Haşim KILIÇ; Çekte kast unsuru aranmalı

hasim-kilic-cek

Karşılıksız çek suçu, kasıtla işlenen bir suç haline getirilmediği sürece Anayasa’ya aykırılıktan kurtulamaz.

Hapis cezası öngörülerek alacaklının hakkının korunması ve kamusal güvenin sağlanması gerekçesi de kabul edilemez.

Hukuksal nitelikleri farklı da olsa bono ve poliçe gibi kambiyo senetlerinde de ödenmediği takdirde kamusal güvenin bozulması ve alacaklının hakkının yok olması söz konusu olabilir.

Bu nedenle iyiniyetli olması koşuluyla bonosunu ödeyemeyen kimseye hapis cezası öngörülemeyeceği gibi karşılıksız çek içinde öngörülemez.

Etkili ceza düşüncesiyle karşılıksız çek nedeniyle hapisle tazyik yoluyla çalışma hayatının daha iyi düzenleneceği anlayışı Anayasa koyucunun iradesini saptırmaktır.

Anayasa’nın 38. maddesine 4709 sayılı Yasa ile eklenen sekizinci fıkrada Hiç kimse, yalnızca sözleşmeden doğan bir yükümlülüğü yerine getirememesinden dolayı özgürlüğünden alıkonulamaz. denilmektedir. Anayasa’da yapılan bu değişiklik Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 4 nolu protokolün birinci maddesinden yazım farklılığı dışında aynen alınmıştır.
Anayasa koyucunun amacını ve hangi nedenle böyle bir değişikliğe ihtiyaç duyduğunu maddenin gerekçesi ve Mecliste yapılan görüşmeler gözetilerek ortaya koymak gerekir. Yapılan bu değişiklik pozitif hukuk kurallarına kaynaklık etmiyor, ya da etkilemiyorsa kural haşivdir (gereksiz, hiç bir anlam ifade etmeyen) denilebilir. Anayasa koyucu böyle bir amaç gütmeyeceğine göre Anayasa’nın 38. maddesine giren bu kurala işlerlik kazandırmak gerekir. İhmal, hile ve kötü niyet dışında kalan ekonomik suçlara ekonomik ceza öngörülmesi çağdaş dünyada kabul edilen ve izlenen bir politikadır. Bu anlayış ve amaç içinde düşünülmediği takdirde Anayasa’nın 38. maddesinde yazılmış olan bu değişikliğin pozitif hukuk içinde uygulama alanı hiç yok denecek kadar işlevsiz olduğu çok açıktır. Bu değişiklik yapılmadan önce kimi ekonomik suçlara hapis cezası öngörülmesi Anayasa’ya aykırı olmamasına karşın, yeni kural bu alanı sınırlayarak oldukça daraltmıştır.

Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 4 nolu protokolün 1. maddesi Borç için hapis yasağı başlığını taşımakla beraber madde metninde, “özgürlüğünden yoksun kılınamaz.” denilerek yasağın sadece hapis cezası ile sınırlı olmadığı başka özgürlükleri de kapsadığı açıktır.
Sözleşmeden aynen alınan Anayasa‘mızdaki metni de sadece hapis cezası ile sınırlandırmamak gerekir. Sözleşmeden doğan yükümlülük de borç ilişkisi dışında bir şeyin yapılması ya da yapılmaması anlamında daha geniş değerlendirilmelidir.
Yükümlülük borç ilişkilerini de içine alan geniş bir kavramdır.
Yükümlülük sözleşmeden kaynaklanmıyorsa bu kapsamda değildir. Ayrıca, yükümlülüğün yerine getirilememesi iyi niyete dayanmalıdır.
Yükümlülüğünü yerine getiremeyeceğini önceden bilen kişiyi kural korumamaktadır. Nitekim TBMM Genel Kurulu’nda 38. maddedeki değişiklik görüşülürken Anayasa Komisyonu Başkanı kendi ihmal veya kusuru olmaksızın borcunu ödemekte acze düşen kişi, bu yüzden hapis cezasına çarptırılamaz. Ancak, borçlunun hileyle veya kasten borcunu ifa etmekten kaçınması halinde protokolün bu hükmünden yararlanması mümkün değildir. görüşünü dile getirmiştir.

Buna göre, yapılan Anayasa değişikliğinde ekonomik nedenlerle ve iyiniyetle borcunu ödeyemeyen kişilere hapis cezası verilmesini önlemek amacı ön plana çıkmaktadır. Etkili ceza düşüncesiyle karşılıksız çek gibi borç ödeyememe nedeniyle kişileri hapisle tazyik yoluyla çalışma hayatının daha iyi düzenleneceği anlayışı Anayasa koyucunun iradesini saptırmaktır.
Kasıt ve kötüniyet olmadığı sürece ekonomik suçlara hapis cezası öngörülmesi insan onuruyla bağdaşmadığı için çağdaş dünya ve demokratik toplumlarda terkedilmiştir.
Temel görüşte, borç ilişkisi ile çek kullanımı arasındaki bağ koparılmış soyut bir kambiyo ilişkisinden bahsedilmiş, sözleşmeden bağımsız bir kambiyo yükümlülüğü üzerinde durulmuştur. Oysa, keşideci ile lehdar arasındaki borç ilişkisini sözleşmenin dışında mutlak bağımsız bir işlem olarak nitelemek mümkün değildir. Sözleşmeye bağlı bir yükümlülük nedeniyle çek keşide edenle lehdar arasında bir ilişki her zaman olanaklıdır. Hapis cezası öngörülerek alacaklının hakkının korunması ve kamusal güvenin sağlanması gerekçesi de kabul edilemez. Hukuksal nitelikleri farklı da olsa bono ve poliçe gibi kambiyo senetlerinde de ödenmediği takdirde kamusal güvenin bozulması ve alacaklının hakkının yok olması söz konusu olabilir. Bu nedenle iyiniyetli olması koşuluyla bonosunu ödeyemeyen kimseye hapis cezası öngörülemeyeceği gibi karşılıksız çek içinde öngörülemez.

3167 sayılı Yasa’nın 16. maddesinin birinci fıkrası suçlarda objektif sorumluluk esası benimsenerek düzenlenmiştir. Yargıtay’da bugüne kadar objektif sorumluluk kapsamında uygulamasını sürdürmüştür. Düzenlenen çek karşılığı yoksa karşılıksız çek suçu oluşmuştur. Bunun dışında yargıcın subjektif değerlendirme ve araştırmaları kuralı objektif sorumluluk kapsamından çıkarmaz. Objektif sorumluluk nedeniyle 16. maddenin birinci fıkrasına göre oluşacak suç da ödememe ya da ödeyememe durumlarının araştırılması sözkonusu değildir. Bilerek ve kasden ödemeyenle, iyiniyetle hareket edilerek ödeyememe durumlarını ayırmaya imkan tanımayan bir düzenleme Anayasa’nın 38. maddesine aykırılık oluşturur.

Karşılıksız çek suçu, kasıtla işlenen bir suç haline getirilmediği sürece Anayasa’ya aykırılıktan kurtulamaz.

Anayasa Mahkemesi Başkanı
Haşim KILIÇ

382 yorum:

  1. çok üzüldüm tobb başkanı kişiye nasıl üzülmüş öööle...

    YanıtlaSil
  2. sevgili dostlar;

    bence hepimiz bu tobb başkanına geçmiş olsun maili atalım, mağdur olmak nasıl bir duygu olduğunu anlasın. O bizi bu garip kanun yapılırken yanlız bırakmıştı ama biz mağdurları yanlız bırakmayacağımızı gösterelim, ne dersinizzz. Belki bir dahaki sefere bir lafı ederken yada görüş belirtirken mağdur olanın yanında beyanat verir.


    Can

    YanıtlaSil
  3. HADİ ARKADAŞLAR BUGÜN CUMARTESİ SAYIN MİLLETVEKİLLERİ ÖZELLİKLE CUMARTESİ VE PAZAR GÜNLERİ ŞAHSİ TELEFONLARINA CEVAP VERİYOR SAAT 11 DEN İTİBAREN RİCALARIMIZI İLETELİM YAŞAMAK İÇİN MECBURUZ HADİ DOSTLARIM

    YanıtlaSil
  4. ARKADAŞLAR ARTIK DAYANACAK GÜCÜM KALMADI FAKSLARDAN MAİLLERDEN ARAMAKTAN YORULMADIM AMA ACABA NE ZAMAN YAKALANACAĞIM DİYE DÜŞÜNMEKTEN GECELERİ HER TIKIRTIDA UYANMAKTAN BIKTIM YORULDUM CHP İL BAŞKANI İLE SON GÖRÜŞMEMDE EN KISA ZAMANDA GİDİLECEK DEDİ AMA BU KISA ZAMAN NE ZAMAN ADAMADA SORAMIYORUMKİ

    YanıtlaSil
  5. BARIŞÇI-MERSİN23 Ocak 2010 11:18

    HASAN SSSSSSA

    YanıtlaSil
  6. Barışçı-Mersin23 Ocak 2010 11:32

    Değerli arkadaşlar; sitemizi takip etmekteyim ve aranızdayım. Yeniden yapmamız gereken bir şey olduğunda, elimden geldiğince; gönüllü görev bilinci ile, gereğini yapacağımın bilinmesini isterim. Allah; hepimizin yardımcısı olsun. Tüm katılımcı arkadaşlarıma saygılarımla.

    YanıtlaSil
  7. SİTEDEKİ KADER ARKADAŞLARIM İNSANLARIN UNUTTUĞU VE SIKIŞTIĞI ZAMAN AKLINA GETİRDİĞİ A L L A H VAR BUNU UNUTMAYALIM İNSAN NASIL YAŞIYORSA ÖYLE ÖLÜR KİMSENİN YAPTIĞI KÖTÜLÜK YANINA KAR KALMAZ ENİNDE SONUNDA DÖNER BULUR KENDİNİ BU DÜNYANIN ALTIDA VAR AMA ALLAH ÖYLE BÜYÜKKİ MAHSUMLARIN AHINI ÖTEKİ DÜNYAYA GİTMEDEN BİLE GÖSTERİYOR.. BİZ DOLANDIRICI DEĞİLİZ KİMSENİN PARASINDA MALINDA CANINDA GÖZÜMÜZDE YOK DÜŞMÜŞÜZ İYİ NİYETİMİZDEN BU DURUMLARA AMA BİZİMDE ALLAHIMIZ VAR ÇOK ŞÜKÜR KİMSENİN YAPTIĞI YANINA KALMAZ

    YanıtlaSil
  8. Ceza Genel Kurulu
    E: 2001 /10-249
    K: 2001 /257
    T: 20.11.2001
    (YARGITAY KARARLARI DERGİSİ, CILT: 28, SAYI: 1, OCAK 2002, S.115-120)

    ÖZET:
    Çek anlaşması (sözleşmesi) her iki tarafa borç yükleyen bir akittir:
    Karşılıksız çek keşide etmek suçu iradi olarak düzenlenen çekin bankaya ibrazında oluşan, yaptırımı özgürlüğü bağlayıcı ceza olan ve objektif sorumluluk esasına dayanan bir suç olduğundan, Anayasanın 38. maddesinin 9. fıkrasındaki kuralla çelişmektedir.
    Üst norm olan ve lehe bulunan Anayasa hükmü ile çelişen bir kuralın uygulanabilirliğinden söz edilmesine olanak bulunmadığından, çelişkiyi gideren yeni bir yasal düzenleme yapılmasının beklenilmesinde ve buna göre sanıkların hukuki durumlarının değerlendirilmesinde zorunluluk bulunmaktadır.
    (3167 s. Çek K. m. 1611 ) (2709 s. Anayasa m. 38) (6762 s. TTK. m. 610)
    DEĞERLENDİRME :
    Yargıtay’ın görevi, “Hükmün” usul ve esas yönlerinden incelenmesi ile sınırlı olduğuna göre; bozma gerekçesi ; “Üst norm olan ve lehe bulunan Anayasa hükmü ile çelişen bir kuralın uygulanamayacağı” görüşüyle sınırlı tutulmalıydı. Gerekçede “... mevcut olmayan bir yasanın - uyum yasası olarak - çıkacağı varsayımına” dayanılmamalıydı.
    3167 sayılı yasanın m. 16/1 hükmünün iptali için Daire (ve daha önce yerel mahkeme) tarafından Anayasa Mahkemesine başvurulmalıydı.
    “Hüküm Yargıcındır. Yargıtay, hükmün yargıcıdır” ilkesine uyulmalı, yerel yargıç, hiç değilse bozmadan sonra, Anayasa Mahkemesi’ne başvurabilmekte özgür bırakılmalıydı.
    Ceza Genel Kurulu’nca benimsenmiş olan, “yeni bir yasal düzenleme yapılmasının beklenmesi” görüşü; hükmü yargıca bırakmamıştır. Yargılamayı sona erdirmemiştir. Yargılamayı sürüncemede bırakmıştır. Kararın uygulamadaki sonuçları (sanığın durumu, zamanaşımı, adaletin gecikmesi, suç ve ceza ilişkisi) dikkate alınmamıştır.
    Kanımızca, Genel Kurulda “... Anayasa hükmü ile çelişen bir kuralın uygulanamayacağı” tespit ve kabul edilmiş olduğuna göre, Anayasa hükmü (m.38) doğrudan uygulanabilir ve “hapis cezasının uygulanamayacağına” karar verilebilirdi.
    Ne dersiniz ?
    Saygı ve sevgilerimle
    Av. Hulusi Metin (İstanbul Barosu)

    YanıtlaSil
  9. toob başkanının ikinci görevini söyleyeyim.bir numaralı faktoring sahibidir.

    YanıtlaSil
  10. DEĞERLİ ARKADAŞLARIM BAKIYORUM YAZILARA BİRAZ BIKKINLIK VAR SON ZAMANDA SİTEDE YORUMLAR AZALDI ŞİMDİ DOSTLARIM BU AŞAMADA BİZİM HİÇ BİR ŞEKİLDE KENARA ÇEKİLME LÜKSÜMÜZ YOK EĞER ÇEKİLİRSEK VE YAŞADIĞIMIZ TOPLUMDAKİ İNSANLARDAN MERHAMET BEKLERSEK ALDANIRIZ ÇÜNKÜ HERKES KENDİ DERDİNE DÜŞMÜŞ HERKES KENDİNE GÖRE BİRŞEYLER YAPTIĞINI ZANNEDİYOR DÜN BAŞBAKANI SEYREDİYORUM TOP OYNADIĞI TAKIM MAÇI HALA BEŞ SIFIR MAĞLUP GÖTÜRÜYOR MAÇIN BİTİMİNE BEŞ DAKKA KALMIŞ BİZ GALİP GELİRİZ DİYOR ÖTE YANDAN BİR ARKADAŞIMLA GÖRÜŞÜYORUM ELLİ İŞÇİSİYLE PERİŞAN MALİYETİN ALTINDA FİYAT VAR BİRDE ODA YETMİYORMUŞ GİBİ ÇİN DEN MUADİL MALZEME GELMİŞ ANLICAĞNIZ BU ÜLKEDE DERDİNİZİ ANLITACAĞINIZ HİÇ MAKAM KURULUŞ YOK SADECE ÇEKLERİ ÖDEMEDİĞİNİZ ZAMAN HAKİM SORUYOR NİYE ÖDEMEDİN DİYE. ESKİDEN MİLLİ KARŞILAŞMALARDA YA TUŞ YADA NAKAVT YAPARSAK HAKKIMIZI VERİRLERDİ ÖTEKİ TÜRLÜ KOMİSYONLARDAN GEÇMEZDİK ŞİMDİDE ÖYLE BİZLER ÇEKİMİZİ ÖDEMEDİĞİMİZ İÇİN ADİ BİR SUÇLU GÖZÜYLE BAKILIYORUZ HATTA KATİL İŞLEDİĞİMİZ CİNAYETTE KARŞI TARAFIN PARASINI ÖDEMEMEK BU GÖZLE BAKILDIĞIMIZ İÇİN MECLİTE EN SON SYN ŞANDIR BİLE KÖYLÜNÜN PARASINI ÖDEMEYEN ÇEKÇİ ZALİMLERDEN BAHSETTİ. HAYEL KIRIKLIĞINA UĞRADIM SONRA O PARTİDEN BİR VEKİLE SORDUM YA HANİ SİZ BİZİM YANIMIZDAYDINIZ "O DA CANIM TAMAM SİZE GEREKEN KIYAĞI YAPTIK YA ÖTEKİLER NE OLACAK DEDİ" TABİİ HESAP OY HESABI. BAKIN HİÇ BİR ALLAHIN KULU BU ÇEK FACİASININ GERÇEK SEBEBİYLE İLGİLENMİYOR YADA HEPSİ BOŞ KAFALI EĞER İŞİN EKONOMİK YÖNÜ İNCELENSE BU KONUNUN FACİA OLDUĞU ORTAYA ÇIKAR İŞİN ACI TARAFI ARKADAN GELENDE ÇOK BİRAZ ÖNCE YUKARDA YAZDIĞIM ARKADAŞIM GİBİ İNANIN BİZİ YÖNETENLER BİRŞEYLER YAPTIKLARINI ZANNEDİYOR AMA AYNI EKSEN ETRAFINDA DÖNÜP DURUYORLAR ŞİMDİ HEPİMİZ BİR CHP ANAYASA MAHKEMESİNE GİDERSE O DA ANAYASA MAHKEMESİ BİZİM İSTEDİĞİMİZ ŞEKİLDE KABUL EDERSE YADA BELKİ YARGITAY ŞİŞLİLERİ HAKLI BULURSA KURTULURUZ BEKLENTİSİYLE OYALANIYORUZ TAMAM AMA HİÇ KÖTÜYÜ DÜŞÜNMÜYORUZ PEKİ BUNLARIN HİÇ BİRİ OLMASSA NE OLACAK BUNLA İLGİLİ BİR FİKRİ OLAN VARMI İŞTE BU YÜZDEN HER KES BİR YÜZÜNÜ YIKASIN KENDİNE GELSİN ŞİMDİDEN HAZIRLIKLARA BAŞLIYALIM...ihtiyar..

    YanıtlaSil
  11. sayın 9 inanmıyorum helal olsun adama peki firmasının ismi neymiş

    YanıtlaSil
  12. Babası öldü.

