUĞU GÜN----------------------------

    MÜMKÜNSE HER KES ELİNDEN GELDİĞİ KADAR RİCA MESAJLARINI GERÇEKLEŞTİRİRSE DİĞER GÜNLERE NAZARAN DAHA FAYDALI OLUR HİÇ OLMASSA KENDİLERİ OKUR----------------SADECE SİZDEN RİCAM SAKİN SİNİRLENMEDEN BİR RİCA EDMENİZ BİR BARDAK SU İSTER GİBİ SAYGILAR

    YanıtlaSil
  3. ARKADAŞLAR AĞLAMAYAN ÇOCUĞA SÜT VERMEZLER-----------BİZDE BİR KENARDA OTURURSAK SESİMİZİ ÇIKARMASSAK UNUTULURUZ DAHA DOĞRUSU MEMLEKETTE BÖYLE BİR DERDİN VARLIĞINI SAYIN VEKİLLERE SAYIN GAZETELERİN KÖŞE YAZARLARINA ÖZELLİKLE BU GÜNLERDE DİLE GETİRİRSEK GÜNDEMDE KALIRIZ------------------
    HER KES GERÇEKÇİ OLSUN GERÇEKLERİ YAZSIN SÖYLESİN

    BABALARI EVLATLARI HAPİSTE OLANLAR BİZZAT VEKİLLERİ ARAYIP YARDIM İSTESİN TEK SUÇLARI TİCARET YAPMAK OLDUĞUNU SÖYLESİN VE ÖZELLİKLE HER KES BUNU VURGULASIN YÜZBİNLERCE KİŞİNİN ÇEKTEN ARANDIĞINI MİLYONA YAKIN DOSYANIN ADLİYELERDE OLDUĞUNU EKONOMİK SEBEBLERDEN ÇOK KİŞİNİN BATTIĞINI BORCUN HAPİSTE ÖDENMİYECEĞİNİ BELİRTSİN---------------

    SİZ GER ÇEK MAĞDURLAR BAŞI DERTTE OLAN BATMIŞ ESNAFLAR SİZLERE SESLENİYORUM DÜN DE YAZDIM SADECE DIŞARDAN SEYREDENLER ARTIK SEYRETMEYİ BIRAKIN BİR FİİL MÜCADELEYE GİRME ZAMANI GELMİŞTİR HİÇ BİR ŞEY YAPMAYIN SADECE VE SADECE BÜTÜN VEKİLLERİN MAEL LERİ YUKARDA VAR GERÇEKLERİ YAZIN YARDIM İSTEYİN EVET YARDIM İSTEYİN BATMIŞ ÇARESİZ ESNAFLAR OLARAK YARDIM İSTEYİN HİÇ BİR ŞEY YAPMASALAR BİLE KAST ARASINLAR BATAN ESNAFIN GEÇMİŞİNE BAKSINLAR GEÇMİŞTE NE YAPMIŞ ONA BAKSINLAR BİRDE PARENTEZİÇİNDE UYGUN BİR DİLLE BELİRTİN MİLYONA YAKIN ÇEK DOSYASI YÜZBİNLERCE ARANAN ESNAF VE HAPİSTE YATAN ESNAF BU KADAR RAKAMIN ÇOK OLMASI SİZCE BİR YERDE BİR HATA YOKMU DİYE KİBARCA ESNAFÇA ANLATALIM

    EVET BU ÇAĞRIMI GERÇEK MAĞDURLARA BATMIŞ ESNAFLARA YAPIYORUM
    EĞER GERÇEKTEN MAĞDURSANIZ BİR YAKININIZ C.EVİNDEYSE HİÇ DURMAYIN HİÇ ÜŞENMEYİN HİÇ GOCUNMAYIN HEMEN YAZMAYA BAŞLAYIN SADECE RİCA EDELİM O KADAR UNUTMAYIN KARŞINIZDAKİDE İNSAN BU VATANIN BU DÜNYANIN İNSANI ONLARDADA VİCDAN VAR AMA SİZ GÜZEL BİR ŞEKİLDE GERÇEKLERİ YAZARSANIZ HİÇ KİMSE TEPKİ KOYMAZ ÇÜNKÜ BÜTÜN VEKİLLERİN BU ÜLKEDE YAŞAYAN İNSANLARIN MUTLULUĞU İÇİN YEMİNİ VAR

    ARKADAŞLAR SADECE GERÇEKLERİ YAZARSAK YETER SADECE GERÇEKLERİ


    BÜTÜN BATMIŞ ESNAFLAR ÇEK MAĞDURLARI HER KES ARTIK MÜCADELEYE ÇEVRENİZDE NE KADAR ÇEK MAĞDURU BATMIŞ ESNAF VARSA LTFEN ONLARIDA DEVREYE SOKUN ONLARI BU MÜCADELEDEN BU DAYANIŞMADAN HABERDAR EDİN

    BAKIN HER KESE SESLENİYORUM BU GÜNE KADAR ÇOK ŞEY YAPILDI FAKAT KİŞİ AZLIĞINDAN BAŞARI ELDE EDİLEMEDİ YÜZBİNLERCE BATMIŞ ARANAN ESNAFI BİR ARAYA GETİRELİM BU KONUDA DÜŞÜNCESİ OLANLAR FİKRİ OLANLAR YAZSIN

    HAYDİ ARKADAŞLAR MÜCADELEYE TEK İŞİMİZ MÜCADELE OLSUN

    KAÇ KERE YAZDIM KAÇ KERE SÖYLEDİM YİNE SÖYLÜYORUM GERÇEK MAĞDURLAR GERÇEK DERTLERLE UĞRAŞIR

    GERÇEK MAĞDURLAR GERÇEK DERTLERLE UĞRAŞIR

    HAYDİ DERDİ OLAN BATMIŞ ESNAFLAR TEK YAPACAĞIMIZ

    ETRAFIMIZDAKİ BATMIŞ ESNAFLARI MÜCADELEYE KATALIM
    BÜTÜN VEKİLLERE DERDİMİZİ ANLATAN MAEL LER ATALIM

    BUNLARI YAPARKEN BATMIŞ ESNAF KELİMESİNİ KULLANMAYI UNUTAMAYIN ÇEK MAĞDURU KELİMESİ TÜRKÇEDEKİ ANLAMI GENİŞ OLDUĞUNDAN TERSTE ANLAŞILABİLİYOR
    TEK SUÇUMUZ TİCARET YAPMAK BAŞKA NE GÜNAHIMIZ VAR HER KESİN BİR BATIŞ SEBEBİ VAR HER KES KENDİNİ BİLİYOR O HALDE BİZ HAKLIYIZ O ZAMAN HER KES HAKKINI ARASIN -----------------------------

    BU YAZIM GERÇEKTEN CANI YANAN GERÇEK ÇEK MAĞDURLARINADIR BU SİTELERİ SESSİZCE SEYREDEN İÇİ YANAN MAĞDURLARINADIR ŞİMDİ SIRA SİZDE UNUTMAYIN BÜTÜN ÇEK MAĞDURLARINI SİTEYE GETİRİN VE MÜCADELEYE BİR YERDEN BAŞLATALIM BAŞKA ÇAREMİZ YOK

    ARKADAŞLAR DÜNYADA ARTIK DERT ÇOK ÜLKELERDE DERT ÇOK EKONOMİK SORUNLAR SOSYAL SORUNLAR O KADAR ÇOK Kİ BUNLARIN İÇİNDE ANCAK SORUN OLDUĞUMUZ FARK EDİLİRSEK SORUN ÇÖZÜLÜR BU AÇIDAN HER KESİ MÜCADELEYE DAVET EDİYORUM******************************

    YanıtlaSil
  4. SN.SPARTACUS,

    İNANIN SİZE YAZILAN CEVAP DÜŞÜNDÜĞÜNÜZ GİBİ DEĞİL.AKSİNE BİLGİLENDİRME AMAÇLI.AKSİNE YANILMIYORSAM BEN SİZİN BİR YAZINIZI DA ARKADŞLARA ÖRNEK BİR YAZI OLARAK SEÇMİŞ VE ARKADAŞLARI BU ŞEKİLDE YÖNLENDİRMİŞTİM.DOĞAL OLARAK BİRBİRİMİZİ GÖRMEDEN YAPILAN YORMULR BAZEN YANLIŞ ANLAMALARA YOL AÇABİLİYOR.
    İYİKİ VARSINIZ.
    YORUMLARINIZI HERZAMAN BEKLERİZ.

    SAYGILAR

    BASKETÇİ 02/10/2011 11:40

    YanıtlaSil
  5. Adaletistiyorum2 Ekim 2011 11:46

    beni engelledi cumhurbaşkanlığı, bir daha da denemedim bile. veya rahatsız olanlar oluyor, hemen takipten kaldırıyorum bir daha adını bile görmemek üzere.

    YanıtlaSil
  6. DEĞERLİ ARKADAŞLARIM,

    HAYIRLI PAZARLAR DİLERİM.

    AKİN BİR GÜNDE SİZDEN RİCAM ÖZELLİKLE SN. MİLLETVEKİLİMİZ VECDİ GÖNÜLÜN BOŞANMALARLA İLGİLİ VERDİĞİ SORU ÖNERGESİ2NE IŞIK TUTACAK GERÇEK BOŞANMA VE AYRI KALMA İLE İLGİLİ MAİLLERİNİZİ LÜTFEN VERDĞİMİZ ADRESE YOLLAYINIZ.
    BİRÇOK ARKADAŞIM YOLLADIKLARI MAİLLERİN BİR KOPYASINIDA BANA YOLLAMIŞLAR.BUNLARI TOPLAMA GİBİ BİR EYLEMİMİZ YOK.HERHALDE YANLIŞ ANLAŞILDI.ANCAK BENİM ANLADIĞIM ARKADAŞLAR OLAYA ÖZVERİLİ YAKLAŞMIŞ VE YAZMIŞ.
    BOŞANMAK İÇİN İLLA KAVGA ,ŞİDDETLİ GEÇİMSİZLİK OLMASI ŞART DEĞİL.BİZLER AİLE KURUMUNU KORUMAK VE AYAKTA KALMAK ADINA YA EVLERİMİZİ TERK EDİP YURT DIŞINA YERLEŞTİK,YA CEZAEVİNE DÜŞTÜK AİLELERİMİZDEN AYRI KALDIK,YADA ŞEHİR DEĞİŞTİRDİK,AİLELERİMİZ BİR YERDE BİZ BİR YERDE..
    PEKİ GERÇEKTEN BOŞANAN BİR AİLEDE ÇOCUKLARIN GEÇİRDİĞİ TRAVMAYLA BABASI SIRF BORCU NEDENİ İLE HAPSE ATILAN ,YADA YURT DIŞINA KAÇAN BİR BABANIN ÇOCUĞU AYNI TRAVMAYI GEÇİRMİYECEKMİ.?BU NEDENLE SİZDEN RİCAM SADECE BU BORC YÜZÜNDEN CİDDİ GEÇİMSİZLİK DIŞINDAKİ AYRILIKLAR DA BU KONUNUN İÇİNDEDİR.OLAYA BÖYLE BAKMANIZDA,SN.BÜYÜKLERİMİZEDE BU KONUDA IŞIK TUTMAMIZDA ÇOK FAYDA VARDIR.MAALSEF ONLAR OLAYIN BU BOYUTUNUN FARKINDA DEĞİLLER.

    vecdi.gonul@tbmm.gov.tr


    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ 02/10/2011 11:53

    YanıtlaSil
  7. Adaletistiyorum2 Ekim 2011 12:00

    ÇEK KANUNU
    TÜM DÜNYADA ÇEK NAKİT PARADIR, İNSANLAR PARAYI ÜZERİNDE TAŞIMAZ, ONUN YERİNE ÇEK TAŞIRLAR VE ÖDEME YAPACAKLARI ZAMAN DA ÇEK YAZARLAR, ÇEK VERİRSİNİZ PARA YERİNE KİŞİYE, O DA GİDER BANKADAN PARASINI ALIR. GÜNLÜKTÜR, ANLIKTIR. BÖYLE BİR DURUMDA KİŞİ BANKAYA GİDİP HESAPTA PARA BULMADIĞI ZAMAN SAHTEKARLIK YAPMIŞSINIZDIR.
    TURKİYEDE HİÇ BİR ZAMAN BÖYLE OLMADIĞINI HERKES BİLİYOR. ÇEK, İŞHAYATINDA KREDİLİ MAL ALIM ARACIDIR, AYNI SENET GİBİ, AÇIK HESAP BORÇ ALMAK GİBİ. YANİ TİCARET, EKONOMİ BÖYLE YÜRÜMEKTEDİR İŞ HAYATINDA. MALI BELLİ BİR VADE İLE ALIRSINIZ, GÜNÜ GELENE KADAR SATMIŞ VE PARAYI O ÖDEME GÜNÜ GELENE KADAR HAZIR ETMİŞ OLURSUNUZ. 2009 YILINDAKİ 5941 SAYILI YASA ÇIKANA KADAR KÖTÜ NİYETLİ KİŞİ ÇEKİ GÜNÜ GELMEDEN ÖNCE TAHSİL EDEBİLİYORDU. ÇÜNKÜ ÇEK PARA DEMEKTİ. AMA TİCARETTE BUNU YAPMAK ETİK AÇIDAN UYGUN DEĞİLDİ, HERKES BİRBİRİNE BUNU YAPARSA HERKESİN TİCARİ HAYATI RİSKE GİRERDİ. YANİ ÇEKİN DÜNYA GENELİNDEKİ KULLANIM ŞEKLİ İLE TÜRKİYEDEKİ KULLANIM ŞEKLİ AYNI DEĞİLDİ. TÜRKİYE DEVLETİ BUNU BİLEREK, ŞİŞİRME BİR EKONOMİ YARATILMASINA KENDİ ELİYLE İZİN VERMEKTEYDİ. BU ÜLKEDE BAŞBAKANLIK, BAKANLIK, MİLLETVEKİLLİĞİ YAPMIŞ İNSANLARIN ÇOĞU DA BU ŞEKİLDE KULLANMIŞTIR ÇEKLERİNİ.
    AMA ÇEKE MUHALEFET KANUNU İSE DİĞER ÜLKELERDE KULLANILAN ŞEKLE GÖRE UYGULANMIŞTIR, VE BU ÇOK BÜYÜK BİR ÇELİŞKİDİR. ÇEKİ ALDIĞINIZ AN BANKADA PARA OLMADIĞINI VADESİ GELDİĞİNDE BANKADA OLACAĞINI HERKES BİLMEKTEDİR. PEKİ VADESİ GELMEDEN ÖNCE ÇEKİ YAZAN KİŞİ ÖLÜR İSE NE OLACAKTIR. VEYA O GÜNE KADAR KİŞİ ŞÖYLE VEYA BÖYLE TÜM MALVARLIĞINI VE PARASINI KAYBEDERSE NE OLACAKTIR. ÇEKİ ALAN KİŞİ RİSKE GİRDİĞİNİ BİLMEKTEDİR.
    BİR BAKIMA HÜLLEDİR BU.
    2009 DA ÇIKAN 5941 SAYILI YASA DA BUNUN KANITIDIR. YANİ DEVLET KABUL ETMİŞTİR ÇEKİN VADELİ MAL ALIM ARACI OLDUĞUNU, AMA DEVLETİN KOYDUĞU ÇEK KANUNU, TÜRKİYEDEKİ KULLANIM ŞEKLİNE UYGUN DEĞİLDİR. DEVLET TE BİR BAKIMA KENDİNİ KANDIRMAKTADIR.
    DURUM BÖYLEYKEN, MAL SATARKEN ÇEK ALMAK , AYNI SENET ALMAK, AÇIK HESAP MAL VERMEK GİBİ RİSKLİDİR.
    GÜN GELİR İŞLER KÖTÜYE GİDER, KRİZ OLUR, VEYA BİRİLERİ İFLAS EDECEĞİNİZDEN KORKAR, GÜNÜ GELMEDEN ÇEKLERİ YAZDIRIP İCRA YOLU AÇAYIM DER, ÇEKLER YAZILIR YAZILMAZ TÜM KREDİLERİNİZ DONDURULUR VE SONRAKİ ÇEKLERİ ÖDEYEMEZ DURUMA GELİRSİNİZ. İŞSİZLİK, KRİZ ÜSTÜNE BUNLARI YAŞARSINIZ VE TEPETAKLA GİDERSİNİZ BİR ANDA.

    YUVALAR DAĞILIR, AİLELER YOK OLUR (ÖZGÜRLÜKLE BERABER)

    İFLASLAR, ÇEKTEN HAPİS KARARLARI, YUVANIZ DAĞILIR, AİLELER YOK OLUR, YEK EKMEĞE MUHTAÇ OLURSUNUZ, KİMSE YÜZÜNÜZE BAKMAZ.
    MADDİ MANEVİ BİTMİŞSİNİZDİR.
    OYSA DÜNE KADAR, DÜNYA KADAR İNSAN İSTİHDAM EDEN, DEVLETE VERGİSİNİ VEREN, SSK LARINI YATIRAN, HER ANLAMDA ÜLKE EKONOMİSİNE KATKIDA BULUNAN BİR İNSAN OLARAK,
    SAHTEKAR KONUMUNA GİRMİŞSİNİZDİR.
    DEVLET SİZE ÇEK KANUNU İHLAL ETTİNİZ, SİZE BORCUNUZ KADAR BİR DE BEN ADLİ PARA CEZASI YAZIYORUM, ÖDEYEMEZSENİZ HAPSE GİRECEKSİNİZ DER. AYNI MİKTARDAKİ ADLİ PARA CEZASINI NASIL ÖDEYEYİM BU PARA BENDE OLSA, ZATEN ÇEK BORCUMU ÖDERİM DERSİNİZ. DEVLET İNSAN HAKLARINI ÇİĞNEMEMEK İÇİN SİZİ DİREK HAPSE ATMIYOR, ADLİ PARA CEZASI VERİYOR. ADLİ PARA CEZASINI ÖDEYEMEZSENİZ HAPSE ATIYOR, BAKIN BURDA DA HİLE YAPMAKTADIR DEVLET.
    VE HAPSE ATILIRSINIZ.
    HAPİSTE YATAN BİR İNSAN NASIL BORÇ ÖDER?

    YanıtlaSil
  8. Adaletistiyorum2 Ekim 2011 12:25

    1969 İstanbul Doğumlu. Işık İlkokulu; Saint-Michel Lisesi, İstanbul İngilizce İktisat, Club Med, Eski Rockçı, Ekonomi Profesörü, CNNTURK, FOX, Bloomberght.com

    emre alkin @emrealkin1969 adlı kişi 1,499 kullanıcısına retweetledi:
    seyhan_ibrahim ibrahim seyhan
    @emrealkin1969 ÇEK borcundan 70bin İŞADAMI cezaevinde, 700binDOSYAmahkemelerde BORCA hapis EVE haciz İNSANLIK ayıbı AİLELER perişan

    YanıtlaSil
  9. Adaletistiyorum2 Ekim 2011 12:27

    CNN türk çalışanları

    emre alkin @emrealkin1969 adlı kişi 1,499 kullanıcısına retweetledi:
    seyhan_ibrahim ibrahim seyhan
    @emrealkin1969 ÇEK borcundan 70bin İŞADAMI cezaevinde, 700binDOSYAmahkemelerde BORCA hapis EVE haciz İNSANLIK ayıbı AİLELER perişan




    Ebru Baki @EbruBaki adlı kişi 1,554 kullanıcısına retweetledi:
    seyhan_ibrahim ibrahim seyhan
    @EbruBaki ÇEK borcundan 70bin İŞADAMI cezaevinde, 700binDOSYAmahkemelerde BORCA hapis EVE haciz İNSANLIK ayıbı AİLELER perişan

    YanıtlaSil
  10. 1- BANKA KREDİ BORCU ÖDENMESSE İCRA ,HACİZ VAR APC YOK HAPİS YOK

    2-KREDİ KARTI BORCU ÖDENMESSE İCRA,HACİZ VAR APC YOK HAPİS YOK

    3-SENET ÖDENMESSE İCRA,HACİZ VAR APC YOK HAPİS YOK

    4-VERGİ SSK BAĞKUR ÖDENMESSE İCRA,HACİZ VAR APC YOK HAPİS YOK

    5-ELEKTRİK SU ÖDENMESSE İCRA,HACİZ VAR APC YOK HAPİS YOK

    6-TELEFON GSM BORCU ÖDENMESSE İCRA,HACİZ VAR APC YOK HAPİS YOK

    7-KİRA BORCU ÖDENMESSE İCRA,HACİZ VAR APC YOK HAPİS YOK

    EKONOMİ İLE İLGİLİ BÜTÜN YASAL KONULARDA DAVA AÇILIYOR İCRA HACİZ TAKİBİ YAPILIYOR ALACAKTAN BAŞKA HERHANGİ BİR PARA CEZASI KESİLMİYOR HAPİS CZASI VERİLMİYOR,
    AMA İŞ EKONOMİNİN EN ÇOK KULLANILAN ENSTÜRMANI OLAN ÇEKE GELİNCE KANUNLAR BİR ANDA UYGULANMAMAYA BAŞLIYOR

    8-ÇEK ÖDENMESSE İCRA VAR, HACİZ VAR, APC VAR HAPİS VAR

    bu hiç adil değil, dünyada bir eşi olmayan factoringlerin , vadeli çekleri kabul etmesi, faizini peşin kesmesi, yani çeki kırması, kabul edilerek, dolayısı ile çekte vadenin de kabul edilmesi ,sökonusu iken , çek karşılıksız çıkarsa, çekte vade olmaz çek ödeme aracıdır uygulaması yapılmakta, çek bedeli kadar para cezası kesilmekte, , 2 kişinin arasındaki ekonomik ilişkiden doğan bir anlaşmazlıktan dolayı devlet haksız kazanç elde ederek para cezası tahsil etmeye çalışmaktadır, üstelik dvletle ilgili hiç bir durum sözkonusu deilken, kendince yarattığı ceza ödenmedi diyerek, kişiyi hapse atmaktadır, bu tamamen çifte standarttır,

    uygar gelişmiş ülkelerde, kanunlar yasalar halk için yapılıp uygulanırken, ülkemizde, bankalar factoringler, ve dier güç gurupları için yapılıp uygulanmaktadır.

    tek amacımız, bu kanunsuzluğu durdurmak için hep beraber çalışıp, bu kanunsuzluğu geniş kitlelere duyurmaktır,

    biz halkız biz gücüz, bizim gücümüz karşısında kimse duramadı duramıyacaktırda, bu kanunsuzlukları yapanlar ve uygulayanlar, bir gün bunun vebalini, yine kanunlar önünde vereceklerdir,

    HUKUK HERKES İÇİNDİR, UNUTMAYIN UYGULAMADIĞINIZ BU HUKUK BİR GÜN SİZEDE LAZIM OLACAK.

    YanıtlaSil
  11. Adaletistiyorum2 Ekim 2011 12:51

    EMİNE UĞUR @msemii adlı kişi 3,653 kullanıcısına retweetledi:
    seyhan_ibrahim ibrahim seyhan
    @msemii ÇEK borcundan 70bin İŞADAMI cezaevinde, 700binDOSYAmahkemelerde BORCA hapis EVE haciz İNSANLIK ayıbı AİLELER perişan

    YanıtlaSil
  12. emre alkine bende çok twet ledim sağolsun ilgilendi bakın buda yine birisine tweeti

    emrealkin1969 emre alkin
    @ @gurseltekin34 başkanım, vergi usul kanunu değişiyor, bir de cek kanunu hakkında cok şikayet var, hem cek verenlerden hem de alanlardan...
    23 saat önce Favorilere ekle Retweetle Yanıtla »

    YanıtlaSil
  13. değerli kardeşim,

    ordaki tüm mailleri tek tek mail çubuğuna gireceksinki bir tek mailin hepsine aynı anda gidecek.her iki adresin arasına ( ; ) noktalı virgülü koymalısın.

    saygılar

    basketçi 02/10/2011 13:26

    YanıtlaSil
  14. Mevlüt Çavuşoğlu
    @MevlutCavusoglu Antalya, Ankara, Strasbourg
    President of the Parliamentary Assembly of the Council of Europe- Member of Turkish Parliament for Antalya
    http://www.mevlutcavusoglu.COM

    YanıtlaSil
  15. Adaletistiyorum2 Ekim 2011 19:06

    ÇEK borcundan 70bin İŞADAMI cezaevinde, 700binDOSYAmahkemelerde BORCA hapis EVE haciz İNSANLIK ayıbı AİLELER perişan

    YanıtlaSil
  16. Adaletistiyorum2 Ekim 2011 19:31

    insanlık onuru için,haksızlığa,hukuksuzluğa son vermek için,çağdaş türkiye için,insanlık suçu BORCA HAPİS çek KANUNU DEĞİŞMELİ

    YanıtlaSil
  17. MisafirinMisafiri2 Ekim 2011 19:47

    kredi kartı borcunu ödemeyene hapis yok
    banka kredi borcunu ödemeyene hapis yok
    elektrik borcunu ödemeyene hapis yok
    su, doğalgaz borcunu ödemeyene hapis yok
    vergi borcunu ödemeyene hapis yok
    senet borcunu ödemeyene hapis yok
    herhangi bir borcunu ödemeyene hapis yok

    sadece vadeli çekini ödeyemeyene hapis var



    cek dolandırıcısının hapis cezasında indirim var
    teröristlerin hapis cezasında indirim var
    asker, polis katillerinin hapis cezasında indirim var
    bebek katili PKK'lıların hapis cezasında indirim var
    her türlü katilin cezasında indirim var
    her türlü sapığın cezasında indirim var
    çocuklara tecavüz edenlerin cezasında indirim var

    sadece vadeli çekini ödeyemeyene hapis cezasında indirim yok

    YanıtlaSil
  18. DEĞERLİ ARKADAŞLARIM,

    GÜN BOYU ÇABA SARFEDEN,WMWK VEREN HERKESE YÜREKTEN TEŞEKKÜRLER.BU ÇABALR ASLA VE ASLA KARŞILIKSIZ KALMAYACAK.BEN BUNA TÜM KALBİMLE İNANIYORUM.İNŞALLAH ÖZGÜRLÜĞE UZANACAĞIMIZ GÜNLER YAKINDIR.

    ŞİMDİDEN DUYURUSUNU YAPAYIM.TWİTTER KULLANANLAR TWİTTER ÜZERİNDEN ,MAİL KULLANMAK İSTEYENLER MAİL OLARAK SN.FSTİH PORTAKALA YARIN SABAH MESAJLARINI YOLLASIN.LÜTFEN BUNU SABAH ERKEN KALKARAK YAPALIM.AKŞAM MAİLLERİNİZİ ATABİLRİSİNİZ.AMA SABAH ERKENDEN TWİTTER IN BAŞINA.

    ÇEKMAĞDURLARI DURMADAN YILMADAN BU GARABET YASANIN KALKMASI İÇİN KARARLILIKLA VE SABIRLA MÜCADELESİNE SON GÜNE KADAR DEVAM EDECEKTİR.

    BUNDAN KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN.

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ 02/10/2011 19:48

    YanıtlaSil
  19. Adaletistiyorum2 Ekim 2011 20:01

    Borca hapis, bebelerin ev eşyasına haciz KANUNU, ÇOCUĞUNU döverek, işkenceyle TERBİYE eden EBEVEYNLE eşdeğer

    YanıtlaSil
  20. AMFORATUR ...2 Ekim 2011 20:39

    hep destek, tam destek, herzaman destek , :)

    YanıtlaSil
  21. Adaletistiyorum2 Ekim 2011 20:48

    Fırsat karınca yürüyüşü ile gelir, yıldırım hızı ile gider.
    Fırsat yaz bulutu gibi gelip geçer, elinize geçtiğinde faydalanmasını bilin.


    arkadaşlar,
    şu ana kadar yaptıklarımızın kat kat fazlasını yapmaya çalışalım lütfen.
    herkes şimdiye kadar hangi eylemi, ne kadar yapıyor idi isek, 10 katını yapalım.
    lütfen, lütfen, lütfen

    YanıtlaSil
  22. arkadaslar tweeter e uye oldum ama kımseye tweet atamıyorum yardımcı olurmusunuz

    YanıtlaSil
  23. AMFORATUR ...2 Ekim 2011 20:58

    Adalet topaldır, ağır ağır yürür, fakat gideceği yere ergeç ulaşır.

    MIREBAU

    YanıtlaSil
  24. Barışçı-Mersin2 Ekim 2011 21:02

    Haklı davamızın haklı olan arkadaşları; yarın pazartesi. Hafta başından başlayarak; doğru yönlendirmeleri değerlendirerek, haklı davamız anlamında daha yoğun çalışmamız gereken bir hafta içerisinde olacağız.

    Herbirimiz becerebildiğimiz kadarıyla; mektup, faks, mail, telefon görüşmesi, olabildiğince; Sayın yetkililer ziyaret edilerek, gündemi daha sıcak tutmalı ve özgür günlerimize ulaşmalıyız.

    Haklı davamızda tüm emeği geçenlere ve tüm katılımcılara saygılarımla. Allah; hepimizin yardımcısı olsun.

    YanıtlaSil
  25. AMFORATUR ...2 Ekim 2011 21:02

    @amforatur

    buraya bir mesaj at yada tweter adını yaz ben seni bulayım daha sonra benim takip etiklerimi görünce üstüne tıkla orda @xxxxxxx e tweet at yazısı çıkınca mesajını yaz ve yolla o kişiyide takip ettikleirne ekle

    YanıtlaSil
  26. Adaletistiyorum2 Ekim 2011 21:03

    üye oldunuz, şimdi aboneleri takip etmeniz lazım. eğer takip ederseniz, onların yazdıklarını göreceksiniz. takip edeceklerimi nasıl bulacağım derseniz: arama bölümüne girin, benim adımı yazın, seyhan_ibrahim
    sonra benim takip ettiklerimi takip edin, hepsi listenize girecek, sonra istediğiniz kişiyi tweet leyebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  27. yazıktır bu insanları piriniz para kazanacak diye kandırmayın

    YanıtlaSil
  28. Arkadaşlar hepinize iyi akşamlar diliyorum bulunduğum yerde bilgisayardan mahrumum o yüzden ara sıra yazabiliyorum ama elimden geldiğince mücadele ediyorum cuma günü manavgat ta duruşmam vardı salı gününden gittim yargıtay daki bütün dosyalarımla ilgili yargıtay içtihatları sitemiz sayesinde toparlayarak her dosya için ayrı ayrı hazırladım önbüroya gittim o kadar evrak varki elimde memur dediki yargı harçı yatır bunlar temyiz dilekçesi değil dedim hakkımı arayarak kabul ettirdim uzun birsüre evrakları bilgisayarda taradı işlemler 1 saati geçti birde burası önbüro mahkeme kalemindeki zamanı siz düşünün katlara çıktım 3 sulh ceza var herbirin de 25 dosya var 15 tanesi çek davası aslında bunları bir çogumuz yapsak inanın yargıtay da bir okadar dosyalara işlenecek ek temyiz dilekçeleri olur oluruna bırakmadan haklarımızı ara yalım suçlu değiliz bütün bunlar süper ekonominin eseri...

    YanıtlaSil
  29. sayın basketçi yukarda yılmaz beyin yazdığında okudum ek temyiz dilekcesi nedir temyiz zamanını kacıranlar için ek bir dilekcemi yılmaz beyin yazdığında o kadar dilekce mahkeme dosyalarına koymak içinmi yoksa temyize mi cevaplarsan iyi olur saygılarımla

    YanıtlaSil
  30. Kemalataoglu2 Ekim 2011 22:40

    Sayin Arkadaslarim,
    Kendimce nacizhane bir fikrim var.Bilindigi üzere sayin Basbakanimizin Annesine karsi ayri bir zaafi var.Bence sorunu olmayan bayan arkadaslarimiz bir heyet olusturarak Sayin Basbakanin Annesiyle bir görüsme organize edebilirler.problemlerimizi kendisine aktara bilirler.Bilhassa annesine,annelerin durumu ve cektikleri problemleri anlatabilirler.eminim bunu en iyi Basbakanin annesi anlayacaktir.Belki ogluna bu konuda etki edebilir.olur yada olmaz ama denemekten zarar gelmez.
    Saygilarimla...

    YanıtlaSil
  31. sayın basketçi kusura bakma basketçi diye ilk gördüğüm e yazmışım oda senin yazına yanıt gibi ama değil saygılarımla

    YanıtlaSil
  32. AMFORATUR ...2 Ekim 2011 22:45

    ben katılmıyorum haklı davamız için başbakanın anne sevgisini zaafını kullanmayı doğru bulmuyorum, uygun olmaz bana göre.

    YanıtlaSil
  33. BİLDİĞİM KADARI İLE ŞU ANDA SN.BAŞBAKANIMIZIN ANNESİ UFAKBİER SAĞLIK PROBLEMİ YAŞIYOR.KENDİSİNE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM.


    BASKETÇİ 02/10/2011 22:46

    YanıtlaSil
  34. Barışçı-Mersin2 Ekim 2011 22:47

    Değerli arkadaşlar; kendimce bu gecenin son yorumu olarak diyorumki, her ne kadar bazı olumsuzluklar ve haketmeyen arkadaşlarımıza çamur atılmak istensede, haklı davamıza gönül vermiş ve inanmış tüm arkadaşlarımın, nerede olurlarsa olsunlar, nerelerden yazarlarsa yazsınlar, kötü sözlere kulaklarını tıkayarak ve cevap vermeyerek, tamamen ve tamamen; haklı davamıza odaklanarak, gerek bireysel olarak ve gerekse bazı arkadaşlar birlikte hareket ederek, haklı davamız için her birimiz bir şeyler yapalım, yapmaya çalışalım.

    Unutmayınki; yaptıklarınız ve yapabildikleriniz, önce size; sonra bir çok arkadaşınıza ve hatta dolaylı olarak, çocuklarınıza ve tüm ailenize özgürlük getirecektir.

    Değerli arkadaşım; değerli arkadaşlarım. Hepimiz özgürlük ve özgür günler için çalışıp, emek ve çaba sarfetmiyormuyuz? Hiç birimizin başka bir amacı olabilirmi?

    İnanınki; tamamen eli kolu bağlı, hiç bir şey yapamayan ve sizlerden medet ve yardım uman, binlerce kişi mevcut. O insanlar için bir şeyler yapmaya değmezmi?

    O halde gelin; başkası ne der ise desin. Bizler hepimiz haklı davamız için en doğru olan şeyleri yapalım.

    Yapalım; kinden, nefretten, öç almaktan, karalamakatan, çamur atmaktan, öne çıkma planlarından, önce ben demekten, her türlü çıkarlardan uzak durarak, iğneyi değil; çıvaldızı kendimize batırarak, acının; çilenin ne zor şey olduğunun farkına vararak, haklı davamızda hep birlikte yolumuza devam edelim.

    İşte gecenin bu vakinde bu duygu ve düşünceler ile; haklı davamızda tüm emeği geçenlere ve tüm katılımcılara saygılarımla. Allah; hepimizin yardımcısı olsun. Özgür günlere ulaşmak anlamında, umutlarınızı sakın ha sakın kaybetmeyin.

    YanıtlaSil
  35. Kemalataoglu2 Ekim 2011 22:49

    Bence uygun olur,artik nekadar zor durumlara düstügümüzü ne kadar cagresiz kaldigimiz anlasilsin.Ayrica zafini kötü bir amacla kullanmiyoruz,özgürlügümüz icin,gelecegimiz icin,cocuklarimiz icin,YASAMAK icin kullaniyoruz.

    YanıtlaSil
  36. Adaletistiyorum2 Ekim 2011 23:36

    Kıskanç insan hiçbir zaman rahat ve huzur yüzü görmez.
    Kıskanç kimse daima hasta olur.
    Kıskançlık hasta eder.
    Kıskançlık hastalıkların en kötüsüdür.
    Kıskançlık ateşin odunu yediği gibi iyilikleri yer.
    Kıskançlık insanın dünyasını karartır.
    Kıskançlık insanın kalbi ve sinirleri üzerinde kötü etkiler bırakır ve insanı hasta eder.
    Kıskançlık ruhun hapsidir.
    Kıskançlık vücudu kemirir.

    YanıtlaSil
  37. Adaletistiyorum2 Ekim 2011 23:37

    Öfke delilikten bir bölümdür. Çünkü sahibi nadim olur, nadim olmuyorsa deliliği adamakıllı pekişmiş demektir.
    Öfke gücünü izleyecek olursan seni helak eder.
    Öfke korkunç bir ateştir. Onu bastıran ateşi söndürür, yapamayan içinde yanıp gider.
    Öfke kötü bir arkadaştır. Kusur ve çirkinlikleri açığa çıkarır, insanı kötülüğe yakınlaştırıp iyilikten uzaklaştırır.
    Öfke ve kızgınlıktan koru kendini. Çünkü başlangıcı delilik, sonu pişmanlıktır.
    Öfkeden kaçın, sakın öfke sana galip olup alışkanlık haline gelmesin.

    YanıtlaSil
  38. Adaletistiyorum2 Ekim 2011 23:38

    Öl de alçalma, azı yeter bul da yüzsuyu dökme. Çalışıp da bir şey elde edemeyen oturunca hiçbir şey elde edemez.

    YanıtlaSil
  39. SENDEN YAŞÇA BÜYÜĞÜM AMA YUKARDAKİ YORUMUNDAN SONRA ELİNİ ÖPERİM.

    İYİKİ VARSIN.

    İYİKİ VARSINIZ.

    İŞTE BU SİTE BUNU İÇİN BÜYÜK..

    GERİSİ?KOY ÇUVALA ...

    BASKETÇİ 03/10/2011 00:28

    YanıtlaSil
  40. Adaletistiyorum3 Ekim 2011 00:56

    Sehrazat @sehrazatmusic adlı kişi 49,498 kullanıcısına retweetledi:
    seyhan_ibrahim ibrahim seyhan
    @sehrazatmusic ÇEK borcundan 70bin İŞADAMI cezaevinde, 700binDOSYAmahkemelerde BORCA hapis EVE haciz İNSANLIK ayıbı AİLELER perişan
    web tarafından Oct 02, 1:59 PM tarihinde

    YanıtlaSil
  41. twintere üye oldum.sizide takip ettim ama mesajı yazamadım nasıl yazacagım bana yardımcı olurmusunuz?

    YanıtlaSil
  42. günaydın arksdaşlar

    YanıtlaSil
  43. cümleten hayırlı sabahlar yeni bir hafta ,yeni güzel bir gün bizler içinde güzel ve hayırlı olmasını diliyorum

    YanıtlaSil
  44. DEĞERLİ ARKADAŞLARIM;

    HEPİNİZE SAĞLIKLI,BAŞARILI,GÜZEL BİR HAFTA DİLERİM.

    ÇABALARINIZLA ÖZGÜR GÜNLERE BİRAZ DAHA YAKLAŞTIĞIMIZI DÜŞÜNEREK HER ARKADAŞAIMIZIN ELİNDEN NE GELİYORSA KENDİ ÇAPINDA YAPMASINI RİCA EDİYORUM.

    SN.FATİH PORTAKAL'A TWEET VE MAİL ATTINIZMI.?LÜTFEN UNUTMAYALIM.

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ 03/10/2011 08:58

    YanıtlaSil
  45. Barışçı-Mersin3 Ekim 2011 09:00

    Haklı davamızın haklı olan arkadaşları hepinize günaydın. Haklı davamız anlamında; özgürlüğümüze ulaşmak için daha önemli bir haftadayız. Çok değerli çalışma ve katılımlarınızla İnşallah, en hayırlı sonuçlara ulaşacağız. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  46. değerli arkadaşım,

    home sekmesine tıklayın.yukarda mesaj penceresi açılacak.orda @işaretini kouyduktan sonra takip ettiğiniz kişinin başındaki bir kaç hsrfini yazın.listede çıkacak,seçin,sonrada mesaj çubuğunda o kişinin yanına mesajınızı yazın.ve yollayın.bukadar.
    eğer birisini takip etmek istiyorsanız yukarda arama yapmak için bir boşluk var.o kişinin ismini yazın.sağ tarafda çıkacaktır.follow diyen yazının üstüne tıklayın.artık o sizin rehbernizde takip ettiğiniz kişidir.mesajınızı aynı şekilde yukardaki gibi yollayabilirsiniz.

    umarım yardımcı olabilmişimdir.

    basketçi 03/10/2011 10:13

    YanıtlaSil
  47. Günaydın arkadaşlar..tüm gazete tv milletvekilleri kim ve ne varsa hepsine yazdığım yazılardan gönderdim cumartesi pazar günü yaklaşık 200 ileti göndedim..
    ben şöyle bir yorum getiriyorum..daha önce bazı şeyler yazmıştım..katil değiliz..devlete karşı gelmedik..kadın çocluk çocuklara saldırmadık..vergimizi ödememezlik yapmadık..bankaları soymadık..yurtdışındaki gurbetçileri dolandırmadık..borcumuzdan dolayı hapse mahkum ediliyoruz..masumane bir tek kelime"borctan dolayı"borcumuz kime alıcıyla anlaşıyoruz devlete olan borcu aşamıyoruz..yıllarca bu devlete çalışmışız..vermişiz..şimdi devlet diyorki borcluna ver bır o kadarda bana ver..bu kadar aç gözlülük heralde dünya üzerinde bir bizde var..şuraya geleceğim..
    koca azız başkan içerde...deniz fenerinden dolayı ki bu çok önemli..hükümete yakın kişiler içerde..generaller askerler içerde..gazeteci olan olmayan milletvekilleri içerde..apo nun nasıl ev hapsine çıkarılacağı tartışmaları var..suça karışmamış dağdakilerin nasıl affedileceği tartışılıyor..CHP ve MHP anayasaya destek derken içerdeki milletvekillerinin salıverilmesi koşulunu öne sürerken..milyonlarca ailenin boşanma sebebinin ekonomik olduğu gün gibi açığa çıkımışken..sonuca nasıl giderler sizce..
    En başta deniz feneri..bu kişiler bir şekilde içeriden çıkarılacaklar..chp ve mhp yasa desteğini verirken milletvekillerini içerden çıkartma garantisiyle verecekler...apoyu zaten belli bir iyileştirmeyle ya cezası düşürülecek ya ev hapsi çıkartılacak bunu sağır sultan biliyor artık..generaller askerlere işte biz böyle yaptık yaparız gözdapından sonra hadi şimdi gidin oturun oturduğunuz yerde denecek..ailelerin boşanma sebebi zaten bellide milletvekilleri bakanlar bunu görmek istememişlerdi allahtan cemil çiçek olayın üstüne gitti..boşanma sebepleri kredi kartı..kredi borçları--yetersiz maaşlar--kısaca geçim sıkıntısı..
    ee şimdi tüm bunlar ele alınacak ve tek tek çözülecek..mecburlar çünkü başka çıkmış yolu yok..siyaset görüntüde bağırıp çağırma ama aynı zamanda perde arkasında ortak menfaatlerin uzlaştığı bir şeydir..yukarıda saydıklarım düzenlenirken ..bizler böylece kalacakmıyız??ben buna inanmıyorum..şuna inanıyorum..çek yasası önerisi %100 kabul le meclisten gececek..düzenleme nasıl olur ınu bilemem..katillere dolandırıcılara devleti soyanlara af çıkarken bize düzenleme yapılmaması demek bu ülkede güven ve dürüstlüğün bittiği anlamını taşır.
    bu yorumumu nasıl değerlendirirsiniz bilemem..herkese sevgiler

    YanıtlaSil
  48. acaba bizimle ilgili önerge nezaman meclisten geçer??

