Samanyolu Haber ve İzzet Özgenç Hoca!

5941 sayılı çek kanunu'nun mimarı, İzzet Özgenç Hoca, Samanyolu Haber Asım Yıldırım'la "Son Durum" programında, 5941 sayılı çek yasasında kast unsuru olduğunu, 3167 sayılı çek kanunu ile açılmış karşılıksız çek davalarının kast unsuru aranıp ona göre uygulama yapılması gerekirken bunla ilgili içtihat yayınlamayan ve Yargıtayı suçlayan açıklamasını televizyonlarda milyonlarca kişi izledi kulaklarıyla duydu.


İzzet Özgenç, gerek Adalet.org sitesinde 5941 sayılı çek kanunu uygulamaları adı altında Eyüp Cumhuriyet Başsavcısı Vuslat DİRİM ile birlikte, hakim ve savcılara uygulamanın nasıl olacağı yönünde verdiği bilgilerde 5941 sayılı çek kanununda uygulama açısından hangi bir sorun olmadığını, "Kişinin, elinde olmayan sebeplerle ortaya çıkan zorunluluk hâli dolayısıyla, örneğin doğal afet, savaş, kaza geçirmesi gibi bir sebeple, çekin karşılığını ilgili hesapta zamanında bulunduramamış olması hâlinde, ceza sorumluluğu olmayacaktır" bunun dışında ki tüm sebebler de "ceza sorumluluğu" doğar demektedir.

Sıkıştığı anlarda ise kaçamak cevaplarla "Kast" tanımının TBMM Adalet Alt Komisyon çalışmaları sırasında önerimiz üzerine söz konusu fıkra metnine “kasten” kelimesi ilave edilmiştir fakat üst komisyon olan Adalet Komisyonu tarafından “kasten” ibaresi fıkra metninden çıkarıldı, Bu kararda özellikle Yargıtay ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğini temsilen Komisyon çalışmalarına katılan kişilerin görüş ve önerileri etkili oldu" ifadelerini kullanmaktadır.



Keza, Gazi Üniversitesi ve benzer üniversitelerde yapılan çek kanunu ile ilgili panellerde aynı konuları dile getirmiş, hatta Gazi üniversitesindeki bir panelde Yargıtay 10. Ceza dairesi üyesi Ali Kınacı ile tartışmaya girerek Çek Kanununun Anayasaya ve AİHM 4. ek protokolüne aykırı olmadığını da dile getirmiştir,



Dün gecede "Yargıtayın kast unsurunu bir içtihatla açıklaması gerekiyor" ifadeleriyle nasıl topu Yargıtay 10. Ceza Dairesine attığını duyduk dinledik.



Gerçi İzzet Hoca ders verdiği öğrenciler tarafından sürekli fikir değiştiren bir kişi olarak tanınmaktadır, yanlışlıkla iki hafta üst üste aynı yargıtay kararını inceleyip birinde yargıtay'ı sonraysa "yerel mahkemeyi"ni haklı bulduğu çok görülmüştür.



Sonuç olarak, İzzet Özgenç hoca, çek mağdurları ile ilk defa yüzleşti, çek yasasının mağdur ettiği insanlarla ilk defa yüzleşti tepkilerin nasıl çığ gibi arttığına ilk elden şahit oldu, ve topu anında Yargıtaya atarak kendisinde bir kusur olmadığını söylemek zorunda kaldı, bu bizler için büyük bir başarıdır.



Son haftalarda Yargıtay yoğun iş yükü gerekçe gösterilerek sonuçlandıramadığı davalar nedeniyle topun ağzında, gerek iktidar gerekse medya tarafından eleştiriliyor,

Yerel Mahkemeler de aynı eleştirilerden nasibini almış durumda, fakat ne hikmetse karşılıksız çek davaları ışık hızıyla sonuçlandırılmaktadır fakat mahkemelerin çek davalarında nasıl bir yol izleyeceği konusunda yaşadığı belirsizliğe rağmen yargıtaydan yol gösterici hiç bir içtihat çıkmadı iki senedir tam bir karmaşa hüküm sürmekte

Bu aşamadan sonra Yargıtaya içtihatlarla ilgili bu zamana kadar ne için beklendiği sorulabilir, karşılıksız çek davalarını bu kadar özel kılan gerekçeler nedir, neden hukuk kuralları uygulanmıyor bunun hesabını sormak gerekiyor dilekçe ektedir linke tıklayarak indirebilirsiniz.



BURAYA TIKLAYARAK YARGITAYA GÖNDERİLECEK DİLEKÇEYİ İNDİREBİLİRSİNİZ



Önümüzdeki günlerde Ankarada, Abdi İpekçi Parkı gibi benzer bir eylemle yargıtayın tutumunu eleştiren, bu hukuksuzluğun nedenlerini sorgulayan bir eylem ortaya konulursa bu Medyada yankı uyandırabilir.



Fakat bir şekilde medya gündeminde olmamız gereğide apaçık ortada, bir yandan yargıtay bir yandan basın ve Televizyon kanalları ile görüşmeler, bir yandan da ses getirebilecek girişimlerde bulunmamız şart,

bunun için kimlerle irtibata geçeceğinizi biliyorsunuz, Yargıtayla ilgili çalışma yapan arkadaşlarımız var, bir gurup arkadaşlarımzla da medya konusunda girişimlerde bulunuyor ve bu konuda etkili olan kişilerle irtibat kurmaya çalışıyoruz.



Bir yandan da küçük guruplar halinde TBMM ziyaretine gitmek, orada bulunan basın aracılığıyla haber olmak, muhalefet partilerinin çek mağdurlarının sorunlarını kurula yansıtması açısından çok önem arz eden girişimlerde bulunmak. Ankarada olan arkadaşlarımız)

Cihan Haber Ajansı, Pazar günü veya Pazartesi Çek Mağdurlarının sorunlarını işleyen geniş bir haberi medya servislerine sunacak, en azından planlamaları bu şekilde.



Sonuç olarak: İzzet Özgenç'in "kast" konusunda topu yargıtaya atmasındaki nedenin "Anayasa Mahkemesinden bir duyum mu aldı" sorusunu aklıma getirmedi değil, inşallah yanılmıyorumdur.

2.956 yorum:

  1. ERKAN TAN yazıyon büyük harflerler
    *boşluk bırakıyon
    *SORUNUNU YAZIYON
    mehmet:
    *ok
    utku:
    *3969
    mehmet:
    *sms cepten
    utku:
    *sms atılıyor
    *bende atıyom
    *baba
    *hep beraber



    KAPUSUZ VAR BİZE KARŞI ÇIKIYOR HEP LÜTFEN ÇOK ÖNEMLİ KANALI KİLİTLEYİN ARKADAŞLAR LÜTFEN

    YanıtlaSil
  2. ERKAN TAN yazıyon büyük harflerler
    *boşluk bırakıyon
    *SORUNUNU YAZIYON
    utku:
    *3969
    utku:
    *sms atılıyor
    *bende atıyom
    *baba
    *hep beraber



    KAPUSUZ VAR BİZE KARŞI ÇIKIYOR HEP LÜTFEN ÇOK ÖNEMLİ KANALI KİLİTLEYİN ARKADAŞLAR LÜTFEN

    YanıtlaSil
  3. GÜNAYDIN HERKESE,
    BUGÜN DAHA GÜZEL BİR GÜN OLUR İNŞAALLAH.
    ERKAN TAN'A GÖNDERDİM.
    ŞİMDİ SIRA DİĞERLERİNDE.
    ERCAN ERMİŞ
    HAYDİ HEP BERABER...

    YanıtlaSil
  4. ddh gen bşk yard'dan Alıntı

    3-Borçluların devlete uzun vadeyle borçlandırılmasına, alacaklılarıyla ilişkilerinin kesilmesine

    ??????

    İyide O zaman Hapis cezası devam eder .Devletin alacaklı ile borçlu arasında işi ne ?

    Ahmet

    YanıtlaSil
  5. SN ERCAN MEMİŞ

    2010 YILINDA BİRÇOK ÇEKTEN ERKEN İBRAZ OLMASINA RAĞMEN CEZA ALDIM.
    VERDİĞİM DİLEKÇELERİ DİKKATE BİLE ALMADILAR

    selimmert16@hotmail.com

    SELİMMERT38

    YanıtlaSil
  6. İyi de o zaman alacaklı ne olacak. Onun da parasını alması lazım. Burada borcunu ödemek istemeyen yok. Adamlar diyor ki, borcu devlet ödesin, mağdur olanda uygun şartlarda devlete ödesin. Ne var bunda. Derdimiz borcumuzu uygun şartlarda ödemek. Kimseyi mağdur etmeden, kendimizde mağdur olmadan insanca borcumuzu ödemek. Hem bu tasarı daha tartışılır kesin böyle olacak diye birşey yok.
    Aydın

    YanıtlaSil
  7. 12 SELİM MERT KARDEŞ,
    ONLARIN MAİL VEYA FAKSLARINI HEMEN GÖNDERİN LÜTFEN.
    ADRESLERİ GÖNDERDİM SİZE
    ERCAN ERMİŞ

    YanıtlaSil
  8. Günaydın arkadaşlar ERKAN TAN a sürekli mesaj atıyorum
    DENİZ

    YanıtlaSil
  9. YENİ GÜNÜN DÜNDEN DAHA İYİ OLMASI DİLEĞİYLE HERKESE GÜNAYDIN...DOKTOR.....

    YanıtlaSil
  10. erkantan@tv8.com.tr

    YanıtlaSil
  11. -BİREYSEL BAŞVURU USULÜ-

    Bireysel başvurular, Kanunda ve İçtüzükte belirtilen şartlara uygun olarak doğrudan ya da mahkemeler veya yurt dışı temsilcilikler vasıtasıyla yapılabilecek.
    Bireysel başvurular harca tabi olacak.
    Başvuru, kanun yollarını tüketen nihai işlemin başvurucuya tebliğ edildiği tarihten, kanun yolu öngörülmemişse ihlalin öğrenildiği tarihten başlayarak otuz gün içinde yapılması gerekecek.
    Mahkeme, Anayasanın uygulanması ve yorumlanması veya temel hakların kapsamının ve sınırlarının belirlenmesi açısından önem taşımayan ve esas hakkında karar verilmesini gerektirmeyen ve başvurucunun önemli bir zarara uğramadığı başvuruları reddedebilecek.
    Kabul edilebilirlik şartlarını taşımadığına oybirliği ile karar verilen başvurular hakkında, kabul edilemezlik kararı verilecek. Kabul edilemezlik kararları kesin olacak.
    Komisyonlar ve Bölümler bireysel başvuruları incelerken her türlü araştırma ve incelemeyi yapabilecek, bilirkişi incelemesi ya da keşif yapılmasına karar verebilecek.
    Mahkeme, incelemesini dosya üzerinden yapmakla birlikte, gerekli görürse duruşma yapılmasına da karar verebilecek.
    Esas inceleme aşamasında, başvurucunun temel haklarının korunması için zorunlu gördükleri tedbirlere resen veya başvurucunun talebi üzerine karar verebilecek. Tedbire karar verilmesi halinde, esas hakkındaki kararın en geç altı ay içinde Resmi Gazete'de yayımlanması gerekecek aksi takdirde tedbir kararı kendiliğinden kalkacak.
    Bireysel başvuru ile ilgili maddeler 23 Ağustos 2012 tarihinde yürürlüğe girecek.

    vatanhasreti

    YanıtlaSil
  12. Sayın KAPUSUZ konuşturmadiki sipikeri ya bu nasıl iş allah aşkına ya.

    YanıtlaSil
  13. BARÇLAR KANUNU TASARISI YASALAŞMIŞ ÇEKLE İLGİLİ Bİ HABER VARMI ARKADAŞLAR BİLGİSİ OLAN PAYLAŞABİLİRMİ İSML

    YanıtlaSil
  14. ddh nın yayınladığı başkan yardımcısının maddesin deki açıklamalar bu konumuzla bilgisi olmadığını gösteriyor.görüşen arkadaşlar kendilerini bilgilendirmeleri,hemen konuyu ve hukuksal yönlerini açıklamaları lazım.her kafadan ayrı çözümler üretilmeyip isteklerin ve çözümlerin ne oduğu bilgisini onlara empoze edelim.

    YanıtlaSil
  15. SU UYUR DÜŞMAN UYUMAZ
    REHAVET YOK!!!!!!!!!!!!

    YanıtlaSil
  16. herkez şunu anlamalı biz çağdaş biz demokratik bir ülkede yaşıyorsak eğer bu çağdışı çeke hapsi yani apc yi kaldırtmak bizim amacımız olmalı sivil toplum örgütleri bu çağdışı durumu kaldırmak için yanımızda olsunlar ARKADAŞLAR BİZ BU VATAN EVLATLARI BU VATAN İNSANLARIYIZ VATANIMIZ BİZİ HAPSE TIKMAMALI ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ VERMELİ BİZE BU İNSANLIK AYIBINI ORTADAN KALDIRMAK İÇİN BİZİM YANIMIZDA İNSANLAR OLMALI.
    06

    YanıtlaSil
  17. basketçi34AN12 Ocak 2011 11:05

    -----------------ARKADAŞLAR----------------------

    TBMM ADALET KOMİSYONU 13.01.2010(YARIN)SAAT 10:00DA TOPLANIYOR.
    LÜTFEN ARAMALARIMIZA DEVAM EDELİM.

    DİP NOT:BAZI MİLLETVEKİLLERİMİZ BAZI ARAYAN ARKADAŞLARIMIZIN AGRESİF KONUŞTUKLARINI,BÖYLE OLUNCA KAPATMAK ZORUNDA KALDIKLARINI BELİRTİYORLAR.BENDE ARAMIZA BU TİP PROVAKATÖRLERİN SIZDIĞINI VE BİZDE AYNI SIKINTIYI YAŞADIĞIMIZI ANLATTIM.BUNU BU ŞEKİLDE DEĞERLENDİRMELERİNİ RİCA ETTİM.
    OLUMLU HAVAYI YAKALAMIŞKEN SORUNUMUZU ÖZ VE KISA OLARAK VE BİZE YAKIŞAN USLUBUMUZLA ANLATMAKTIR.

    TATLI DİL YILANI DELİĞİNDEN ÇIKARIR.

    SAYGILARIMLABASKETÇİ


    -------------------------------------------
    -----------------------------------------------

    ARANACAK VE SIKINTILARIMIZI DİLE GETİRECEĞİMİZ

    TBMM ADALET KOMİSYONU ÜYELERİ

    Sayın,

    Ahmet İyimaya TBMM KOM. BAŞKANI 0532 274 59 20

    Mehmet Emin Ekmen Sözcü AK Parti Batman 4205890 gsm: 0532 375 07 95 eminekmen gmail. com

    İlknur İnceöz Katip AK Parti Aksaray 4206106 05326726027

    Ahmet Aydın Üye AK Parti Adıyaman 4205462 GSM: 0532 433 17 19.

    Zekeriya Aslan Üye AK Parti Afyonkarahisar 4205910 GSM: 05326258801

    Yılmaz Tunç Üye AK Parti Bartın 4206222 GSM: 05324151339

    Fatih Metin Üye AK Parti Bolu 4205848 GSM: 0532 675 65 59

    Mehmet Salih Erdoğan Üye AK Parti Denizli 4206024 GSM: 05057772000

    Veysi Kaynak Üye AK Parti Kahramanmaraş 4205538

    Ali Öztürk Üye AK Parti Konya 4206062 GSM: 05422567203 0542)5618444 05327614111

    İhsan Koca Üye AK Parti Malatya 4205512 GSM: 0533 811 31 44

    Mustafa Hamarat Üye AK Parti Ordu 4206414 GSM: 05327033977

    Yahya Akman Üye AK Parti Şanlıurfa 4206348 05324422822

    Halil Ünlütepe Üye CHP Afyonkarahisar 4206406 05323819424

    Turgut Dibek Üye CHP Kırklareli 4205728 05424122497

    Ali Rıza Öztürk Üye CHP Mersin 4205564 05325247309

    Rahmi Güner Üye CHP Ordu 4205714 05323959066

    Ali İhsan Köktürk Üye CHP Zonguldak 4206144 05322926139

    Hamit Geylani312/4762378 Üye DTP Hakkari 4206308

    Osman Ertuğrul Üye MHP Aksaray 4205854

    Metin Çobanoğlu Üye MHP Kırşehir 4205976 05333452384

    Rıdvan Yalçın Üye MHP Ordu 4205634 0532 422 47 14

    YanıtlaSil
  18. çeken arkadaşlar bugün alirıza öztürk basın toplantısı yapacak torba yasasına çek yasasını koymak için 11 12 arası yazıyor bilgilerinize

    YanıtlaSil
  19. basketçi34AN12 Ocak 2011 11:12

    SN.21 ISML. BEN ÇEKLE İLGİLİ BİR MADDEYE RASTLAMADIM YİNEDE BAKIYORUM.AMA AŞAĞIDA ŞU MADDE VAR.ÇEK KESEN İNSANLAR NEDENSE EKONOMİK KRİZDEN ETKİLENMİYOR.

    Ekonomik kriz dönemleri gibi olağanüstü durumlarda, sözleşmeler değişen koşullara göre uyarlanabilecek

    SAYGILARIMLA.BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  20. basketçi3AN12 Ocak 2011 11:15

    26 ÇEKEN,HANGİ KANAL YAZABİLİRMİSİNİZ.ARKADAŞLAR DA TAKİP EDEBİLSİN.

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  21. AMAN ARKADAŞLAR ARAYIN BU GÜN ÇOK ÖNEMLİ ARAYALIM BU SIKINTIDAN KURTULMAK İÇİN ARAMALIYIZ ARAMAKTAN ÇEKİNMEYİN KARŞINIZDAKİDE BİR İNSAN HEPSİ KÜLTÜRLÜ HİÇ SIKINTI OLMUYOR ******SORUN OLMALIYIZ SORUN OLURSAK SORUNUMUZ ÇÖZÜLÜR****HADİ ARKADAŞLAR YA SABIR ....ihtiyar

    YanıtlaSil
  22. selam arkadaşlar şimdiden herkese kolay gelsin allah yar ve yardımcımız olsun inşallah
    acun

    YanıtlaSil
  23. -TBMM'DE BASIN TOPLANTILARI
    -CHP Antalya Milletvekili Tayfur Süner, "Ayamama Deresi Kenarına Yapılan Kadın Sığınma Evleri" ile ilgili bir basın toplantısı düzenliyor.
    -CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ile Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, "Karşılıksız Çek Cezaları ve Torba Kanun" ile ilgili bir basın toplantısı yapıyor.
    -BDP Bitlis Milletvekili Mehmet Nezir Karabaş da bir basın toplantısı gerçekleştiriyor. (Saat: 11.00/11.30/12.00)

    YanıtlaSil
  24. ADALET KOMİSYONU ÜYELERİNİN HEPSİNE MESAJ ATTIM.

