Çek hapsine erteleme, tefeci lobisinde endişe yarattı

Çek Kanununda yapılacak değişiklikle tarafların ceza erteleme yoluna gitmesi, iş dünyasında!! Artık malı karşılığında çek alan, yıllarca borcun ödenmesini mi bekleyecek? tartışmasına neden oldu.

Uzun zamandır Çek Yasası'nın çıkmasını bekleyen sektör temsilcileri, karşılıksız çek nedeniyle verilen hapis cezalarının kaldırılmasını isterken, ceza ertelemenin ise borcunu ödemekten kaçan kişiler için kaçırılmaz bir fırsat yaratmasına da engel olunmasını istiyor.

Çek Kanunu yasa değişikliği ile karşılıksız çek suçlarından hapis yatanlar için yeni bir dönemin başlangıcı sayılırken, iş dünyasının tepe noktalarında ise! yeni bir tartışmanın da fitilini ateşledi.

AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli yaptığı açıklamada, TBMM Adalet Komisyonu'nun gündeminde bulunan ve bayramdan sonra çıkartılması hedeflenen Çek Yasa Tasarısı'nda af niteliğinde olmayan bir değişiklik yapacaklarını söyledi.

Çek Kanunu'na muhalefetten hapis cezasına çarptırılan 2 bin 116 kişi için yapılan düzenlemeye göre, tarafların karşılıklı rızasıyla vadesinde ödenmeyen çek borcunun belirli vadelerde ödenmesi konusunda anlaşması halinde yürütülen kovuşturma, soruşturma ve cezanın infazı ertelenecek.

Anlaşma sağlanmaz ise yasa ile borçluya belli bir sürede borcunu ödeme imkanı verilecek, borcun ödenmemesi halinde ise borçlu yeniden cezaevine girecek.


tefeci lobisi



Son söz Ali Babacan'da

İş dünyasının önde gelen isimleri!! ise, çeke hapis cezası ertelemesinin ticari hayata ciddi zarar verebileceğine dair endişelerini dillendirmeye başladı.

Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da, TBMM Adalet Komisyonu'nda görüşülen çek yasa tasarısında değişiklik yapılması için harekete geçti. Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan geçtiğimiz günlerde karşılıksız çek nedeni ile hapis cezasını doğru bulmadığını açıklamıştı,

Orta Anadolu Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği Başkanı Adnan Dalgakıran, sadece bir sefere mahsus olarak karşılıksız çek hapsinde ceza ertelemesi uygulaması yapılabileceğini ancak bunun ticari hayatımızdaki sorunlara çözüm getirecek bir uygulama olmadığını belirterek, bizim yasalarımızda maalesef iyi niyetli olanlar cezalandırılmaktadır, kötü niyetlilere ise müdahale edilmiyor. Yaşanan Ekonomik krizden dolayı zor duruma düşmüş ve çekini ödeyememiş insanlara bir şans tanınması doğru ama bunu bilinçli olarak yapanlara karşı yapılabilecek fazla bir şey yok diye konuştu.

Devlet kendi alacaklarında şahin kesildiğini ifade eden Dalgakıran, çek Kanunu'ndaki bu uygulama ile malı satanın alacağı neredeyse 4 yıl gecikebilecek hale geliyor. Şirketlerin mal satarken güvenilir alanlara yönelmesi gerekiyor ve ülkemizdeki aşırı rekabet nedeniyle bazı firmalar ciddi riskler alarak mal satıyor bu maalesef ticari rekabeti zedeliyor dedi.

Bankalar müşteriyi iyi seçmeli

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç mevcut durumda çeki verenin de alanın da mağdur olduğunu ifade ederek Elbette art niyetli hareket edenler olacaktır, bunlar bir şekilde tespit edilip cezalandırılmalı, fakat karşılıksız çek hapis cezası bu sorunu çözmez. Bankalar, ticari müşterilerine çek defteri verirken bakkalla grosmarketi aynı kefeye koymamalı. Bankalar kredi kartı limitini verirken birine 1000 TL, birine 10 bin TL veriyor, çek defterleri konusunda da uygulama böyle olmalı dedi.