    Yetim büyüdü.

    Üvey evlat oldu.
    Tutuklandı.
    Hapse atıldı.
    Sürüldü.
    İşsiz kaldı.
    Şöyle yazıyordu o sıkıntılı günlerde kaleme aldığı günlüğüne;

    'Harcamalarım
    fazla değil, zira gelirim hep az.'
    Hastalandı, böbreklerinden.
    Vuruldu, göğsünden.
    Mesleğinden atıldı.
    İdama çarptırıldı.
    Kardeşleri öldü.
    Çocuğu olmadı.
    Boşandı.
    Karaciğeri iflas etti.

    Evet...


    Mustafa Kemal Atatürk bu...

    Evladı olmayan bir yetimin, duygularını anlatın...

    Anlatın ki, o yetimin, evlatlarımıza bıraktığı hediyenin kıymetini anlasın evlatlarımız.

    Cumhuriyet, çocuklara anlatıldığı gibi, folklorik bir müsamere coşkusundan
    ibaret değil çünkü...



    Anlatın ki, kökeninde barınan derin hüznü kavrasınlar.

    İşte liste yukarıda.

    Kısacık ömründe bir insanın başına ne felaket gelebilirse gelmiş...



    Bunu anlatın...

    Direnen, teslim olmayan ruhu anlatın ..

    Korkmasınlar engellerden.
    Korkmasınlar yalnız kalmaktan.
    Korkmasınlar işsizlikten...
    Korkmasınlar parasızlıktan.
    Korkmasınlar alçaklardan.
    Korkmasınlar doğrulardan.

    Yürek dediğin...
    Sadece organ değil
    Bunu anlayın !!!

    YanıtlaSil
  13. sayın HULİSİ METİN eğer kültür düzeyi yüksek insanların yönettiği bir ülke olsaydık bunların hiç biri olmazdı ama hala bakkal amca zihniyetinin var olduğu ülkemizde sorunların köküne inilmediği için hamurağbi kanunun işlediği ülkemizde gözde gider dişte gider ÖZGÜRLÜKTE GİDER.

    YanıtlaSil
  14. ihtiyar doğru söylüyor peki ne yapalım

    YanıtlaSil
  15. İhtiyar sana katılıyorum, şimdiye kadar olan haksızlığa karşı savaşımızda başarıya az kaldı, bence bir an önce toparlanmamız lazım arkadaşlar. Hani meşhur bir söz vardır,'' Birimiz hepimiz hepimiz birimiz için.'' Güzel fikirleri olan arkadaşlar bir organizasyon tertiplesinler bizlerde kendimiz gelemesek bile analarımızı bacılarımızı kardeşlerimizi organize edelim. Haklı olanın daha fazla sesinin çıkması lazım. Allah yardımcımız olsun...

    YanıtlaSil
  16. EVET... BU BIKKINLIK DEĞİL BANA GÖRE.SADECE BEKLEME.ARTIK HERKES YORUM YAPMAKTAN YORULDU.CEZAEVİNDEN ÇIKANLAR TELAŞLI.ÇIKMAYANLAR BENİM EŞİM GİBİ BEKLEMEDE.ARADIK CHP VEKİLLERİNİ ŞUBAT ORTASI BEKLENİYOR.ADETA BEYİNLERİMİZ DURDU.SUYA BIRAKILMIŞ SAMAN ÇÖPÜNE DÖNDÜK AKINTI BİZİ NEREYE GÖTÜRÜRSE ORAYA GİDECEKMİŞİZ GİBİ.HEPİMİZ SUSKUN HEPİMİZ YORGUN HEPİMİZ BEKLEMEDEYİZ GALİBA.FARKLI UYGULAMALAR FARKLI ADALETLER ÜLKESİNDEYİZ.EEE BU KADAR SABRETTİK.BİRAZ DAHA BEKLEMEKTEN BAŞKA ÇAREMİZ YOK...

    YanıtlaSil
  17. 8 nolu yazıdaki sayın hulusi bey biraz daha açarmısınız bu kararın tam metni varsa anlamaya çalışalım...

    YanıtlaSil
  18. VALLAHİ AKLIMIZA BAŞIMIZA ALMASSAK TARİH OLACAĞIZ FAKAT BU İŞTEN O KADAR MAĞDUR VAR BİR TÜRLÜ TOPARLANAMIYORUZ.

    YanıtlaSil
  19. SAYIN FT TAMAM ELBET BEKLİYECEĞİZ BEKLERKEN BİR B PLANI HAZIRLAMAMIZ LAZIM O KASDEDİYORUM.

    YanıtlaSil
  20. toparlanacağımız yer hapishanedir bu akp ancak hapishaneleri hınç a hınç doldurmadan bu işe el atmaz bunlarda vicdan yok ancak yaşayacaklar yaşatacaklar...herkez gün gelince teslim olacak bakalım nereye koyacaklar kaçmakla işlerini kolaylaştırdınız ben 15 ay yattım son 3 ayda çekten doluluk başladı ve bir halt etti bunlar öyle 2000 kişi falan değil benim olduğum yerde 300 kişi oluverdi 3 ayda hapishanede adım atacak alan kalmadıydı bence tek çözüm icraat bu olacak ne anayasa mahkemesi nede yargıtay zaten hükümet hiç fayda vermez bize...taahhüt günü dolunca teslim olalım seçim üstü kaldıramazlar bu yükü başbakan inşaallah sizi allaha havale ediyorum...kasıt olmadan ödenemeyen şekil suçunda başımıza dikildin adalet bumu allah diyorki kasıtlılar ödemez başına dikil sen hepimizin başına dikildin allahtan korkun korkalım allah şahit bu adaletsizliğinize...

    YanıtlaSil
  21. bir yıl çok cabuk geçer

    YanıtlaSil
  22. beni 3 tane yakalamam vardı taahüt vermedim tebligatlara itiraz ettim çünkü başka adreslere tebliğ edilmiş 3 tanesinide kaldırdım şu an yakalmam yok taahüt versem bir yıl sonra ödemesi var ama dosyaları temyize gönderdim artık nezaman gelirse

    YanıtlaSil
  23. Herkese Merhaba,diyelim CHP yargıtaya gitti.Ozaman ne gibi şeyler değişecek,biraz bahsedermisiniz.bizlere naSIL FAYDASI OLACAK.BEN BU KONULARDA PEK BİLGİ SAHİBİ DEĞİLİM.ÖĞRENMEK İSTİYORUM.

    YanıtlaSil
  24. 222 nolu yorumda yazan arkadaşım;

    yanlış adrese yapılan tebligat ile ilgili olarak itiraz ettim ve de yakalnmam kalktı diyorsunuz. Bu konuyu biraz açarmısınız nasıl bir dilekçe verdiniz ve de nasıl bir cevap aldınız eğer kararı sitede yayınlamanız mümkünse yayınlayında gıyabında karar verilen ve de adresleri farklı olan arkadaşlarımız da aynı yolu izlesinler sonrasında da temyize göndersinler sizin gibi, sizin olayınızda örnek teşkil etsin..

    CAN

    YanıtlaSil
  25. 19 HAKLISIN HAKLI OLMASINADA BEN DİYORUMKİ ANAYASA MAHKEMESİNE GİTMESİ İÇİN HERKES BÜTÜN GÜCÜNÜ KULLANSIN..B PLANIYSA AL SANA B PLANI

    YanıtlaSil
  26. sayın ft ben şu anda var gücümle zaten yapılması gerekenler için gereken mücadeleyi fazlasıyla şahsım adına yapıyorum eğer bunlar bir işe yaramassa elimiz kolumuz bağlı kalmasın diye hazırlıklar yapalım diyorum unutmayın her keste ateş var her kes bu beladan kurtulmaya çalışıyor burası bir ortak mücadele ekranı herkesin derdi aynı şimdi bekleyelim beyler şerefsizler bizi zindana atsın diyemi

    YanıtlaSil
  27. arkadaşlar site yöneticileri şu bizim kanımızı emen sistemin bizi onların önüne aslanların önüne atılan gladyatörler gibi attıgı bizi parçalayan madden ve manen öldüren faktoring aslanlarını!!! niye ifşa etmiyorsunuz?
    bu kanun böyle abuk subuk çıktıysa bu faktoringler,bankaların menfaati için böyle çıkmıştır.hiçbir esnaf faktoringin kapısına gitmez.esnafı faktoring kapısına sürükleyen,mecbur bırakan bu çarpık ekonomik sistemdir.ve bizler faktoringlerin mezesi durumundayız ben ticaret yaparken annemden babamdan kalan malımda gitti niye biliyomusunuz itibarım gitmesin diye şimdi itibarı bırak birde hapishane derdi var şimdide hükümet erteleme havucuyla bizimle dalga geçiyor chp'anayasa mahkemesine gitmesini anayasa mahkemesinin hakça bir karar vermesini bekliyoruz.biz adam öldürmedik,hırsızlık yapmadık biz sadece borçluyuz bu ülke tefeci cumhuriyeti degil TÜRKİYE CUMHURİYETİDİR.

    YanıtlaSil
  28. CHP ANAYASA MAHKEMESİNE GİTMEDEN ÖNCE ÇEK MAĞDURLARI OLARAK İSTANBULDAN ANKARAYA ELİMİZDE PANKARTLARLA YÜRÜYÜŞ YAPALIM HEM SESİMİZİ DUYURURUZ HEM BİRLİĞİMİZİ SAĞLARIZ HEM GÜCÜMÜZÜ GÖRÜRÜZ HEM BU DAVANIN CİDDİYETİNİ BİRİLERİNE ANLATMIŞ OLURUZ SELAMLAR.

    YanıtlaSil
  29. ARKADAŞLAR BAKIN BİZİM ŞU ANDA EN BÜYÜK SORUNUMUZ NE BİLİYORMUSUNUZ TOPLANAMAMAK EVET BAKIN BİNLERCE ÇEK MAĞDURUNUN HALA BU SİTEDEN HABERİ YOK BİZİM BUNU ÇÖZMEMİZ LAZIM EĞER BİZ TOPLANAMASSAK ÇOK ŞEY HAYAL OLUR BUNA BİR ÇARE ARAYALIM BAKIN DOSTLARIM BU ÇOK ÖNEMLİ EN AZINDAN SİTEDEKİ YAZIŞMAYA BAKIN NE KADAR AZ OLDUĞUMUZ BURDAN BELLİ AMA DIŞARDA BİZİM GİBİ BİNLERCE İNSAN VAR BUNLARA ULAŞMAMIZ LAZIM LAZIM LAZIM İÇİMİZDE ÇOK DEĞERLİ BİLGİLİ ARKADAŞLARIMIZ VAR BU İŞE BİR ÇARE BULABİLİRLER SANATÇILARDAN RİCA EDELİM GAZETECİLERDEN RİCA EDELİM AÇIK AÇIK SÖYLEYELİM ŞU SABAH PROGRAMLARINA SORULAR YÖNLENDİRELİM HEP ALTINADA ÇEK MAĞDURLARI COM. DİYE İMZA ATALIM VS VS BENİM AKLIMA GELEN BUNLAR DÜŞÜNDÜKÇE ÇOĞALACAK BEKLERSEK İŞİ ŞANSA BIRAKIRSAK KAYBEDERİZ BAKTIK CHP GİTMİYOR KALABALIK OLUP BİZDE YANGIN YAPMAMIZ LAZIM ÇÜNKÜ HAKKI BÖYLE VERİYORLAR

    YanıtlaSil
  30. 29 DA YAZAN ARKADAŞ 28 İ BEN YAZDIM İNCE İŞLERDEN ANLAMAM.ÇÜNKİ AKIL KALMADI.YAPILACAK HER TÜRLÜ EYLEME VARIM. OKULLARIN TATİL OLDUĞU ŞU ANDA ORGANİZELİ BİR YÜRÜYÜŞ ÇEK MAĞDURLARINA CESARET VE TANITIM KAZANDIRACAKTIR.

    YanıtlaSil
  31. ARKADAŞLAR EŞİM PERŞENBE GÜNÜ AKŞAM ÜSTÜ TRAFİK KONTROLUNDE YAKALANDI,POLİS ARKADAŞLAR İNANAIN OKADAR TECRÜBELİ VE YARDIMCI OLDLUKİ ANLATAMM SAAT 2 DE YAKALNDI EVRAKLARI YETİŞMEDİĞİ İÇİN EŞİMİN İŞLEMLERİ SAAT 4.30 DA BİTTİ KARAKOLDAKİ ARKADAŞLAR ADLİYEYE ŞİMDİ GİDERSEK HAKİM YOK NÖBETÇİ SAVCI KARAR VEREMEZ BOŞUNA CEZA EVİNE GİDER İŞİNİZ UZAR DİYİP O GECE NEZARETTE TUTUP SABHA ADLİYEYE GÖTÜRDÜLER (YAKALAMSININ OLDUĞU ADLİYEYE) SAAT 11 DE EŞİM TAHHÜDÜNÜ İMZALAYIP ÇIKMIŞTI .YANİ SÖZÜN ÖZÜ NÖBETÇİ SAVCININ OLACAĞI SAATLEREDE DİĞİL NORMAL MESAYİ SAATLERİNDE GİDİN ADLİYYE YOKSA BOŞUNA CEZA EVİNE GİDERSİNİZ İŞLEMLER UZAARR BOŞUNA....AVUKATA İNANAIN GEREK YOK POLİS ARKADAŞLAR ALIŞMIŞ ONLARDAN DAHA İYİ HALLEDİYO .BİLGİNİZE

    YanıtlaSil
  32. Arkadaşlar, kesinlikte haklı olduğumuz konumuz için birlikte olmalıyız ve bu birlikteliğimizi duyurabilmeliyiz . Nasıl olur, tam bilemiyorum ama alternatif düşünceleri paylaşıp,site yönetci arkadaşlarımızın gözetimleri doğrultusunda oylayıp, en doğru olanı yapmamız gerekir diye düşünüyorum. Yani sadece yazıp çizme yanında sesimizi daha çok duyurabileceğimiz birşeyleri biran önce bulup uygulamalıyız.saygılar A.D

    YanıtlaSil
  33. 29 da yazan arkadaşa katılıyorum bende bu siteyi 1 ay önce çekle ilgili bilgi ararken tesadüfen buldum.haberim olsa önceden takip ederdim.benim için daha iyi olurdu çok önemli bilgiler aldım site kurucularına teşekkürler Rana

    YanıtlaSil
  34. Ya arkadaşlar millet canından bezdi.Halimiz ortada telefon ve internet ücretini bile artık yatıramaz duruma geldik.Hepimizin hali perişan kaçak göçek yaşam mücadelesi veriyoruz.Herkes son demlerini oynuyor.Kış şartları malum soğuk la mücadele,işsizlik,her geçen dakika ağırlaşan hayat şartları tv.leri haberleri açıyorsunuz malesef bunları göremiyoruz.Yazılı ve görsel medya haftada 2 adet darbe planı senaryosu ile meşgul bu hayat şartlarını örtbas etme derdinde olan son çırpınışlarını oynayan hükümet.Ele geçiremediği yargı ve TSK ya var gücüyle yüklenmiş kurumlar arası problem yok derken bırakın problemi resmen savaş var.Bu arada bizler hükümetin umurunda bile değiliz onların gözünde fare kadar bile değerimiz yok ama bizler ailelerimizle birlikte sayımız 2 milyonu geçmiştir bile.Kredi kartı borçlusuda 2 milyonu bulmuş onlara niye ceza yok.İcra daireleri avukatlara bir aydan fazla sıra veriyor icraya gitmek için.Yeddi emin depoları full dolu yer kalmamış hiç birinde.Şimdi biz ne yapalımda dikkat çekelim bu ortamda hemen önümüze bir perde indirir gündemden düşürürler bu konuda son derece başarılılarki hala çek ten hükümlü 2,000 kişi var yalanını Allah'tan kitaptan peygamberinden korkmadan söyleyen profesyonel yalancılar ordusu var.c.evlerinde 120,000 tutuklu var yarısından fazlası bizler esnaf ticaret erbabı.700,000 aranan var eder 820,000 kişi bu belkide bir dünya rekoru.52 yeni c.evi yaparak sorunu çözeceklerini düşünüyorlar bu inşaatlar sayesindede piyasaya canlılık mı getireceklerini sanıyorlar.Dünya gözlemcileri sosyal patlamaya dikkat edin derken hükümet pembe tablodan kareler veriyor.5941 sayılı yasa yı çıkardılar hakimi savcısı vatandaşı el ele verdi çözemiyor.Çek suçlusuna af verdik dedi c.evinden çıkan 500 kişi diyorlar.Hadi 500 değilde 1,500 olsun gerisi ne olacak.Kendileri açıkladılar 2 senede 32,500 çek suçlusu topladıklarını ya öncesi? Cesaretleri yok açıklamaya tepki den korkuyorlar.Durumun daha yüzeysel olarak dahi anlatamadım zaten hepimizce malum ortada durum.Zaten bunlar ilk seçimde yolcu önemli olan o güne kadar bu acıyı bu yükü kaldırabilecekmiyiz aileler dağılıyor,çocuklar ağlıyor onların ellerinde bir paket açtık açıyoruz aylardır oyalama derdindeler.Bu saatten sonra inandırıcılıkları kalmadıklarını kendileride biliyorlar.Açılım paketçiğin el kitabından çıkan ne yine koca bir hiç.Zaman kazanmak dertleri 1 saat bile onlara kar.Cumhuriyet tarihine isimlerini kara harflerle yazdırdılar hiç bir zaman bu kadar kötüsü olmamıştır inanmıyorum.Umudumuz bunlardan kurtulmak yoksa kırbaç bunların elindeyken daha çok ağlar sızlanırız biz.Kendilerinden başka yüzü gülen insan kalmadı memlekette onların gülüşüde yakında son bulacak gemi hızla kayalara gidiyor değil kayalara vurdu bile kaptan farkında değil.Söyleyenede kızıyor,hapse yolluyor.1 sene süre vermişler de borçluya lütfetmişler borcunun %30 nu öde diye taahhüt verdiyorlar.Hapisten çıkacak adam hemen iş kyracak borç ödemeye başlayacak.kargalar güler buna bunlar inanmış görünüyor.Herkes için yolun sonu göründü bizler içinde onlar içinde.Gözyaşlarımızdan oluşan bataklığın içine bizimle birlikte gömülecekler.Bize çektirdikleri yanlarına kalmayacak bizler affetsek bunları ilahi adalet af etmeyecek.

    YanıtlaSil
  35. 29 arkadas çok dogru soyluyorsun sana katılıyorum.kaçak olanlar nasıl yapacak fısat bu fırsat diye kacak gezen arkadasların hepsini toplarlar.

    YanıtlaSil
  36. ARKADAŞLAR www.chp.org.tr
    SİTESİNDE HALKLA İLİŞKİLER BÖLÜMÜNE GİRİP "ÇEK YASASINI ANAYASA MAHKEMESİNE GÖTÜRÜN LÜTFEN HAPİS KALKSIN" DİYE YAZALIM.

    YanıtlaSil
  37. 34
    eline,ağzına sağlık az bile yazmışsın,hepsine yürekten katılıyorum.
    birde ismini yazsan dahada güzel olacak
    kartal yeniçağ

    YanıtlaSil
  38. Değerli arkadaşlar ,Yoğun ve tempolu bir 12 ay mücadele ettik.Bu mücadele sonunda cezaevindeki arkadaşlar tahliye oldu.Mahkemesi devam eden yada kaçak yaşayan bizlere ise az da olsa bir zaman kazandırdı.Şimdi kısa bir süre bekleme durumundayız.Gerek ülkemizin içinde bulunduğu olağanüstü durumlar,gerekse CHP nin ANAYASA , ya gitme beklentisi ve YARGITAY,dan beklediğimiz ictihad kararları bizi böyle bir beklenti içine soktu.Sözünü ettiğimiz bu beklentilerin yerine gelmesiyle birlikte, her zaman olduğu gibi hep beraber B planıda hazırlarız,C planıda.Hiç kimse bu mücadelenin bittiği kanısına varmasın.Çünkü çok değil 2-3 yada 12 ay sonra taahhüt verenler ve ödeyemeyenler aranmaya başlanacak.Davası devam edenler yargı önüne çıkacak.Kaçak olanlar aranmaya devam edilecek ve bu zulüm devam edecek.İşte bu zulümün ortadan tamamen ortadan kaldırılması için yasal herşey yapılacak.Bundan kimsenin şüphesi olmasın.Şu anda yapılacak olan şey safları sıklaştırmak,Bütün olmak , Mücadele azminde ve kararlığında olmak.saygılarımla

    YanıtlaSil
  39. sn. 34 deki arkadaşım. Güzel şeyler yazmışsın ve doğru olan biçok şeyi analiz edebilmişsin.Ama umutsuz olma , hak bizim hakkımız sadece ne koparırız peşindeler.Umutsuz olmayalım ve mücadeleyide bırakmayalım.Her şey güzel olacak.A.D

    YanıtlaSil
  40. Sayın 34 yazdıklarının hepsine katılmamak elbette mümkün değil,Ancak 38 de yazdığım gibi..V e diğer arkadaşların da yazdığı gibi..Mücadele ne olursa olsun devam edecek.İnanın buna ..İnanın buna...Az bir bekleme süresi bizler için daha hayırlıdır.Onun sonrasında geçmişede bakarak dahada etkin bir mücadele planı ortaya koyacağız.Bunu hep birlikte yapacağız.Hep birlikte başaracağız.Tıpkı TEKEL İŞÇİLERİ GİBİ , SAĞLIK ALANINDA ÇALIŞANLAR GİBİ,İTFAYECİLER GİBİ......YETERKİ BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE OLALIM.SAYGILAR

    YanıtlaSil
  41. arkadaşlar şu kararı okuyun bi böyle bi karar neye dayanarak verilir

    YanıtlaSil
  42. T.C TÜRK MİLLETİ ADINA

    İZMİR MÜTEFERRİK KARAR

    1.ASLİYE CEZA MAHKEMESİ

    ESAS : 2005/284

    KARAR : 2005/665

    MÜTEFERRİK NO : 2010/27

    HÂKİM :

    KATİP :

    Hükümlü …………………… Vekilinin faks olarak mahkememize gönderdiği dilekçe 5941 SY gereğince taahhütnamede bulunmaması nedeni ile mahkememizin 12.01.2010 tarih 2010/17 Müteferrik sayılı karar ile karar verilmesine yer olmadığına karar verilmiş;

    Hükümlü ………………….. Bayındır C.Başsavcılığı aracılığı ile İzmir C.Başsavcılığına fax olarak gönderdiği 15.01.2010 tarihli taahhütname ile hakkındaki infazın durdurulmasını talep etmiş bu yazı İzmir C.Başsavcılığının 15.01.2010 tarih 2009/2-8688 sayılı yazılarının mahkememize 15.01.2010 tarihinde gelmekle,

    C.Savcısının yazılı mütalaası alındı.

    GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ:

    Mahkememizin 08/09/2005 Tarih 2005/284 Esas 2005/665 Karar sayılı ilamı getirilerek incelendiğinde hükümlünün 8 ayrı karşılıksız çek keşide etmek suçundan toplam 51,600YTL adli para cezası ile cezalandırıldığı , bu kararın Yargıtay 10 Ceza dairesinin 07/05/2009 tarih 2007/18938 esas 2009/8776 karar sayılı ilamı düzeltilerek onandığı ve o tarihte kesinleştiği anlaşılmıştır.

    Hükümlünün mahkememizin anılan kararının tebligatının usulsüz yapıldığından bahisle karar düzeltme talebinde bulunduğu bu talebin C.Savcısı Ayşe Sarıyarın olumsuz görüşü ile 07.10.2009 tarihinde dosyanın Yargıtaya gönderildiği ve henüz dönmediği anlaşılmıştır.

    Gönderdiği taahhütname incelendiğinde hükümlünün 5941 Sayılı Çek Kanunu gereğince bu çek bedelini ticari faizi ile birlikte 1/3 ünü 15.01.2011 tarihine kadar bakiyesini de 15.01.2012 tarihine kadar ödemeyi taahhüt ettiğini belirtmiştir.

    Taahhütnamenin faizide de kapsaması, bu faiz miktarının da çek bedeline eklenerek toplam bedel üzerinden ilk yılı için çekin faizi ile birlikte toplam bedelinin 1/3 ünü ikinci yıl içinde kalan miktarını ödemeyi taahhüt etmesi, bu rakamların herkesce denetlenebilir şekilde açıklanması ve taksit sayısının 1 yıla yayılarak tek tek belirlenmesi gerekmektedir.

    Hükümlünün ise herkesce anlaşılabilir şekilde bir taahhütte bulunmadığı, ayrıca ödemenin 1/3 ünü yaklaşık 1 yıl sonra 15.01.2011 tarihine kadar yapacağını, ikinci ödemeyi de yine bundan 1 yıl sonra 16.01.2012 tarihine kadar yapacağını belirterek kanunun anladığı manada samimi bir taahhütte bulunmadığı anlaşılmaktadır.

    Yine Türk Medeni Kanununun 2.maddesi “herkes haklarını kullanırken ve borçlarını yerine getirirken dürüstlük kurallarına uymak zorundadır.

    Bir hakkın açıkça kötüye kullanılmasını hukuk düzeni korumaz “hükmünü getirmiştir.

    Açıklanan nedenle: Hükümlünün mahkememize faks yolu ile gönderdiği taahhütname 5941 Sayılı Yasada belirtilen şartları taşımadığından infazın durdurulması talebinin reddine karar vermek gerekmiştir.

    HÜKÜM: Gerekçesi yukarıda açıklandığı üzere;

    Mahkememizin 2005/284 Esas 2005/665 Karar sayılı dosyasının hükümlünün karar düzeltme talebi üzerine C.Savcısının olumsuz görüşü ile 07.10.2009 tarihinde…………………

    Hüküm kısmında son cümle faksda çıkmamış. Önemli de değil…

    YanıtlaSil
  43. ARKADAŞLAR UMUTLARIMIZIN TÜKENMEYE BAŞLADIĞI ŞU GÜNLERDE YAPACAĞIMIZ YÜRÜYÜŞ SES GETİRECEKTİR.BENİM KANAATİM BU HÜKÜMET YENİ DÖNEMDEDE İKTİDAR.SERMAYE BABALARI BU HÜKÜMETTEN DAHA İYİ KUKLA HÜKÜMET BULAMAZ.İNŞALLAH YANILAN BEN OLURUM.

    YanıtlaSil
  44. ARKADAŞLAR www.chp.org.trSİTESİNDE HALKLA İLİŞKİLER BÖLÜMÜNE GİRİP "ÇEK YASASINI ANAYASA MAHKEMESİNE GÖTÜRÜN LÜTFEN HAPİS KALKSIN" DİYE YAZALIM.

    YanıtlaSil
  45. 1 hafta önce vekaleten atmış olduğum imzadan dolayı 3 mahkemeye ayrı ayrı birer yazı gönderdim.2 mahkeme yeniden yargılanmam için 3 ayın 5 ine duruşma günü vermiş diğer mahkeme red etmiş tahütname ver diyor.sizin bilginize soğınarak benim ne yapmam gerekiyor çek sahibine berat vermişlerdi.şimdi yeni kanunun 5/3 maddeside vekaleti kaldırdı üst mahkeme hakkımı kullanıyımmı duruşma neticesi sizce ne olur şimdiden allah razı olsun.saygılarımla

    YanıtlaSil
  46. 1. Milletvekillerinin ve Bilimsel Araştırma Yapanların Cezaevi Ziyaretleri ile ilgili yeni düzenleme;
    HÜKÜMLÜ VE TUTUKLULARIN ZİYARET EDİLMELERİ HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİK
    MADDE 1 – 17/6/2005 tarihli ve 25848 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Hükümlü ve Tutukluların Ziyaret Edilmeleri Hakkında Yönetmeliğin 26 ncı maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
    “Resmî ya da özel kurum ve kuruluşlar, heyet hâlinde veya bireysel olarak ceza infaz kurumlarını ziyaret edebilmek ve hükümlü ve tutuklularla görüşebilmek için Bakanlıktan izin almak zorundadır. Bilimsel araştırma yapanlarla görsel ve yazılı basın mensupları hakkında da bu hüküm uygulanır. Türkiye Büyük Millet Meclisinin ilgili komisyonlarında görevli başkan ve üyelerin ceza infaz kurumlarına yapacakları ziyaretler hakkında bu Yönetmeliğin 40 ıncı maddesinde belirtilen usul ve esaslar uygulanır.”
    MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 40 ıncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
    “MADDE 40 – Milletvekillerinin, ceza infaz kurumlarındaki yaşam şartlarını yerinde görerek tespitlerde bulunmak, inceleme yapmak veya hükümlü ve tutuklular ile görüşmede bulunmak amacıyla yapmış oldukları istemler, ceza infaz kurumu idaresine bilgi vermek koşuluyla yerine getirilir. Milletvekilleri, hükümlü ve tutuklularla açık ziyaret şeklinde görüşebilir.
    5237 sayılı Türk Ceza Kanununun İkinci Kitap Üçüncü Kısım Beşinci Bölüm, Dördüncü Kısım Dördüncü ve Beşinci Bölümleri ile 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununda yer alan suçlardan tutuklu ve hükümlülerin milletvekilleri tarafından ziyaret edilmelerinde Bakanlığın yazılı izni aranır.
    Ceza infaz kurumlarındaki tutuklu ve hükümlüler ile barındırıldıkları bölümler, Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ve diğer komisyonların başkan ve üyeleri ile yanlarında bulunan görevliler tarafından komisyon kararı ve görevleri çerçevesinde ziyaret edilebilir.”
    MADDE 3 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
    MADDE 4 – Bu Yönetmelik hükümlerini Adalet Bakanı yürütür.
    Resmi Gazete;22.01.2010 Tarih ve 27470 sayı

    YanıtlaSil
  47. 24 de yazan can arkadaşım şuan burdamısın

    YanıtlaSil
  48. TOBB başkanına yazsayın başkan, bizler gerek kendi hatalarımızdan, gerek hükümetlerin yanlış ekonomi politikalarından gerekse global kriz nedeni ile iflas etmiş esnaflarız. ödeyemediğimiz çeklerimizden dolayı yıllardır cezaevlerinde sürünmekteyiz. içerde bizler, dışarda ailelerimiz aç sefil bir hayat sürdürmekteyiz.ben yeni çıkan 5941 sayılı çeke istinaden taahhüt vererek tahliye oldum. 2004 yılında iflas ettim o günden beri alacaklı, mafya, polis, savcılık, mahkeme kapıları cezaevlerinden gözümü açamadım.yılın 5 ayı içerde 7 ayı dışarda soruyorum bu kadar sıkıntı içinde nasıl çalışıp, nasıl yeniden ayaga kalkıp borç ödeyecegiz.siz esnafın içinden çıktınız bir şekilde bizleri temsil ediyorsunuz ben 5 yılda ödeyemmişim, bir yılda bu borcu hemde fahiş bir faiz yükü ile birlikte nasıl ödeyecegim. eger bir yolunu biliyorsaniız aydınlatır yol gösterirseniz sevinirim.taahhütlerime faiz hesabı yapmadıgım için mahkemelerce red kararları verildi, ben mahkumum içerde merkez bankasının faiz oranlarını nerden ögrenecegim. ayrıca sayın hakimlerimiz tahliye vermemek için ayak sürüyor, neymiş taahhüt samimi bulunmamış. nerde hukuk, nasıl bir adalet anlayışı, bizler can havliyle özgürlüğümüze kavuşmak için ne dendi ise onu yaptık, siz inanıyormusunuz ki bu bir yılda bu taahhütler ödenecek. bir yılın sonunda sorunlar katlanmış olarak tekrar cezaevine dönecegiz. bizler ailemizi geçindirecek para bulamıyoruz, nasıl borç ödeyecegiz. lütfen feryadımızı duyun. hem bedenen hem ruhen bittim. bu iflas bana babamın kalbi, iki gözü ve iki ayagını kaybetmeme maloldu. eşim akıl saglığını yitirdi 46 raporualdı. 5 yaşındaki kızıma bir çikolata bile alamıyorum. lütfen sesimiz olun bittim, eger imanım olmasa intihar edip bu çirkef dünyadan urtulacagım. lütfen yardım edin dığım mail.

    YanıtlaSil
  49. insan haklsayın yetkililer ben yeni çıkan 5941 sayılı çek yasasından taahhütte bulunarak yeni tahliye oldum. sizlere cezaevleri hakkındaki genel durumlardan bahsetmek istiyorum. 1. cezaevlerinin kapasitesi çok yetersiz. 2. depodan bozma koguşlarda özellikle kısa cezalar ve adli para cezalarından hükümlü mahkumların bulundukları koguşlar depodan bozma ahırdan farksız vede çok saglıksız koguşlardır. bu koguşlarda mahkumlar en az 50 kişi üst üste, yerlerde aynı yatakta iki kişi olmak üzere yatmaktadırlar. 3. battaniye ve yastıklar yetersiz, çok eski vede leş gibidir. 4. yemekler yetersiz vede kalitesizdir. 4. çogu koguşların havalandırma bahçeleri yoktur, günde birf saatg başka bahçeye oda gardiyanın canı isterse havalandırmaya çıkılabilmektedir. 5. gözlem koguşları pislik içindedir, tv. buzdolabı çay gibi imkanlar yoktur. 6.cezaevlerinde doktor kontrolü çok kısıtlı ve yetersizdir, hastalandıgınızda doktora çıkmak için en az bir hafta sıra bekler, ilaç aldıgınızda bu ilaçlar en erken onbeş günde size ulaşmakta bu süreçte ya kandiliğinizden iyileşirsiniz yada ölürsünüz. 7. infaz memuru sayısı çok yetersizdir.8. cezaevi idaresi displini sağlayabilmek için çok katı ve acımasız davranmakta en küçük hatanızda hücre ve en az 1 yıl displin cezası almaktasınız. 9. sıcak su problemi ve ısınma problemi vardır.bizler iflas etmiş esnaflarız. cezaevlerinde mahkum kabul edilmiyor, dolandırıcı ve paralı olarak görülüyoruz.insan hakları sadece apo ve pkk'yamı vardır, hiç cezaevlerini dolaştınızmı. eger giderseniz size gösterilen degil, sizin rast gele seçeceginiz koguşları ziyaret etmelisiniz.bu feryadımızı duyun lütfen bizler bulunduğumuz taahhütleri ödeme imkanımız yoktur. tekrar cezaevine girmek zorundayız. şimdiden yetersiz olan cezaevleri bir yılın sonunda nasıl bu yükü kaldıracaktır. marifet cezaevi yapmakmı yoksa suçu önlemekmidir. cezaevlerinde sadece hükümlü tutuklu ayrımı yapılmakta suç ayrımı yapılmamaktadır. esnaf olarak hırsız, katil, ırzcı ile aynı koguşlara konmak bizlere en büyük zulümdür.saygılarımla arı komisyonuna yazdığım mail.

    YanıtlaSil
  50. AHsayın yetkili, ben yeni çıkan 5941 sayılı yeni çek yasasından faydalanarak taahhütte bulunarak tahliye oldum. bir yıl özgürüm. eger taahhütü ödemeyessem ki ödeyemeyecegim tekrar cezaevine dönecegim. dünyanın hiç bir ülkesinde olmayan bir borcu ödeyememekten dolayı özgürlüğümüz elimizden alınmaktadır.karşılıksız çek modern ülkelerde olmayan bir sorundur. bu sorun ülkemizin kendine has sorunlarından biridir. cezaevleri çok yetersizdir. insan hakları hak getire tıka basa dolu koguşlar, mahkumlar üst üste çogu yerlerde, suç ayrımı yok, temizlik, yemek, saglık, haberleşme çok zor ve yetersiz. sizler sadece apo ve pkk içinmi varsınız. hiç türkiyede cezaevlerinde çekten yatanların sorunlarını izledinizmi.bizler insan degilmiyiz. katilin, teröristin hakkı var bizim yok. nerde kaldı insan hakları. lütfen türkideki cezaevlerini ve ceza yasalarını takip edin, ziyarete gidin size gösterileni değil sizin istediğiniz yerlere bakın ne kadar haklı olduğumuzu anlayacaksınız.saygılarımla
    İM' YAZDIĞIM MAL

    YanıtlaSil
  51. SEVGİLİ MAGDUR ARKADAŞLAR TATİL GÜNÜNDE GECENİN BU SAATİNDE BUNLARI YAZDIM, LÜTFEN HERKES YAZSIN. BOŞ DURMAK YOK, AGLAMAYANA MEME YOK. BENİM YAZDIĞIMDAN NE OLACAK DEMEYELİM, BIKTIRINCAYA KADAR YAZALIM ARAYALIM. BELKİ İNSAF EHLİ BİRİLERİ SESİMİZİ DUYAR. YOKSA KÖTÜ AKIBET BİZLERİ BEKLİYOR.