    YanıtlaSil
  49. Barışçı-Mersin3 Ekim 2011 11:19

    Futbolcu arkadaşım yorumuna katılıyorum ve yanılacağını sanmıyorum, aynı görüşleri bende paylaşıyorum ve İnşallah, galiba; sanki herşey eş zamanlımı diyorum ve birazdan, NTV ile ilgili bir haberi Cüneyt Hocam(Pirimiz) sitemize bilgi olarak verecekler.

    YARGI=TMMM=?????? ÖZGÜR GÜNLER DESEM.

    YanıtlaSil
  50. Sizden ricam elinizdeki guncel e-posta adreslerini bana da gonderir misiniz? Bu hafta ben de tumune mesaj yazacagim...

    YanıtlaSil
  51. e-posta adresim: mehmetmailbox-1@yahoo.com

    YanıtlaSil
  52. Sayin Futbolcu:

    Yorumunuza butunuyle katiliyorum. Cok dogru bir yorum ve cani gonulden destekliyorum. Yalniz sunu unutmayin burasi Turkiye. Guven, Hak Hukuk gibi kavramlar her zaman galip gelmeyebilir. Bu yuzden herseye hazirlikli olmak lazim. Katile, teroriste af gelir ama bankacilar, faktoringciler, tefeciler ve avukatlar yuzunden bize af gelmeyebilir. Arti en son duyumlar af olayinin anayasa sonrasina kalacagini gosteriyor buda demekki en erken 2012 Ikinci Yarisi. O yuzden her zamankinden cok fazla mucadele etmeliyiz. Herkes elinden geleni fazlasiyla yapmaliki ayri bir duzenlemeyle Kurban Bayramina kadar bu is cozulsun yoksa 8-9 ay daha beklememiz gerekir

    Saygilarimla
    Muhendis 34

    YanıtlaSil
  53. çok doğru bir teşhis sayın barışçı..dediğiniz gibi eş zamanlı olacak.hepsi birbirine bağlı çünkü..elmayı ayırırken armutu bırakmazlar..

    YanıtlaSil
  54. Turanturan503 Ekim 2011 13:03

    ,Adalet Bakanı Ergin, önümüzdeki süreçte yapılması planlananlarla ilgili ise, “Yeni hakim, savcı kadroları ile beraber ilk derece mahkemelerinin güçlendirilmesi söz konusu. Bekleyen dosyaların, bekleme sürelerini kısaltıyoruz. Yargıya gelecek işleri azaltacak tedbirlerimiz var. Kamu kurumlarının temyiz uygulamalarına son verecek ve uygulayıcılara takdir hakkı getiren yeni bir düzenleme bir hafta, on gün içerisinde Maliye Bakanlığımızca yapılıyor” diye konuştu. – Ankara
    TANER

    YanıtlaSil
  55. Barışçı-Mersin3 Ekim 2011 13:37

    Değerli arkadaşlar; umarızki bu açıklamalar devamında, bizlerinde sorunlarının çözüleceği sonuçlar çıkar ortaya. Bu bakımdan; el birliğiyle, haklı davamız anlamında çalışmalarımızı biraz daha yoğunlaştırmalyız. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  56. herkese hayırlı sabahlar güzel bir gün diliyorum

    arkadaşlar dün yogun bi telefon trafigi yaşadım ,ADALET BAKANLIGI ,ADALET KOMİSYONU ,BÜLENT ARINC BEY,ALİ BABACAN,BURHAN KUZU , HEP ÖZEL KALEMLERİYLE SOHBETİMİZ OLDU ,ve elde ettigim bilgi can sıkıcıda olsa burda paylaşmak istemiyorum,LÜTFEN HERKES ADALET BAKANLIGINA MEKTUP YAZSIN MAİL DEGİL MEKTUP YAZILSIN LÜTFEN AMA HERKES BUNU ÖZELLİKLE ÖZEL KALEM SÖYLEDİ ,VE ADALET KOMİSYONUNDA CEKLERLE ALAKALI KONULARA BAKAN ŞAHIS,CEMİL TUTAM bey var0 312 4205324 bu numarada aransın ,fakat en önemlisi adalet bakanlıgına la CD yada MEKTUP yazmak fakat acilen ve hergün herkesede duyuralım ,burada önemli olan CD v MEKTUP ,BANA GÖNÜL KOYAN OLMASIN calışma bakanlıkta hep olurmuş fakat bu konuyla alakalıda öyle pek bi kayda deger bişeyin olmadıgınıda üzülerek ögrendim dün ,selam ediyorum

    YanıtlaSil
  57. DEĞERLİ KARDEŞİM SENEMVESENEM,

    BİZDEN DESELQM OLSUN KKTC'YE,ORDAKİ DAVA ARKADŞALRIMIZA,SİZLERDE BİZLER İÇİN GÖRÜNMEZ KAHRAMANLARSINIZ.HERZAMAN DEDİK BİZLER TEK TEK DEĞİL AMA TEK YÜREK TEK VÜCUT OLDUĞUMUZ ZAMAN ÖNÜMÜZDE NE APC KALIR,NE BAŞKA ENGEL.HEPSİNİN ÜSTESİNDEN GELİRİZ.
    BU SİTE SİZLERLE VAR OLDU VE İNANIYORYUMKİ ÇOK AZZAMAN KALDI ,ÖZGÜRLÜĞÜMÜZE ,BABALARINI BEKLEYEN BEBELERİN AİLELERİN,EŞLERİN KAVUŞMASINA.ARTIK İNANIYORUMKİ DÖKÜLECEK GÖZYAŞLARI ÖZGÜRLÜK İÇİNDİR,SEVİNÇ GÖZ YAŞLARIDIR.

    BİRAZ SABIR ,BİRAZ GAYRET ,

    DURMAY YOK DEVAAAAMMMM.

    BURDAN KKTC YE TÜM DAVA ARKADAŞARIMDAN KUCAK DOLUSU SELAMLAR.

    YanıtlaSil
  58. DEĞERLİ ARKADAŞLARIM,

    HEPİNİZE GÜNAYDIN DER ,SAĞLIKLI BİR HAFTA DİLERİM.

    ÖZGÜRLÜK RÜZGARINI ,OLUMLU HAVAYI YAKALADIĞIMIZ BU GÜNLERDE BÜTÜN ARKADAŞLARDAN TEK DİLEĞİM OLGUN,SAKİN VE BİZLERE YAKIŞIR ŞEKİLDE OLAYLARI İZLEMELERİ,PROVOKASYONLARA ALDIRMADAN YOLUMUZA DEVAM ETMELERİ.

    MALUM ÇEVRELER MUHAKKAK SESLERİNİ ÇIKARACAKLARDIR.BİZLER BUNLARA ALDIRMADAN YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ.

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ 04/10/2011 09:11

    YanıtlaSil
  59. Barışçı-Mersin4 Ekim 2011 09:32

    Mektup konusunu daha evvel anlatmaya çalışmış ve ısrarcı olmuştum. Çünkü; bilineceği üzere, mektuplar değerlendirilip, resmi kayıtlara girmektedir.

    Kaldıki; üç beş kişinin mektup göndermesi ile olmuyor, geçmiş aylardaki mektuplarıma öyle veya böyle, ilgili kurumlardan cevaplar geliyordu. Bu hususa Mühendis34 arkadaşımda daha evvel dikkat çekmişti. Çünkü bilineceği üzere; mailler okunmayabiliyor ama, mektup; faks veya dosyalar incelenmek ve cevap verilmek durumundadır. Olmaz ise hafta sonu; mektup eylemime yeniden başlayacağım lakin, demem o ki; bir benimle olmuyor. Bu vesile ile tüm arkadaşlarıma günaydın diyor ve haklı davamızda, bugünlerde daha çok çalışmamaız gerektiğini bir kez daha belirtiyorum. Sağ ol Petinos arkadaşım; doğru bir saptama yapmışsın. Haydi bu hafta içinde; yüzlerce, binlerce mektup yazmaya varmısınız? Ben zaten iki hafta evvel onlarca mektup yazmış idim fakat, bu hafta yine siz arkadaşlarım için onlarcasını yazacağım. Yazacağım; Yargıtay, Anayasa Komisyonu ve Adalet Komisyonu Üyelerine, Milletvekillerine ve Bakanlara, Grup Başkan Vekillerine.

    Haklı davamızda tüm emeği geçenlere ve tüm katılımcılara saygılarımla. Allah; hepimizin yardımcısı olsun. Çalışma ve katılımlarınızla özgür günlere ulaşabiliriz.

    YanıtlaSil
  60. GÜNAYDIN ÖZGÜRLÜK SAVAŞÇILARI ARKADAŞLAR..Biz bu savşa silahla topla tüfekle uçaksavarlarla bombalarla katılmıyoruz..yüreğimizle yaşam savincimizle kalemimizle katılıyoruz..Hiç kimse merak etmesin her zaman top tüfek le savaş kazanılmaz..bu ülkede insan sevgisi varsa ki var...Bu yasada insan hak ve özgürlükleri adı altında çıkartılacaksa bu potanın içinde bizde olacağız.
    Sizlere bir şey söyleyeyimmi arkadaşlar..eğer bu yasa lehimize sonuçlanmazsa..meclisin önünde ilk eylemi ben yapacam..ama o kadar eminimki bu yasa çıkacak.

    YanıtlaSil
  61. hep beraber yazacagız BARIŞCI dedigin gibi onlarca hatta ve hatta daha fazla ben ve tanıdıgım tüm arkadaşlara haber verdim bile işe koyulduk hepimize kolay gelsin üşengeclik yok defalarca yazalım sıkılmadan selamlarımla

    YanıtlaSil
  62. SAYIN ALİ BABACAN...KENDİ HATALARIMIZIN YANISIRA GlOBAL KRİZİN ETKİSİYLE çeklerimizi ödeyemedik bunu herkes biliyor çek yasasının çıkması binlerce insanı aişlesine kavuşturacak..bankalara neden söz geçiremediğinizi anlamış değiliz..milletin sırtına binmişler afedersiniz eşşek yüküyle faiz toplayıp duruyor böbürlene böbürllene anlatıyorlar..tabi bu sıkıntılar herşeye vurdu kredilere kredi kartlarına da vurdu..banka arıyor diyorki efendim kampanya yaptık kredi ve kredi kartlarına kampanya yaptık ne yapmışlar..3 000 tl olan ana borç olmuş 24 milyar eee nasıl bir kampanya taksit 36 ay evet sonrası faiz ekle 32 000 tle..çok sevindik ne güzel kampanya..yav delimi bunlar 3000 ödeyemeyen 32000 i nasıl ödeyecek.anlatmak istediğim bankalar meydanda at koşturuyor sizlerde ekonominin düzeldiğinden filan bahsediyorsunuz..birileri uzaydan haberler alıyor ama kimler bilemedik..

    YanıtlaSil
  63. SAYIN PETİNOS 72

    ÖNCELİKLE HEPİMİZ ADINA YAPTIĞIN ÇALIŞMA İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM
    ŞU ANDA ADALET BAKANLIĞININ VE DİĞER MECLİS ÜYELERİNİN YADA BAKANLARIN BÖYLE BİR ÇALIŞMA OLMADIĞINDAN BAHSETMESİ NORMAL ZATEN BAŞINDAN BERİ BU BİLİNİYORDU BİZİM UMUDUMUZU YEŞERTEN HSYK NIN YAPMIŞ OLDUĞU ÇALIŞTAYDAN İBARETTİR HSYK ADALET BAKANLIĞININ GÖRÜŞÜNE SUNACAK ONDAN SONRA ADALET BAKANLIĞI BU KONUYU ELE ALIP YASALAŞTIRMA YOLUNA GİDECEKTİR.YADA GİTMEYECEKTİR BU YÜZDEN MEKTUP ATMAK KANAYAN YARAYI GÖSTERMEK ADINA EN DOĞRUSU OLUR ANCAK DÜN SAYIN SADULLAH ERGİNİN VERDİĞİ DEMEÇTE BUNU İFADE ETMİŞ HSYK NIN İSTEKLERİNE KULAK VERECEĞİZ DİYE UMARIM KISA ZAMANDA ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ TEMİNAT ALTINDAN KURTULUR
    AKCAN

    YanıtlaSil
  64. umarım inşallah AKCAN hepimizin istegi bu en kısa sürede

    YanıtlaSil
  65. DEĞERLİ AKCN,BARIŞÇI-MERSİN YORUMLARINIZA YÜREKTEN KATILIYORUM.BURDA SIKINTI YAPMANIZA GEREK YOK.BEN YİNE DE AŞAĞIDAKİ LİNKİ DİKKATLE İZLEMENİZİ RİCA EDİYORUM.

    DEĞERLİ PETİNOS72 KARDEŞİM KATKI VE ÇABALARINDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİM.YAPTIĞINIZ ÇABA HEPİMİZİN YAPMASI GEREKEN ÇABADIR.



    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ 04/10/2011 12:03

    YanıtlaSil
  66. sizlerin yanında benim bugüne kadar yaptıklarım devede kulak sayılır lafı edilemez ,hepinize müteşekkirim eksik olmayın MEHTUP olayına agırlık lütfen selamlar

    YanıtlaSil
  67. BİRAZDA İĞNEYİ KENDİMİZE.......

    _ İKİ,ÜÇ KİŞİ BIÇAKLI BALTALI BİR KAVGAYA TUTUŞUR
    GÖREN BİRİSİDE BASAR ÇIĞLIĞI POLİSSSSSS,POLİS ÇAĞIRAN YOKMUUUU
    (BEN POLİS ÇAĞIRDIM DEMEZ DE POLİS ÇAĞIRAN YOKMUUUU DİYE BAĞIRIR DURUR.

    _ KOMŞUDA YANGIN ÇIKMIŞTIR,EV YANIYORDUR
    GÖREN DİĞER KOMŞU BAĞIRIR.İTFAİYE YOKMUUUU.İTFAİYEYE HABER VEREN YOKMUUUUU DİYE BAĞIRIR.
    (İTFAİYE YE HABER VERDİM DİYE BAĞIRMAZ BİR TÜRLÜ)

    HELE BİRDE İŞÇİ VE MEMURLARIMIZIN HAKLARINI ARAMA ŞEKLİ YOKMU
    ÇALSIN DAVULLAR ÇEKİLSİN HALAYLAR NEYMİŞ SNDİKAL EYLEM YAPIYORLARMIŞ.

    HER BİRİ KENDİNCE ZULÜM ETMEKTE
    İNSAN BİR MEMUR GÖRÜNCE EŞKİYA SANIYOR
    EY ZAVALLI BOŞ YERE YAKINMA,BAĞIRIP ÇAĞIRMA
    ÇÜNKÜ EZİLENLERİN AHINI İŞİTEN HÜKÜMET BUNU MUSİKİ SANIYOR.
    (şair Eşref ten)

    SAYGILARIMLA

    YanıtlaSil
  68. PEKİ NE YAPALIM DERSENİZ ?????????????????????????????????????????????????????????????
    ??????????????????????????????????????????????????
    SAYGILARIMLA

    YanıtlaSil
  69. YARGIDA DURUM ANALİZİ TOPLANTISI
    28-29 NİSAN 2011
    GRUP ADI 3. GRUP
    GRUP
    KATILIMCILARI CEZA HAKİMLERİ
    SIRA ORTALAMA ÖNERİLER
    1 9,62
    SORUN : Özlük haklarımızın iyileştirilmesi
    ÇÖZÜM ÖNERİSİ: 1- Çalışılan dönemdeki maaş ile emeklilik
    halindeki maaş miktarı arasındaki farkın mümkünse ortadan
    kaldırılması, aksi halde ise en aza indirilmesi.
    2- Hakim ve savcıların maaşlarının
    belirlenmesinde, Başbakanlık Müsteşarının maaşının ölçüt
    alınması uygulamasından vazgeçilmesi ve Anayasa Mahkemesi
    Başkanı ya da milletvekili maaşının ölçüt olarak dikkate
    alınması.
    3- Hakimler ve savcılar yönünden
    yıpranma uygulamasının getirilmesi gerekir.
    2 9,5
    SORUN : İş Yükü
    ÇÖZÜM ÖNERİSİ:1- İlke kararları ile her mahkemenin
    bakabileceği iş sayısı tespit edimelidir. Örneğin; Ağır ceza
    Mahkemelerine yıllık 150-200 adet, Asliye ceza
    Mahkemelerinde yıllık 500 ve Sulh ceza mahkemelerin yıllık
    750 iş sayısına ulaştıktan sonra talep olmadan yeni
    mahkemelerin kurulması gerekir.
    2- Mahkemelerin ikiye bölünmesi
    uygulamasından vazgeçilmeli ve yeni mahkeme kurulması
    yoluna gidilmelidir.
    3- Mahkemelerin bakabileceği dosya sayısı
    belirlenirken, değişik iş, talimat ve uyarlamaya ilişkin olarak

    verilen ek kararların da dikkate alınması ve 1. Maddedeki
    önerinin buna göre şekillendirilmesi gerekir.
    4- Bazı suç tiplerinin yaptırımları idari para
    cezasına dönüştürülmeli ve çek suçları suç olmaktan
    çıkartılmalı

    DAHA ÖNCEDE BU HSYK RAPORUNU YAYINLAMIŞTIK BU RAPORU VE DAHA BİR ÇOK RAPORLARI HSYK NIN VEB SİTESİNDEN ULAŞABİLİRSİNİZ İNŞALLAH BU DEFA ADALET BAKANLIĞI OLUMLU BİR CEVAP VERECEKTİR.
    AKCAN

    YanıtlaSil
  70. DEĞERLİ ARKADAŞLARIM,

    AŞAĞIDA SN.AKCANIN YORUMU VAR,VE BUNU OKUMAK İÇİN HUKUK BİTİRMEYE GEREK YOK.DUYDUKLARIMIZ OKUDUKLARIMIZ BELLİ BU BİLGİYE SALAK OLMAYAN HERKES ULAŞABİLİR(LAFIM SİTENİN DIŞINDA OLUP PROVAKASYON PEŞİNDE OLANLARA).BİZ BUNLARI SÖYLÜYORUZ.,

    ARKADAŞLARIMDAN TAHRİKLERE KAPILMADAN AKLİ SELİMLE SÜRECİ İZLEMELERİNİ RİCA EDİYORUM.

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ 04/10/2011 13:14

    YanıtlaSil
  71. Sayin Barisci Mersin:

    Saptamaniz icin cok cok tesekkur ederim. Sizinde daha once belirttiginiz uzere mektup cok etkili bir eylem cunku resmi devlte kayitlarina giriyor. Soz ucar, yazi kalir diye bir atasozumuz vardir ve burdada gecerli. Gonderilen her mektup, bir nevi dilekce niteliginde ve kayit no evrak no alip ilgili birime muhakkak sevk edilir. Ama mail ve Twittlerlar tek tus ile siliniyor ve binlerce mail dahi olsa dikkate alinmiyor. Cok iyi biliyorumki iligli danismanlar ve burokratlar cogu maile ve hele Tweetara bakmadan derhal siliyorlar.

    Ama mektup eylemide sadece sizle benle olmaz. Burada 1000 kisi 10ar mektup gonderse, ilgili devlet kurumlarinda derhal ciddiye alinir. Usenmeden mektuplari yazip, en az 10ar kuruma postalamak lazim. Yakalanma derdi olmayanlar iadeli tahahutlu de gonderirler dahada resmi nitelik kazanir, hatta cevap vermek durumunda kalirlar. Sigara icenler 1-2 sigaradan feraget etse, icmeyenlerde ufak tefek masraflarindan feraget etse cok etkili bir eylem olur. Gene Twitter ve mailde devam etsin ama bu tur araclar daha cok konuyu hatirlatmaya yarar. O yuzden ricam Twitter ve mail uzerinde duran arkadaslar, bir zahmet bir kereliginede olsa mektup seklinde bir gonderim yapsinlar. Hic maddi imkani olmayan da hic olmazsa 1 tane dahi olsa mektup atsin.

    Bakin ben kesinlikle faydasina inanmasamda mail eylemlerine kendimce destek verdim. Twittera dahi basliyacagim. Ama lutfen diger arkadaslarda sayin Barisci Mersinin bu mektup eylemine acilen acilen destek verin. Yoksa Kurban bayrami geldiginde umitler baska bir sonbahara kalir. Su donem cok kritik ve ciddi eylemlerle kendimi hatirlatmaliyiz. Inanin bu hem kendimize hemde gelecek nesillere olan borcumuz. Bu cagdisi tefeci mantigi ile hazirlanmis cek yasasi her ne olursa olsun kalkmali.

    Allah hepimizin yardimcisi olsun diyorum ve cani gonulden arkadaslarimizin bu eyleme destek vermelerini ve ciddiye almalarini umuyorum

    Muhendis 34

    YanıtlaSil
  72. sayın basketçi,

    **** değişik zaman larda bu sitenın hakaret olmadığı sürece her yoruma acık oldugunu yazdınız.şimdi bakalım bu yorum kaç dakıka kalacak cunkı kımseye hakaret etmıyorum.
    ( gercı bırazdan tukay yada sedat26 cevap verır ama)

    **** soyledım yıne soyluyorum hukumet yada akp kanadından cek konusu ıle alakalı herhangı calısma yada kanun teklıfı yoktur.( chp sınan aygun teklıfı harıc ,o da chp nın teklıfı oldugu ıcın red olacaktır tıpkı alı ıhsan ozturkun teklıfı gıbı)

    **** hukumet kanadından yada akp kanadından bır calısma yada kanun tasarısı teklıfı var ıse yazın buraya bızde ogrenelım

    **** bunun dısındakı mevzular umutları dırı tutmaya calısmanın dısında hıc bır seye yaramaz.

    **** 5 nısan sendromunu daha kımse unutmadı. o yuzden ınandırıcılık sıfıra ındı hem bu hemde dıger sıteye.

    YanıtlaSil
  73. 2 YORUM ALTTA ZATEN AÇIKLAMA VAR DAHA EVVELİNDE İSE ÇOK NET VE AÇIK OLARAK SÖYLEDİK VE YİNE TEKRARLIYORUM SADECE ÇEK KANUNU ADI ALTINDA BİR DÜZENLEME OLMAYACAKTIR KISACA KİMSE BURADA UMUT TACİRLİĞİ YAPMIYOR HSYK RAPORU VE DÜN BUGÜN YAPILAN ADALET BAKANIN KATILDIĞI TOPLANTININ SONUCU BEKLENİYOR.SONUÇTA HER İHTİMAL SÖZ KONUSU

    AKCAN

    YanıtlaSil
  74. siz olmadığını söylemektesiniz olmadığını belgeyle ispat edin o zaman bir çok kurum bu şekilde bir taslak olduğuu idda ediyor öğrendiğimiz kadar avukatlobilerince tefecilerce bu çıkacak af yasası engellenecekmiş
    bizde bu anlamda elbette mücadele edceğiz bakalım onlarmı bunu engelleyecek yoksa bizmi bu tasalağı çıkartacağız gazamız mübarek olsun

    YanıtlaSil
  75. SİZ VE SİZİN GİBİ ARKADAŞLAR OLDUKÇA BU SİTENİN SIRTI YERE GELMEZ.BU GARABET YASADAN ÇEK MAĞDURLARI SİTESİ OLARAK KURTULACAĞIMIZDAN VE BU MÜCADELENİN SON GÜNE KADAR DEVAM EDECEĞİNDEN KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN.