KOBİDER Genel Başkanı Nurettin Özgenç, birçok KOBİ'nin kriz döneminde zor duruma düşüp çek borçlarını ödeyemediğini belirterek, Bu insanlarımızın borcunu ödemesine fırsat verilmelidir. İnsanları hapse doldurmanın bir anlamı yok şeklide konuştu.

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rıza Nur Meral ise Çek Yasası'nı desteklediklerini vurgulayarak, Dürüst, borcuna sadık tüccarla, kötü niyetli tüccarın farkının olması lazım Dünya krizi nedeniyle olağan dışı bir dönemden geçerken, bu tür uygulamaların yararlı olacağını düşünüyorum. Çek, Türkiye'de çok önemli bir ticari araç fakat tüccar da bundan sonra borçlusu iyi tanımalı ve tahlil etmeli değerlendirmesinde bulundu.

Çek mağdurları ise tasarıya karşı

Öte yandan, çek mağdurları da yasa değişikliğinin sorunların çözümüne katkı sunmayacağını düşünüyor. Karşılıksız çek nedeni ile hapis cezası yatanların yakınları tarafından kurulan www.cekmagdurlari.com sitesinin kurucusu Emre Birsel, Türkiye'de herkesin borcu var ama neden sadece çek borcu olana hapis cezası uygulanıyor, anlamak mümkün değil hükümetin 1,5 yıldır Çek Yasası'nı çıkarmaya uğraştığını hatırlatan Birsel, Artık kimseye güvenimiz kalmadı. Erteleme kararı ile insanların ağzına bir parmak bal çalıyorlar. Bu insanlar her şeyini kaybedip, hapse girdi. İki yıllık bir sürede tüm işlerini toparlayıp, borcunu ödemesi mümkün mü? Biz borç ödenmesine değil, borcun hapisle cezalandırılmasına karşıyız diye konuştu.


67 yorum:

  1. BU İKTİDARA ARTIK DİYECEK İNANIN ŞU MÜBAREK GÜNDE SÖZ BULAMIYORUM!!!! BU KADAR İNSANI BAYRAMDA BÖYLE BOYNU BÜKÜK BIRAKTIĞINIZ VE HER ZAMANKİ GİBİ SİZLERDE YALANIN BİNİ 1 PARA OLDUĞU İÇİN!!!! AMA TARİH TEKERRÜRDEN İBARETTİR SN.İKTİDAR VEKİLLERİ SİZLERİN ESKİDEN KİMLER OLDUĞUNUZU VE NE TAKKİYELER YAPTIĞINIZI ELBET BU ÇEK MAĞDURLARI GİBİ TÜRK MİLLETİDE ANLAYACAK VE ULU ÖNDER ATATÜRK'ÜN SÖYLEDİĞİ GİBİ '' GELDİĞİNİZ GİBİ GİDECEKSİNİZ '' !!!! SAYGILARIMLA

    CAN MERT

    YanıtlaSil
  2. çek kanunu çıkartılırken yeni yasaya ;sanığın yokluğunda yargılamanın yapılamaması; maddesi de eklenmelidir.Sonuçta bu bir ceza davasıdır.
    Görülen davaların bir kısmında sanığın savunma hakkı kısıtlanması suretiyle yasaya aykırı olarak mahkumiyetler verilmiştir.Çünkü gönderilen tebligatların bir kısmı sanığın eline ulaşmamaktadır.Ben de bu mağdurlardan biriyim.

    YanıtlaSil
  3. annemide elinden seni bağkurlu yapacağız diye kandırıp milyonlarca borca koydular karşılıksız çek yüzünden üç haftadır ağır cezada yatıyor mağdur olduk

    YanıtlaSil
  4. annemin adına dükkan açtılar seni bağkurlu yapacağız deyip vekaletini alarak karşılıksız çekle borçlandırdılar şu an e tipi ceza evinde hemde bun larla ilgisi yokken

    YanıtlaSil
  5. 2, DE YAZAN ARKADAS DOGRU SOYLUYOR

    YanıtlaSil
  6. değerli arkadaşlar


    dünyanın hiç bir ülkesinde karşılıksız çeke hapis yok...ve evrensel hukuk ta çeke hapis cezasını reddediyor...bizlerin karşı çıktığı konu bu ilkel çağ dışı yasaya karşı çıkmak ve bunu yapıyoruz...