    YanıtlaSil
  52. Menfi tespit davaları çekin ödenmeyeceği anlamı taşımaz. Bu konuyu daha önce bizzat yaşadım ve mahkeme basiretli Tüccar çekini ödemek zorundadır dedi.menfi tespit ayrıca alacağın istenmesidir ve çekten ayrı bir konudur.

    merriaa.

    YanıtlaSil
  53. arkadaşlar bunlar bizim lafımızdan anlamıyorlar eniyisi çocugu olan çocuguna babamı veya annemi çek borcundan dolayı hapse atmayın diye mektup yazdıralım çocugu olan çek magdurları bu yöntemi deneyelim.bizi hapse tıkanlar arkada kalan çoluk çocuk nasıl bakılır?neyer ne içer?hiç düşünüyorlarmı acaba?hem biz haksız yere hapse tıkılıyoruz!
    hırsız degiliz!
    katil degiliz!
    sapık degiliz!
    dolandırıcı degiliz!
    BİZ ANNE VE BABAYIZ!

    YanıtlaSil
  54. ben mardin nusaybın den bır çek mağduruyum 24 sene esnaflık yaptım nusaybınde herkesın olduğu gıbı malımızı borca verıyorduk çek zamanı geldmıydı memur maaş az alıyordu çıftçı bu sene ekın yok dıyordu ama bız bankaya memur ve çıftçı arkadaşlarımızın bıze dedığını bankaya dıyemıyoorduk ve bu yuzden dövuz borç edıp çekımızı öduyorduk ama bu döviz borcum bırıktı ve bu yuzden dövizcı artık bana döviz borca vermedi bu sefer gıtım dukanıma hipotek koyarak kuyumcudan faizle altın aldım ıkı geçtı gene çekler bırıktı kuymucunun ödemesi geldi kapıma dayandı ya dedi dukanı satarsın yada ben satırırım mecbur kaldım ve 30 senelık iş yerıme satım ılk başta esnafları çağırdım dedımkı kardeş ben iflaz etım ne olursunuz malınızı olan veya çekınıze çıkabılecek malyani gıyım var bende çoğusu yanaşmadı çekını mahkemeye vermışız git mahkemeyle pazarlık yap savcılığa gıtım mardin nusaybınde benim çek cezamın olduğunu söyleyıp beni mardin ceza evine koydular kuyumcuda bundan yararlanarak dukanımı oğlum ve hanımımdan yarı fıyatına aldı ve halada çeklerımden ceza çıkıyo ve şu anda sekız çocuğum var cebımde bırak sıgara parasını evımdde ekmek param yok buyuk lerıme ve yuce adaletınıze sığınıyorum perışanım zamanında bende esnaftım bankalarda kayıtlı olduğu gıbı yılda en az 250 veya 300 mılar öderdım şu an utancımdan evımden çıkamıyorum bırak utancılığıda çıksam çek cezam var polıs yakladığı yerde ceza evıne göturecek zaten 8 çocuğum var şu an ıkısı asker ıkı kışıde uzurlu ceza evıne duşersem perışan olurlar bu çocuk yuce DEVLETIME SIĞINIYORUM YARDIMINIZI ALLAH İÇİN BEKLIYORUM email edresım budur esmemet_47@hotmail.com

    YanıtlaSil
  55. bizler bu mucadeleyi sadece 1 sene ozgur olalim ondan sonra tekrar kacak yasayalim yada tekrar hapse girelim diye yapmiyoruz. amacimiz bellidir. bu cagdisi dunyanin en geri kalmis ulkelerinde bile uygulanmayan cek yasasini tamamen tarihe gommektir. ve bu olana kadar savasmaya dogrulari heryerde herkese soylemeye devam..

    gun gelecek adalet herkese lazim olacak...

    YanıtlaSil
  56. merhaba benımde 12 tane odeyemedıgım cekım var hasım kılıc ın yazısı benı heyecanlandırdı adalet basında bulunan ısımlerınden bırı bu ısın farkında ıse ve degıstırmeye yonelık bısey yapmıyorsa yonetıcılerımızde bır nebzecık sorumluluk anlayısı olmadıgını gosterır umarım boyle olmaz gerekenı yapar.benım aılem darmadagın oldu ben unıversıteyı yenı bıtırdım calısmak ıstıyorum fakat yakalama cıkacak dıye yurt dısına cıkıyorum sorunun cozumu boylemı olur adalet boylemı uygulanır bende ulkemde kalıp calısıp borcumu odemek ısterım akp nın ıstedıgı zamanda odeyemem belkı ama 3-4 yıla oderım bıraksalar.akp benım ceksahıbı tefecılerın ekmegıne tereyagı surdu once daha az bı para anlasabılırdım belkı ama sımdı faızınıde ıstemeye basladılar.turkıyede kalabılsem ogretmenlık yapacam elıme odeme yapabışlecegım para geecek ama yurt dısında amelelık yapıyorum calısmaktan utanan degılım ama cozum ıcın dogru yontem bu degıl umarım basımızda olan ınsanlar gorevlerının sorumluluklarını yerıne getırır yazıları devamlı takıp edıyorum herkese allahtan sabır dılıyorum .hoscakalın.

    YanıtlaSil
  57. Arkadaslar, 24-30 ocak 2010 tarihleri arasında 17. Adalet ve Demokrasi Haftasiymis.

    YanıtlaSil
  58. değerli ZEYNEL kaynağınız nedir

    YanıtlaSil
  59. arkadaşlar star da her açıdan programı var SN ŞENER konuşmacı hadi soralım çeklerle ilgili düşüncelerini

    YanıtlaSil
  60. 57 de yazan Faruk arkadaşımız.Yazınızın her yeri çelişki dolu.Üniversiteyi yeni bitirdim ailem darmadağın diyorsunuz okurkenmi evlendiniz borç yüzünden ayrıldınız.Hakkınızda yakalama çıkmamış yurt dışına çıkacam derken iki satır aşşağıda yurt dışında amelelik yaptığınız yazıyorsunuz.Yurt içindemisiniz dışındamısınız karar verememişsiniz.Ülkede kalıp öğretmen maaşıyla borç ödeyip bitireceğinizi yazıyorsunuz ne öğretmenisiniz.Çok ilginç!Öğretmen maaşıyla ödenecek bir borç fazla bir borç değildir.Yazınız üniversite bitirmiş birisinin yazısına hiç benzemiyor.Haddime düşmemiş merakta etmiyorum ama bu kadar acemice yazılmış bir mesaj bu sitede ender rastlanır.Siz o üniversite kitaplarını bir dahamı okusanız acaba?

    YanıtlaSil
  61. BU NASIL PAZAR KORKUMUZDAN EVDE OTURAMIYORUZ DIŞARI ÇIKAMIYORUZ NE B.. YİYCEĞİMİ ŞAŞTIM KALDIM BUGUN KIMSEYIDE ARAYAMIYORUMKİ VAKIT GECSIN PAZAR,PAZAR RAHATSIZ EDEMIYORUM ALLAH BELANI VERSİN AKP SENDE Bİ YERDE OTURAMA İNŞALLAH İLGİLİ KİŞİ

    YanıtlaSil
  62. ARKADAŞLAR DÜN ANLATMAYA ÇALIŞMIŞTIM.CHP ANAYASA MAHKEMESİNE GİTMEDEN ÖNCE İSTANBULDAN ANKARAYA YÜRÜYELİM DİYEBU YÜRÜYÜŞ KAMUOYU OLUŞTURMAMIZ İÇİN İYİ FIRSAT OLUR. CHP DE GÜÇ VEGÜVEN DUYAR.BENCE BU SUSKUNLUK HAYRA ALAMET DEĞİL. İSYANKAR

    YanıtlaSil
  63. hükümet muhalefetin tam tersini yapıyor.inatlaşmak için.onun için chp anayasa mah.gidinceye kadar sessiz kalımalı bence.olmazssa diğer şeçenekleri yapmalıyız.EFDEN

    YanıtlaSil
  64. SEVGİLİ SAMİ KAL SİZİN YAZDIKLARINIZI VE NELERLE KARŞILAŞTIKLARINIZI ÜZÜNTÜYLE İZLİYORUM.GEÇMŞTE 5 SENESİNİ MAMAKTA GEÇİREN BİRİSİ OLARAK.BEN ŞİRKETİTN HEM ORTAĞI HEMDE MÜDÜRÜ İDİM HİÇ KİMSEYE VEKALETEN FALAN ÇEK İMZALATMADAN HEPSİNİN ALTINA İMZAMI ATTIM BİNLERCE ÇEK ÖDEDİM MİLYONLARCA EURO ÖDEDİM KALAN 5 ÇEKİDE ÖDEMEK İÇİN HER ŞEYİMİ SATTIM VE ARTIK BİTTİĞİM NOKTADA HAYATA KÜSÜP 2-3 SENE HER ŞEYİ BIRAKTIM NEYSE HAYATA DÖNDÜĞÜM DE 3 ÇEKTEN CEZA ALMIŞTIM VE İTİRAZ ETMEDİĞİM İÇİN CEZA ALDIM DEMEK İSTEDİĞİM ÖZET OLARAK ŞU.BORÇTAN PARADAN DOLAYI İNSANIN DÜŞÜNCEDEN DOLAYI İÇERDE YATMASI KADAR HAKSIZ BİR UYGULAMADIR ÖYLE ADALETSİZLİK OLURMU VE ÜSTELİKTE BUNU ADALETİ SAVUNAN İNSANLARIN SAVUNMASI ÜZÜNTÜMÜZÜ DAHADA ARTIRIYOR.BEN DAHA ÖNCE DE ÖNERDİM TOPLU CA TESLİM OLALIM EYLEMİ YAPALIM AYRINTILAR KONUŞULUR VE DETEY YAPILIR 2-ON BİNLERCE İNSAN 3-4 TANE ORTAK BELİRLENEN SLOGANLARI DUVARLARA YAZALIM SERMAYESİ SADECE 1 TÜP BOYA VE EN ETKİKİLİ EYLEM BİÇİMİ BAŞKA KİMSEDEN BİR ŞEY BEKLEMEYİN OLURSADA SAĞOLSUNLAR.

    YanıtlaSil
  65. yasabın 5.maddesinin iptali için chp ye e-mail göndermeye devam,herkes sarılsın bu işe

    YanıtlaSil
  66. marriee MENFİ TESPİT DAVASI CEKİN KARŞILIĞI MAL YOKSA PARA ALINMIŞ VEYA TEFECİ KENDİ FAİZLERİYLE İNSANLARI SOYARSA TARİH ACIK BU ADAMIN ACACAĞI DAVA NE OLUR .BİLİYORSAN YORUM YAP

    YanıtlaSil
  67. akp cezaevlerinide para kazanmak için dizayn etmiş insan hakkı hakgetire keçi boku gibi zeytin 6 tl çay 10 tl şeker 2.5 tl en kalitesiz i veya tüketilmeyeni orda mahkuma satıyor allah sizi müstehakınıza kavuşturacak akp...

    YanıtlaSil
  68. bursa cezaevi içler acısı e tipi zülum evi koğuşta 50 kişi yöneticiler gaddar başmemur a tıraş için dilekçe yazdık burası kuaförmü ulan dedi su yok ayda 2 kere kasıtlı yapıyor orda bi başmemur var geri adam inşaallah sende orda yatarsın...

    YanıtlaSil
  69. karşılıksız çek yazdık cinayetler bizden daha hafif infaza tabi son 5 yılında açığa çıkıyor evine gidiyor bize 50000 tl yi geçerse açık hakkı yok peh peh ne suçmuş bu be allah senin belanı versin bu açık yönetmeliğini yazan adi..

    YanıtlaSil
  70. 62 de yazan OCEAN sonuna kadar yazdıklarına katılıyor.Beddua konusunda ise o bedduayı katrilyon kere katrilyonla çarpıyor ilgilisine gönderiyorum.Bu arada 65 de yazan arkadaşada katılıyorum.Bu akepelilerden adalet bekleme dostum bunlarda paranın gücü imanlarının gücünü çoktannnnnn aşmış.CHP yalova milletvekili Sy.İnce'nin efsanevi konuşmasını pişmiş kelle gibi izledi ya bunlar kılları bile kıpırdamadan bunlara ne desen boş yüzleri davul derisi gibi.Yalanda tarih yazıyorlar.İktidarları zamanı malesef HAzmedemedikleri Cumhuriyetimizin kara tarihine geçti bile.

    YanıtlaSil
  71. arkadaşlar şuanda star tv heraçıdan programna katılmak için mail adresini bilen varmı?

    YanıtlaSil
  72. 70 de yazan arkadaş açığa çıkıpta ne yapacaksın aylığı 60 TL den çiçekmi ekeceksin,çöpmü toplayacaksın,çaycılıkmı yapacaksın,evrak getir götür ayakçılıkmı yapacaksın.Sen cezayı baştan kabullenmişsin nasıl rahat ederim derdine düşmüşsün.Yazındada belirttiğin gibi karşılıksız çek kestik diyorsun,ama biz karşılıksız çek kesmedik.Kahpeliğe kurban gittik.SY.Haşim Kılıç çekte kast unsuru aranmalı derken sanırım siz ve sizin gibi bilerek isteyerek kasıtlı olarak karşılıksız çek kesenlerden bahsediyor.Evet çok haklı sizler ve bizler ayrılmalıyız.Bu ceza birgün gelip kalkacak sizde yararlanacaksınız ona yanıyorum.Cümle kuruşuna bak"KARŞILIKSIZ ÇEK KESTİK"biz kesmedik çok mücadele ettik ödemek için.Böyle bir eziyeti insan kendisine nasıl yapar yoksa.Bu yüzden verilecek cezayıda hak etmiyorum,ne açığını nede kapalısını istiyorum!

    YanıtlaSil
  73. sn jenardi,myway,cüneyt bey
    ali rıza öztürk bey
    anayasa mahkemesine,YASANIN İPTALİ İÇİN,YÜRÜTME DURDURMA TALEPLİ OLARAK başvuracaklarını dilekçelerinin hazır oldugunu söylemiş.
    süre 15 şubatta doluyor.ben kaçak yaşayan aranan biriyim.devlete taahhüdü zaman kazanmak için martta vermeyi düşünüyorum ali rıza beyin bu sözü kafamı karıştırdı yürütmeyi durdurulursa ben martta taahhüt vermeye gittimde yürütme durduruldu seni hapse alıcaz yürütme durmasından dolayı taahhüt veremessin derlermi?chp anayasa mah.gittiginde taahhüt süresi 15 şubata kadarmı yoksa 31 marta kadar taahhüt süresi varmı?
    benim avukatım yok hiçbiryerden bilgi alamıyorum cevap verirseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
  74. arkadaşlar niye herkes chp yi bekliyor vatandaşlarında anayasa mahkemesine hakkı var?

    YanıtlaSil
  75. dostlarım yazılan yazılara bakıyorum hep kendi sıkıntılarımız tabiki her kesi anlayışla karşılıyorum nereye konuşacağız nereye dert yancağız biz birbirimizle dertleşmessek çatlığacağız fakat bir taraftanda bir gerçek var bizim gibi çek mağdurlarını nerden bulacağız onlara nasıl ulaşcağız gerçek sayımız GERÇEKLERİ ortaya çıkaracaktır bu gerçeklerde bazıların aklını başına getirecektir şimdi tavşan dağa küsmüş dağ tavşana kimsenin kimseden haberi yok bu şekilde büyük çoğunluğumuz rotasız bir şekilde yürüyor bu kadar mağdurun içinde en şanslıları biziz en azınan sitemizin varlığından haberdarız hemen hemen her türlü bilginin sahibiyiz ister istemez bazı şeyleri bilinçli olarak yapıyoruz en azından taahüt vermeyip bekliyoruz gibi DOSTLARIM bizim haklı davamızda haksız duruma düşmemek için bütün mağdurlara bir şekil ulaşmamız lazım BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR birdaha dikkatiniz çekiyorum bakın yorumlar çok az demekki çok az kişiyiz yol yakınken bir birimizi aldatmayalım gerçeklerden değil başaramamaktan kaçalım haklıyken haksız duruma düşmeyelim DİĞER ARKADAŞLARIMIZA ULAŞALIM.

    YanıtlaSil
  76. 73 deki kardeşim akp yi tanımıyorsun heralde sen oraya bi girde öle konuş karşılıksız çek kestik demek istemedim hemen zanlama insanı çek karşılıksız çıkınca karşılıksız çek kesmekten almadıkmı cezayı saçmalamayalım bana çatmak sana bişeyde vermez 15 ay ceza yattım ben gene yatıracaksa bu akp ne yapacağız onları paylaşıyoruz sende akp gibi niyet ölçme allahtan korkun ben yaşadıklarımı yazdım siz biz ayrımı olmaz kimse düşmesin ama çiğlik yapma..ben olanı yazdım açık cezaevi koşulu ile kapalı birmi ne var oda değişmeli değilmi sadece bizmi adli para cezası alıyoruz yaralı bir parmağa merhem olur diye şartları yazdım hem ben çıkarken söz verdim kader mahkumu olanların sorunlarını yazdım bursa e tipinde despotizm var insan hakları ihlali var su yok başmemurluk tam bir geri anlayış dayak var küfür var bunları yazmam benim sözümden dolayı açık cezaevi şartları kapalıdan bin kat iyi belki bu akp biraz ilgilenirde bu eziyetlere bakar diyoruz işte akıllı ve realist olun akp bu cezayı kaldırmaz ancak yargıtay anayasa mahkemesi olursa olacak aksi zaten gene oraya dönücem dönünce biraz olsun en azından yazdım diyeyim diye yazdım aslında şöle diyelim cezaevini görmüş bizler ve cezaevini görmeyip atan sizler daha hakça olur allah salim etsin sizi..