    YanıtlaSil
  25. adalet komisyonu üyelerine ve tüm akp milletvekillerine mesaj atıyorum
    DENİZ

    YanıtlaSil
  26. basketçi34AN12 Ocak 2011 11:49

    32 SN.ORHAN44 VE 33 SN.DENİZ DUYARLILIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.DAMLAYA DAMLAYA GÖL OLUR.

    -------------HADİ ARKADAŞLAR--------------------MESAJINIZI ATTIKTAN SONRA KISACA SİTEYİ BİLGİLENDİRİN..BİZ KAÇ KİŞİYİZ BİLELİM.

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  27. arkadaşlar
    birkaç gündür siteyi takip edemedim.telefonla bazı milletvekilleriyle görüşme yaptım.yeni torba yasasında borçlar kanununda bazı maddelerin oldugu buda çekleri ilgilendirdiği söylerek fazla konuyu uzatmak istemeyerek tlf kapattılar.
    ayrıca aramızda iflas erteleme kararı ile hukuk işlemlerini sürdüren varmı bu durum biraz farklı diğer davalara göre

    TARKAN
    tarkant@hotmail.com

    YanıtlaSil
  28. tarkan iflas ertelemem var.. ne tür farklılık ? ama hakimleriflas ertelemenin ceza davalarını durdurmadığı kanısında sadece Fatih adliyesi dikkate aldı bu kararı .ve beraat verdi ama diğer 34 davada kabul edilmedi .çekdaş

    YanıtlaSil
  29. ali rıza öztrkten başlayrk msj ve tellere devam edyrm. bizden haberdar olduklarını şuan için bişey söylemenn doğru olmadğnı falan gbi bişiler söyledlr. açmayanlara msj atyrm arkadaşlar
    mavi27

    YanıtlaSil
  30. SN 19-19-19


    AVUKAT DEYİNCE AKLINIZA GELENLERİ TUM MESLEKTASLARIM ADINA KINIYORUM

    ZİRA

    AYNI AVUKATLAR SİZLERİ BERAAT ETTİRMEK YADA HUKUKSAL MENFAATLERİNİZİ DE GÖZETMEKTEDİR.
    KALDI Kİ
    AVUKATIN DİPLOMASI HİÇBİR ZAMAN UCUZ DEĞİLDİR
    SİZİN MALLARINIZIN YUZDE 60 YADA İKİNCİ SATISTA YUZDE 40 DEGERLE SATISA ARZI HUKUKUN VERDİĞİ YETKİDİR BEGENMEYEBİLİRSİNİZ

    ANCAK

    HAKARET EDEMEZSİNİZ

    SİTE YÖNETİMİNİ DE MESLEKTASLARIMA YÖNELİK HAKARET İÇEREN BU TARZ MESAJLARI YAYINLALAMASI KONUSUNDA İHTAR EDİYORUM.

    SİZİ DE AYRICA TUM MESLEKTASLARIM ADINA KINIYORUM

    YanıtlaSil
  31. KONUMUZ CUMARTESİ ULUSAL KANALDA YAPILACAK OLAN YAYINDIR VEKİLLERİ DE BU YÖNDE İHTAR ETMEK DİKKATLERİNİ CEKMEKTİR.

    BUNA YOGUNLASMANIZ RİCASIYLA

    YanıtlaSil
  32. GAZETEVATAZN.COM HİZBULLAHÇILAR KAÇMIŞ ÜLKEDEN ORDA YORUM YAPAN ÇEK İÇİN ARKADAŞ VAR Bİ BAKIN SİZLERDE YORUM YAPIN BELKİ DİKKAT ÇEKER.06

    YanıtlaSil
  33. basketçi arkadaşım günün 4veya 5 saatini sitede geçiriyorum fakat çok yazı yazmıyorum internetten bütün yapılması gereken herşeyi fazlasıyla yapıyorum benim gibi de çok insan olduğunu biliyorum çalışmalarınızıda taktirle karşılıyorum böyle giderse bu çözüme kavuştururuz

    YanıtlaSil
  34. basketçi34AN12 Ocak 2011 12:01

    35 sn.tarkan ,evet sitede bu hiç tartışılmamışdı.bence sibel hanıma bir mail ile danışsanız eğer siteyi de ilgilendiren bir konu ise burda yayınlarsınız.

    basketçi.

    YanıtlaSil
  35. işte türk hukuku... 2008 de yazdırılan bir çekim ile alakalı şişli 3. sulh ceza mahkemesinde 12 şubat 2012 saat 9,30 a gün verilmiş... aradan geçen 4 sene...

    jenardi

    YanıtlaSil
  36. Sayın Vekilimiz,

    Çek hapsi İNSANLIK SKANDALIDIR.

    Kötü niyetli ve NAMUSSUZLAR için T.C.K var.

    Bizi bu ZULÜM ve ZİLLETTEN

    Ülkeyi bu AYIPTAN kurtarınız.

    Murat YALÇIN

    Komisyon üyelerine gönderdiğim SMS...

    YanıtlaSil
  37. basketçi34AN12 Ocak 2011 12:05

    SN.JENARDİ SELAMLAR,BENCE BU BİR TAKTİK OLABİLRMİ,YANİ ÇEK KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK İLE İLGİLİ BİR ÇALIŞMA BİZİM DIŞIMIZDA MUHAKKAK VAR.ZAMAN KAZANMA YADA KAOS YARILMASIN YADA GEREKSİZ YERE İNFAZ ÇIKMASIN DİYE OLABİLİRMİ.BENİMDE 2008 E AİT OKADAR OLMASADA BENZER TARİHLER VAR.

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  38. EN BUYUK SORUN ÖDENİP ÖDENMEDİĞİYLE ALAKALI SORUNDUR..

    SUANDA ADALET.ORG SİTESİNDE SİZİN SÖYLEDİĞİNİZ GİBİ BU ÇELİŞKİLERİ TARTISMAYA ACTIK ANCAK HAKİM VE SAVCILARIN KAFASI EPEY KARISIK ..UYGULAMA KENDİNİ GÖSTERECEK YÖNUNDE CEVAPLAR ALIYORUM..

    BAZI HAKİM ARKADASLAR İSE ACIKTAN YAZAMAYIP MAİL GÖNDERMEK SURETİYLE FARKLI GÖRUSLER BEYAN ETMEKTEDİR. BU NEDENLE DOSYALARI İYİ TAKİP ETMEK GEREK..


    ELEKTRONİK İMZA SART

    YanıtlaSil
  39. çekdaş arkadaşım
    iflas erteleme sonrası kayyum idare veya yönetimine girdiysen kayyum idaresinde yazılan çelerin zaten kast unsuru söz konusu değil.emkli olan yargıtay mensubu bir dostumun arkadaşi zaten yargıtayda bu konu üzerinde durum değirlendirmesi yaptığını çek davalarında yerel mahkemeler özellikle anadoludaki davalarda hakimlerin iflas erteleme konusunda detaylı bilgi sahip olmadıgını topu yargıtaya attıgını zaten ceza almış dosyaların yargıtayda bozuldugunu bundan dolayı iflas ertelemede ceza davalarının farklı olması için çalışma yapılması gerekli olduğunu söyledi.
    tarkan

    YanıtlaSil
  40. basketçi, şikayet tarihi 5941 in çıktığı zamana denk geliyor.savcı yeni kanunu bekleyip,sulh cezaya göndermiştir,ee sulh cezaların durumu da belli.. 1,5 sene ileriye gün alanlar var.. gerçi çeklerimin hepsi erken ibrazlı..sanırım savcı lehe kanun uygulaması yapılması için yeni kanunu bekledi.


    jenardi

    YanıtlaSil
  41. Teşekkürler Tarkan..EYLEMDEYİZ ELÇİM BABASINA KAVUŞTURAK..ÇEKDAŞ

    YanıtlaSil
  42. basketçi arkadaşım
    bu konuyla ilgili sibel hanımı tlfonunu tam dötr defa aradım. her arayışımda simdi mesgulum beni daha sonra aradedi.tabiki av.sibel hanım çok yogun bizler için ugraştığı mücadele bizler için bulunmaz bir fırsatdır.ona minnettarız.(ayrıca 19 yorum için sibel hn tamamıyla katılıyorum.) iflas ertelemedeki ceza almış olanların temyiz dilekçeleri farklı olması lazım. zaten avukatları bu durumu biliyorlardır.
    tarkan

    YanıtlaSil
  43. Bütün komsisyondaki vekillere sms attım yarısından fazlası ulaştı mesajı geldi diğer kısma ulaşmadı telleri kapalı olabilir

    YanıtlaSil
  44. eylemlerinizde tabiki varım.
    tarkan
    tarkant@hotmail.com

    YanıtlaSil
  45. borclar kanunu meclıste onaylanmıs konu ıle ılgılı bılgısı olan arkadas var mı cek ıle ılgılı bılgıler mevcut mu borclar kanunu ıle ılgılı olarak

    nevzat

    YanıtlaSil
  46. Verilen tüm numaralara msj gönderdim.
    Hepsi ulaştı,iletilmeyen yok.

    zeynep aslı - izmir

    YanıtlaSil
  47. sevili arkadaşlar;

    Bence Eylemimizin ismi,

    (ELÇİM'İ BABASINA KAVUŞTURMAK) olsun,diğer

    yazılış şekli biraz gayri ciddi gözüküyor.

    RCN...20

    YanıtlaSil
  48. Hizbullahcılar kaçmış ülkeden... Ben bu ülkeyi artık anlamıyorum. Ne istiyorlar bizden Maddi manevi herşeyimizi aldılar hala suçlu ve borçluyuz. Sucumuzu yatsak bile gene borçluyuz. Biz ne büyük bir suç işledik daha anlamış değilim.

    YanıtlaSil
  49. Sayın Sibel Sevinç hanım siz ve ofluoğlu gibi zor şartlar altında mağdurların yanında olan meslektaşlarınızdan özür diliyorum.Yazdıklarım asla sizler için değildi.Ama sizin gibiler yok denecek kadar az.Siz yeni bir avukatsınız.Bu kurtlar sofrasında ayıpsız ellerinizi kirletmeden bol kazançlar mesleğinizde başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  50. arkadaşlar AV.SİBEL SEVİNÇ hanıma teşekkür etmeliyiz kendi sitesinde ve bu sitede hepimize yardımcı olmuştur.allah kendisinden razı olsun mehmet

    YanıtlaSil
  51. Şunu unutmayın avukatlar onlara verilmiş hakları kullanıyor. Ama hakimler savcılar kanunları bile okuyup yorumlayamıyor keşke onlarda avukatlar kadar işlerinin iyi yapsalardı böyle olmazdı şişli hakim ve savcıları gibi bunu unutmayın...
    aydın

    YanıtlaSil
  52. sibel sevinç ile alakalı yazım kaldırılmıştır. site yönetimini kınıyorum...

    YanıtlaSil
  53. NU -S O N DİKAKA HABERLERİ-Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken yargının yükünün azalması için çek mağdurlarının davalarını gündeme getirdi. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, 1 milyon 104 bin kişinin karşılıksız çekten yargılandığını ifade ederek, ''Yargının yükünün hafiflemesi için karşılıksız çeke hapis cezasının kaldırılması gerekir'' dedi. Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, yargıdaki iş yükünün yılların birikimi olduğunu, sorunun dava sayısının azaltılmasıyla çözülebileceğini kaydetti. Bu noktada karşılıksız çeke hapis cezasının kaldırılmasını isteyen Palandöken, temyizde 160 bin dosyanın beklediğini ifade ederek, şunları kaydetti: ''Çek Kanununda 1 yıl önce yapılan değişiklikle hapisten çıkanlar taahhütlerini yerine getiremezse 20 Ocak 2011 tarihinden itibaren yeniden cezaevine dönme korkusu yaşıyor. Sadece karşılıksız çek sorununu idari aşamada çözmek bile yargının iş yükünü büyük ölçüde azaltacaktır. İstenirse, insanların bu kadar sık mahkeme kapısına gitmesi engellenebilir. Ayrıca, verilen hapis cezaları ekonomik suça ekonomik ceza ilkesine de doğrudan aykırıdır.'' Hapis cezasının sorunları çözmediğini de dile getiren Palandöken, ''Hapisteki bir vatandaş borcunu nasıl öder? Bu soruyu herkesin birbirine sorması gerekir. Ayrıca, hapisteki vatandaşın eşi, çoluğu çocuğu ne yiyip ne içecek? Aile reisini hapse atmak, aslında ailesini, çocuklarını cezalandırmak değil midir?'' şeklinde konuştu. Etiketler :

    YanıtlaSil
  54. çekçiler siz değil irana başka gezegene bile gitseniz sizi bulurlar siz öyle hizbullahçılar gibi pkk lılar gibi ufak tefek terör suçlusu değilsiniz dünyanın en tehlikeli örgütüsünüz

    YanıtlaSil
  55. ARKADAŞLAR,GÜNDEMDEYİZ.HERYERDE KONUŞULUR OLDUK..YALNIZ BURDAN BİR KAÇ HUSUSU DİLE GETİRMEK İSTİYORUM..EMPATİ KURUP BİR VEKİL OLDUĞUNUZU DÜŞÜNÜN.HEMDE İKTİDAR PARTİSİNE MENSUP BİR VEKİL.FARKLI KONULAR OLMAK ÜZERE TELEFONUNUZA GÜNDE 500 MSJ GELSE KAÇ TANESİNİ OKURSUNUZ? BEN SABAH KALKTIĞIMDA MORELİM DÜZGÜNSE BELKİ 5-10 TANESİ OKURUM YADA OKUMAM..

    O HALDE ÇÖZÜM MSJLARDA DEĞİL..ÇÖZÜM BİZZAT ARAMAKTA..

    vekilleri ararken çekinmeyin.artık hepsini seçim korkusu sarmış durumda.telefon açıp derdinizi anlatın.sizi dinlerlerse dinlerler olmadı zaten yüzünüze kaparlar. email,msj işlerini bırakalım.bizzar sonuca ulaşacak şeyler yapıp ARAYALIM.

    bakın artık her yerde çekte hapsin çağ dışı olduğunu konuşuyorlar.geçen sene de böyleydi.herkes konuşuyordu.herkes haklısınız diyerek sırtımızı sıvazlıyorduama ne oldu 5-10 kişinin yırtınması ancak bu kadarını yapabildi. HAYDİ MİLLET ARAMALARA DEVAM EDELİM...BEN BUGUN YADA BU HAFTA MALİYE BAKANINA YOĞUNLAŞTIM...GELİŞMELERİ AKTARACAĞIM.

    jenardi

    YanıtlaSil
  56. evet, arkadaslar bızler o kadar tehlıkelıyız kı maalesef en buyuk sucumuz vatanımızı aılemız kadar sevmemız borclarımızı odemek ıcın mucadele etmemız bılzer o kadar tehlıkelıyız kı vergıler odedık ınsan ısthıdam ettık ve cok daha fazlasını hak edıyoruz

    memduh özgener

    YanıtlaSil
  57. arkadaşlar hayırlı günler ben UMUTLU borçlar kanunu ile alakalı olarak edindiğim bilgiyi sizlerle paylaşmak istedim borçlar kanunu ile alakalı karşılıksız çek keşidecisinin çekin karşılıksız kalan miktarının %10 dan sorumludur ve ayrıca hamiline belirtilmemiş karşılıksız çekler hamili olarak kabul edilecektir diyor yeni kanunda herhangibir hapis cezası ile ilgili yaptırımdan bahs etmiyor.benim bildiğim budur daha detaylı bilgi sahibi olan arkadaşlarımız bilgilerini paylaşırlar ise memnun olurum......

    YanıtlaSil
  58. "SİTE YÖNETİMİNİ DE MESLEKTASLARIMA YÖNELİK HAKARET İÇEREN BU TARZ MESAJLARI YAYINLALAMASI KONUSUNDA İHTAR EDİYORUM" Av. Sibel SEVİNÇ

    İnsanlar beraber yürüdükleri insanları ihtar etmezler. Beraber yürüdükleri, bir amacı gerçekleştirmeye çalıştıkları insanlara yanlışları hatırlatılır. İhtar ediyorum dediğinizde yapmazsanız hakkınızdan geleceğim demektir bu. Lütfen Sibel Hanım, site yönetiminden sözlerinizin bu kısmının kaldırılmasını da isteyin. Ben, sizi bu kadar celallendirecek mesele nedir bilmiyorum ama velev ki;bir arkadaşın avukatlara olan serzenişidir, farkında olmadan genelleme yapmıştır, düzeltin demenizi tercih ederdim.

    Ha, bu kısır mesajı niye yazdığıma gelince; avukatlara laf söyleyen arkadaşın mesajı silinmiş iyi de edilmiş diyelim. Sizin mesajınızın "İHTAR" kısmı hala yerinde duruyor ve açıkçası bir savcı, hakim tavrıyla yüzümüze çarpılan bu ihtar canımızı biraz daha sıkıyor. Burada bulunan hemen herkes ihtar sözcüğünden ve çağrışımlarından nefret ediyordur.

    Bu meseleye katkılarınızdan dolayı teşekkürleri borç biliyorum. Ancak, gerçekleştirmeye çalıştığımız üzerinde hergün kafa patlattığımız özgürlük düşünde yanımızda yürüyen insanlara birşey ihtar etmeyin. Hataları varsa bir arkadaşınıza bir meslektaşınıza seslenir gibi; hatayı içtenlikle söyleyin. Azara kimsenin ihtiyacı yok...

    Saygılarımla...

    Bekir TUFAN

    YanıtlaSil
  59. SEVGİLİ KARDEŞLERİM.


    ŞİMDİ ARKADAŞLAR DÜN MERSİN VE ADANA İLLERİNE YAYIN YAPAN ( METROPOL FM ) CANLI YAYIN OLMUŞTUR.


    AYRICA MARMARA BÖLGESİNE YAYIN YAPAN KARADENİZİN SESİ RADYOSUNDA CANLI YAYIN YAPILMIŞTIR.


    AYRICA ULUSAL TV DE HABER BÜLTENİNE ÇIKILMIŞ OLUP ROPORTAJ YAPILMIŞTIR.


    İNŞALLAH CUMARTESİ SAAT GECE ONBİR DEN GECE İKİ ÜÇ DÖRDE KADAR CANLI OTURUM YAPILACAKTIR.



