Hisarcıklıoğlu, Çek Yasası Takibimizde

Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Sayın M. Rıfat Hisarcıklıoğlu ile telefon görüşmesinde bulunduk, Hisarcıklıoğlu Çek yasası ile ilgili, Adalet Komisyonunun TOBB den görüşlerini istediklerini ve salı günü TOBB Yönetim kurulunun toplanarak  bu konudaki görüşlerini kararlaştıracaklarını ifade ettiler.

Hisarcıklıoğlu’nun Karşılıksız çek ve çek yasası ile ilgili düşüncelerini biliyoruz, geçtiğimiz günlerde gazetecilerin karşılıksız çek ile ilgili sorularına verdiği cevaplarda,

Hisarcıklıoğlu, iş dünyasının Çek Yasası konusundaki sıkıntılarının haklı olduğunu yasanın tüm aşamalarını tek tek takip ettiklerini anlatarak, pürüz yaratan maddelerin de Genel Kurul'da düzelmesini umduğunu kaydederek  ancak nihai kararı TBMM'nin vereceğini söyledi Hisarcıklıoğlu, Biz hiçbir zaman halk iradesinin üstünde değiliz. Son karar onlarındır. Oradan çıkan karara hepimiz saygı duymak zorundayız.

Hisarcıklıoğlu, Çeki yazılan işadamlarının, suçlu duruma düşmesiyle ilgili bir soruya ise, “Çek Yasası” ile ilgili Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile son halini müzakere edeceğiz, daha iyi olacağı kanaatindeyiz kararlarda katılımcı demokrasi çerçevesinde fikirlerin alınması gerekir hangisi olmalı diye sorarsanız, maddi suçun cezası maddi olmalı.. ifadelerini kullanmıştı..

cek_yasasi

 

Arkadaşlar

TOBB salı günü Toplanıyor ve yönetim kurulunun çek yasası ile ilgili görüşlerini açıklayacak veya Adalet Komisyonu ve Sayın Ali Babacan’ a  iletecekler. Aşağıda bulunan TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılarının irtibat bilgileri vardır, baskımızı ve yaşanılan sorunları bunlara anlatmalıyız, zamanımız daralıyor ve bu daralan zaman aleyhimize de işliyor, Esasen tefeci olan ama saygın iş adamı rolündeki bir kesim kişilerin TBMM üzerinde büyük bir lobi faaliyeti var ve ne yazık ki parasal gücü  ellerinde tutan bu bu kesimin mecliste de uzantıları vardır. Türkiye’de çok çarpık bir seçim sistemine sahip, eğer parasal gücünüz varsa bir şekilde milletvekili olabiliyorsunuz ve ister muhalefet partisi ister iktidar fark etmiyor dokunulmaz oluyorsunuz. Ülkemizde tefecilik sektörünün ne kadar yaygın ve büyük olduğu hepimizin malumu ve bu kişiler kazanç kapısı olan çeklerin ve karşılıksız çek hapsi yaptırımının kaldırılmaması için tüm güçlerini kullanıyorlar, Tefeciler esnafa çek karşılığı faizle para veriyorlar, ödemede aksama olması halinde hem kendileri hem de kanun hükümlerini uygulamak zorunda olan Devletin polisi, savcısı borçlunun arkasına düşüyor, kanunlar çek borçlusunu zindana atıyor, sahipsiz ve çaresiz kalan zindandaki borçlunun ailesi ise tefecinin insafına terkediliyor, bu zalimce sistemi biliyoruz, yaşadık gördük duyduk, bu tefeci lobisi çek hapsinin korunması için ellerinden gelen her şeyi yapıyor ve bizlerin yaptığı eylemler onların çalışmalarının yanında adeta sinek vızıltısı kalıyor, özgürlüğümüze bir an önce kavuşmak için sesimizi daha gür çıkarmak durumundayız.

Vatandaş olarak başka seçeneklerimiz nelerdir?

Anayasa Mahkemesinin 2002 yılında Karşılıksız çek hapsi Anayasamıza uygundur kararı tüm akademisyen hukukçular tarafında şok etkisi yaratmıştı..

Yargıtay’ın 11 aydır bu konuda ceza genel kurulunca bağlayıcı bir içtihat vermemesi çok düşündürücüdür.

Çek Kanunu’ndaki yasal boşluğu ilk haberini veren ve medyaya taşıyan Muharrem Sarıkaya’nın Haber Türk Ankara temsilciliğine terfi edilerek başkada çek lafını ağzına almaması!…

Keza Hukukçu Akademisyen Adem Sözüer’in çek kanunu ve kanundaki boşluğu anlatan çıkışları, yaşanan karşılıksız çek hapislerinin kanunsuz olduğu yönündeki açıklamalarının ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı olduktan sonra susması..

Bunlar gibi onlarca örnekler verilebilir

Bu karşımızdaki lobinin nerelere kadar etki ettiği ve güçlerinin bir göstergesidir..

Ak Partinin önermiş olduğu erteleme işine bile şiddetle karşı çıkılıyor, karşılıksız çek hapis cezaları erteleme işi de başka bir bahara kalabilir.

Aklımızı başımıza alalım, bizler çok yoğun olarak çalışmalıyız, sesimizi her kesime duyurmalıyız, bu kanunsuzluğu, vatandaşın tepkisi ve halkın iradesiyle bizleri temsil eden TBMM indeki aklı selim vekillerimiz giderebilir..

İş adamlarının temsilcisi olan TOBB sesimize duyarsız kalmayacaktır, sesimizi yükseltelim ve aleyhimize gelişen çek yasasını, lehimize çevirelim..

TÜRKİYE ODALAR BORSALAR BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU İRTİBAT BİLGİLERİ.