    BASKETÇİ 04/10/2011 15:44

    YanıtlaSil
  76. Adaletistiyorum4 Ekim 2011 15:54

    AKP DE ÇALIŞMA YOK DİYORSUNUZ, OK,
    CHP KT VERDİ DİYE AKP YAPMAZ DİYORSUNUZ, OK,

    AKP KANADINDA BİR ÇALIŞMA VARSA SÖYLEYİN, YAZIN DİYORSUNUZ, BU SİTEDEN BÖYLE BİR YAZI GÖREMİYORSUNUZ, HALA YOK ÖYLE BİR YAZI,

    O ZAMAN SİZ BU SİTEDEN HALA NE BEKLİYORSUNUZ, NEDEN HALA ISRARLA BİR GARANTİ İSTİYORSUNUZ. BU GARANTİYİ AKP DEN, VEYA HÜKÜMETTEN ÖĞRENMEYE AYIRIN VAKTİNİZİ LÜTFEN.


    SİZE KALIRSA BİZLER HİÇ BİR ŞEY YAPMADAN, ÖLÜMÜNÜ BEKLEYEN DANALAR GİBİ OTURUP BEKLEYELİM, HİÇ BİR ŞEY YAPMAYALIM ÖYLEMİ?

    YADA KAFAMIZA SIKALIM GİTSİN.

    YanıtlaSil
  77. Turanturan504 Ekim 2011 15:58

    ARKADAŞIMM NEDEN ANLAMAMAKTA İSRAR EDİYORSUNUZ,,

    DEFALARCA YAZDIM,,

    ADALET ALT ÜŞT KOMİSYONUNDA ÇEK KANUNU VEYA TASARISI DİYE BİŞEY YOK

    MECLİSTE BÖYLE BİR TASARI YOK(SİNAN AYGÜNÜNKİ HARİÇ


    PARTİLERDE BÖYLE BİZ ÇALIŞMA YOK


    YOKK HİÇ BİR YERDE ÇEK YASASI DEGİŞİKLİGİ VEYA YENİ TASARISI YOOOKKKK


    ANCAAAAKKKK

    OCAK AYINDAN BERİ YAPILAN DEGİŞİK GÜN VE TARİHLERDEKİ,,YARGININ İYİLEŞTİRİLMESİ İLE İLGİLİ ÇALIŞMALARDA OLMA İHTİMALİMİZZZ % 90

    BUNU AADALET BAKANININ DEGİŞİK ZAMANLARDA YAPTIGI AÇIKLAMALAR GÖSTERMİYORMU,,HATTAA BİRİ VE EN NETİ DÜN


    12 Eylül referandumundan sonra oluşan yeni HSYK'nın Aralık ayından beri 17 değişik bölgede hakim ve savcılarla değerlendirme toplantısı yaptığını ve


    yargının sorunlarını tartıştığını söyledi. Hakim ve savcıların bu konuda önerilerinin alındığını ve bunun da Adalet Bakanlığı üzerinden parlamentoya yansıtılması ve tedbir paketleriyle sorunların azaltılmasının amaçlandığını söyleyen Bakan Ergin, "3 gün sürecek bu çalışmadan sonra buradan çıkacak sonuçlar HSYK'nın yapacağı uygulamalar HSYK tarafından parlamentonun devreye girmesi gereken konularda Adalet Bakanlığı üzerinden hükümete getirilmek suretiyle yeni bir Kanun Tasarısı ile parlamentomuza

    taşınacaktır" diye konuştu.

    BU NE DEMEKK ŞİMDİİ

    HSYK NIN GÖRÜŞLERİ VE ÖNERİSİ HEMDE 9,5 PUANLA,,,,ÇEK DAVALARININ VE KAÇAK ELEKR
    TRİK DAVALARININ SUÇ OLMAKTAN ÇIKARILMASI DEGİLMİ

    NE SABIRSIZSINIZ ANLAMADIM

    HİÇ BİR ŞEY OLMAMAKTANSA BÖYLE BİR UMUDUN OLMASI KÖTÜMÜÜ

    BAKALIM BEKLİYECEZ GÖRECEZ

    BELKİ OLACAK BELKİ OLMAYACAK

    AMA GENEDE YÜKSEK OLASILIKLI BİR UMUT VARMII VARRR

    OLMAYACAK DEMENİN İNSANLARI UMUTSUZLUGA YİTMENİN BENCE TEK SEBEBİ OLABİLİR

    ÇARESİZLİK DURUMU YARATARAK AVKATLARIN KUCAGINA YİTMEKTİR

    TANER

    YanıtlaSil
  78. Adaletistiyorum4 Ekim 2011 16:04

    İNSAN, YEMEK YEMEDEN 1 AY, SUSUZ 4-5 GÜN, NEFESSİZ 3-4 DAKİKA YAŞAYABİLİR.
    UMUTSUZ 1 SANİYE BİLE YAŞAYAMAZ.
    ALLAH BİR CAN VERMİŞ EMANET, BU CANI ALANA KADAR ALLAH BU EMANETE EN İYİ, EN MUKEMMEL BİR ŞEKİLDE BAKMAK İNSAN OĞLUNUN VAZİFESİDİR.

    ALLAH İNSANI HÜR YARATTI, KİMSENİN KULU OLMAMALI İNSAN.

    HAKSIZLIKLARA KARŞI GELMEYEN İNSANLAR, HAKLARIYLA BERABER ŞEREFLERİNİ DE KAYBEDELERLER.

    BİZLER, SAVAŞIMIZI VERİYORUZ ŞEREFİMİZ İÇİN.

    YanıtlaSil
  79. 'Büyük beyinler fikirleri,

    Orta beyinler olayları,

    Küçük beyinler ise

    kişileri konuşur.''

    YanıtlaSil
  80. Merhaba,
    Benim de abim maalesef çek davalarından dolayı içeride.Madem mektup göndermek en makbulü,bende mektup göndereceğim inşallah.Yanlız sizden bir ricam var,tam olarak nereye mektup göndermem gerektiğini bilmiyorum.Bu konuda ve mektup adresleri konusunda bana yardımcı olursanız çok memnun olurum.

    Saygılarımla

    YanıtlaSil
  81. arkadaşlar daha bu gün karşılıkszı wordpresste sayın hukukcunun yazılarını takip ettim bu kişi bunu aylar önce söyledi taslak var diye bu kişi bazı kişilerde itiraz ettiler hatırlarsak daha öncede sinan aygünün taslağı yoktu ama bu gün var.))) böyle bir taslağın olacağını osman oyda yani ççek mağdurlarını savunmayan fakat onların lehine çıkacak bir taslaktan söz ediyor demekki 3 ay öncesine göre pek çok şey var niye birilri bu durumdan şikayetçi olur el verip kol verip bu olayın üzerine gitmek istemezler kosiadda bir çek mağdurlarıda bir eğer bir olmazsak bölünmek kolay olur buda birilerin işine geliyor bana kalırsa hiç bir şey yok demektense bir şeyler var diyrek savaşmak şu durumdan onkat işyidir nedemişler nerde hareket orda bereket korkuya kapılanlar çek mağdurları değil herhalde..sonuna kadar mücadele edelim unutmayın ki bizler bu yola böyle girdik taahütte dahil bir çok şeyler başardık ozamanda çok engel olanlar vardı şimdide olmak isyteyenler var...onlara izin vermeyelim

    YanıtlaSil
  82. SAYIN THEKILIÇ VE BİLHASSA ADALET İSTİYORUM ARKADAŞIM

    TELEFONUM 0532 465 52 16

    ÇAĞRI ATARMISINIZ

    YanıtlaSil
  83. HÂKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU

    YARGIDA DURUM ANALİZİ

    DEĞERLENDİRME TOPLANTISI



    3/5 EKİM 2011

    RİXOS OTEL /ANKARA



    TOPLANTI PROGRAMI

    Pazar:

    14:00 Otele Giriş

    19:00 – 21:00 Akşam Yemeği

    Pazartesi

    08:00 – 09:00 Kahvaltı

    09:00 – 09:30 Toplantıya kayıt

    09:30 – 10:00 Açılış Konuşması (HSYK Başkan Vekili Sayın
    Ahmet HAMSİCİ)

    10:00 – 11:00 Adalet Bakanı Sayın Sadullah ERGİN’in
    konuşmaları

    11:00 – 11:15 Çay/Kahve Arası

    11:15 – 12:30 Daha önce yapılan Yargıda Durum Analizi
    Toplantıları hakkında değerlendirme. (HSYK 1.
    Daire Başkanı Sayın İbrahim OKUR)

    12:30 – 14:00 Öğle Yemeği

    14:00 – 15:30 Grup Çalışmaları

    15:30 – 15:45 Çay/Kahve Arası

    15:45 – 17:30 Grup Çalışmaları

    17:30 – 19:30 Serbest Zaman

    19:30 – 21:30 Akşam Yemeği



    Salı :

    08:00 – 09:30 Kahvaltı

    09:30 – 11:00 Grup Çalışmalarının Sunumu

    11:00 – 11:20 Çay/Kahve Arası

    11:20 – 12:30 Grup Çalışmalarının Sunumu

    12:30 -14:00 Öğle Yemeği

    14:00 – 15:30 Grup Çalışmalarının Birleştirilerek Hazırlanan
    Metinlerin Son Halinin Verilmesi

    15:30 – 15:50 Çay/Kahve Arası

    15:50 – 17:30 Son Grup Çalışmalarının Sunumu

    17:30 – 19:30 Serbest Zaman

    19:30 – 21:30 Akşam Yemeği


    Çarşamba :

    08:00 – 09:30 Kahvaltı

    09:30 – 11:00 Toplantının HSYK üyelerinin katılımıyla
    değerlendirilmesi
    11:00 – 11:20 Çay/Kahve Arası

    11:20 – 12:30 Kapanış Konuşmaları

    12:30 -14:00 Öğle Yemeği

    BİZ BAŞINDAN BERİ BUNU SÖYLÜYORUZ.AMA SİZ İSRARLA HEDEF ŞAŞIRTIP HÜKÜMET KANADINDA ÇEK KANUNU ADI ALTINDA BİR ÇALIŞMA YOK İNSANLARI YANLIŞ YÖNLENDİRİYORUSUNUZ DİYORSUNUZ.ZATEN BİZDE VAR DEMEDİKKİ.AMA İSRARLA BUNU VURGULUYORSUNUZ.

    BASKETÇİ 04/10/2011 17:28

    YanıtlaSil
  84. Herkes,Pinokyo gibi tahtadan insana dönüşme şansı bulamadı!
    Kimileri hep odun kaldı.
    J. Goethe

    Sayın Basketçi
    Boşver sen bunları, konuşsun dursunlar
    Bu dünyada oduna da ihtiyaç var odun olmasa nasıl ısınacak nasıl evlermizi, mobilyalarmızı yapacak ve nasıl işyerlerinde masalarımız olmadan çalışacaktık
    odun deyip geçmemek lazım onlarda lazım.
    Saygılar

    YanıtlaSil
  85. "akıl akıldan üstündür" dünyada önünü göremeyen en büyük aptallar bencillerdir"
    ghote

    YanıtlaSil
  86. İnanmıyorsanız eğer inanlara saygı göstermek yerine neden sürekli bu gibi yazılar yazıyorsunuz anlayamıyorum.
    1-Bu site daha kurulmadan tesadüfen bir araya gelen grubun içindenim.
    2-Bu sitenin neyi amaçladığını iyi biliyorum.
    3-Şunu iyi biliyorum ki bu site kimseden giriş aidatı aylık aidat almıyor.
    4-Bu sitede 5 nisan olayı diye sizin ima ettiğiniz bir olay benim nezdimde olmamıştır.
    5-Bu sitedeki hiç kimseyi şahsen tanımasamda aynı yolda yürüdüğümüzü aynı hedefe kitlendiğimizi bilirim.
    6-Kimsenin özgürlük dışında bir isteği yok.
    7-Siz dahil bu dava ilerlerken çek cezası almış bireylere hiç bir zararımız olmamıştır.
    8-Diyelim ki gıyapta verilen sözler tutulması ve bu haklı davamızda özgürlüğe ulaşacağımız yol uzadı.Size ne zararı var.Yaptıklarımızdan gördüğünüz bir kayıp oldumu?
    9-Varsın umudumuz olsun,varsın net olmasın,bize umut pompalansın ....ne olur UMUTSUZ YAŞANMAZ ARKADAŞ.....DERDİN NE?

    10 LAKİN İNSANLAR UMUT ETMESİN AÇ KALIP AVUKATLARA PARA VERSİN DOSYALARI İLE AVUKAT ARACILIĞI İLE UĞRAŞSIN DİYORSAN O BAŞKA...

    YAZINDAN BENİM ANLADIĞIM BU...

    YanıtlaSil
  87. SN ENGR 06 MERHABA BİZ SİZ İLE BUGÜN KARŞILAŞTIK PRİŞTİNE QİCK FODD DA UMARIM YOLCULUĞUNUZU SORUNSUZ TAMAMLARSINIZ

    YanıtlaSil
  88. BU SİTEYE ZIRT PIRT ASALAK GİBİ GİREN BİR KAÇ NE OLDUĞU BELİRSİZ KADAVRALAR VAR..GÖRECEKSİNİZ..VE YİNE BURDAN TOKAT GİBİ CEVABINIZI ALACAKSINIZ..ÇEKİLİN AYAKALTINDAN EZİLİRSİNİZ..BU SİTE GÜMBÜR GÜMBÜR BÜYÜYEREK GELİYOR KENARA ÇEKİLİNDE ALTINDA EZİLMEYİN..SAYIN BASKETÇİ DİREKSİYONDA KALMAYA DEVAM GAZA DAHA FAZLA BAS..ALTTA KALANLARADA ACIMA ÜZERİNDEN GEÇ GİT..OTOBÜS DOLU BİZLER İÇİNDEYİZ..

    YanıtlaSil
  89. sünnetçi yarın orda:))))

    YanıtlaSil
  90. AMFORATUR ...4 Ekim 2011 20:22

    evet the kılıç haklısınız, bizi bir arada tutan da bu sitenin hakaret olmadan, ortalığı karıştımayan, yani insanları tahrik edtmeyen her türlü fikre açık olduğudur, bizde diğer sitelerdeki yaptığınız yorumlar, site sahibi yada yardımcıları tarafından okunup onaylanmaya ihtiyaç dululmaz,

    şahsen ben söylediklerinize kısmen katılıyorum, sistede söylediklerinize katılmayanda olabilir ama bizim için farketmiyor biz birbirimizi anlıyoruz

    bu setede " ben" yoktur "biz" vardır kimse one man show yapmaz tek başına herşeyi ben bilirim demez biz paylaşırız, yanlışlarıda bu paylaşımla analiz edip asgariye indiriziz,

    elinize kalın bir sopa alın yada bir çıta parçası, rahatlıkla bir vuruşta kırabilirsiniz, ama aynı mkalınlıkta 20 30 tane kibrit çöpü yada kürdan alın kırmayı deneyein beceremezsiniz, bizde oyleyiz işte, biz tek başına kendi halinde çelimsiz kibtrit çöpleri gibiyiz , ama gücümüz birliktliğimizden geliyor,

    umut dağıtma meselesine gelince, herjkesin bir hedefi vardır, bizimde var , umdumuz olsa , baştan yenilgiyi kabul etsek, zaten burda olmazdık, bu umutlar bizi besliyor, hadi biri olmadı, diğeri oda aolmadı başka birisi, ama hedefe doğru ilerliyoruz , savaşımızı bırakmıyoruz,

    başka siteleri bilmem ama burda inanaç giderek artıyor, motivasyon giderek artıyor, herkes birşeyler yapmaya çabalıyor, buda bir güç doğuruyor
    diyorumki

    "GÜCÜMÜZ BİRLİKTELİĞİMİZDEN GELİYOR"

    saygılar

    YanıtlaSil
  91. AMFORATUR ...4 Ekim 2011 20:24

    önemle eklemem lazım ki

    bu sitede silinen yorumların çok büyük kısmı diğer sitelere karşı yapılan yorumlardır, buda bizim kimse ile işimiz olmaığının göstergesidir, kimsenide bizimle işi olmasın lütfen.

    YanıtlaSil
  92. DEĞERLİ FUTBOLCU KARDEŞİM,
    YORUMUN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. BEN BURDAYIM VE ELİMDEN GELEN GAYRETİ GÖSTEREREK YANINDAYIM .

    İÇİMDEN ŞU AŞAĞIDAKİYAZIYI YAZMAK GELDİ.HANİ OLUR YA ÖYLE DÜŞÜNENLER OLUR DİYE.

    DEĞERLİ ARKADAŞLARIM AYLARDIR SÖYLEDİK YİNE SÖYLÜYORUZ.AMA BAZI KALIN KAFALILAR BUNU ANLAMAMAKTA İSRAR EDİYORLAR.YADA LAFI SAPTIRIYORLAR.
    BU İŞİ HSYK VE İKTİDAR YANİ ADALET BAKANLIĞI ÇÖZECEKTİR BU YÜZDEN MUHALEFETTEKİ PARTİLERE YADA BAŞKA ÖRGÜTLERE İNANMAK SADECE DAVAYA ZARAR VERMEKTEN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLDİR

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ 04710/2011 20:56

    YanıtlaSil
  93. MERHABA ARKADASLAR BENDE 2008 KRIZINDE BATTIM ALACAKLARIMI TAHSIL EDEMEDIGIM ICIN CEKLERIMI ODIYEMEDIM BORCLU OLDUGUM FIRMALARDAN TEMYIT ISTEDIM ONCE OLUMLU YAKLASTILAR ARKAMDAN ICRA GONDERDILER 25 SENELIK TICARI HAYATIMI BITIRDILER MALASEF BU HUKUMETIN POLITIKALARINDA KUCUK ESNAF KUCUK ISLETMELERE YER YOK BU BOYLE BILINSIN ULKELER BATIYOR NE YAPIYORLAR KURTARMAYA CALISIYORLAR BIZDE BATTINMI YANDIN BIRDE KANUN YAPICILAR VURUYOR SIZE ICERI HAPSE ATIYORLAR DUSUNMUYORLARKI BU ICERIDE BORCUNU NASIL ODIYECEK AILESINE NASIL BAKACAK BU YUZDEN YUVALAR YIKILIYOR HAYATLAR PARCALANIYOR KIMIN UMURUNDA ....BU CEK YASASININ CIKMASINI BIRAN ONCE BEKLIYORUZ EKONOMIK SUCTAN DOLAYI HANGI ULKEDE HAPIS CEZASI VAR BILMIYORUM ....HA BUNDAN NEMALANIP ISTEMIYENLERDE VAR BANKALAR VE AVUKATLAR....SAYGILAR

    YanıtlaSil
  94. diğer site artık yorumlara yer vermiyor ama burayı engelleyemeyecekler. bu arada diğer sıfatını ilk defa kullandım, onlar kendilerini kesinlikle diğerleştirmişler. yurdanur hanım ın bu site hakkında yaptığı yersiz yorum siteyi takip edenleri rencide etmekten öteye değil. üstelik kendi de yorumunda sadece mulak ifadele kullanıyor. somut şeylerden bahsetme zamanıdır. bildiğinizi duyduğunuzu istişare ettiğiniz herşeyi paylaşmanız boynununuzun borcudur. siz kimsiniz ki bizler adına nelerin paylaşılıp paylaşılmayacağına karar veriyorsunuz. iyiki bu site 3 senedir var bizi intiharın eşiğinden döndürdü. biz olmak çok önemli, benken yanlızdım kimse beni anlamıyor zannediyordum. son 3 senedir biziz (her ne kadar aramızdan ayrılıp dışardan sadece bağıran çağıranlar olsa da) ve bu bizi ayakta tuttu, sesimizi ciddi şekilde duyurmamızı sağladı. yeni bir yasanın çıkmasına bile vesile oldu(işimize yaramadı o başka). şimdi de bir sürü kanalda ve gazete de haber olmayı başarmış vaziyetteyiz. hsyk ve yargıtay yargının hızlandırılma sürecinde bizim için lehte görüş bildirmiş haldeyken "diğerleri" başka yerlere çekip tasarı falan diyerek kafa bulandırmaya çalışıyor. işte bu niyetin açık göstergesi. arkadaşlar ben gerçek bir mağdurum. 3 ay yattım, ortağım 1,5 aydır içerde ve ne zaman çıkacağı belli değil. yalvarıyorum toplayın kendinizi. bırakın maddi menfaatleri veya şahsi çekişmeleri. herkes rahatsız oluyor bu durumdan. bu sitede bu güne kadar benden para talep eden olmadı. aidat vs gibi bir bedel hiç istenmedi. ne zaman ne sorsam herkes cevap verdi yardımcı oldu. zaman birlik olma zamanıdır. bunun için dernek olmak şart değildir. bizler hükümlüyüz işçi-memur değil. bizim için şart olan eylemlerle ses duyurmaktır. dernek de elbette çalışsın, gönlümüz onlarla beraber. ama benim aidat verebilecek durumu yok. bu birlik bu sebeple bölünmemeliydi.

    YanıtlaSil
  95. Dünya ne kadar küçük değil mi?:)) İyi dilekleriniz için teşekkürler.Umarım siz de en kısa zamanda istediğiniz hayata tekrar kavuşursunuz.....

    YanıtlaSil
  96. Adaletistiyorum4 Ekim 2011 21:54

    BEĞENMEYENLER OLACAK AMA NE YAPALIM, BİZİM DE ELİMİZDEN GELEN BUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU


    PeaceinNur @PeaceinNur adlı kişi 867 kullanıcısına retweetledi:
    seyhan_ibrahim ibrahim seyhan
    MAHKEMELERDEKİ 6 MİLYON DOSYADAN 1,5 MİLYONU ESNAF İŞADAMLARININ İŞSİZLİK-İFLASTAN OLAN ÇEK DOSYALARI

    PeaceinNur @PeaceinNur adlı kişi 867 kullanıcısına retweetledi:
    seyhan_ibrahim ibrahim seyhan
    HALKIN SIKINTILARINA KULAK VER TÜRKİYEM.İŞSİZLİK,İFLASLAR,BORCA HAPİS,YUVALARA-BEBELERE HACİZ,BABALARA HAPİS.UYAN TÜRKİYEM.

    ayarsızpense @ayarsizpense adlı kişi 289 kullanıcısına retweetledi:
    seyhan_ibrahim ibrahim seyhan
    MAHKEMELERDEKİ 6 MİLYON DOSYADAN 1 MİLYONU ESNAF İŞADAMLARININ İŞSİZLİK-İFLASTAN OLAN ÇEK DOSYALARI................................

    ayarsızpense @ayarsizpense adlı kişi 289 kullanıcısına retweetledi:
    seyhan_ibrahim ibrahim seyhan
    ödeyemediğiÇEKLERDEN70binİŞADAMIcezaevinde,700binDOSYAmahkemelerdeBORCAhapisEVEhacizİNSANLIKayıbıAİLELERperişan

    Eneesnaf Elinsaf @EneesnafElinsaf adlı kişi 174 kullanıcısına retweetledi:
    seyhan_ibrahim ibrahim seyhan
    İflaslar,Ödenemeyen Çekler…Hapislerde Onbinlerce İnsan, alacaklıya günde 16 saat köleliğe razı. KÖLELİK: İNSANLIK SUÇU


    Eneesnaf Elinsaf @EneesnafElinsaf adlı kişi 174 kullanıcısına retweetledi:
    seyhan_ibrahim ibrahim seyhan
    ÇEK borcundan 70bin İŞADAMI cezaevinde, 700binDOSYAmahkemelerde BORCA hapis EVE haciz İNSANLIK ayıbı AİLELER perişan


    ayarsızpense @ayarsizpense adlı kişi 289 kullanıcısına retweetledi:
    seyhan_ibrahim ibrahim seyhan
    ödeyemediğiÇEKLERDEN70binİŞADAMIcezaevinde,700binDOSYAmahkemelerdeBORCAhapisEVEhacizİNSANLIKayıbıAİLELERperişan

    Eneesnaf Elinsaf @EneesnafElinsaf adlı kişi 174 kullanıcısına retweetledi:
    seyhan_ibrahim ibrahim seyhan
    ÇEKKANUNU YALAN, HİLE, HÜLLE BİR KANUNDUR. ÜLKE YÖNETİCİLERİ DAHİ VADE İÇİN KULLANMIŞTIR. HAPİS ZULÜMDÜR.

    YanıtlaSil
  97. Adaletistiyorum4 Ekim 2011 22:10

    ALLAHIN ÇÖLÜNDE, SİLAHLARIN GÖLGESİNDE, ÖLÜMÜN KUCAĞINDA, VATANA BAYRAĞA HASRET, AİLEME HASRET, ÇOCUKLARIMA HASRET, ÖLÜME MEYDAN OKUYARAK, SADECE VE SADECE İNTERNET GİBİ BİR İMKANIM VARSA, VE BEN HALA VATANIMI, BAYRAĞIMI SEVİYORSAM, VE BEN HALA, BU SAYDIĞIM HASRETLERİMİ GİDERMEK İÇİN ARA ARA, 3 SAAT YOL GİDİP, 3 SAAT YOLU ZAHODAN UZAKTAN, HABURDAKİ TÜRK BAYRAĞINI 15 DK SEYREDİP, TÜM BU HASRETLERİMİ GİDEREBİLİYORSAM,
    SENİ SEVİYORUM TÜRKİYEM,
    SANA KURBAN OLAYIM, İŞE YARACAKSA
    TÜRKİYEM......................................................

    SİZİ SEVİYORUM ARKADAŞLAR, VAROLUN, VAROLALIM
    ALLAHA KURBAN OLAYIM.

    SABIR 2 TÜRLÜDÜR, İSTEMEDİĞİN, SEVMEDİĞİN ŞEYLERE SABRETMEK, İSTEDİĞİN, SEVDİĞİN ŞEYLERE SABRETMEK.





    Sehrazat @sehrazatmusic adlı kişi 49,498 kullanıcısına retweetledi:
    seyhan_ibrahim ibrahim seyhan
    @sehrazatmusic ÇEK borcundan 70bin İŞADAMI cezaevinde, 700binDOSYAmahkemelerde BORCA hapis EVE haciz İNSANLIK ayıbı AİLELER perişan

    Sehrazat @sehrazatmusic adlı kişi 49,498 kullanıcısına retweetledi:
    seyhan_ibrahim ibrahim seyhan
    @sehrazatmusic her kesimin sorunu herkesin sorunu. çağ dışı icra-çek borcuna hapis kanunu VE öğretmen atamaları MAĞDURİYETLERİNE SON

    sehrazatmusic Sehrazat
    @seyhan_ibrahim bugun size Yarin Bize!! MaazaallahHayat Bu Belli Olmaz KIMSE GUVENMESIN! Guzele Sivilce Zengine 1Kivilcm Yeter! Neler gordk
    Echofon tarafından Oct 02, 2:08 PM tarihinde


    Sehrazat @sehrazatmusic adlı kişi 49,499 kullanıcısına retweetledi:
    seyhan_ibrahim ibrahim seyhan
    @sehrazatmusic insanlık onuru için,haksızlığa,hukuksuzluğa son vermek için,çağdaş türkiye için,insanlık suçu BORCA HAPİS çekKANUNU DEĞİŞMELİ

    YanıtlaSil
  98. Barışçı-Mersin4 Ekim 2011 22:18

    Değerli adalet istiyorum arkadaşım. Sen bulunduğun yerde olmayan imkanlarınla bunları yapmaya çalışıyorsun. Daha ne yapacaksın ne? Sana ben şahsen teşekkür ediyorum. İnşallah; tüm arkadaşlarımın özverili çalışmalarıyla gerek sen ve gerekse tüm yurt dışında olan arkadaşlarımın vatan hasreti yakında biter ve özgür günlerinize kavuşursunuz. Bizler hepimiz sizler için mücadele ediyoruz. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  99. Adaletistiyorum4 Ekim 2011 22:27

    1.000.000 ADET RT YAPTIRABİLDİM SADECE

    BUNU DA 1 ADET MEKTUPLA EŞDEGER TUTARSANIZ NE MUTLU BANA,
    YOK EGER TUTMAZSANIZ CANINIZ SAĞOLSUN,
    BAŞIM GÖZÜM ÜSTÜNE.

    SADECE AŞAĞILAMAYIN.
    BEN
    BAŞBAKANIN,
    CUMHURBAŞKANININ DAHİ AŞAĞILAMASINI KABUL EDEMİYORUM.

    TOK, ACIN DERDİNDEN ANLAMAZ.

    ZALİMİN ZULMU VARSA, MAZLUMUN AALLAHI VAR.

    YanıtlaSil
  100. barışçı-mersin senin melekler ne oldu kanatlanıp uçtularmı hani çarlinin meleği hani senin göz bebeğindi onlar inanamıyorum sana bu kadar destek verdiğin insanlar senin için pul oldu acaba hata onlardamı sendemi açıklarsan sevinirim emir48...

    YanıtlaSil
  101. çarlinin melekleri sünnetçinin asistanı oldular.ekmek elden su gölden

    YanıtlaSil
  102. SEVGİLİ EMİR48;

    BU HASSAS GÜNLERDE O KONUYA GİRMEYELİM DERİM.BARIŞÇI-MERSİN'İN ADINA KONUŞTUĞUM İÇİN SENDE BARIŞÇIDA BAĞIŞLASIN AMA DEĞERLİ KARDEŞİM DE AYNI ŞEYİ SÖYLEYECEKTİ.GEREK YOK.AMA SEN BARIŞÇIYI DA O TARAFIDA TANIYORSUN.ESKİLERDENSİN.YORUMU SENDE KALSIN.
    HERKES KENDİ KULVARINDA YOLUNA DEVAM...

    YETERKİ ŞU İŞ BİTSİN .

    YETERKİ ....


    BASKETÇİ 04/10/2011 23:09

    YanıtlaSil
  103. ASIL SAVAŞÇILAR SUSKUNDUR;BEKLEYELİM GÖRELİM.OLMAZ DEME OLURSA ÇOK DÜŞÜNÜRSÜN...

    YanıtlaSil
  104. DEĞERLİ KARDEŞİM ADALETİSTİYORUM,

    SEN VE BİZ,UNUTMA SEN VE BİZ,YURTDIŞINDAKİ BÜTÜN ARKADAŞLAR VE BİZ,CEZAEVLERİNDEKİ BÜTÜN ARKADAŞLAR VE BİZ,HER NE YAPIYORSAK BU GARABET YASANIN BİTMESİ İÇİN UĞRAŞIYORUZ.BİZİM FARKIMIZ BU.İNŞALLAH BİTECEK.KULAKLARINIZI TIKAYACAKSINIZ.YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ.

    BASKETÇİ 04/10/2011 23:23

    YanıtlaSil
  105. çünkü isyan bayrağıdır böğrüme saplanan sancı
    çünkü harcımı öfkeyle, imanla karıyorum
    ve kederin
    ve solgun yüzlü işçilerin üzerine
    dağbaşlarının hırçınlığı savruluyor benden.
    çünkü beni ateşiyle dimdik tutan kin
    çünkü benim gözbebeklerimde tutuşan şafak
    miting afişleri
    cesur pankartlar
    ve binlerce militan
    derin denizlerin aydınlığı
    zorlu sabahlar
    gökyüzü ve lâle
    sıkılmış bir yumruk gibi giriyoruz hayata.

    çünkü ben sevdiğim kızı
    yaşamak gibi
    ki şiirini yazamayan
    ve türküsünü söyleyemeyen halkım gibi
    binlerce ve binlerce kurşunlanan halkım gibi
    zincirlere vurulan
    savaşlara yollanan
    vergilere bağlanan halkım gibi
    felç olmuş yalnızlıklara bırakarak
    büyük acıların ve gözyaşının içine bırakarak
    şiirlerimin bir bıçak gibi ışıldadığı
    devrim türkülerini
    ve başkaldırmayı öğreten dudaklarını
    bir kere olsun öpemeden
    bir kere olsun tutamadan kaygısızca
    serin bir yaz gecesi gibi ürperen ellerini
    hatta boynunu ve ayak bileklerini
    bilemeden bilemeden bilemeden
    vurdum yüreğimi şanlı kavgaya
    barışın ve özgürlüğün dağlarına yürüyorum işte

    yiğitsen uslandır beni
    ey yasakların
    kahpeliğin
    ve soygunların koruyucusu
    türkü çağıran kızlarımı sustur
    ve kahraman oğullarımı,
    mezar kaza kaza kederli, kızgın
    tohum serpe serpe hünerli
    ve sömürüle sömürüle bomboş
    ve açlığın
    ve zulmün izlerini
    derin uçurumlarında taşıyan ellerimi
    nacaklara ve tırpanlara sarılan ellerimi
    mavzerlere sarılan ellerimi
    zincirlere vur gücün yeterse.
    ama adına yaşamak dersen
    re-zil-ce

    çatlayan tomurcuğun
    doğan çocuğun çığlığını duymadan
    gül benizli sevgilinin
    titreyen göğüslerini öpmeden doya doya
    korka korka
    yana yana
    her gün biraz daha derinden
    her gün biraz daha kapkara duyarak ölümü
    aç ve arkasız
    köpekleşerek
    yaşamak dersen
    bu yürek
    çat diye çatlasın be!

    kirsiz passız arı duru özümüz
    namussuza kanlı hançer sözümüz
    çok uzaktır dostlar bizim yolumuz
    bulana yürüyene bin selam olsun

    gelgelelim parlayan güneşi
    emekçi halkların
    kahraman halkların güneşini
    şehvetle içine dolduran toprak
    şimdi sımsıcak
    şimdi ulaşılmaz
    şimdi olgun meyvalarla dolu
    bahar bahçelerini salmaktadır dünyaya,
    ve gül benizli sevgililerin dudaklarında hayat
    bizi aşka ve kavgaya çağırmaktadır,
    bıçak kemiğe dayandığı
    ok yaydan fırladığı için değil
    bu bezirgan saltanatı
    bu zulüm bitsin diye

    ağaran günler için
    yeni bir dünya uğruna
    yüzlerinde cesaretin onuru
    ve imanlı gücü dövüşen dünyanın
    emperyalizme karşı dövüşen dünyanın
    ve ölüme
    gülerek koşan genç savaşçıların
    al bayrakları dalgalansın
    dalgalansın dalgalansın
    kinle boğuşan yorgun yüreği
    aydınlansın diye anamın.
    felaketler geçirmiş anamın
    dişleri dökülmüş kederli ağzı
    ağlamaya hazır gözleri
    safrası
    ve sonsuz
    ve dağlar eriten sabrı,
    merhameti
    yani bir bütün halinde insanlığımız
    yunsun, arınsın diye duru pınarlarda
    alın terinin namusu kurtulsun diye
    kurtulsun diye sıcak somun
    acı soğan
    ve çiçekli basmalar
    ahdettik
    vefa ettik
    kelle koyduk
    ölen ölür dostlar
    düşmanlar heyy
    kalan sağlar


    Bu şarkı sözü 1931

    YanıtlaSil
  106. yapma kardeş öyle deme bu kişilerin birbirinde yada bizlerin üstünde hakkı çok derine inmeden cevap verdim umarım beni anladın emir48...

    YanıtlaSil
  107. bu konu basit başka yerlere çekip kimseyi rencide etmemekte lazım fakat tecrubelerden edindiğim kiminin dava sorunu var kimi maddi imkansızlık çekiyor gece gündüz burayı takip eden avukat ön plana çıkan biri oldumu bir şekilde safına çekmeyi başarıyor zaafları kullanıyor bu mevzular derin mevzular fazla kurcalamamak lazım kimler geldi kimler geçti yerler doldurulur atalarımız bağımsızlık savaşımızda yedi düvelle savaşırken düşman safına geçende olmuştu ihanet edende olmuştu insanoğlu beşerde şaşarda, fakat kim ne yaparsa bumerang gibi insana döner dünya bir günlük değil.

    Eylemlerin ruhundan ve bedeninden doğar.
    Çocuğun gibi sonra gelip eteğinden tutar.

    demiş atalarımız, boşada dememişler

    YanıtlaSil
  108. Adaletistiyorum5 Ekim 2011 00:14

    ingiliş tiçır @RenksizTebesir adlı kişi 1,316 kullanıcısına retweetledi:
    seyhan_ibrahim ibrahim seyhan
    @RenksizTebesir hadi devlet, hükümet kör, bu her devir böyleydi. MEDYANIN, MİLLETE BU KADAR KÖR,SAĞIR,DİLSİZ,RUHSUZ,KÖLEolduğu görülmemişti

    ayseacar_ ayşe acar
    @seyhan_ibrahim medya yok ortada...yok ettiler..kimse kalmadi artik ne yazik ki..

    Şuna yanıt olarak:
    seyhan_ibrahim ibrahim seyhan
    @ayseacar_ 44BİN ÖĞRETMEN ATAMASI, 1.5 MİLYON ÇEK DOSYASI, 70 BİNİŞADAMI HAPİS, YUVALAR HACİZ, AİLELER YOK OLUYOR.

    kaanozbek Kaan ÖZBEK
    @seyhan_ibrahim Türkiye burjuvazisi ve sermayesi yer değiştiriyor öztle ibrahim bey.

    Şuna yanıt olarak:
    seyhan_ibrahim ibrahim seyhan
    @kaanozbek halk, esnaf fakirleşiyor,orta sınıf yok oluyor, insanlar cinnet geçiriyor, bankalar, bazı kesimler zenginleşiyor

    EMİNE UĞUR @msemii adlı kişi 3,653 kullanıcısına retweetledi:
    seyhan_ibrahim ibrahim seyhan
    @msemii ÇEK borcundan 70bin İŞADAMI cezaevinde, 700binDOSYAmahkemelerde BORCA hapis EVE haciz İNSANLIK ayıbı AİLELER perişan

    Ebru Baki @EbruBaki adlı kişi 1,554 kullanıcısına retweetledi:
    seyhan_ibrahim ibrahim seyhan
    @EbruBaki ÇEK borcundan 70bin İŞADAMI cezaevinde, 700binDOSYAmahkemelerde BORCA hapis EVE haciz İNSANLIK ayıbı AİLELER perişan

    emre alkin @emrealkin1969 adlı kişi 1,499 kullanıcısına retweetledi:
    seyhan_ibrahim ibrahim seyhan
    @emrealkin1969 ÇEK borcundan 70bin İŞADAMI cezaevinde, 700binDOSYAmahkemelerde BORCA hapis EVE haciz İNSANLIK ayıbı AİLELER perişan

    YanıtlaSil
  109. arkadaşlar sürekli olarak meclis internet sitesini hemen hemen hergün incelemekteyim.. Millet vekilimiz Sinan Aygün'ün vermiş olduğu kanun tasarısı görmüş ve incelemiştim.. Biraz önce yaptığım incelemede ise Sinan Aygün'ün tasarısını göremedim ama Geçen sene Millet Vekilimiz Ali Rıza Öztürk'ün vermiş olduğu kanun teklifi tarihi 29/09/2011 olarak değiştirilmiş ve listeye eklenmiş olduğunu gördüm.. Peki Sinan Aygün'ün metni nereye gitti ve neden Ali Rıza Öztürk'ün metni tarihi değiştirilerek yerini aldı.. Bilgisi olan var mı?

    YanıtlaSil
  110. ozaman beklediğimizden uzun bir süreç çıkar ortaya:(

    YanıtlaSil
  111. merak etmeyin serap hanım beklediğimizdende erken çıkabilir

    YanıtlaSil
  112. Tasarı ve Teklifler Meclis Başkanlığına sunulur, Başkanlık ilgili tasarıyı Meclis Kanunlar Müdürlüğüne havale eder, Buradan ilgili ihtisas komisyonuna gönderilir. Yani Bu süreç bir kaç hafta sürebilir.
    Aygün'ün teklifi, Adalet Komisyonuna ulaştığında, "komisyonda bulunan tasarı ve teklifler "kısmında görebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  113. teşekkür ederim.. o zaman konumuzla ilgili iki teklif oldu demektir.. Hem Sinan Aygün'ün hemde Ali Rıza Öztürk'ün 29 ekimde vermiş olduğu teklif.. Doğru mu?

    YanıtlaSil
  114. yeni bir çek yasası mı gelicek?
    3167 ler mi kurtulacak?
    apc lere afmı gelicek?
    çok kapsamlı bir af içeriğindemi olucaz?

    çok merak ediyorum hangisi olucak?

    YanıtlaSil
  115. umarım dediğiniz gibi olur. benimde eşim ceza evinde ve biz dışarda onlar içerde perişanız. denilen yerlere mail ve faksları gönderiyorum. inşaallah en kısa zamanda çıkar bizde borçlarımızı ödemek için mücadelemize başlarız.

    YanıtlaSil
  116. bencede artık getirsinler

    YanıtlaSil
  117. MisafirinMisafiri5 Ekim 2011 22:58

    Sinan Aygün'ün tasarısı daha gündeme alınmamış demektir.

    Ali Rıza Öztürk'ün tasarısı ise geçen dönem işlem görmediği için "Hükümsüz" kalmıştı; şimdi yenilendi.

    Akıllıca düşünmek lazım :

    Her ikisinden de bir netice alınması mümkün değil - zira CHP bu tasarıları AKP ile anlaşmadan getirdi; sadece kendi reklamlarını yapıyorlar.

    AKP kendi getirmediği hiçbir tasarının yasalaşmasına izin vermez, başkalarının prim yapmasını istemez.

    Abartılı söyleyelim : CHP bugün bir tasarı getirse ve dese ki "Tayyip Erdoğan'ı hayat boyu Cumhurbaşkanı seçelim", AKP bunu bile kabul etmez.

    Kendimizi kandırmayalım...

    YanıtlaSil
  118. DEĞERLİ AKADAŞLARIM,

    HEPİNİZE HAYIRLI VE GÜZEL BİR GÜN DİLERİM.

    BİLİYORUM HEPİNİZ KIPIR KIPIR VE HEYECAN İÇİNDESİNİZ.AMA DAHA DERE GÖRÜNMEDİ.ŞU ANDA ORTAM OLUMLU .BİRAZ DAHA GAYRET .BİRAZ DAHA SABIR.SİZDEN ÖZELLİKLE RİCAM FAX VE MEKTUP İŞİNE DEVAM ETMENİZ.BU İŞ BİTTİ DEMEK İÇİN BUNU YETKİLİ AĞIZLARDAN NET VE AÇIK ŞEKİLDE DUYMAK LAZIM.
    LÜTFEN SAĞDAN SOLDAN GELEN OLUMSUZ VE PROVAKATİF SALDIRI VE YORUMLARA KULAĞINIZI TIKAYIN .ONLARA ENGÜZEL CEVAP "CEVAPSIZLIKTIR"

    KATKI VE DESTEKLERİNDEN DOLAYI HEPİNİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.