    BU İŞTE EMEKLERİ GEÇEN HASAN SIGIRCI ABİME , MURAT YALÇIN ABİME , RIDVAN ABİME , TEMEL ABİYE , NİGDEDEN MUSTAFA ABİYE ÇOK ÇOK TEŞEKKÜRLER


    AYRICA BU KANALLARA YÜZLERCE MAİL ATAN SİZ ARKADAŞLARIMA SONSUZ MİNNETTARIM KARDEŞLERİM.




    --------------------------- Ö N E M L İ ----------------------



    ŞİMDİ ARKADAŞLAR LÜTFEN BENLE İRTİBATA GEÇİN BULUNDUGUNUZ ŞEHİRLERDEKİ RADYOLARA CANLI YAYIN YAPTIRMAK İÇİN İRTİBATA GEÇİN HABERİ OLMAYAN MAĞDUR KARDEŞLERİMİZE BİR ŞEKİLDE ULAŞALIM BUNUN İÇİN LÜTFEN İRTİBATA GEÇİN MSN EKLEYİN ARKADAŞLARI YÖNLENDİRELİM BULUNDUĞUNUZ ŞEHİRLERDEKİ RADYOLARA BASKI KURALIM BU ŞEKİLDE PROGRAM YAPILSIN VE HER ŞEHİRDE BİR DAYANIŞMA VE DAHA ÇOK KARDEŞİMİZLE MÜCADELE EDELİM. LÜTFEN






    u.k_76@hotmail.com

    YanıtlaSil
  60. hepimiz sizin yonlendirmelerinizle elimizden geleni yapıyoruz.fazla yorum yazmıyoruz ama arama sms hepsini yapıyoruz.Vekillerden açanda var telfnu açmayanda açıp kaba bir şekilde cevap veren verdirten dinleyen.aralıksız devam ediyoruz.heryerde yorum yapıyoruz.Lutfen herkeste bu şekilde elinden geleni yapsın ki yapıyordur Cezaevine donmek istemiyorsak ki yatan bilir yatmayanada Allah göstermesin BU SON SANSIMIZ....İzmirtvfk

    YanıtlaSil
  61. Sibel Hanım,

    Avukatları hakkında arkadaşımızın yazdığı yakışıksız yazıyı bende kınıyorum. Bu yazılanları en azından siz hak etmiyorsunuz. Fakaaat şunu unutmayın bu garabet yasa ie ilgili barolarımız niye bir açıklamada bulunmuyor ? Örneğin baro başkanınız Sayın Kabasakal her gün televizyonda. Katılmadığı bir Evlilik programları kaldı ama ağzından bu kadar, bir çok kişiyi ilgilendiren Çek yasası ilgili bir eleştiri duyduk mu? Yani hukuksuzluklar sadece Silivri de mi? Sorun bence şurada: Bildiğiniz gibi çek davaları Avukatlar için önemli bir gelir kapısıdır. Avukatların %90'ı hem borçlu hem de alacaklı davalarına bakmaktadır. Yani bir dava iki vekalet oluşturmaktadır. Bu davalar ile ilgilenmek ciddi bir hukuk birikimi de gerektirmemektedir. Bu açıdan ben Baroların çekte hapisi maddi kaygılar ile zınnen savunduğunu düşünüyorum. Acaba vicdanı ile cüzdanı arasında sıkışanlar sadece Yargıçlar mı yoksa avukatlarımızda aynı durumda mı?

    Serdem

    YanıtlaSil
  62. SAYGI DEGER VEKİLİM KARŞILIKSIZ ÇEKTEN MAGDUR BİRİ OLARAK ÖNÜMDE HAPİS KORKUSU OLMADAN DOLAŞIP İŞ YAPMAK VE BORÇLERIMI ÖDEMEK İSTİYORUM BİZE VERİLEN TAHHÜT SÜRESİNDE ANCAK BİRİKMİŞ KİRA BORÇLARIMI VE AİLEMİ GECİNDİRMEK İÇİN ELDEN ALDIĞIM PARALARI ÖDEYEBİLİDİM SİZE YALVARIYORUM BİZE YARDIM EDİN . BENDE BUNU MESAJ OLARAK ÇEKTİM UMARIM DURUMUMUZUN NE KADAR İÇLER ACISI OLDUĞUNU ANLAR VE BİZE YARDIM EDERLER

    YanıtlaSil
  63. basketçi34AN12 Ocak 2011 13:12

    50 SN.TARKAN,

    SİBEL HANIMI BEN HİÇ BİR ZAMAN -KENDİSİ ŞU SAATTE ARA DEMEDİKÇE-CEPTEN ARAMIYORUM.DİKKAT EDERSENİZ MAİL ATIN DİYE BELİRTMİŞTİM.EĞER MAİL ADRESİ İSTERSENİZ VEREYİM.SORUNUNUZU KENDİSİNE YAZIN.MUHAKKAK DÖNER.BU ARADA SN.SİBEL HANIMIN İZİNİNİ ALMADAN SİZİ KENDİSİNE YÖNLENDİRDİĞİM İÇİN UMARIM BENİ BAĞIŞLAR.DİĞER AVUKAT KATEGORİSİNE GİRMEDİĞİ İÇİN O RAHATLIKLA YAPTIM.

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  64. Arkadaşlar Merhaba,

    Adalet kom. üyelerini aradım ve msj. larımı gönderdim

    Lütfen yeni Borçalar Kanunu ile ilgili net ve doğru bilgileri nereden edinebilriz bileniniz var mıdır?

    YanıtlaSil
  65. Arkadaşlar benim şöyle bir sorunum var yardımcı olursanız çok sevineceğim; Ben eylül ayında ikametgahımı değiştirdim çek ceza davalarında da bu ikametgah vardı fakat apc tebliği aralık ayında önce eski ikametgahımın muhtarlığına yapılmış daha sonra şu an oturduğum ikametgahın muhtarlığına yapılmış ben muhatarlığa geldiği gün tebliği aldım ve ertesi gün temyiz ettim fakat hakim temyizin günü geçmiş gerekçesiyle temyizi reddetti.Şimdi bende temyizi reddi temyize gönderiyorum.Bu olay ceza sürecini nasıl etkiler hapis cezası yaptığım temyizin reddini temyizi bekliyor mu yoksa prosedür temyiz edilmemiş gibi devam mı ediyor çok kafam karıştı lütfen yardım edin.PERGAMON

    YanıtlaSil
  66. basketçi34AN12 Ocak 2011 13:18

    SN.SİBEL SEVİNÇ,19 DA RUMUZSUZ YAZAN ARKADAŞIN FİKRİ KENDİSİNİ BAĞLAR.ZATEN RUMUZSUZ OLDUĞU İÇİN NE MAKSATLA ARADIĞINI ANLAMIŞSINIZDIR.BENCE CEVAP YAZIP KAALE ALMANIZA BİLE GEREK YOKTU.
    TÜM SİTE SİZİ YAKINEN TANIYOR.

    EMİNİMKİ SİTE YÖNETİMİ DE BU UYARINIZI DİKKATE ALACAKTIR.

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  67. Sonuçta, herkes kendi çıkarına bakar. Avukatlar da; müvekkillerinin ve kendilerinin çıkarlarını da düşünmek zorundadır. Bizler de öyleyiz. Menfaat ve çıkar dünyası bu. Avukatlara laf söylemenin artık bir manası yok. Tabii ki birçok kişinin canı yandı ama buradan söylenmenin de artık bir faydası yok. Lütfen artık yapılması gerekenlere yoğunlaşalım. Mesajsa mesaj, mailse mail, görüşmeyse görüşme.
    Aydın

    YanıtlaSil
  68. TESK: Karşılıksız çeke hapis kaldırılsın
    12 Ocak 2011, 13:02 Serhan Altıparmak

    Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken yargının yükünün azalması için çek mağdurlarının davalarını gündeme getirdi.

    TÜRKİYE Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, 1 milyon 104 bin kişinin karşılıksız çekten yargılandığını ifade ederek, ''Yargının yükünün hafiflemesi için karşılıksız çeke hapis cezasının kaldırılması gerekir'' dedi.

    Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, yargıdaki iş yükünün yılların birikimi olduğunu, sorunun dava sayısının azaltılmasıyla çözülebileceğini kaydetti.

    Bu noktada karşılıksız çeke hapis cezasının kaldırılmasını isteyen Palandöken, temyizde 160 bin dosyanın beklediğini ifade ederek, şunları kaydetti:

    ''Çek Kanununda 1 yıl önce yapılan değişiklikle hapisten çıkanlar taahhütlerini yerine getiremezse 20 Ocak 2011 tarihinden itibaren yeniden cezaevine dönme korkusu yaşıyor. Sadece karşılıksız çek sorununu idari aşamada çözmek bile yargının iş yükünü büyük ölçüde azaltacaktır. İstenirse, insanların bu kadar sık mahkeme kapısına gitmesi engellenebilir. Ayrıca, verilen hapis cezaları ekonomik suça ekonomik ceza ilkesine de doğrudan aykırıdır.''

    Hapis cezasının sorunları çözmediğini de dile getiren Palandöken, ''Hapisteki bir vatandaş borcunu nasıl öder? Bu soruyu herkesin birbirine sorması gerekir. Ayrıca, hapisteki vatandaşın eşi, çoluğu çocuğu ne yiyip ne içecek? Aile reisini hapse atmak, aslında ailesini, çocuklarını cezalandırmak değil midir?'' şeklinde konuştu.

    http://www.yenialanya.com/haber_detay.asp?haberID=16005

    FİRARİ HAKAN

    YanıtlaSil
  69. vallaha 1 ay öncesine kadar umudumu kaybetmiştim ama son bir aydır heryerde gündeme gelmeye başladık ve bence bu iş artık bitmeye çok yakın baksanıza bize hep temkinle yaklaşan sayın BEDEVİ PALANDÖKEN bile basın açıklaması yaptı.millet vekilleri ve bakanlar artık daha ılımlı bence başbakanla görüşen bacılarımızın ve arkadaşlarımızın bunda etkisiçok büyük.yılmak veya rehavete kapılmak yok çalışmalara eskisinden daha yoğun bir şekilde devam.bu arada BEDEVİ PALANDÖKEN için yaptığım yorumyanlış anlaşılmasın temkinli derken her 2 tarafında yani hemalacaklı hem borçlu tarafdaki dengeleri gözetmeye çalışıyodu ama artık ok yaydan çıktı herkez durumun ciddiyetinin farkına vardı güzel günler artık eskisinden daha yakın...(mert)

    YanıtlaSil
  70. KARŞILIKSIZ ÇEK KEŞİDE SUÇUNA HÜRRİYETİ BAĞLAYICI CEZA OLMAZSA HEPİMİZ BALIK TUTMAYA BAŞLARIZ NASIL GEÇİNİRİZ BİZİ DÜŞÜNDÜNÜZMÜ SAYIN ÇEKZEDELER! AV.HALİL İNALDI (ADANA )

    YanıtlaSil
  71. Adalet.org'taki üyeliğime birşeyler olduğu için soramadığım bir soru var. Av.Sibel SEVİNÇ Hanım, bu soruyla ilgilenme olanağınız var mı acaba.
    Soruyu daha önce Rahmi Bey'in sitesinde dillendirmiştim. Bildiğiniz gibi 3167'den verilen para cezaları 5252 sayılı kanunun 5.maddesine göre "Ağır para cezasından dönüştürülen adlî para cezasının ödenmemesi halinde, 13.12.2004 tarihli ve 5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunun 106 ncı maddesi hükümlerine göre hapis süresinin belirlenmesinde bir gün karşılığı olarak yüzmilyon Türk Lirası esas alınır."
    deniyor. Yani 100 TL'den hapsi sonuçlayan madde bu. Lakin,yine aynı kanunun bir maddesi var ki o da geçici madde: (1) Diğer kanunların, 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun Birinci Kitabında yer alan düzenlemelere aykırı hükümleri, ilgili kanunlarda gerekli değişiklikler yapılıncaya ve en geç 31 Aralık 2008 tarihine kadar uygulanır. *

    Adli para cezası da 1. kitapta düzenlenen cezalardan bir tanesi. Şimdi ortadaki sorunu iyice açıklarsak; 3167'den verilen adli para cezaları infazda 100 TL'den hangi maddeye göre infaz edilecek. Zira 31.12.2008'den itibaren Türk Ceza Kanunun ilgili maddesine göre verilen para cezalarının infaz edilmesi veya ilgili kanunda yapılan değişikliğe göre cezanın infazı gerekiyor. 3167'den verilen 500 TL adli para cezası neye dayanarak 5 gün hapse dönüşür. Geçici madde 3167'yi ortadan kaldırdı ve haddi zatında 5941 kaldırdı daha öte gidersek 5252'nin 5.maddesinin uygulama olanağı da 31.12.2008'de kalmamıştır.

    Bu konuda hakimlerin görüşlerine başvurabilirseniz müteşekkir olacağım.

    Saygılarımla...
    Bekir TUFAN

    YanıtlaSil
  72. arkadaşlar 2004 yılından kalma çeklerimr hala bir karar çıkmadı acaba ne oldu bir bilen varmı !birde 4 taahütte bulundum 3.nü yatırdım birini yatıramadım ama hala tutuklama veya yakalama çıkmadı ne iş acaba!adanalı3434

    YanıtlaSil
  73. şimdi bizim 2 yıl tahattüt süreleri doldumu hemen 1 ci yılında ne zaman tekrar cezamıza tekrar ettirirler infazın devamına cvb

    YanıtlaSil
  74. adana barosu sitesine baktım av.halil inaldı diye bir kayıt yok sen kimsin sahtekar..adanalı 3434

    YanıtlaSil
  75. şimdi bizim 2 yıl tahattüt süreleri doldumu hemen 1 ci yılında ne zaman tekrar cezamıza tekrar ettirirler infazın devamına cvb

    YanıtlaSil
  76. basketçi34AN12 Ocak 2011 13:27

    SN.NU 60 DAKİ YORUMU NERDEN ALDINIZ YADA LİNKİ VARMI.YAYINLARMISINIZ LÜTFEN.

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  77. 1 yıl dolduktan sonra infaza hemen devam ediliyormu hani 2 yıl beklenecektik.

    YanıtlaSil
  78. Bugünkü Hürriyet İnternet Gazetesinde Ayşe Aral (Ayşe Arman değil) Borca Hapis cezası ile ilgili bir yazı yazmış, Perşembe günü öğle yemeği yiyeceği Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'a sorularımızı ileteceğini de yazıyor Bilginize

    Sezai Aydın

    YanıtlaSil
  79. basketçi34AN12 Ocak 2011 13:30

    SN JENARDİ ÇOK HAKLISINZ.BELKİ BEN YANLIŞ İFADE ETTİM.MSJ KONUSU HAKİKATEN SIKINTI.ZATEN ÇOK YOĞUN GELİNCEDE SİLİNEBİLİYOR.AMA TEL ÖYLE DEĞİL.TELEFONLARA YOĞUNLAŞMAK LAZIM.EĞER ULAŞILAMIYORSA BELKİ BİR MESAJ OLABİLİR.

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  80. 72.deki sorumu cvplayacak bi arkadaş yok mu ??? Pegamon

    YanıtlaSil
  81. Sayın Adanalı3434,
    Bu tip mesajlara inanmayın. Tamamen provokatif ve kışkırtıcı mesajlar. Birileri yine ortalığı kaynatmaya başladı ve bundan sonra da olacaktır. Sizden ricam, böyle saçma mesajları kaale bile almayınız.
    Aydın

    YanıtlaSil
  82. http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/16739284.asp?yazarid=344&gid=61

    LUTFEN AYSE ARAL HANIM EFENDININ YAZISINA YORUM YAPALIM SAYIN ARKADASLARIM SIZDEN RICA EDIYORUM SAYIN BAKAN KAVAF ILE OGLE YEMEGINDE KONUSULACAK BIZIM ILE ILGILI KONULAR GUNDEMDE DIKKATE ALINACAGINDAN EMINIM SAYGILAR ILGILI LINK YUKARIDADIR

    SEVGI KAHRAMAN

    YanıtlaSil
  83. basketçi34AN12 Ocak 2011 13:37

    ARKADAŞLAR,ÖNEMLİ!!!

    TESK BAŞKANI SN.PALANDÖKEN-Kİ BİZE HERZAMAN KARŞI OLMUŞTUR-360 DERECE DÖNEREK OLUMLU BİR DEMEÇ VERMİŞTİR.

    LÜTFEN AŞAĞIDAKİ LİNKE GİREREK YORUMLARIMIZI YAZALIM.

    http://www.yenialanya.com/haber_detay.asp?haberID=16005

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  84. arkadaşlar bendevi palandöken bile artık bizim saflarımıza geçti.haberi okuyunca acaba mı dedim ama gerçekmiş paylaşmak istedim.sanırım mücadelenin son günleri ACI ÇEKMEDEN ZAFER KAZANILMAZ sayın vekillerimizi aramaya devam artık ok yaydan çıktı bugun görüştügüm akrabam olan vekil hapis cezalarından dolayı çok baskı geldigini ve adalet komisyonunda tartışmaya açılacagını söyledi.sizden ne olur tek bir ricam var.

    BASTIRIN YORUN BIKTIRIN İNANIN BU İŞ BİTECEK

    artık ben bile inanıyorum.

    FİRARİ HAKAN

    YanıtlaSil
  85. 72-72

    temyizin reddi kararını temyiz etmek infazı durdurmaz dikkat edin

    YanıtlaSil
  86. SAYIN 68
    Türk hukuk sitesinde iki avukat dertleşyor.mal beyanına hapis kalktı,yakında taahüdü ihlali de kaldıracaklar,çekte ceza da kalkma yolunda,konut bütünlüğü yasasını bilenborçluların ev eşyalarını da haczedemiyoruz,bundan sonra nasıl tsahsilat yapacağı,ne iş yapacağız diye dertleşiyorlar
    Sonunda avukatın birisi de (bir ülkenin bütün taşlarını bağlamışlar,itlerini salıvermişler)diyor.
    Baro başkanları niye çekte cezayla ilgili yorum yapmadıklarını sanırım anlamışsındır.
    Sibel hanım siteden kaldırılan yazıdan rahatsız olacağına TÜRK HUKUK SİTESİNDE KENDİ MESLEKTAŞLARININ yazdıklarına bakarsa sanırım
    biz mağdurlar adına kendi meslektaşlarına dakınamayı ihmal etmez.

    YanıtlaSil
  87. CHP Grup Başkanvekili M. Akif Hamzaçebi, CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk ile parlamentoda düzenlediği basın toplantısında 5421 Sayılı Çek Kanunu'nda Değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi verdiklerini belirterek torba yasa hakkında değerlendirmelerde bulundu.