M.Rıfat HİSARCIKLIOĞLU
Başkan
TEL:   (0312) 418 42 88
TEL:   (0312) 418 42 90
TEL:   (0312 413 80 00
FAKS: (0312) 425 12 31
E-Mail: info@tobb.org.tr
E-Mail: baskanlik@tobb.org.tr


Faik YAVUZ
Başkan Yardımcısı
Ankara Ticaret Borsası Başkanı
TEL: (312) 310 49 70 - 71 -72
Faks: (312) 3240857
E-Mail: borsankara@superonline.com
E-Mail: info@atb.gov.tr


Bülent KOŞMAZ
Başkan Yardımcısı
Manisa Ticaret Odası Başkanı
TEL: 0(236) 231 10 45
Faks: 0(236) 231 28 45
E-Mail: info@mtso.org


Halim METE
Başkan Yardımcısı
Armatör
Ç.Rizespor Başkanı
METE KARDEŞLER DENİZ TAŞIMACILIĞI A.Ş.
TEL: 0(216) 389 37 40 - 41 - 42 - 43
FAX: 0(216) 353 42 38
E-MAIL: halimmete@metekardesler.com


Murat YALÇINTAŞ
Başkan Yardımcısı
İTO Yönetim Kurulu Başkanı
İş Tel:   0(212) 586 25 92
İş Tel:   0(212) 578 87 87
İş Faks: 0(212) 578 61 95
E-Mail: murat.yalcintas@ito.org.tr


Tanıl KÜÇÜK
Başkan Yardımcısı

İstanbul Sanayi Oda Başkanı
İSO Tel: 0(212) 245 50 22
İş Telefon: 0(212)2546818
Faks: 0(212) 2545780
E-Mail: ctk@elit-chocolate.com

 

246 yorum:

  1. BAŞBAKANLIK İÇİN DİĞER BİR FAX: 0312 425 39 18

    YanıtlaSil
  2. değerli dostlar,

    yarın 3 ARALIK...3 aralıkta ADALET KOMİSYONU toplantısı olacağı yazılmıştı..ANCAK TBMM SİTESİ dahil hiçbir resmi kanalda bu taraz bir açıklama yok..BU TOPLANTI yapılmayacak mı?, ertelendi mi? bilgisi olan var mı?

    saygılar

    YanıtlaSil
  3. DENİZ BAYKAL İLE GÖRÜŞTÜK.. AYNEN ŞÖLE DEDİ.. ERTELEMEYE ALDANIP SESİNİZİ KESERSENİZ SİZİ YAKARLAR. ÜSTÜNÜ ÖRTÜP YENİ YASAYI GEÇİRİRLER VE ERTELEMENİN SÜRESİ BİTTİĞİNDE MUHATAP ADAM BULAMAZSINIZ..

    BURADAN ERTELEME İŞİNE GÖBEK ATANLARA BİR TAVSİYEM VAR, BUNCA ZAMAN UĞRAŞTIK UĞRAŞTIM.ŞİMDİ ERTELEME VAR DİYE SUSANLARA HAKKIMI HELAL ETMİYORUM.. CİĞERİNİZE KALMIŞ..

    YanıtlaSil
  4. EMRECİM BAŞBAKANLIĞA FAX YOLLANMIŞTIR.
    CAN MERT

    YanıtlaSil
  5. Çek Halk tv. de Saat 16.00

    Ali Riza Öztürk

    Saat 16. 15 de Av. rahmi Ofluoğlu yayına bağlanacak

    YanıtlaSil
  6. SAYIN KEMAL ANADOLU BÜTÜN KALBİMLE KUTLUYORUM.FAKAT MHP DEN HİÇ SES ÇIKMIYOR ONLARDA BASIN AÇIKLAMASI YAPABİLİRDİ KEMAL BEY GİBİ.....
    MHP NİNDE ÇEK MAGDURLARININ YANINDA GÖRMEK BASIN AÇIKLAMASIYLA BUNU GÖSTERMESİNİ İSTİYORUZ!!!!!!!!!!!

    YanıtlaSil
  7. Kemal Anadola teşekkürler... MHP dende Oktay Vurala yüklensek diyorum, iyi hatip kendisi. Ben yazdım, sizde yazarsanız etkisi kesin olacaktır...

    Cinocan

    YanıtlaSil
  8. MBY
    Merhaba arkadaşlar ,bu siteyi yeni fark ettim.Bende sizlerdenim, benimde bundan 4 yıl önce işlerim bozuldu 3 şirketim vardı 150 kişiye iş imkanı ve ülke ekonomisine katkıda bulunmaya çalışıyordum.Bunları yaparken Ailemizden ,Sağlığımızdan Yememizden-İçmemizden uykumuzdan fedakarlık yaparak ,Hatta hayatımızı bile ortaya koyarak sırf kimseye mahcup olmayalım,itibarımız sarsılmasın,üzerimizde kul hakkı kalmasın diye savaş verdim. Maalesef kaygan bir ülke ekonomisinde, para birimi belli olmayan bir ülkede ; (Dolar ile alıyorsun ,TL ile satıyorsun veya TL ile alıyorsun EURO ile satıyorsun).Yani birisinden birinin fiyatı değişti mi zarar ediyorsunuz.Bundan dolayı,bu kaygan ekonomik zeminde Ticari kaza yapmamak mümkün değil.Ben hem alacaklıyım hem borçluyum,bana borçlu olanlara bir işlem yapmadım,çünkü olsa vereceklerine inanıyorum.
    Daha çok anlatacak şey var.Esas meseleye gelecek olursak; iflas etmiş birisinin,işi dağılmıştır,parası yoktur,piyasada itibarı kalmamıştır,hacizlerden dolayı ,tekrar iş yeri açma şansı kalmamıştır,etrafında kimsesi ve dostu kalmamıştır,kendi sektöründe bir yerde çalışma şansı kalmamıştır,ailesinde söz hakkı kalmamıştır,belli bir yaştan sonra kimse sizi yaşınızdan dolayı işe almamaktadır.Peki bu çekler nasıl ödenecektir.Yani eğer evimize götürecek ekmek parası bulabilirsek,ne mutlu bize.
    Ben 4 yıl olmasına rağmen daha önce sanayici iken 3 tane fabrikam varken,yüzlerce insan çalıştırıyorken ,İstanbul ‘da on binlerce işadamı ve insan tanıyorken hala eve ekmek götürecek bir iş kuramadım. Ben beceriksiz değilim ,fakat yukarıdaki saydığım olumsuzluklar ve şartlar oluştuğu zaman eliniz kolunuz bağlanıyor,hiçbir şey yapamıyorsunuz.Ben yakalansam diyelim 5 yıl ceza alsam ve çıksam,tekrar para kazanacak ortam oluşsa ,ben yine borçlu olduğum kişilere bu parayı öderim.Çünkü hapis cezasından korktuğum için değil ,kul hakkı olduğu için. Fakat şu durum’da ipe dahi götürseler,tek kuruş ödeme imkanı yok,değil 2 yıl 22 yıl olsa da faydası yok.Fakat fırsat olursa Allah’ın rahmetinden ümit kesilmez,bir bakarsın çok iyi bir iş denk gelir borcunu ödeme imkanı doğar.Tutukluyken böyle bir imkan bulunmamaktadır.
    Arkadaşlar sonuç itibariye bu iş ertelemeyle mümkün değil,hapis cezası kesinlikle kalkması için mücadele vermeliyiz.Hapisten çıkacak kişiler 2 yılda ortama dahi uyum sağlayamazlar,parası olmayan nasıl iş kuracak ,şu ekonomik kriz ortamında hazır işi olanlar dahi ayakta kalabilmek için,zaman kazanmak için,100 tl’ ye aldığını 80-90 tl’ye satıp ayakta kalmaya çalışıyor.Acaba tüm bu yaşananların sebebi sadece çak keşidedenler mi?.Allah cümlemizin yardımcısı olsun…MBY.