    ALLAH HEPİMİZİN YAR VE YARDIMCISI OLSUN.

    BASKETÇİ 05/10/2011 18:55

    YanıtlaSil
  119. KESİNLİKLE ,
    ALTINA İMZAMI ATARIM...

    YanıtlaSil
  120. MisafirinMisafiri5 Ekim 2011 22:59

    Sn arkadaşlarımız Rturkmen48, Umut-35, ve diğerleri bizimle ilgili kanun kesin çıkacak diyorlar ve bizim sevinmemize sebep oluyorlar. Ama bunu nasıl söyleyebiliyorlar? Bu bilgiyi nereden aldılar ? Bize de söyleseler daha da seviniriz.

    YanıtlaSil
  121. MisafirinMisafiri5 Ekim 2011 22:59

    Sinan Aygün'ün tasarısı veya Ali Rıza Öztürk'ün tasarısı farketmez...

    Akıllıca düşünmek lazım :

    Her ikisinden de bir netice alınması mümkün değil - zira CHP bu tasarıları AKP ile anlaşmadan getirdi; sadece kendi reklamlarını yapıyorlar.

    AKP kendi getirmediği hiçbir tasarının yasalaşmasına izin vermez, başkalarının prim yapmasını istemez.

    Abartılı söyleyelim : CHP bugün bir tasarı getirse ve dese ki "Tayyip Erdoğan'ı hayat boyu Cumhurbaşkanı seçelim", AKP bunu bile kabul etmez.

    Kendimizi kandırmayalım...

    Bunu yazdım diye bana kimsecikler kızmasın "bizim umutlarımızı yıkıyorsun" diye. Ben yanlış yere umutlanmak istemiyorum.

    YanıtlaSil
  122. MisafirinMisafiri5 Ekim 2011 22:59

    Arkadaşlarımız HSYK tarafından yapılan çalışmalarda 100 madde arasında önem derecesi 10 veya 11. sırada olan "karşılıksız çeklerde apc kaldırılsın" önerisinin Adalet Bakanlığı'nda değerlendirilmekte olduğunu belirtmişlerdir.

    Bizi kurtaracak olan budur - şayet Adalet Bakanlığı HSYK'nın önerisine, çek mağdurlarının sürünmesine, TCK ile 5941 arasındaki uyumsuzluktan dolayı tüm çek davalarının kasıt var mı yok mu değerlendirilmesi gerektiğine aldırış edip YENİ BİR KANUN TASARISINI MECLİS E SEVKEDERSE KURTULURUZ.

    CHP'NİN ÖNERİLERİ BİZİ KURTARAMAZ

    YanıtlaSil
  123. MisafirinMisafiri5 Ekim 2011 22:59

    3167 DİYE BİR KANUN KALMAMIŞTIR. MAHKEMELER YANLIŞ KARAR VERSELER BİLE HİÇ ÖNEMLİ DEĞİL. YARGITAY DA KARARLARI NASIL OLSA BOZULUR. SIZ DE VAKIT KAZANMIŞ OLURSUNUZ...

    YanıtlaSil
  124. Sayın Sinan Aygün'ün teklifi:
    dönemi 24/2
    esas no: 2/85
    baş.geliş tarihi:23/09/2011
    TBMM adalet komisyonundaki kanun teklifi şeklinde kayıtlıdır.

    YanıtlaSil
  125. esas komisyon//adalet komisyonu .komisyone geliş tarihi 01/10/2011

    YanıtlaSil
  126. Turanturan505 Ekim 2011 23:00

    DEĞERLİ ARKADAŞIM MİSAFİR MİSAFİR

    SİZE AYNEN KATILIYORUM,,AMA

    BU DURUMDA,,BENCE NE KAST UNSUR NEDE KANUNSUZ SUÇ(31/12/2008)

    BUNLARLA İLGİLENMEZLER

    BENİM EN SAGLAM GÖRDÜGÜM VE BUGÜNE KADARDA SAVUNDUGUM VE YAZDIGIM OLAY ŞUUUU

    HSYK BAŞKANININ AÇIKLAMALARINDA VE HSYK NIN ARALIK AYI BOYUNCA DEGİŞİK TARİHLERDE YAPTIKLARI,,YARGININ İYİLEŞTİRİLMESİ,,TUTUKLULUK SÜRELERİNİN KISALTILMASI,,,YARGI YÜKÜNÜN İÇİNDEN ÇIKILMAZ BİR HAL ALDIGI VE ÇARESİZ KALDIKLARI İÇİN YAPTIKLARI TOPLANTILAR(HALEN DEVAM EDİYOR BU TOPLANTILAR)NETİCESİNDE ADALET BAKANLIGINA SUNACAKLARI ÇÖZÜM ÖNERİLERİDİR,,,BU DA

    ÇEK CEZALARININ VE KAÇAK ELEKTRİK CEZALARININ İKİ KİŞİ ARASINDAKİ ALACAK VERECEK MESELESİ OLDUGU VE YARGIYI GEREGİNDEN FAZLA UGRAŞTIRDIGI MİLYONLARCA BİRİKEN DOSYALAR VE GELECEK DOSYALARIN İÇİNDEN ÇIKILACAGININ MÜMKÜN OLMADIGI,,BU NEDENLE ÇEK DAVALARI VE KAÇAK ELEKTRİK DAVALARININ SUÇ OLMAKTAN ÇIKARILMASIDIR,,

    BUNU DA ADALET BAKANI BİZZAT KENDİSİ AÇIKLAMIŞ VE HSYK VE HUKUKÇULARIN ÖNERİLERİ DOGRULTUSUNDA TÜM BU SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ DOGRULTUSUNDA YENİ KANUNLARIN HAZIRLANACAGI VE ADALET BAKANLIGI KANALI İLE GENEL KURULA GÖNDERİLECEGİNİ SÖYLEMİŞTİR

    HER ŞEY NET VE ORTADADIR

    BANA GÖRE ŞU ANA KADAR BİZİM SORUNUMUZU ÇÖZECEK BAŞKA BİR GELİŞME GÖREMİYORUM

    NE A.RIZA ÖZTÜRKÜN TEKLİFİ,,NE SİNAN AYGÜNÜN TEKLİFİ,,NE BAŞKA BİR AKP MİLLETVEKİLİNİN GÖRÜŞLERİ VE ÇALIŞMASI,,,NE DE YARGI KANADI ŞU AN İÇİN BUNLAR BOŞŞŞ

    BİZLERİN EN YAKIN VE EN UMUT VERİCİ GELİŞMESİ ŞU AN İÇİN ADALET BAKANLIGININ ÖNERİLER DOGRULTUSUNDA HAZIRLAYACAGI KANUN TEKLİFLERİDİR,,

    SAYGILAR

    TANER

    YanıtlaSil
  127. KESİNLİKLE ,BAŞKADA SÖZE GEREK YOK.OLACAK TEK ŞEY BUDUR.AYLARDIR YAZDIK ÇİZDİK.BİZE ÖZEL BİR YASA ÇIKMAAAZ.AÇIKÇA BELİRTİLDİ.SİZE AF NİTELİĞİNDE 5941 SAYILI KANUN VERDİK.BUNUN KIYÖETİNİ BİLİN DEDİLER.ANCAK DOSYA ÇOKLUĞUNU VE MAĞDURİYETLER ,AYNI ARKADAŞIMIZIN DEDİĞİ GİBİ ELEKTRİK KAÇAKÇILIĞI,ÇEK SUÇLARI,VE BUUNU GİBİ BİRKAÇ KONU HSYKNIN RAPORUNA GİRDİ VE ŞU ANDA ADALET BAKANLIĞINDA.BU RAPOR ÖNEMLİ BİR RAPORDU VE BİZLER 5,SIRADAYDIK VE 9.6 ÖNEM PUANIMIZ VARDI.AKCN ARKADAŞIM GEÇEN GÜN SİTEYE AYRINTILARIYLA ATTI.

    ARTIK DERİMKİ KAFA KARIŞTIRMAYA GEREK YOK.ÇOK NET VE AÇIK.MUHALEFETTEN GELECEK ÖNERİ TEPKİDEN BAŞKA BİR İŞE YARAMIYACAKTIR.İKTİDAR AÇIK VE NET SÖYLEMİŞTİR.BU İŞİ BİZ BİTİRECEĞİZ DİYE.ONUN İÇİN KAFA KARIŞTIRMIYALIM.BU TOPLANTILARIN SONUCUNU BEKLYECEĞİZ.ANCAK OTURDUĞUMUZ YERDEN DEĞİL.DAHA OLAN BİTEN BİRŞEY YOK.FAX VE MEKTUP TRAFİĞİNE DEVAM ETMEMİZ ŞART.LÜTFEN BU KONUYA DİKKAT.

    BASKETÇİ 05/10/2011 20:07

    YanıtlaSil
  128. HÂKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU
    YARGIDA DURUM ANALİZİ TOPLANTILARI
    BİLGİ NOTU
    Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu 25 Ekim 2010 tarihinde yapılan ilk Genel Kurul toplantısından sonra yargı teşkilatın biriken sorunlarını çözüm üretebilmek ve yargının etkinlik ve verimliliğini artıracak önlemleri almak amacıyla 24 Aralık 2010 ile 15 Ocak 2011 tarihleri arasında “Yargıda Durum Analizi Toplantıları”nı düzenlemiştir.
    Türkiye genelinde; Adana, Afyonkarahisar, Antalya, İzmir, Bursa, Midyat, Edirne, Erzurum, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kayseri, Konya, Sakarya, Samsun, Trabzon ve Van olmak üzere; 16 farklı şehirde yaklaşık 1.200 hâkim ve savcının katılımı ile gerçekleştirilen bu toplantılardan sonra, ilk olarak yargı hizmetlerinin hızlandırılması konusunda elde edilen çözüm önerileri ele alınmış ve bu öneriler Adalet Bakanlığına iletilmiştir. Adalet Bakanlığı Kanunlar Genel Müdürlüğünce yapılan mevzuat çalışması sonucunda 31 Mart 2011 tarihli 6217 sayılı Yargı Hizmetlerinin Hızlandırılması Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun yürürlüğe girmiştir.
    Söz konusu Yasa ile aşağıda sayılan yasalarda bazı değişiklikler yapılmıştır.
     1111 sayılı Askerlik Kanunu
     1632 sayılı Askeri Ceza Kanunu
     2004 sayılı İcra İflas Kanunu
     5682 sayılı Pasaport Kanunu
     6831 sayılı Orman Kanunu
     492 sayılı Harçlar Kanunu
     1512 sayılı Noterlik Kanunu
     2575 sayılı Danıştay Kanunu
     2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu
     2802 sayılı Hâkimler ve Savcılar Kanunu
     4721 sayılı Türk Medeni Kanunu
     5237 Türk Ceza Kanunu
     5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun
     5320 sayılı Ceza Muhakemesi Kanununun Yürürlük ve Uygulama Şekli Hakkındaki Kanun
     5326 sayılı Kabahatler Kanunu
     6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanununda

    YanıtlaSil
  129.  YARGIDA DURUM ANALİZİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISINDA TARTIŞILACAK KONU BAŞLIKLARI
    1. İstinaf Mahkemeleri ve Mahkemelerin Fiziki Alt Yapıları
    2. Hâkim Adaylarının Alımında Mülakat Kurulunun Yapısının Değiştirilmesi ve Mülakat Kurulunun Yeniden Oluşturulması
    3. Mahkemelerdeki Asliye ve Sulh Ayrımının Kaldırılması
    4. Adli Teşkilatın Yeniden Yapılandırılması, İşi Az Olan Mahkemelerin En Normal Adliyelerle Birleştirilmesi
    5. Hâkim ve Savcıların Mali ve Sosyal Hakları ile İlgili Konular
    6. Genelgeler ve İlke Kararları ve İlgili Konular
    7. CMK 250 de Düzenlenen Özel Yetkili Savcılıkla İlgili Sorunlar
    8. Hâkim ve Savcıların Meslek Öncesi ve Meslek İçi Eğitimleriyle İlgili Sorunlar
    9. UYAP ve Mahkemelerin Teknolojik Alt Yapısı ile İlgili Sorunlar
    10. Mahkemeler ve Savcılıkların Denetlenmesi ile İlgili Sorunlar
    11. Soruşturmanın Etkinlik ve Verimliliği ile Adli Kolluk
    12. Mahkemeler Yönetimine Destek Projesi
    13. Basın ve Halkla İlişkiler
    14. Yargının Hızlandırılması ve Etkinliği ile İlgili Sorunlar
    15. Terfi, Disiplin, atama ve Bölge Sistemi ile İlgili Sorunlar
    16. Hâkimlerin Hukuk ve Ceza Hâkimi Olarak İhtisaslaşması

    YanıtlaSil
  130. AMFORATUR ...5 Ekim 2011 23:01

    Ziya Paşa, demişki

    "Âyinesi iştir kişinin lafa bakılmaz
    Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde"

    biz işimize gücümüze bakalım , hedefe ulaşmak için çabalayalım olur yada olmaz hiç olmassa, çabaladık uğraştık olmadı deriz,

    gücümüz birlikteliğizden geliyor, kimse bozamaz devam hedefe doğpru....

    YanıtlaSil
  131. M. YARGININ HIZLI ETKİN VE VERİMLİ ÇALISMASINI SAĞLAMAK VE İŞ YÜKÜNÜN AZALTILMASI


    31. Karşılıksız çek keşide etmek suç olmaktan çıkarılmalıdır. Bu hal uygulanmayacaksa 5941 Sayılı Yasadaki suç için öngörülen ceza idari para cezasına dönüştürülmelidir. Bu da mümkün olmuyorsa 5941 Sayılı yasaya göre karar verilirken savunma alınma zorunluluğunu kaldıracak düzenleme getirilmelidir.

    *************************************************************

    ARTIK LÜTFEN CHP İMİŞ ŞUYMUŞ BUYMUŞ TARTIŞMALARINI BIRAKIN.CEVAP YUKARDA ,ÇÖZÜMDE YUKARDA.

    BASKETÇİ 05/10/2011 20:29

    YanıtlaSil
  132.  YARGIDA DURUM ANALİZİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISINDA TARTIŞILACAK KONU BAŞLIKLARI
    1. İstinaf Mahkemeleri ve Mahkemelerin Fiziki Alt Yapıları
    2. Hâkim Adaylarının Alımında Mülakat Kurulunun Yapısının Değiştirilmesi ve Mülakat Kurulunun Yeniden Oluşturulması
    3. Mahkemelerdeki Asliye ve Sulh Ayrımının Kaldırılması
    4. Adli Teşkilatın Yeniden Yapılandırılması, İşi Az Olan Mahkemelerin En Normal Adliyelerle Birleştirilmesi
    5. Hâkim ve Savcıların Mali ve Sosyal Hakları ile İlgili Konular
    6. Genelgeler ve İlke Kararları ve İlgili Konular
    7. CMK 250 de Düzenlenen Özel Yetkili Savcılıkla İlgili Sorunlar
    8. Hâkim ve Savcıların Meslek Öncesi ve Meslek İçi Eğitimleriyle İlgili Sorunlar
    9. UYAP ve Mahkemelerin Teknolojik Alt Yapısı ile İlgili Sorunlar
    10. Mahkemeler ve Savcılıkların Denetlenmesi ile İlgili Sorunlar
    11. Soruşturmanın Etkinlik ve Verimliliği ile Adli Kolluk
    12. Mahkemeler Yönetimine Destek Projesi
    13. Basın ve Halkla İlişkiler
    14. Yargının Hızlandırılması ve Etkinliği ile İlgili Sorunlar
    15. Terfi, Disiplin, atama ve Bölge Sistemi ile İlgili Sorunlar
    16. Hâkimlerin Hukuk ve Ceza Hâkimi Olarak İhtisaslaşma

    YanıtlaSil
  133. HÂKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU
    YARGIDA DURUM ANALİZİ TOPLANTILARI
    BİLGİ NOTU
    Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu 25 Ekim 2010 tarihinde yapılan ilk Genel Kurul toplantısından sonra yargı teşkilatın biriken sorunlarını çözüm üretebilmek ve yargının etkinlik ve verimliliğini artıracak önlemleri almak amacıyla 24 Aralık 2010 ile 15 Ocak 2011 tarihleri arasında “Yargıda Durum Analizi Toplantıları”nı düzenlemiştir.
    Türkiye genelinde; Adana, Afyonkarahisar, Antalya, İzmir, Bursa, Midyat, Edirne, Erzurum, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kayseri, Konya, Sakarya, Samsun, Trabzon ve Van olmak üzere; 16 farklı şehirde yaklaşık 1.200 hâkim ve savcının katılımı ile gerçekleştirilen bu toplantılardan sonra, ilk olarak yargı hizmetlerinin hızlandırılması konusunda elde edilen çözüm önerileri ele alınmış ve bu öneriler Adalet Bakanlığına iletilmiştir. Adalet Bakanlığı Kanunlar Genel Müdürlüğünce yapılan mevzuat çalışması sonucunda 31 Mart 2011 tarihli 6217 sayılı Yargı Hizmetlerinin Hızlandırılması Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun yürürlüğe girmiştir.
    Söz konusu Yasa ile aşağıda sayılan yasalarda bazı değişiklikler yapılmıştır.
     1111 sayılı Askerlik Kanunu
     1632 sayılı Askeri Ceza Kanunu
     2004 sayılı İcra İflas Kanunu
     5682 sayılı Pasaport Kanunu
     6831 sayılı Orman Kanunu
     492 sayılı Harçlar Kanunu
     1512 sayılı Noterlik Kanunu
     2575 sayılı Danıştay Kanunu
     2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu
     2802 sayılı Hâkimler ve Savcılar Kanunu
     4721 sayılı Türk Medeni Kanunu
     5237 Türk Ceza Kanunu
     5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun
     5320 sayılı Ceza Muhakemesi Kanununun Yürürlük ve Uygulama Şekli Hakkındaki Kanun
     5326 sayılı Kabahatler Kanunu
     6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanununda show more show less

    YanıtlaSil
  134. Şimdi Yanlız5 Ekim 2011 23:02

    SAYIN MİSAFİR,

    CHP NİN TEKLİFİNİ NEDEN KÜÇÜMSÜYORSUNUZ ANLAMIŞ DEĞİLİM. BU ŞEREFSİZ YASAYI MECLİS KÜRSÜSÜNDE DİLE GETİRMEK BİR KAZANIM DEĞİL MİDİR?

    HATIRLARMISINIZ (HATIRLASANIZ BÖYLE YAZMASSINIZ) TÜRKİYE NERDEYSE AMERİKA İLE BİRLİKTE IRAKTA SAVAŞA GİRİYORDU,HATTA AMERİKADA ŞİMDİKİ HÜKÜMET RÜŞVET BİLE ALMIŞTI, KİM ÖNLEDİ CHP......BAŞKA SÖZE GEREK VARMIDIR?

    YanıtlaSil
  135. çok açık ve net ortada ya apc yi kaldırın diyorlar yada savunma alma zorunluluğunu kaldırın ki ceza hemen 3167 de olduğu gibi gıyabında verilebilsin...:(

    YanıtlaSil
  136. önemli olan dosyayı bir an önce sonuçlandırmak ..
    insanların suçlu muamelesi görüp görmemesi önemli değil..:((

    YanıtlaSil
  137. Burada bu seçenek mümkün değilse, bu seçnek o da mümkün değilse, savunma alınmasın cümlesi bana göre imalı ve bilinçli olarak yazılmış, Oldu olacak çeki görür görmez araştırmadan soruşturmadan mahkumiyeti verelim, istediğiniz bumu gibisinden:)

    YanıtlaSil
  138. İnsanların savunması alınmadan yargılanması ve mahkum edilmesi bile başlı başına AHİM sebebi olmaz mı sayın Basketçi?

    YanıtlaSil
  139. Bu öneri Ülke genelinde Savcı ve Hakimlerin görüşüdür,
    Hakim ve Savcılar diyorki;
    Çek suç olmaktan çıkarılsın, yada idari yaptırım verilsin.
    Bunları yapamıyorsanız,, biliyoruzki karakolun önünden geçmeyecek adam sanık sandalyesinde, hüküm kurarken sanığın gözünün içine bakamıyoruz.
    karşımıza gelmesin,.

    YanıtlaSil
  140. EVET ,ÇOK HAKLISINIZ,BENİMDE ALGILAMAM O YÖNDE.ORDA İNCE BİR Tİ VAR. ;-))

    YanıtlaSil
  141. Kültür Üniversitesi 2011 - 2012 Akademik Yılı Açılışı, üniversitenin Şirinevler'deki kampüsünde düzenlenen törenle yapıldı. Törene Yargıtay Başkanı A. Nazım Kaynak, Kültür Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Dursun Koçer, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

    İnsan haklarına dayalı hukuk sistemlerinde her insanın doğuştan sahip olduğu hakların oluşturduğu doğal hukukun, pozitif hukukun temeli ve ilham kaynağı kabul edildiğini belirten Kaynak, doğal hukukun, pozitif hukuku kontrol etmeye çalıştığını ifade etti. Kaynak, "Pozitif hukuk, evrensel değişmez, salt hukuk ilkeleri ile denetlenir, böylece özgürlük ve adalet sağlanmış olur." şeklinde konuştu.

    TÜM YETKİLERİ TEK ELDE TOPLAMAK 'DEV'LEŞMEYE SEBEP OLUR

    Devletin tüm yetkileri elinde toplamasının zamanla 'dev'leşmesine sebep olduğunu ifade eden Kaynak, "Başka bir ifadeyle 'ejder' haline gelmesine neden olmuştur. Bunun yerine kurul koyma yetkisini bir organa, kuralları uygulama yetkisini bir organa ve kuraları uymamanın denetlenmesi ve yaptırım uygulaması yetkisini de başka bir organa verilmesi düşüncesi de 'kuvvetler ayrılığı' ilkesi olarak tarihteki yerini almıştır." şeklinde konuştu.

    Yargısı bağımsız olmayan ve çeşitli etkiler altında karar veren bir ülkenin hukuk devleti olarak kabul edilemeyeceğini ifade eden Kaynak, Türkiye'nin bu anlamda dünyadaki birçok ülkeye göre çok daha bağımsız bir yargıya sahip olduğunu vurguladı. Kaynak, "Şunu açıkça ifade edebilirim ki; ülkemizdeki yargı sistemi, incelediğimiz birçok ülkeye göre çok daha bağımsızdır. Kişilerin bir haksızlığa uğradığında, bu haksızlığı devlet yapmış olsa dahi, güvenebileceği bağımsız bir yargının varlığı o ülkedeki insanların güvende olduğunu, hak ve özgürlüklerinin güvence altına alındığını gösterir." İfadesini kullandı.

    Hukuk devletinin şekli anlamda bir gereğinin hukuku kurulları iken, maddi anlamda gereği ise evrensel hukuka devletin tam anlamıyla uyması olduğuna işaret eden Kaynak şöyle konuştu: "insan hakkı esasa göz önünde bulundurulmadıkça 'adalet' anlayışında, dolayısıyla 'hukuk devleti' esasına ulaşmak mümkün değildir."

    YanıtlaSil
  142. yazıttaki bu bilinçli amayı biz doğru anlıyoruzda,esas muatapların nasıl anlayacağı tedirginlik yaratıyor:))

    YanıtlaSil
  143. MisafirinMisafiri5 Ekim 2011 23:41

    Sn Simdi Yanlız Arkadaşım, Sanırım burada derdimi tam anlatamadım: Elbette bizim derdimizle ilgili kanun teklifi verilmesi önemli, derdimiz dillendiriliyor. Öte yandan, muhalefetin güçlü olduğu zamanlarda iktidarın kendi keyfince kanun çıkarması, ya da ülkeyi istediği gibi yönetmesine bir set oluşturuluyor.

    Ancak şu anda muhalefet hem sayısal olarak, hem de diğer bakımlardan pek cılız. Onların verdiği kanun teklifi bizim derdimizin seslendirilmesi haricinde hiç bir etki yapmaz, hele AKP'ye hiç yapmaz, hatta ters tepki bile yapabilir.

    Benim anlatmak istediğim şudur: Bizimle ilgili bir kanun düzenlemesi yapılacaksa, bunu AKP kendisi yapar, CHP ve MHP'yi işin içine karıştırıp onların prim yapmalarına izin vermez. CHP veya MHP nin önerileri bize umut olmasın...

    YanıtlaSil
  144. DEĞERLİ ADAVA RKADAŞLARIMIZ,CEZAEVLERİNDE AİLELERİNDE KOPARILMIŞ ,YURTDIŞINDA GURBETTE MEMLEKETİNDEN UZAKTA,ÜLKESİNDE KAÇAK HAYAT YAŞAYAN YÜZBİNLERCE DAVA ARKADAŞLARIMIZ,HEPİNİZE HEPİMİZE ALLAH SABIR VERSİN.UMARIM EN KISA ZAMANDA BAYRAMDAN ÖNCE ÖZGÜRLÜKLERİMİZE KAVUŞUR,ÇİFTE BAYRAM YAPARIZ.BENİNANIYORUM Kİ MÜHÜR ÇOK KISA ZAMANDA BASILACAKTIR.BUNUN TEK YOLU BUDUR.

    HEPİNİZE HSYIRLI BİR CUMA DİLER HAYIRLI HABERLERE VESİLE OLMASINI DİLERİM.

    BUGÜN SAAT 15:00 DE ÜÇ ARKADAŞIMLA YAPACAĞIMIZ TOPLANTININ ÖZETİNİ SİZLERLE BURADAN PAYLAŞACAĞIZ.

    HEPİMİZİN SABIR VE METANETLE ,MÜCADELEMİZE SON GÜNE KADAR DEVAM ETMESİNİ RİCA EDİYORUM.

    DURMAK YOK DEVAAAMMMMM.

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ 07/10/2011 08:46

    YanıtlaSil
  145. Barışçı-Mersin7 Ekim 2011 09:11

    Haklı davamızın haklı olan arkadaşları hepinize günaydın. Hepimiz adına umuyor ve diliyorumki; çok değerli katılım, bilgi, emek ve çalışmalarınızla, Allah'ın izni ve yetkililerimizinde haklı davamızda haklılığımızı görerek, bayramdan önce; tüm arkadaşlarım özgürlüklerine kavuşurlar.

    Ancak ve elbetteki; haklı davamız için, olumlu duyumlar aldığımız şu günlerde, bizlerinde haklı davamız anlamında, her bakımdan biraz daha faal olmamız gerekmektedir.

    Haklı davamızda tüm emeği geçenlere ve tüm katılmcılara saygılarımla. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

    YanıtlaSil
  146. Adaletistiyorum7 Ekim 2011 09:43

    herkese hayırlı sabahlar,

    Hayatın karşına çıkardığı sıkıntılara, sorunlara sabır ve tahammül et. Onları hiç kimseden bilme ve hiç kimseye karşı kalbinde bir düşmanlık besleme; hiç kimseye hiddet ve şiddet gösterme. Bu suretle hareket edersen en büyük problemleri bile yenersin ve sen de "insan-ı kamil" mertebesine erersin.

    YanıtlaSil
  147. Barışçı-Mersin7 Ekim 2011 10:08

    Değerli Basketçi ve İstanbuldaki diğer arkadaşlar; bugünki ziyaretiniz İnşallah hayırlara vesile olur. Emeklerinize sağlık ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  148. herkese hayırlı günler diliyorum ,
    sayın BAŞBAKANIMIZIN ANNELERİ HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞMUŞTUR ,CEK MAGDURLARI ADINA ANAMIZA ALLAHTAN RAHMET KEDERLİ AİLESİNE SABIRLAR DİLİYORUZ MEKANI CENNET OLSUN İNŞALLAH

    YanıtlaSil
  149. Turanturan507 Ekim 2011 11:08

    ALLAH RAHMET EYLESİN,TÜM İNSANLAR GİBİ MEKANI CENNET OLSUN,,AMAA

    BURADA BUNUN YAZILMASI YANLIŞ,,ARKADAŞIM PETİNOZ72

    TANER

    YanıtlaSil
  150. yanlış bunun neresinde degerli kardeşim anlıyamadımda azbucuk köylüyümdür aydınlatırsan sevinirim ,burada bunun yazılmasının ne gibi sakıncası var acaba ?

    YanıtlaSil
  151. Ölenin ardından Allah tan rahmet dilenmesinin yeri ve zamanı olmamalı. ölen 83 yaşında bir annemizdir mekanı cennet olsun inşallah.Allah bizleri affedilmeyen suçlarla hesap gününe gidenlerden eylemesin.

    YanıtlaSil
  152. amin inşallah degerli arkadaşım ,bende cözememiştim amac sadece acıyı paylaşmak taziyede bulunmak hasbel kader yeri ve zamanını cözemedim bende mutlu kalın

    YanıtlaSil
  153. Turanturan507 Ekim 2011 11:28

    PEKİ SİZ HAKLISINIZ DİYELİM///

    TANER

    YanıtlaSil
  154. SAYIN BAŞBAKANIMIZIN MUHTEREM VALİDELERİ VEFAT ETMİŞTİR.

    MERHUMA ALLAHTAN RAHMET KEDERLİ ERDOĞAN AİLESİNE SABIRLAR DİLERİM

    TUKAY

    YanıtlaSil
  155. Barışçı-Mersin7 Ekim 2011 11:54

    Allah rahmet eylesin. Sayın Başbakanımızın başı sağ olsun.

    YanıtlaSil
  156. Adaletistiyorum7 Ekim 2011 12:15

    allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın,

    YanıtlaSil
  157. Adaletistiyorum7 Ekim 2011 12:19

    SN. ÖZGÜRLÜK SAVAŞÇILARI,

    haberx.com sitesinden sn. cahit kılıç, başınıza gelen olayları teferruatlı yazın, email gönderin diyor.

    @seyhan_ibrahim Kendi başınıza geleni teferruatlı yazın. Genel şikâyetleri her gün herkes yazıyor.

    email: cahitkilic54@mynet.com

    YanıtlaSil
  158. Adaletistiyorum7 Ekim 2011 12:30

    SN. ÖZGÜRLÜK SAVAŞÇILARI,

    haberx sitesinden sn. cahit kılıç, başınıza gelen olayları teferruatlı yazın, email gönderin diyor.

    @seyhan_ibrahim Kendi başınıza geleni teferruatlı yazın. Genel şikâyetleri her gün herkes yazıyor.

    YanıtlaSil
  159. Adaletistiyorum7 Ekim 2011 12:58

    insanlık onuru için,haksızlığa,hukuksuzluğa son vermek için, ALLAH için,insanlık suçu BORCA HAPİS çek KANUNU DEĞİŞMELİ

    YanıtlaSil
  160. Adaletistiyorum7 Ekim 2011 13:07

    Cahit Kılıç @deli_esen_yel adlı kişi 730 kullanıcısına retweetledi:
    seyhan_ibrahim ibrahim seyhan
    samsunda Şeker hastası, beyninde tümör, iki gözü görmeyen Saliha Salkılıç üzerine kayıtlı dükkan iflas,çek borcundan CEZAEVİNDE..

    Kaan ÖZBEK @kaanozbek adlı kişi 531 kullanıcısına retweetledi:
    seyhan_ibrahim ibrahim seyhan
    @metehan_demir ÇEK borcundan 70bin İŞADAMI cezaevinde, 700binDOSYAmahkemelerde BORCA hapis EVE haciz İNSANLIK ayıbı AİLELER

    YanıtlaSil
  161. SAYIN DOSTLARIM
    CAHİT KILIÇ ÖNEMLİ BİR GAZETECİDİR.SIK SIK TV PROGRAMLARINA ÇIKAR.SAYIN ADALET İSTİYORUMUN ÇAĞRISINA KULAK VERİN.HİÇ OLMAZSA ARKADAŞIMIZIN HABER X DE YAZDIĞI YAZI NIN ALTINDA YORUMLAR VAR.YORUM BOMBARDININA TUTALIM.

    YanıtlaSil
  162. Adaletistiyorum7 Ekim 2011 15:27

    yaşanılan dramın, zorlukların tüm detayını istiyor, ben anında gönderdim

    bu sitede yazdığınız sizle ilgili hikayelerinizi gönderin.

    YanıtlaSil
  163. Bir okurun mektubudur. Baştan sona kadar büyük harfle yazmış olmasına rağmen noktasına virgülüne dokunmadan köşeme alıyorum. Konu, benim çok bilgi sâhibi olduğum bir konu değil ama ülkemizin bir yarası olduğu gerçeğini de gözardı edemeyiz. C.K.



    ADALET İSTERİZ!

    TÜM DÜNYADA ÇEK NAKİT PARADIR, İNSANLAR PARAYI ÜZERİNDE TAŞIMAZ, ONUN YERİNE ÇEK TAŞIRLAR VE ÖDEME YAPACAKLARI ZAMAN DA ÇEK YAZARLAR, ÇEK VERİRSİNİZ PARA YERİNE KİŞİYE, O DA GİDER BANKADAN PARASINI ALIR. GÜNLÜKTÜR, ANLIKTIR. BÖYLE BİR DURUMDA KİŞİ BANKAYA GİDİP HESAPTA PARA BULMADIĞI ZAMAN SAHTEKARLIK YAPMIŞSINIZDIR.

    TURKİYEDE HİÇ BİR ZAMAN BÖYLE OLMADIĞINI HERKES BİLİYOR. ÇEK, İŞHAYATINDA KREDİLİ MAL ALIM ARACIDIR, AYNI SENET GİBİ, AÇIK HESAP BORÇ ALMAK GİBİ. YANİ TİCARET, EKONOMİ BÖYLE YÜRÜMEKTEDİR İŞ HAYATINDA. MALI BELLİ BİR VADE İLE ALIRSINIZ, GÜNÜ GELENE KADAR SATMIŞ VE PARAYI O ÖDEME GÜNÜ GELENE KADAR HAZIR ETMİŞ OLURSUNUZ. 2009 YILINDAKİ 5941 SAYILI YASA ÇIKANA KADAR KÖTÜ NİYETLİ KİŞİ ÇEKİ GÜNÜ GELMEDEN ÖNCE TAHSİL EDEBİLİYORDU. ÇÜNKÜ ÇEK PARA DEMEKTİ. AMA TİCARETTE BUNU YAPMAK ETİK AÇIDAN UYGUN DEĞİLDİ, HERKES BİRBİRİNE BUNU YAPARSA HERKESİN TİCARİ HAYATI RİSKE GİRERDİ. YANİ ÇEKİN DÜNYA GENELİNDEKİ KULLANIM ŞEKLİ İLE TÜRKİYEDEKİ KULLANIM ŞEKLİ AYNI DEĞİLDİ. TÜRKİYE DEVLETİ BUNU BİLEREK, ŞİŞİRME BİR EKONOMİ YARATILMASINA KENDİ ELİYLE İZİN VERMEKTEYDİ. BU ÜLKEDE BAŞBAKANLIK, BAKANLIK, MİLLETVEKİLLİĞİ YAPMIŞ İNSANLARIN ÇOĞU DA BU ŞEKİLDE KULLANMIŞTIR ÇEKLERİNİ.

    AMA ÇEKE MUHALEFET KANUNU İSE DİĞER ÜLKELERDE KULLANILAN ŞEKLE GÖRE UYGULANMIŞTIR, VE BU ÇOK BÜYÜK BİR ÇELİŞKİDİR. ÇEKİ ALDIĞINIZ AN BANKADA PARA OLMADIĞINI VADESİ GELDİĞİNDE BANKADA OLACAĞINI HERKES BİLMEKTEDİR. PEKİ VADESİ GELMEDEN ÖNCE ÇEKİ YAZAN KİŞİ ÖLÜR İSE NE OLACAKTIR. VEYA O GÜNE KADAR KİŞİ ŞÖYLE VEYA BÖYLE TÜM MALVARLIĞINI VE PARASINI KAYBEDERSE NE OLACAKTIR. ÇEKİ ALAN KİŞİ RİSKE GİRDİĞİNİ BİLMEKTEDİR.

    BİR BAKIMA HÜLLEDİR BU.

    2009 DA ÇIKAN 5941 SAYILI YASA DA BUNUN KANITIDIR. YANİ DEVLET KABUL ETMİŞTİR ÇEKİN VADELİ MAL ALIM ARACI OLDUĞUNU, AMA DEVLETİN KOYDUĞU ÇEK KANUNU, TÜRKİYEDEKİ KULLANIM ŞEKLİNE UYGUN DEĞİLDİR. DEVLET TE BİR BAKIMA KENDİNİ KANDIRMAKTADIR.

    DURUM BÖYLEYKEN, MAL SATARKEN ÇEK ALMAK , AYNI SENET ALMAK, AÇIK HESAP MAL VERMEK GİBİ RİSKLİDİR.

    GÜN GELİR İŞLER KÖTÜYE GİDER, KRİZ OLUR, VEYA BİRİLERİ İFLAS EDECEĞİNİZDEN KORKAR, GÜNÜ GELMEDEN ÇEKLERİ YAZDIRIP İCRA YOLU AÇAYIM DER, ÇEKLER YAZILIR YAZILMAZ TÜM KREDİLERİNİZ DONDURULUR VE SONRAKİ ÇEKLERİ ÖDEYEMEZ DURUMA GELİRSİNİZ. İŞSİZLİK, KRİZ ÜSTÜNE BUNLARI YAŞARSINIZ VE TEPETAKLA GİDERSİNİZ BİR ANDA.

    YUVALAR DAĞILIR, AİLELER YOK OLUR (ÖZGÜRLÜKLE BERABER)

    İFLASLAR, ÇEKTEN HAPİS KARARLARI, YUVANIZ DAĞILIR, AİLELER YOK OLUR, YEK EKMEĞE MUHTAÇ OLURSUNUZ, KİMSE YÜZÜNÜZE BAKMAZ.

    MADDİ MANEVİ BİTMİŞSİNİZDİR.

    OYSA DÜNE KADAR, DÜNYA KADAR İNSAN İSTİHDAM EDEN, DEVLETE VERGİSİNİ VEREN, SSK LARINI YATIRAN, HER ANLAMDA ÜLKE EKONOMİSİNE KATKIDA BULUNAN BİR İNSAN OLARAK,

    SAHTEKAR KONUMUNA GİRMİŞSİNİZDİR.

    DEVLET SİZE ÇEK KANUNU İHLAL ETTİNİZ, SİZE BORCUNUZ KADAR BİR DE BEN ADLİ PARA CEZASI YAZIYORUM, ÖDEYEMEZSENİZ HAPSE GİRECEKSİNİZ DER. AYNI MİKTARDAKİ ADLİ PARA CEZASINI NASIL ÖDEYEYİM BU PARA BENDE OLSA, ZATEN ÇEK BORCUMU ÖDERİM DERSİNİZ. DEVLET İNSAN HAKLARINI ÇİĞNEMEMEK İÇİN SİZİ DİREK HAPSE ATMIYOR, ADLİ PARA CEZASI VERİYOR. ADLİ PARA CEZASINI ÖDEYEMEZSENİZ HAPSE ATIYOR, BAKIN BURDA DA HİLE YAPMAKTADIR DEVLET.

    VE HAPSE ATILIRSINIZ.

    HAPİSTE YATAN BİR İNSAN NASIL BORÇ ÖDER?

    TÜM BUNLARIN YANISIRA, 3-5 AYLIK ŞİRKET KURUP, BANKADAN HEMEN ÇEK ALIP PİYASAYI DOLANDIRAN İNSANLAR DA VAR ELBET. FAKAT BUNLARI AYIRT ETMEK ÇOK, AMA ÇOK BASİTTİR, BİR ESNAF 5,10,15,20 YIL İŞADAMI ESNAFTIR. YÜZLERCE, BİNLERCE ÇEK KULLANMIŞ, HEPSİNİ ÖDEMŞ İSE BURADA KASITLI BİR ŞEY YOKTUR. HANİ KAZA GEÇİRMEK, HASTALANMAK, ÖLMEK GİBİ BİR ŞEYDİR İFLAS ETMEK.



    İBRAHİM SEYHAN



    __________



    Annesini kaybeden Sayın Başbakana ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diler, merhume validesine de Cenab-ı Hakk'tan mağfiret niyaz ederim. Cahit Kılıç

    YanıtlaSil
  164. BENDE GÖNDERDİM

    YanıtlaSil
  165. haberx cahit kılıç, köşe yazısını yorum bombardımanına tutalım lütfen

    YanıtlaSil
  166. artık basına sesimizi duyurabiliyoruz.bugün tarihli bir köşe yazısıdır.sona yaklaşıyoruz bitecek bu iş allahın izniyle.

    YanıtlaSil
  167. SÜPER...SÜPER....SÜPER....DEVAMMMMMMMMMMMMMM

    YanıtlaSil
  168. ŞİMDİ SORUYORUM BAŞBAKANIMA....CUMHURBAŞKANINA..

    DAĞILAN AİLEYİ KİM KURTARACAK. BU COCUKLARA KİM BAKACAK. YAŞLI HALİMLE BENMİ BAKACAĞIM.HAPİS CEZASINA CARPTIRILAN.OĞLUMMU. BORCU NASIL ÖDEYECEK. DAĞILAN YUVAYI KİM TOPARLAYACAK... ARTIK SESİMİZİ DUYUN.SONUNDA ÖLÜM VAR HESAP VAR. UNUTMAYIN.
    sonrisa - 08.10.2011 00:34

    benim oğlumda cek yüzünden hapis cezasına carptırıldı.gelinim evi terk etti dört cocuğu bende kaldı.yıllarca vergisini ödedi. ekonomik kriz girince ödeyemedi.soruyorum

    YanıtlaSil
  169. kaptan geçinenin hiç mi suçu yok. kargadan başka kuş kendinden başka uyanık görmeyen zatı muhterem. tayfaları denize atan kaptandan ne hayır gelir. bu gemi sayende batacaksa batsın.

    YanıtlaSil
  170. saçma sapan işler anlamakta zorlanıyorum siz kimsiniz ne yapmaya nereye varmaya çalışıyorsunuz.

    YanıtlaSil
  171. Adaletistiyorum8 Ekim 2011 09:51

    Hide details HABER X HABER Xcahitkilic54@mynet.com

    Send email
    Find email
    View detailsTo adalet isteriz
    From: Cahit Kılıç (cahitkilic54@mynet.com)
    Sent: Saturday, October 08, 2011 1:27:34 AM
    To: adalet isteriz (adaletisteriz@hotmail.com)


    Bir hukuk sitesi de yazıyı alıntılamış, bilginize.