    Karşılıksız çek keşide etme fiilinin, 17.01.1929 - 02.04.1985 döneminde "dolandırıcılık" suçu kapsamında değerlendirilmiş olduğunu, 03.04.1985 - 07.03.2003 döneminde hapis cezasını gerektiren bağımsız bir suç olarak kabul edildiğini ve 08.03.2003 tarihinden itibaren ise kural olarak adli para cezasını gerektiren bir suç olarak düzenlenip uygulandığını belirten Hazmaçebi, bu tarihsel süreç içinde karşılıksız çek keşide etmenin engellenemediğini ve tersine artan bir seyir izlediğini söyledi.

    Kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınamadığını, çekin karaparanın aklanmasında ve terörün finansmanında kullanılmasının önüne geçilemediğini de ifade eden Hamzaçebi, " Son yıllarda karşılıksız çek keşide etme suçu ile ilgili davaların sayısı çok artmıştır. Özellikle ticaretin yoğun olduğu il ve ilçelerde bu davalara bakan mahkemeler tıkanmıştır." dedi

    CHP Grup Başkanvekili M. Akif Hamzaçebi, sözlerine şöyle devam etti:

    "Temyiz mercii olan Yargıtay 10. Ceza Dairesince ,2009 yılında 19872 dava karara bağlandığı halde, 2010 yılına 30580 dava devredilmiş; 29.11.2010 tarihi itibarıyla, 2010 yılında 21.565 çek davası sonuçlandırılmış olup halen Dairede 43.581 çek davası inceleme için sıra beklemektedir. Böylece bu daire, sadece çek suçlarıyla ilgili davalara bile yetişemez duruma gelmiştir. Ayrıca Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nda 70.000'in üzerinde çek dosyası bulunmaktadır.

    Yürürlükteki "5914 sayılı Çek Kanunu'nda , çekle ilgili olarak karşılıksız işlemi yapılmasına sebebiyet verme fiili, adli para cezası ve güvenlik tedbiri yaptırımlarını gerektiren bir suç olarak düzenlenmiş; şikayetten vazgeçme veya ödeme durumunda davanın düşmesi öngörülmüştür. Bu durum, yasa koruyucunun bu suçu çok da önemsemediğini göstermektedir.

    Ülkemizin ve Yargının çok daha önemli ve öncelikli sorunları varken, birçok Cumhuriyet Savcısı ve Hâkimin zamanını bu suçlara ayırmak zorunda kalması kabul edilemez.

    Bütün bu nedenlerle, çekin karşılıksız çıkması ile ilgili fiilin suç olmaktan çıkarılması; tacir ve tacir olmayan kişi çekleri ile hamiline düzenlenecek çeklerin (A), (B) ve (C) tipi çekler olarak bastırılması, her tip çek için muhatap bankanın ödemekle yükümlü olduğu miktarın ayrı ayrı belirlenmesi, çekle ilgili olarak karşılıksız işlemi yapılması durumunda , karşılıksız çek düzenleyen, adına karşılıksız çek düzenlenen ve ileri düzenleme tarihli çek üzerinde yazılı tarihe göre kanuni ibraz süresi içinde ibrazında karşılığını ilgili banka hesabında bulundurmayan gerçek ve tüzel kişi hakkında, hamilin şikayeti ve Cumhuriyet Savcısının talebi üzerine, Sulh Ceza Hakimi tarafından, karşılıksız çıkan her bir çekle ilgili bir koruma tedbiri olarak, çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı kararı verilmesi amaçlanmıştır."

    SERDEM

    YanıtlaSil
  88. AV.HALİL İNALDI (ADANA ) diye biri yok demogoji!!

    AA

    YanıtlaSil
  89. basketçi34AN12 Ocak 2011 13:43

    -----------------ARKADAŞLAR----------------------

    TBMM ADALET KOMİSYONU 13.01.2010(YARIN)SAAT 10:00DA TOPLANIYOR.
    LÜTFEN ARAMALARIMIZA DEVAM EDELİM.

    DİP NOT:BAZI MİLLETVEKİLLERİMİZ BAZI ARAYAN ARKADAŞLARIMIZIN AGRESİF KONUŞTUKLARINI,BÖYLE OLUNCA KAPATMAK ZORUNDA KALDIKLARINI BELİRTİYORLAR.BENDE ARAMIZA BU TİP PROVAKATÖRLERİN SIZDIĞINI VE BİZDE AYNI SIKINTIYI YAŞADIĞIMIZI ANLATTIM.BUNU BU ŞEKİLDE DEĞERLENDİRMELERİNİ RİCA ETTİM.
    OLUMLU HAVAYI YAKALAMIŞKEN SORUNUMUZU ÖZ VE KISA OLARAK VE BİZE YAKIŞAN USLUBUMUZLA ANLATMAKTIR.

    TATLI DİL YILANI DELİĞİNDEN ÇIKARIR.

    SAYGILARIMLABASKETÇİ


    -------------------------------------------
    -----------------------------------------------

    ARANACAK VE SIKINTILARIMIZI DİLE GETİRECEĞİMİZ

    TBMM ADALET KOMİSYONU ÜYELERİ

    Sayın,

    Ahmet İyimaya TBMM KOM. BAŞKANI 0532 274 59 20

    Mehmet Emin Ekmen Sözcü AK Parti Batman 4205890 gsm: 0532 375 07 95 eminekmen gmail. com

    İlknur İnceöz Katip AK Parti Aksaray 4206106 05326726027

    Ahmet Aydın Üye AK Parti Adıyaman 4205462 GSM: 0532 433 17 19.

    Zekeriya Aslan Üye AK Parti Afyonkarahisar 4205910 GSM: 05326258801

    Yılmaz Tunç Üye AK Parti Bartın 4206222 GSM: 05324151339

    Fatih Metin Üye AK Parti Bolu 4205848 GSM: 0532 675 65 59

    Mehmet Salih Erdoğan Üye AK Parti Denizli 4206024 GSM: 05057772000

    Veysi Kaynak Üye AK Parti Kahramanmaraş 4205538

    Ali Öztürk Üye AK Parti Konya 4206062 GSM: 05422567203 0542)5618444 05327614111

    İhsan Koca Üye AK Parti Malatya 4205512 GSM: 0533 811 31 44

    Mustafa Hamarat Üye AK Parti Ordu 4206414 GSM: 05327033977

    Yahya Akman Üye AK Parti Şanlıurfa 4206348 05324422822

    Halil Ünlütepe Üye CHP Afyonkarahisar 4206406 05323819424

    Turgut Dibek Üye CHP Kırklareli 4205728 05424122497

    Ali Rıza Öztürk Üye CHP Mersin 4205564 05325247309

    Rahmi Güner Üye CHP Ordu 4205714 05323959066

    Ali İhsan Köktürk Üye CHP Zonguldak 4206144 05322926139

    Hamit Geylani312/4762378 Üye DTP Hakkari 4206308

    Osman Ertuğrul Üye MHP Aksaray 4205854

    Metin Çobanoğlu Üye MHP Kırşehir 4205976 05333452384

    Rıdvan Yalçın Üye MHP Ordu 4205634 0532 422 47 14

    YanıtlaSil
  90. basketçi34AN12 Ocak 2011 13:45

    ARKADAŞLAR -----ULUSAL KANALA------ YORUM ATMAYI UNUTMAYALIM.BU ARADA ADALET KOMİSYONU ÜYELRİNİ ARAKEN BU KONUDAN DA BAHSEDERSEK MUHAKKAK YAYIN GÜNÜ İLGİLENCEKLERDİR.

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  91. arkadaslar gundeme dönünüz çünkü,

    ben avukat olarak baglı bulundugum baronun haklarını meslek onurunu korumakla mükellefim..

    aynı sekilde tum melektaslarım da öyle

    bir de su var avukat olmadıgı halde avukatım diyenler ve meslegi karalayanlar için ağır cezalık bir durum oluşur ki herhangi bir erteleme vs de olmaz bu hükmolunacak cezaya..

    barolar ve de barolar birliği meslek örgütümüzdür korumam gerek..

    bu şekilde yazılmış veyahut yazılmasına müsaade edilecek hiç bir konuya rica ile yaklaşımım sözkonusu değildir olmayacaktır. AYNEN İHTAR EDİLİR DAHA DA OLMADI DEVAM EDENLER HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNU BİZZAT BEN YAPAR BARONUNDA BU DAVAYA KATILMASINI BİZZAT TALEP EDERİM.


    ELEŞTİRİNİN SINIRINI HAKARET İLE KARIŞTIRMAMAKDA FAYDA VAR BU TARZ ARKADAŞLARLA İLGİLENMEK BENİM HEM GÖREVİM HEMDE MESLEK OLARAK HAKKIM


    BİZ GÜNDEME DÖNELİM LÜTFEN

    BU TARZ ORTALIK KARIŞTIRMA EYLEMLERİNE MÜSAADE ETMEMEK SİZ SİTE SAKİNLERİNİN GÖREVİDİR. İTİMAD EDİLMEMESİNİ RİCA EDERİM..

    YanıtlaSil
  92. basketçi34AN12 Ocak 2011 13:49

    BUGÜN SABAKTAN İTİBAREN TEL İLE ADALET KOM ÜYELRİNİN ARANMASI ÇAĞRIMIZA AŞAĞIDAKİ ARKADAŞLARDAN GELEN BİLGİLERE GÖRE AŞAĞIDA YAYINLIYORUM İZNİNİZLE.BELİRLİ ARALIKLARLADA BUNU YAPMAYA DEVAM EDECEĞİM.

    ORHAN44
    DENİZ
    MAVİ27
    DUAKAR
    İZMİRTVFK
    ZEYNEPASLI-İZMİR
    MURAT YALÇIN
    İZMİRLİ
    -------------------
    BUKADAR DEĞİLİZ DİMİ?ŞAKA DİMİ?

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  93. BASKETÇİ BABA SANA MSN DE YAZDIM

    YanıtlaSil
  94. ARKADASLAR BU SITEYI TAKIP ETMEYEN AMA GEREKLI YERLER ILE ILGILI CALISMALARI YAPAN ARKADASLARIMIZDA VAR LUTFEN GENELLEME KISTASLARININ DISINDA DUSUNELIM AMACIMIZ PROBLEMLERIMIZI COZMEK KOZMOPOLITIK HALE GETIRMEK DEGIL SAYGILARIMI SUNUYORUM EYLEME DEVAM

    S.S.S

    YanıtlaSil
  95. arkadaşlar siteye fazla yazı yazamıyorum ama telefon ve mesaj aramalarını sürekli yapıyorum bilginize ERDEM

    YanıtlaSil
  96. ARKADAŞLAR Sy avukat sibel hanım olayı değerlendirip son noktayı koymuştur kendisine teşekkür ediyorum. burası umuma açık bir site tabiki art niyetli kişilerde olcaktır her alanda bu vardır soğuk kanlı olmalıyız bize katkı amacıyla bır kelıme yazan herkez başımızın tacıdır mutlaka eleştiride olacaktır bunlara takılmayalım bizi kimse yıldıramaz çünkü haklıyız başımız dik anlımız açık borcumuz var buda namusumuz böylede olmalı biz yani gerçekci olanlar bizler sadece borcumuzu sahiplenecek zaman istiyoruz borç ceza evinde yatarak ödenemeyeceğini ancak çalışarak mücadele ederek ödenebilecceğini anlatmak istiyoruz haklılığımız bu onun içindır ki başımız dik anlımız açıktır her ortamda bu düşünceyle kendimizi savunma hakkımız vardır.bu düşünceyle sibel hanımın bize inanarak yanımızda olmasından dolayı kendilerine tekrar teşekkür ediyorum saygılarımla

    YanıtlaSil
  97. http://www.olay.com.tr/haber/siyaset/yasakci-anlayis-hakim-olmaya-basladi-57728.html

    YanıtlaSil
  98. benim anlamadığım bir insan dışarıda olursa borcunu ödeme imkanı olabilir eger cezaevindeysen orası zaten mahrumiyetler bölgesi kendi ihtiyaçlarını karşılayamıyorsun nasıl borçlarını ödeyeceksin geçen sene çek yasası ile cezaevinden çıktım 130 000 tl lik ödeme yaptım çeklerle alakalı çıkamasaydım yapamayacaktım millet vekillerine bunu anlatmanın yolunu bulmamız lazım

    YanıtlaSil
  99. Akadaşlar CHP işin peşini bırakmıyor. Belki AKP yasa teklifi CHP'den geldiği için asla kabul etmez ama bizi gindemde tutar. Lütfen küçümsemeyelim Ana Muhalefet Partisi Grup Başkan Vekili sadece Çek Konulu bir toplantı yapıyor.

    Serdem

    YanıtlaSil
  100. basketçi34AN12 Ocak 2011 14:19

    sn.sezai aydın ve sevgi kahraman ;ahsettiğiniz ayşe maral ile ilgili yorumları yarına bıraksak derim.çünkü bugün gündemimiz çok yoğun .yarın tbmm adalet kom toplantısı bugün palandökene yorum,ulusal kanal yorumları.konular dağılacak.benim şahsi fikrim.

    basketçi

    YanıtlaSil
  101. CHP'li Hamzaçebi: Yasakçı anlayış ülkeye hakim olmaya çalışıyor

    AA - 12.01.2011 - 13:52


    ''KARŞILIKSIZ ÇEK SUÇ OLMAKTAN ÇIKARILSIN''-

    Karşılıksız çek nedeniyle verilen adli para cezalarının hapis cezasına dönüşmesi konusunun Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen ''Torba Tasarı'' kapsamına alınması için CHP'li üyelerin önerge verdiğini, ancak önergenin kabul edilmediğini de belirten Hamzaçebi, tasarının TBMM Genel Kurulunda görüşülmesi sırasında sorunu çözmek amacıyla bir öneri yapacaklarını bildirdi.

    Birçok vatandaşın bu nedenle hapse düştüğünü, hergün cezaevlerinden mektuplar geldiğini kaydeden Hamzaçebi, ''Dolandırıcıları ayıklayalım, ama ticaret hayatını yürütürken kriz gereği çekler ödenmemişse adli para cezalarını yeniden yapılandırmakta hiçbir sakınca görmüyoruz. Çekteki cezalar bugüne kadar sorunu çözmemiştir. TBMM buna çözüm bulmak zorundadır'' dedi.

    Öztürk ise konuya ilişkin verdiği teklifin Adalet Komisyonunda beklediğini söyledi. Teklifin ''karşılıksız çekin suç olmaktan çıkarılmasını'' içerdiğini kaydeden Öztürk, Avrupa ülkeleri ile birçok modern ülkede ''karşılıksız çek'' diye bir suçun olmadığını ifade etti.

    ''Adli para cezasını ödeme gücü olmayan vatandaş zaten çeki öder'' diyen Öztürk, Asliye Hukuk Mahkemeleri ve Yargıtay 10. Ceza Dairesi'nin bu davalarla fuzuli olarak meşgul edildiğini kaydetti. İnsanların alacaklarını özel hukuk yollarını takip ederek tahsil etme olanağının bulunduğunu belirten Öztürk, ''Zaten hapisle alacakların tahsili sağlanamamaktadır. Dolayısıyla suç olmaktan çıkarılması gerekir. Mevcut uygulama ne alacaklının, ne ne borçlunun derdine derman oluyor'' diye konuştu.

    http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1077976&title=chpli-hamzacebi-yasakci-anlayis-ulkeye-hakim-olmaya-calisiyor

    FİRARİ HAKAN

    YanıtlaSil
  102. gundem cek cezalarına verılen yersız hukumler ıle ılgılı olarak yazılan yazı ve yorumlar ıle sarsılıyor hepımız butunun bırer parcasıyız buradakı herkes gıbı bende bıreysel ve aynı durumdakı arkadaslarım ıle bırlıkte gereklı aramaları ve sms calısmalarına katılıyorum umarım zafer bızım olacaktır hapıs cezasının olmadıgı guzel yarınlar ıcın hep bırlıkte

    zekı severgıl

    YanıtlaSil
  103. SON DAKİKA SON DAKİKA TESK BAŞKANI PALANDÖKEN AÇIKLADI YARGIDA BİR MİLYON YÜZBİN KARŞILIKSIZ ÇEK DOSYASI VAR YARGININ İŞİNİ ÇEKTE HAPİS KALDIRARAK HİFİLETE BİLİRİZ DİYE DEMEÇ VERMİŞ İNSANLAR CEZA EVİNDE NASIL BORÇ ÖDER DİYEDE BELİRTMİŞ HABERİN KAYNAĞI...HABERX.GOGOLDAN TIKLAYIP GİREBİLİRSİNİZ SİTEYE AMA HİÇ YORUM YAPILMAMIŞ HEMEN YORUM BIRAKIN RAMİZ65

    YanıtlaSil
  104. Saygı değer arkadaşlar yavaş yavaş sesimiz, haykırışlarımız ufka çıkmaya başlıyor attığımız adımlar mesajlarımız hedefini bulmaya başladı ülkenin her kesiminden bizleri telafuz etmeye başladılar. Durmak rehamete kapılmak yok el birliği ile çalışmalarımıza devam en kısa süre içersinde meyvelerimizi toplamaya başlıcaz.

    YanıtlaSil
  105. Chp'den Çek Mağdurları İçin Kanun Teklifi - Siyaset Haberleri
    CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ve CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, borçların yeniden yapılandırılması ile ilgili yasa tasarısına eklenecek maddelerle, karşılıksız çek keşide etmenin suç olmaktan çıkartılmasını teklif ettiklerini açıkladı.
    12 Ocak 2011 - 14:28

    -----------------------------------------------
    Siyaset Haberleri : Chp'den Çek Mağdurları İçin Kanun Teklifi

    CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ve CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, borçların yeniden yapılandırılması ile ilgili yasa tasarısına eklenecek maddelerle, karşılıksız çek keşide etmenin suç olmaktan çıkartılmasını teklif ettiklerini açıkladı. Hamzaçebi ayrıca, Hizbullahçılar'ın tahliyesinden hükümetin sorumlu olduğunu belirterek, Adalet Bakanı'nın istifa etmesi gerektiğini söyledi.

    CHP'li Hamzaçebi ve Öztürk, TBMM'de bir basın toplantısı düzenledi. Hamzaçebi, vergi borçlarının yeniden yapılandırılması ile ilgili düzenlemeye destek verdiklerini belirterek, ancak ekonomik kriz nedeniyle çeklerini ödeyemeyen vatandaşlara da aynı gerekçeyle kolaylık sağlanmasının adaletli olacağına inandıklarını söyledi. Plan Bütçe Komisyonu'na bu görüşlerini sunduklarını ancak bunun kabul görmediğini ifade eden Hamzaçebi, söz konusu maddelerin eklenmesini istedikleri 'Bazı Alacakların Yeniden

    Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmündeki Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın bugün komisyonda sonuçlandıktan sonra Genel Kurul'a geleceğini söyledi. Genel Kurul görüşmelerinde de bu öneriyi diğer parti gruplarına götüreceklerini belirten Hamzaçebi, "Vatandaşların adli para cezası ve ödeyemediğinde de hapis cezasıyla karşı karşıya kalmış olması TBMM'yi harekete geçmek zorunda bırakmaktadır" dedi. Kendisine

    her gün cezaevlerinden mektup gönderildiğini belirten Hamzaçebi, yeniden yapılandırma durumunda borçlarını iki yıl içinde ödeyeceğini ve ticarethanesini yeniden açabileceğini belirten bir tutuklunun mektubunu da okudu. Hamzaçebi, "İtibarlarını yeniden kazanmak istiyorlar ve devletin kendilerine el uzatmasını bekliyorlar. Dolandırıcıları ayıklayalım ama istemediği halde zamanında çekini ödeyemeyenlere çözüm bulalım" dedi.

    CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk de, 5941 sayılı Çek Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni Meclis Başkanlığı'na sunduklarını belirterek, "AK Parti bizim teklifimizi beğenmezse, kendilerinin hazırlayacağı teklife de destek veririz" diye konuştu.

    http://www.birincikuvvet.com/Siyaset_/363911-Chpden_Cek_Magdurlari_Icin_Kanun_Teklifi_-_Siyaset__Haberleri.html


    FİRARİ HAKAN

    YanıtlaSil
  106. Haberler /
    CHP'DEN YENİ ÇEK KANUNU TEKLİFİ
    12 Ocak 2011 Çarşamba - 13:59:43
    CHP Grup Başkanvekili M. Akif Hamzaçebi, CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk ile parlamentoda düzenlediği basın toplantısında 5421 Sayılı Çek Kanunu'nda Değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi verdiklerini açıkladı

    Elektronik Haber Ajansı (e-ha) muhabirinin edindiği bilgiye göre, CHP Grup Başkanvekili M. Akif Hamzaçebi,Karşılıksız çek keşide etme fiilinin, 17.01.1929 - 02.04.1985 döneminde "dolandırıcılık" suçu kapsamında değerlendirilmiş olduğunu, 03.04.1985 - 07.03.2003 döneminde hapis cezasını gerektiren bağımsız bir suç olarak kabul edildiğini ve 08.03.2003 tarihinden itibaren ise kural olarak adli para cezasını gerektiren bir suç olarak düzenlenip uygulandığını belirten Hazmaçebi, bu tarihsel süreç içinde karşılıksız çek keşide etmenin engellenemediğini ve tersine artan bir seyir izlediğini söyledi.

    Kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınamadığını, çekin karaparanın aklanmasında ve terörün finansmanında kullanılmasının önüne geçilemediğini de ifade eden Hamzaçebi, " Son yıllarda karşılıksız çek keşide etme suçu ile ilgili davaların sayısı çok artmıştır. Özellikle ticaretin yoğun olduğu il ve ilçelerde bu davalara bakan mahkemeler tıkanmıştır." dedi

    CHP Grup Başkanvekili M. Akif Hamzaçebi, sözlerine şöyle devam etti:

    "Temyiz mercii olan Yargıtay 10. Ceza Dairesince ,2009 yılında 19872 dava karara bağlandığı halde, 2010 yılına 30580 dava devredilmiş; 29.11.2010 tarihi itibarıyla, 2010 yılında 21.565 çek davası sonuçlandırılmış olup halen Dairede 43.581 çek davası inceleme için sıra beklemektedir. Böylece bu daire, sadece çek suçlarıyla ilgili davalara bile yetişemez duruma gelmiştir. Ayrıca Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nda 70.000'in üzerinde çek dosyası bulunmaktadır.

    Yürürlükteki "5914 sayılı Çek Kanunu'nda , çekle ilgili olarak karşılıksız işlemi yapılmasına sebebiyet verme fiili, adli para cezası ve güvenlik tedbiri yaptırımlarını gerektiren bir suç olarak düzenlenmiş; şikayetten vazgeçme veya ödeme durumunda davanın düşmesi öngörülmüştür. Bu durum, yasa koruyucunun bu suçu çok da önemsemediğini göstermektedir.

    Ülkemizin ve Yargının çok daha önemli ve öncelikli sorunları varken, birçok Cumhuriyet Savcısı ve Hâkimin zamanını bu suçlara ayırmak zorunda kalması kabul edilemez.

    Bütün bu nedenlerle, çekin karşılıksız çıkması ile ilgili fiilin suç olmaktan çıkarılması; tacir ve tacir olmayan kişi çekleri ile hamiline düzenlenecek çeklerin (A), (B) ve (C) tipi çekler olarak bastırılması, her tip çek için muhatap bankanın ödemekle yükümlü olduğu miktarın ayrı ayrı belirlenmesi, çekle ilgili olarak karşılıksız işlemi yapılması durumunda , karşılıksız çek düzenleyen, adına karşılıksız çek düzenlenen ve ileri düzenleme tarihli çek üzerinde yazılı tarihe göre kanuni ibraz süresi içinde ibrazında karşılığını ilgili banka hesabında bulundurmayan gerçek ve tüzel kişi hakkında, hamilin şikayeti ve Cumhuriyet Savcısının talebi üzerine, Sulh Ceza Hakimi tarafından, karşılıksız çıkan her bir çekle ilgili bir koruma tedbiri olarak, çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı kararı verilmesi amaçlanmıştır." dedi.

    Ankara (e-ha) Abdullah Ortaç

    http://www.e-haberajansi.com/haberdetay.php?haber=25475

    YanıtlaSil
  107. ARKADAŞLAR;
    ÇIKAN HABERLERE YORUM YAZMAYI İHMAL ETMİYELİM BUGÜN GÜNDEM ÇOK ISINDI.HER YERDE BİZLE İLGİLİ HABER ÇIKIYOR.BU ARADA VEKİLLERİ ARAMAYI UNUTMAYALIM.

    FİRARİ HAKAN

    YanıtlaSil
  108. arkadaşlar o kadar kişiyi hareket ettirmek için o kadar çok yorumlar ve planlar yapılıyorki sitemizde bunu hepimiz biliyoruz,sayın bendevi palandöken gibi önemli bir kişi bizim davamız için olumlu açıklamalarda bulunuyor ama sadece bu açıklamaya 5 yorum yapılıyor bence buradaki geyiğe biraz ara verelim ve bu tür yorumlara 2-3 kelimede olsa bir yorum yapalım lütfen ne yaptım yayınlanır herhalde.serkan

    YanıtlaSil
  109. http://www.haberx.com/palandoken_yargidaki_dosyalarin_1_milyon_104_bini_karsiliksiz_cek_davasi%2817,n,10555337,369%29.aspx

    TESK Başkanı Bendevi Palandöken, yargıdaki iş yükünün fazlalığının yeni bir durum olmadığını belirterek, "Yargıdaki durum, yılların birikimidir. Yargının iş yükü dava sayısının azalmasını sağlamakla çözülür" dedi. ANKARA (ANKA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu(TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, yargıdaki iş yükünün fazlalığının yeni bir durum olmadığını belirterek, "Yargıdaki durum, yılların birikimidir. Yargının iş yükü dava sayısının azalmasını sağlamakla çözülür" dedi.
    TESK Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, yargıdaki iş yükünün yeni bir durum olmadığını bildirdi. Yargıya intikal eden dosyaların 1 milyon 104 bin kişinin sanık olarak karşılıksız çekten yargılandığını ifade eden Palandöken, "Yargının yükünün hafiflemesi için karşılıksız çeke hapis cezasının kaldırılması gerekir. Şu an temyizde 160 bin dosya beklemektedir" diye konuştu.

    -"20 OCAK KORKUSU"-

    Çek Kanunu'nda 1 yıl önce yapılan değişikliklere hapisten çıkanlar taahhütlerine yerine getiremezse 20 Ocak 2011 tarihinden itibaren yeniden cezaevine dönme korkusu yaşadığını belirten Palandöken, "Sadece karşılıksız çek sorununu idari aşamada çözmek bile yargının iş yükünü büyük ölçüde azaltacaktır. İstenirse, insanların bu kadar sık mahkeme kapısına gitmesi engellenebilir. Ayrıca, verilen hapis cezaları ekonomik suça ekonomik ceza ilkesine de doğrudan aykırıdır" dedi.

    -"HAPİS CEZASI SORUNU ÇÖZMÜYOR"-

    Hapis cezasının sorunları çözmediğini ifade eden Palandöken, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
    "Hapisteki bir vatandaş borcunu nasıl öder? Bu soruyu herkesin birbirine sorması gerekir. Ayrıca hapisteki vatandaşın eşi, çoluğu çocuğu ne yiyip ne içecek? Aile reisini hapse atmak, aslında ailesini, çocuklarını cezalandırmak değil midir?"(ANKA)
    (HGS/ÖMR)

    ARKADASLAR LUTFEN YORUM YAZALIM

    IBRAHIM SEN

    YanıtlaSil
  110. http://www.logisticusdergisi.com/haberdetay/5645-CHP-GRUP-BA%C5%9EKANVEK%C4%B0L%C4%B0-HAMZA%C3%87EB%C4%B0%27N%C4%B0N-BASiN-TOPLANTiSi.html

    HP Grup Başkanvekili M. Akif Hamzaçebi, CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk ile parlamentoda düzenlediği basın toplantısında 5421 Sayılı Çek Kanunu'nda Değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi verdiklerini belirterek torba yasa hakkında değerlendirmelerde bulundu.

    CHP Grup Başkanvekili M. Akif Hamzaçebi, CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk ile parlamentoda düzenlediği basın toplantısında 5421 Sayılı Çek Kanunu'nda Değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi verdiklerini belirterek torba yasa hakkında değerlendirmelerde bulundu.

    Karşılıksız çek keşide etme fiilinin, 17.01.1929 - 02.04.1985 döneminde "dolandırıcılık" suçu kapsamında değerlendirilmiş olduğunu, 03.04.1985 - 07.03.2003 döneminde hapis cezasını gerektiren bağımsız bir suç olarak kabul edildiğini ve 08.03.2003 tarihinden itibaren ise kural olarak adli para cezasını gerektiren bir suç olarak düzenlenip uygulandığını belirten Hazmaçebi, bu tarihsel süreç içinde karşılıksız çek keşide etmenin engellenemediğini ve tersine artan bir seyir izlediğini söyledi.

    Kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınamadığını, çekin karaparanın aklanmasında ve terörün finansmanında kullanılmasının önüne geçilemediğini de ifade eden Hamzaçebi, " Son yıllarda karşılıksız çek keşide etme suçu ile ilgili davaların sayısı çok artmıştır. Özellikle ticaretin yoğun olduğu il ve ilçelerde bu davalara bakan mahkemeler tıkanmıştır." dedi

    CHP Grup Başkanvekili M. Akif Hamzaçebi, sözlerine şöyle devam etti: "Temyiz mercii olan Yargıtay 10. Ceza Dairesince ,2009 yılında 19872 dava karara bağlandığı halde, 2010 yılına 30580 dava devredilmiş; 29.11.2010 tarihi itibarıyla, 2010 yılında 21.565 çek davası sonuçlandırılmış olup halen Dairede 43.581 çek davası inceleme için sıra beklemektedir. Böylece bu daire, sadece çek suçlarıyla ilgili davalara bile yetişemez duruma gelmiştir. Ayrıca Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nda 70.000'in üzerinde çek dosyası bulunmaktadır.

    Yürürlükteki "5914 sayılı Çek Kanunu'nda , çekle ilgili olarak karşılıksız işlemi yapılmasına sebebiyet verme fiili, adli para cezası ve güvenlik tedbiri yaptırımlarını gerektiren bir suç olarak düzenlenmiş; şikayetten vazgeçme veya ödeme durumunda davanın düşmesi öngörülmüştür. Bu durum, yasa koruyucunun bu suçu çok da önemsemediğini göstermektedir.

    Ülkemizin ve Yargının çok daha önemli ve öncelikli sorunları varken, birçok Cumhuriyet Savcısı ve Hâkimin zamanını bu suçlara ayırmak zorunda kalması kabul edilemez.

    Bütün bu nedenlerle, çekin karşılıksız çıkması ile ilgili fiilin suç olmaktan çıkarılması; tacir ve tacir olmayan kişi çekleri ile hamiline düzenlenecek çeklerin (A), (B) ve (C) tipi çekler olarak bastırılması, her tip çek için muhatap bankanın ödemekle yükümlü olduğu miktarın ayrı ayrı belirlenmesi, çekle ilgili olarak karşılıksız işlemi yapılması durumunda , karşılıksız çek düzenleyen, adına karşılıksız çek düzenlenen ve ileri düzenleme tarihli çek üzerinde yazılı tarihe göre kanuni ibraz süresi içinde ibrazında karşılığını ilgili banka hesabında bulundurmayan gerçek ve tüzel kişi hakkında, hamilin şikayeti ve Cumhuriyet Savcısının talebi üzerine, Sulh Ceza Hakimi tarafından, karşılıksız çıkan her bir çekle ilgili bir koruma tedbiri olarak, çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı kararı verilmesi amaçlanmıştır."(TBMM)

    BANGIR BANGIR GELIYORUZ!!!

    YORUM YAZALIM


    KADIR KOZANLI

    YanıtlaSil
  111. http://www.haberprogram.com/h/2011/01/06/103927-5941-sayili-yeni-cek-yasasi.php

    YanıtlaSil
  112. http://sadehaberler.com/tesk_karsiliksiz_ceke_hapis_kaldirilsin_haberi_274441.aspx

    ürkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, 1 milyon 104 bin kişinin karşılıksız çekten yargılandığını ifade ederek, ''Yargının yükünün hafiflemesi için karşılıksız çeke hapis cezasının kaldırılması gerekir'' dedi. Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, yargıdaki iş yükünün yılların birikimi olduğunu, sorunun dava sayısının azaltılmasıyla çözülebileceğini kaydetti. Bu noktada karşılıksız çeke hapis cezasının kaldırılmasını isteyen Palandöken, temyizde 160 bin dosyanın beklediğini ifade ederek, şunları kaydetti: ''Çek Kanununda 1 yıl önce yapılan değişiklikle hapisten çıkanlar taahhütlerini yerine getiremezse 20 Ocak 2011 tarihinden itibaren yeniden cezaevine dönme korkusu yaşıyor. Sadece karşılıksız çek sorununu idari aşamada çözmek bile yargının iş yükünü büyük ölçüde azaltacaktır. İstenirse, insanların bu kadar sık mahkeme kapısına gitmesi engellenebilir. Ayrıca, verilen hapis cezaları ekonomik suça ekonomik ceza ilkesine de doğrudan aykırıdır.'' Hapis cezasının sorunları çözmediğini de dile getiren Palandöken, ''Hapisteki bir vatandaş borcunu nasıl öder? Bu soruyu herkesin birbirine sorması gerekir. Ayrıca, hapisteki vatandaşın eşi, çoluğu çocuğu ne yiyip ne içecek? Aile reisini hapse atmak, aslında ailesini, çocuklarını cezalandırmak değil midir


    YORUM YAZALIM ARKADALSR NE OLUR


    NAGIHAN KORKMAZ

    YanıtlaSil
  113. http://www.haber7.com/haber/20110112/TESK-Karsiliksiz-ceke-hapis-kaldirilsin.php


    Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken yargının yükünün azalması için çek mağdurlarının davalarını gündeme getirdi.


    Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, 1 milyon 104 bin kişinin karşılıksız çekten yargılandığını ifade ederek, ''Yargının yükünün hafiflemesi için karşılıksız çeke hapis cezasının kaldırılması gerekir'' dedi.

    Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, yargıdaki iş yükünün yılların birikimi olduğunu, sorunun dava sayısının azaltılmasıyla çözülebileceğini kaydetti.

    Bu noktada karşılıksız çeke hapis cezasının kaldırılmasını isteyen Palandöken, temyizde 160 bin dosyanın beklediğini ifade ederek, şunları kaydetti:

    ''Çek Kanununda 1 yıl önce yapılan değişiklikle hapisten çıkanlar taahhütlerini yerine getiremezse 20 Ocak 2011 tarihinden itibaren yeniden cezaevine dönme korkusu yaşıyor.

    Sadece karşılıksız çek sorununu idari aşamada çözmek bile yargının iş yükünü büyük ölçüde azaltacaktır. İstenirse, insanların bu kadar sık mahkeme kapısına gitmesi engellenebilir.

    Ayrıca, verilen hapis cezaları ekonomik suça ekonomik ceza ilkesine de doğrudan aykırıdır.''

    Hapis cezasının sorunları çözmediğini de dile getiren Palandöken, ''Hapisteki bir vatandaş borcunu nasıl öder? Bu soruyu herkesin birbirine sorması gerekir.

    Ayrıca, hapisteki vatandaşın eşi, çoluğu çocuğu ne yiyip ne içecek? Aile reisini hapse atmak, aslında ailesini, çocuklarını cezalandırmak değil midir?'' şeklinde konuştu.

    AA


    ALLAH IN IZNI ILE HER YERDE BIZIM ILE ILGILI HABERLER VAR

    REMZI ALCAY

    YanıtlaSil
  114. http://www.dunya.com/haber.asp?id=111279

    "Karşılıksız çeke hapis kalksın"


    12.01.2011 - 14:33
    TESK Başkanı Palandöken, “Yargıdaki durum, yılların birikimidir. Yargının iş yükü dava sayısının azalmasını sağlamakla çözülür” dedi.


    ANKARA -Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu(TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, yargıdaki iş yükünün fazlalığının yeni bir durum olmadığını belirterek, “Yargıdaki durum, yılların birikimidir. Yargının iş yükü dava sayısının azalmasını sağlamakla çözülür” dedi.

    TESK Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, yargıdaki iş yükünün yeni bir durum olmadığını bildirdi. Yargıya intikal eden dosyaların 1 milyon 104 bin kişinin sanık olarak karşılıksız çekten yargılandığını ifade eden Palandöken, “Yargının yükünün hafiflemesi için karşılıksız çeke hapis cezasının kaldırılması gerekir. Şu an temyizde 160 bin dosya beklemektedir” diye konuştu.

    Çek Kanunu’nda 1 yıl önce yapılan değişikliklere hapisten çıkanlar taahhütlerine yerine getiremezse 20 Ocak 2011 tarihinden itibaren yeniden cezaevine dönme korkusu yaşadığını belirten Palandöken, “Sadece karşılıksız çek sorununu idari aşamada çözmek bile yargının iş yükünü büyük ölçüde azaltacaktır. İstenirse, insanların bu kadar sık mahkeme kapısına gitmesi engellenebilir. Ayrıca, verilen hapis cezaları ekonomik suça ekonomik ceza ilkesine de doğrudan aykırıdır” dedi.

