Acılı Anne Yaşadıklarını Anlattı


Okuma yazma bilmeyen Emine Sipahi, kendisine dershanede imzalatılan evrak nedeniyle şubat 2010'da "taahhüdü ihlal" suçundan cezaevine girdi. Annesinin durumuna üzülen ve annesinin cezaevine girmesini bir türlü kabullenemeyen Semih Sipahi 2 Nisan 2010'da kendini evlerinin balkon demirine asarak intihar etti. Anne 2 yıl sonra Başbakan'ın "dershaneler kalkacak  sözüyle teselli buldu.

Çocuklarının dershane borcunu ödeyemeyince cezaevine giren ve kendisi cezaevinde iken bu duruma üzülen 18 yaşındaki oğlu Semih Sipahi'nin intiharıyla sarsılan Emine Sipahi, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Güney Kore yolunda yaptığı Dershaneleri kapatacağız açıklamasına en çok sevinenlerden biri. 2 yıl önce cezaevinde iken 18 yaşındaki oğlu Semih Sipahi'nin intiharıyla sarsılan Emine Sipahi, "Bu rant kapıları kapatılsın. Ben yandım başkaları yanmasın. Ben aslan gibi oğlumu dershaneye kurban verdim" dedi.

Üç çocuğunun dershane borcunu ödeyemeyince cezaevine giren ve bu durumu kabullenemeyip intihar eden 18 yaşındaki oğlunun acısıyla sarsılan 52 yaşındaki Emine Sipahi, yaşadığı olayı 2 yıldır unutmadığını söyledi. Acısının hep taze olduğunu belirten anne Sipahi şöyle konuştu: Semih okulunda çok başarılı idi. Dershaneden gelip rica ederek, Oğlunuza burs vereceğiz dediler. Biz de inandık. Sonra bize 5 bin lira borç çıkarttılar. Ödeyemeyince polisler gelip cezaevine götürmek için beni gözaltına aldı. Beni polisler götürürken oğlum gözyaşlarına boğuldu ve Ne olursunuz annemi hapse götürmeyin. Onun yerine beni götürün. Onun yerine ben hapiste seve seve yatarım diye yalvardı. Ancak ben hapse girdim. Oğlum bunu gururuna yediremedi, kendini astı. 2 yıldır yüreğim yanıyor. 2 ay hapis yattım yetmedi, genç yaşta aslan gibi oğlumu dershaneye kurban verdim.

ANALARIN YÜREĞİ YANMASIN
Oğlunun intihar ettiği günden beri fotoğrafını hiç yanından ayırmadığını da belirten Emine Sipahi, Bu rant kapıları kapatılsın. Ben yandım başkaları yanmasın. Ben oğlumu kurban verdim. Başka anaların yüreği yanmasın. Bizim durumuzda olan Türkiye'de yüz binlerce aile var. Ben cezaevine girdiğimde benim durumumda 13 anne daha vardı. Çocuklarının dershane borcu yüzünden hapse girmiş. Dershaneleri kapatınca gidip Başbakanımızın elinden öpeceğim diye gözyaşı döktü.

MEZARINDA DUA ETTİLER 
Oğlunun mezarına gidip dua eden anne Emine Sipahi, oğlunun mezarını dahi yaptıramadıklarını belirterek, 2 yıl önce böyle bir karar alınsaydı, oğlum şimdi hayatta olacaktı dedi. Baba Mustafa Sipahi de oğlunun mezarında dua etti. Mezardaki güllere su döken baba Sipahi'nin acısı da eşinden farksızdı: Çektiğimiz acının tarifi imkansız. Başbakanımız toplumun kanayan yarasına el koydu. Dershaneye verilen paralar ile iş alanları yaratılsa öğrenciler meslek sahibi olur, Türkiye'de işsiz kalmaz. Oğlunun ölümünden sonra oturdukları evi değiştirmek zorunda kaldıklarını belirten baba Sipahi "Şimdi aynı mahallede başka bir evde oturuyoruz. Onun anıları olan o evde kalamazdık" diye konuştu.

BURS TEKLİFİ BİR ANDA BORCA DÖNÜŞTÜ
Muğla'nın Fethiye ilçesinde yaşayan Emine ve Mustafa Sipahi çifti, 2008'de oğulları Samet (20) ve kızları Ö.'yü (15) dershaneye kaydettirdi. Dershaneden gelen Burs vereceğiz teklifiyle aile 18 yaşındaki oğulları Semih'i de dershaneye kaydettirdi. Ancak bir süre sonra 5 bin lira borçları olduğu belirtildi. Okuma yazma bilmeyen Emine Sipahi daha önce kendisine imzalatılan evrak nedeniyle şubat 2010'da "taahhüdü ihlal" suçundan cezaevine girdi. Aile, evlerini satışa çıkardı ama alıcı çıkmadı. Annesinin durumuna üzülen ve annesinin cezaevine girmesini bir türlü kabullenemeyen Semih Sipahi, 2 Nisan 2010'da kendini evlerinin balkon demirine asarak intihar etti. Bu gelişmelerin ardından dershane şikâyetini geri aldı ve anne, oğlu öldükten 3 gün sonra cezaevinden çıkartıldı.
SABAH

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder