AYGÜN'den Çek Kanunu'nda Değişiklik Teklifi

ANKARA MİLLETVEKİLİ SİNAN AYGÜN’DEN ÇEK KANUNU’NDA DEĞİŞİKLİK TEKLİFİ
CHP ANKARA MİLLETVEKİLİ AYGÜN’ÜN TEKLİFİ YASALAŞIRSA KARŞILIKSIZ ÇEK NEDENİYLE HAPİSTE OLAN BİNLERCE VATANDAŞ KURTULACAK.
KARŞILIKSIZ ÇEK DÜZENLEYENLERE ADLİ PARA VE HAPİS CEZASI VERİLEMEYECEK.
TEKLİFİN GEREKÇESİNDE, KARŞILIKSIZ ÇEK NEDENİYLE ADLİ PARA CEZASINA ÇARPTIRILAN VATANDAŞLARIN, HAPSE GİRMEMEK İÇİN YA TEFECİDEN BORÇ ALDIĞI YA DA CEZAYI ÖDEYEMEYİP HAPSE GİRDİĞİ BİLDİRİLDİ.
SİNAN AYGÜN, “KARŞILIKSIZ ÇEK DÜZENLEYENİN HAPİSLE CEZALANDIRILMASI AİLELERİ PARÇALIYOR”
CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün, karşılıksız çek düzenleyenlere adli para ve hapis cezasının kaldırılmasını, sadece “çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı”nın uygulanmasını önerdi. Aygün’ün teklifi yasalaşırsa karşılıksız çek yüzünden hapiste bulunan binlerce vatandaş kurtulacak, yerel mahkemeler ve Yargıtay’ın iş yükü önemli ölçüde azalacak.

Sinan Aygün, 5941 Sayısı Çek Kanunu'nda değişiklik yapılmasına yönelik teklifini TBMM Başkanlığına verdi.
Teklifin gerekçesinde, karşılıksız çek keşide etme fiilinin, 1929-1985 döneminde “dolandırıcılık” suçu kapsamında değerlendirildiğine,1985-2003 döneminde hapis cezasını gerektiren bağımsız bir suç olarak kabul edildiğine, 2003 yılından itibaren de adlî para cezasını gerektiren bir suç olarak düzenlendiğine dikkat çekildi.

MAHKEMELER İŞLEYEMEZ DURUMDA
Karşılıksız çek keşide etme suçuyla ilgili davaların son yıllarda inanılmaz ölçülerde artış gösterdiği vurgulanan gerekçede, dosya yoğunluğu nedeniyle mahkemelerin işleyemez duruma geldiği ifade edildi. Mahkeme ve çek davalarına bakan Yargıtay’daki daire sayılarının artırılması gibi önlemlerin tümüyle geçici bir nitelik taşıdığı, kronikleşmiş karşılıksız çek sorununa kesin bir çözüm getirmediği vurgulanan yasa teklifinin gerekçesinde şöyle denildi:

“Çek davalarına bakan Yargıtay 10.Ceza Dairesi Başkanı Mahmut GÜL 2010 yılında yaptığı açıklamada, yerel mahkemelerdeki çek dosyası sayısının 1 milyon 480 bin civarında olduğunu, 50 bin çek dosyasının 10. Ceza Dairesi’nde karara bağlanmak üzere beklediğini, 110 bin dosyanın ise Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığında incelenmekte olduğunu, yılda en fazla 25 bin davayı sonuçlandırabildiklerini, Yerel mahkemelerin kararı bozulduğunda, yeni karar verilmesi ve tekrar temyiz edileceği düşünüldüğünde mağduriyetler olacağını ve kararların zaman aşımına uğrayacağını ifade etmiştir.”
BİNLERCE VATANDAŞ HAPİSTE
Yasa teklifinin gerekçesinde yürürlükteki Çek Kanunu’nda çekle ilgili olarak “karşılıksızdır” işlemi yapılmasına sebebiyet verme fiilinin, “adlî para cezası ve güvenlik tedbiri yaptırımlarını gerektiren bir suç olarak düzenlendiğine” dikkat çekildi. Adli para cezası uygulanan vatandaşların, devlete borcunu ödeyemediği için hapse girdikleri vurgulanan gerekçede, “Eş anlatımla, devlet, hapse girmemek için adli para cezasını ödemek isteyen vatandaşını bir anlamda tefeci batağına yönlendirmektedir. Bu nedenle karşılıksız çekten dolayı halen hapiste binlerce vatandaşımız vardır” denildi.
ÖNERİLEN DEĞİŞİKLİKLER
Aygün’ün teklifi yasalaşırsa, karşılıksız çek düzenleme fiili suç olmaktan çıkacak. Karşılıksız çek düzenleyen, adına karşılıksız çek düzenlenen ve yasal süresi içinde ibraz edilen çekin karşılığını banka hesabında bulundurmayanlar hakkında, hamilin şikayeti ve Cumhuriyet Savcısı’nın talebi üzerine Sulh Ceza Hakimi tarafından, her bir çekle ilgili olarak “çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı” kararı verilecek.Karşılıksız çek kullanmak suretiyle,kasıtlı olarak dolandırıcılık ve sahtecilik suçu işleyenler hakkında ise,TCK hükümleri uyarınca işlem yapılabilecek.
Aygün, teklifinde bankaların karşılıksız çıkan çek için sorumlu oldukları tutarın ise bin TL’ye çıkarılmasını önerdi. Bankalar, çek tutarı bin liranın üzerindeyse bin liralık kısmını, bin liranın altındaysa da tamamını çek hamiline ödeyecek. Bu tutar, Merkez Bankası tarafından enflasyon oranı dikkate alınarak her yıl Ocak ayında yeniden belirlenecek. Bankalar halen karşılıksız çıkan her bir çek yaprağı için 655 liraya kadar ödeme yapmak zorunda bulunuyor.
Aygün, bankaların sorumlu oldukları tutarın artırılmasının, çekle ödemelere olan güveni artıracağını, bankaları çek hesabı açarken daha dikkatli davranmaya ve müşterisinden yeteri kadar teminat istemeye yönelteceğini savundu.

Yasa teklifiyle, yeni çek defterlerinin verilmesi ve eskilerinin alınması için öngörülen süre 31 Aralık 2011 tarihine kadar uzatılması öngörülüyor.
Teklif yasalaşırsa çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı uygulanan kişiler 31 Aralık 2011’e kadar, çekin karşılığının belirli vadelerde ödenmesi konusunda şikayetçi ile anlaşır ya da anlaşma ödeyeceğini taahhüt ederse verilen bu cezanın infazı ertelenecek. Böylece karşılıksız çek nedeniyle ceza alanlara hem yeni bir imkan tanınması hem de alacaklıların alacağını tahsil edebilmeleri amaçlanıyor.
BİNLERCE AİLE MAĞDUR
Aygün karşılıksız çekten mahkûm olduğu adli para cezasını devlete ödeyemeyen binlerce kişinin halen cezaevlerinde yattığını belirtti. Borcu yüzünden hapse atılanların işlerini ve dolayısıyla borç ödeme kabiliyetini de kaybettiklerini vurgulayan Aygün, binlerce ailenin de bölünerek mağdur edildiğini, alacaklıların da alacağını tahsil edemediğini bildirdi. Aygün şunları söyledi:
“Türkiye’de ve dünyada yaşanan yaşanan ekonomik krizler sonucunda karşılıksız çek yüzünden mahkûmiyet alanların sayısı her geçen gün artırıyor. Sorunu çözmek için etkili düzenlemeler yapılması gerekiyor. Geçici, etkisiz ve uygulanması mümkün olmayan düzenlemeler sorunu iyice içinden çıkılamaz hale getirmekten başka bir işe yaramıyor. Karşılıksız çek düzenlemenin sonucunun hapis cezası olması, aslında, ceza hukukunda çağdışı kalmış bulunan “borç için borçlunun cezalandırılması” sisteminin benzeridir. Cezanın amaca uygun olması, bir ilaç gibi yerinde ve dozunda kullanılması gerektiği gibi, doğru ve adil olması da hukuk devletinin olmazsa olmaz bir şartıdır.”
Sinan Aygün, yasanın bugünkü hali nedeniyle çok daha önemli ve öncelikli sorumlulukları bulunan yargı sisteminin zamanının büyük bölümümü karşılıksız çeklere ayırmak zorunda bıraktığını ifade etti. Aygün, “birçok Cumhuriyet Savcısı ve Hâkimin zamanını karşılıksız çekle ilgili dosyalara ayırmak zorunda kalması kabul edilemez” dedi.

ANKARA MİLLETVEKİLİ SİNAN AYGÜN TARAFINDAN; 28.09.2011 TARİH SAAT 11.30 DA, ÇEK KANUNU DEĞİŞİKLİK YASA TEKLİFİYLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI YAPILACAKTIR.

İLGİLİ KANUN TEKLİFİ AŞAĞIDAKİ LİNKTEDİR
LİNK: 5941 SAYILI ÇEK KANUNU’NDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ VE GENEL GEREKÇE


Kategori: Ankara Milletvekili Sinan AYGÜN'den Çek Kanunu'nda  Değişiklik Teklifi, Çek yasası Mağdurları, Çek mağdurları, Çek Kanunu, Çek Mağduru

3.624 yorum:

  1. MisafirinMisafiri11 Kasım 2011 01:20

    Sn Turanturan50, Haklı olduğunuz noktalar var. AMA



    2 yıl önce 5941 sayılı kanun tasarısını Meclise getiren AKP Hükümetiydi.

    Bu tasarı çoğumuzu kurtaracaktı.

    Ama son anda, bir AKP MİLLETVEKİLi (şu anda bakan kendileri) bir önerge verdi ve kanunun en önemli noktası tasarıdan çıktı ve zulüm 2 yıldır sürmeye devam ediyor. Bu milletvekili herhalde bu önergeyi AKP'den habersiz vermemişti !?



    Şu andaki tasarı da iyi, güzel. Bu haliyle yasalaşırsa.


    Ya son dakikada yine bir AKP milletvekili bir önerge verirse ?


    Böyle bir şey olmaması için, tasarı değişmeden Resmi Gazetede yayınlanana kadar mücadeleyi bırakmamamız gerektiğini düşünüyorum.



    Saygılar,

    YanıtlaSil
  2. sevgili arkadaşım görüş uyuşmazlığı diye bir şey yok bilakis ben sizin yazdıklarınıza baravo ALLAH razı olsun yönlendirmesinden dolayı diyen insanlardan biriyim sadece mecburlar kelimesine takıldım bu tür kelimelere gerek olmadığını düşünüyorum yoksa ölümüne mücadeleye hazırım yeterki çocuklarımız anasız babasız 3 5 sene geçirmesin borçlarımız ödensin huzulu olalım saygılar HER BİR BİREY DAVAMIZDA ÇOK ÖNEMLİDİR UNUTMAYALIM

    YanıtlaSil
  3. SAYIN MİSAFİRİNMİSAFİRİ ,

    Ya ben anlatamıyorum, ya da siz anlamak istemiyorsunuz, benim karşı oldugum konu görüşleriniz değil, Biz yine yasal silahlarınızı sonuna kadar kullanalım burada bir fikir ayrılığımız yok. Kimselere yalvarmayalım buna da itirazım yok.

    Ayrıca "Bugüne kadar, daha doğrusu şu son 3-4 aya kadar mücadele olarak sadece hükümete yalvarıldı, af dilenildi, merhamet dilenildi. şeklinde çok talihsiz bir yazınız var.. Bu cümleniz 3 senedir bu siteye emek veren insanları gücendirir. 3senedir burada yalvarıp yakarmaktan başka çok daha güzel şeyler yapıldı.

    size de hayırlı akşamlar

    Saygılar

    YanıtlaSil
  4. BU davamızda nokta kadar emegi gecenlerden ALLAH razı olsun benim ğözümde emeği gecen herkesin eli öpülür cenabı ALLAH ım o insanlara cehennem yüzü göstermesin ben özgürlüğe giden bir yolda çakıtaşı koyan herkesi saygıyla öpüyorum saygılar

    YanıtlaSil
  5. sevgili arkadaşım belki o zaman durumun vahimiyetini bukadar bilen yoktu sitemizde bulunan çek magdurlarının derdini bukadar güzel anlatan arkadaşlar yoktu ve o dönemde golobal kirizde batan çok arkadaşımız olmuştu sizde bilirsinizki borçluyla ugraş borçlunun avukatıyla uğraş mahkemelerle uğraş geçimle uğraş çevreyle uğraş gururunla uğraş sesimiz bukadar gürleşmemişti geçmiş mazi oldu birlik beraberlik içinde ALLAHIN izniyle bu haksız yasa kalkar ne olur dertli insanlar birbirini kırmasın zaten derdimis büyük bizler birlik olursak dağları deviririz ALLAHIN izniyle saygılar

    YanıtlaSil
  6. malisefki biz birbirimizi eleştirirken bügünkü ve yarın yapılması gerekenleri anlatamadık saygılar

    YanıtlaSil
  7. bu siteyi kuRANLARDAN ALLAH razı olsun site haksızlığa uğrayan herkesin oldu bizler bir elin parmakları gibiyiz bizler yumruk olalım herkes o yumruğun sesini duyar saygılar

    YanıtlaSil
  8. Tartışmak iyidir çizgilere dikkat edilirse tabi.... Bazı şeylere fazla takılmaya gerek yok. Kimse bu konuya hükümetin bizim baktığımız pencereden bakmasını beklemesin. Bu bizim için zorunluluk olabilir.. Hükümetse daha geniş bir değerlendirme yapacaktır ve ancak toplumsal bir gereklilik olduğuna kanaat getirirse adım atacaktır ki buda çok normaldir. Politika böyle birşey.... Eğer hükümet bu konunun toplumsal bir gereklilik olduğuna kanaaat getirmişse lobiler falan hikaye. onların gücüde engellemeye yetmez. Bu gün Pkk ya af bile konuşulabiliyorsa bu ülkede dün 3167 konuşulduğu gibi bugünde 5941 konuşulacaktır... Bütün mesele bunun toplumsal bir gereklilik olduğunu hükümete anlatabilmekti. Bunu sadece bireysel olarak bizim anlatmamız mümkün değil yetmez.

    .... adalet bakanı ve ilgili bürokratları hapistekilerin suç istatiklerine sahipler ve biliyorlar
    ..... Mahkemelerdeki dosya sayılarının istatiksel bilgilerinede sahipler...
    .....Aynı şekilde Yargıtaydaki dosya yükünün istatiksel verilerinede sahipler....

    Ama ağlamayana meme yok....

    2008 den itibaren bu sitede başlayan ve süren bu mücadele bu günkü geldiği konum itibariyle basını ve medyayıda bu konunun içine çektiği andan itibaren çözüm yakınlaşmıştır....

    Yazılı ve görsel basının yanı sıra internet medyasındada yayınlanan tüm yazılar belli başlı insanlar tarafından takip edilerek hğkğmet içinde ilgili yerlere iletilmektedir ki buda çok normal...
    Bu haberler çoğaldıkça
    Basının buna ilgisi arttıkça
    Bununla ilgili yasa teklifleri verildikçe
    vs.vs.vs.
    neticede bu kadar gürültü kopunca bu konunun tüm istatiksel verilerine sahip hükümet ve ilgili bakanlık doğal olarak kolları sıvayacaktır..... Bunu sağlayan burada emek veren birbirine destek olan tüm dostlardır...

    Bunun adı ister bir arkadaşımızın dediği gibi mecburiyet olsun isterse başka birşey bana göre farketmez... Çünkü her mecburiyetin altında bir gerçeklik vardır.... susmamak lazım boş bırakmamak lazım.... Hatta daha fazla gündemde olmasını sağlamak lazım...
    ağlamayana meme yok...
    fazla kurcalamayın uyarısının birçok sebebi olabilir.... Eğer mecliste öyle bir tasarının olduğu duyumunu bizler almışsak bunu tefeciler bankalar zaten çoktan almıştır. Eğer bir lobi faaliyeti yürüteceklerse zaten çoktan başlamışlardır.... Ama kim ne lobisi yaparsa yapsın toplumsal bir zorunluluk hasıl olmuşsa ki var bu çözülmek zorundadır....
    Yukarıdada yazdığım gibi
    Pkk ya af bile gündemde... Buna karşı olan yokmu... Buna En azından MHP liler , CHP liler AKP lilerin birçoğu karşı değilmi karşı kimse fazla ses etmiyor neden çünkü eğer bu ülkenin başından bu bela gidecekse sineye çekeriz diyor..... Hükümet bu affı çıkarırsa Pkk yı sevdiğindenmi çıkaracak. tabiki hayır..
    sadece toplumsal zorunluluktan..... içleri kan ağlasada bu böyle olacak sineye çekecekler...
    bizim durumumuzda toplumsal bir yara ve zorunluluk oldu... Tefeciler bizi sevmesede sineye çekecekler...
    Devam sorun olalım çünkü sorun yoksa çözümde yok..
    Saygılar
    M.K.

    YanıtlaSil
  9. MisafirinMisafiri11 Kasım 2011 02:30

    Sn M.K.,Yazınızın en sonundaki cümle, bana 2 yıl önceki bir sloganmızı hatırlattı :


    SORUN OLALIM Kİ, SORUNUMUZ ÇÖZÜLSÜN !!!