    Hapis cezasının sorunları çözmediğini ifade eden Palandöken, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

    “Hapisteki bir vatandaş borcunu nasıl öder? Bu soruyu herkesin birbirine sorması gerekir. Ayrıca hapisteki vatandaşın eşi, çoluğu çocuğu ne yiyip ne içecek? Aile reisini hapse atmak, aslında ailesini, çocuklarını cezalandırmak değil midir?”


    COK AZ KALDI!!!

    HUSEYIN P.

    YanıtlaSil
  115. Tarafların anlaşması halinde karşılıksız çek verme suçundan mahkum olanların cezasının infazının ertelenmesini veya durdurulmasını da içeren 'Çek Yasa Tasarısı', TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

    http://yenisafak.com.tr/Gundem/?i=228750

    Çek Kanunu Tasarısı, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

    Yasaya göre, bankalar, önce çek hesabı açtırmak isteyenin yasaklı olup olmadığını kontrol edecek, ayrıca kişinin ekonomik ve sosyal durumunun belirlenmesinde gerekli basiret ve özeni gösterecek.

    Bankalar, çek hesabı açtırmak isteyenlerin yasaklılık durumuna ilişkin adli sicil kayıtlarını, açık kimliklerini saptamak için fotoğraflı nüfus cüzdanı, pasaport veya sürücü belgesi örneklerini, yerleşim yeri belgelerini, vergi kimlik numaralarını, tacir olanların ayrıca ticaret sicili kayıtlarını, esnaf ve sanatkar olanların ise esnaf ve sanatkar sicili kayıtlarını almak ve çek hesabının kapatılması halinde bunları, hesabın kapatıldığı tarihten itibaren 10 yıl süreyle saklayacak. Yerleşim yeri yurt dışında bulunan kişiler, bankaya kendileri ile ilgili Türkiye'de bir adres bildirmek zorunda olacak.

    Çekin karşılığının tamamen veya kısmen bulunmaması halinde, çek düzenleyenin bankaca bilinen adresleri talebi halinde hamiline verilecek.

    Çek hesabı ilgilinin, vekilin veya yasal temsilcisinin imzası olmadan açılamayacak.

    Çek hesabı açılmasını veya mevcut çek hesabından çek defteri verilmesini isteyen kişi, her defasında tacir veya esnaf ve sanatkar olup olmadığını, kendisi hakkında yasak bulunmadığını bankaya yazılı olarak beyan edecek.

    Hakkında çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı kararı bulunan gerçek kişinin, yönetim organında görev yaptığı, temsilcisi veya imza yetkilisi olduğu tüzel kişiye çek defteri verilmeyecek.

    Tacir olan ve tacir olmayan kişilere verilecek çekler ile hamiline düzenlenecek çekler, açıkça ayırt edilebilecek biçimde bastırılacak. Bu çeklere ilişkin işlemlerin işlendiği ayrı çek hesapları açılacak ve hamiline düzenlenecek çeklerin yapraklarında 'hamiline' ibaresi matbu olarak yer alacak. Esnaf ve sanatkar odalarına kayıtlı olanlardan tacir kişilere özgü çek hesabı açtıranlar, 'tacir çeki' alabilecek.

    Karşılığı bulunan çek, hesabın bulunduğu bankaya ibraz edildiğinde hamilin vergi kimlik numarası saptandıktan sonra ödenecek.

    Çek hesabı, ancak sahibinin veya yasal temsilcisinin yazılı talebi ya da mevduat veya katılım fonu zaman aşımı süresinin dolması üzerine kapatılacak.

    YanıtlaSil
  116. KARŞILIKSIZ HER ÇEK YAPRAĞI İÇİN BANKAYA CEZA

    'Karşılıksızdır' işlemi, muhatap bankanın hamile kanunen ödemekle yükümlü olduğu miktarın dışında, çek bedelinin karşılanamayan kısmıyla sınırlı olarak yapılacak.

    Banka, karşılıksız çıkan her bir çek yaprağı ile ilgili olarak ödemekle yükümlü olduğu miktarı, ancak ibraz eden hamile talep ettiği takdirde ödeyecek. Buna göre, banka, hamile, talep ettiği takdirde süresinde ibraz edilen her çek yaprağı için; karşılığının hiç bulunmaması halinde, çek bedeli 600 lira veya üzerinde ise 600 lira, bu tutarın altındaysa çek bedelini ödeyecek.

    Karşılığının kısmen bulunması halindeyse banka, çek bedeli 600 lira veya altındaysa, çek bedelini aşmamak koşuluyla kısmi karşılığı 600 liraya tamamlayacak bir miktarı; çek bedelinin 600 liradan fazla olması halinde çek bedelini aşmamak koşuluyla, kısmi karşılığa ilave olarak 600 lira ödemekle yükümlü olacak.

    Hamilin talepte bulunması halinde, 'karşılıksızdır' işlemi, çekin arka yüzüne tahsil için bankaya ibraz edildiği tarih, hesap durumu, bankanın yükümlülüğü çerçevesinde ödediği miktar ve ibraz eden gerçek kişinin adı ve soyadı yazılmak, bu kişinin tüzel kişi adına bedeli tahsil etmesi halinde bu belirtilmek ve kişi ile birlikte banka yetkilisi tarafından imzalanmak suretiyle yapılacak. Banka tarafından ödenen miktar düşüldükten sonra karşılıksız kalan tutar açıkça belirtilecek. Hamilin imzalamaktan kaçınması halinde, 'karşılıksızdır' işlemi yapılmayacak.

    Kısmi ödeme kabul edilmiş olsun veya olmasın, çekin tamamen veya kısmen karşılıksız çıkması halinde, 'karşılıksızdır' işlemi yapıldıktan sonra ön ve arka yüzün fotokopisi çekilerek bankada saklanacak ve çek hamile geri verilecek.

    Banka; çekin karşılığının hesapta bulunmamasına rağmen hamiline ödenmesinin geciktirilmesi, kanunen ödemekle yükümlü olduğu miktarın hamile ödenmesinin geciktirilmesi hallerinde çek hamiline, her geçen gün için binde 3 gecikme cezası ödeyecek.

    Üzerindeki tarihten önce ibraz edilen çekin karşılığının kısmen veya tamamen ödenmemiş olması halinde, bu çekle ilgili olarak hukuki takip yapılamayacak. İleri tarihli çekle ilgili olarak hukuki takip yapılabilmesi için, çekin üzerindeki düzenleme tarihine göre kanuni ibraz süresi içinde bankaya ibraz edilmesi ve 'karşılıksızdır' işlemine tabi tutulması şart olacak.

    YanıtlaSil
  117. BİN 500 GÜNE KADAR ADLİ PARA CEZASI

    Karşılıksız çeke sebebiyet veren kişi hakkında, hamilin şikayeti üzerine, her bir çekle ilgili alarak, bin beşyüz güne kadar adli para cezası verilecek. Ancak, hükmedilecek adli para cezası, çek bedelinin karşılıksız çıkan miktarından az olamayacak.

    Karşılıksız çek düzenleyen, adına karşılıksız çek düzenlenen ve ileri düzenleme tarihli çek üzerinde yazılı tarihe göre kanuni ibraz süresi içinde ibrazında, karşılığını ilgili banka hesabında bulundurmayan gerçek ve tüzel kişi hakkında, soruşturma evresinde Cumhuriyet savcısının talebi üzerine sulh ceza hakimi tarafından, kovuşturma evresinde mahkeme tarafından karşılıksız çıkan her bir çekle ilgili olarak çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı kararı verilecek.

    Hakkında çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı kararı verilmiş olan kişi, elindeki bütün çek yapraklarını ait olduğu bankalara iade etmekle yükümlü olacak. Bu kişi adına yeni bir çek hesabı açılamayacak.

    Çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı kararına ilişkin bilgiler, Adalet Bakanlığı Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) aracılığıyla Merkez Bankasına elektronik ortamda bildirilecek.

    Karşılıksız çekle ile ilgili hakkında kovuşturmaya yer olmadığı kararı verilen ya da mahkemede beraat eden kişiler hakkındaki çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı kaldırılacak.

    FAİZİ İLE ÖDEYENLER İÇİN...

    Karşılıksız kalan çek bedelini temerrüt faizi ile birlikte tamamen ödeyen kişi hakkında soruşturma aşamasında 'kovuşturmaya yer olmadığına', kovuşturma aşamasında ise mahkeme tarafından 'davanın düşmesine', mahkumiyet hükmünün kesinleşmesinden sonra ise yine mahkeme tarafından 'hükmün bütün sonuçlarıyla ortadan kaldırılmasına' karar verilecek.

    Şikayetçinin, şikayetinden vazgeçmesi halinde de söz konusu prosedür uygulanacak.

    Tacirin ticari işletmesi ile ilgili tacir olmayan kişinin çek defterini kullanarak çek düzenleyen ve düzenleten kişi, 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacak.

    Tacir olmayan kişiye, tacir kişiye verilmesi gereken çek defteri veren banka görevlisi hakkında 50 günden 150 güne kadar adli para cezası verilecek.

    Karşılıksız çekle ilgili banka görevlilerine sorumluluklar yükleyen yasaya göre, bu sorumlulukları yerine getirmeyen görevlilere çeşitli cezalar uygulanacak.

    Bankalar, yasalanın yürürlüğe girdiği tarihten itibaren, Merkez Bankasınca 1 ay içinde yayımlanacak tebliğ ile belirlenen esaslara uygun olarak, yeni çek defterleri bastıracak. Bankalar, 1 Temmuz 2010 tarihine kadar müşterilerine yeni çek defterlerini verecek ve ellerindeki eski çek defterlerini imha edecek.

    Yasanın yürürlüğe girdiği tarihe kadar karşılıksız çek suçundan dolayı açılmış olan davalar bakımından asliye ceza mahkemesinin görevi devam edecek.

    YanıtlaSil
  118. İNFAZIN ERTELENMESİ

    Tarafların anlaşması halinde karşılıksız çek verme suçundan mahkum olanların cezasının infazı ertelenebilecek veya durdurulabilecek. Varılan anlaşmanın Cumhuriyet başsavcılığına veya mahkemeye verilmesi halinde, anlaşmada öngörülen süre kadar soruşturma veya kovuşturma durdurulacak. Anlaşmaya varılmış olması şikayetçi bakımından şikayetin geri alınmasını sonucunu doğurmayacak. Soruşturma, kovuşturma veya yargılamanın durdurulması ile infazın ertelenmesi için yazılı anlaşma ve taahhütnamenin en geç 1 Nisan 2010 tarihine kadar verilmesi gerekecek.

    Karşılıksız çekin öngördüğü miktarı faiziyle birlikte ödemeyi taahhüt eden kişinin ödenmesi gereken miktarı belirli vadelerde ödeyeceğini taahhüt etmesi halinde anlaşma aranmaksızın taahhütnamede belirtilen süre kadar soruşturma veya kovuşturmanın durmasına, hükmün infazının ertelenmesine veya durdurulmasına karar verilecek.

    Taahhütnamede yer alacak birinci yıl taksiti, borcun üçte birinden az olamayacak. Ödeme süresi, taahhütnamenin yapıldığı tarihten itibaren 2 yılı geçemeyecek. Anlaşmanın, gereği gibi ifa edilmesi veya ödenmesi gereken miktarın ödenmesi halinde kovuşturmaya yer olmadığı, davanın düşmesi veya hükmün bütün sonuçlarıyla ortadan kaldırılmasına karar verilecek.

    Ceza ertelemesinden yararlanan kişi, taahhütnamede belirtilen süre içerisinde şikayetçi ile anlaşmaya varması ve bu anlaşmanın bir nüshasını şikayetçi veya yasal temsilcisi tarafından mercilere verilmesi halinde, soruşturma ve kovuşturmanın durmasına, hükmün infazının ertelenmesi veya durdurulmasından yararlanacak.

    Soruşturma veya kovuşturmanın durması halinde dava zaman aşımı, hükmün infazının ertelenmesi veya durdurulması halinde ise ceza zaman aşımı işlemeyecek.

    Şikayetçinin başvurusu üzerine, anlaşma veya taahhüde uyulmadığının tespiti halinde soruşturmaya, kovuşturmaya veya hükmün infazına devam edilecek.

    Soruşturma veya kovuşturması durdurulan ya da hükmün infazı ertelenen veya durdurulan kişi hakkında 'adli kontrol' uygulanacak.

    Tasarının yasalaşmasının ardından TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, bütçe kanunu tasarısının bölümlerini görüşmek üzere birleşimi yarın saat 11.00'de toplanmak üzere kapattı.

    YanıtlaSil
  119. http://www.haberpan.com/haber/tesk-karsiliksiz-ceke-hapis-kaldirilsin

    YanıtlaSil
  120. saklambaç4112 Ocak 2011 15:09

    ARKADAŞLAR

    ÖNEMLİ DESTEK

    ÖNEMLİ DESTEK

    ANKARAGÜCÜ TARAFTARLARI ANKARADA Kİ EYLEMDE BİZE TAM DESTEK VERECEKLER

    AKŞAM

    SİTEYEDE YORUM BIRAKACAKLAR

    MUZY AMCA
    RUMUZLU

    ŞİMDİDEN KENDİLERİNE TEŞEKKÜR EDERİM.

    YanıtlaSil
  121. gerçekten süper olur 1 ankaragücü taraftarı 100 kişiye bedeldir sesimizi duymayan kalmaz ankarada..saklambaç41 ve bize destek olacak tüm ankaragüçlü taraftar kardeşlerimize şimdiden teşekkür ederiz..serkan

    YanıtlaSil
  122. basketçi34AN12 Ocak 2011 15:22

    127 SN.SAKLAMBAÇ,TARFTAR DESTEĞİ İLE İLGİLİ OLUŞUMU DAHA SONRA TARTIŞSAK,SİTE GENELİYLE MSN'DE ,OLURMU?RİCA ETESM.?

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  123. biz bu kadarmıyız ya
    aşagıdaki habere yorum yapalım başbakanın en çok okuduğu haberkanalı
    http://www.haber7.com/haber/20110112/TESK-Karsiliksiz-ceke-hapis-kaldirilsin.php
    murat ata

    YanıtlaSil
  124. ARKADAŞLAR LÜTFEN LÜZUMSUZ KES YAPIŞTIR YAPMAYALIM!

    YanıtlaSil
  125. NU-SAYIN BASKETÇİ KARDEŞİM BEN GELENE KADAR ARKADAŞLAR HABERİN KAYNAĞINI VERMİŞLER BİRDE YAŞIM VE ALIŞKAN OLMADIĞIM DURUMDAN DOLAYI HER YAPTIĞIMI BURADA YAZMASAMDA HER YAYINDA BENİM VEYA ARKADAŞLARIMIN YORUMU ÇIKIYOR BU GÜNDE KİMSE YOKKEN TESK HABERİNEDE YORUM YAZDIM AMA ÇIKMADI OTOMATİK SİLİNDİ AYRICA UTKU KARDEŞİMDE BİLİR DEVAMLI ONU MSN ARAMAYA ÇALIŞIYORUM YANİ DERSLERİMİ SİZİN TABİRİNİZ İLE ÇALIŞIYORUM.SAYGILAR

    YanıtlaSil
  126. basketçi34AN12 Ocak 2011 15:30

    ARKADAŞLAR,

    BUGÜN ÖZELLİKLE ODAKLANMAMIZ GEREKEN ;
    1)ULUSAL KANAL A YORUM BIRAKMAK
    http://www.ulusalkanal.com.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=19002:avukat-sevnc-devlet-cek-madurlarindan-nemalaniyor&catid=49:guencel-&Itemid=174

    2)TESK BAŞKANI SN.PALANDÖKEN İÇİN YORUM BIRAKMAK.ANCAK BİRÇOK LİNK VAR.NASIL OLUR BİLMİYORUM.BİR TANESİNE ODAKLANALIM DERİM.AŞAĞIDAKİ YORUMA İTİRAZ YOKSA YORUMLAR BU LİNKE

    http://www.haber7.com/haber/20110112/TESK-Karsiliksiz-ceke-hapis-kaldirilsin.php

    3)TBMM ADALET KOM.SN.BAŞKAN VE ÜYELERİNİ ARIYORUZ.ÖZELLİKLE TEL,

    TBMM ADALET KOMİSYONU 13.01.2010(YARIN)SAAT 10:00DA TOPLANIYOR.
    LÜTFEN ARAMALARIMIZA DEVAM EDELİM.

    DİP NOT:BAZI MİLLETVEKİLLERİMİZ BAZI ARAYAN ARKADAŞLARIMIZIN AGRESİF KONUŞTUKLARINI,BÖYLE OLUNCA KAPATMAK ZORUNDA KALDIKLARINI BELİRTİYORLAR.BENDE ARAMIZA BU TİP PROVAKATÖRLERİN SIZDIĞINI VE BİZDE AYNI SIKINTIYI YAŞADIĞIMIZI ANLATTIM.BUNU BU ŞEKİLDE DEĞERLENDİRMELERİNİ RİCA ETTİM.
    OLUMLU HAVAYI YAKALAMIŞKEN SORUNUMUZU ÖZ VE KISA OLARAK VE BİZE YAKIŞAN USLUBUMUZLA ANLATMAKTIR.

    TATLI DİL YILANI DELİĞİNDEN ÇIKARIR.

    SAYGILARIMLABASKETÇİ


    -------------------------------------------
    -----------------------------------------------

    ARANACAK VE SIKINTILARIMIZI DİLE GETİRECEĞİMİZ

    TBMM ADALET KOMİSYONU ÜYELERİ

    Sayın,

    Ahmet İyimaya TBMM KOM. BAŞKANI 0532 274 59 20

    Mehmet Emin Ekmen Sözcü AK Parti Batman 4205890 gsm: 0532 375 07 95 eminekmen gmail. com

    İlknur İnceöz Katip AK Parti Aksaray 4206106 05326726027

    Ahmet Aydın Üye AK Parti Adıyaman 4205462 GSM: 0532 433 17 19.