    YanıtlaSil
  9. MBY
    Merhaba arkadaşlar ,bu siteyi yeni fark ettim.Bende sizlerdenim, benimde bundan 4 yıl önce işlerim bozuldu 3 şirketim vardı 150 kişiye iş imkanı ve ülke ekonomisine katkıda bulunmaya çalışıyordum.Bunları yaparken Ailemizden ,Sağlığımızdan Yememizden-İçmemizden uykumuzdan fedakarlık yaparak ,Hatta hayatımızı bile ortaya koyarak sırf kimseye mahcup olmayalım,itibarımız sarsılmasın,üzerimizde kul hakkı kalmasın diye savaş verdim. Maalesef kaygan bir ülke ekonomisinde, para birimi belli olmayan bir ülkede ; (Dolar ile alıyorsun ,TL ile satıyorsun veya TL ile alıyorsun EURO ile satıyorsun).Yani birisinden birinin fiyatı değişti mi zarar ediyorsunuz.Bundan dolayı,bu kaygan ekonomik zeminde Ticari kaza yapmamak mümkün değil.Ben hem alacaklıyım hem borçluyum,bana borçlu olanlara bir işlem yapmadım,çünkü olsa vereceklerine inanıyorum.
    Daha çok anlatacak şey var.Esas meseleye gelecek olursak; iflas etmiş birisinin,işi dağılmıştır,parası yoktur,piyasada itibarı kalmamıştır,hacizlerden dolayı ,tekrar iş yeri açma şansı kalmamıştır,etrafında kimsesi ve dostu kalmamıştır,kendi sektöründe bir yerde çalışma şansı kalmamıştır,ailesinde söz hakkı kalmamıştır,belli bir yaştan sonra kimse sizi yaşınızdan dolayı işe almamaktadır.Peki bu çekler nasıl ödenecektir.Yani eğer evimize götürecek ekmek parası bulabilirsek,ne mutlu bize.
    Ben 4 yıl olmasına rağmen daha önce sanayici iken 3 tane fabrikam varken,yüzlerce insan çalıştırıyorken ,İstanbul ‘da on binlerce işadamı ve insan tanıyorken hala eve ekmek götürecek bir iş kuramadım. Ben beceriksiz değilim ,fakat yukarıdaki saydığım olumsuzluklar ve şartlar oluştuğu zaman eliniz kolunuz bağlanıyor,hiçbir şey yapamıyorsunuz.Ben yakalansam diyelim 5 yıl ceza alsam ve çıksam,tekrar para kazanacak ortam oluşsa ,ben yine borçlu olduğum kişilere bu parayı öderim.Çünkü hapis cezasından korktuğum için değil ,kul hakkı olduğu için. Fakat şu durum’da ipe dahi götürseler,tek kuruş ödeme imkanı yok,değil 2 yıl 22 yıl olsa da faydası yok.Fakat fırsat olursa Allah’ın rahmetinden ümit kesilmez,bir bakarsın çok iyi bir iş denk gelir borcunu ödeme imkanı doğar.Tutukluyken böyle bir imkan bulunmamaktadır.
    Arkadaşlar sonuç itibariye bu iş ertelemeyle mümkün değil,hapis cezası kesinlikle kalkması için mücadele vermeliyiz.Hapisten çıkacak kişiler 2 yılda ortama dahi uyum sağlayamazlar,parası olmayan nasıl iş kuracak ,şu ekonomik kriz ortamında hazır işi olanlar dahi ayakta kalabilmek için,zaman kazanmak için,100 tl’ ye aldığını 80-90 tl’ye satıp ayakta kalmaya çalışıyor.Acaba tüm bu yaşananların sebebi sadece çak keşidedenler mi?.Allah cümlemizin yardımcısı olsun…MBY.

    YanıtlaSil
  10. Arkadaşlar, Sayın Oktay Vural'ın danışmanı kendisine iletileceğini söylemişti numaralarını yazmayı unutmuşum size ve lütfen başlığına Oktay Vuralın dikkatine yazmayı unutmayın, ortak kullanılan fax dedi.

    Sayın jenardinin yönlendirdiği yerlere faxınızı mutlaka çekin artan zamanınızda ki mutlaka artsın bu yazıyı dikkate alın lütfen...

    Oktay Vural ;
    Tel : 0 312 420 52 42
    Fax : 0 312 420 52 48

    Cinocan

    YanıtlaSil
  11. KEMAL ANADOL A TESEKKUR MESAJI YAZIP ONLARI CESARETLENDIRMEMIZ GEREKIYOR.DIGER LOBILER TENKIT ETMEYE BASLAMISTIR BILE.

    YanıtlaSil
  12. sayın jenarji size katılıyrum burdan ertelemeyi kabul edenlere bende hakkımı helal etmiyorum okadar çektigim msj emil boşa mı gidecek bunu kabullenemeyiz susanlara yazıkllar olsun kalanlar bastırmaya devam edelim bu yasa bizim lehimize olacak başka yolu yok KONYADAN HASAN

    YanıtlaSil
  13. Ekim 2009 itibarıyla 1 milyon 662 bin 781 çek mağduru var...

    Kemal Anadol TRT 3 de konuşurken alt başlık yazdı.

    Cinocan

    YanıtlaSil
  14. ERTELEME KANDIRMACA ERTELEMEYİ KABUL ETMEK HUKUKSUZLUGA EVET DEMEKTİR.BİZ ÇEKE HAPSİN TAMAMEN KALKMASINI İSTİYORUZ BU BİZİM HUKUKİ HAKKIMIZDIR.LÜTFEN ERTELEMEYE SEMPATİYLE BAKANLAR YANLIŞ YAPIYORLAR ÇEKE HAPSİN KALDIRILMASI İÇİN UGRAŞALIM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    YanıtlaSil
  15. arkadaşlar burada yazılanlara göre çoğu kişi 2 yıla razı.böyle şey olurmu.bizleri yalnız bırakmayın.hapsin tamamen kalkması için 2 gün destek verin.jenardi tv ye çıkıyomusun.netleşdimi.sesimizi sen duyur bu yasanın faydasının olmayacağını...

    YanıtlaSil
  16. ARKADAŞLAR HAPİSHANEDE ÇEK MAGDURİYETİ SEBEBİYLE YATAN ARKADAŞLAR DİLEKÇE VEREBİLİYORMU ACABA ONLARA BU OLANAK SAGLANIYORMU?BU KONU HAKKINDA BİLGİSİ OLAN VARMI?ENBÜYÜK SIKINTIYI ÇİLEYİ HAPİSHANEDEKİ ARKADAŞLAR ÇEKİYORLAR.ALLAH YARDIMCILARI OLSUN SABIR VERSİN AKP YEDE AKIL FİKİR VERSİN!!!!!!!!!!

    YanıtlaSil
  17. etelemeyi kabul edenler şimdiden akp k.. la gülmeye başladı bile.kabullenmek kaybetmektir.kaybettiklerimizin bedelini kim ödeyecek.mücadeleye devam.FT.

    YanıtlaSil
  18. Suçlu değil borçluyuz diyoruz..ertelemeyi kabul edersek suçlu olmayıda kabulleniriz.kesinlikle devam..mail , fax , tellere devam..engin..

    YanıtlaSil
  19. Eğer,

    Ertelemeye tamam diyen varsa 2.sene önceki durumlarına dönmeye razılar demektir. 2 sene sonra yine bu günkü durumda olunur.

    Bizim mücadelemiz hukuk mücadelesi. Bu yasanın hukuka uygun bir yanı yokkkkkkkkkk yok bunu artık anlayın yaaaaaaaa. Adamlar 10 ay sürümcemede bırakıp hepimizi bıktırıp idamı gösterip müebbete razı etme peşinde kanmayın yaaaaaa kanmayın.

    Bu yasa çıkarken adli para cezası kalkmalı tek hukuksal yön bu... bunun dışında hiçbirşeye razı olmamalıyız. Bunun alacaklılarla bir ilgisi yok. Paramız olduğunda para kazandığımızda zaten ödeyeceğiz.

    Deniz Baykal haklı buna kanmayalım. Bakın kanmayın diyen bir muhalefet lideride var. Daha ne istiyorsunuz. Böyle çıkarırlarsa Anayasa mahkemesine gönderilmesini sağlayalı.

    Haklıyız, yasalar bizden yana...

    bize düşen mücadele etmek ve kazanmak. Biz bunu başaralım alacaklılarımızla zaten anlaşırız merak etmeyin.

    Bu arada sevgili emre fax lar gitmeye telefonlar açılmaya hatta bazılarıyla tartışılmaya devam ediliyor bilgine...

    saygılar

    YanıtlaSil
  20. 2010/6 E. sayılı dosyaya ait CHP'nin 1.2.2010 tarihli dava dilekçesi .............
    14.12.2009 tarihli ve 5941 sayılı Çek Kanununun;yürürlüğü durdurma , iptal istemi ...................

    Arkadaşlar anayasa mahkemesinin bu davayı bu güne kadar çoktan bir karara bağlaması gerekiyordu.Bu bizim şu anda görünen son şansımız...

    Telefon : 0 312 463 73 00
    Faks : 0 312 463 74 00
    E-posta : bilgi@anayasa.gov.tr

    Adres : Ahlatlıbel Mahallesi İncek
    Yolu Serpmeleri No:4 06890 Çankaya
    Ankara/Türkiye

    YanıtlaSil
  21. 2010/6 E. sayılı dosyaya ait CHP'nin 1.2.2010 tarihli dava dilekçesi .............
    14.12.2009 tarihli ve 5941 sayılı Çek Kanununun;yürürlüğü durdurma , iptal istemi ...................

    Arkadaşlar anayasa mahkemesinin bu davayı bu güne kadar çoktan bir karara bağlaması gerekiyordu.Bu bizim şu anda görünen son şansımız...

    Telefon : 0 312 463 73 00
    Faks : 0 312 463 74 00
    E-posta : bilgi@anayasa.gov.tr

    Adres : Ahlatlıbel Mahallesi İncek
    Yolu Serpmeleri No:4 06890 Çankaya
    Ankara/Türkiye

    YanıtlaSil
  22. Eğer,

    Ertelemeye tamam diyen varsa 2.sene önceki durumlarına dönmeye razılar demektir. 2 sene sonra yine bu günkü durumda olunur.

    Bizim mücadelemiz hukuk mücadelesi. Bu yasanın hukuka uygun bir yanı yokkkkkkkkkk yok bunu artık anlayın yaaaaaaaa. Adamlar 10 ay sürümcemede bırakıp hepimizi bıktırıp idamı gösterip müebbete razı etme peşinde kanmayın yaaaaaa kanmayın.

    Bu yasa çıkarken adli para cezası kalkmalı tek hukuksal yön bu... bunun dışında hiçbirşeye razı olmamalıyız. Bunun alacaklılarla bir ilgisi yok. Paramız olduğunda para kazandığımızda zaten ödeyeceğiz.

    Deniz Baykal haklı buna kanmayalım. Bakın kanmayın diyen bir muhalefet lideride var. Daha ne istiyorsunuz. Böyle çıkarırlarsa Anayasa mahkemesine gönderilmesini sağlayalı.

    Haklıyız, yasalar bizden yana...

    bize düşen mücadele etmek ve kazanmak. Biz bunu başaralım alacaklılarımızla zaten anlaşırız merak etmeyin.

    Bu arada sevgili emre fax lar gitmeye telefonlar açılmaya hatta bazılarıyla tartışılmaya devam ediliyor bilgine...

    saygılar

    YanıtlaSil
  23. arkadaşlar burada yazılanlara göre çoğu kişi 2 yıla razı.böyle şey olurmu.bizleri yalnız bırakmayın.hapsin tamamen kalkması için 2 gün destek verin.jenardi tv ye çıkıyomusun.netleşdimi.sesimizi sen duyur bu yasanın faydasının olmayacağını...

    YanıtlaSil
  24. ARKADAŞLAR HAPİSHANEDE ÇEK MAGDURİYETİ SEBEBİYLE YATAN ARKADAŞLAR DİLEKÇE VEREBİLİYORMU ACABA ONLARA BU OLANAK SAGLANIYORMU?BU KONU HAKKINDA BİLGİSİ OLAN VARMI?ENBÜYÜK SIKINTIYI ÇİLEYİ HAPİSHANEDEKİ ARKADAŞLAR ÇEKİYORLAR.ALLAH YARDIMCILARI OLSUN SABIR VERSİN AKP YEDE AKIL FİKİR VERSİN!!!!!!!!!!

    YanıtlaSil
  25. Ekim 2009 itibarıyla 1 milyon 662 bin 781 çek mağduru var...

    Kemal Anadol TRT 3 de konuşurken alt başlık yazdı.

    Cinocan

    YanıtlaSil
  26. arkadaşlar nerelere mail atmam gerekiyo. yardımcı olun.adresleri bana mail.atarsanız sevinirim. leventceyiz@hotmail.com

    YanıtlaSil
  27. CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ANADOL’UN BASIN TOPLANTISI…

    CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, TBMM Adalet Komisyonunun CHP’li üyeleri ile parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, ‘Çek’in ticaret kanundaki bir ödeme şekli olduğunu, ceza kanunda bir yeri olmadığını söyledi.

    02 Aralık 2009 Çarşamba

    CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, TBMM Adalet Komisyonunun CHP’li üyeleri ile parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, ‘Çek’in ticaret kanundaki bir ödeme şekli olduğunu, ceza kanunda bir yeri olmadığını söyledi.

    AK Parti’nin iktidara gelmesiyle beraber, ekonomide sermayede el değiştirme çabalarıyla uğraşıldığını ve ülke ekonomisinin Cumhuriyet döneminde en çok borç alınan dönem haline geldiğini söyleyen Anadol, bankalar sürekli kar ederken, KOBİ’lerin, küçük esnafın zarar gördüğünü belirtti.

    Cezaevlerinin çek mağdurları ile dolduğunu ifade eden Anadol, Hükümet’in açılımlar ile uğraşırken Türkiye’nin gerçek gündemini unuttuğunu savundu.

    Anadol, intihar eden, cezaevlerinde yatan, boşanan çek mağdurlarının bulunduğunu vurguladı ve Türkiye’de Ekim 2009 itibariyle 1 milyon 662 bin 781 adet çekin karşılıksız çıktığını belirterek, 2006′da ceza mahkemeleri tarafından verilen 1 milyon 572 bin 930 ceza kararının yüzde 7,22’sine denk gelen 113 bin 642’sinin karşılıksız çekle ilgili olduğunu söyledi.

    Anayasa’nın ‘hiç kimsenin yalnızca sözleşmeden doğan yükümlülüğü yerine getirmemesinden dolayı özgürlüğünden alı konulamaz’ maddesini hatırlatan Anadol, eski antik uygarlıklarda borçlulara bir boyunduruk takılarak dolaştırılması uygulamasını ve herkesin o kişinin borçlu olduğunu böyle çirkin bir teşhir sonucu anlamasını, şu anki uygulamaya benzetti.

    Hükümetin, ”Ermeni açılımı”, ”Kürt açılımı” ve ”Kıbrıs açılımı” gibi konularla kamuoyunu meşgul ettiğini ileri süren Anadol, ”Sayın Başbakan, 7 Aralıkta Amerika’ya gidecek. Obama’ya yeni yıl hediyeleri verecek; bir paket Kürt açılımı, öbür paket Ermeni açılımı, diğer paket Kıbrıs açılımı… Ama o açılım paketlerini tedarik etmekle uğraşırken, cezaevlerini çek mağdurları doldurdu” diye konuştu.

    Cezaevlerine atılan kişilerin, bu şekilde borçlarını hiçbir şekilde ödeyemeyeceğini belirten Anadol, AK Parti iktidarının hemen bu sorunu çözmesi gerektiğini söyledi.

    CHP’nin konu ile ilgili görüşünün Yargıtay Başkanlığı’nın görüşüyle aynı olduğunu söyleyen Anadol, “piyasayı ceza önlemleriyle düzenlemeyin, çek mağdurlarını cezaevlerinden çıkarın ki borçlarını ödesinler” dedi.

    Bankaların yaptıkları lobilere ilişkin bir soru üzerine de Anadol, ”Sorumlu Ali Babacan’dır. Bana soracağınız soruları kendisine yöneltirseniz
    memnun olurum. Sayın Ali Babacan, yıllarca yenilenebilir enerji kaynaklarıyla ilgili tasarı veya tekliflerin Meclis gündemine gelmesine engel oldu. Petrol lobisiyle de arası çok iyi” diye konuştu

    YanıtlaSil
  28. tabiki içerdekilere üzülüyoruz. ama anlamadığınız bişi var. erteleme yeni yasa ile geliyor.. 2 yıl sonra ''borcumuzu ödeyemiyoruz '' dediğimizde bizlere ne cvp verecekler?'' biz yasayı yaptık ödeseydiniz'' yada acaba soru sorabilcek bir adam bulabilcekmiyiz? seçimler var.

    AKILINIZI BAŞINA ALIN. ERTELEMEYE KARŞI OLAN YOK. ERTELEMEYE EVT DE DEMİYORUZ HAYIR DA.. BİZ HUKUKU YAPMADIKLARINA KARŞIYIZ. ERTELEMEDEN ZATEN VAZGEÇEMEZLER. SÖZ AĞIZLARINDAN RESMİ OLARAK ÇIKTI.. BASTIRALIM DAHA FAZLASINI ALALIM İSTİYORUZ.

    YanıtlaSil
  29. cüneyt

    eğer bu süreç işleyecekse şayet ilk olarak alacaklıyla anlaşma konusu gündeme gelecek...

    1-suçlu olduğunu kabul edeceksin..

    2-paran varsa ödemeyi taahhüt edeceksin...

    3-alacaklı (mağdur)kabul ederse eğer bu olacak

    4-bu süreç 30 gün + 30 gün

    kısaca önce bu olmayan kanunla suçlu olunamayacağını...ve bu kanunu geçirebilmek için perde olarak kullandıkları erteleme olayını zaten dayatarak geçireceklerini ve bunu deklere ettiklerini...

    kanuni boşluktan doğan hakkımızı ört bas etmek için bu erteleme komedisini ortaya getirdiklerini anlayarak...

    HUKUK DEVLETİ olmanın ve HUKUK un gereğini yapmalarını istemeye devam etmeliyiz...

    KABULLENMEK KAYBETMEKTİR...

    KAYBEDİLEN HAK ÖZGÜRLÜK HAKKIDIR...

    my way

    YanıtlaSil
  30. sevgili arkadaşlar;
    aylardan beri siteyi takip ediyorum.herkes durumunu ifade ediyor.merak ediyorum bu siteye yazanlardan kaçı cezaevini gördü.kaç kişi cezaevinde yattı.dışarıdan ahkam kesmek kolay.ertelemeyi neden kabullenmiyorlar.ertelemeyle dışarıda kaç kişi olabileceğimizi ve ne denli bir baskı kurabileceğimizi neden düşünmüyorlar.cezaevi öyle düşünüldüğü gibi bir yer değil.hele çek suçluları için çok farklı bir yer.çek suçlusuysan dolandırıcısın ordakilerin gözünde.sürekli itilip kakılırsın.allah kimseyi düşürmesin.
    benim nacizane tavsiyem çok kurcalamadan bu yasa çıksın.çünkü hükümetin aklındaki şey belli.bunu dile getirmeye korkuyorlar.sermayeden çekiniyorlar.zamana yayıp tamamen çek affını çıkaracaklar.bence erteleme şu an için en mantıklısı.şunuda unutmayalım.biz borçluyuz.borcumuzu tabiki ödeyeceğiz.bu bizim sırtımızda bir kambur.yazan bazı arkadaşlar sanki borçlarını ödemeyecekmiş izlenimi veriyor.hal böyle olunca da bazı art niyetli alacaklıları haklı çıkarmış oluyoruz.kesinlikle aklımızdan çıkarmamalıyızki mağdur olduğumuz kadar da mağdur ettik.çoğu kişi art niyetle yapmadı bu işi.imkansızlıklarından yaptı.ama bunu bilinçli olarak da yapan var.o yüzden hükümet sapla samanı ayırmak zorundadır bence.
    şu an için erteleme en iyi yoldur.eğer çok ısrar edersek gündemden düşer bu yasa.çünkü bütçe görüşmeleri başlayacak.sonra başka baharlar bekleriz.haberiniz ola.dimyata pirince giderken eldeki bulgurdan olmayalım.
    sevdiklerimize bir an önce kavuşmak dileğiyle.(bende çok uzun bir süre cezaevinde yattım)halen daha 2 yıl infazım var.

    YanıtlaSil
  31. BU KADAR DOSYA AİHM SINE GIDERSE BUNU KARSILIGINDA TC DEVLETI TAZMINAT ODEMEK ZORUNDA KALACAK...

    BU ODENEN TAZMINATI BU YASAYI HUKUK DISI UYGULAMALARA GOZ YUMAN BU MILLETVEKILLERINE TC DEVLETINI ZARARA UGRATMAKTAN BUTUN MILETVEKILLERI VE BAKANLAR HAKKINDA DAVA ACILABILIRMI.... (BILMEDIGIM ICIN SORUYORUM)

    SAYGILARIMI SUNARIM HERKESE

    YanıtlaSil
  32. Kara liste gibi 'Ak liste' de geliyor Paylaş


    TBMM Adalet Komisyonunda bu hafta içinde yeniden ele alınacak olan Çek tasarısında çeklerle ilgili liste oluşturma yetkisi el değiştirecek.



    Tasarıda yapılacak yeni değişiklikle çeklerle ilgili liste oluşturma yetkisi Merkez Bankasından alınarak Bankalar Birliğine devredilecek. Ancak Bankalar Birliği sadece 'kara liste' değil birde 'ak liste’ de oluşturacak. Böylece yüzlerce çekini ödeyip sadece iki çeki geri döndüğü için bir iş adamının kredibilitesi zarar görmemiş olacak. İşadamı isterse çekle ilgili kredibilitesini karşısındaki kişiye gösterebilecek.

    Adalet komisyonunun gündemindeki çek yasa tasarısında, çek nedeniyle hapiste yatan 2 bin işadamı şartlı salıverilecek. Ancak savcılara yapacakları başvuru ile salıverilecek ancak bu kişiler en geç 2 yıl içinde çek nedeniyle doğan borçlarını ödeyecekleri taahhüdünde bulunacaklar. Borcunu ödemeyen için hapis cezası yeniden gündeme gelebilecek.

    Halen TBMM Adalet Komisyonunda yer alan Çek tasarısının bu hafta içinde komisyonda yeniden ele alınabileceği öğrenildi.

    Hürriyetin haberi

    Cinocan

    YanıtlaSil
  33. 15 bin türk lirası cekim vardı krızden dolayı ödeyemedim belli zaman geçtikten sonra yerine ödeme olarak iş makınamı verdim ama mahkeme 15 bin tl ceza vermiş bu nasıl adalet bu nasıl vicdan

    YanıtlaSil
  34. ARKADAŞLAR SN.KEMAL ANADOL,ADALET KOMİSYONU VE AKP GRUP BAŞKAN VEKİLLERİNE FAXLARIMI YOLLADIM.LÜTFEN ARKADAŞLAR ARTIK SON 2 GÜN LÜTFEN SİZLERDE DUYARLI OLUN VE BASKIYA DEVAM EDİN!!!!SAYGILAR
    CAN MERT

    YanıtlaSil
  35. selamün aleyküm arkadaşlar hepinizin geçmiş bayramı mübarek olsun ertelemeden bir haber varmı ve bu saatten sonra ne yapılması gerekiyorsa onu yapalım toplanacaksak sagımızı solumuzu oynatmadan kıvırmadan delikanlıca toplanalım hepimizin hali içler acısı kimimizinki farklı ki onun için acıtasyona demogojiye gerek yok adam gibi karar alınır toplanır yürürüz meclise lami cimi yok bu işin azdan az çoktan çok gider bu saatten sonra korkmanın tırsmanın kadınlar hamamı gibi dedikodunun anlamı yok varsa yürekten katılacak delikanlı çıkalım gidelim arkadaşlar cevablarınızı bekler saygılar sunarım

    YanıtlaSil
  36. Arkadaşlar, bu çıkacak çek yasasının bana göre hiç bir anlamı yok, kesinlikle mücadeleye devam... Düşününki 2 yıl erteleme oldu, bu içeride aylarca yatmış hayatı alt üst olmuş bir mağdurun tekrar toparlanıp iş hayatına atılıp para kazanıp borç ödemesine yeter bir zamanmıdır? değildir tabiki, çek mağduru olmuş kişilerin karşı karşıya kaldıkları rakamlar küçük rakamlar olmadığıda göz önüne alınırsa bu yasanın hiç bir anlamı olmadığı ap açık ortadadır, sonuç itibarıyla bu yasa biz çek mağdurlarının lehine değil adeta banka ve tefeci lobilerinin lehine çıkarılacak bir yasadır. Selamlar

    YanıtlaSil
  37. arkadaşlar iki yıl ertelemeli kanuna destek verip araması olan ve içerdekiler çıkınca daha iyi, organize olabiliriz ve daha iyi ses getiririz fakslar ve mailler sanalda olsa çok iyi kise arnması olduğundan toplanmaya gelemiyor ama toplu insan grupları karşılarında görürlerse bu yasa daha lehimize çıkar sanırım benimki bir düşünce ve faksa maillere devam devam bu arada avrupa insan hakları mahkemesinede gitmemiz lazım süratle bu hükümeti ancak sikiştırır uncu28 kacaK

    YanıtlaSil
  38. Arkadaşlar,

    Gecenin bu saatinde girebildim ancak ve yorumları bir bir okudum. 135 te yazan arkadaş kimse birkaçtane daha yazmış. Fikirlerine bende katılmıyorum. Çünkü hiçbir yerden onun dediğine benzer bir emare almadım.

    Ama,

    Bu hırs bu kin niye… Bunu yazan kim olursa olsun böyle hakaretler olmamalı bence… Biz bu zatın yazdığı satırlara dahi hoşgörü gösteremiyor iken, gerek alacaklıların gerekse ekonominin bozulmasından korkan hükümetin bize hoşgörü göstermesini bekliyor olmamız sizce ne kadar doğrudur.

    Bizim mücadelemiz hukuk mücadelesi…. Normalde bir hukuk devletinde olması gereken zaten ticari bir borç nedeniyle hapis gibi ilkel ülkelerde bile zor görülen bir cezanın yasalarda olmamasıdır. Ama buna rağmen AKP hükümetinin bunu düzelteceğini beklemek bence hayalciliktir.

    Eğer AKP kendi deyimiyle Yasalara saygılı, Hukukun üstünlüğüne inanan bir parti olsa idi

    ….Anayasa Mahkemesinin iptal etmiş olduğu bir yasanın yerine 3167 sayılı yasayı çıkararak Anayasayı bay pas edip hapis cezalarına devam demezdi…

    ….01.01.2009 tarihi itibariyle artık yok hükmünde olan bir yasa nedeniye yaklaşık bir yıldır insanların kanunsuz bir şekilde hapiste yatmasına göz yummazdı…

    ….Böyle bir yasanın Adli para cezası içerecek şekilde çıkmasının Anayasaya, AİHS ne, insan onuruna, AB uyum yasalarına ve her şeyden öncede kendi yaptıkları TCK ya uygun olmadığını bile bile sırf ekonomik gerekçelerle erteleme gibi gudubet bir noktaya gelip takılmazdı…

    AKP nin hukuk anlayışı en azından benim anlayabildiğim kadarıyla şöyledir…

    Konu Ergenekon davası olunca derlerki Yasal süreç işliyor hukuka güvenelim, yargıyı etkileyecek söylemlerden kaçınalım, Türkiye bir hukuk devletidir….

    Konu Yökün katsayı kararını iptal eden Danıştay kararı olunca… hukuka güvenmek biter karar siyasi olur…..

    Ergenekon savcılarına ve hakimlerine güvenilir.

    Sincan Ağır ceza hakimine güvenilmez……

    Güvenilmesi gereken tüm yargı organları; hakimler, savcılar, hatta Yargıtay dahi dinlenir işlerine gelmeyenler hakkında soruşturma açılır, icraatları beğenilmeyenler Adalet Bakanı yetkisiyle meslekten ihraç edilmek üzere ilgili yere gönderilir.

    Yani, onlara göre hukuk kendilerinin istediği şekilde gelişir ve yürüse hukuktur, işlerine gelmiyorsada hukuk değildir….

    Tüm bunlardan sonra ben merak ediyorum.

    Bu hükümet yapacağı bu yasada adli para cezası ve doğal olarak hapis kararını devam ettirerek

    TCK ya nasıl uygun hale getirecek,

    Anayasaya nasıl uygun hale getirecek,

    AB uyum yasalarına nasıl uygun hale getirecek,

    AİHS ne nasıl uygun hale getirecek…..

    Bekleyip göreceğiz……..

    Çıkacak yasayı ne yapıp edip Anayasa Mahkemesine Gönertmeliyiz… Yok olmadı bunuda becerebildiler ve Anayasayada uygun yaptılarsa o zaman yapacak bir şey yok.
    Gidip yatarız Bir hesap sormamız gerekiyorsada örgütlü bir şekilde sandıkta sorarız…

    İyi sabahlar Türkiye..
    Her neredeyse……….

    YanıtlaSil
  39. Saat gecenin 01:38 i bilgisayarın başındayım ve habire karşılıksız çekle ilgili sitelere giriyor ve insanların yorumlarını okuyorum. Bazılarınıda bende kendimce yorumlar yazıyorum. Bu site içlerinde en iyisi gibi görünüyor. Arkadaşlar inanıyorumki bu çabalarınızın karşılığını alacaksınız. Benim gibi bu tür sitelerin varlığından haberi olmayan veya yeni olan arkadaşlarını , bu sizin başarınızdan sonraki mutluluklarına katacağınız payda sizi bir ömür boyu mutlu kılacaktır. Ben kararlıyın eve bu ceza böyle devam ederse ve ben borçlu olduğum için katillerle vatan hainleriyle aynı kefeye koyulurda tutuklanırsam ve hapse girersen . Katilim Hükümettir diye bir not bırakarak ve sebeplerini anlatarak intihar edeceğim. En azından hapse girmemiş arkadaşları bu sayede kurtarmış olacağım. Zaten haytımız şu anda çekilmez durumda , birde hapse girip çıkarsak bize simit bile sattırmazlar sen çekini ödememişsin akşama simitin parasınıda ödemezsin derler. Hiç bilmezlerki zamanında yanında 100 lerce çalışanı vardı neyse ... Bu kararlı tavrınızı destekliyor ve Allahın yar ve yardımcınız olmasını temenni ediyorum.

    YanıtlaSil
  40. ARKADAŞLAR 2 YIL DEĞİL ON YIL ERTELEMEDE ÇIKSA HAKLI VE KARARLI MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ .ŞUNU HERKES BİLSİN ÇEKTE HAPİS KALKANA KADAR BU DEVAM EDECEK .MEİL FAX TELEFONLA OLMUYORSA SOKAĞA DÖKÜLÜRÜZ.İÇERDE EŞİ KARDEŞİ BABASI OLMAYAN BİLEMEZ BU ACIYI.BENİM EŞİM KADIN HAİYLE 40 GÜNDÜR İÇERDE VE BEN 8 YAŞINDA ÇOCUĞUMLA BENİ NE ZAMAN ALACAKLAR DİYE HER KAPI ÇALINDIĞINDA YÜREĞİM ÇARPARAK YAŞAMAYA ÇALIŞIYORUZ .
    ARKADAŞLAR EŞİNİ YAKALANACAĞIM KORKUSUYLA ZİYARERE BİLE GİDEMEYEN İNSANLAR VAR.
    BOŞ BOĞAZLIK YAPMAYIN .ERTELEME ÇIKARSA BİZ MAĞLUP OLMUŞ SAYARIM.BİZİM ZAFERİMİZ ÇEK HAPSİNİN KALKMASIDIR
    BASKIYA DEVAM .İNSAN HAKLARI MAHKEMESİNE BİLE BAŞ VURDUM.
    CEVAP BEKLİYORUM .SONUNA KADAR GİDECEĞİM.
    GÜZEL ÜLKEMİ DEĞİL HÜKÜMETİ ŞİKAYET ETTİM.
    VATANA CANIM FEDA .BİZİ BU HALLERE DÜŞÜRENLER UTANSIN

    YanıtlaSil
  41. ARKADAŞLAR
    ŞU AN BİZİ YÖNETENLERİN BAZILARI ÇEKTE HAPİS KALKTIĞINDA TİCARETİN BİTECEĞİNE, HİÇ KİMSENİN KİMSEYE BORCUNU ÖDEMEYECEĞİ ĞÖRÜŞÜNDE.TABİİ BU GÖRÜŞ KENDİ GÖRÜŞLERİ DEĞİL MAL TEFECİSİ OLAN, BUGÜN İÇİN ONLARA YANDAŞ GÖRÜNEN, YARIN KİMİN YANINDA OLACAĞI BELLİ OLMAYAN KAPTANLARINDIR. DEĞERLİ MİLLETVEKİLLERİ SİZ İKTİDARA GELDİĞİNİZDE BİZ SİZİN BOYUNUZA POSUNUZA GÜVENEREK DAHA CESARETLİ YOLA ÇIKTIK.VERMİŞ OLDUĞUNUZ BEYANATLAR BİZİ COŞTURDU GEÇİRDİĞİMİZ KÖTÜ GÜNLERİN SONUNDA İŞTE DEDİK BU ARKADAŞLAR BELLİ AHLAKIN İÇİNDE BÜYÜMÜŞLER BOŞA KONUŞMAZLAR DEDİK İNANDIK AMA ENFLASYONU DURDURMAK İÇİN FRENE BASTINIZ BİZ SİZİN BU POLİTİKANIZA UYAMADIK ÇÜNKÜ SERMAYEMİZ YETMEDİ AMA VAR OLAN TİCARETİMİZLE OKYANUSUN ORTASINDA KALDIK İLK ÖNCE KÖPEK BALIKLARI BİZİ PARÇALADI HİÇ BİRŞEYİMİZ KALMADI HALA OKYONUSUN ORTASINDA SON NEFESİMİZİ VERMEK ÜZEREYİZ. ANALARIN GÖZ YAŞLARI, UFACIK COCUKLARIN HAYKIRIŞLARI, ÇARESİZ BABALARIN AHLARI... BEYLER BU DÜNYANIN ÖTESİ DE VAR. BİZ HİÇ KİMSENİN HAKKINI İSTEMİYORUZ AMA HER ŞEYE ÇARE VAR. YETER Kİ İNSANIN İÇİNDE ALLAH KORKUSU OLSUN. ÖNÜMÜZDE IŞIK OLDUNUZ DÜNYAMIZI KARARTMAYIN. YARIN YOLDA KARŞILAŞTIĞIMIZDA SAYGIYLA ELİNİZİ OPELİM.

    YanıtlaSil
  42. 135 te yazan zat
    kim olduğunu neden gizledin adın sanın yokmu yada rumuzun
    karşı taraf seni BASKI KIRICI olarakmı gönderdi buraya
    bizler yasada çekehapis yoktur cümlesini duyuncaya ve bunuda cumhurbaşkanı onaylayıncaya kadar baskımızı sürdüreceğiz bunu böyle bilesin

    bir yudum huzur

    YanıtlaSil
  43. Emre kardeşim yarın kanal d programı tam 9 da mı başlıyor,ayrıntılı bi yazarmısın lütfen.
    ZOLA

    YanıtlaSil
  44. Emre kardeşim sana aynen ve canı yürekten katılıyorum.Bu çığırtkanın kim olduğu belli zaten boşver.
    ZOLA

    YanıtlaSil
  45. ayrıca sitemizdeki herşey bitti çığırtkanlığı yapan öküzlere güvenmeyiniz. o öküzlerin '' cezaevindekiler çıksında borçlarını ödesin'' söylemleri yüzünden bu hallere geldik.lütfen itibar etmeyiniz.öküz her yerde daima öküz.

    YanıtlaSil
  46. metin cantürk2 Ocak 2012 04:33

    ey çekleri kesip pırasa sapı gibi doğrayıp dürüst coluk cocuğunun rızkını tenim etmeye çalışanları hile ve dolandırıcılıkla torbaya sokmaya çalışanlar bayramlarda suistimal edilmiş evlerdekide ailelerde neler yaşanıyor bunu da hesap edin mütehit bozuntusundan güya daire alacaktık öncesinde yer hacizli yani zaten kendinin olma ihtimalinin bile olmadığı muhalifli yeri satmaya çalışan bu çakma kurnaz daha evvelinde ödeyemem bahanesiyle 155 vadeli çek verdi o zamanda resesyon durgunluk dargınlık ayaklarıyla verdiği çeki ödemedi hacze gittik ne araba var ne mal ne para nede kestiği çeki ödeyecek teminat ne var yok yapmış onun bunun üstüne şimdi soruyorum bu DOLANDIRICI SAHTEKAR geçmişinde üzerinde hiç bir şey bırakmayıp kestiği çekleri ödemeyip oturum üstüne oturum bi kelime söyle hoop üç dört ay sonraya gün verile verile adliyelerde bi dünya hukuk mücadelesi davayı kazandık HOOOP TEMYİZ yaptığımız sözleşmeye sözleşmede olmayan iş bu çekler teminat çekidir diye ibare eklemiş getirdi mahkemeye fotokopi evrakla yargılama sürecini uzatmaya çalışarak bu DÜMENCİ bu ifadeyi verdi sonra evrağın aslı istendi evenim vevenim gevelemeleri evrağı havaalanında kaybetmişmiş imza ve yazı aidiyet örneği alınacak yaptığı sahtekarlık ta belgelenecek EĞER BU ÇEK MAĞDURUYSA HATTA İSTERSENİZ BUNA BİDE MAZLUMUDA EKLEYİN BENİM ALACAĞIM PARA VE HAKKIM NE OLACAK HAKTAN HAKİKATTEN BAHSEDİP MAĞDUR EDEBİYATIYLA BUNUN GİBİLERİNE ORTAM OLUŞTURMAYIN mahkemeye geliyor geliri için 1500 LİRA diyor 1500 LİRA gelirlemi ev daire yapacak kestiği çeki neyle ödeyecekti ki bunun adı çek mağduru oldurulmaya çalışılacak bu mağdur değil MÜTECAVİZDİR biz 5941 ve DEVLETE inanarak aldık bu çekleri SUÇ VARSA CEZADA OLMALIDIR

    YanıtlaSil