    YanıtlaSil
  77. yürütme durursa cezalarda kalkar öle değilmi.

    YanıtlaSil
  78. 74 Anayasa Mahkemesi Mart ayı sonuna kadar bir karar vermez esastan görüşülmesine karar verir
    ve 3 ay içindede yeni yasayı iptal eder
    kafan karışmasın

    YanıtlaSil
  79. İYİ BİR YORUM YAPMIŞSIN 73 İNSANIN ÇEKİ KARŞILIKSIZ KALINCA ÇEKTİĞİ SIKINTILARI BİR ALLAH CC HU BİRDE KENDİSİ BİLİR.

    YanıtlaSil
  80. Arkadaşlar bende CHP sitesine www.chp.org.tr.(sitenin sağ tarafında ) halkla ilişkiler bölümüne "Lütfen çekte hapis kalksın"diyerek halkla ilişkiler bölümüne e mail attım tüm arkadaşlar ve yakınlarıda lütfen atsın.AYRICA TAAHÜTTE BULUNAN ARKADAŞLAR TEKRAR DİLEKÇE ÖRNEKLERİNİ YAZARSANIZ MEMNUN OLACAĞIZ.FAİZİMİ ANA PARAYIMI YAZACAĞIZ LÜTFEN AÇIKLAYALIM.

    YanıtlaSil
  81. EĞERKİ BURDA AKP ZİHNİYETINDE OLAN MADUR ARKADŞLAR VARSA ONLAR TEK DIYCEM SEVIYOSANIZ AKP Yİ GIDIN YATIN OZAMAN CEZAEVİNDE..YADA BURDA SAVUNMAYIN BU KANEMİCİ TEFECİ UŞAKLARINI LUTFEN ..ARKADAŞLAR...ADALET DIYOSUNUZ KENDILERININ ÇIKARI DOĞRULTUSUNDA KANUN ÇIKARDILAR..VE HALA DAĞDAN INENE HİÇ BIR ŞEY YOK SEN BATMIŞIN EVİN ÇOLUK ÇOCUĞUN PERİŞAN YICEK EKMEĞİ YOK.SÖZLEŞMEDEN DOĞAN BIR OLAYDAN OTURU GIR YAT DENILIYO CEZAEVINE HANI.HANI NERDE SIZIN ADALETINIZ NERDE MUSLUMANLIĞINIZ......

    YanıtlaSil
  82. anayasa mah. esastan görüşmesi neanlama geliyor?

    YanıtlaSil
  83. sayın 82 akp nin müslümanlığı dağa kaçmış

    YanıtlaSil
  84. Arkadaşlar benimde şöyle bir sorunum var;Alışveriş yaptığım kişiye 2-3 çekleri 4000TL-5000TL-5000TL verdim fakat çeki alan kişininde senedini aldım.Protokol yapmadım mallarımız gelecekti senedini iade edecektim mal falan gelmedi bende çeki ödemedim.karşılıksız yazdırıp daha sonrada ceza mahkemesine müracaat edip hapis kararı çıkattırmış bende battığım için hiç takip etmedim.Tepligat falanda olamadı.Cezamda çıktı ne yapabilirim? şimdi itirazım olabilirmi?senette duruyor işlem yaptırmadım ( senette malen yazıyor)... 2.konu;Çekte karşılıksız damgası vurulduktan sonra ne kadar zamanda ceza davası açılabilir?(yanlış bilmiyorsam 6 aymı)Yoksa çekde icra takibi açılınca bu süre fark etmiyormu?6 aylık zaman icradan sonrada aynımı işler? Lütfen bilgisi olan paylaşsın taahütte bulunacağım...

    YanıtlaSil
  85. ARKADAŞLAR LÜTFEN SİYASETİ BIRAKIN ZATEN İÇİMİZ KARARIK LAF OLSUN DİYE YAZMAYIN AYNI MUHABBETİ GEÇENDE YAŞADIK ATI ALAN ÜSKÜDARI GEÇMİŞ BİZ NERDEYİZ BAKIN YUKARDA BİR ARKADAŞ DOĞRU YAZMIŞ HAKLIYKEN HAKSIZ DURUMA DÜŞECEĞİZ KENDİ MEMLEKETİMİZDE KENDİ VATANIMIZDA ESİR OLARAK HAPİHANELERE DÜŞCEĞİZ BIRAKIN SİYASETİ HER KES BİR İKİ MAĞDUR İŞ ÇEVRESİNDE MUTLAKA VARDIR SİTEYE GETİRSİN

    YanıtlaSil
  86. arkadaşlar sonuna kadar mucadeleye devam. moralinizi bozmayın. adamlar dağdan inip söke söke istediğini kabul ettiriyor. biz onların yanında sütten çıkmış kaşık sayılırız. demek insan isterse zoru başarır.
    cektenceken

    YanıtlaSil
  87. siteye yazı yazan bütün arkadaşlar sizden birşey olmaz siz sorununuzu başkası çözsün istiyorsunuz chp,mhp eğer sen etkili bir eylem yapmazsan sana bir şey yapamaz.çek cezası ancakgeri kalmış ülkenin geri kalmış insanlarına uygulanır siz türkçeden anlamıyormusunuz kimse sizin adınıza etkili eylem yapamaz..burada ancak geyik yapılyor ve bir dahada yazmayacağım bilinçli amaçlı etkinlik

    YanıtlaSil
  88. Barışçı-Mersin24 Ocak 2010 20:13

    Değerli arkadaşlar; şu anda bir bekleme sürecinde ve geçiş dönemindeyiz. Belki eksiğimizle birlikte; aşağı yukarı, bir yıldır mücadele etmekteyiz. Bana göre; artık labirentten çıkışın sonlarına gelmek üzereyiz. C.H.P. Anayasa Mahkemesine başvuru hususunda söz vermiştir ama; yinede kendimizi unutturmamak adına, başvuru tarihine kadar; mektup, faks ve telefon görüşmeleri işlerine devam etmeliyiz. Y.C.G.K'dan olumlu bir karar çıkması hususunda beklemek durumundayız ama, gereğinde; yine Yargıtay Ceza Genel Kuruluna gönderilmek üzere, yeni bir metin üzerinde çalışılmasında ve uygun görülen bir metnin bizler tarafından, tekrar ve tekrar gönderilmesinde yarar olacağı kanısındayım. Ben Pazartesi gününden başlayarak; daha evvel hazırlamış olduğum yazı metnini, bu kez göndermemiş olduğum, C.H.P.'li Milletvekillerimize mektup olarak göndermeye devam edeceğim, göndereceğim; kendi kendimizi hatırlatmak ve unutturmamak adına. Günde; hiç değilse, 10 mektup kadar... Başka arkadaşlarımın; başkaca önerileri varsa, o önerileride; değerlendirmekte elbetteki yararlar olacaktır. Daha evvel; C.H.P.'ne yönelik hazırlayıp gönderdiğim ve tekrar göndereceğim, yazı metnimi birazdan sitemize gönderceğim. Tüm katılımcılara saygılarımla; Allah, hepimizin yardımcısı olsun.

    YanıtlaSil
  89. Barışçı-Mersin24 Ocak 2010 20:20

    Sayın; C.H.P. Genel Başkanım, Sayın; C.H.P. Milletvekillerim.
    Günlerdir ve aylardır; fakslarımızla, mesajlarımızla, mektuplarımız ve telefonlarımızla, sizleri; Sayın Başbakanımızı, Sayın AKP ve MHP Milletvekillerimizi, haklı olduğumuza inandığımız, çek yasasının olumsuzluklarıyla ilgili olarak, rahatsız edip; yasal çerçeveler içersinde hak arayışına giriştik. Ancak; gördük, bildik ve anladık ki, bu haklı olan davamızda, yanımızda ve yakınımızda olan, C.H.P. Genel başkanımız ve Milletvekilleri olmuşlardır. Eğri oturup doğru konuşursak; kısmen, yanımızda olan; AKP ve MHP milletvekillerimizde var olmuşlardır ama, onlarında; galiba, güçleri bazı şeylere yetmemiştir. Ancak ki; tamamen tüm gücü ile yanımızda ve yakınımızda olan C.H.P. olmuştur.


    Bizler; hepimiz esnaf olan, ticaretle uğraşan, Devletimize vergi veren konumunda iken, muhtelif sebepler ve ekonomik krizler nedeniyle, cezaevine giren; kaçak durumda yaşayan, işe ve ekmeğe muhtaç olan durumlara düştük ve düşürüldük. Geçmişte hatalarımız olmuş olabilir; ancak, birçoğumuz borçlarımızı ödemek için, bu hallere düşmüş insanlarız. Zaten; kast ve dolandırmak amacı ile hareket edenler, bir şekilde; kendilerini kurtarmışlardır. Çek cezaları bakımından; 31.12.2008 tarihinden sonra, bilinen yasal boşluk orta iken, bu anlamda; lehimize bilinen bazı mahkeme kararları olduğu halde, halen; Sayın Yargıtay C.G.K. tarafından, aylar geçtiği halde bir karar yayınlanmamıştır. Şu anda; çıkmış olan çek yasasının, bizlere bir şey kazandırmadığı gibi, hepimiz için çok daha kötü sonuçlar ortaya koyacağı malumunuzdur. Bu durumda; zaten her zaman yanımızda olduğunu gördüğümüz ve inandığımız, C.H.P. Genel başkanımız ve Milletvekillerimizden, bizler için desteklerinin devamını dilemekteyiz. Değerli Çalışmalarınızla; umuyor ve diliyoruz ki, haksız olduğuna inandığımız bu yeni çek yasasının; C.H.P. tarafından; Anayasa Mahkemesine taşınmasını ve tüm haksızlıkların giderilmesini umut ediyor ve bekliyoruz.


    Sayın; C.H.P. Genel Başkanım, Sayın; C.H.P. Milletvekillerim.
    Haklı olduğumuza inandığımız bu davamızda; C.H.P. Genel Başkanımızın ve Milletvekillerimizin, hep yanımızda olduğunu gördük ve inandık. Gerek bizler için ve gerekse ülkemizin tüm sorunları için; başarılı çalışmalarınızın daim olmasını diliyor, kendim ve tüm arkadaşlarım adına, en derin saygılarımı iletiyorum. 24.01.2010 Hasan ..........


    Adres; .......................................... Mersin
    Tlf; .................

    YanıtlaSil
  90. kimin ne yaptigi belli deil arkadaslar eylemse eylem herkez menfaatinin pesinde buralara yazmaklan olmuyo butun resmi kurumlarin adreslerini bulun @mail attin burdan kimseye fayda yok ancak dertlesirsiniz bu sitenin amaci magdurlari bir araya getirip organize olmak ama dert kosesi oldu bu sayfa lutfn cahil olmayin yumruk olun vurun bakin bakalim devriliyormi birlik olun birlikkkkk bu zihniyetlen giderseniz hic bir yere varamazzsiniz kolay gelsin size

    YanıtlaSil
  91. 88 DEKİ ARKADAŞ GÖRÜŞÜNE KATILIYORUM.SİTEDEKİ ARKADAŞLARIN ÇOĞU ÇOK KÜÇÜK KELİME TELAFFUZLARINA TAKILIP HİÇ UĞRUNA BİRBİRLERİNİ KIRIYORLAR.AMAÇTA SAPIYOR TABİKİ.6AYDIR SİTEYİ İZLİYORUM.DURGUNLIK VAR DİYE YAZIYORUM.YÜRÜYÜŞ YAPALIM DİYE ÖNERMİŞTİM.OLUMLU YADA OLUMSUZ KİMSEDEN YANIT YOK.6AY KAÇTİM.2AY 2006 DA CEZAEVİNDE KALDIM.BU GİDİŞLE BİZLERE CEZA EVİ YOLU GÖRÜNÜYOR.KİMSE KİMSEYE DURURKEN MEME VERMEZ. YANILAN BEN OLAYIM İNŞALLAH. İSYANKAR.

    YanıtlaSil
  92. 88 DEKİ ARKADAŞ ÖNERİN VARSA PAYLAŞALIM.PES ETME 6AYDIR SENİN GİBİ BENDE KIZGINIM .9 KİŞİ TOPLAYALIM ONUNCU BEN VE MASRAFLARI DA KARŞILAMAYA ÇALIŞACAĞIM.YÜRÜYELİM DİYORUM.ÇOĞU ARKADAŞLAR HALA KELİMELERLE GÜREŞİYOR. ONLAR POLİS KAPIYA DAYANINCA UYANACAKLAR. İSYANKAR.

    YanıtlaSil
  93. 88 nolu arkadaş.bu sitenin kıymetini bil.şu an beklemek ve sabretmekten başka yapılabilecek bir şey yok.hareketlilik nisandan sonra başlar.bu ara ne kadar toplanabilirsek o kadar iyi.bu aşamada yapılması gerekenler faks ve maillerdir.mesela sen nerelere faks ve telefon açtığını sitede bildirebilirsin.

    YanıtlaSil
  94. 88 de yazan arkadaş, etkili eylem derken duvar yazısını kastediyorsan bz onları 32 sene önce yapıyorduk, daha farklı fikirlerin varsa açikla

    YanıtlaSil
  95. arkadaşlar biz esnafız duvara yazı yazmayı düşünecegimize belli bir gün belirlenir o gün bir gazeteye veye tv ye fax çekilebilir(bu sayı binleri bulunca)gazete neoluyor diye harekete geçer.site yöneticileri çek magdurlarına birazcıkta olsa duyarlı bir gazetenin fax sını yazıp magdurları yönlendirse duvar yazısından daha etkili ve daha medenice olur biz esnafızbunu unutmayalım.

    YanıtlaSil
  96. Arkadaşlar iyi geceler.Defalarca belirtiyorum,Birincisi brbirinizi boşu boşuna kırmayın.İkincisi bu site 1 yılı aşkın faaliyettedir ve ne yaptığını bilen değerli katılımcı arkadaşlarla doludur.Daha önceleri de belirttiğim gibi , CHP nin anayasa mah. itirazını ve YARGITAY,dan olası içtihadları bekliyoruz.Bunların ne olacağını bilmeden atılacak adımlar yanlış sonla noktalanabilir.O nedenle biraz sabır....Elbette boş durmayacağız ve tüm arkadaşların ortak katılımıyla bir eylem planı açıklayacağız .....saygılarımla..assos

    YanıtlaSil
  97. Sami Kal
    Yazınızı okudum yasadıklarımızı tam olarak ıfade etmıssınız.sıkıntıları herkez farklı senaryolarda yasamaktadır.kımı hala firar kimi taahhut ile dısarı çıkmıslardır .fakat ne yapacaklarını bılmeden korkulu ruyalar gorerek verdıklerı taahhudu nasıl yerıne getıreceklerını dusunmekte .tobb baskanına gondermıssınız ama dogru adresmıdır emın dılım yasaya encok ıtıraz edenler dılmıydı tıcaret odaları .yasanın kabul edıldı gun ntv canlı yayınında ıstanbul tıc odası baskanı bu yasa kabul edılemez bıe beyanat verıyodu galata koprusu manzaralı restorantta .senelerdır uyelık aıdatı odedımız tıcaret odaları sermaye uşağı olmuslardır.cekin yaptırımı olsun tıcaret aracı olarak vazgecılmez bır arac.fakat KASIT aransın davamızı bu yonde savunalım .neden odenmedıği arastırılsın odemeyıp paralarla sefa mı suruluyo yoksa gercekten nafakasını bıle cıkartamaz haldemı .bu rezıllıgı ne ıcın cektığı arastırılsın .dolandırıcılarla aynı kefeye konulmak zor gelır bı esnafa .hısarcıklıoğlu anlamaz bızı sermaye yonetıyo cunkı.onu esnafken tanırım gununu gecırdıın faturana anında faızını yapıstırır oyle tahsıl ederdı .sen uykusuzsun onun umrunda olmaz emınol.bır yıl gececek taahhutler yerıne getırılemedınde ozamankı kaos ortamı daha buyuk olacak bu bır ertelemedır cezaevlerını afla bosaltıp bızler ıcın yer acmak ıcın kazanılmıs bı sure.ne 2004 te 50.000 tl olan borc taahutle kac para oluyor bı hesaplarsan herkes gorsun mali musavır oldunu bıldım ıcın sordum .ve o hesabı rıfat beye gonderelım .bızlerı sırf bır yıllık ozgurlumuzu kac paraya satın aldımızı gorsun ...ÇEKCİ

    YanıtlaSil
  98. 99DAKİ ARKADAŞ ONLAR FERYATLARI DUYMAZLAR.ÇÜNKİ DUYMAK İSTEMEZLER.DÜŞTÜMÜ ALLAH DERLER.İYİ GÜNÜDE FAİZE FAİZ KATLARLAR.İSLAMİYETİN FAİZİ YASAKLADIĞINI UNUTURLAR. HZ ÖMER ADALETİ YIKMAKTANSA CAMİİ YIKMAK İYİDİR DEMİŞ VE YIKTIRMIŞTIR. İNANMAK BUDUR.İMAN BUDUR.AKP İTİDARINDA İMAN DEĞİL BAŞKA ŞEYLER ARAMAK DAHA DOĞRU OLUR. İSYANKAR.

    YanıtlaSil
  99. 81-85 nolara bigisi olan arkadaşlardan cevap alabilirmiyim.

    YanıtlaSil
  100. 75,

    Anayasa mahkemesine vatandaşın başvuru hakkı yok onun için CHP nin başvurmasını bekliyoruz.

    83,

    esastan görüşme bahsi geçen anayasa maddelerine uygunmu değilmi açısından bakılacak demek. kafanın karışmaması için şöyle bir örnek vereyim mesela DTP nin kapatılması davasında delil toplanması değerlendirilmesi vs vardı burda bu yok sadece yapılan yasa Anayasa ya uygunmu değilmi şeklinde bakılacak.

    YanıtlaSil
  101. bişey danısıcam önemli,
    adalet bakanlıgının portalına üye oldum.bi msj aldım cep telefonuma.20.05.2010 tarihi istanbul 34.asiyede mahkeme haberi geldi.ben taahhütte falan bulunmadım.çek nerde onuda bilmiyorum zaten.mahkemeye dek beklemelimiyim ne yapmam lazım sizce?