    Saygılar ve Hayırlı Geceler,

    YanıtlaSil
  10. selam arkadaşlar benim burda ki arkadaşlaardan bi ricam olacak bende bir çek mağduru olarak ceza yattım ama sorunum ceza yatmam diil ben ceza evindeyken başka bir taksit borcum dan dolayı eve icra gelmesi idi icra eve geldiğinde eşim o an korkuyla birşeyler imzalamış avukatta tamam deyip gitmiş ama bir ay falan sonra eşime aynen şöyle bi mesaj gelmiş ...... hanım hakkınızda borcunuzu ödemediğiniz için 3 ay hapis cezası çıktı infaza verildi acab bu eşimi korkutmak için yazılmış bişeymi yoksa gerçekten öyle bişey varmı eşim şu an hamile bir iki haftası kaldı doğuma acaba hastanede tutuklama falan olurmu bizi aydınlatacak bir arkadaş abi varsa lütfen yardımcı olurmusunuz eger öyle bişey varsa nasıl düzeltebiliriz allah rızası için yardımcı olun saygılar

    YanıtlaSil
  11. Sn. MisafirinMisafiri.
    evet 2 yıl önce slogan buydu.... uzun zaman oldu... 9 ay savaş olan bir ülkede yaşamak zorunda kaldım ve hala da ordayım doğal olarak internet yok birşey yok bırakın yorum yapmayı yazmayı siteye dahi giremedim. daha yeni yeni bu imkanlara kavuşuyoruz.... Ama olsun eskiler yeniler farketmez sonuç olarak bu mücadele hep devam etti..... Cüneyt, Barışçı, basketçi hiç yılmadan devam ettiler ve yeni arkadaşlar dahil oldukları dakikadan itibaren emek verdiler..... 2008 deki sismlerden birçoğunu göremesemde isim olarak, sessiz sedasız birşeylerle meşgul olduklarını tahmin edebiliyorum..... Ama alınan mesafe çok güzel.... umarım biter 1.5 yıldır ailemi ve çocuklarımı göremiyorum.... Ama olsun bu günlede geçecek eminim...

    Saygılar

    YanıtlaSil
  12. sn.MisafirinMisafiri dikkat ederseniz yazım sonunda da sizden bir paragrafı kopyalayıp yapıştırdım söylediklerinize ben de katılıyorum yanlız işler yoluna girmişken kimseyi gücendirmiyelim diyorum elbette ahime baş vuralım elbette yasal çerçevede ne yapılması gerekiyorsa onu yapalım ama diyer arkadaşın soylediği gibi uslupa dikkat edilmeli diyorum ''mecburlar kelimesini kullanmasanız ne olur elbette kimseye yalvarmıcagız biz zaten hakkımız olan bi şeyi istiyoruz benim takıldığım sadece ve sadece MECBURLAR kelimesi fikrimce bunu kullanmasanız çokta kulak kaşındırmayacak yinede sizi kırdımsa ozür diliyorum ben sizleri dost gördüm onun için söyledim SAYGILAR......

    YanıtlaSil
  13. sayın dostlar

    yüzdük yüzdük galiba sonunada geliyoruz.

    şimdi bin düşünüp bir yorum yapma zamanı

    kendi ayağımıza kurşun sıkmanın alemi yok.

    YanıtlaSil
  14. selam arkadaşım eşinizin imzaladığı taahüt denilen baş belasıdır bildiğim kadarıyla bir gün verilir ve o gün ödenmezse şikayet edilir ve mahkeme günü verilir ve bu mahkemede sizin ifadeniz istenir şayet ifade vermezseniz 3 ay hapis cezası çıkar ve bu cezanın ertelenmesi söz konusu değildir ama sizde durum farklı dediğinize göre ise avukat 1 ay içersinde bu cezayı çıkaramaz onuda boşverin eğer ihtiyaci haciz le işlem yaptıysa avukat o taahüt geçerl,i değildir ama normal yoldan icra yaptıysa o geçerlidir bu konuda yapacağınız tek şey var eşiniz hamile olduğunu savcıya bir dilekçeyle başvuracak ve ertelenmesi istenecek birde bildiğim kadarıyla taahütü ihlal gbt ye girmiyor

    YanıtlaSil
  15. birde şunu belirteyim mesajla falan da gelmez öyle normal mahkemeden kağıt gelir cezanız çıktı şu kadar sürede en yakın karakola gidiniz diye sizin avukatta abartmış biraz

    YanıtlaSil
  16. bu arada unutuyordum allah analı babalı büyütsün

    YanıtlaSil
  17. bervahgul@hotmail.com

    YanıtlaSil
  18. Sn. Basketçi oy verme butonunda bir problem mi var? ben dünde denedim bu günde denedim bana doğrulama kodu gelmiyor. cep telefonumu yazıyorum telefona doğrulama kodu gelmiyor neden? bilgilendirirseniz sevinirim....

    YanıtlaSil
  19. sevgili dostlar,

    çeklerimden dolayı 2 yıla yakın süre cezaevlerinde sıkıntı çekmiş biriyim.bir çok kez bu tasarıları ve komisyonları takip ettim.7 yıldır devam eden sıkıntı sürecinde çok şey işittim ama karşımızdaki güç inanın çok büyük ve çok güçlü çok fazla yaptırımı var sonuç olarak AİHM tek çözüm fakat doğru başvuru için yıllarca oyaladılar ve oyalıyorlar buna inanın.kişisel başvurularda işleri yokuşa sürmek nedense adet gibi yada çok para ve güç gerekiyor oradada. fakat şu bir gerçekki şu ana kadar başvuru yapılmış yada sonuçlanmış bir şey yok.varsada bizler bilmiyoruz.45 yıl ticaret yapmış milyonlarca lira vergi ödemiş ama sonunda ülkenin ekonomisine yenik düşmüş insanların yıllarca ödedikleri vergileerden bile mahsup edebilirler bunu bununla hiç kimse ilgilenmiyor .vergi alırken ve faizini işletirken hiç bir sorun yok ben bu vergileri öderken devlet bana kazancımda ortak ama borcumda neden ortak değil?yada başka bir soru neden para cezaları hapise çevriliyor.çekden ceza veremeyen adalet kimi kandırmak için hapisin adını adli para cezasının yaptırıma döndürülmüş hali diyor.o kadar yorgun insanlarızki ve etrafımız okadar boşki aslında anlatılamaz.fakat şu var tepki elde etmek için etkiye ihtiyaç var bu AİHM olabilir mail trafiği olabilir veya bireysel kontaklar olabilir neyse ne ama asla vazgeçmemek gerekiyor.birde gerçek rakamları tam öğrenmek gerekli sanırım 10.000 kişi şu anda para ödeyemedikleri için cezaevlerinde peki sonuçlanmış kaç dosya var kaç dosya yargıtayda,toplam sayı 100.000 üzerinde sanırım ve devam ediyor sonuçlanmaya.nereye gidiyor bu süreç türkiyedeki esnaf kıyımının sonu ne olacak veya amaç ne ? SAYGILAR

    YanıtlaSil
  20. HASTANEDE TUTUKLAMA OLMAZ ,BU KONUDA RAHAT OLUN BİZDE EŞİM RAHATSIZLANINCA KORKMUŞTUK AMA DAHA SONRA ARAŞTIRDIK ..HASTANELERİN BÖYLE BİR SİSTEMLERİ YOK...YALNIZ ALACAKLI SİZİ HASTANEDE GÖRÜR VE ŞİKAYET EDERSE O ZAMAN TUTUKLAMA OLUR...ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN.....

    YanıtlaSil
  21. olacağına bak, tavşana kaç tazıya tut der bunlar, , sanki o son anda önergeyi veren kendi vekilleri değil, sanki RTE den onay almadan, adım atabilirler, bide önerge verecekler, kendi kendilerine, kelleleri gider, danışıklı döğüş bu resmen,, hiç bir şeylerine inanmıyorum samimiyetlerinede vekili oldukları millete hizmet ettiklerinede,
    dediiniz gibi remi gazetede yayınlanmadan inanmam sevinmemde, savaşa devam, medyayı ayağa kaldırmalıyız medyada halı bilgilendirmeli hala bizi dolandırıcı sanıyor insanlar,

    YanıtlaSil
  22. hastahanelerde gece yatan hasta bilgileri genel bilgi taramadan en yakın karakola bildirilir.eğer aranmanız var ise gelir alırlar.

    YanıtlaSil
  23. ben kimseden af istemiyorum şefahat beklemiyorum, kimsenin affına ihtiyacımda yok, çünkü ben af edilecek bir kusur kabahat suç işlemedim, adam öldürmedim, yaralamadım, hırsızlık yapmadım, kimsenin malını zorla almadım, kimseye zorla çek vermedim,

    ne yaptım 100 tane çekim vardı yani 100 tane söz verdimdi şu trihte para ödeyeceğim diye 99 sözümü tuttum ödedim sadece birini tutamadım, ödeyemedim, karşılıı ne oldu, hayatımı bitirdiler, hacizler icralar, mahkemeler davalar, hadi hepsine göüs gerdim, ama hapis nedir bunu bana açıklasın bu devlet,

    ben suç işlemedim af beklemiyorum, ben kanunların doğru uygulanmasını herkese eşit davranılmasını istiyorum, senet kredi kredikartı vs vs hapis yokken uyduma bir APC ile beni hapise sokmaya kimsenin hakkı yok, factornig banka para bablarının lobilerini mutlu edecekler diye beni ve benim gibi bir sürü insanı yem etmeye kimsenin hakkı yok,

    ben suç işlemedim, borclandım, bu borcuda, ödeyemessem, zaten iş yapamam, yaşayamam,ama birde bu borcun üstün APC cezası yuku gelirse, artık yapacak birşey kalmıyor geriye......

    YanıtlaSil
  24. GÜNAYDIN DEGERLİ DOSTLARIM

    HERKESE HAYIRLI GÜZEL BİR GÜN DİLİYORUM CUMANIZ MUBAREK OLSUN

    İYİ OLUN İYİİ VEDE MUTLU NEŞELİ HERŞEYE RAGMEN ,GÜZEL GÜNLER GELECEKTE İNŞALLAH

    MUTLU KALIN

    YanıtlaSil
  25. ALLAH RAZI OLSUN SİZEDE HAYIRLI CUMALAR

    YanıtlaSil
  26. SAYIN ARKADAŞIM ÇOK DOĞRU KONULARA DEGİNMİŞSİN ELİNE SAGLIK HAYIRLI CUMALAR

    YanıtlaSil
  27. Barışçı-Mersin11 Kasım 2011 09:18

    Haklı davamızın haklı olan arkadaşları hepinize günaydın. Yasal yollar çerçevesinde hep birlikte, kırmadan; dökmeden, çatışmalardan; kinden, nefretten, öç almaktan ve öne çıkma planlarından uzak durarak, haklı davamızda mücadeleye devam edip; Allahın izni, tüm arkadaşlarımın değerli katkıları ve Sayın; ilgili ve yetkililerinde duyarlılığı ile İnşallah, çok uzun sürmeyecek bir zamanda, TÜM ARKADAŞLARIMIZ ÖZGÜRLÜKLERİNE KAVUŞACAKLARDIR. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  28. Ben şöyle birşey biliyorum yani zamanında duymuştum babamdan,
    Doğru yanlış bilmiyorum ama taahüdü baskı altında imzalamak diye bir şey var. Bunu bir araştırın. Çoğu insan ne okuduğuna bakmadan telaşla imzalıyor hele ki eşinizin durumu göz önünde bulundurulursa çok telaşlanmıştır. Siz dediğimi bir avukata sorun isterseniz.

    YanıtlaSil
  29. Sn İzollü

    Eşiniz cep telefonu ile 4060 mesaj sistemine abone olduysa ve bu mesaj da kendisine 4060 dan geldiyse olay doğrudur ve çok dikkatli olun.Benim bildiğim kadar ise, sayın Sevin in bildiğinin aksine , Artık tüm hastahaneler, oteller online olarak emniyet müdürlüklerine bağlı.Yatarak tedavilerde anında haberleri oluyor.

    Önce hastahane ile konuşup tedbirinizi alın ve ona göre doğum a gidin derim.

    Saygılar

    YanıtlaSil
  30. inşaallah Allah yardımcımız olsun....

    YanıtlaSil
  31. Herkese günaydın,
    Hava karanlık olsa da, bulutlu olsa da içimizi aydınlık ve güneşli tutalım dostlarım. Güzel günler yakında inşallah.

    Bugün yeni bir mücadele günü..

    Haydi bakalım başlayalım. Herkese kolay gelsin...

    YanıtlaSil
  32. bizi anlamadiysaniz yapacak bişey yok.yenisiniz sanirim.yalani onlar söyler,parayi onlar toplar,her türlü sahtekarlik onlardadir.biz kimiz biliyomusunuz; bu sitede yazan,kaliteli,yalansiz insanlariz

    YanıtlaSil
  33. GÜNAYDIN ARKADAŞLARR

    AKILLICA,MANTIKLICA BAZI KONULARI TARTIŞMAK FİKİR ÜRETMEK TEK OLAN DOGRUYU BULMAK,,OLMASI GERKENDİR,,

    BEN BURADA BAZI ŞEYLERİ YAZIYOR VEDE İSRAR EDİYORSAM,,ORALARDAN BİR OLUMSUZLUK ÇIKMA İHTİMALİNİ GÖRDÜĞÜM İÇİNDİR,,DOGRU YADA YANLIŞ AMA ŞU AN BENDEKİ DÜŞÜNCE BUDUR,TARTIŞARAK İKNA EDİLİRSEM NE ALAA

    ŞİMDİ

    BASINLA MÜCADELE NEDEN OLMALI???

    BASIN ADI ÜSTÜNDE ,,SORUNLARIMIZI BASIN YOLU İLE GÜNDEME GETİRİP KAMUOYU OLUŞTURARAK YETKİLİ KİŞİLERİN DİKKATİNİ ÇEKMEK,,SORUNLARIMIZI ANLATMAK VE DE ÇÖZÜM BEKLEMEKTİR,,(BASIN YASA ÇIKARAMAYACAGINA GÖRE))

    BENİM TAM BU NOKTADA ANLATMAK İSTEDİGİM ŞUDUR.

    TAM 3 YILDIR BURALARDAYIZ,,VE TÜM MAGDUR ARKADAŞLAR ELLERİNDEN GELDİGİ KADAR EYLEM OLSUN ,,BASIN OLSUN,,MAAİL FAX OLSUN,,MECLİS GÖRÜŞMELERİ OLSUN,,YAPMIŞ YAPMAYA ÇALIŞMIŞTIR.

    BASIN BOYUTUNU ZATEN TÜM ARKADAŞLARIN KATKI VE ÇALIŞMALARI İLE TAMAMLAMIŞ DURUMDAYIZ

    BİZLERİ ,MAGDURİYETİMİZİ YASAL HAKSIZLIKLARI HUKUKİ KIYIMLARI,,VS VS BİLMEYEN DUYMAYAN KALDIMI ARKADAŞLAR???

    KALMADI,,AMA BÜTÜN BUNLARA RAGMEN HÜKÜMET SORUNUMUZU ÇÖZECEK BİR DÜZENLEMEDEN SÜREKLİ UZAK DURDU,

    MAGDURİYETLER,,YIKILAN YUVALAR,,DAGILAN AİLELER,BABASIZ KALAN ÇOCULAR,İNTİHARLAR,,GAZETELERDE BOY BOY YAPILAN HABERLER,MUHALEFETİN VE BAZI KURUMLARIN OLANCA BASKISINA RAGMEN,,DİRENEN HUKUKU ÜSTÜN GÖREN ONCA MAHKEMELERE RAGEMEN

    NE OLDU??

    HÜMÜMET BİZLERİ,,HATTA BAŞBAKAN ,,BİZLERİ ELİYLE KENARA YİTTİ,,HATTA HATTA DOLANDIRICI SIFATINI UYGUN BULDU

    PEKİ NE OLDUDA BU TASARI HAZIRLANDI,,HEMDE HÜKÜMET TARAFINDAN??

    TÜM BU YUKARDAKİ YAZDIKLARIMA RAGMEN ÇÖZÜM GETİRMEYEN HÜKÜMET,,HSYK,YARGITAY,ADALET BAKANLIGININ ÇARESİZ KALMASI VE SÜREKLİ BASKI YAPMASI SONUNCU BÖYLE BİR TASARIYA HÜKÜMET EVET DEMİŞTİR,,HATTAA BAŞBAKAN BİLE EVET DEMİŞTİR,BAŞBAKANIN ONAYI ALINMADAN BU TASARININ .T ,SİNİ BİLE GÜNDEME GETİRMEK HİÇ BİR AKP LİNİN HARCI DEGİLDİR

    KESİNLİKLE BEDELLİ DÜŞÜNMÜYORUZ DİYEN HÜKÜMET BUGÜN BEDELLİYİ GÜNDEME TAŞIMIŞ VE SON SURAT YASA HAZIRLIGINDA

    NEDEN?? İYİ PARA VAR BU İŞTE,,TÜKENEN KAYNAKLAR ARTIK PARA VERMİYOR,,İŞTE YENİ KAYNAK,,BUNU TEPEMEZLER,

    ŞİMDİ

    BU KAÇAK ELEKTRİK VE ÇAK DAVALARININ YOGUNLUGU YARGIYI TAMAMEN TIKAMIŞTIR BU DA HÜKÜMETTE SANCI YARATMIŞTIR KESİN ÇÖZECEKLER,,BAŞKA YOLLARI VARMII???