    -------------------------------------------------------------------------------------

    http://www.hukukihaber.net/cek-kanunu-makale,2209.html

    -------------------------------------------------------------------------------------

    BU HUKUK SİTESİ DE TAŞIMIŞ ANASAYFASINA

    ----- Özgün İleti -----
    Kimden : "adalet isteriz"
    Kime : "HABER X"
    Gönderme tarihi : 7/10/2011 22:18
    Konu : RE: Ynt:

    gördüm,

    çok teşekkür ediyorum.

    sağolun varolun

    YanıtlaSil
  172. Adaletistiyorum8 Ekim 2011 10:10

    haberx te çıkan yazı manşete alınmış olup, hukukihaber sitesi de bu yazıyı alıntı yapmıştır. bu siteye anasayfasına girip, alıntı yazılar kısmında bulabilirsiniz.

    siden ricam, aynı haberx te yaptığınız yorumlar gibi yorum bombardımanına tutmak.
    haydi arkadaşlar.

    değişik siteler de alıntı yapabilir, bir ihtimal, olur ya,çığ gibi büyütebiliriz.
    hukukihaber sitesi net olacak

    YanıtlaSil
  173. Görme engelli kadına ikinci hapis şoku
    Güncelleme : 07 Ekim 2011 17:49

    Üzücü Komik Eğlenceli Şaşırtıcı Sevindirici Düşündürücü Sıkıcı Korkunç Başarılı İnanılmaz

    Samsun’da, hakkında çek kanununa muhalefet suçundan toplam 195 gün hapis cezası bulunan kalp ve beyin tümörü hastalıklarından ameliyatlı, görme engelli ve yürüme güçlüğü çeken 53 yaşındaki Saliha Salkılıç yakalanarak cezaevine gönderildi. Salkılıç Ocak 2011 tarihinde de aynı suçtan yine tutuklanmıştı.

    İlkadım İlçesi’nde oturan 32 yaşındaki Yasemin Salkılıç ile bir arkadaşı, şeker hastalığı yüzünden 3 yıl önce gözlerini kaybeden ve beyin tümörü ile kalp hastalığından ameliyat olan ve yürüme güçlüğü çeken annesi Saliha Salkılıç’ın üzerine bir giyim mağazası açtı. Ardından da Saliha Salkılıç’ın adına bir bankadan çek defteri alındı. Genç kadının ortağı yaptığı alışveriş karşılığında verdiği çekleri ödemeyince Saliha Salkılıç hakkında davalar açılmaya başlandı. Salkılıç, çek kanununa muhalefet suçundan Bafra Asliye ceza Mahkemesi’nce 45 gün, Samsun 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 150 gün olmak üzere toplam 195 gün hapis cezasına çarptırıldı. 19 bin 500 TL’lik borcu ödeyemeyince hakkında yakalama emri çıkarıldı. Salkılıç, bu sabah Bahçelievler Mahallesi’nde evinde gözaltına alınarak adliyeye getirildi. Buradaki işlemlerin ardından da cezaevine gönderildi.

    OĞLU VE KOCASININ KOLLARI ARASINDA CEZAEVİNE GİTMİŞTİ
    Öte yandan Saliha Salkılıç, yaklaşık 10 ay önce de 12 bin 300 TL’lik çekin karşılıksız çıkması üzerine 123 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. Oğlu Ersin ve eşi Mehmet Salkılıç’ın kucağında adliyeye getirelen Salkılıç, tutuklanarak cezaevine konmuştu.

    YanıtlaSil
  174. Adaletistiyorum8 Ekim 2011 11:01

    sn. metin yldrm,
    ikinci kez dediğiniz, son günlerde mi tekrar hapse atıldı. tarih verebilirmisiniz. ayrıca bu son tarihteki tutuklanma haber nerede. yardımcı olurmusunuz lütfen

    YanıtlaSil
  175. http://www.hurriyet.com.tr/gundem/18927121.asp

    YanıtlaSil
  176. Adaletistiyorum8 Ekim 2011 11:53

    http://www.hurriyet.com.tr/gundem/18927121.asp KADINA devlet eliyle ŞİDDET, çağdışı, insanlık dışı kanunla KADINA DEVLET şiddeti.

    YanıtlaSil
  177. Adaletistiyorum8 Ekim 2011 11:53

    KADINA devlet eliyle ŞİDDET, çağdışı, insanlık dışı kanunlarla KADINA DEVLET şiddeti.

    YanıtlaSil
  178. Adaletistiyorum8 Ekim 2011 11:53

    KADINA devlet eliyle ŞİDDET, çağdışı, insanlık dışı kanunlarla KADINA DEVLET şiddeti.

    YanıtlaSil
  179. Adaletistiyorum8 Ekim 2011 11:55

    http://www.hurriyet.com.tr/gundem/18927121.asp KADINA devlet eliyle ŞİDDET, çağdışı, insanlık dışı HACİZ-borca HAPİS kanunlarıyla KADINA DEVLET şiddeti.

    YanıtlaSil
  180. Adaletistiyorum8 Ekim 2011 11:57

    KADINA devlet eliyle ŞİDDET, çağdışı, insanlık dışı HACİZ-borca HAPİS kanunlarıyla KADINA DEVLET şiddeti.

    samsunda Şeker hastası, beyninde tümör, iki gözü görmeyen Saliha Salkılıç üzerine kayıtlı dükkan iflas,çekten CEZAEVİNDE..

    YanıtlaSil
  181. alexander19728 Ekim 2011 11:57

    İCRA CEZA 333a ve 337a MADDELERİ

    Soracağım konu saygın hukuk sitelerinde avukatlar arasında da tartışılmış ancak görüş birliğine varılamamıştır.

    İcra ceza 333a alacaklısını kasten zarara uğratmak ve 337a ticareti usulsüz terk suçları bildiğiniz üzere disiplin ve tazzik hapisleri değildir ve hafif hapis ve adli para cezalarını gerektiren suçlardır.

    Bu durumda 333a ve 337a suçlarında DAVA ZAMANAŞIMI SÜRELERİ NE KADARDIR.? Hukuk sitelerinin bazıları 3 yıl, bazıları ise 8 yıldır diye yazmışlar.

    Sizin görüşünüz nedir.?
    show more

    YanıtlaSil
  182. SAMSUN DAKİ KADIN NEDEN HAPSE ATILDI.ÇEK ÖDİYEMEDİ DİYE,ŞEKER HASTASI,BEYİN TÜMÖRÜ,İKİ GÖZÜ GÖRMEYEN,SALİHA KILIÇ.

    YAZIKLAR OLSUN,İNSANLIK BİTMİŞ HABERİMİZ YOKMUŞ,YAZIKLAR OLSUN.


    ONU BİR ALACAKLI ATTIRDI,BİR AVUKAT TAKİP ETTİ,DEVLETTE İÇERİYE ATTI,


    BU NEDİR? ALLAH AŞKINA


    ŞİMDİ İÇERİDE ÖDER,DIŞARIDA İMKANI VARDI ÖDEMEDİ,NE MANTIK DIŞI BİR DAVRANIŞ

    SELAMLAR

    YanıtlaSil
  183. İZMİR -Olay, saat 04.00 sıralarında, 1833 Sokak 38 numarada meydana geldi. İddia göre, 21 yaşındaki Naim Tangün, gıda toptancısı olan babası M. Tangün iflas edince bunalıma girdi. Genç adam, annesi N. Tangün ile kaldığı sırada 4. katta bulunan evlerinin balkonundan aşağı atladı. Beton zemine çakılan Tangün'ü gören çevre sakinleri durumu sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Tangün'ü ambulansla Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırdı.

    Talihsiz genç, burada yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayın ardından Anne Nesrin Tangün'ün "Oğlum bir ara bakkala gitti geldi. Ben yatmaya gittim. Daha sonra defter kağıdından yaprak sayfası koparıldığının sesini duydum" dediği öğrenildi. Tangün'ün, geride "Beni affedin" yazdığı bir intihar notu bıraktığı belirtildi. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı

    YanıtlaSil
  184. http://www.hurriyet.com.tr/gun... show more show less

    YanıtlaSil
  185. Uzman Psikolog Fatma Torun Reid, ülkemizde evliliklerin neden bittiğini ve nelere dikkat etmemiz gerektiğini anlatıyor.


    Ülkemizde evlilikler hangi nedenlerle bitiyor?
    Türkiye’de en önde gelen sebep ekonomik sıkıntılar… Ama bu direkt olarak evliliği bitirmiyor; insanların psikolojisini bozuyor. İlişkilerdeki sabır ve birbirine destek olma eylemleri zayıfsa.........................

    ÜLKEDE AİLELERİ BİTİRİYORSUNUZ...........................................

    YanıtlaSil
  186. Sayin Barisci Mersin:

    Dunku gorusmeler ile ilgili herhangi bir olumlu gelisme varmi? Ekimin acikcasi ucte biri bitti sayilir ve hizla Ekim ayi geciyor. Malum Kasimin ikinci haftasi Kurban Bayrami. Bildigim kadari ile bayramdan hemen sonra Mecliste butce gorusmeleri basliyor ve kanun tasarilari cok acil olmadikca erteleniyor. Bu durumda HSYK Adli Hizlandirma Tasarisi veya herhangi bir cek tasarisi (ornek Sinan Aygun tasari) 2012 baharina kalacak demektir.

    Acikcasi umit verecek bir seyler soylerseniz cok sevinirim. Bu arada sizin nezdinizde tekrar arkadaslara mektup gonderme cagrisi yapmak istiyorum. Medyada vs cek haberlerinin olmasi cok olumlu ama sonucta muhim olan devlet ilgililerinin dikkatini istatistik olusturan dilekce ve basvurularla cekmek.

    Allah hepimizin yardimcisi olsun. Umarim bu berbat tefeci mantigi ile hazirlanmis cek yasasi en kisa zamanda tarihe karisir

    Saygilarimla

    Muhendis 34

    YanıtlaSil
  187. AMFORATUR ...8 Ekim 2011 14:05

    şimdiye kadar durumumuzu, ve çek yasasının ne kadar anlamsız ve yanlış olduğunu anlatan bu kadar net ve açıklayıcı bir yazı okumamıştım, bu yazı herşyi herkesin anlayacağı şekilde anlatıyor, yazıyı yazan sn.ihsan yıldırım ı tebrik ederim eline sağlık,,

    ALACAKLI OLDUĞUM BİR FİRMANIN ÇEKLERİNİ TAHSİL EDEMEYİNCE İCRA TAKİBİ YAPTIRDIM AVUKATIMIZ ARACILIĞI İLE. ARADAN 2 YIL GECTİ AVUKATA SORDUĞUMDA HALEN BİRŞEY YOK ADAMLAR ÖDEMEDİ AMA TUTUKLAMALARI ÇIKTI DEDİ.

    1 YIL SONRA ŞİRKETİME BİRİLERİ GELDİ GÖRÜŞMEK İSTEMİŞLER VE ODAMA GELDİLER.

    KARŞIMDAKİ ŞAHIS BEN SİZİN BORÇLUNUZ FALAN ŞİRKETİN SAHİBİ ALİ BEYİM DEDİ.

    HANİ ÇEKLERİMİZİ YAZDIRIIP MAHKEMEYE VERDİĞİNİZ FİRMA DİYİNCE HATIRLADIM.

    BUYRUN KARDEŞİM NE İSTİYORSUNUZ VE BU BORCUNUZU NEDEN ÖDEMEDİNİZ DİYE DOĞAL OLARAK SORDUM.

    SONUÇTA 3 YILDIR ALACAĞIMIZI ÖDEMEDİLER.

    ALİ BEY BANA SİZE BİRŞEYLER ANLATACAĞIM AMA SÖZÜMÜ KESMEDEN DİNLERSENİZ SEVİNİRİM DEDİ. BENDE BUYRUN SİZİ DİNLİYORUM DEDİM.

    ALİ BEY BAŞLADI ANLATMAYA....

    SİZE VERDİĞİM SIRA CEKLERDEN VE 4 YILLIK TİCARETİMDE 2008 KRİZİNE KADAR CEKİM YAZILDIMI YADA ÖDEMEDİĞİM CEKİM ODUMU SİZE???? BEN HAYIR ÖDEDİNİZ DEDİM.

    ALİ BEY...
    PEKİ SİZ SON CEKLERİMİ YAZDIRDINIZ HAKINIZDA KARŞI CIKAMAM SONUÇTA GÜNÜ GELMİŞ VE HESAPTA PARA YOK VE YAZILDI.
    AVUKATINIZ HIZLI BİR ŞEKİLDE HESAPLARIMIZA ARABALARIMIZA İŞYERİMİZDEKİ MALLARA EŞYALARA EVİMİZE HERŞEYİMİZE HACİZ KOYARAK TOPLADI.
    EVİM YOK İŞYERİMDE MALIM YOK ARAÇLARIM BAĞLI HESAPLARIM TEDBİRLİ BENİ HERYERDEN ÖLDÜRDÜNÜZ KIMILDAYACAK HAL BIRAKMADINIZ DEDİ..... SUSTUM

    BENİM SİZE 150 BİN TL BORCUMA İSTİNADEN DEPOMDA İŞ YERİMDE 250 BİN TL LİK MALIMI HACİZLE ALDINIZ
    ARAÇLARIMI EVİMİN EŞYALARI İŞYERİMİN EŞYLARINI HERŞEYİMİ ALDINIZ VE SONRASINDA AVUKATINIZ BANA BU BORCU ÖDE DİYE BASKI YAPMAYA BAŞLADI..... SUSTUM

    BANA SORDU: İHSAN BEY MALIM YOK İŞYERİM YOK SERMAYEM SİZDE HACİZLİ BEN BU BORCU NASIL ÖDEYECEĞİM??? SUSTUM

    SİZE OLAN 150 BİN TL BORCUM ÖDENMEDİ CÜNKİ ÖDEYECEK NE GÜCÜM NEDE İŞYERİM VARDI..

    AVUKATINIZ TUTUKLAMAMI CIKARMIŞ YAKALNDIM CEZA EVİNE DÜŞTÜM ANNEM DAYANAMAMIŞ OTURDUĞUMUZ EVİ SATIP ADLİ PARA CEZAMI YATIRMIŞ VE BENİ CIKARDI PEKİ SİZİN ELİNİZE NEGECTİ???

    BEN SORDUM BU SEFER: ALİ BEY PARAYI ANNENİZ YATIRMIŞ AMA BANA GELMEDİ??

    ALİ BEY GÜLDÜ NASIL SİZE GELSİN İHSAN BEY ANNEM ÖNCE AVUKATINIZLA GÖRÜŞMÜŞ VE 1 HAFTA İKNA ETMEYE ÇALIŞMIŞ AVUKATINIZ 150 BİN TL BORCU 230 BİN TLDEN AŞAĞI OLMAZ DEMİŞ YA VERCEKSİNİZ YADA İÇERDE YATACAK.

    ANNEMDE APC ADLİ PARA CEZASINI YATIRARAK BENİ İÇERDEN ÇIKARDI DEDİ.

    AVUKATI ARADIM GELDİ. SORDUM BU ADAM PARASINI YATIRMIŞ BİZ BU PARAYI ALABİLECEKMİYİZ?

    ŞİRKET AVUKATIMIZ HAYIR EFENDİM BU PARA DEVLETE GİTTİ.
    YA KARDEŞİM ALACAK BENİM NİYE DEVLET BENİM PARAMI ALIYORKİ?

    AVUKAT BU CEZAYI DEVLET VERİYOR DEDİ.. BEN BURDA ANLADIMKİ ÇEK DENİLEN ŞEY HARBİDEN ALANIDA VERENİDE MAĞDUR EDİYOR.

    ALİ BEY GİDERKEN SÖYLEDİ İHSAN BEY BEN BORCUMU ÖDEDİM SİZ GİDİN DEVLETTEN ALIN DİYE VE ADAM HAKLI VE ŞİMDİ BEN MAĞDURUM HEMDE DEVLET TARAFINDA BENİM PARAMI DEVLET ALDI ..

    BU YASA HEM ALACAKLIYI HEMDE BORÇLUYU SIKINTIYA SOKUYOR.

    YanıtlaSil
  188. evet dün yapılan toplantının sonuçlarını merakla ve heyecanla beklemekteyiz....

    YanıtlaSil
  189. kardeşim sende asıl borcuna razı olsaydın devlete yatana kadar sana gelirdi para ..ii olmuş ...

    YanıtlaSil
  190. Ercandemirbozan8 Ekim 2011 15:40

    KRİZDE BORÇLUNUN DUNYASI

    Kim ister Kredi borcu olsun utansın
    Kim ister çeki dönsün kıvransın
    Kim ister evine işine haciz gelsin
    Kim ister herkese rezil olsun
    Kim ister canından usansın
    Kim ister kul hakkı ile yansın

    Bankalar Hükümdar oldu buldu Karı
    Avukatlar vezir oldu emir kulu
    Tefeciler Şahin oldu bekler yolu
    Hepsinin keyfi yerinde dolu dolu

    Dolandırıcı olanların zaten derdi yok
    İş bulamayan umutsuz uyananlar çok
    Çocuklar mahcup boşananlar çok
    Esnaf siftahsız dinleyen alacaklı yok
    Kredi kosgeb alamaz sicili yok

    Ödeyemezsen üstü üste gelir bunlar
    Elinden gider evler mallar eşyalar
    Malını satamazsın zaten hacizler çok
    Hacizden satarsan bile değeri yok
    Ölmüş yaşadığını bilmez SGK ‘sı yok
    Derdini kimse dinlemez sesi yok

    Hepimiz yaşıyoruz bu gemide görmeliyiz
    Bugün bana yarın sana vebali çok çok
    Bu krizde yardım etmeli yol göstermeliyiz
    Yok mu AÇILIMI çaresi bir yolu kanunu
    Yoksa ya hapishane hastane ya mezarlık yolu


    ERCAN DEMİRBOZAN
    ESKİŞEHİR
    TEL:05424244832

    NOT:55 yıllık ticaretle uğraşan bir kişiyim.Sıkıntılarımızı acizane olarak şiirle anlatmak istedim benim gibi bu sıkıntıları olan insanlara sizlerin çare olacağına inanıyorum saygılarımla…

    ERCAN DEMİRBOZAN
    TEL:05424244832 ESKİŞEHİR

    YanıtlaSil
  191. Adaletistiyorum8 Ekim 2011 17:08

    sn. amforatur,

    lütfen bunu da sn. cahit kılışa gönderin.

    YanıtlaSil
  192. Adaletistiyorum8 Ekim 2011 17:49

    http://www.hukukihaber.net/cek-kanunu-makale,2209.html

    hukukihaber sitesi sn. cahit kılıçın haberx teki çek kanunu ile ilgili yazıyı alıntı yapmıştır

    YanıtlaSil
  193. AMFORATUR ...8 Ekim 2011 19:53

    bende ordan bir yorumdan okuyup aldım zaten :)

    YanıtlaSil
  194. ARKADAŞLAR:

    BİR HÜKÜMET, BU KADAR SIKINTI KARŞISINDA MUTLAKA BİR KARARLILIK GÖSTERMELİ,GÖSTERECEKTE.BU İŞ 3-5 KİŞİ OLSA AMENNA,YÜZ BİNLERCE İNSAN BUNU YAŞIYORSA,BU HÜKÜMETİN SORUNU,BUNU ÜSTÜ KAPALI GEÇİP,KİMSE BİR ŞEY KONUŞMASIN DERLERSE,DEDİRTENDE,DEMİYENDE BU İŞİN ALLAHA HESABINI VEREMEZ.HERKES BAŞBAKANIN AĞZINDAN ÇIKACAĞA BAKIYOR,BU SIKINTIYI SEÇİM ZAMANI HER MİLLET VEKİLİ GÖRDÜ,BAŞBAKANA GÜLLÜK GÜLÜSTANLIK ANLATIYORLAR.BAŞBAKANIN HUKUKCU MİLLET VEKİLLERİ DE HEPSİ AVUKAT,BUNLARDA BAŞBAKANI DOĞRU YÖNLENDİRMEZ GENELİ,ÇÜNKİ KENDİLERİNİN VEYA MESLEKTAŞLARININ RANTLARI KESİLECEK,BU NEDENLE BAŞBAKANA GİDEN YOLU İYİ BULUP, İYİ ANLATMAK LAZIM.

    SELAMLAR

    YanıtlaSil
  195. ERCAN ABİ
    RAHAT OL BİTECEK ALLAHIN İZNİYLE BU İŞ.

    YanıtlaSil
  196. hiç birimiz rahat olacak kadar ferah yaşamıyoruz..:(

    YanıtlaSil
  197. Adaletistiyorum8 Ekim 2011 23:12

    kaanozbek Kaan ÖZBEK
    @seyhan_ibrahim ok pazartesi degerlendiriyorum durumu gecikme icin ozur malum gundem yogun...
    HTC Peep tarafından Oct 08, 8:03 AM tarihinde
    Şuna yanıt olarak:
    seyhan_ibrahim ibrahim seyhan
    @kaanozbek selam kaan bey,o haber ocak 2011 demiştim,ama dün yine hapse atılmış hurriyet.com.tr/gundem/1892712…


    PeaceinNur @PeaceinNur2 adlı kişi 649 kullanıcısına retweetledi:
    seyhan_ibrahim ibrahim seyhan
    @PeaceinNur2 KADINA ŞİDDETE SON insanlık onuru için,ALLAH aşkına,AİLELERİN DAĞILMAMASI için,eve HACİZ borca HAPİS KANUNUNLARI değişmeli.

    PeaceinNur @PeaceinNur2 adlı kişi 649 kullanıcısına retweetledi:
    seyhan_ibrahim ibrahim seyhan
    @PeaceinNur2 İşsizlik,fakirlik,iflas,dağılan,yıkılan yuvalar,kadının ev eşyasına HACİZ,borca-hapis KANUNUNA,sefalete,KADINA ŞİDDETE SON.

    YanıtlaSil
  198. MisafirinMisafiri8 Ekim 2011 23:26

    Arkadaşlar hala daha Hükümetten medet umuluyor
    Bu sorun yıllardır var ve Hükümet bunu çözmüyor
    Mecbur kalmadıkçada çözmeyecek

    Mecbur kalmasının tek yolu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi

    Oradan alınacak neticeler yüzünden Hükümet durumu düzeltmek zorunda kalacak

    Yoksa çözmezler
    Cözecek olsalar secimden önce cözüp oyumuzu istemezlermiydi?

    YanıtlaSil
  199. Senemvesenem8 Ekim 2011 23:32

    K.K.T.C DEN HERKESE SELAMLAR


    arkadaşlar cahit beyin ilk yazısı var ama bügün yazdığı yazı yok olmuş bilgisi olan varmı??

    senemvesenem

    YanıtlaSil