    YanıtlaSil
  102. YAHU BU NASIL ÜLKE BU NASIL YASA BU NASIL HÜKÜMET İNAANLARIN FERYADINI DUYMAMAK İÇİN ELLERİNDEN GELEN HERŞEYİ YAPIYORLAR HALEN TOZPEMBE GÖSTERİYORLAR ORTALIĞI.ÇILDIRMAMAK MÜMKÜN DEĞİL BORCU OLAN ADAMIN HAPİSTE NE İŞİ VAR NEYİ NEY İLE CEZALANDIRIYORSUNUZ AKIL MANTIK ALMIYOR SANKİ KRİZİ BİZ ÇIKARDIK SANKİ ÜLKEYİ BİZ PEŞKEŞ ÇEKTİK

    YanıtlaSil
  103. Arkadaşlarşuan CHP'nin Anayasa mahkemesine başvurusunu ve Yargıtay Genel Kurulu kararını beklemekten başka yapılacak fazla birşey yok,beklentilerimiz boşa çıktığında veya bu olaylar gerçekleşmediğinde topyekün eyleme geçip,yürüyüşmü toplu teslim olmamı ne gerekiyorsa onu yapmalıyız,bence herşey haziran ayına kadar netleşir,beklentilerimiz gerçekleşmezse en iyisi canımızı ortaya koyarak tekelciler benzeri hatta daha ağır bir eylem gerçekleştirmek,çünkü öylede ölüyüz böylede.Ben 22 ay yattım birdaha oraya dönüp eşimin çoluğumun çocuğumu ortada bırakmaktansa ölürüm daha iyi.

    YanıtlaSil
  104. BEN VARIM TUNCERIN DEDIKLERINDE ADAMIN HAYATINDAN OMUR GITMIS 22 AY BEN 2 GECE KALDIM GEBERDİM

    YanıtlaSil
  105. değerli dostum 104 bende sizle aynı görüşteyim sadece sizden bir fazlam bizi bu hale getirenlerden ayrılmak istemem hiç olmassa bir iki tanesinide yanımda götürmeyi düşünüyorum hatıra olsun diye saygılar

    YanıtlaSil
  106. 5941 Sayılı yasa çıktığında birileri ortaya bir iddia atmıştı.Hükümetle bankalar anlaştı diye sanırım yasanın karşılığında hükümete verilen bir ödül alttaki haber.Yine bizler peşkeş çekildik:(
    Bankalar 10 bin yeni personel alacak
    Bankalar 2010 yılında 400'ün üzerinde şube açacak. Bankacılık sektöründe bu yıl 10 bin kişiye yeni istihdam sağlanması öngörülüyor.
    Güncelleme:25 Ocak 2010 11:15
    http://haber.mynet.com/detay/finans/bankalar-10-bin-yeni-personel-alacak/491662

    YanıtlaSil
  107. arkadaşlar aranmakta olanlar çok dikkatli olsun benim dayım da kaçaktı.ve yirmi gün önceyakalandı.iki kez tahhütte bulunmasına rağmen asliye ceza mahkemesi iki kez ret etti.biz de ağır cezaya itiraz da bulunduk,bu gün oradan da ret kararı geldi ve tahliye olamadı.ret kararının gerekçesi ile tahhütte samimi değildir diye,yani daha anlaşılır şekilde söyleyim bu kişi tahhütte bulunsada ödemezdiye.böyle bir saçmalık görmedim ya.ne yapacağımızı şaşırdık çıkan kanundan da faydalanamıyoruz.

    YanıtlaSil
  108. asliye ceza mahkemeleri artık kalemde görülüyor galiba acaba neden














    *

    YanıtlaSil
  109. Çankaya Belediyesi'nin Anayasa Mahkemesi binasının da bulunduğu alanla ilgili aldırdığı mahkeme kararı Yargıtay'ı da endişelendirdi

    Çankaya Belediyesi'nin 2008 yılında Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun Ahlatlıbel' deki alana ilişkin "Doğal SÎT Alanı değildir" kararma karşın açtığı dava için verilen karar, endişe yarattı. Çankaya Belediyesi'ne ait Ahlatlıbel Tesisi'nin de içinde bulunduğu alanda, Anayasa Mahkemesi'nin hizmet binası, Adalet Akademisi Eğitim Tesisleri, tuğla fabrikaları ve Yargıtay'ın arsası bulunuyor.
    Ankara 3. idare Mahkemesi, yüksek yargıya ait arazilerin bulunduğu alana ilişkin Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun "Doğal SÎT Alanı değildir" kararına yürütmeyi durdurma verince, Yargıtay endişelendi.

    Bölgenin yeniden SÎT alanı ilan edilmesi halinde çivi dahi çakamayacak olan Yargıtay Başkanı ve üyelerin karara tepkili olduğu öğrenildi.

    Anayasa Mahkemesi'nin de Ahlatlıbel' deki hizmet binasına taşınmasının ardından Yargıtay'da yer arayışlarını tamamlamış, Anayasa Mahkemesi'nin hemen arkasında bulunan araziyi PTT Genel Müdürlüğü'nden takas yoluyla almıştı.

    Belediyenin îmar Müdürlüğü yetkilileri, mahkemenin vereceği kararlara saygı duyacaklarını belirtti.

    Sabah-Ankara-23.01.2010

    YanıtlaSil
  110. ANKARA - AKP’lilerin hazırladığı ve şu anda Meclis İçişleri Komisyonu’nun gündeminde olan bir yasa teklifine göre, belediyeler proje alanı ilan edilen bir alanın en merkezi yerlerindeki mülk sahiplerini herhangi bir kamulaştırma işlemi yapmadan, alanın ücra bir noktasında yer göstererek yerinden edebilecek, mülklerine el koyacak. Mülk sahiplerinin buna yargıda itiraz hakkı da olmayacak. Şehir Plancıları Odası Başkanı Tarık Şengül, “Anayasaya aykırı olduğunu biliyorlar, ama amaç, yasa Anayasa Mahkemesi’nden dönene kadar işlerini halletmek” dedi.

    Hükümetin “otoriter rejim” hevesi yerel seviyeye indi. Eski AKP Beyoğlu Belediye Başkanı ve İstanbul Milletvekili Nusret Bayraktar tarafından hazırlanan “03.07.2005 Tarih ve 5393 Sayılı Belediyeler Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi” TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu’nda görüşülüp çok sayıda eklemelerle kabul edildikten sonra esas komisyon olan İçişleri Komisyonu’na gönderildi. Teklifte “Belediye ile anlaşma yapmayan ve/veya belediyece kamulaştırılmasına gerek duyulmayan gayrimenkullerin sahipleri proje alanının herhangi bir bölümünde parselasyon planı ile kendilerine ayrılan ada veya parsellerde imar haklarını kullanırlar. Belediye tarafından kendilerine ayrı ada veya parselde yer verilen gayrimenkul sahipleri kamulaştırmasız el atma davası açamaz” hükmü yer aldı.

    AKP’nin bu hükümle yerel seviyede otoriter rejimlere özgü bir düzenleme getirdiğini belirten Şehir Plancıları Odası Başkanı Şengül şunları söyledi:

    “Artık ipin ucunu iyice kaçırdılar. TOKİ mantığını uyguluyorlar. Bir proje alanında 20 mülk sahibini ikna ediyor birini edemiyor. O durumlarda anlaşamadıkları mülk sahiplerini kenara itmek için yapıyorlar. Şimdi özellikle büyük ölçekli projelere girmek istiyorlar. Bu yasa direkt olarak dönüşüm alanlarını etkileyecek. Yeni birtakım alanlara göz diktiler. Genellikle kent içinde, ama kent dışında hiçbir şey olmayan alanları bile ‘kentsel dönüşüm’ adı altında bu kapsama sokacaklar. Ortada bir tane parsel var, bu parsel sahibi vermiyor, parselini elinden alacak. Yargıya gidip bunun yürütmesini durdurmasını engelleyecek. Bu yasa ellerini tümüyle serbest bırakacak. Bunun anayasaya aykırı olduğunu biliyorlar. Ama Anayasa Mahkemesi’ne gidene kadar atı alan Üsküdar’ı geçecek. Amaç Anayasa Mahkemesi’nden dönene kadar işlerini halletmek.”

    Şehir Plancıları Odası’nın yaptığı açıklamada da konuya ilişkin şu ifadeler yer aldı:

    “Kentsel dönüşüm alanı ilan edilen alanlarda, belediyelerle anlaşma sağlayamayan hak sahiplerine yönelik yapılan düzenleme iki açıdan sorunludur ve anayasaya aykırılık taşımaktadır. İlgili düzenlemede ‘Belediye ile anlaşma yapmayan ve/veya belediyece kamulaştırılmasına gerek duyulmayan gayrimenkullerin sahipleri proje alanının herhangi bir bölümünde parselasyon planı ile kendilerine ayrılan ada veya parsellerde imar haklarını kullanırlar’ denilmektedir. Bu düzenlemenin yasalaşması durumunda, proje alanı ilan edilen bir alanda, belediyeler istedikleri durumda, alanın en merkezi yerlerindeki mülk sahiplerini herhangi bir kamulaştırma işlemi yapmadan, alanın ücra bir noktasında yer göstererek yerinden edebilecek, mülklerine el koyacaktır.

    YanıtlaSil
  111. Arkadaşlar hepimiz Ticaret adamıyız,basiretli hiçbir tüccar çekinin yazılmasını istemez,hatta ben çeklerim yazıldığında mermi yemiş gibi oldum,ömrümden ömür gitti,tahmin ediyorum birçoğunuzda aynı hisleri yaşadınız,bizler onurlu insanlarız,kimse evine icra memurlarını veya alacaklısını getirtmek o rezilliği yaşamak istemez,aslında utancımızdan işlerin kötüye gittiğini biçoğumuz ailemize söyleyemedik,kurtarıcaz umuduyla sağa sola saldırdık ve tefecilerin eline düştük sonundada iş içinden hiç çıkılmaz bir hal aldı,480.000 TL lik borca 4 ay sonra 850.000 TL ödedim ama bitiremedim,alacaklı zat-ı muhterem 150.000 TL daha istedi,mecburen boyun eğdim çünkü ipler elindeydi işyerimin tapusu ondaydı,şimdi biz ticaret yaptık bu devlete yıllarca vergi verdik biz özgürlüğümüzle cezalandırılıyoruz ama sırtımızdan trilyonlar kazanan bize basıp geçen modern tefeciler keyif çatıyor,yada adam devleti bankaları senetle trilyonlarca lira dolandırmış keyifle geziyor ama biz çek kullandık tüccarız diye cezaevlerinde sürünüyoruz.Cezaevine düştüğüz anda zaten kalan bişeyler varmışsada akbabalar üstüne üşüşüp darmaduman etmiş,cezaevinden taahhütle çıkmışız elde kalmamış avuçta kalmamış,taahhütlerinizi yerine getirin diyorlar,mümkünmü? Ben çocuğum birşey ister alamam diye çocuğumla dışarı çıkamıyorum,hanım çoluk çocuk kayınpederin yanında sığıntı,zaten kahrolmuşum birde tekrar cezaevine dönmek mi ?Ölürüm daha iyi,dipteyim daha aşağısı yok,ölmekse ölmek ama her türlü mücadeleye devam özgürlük adına bedeli ölümde olsa.

    YanıtlaSil
  112. 1 yıl boyunca 3167 sayılı yasa geçersiz dedik, yargıçlar ve yargıtay bildiğini yaptı. yeni yasa çıktı aynı kişiler yine bildiğini yapıyor.

    Yani Hakimler savcılar yasa yı masayı takmıyorlar demekki. Gücün nerde olduğu ve sorunun nerde olduğuda böylece ortaya çıktı.

    bU MAALESEF sadece çek davaların da görülen bir durum değil. MALESEF yargıçlarımız kendini yenilemeyen, dünyadan haberi olmayan,yaşlı ve inatçı tonton amca olmayı çok iyi beceriyorlar.

    DAVULU TUTANLA VURAN MALESEF Kİ AYRI KİŞİLER.

    YanıtlaSil
  113. Alaplı Asliye Ceza Mahkemesi
    Sanık Ahmet Duran’ın üzerine atılı karşılıksız çek düzenleme suçundan 5237 s. TCK 7. maddesi hükmü gözetilerek sanık lehine olan 5941 s. yasanın 5/1 maddesi gereğince, neticenin ve sanığın kusurunun ağırlığı ile sanığın güttüğü amaç ve saiki birlikte değerlendirilerek ve suça konu çekin karşılıksız kalan miktarı dikkate alınarak, takdiren 620 gün adli para cezası ile cezalandırılmasına;
    5237 s. TCK 62. maddesi gereğince
    Sanığa verilen 620 gün adli para cezasının TCK 52/2 maddesi uyarınca sanığın sosyal ve ekonomik durumu dikkate alınarak bir gün karşılığı takdiren 20 TL hesabı ile, neticeten 14.400 TL ADLİ PARA CEZASI İLE CEZALANDIRILMASINA,
    TCK 52/4 maddesi uyarınca ödenmeyen adli para cezasının hapse çevrileceği hususunun sanığa ihtarına, (ihtarat )
    Sanığın 5941 sayılı yasanın 5/4 maddesi gereğince ÇEK DÜZENLEMEKTEN VE ÇEK HESABI AÇMAKTAN YASAKLANMASINA,
    5941 sayılı yasanın 5/6-7 maddesi gereğince hakkında çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağına hükmolunan sanığın elindeki bütün çek yapraklarını ait olduğu bankalara iade etmekle yükümlü olduğunun ve kararın kendisine tebliği tarihinden itibaren on gün içinde düzenlemiş olduğu ve karşılığı henüz tahsil edilmemiş olan çekleri, düzenleme tarihlerini, miktarlarını ve varsa lehtarlarını da göstermek suretiyle muhatap bankaya liste halinde vermekle yükümlü olduğu hususunun sanığa ihtarına, (ihtarat.)
    5941 s. Yasanın 5/8 maddesi gereğince çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı kararına ilişkin bilgilerin, güvenli elektronik imza ile imzalanmasını müteakiben Adalet Bakanlığı Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) aracılığıyla Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasına elektronik ortamda bildirilmesine,
    Katılan kendisini vekille temsil ettirdiğinden yürürlükte bulunan A.A.Ü.T. uyarınca 1000.TL vekalet ücretinin sanıktan alınarak katılana verilmesine, KARAR verilmiştir.

    YanıtlaSil
  114. 108 de yazan arkadaş taahhütde eksiniğizmi var yoksa böyle keyfi uygulama nasıl olur.Hakimin insiyatifinemi kalmış öder yada ödeyemez deyip insanları c.evinde tutmak.Kanunda açık açık belli borcun 3/1 ni bir sene içinde ödeyecek diye.YArgı iyice su koyverdi.Sanane be adam ödermi ödemezmi sen kanunu ugula diye orda değilmisin.Yoksa 1 yıl içinde kimsenin borç ödeyemeyeceğini bu kanunu çıkaranlarda bilmiyormu,elbette biliyor.İşgüzrlık yapacaklarya.!

    YanıtlaSil
  115. arkdaşlar lütfen herkes chp.org.tr halkla ilişkiler bölümüne anayasa mahkemesine gitmeleri için mail atsın.. lüften 2 dk mızı alır. ne kadar çok atarsak ses getiriz....




    ZEKNAZ

    YanıtlaSil
  116. sayın 108 siz kaç günden beri yazıyorsunuz fakat bir hata mı var acaba kesinlikle taahüt verildiği zaman kabul edilmek zorunda kanunu iyi okursanız hakime karar verceksin demiyor taahüt verdiği an bırakacaksın diyor bu konuda hiç hakimin taahüt veripte ben bırakmam deme kanunen hakkı yok lütfen iyi inceleyen eğer böyle bir şey varsa sitemizde yayınlayın*

    YanıtlaSil
  117. Arkadaşlar,acaba esnaf şuan daha iyiyemi gidiyor.yani zayıf olan battı güçlü olan ayakta.eğer böyleyse bizleri harcarlar.ama önümüzdeki aylarda,karşılıksız çek sayısı artarsa bişekilde bu sorunu çözmeleri gerekir.ben çarşıya çıktığım zaman bakıyorum herkes alışverişte hele bazı mağazalar kasada kuyruk oluyor.restoranlar,cafeler,sinemalar heryer dolu.televizyonda izliyoruz ucuzluk yapan mağazaların camı çerçevesi iniyor izdihamdan.bir ailede iki araba var,vergi indirimlerinde gördük millet araba,beyaz eşya alma rekoru kırdı.inanın çevreme baktığımda herkes bolluk içinde yaşıyor.bizim buralarda kooparatif evleri çok fazla inşa edilir ve boş bulamazsınız üye sayısı hemen dolar.bazen düşünüyorum para kimde yok galiba bir bende...

    YanıtlaSil
  118. sn 115 hayır tahhütte hiç bir eksiğimiz yok,ticari faizine kadar hepsi hesaplandı ve 3/1 birinciyıl kalan 3/2 side ikinci yıl olmak üzere tarihleri ile beraber tahhüt verildi,ama malesef sayın hakimimiz alacaklıyı o kadar çok düşünüyo ki tahhütü samami bulmuyor ve tahliyenin reddine karar veriyor

    YanıtlaSil
  119. enteresan bir şey oldu,e devlette hakkımda açılmış davalara bakarken,sulh ceza mahkemesinde bir factoring şirketi tarafından ceza dava dosyası açılmış olduğunu gördüm,uyapta herhangibir kayıt bulamadım,bu konu hakkında bir fikri olan varmı?

    YanıtlaSil
  120. 119 senin hapiste yatmanın alacaklıya ve hakime
    ne faydası var. Hapisten para falan mı gönderiyorsun.

    YanıtlaSil
  121. Arkadaşlar tekrar soruyorum ve lütfen kesin bir bilgisi olan cevap versin.Noterde vekalet vermem gerekmekte.GBT varmı orda.Acil cevap lütfen.

    YanıtlaSil
  122. 122

    avukata 1 hafta önce vekalet verdim..Sorun yok

    bilginize

    YanıtlaSil
  123. teşekkürler zeynep hanım 122

    YanıtlaSil
  124. CHP NEZAMAN ANAYASA MAHKEMESİNE GİDECEK TARİH OLARAK BELLİMİ ARKADASLAR.