    BURADA ARTIK SON DAKKA GOLU FALAN OLMAZ ARKADAŞLAR,,ÇÜNKÜ ŞU AN İSTEDİKLERİ, ÇEK VE KAÇAK ELEKTRİK DAVALARININ YARGIDAN UZAKLAŞTIRMAKTIR,,

    ,,,,,,BAKIN ÇOK ÖNEMLİİ,,ŞİMDİ BUNLARI YAZARKEN SAT 9;40,,,BİR ARKADAŞIMIZ FATİH PORTAKALA MAAİL ATMIŞ ODA OKUDU DİNLEYENLERİNİZ VARDIR MUTLAKA,,,NE DİYOR ARKADAŞIMIZ;;;;;ÇEK AF NE ZAMAN ÇIKACAK DİYE SORUYOR,,,FATİH PORTAKALDA HÜKÜMETİN GÜNDEMİNDE ÇEK E AF YOK,,AMA ZAMAN ZAMAN BUNU DİLE GETİRECEGİZ DEDİ,,

    ŞU AŞAMADAN SONRA ANLATMAK İSTEDİGİM İŞTE BU ARKADAŞLAR,,,BASIN HEP SANSASYONEL HABER SEVER REYTİN YEMİİ HABERLER ONLAR İÇİN BULUNMAZ NİĞMETTİR,,,

    BU AŞAMADAN SONRA SÜREKLİ BU VE BUNA BENZER HABERLE GÜNDEME GELECEKLERDİR,,,AF AF AF,,ÇEKCİLER SERBEST,,GÖRÜLMEDİK AF,VS VS

    SONUNÇ OLARAK,,,BEN MÜCADELEDEN VAZGEÇELİM DEMİYORUM,,AKSİNE DAHADA HIZLANALIM,,AMA NEREYE**

    ADALET BAKANLIGINA,KOMİSYON ÜYELERİNE,MİLLETVEKİLLERİNE,,,

    ŞU AN BİR TERSLİK YOK TASARI ÇOK İYİ

    AMA İŞİN İVEDİLİGİNİ MAGDURİYETLERİN ARTIK ÇEKİLEMEZ HAL ALDIGINI ANLATALIM,,Kİ ZAMANI KISALTALIM

    BİRAZ UZUN OLDU KUSURA BAKMAYIN

    SELAMLAR

    TANER

    YanıtlaSil
  34. Merhaba arkadaşlar..
    Herkese hayırlı cumalar.Site yapımında emeği geçen arkaşların ellerine sağlık.Çek mağduru olarak inanılmaz sıkıntılar yaşıyoruz.. Eşim ve abim çek mağduru.Abim tutuklu .Çocukları,eşi zordurumdalar.Nasıl bir adalet.kimseden para istemiyoruz .sadece özgürlüğümüzü elimizden almasınlar.. adalet,adalet,adalet,,,,,,,,,....istiyoruz.

    YanıtlaSil
  35. orhan beyin bugünki yazısını okumayı ihmal etmeyelim lütfen yorumlarıda eksik etmeyin herkeze hayırlı cumalar...

    YanıtlaSil
  36. SAYGIDEGER ARKADAŞLARIM,,

    ŞU AN ALDIGIM BİR HABER ÜZERİNE,,

    KAÇAK ELEKTRİK,ÇEK DAVALARI,UYUŞMAZLIK YASASI,BEDELLİ ASKERLİK,YARGININ HIZLANDIRILMASI VE YARGININ SORUNLARININ DE İÇİNDE BULUNDUGU BİR KAÇ YASA İLE,,BİR TORBA YASA PAKETİ HAZIRLANDIGIDIR,,

    BU DA ÖZELLİKLE BEDELİİ ASKERLİK LE BERABER İSE YILBAŞINDAN ÖNCE ÇÖZÜLECEGİ YÖNÜNDEDİR,,ÇÜNKÜÜ BAŞBAKAN VE İLGİLİ BAKANLAR BEDELLİNİN YILBAŞINDAN ÖNCE ÇÖZÜLECEGİNİ BEYAN ETMİŞLERDİR.

    HABERİN KAYNAGI İSE

    EMEKLİ BİR SAVCI TANIDIK,,DÜN ARAMIŞTIM BİRAZ ÖNCE BANA DÖNDÜ,,BAKANLIKTAN İLGİLİ KİŞİLERLE GÖRÜŞTÜGÜNÜ SÖYLEDİİ

    İNŞALLAH BÖYLEDİR DİYELİMM

    SELAMLAR

    YanıtlaSil
  37. peki ya çıkarsa sana ne olsun

    YanıtlaSil
  38. DEĞERLİ DAVA ARKADAŞLARIM,

    HEPİNİZE GÜNAYDIN DER,HAYIRLI CUMALAR DİLERİM.

    ÇÖZÜME VE SONA YAKLAŞTIĞIMIZ ŞU GÜNLERDE NEDENSE HEP BÖYLE OLUR BİRANDA SANKİ İŞLER KÖTÜYE GİDİYORMUŞ,OLUMSUZLUK VSRMIŞ,BİRİLERİ HATA YAPIYORMUŞDA BUNDAN SONRA NEYAPACAĞIZ PANİĞİNİ GÖRÜYORUM.ONDAN SONRA DA BAŞLIYOR YORUM KİRLİLİĞİ.
    BEN ÖNCE DERİMKİ BIRAKIN MEDYAYI MVLERİ IVIRI ZIVIRI ÖNCE BİRBİRİMİZİ KIRMADAN,USLUPLARA DİKKAT EDEREK KENDİ İÇİMİZDE BU OLAYI DIŞARIYA BU SİTEDE ANLATIRKEN BU GARABETLİĞE LAYIK OLMADIĞIMZI ANLATALIM.BİZ EĞER BUNU BECEREMİYORSAK VAY HALİMİZE ,NE MEDYA NE MVLERE BASKI İŞE YARAR., İŞİMİZ ZOR.

    EVET ŞU AN GELİNEN NOKTA BİRÇOK ARKADAŞIMIZIN İNANILMAZ ÇABALARIYLA GERÇEKLEŞMİŞTİR.BUNU KİMSE İNKAR EDEMEZ.ETMEMELİDE AMA GÜCENDİRMEMELİDE.BİZLER NE HUKUKÇUYUZ NEDE KANUN ADAMI.

    BEN DÜN BİR SAAT DİLİMİNDE SN.TURANTURAN50 ARKADAŞIMIZA FİKRİNE KATILMADIĞIMI VE MEDYAYA EYLEME DEVAM ETMELİYİZ DEMİŞTİM.AMA AKŞAM SAATLERİNDE BENİM VE BİRKAÇ ARKADAŞIMLA BU KONUDAKİ KİLİT BİR MV İLE YAPTIĞIMIZ TELEFON GÖRÜŞMESİNDE BİZE YOLLANAN MESAJ MEDYA KONUSUNDA BİRAZ FRENE BASILMASI İDİ.SİZLERDE TAKDİR EDERSİNİZKİ BURDA HERŞEYİ YAZAMIYORUZ.BİZDE BUNUNLA İLGİLİ BİR AÇIKLAMA YAPTIK.AMA TAMAMI İLE BOŞ DURMAK DEĞİL.ZATEN NEYAPARSAK YAPALIM BİZLE İLGLİ YAPACAKLARI HABER YA ALT YAZI YADA KÖŞE YAZISI.PEKİ SN.ŞÜKRÜ KIZILOTUN YAZISI İÇİN NE DİYELİM.SİZE AÇIK SÖYLÜYORUM BİRÇOK TEMASLARA RAMEN ŞÜKRÜ BEY'İN YAZISI BANA OLAYI PERÇİNLEMİŞTİR.

    UZATMAYA GEREK YOK BEN OLAYI ŞÖYLE BAĞLAYACAĞIM.,YAPILACAKLAR BELLİDİR.MVLERİ DE SIKMADAN ,HSYK,ADALET,ANAYASA,AB ,MEDYANIN BLLİ KİŞİLERİ ARKADAŞLAR TARAFINDAN DÜZEYLİ BİRŞEKİLDE ARANABİLİR.BENİM SON OLARAK SÖYLLEYECEĞİM BU.
    SN.ADALTİSTERİZ,SİZİN SUSMAK GİBİ LÜKSÜNÜZ YOK.ESAS ŞİMDİ BAŞLIYORUZ.LÜTFEN DEVAM EDELİM.HEPİMİZ BİR AİLEYİZ,DUYGULARIN KABARDIĞI ÖZGÜRLÜĞÜN BURAMBURAM KOKTUĞU ŞU GÜNLERDE HERKESİN KATKISI BİZİ BİZİ MUTLU SONA GÖTÜRECEKTİR..

    ARKADAŞLAR 90 DAKİKA DAHA BİTMEDİ.BUNUN BİLİNCİNDE LÜTFEN DEVAAAMMM.

    BU DAVAYA KATKISI OLANI ,BİR TUĞLA KOYANI SIRTIMDA TAŞIRIM.

    ALLAH HEPİMİZİN YAR VE YARDIMCISI OLSUN.

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ 11/11/2011 10:28

    YanıtlaSil
  39. Taner Bey

    Değerlendirmelerinize katılıyorum... Ancak;

    Bedelli konusunda hükümetin tutum değişikliğini; "para kaynaklarının tükendiğine ve bedellinin ise yeni bir para kaynağı olacağına, bunun için hükümetin bunu tepemiyeceğine..." dair görüşünüze katılamıyorum...

    Öncelikle "bedelli kitlesi" bu memleketin "tuzu kuru" sınıfını teşkil eden ve baskı grupları içinde basın çevresinin de gönüllü yer aldığı "keyfi tıkırında" bir zümredir...

    Bu itibarla bu kimselerin ve onların semiz çocuklarının serin yerde bile üşütmelerinden endişe duyulur hep...

    Yoksa sizin dediğiniz gibi hükümetin parasız kalmasıyla alakası asla söz konusu değildir... Bu görüşünüz hem teknik olarak ve hem de politik olarak bana göre yerinde değil...

    Eğer bu örnek üzerinden hükümete politik bir eleştiri olacaksa; "güçlülerin çok haklı olmayan taleplerine hükümetin duyarlılığını", keza; "güçsüz durumda olan bizlerin ise ÇOK HAKLI ve İNSANİ taleplerimize duyarsızlığını" şiddetle eleştirebiliriz...

    Diğer taraftan çek suçlarının ceza alanından tamamen çıkarılmasına hem fiili zaruretten ve hem de ilkesel olarak görüş bildiren iktidar üyelerinin de (S.Ergin, A.Babacan, A.İyimaya) olduğunu unutmamak gerekir... Hatırlarsanız Adalet Bakanı S. Ergin iki yıllık erteleme yapıldığı günlerde çekte cezanın "orta vadede" kaldırılabileceğini ifade etmişti... İşte "orta vade" bugündür... lehimize olan adliye yoğunluğu ve diğer şartlar nedeniyle "orta vadenin" daha ileriye bırakılamıyacağı açıktır...

    Buna rağmen dediğiniz gibi kesin sonuca kadar daha nitelikli çalışmalara devam edilmesi yönündeki görüşünüze katılıyorum...

    Bu vesileyle size ve tüm arkadaşlarıma selam ve sevgiler sunuyorum...

    YanıtlaSil
  40. Amin inşaallah artık bir son bulur ve bizde huzura kavuşuruz....

    YanıtlaSil
  41. ben katılmıyorum, medyayı frenleme işine,

    helede bir MV bunu söylüyorsa, bundan rahatsızlık duyuyorsa, demekki doğru yoldayız, biz bir sebeble bir araya gelmiş bir gurup insanız bunun termolojisi "BASKI GURUBU" dur

    yani biz baskı gurubuyuz , belli bir amac uğruna siyasal karar alma surecinde siyasal iktidar ve burokrasi üstünde çeşitli yöntem ve araçlarla,etkili olmaya dahası baskı kurmaya çalışıyoruz.

    u durumda kilit öneme sahip 3 unsurumuz var

    1-organize olmak
    2-etkileme
    3-menfaat beklentisi ve çabası

    en önemli amacımız etkileme ve bunu yapmak için baskı kurmaktır.

    bunu başarmamızı içinde tam olark birlik bilincinin ve şuurunun oluşması gerekiyor.

    biz bunların hpsini başardık.

    karşımızda çok güçlü lobiler var, bir yerlere rahatsızlık veriyorsak doğru yoldayız demektir,

    bunlar tamamen benim fikrim ve yorumumdur ,
    saygılar

    YanıtlaSil
  42. DEĞERLİ KARDEŞİM,

    ELNİZE SAĞLIK.

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ 11/11/2011 11:04

    YanıtlaSil
  43. bütün m.vekillerine maillerimi gönderdim hsyk kaldı :( mail kapasitem dolmuş artık gece hsyk ya devam ederim

    YanıtlaSil
  44. yazınızdaki beyefendi, tanımadığı bir adama 25.000TL çek aldığını, dolandırıldığını, onu bulamadığını söyleyip,arabasını satarak sıkıntısını kapattığını söylüyor. ve hapis yatanların olayları dramatize ettiğini söylüyor..
    Bakın beyefendi,
    1: Bu adam dolandırıcıymış, sizde çeki alırken, hapis cezası var diye düşünüp,ona göre mi mal verdin? yoksa kandırıldınmı?
    2: benim 3 ayda 180.000 TL müşteri çekip döndü.hemde 10 yıllık müşterilerimin, hepside gerçekten battı. 3-4 ay dayandım, sonra benimde çeklerim yazılmak zorunda kaldı.. hiçbirisini de mahkemeye vermedim.
    şimdi soruyorum, senin dönseydi bu kadar,ne olurdu?
    o eleştirdiğin gerçek mağdurların durumuna düşmezmiydin?
    elini vicdanına koy, o şekilde yorum yaz.. herkesi aynı kefeye de koyma..

    YanıtlaSil
  45. 11/11/2011 11/11 ENTERESAN BİR TARİH.AŞAĞIDAKİ YAZIYI YAZMAK GEÇTİ İÇİMDEN


    DEĞERLİ KARDEŞLERİİM,DAVA ARKADAŞLARIM,

    BARIŞÇI-MERSİN,
    ADALETİSTERİZ,
    KADA,
    KLEİNEDOFF,
    AMFORATUR,
    PETİNOS72,
    MFTEKNİK,
    TURANTURAN50,
    TANER,
    KUTAY,
    GUMUŞ,
    ELİF,
    SERAP S.,
    SONGÜL,
    VOLKAN,
    MURAT AKIN,
    MİSAFİRİNMİSAFİRİ,
    MİSAFİR,
    MÜHENDİS
    SEDAT26
    DANNYY01

    VE DAHA NİCELERİ,

    İYİKİ VARSINIZ.BU SİTE VE MAĞDURLAR SİZLERİ HİÇ UNUTMAYACAK..

    BASKETÇİ 11/11/2011 11:11

    YanıtlaSil
  46. ELİNİZE SAĞLIK SAYIN GÜMÜŞ.

    YanıtlaSil
  47. SAYGI DUYUYORUM.SEVGİLİ KARDEŞİM ,ZATEN BENDE TAMAI İLE BİTİERLİM DEMEDİM.TATLI TATLI DEVAM.:-))

    YanıtlaSil
  48. GÜNE ODAKLANIN ARKADAŞLAR
    GEREKSİZ YORUMLAR SADECE GELECEĞE ZARAR VERİR.
    BU SEBEBLE LÜZÜMSUZ YORUMLARLA, BU BENİM DÜŞÜMCEMLERLE,
    BİNLERCEMİZE ZARAR VERECEK YAZILAR YAZMAYALIM.

    ÇEK YASASI YILLAR YILI HAPSİ ÖNGÖRÜRKEN
    BU GÜNE KADAR İKTİDARA SAHİP OLANLAR BU KONUDA İYİLEŞTİRME YAPMAZKEN ARKADAŞLARIMIZIN İNSAN ÜSTÜ ÇABALARI BİZLERİNDE GEREK KAÇAK OLARAK SAKLANDIKLARI YERLERDEN GEREK BENİM GİBİ GURBET ÜLKELERDEN DESTEKLERİ İLE BU YASANIN ADALETSİZLİĞİ DİLE GELDİ.

    KADEMELİ OLARAK BUGÜN EN NET HALİNİ ALDI.
    SAYGI İLE BU SÜREÇTE SEVGİLİ BASKETÇİ KARDEŞİMİZİN YÖNLENDİRMELERİNE KULAK VEREREK HAREKET ETMEK
    İNANIN HEPİMİZİN KALICI MENFAATİNE OLACAKTIR.

    SAYGILARIMLA
    ZAMAN

    YanıtlaSil
  49. sagol yarın 10 buluşuyoruz iyi geceler

    YanıtlaSil
  50. SELAM ÖZGÜRLÜK SAVAŞÇILARI,

    HSYK, ANAYASA KOMİSYONU, ADALET KOMİSYONU, AB KOMİTE ÜYELERİNE,
    AB PARLAMENTO KOMİSYON DELEGELERİNE, DEVLET YETKİLİLERİNE BUGÜNKÜ EMAILLER GÖNDERİLMİŞTİR.

    SAYGILAR

    YanıtlaSil
  51. Suskunyurek043411 Kasım 2011 13:16

    ACİLLLLLLLLLLLLLLL sıtede emeği gecen butun arkadaslara teşekur ederım öncelikle benım bı sorunum var su an çocuklarımı okula kaydetmek adresımı belırtmek zorunda kaldım şimdı evi öğrendıler yakalatmadım kendımı ama şımdı nasıl bı yol ızleyecem bı bilgisi olan varsa benle paylasırsa sevınırı AYRICA BEN BU SITEYI HERGUN TAKIP EDIYORUM BELKI YORUM YAZMIYORUM AMA BUTUN EYLEMLERE KATILIYORUM KENDIMCE

    YanıtlaSil
  52. sevgili kardeşim, adresini biliyorsa devlet, devletin polisi peşinde olacaktır, yana yana seni arayacak ve yakalayacaktır.çocukları okula kaydettin, şimdi evini değiştir. bu evin adresini de kimseye verme.yine de polisler çocuklarını takip edip, yeni adresini çocuklarını kandırıp öğrenmeye çalışabilir.yakalanmamak için çok dikkatli olman lazım.
    Allah yardımcın olsun

    YanıtlaSil
  53. ekm2510 da sırtında taşırmısın

    YanıtlaSil
  54. okudum,
    yorum da yaptım.
    ibrahim seyhan

    YanıtlaSil
  55. Avrupa Parlamontosu Türkiye'den sorumlu heyet, şu anda HSYK üyeleriyle toplantıdalar..

    YanıtlaSil
  56. rica ederim,
    bu site o kadar kutsal ki bizim için,
    burada yazarken dalga geçmek, alay etmek, geyik... olamaz.
    yalnış anlaşıldıysam özür dilerim.
    fikir tartışmalarından hakikat çıkar.
    saygılar

    YanıtlaSil
  57. Suskunyurek043411 Kasım 2011 13:30

    TESEKUR EDERIM ALLAH HEPIMIZIN YARDIMCISI OLSUNNN

    YanıtlaSil
  58. sn suskunyürek geçmiş olsun evinizi değiştirebilirsiniz.eşiniz aynı evde oturmaya devam eder siz aileniz oturabilirsiniz.inşallah 2 3 ay içinde çözüm olacak ailenizin yanında kalırsanız çocuklarınız aynı okulda okumaya devam ederler dahi iyi olur

    YanıtlaSil
  59. Ak Parti Genel Baskan Yardımcısı Sayın ÖMER ÇELİK bugun saat 15:00 de Haberturkte Gundeme dair degerlendirmede bulunacaktir.

    YanıtlaSil
  60. Acelenin meyvesi yanlışlıktır.
    Fikir çatışmalarından hakikat çıkar.
    Fikir sahibi her şeyden ibret alır.
    Akıl gibi mal, iyi huy gibi dost, edep gibi miras, ilim gibi şeref olmaz.

    SN.TURANTURAN,
    inanın bu sitede yazarken, ben ve birçoğumuzun kimseyle dalga geçme, alay etme, küsme lüksü yok, ve benim yazarken öyle bir niyetim yoktu. öyle anlaşıldıysam özür dilerim.
    yıllardır yaşadığımız bunca zulüm, bunca eziyet, bunca sefalet, bunca haksızlık....
    ve bu sitede toplanarak verdiğimiz bunca çaba, bunca mücadele, sesimizi duyurmaya çalışırken, mağduriyetimizi, çek yasasının adaletsizliğini, haksızlığını devlet yetkililerine, medya mensuplarına duyurmaya çalışırken yaşadığımız küçük sevinçler, umutlar, bazen hayal kırıklıkları, bazen sevinç naraları yaşarken;
    bir anda böyle bir tasarının ortaya çıkmasıyla, hepimiz sudan çıkmış balığa döndük.
    sn.şükrü kızılotun yazısı çıkan son ana kadar, çalışmalarımızın geldiği nokta:
    daha bu tasarı haberi yayınlanmadan önce, bir kaç tv kanalının çek konusu ile ilgili program yapacak kıvama geldiği idi.
    çek mağdurlarının yıllarca yaşadığı bu zulmü, bu sitede mücadele verirken yaşanan umutları ve umutsuzlukları, içimizde yaşadığımız isyanları, içerimizde esen fırtınaları, kasırgaları, eşlerimiz ve çocuklarımız olmazsa canımızın bile zerre kadar değerinin olmayacağını düşündüğümüzde, aklımızı yitirmediğimize şükrediyorum.
    akıl akıldan üstündür, fikir çatışmalarından gerçekler ortaya çıkar.
    maalesef sanal alemde olduğundan bu fikir çatışmaları, aklı selimi, gerçeği bulmak zaman almakta ve yalnış anlaşılmalara sebep olmaktadır. bu tartışmaları gerçek alemde yapma imkanımız olsaydı, hep beraber oturur, 1-2 saat içinde bir sonuca varırdık ve hemen o doğrultuda işe koyulurduk.
    gelinen son nokta:
    sizlerden anladığım, tasarının yasal sürecini izlemek, bu süreç içerisinde medyayı ertelemek.devlet yetkililerine sesimizi duyurmaya devam etmek.
    yalnışım varsa düzeltiniz.

    çekingem:

    5941 çıkarken yediğimiz son dakika golüne benzer bir olayı, bu tasarının yasalaşması sürecinde yaşamamak için, ne gibi bir mücadelede bulunabiliriz, nasıl bir çalışma yapabiliriz, bu tasarının aynı haliyle değişmeden geçmesini nasıl sağlayabiliriz?
    bunu düşünelim, tartışalım ve özgürlük savaşçılarına bu bağlamda bir yol haritası çizelim, o yönde bir mücadele verelim.

    ÖZGÜRLÜK SAVAŞÇILARINA

    SAYGILARIMLA

    YanıtlaSil
  61. Çok doğru bahsetmişsin, soru şu ŞİMDİ NE YAPMALIYIZ?

    Bence şimdi en güzel halimizle, en azimli halimizle, bize yakışır şıklıkta, sayın milletvekillerimizi, sayın bakanlarımızı, HSYK üyelerini, ticaret odalarını BİLGİLENDİRMELİYİZ. Bu yasanın ne gibi hayatlar oluşturduğu konusunda bilgilendirmeliyiz. Bu yasa neden yanlıştır, sebep oldukları nelerdir öğrenmeleri gerekiyor. Mantık çerçevesinde zaten olan biteni düzgün anlatırsak, onlarda bu işte bir terslik olduğunu anlayacaklardır.

    Şahsi görüşüm, kendim de yaptım bunu, bazen haber yorumlarında agresifleşiyoruz. Doğaldır çünkü canımız çok ama çok yanıyor. Bende bu hataya düştüm. Saldırgan yorumlar yazabiliyorum çünkü bir anda bütün sıkıntılarım canlanıveriyor. Bu sebeple ben derim ki, Basın Kuruluşlarını ve Sayın Yazarları BİLGİLENDİRELİM. Agresifleşmeden, sitem etmeden neyin ne olduğunu hayatımızı canımızın neden acıdığını anlatalım uygun bir dille.
    Ben açıkcası bazen barut gibi oluyorum. Patlıyacak kadar bunalıyorum ama bu işler böyle olursa, karaya çıkmadan batarım. Biz batarız.

    Şimdi durmadan aynı tempoda bilgilendirelim insanları.

    İçimizi, hayatımızı, kaç yıllık esnaflara neler olduğunu, dolandırıcı, hırsız olmadığımızı anlatalım.

    Bence DURMANIN ZAMANI DEĞİL. SADECE DAHA TEMKİNLİ ADIM ATMANIN ZAMANIDIR.

    Saygılarımla

    YanıtlaSil
  62. uzaklardan saygılar sevgiler :)

    YanıtlaSil
  63. barika-i efkardan mukaddeme-i hakikat doğar

    Namık Kemal in sözüdür .fikirlerin çatışmasından hakikat güneşi doğar demektir,

    sağduyulu ve önyargısız olduğu sürece her türlü tartışmada geçerli olduğuna inandığım bir sözdür....

    YanıtlaSil
  64. temennileriniz için teşekkür ederim, Tanrı hepimizin yardımcısı olsun, tabiiki konumuza odaklanalım maillerimize devam edelim , bunun içinde bu sitede yada mail kutumda cemaat ile ilgili bir yazı görmek istemiyorum, umarım sizde beni anlayışla karşılarsınız,
    çaresizlik içinde ne yapacağını bilemeyen yaralı insanları yanlış adreslere yönlendirmeyelim derim.
    saygılar

    YanıtlaSil
  65. kaçma sebebin ne arkadaşım dosyalarına baktınmı 5941 den önce ceza aldıysan hepsi bozulabilir bervahgul@hotmial.com ekle yardımcı olmaya çalışayı

    YanıtlaSil
  66. SAYIN: ARKADAŞIM SENİ SEVİYORUM.İŞİMİZ BU DEĞİL BURAYI MEŞGUL ETMEK İSTEMİYORUM.AYIP OLUR DİYE, MİLLET DÜŞMÜŞ CAN DERDİ NE BİZ NE KONUŞUYORUZ.

    AMA ŞU DİKKATİMİ ÇEKTİ ALLAH KİTAP DEDİMİN SANA BİR ŞEYLER OLUYOR.

    BİRDE DİNE DAYALI,DİNİ BİRŞEY ANLATILMADI.BİRDE ANLATILSA NE OLUR YANİ.

    İNSANLAR BİR BİRİNE DUA EDER,BEN BUYUM.SEN BU DEĞİLSEN ETME.

    SAYGILAR SELAMLAR

    YanıtlaSil
  67. arkadaşlar istanbul kartal 5.asliye ceza mahkemesinden 3167 göre ceza almıştım bu mahkemeden uyarlama isteyen oldumu ne gibi sonuçlar çıkıyor acaba

    YanıtlaSil
  68. Mehmet Ali Kosovali11 Kasım 2011 15:43

    Ayni f'ikirdeyim sevgili Amforatur.Aynen söylediklerinizin her kelimesine katılıyorum...
    Uzaklardan sevgi ve selamlar...

    YanıtlaSil
  69. Kartal 3 ve 6. asliyeden tebligatı almamamıza, ifade verilmemesine rağmen infaz aldık. Uyarlamalar direk red. Işık hızında red edildi. 2 mahkeme de böyle yaptı Kartal da umarım 5 öyle değildir. Saygılar

    YanıtlaSil
  70. NE YAPIPTA DAVALARI BOZACAKSIN BE KARDEŞİM BIRAKIN BU İŞLERİ ARTIK

    BU İNSANLARIN DUYGULARILA OYNAMAYIN YETER ARTIK YETER YETER

    BEN YEDİ YILDIR UĞRAŞIYORUM BAŞ VURMADIĞIM NE KURUM KALDI

    NEDE AVUKAT BİR DAVA DOSYASI BOZAMADIM ŞİKAYETCİ HAMİL OLMADIĞI

    YAZAN İMZALAYAN BEN OLMADIĞIM BUNUN GİBİ BİR SÜRÜ LEHTE DURUMLAR

    VARKEN YİNE RET RET SEN NE YAPACAKSIN HÜNERİNİ BİR AÇIKLASANA

    HEMEN BEKLİYORUM

    YanıtlaSil
  71. programı izleyemedim acaba neler konuşuldu ?

    YanıtlaSil
  72. BİZİ İLGİLENDİREN HERHANGİ BİR KONU YOKTU,,AVRUPA VE EKONOMİ KONULU İDİ

    TANER

    YanıtlaSil
  73. sn zaman
    hangi yorum gereklidir hangisi gereksizdir buna kim karar verecek acaba, böyle bir merci varmı burada, hakaret içermediği , kişisel alana girmediği sürece herkes istediği yorumu yapabilir, burdaki herhangi bir yorumdan kimseye zarar gelmez kişisel düşüncesidir denilir geçilir ama, yorumlardan birinden öyle birşey çıkarki binlerce kişiye ışık olur, bırakınkonu dışına çıkmadan, saygı sınırları içersinde kişisel haklara ve inançlara saygı duyan herkes istediini yazsın, yorumunu yapsın, bu yorumlara inanmak yada inanmamak uygulamak yada uygulamamak, okuyanın insiyatifindedir.

    saygılar

    YanıtlaSil
  74. ne bu hiddet söylediklerinin hepsi bozulma nedeni bozdurmasam neden yazayım yardımcı olmaya çalışıyorum msn ni ver ekleyeyim orda tartışalım veya telini bırak arayayım

    YanıtlaSil
  75. ben 523 yaşındayım sanayiciydim kimsenin duygularıyla oynamam bende 13 ay hapis yattım 43 dosyamı infazı durdurup yargıtaya gönderdim msn ni veya telini bekliyorum

    YanıtlaSil
  76. sn petinos öncelikle siz kadanın sözcüsümüsünüz , neden siz cevap verme ihtiyacı duyuyorsunuz, bu ilk değil dikkatimi çekiyor, verilecek bir cevap varsa kendisi verir siz zahmet etmeyin,ama madem yazdınız size de cevap vermem gerekiyor,

    sonra okuduğumu anlayacak kapasiteye sahibim merak etmeyin siz,

    dua kişi ile tanrı arasındadır, sağolsun bizim içinde dua etmiş ama bunu bize söylemesine pek gerek yok ayrıca dua içinde bir şey demedim,

    yine din bilgisi olması beni yada siteyi ilgilendirmiyor konumuz dışında,

    hoş olmayan ise bilgisizce çamur at izi kalsın yorumunuzdur , bnim kim olduğum ne kadar bilgim olduğu konusunda hiçbir bilginiz yok,

    sn arkadaşım, bu paltformu meşgul etmemek adına konu dışına çıkmamanızı, helede din iman gibi trtışılmması gereken konulara girmemenizi nacizane tavsiyeediyorum,

    son olarakta benim Tanrı kelimesini kullanmamı bile yorum konusu yapıyorsun, gördüğünüz gibi buna cevap vemeye kalksam, sayfalarca tartışm çıkar, unutmayın inanç tartışılmaz, herkesin inandığı kendine,

    YanıtlaSil
  77. MEMNUNİYETLE ayaydin61@hotmail.com

    YanıtlaSil
  78. ''
    Devlet herşeye zam koyarak kendini kurtardı krizden biz ne yapıcaz ?
    Arkadaşlar benim babam karşılıksız çek yüzünden hapiste ..
    SESİMİZİ DUYURALIM ARTIK .. sabahları fox tv kanal D vs. msjlarımı fazlalaştıralım ..
    sesimizi ilgili makamlara duyuralım lütfen .. Biz duyarsız oldukça ileri gidemeyiz ..

    YanıtlaSil
  79. arkadaşlar 3167 den ceza alanlar dosyalarının fotokopisini alıp incelesinler muhakkak eksik vardır infaz büyük ihtimalle durur hem mesajlara devam edelim hemde dosyalarımızı takip edelim

    YanıtlaSil
  80. :)) aman canım arkadaşım kızma nolur yaa bak şimdi girecek yer arıyorum kendime ,kardeşim herkesin bir derdi var burda sen neyin peşindesin böyle ,ne dedik kardeşim sana tartışma yeri bura degil başka platformda tartışalım dedik ,uzatmanın bi anlamı yok burda

    sen yinede rahat ol hee evet buarada ben KADAnın avukatayım noldu

    sanalda deli yürek reelde fatih yürek hesabı bak işine kardeşim daha benim hiç bi yorumuma ne cvb yaz nede sataşma yap senin tanrın korusun hoş ve mutlu kal

    işin aslı nasıl istiyosan öyle kal banane

    YanıtlaSil
  81. sn kada
    bende herkesi seviyorum, burayı meşgul etmek istemiyorsanız, konu dışına çıkmayın o zaman,

    ben din ve inancın sömürülmesine karşı bir insanım, inanç kişi ile Tanrı arasındadır, ne benim inancım kimseyi ilgilendirir, nede başkasının inancı beni ilgilendirir, bunların konuşulmasına gerek yok,

    dine dayalı birşeyde konuşmak doğru değil, konumuz ve amacımız belli, sadece din değil futbol lada ilgili birşey ler yazılsa, n e bileyim, müzik ilde ilgili birşeyler yazılsa aynı yorumu yaparım, konumuz deiller, siteyi megul etmye gerek yok, benim vaktim param, yaşadığım şartlar hepsi kısıtlı, siteye giripte, konumuz dışında başka şeyler okumak ve vakit ayırmak istemiyorum,

    kime isterseniz dua edin dua çok güzel birşeydir, ama ettiğiniz duaları burda yayınlamaya gerek varmı onuda düşünün lütfen.

    saygılar sevgiler

    YanıtlaSil
  82. ankara da yurdanur hn vardı ne oldu goremıyoruz kendısını.
    bıldıgım en fazla ses getıren kısıydı davamızda.

    YanıtlaSil
  83. yurdanur hn sızı ozledık nerelerdesınız

    YanıtlaSil
  84. neden uyarlama istedin dosyan yargıtaya gittimi yoksa yargıtaya gitmedenmi kesinleşti

    YanıtlaSil
  85. SELAM DOSTLAR

    HERKESE HAYIRLI AKŞAMLAR DİLİYOR HEPİNİZİ ALLAHA EMANET EDİYORUM ŞİMDİDEN HAYIRLI AKŞAMLAR GECENİZ GÜZEL OLSUN

    MUTLU KALIN

    YanıtlaSil
  86. ekledim kabul et

    YanıtlaSil
  87. arkadaşım MEİL ADRESİ İSTEDİN VERDİM NEDEN EKLEMEDİN

    YanıtlaSil
  88. ALLAH razı olsun sizinde bügün sitede ses yok hayrola saygılar

    YanıtlaSil
  89. benimkide bervahgul@hotmail.com

    YanıtlaSil
  90. Misafir arkadaşım,bende buraya misafir nikiyle bayağıdır giriyorum.İsterseniz nikinizin yanına bir isim daha ekleyinde karışıklık olmasın.

    YanıtlaSil
  91. ekledim meil adresimide verdim tekrar vereyim bervahgul@hotmial.com bekliyorum

    YanıtlaSil
  92. kesinlikle haklısın değerli kardeşim.bu sitede herkes fikirlerini diğerlerinin fikirlerine saygı duyduğu sürece özgürce ifade etmek hakkına sahiptir.

    saygılarımla

    basketçi 11/11/2011 17:30

    YanıtlaSil
  93. bervahgul@hotmail.com

    YanıtlaSil
  94. temyizi kaçırdım şimdi ne yapabilirim ona bakıyorum

    YanıtlaSil
  95. bekliyorum olmazsa telimi vereceğim

    YanıtlaSil
  96. Ya da neyse,sizinkisi büyük harfle başlıyor,herhalde ayırdediliriz:)

    YanıtlaSil
  97. sedat bey eşime mesajı avukat kendi cep telefonuyla yollamış

    YanıtlaSil
  98. arkadaşım telini yaz seni arayayımmuhakkak infaz durur

    YanıtlaSil
  99. arkadaşım hala cevap vermedin bekliyorum

    YanıtlaSil
  100. arkadaşım kanunu yolu doğrumu gösterilmiş

    YanıtlaSil
  101. DEĞERLİ ARKADAŞLARIM,

    HEPİNİZE HAYIRLI GECELER UAZAKTA VE ESARET ALTINDAKİ DAVA ARKADAŞLARIMIZA SABIR VE METANET DİLİYORUM.AZ BİR ZAMANIMIZ KALDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM.

    BEN BÜTÜN YORUMLARI OKUDUKTAN SONRA BAZI SORU İŞARETLERİNE VE TARTIŞMAYA GEREK BİLE DUYMADIĞIM YORUMLARA NOKTAYI KOYMAK İSTİYORUM...NASILMI?

    DEĞERLİ DAVA ARKADAŞLARIM,
    BAŞTA HSYK'NIN DEĞERLİ BAŞKANI,SN.ÜYELERİ,SN.ADALET BAKANIMIZ,KOMİSYON ÜYELERİ,YARGIDAKİ SIKINTILARI GÖREREK HAZIRLADIKLARI RAPOR DOĞRULTUSUNDA 3 ANA BAŞLIKLI SIKINTIYLA İLGİLİ RAPORLARINI GEREKLİ MERCİLERE VEREREK SORUNUN ÇÖZÜLMESİ İÇİN DÜĞMEYE. BASMIŞLARDIR.BURADA SN.BAŞBAKANIMIZA,VE DEĞERLİ MİLLETVEKİLLERİMİZE SESİMİZİ DUYDUKLARI BİZLERİ CİDDİYE ALDIKLARI İÇİN HEPİNİZİN NEZDİNDE TEŞEKKÜR EDERİM.

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ 11/11/2011 17:59

    YanıtlaSil
  102. Bana mı dediniz anlamadım da :)

    YanıtlaSil
  103. yine aynı şeyi yapıyorsun arkadaşım bırak bu ümmetçiliği insanlığa, bak , karıştırma Allahı Muhammedi , nerden biliyorsun herkesin burda Ümmeti Muhammed den olduğunu neden saygısızlık yapıyorsun başkalarına, işte bu yuzden konuşmayın bahsetmeyin diyorum dinden kitaptan bu platformda , konumuz belli dışına çıkmayın, yaptığınız fayda değil zarar verir tartışma başlarsa birileri burayı terketmek zorunda kalı, bende bunların içinde olabilirim, bu sebeble işimize bakalım konu dışına çıkıp gereksiz yerlere gitmeyelim

    saygılar

    YanıtlaSil
  104. evet size dedim telimi ver arayayım yardımcı olabilirsem ne mutlu bana

    YanıtlaSil
  105. hala cevap vermedin bekliyorum

    YanıtlaSil
  106. yani yolun sonuna yaklaştık diyebilirmiyiz bıçakkemiğe dayandı artıkta ua sabır çekiyoruz inşallah önce allahn izni sonra buradakitüm dostların dsteğiyle....

    YanıtlaSil
  107. İyi akşamlar;

    Sitenizi çek yasası ile ilgili haberlere bakarken dikkatimi çekti.
    Türkiye'de ne kadar çok haksızlık yapıldığını sayenizde okumuş oldum.
    İnsanlar bir çok olay hakkında televizyon karşısında ağlayarak gözyaşı dökerek isyan ederek bir şekilde kendi haksızlıklarını göz ününe serip çareler buluyorlar.gencecik kızlara tecavüz edip parçalara ayırarak anneleri babaları kıyameti kopartıyor gündeme oturuyor ve ne kadar polisimiz askerimiz varsa o kıza yapanı bulmak için seferber oluyor devlet büyüklerimiz televizyon karşısında biz bulacağız yapacağız gereken cezayı vericeğiz deyip kızın annesine babasına yaralarını dindirmeye çalışıyor ve dediklerini yerine getirip işte budur biz gerekeni yaptık cezasını çekecek diyorlar.anladığım kadarıyla sizin gibi nice haksızlığa uğramış insanları görmemezlikten geliyor diyemem ama kenara itip sen dur daha var zamanına deyip sizlerin derdine çare bulamıyorlar.İnşallah bu çıkacak olan yeni anayasamız ile birlikte sizlerinde dertlerine derman bulurlar.
    Benim veya tanıdığım insanların arasında çek ile ilgili sorunu olan kimse yok ama tanıdığım herkese bu siteyi tavsiye edeceğim belki yardımları dokunur.
    En kısa zaman da özgürlüğünüze kavuşmanızı temenni ediyorum.

    YanıtlaSil
  108. uslubundan ciddiyetin belli oluyor zaten, burası eğlence yeri değil benim neyin peşinde olduğumu bilen biliyor zaten, ne senle nede başkası ile başka paltformada tartışma gereği ve ihtiyacı hissetmiyorum, uzatan sensin

    başkalarının avukatlığına soyunuyorsan onların bileceği iş, avukata ihtiyacları var demekki :)

    ayrıca istediğim yoruma istediğim cevabı yazarım, tabiiki saygı çerçevesinde , rahatsız oluyorsan şikayet edersin site yönetimine onlar icabına bakarlar varsa hatam söylerler

    son olarak Tanrı bir tanedir ve herkesin tanrsıdır ben Tanrı derim sen Allah dersin başkası başka birşey der, karışamassınız kimin ne diye hitap edeceğine,

    herşeye rağmen
    yinede
    saygılar..

    YanıtlaSil
  109. Duyarlılığınız için çok teşekkür ederim.Şahsım adına konuşmak gerekirse,medyada yer almamız gerektiğine çok inanıyorum.Bu sadece devlet yetkililerinin bizleri görmesi duyması için değil,sizin gibi bu konularla hiç ilgisi olmayan ama mağdurun yanında yer almayı tercih eden insanların desteğini de kazanmak içinde çok önemlidir.

    YanıtlaSil
  110. Sn. İlgililer,

    Bir maddelik Çek Cezası Kanunu (3167 ve 5941) Bir İş Adamına, Tüccara, Esnafa, Ailelerine ,Ekonomiye ve Devlete verdiği zarar ve sıkıntılar aşağıdaki gibidir,

    1- Polis yakalayacak diye işyerine gidememekte işlerini yapamamakta ve iş yerini kapatarak istihdama olan katkısıda bitmektedir kendisiyle birlikte bir çok mağdur doğmaktadır.
    2- Evine gidememektedir aile düzeni bozulmaktadır boşanmalar olmaktadır
    3- Hastaneye gidememektedir tedavi olmak için bu nedenlede hastalığı dahada nüksetmekte ve bir çoğuda ölüm safhasına gelmektedir .
    4- Yakalanacağım korkusu ile taşındığı yerdeki adrese muhtar kaydını yaptıramamakta bu nedenle de çocuğunun okul kaydını yaptıramamaktadır .
    5- Bu insanlar sandık başında yakalanmamak içn oy kullanamamaktadır dolayısı ile vatandaşlık görevini yapamamaktadır ve milli irade sandığa tam yansımamaktadır.
    6- Yaşamış olduğu bu kabus neticesinde direnci ve motivasyonu kaybolmakta ve bir çoğu intihar etmektedir .
    7- Bu insanlar dağılan düzenleri nedeniyle üretememekte Ekonomi iyice kilitlenmekte ve durum iyice içinden çıkılmaz bir hal almaktadır.
    8- Dağılan iş düzenleri nedeniyle bu insanlar vergilerinide ödeyememekte ve devlet vergi kaybına uğramaktadır .
    9- Çek cezaları sicillere işlenmekte ve bu insanlar ihalelere girememekte çalışmak için işede girememekteler .
    10- Çek cezası dosyaları mahkemeleri aşırı yoğunlaştırmakta adaletin geç vede yanlış tecelli etmesine sebep olmaktadır .

    Şimdi bütün bunların neticesinde bu kanun adilse vicdanlara sığıyorsa insan onuruna yakışıyorsa buna EVET diyen varsa onuda Allaha havale etmek lazım .

    Peki mağdur olan ne yapacak diye soracak olursanız zaten hepimiz iki taraflı mağduruz bizlerinde alacakları var ama kaçmaktan kovalamaya zamanımız yok dolayısı ile bizde alacaklarımızı tahsil edemediğimiz için bu duruma düştük bizlerde yılların İş adamı ve esnaflarıyız 2008 tarihine kadar tıkır tıkır çeklerimizi ödedik vergilerimizi ödedik ama zamanında ama gecikmeli fakat cezası ile ödedik şimdimi biz sahtekar olduk dolandırıcı olduk 1.650.000. Adet karşılıksız Çekden söz ediliyor bunların hepsimi sahtekar .

    Bu vicdanlara sığmayan zulüm içeren kanun düzeldiğinde her kes işinin başına geçecek ve borclarımızı ödeyeceğiz Cenabı Allah (cc) ‘’ HER ŞEYİ AFFEDERİM AMA KUL HAKKINI AF ETMEM DİYOR ‘’ Bizler yılların iş adamı ve esnafları olarak sözün bilinciyle çalıştık ve kimsenin hakkına tecavüz etmedik zaman zaman yine ekonomik sıkıntılarımız olmuştur ama kimseye bize PARA BAĞIŞLA DEMEDİK GÜN BAĞIŞLA DEDİK VE O GÜNDE BORCUMUZU ÖDEDİK fakat şu andaki içinde bulunduğumuz durum çok vahim global ekonomik krizin yansımaları vede bu vicdandan yoksun çek kanunu bizleri perişan etti bir an önce insan hak ve özgürlüklerine aykırı olan bu kanun düzeltilmeli

    Sevgi Dolu Saygılarımla
    Bencladious

    YanıtlaSil
  111. DEĞERLİ ARKADAŞLARIM,

    UZUN GÜNLER GECELER ADALETİSTERİZ VE DİĞER ARKADŞLARIMIN ÇABALIR SONUCU SN.KAAN ÖZBEK BİZERİN DERDİNE TERCÜMAN OLMUŞ,VE BUGÜN ARIYARAK YARIN SAAT 14:00 GAZETEDE BULUŞMAK ÜZERE RANDEVU VERMİŞLERDİR.DEĞERLİ DAVA ARKADAŞLARIMIZ,

    SN.SERAP S.
    SN.SONGÜL,
    VE MFTEKNİK GİDECEKLERDİR.
    KENDİLERİNE ŞİMDİDEN KOLAY GELSİN DİYORUZ.

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ 11/11/2011 18:55

    YanıtlaSil
  112. TŞK EDERİZ SN BASKETÇİ..

    YanıtlaSil
  113. sagolun bizler dürüst insanlarız ama sesimizi duyurmak baya bir zaman aldı dünyanın neresine giderseniz gidin ekonomik suça ekonomik ceza vardır hangi mantık varki hapiste yatan insandan borçlarını ödemesini bekliyecen inşallah özgür günlere eşim ceza evinde saygılar alakanız temenniniz için

    YanıtlaSil
  114. Eline yüreğine sağlık, çok iyi özetlemişsin...

    YanıtlaSil
  115. inşallah iyi gecer toplantı

    YanıtlaSil
  116. BİZİ HABER YAPACAK İYİ GEÇER HERHALDE:))

    YanıtlaSil
  117. Acelenin meyvesi yanlışlıktır.
    Fikir çatışmalarından hakikat çıkar.
    Fikir sahibi her şeyden ibret alır.
    Akıl gibi mal, iyi huy gibi dost, edep gibi miras, ilim gibi şeref olmaz.

    SN.TURANTURAN,
    inanın bu sitede yazarken, ben ve birçoğumuzun kimseyle dalga geçme, alay etme, küsme lüksü yok, ve benim yazarken öyle bir niyetim yoktu. öyle anlaşıldıysam özür dilerim.
    yıllardır yaşadığımız bunca zulüm, bunca eziyet, bunca sefalet, bunca haksızlık....
    ve bu sitede toplanarak verdiğimiz bunca çaba, bunca mücadele, sesimizi duyurmaya çalışırken, mağduriyetimizi, çek yasasının adaletsizliğini, haksızlığını devlet yetkililerine, medya mensuplarına duyurmaya çalışırken yaşadığımız küçük sevinçler, umutlar, bazen hayal kırıklıkları, bazen sevinç naraları yaşarken;
    bir anda böyle bir tasarının ortaya çıkmasıyla, hepimiz sudan çıkmış balığa döndük.
    sn.şükrü kızılotun yazısı çıkan son ana kadar, çalışmalarımızın geldiği nokta:
    daha bu tasarı haberi yayınlanmadan önce, bir kaç tv kanalının çek konusu ile ilgili program yapacak kıvama geldiği idi.
    çek mağdurlarının yıllarca yaşadığı bu zulmü, bu sitede mücadele verirken yaşanan umutları ve umutsuzlukları, içimizde yaşadığımız isyanları, içerimizde esen fırtınaları, kasırgaları, eşlerimiz ve çocuklarımız olmazsa canımızın bile zerre kadar değerinin olmayacağını düşündüğümüzde, aklımızı yitirmediğimize şükrediyorum.
    akıl akıldan üstündür, fikir çatışmalarından gerçekler ortaya çıkar.
    maalesef sanal alemde olduğundan bu fikir çatışmaları, aklı selimi, gerçeği bulmak zaman almakta ve yalnış anlaşılmalara sebep olmaktadır. bu tartışmaları gerçek alemde yapma imkanımız olsaydı, hep beraber oturur, 1-2 saat içinde bir sonuca varırdık ve hemen o doğrultuda işe koyulurduk.
    gelinen son nokta:
    sizlerden anladığım, tasarının yasal sürecini izlemek, bu süreç içerisinde medyayı ertelemek.devlet yetkililerine sesimizi duyurmaya devam etmek.
    yalnışım varsa düzeltiniz.

    çekingem:

    5941 çıkarken yediğimiz son dakika golüne benzer bir olayı, bu tasarının yasalaşması sürecinde yaşamamak için, ne gibi bir mücadelede bulunabiliriz, nasıl bir çalışma yapabiliriz, bu tasarının aynı haliyle değişmeden geçmesini nasıl sağlayabiliriz?
    bunu düşünelim, tartışalım ve özgürlük savaşçılarına bu bağlamda bir yol haritası çizelim, o yönde bir mücadele verelim.

    ÖZGÜRLÜK SAVAŞÇILARINA

    SAYGILARIMLA

    YanıtlaSil
  118. sayın Amforatur ,
    Yorumlardan kastım içeriği siyasi olanlardır.
    Gün özgürlük günüdür siyaset değil.
    Demek istedim ki
    değerli, kardeşlerim,
    davamıza bize zarar verir.

    Tam olarak anlatamadım galiba yoksa diğer yorumlar elbetteki olacak.
    Biz kocaman bir aileyiz.

    YanıtlaSil
  119. büyük bir fırsat emeği geçenlere teşekkürler ,

    YanıtlaSil
  120. bende çek sıkıntısı yaşayan bir esnafım.30 000 tl lik 3 yaprak çekten 1inden 11 000 tl adli para cezası aldım. temyize başvurdum ama umudum yok.şu an yasadaki son durum nedir.sizce bir umut olabilirmi.son dakka golüyle sallayabilirlermi .bilgi verrsenz sevnrim ..allah herkesin.ve borcunu ödemekte dürüst olan tüm kardeşlerimizin yardımcısı oln inşş

    YanıtlaSil
  121. size katılıyorum bizim konumuz hedefimiz bellidir,siyasi yorumlardan kaçınmalıyız fakat takdir edersinizki, yaşadıklarımız çektiklerimiz sebebi ile zaman zaman hepimiz kontrolu kaybedip siyasal yorumlar yapabiliyoruz, artık bu kadar kusur kadı kızında bile olur :)

    saygılar

    YanıtlaSil
  122. telefonumu şimdi nasıl vereyim burda :)

    mfteknik@hotmail.com ekleyin lütfen.

    Saygılar

    YanıtlaSil
  123. HERKESE İYİ AKŞAMLAR.14 YAŞINDAYKEN TANIŞTIĞIM ŞU AN EŞİ AKP MİLLETVEKİLİ ARKADAŞIM BANA 4 AYDA DA SÖYLEMİŞTİ 11 12 AYDA ÇEKLE İLGİLİ KANUN DEĞİŞLİKLİĞİ OLACAĞINI SİTEDEN TELEFONLA GÖRÜŞTÜĞÜM KİŞİLERE SÖYLEMİŞTİM.BU GÜN GÖRÜŞTÜĞÜMDE BANA 2 3 AY İÇİNDE ÇIKACAĞINI SÖYLEDİ

    YanıtlaSil
  124. DEĞERLİ ARKADAŞLARIM,
    BİRAZDAN ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLER İÇİN TAKİP EDECEĞİMİZ YOL HARİTASINI SİZLERLE PAYLAŞACAĞIZ.

    YanıtlaSil
  125. DEĞERLİ ARKADAŞLAR,

    BUGÜN NİĞDELİ BİR ARKADAŞIMIZ NİĞDE MİLLETVEKİLİMİZ SN.ÖMER SELVİ,0532 2969464 İLE BİR SÖYLEŞİ YAPARAK KENDİSİNE SIKINTILARIMIZDAN BAHSETMİŞ.SN.ÖMER SELVİ ÖNCELİKLE KARŞILIKSIZ ÇEKDE HAPSİN KALKMASINA KARŞI OLDUĞUNU ANCAK BÖYLE BİR DURUMUN VARLIĞINDAN DA HABERİ OLMADIĞINI SÖYLEMİŞ.BU KONU İLE İLGİLİ İLK ARAYAN KİŞİSİNİZ ,DAHA ÖNCE HİÇ KİMSE ARAMAMIŞTI DEMİŞ.EĞER BÖYLE BİR SIKINTI VSRSA BENİ ARASINLAR ŞEKLİNDE BİR SÖYLEŞİ GEÇMİŞ ARALARINDA.BENİM ANLADIĞIM SN.ÖMER SELVİ BU SÖYLENENLERİN CİDDİYETİNE VE ARKADAŞIMIZA PEK İNANMAMIŞ GÖRÜNÜYOR.BİXİMDE MİSYONUMUZ TÜM MVLERE BUNU ANLATMAK ÖZELLİKLE DE SN.AK PARTİ MVLERİNE.

    ARKADAŞIMIN RİCASI LÜTFEN ÇOK KISA VE FAZLA RAHATSIZ ETMEDEN SN.ÖMER SELVİYE DURUMUMUZU ANLATMANIZ...

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ 11/11/2011 19:55

    YanıtlaSil
  126. SAYIN BASKETÇİ SAYIN ÖMER SELVİYE MAİL YOLLANDI SAYGILAR

    YanıtlaSil
  127. YALVARIYORUM SESİMİZ OLUN------------------ORHAN ÇINAR--------------------------ARKADAŞLAR YAZIYI LÜTFEN OKUYUN VE ORHAN BEYE TEŞEKKÜRLERİMİZ İLETELİM--------------------------------------------------------------------

    DEĞERLİ DOSTLAR HEP YAZDIK BAYRAMDA VEKİLLERİ ARAYIN DİYE AMA PEK ARANDIĞINI SANMIYORUM YİNE BİR BAHANEYLE ARAMALIYIZ BUNA BASKETÇİ DOSTUM KARAR VERSİN ((((her ne kadar 11 11 listesine girmedik ama)))

    DEĞERLİ ARKADAŞLARIM BİZLER HAPİS YATMAMAK İÇİN MÜCADELE VERİYORUZ AMA BELKİDE BİZİM BEŞ MİSLİ FAZLAMIZ Bİ TARAFTA İSTEMİYOR ÇÜNKÜ ÇEKTE HAPİS KALKARSA TİCARİ RAHATLARI KAÇACAK DÜŞÜNCESİNDELER BÖYLE BİR GÖRÜŞÜN VAR OLDUĞU ÜLKEDE BORÇLU OLMANIN ADAM ÖLDÜRMEDEN DAHA BÜYÜK SUÇ OLDUĞU ÜLKEDE HİÇ KİMSE MERHAMET BEKLEMESİN------------------------------ARKADAŞLAR TEK KURTULUŞ AMANSIZ NEFES ALMADAN DÜZENLİ SEVİYELİ MÜCADELE BİZİ ŞU AN HİÇBİR HABER REHAVETE SOKMASIN MECLİSTE BEŞ DAKİKADA HER ŞEY DEĞİŞİYOR ŞU AN NE KADAR SES ÇIKARTIRSAK MECLİSTE ALEYHİMİZE KONUŞACAKLARIN ŞİMDİDEN SESİNİ KISARIZ LEHİMİZE ÇEVİRİRİZ

    YanıtlaSil
  128. sayın basketçi
    bi başka sitedeki bir yorumda tbmm sitesinde çek yazılınca kanun tasarısg örülüyor demiş ama ben bulamadım doğrumudur...

    YanıtlaSil
  129. ekledim benimkide bervahgul@hotmail.com ekle yardımcı olayım

    YanıtlaSil
  130. sn. ben ihtiyar, diye yorumlarını okudum hep sn. basketçinin.
    ama insanoğlu, hepimiz bazen unutlabiliriz. gözden ırak olan gönülden de ırak olur.

    öyle bir isim kullanıyorsunuz ki (ben_ihtiyar)
    sizin yorumlarınızı okurken nerdeyse ayağa kalkma ihtiyacı duyuyorum.

    yorumlarınızı okurken, büyük olduğunuz için geleneksel terbiye icabı, kayıtsız şartsız inanmam lazım diye, öyle önyargılı okuyorum.

    basketçi abiyi savunmak için yazmadım.

    ama hergün siz gibi büyüklerimizin, en azından bir, günaydın, merhabasını esirgemeyin bizlerden.güç veriyorsunuz bizlere.

    ellerinizden öpüyorum.

    saygılar

    YanıtlaSil
  131. ince bi eylem zamanı che

    YanıtlaSil
  132. benim kıymetli kardeşim,

    senin unutsamda kalbimde olduğunu unutma.yaşlılığıma ver:-))

    YanıtlaSil
  133. DEĞERLİ ADALET İSTERİZ TEŞEKKÜRLER KARDEŞİM İNŞALLAH BİR GÜN HAYAL OLAN ÖZGÜRLÜMÜZE KAVUŞUR BİRBİRİMİZİN ZİYARETİNE GİDER BU KÖTÜ GÜNLERİ ANARIZ İNŞALLAH TABİİ BASKETÇİYİDE UNUTMAYIZ---------------------------

    YanıtlaSil
  134. teşekkürler

    YanıtlaSil
  135. Saygı değer Kader Herkese iyi aksamLar . kardeşlerim sizlere bi suaLim oLacak cvp verirseniz sevinirim bu gecen senenin 12 inci ayında cıkan tasarıda bi çekimden doLayı
    TAHHÜTDE bulunmustum maLum ödeyemedim bu buLundugum tahhütteki çeke bi uyarlama diLekcesi denesem oLurmu warmı basından gecn kardeşLerim

    YanıtlaSil
  136. SAYIN ARKADAŞIM GERCEKTEN COK ÖNEMLİ VE YÜKSEK BİR BÜROKRATRAN ALDIĞIMIZ BİLGİYE GÖRE ARALIK 2.YARISI (BÜRORAT ARKADAŞIMIN DAYI COCUĞU)

    YanıtlaSil
  137. bervahgül msn ekLedim ama online değilsin kardeşim benim

    YanıtlaSil
  138. Duyarlılığınız için çok teşekkür ederim.Şahsım adına konuşmak gerekirse,medyada yer almamız gerektiğine çok inanıyorum.Bu sadece devlet yetkililerinin bizleri görmesi duyması için değil,sizin gibi bu konularla hiç ilgisi olmayan ama mağdurun yanında yer almayı tercih eden insanların desteğini de kazanmak içinde çok önemlidir.

    YanıtlaSil
  139. Evet Dostlarım,

    Daha karaya çıkmadık. Deniz de çok dalgalı. Nereden ne geleceğini bilemiyoruz. Çok hızlı gidersek gerektiğinde duramayız, çok yavaş kalırsak zaten karaya varamayız.

    Bu sebeptendir ki,

    Biz hırsız değiliz kişilere saldıralım,
    Biz dolandırıcı değiliz iftira atalım,
    Biz hain değiliz birinin kuyusunu kazalım.

    Biz dürüst esnaflarız, iş adamlarıyız, biz anneyiz, babayız, evlatız. BİZ BİR AİLEYİZ.

    Şimdi bize yakışır bir kalemle yazalım yazılarımızı. Galeyana gelmeden, sataşmalara kanmadan, onurumuzdan gururumuzdan ahlakımızdan ödün vermeden, doğru yolda ( ki Basketçi ve Barısçı Mersin abimin yolu bana her zaman doğru gelmiştir.Öyle temiz insanların çizdiği yola yürümek ne koşarım ben) emin adımlarla, batmadan yürüyelim.

    Şimdi ortalığı telaşa vermeden, seviyeli bir biçimde yolumuzda devam edelim.

    Asla bırakmayalım ama abartmayalım.

    Siz dostlarım, zaten siz işinizi bilirsiniz ne yapmanız gerektiğini bilirsiniz.

    Sayın milletvekillerimizi, HSYK üyelerini, ticaret odalarını, basın mansuplarını bilgilendirelim.

    Bilgilensinler ki zarardan dönsünler.

    Sizlere sonsuz güveniyorum, sizlerde benim ailemsiniz.

    Saygılarımla

    YanıtlaSil
  140. SYN AMFORATUR:

    ARKADAŞIMIZIN YAZISINIZ SANIRIM TAM ANLAMIYLA OKUMADINIZKİ KENDİNİZCE TEPKİ VERDİNİZ,

    ORADA KADA KARDEŞİMİZ DUA ETTİ HEPİMİZE VE HERKESE DUA EDERKENDE BU KONUDA BİLGİLİ OLDUGUNU SÖYLEMEK İÇİN CEMAATTEN BAHSETTİ,YANİ KISACA SİZİN VERDİGİNİZ TEPKİYİ HAK EDECEK BİŞEY YAZMADI NE CEMAATİ ÖVDÜ NEDE CEMAATLE ALAKALI KATILIM TALEBİNDE BULUNDU

    SAFHANE BİŞEKİLDE BURADA TÜM EMEGİ GECENLERE DUA ETTİ VE BU DUA ETTİKLERİ ARASINDA SİZDE VARSINIZ

    BİLGİSİZCE CAMUR AT İZİ KALSIN HESABI HOŞ OLMUYO SYN DEGERLİ ARKADAŞIM ,YAPILAN SADECE DUA DUA ,NEYSE DENİLEN GİBİ BURAYI PEK FAZLA MEŞGUL ETMENİN Bİ ANLAMI YOK İSTERSENİZ BU KONUYU FARKLI PLATFORMDA HERTÜRLÜ TARTIŞIRIZ AMA BURADA DEGİL

    DUA YAPMANIN YERİ VE ZAMANI YOKTUR AMA BU ARADA ALLAHIN 99 İSMİNİN ARASINDA TANRI DA YOKTUR SADECE UFAKCIK BİLGİLENDİRME HADDİM OLMAYARAK SİZİ SEVİYOR YÜCE ALLAHIMA EMANET EDİYORUM

    SELAMLARIMLA

    YanıtlaSil
  141. akparti genel başkan yardımcısı ÖMER ÇELİK habertürkte canlı yayında şuan. yeni başladı

    YanıtlaSil
  142. okudum ve yorumlarimi gonderdim

    YanıtlaSil
  143. ceddine rahmet olsun MFTEKNİK en güzelide buydu eksik olma ALLAH ümmeti muhammetten razı olsun inşallah :)

    YanıtlaSil
  144. Suskunyurek043411 Kasım 2011 22:29

    sıtede emeği gecen butun arkadaslara teşekur ederım öncelikle benım bı sorunum var su an çocuklarımı okula kaydetmek adresımı belırtmek zorunda kaldım şimdı evi öğrendıler yakalatmadım kendımı ama şımdı nasıl bı yol ızleyecem bı bilgisi olan varsa benle paylasırsa sevınırı AYRICA BEN BU SITEYI HERGUN TAKIP EDIYORUM BELKI YORUM YAZMIYORUM AMA BUTUN EYLEMLERE KATILIYORUM KENDIMCE

    YanıtlaSil
  145. Sayın basketçi herkes büyük katkı koydu ancak site siz ve birkaç kişi ile anılıyor, kendi adıma sonsuz teşekkürler, bir konuya dikkat çekmek istiyorum yorumlar gereğinden fazla değilmi ? Çünkü, şükrü kızılotun yazısı adalet bakanlığının hazırladığı taslaktı ve haberi yaklaşım dergisinde, tasarıyı tam metni ile hazırlayan ve yorumlayan bir Profösörün yazısından almıştı, bu durumda bunca sabır ve metanetle bugüne kadar sabretmiş arkadaşlarımın umutsuzluğa kapılmadan biraz daha sabretmesi acizane tavsiyem
    saygılarımla

    YanıtlaSil
  146. orhan çınar'ın bugünkü yazısını okumanızı rica ederim.

    YanıtlaSil
  147. Sevgili İlyas;

    Çekzedeler ile ilgili yazımda beni kınadığını yazmıştınız. Ben de sizin görüşlerinize saygı duyarak, cevap hakkı olarak yazınızı yayınlıyorum.

    İnşallah en kısa sürede iki tarafı da tatmin eden bir yasa çıkar da bu acılar biter.

    Sevgilerimle.

    Orhan Çınar'la Paylaşım / Haber 7

    orhancinar01@gmail.com

    YanıtlaSil
  148. turkiyedekilere soylemistim bende fakat oy kullanamiyoruz diyorlar,dogrulamam mesaji gelmiyormus,sorun ne olabilir

    YanıtlaSil
  149. Sayın AMFORATUR Allahım senden de KADA dan da razı olsun :)
    Bende bu kadar diyorum. Bunlara takılmayalım lütfen. Mail atalım mail. Asılalım biraz daha. Hepinizin özverileri için şahsen teşekkür ederim.

    Saygılar

    YanıtlaSil
  150. unutmayalım en büyük factoringler cemaat e aittir, başımıza ne geliyorsada bu cemaatler yuzunden geliyor, dinin kullanılması yuzunden geliyor, bu konuya girmek istemem fakat siz bu şekilde cematen dinden bahsederseniz mecburen bu konularda konuşulmaya başlar, sizin yada bnim yada birbaşkasının inancı kimseyi ilgilendirmez, ve davmız ile bir alakasıda yok,cemeat mensubu olduğunuzuda burda belirtmenizde nasıl bir gerk var onuda anlamadım mümkünse dini ve dine dayalı konuları burda paylaşmayalım derim.
    saygılar

    YanıtlaSil
  151. SN İZOLLU YAZDIKLARINIZ ÇIKARDIĞIM EŞİNİZ HACİZ SIRASINDA TAAHHÜD VERMİŞ FAKAT HACİZ YAPILIRKEN VERİLEN TAAHHÜD GEÇERSİZ TAAHHÜD İHLAL ETTİĞİ İÇİN İCRA CEZA MAHKEMESİNDEN GEREKÇELİ KARAR GELMİŞ OLMASI GEREKİYOR.AĞIR CEZA YA İTİRAZ HAKKINIZ GEREKÇESİ DE HACİZ SIRASINDA YAPILAN TAAHHÜD GEÇERSİZ SAYILIR

    YanıtlaSil
  152. inanın artık tahammül kalmadı bian evvel çıksın bu yasa .... hayatımız buna bağlı yeniden eski mutlu günlerimizdönelimmmmmm

    YanıtlaSil
  153. hastanede tutuklama var bende doğum esnasında yakalandımçok dikkatli olun bazı hastaneler tc kimlik nosunu direk bildiriyorlar ve taburcu olamadan gelipalıorlar bilginize mağdur annne

    YanıtlaSil
  154. Amin Sn. Kada dileklerinize canı gönülden katılıyorum...

    YanıtlaSil
  155. SAYIN: BASKETÇİ

    BU İŞE GECENİZİ GÜNDÜZÜNÜZÜ KATTINIZ.BENDE ŞAHSIM VE SAMSUNDAKİ ARKADAŞLAR ADINA, SİZLERİ GÖNÜLDEN SEVİYORUZ VE KUTLUYORUZ.

    BEN 20 YIL CEMATE GİTTİM,HASBEL KADER DİNİ KONULARI ÇOK SEVERİM.

    BENİM ANLADIĞIM ŞU

    İNSANLARIN EN HAYIRLISI,İNSANLARA FAYDALI OLANDIR.İBADET ALLAH LA KUL ARASINDADIR,O KENDİNE AİTTİR.

    AMA HİÇ BİR BEKLENNTİ OLMADAN, BU İNSANLARA YARDIMCI OLDUNUZ.SESİNİ DUYURDUNUZ,

    ALLAH CC NE DİYOR, BİR İNSANIN KALBİNİ KIRACAĞINA KABEYİ YIK DAHA İYİDİR DER.

    SİZLER KIRIK KALPLERİ ARKADAŞLARINIZLA ONARDINIZ,MÜCADELE VERDİNİZ.

    SİZLERİ ALLAHIM BU MÜBAREK CUMA GÜNÜ (DUALARIN KADUL )OLDUĞU ŞU SAATLERDE

    ALLAHIM SİZLERİ VE ARKADAŞLARI CENNETİNE KOYSUN,DÜNYA VE AHİRETTE İYLİK VERSİN.NAMERTE DEĞİL,MERTE BİLE BOYUN EYDİRMESİN


    SELAMLAR HAYIRLI CUMALAR

    YanıtlaSil
  156. BİZLER EŞLERİMİZ GÖKYÜZÜNÜ ÖZGÜRCE GÖRDÜĞÜ GÜNE KADAR BU MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

    YanıtlaSil
  157. BASKETÇİ ARKADAŞ ÖNCELİKLE BURDAKİ AMAÇ ÖNEMLİ BİLİYORUM HEBİMİSİN AMAÇI AYNI GÖRÜNEN YÜZLER OLUR BASEN PERDE ARKASINDAKİ YÜZLER OLUR BU MÜCADELEDE GÖREF ALAN HERKESE TEŞEKÜRLER

    YanıtlaSil
  158. soru1 : neden çek veririz
    cevap: dünyada, nakit para taşımamak için türkiyede ise nakit paran yoksa kullanılır,

    açılımı, ticaret yapıyorsundur, sermayen -yoktur yada yetrsizdir, bankadan kredi almak zordur, teminat gerekir, onun yerine banka verir bir çek karnesi, riske girmez, borçlu ile alacaklı araında ticari işlem der.

    Soru 2 neden çek alırız,

    Cevap dünyada kişi yanında fazla para taşıyamıyacığı için çek verir Türkiyede ise adamın parası yoktur borca mal veiririz karşılığındada çek alırız.

    Açılımı: 100 TL lik mala 120 TL deriz vadeli çek kabul ederiz, peşin ödeyen olursa 100 tl ye ineriz, ama çek ile 120 TL ye satmak daha avantajlıdır, bir nevi kredi faizi uygularız fazladan paramıza para kazanırız,

    Fazladan para kazanmak için ödememe riskini kabul ederiz, ama bir tarftanda kendimizi garantiye almak isteriz, aman ha çeki ödesin, bunun için hapisle korkutunki, yoksa çeki ödemez bende zarar ederim deriz.

    Esnafım diyen tüccarım iyen işadmıyım diyen Türkiyede yaşayıp ticaret yapan herke bilirki, her malın bir vadeli çek fiatı vardır birde cash nakit fiatı vardır, işte bu aradaki fiat farkı çek kabul eden kişinin, kendini banka yerine koyup, karşısındaki kişiye kredi açması borca mal vermesi karşılığıdır, buda ödenmeme riskini peşinen kabul etmesi demektir, işin başka bir boyutuda malını normal şartlarda satamayan kişinin çek kabul edip, malını yada hizmetini satılabilir duruma getirmesi, ve bu alığı çekleride factornglere satarak, nakit paraya kavuşmasıdır, bu kişilerde görünen karlarından feragat ederler factornlere faiz öderler,

    Biraz daha derine inersek, sağlam ,malı değerli firmalar kolay kolay çek almazlar alsalar bile karşılığında teminat alırlar, paralarını sağlama bağlarlar,

    Diğer taraftan bu piyasada yer edinmeye çalışanlar rekabet etmeye çalışanlar, aman satayımda ne olursa olsun derler çek lere bakmazlar bile alırlar, ondan sonra girdikleri bu riski kabul etmezler, başlarlar bas bas bağırmaya, devlete sığınmaya çeke yaptırım istemey hapis istemeye,

    Bu yazdıklarım ticaret nyapan herkesin başından geçen yaşaığı gerçeklerdir, eksiği fazlası yoktur,
    Burada olması gereken ticaretteki riski devletin almaması yaptırım uygulamamasıdır, çeki veren nasıl ödeyemese icra haciz ile karşılaşacağını biliyorsa , çekini ödemeye çalışıyorsa, çeki alanda , karşılıksız çıkarsa, ancak alacaklıdan işi ile ilgili icra haciz yapapabileceğini bilmelidir,

    Kimse kimseye zorla mal sattırmıyor zorla çek verdirmiyor, çeki alıyorsan riskinide bilip onuda kabul edeceksin, etmiyorsan çek almıyacaksın,bu kadar basit.

    YanıtlaSil
  159. DEĞERLİ DOSTLARIM HER KESE MERHABA

    DOSTLARIM BENİMDE KORKUM HER GÜN PİYASAYA YÜZLERCE TİRİLYON PARA SATAN ERMENİ YAHUDİ VE YERLİ AYAKLI TEFECİLER BANKALAR VE TÜCCAR GÖRÜNÜMÜNDEKİ SANAYİCİ GÖRÜNÜMÜNDEKİ MAL TEFECİLERİ HEPSİ KARŞIMIZDA MEŞHUR TUSUNAMİ DALGASI GİBİ DURUYOR BİZİM BU DALGALARLA MÜCADELE EDİP ONLARI YARIP ÖZGÜRLÜK YOLUMUZU AÇMAMIZ GEREKECEK ŞİMDİDEN KİM BİLİR NE BASKILARA BAŞLAMIŞLARDIR BİLE****SU UYUR DÜŞMAN UYUMAZ *** HEPİMİZ ŞU ANDAN İTİBAREN KORKMALIYIZ KORKARSAK BAŞARIRIZ KİMSE REHAVETE KAPILMASIN MÜCADELEYİ BIRAKMASIN--------------------------ÇEK TE HAPİSİN KALKMASI TEK BU YUKARDA SAYDIĞIM GURUPLARI İLGİLENDİRİR YOKSA BİR ESNAF BAŞKA BİR ESNAFIN KÖTÜLÜĞÜNÜ İSTEMEZ AMA TEFECİ ÖYLEMİ ZATEN KENDİNE GELEN MÜŞTERİNİN BİR GÜN BATACAĞINI BİLİYOR HİÇ OLMASSA PARASINI SANTAJLA ALSIN DİYE BU KANUNU KULLANIYORLAR----LÜTFEN ARKADAŞLAR HİÇ KİMSE REHAVETE KAPILMASIN MÜCADELEMİZDE ARADIĞIMIZ NOKTALARA SADECE GERÇEKLERİ ANLATMAMIZ YETERLİ ÇÜNKÜ YAŞADIKLARIMIZ ÇEKTİKLERİMİZ DÜNYANIN EN ACI DIRAMI

    YanıtlaSil
  160. PEKİİ ARKADAŞLAR NE DİEYEYİM,,

    SİZLER NASIL İSTERSENİZ ÖYLE OLSUN

    KORKMAK,,AYRI,,,,MANTIKSIZLIK AYRI

    ÜSTELİK,,BU HÜKÜMETT

    ŞİMDİYE KADAR NE BASINI DİNLEDİ,,NE MAGDURLARI DİNLEDİ,,NE ÇADIRCILARI,,NEDE GAZ YİYEN MİLLETVEKİLLERİNİ DİNLEDİ

    UMARIM BEN YANILIRIM

    SELAMLAR

    TANER

    YanıtlaSil
  161. Barışçı-Mersin11 Kasım 2011 22:30

    Değerli arkadaşlar; haklı davamızın haklı olan arkadaşları. Herşeyi ben yapıyorum demiyorum ve aslada demedim. Sadece; mücadele etmeye çalışan, içinizden biriyim. Basketçi arkadaşımın veya Cüneyt Hocamında(pirimiz) böyle bir söylemi yok.

    Bizler sizlerden daha fazla söz sahibide değiliz ve belkide birçok arkadaşımız; haklı davamızda, bizlerden dahada çok emek ve çaba sarfetmekteler ama, kusuruma bakmazsanız, şu zor süreçte, dalgalanmaların olduğu bir dönemde, her birimizin daha dikkatli davranması gerekmektedir diye düşünüyorum. Lütfen; birbirimizi kırmadan, birbirimizle iletişim içerisinde, haklı davamıza devam edelim.

    Doğrudur kara görünmüştür ama, halen denizdeyiz ve fırtına mevcut!! gemiyi terkedip yüzerek herbirimizin karaya çıkması çok tehlikeli. Belki bir kısmımız çıkabiliriz ama, hepimizin karaya çıkması için, gemiyi karaya yanaştırmamız lazım gelmezmi?

    Evet kara görünmüştür ama, henüz karaya çıkılmamıştır. Kaldıki; karaya çıkıpta özgürlüklerimize kavuştuk dediğimizde bile, herbirimizin birçok; hemde birçok sorunları olmayacakmı?

    Bu bakımdan değerli arkadaşlar bu bakımdan lütfen ama lütfen; sabırlı, temkinli ve dikkatli davranarak, O ÖZLEMLE BEKLEDİĞİMİZ ÖZGÜRLÜĞÜMÜZE ULAŞALIM. ULAŞALIM VE HÜZÜNLÜDE OLSA SEVİNÇLER YAŞAYALIM. Umarımki, kırıcı olmamışımdır. Haklı davamızda tüm emeği geçenlere ve tüm katılımcılara saygılarımla. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

    YanıtlaSil
  162. SAYIN BASKETÇİ ARKADAŞIMM

    TERS GİDEN BİŞİ YOKKK

    EVET DAHA TARTIŞMAYA AÇILACAK

    BU DURUMDAKİ BİR TASARININ TARTIŞMAYA AÇILMASINDAKİİ TEHLİKE ZIT FİKİRLERİN AGIR BASMASI DEGİLMİİ???

    NEDEN BASINLA DİLLENDİREREK BUNLARA YARDIMCI OLALIMM??

    TAMAM SAGOLSUNLAR BİZLERİ BU GÜNE GETİREN DE BASIN DIR HEPSİNE SONSUZ TEŞEKKÜRLER

    AMA ARTIK ONLAR BENCE,,GÖREVLERİNİ TAMAMLAMIŞLARDIR

    ANLAMAKKTAA ÇOK ZORLANIYORUMMM

    TAM İSTEGİMİZ DIGRULTUSUNDA ,,HEMDE HÜKÜMET TARAFINDAN YAPILAN BİR TASARI VAR VE BU TASARI SAADECE YASAL PROSÜDÜRLERİ BEKLİYORRR

    BİZ LER İSE HERGÜN HABER YAPILMASINI İSTİYORUZZ,,,UNUTMAYINIZ HER ÇEK MAGDURUNUN ONLARCADA ALACAKLISI VAR,,AYRIYETEN TEFECİ YÖNÜ VE İŞİN İÇ YÜZÜNÜ BİLMEYEN VE BİZLERİ DE DOLANDIRICI OLARAK GÖRENDE BİR HALK KİTLESİDE MEVCUTTUR,,

    GENEDE GENEL OLARAK NE KARAR VERİLİRSE SAYGI DUYAR VE DE UYARIM

    BENİMKİİ SAADECE BİR UYARI

    ÇÜNKÜ 3 YILDIR BENDE BURALARDAYIM,,HİÇ BU KADAR ÖZGÜRLÜĞE KENDİMİ YAKIN HİSSETMEMİŞTİM,,TAM 7 YILDIR BU İLLETLE UGRAŞIYORUM

    BEN BİŞEY YAPMAYIP BEKLEYELİM DEMİYORUMM

    TASARI HAZIR,,BU TASARININ BİR AN ÖNCE YASALLAŞMASI İÇİN NE GEREKİYORSA ONU YAPALIM,,GEREKLİ YERLERLE VE GEREKLİ KURUM VE KURULUŞLARLA GÖRÜŞEREK,,DURUMUN ACİLİYETİNİ ANLATALIM,,

    SAYGILAR ÖZGÜR YARINLAR

    TANER

    YanıtlaSil
  163. SAYGIDEĞER ARKADAŞLARIM,,,,

    BURADAN BİR KEZ DAHA FİKİRLERİMİ BELİRTMEK ZORUNDA HİSSEDİYORUM KENDİMİ,,,

    ŞİMDİ

    ADALET BAKANLIGINDA UZUN ÇALIŞMALAR SONUNCU HÜKÜMETİN YAPTIGI VE BİZLERİN TAM İSTEDİGİ TASARI VARMII??? VARRR

    BU TASARININ YASALLAŞMASI İÇİN BELİRLİ YOLLAR VARMII ???VARR

    YALNIZ BU TASARININ BİR AN ÖNCE YASALLAŞMASI İÇİN GEREKLİ YERLERE TELEFON MAAİL ÇALIŞMALARI YAPIYORMUYUZ ????YAPIYORUZ

    O HALDE?????

    BASINDA DİLLENMESİNİN ,,HER GÜN HABER YAPILMASININ,,BİZLERE NE FAYDASI OLABİLİR??????

    ZATEN ÇALIŞMAYI HÜKÜMET YAPTII,,TAMDA BİZLERİN İSTEGİ DOGRULTUSUNDA,,YASAL PROSÜDÜRLER TAKİP EDİLMEK ZORUNDA VEDE ÇALIŞMAYI YAPAN HÜKÜMET YASAL PROSÜDÜRÜDE DÜŞÜNÜR HERALDE,,,,YALNIZ BURADA BİZLERİN YAPACAGI,,,,,İLGİLİ KİŞİ VE KURULUŞLARI ARAYARAK MAGDURİYETLERİMİZİ BİLDİREREK,,DURUMUN İVEDİLEŞDİRİLMESİNİ SAGLAMAK,,VE BU YÖNDE ÇALIMALARIMIZI KUVVETLENDİRMEKTİR

    DURUM BÖYLE İKEN

    NEDEN BASINA YÖNLENELİM AMACI NE OLACAK?????

    TASARII BİZLERE TERS BİR TASARI DEGİLKİİ NEDEN DİLLENDİRİP KAMUOYU DESTEGİ ARAYALIMM???

    BASINDA HER GÜN BU TASARIYI,,ÇEKE AF ÇEKE AF DİYE DİLLENDİRİRSEK ,,KARŞI LOBİNİN YAPMAK İSTEDİGİNİ BİZLER YAPMIŞ OLURUZ,,,

    ORTADA BİR TASARI OLMASA İDİ,,VEDE KİMSE BİZİM DERTLERİMİZİ GÖRMESE İDİ,,İLGİLENEN BİR KİŞİ YADA KURUM OLMASA İDİ

    O ZAMAN

    KAMUOYU YARATMAK SESİMİZİ DUYURMAK AÇISINDAN BASIN VE EYLEM SON DERECE MANTIKLI İDİ,,VE BUNLARDA ZATEN GEÇMİŞTE ÇEŞİTLİ ŞEKİLLERDE TÜM ARKADAŞLAR TARAFINDA YAPILDI,,

    SAYIN SİTE YÖNETİMİ VE ARKADAŞLAR

    BİR KEZ DAHA MANTIKLI DÜŞÜNELİM DERİM BEN

    BİR ÇUVAL İNCİR MİSALİ YAŞAMAYALIM

    BASINLA FALAN DİLLENDİRME YERİNE

    DURUMUN ACİLİYETİNİ VE MAGDURİYETLERİMİZİ BELİRTEN GÖRÜŞMELER YAPALIM,MAAİLLER ATALIM

    TERS GİDEN BİŞİ YOKKKKKKK

    BU TASARIYI İSTEMEYENLERİN YAPMAK İSTEDİKLERİNİ BİZLER YAPMAYALIM

    BEN BÖYLE DÜŞÜNÜYORUM

    SAYGILAR

    TANER

    YanıtlaSil
  164. HERKESE İYİ AKŞAMLAR BENİM ŞAHSİ FİKRİM BENCE ÖZGÜRLÜĞE BU KADAR YAKIN OLMADIK.

    YanıtlaSil
  165. bu nasıl bır haberdır
    ıstanbuldan haber aldım kaynak saglam
    herkes yazsın bır seyler boyle ınsanların umutlarıyla oynayalım
    15 gune cıkmazsa vebalı boynuna olsun
    saglam ıst kaynaklı arkadas

    YanıtlaSil
  166. MisafirinMisafiri11 Kasım 2011 22:30

    Arkadaşlar,


    ÇOK SAYIDA ÇEK MAĞDURUNUN BİZLERDEN, SİTEMİZDEN HABERDAR OLMASI İÇİN ÇOK BASİT VE EMİN BİR YOL ÖNERİYORUM:


    Bu benim kendimce uyguladığım bir yöntem. Tavsiye ediyorum, hepimiz uygulayalım. Çok faydasını göreceğiz.

    ÇEK MAĞDURLARIYLA İLGİLİ SİTE ADRESLERİNİ BİR KAĞIDA YAZDIM VE FOTOKOPİYLE ÇOĞALTTIM.

    ÇEK DAVALARIMDA İFADE VERMEYE GİDERKEN BU FOTOKOPİLERDEN YANIMA BOL MİKTARDA ALIYORUM VE İLGİLİ SULH CEZA MAHKEMELERİNDE DAĞITIYORUM BORÇLULARA (SANIK KONUMUNDA OLANLARA).

    Mesela Ankara'daki Adliyede 14 tane Sulh Ceza Mahkemesi var. Bunların normal duruşma günleri Salı ve Perşembe. Bu günlerde mahkemelerin en az yarısı sadece çek davalarına bakıyor. Mahkeme kapılarında ise sanıklar, sanık avukatları, alacaklı taraf avukatları bekliyor (bugüne kadar hiç alacaklı görmedim). Genelde duruşmalar sarktığı için çok vakit oluyor ve insanlara "çek borçlusu musunuz?" diye sorup bu kağıtları dağıtıyorum. Bugüne kadar en az 1,000 tane dağıtmışımdır.




    Saygılar

    YanıtlaSil
  167. sonuna kadar mücadele.

    YanıtlaSil
  168. İyi geceler,
    Özgürlük yakın inşallah....

    YanıtlaSil
  169. SEVGİLİ ARKADAŞLAR..ÇOĞU YORUMLAR HAVANDA SU DÖVER GİBİ..Ben diyorumki bu iş bitti.inanın bana bitti..hiç bir dönemde vu konu bu kadar gündeme gelmedi..köşe yazarları bı konuyu bu kadar gündeme taşımamıştı..çok değerli yazarlar gündeme taşıdı ve dkkat ederseniz böyle bir yasa düşünülüyor diye değil oluşturulmuş ve bitme aşamasına gelmiş bir tasarıdan sözediyorlar...ne diyorlar..şöyle şöyle düzenlenmiş ve çakten hapis kaldırılıyor diye yazılıyor yani o değerli gazeteciler karınlarından gazel okumuyor..cak cek mış muş diye değil .bu zaten hükümetin gündemindeydi tasarı olgunlaştırıldı ve komisyonlarda son şekli veriliyor..ama ne hikmetse hala bir çok arkadaşımız inanmak istemiyor yada okurken hangi pencereden bakıyor bilmiyorum..
    bu yasanın buralara kadar getirilmesi bızım bu sitenin çok büyük katkısı olmuştur..büyüyerek devam etmektedir...ne olur karamsar düşünceleri bırakalım artık..ne yapalım..bir cok arkadaşımızın yazdığı gibi gündemde tutmaya devam edelim..bu yasa bir şekilde çıkacak eger gündemi sıcak tutarsak daha erken çıkmasını sağlarız..sizlere benimde aldığım duyumlardan yola çıkarak şunu söylüyorum...bu yasa çıkıyor..kim ne derse desin bu iş bitmiştir...alacaklılarda bu yazıyı okuyorsa şunu söyleyeyim..bizlerin içeri girmesi size hiç bir şey kazandırmaz bizim derdimiz size olan borcumuz değil..idari para cezasını ödemeye çalışalım derken size olan borcumuz güme gidiyor..sizlerde bunu anlayın artık..öbür türlü gireriz çıkarız sizlerde alacaklarınızdan olursunuz.bizler sizlerle bir şekilde anlaşırız..ama kaçak yaşamakla nasıl sizlere ödeme yapabilirizki..saygılarımla

    YanıtlaSil
  170. SAYIN DOSTLARIM, ARKADAŞLARIM, ABİLERİM

    Sizden ricam odak noktamızı sayın milletvekillerimize ve bakanlıklara doğru çevirelim.
    Basın konusunda gerçekten bilinir haldeyiz artık bu inkar edilemez.Bizimle ilgilenen köşelerine taşıyan herkesten Allah binkez razı olsun.Fakat sivil toplum kuruluşları ve sayın milletvekillerimizi daha çok bilgilendirmemiz lazım.

    Sizden ricam yarından hatta ne yarını şimdiden tezi yok

    ACILARINIZI, KAÇ YILDIR TİCARET YAPTIĞINIZI, DÜRÜSTLÜĞÜNÜZÜ, DUYGULANIRIZI, ÇEVRENİZİ, AİLENİZİ, UMUTLARINIZI BİR DİLEK DİLERCESİNE USLUBA UYGUN BİR ŞEKİLDE SAYIN MİLLETVEKİLLERİMİZE VE BAKANLARIMIZA, SAYIN HSYK ÜYELERİNE ANLATMANIZ.

    Biz adam gibi ticaret yapanlarız. Biz oraya buraya saldıran insanlar değiliz, haklarını arayanlarız. Biz ülkemizen çalmadık, çırpmadık. Biz onurumuzla gururumuzla bugünlere geldik ve ne olursa olsun Onur ve Gururumuzdan 1 damla bile kaybetmeden devam edeceğiz. Biz küfreden, saldıran insanlar değiliz. Biz hırsızlar gibi iftira atmayız.

    BİZDEN GELEN BİR MAİLİN İÇERİSİNDE ACI GERÇEKLER VARDIR, UMUTLAR VARDI, BİR EŞE BİR ÇOCUĞA ÖZLEM VARDIR.

    HAYDİ DOSTLARIM, YAZIN BUNLARI. YAZIN Kİ BİLSİNLER BU DÜRÜST İNSANLARIN, BU EDEPLİ İNSANLARIN NE HALDE OLDUKLARINI.YAZIN SAYIN MİLLETVEKİLLERİMİZE.
    YAZIN Kİ BU YANLIŞTAN DÖNSÜNLER.

    Saygı ve sevgilerimle

    YanıtlaSil
  171. MURAT BEY, BUNLARI YAZARKEN SİZİ KASTETMEDİM, GENEL KONUŞTUM AMA,

    BENİM DE SÖYLEMEK İSTEDİĞİM:
    BU KANUN ÇIKANA KADAR DURMADAN ÇALIŞMAK LAZIM.SON ANA KADAR MÜCADELEMİZE DEVAM ETMEK LAZIM.

    YOK EĞER BU KANUN KESİN ÇIKIYOR, BOŞ YERE ZAHMET ETMEYİN DENMEK İSTENİYORSA.

    ÖYLE YAPALIM.

    BURADA ÇIKAN BAZI YORUMLARDAN ÇIKAN SONUÇ TA BU OLUYOR.

    YanıtlaSil
  172. Dostlarım,
    Bizlere yakışan asalet ve saygı ile,
    Sataşmadan, sövmeden gereksiz yere övmeden,
    Uslublu terbiyeli,
    Dengeli akıl oldu,
    Açık anlaşılır maillerimizi sayın Milletvekillerimie, HSYK ya, Bakanlıklara, Ticaret Odalarına mail ve fkas yolu ile gönderelim.

    Öyle yazılar yazalım ki, insanlar şunu desin " Bu kadar efendi, terbiyeli, kültürlü, dürüst insanlara yıllarca ne yapılmış böyle.!"

    Haydi dostlarım resmi gazeteyi görene kadar ahlakımızdan ödün vermeden bilgilendirmeye devam edelim.

    Saygılarımla

    YanıtlaSil
  173. 1... Otada bu kanun kesin çıkacak diye bir garantimiz yok
    2... Medyada çıkar ise lobiler Atağa geçer, tasarının gerçekleşmesine engel olur gibi bir mantığa katılmıyorum. O bahsettiğiniz lobilerin bu konuyu medyadan duymasına gerek yok, onlar zaten herkesten, sizden-bizden önce duymuş ve savaşlarını vermeye başlamııştır.
    3... AKSİNE, Medyada çıkmalı ki, LOBİLERE karşı arkamıza medya desteğini de alalım.
    Unutmayın ki, medya mensupları trajedilerimizi okuduklarında hayretler içerisinde kalıyorlar. medya desteğiyle, lobilere, karşı çalışmalara da savaşma gücümüz olacak.Medyanın desteği ile lobiler zayıflayacak
    4...Medya mensuplarının ve devlet yetkililerinin ISRARLA söylediği: '' BASTIRIN, diğer medya mensuplarına ve devlet yetkililerine ulaşın, tel, mektup,fax,email gönderin. Sesinizi yükseltin.''
    5...ACİLEN ÇOK BÜYÜK BİR MEDYA DESTEĞİNE ihtiyacımız var. Bunun için her zamankinden katbe kat daha fazla çalışmamız gerekiyor.
    6...Medyada gündem olmamız için ne gerekiyorsa, ama ne gerekiyorsa yapmamız lazım.
    7...TEKRAR EDİYORUM: LOBİLER ÇOK GÜÇLÜ, KARŞI SAVAŞA GEÇMEK İÇİN, ONLARIN BU KONUYU MEDYADAN DUYMALARINA GEREK YOK.

    BU İNSANLIK SUÇU, ÇAĞDIŞI YASANIN ORTADAN KALDIRILMASINI SAĞLAYACAK BU TASARININ, BİR AN ÖNCE, EN İVEDİ ŞEKİLDE YASALAŞMASINI SAĞLAMAK, O DAYANILMAZ BASKIYI KURMAK İÇİN:

    ACİLEN MEDYA DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR.

    SAYGILARIMLA

    YanıtlaSil
  174. bizleri başkasi ile karistirma . oku bence yazdiklarimi.sokak ağzı ile yazmamak gerekir.ciddi yazmak gerekir her zaman

    YanıtlaSil
  175. sevgili admin,

    kesin olmayan duyumları,sizde desteklemiyorsanız,lütfen
    yayınlamayınız.teşekkürler

    YanıtlaSil
  176. cok dogru soyluyorsunuz sayin adaletisteriz. Daha olmus bitmis bir sey yok. Burasi Turkiye her an her sey olabilir. Daha cok savasmaliyiz, daha cok mektup, faks, sosyal medya vs ugrasmaliyiz ama medyada duzeyli olmaliyiz yasanan dramlari anlatmaliyiz. Karsimizdaki insanlar parali, guclu ve acimasiz insanlar. Isimiz her zamankinden zor ama en azindan isik gorundu.

    Allah hepimizin yardimcisi olsun
    Muhendis 34

    YanıtlaSil
  177. Barışçı-Mersin11 Kasım 2011 22:30

    Arkadaşlar; sabırlı, temkinli dikkatli davranmanızı önererek, hiç bir şeyi fazla abartmadan, yasal yollar çerçevesinde mücadele etmeye devam etmemiz gerekmektedir. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  178. ondan duyum aldık, bundan duyum aldık,
    milletvekili bunu dedi,

    bir haber oluyordu düne kadar herhangi bir sitede,
    millet, sanki kanun çıkmış gibi seviniyordu.

    arkadaşlar,
    dah bir şey yok, savaşı bırakmamalıyız.

    YanıtlaSil
  179. çek yasası ayrı icra dosyası ayrı icra yasasındada değişiklik yapılacağı söyleniyor ama taahhütten ceza kesinleştikten sonra 2 yıl yakalanmazsan taahhüdü ihlal cezası otomatikman düşüyor avukatın varsa düşürt ayrıca dosyaların yargıtaya gitmeden kesinleştiyse hepsini incelet hepsinde eksik bulunabilir dosyalardan fotokopi alırsan bütün dosyalarını inceleyip sana yardımcı olurum cezaların durur türkiyeye giriş çıkış yapabilirsin

    YanıtlaSil
  180. arkadaşım alacaklı şikayet ederse o zaman infaz devam eder demekki şikayet etmemişler ayrıca dosyaların yargıtaya gitmeden kesinleştiyse dosyaların fotokopisini aldır hepsinde muhakkak yi gecelerbir eksiklik vardır infazları durdurabiliriz i

    YanıtlaSil
  181. SEDAT ARKADAŞIM BENDE BUNU DİYORUMM ZATENN

    TASARI ÇOK GÜZELLLL

    HEMDE HÜKÜMETİN HAZIRLADIGI BİR TASARI

    KİMSEYİDE TAKMAYACAGINA GÖREE

    BU TASARI YASALLAŞACAK DEMEKTİR

    RAHATSIZLIGIMIZ NEKİ BASINLA FALAN UGRAŞIP ORTALIGI BULANDIRALIMM

    BENCE BASIN İŞİ BU TASARI İLE SONA ERMİŞTİR VEDE BAŞARILI OLMUŞTUR HEPSİNE SONSUZ TEŞEKKÜRLER

    BİZE DÜŞEN ŞU ANDAN SONRA

    MİLLETVEKİLLERİ ,,ADALET KOMİSYONU ÜYELERİ,,ADALET BAKANI VE BAKANLIK İLGİLİLERİNE YOGUNLAŞIP BU TASARININ YASALLAŞMA SÜRECİNİ HIZLANDIRMAKK

    DEMEK İSTEDİGİMM ŞUU BU SAATTEN SONRA BASININ ANCAK VE ANCAK BİZE ZARARI DOKUNUR

    NEDENMİ??

    ÇEKE AFF,,,İÇERDEKİLER ÇIKIIYOR,,VS VS GİBİ ABARTILI VE REYTİNG YEMİ GİBİ HABERLER YAPACAKLARDIR,,BU DA KONUNUN İÇERİGİNDEN Bİ HABER OLAN HALKI VE HATTA HATTAA HÜKÜMETİ ETKİLEYECEKTİR

    SAYGILAR

    YanıtlaSil
  182. arkadaşlar bugün istanbuldan aldığım bi habere göre bu yasa 10 15 güne kadar çıkacakmış haber kaynağı sağlam bi arkadaş

    YanıtlaSil
  183. bende bu soruya tam cevap alamadım.taahüt yasası çıktığında değil ben bu yasadan önce borcum olan firmaya taahüt verdim 1-2 tanesini ödedim sonra ödeyemedim geldiler haciz yaptılar makinelerimi.sonrada taahüt yüzünden hapis kararı aldım.ama daha öncesinde yurtdışına kaçtım.yasa çıktığı zaman taahüt vermedim çünkü herşeyimi aldılar makine araç kimi kandırıcam ödicem diye?neyse benim merak ettiğimde aynı aşağı yukarı taahüt çekler için verildiğine göre çekte hapis kalkınca o cezalarda kalkacak mı?amaç ekonomik suçtan hapis olmaması ise aynı kapıya çıkmıyor mu?ikiside ekonomik suç.bu konuda detaylı bilgisi olan varsa versin lütfen.

    YanıtlaSil
  184. Turan arkadaşım

    Bilakis bu yasa ne kadar medya önünde olursa, lobilerden gelecek baskı o kadar az olur. Bir nevi kapalı kapılar arkasında filmler döndürüp son dakika golü atmalarını engelleriz. Bakınız şu meşhur NÇ tecavüz davasına, medya da bu kadar yer almasaydı,( o zavallı kız gibi yüzlerce tecavüz kurbanı var ülkede ) NÇ kimin umurundaydı ?

    Saygılarımla

    YanıtlaSil
  185. Sevgili Dostlar
    İyi haber ama son dakikaya kadar sayın milletvekillerimizi bilgilendirmeye devam edelim. Son ana kadar. Resmi gazeteyi elime almadan durmam ben.

    Saygılarımla

    YanıtlaSil
  186. iyi akşamlar özgürlük savaşçıları.başta bu davada emeği geçen bütün dava arkadaşlarımı yürekten kutluyorum.serap hanım ve yanındaki çadır eylemindeki kardeşlerime sonsuz teşekkürler.bizim en büyük düşmanımız ne factoringler ne bankacılar.3 5 tane dengesizin içinde bulunduğu anlamsız oluşum ve içindekilerdir.yapılan bütün görüşmeleri kendileri yapmış gibi gösteren,klavye başından ayrılmayan ve hiç bir eyleme gelmeyen saçma sapan insanlardır.hiç bi olumsuzluk yoktur. az önce görüştüğüm değerli bir milletvekilinin söylediği şu;ne meclise gelin,ne çok fazla kurcalayın bu işi.tabiki durmak yok.maillere devam.2 hafta içinde bu işin biteceğini deklere eden sayın milletvekilimize huzurlarınızda teşekkür etmek isterim.DOĞRU DUVAR YIKILMAZ;SALLANIR YIKILMAZ.NE SA KAL,NE SÜNNETÇİ,BİZİ KİMSE YIKAMAZ.RANTÇILAR BİZİM ADIMIZI KULLANAN 3 5 ZAVALLIDIR.factoring olarakta yazan bunlar,bankacı olarakta yazan bunlar.hepinize iyi akşamlar tekrar.

    YanıtlaSil
  187. taahüt verip hiç ödeme yapamayanlar için hapis kararına devam uygulamasına şahit olan varmı ,neden iki senenin dolmasını bekliyorlar yoksa iki sene dolmadan şikayet kabul edilmiyor mu (edilseydi benim alacaklılarım kurumsal firmalar tefeciler mutlak gerekeni yaparlardı şimdiye kadar)

    birde yasa çıkarsa sabıka kaydımız temizlenicekmi acaba

    birde yasa çıkarsa aynı zamanda bizim taahütlerden hapis cezası alma durumu ortadan kalkarmı

    YanıtlaSil
  188. bedelli iki sene önce imf nin hükümete verdiği yapılması gerekenler listesinde vardı zaten
    bu ülkede akp iktidarında çek hapsi kalkmaz
    kaldırıyorlarmış gibi yaparlar ama asla kaldırmazlar
    soran olursa ,zaten bizim öyle bir çalışmamız var demek için
    yapabilselerdi bankaların sorumluğunu yaprak başına bin tl yaparlardı (miktar müşteri hesabından bloke edildiği halde) ki o kadarına bile güçleri yetmedi
    insanların ver eline bir oyuncak oyalansın

    YanıtlaSil
  189. Mehmet Ali Kosovali11 Kasım 2011 22:31

    Sevgili Arkadaşlar,
    Korkunun ecele faydası yok.bu günlere hep korktuğumuz için gelmedik mi? Aman kimse ile konumayalim aman rezil oluruz demedek mi? Evet dedi.Haala da diyoruz.AMA ARTIK UTANMAYACAĞIZ.ÇÜNKÜ ÜLKEYİ YÖNETENLER KİMİN UTANMASI GEREKTİĞİNİ GAYET İYİ BİLMEKTEDİR.BİZLER AİLEMİZE BAKMAK VE BORÇLARIMIZI YENİDEN ÖDEMEK İÇİN ÇIRPINIP DURURKEN BUNA ENGEL OLUNMASI HİÇ BİR MANTIĞA SIĞMAMAKTADIR.Bu nedenle utanmayacağız.Gerçekleri konuşmaktan, basına çıkmaktan,halka gerçekleri anlatmaktan utanmayacağız.O nedenle sayın Basketçi ve Adalet İstiyoruz a katılıyorum.Ayrıca Şükrü bey de diğer köşe yazarlarına da yüklenin demektedir.Demek ki kamuoyu desteğine ihtiyacımız var.ZATEN DAHA FAZLA BU VEBALİN ALTINDA KİMSE KALAMAZ.HÜKÜMET YETKİLİLERİ DE BUNUN FARKINDA.KONUYU ÇÖZECEKLER ANCAK KAMUOYU DESTEĞİNE İHTİYAÇ VAR.O NEDENLE GAZA DAHA FAZLA YÜKLENELİM Ancak sesimizi yükseltirken lütfen saygı sevgi ve dürüstlüğümüzü kaybetmeyelim.Gerçek Türk Esnafı niteliğimizi herşeye rağmen kaybetmeyelim...

    Saygılarımla,
    Mehmet Ali Kosovalı

    YanıtlaSil
  190. Arkadaşlar Merhaba,

    Ben de karşılıksız çek mağduruyum. Yurt dışında çalışmaktayım. Az önce Avukatımı aradım ve tasarı yı sordum..

    Kendisi tasarıyı olduğu gibi okudum ded,. Aslında biz böyle bir şey bekliyorduk ama bu kadar kapsamlı olacağını düşünmemiştik dedi.. Tasarının yasalşamsı konusuna gelince Yıl başında yada bütçe görüşmeleri geçtikten sonra Şubat 2012 gibi bu tasarının yasalaşacagı konusunda umutlu olduklarını söyledi..

    inşaallah hepimiz için hayırlısı olur ve bu tasarı olduğu şekli ile yasalaşır...

    Saygılar....

    YanıtlaSil
  191. bence basının yani medyanın desteğine en çok şu anda ihtiyacımız var ne kadar fazla insana durmumuzu anlatabilirsek o kadar başarılı oluruz, factoring medya para lobileri var güçleri ile çalışıyorlar bizim en büyük ihtiyacımız sesimizi duyurmak oda medya ile olacak

    hükümette milletvekilleride başbakanda herkes zaten bu çek yasasının durumunu çok iyi biliyorlar, bu iş lehimize sonuçlanırsa bizi çok düşündüklerinden değil mecbur kaldıkları için olacktır, bu sebeble, basın medyainternet , herne gerekiyorsa mümkün olduğu kadar çok kişiye ulaşmamaız gerekiyor..

    saygılar

    YanıtlaSil
  192. SAYIN ARKADAŞIMM

    MECLİSTE YAKLAŞIK 11 YILDIR BEKLEYEN MARKETLER YASASI NEDEN ÇIKMAZ VEYA ÇIKARILAMAZ,,,HİÇ DÜŞÜNDÜNMÜÜ???

    BÜYÜK MARKETLER KİMİN VEYA BU TÜR MARKETLER KİMİN OLABİLİR BU YASADAN KİM ZARARLI ÇIKAR??????????????

    SAYGILAR

    TANER

    YanıtlaSil
  193. Sayın Turanturan

    Sizinde belirttiğiniz gibi bu hükümet kafasına birşey koyduysa mutlaka yapar, tekelcilerin, gaz yiyen milletvekillerinin baskılarına boyun eğmediği gibi , bu saatten sonra banka faktoring lobicilerini de takmaz. Diye düşünüyorum

    Saygıularımla

    YanıtlaSil
  194. onlar her zaman paralıydı,
    şu an hepimiz teslim olsak bizi atacakları cezaevi yok.
    devlet bu kanunu çıkarmak için lobilere karşı destek bile arıyor bizlerden, halktan...

    YanıtlaSil
  195. Taksaydı zaten bu yasa tasarısını hazırlamazlardı...

    YanıtlaSil
  196. kaş yapalımderken göz çıkarmayalım

    YanıtlaSil
  197. arkadaşlar dikkli olmak lağzım karşımızda kişiler çok paralı

    YanıtlaSil