Adalet Bakanlığı Müsteşarlığına Birol Erdem Atandı

Emekliye ayrılan Ahmet Kahraman’ın yerine HSYK üyesi Birol Erdem atandı.
Personel Genel Müdürü’yken, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyesi seçilen Birol Erdem Anayasa değişikliğinin ardından ilk kez bir HSYK üyesi müsteşar olarak atanmış oldu. Erdem atandıktan sonra, anayasa gereği HSYK üyeliği devam edecek.
1966 Doğanşehir / MALATYA doğumlu Bilal Erdem, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1988’de mezun oldu. 1990’da idari yargı hâkim adayı olarak mesleğe başlayan Erdem, Edirne İdare Mahkemesi, Ankara İdare Mahkemesi üyeliği, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tetkik hâkimliği, daire başkanlığı, genel müdür yardımcılığı ve genel müdürlüğü görevleri yaptı. 25 Ekim 2010’da HSYK üyeliği görevine başladı.

Adalet Bakanlığı Müşteşarı olarak atanan Birol Erdem, karşılıksız çek davaları gibi davaların suç olmaktan çıkarılması için çalışmalarda bulunan, çek davalarının mahkemeleri meşgul etmemesi gerektiğini her sempozyumda dile getiren kişi olarak biliniyor. (Bakınız: Birol Erdem; Çek Davaları Mahkemeleri Meşgul Etmeyecek)

Adalet Bakanlığı Müşteşarlığına atanan HSYK üyesi Birol ERDEM; 31 Aralık 2008 tarihine kadar "çek kanunu"nda gerekli düzenlemelerin yapılmadığı için 3167 sayılı Kanunun karşılıksız çek keşide etmek suçuna ilişkin 16. maddesindeki yaptırımlarla ilgili hükümlerinin, 5237 sayılı TCKnın 20, 43, 52, 53, 60 ve 61. maddelerinde yer alan genel hükümlerine aykırı olduğu ve ceza verilemeyeciği yönünde Karşı oy kullanan Yargıtay 10. Ceza Dairesi üyesi Ali KINACI nın akrabasıdır.. (Bakınız Ali KINACI; 3167 ÇEK KANUNU KARŞI OY YAZISI)

Adalet Bakanlığı, HSYK, Birol ERDEM, Karşılıksız Çek, Çek Kanunu, Ali KINACI

2 yorum:

  1. birol bey cok iyi yerdesin başarllar dilerm ben izmir orman işletmeden firiye ablan seni çok seviyom çok iyisin vatana ve mllete hayırlı olmanı dilerim allaha emanet ol canım

    YanıtlaSil
  2. Ben Ali Kınacı. Birol Erdem'le hiçbir akrabalığım ve yakınlığım yoktur.

    YanıtlaSil