    YanıtlaSil
  125. SLM ARKADAŞLAR,
    infazdan dosyalarımı araştırırken bir dosyamda adli para cezası 2005 yılında verilmiş fakat hapis cezasına dönüştürülmemiş,yani yakalaması yok,sonra ilgili asliye ceza mahkemesi kaleminden bilgi aldım doğruladılar,adli para cezası verilmiş ve dosya beklemede..bu nasıl olabilir bilgisi olan yazarsa sevinirim..m.yıldız

    YanıtlaSil
  126. erken ibraz ile bir çekten Hakkımda beraat kararı verildi.acaba bu çekten açılan icra davasıda bu beraat kararı ile düşermi ne yapmam lazım.ALİ

    YanıtlaSil
  127. 127 ali icra düşmez.

    YanıtlaSil
  128. 127 DE YAZAN SN. ALİ BEY VADESİNDEN ÖNCE YAZILAN ÇEK LE ALAKALI BERAT ETTİĞİNİ YAZMIŞSIN ELİNDE KARAR VARSA EMSAL OLMASI İÇİN PAYLAŞIRMISIN ERHAN

    YanıtlaSil
  129. cüneyt bey ve jenardi nerde yav gene görünmüyolar arkadaşlar chp bu yasayı kesin götürecek mahkemeye konya il başkanıda bu konu ilgili konuşuyolar merkezle ve süreklide bilgi veriyo bana inşallah gidecek CHP şimdiden hepsine sonsuz teşekkürler

    YanıtlaSil
  130. 129 erhan ben ali karar elime geçmedi geçtiği an yayınlayacağım

    YanıtlaSil
  131. iyi akşamlar kaderdaşlarım site yine çok sessiz

    YanıtlaSil
  132. bilgisi olan arkadaşlarım cevaplarsa iyi olur sadece adli para cezasını yeni kanunda ödeyemiyormuyuz faizsiz olarak tahahüt verveden direk olraktan YILMAZ

    YanıtlaSil
  133. 118de yazan arkadaş maliye ve ssk yeni uygulamaya başladığı bir yolla çek mağdurlarının sayısını daha da yükseltmekte.Dün Star Tv haber bülteninde şu vardı;Maliye ve ssk ya 10,000 Tl üzeri borcu olanın hesabına el koyup parasını hesabından çekmişler.Esnafın biri diyorki çekim vardı bankaya parasını yatırmıştım bankadan haber geldi çekim yazılmış.gittim baktım bankaya maliyeye olan borcumu çekmişler ve çekim yazılmış diye isyan ediyor.Ha gayret hükümet ha gayret esnaf diye bişey kalmasın piyasada elinden geleni yap.Diğer sorduğunuz konu;"ben çarşıya çıktığım zaman bakıyorum herkes alışverişte hele bazı mağazalar kasada kuyruk oluyor.restoranlar,cafeler,sinemalar heryer dolu.televizyonda izliyoruz ucuzluk yapan mağazaların camı çerçevesi iniyor izdihamdan.bir ailede iki araba var,vergi indirimlerinde gördük millet araba,beyaz eşya alma rekoru kırdı." demişsiniz.Şunu göz ardı etmeyin kredi kartı borçlusu şu anda 2 milyonun üzerinde,bankalar anlaşma için uzatma faizsiz anlaşma ödeme kolaylığı adı altında çeşitli imkanlar tanıyor.Yeddi emin depoları nın hepsi dolmuş icradan kaldırdıkları malı koymaya yer bulunmuyor.Avukatlar icra dairelerine birine icraya gitmek için müracaat ettiğinde 30 ila 40 güne kadar sıra veriliyor.Bu bir sistem bir anafor zamanı gelen her Türk vatandaşı bu anafora kapılacak.Haber sitelerinin yaşam haberlerini okumuyormusunuz,hergün kendini asan kafasına sıkan cinnet geçirenleri de okuyun vede görün.Psikologlar uyarıyor toplumun büyük bir çoğunluğu cinnet aşamasında.HAdi biz antremanlıyız bu yaşama alıştık ama devlet memurları sıradan yaşayan vatandaşlar memuratus status lar var aylığa alışmış ayağını yorganına göre uzatanlar.İpin ucunu kaçırdılarmı dayanamıyorlar asıyolar kendilerini.Bizim gibi günlük bulup yemiyorlar düzenli maaşları hoppp gitti maaş.İşini bıraksa dışardaki bizim yaşadığımız vahşi hayata alışma şansları yok yem olup gidecekler.Ya asıyolar kendilerini yada sıkıyolar kafalarına.Bizde bir zamanlar alış veriş mekanlarının gözdesi değilmiydik.Ama anafora kapıldık.Sırası gelen kapılıyor.

    YanıtlaSil
  134. 47 de yazan arkadaşım Ben Can;

    Herzaman nete giremiyorum sen yazdığında da yoktum. Şimdi okudum. Buradayım.

    YanıtlaSil
  135. karşılıksız çek ile ilgili davanın sulh cezada açolması ileilgili yorum nedir

    YanıtlaSil
  136. 133 e bircevap yazacak yokmu acaba

    YanıtlaSil
  137. sayın 118 memleket batmış vaziyette siz o lokantaların o marketletin doluluğuna bakmayın çoğu kredi kartı müşterisi ikinci bir şey de dikkat etmediğimiz bir konu evlerinde oturanlar şimdi bir izmiri ele alalım diyelim nufus 4 milyon buna karşılık izmirde ne kadar lokanta var diyelimki 70 bin kişilik ne kadar büyük market var diyelimki 20 adet fazlasıda yoktur bu nüfusa göre o kadar lokantanın o kadar marketin dolu olması normal şimdi herkesin maddi durumu iyi olsa izmirde bu yazdığımın beş misli işletme işten başını kaşıyamaz bunlar enflasyonu üşürceğiz diye tüketimi kesmeye çalışıyorlar yani görmüş olduğunuz kalabalık sahib olduğumuz nufusa göre aslında hiç bir şey değil sizi yanıltmasın daha geçen gün yazdım bir arkadaşım yanında 50 kişi çalışıyordu üretimi durdurdu neden diye sordum ürettiğimiz fiyatın altında piyasada mal var o da yetmiyormuş gibi birde çin den muadil malzeme gelmeye başladı bir günlük üretim doğal gaz maliyetini bile kurtarmaz hale geldi şimdi ben nasıl yapıcam çeklerimi nasıl ödücem diye dert yanıyor işte bir gemimiz yine battı içinde 50 mürettebatı ile daha çok gemiler batar maalesef temennimiz değil ama görünen köy kılavuz istemez

    YanıtlaSil
  138. 133,
    paran varsa adli para cezasını ödeyebilirsin. tahhüt vermende gerekmez.

    136,
    artık çek davalarına sulh cezalar bakıyor

    saygılar

    YanıtlaSil
  139. 136 yorumcu arkadaş 5941 sayılı yasanın 5 md. 4. bendine göre yasa yayımlandıgı tarihten sonra yapılacak karşılıksız çek şikayetlerine sulh ceza mahkemelerinin bakacagına dair hüküm vardır. yani sizin şikayet yeni yasaya göre uygun ve sulh cezxada mahkeme açılması dogrudur.aynı yasanın geçici 4 maddesi 3167 sk. göre şikayetlerde bu yasa yürürlüğe girinceye kadar asliye ceza mahkemelerinde davalar devam eder diyor.

    YanıtlaSil
  140. 133 arkadaşım yeni yasadada bir degişiklik yok. eger taahhüt vermeyipte savcılıga apc. ödemeyi düşünüyorsanız, bu yol hala açık. apc. kararı verilirken çek bedeli kadar verilir diyor. bu nedenle faiz yok, lakin apc. savcılığa ödediğiniz zaman sadece devletle işiniz bitiyor, alacaklının alacagı aynen devam ediyor

    YanıtlaSil
  141. arkadaşlar tahhüt verirken temerrüt faizide hesaplayıp yazacakmıyız.rakam olarak belirtecekmiyiz

    YanıtlaSil
  142. 142 ticari işlerde temerrüt faizi deniyor, evet 1/3 taahhüt ediyorsun, bununda ticari işlerde temerrüt faizini her yılı ayrı olarak hesaplıyorsun.formül
    çek bedeli x süre x faiz oranı / 1200 buşekilde hesaplayabilirsin

    YanıtlaSil
  143. sayın 127 Ali
    hangi ilden beraat aldınız yazamısınız.
    teşekkürler

    YanıtlaSil
  144. arkadaşlr taahhüt verdiğimizde başlangıç tarihi taahüt verdiğimiz gün mü başlıyor.

    YanıtlaSil
  145. 144 istanbul bakırköy adliyesi ali

    YanıtlaSil
  146. 139 ve 141 sami kardeş çok teşekkür ederim 133 e cevabınız için alacaklı zaten tefeci ve çeklerde hatır olaraktı oyüzden ödeyebilirsemde devlete ödüyeceğim

    YanıtlaSil
  147. 145 5941 sk. geçici 2md. 1-b ye göre ödeme süresi, taahütnamenin yapıldığı tarihten itibaren iki yılı geçemez.taahhütnamede yer alacak birinci yıl taksidi borcun 1/3 ten az olamaz.bundanda anladşıldığı üzere ödeme süresi taahhüt tarihinden itibaren başlıyor. burda dikkat edilecek husus yasa açık olmasına ragmen hakimlerimiz red vermek için olmadık zorluklar çıkarıyor. tavsiyem 1/3 31.12.2010!u, 2/3'ü 31.12.2011 aşmamasıdır

    YanıtlaSil
  148. TİCARİ İŞLERDE TEMERRÜT FAİZİ (3095) SAYILI YASA
    2003 /57, 2004 %48, 2005 %42, 2006 %30, 2007 %29, 2008 %27, 2009 %19, 2010 %16

    YanıtlaSil
  149. 149 sami bey biraz daha açıklayıcı olsa.Örneğin 5000 TL 2006 yılının 4.ayına ait olan 1 adet çek hesabı yapsanız yıllara göre hesap faiz birleşikmi oluyor.DOĞRUMU YANLIŞMI ??? 2006= 5000x%30= 6500 TLmi,2007=6500x%29=8385TL acaba doğrumu ??? NOT=LÜtfen 281 ve 285 sorularımada ayrıca başka arkadaşlarında bilgisi varsa cevap verebilirmisiniz.

    YanıtlaSil
  150. sayın yetkililer ben satmak için işimle ilgili mal aldım malları almdanda çekleri kesmiştim fakat ne mallar nede adamlar bir daha piyasaya çıkmadı bende çeklerime bankadan ödenmeme şerhi koydurdumki zaten ödeme gücümde yok işte hatta burdan başladı aradan bir süre geçti beni karakola çağırdılar karşılıksız çekten ifade verdim ordada durumu tam olarak anlattım fakat aradan 3 sene geçti beni polisler aldı ve karşılıksız çektgen cezaevine attı bu yasa sayesinde de çıktım avukata danıştım dedilerki çekler üçüncü kişilerde olduğu için hiç birşey yapamayız.ama bir tane avukat mefi tespit davası açıla bileceğini bu işin çözülebileceğini bu işinde yaklaşık bir buçuk yıl süreceğini bu arada mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı isteyeceğini alamasada 1,5 yıl içinde kazana bileceğini söledi bu yasaylada 10 ay zaman kazandığım için benim için 6 aylık bi sıkıntı olabileceğini söledi bu avukatta bu iş için 30,000 tl para talep etti şimdi sizden ricam bu iş gerçekten böyle olurmu benim 30 bin liram yok ama bulurum 2 çocuğum mağdur olmaması için eşyalarımı satar öderimde bu dava kazanılırmı ben bu işten yırtarmıyım lütfen bana acil cevap verin teşekkür ederim şimdiden

    YanıtlaSil
  151. günaydın,
    bir ülkenin hükümeti, bankası, ticaret odaları: "ticaret içindeki paranın 750 milyar tl olduğunu, bunun 500 milyarının nakit, 250 milyarının çek ile yaratılmış kredi" olduğunu söylüyorsa zaten bu çek kullananaları bilerek kandırmadır. çünkü, bu durumda kesilen çeklerin her biri riskli demektir, karşılığı olmadan kesilmiş demektir. bunu biz keserken bilmiyorduk ama bu kanunları yapan hükümet ve bu çekleri bize veren bankalar biliyormuş demek...

    YanıtlaSil
  152. bir savcının vermiş olduğu berat kararını bir başka savcı hiçe sayıp nasıl karar verir sayın haşim bey bu konuda birşeyler yapılamazmı tabi bu yorumları sizler görüyorsanız

    YanıtlaSil
  153. değerli arkdaşlar sayın haşim kılıç ve tüm yorum ve bilgi veren herkese teşekkür ediyorum.benim durumum çok farklı elbetteki ne çek veren nede çek i karşılıksız ama ardniyetsiz olanlar hapse girsin istemem,peki ya biz yani ben ve benim gibi olanlar.ÇEK im YURTDIŞI(london-ingiltere) kaynaklı,bana çek i veren şahıs ödeme yapılacağı günde bi şekilde ortadan yok oluyor,sanırım kaçırılıyor ama emniyet birimlerimiz kısa sürede müdahale edip şahsı kurtarıyorlar.peki ben çek i yurtdışına gönderip te günlerce para mı alıp almayacağımı beklerken en nihayetinde karşılıksız çıkması yani paramın hesabıma aktrılmaması nın cezasını kim çekecek görünürde ben yani olan bana oluyor.bir hal çaresi var mı yardımcı olan olursa...asla kişmsenin zarar görmesini istemem ama benim de zarar görmememm lazım .hal çaresi varsa birebir telefonlarla da konuşuruz.saygı ile..çek mağduru
    5324641465 mithat

    YanıtlaSil
  154. CEK te hapis cezasi kaldirildimi yaniii??

    YanıtlaSil
  155. bunlar yani akp liler herkesi kendileri gibi hırsız sanıyorlar.

    YanıtlaSil
  156. HALİL ERDAS BEN ARKADAŞLAR ADANADAN YAZIYORUM ..BUGUN ADANA 4.AĞIR CEZA MAHKEMESİNDEN ALDIGIM ÇOK ÖNEMLİ BİR KARAR VAR HEPİMİZİN ÖNÜNÜ AÇACAK AVUKATIM ERTUĞRUL BEY GÜN İÇİNDE SİTEDE PAYLAŞACAK ÇOK OLUMLU BİLGİLERİNİZE....

    YanıtlaSil
  157. ArkadasLar ne zamandır siteyi Takip ediyorum 350 bin civarında çekim yazıldı 280 bine kadar ödeye biLdim geri kalanda ne satacak bişey kaldı nede elde bişey ödeyemedim hiçbirşeyim kaLmadı 15 aydır sürekli gizlenmek zorundayım taakatim kalmadı artık yoruldum bu kelepce yasası hakkında bilginiz varmı biz magdurlara yararı olacakmı bu konuda cvp verirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  158. bizler 2007 den bu güne gelen o kara günlerin mağdur esnaflarıyız sağ olsun bu günlere getirenler bizler namuslu ve şerefli esnaflarız ekonominin sıkıntıları bizleri mağdur yaptı bizler hapis hanelere girincemi alacaklıların işleri düzelecek yoksa devletin kasasım şişecek iyi düşünmek lazım cekinkarşılığını eşden dostdan tamamlıyorsun bu defa avukat beyler başlıyor şu kadarda bana ver ben senin cezanı kaldırayım diyor avukat beylerin şişirmesi devletin işine geliyor bu defa vatandaş çek miktarını devlete yatırıyor bu defa alacaklı hafasını alıyor karlı cıkan devlet yorumunu siz yapın yazık bu millete yazık doldurmayın zindanlara bu insanlar yarin yine lazım olacak hükümetimize duyurulur sandık başını gidecek milyonların önü kapanmıştır

    YanıtlaSil
  159. 122-122

    noterde gbt taraması yok keza ptt de de yok..e-imza alırken de gbt taraması yapılmaz yapılamaz...

    ancak

    adliyede dosyanıza evrak verirken tutuklanma ihtimaliniz her daim var

    YanıtlaSil
  160. HALİL ERDAS BEN ARKADAŞLAR ADANADAN YAZIYORUM ..BUGUN ADANA 4.AĞIR CEZA MAHKEMESİNDEN ALDIGIM ÇOK ÖNEMLİ BİR KARAR VAR HEPİMİZİN ÖNÜNÜ AÇACAK AVUKATIM ERTUĞRUL BEY GÜN İÇİNDE SİTEDE PAYLAŞACAK ÇOK OLUMLU BİLGİLERİNİZE....

    YanıtlaSil
  161. bizler 2007 den bu güne gelen o kara günlerin mağdur esnaflarıyız sağ olsun bu günlere getirenler bizler namuslu ve şerefli esnaflarız ekonominin sıkıntıları bizleri mağdur yaptı bizler hapis hanelere girincemi alacaklıların işleri düzelecek yoksa devletin kasasım şişecek iyi düşünmek lazım cekinkarşılığını eşden dostdan tamamlıyorsun bu defa avukat beyler başlıyor şu kadarda bana ver ben senin cezanı kaldırayım diyor avukat beylerin şişirmesi devletin işine geliyor bu defa vatandaş çek miktarını devlete yatırıyor bu defa alacaklı hafasını alıyor karlı cıkan devlet yorumunu siz yapın yazık bu millete yazık doldurmayın zindanlara bu insanlar yarin yine lazım olacak hükümetimize duyurulur sandık başını gidecek milyonların önü kapanmıştır

    YanıtlaSil
  162. CEK te hapis cezasi kaldirildimi yaniii??

    YanıtlaSil
  163. 127 DE YAZAN SN. ALİ BEY VADESİNDEN ÖNCE YAZILAN ÇEK LE ALAKALI BERAT ETTİĞİNİ YAZMIŞSIN ELİNDE KARAR VARSA EMSAL OLMASI İÇİN PAYLAŞIRMISIN ERHAN

    YanıtlaSil
  164. 145 5941 sk. geçici 2md. 1-b ye göre ödeme süresi, taahütnamenin yapıldığı tarihten itibaren iki yılı geçemez.taahhütnamede yer alacak birinci yıl taksidi borcun 1/3 ten az olamaz.bundanda anladşıldığı üzere ödeme süresi taahhüt tarihinden itibaren başlıyor. burda dikkat edilecek husus yasa açık olmasına ragmen hakimlerimiz red vermek için olmadık zorluklar çıkarıyor. tavsiyem 1/3 31.12.2010!u, 2/3'ü 31.12.2011 aşmamasıdır

    YanıtlaSil
  165. 119 senin hapiste yatmanın alacaklıya ve hakime
    ne faydası var. Hapisten para falan mı gönderiyorsun.

    YanıtlaSil
  166. sn 115 hayır tahhütte hiç bir eksiğimiz yok,ticari faizine kadar hepsi hesaplandı ve 3/1 birinciyıl kalan 3/2 side ikinci yıl olmak üzere tarihleri ile beraber tahhüt verildi,ama malesef sayın hakimimiz alacaklıyı o kadar çok düşünüyo ki tahhütü samami bulmuyor ve tahliyenin reddine karar veriyor

    YanıtlaSil
  167. arkdaşlar lütfen herkes chp.org.tr halkla ilişkiler bölümüne anayasa mahkemesine gitmeleri için mail atsın.. lüften 2 dk mızı alır. ne kadar çok atarsak ses getiriz....




    ZEKNAZ

    YanıtlaSil
  168. Alaplı Asliye Ceza Mahkemesi
    Sanık Ahmet Duran’ın üzerine atılı karşılıksız çek düzenleme suçundan 5237 s. TCK 7. maddesi hükmü gözetilerek sanık lehine olan 5941 s. yasanın 5/1 maddesi gereğince, neticenin ve sanığın kusurunun ağırlığı ile sanığın güttüğü amaç ve saiki birlikte değerlendirilerek ve suça konu çekin karşılıksız kalan miktarı dikkate alınarak, takdiren 620 gün adli para cezası ile cezalandırılmasına;
    5237 s. TCK 62. maddesi gereğince
    Sanığa verilen 620 gün adli para cezasının TCK 52/2 maddesi uyarınca sanığın sosyal ve ekonomik durumu dikkate alınarak bir gün karşılığı takdiren 20 TL hesabı ile, neticeten 14.400 TL ADLİ PARA CEZASI İLE CEZALANDIRILMASINA,
    TCK 52/4 maddesi uyarınca ödenmeyen adli para cezasının hapse çevrileceği hususunun sanığa ihtarına, (ihtarat )
    Sanığın 5941 sayılı yasanın 5/4 maddesi gereğince ÇEK DÜZENLEMEKTEN VE ÇEK HESABI AÇMAKTAN YASAKLANMASINA,
    5941 sayılı yasanın 5/6-7 maddesi gereğince hakkında çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağına hükmolunan sanığın elindeki bütün çek yapraklarını ait olduğu bankalara iade etmekle yükümlü olduğunun ve kararın kendisine tebliği tarihinden itibaren on gün içinde düzenlemiş olduğu ve karşılığı henüz tahsil edilmemiş olan çekleri, düzenleme tarihlerini, miktarlarını ve varsa lehtarlarını da göstermek suretiyle muhatap bankaya liste halinde vermekle yükümlü olduğu hususunun sanığa ihtarına, (ihtarat.)
    5941 s. Yasanın 5/8 maddesi gereğince çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı kararına ilişkin bilgilerin, güvenli elektronik imza ile imzalanmasını müteakiben Adalet Bakanlığı Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) aracılığıyla Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasına elektronik ortamda bildirilmesine,
    Katılan kendisini vekille temsil ettirdiğinden yürürlükte bulunan A.A.Ü.T. uyarınca 1000.TL vekalet ücretinin sanıktan alınarak katılana verilmesine, KARAR verilmiştir.

    YanıtlaSil
  169. ANKARA - AKP’lilerin hazırladığı ve şu anda Meclis İçişleri Komisyonu’nun gündeminde olan bir yasa teklifine göre, belediyeler proje alanı ilan edilen bir alanın en merkezi yerlerindeki mülk sahiplerini herhangi bir kamulaştırma işlemi yapmadan, alanın ücra bir noktasında yer göstererek yerinden edebilecek, mülklerine el koyacak. Mülk sahiplerinin buna yargıda itiraz hakkı da olmayacak. Şehir Plancıları Odası Başkanı Tarık Şengül, “Anayasaya aykırı olduğunu biliyorlar, ama amaç, yasa Anayasa Mahkemesi’nden dönene kadar işlerini halletmek” dedi.

    Hükümetin “otoriter rejim” hevesi yerel seviyeye indi. Eski AKP Beyoğlu Belediye Başkanı ve İstanbul Milletvekili Nusret Bayraktar tarafından hazırlanan “03.07.2005 Tarih ve 5393 Sayılı Belediyeler Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi” TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu’nda görüşülüp çok sayıda eklemelerle kabul edildikten sonra esas komisyon olan İçişleri Komisyonu’na gönderildi. Teklifte “Belediye ile anlaşma yapmayan ve/veya belediyece kamulaştırılmasına gerek duyulmayan gayrimenkullerin sahipleri proje alanının herhangi bir bölümünde parselasyon planı ile kendilerine ayrılan ada veya parsellerde imar haklarını kullanırlar. Belediye tarafından kendilerine ayrı ada veya parselde yer verilen gayrimenkul sahipleri kamulaştırmasız el atma davası açamaz” hükmü yer aldı.

    AKP’nin bu hükümle yerel seviyede otoriter rejimlere özgü bir düzenleme getirdiğini belirten Şehir Plancıları Odası Başkanı Şengül şunları söyledi:

    “Artık ipin ucunu iyice kaçırdılar. TOKİ mantığını uyguluyorlar. Bir proje alanında 20 mülk sahibini ikna ediyor birini edemiyor. O durumlarda anlaşamadıkları mülk sahiplerini kenara itmek için yapıyorlar. Şimdi özellikle büyük ölçekli projelere girmek istiyorlar. Bu yasa direkt olarak dönüşüm alanlarını etkileyecek. Yeni birtakım alanlara göz diktiler. Genellikle kent içinde, ama kent dışında hiçbir şey olmayan alanları bile ‘kentsel dönüşüm’ adı altında bu kapsama sokacaklar. Ortada bir tane parsel var, bu parsel sahibi vermiyor, parselini elinden alacak. Yargıya gidip bunun yürütmesini durdurmasını engelleyecek. Bu yasa ellerini tümüyle serbest bırakacak. Bunun anayasaya aykırı olduğunu biliyorlar. Ama Anayasa Mahkemesi’ne gidene kadar atı alan Üsküdar’ı geçecek. Amaç Anayasa Mahkemesi’nden dönene kadar işlerini halletmek.”

    Şehir Plancıları Odası’nın yaptığı açıklamada da konuya ilişkin şu ifadeler yer aldı:

    “Kentsel dönüşüm alanı ilan edilen alanlarda, belediyelerle anlaşma sağlayamayan hak sahiplerine yönelik yapılan düzenleme iki açıdan sorunludur ve anayasaya aykırılık taşımaktadır. İlgili düzenlemede ‘Belediye ile anlaşma yapmayan ve/veya belediyece kamulaştırılmasına gerek duyulmayan gayrimenkullerin sahipleri proje alanının herhangi bir bölümünde parselasyon planı ile kendilerine ayrılan ada veya parsellerde imar haklarını kullanırlar’ denilmektedir. Bu düzenlemenin yasalaşması durumunda, proje alanı ilan edilen bir alanda, belediyeler istedikleri durumda, alanın en merkezi yerlerindeki mülk sahiplerini herhangi bir kamulaştırma işlemi yapmadan, alanın ücra bir noktasında yer göstererek yerinden edebilecek, mülklerine el koyacaktır.

    YanıtlaSil
  170. asliye ceza mahkemeleri artık kalemde görülüyor galiba acaba neden














    *

    YanıtlaSil
  171. 5941 Sayılı yasa çıktığında birileri ortaya bir iddia atmıştı.Hükümetle bankalar anlaştı diye sanırım yasanın karşılığında hükümete verilen bir ödül alttaki haber.Yine bizler peşkeş çekildik:(
    Bankalar 10 bin yeni personel alacak
    Bankalar 2010 yılında 400'ün üzerinde şube açacak. Bankacılık sektöründe bu yıl 10 bin kişiye yeni istihdam sağlanması öngörülüyor.
    Güncelleme:25 Ocak 2010 11:15
    http://haber.mynet.com/detay/finans/bankalar-10-bin-yeni-personel-alacak/491662

    YanıtlaSil
  172. Arkadaşlarşuan CHP'nin Anayasa mahkemesine başvurusunu ve Yargıtay Genel Kurulu kararını beklemekten başka yapılacak fazla birşey yok,beklentilerimiz boşa çıktığında veya bu olaylar gerçekleşmediğinde topyekün eyleme geçip,yürüyüşmü toplu teslim olmamı ne gerekiyorsa onu yapmalıyız,bence herşey haziran ayına kadar netleşir,beklentilerimiz gerçekleşmezse en iyisi canımızı ortaya koyarak tekelciler benzeri hatta daha ağır bir eylem gerçekleştirmek,çünkü öylede ölüyüz böylede.Ben 22 ay yattım birdaha oraya dönüp eşimin çoluğumun çocuğumu ortada bırakmaktansa ölürüm daha iyi.

    YanıtlaSil
  173. bişey danısıcam önemli,
    adalet bakanlıgının portalına üye oldum.bi msj aldım cep telefonuma.20.05.2010 tarihi istanbul 34.asiyede mahkeme haberi geldi.ben taahhütte falan bulunmadım.çek nerde onuda bilmiyorum zaten.mahkemeye dek beklemelimiyim ne yapmam lazım sizce?

    YanıtlaSil
  174. 99DAKİ ARKADAŞ ONLAR FERYATLARI DUYMAZLAR.ÇÜNKİ DUYMAK İSTEMEZLER.DÜŞTÜMÜ ALLAH DERLER.İYİ GÜNÜDE FAİZE FAİZ KATLARLAR.İSLAMİYETİN FAİZİ YASAKLADIĞINI UNUTURLAR. HZ ÖMER ADALETİ YIKMAKTANSA CAMİİ YIKMAK İYİDİR DEMİŞ VE YIKTIRMIŞTIR. İNANMAK BUDUR.İMAN BUDUR.AKP İTİDARINDA İMAN DEĞİL BAŞKA ŞEYLER ARAMAK DAHA DOĞRU OLUR. İSYANKAR.

    YanıtlaSil
  175. Arkadaşlar iyi geceler.Defalarca belirtiyorum,Birincisi brbirinizi boşu boşuna kırmayın.İkincisi bu site 1 yılı aşkın faaliyettedir ve ne yaptığını bilen değerli katılımcı arkadaşlarla doludur.Daha önceleri de belirttiğim gibi , CHP nin anayasa mah. itirazını ve YARGITAY,dan olası içtihadları bekliyoruz.Bunların ne olacağını bilmeden atılacak adımlar yanlış sonla noktalanabilir.O nedenle biraz sabır....Elbette boş durmayacağız ve tüm arkadaşların ortak katılımıyla bir eylem planı açıklayacağız .....saygılarımla..assos

    YanıtlaSil
  176. 88 de yazan arkadaş, etkili eylem derken duvar yazısını kastediyorsan bz onları 32 sene önce yapıyorduk, daha farklı fikirlerin varsa açikla

    YanıtlaSil
  177. 88 DEKİ ARKADAŞ GÖRÜŞÜNE KATILIYORUM.SİTEDEKİ ARKADAŞLARIN ÇOĞU ÇOK KÜÇÜK KELİME TELAFFUZLARINA TAKILIP HİÇ UĞRUNA BİRBİRLERİNİ KIRIYORLAR.AMAÇTA SAPIYOR TABİKİ.6AYDIR SİTEYİ İZLİYORUM.DURGUNLIK VAR DİYE YAZIYORUM.YÜRÜYÜŞ YAPALIM DİYE ÖNERMİŞTİM.OLUMLU YADA OLUMSUZ KİMSEDEN YANIT YOK.6AY KAÇTİM.2AY 2006 DA CEZAEVİNDE KALDIM.BU GİDİŞLE BİZLERE CEZA EVİ YOLU GÖRÜNÜYOR.KİMSE KİMSEYE DURURKEN MEME VERMEZ. YANILAN BEN OLAYIM İNŞALLAH. İSYANKAR.

    YanıtlaSil
  178. Barışçı-Mersin3 Mart 2011 01:35

    Sayın; C.H.P. Genel Başkanım, Sayın; C.H.P. Milletvekillerim.
    Günlerdir ve aylardır; fakslarımızla, mesajlarımızla, mektuplarımız ve telefonlarımızla, sizleri; Sayın Başbakanımızı, Sayın AKP ve MHP Milletvekillerimizi, haklı olduğumuza inandığımız, çek yasasının olumsuzluklarıyla ilgili olarak, rahatsız edip; yasal çerçeveler içersinde hak arayışına giriştik. Ancak; gördük, bildik ve anladık ki, bu haklı olan davamızda, yanımızda ve yakınımızda olan, C.H.P. Genel başkanımız ve Milletvekilleri olmuşlardır. Eğri oturup doğru konuşursak; kısmen, yanımızda olan; AKP ve MHP milletvekillerimizde var olmuşlardır ama, onlarında; galiba, güçleri bazı şeylere yetmemiştir. Ancak ki; tamamen tüm gücü ile yanımızda ve yakınımızda olan C.H.P. olmuştur.


    Bizler; hepimiz esnaf olan, ticaretle uğraşan, Devletimize vergi veren konumunda iken, muhtelif sebepler ve ekonomik krizler nedeniyle, cezaevine giren; kaçak durumda yaşayan, işe ve ekmeğe muhtaç olan durumlara düştük ve düşürüldük. Geçmişte hatalarımız olmuş olabilir; ancak, birçoğumuz borçlarımızı ödemek için, bu hallere düşmüş insanlarız. Zaten; kast ve dolandırmak amacı ile hareket edenler, bir şekilde; kendilerini kurtarmışlardır. Çek cezaları bakımından; 31.12.2008 tarihinden sonra, bilinen yasal boşluk orta iken, bu anlamda; lehimize bilinen bazı mahkeme kararları olduğu halde, halen; Sayın Yargıtay C.G.K. tarafından, aylar geçtiği halde bir karar yayınlanmamıştır. Şu anda; çıkmış olan çek yasasının, bizlere bir şey kazandırmadığı gibi, hepimiz için çok daha kötü sonuçlar ortaya koyacağı malumunuzdur. Bu durumda; zaten her zaman yanımızda olduğunu gördüğümüz ve inandığımız, C.H.P. Genel başkanımız ve Milletvekillerimizden, bizler için desteklerinin devamını dilemekteyiz. Değerli Çalışmalarınızla; umuyor ve diliyoruz ki, haksız olduğuna inandığımız bu yeni çek yasasının; C.H.P. tarafından; Anayasa Mahkemesine taşınmasını ve tüm haksızlıkların giderilmesini umut ediyor ve bekliyoruz.


    Sayın; C.H.P. Genel Başkanım, Sayın; C.H.P. Milletvekillerim.
    Haklı olduğumuza inandığımız bu davamızda; C.H.P. Genel Başkanımızın ve Milletvekillerimizin, hep yanımızda olduğunu gördük ve inandık. Gerek bizler için ve gerekse ülkemizin tüm sorunları için; başarılı çalışmalarınızın daim olmasını diliyor, kendim ve tüm arkadaşlarım adına, en derin saygılarımı iletiyorum. 24.01.2010 Hasan ..........


    Adres; .......................................... Mersin
    Tlf; .................

    YanıtlaSil
  179. Barışçı-Mersin3 Mart 2011 01:35

    Değerli arkadaşlar; şu anda bir bekleme sürecinde ve geçiş dönemindeyiz. Belki eksiğimizle birlikte; aşağı yukarı, bir yıldır mücadele etmekteyiz. Bana göre; artık labirentten çıkışın sonlarına gelmek üzereyiz. C.H.P. Anayasa Mahkemesine başvuru hususunda söz vermiştir ama; yinede kendimizi unutturmamak adına, başvuru tarihine kadar; mektup, faks ve telefon görüşmeleri işlerine devam etmeliyiz. Y.C.G.K'dan olumlu bir karar çıkması hususunda beklemek durumundayız ama, gereğinde; yine Yargıtay Ceza Genel Kuruluna gönderilmek üzere, yeni bir metin üzerinde çalışılmasında ve uygun görülen bir metnin bizler tarafından, tekrar ve tekrar gönderilmesinde yarar olacağı kanısındayım. Ben Pazartesi gününden başlayarak; daha evvel hazırlamış olduğum yazı metnini, bu kez göndermemiş olduğum, C.H.P.'li Milletvekillerimize mektup olarak göndermeye devam edeceğim, göndereceğim; kendi kendimizi hatırlatmak ve unutturmamak adına. Günde; hiç değilse, 10 mektup kadar... Başka arkadaşlarımın; başkaca önerileri varsa, o önerileride; değerlendirmekte elbetteki yararlar olacaktır. Daha evvel; C.H.P.'ne yönelik hazırlayıp gönderdiğim ve tekrar göndereceğim, yazı metnimi birazdan sitemize gönderceğim. Tüm katılımcılara saygılarımla; Allah, hepimizin yardımcısı olsun.

    YanıtlaSil
  180. arkadaşlar sonuna kadar mucadeleye devam. moralinizi bozmayın. adamlar dağdan inip söke söke istediğini kabul ettiriyor. biz onların yanında sütten çıkmış kaşık sayılırız. demek insan isterse zoru başarır.
    cektenceken

    YanıtlaSil
  181. İYİ BİR YORUM YAPMIŞSIN 73 İNSANIN ÇEKİ KARŞILIKSIZ KALINCA ÇEKTİĞİ SIKINTILARI BİR ALLAH CC HU BİRDE KENDİSİ BİLİR.

    YanıtlaSil
  182. Mesutcelik_412 Eylül 2011 12:00

    OĞLUN OLMASI ŞART DEGİL OGLUM İMZALADI DEMEYECEKSİN ÇEKTE BENİM İMZAM YOK ÇEKLER ÇALINTI DİYECEKSİN BENİMDE AYNI SORUNUM VARDI ÇÖZÜLDÜ

    YanıtlaSil