    Zekeriya Aslan Üye AK Parti Afyonkarahisar 4205910 GSM: 05326258801

    Yılmaz Tunç Üye AK Parti Bartın 4206222 GSM: 05324151339

    Fatih Metin Üye AK Parti Bolu 4205848 GSM: 0532 675 65 59

    Mehmet Salih Erdoğan Üye AK Parti Denizli 4206024 GSM: 05057772000

    Veysi Kaynak Üye AK Parti Kahramanmaraş 4205538

    Ali Öztürk Üye AK Parti Konya 4206062 GSM: 05422567203 0542)5618444 05327614111

    İhsan Koca Üye AK Parti Malatya 4205512 GSM: 0533 811 31 44

    Mustafa Hamarat Üye AK Parti Ordu 4206414 GSM: 05327033977

    Yahya Akman Üye AK Parti Şanlıurfa 4206348 05324422822

    Halil Ünlütepe Üye CHP Afyonkarahisar 4206406 05323819424

    Turgut Dibek Üye CHP Kırklareli 4205728 05424122497

    Ali Rıza Öztürk Üye CHP Mersin 4205564 05325247309

    Rahmi Güner Üye CHP Ordu 4205714 05323959066

    Ali İhsan Köktürk Üye CHP Zonguldak 4206144 05322926139

    Hamit Geylani312/4762378 Üye DTP Hakkari 4206308

    Osman Ertuğrul Üye MHP Aksaray 4205854

    Metin Çobanoğlu Üye MHP Kırşehir 4205976 05333452384

    Rıdvan Yalçın Üye MHP Ordu 4205634 0532 422 47 14

    YanıtlaSil
  127. basketçi34AN12 Ocak 2011 15:36

    SİTEMİZİN SAYGIDEĞER ÜYELERİ;

    ŞU VAKTE KADAR ARADIM TEL ETTİM DİYEN YENİ ARKADAŞ SAYISI TOPU TOPU 2.

    BUGÜN SABAKTAN İTİBAREN TEL İLE ADALET KOM ÜYELRİNİN ARANMASI ÇAĞRIMIZA AŞAĞIDAKİ ARKADAŞLARDAN GELEN BİLGİLERE GÖRE AŞAĞIDA YAYINLIYORUM İZNİNİZLE.BELİRLİ ARALIKLARLADA BUNU YAPMAYA DEVAM EDECEĞİM.

    12 Ocak 2011 SAAT 13:49 İTİBARİ İLE

    ORHAN44
    DENİZ
    MAVİ27
    DUAKAR
    İZMİRTVFK
    ZEYNEPASLI-İZMİR
    MURAT YALÇIN
    İZMİRLİ
    -------------------


    EKLENEN

    ERDEM

    ZEKİ SEVERGİL

    ŞAKA DİMİ?BUKADAR DEĞİLİZ DİMİ?

    HADİ ARKADAŞLAR.REHAVET YOK.LÜTFEN

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  128. arıyoruz merak etme basketçi senin bugün görüştüklerin kimlerdir bilgi verebilirmisin....ATA52

    YanıtlaSil
  129. BU ARALAR ÇOK İYİ HABERLER GELMEYE BAŞLADI BUGÜNE KADAR HİÇ KONUŞMAYANLAR ÜSTÜNE BASA BASA ÇEK MAĞDURLARI DİYOR MECLİSTE ARADIĞIM VEKİLLER HİÇ OLMADIĞI KADAR İLGİLİ BİRDEN BİRE HERKES ÇARK ETTİ HAYIRLARA VESİLE OLUR İNŞALLAH (USMAN)

    YanıtlaSil
  130. YAHU O BUNU YAPTI ŞU BUNU HERKES ELİNDEN GELENİ YAPIYOR İNSANLARI GERMEYİN

    YanıtlaSil
  131. arkadaşlar istanbul barosu başkanı ümit kocasakal trt haberde karşılıksız çek suçları ilkel bir suç kaldırılması lazım dedi mehmet

    YanıtlaSil
  132. SAYIN BASKETÇİ LÜTFEN DAYANIŞMAYA EVET AMA İNSANLARIN SİZE HABER VERMEMESİ BİŞEY YAPMADIĞI ANLAMINA GELMEZ YA OĞLUMUZ YA BABAMIZ YA KARDEŞİMİZ YADA KENDİMİZ İÇİN ÇALIŞIYOR MRAK ETMEYİM KİMSE BOŞ DURMUYOR 3 YILDIR SAVAŞIYORUZ SAYGILARIMLA ADANALI 3434

    YanıtlaSil
  133. basketçi34AN12 Ocak 2011 15:44

    132 SN.NU;ONDAN HİÇ ŞÜPHEM YOK.BİRAZDA OTO KONTROL GİBİ YAPALIM DEDİK.HANİ KAÇ KİŞİYİZ?GEYİKMİ YAPIYORUZ YOKSA BUKADAR OLUMLU HAVA NEDENİ İLE REHAVET Mİ VAR.ESKİSİNDEN DAHA ÇOK BASTIRMAK LAZIM.BİR KİŞİ ŞU ANDA DİYEBİLİRMİ HAKKIMIZDA OLUMSUZ YORUM VAR DİYE.SN.İYİ MAYA ,SN.PALANDÖKEN BİZE 360 DERECE TERS OLAN KİŞİLERDİ.ŞİMDİ BİZİM YANIMIZDALAR.RÜZGARI ARKAMIZA ALMIŞKEN YAVAŞLAMAK NİYE.ÖZVERİ İLE HAREKET EDEN HERKESE SONSUZ TEŞEKKÜRLER EDERİM.

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  134. SAYIN BASKETÇİ ALLAH SİZDE4N RAZI OLSUN EMEKLERİNİZ İÇİN SAYGILARIMLA ADANALI3434

    YanıtlaSil
  135. NU-Ben başkanın yazısını sadehaberler linkinde almışım lütfen orayada msj atalım.Nu

    YanıtlaSil
  136. Çek mağdurlarının seslerini duyurmaya çalıştığı internet sayfasında şu sözler dikkat çekti...
    .....
    ''Sabır göstermemiz asaletimizdendir, birileri her ne kadar itibarını yerlere düşürmüş olsa da başta Anayasa Mahkemesi olmak üzere, devletimize güveniyoruz…

    Biz esnafız, herkese adi bir suçlu olmadığımızı anlatmak istiyoruz, eşkıya değiliz, biz eylem yapmadık, bizi teşvik etmesinler, o kara zindanlara katil ve eşkiyalarla koğuş arkadaşı olmaktansa ölmeyi bile göze alacak burada veya bu mücadelemizden habersiz binlerce kaderdaşımız olduğunu da akıllarından çıkarmasınlar.
    http://www.haberpan.com/haber/cek-magdurlarindan-adalet-isyani
    BU HABER SİTESİNDE BÖYLE BİR HABER VAR ARKADAŞLAR

    YanıtlaSil
  137. BASKETCİ KARDEŞİM ARIYORUZ ARIYORUZ AMA HER KONUŞMAYI BURDA ANLATMANIN BIRDE YAN ETKISI OLUYOR OLUMSUZ KONUŞMALARDA OLUYOR BUNLAR BAZI ARKADAŞLARIN DIRENCINI KIRIYOR BUNUN İÇİN BAZI ŞEYLERI PAYLAŞMIYORUZ YOKSA BOŞ BOŞ OTURMAMAKTAYIZ EMIN OLUN

    YanıtlaSil
  138. basketçi34AN12 Ocak 2011 15:50

    139 SN.ADANALI3434,

    BANA HABER VERMENİZ GİBİ BİR TALEBİM OLAMAZ OLMADIDA HADDİM DEĞİL.SİZ ÖZVERİ SAHİBİ İSENİZVE YAPIYORSANIZ NE MUTLU SİZE VE SİTEYE.BURDA KİMSENİN ADINI ZİKRETMİYORUM.DAHA ÖNCE DENEDİK BÖYLE BİRŞEYİ,OLUMLU OLDU,YANILMIYORSAM MURAT YALÇIN KARDEŞİMDİ,HEMDE EĞLENCELİ BİR HALE GETİRELİM DEDİK.EĞER ÇOĞUNLUK BUNA KARŞI İSE HEMEN KALDIRIRIZ.HİÇ SORUN DEĞİL.AMAN SAKIN HAVAMIZ BOZULMASIN.KİMSEYİ İNCİTMEK GİBİ BİR DAVRANIŞIM OLMAZ OLMADIDA.
    EĞER KİMSEYİ İNCİTTİYSEM ÖZÜR DİLERİM..

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  139. basketçi34AN12 Ocak 2011 15:53

    145 SN.AYAYDIN61,TEŞEKKÜR EDERİM.HERHALDE YANLIŞ ANLAŞILDIM.BAYAĞI RAHATSIZ ETMİŞİM.ÖZÜR DİLERİM.OLAYI AKIŞINA BIRAKMAK DAHA İYİ OLUCAK GİBİ GÖRÜNÜYOR.SAYGILARIMLA.BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  140. basketçi34AN12 Ocak 2011 15:56

    144 LÜTFEN ----------RUMUZ-----------------------

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  141. KAYA İZMİR
    BENCE EN ÖNEMLİ GELİŞME TESK BAŞKANININ VE İSTANBUL BAROSU BAŞKANININ AÇIKLAMALARIDIR....HATIRLARSANIZ BAROLAR HEP ÇEKE CEZAYI SAVUNURDU...İSTANBUL BAROSUNUN BAŞKANI ÇOK DEMOKRAT BIRI ONU AÇIKLAMALARI VE TARAFI ONEMLI..BİRAZ DAHA ONU CESARETLENDIRMEK LAZIM

    YanıtlaSil
  142. KAYA İZMİR
    ARKADAŞLAR ŞU HABER .7 .COM A BİRAZ YORUM YAPALIM
    SADECE 3 KIŞINI YORUMU VAR BİRİDE ALACAKLI...HAKARET İÇERMEYEN KISA YORUMLAR YAPALIM..EN ÇOK OKUNANLARDADA DEĞİL HABER

    YanıtlaSil
  143. 144 BEN (USMAN)

    YanıtlaSil
  144. basketçi34AN12 Ocak 2011 16:01

    ARKADAŞLAR

    http://www.haberpan.com/haber/cek-magdurlarindan-adalet-isyani

    LİNKİNDE ÇIKAN HABER CÜNEYT BEY VE TİPONE ARKADAŞIMIZIN ÇABALARI İLE HABER VAKTİ COMUN BİZÇEK MAĞDURLARI İÇİN YAPTIĞI HABERDİR.VE DEVAM EDECEKTİR.BURAYA MUHAKKAK YORUM ATMALIYIZ.LÜTFEN 2 DK NIZI ALIR.SADECE RİCA EDİYORUM.

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  145. Bugün saat 17 30 da Kemal Kılıçdaroğlu NTV de canlı yayında Banu Güven in konuğu..mail...mail..mail...çekdaşın eşi

    YanıtlaSil
  146. http://www.medya73.com/ayni-yeri-ikinci-kez-dolandirmak-isteyince-yakalandi-haberi-471464.html

    YanıtlaSil
  147. http://www.haber7.com/haber/20110112/TESK-Karsiliksiz-ceke-hapis-kaldirilsin.php

    ARKADASLAR ALLAH RIZASI ICIN HERKES EN AZ 15 YORUM YAPSIN
    SAYIN BASBAKANIN VE AKP MILLETVEKILLERININ OZELLIKLE TAKIP ETTIGI MEDYA TAKIP SITESI LUTFEN ARKADASLAR BU COK COK AMA COK ONEMLI

    NURULLAH ATAHAZARBEYOGULLARI

    YanıtlaSil
  148. yorum yazalım arkadaslar cekdaslarım kardeslerım lutfen

    http://www.haber7.com/haber/20110112/TESK-Karsiliksiz-ceke-hapis-kaldirilsin.php

    betül edirneli

    YanıtlaSil
  149. BİR ANKARAGÜÇLÜ OLARAK ÇEL MADURLARINA DESTEK VERİYORUZ EYLEMDE YANLIZ DEYİLSİNİZ HEPİMİZ ORDAYIZ. 1000 GÜÇLÜYÜZ DUYURACAGIZ SESİMİZİ MECLİSE muzy amca

    YanıtlaSil
  150. KARDESLERIM ZAMAN GAZETESINE DE LUTFEN YORUM YAZALIM

    http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1077976&title=chpli-hamzacebi-yasakci-anlayis-ulkeye-hakim-olmaya-calisiyor

    -''KARŞILIKSIZ ÇEK SUÇ OLMAKTAN ÇIKARILSIN''-

    Karşılıksız çek nedeniyle verilen adli para cezalarının hapis cezasına dönüşmesi konusunun Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen ''Torba Tasarı'' kapsamına alınması için CHP'li üyelerin önerge verdiğini, ancak önergenin kabul edilmediğini de belirten Hamzaçebi, tasarının TBMM Genel Kurulunda görüşülmesi sırasında sorunu çözmek amacıyla bir öneri yapacaklarını bildirdi.

    Birçok vatandaşın bu nedenle hapse düştüğünü, hergün cezaevlerinden mektuplar geldiğini kaydeden Hamzaçebi, ''Dolandırıcıları ayıklayalım, ama ticaret hayatını yürütürken kriz gereği çekler ödenmemişse adli para cezalarını yeniden yapılandırmakta hiçbir sakınca görmüyoruz. Çekteki cezalar bugüne kadar sorunu çözmemiştir. TBMM buna çözüm bulmak zorundadır'' dedi.

    Öztürk ise konuya ilişkin verdiği teklifin Adalet Komisyonunda beklediğini söyledi. Teklifin ''karşılıksız çekin suç olmaktan çıkarılmasını'' içerdiğini kaydeden Öztürk, Avrupa ülkeleri ile birçok modern ülkede ''karşılıksız çek'' diye bir suçun olmadığını ifade etti.

    ''Adli para cezasını ödeme gücü olmayan vatandaş zaten çeki öder'' diyen Öztürk, Asliye Hukuk Mahkemeleri ve Yargıtay 10. Ceza Dairesi'nin bu davalarla fuzuli olarak meşgul edildiğini kaydetti. İnsanların alacaklarını özel hukuk yollarını takip ederek tahsil etme olanağının bulunduğunu belirten Öztürk, ''Zaten hapisle alacakların tahsili sağlanamamaktadır. Dolayısıyla suç olmaktan çıkarılması gerekir. Mevcut uygulama ne alacaklının, ne ne borçlunun derdine derman oluyor'' diye konuştu

    YanıtlaSil
  151. BASKETÇİ MESAJ YERİNİ BULMUŞ DEMEKKİ BEN (USMAN)

    YanıtlaSil
  152. basketçi34AN12 Ocak 2011 16:11

    EĞER BU LİNKE GİRERSENİZ OZAMAN DİĞER ARKADAŞLARIMIZIN YAZDIĞI YORUMLARADA ULAŞABİLİRSİNİZ.

    http://www.habervakti.com/?page=news_details&id=39512

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  153. basketçi34AN12 Ocak 2011 16:13

    MUZY AMCA,DESTEK MESAJIN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ.MSN ADRESİNİ BURAYA VEREBİLİRMİSİN?
    BİR KONUYU SİZLE GÖRÜŞMEM LAZIM.

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  154. BASKETÇİ BU YAZIDA İMAYLA KARIŞIK AKLINIZI BAŞINIZA ALIN MESAJI VAR BEN ONU SÖLEMEYE ÇALIŞTIM (USMAN)

    YanıtlaSil
  155. arkadaşlar 3saat kadar pcde yoktum, şimdi gelebildm fakat neye hangisine ne atcağmı blemdm o kadar çok lnk var ki kafam çorba oldu. yani bgn en çok neye hangisine kme odaklanmlyz. lütfen değerli ablrmden yapmam gereken ve yoğnlşmm gereken kısa bir bilgi
    mavi27

    YanıtlaSil
  156. KIZ KARDEŞİM VE EŞİ CEZA EVİNDELER BİRİ 2 YAŞINDA KIZ DİĞERİ 9 YAŞINDA BİR OĞULLARI VAR ÇOCUKLARINA BAKMAMIZ İÇİN BİZLERİ VASİ TAYİN ETTİLER VE NE ZAMAN ÇIKACAKLARI BELLİ DEĞİL BU ÇOCUKLAR BİRKAÇ SENE SONRA BİRAZ DAHA BÜYÜDÜKLERİNDE ANNE VE BABALARINI SORDUKLARINDA BEN NE CEVAP VERECEGIM BU INSANLAR ELLERINDE KI AVUCLARINDAKI SON BIRIKIMLERI ILE TICARET YAPMAK ISTEDILER EKONOMIK KOSULLAR VE PIYASA SARTLARINA MUKAVEMET SAGLAYAMADILAR IFLAS ETTILER CEKLERINI ODEYEBILMEK ICIN KIZ KARDESIM VE ESI ELLERINDEN GELENI YAPTILAR ODEYEBILDIKLERINI ODEDILER ODEMEK ICIN CEZA EVLERINE GIRENE KADAR ELLERINDEN GELENI YAPTILAR UYGULAMA SIRASINDA YAKALANMISLAR VE KARAKOLDA SOYLEDIKLERI TEK SEY ALLAH BIZE BU ACIYA YASATACAGINA KESKE CANIMIZI ALSA IDI DEMEK OLDU YETER ARTIK BITSIN BU SACMALIK YETER ARTIK INSANLARI SUC OLARAK NITELENDIRILEN BU SACMA SAPAN UYGULAMADAN CEKIP CIKARTIN ARTIK BU BIR ZULUMDUR BU BIR INSANLIK SUCUDUR HANGI ADALET BU TIP BIR NEDENDEN DOLAYI ANNE VE BABA YI COCUKLARINDAN AYIRABILIR YAZIK GUNAH ETMEYIN EYLEMEYIN ALLAH SIZE VICDAN KALPLERINIZE MERHAMET VERSIN ALLAH SIZLERI ISLAH ETSIN YAZIK BU COCUKLARIN PSIKOLOJILERINE VERMIS OLDUGUNUZ ZARARLARI KIM TELAFI EDEBILECEK BITIRIN ARTIK BU ZULMU BITIRIN ARTIK BU DESPOT YASAYI

    ALLAH RIZASI ICIN VICDAN MERHAMET DILIYORUM YETER ARTIK DAYANACAK GUCUMUZ KALMADI

    KARDESE HASRET!!!

    YanıtlaSil
  157. bütün ankaragücü taraftarlarına teşekkürlerimizi yolluyoruz mağdurun yanında saf tutan bütün insanlığa sağoul

    YanıtlaSil
  158. sevgili arkadaşlar mesaj çekmeywe devam ediyorum sadece kanal 7 yorum bırakamadım üye olamıyorum sevgili basketci abicim emeklerin için teşekkürler

    YanıtlaSil
  159. basketçi34AN12 Ocak 2011 16:19

    LÜTFEN aşağıdaki linke yorum kısa ve öz.

    http://www.haber7.com/haber/20110112/TESK-Karsiliksiz-ceke-hapis-kaldirilsin.php

    basketçi

    YanıtlaSil
  160. arkadaşlar kanal 7 yorum bırakalım çünkü akp hep o kanalı izliyor ben bırakamıyorum niye üye olamadım anlamadım

    YanıtlaSil
  161. SAYIN ANKARAGÜCÜ KARDEŞLERİMİZDEN ALLAH RAZI OLSUN BU ADALETSİZLİK'TE YANIMIZDA OLDUKLARI İÇİN SEVGİ VE SAYGILARIMIZI SUNUYORUZ LÜTFEN KABUL EDİNİZ

    METEHAN

    YanıtlaSil
  162. keşanlı


    hakikaten bu yasa artık bitsin yengem ceza evinde devlet memuru çocukları var yazık gunah ticaret yapan esnaftan ne istiyorlar ben anlayamıyorum

    YanıtlaSil
  163. izmir 15 ve 17 asliye cezanın ara cirontacı tarafından açılmış davalara beraat verdi ile ilğili bilgisi olan varmı
    murat ata

    YanıtlaSil
  164. basketçi34AN12 Ocak 2011 16:47

    VEZİR38 SENİN CANIN SAĞOLSUN.AMACIMIZ BURDAKİ BİR ARKADAŞIMIZIN CANINA,SAĞLIĞINA ZARAR GELMESİN.YAVRULARIMIZ ANASIZ BABASIZ KALMASIN.AİLELER DAĞILMASIN.HEPİMİZ ELBİRLİĞİ İLE BU CENAZEYİ KALDIRACAĞIZ.BAKIN ABİT ARKADAŞIMIZ PİSİPİSİNE CEZAEVİNE DÜŞTÜ.SERAP LOKMACI ARKADAŞIMIZ HEP OFFLİNE 2 GÜNÖNCE BANA BİR MESAJ ATMIŞ SAĞLIKPROBLEMİ YAŞAMIŞ 112 Yİ ÇAĞIRMI.AMA KENDİSİNE ULAŞBİLEN VARSA LÜTFEN SİTEYE BİLGİ VERSİN.
    VEZİR38 KARDEŞİM BUNLAR 1-2 ÖRNEK.BİZİM BİLMEDİĞİMİZ NE MAĞDURİYETLER YAŞANIYOR KİMBİLİR,BİLMİYORUZ.

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  165. Arkadaşalar

    ''üyeliğiniz onaylanacaktır'' diyor ama bir türlü onaylanmıyor.

    Bu nedenle bende yorum yazamıyorum, Haber7 ye

    YanıtlaSil
  166. sn duakar onayınız mail aderesinize gelmiştir aslı 66

    YanıtlaSil
  167. kaya izmir
    haber 7 ye yorum yazılamıyor üyelığiniz onaylanacaktır diyor
    yorum yazabilenler yolunu gostersın

    YanıtlaSil
  168. http://www.yenialanya.com/haber_detay.asp?haberID=16005

    http://www.birincikuvvet.com/Siyaset_/363911-Chpden_Cek_Magdurlari_Icin_Kanun_Teklifi_-_Siyaset__Haberleri.html

    http://www.habervakti.com/?page=news_details&id=39512


    http://www.haber7.com/haber/20110112/TESK-Karsiliksiz-ceke-hapis-kaldirilsin.php

    HABER 7YE ÜYE BİLE OLDM WALLAHİ, BU LİNKLERE MASJMI BRKTM ARKADAŞLAR. HAKKMZDA HAYRLI SIRADA NE VAR
    MAVİ27

    YanıtlaSil
  169. üyelik onayı gereksiz mailler kısmına geliyor onun icin goremiyor olabilirsiniz.
    izmrtvk

    YanıtlaSil
  170. en çok okunanlara girebilmesi icin hbaer7 de enaz 22000 kere girmek gerekiyor suan 1900 lerde her tıklamada artıyor...

    YanıtlaSil
  171. basketçi34AN12 Ocak 2011 17:04

    164 KARDEŞE HASRET,ÇOK ZOR BİLİYORUM AMA AZ KALDI,TÜNELİN UCU GÖRÜNDÜ AZ DAHA GAYRET,METİN OLUN,HEPİMİZ ELİMİZDEN GELDİĞİNCE CANLA BAŞLA UĞRAŞTIK,GELDİĞİMİZ NOKTA İNANIN ÇOK SEVİNDİRİCİ.SİZ VE SİZİN GİBİ KARDEŞLERİMİZİN MAĞDURİYETLERİ ÖZELLİKLE BİZE BAŞINDAN BERİ KARŞI OLAN İNSANLARIN FİKİRLERİNİN DEĞİŞMESİNE NEDEN OLMUŞTUR.HİÇBİR FERT BUGÜN YAŞANANLARI GÖRÜPDE DUYARSIZ KALAMAZ.MÜMKÜN DEĞİL.

    SİTE İLE HERZAMAN İLİŞKİDE OLUN.GELİŞMELERİ TAKİP EDİN.

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  172. epostanzn gereksz bölmne gelen maildeki linke tıklayn üyelğnz aktif hale gelyr arkadaşlar blglernze
    mavi27

    YanıtlaSil
  173. basketçi34AN12 Ocak 2011 17:08

    ARKADAŞLAR,

    BUGÜN ÖZELLİKLE ODAKLANMAMIZ GEREKEN ;
    1)ULUSAL KANAL A YORUM BIRAKMAK
    http://www.ulusalkanal.com.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=19002:avukat-sevnc-devlet-cek-madurlarindan-nemalaniyor&catid=49:guencel-&Itemid=174

    2)TESK BAŞKANI SN.PALANDÖKEN İÇİN YORUM BIRAKMAK YORUMLAR BU LİNKE LÜTFEN,

    http://www.haber7.com/haber/20110112/TESK-Karsiliksiz-ceke-hapis-kaldirilsin.php

    3)TBMM ADALET KOM.SN.BAŞKAN VE ÜYELERİNİ ARIYORUZ.ÖZELLİKLE TEL,

    TBMM ADALET KOMİSYONU 13.01.2010(YARIN)SAAT 10:00DA TOPLANIYOR.
    LÜTFEN ARAMALARIMIZA DEVAM EDELİM.

    DİP NOT:BAZI MİLLETVEKİLLERİMİZ BAZI ARAYAN ARKADAŞLARIMIZIN AGRESİF KONUŞTUKLARINI,BÖYLE OLUNCA KAPATMAK ZORUNDA KALDIKLARINI BELİRTİYORLAR.BENDE ARAMIZA BU TİP PROVAKATÖRLERİN SIZDIĞINI VE BİZDE AYNI SIKINTIYI YAŞADIĞIMIZI ANLATTIM.BUNU BU ŞEKİLDE DEĞERLENDİRMELERİNİ RİCA ETTİM.
    OLUMLU HAVAYI YAKALAMIŞKEN SORUNUMUZU ÖZ VE KISA OLARAK VE BİZE YAKIŞAN USLUBUMUZLA ANLATMAKTIR.

    TATLI DİL YILANI DELİĞİNDEN ÇIKARIR.

    SAYGILARIMLA BASKETÇİ


    -------------------------------------------
    -----------------------------------------------

    ARANACAK VE SIKINTILARIMIZI DİLE GETİRECEĞİMİZ

    TBMM ADALET KOMİSYONU ÜYELERİ

    Sayın,

    Ahmet İyimaya TBMM KOM. BAŞKANI 0532 274 59 20

    Mehmet Emin Ekmen Sözcü AK Parti Batman 4205890 gsm: 0532 375 07 95 eminekmen gmail. com

    İlknur İnceöz Katip AK Parti Aksaray 4206106 05326726027

    Ahmet Aydın Üye AK Parti Adıyaman 4205462 GSM: 0532 433 17 19.

    Zekeriya Aslan Üye AK Parti Afyonkarahisar 4205910 GSM: 05326258801

    Yılmaz Tunç Üye AK Parti Bartın 4206222 GSM: 05324151339

    Fatih Metin Üye AK Parti Bolu 4205848 GSM: 0532 675 65 59

    Mehmet Salih Erdoğan Üye AK Parti Denizli 4206024 GSM: 05057772000

    Veysi Kaynak Üye AK Parti Kahramanmaraş 4205538

    Ali Öztürk Üye AK Parti Konya 4206062 GSM: 05422567203 0542)5618444 05327614111

    İhsan Koca Üye AK Parti Malatya 4205512 GSM: 0533 811 31 44

    Mustafa Hamarat Üye AK Parti Ordu 4206414 GSM: 05327033977

    Yahya Akman Üye AK Parti Şanlıurfa 4206348 05324422822

    Halil Ünlütepe Üye CHP Afyonkarahisar 4206406 05323819424

    Turgut Dibek Üye CHP Kırklareli 4205728 05424122497

    Ali Rıza Öztürk Üye CHP Mersin 4205564 05325247309

    Rahmi Güner Üye CHP Ordu 4205714 05323959066

    Ali İhsan Köktürk Üye CHP Zonguldak 4206144 05322926139

    Hamit Geylani312/4762378 Üye DTP Hakkari 4206308

    Osman Ertuğrul Üye MHP Aksaray 4205854

    Metin Çobanoğlu Üye MHP Kırşehir 4205976 05333452384

    Rıdvan Yalçın Üye MHP Ordu 4205634 0532 422 47 14

    YanıtlaSil
  174. basketçi34AN12 Ocak 2011 17:11

    173 VE 175 AKTİVASYON MAİLİ "GEREKSİZ" KUTUSUNA GELİYOR.ORDAN AÇIP TIKLAYIN HESABINIZ AKTİF OLUYOR.

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  175. Arkadaşlar,ayağım kırık olduğu halde iki haftadır sitede adı olan bütün millet vekillerini aramaya devam ediyorum,oturduğum yerden ancak bunu yapa biliyorum.
    Burdan Öncelikle AV SEVİNÇ HANIMA VE DİĞER ÇALIŞAN ARKADAŞLARA TEŞEKKÜR EDİYORUM,TAKDİR EDİYORUM.ALLAH yardımcımız olsun.

    YanıtlaSil
  176. basketçi34AN12 Ocak 2011 17:29

    TRT3 DE İYİMAYA KONUŞUYOR.

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  177. http://www.cnnturk.com/2011/turkiye/01/12/chpden.oneri.karsiliksiz.cek.suc.olmasin/603009.0/

    aa

    YanıtlaSil
  178. basketçi34AN12 Ocak 2011 17:40

    AŞAĞIDAKİ LİNK ŞU ANDA 4800 LERDE.22000 OLURSA GÜNDEMDE KALACAKTIR.HAYDİ ARKADAŞLAR LÜTFEN YORUM.

    http://www.haber7.com/haber/20110112/TESK-Karsiliksiz-ceke-hapis-kaldirilsin.php

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  179. Ali Rıza Öztürk konuşuyor..TRT3 ...çekdaş

    YanıtlaSil
  180. YARGITAY 0 312 4161000
    ÇEK MAGDURU ARKADAŞLARIMIZIN DİKKATİNE. 3167 ZULMÜNE GÖZ YUMAN YARGI, 5941 DEDE ZULME GÖZ YUMMAYA DEVAM EDİYOR. BU YASAYI HAZIRLAYAN PROF. İZEET ÖZGENÇ'İN BİLE İTİRAF ETTİĞİ GİBİ CEZA YASASI UYGULANIRKEN KAST VE KUSUSRUN GÖZ ARDI EDİLMEMESİ GEREKMEKTEDİR. 5941 İLE İLGİLİ UYGULAMALARDA MAHKEMELER ARASINDA HALEN BİR BİRLİKTELİK SAGLANANAMIŞTIR. HER MAHKEME KENDİ KARAR VE KANAATİNE GÖRE KARAR VERMEKTEDİR. BU KARMAŞA VE KAOSA ANCAK YARGITAY CEZA KURULUNUN VERECEGİ BİR İÇTİHAD KARARI SON VERİR. İNSANLARIN ÖZGÜRLÜĞÜ HAKİMİN KANAAT VE YORUMUNA BIRAKILAMAZ. BU NEDENLE YUKARDIDAKİ NUMARADAN YARGITAYI ARAYIP 10. CEZA DAİRESİNİ BAGLATIP BU KONULARI DİLE GETİRMELİYİZ. İŞ YÜKÜ VE SİYASİ BASKILARDAN İYİCE BUNALAN YARGITAYI BİZ ÇEK MAGDURLARIDA BASKI KURARAK BUNALTMALIYIZ. HAK YATARAK DEGİL MÜCADELE EDEREK KAZANILIR. BİZ YOK SAYAMAZLAR GÖRMEZDEN GELEMEZLER.ÖZGÜR OLARAK ÇOK AZ ZAMANIMIZIN KALDIGI ŞU GÜNLERDE SON GAYRET MÜCADELEYE DEVAM. YOKSA 20 ARALIKTAN SONRA ÇOK GEÇ KALINACAK, ÇOK CANLAR YANACAK, ÇOK AİLELER DAGILACAK. BİZİM MÜCADELEMİZ ONURUMUZ VE AİLELERİMİZ İÇİN SON BİR GAYRET ARKADAŞLAR.

    YanıtlaSil
  181. 20 OCAK 2011 OLACAKTI DÜZELTİR ÖZÜR DİLERİM.

    YanıtlaSil
  182. CHP'den öneri: "Karşılıksız çek suç olmasın"

    http://www.cnnturk.com/2011/turkiye/01/12/chpden.oneri.karsiliksiz.cek.suc.olmasin/603009.0/index.html

    *

    Geri İleri
    Paylaş » Facebook » Google » Twitter » Buzz It » FriendFeed » Mixx » Digg » del.icio.us » reddit » MySpace » Stumble Upon

    İlgili Haberler

    * Karşılıksız çek sayısı yüzde 51.9 azaldı
    * Karşılıksız çek sayısı 2009'da yüzde 24.3 arttı
    * Bankaların çeklerde sorumluluk tutarı 600 TL
    * Çek Kanunu yürürlüğe girdi
    * Çek Kanunu'na Gül'den onay

    CHP, karşılıksız çek kullanımının suç olmaktan çıkarılmasını istiyor. Düzenlemenin Torba tasarısı içinde yapılmasını isteyen CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, "Dolandırıcıları ayıklayalım. ama kriz nedeniyle çekler ödenmemişse adli para cezalarını yeniden yapılandırmada sakınca yok" dedi.

    CHP'ye göre, karşılıksız çek verenlerin hapis ile cezalandırılması bugüne kadar sorunun çözümüne katkı sağlamadı.

    Akif Hamzaçebi, partisine bu suç nedeniyle hapis yatanlardan sayısız mektup geldiğini belirtti; "Meclis olarak bu soruna çözüm bulalım" dedi.

    Hamzaçebi, emeklililere yapılacak maaş zammının Torba tasarıdan ayrılarak hızla yasalaşması için de harekete geçeceklerini bildirdi.

    Aynı düzenlemeyi içeren yasa teklifi vereceğini de söyleyen Hamzaçebi, emeklilerin mağdur edilmemesi için teklifine AK Parti grubundan destek istedi.

    YanıtlaSil
  183. trt3 de mehmet ali öztürk çekten bahsediyo mmhusak

    YanıtlaSil
  184. Ali Rıza Öztürk konuşuyor..TRT3

    YanıtlaSil
  185. TRT 3 TRT 3 TRT 3
    MAVİ27

    YanıtlaSil
  186. basketçi34AN12 Ocak 2011 18:03

    ARKADAŞLAR SN.SAMİ KAL'IN YORUMUNA KULAK VERELİM.

    YARGITAY 0312 4161000.LÜTFEN SADECE KONUNUN ÖZÜ KISA VE ÖZ

    "CEZA YASASI UYGULANIRKEN KAST VE KUSUSRUN GÖZ ARDI EDİLMEMESİ GEREKMEKTEDİR. 5941 İLE İLGİLİ UYGULAMALARDA MAHKEMELER ARASINDA HALEN BİR BİRLİKTELİK SAGLANANAMIŞTIR. HER MAHKEME KENDİ KARAR VE KANAATİNE GÖRE KARAR VERMEKTEDİR. BU KARMAŞA VE KAOSA ANCAK YARGITAY CEZA KURULUNUN VERECEGİ BİR İÇTİHAD KARARI SON VERİR"
    KISACASI BU.
    SN.SAMİ KAL SİZİN BİRÖNERİNİZ VARSA ONU YAZARIZ.İZNİNİZ OLMADAN SİTEYE YAZDIM AMA YORUMU SİZE BIRAKIYORUM.

    YARINDAN İTİBAREN YARGITAYI VERİLEN NUMARADAN ARIYALIM ARKADAŞLAR

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  187. HARİKA KONŞYR YAAA HELAL OLSNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN
    MAVİ27

    YanıtlaSil
  188. DAHA NE SÖYLENEBİLİR HELAL HELAL ÇEK ALACAKLISI MAĞDUR DEĞİLDİR DEDİ...ÇEKDAŞIN EŞİ

    YanıtlaSil
  189. basketçi34AN12 Ocak 2011 18:05

    ÇEK ALACAKLISI MAĞDUR DEĞİLDİR.SENET ALACAKLISI MAĞDUR OLMADIĞI GİBİ...

    HELAL SANA

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  190. ALLAH RAZI OLSUN. AĞZINIZA SAĞLIK.SAYIN VEKİLİM.bAŞKENTLİ.06

    YanıtlaSil
  191. basketçi34AN12 Ocak 2011 18:06

    SONUNU DA ÇOK GÜZEL BİTİRDİ.ÇEK KANUNU TARİHE GÖMELİM.

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  192. ALLAHINA KURBAN OLAYIM ALİRIZA ÖZTÜRK MİLLETVEKİLİM. HELAL OLSUN SANA BİZİM GİBİ ÇEK MAĞDURLARINA DESTEK VERDİĞİNİZ İÇİN.

    YanıtlaSil
  193. valla brovo sayın öztürk bu kadar iyi konuşulabinirdi tebrik edrim mmhusak

    YanıtlaSil
  194. Ali Rıza Öztürk geçen seneki hızını aratmıyor SAĞOLASIN HALKIN VEKİLİ

    YanıtlaSil
  195. baslketçi34AN12 Ocak 2011 18:09

    ALİ BEYİN TELİNİ KİTLEYELİM.SADECE TEŞEKKÜR YETER.

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  196. HELAL OLSUN ALIRIZA OZTURK

    YanıtlaSil
  197. ARKADAŞLAR SAYIN VEKİLİMİZ ALİ RIZA ÖZTÜRK E TEŞEKKÜRLERİMİZİ İLETELİM.BU KADAR GÜZEL TARİF EDİLEBİLİNİRDİ. TAM ZAMANI.HADİ ARKADAŞLAR.BAŞKENTLİ06

    YanıtlaSil
  198. AĞZINIZA SAĞLIK SAIN ÖZTÜRK VEKİLİM ALLAH RAZI OLSUN
    ACUN

    YanıtlaSil
  199. basketçi34AN12 Ocak 2011 18:10

    ÇEK ALACAKLISI MAĞDUR DEĞİLDİR.SENET ALACAKLISI MAĞDUR OLMADIĞI GİBİ...

    HELAL SANA

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil