Mazlumlar suskun kaldıkça zulüm sona ermez

Çek Mağdurları, karşılıksız çek
Birlik olalım, bu barbar zihniyeti birlikte yenelim! Üç beş kahramanı seyrederek, alkışlayarak zafer gelmez.

Sen etmezsen kendine, bize kimse ihanet etmez.

Şartlara teslim olmak, talepsiz olmak, tepkisiz olmak, sessiz olmak; yenilmekten her zaman daha utanılacak bir durumdurve kötüdür.

İnandığımız, isyan ve itiraz ettiğimiz davamız uğruna çaba sarf etmeliyiz, direnmeliyiz, Gelişmeleri oturduğumuz yerden izlemekle, pasif bir destek ile yetinerek zafer bekleyemeyiz umutlanamayız.

Mücadelenin olmadığı yerde umutlanmak boşunadır. Gayretimiz ve kavgamızla davamıza sahip çıktığımızı ispatlamak gibi bir sorumluluğumuz vardır.

Hiçbir mazerete sığınarak ÖZGÜRLÜK MÜCADELEMİZİ erteleme, kendimizden başkalarına yükleme hakkımız yoktur.

BİZ KENDİMİZ İÇİN MÜCADELE ETMEDİKÇE ZAFER KENDİLİĞİNDEN ÇIKIP GELMEZ.

Plan Bütçe komisyonunda kamu alacaklıların tahsiline ilişkin Torba Yasa vardır.Torba yasaya karşılıksız çekten dolayı verilen Adli para cezalarını mutlaka ekletmeliyiz, bunun içinde Plan Bütçe Komisyon Üyelerini yılmadan aramalıyız. bırakın ters konuşsunlar bağırsınlar çağırsınlar onlar bizim vekillerimiz ve vatandaşa yani asıllarına cevap vermek zorundadırlar.

Cezaevinden çıkan arkadaşlarımızın taahhüt süreleri doldu ve mahkemelerde yine bir uygulama birliği yok, bunun yanısıra cezaevinde binlerce arkadaşımızda var.

Adalet org sitesinde taahhütlerle ilgili yazılan bir soruya verilen cevapları aynen aktarıyorum..

Çek kanunu taahhüdün ihlali


Taahhüd nedeniyle hükümlü hakkında karşılıksız çek suçundan verilen cezanın infazı durdurulmuştur. Müşteki taahhüde uyulmadığından tekrar şikayetçi olmuştur. Bu durumda taahhüde uyulmadığının tespiti nasıl olacak, dosya yeni esasa mı kaydedilecek yoksa ek karar mı verilecek? Taraflar nasıl çağrılıp dinlenecek? cevap veren meslektaşlarıma teşekkürler.

Mustafa Güran Hakim Nazimiye Adliyesi

infaz durdurulmuş ise , önceki karar tekrar infaza verilir, infaz savcısı çağrı yada yakalam çıkarır bu şekilde kararı infaz eder.

Burhanettin GÜL C.Savcısı Kahramanmaraş Merkez Adliyesi

Durum bu kadar vahim...

Sayın savcımıza sormak lazım

5941 sayılıçek kanunu GEÇİCİ MADDE 2-(5) Şikâyetçinin başvurusu üzerine, "anlaşma veya taahhüde uyulmadığının tespiti hâlinde", soruşturmaya, kovuşturmaya veya hükmün infazına devam edilir.

-Buradaki tespit, Alacaklı tarafından yapılacaktır?

-Mahkeme tarafından mı yapılacaktır?

Alacaklı 3/1 ödeme yapılma taleplerine olumsuz cevap verip anlaşmaya yanaşmamışsa

veya bedeli almış yine şikayetçi ise

Bunun tespiti yapılmayacak mı?

Biz savcılığa verelim borçlu meramını karakolda anlatsın, denmek isteniyorsa o başka!!

Alacaklının başvurusu üzerine infaz evrakları savcılığa verilecekse!

Yasa koyucu geçici maddedeyi

5941 sayılı kanun GEÇİCİ MADDE 2- (5) Şikâyetçinin başvurusu üzerine, soruşturmaya, kovuşturmaya veya hükmün infazına devam edilir.

şeklinde kanunlaştırması gerekmezmiydi?

haa diyecekseniz, kanun koyucu işgüzarlık yapmış

o başka..

Adalet sistemini, Finans sektörünün tetikçileri olarak görenlere bir sözümüz yok, bizim sözümüz tetikçi olabilenlere, onlar vicdanlarında yargılanacaklardır şayet vicdanları varsa.


TORBA YASA PLAN BÜTÇE ALT KOMİSYONUNUNDA

VEKİLLERDEN İYİ SİNYALLER GELİYORKEN YILMADAN USANMADAN AŞAĞIDAKİ VEKİLLERİ ARAMALIYIZ.

Sivas M. MUSTAFA AÇIKALIN 0(533)3112120

Manisa RECAİ BERBER 0(533)7433880

Kütahya HASAN FEHMİ KİNAY 0(505)7774330

Isparta SÜREYYA SADİ BİLGİÇ 0(532)3315486

İzmir HARUN ÖZTÜRK 0(533)2417497

ERKAN AKÇAY 03124206996

HARUN ÖZTÜRK 0(533)2417497

1.411 yorum:

  1. akime mutlaka derdinizi anlatın mail gönderin adalet bakanını ihmal etmeyin mutlaka sonuç gelecektir

    YanıtlaSil
  2. sayın arkadaslar magdur kardeslerım

    PES ETMEYELIM LUTFEN HERKES ULASABILDIGI HER YERE ULASMAYA CALISSIN LUTFEN HADİ KARDESLERIM....

    YanıtlaSil
  3. sayın izmirli elektirikçi kardeşim saygılar şimdi benimde bazı mallarıma haciz ettiler daha açık kamyonlarım vardı hep trafikten haciz ettiler kamyonlarada ağır ağbiler el koydu ne oldu ne bitti hiç bir şeyden haberimiz yok sadece canımızı kurtardık çek kanunundada taahüt verdik bugünlere geldik şimdi geçmişte yapılan bu hacizler bizim yapacağımız uyarlama dilekçelerine faydası olurmu saygılarımla izer

    YanıtlaSil
  4. bizim ve ailelerimizin perişanlıkları hiçbir milletvekilinin umurunda değil.hükümetin de torba yasaya koydukları maddelere bakın,zevahirlerini kurtarıyorlar.kimi ümmetiz diyor,kimi türkçüyüz diyor,kimi kürdüz diyor.mağdurlar kimsenin umurunda değil.dolandırıcılarla bizleri aynı kefeye koyuyorlar.alacaklı mağdurmuş,hadi ordan sizler alacaklıyı korumuyorsunuz,devleti haraç almaya itiyorsunuz.bu sosyal bi yaradır.ey ak parti hükümeti bu vebalin altında kalacaksınız.mağdur eşleri,anaları durmadan sizlere dua ediyorlar.

    YanıtlaSil
  5. TESEKKUR EDERIM AVUKAT HANIM,

    2008 DE , 2009 DA KARAR CIKMIS ZATEN NASIL ITIRAZ EDEBILIRIM KI AYRICA 2009 YILINDAN 2010 YILINA KADAR CEZA EVINDEYDIM TAAHHUT ILE CIKTIM EGER KI INFAZ OLSA IDI SERBEST BIRAKMAZLARDI DIYE DUSUNUYORUM...KESINLIKLE EYLEMDEYIZ SAYIN AVUKAT HANIM BILGILERINIZDEN BEDAVAYA FAYDALANMAK GIBI BIR AMACIM VE NIYETIM KESINLIKLE SOZ KONUSU DEGILDIR

    YanıtlaSil
  6. 28-28-

    AMACIM SUANDA SORULARA CEVAP VERMEK OLMAMAKLA BERABER

    SİTENİN EYLEMDE OLDUGUNU HATIRLATARAK

    30 NOLU YORUMDA YAZAN ARKADASIN TAVSİYESİNDE OLDUGU GİBİ MAHKEMEYİ ARAYARAK SONUCUNU ÖGRENMENİZİ BU ARADA AĞIR CEZAYA İTİRAZDA BULUNMAK KONUSUNDA MAHKUMİYET VAR İSE GEÇ KALMAMANIZI TAVSİYYE EDERİM

    YanıtlaSil
  7. ALEXANDER, TESEKKUR EDERIM ARKADASIM AYDINLATTIGIN ICIN ARAYACAGIM AVUKAT HANIM BELKI KONU ILE ILGILI BILGI SAHIBIDIR YINE DE BILGI VEREBILIRSE COK MEMNUN OLURUM SAYGILAR

    YanıtlaSil
  8. BEYLER BAYANLAR....
    LÜTFEN BAAKNLARIMIZI VEKİLLERİMİZİ ARAMAYI İHMAL ETMEYELİM..
    TORBA YASASI ARTIK SON AŞAMASINDA HER AN MECLİSE GREBİLİR.. ZAMAN KOLLUYORUZ... YASANIN İÇİNE GİRME İHTİMALİMİZ YÜKSEK BU İHTİMALİ DAHA DA YÜKSEK VE KESİN KILMAK İÇİN ARAMAYA DEVAM EDELİM...
    BEN BRİ BAYAN OLARAK BIKMADAN USANMADAN DEVAM EDİYORUM VE ÇOK İYİ YORUMLAR ALUYORUM GEREK DANIŞMANLARINDAN GEREK KENDİLERİNDEN

    SİZDEN RİCAM ARAYIN TÜNELİN SONU ÖZGÜRLÜK OLSUN!!
    VE ALDIĞIMIZ BİLGİLERİ BURADAN PAYYLAŞALIM...

    YanıtlaSil
  9. destekliyoruz ve destek bekliyoruz. benimde eşim ceza evinde mafya kılıklı alacaklılar kapımızdan eksik olmuyor çoluk çocuk perişan oluyoruz. BİMER sesimiz duyar inşaallah bu acı bir an önce bitsin. Allah yar ve yardımcımız olsun.

    YanıtlaSil
  10. HİDAYET TURAL1 Ekim 2011 00:58

    BENİM HİÇ KİMSEDE ÇEKİNEÇEM YOK BEN ŞIRNAK CİZREDEN VAROL LTD ŞTİ BASTONOĞLULARI PVC KAPI PENCERE LTD ŞTİ BAY HİDAYET SPORT GİYİM MAGAZASININ SAHİBİ HİDAYET TURAL SLM SAYIN BAŞBAKANIMIZ OLAN SAYIN RECEP TAYİP ERDOĞAN BEN DEYİLDE HİÇ KİMSE GÖRMEMİŞ BUNU HANGİ DÜNYANIN BİR ÜLKESİNDE BORÇ YÜZÜDE CEZA EVLERİNE DÜŞEN OLDU AMA SACEDE TÜRKİYE CUMHURİYETİNDE VAR SİZ E SAYGIMIZ SONSUZDUR AMA DÜŞÜNE BİLİYONMU HİÇ ACABA AKŞAM EVE GİTTİGİNİZDE YATMAK İSTEDİĞİNİZ ZAMAN SİZİN İÇİNİZ RAHATMI BU BORCLAR YÜZÜNDE KAÇ BİN İNSAN CEZA EVLERİNDE YATİYOR ÇOLUK ÇOCUGU BABASININ YOLUNU GÖZLİYOR YA BUNE BİZİM ÇOCUKLAR YETİM GİBİ BÜYÜYORLAR CEZA EVLERİNE DÜŞTÜĞÜMÜZDE BIRAKIN BİZİ ÇALIŞIP BORCUMUZU ÖDEYELİM CEZA EVİNE DÜŞÜPDE KOLA HAKKINDA KURTULAMAYIZ BIRAKIP ALIN TERİ OLARAK ÇALIŞIP ÇOLUK ÇOCUGUMMUZDA BORCLARIMIZDA YAVAŞ YAVAŞ ÖDEYELİM BENDE BU KADAR EYER SİZDEN BİRAZ VİCDAN VARSA AKP HÜKÜMETİNDE BUNADA BİR CARE BULUR YOKSA ZATEN BİNLERCE DEYİL MİLYONLARCA ÇEKLERİ GERİ DÖNEN İNSANLARI CEZA EVİNDE YATARKEN ÇOCUKLARI DIŞARDA YETİM GİBİ KENDİLERİNİ GÖRÜRLER BUNUNDA GÜNAHI AKP HÜKÜMETİNDE

    YanıtlaSil
  11. BABAMIN 200.00TL BORCU VAR YATARI KAC SENE BİLİYORMUSUNUZ TAM 8 SEKİZ SENE 3AY 5 AY CEZASI OLANLAR HALLERİNE ŞÜKRETSİN ALLAH HEPİMİZİ KURTARSIN HA BU ARADA KENDİSİ 12 YIL HER AY HER GÜN BİDÜNYA CEK ÖDEYEN BİR ESNAFTI BİRGÜN GÜNEŞ BİZİM İCİN DOGACAK

    YanıtlaSil