    art niyetli olanlara gelince dolandırmak amaçlı olanlar için TCK da maddeler var...ve bu maddelerin uygulanmasına engel bir durum yok...tartıştığımız asıl konu bu çek yasası nemenem bir yasa ki TCK ve anayasanın üstünde bir yasa gibi bir güç kazandırılıyor...bu sadece işi tefecilik olan ve bundan nemalananların lobileri ve buna destek veren vekiller (bunlar sanırım tefecilerle ortak)tarafından asıl konu çarpıtılarak alacaklı hakkı kılıfı(ki adli para cezasında alacaklının da bir menfaati yok) ile bu çağ dışı hapis cezasının devam ettirilmesi isteği...

    bunun çözümü tek kelime ile karşılıksız çeke hapis cezasının kaldırılmasıdır...bu çağ dışıdır ve olmamalıdır...bunun ötesindeki tezler aynı bizi hapisten çıkarın borcumuzu ödeyelim mantığı ile yanlış yol takip edip...asıl konudan uzaklaşıldığı gibi sonuç doğuracaktır...

    my way

    YanıtlaSil
  7. değerli arkadaşlar,
    Ben 30 yıldır, bu ülkede ticaret yapmış son 10 yılda 20 milyon devlete vergi ödememiş, 700 insana istihdam yaratmış iş adamıyım, son krizde ödeme sıkıntısına düştüm, çeklerim peş peşe yazıldı tüm işyerlerime gayrimenkulerime haciz kondu, borçlarımın karşılığı olan tüm menkul ve gayrimenkullerim heba oldu. sonuç yüzlerce çekten, çek şikayeti davası açılmış, kurbanlık koyun gibi bekliyorum. Devleti soyan bir kuruş vergi ödemeyeler namuslu oldu, biz hırsız olduk, allahtan başka hiç kimse inanmaz oldu.Benim hapis yatarsam borçlarımı kim ödeyecek, devletin bu saçmalığa bir an önce son vermesi lazım.

    YanıtlaSil
  8. arkadaşlar vekillere telefonla yollanan mesajlardan dolayı dönüş olan varmı bana kimse tık demedi

    YanıtlaSil
  9. AHMET İYİMAYA AK Parti Adalet Kom.Bşk.TBMM
    TEL. 0 312 4205323 -4205324 FAX.0 312 4205322

    MEHMET GÜNAL MHP ANTALYA MİLLETVEKİLİ TBMM
    TEL.0 312 4206266 -4206267 FAX.0 312 4206979

    OKTAY VURAL MHP Grup Başkanvekili TBMM
    TEL.0 312 4205242 -4205243 FAX.0 312 4205248

    MEHMET ALİ ŞAHİN AK Parti TBMM Başkanı
    TEL.0 312 4205150 (10) FAX.0 312 4205165

    METİN ÇOBANOĞLU MHP KIRSEHİR MİLLETVEKİLİ TBMM
    TEL.0 312 4205976 -4205977 FAX.0 312 4206966

    MEHMET ŞANDIR MHP Grup Başkanvekili TBMM
    TEL.0 312 4205239 -4205240 FAX.0 312 4205248

    BEKİR BOZDAĞ AK Parti Grup Bşk. VEKİLİ TBMM
    TEL.0 312 4206504 -4206505 FAX.0 312 4206514

    DENİZ BAYKAL CHP Genel Başkanı TBMM
    TEL.0 312 4205264 -4205265 FAX.0 312 4205282

    YanıtlaSil
  10. DEĞERLİ ARKADAŞLAR; BAYRAMIN BİRİNCİ GÜNÜ, ÜÇER ADET CHP VE MHP MİLLETVEKİLLERİMİZE VE ALTI ADET DE AKP MİLLETVEKİLLERİMİZE VE BAKANLARIMIZA MESAJ GÖNDERDİM. BUGÜN; YİNE AYNI ŞEKİLDE; ALTI ADET, MHP VE CHP MİLLETVEKİLLERİMİZE VE ALTI ADET DE AKP MİLLETVEKİLLERİMİZE YİNE MESAJ GÖNDERDİM VE YİNE AYNI ŞEYLERE YARIN VE ÖBÜRGÜN DEVAM EDECEĞİM. ŞİMDİYE KADAR; BU ANLAMDA, HİÇBİR MİLLETVEKİLİM BENİ ARAMAMIŞ OLSADA, AYNI ŞEYLERİ TEKRAR EDİP DURACAĞIM. BAYRAMDAN SONRA; BİR BİRİMİZDEN ALDIĞIMIZ BİLGİLER DOĞRULTUSUNDA, ÇALIŞMALARIMA; ELBETTEKİ DEVAM EDECEĞİM. DEVAM EDCEĞİM; TÜM CEZAEVİNDEKİ ARKADAŞLARIM ÇIKANA DEK VE YASA TAMAMIYLA, LEHİMİZE ÇIKANA DEK. ŞİMDİLİK; BAŞKACA BİR ŞEY DİYEMİYORUM. ALLAH'IN İZNİYLE, HAKLI OLDUĞUMUZ BU DAVAMIZDA, BAŞARILI OLACAĞIMIZA İNANIYORUM. TÜM KATILIMCILARA, SAYGILARIMLA. Hasan(Barışçı)-Mersin

    YanıtlaSil
  11. benım dusuncemden bu konuda,erteleme belkı bırcok kacak ve cezaevındekı arladasın ısıne yarayablır.daha rahat mucadele edıp calısırız.enazından prangadan kurtuluruz.gecıcı ozgurlugu kalıcı bır sonla noktalayabılırız.ondan dolayı bu konuya daha sıcak bakmalıyız.YOKSA BIRDE HUKUMET BU ISTENDE VAZGECIP BIZI KADERIMZLE BASBASA BIRAKABILIR DIYE DUSUNUYORUM.BIRDE verılen surelerın manıdar oldugu kanısındayım.cunkı onlarda bılıyor,%95bu surede bu ısı halledıp borc odeyemez.bence yatay bır gecıs olacak ve arkasından kalıcı lehımıze bır cozum cıkacak.aksıtakdırde yuzbınler ıcerı gırecek.bu ısın ıcınden cıkamazlar.

    YanıtlaSil
  12. TEFECİ ASALAK KLOMETRECİ.BU ADAM HUKUK ŞEMŞİYESİNİN ALTINDA ÇEK SENET TAHSİLATINDAKONUNLARIMIZA SIĞINIYOR.ÇEKTEN İÇERİ ATTIRIYOR,ELİNİ VERENKOLUNU KURTARAMIYOR.HEPSİDE TEFE ZENGİNİ.BUNLARA VATANDAŞINKANINI EMEN,DEVLETE HİÇ BİR FAYDASI OLMAYAN ASALAKLAR OLARAKİSİMLENDİREBİLİRİZ.BU KİŞİLER BİLİNEN SİMALAR HUKUK ŞEMSİYESİALTINDA İŞİ OLMAMASI GEREKENLER .YÜCE MECLİSİMİZ BU ASALAKLARHAKKINDA GEREKLİ KANUNU ÇIKARIR İNŞALLAH.BUNLAR DOMUZ GIRİBİNDEN KÖTÜ KATLİAMLARINA DEVAM ETMEKTELER.OCAKLAR SÖNDÜRMEKTE VATANDAŞİIN CANINA OKUMAKTALAR.ÖYLE BİR KANUN ÇIKSINKİ(TESPİTİNDE HEMEN.............................. KANUN KOYUCUMUZ LAYIKLARINI VERSİN.EN BÜYÜK SUCLARDAN BİRİ OLARAK,HAKKINDAEN ÇABUK HÜKÜM VERİLEN SUÇ OLARAK TESCİLLENSİN.BUNU VE BUNA MÜMASİL UYGULAMA YAPANLAR AYNI KATOGORİYE ALINSIN.VATANINI VATANDAŞINI SEVEN BİR VATANDAŞ OLARAK DİLEĞİM BUBİR VATANDAŞ

    YanıtlaSil
  13. DEĞERLİ ARKADAŞLAR; YAZAYIM MI YAZMIYAYIMI? BİLEMİYORUM. ASLINDA NE YAZACAĞIMIDA BİLEMİYORUM. ŞU ANDA YAZMAKTA OLDUĞUMU TASARLAMIŞTA DEĞİLİM VE ANCAK; YÜREĞİMİN SESİNİ DİNLEYEREK, BİR KAÇ CÜMLE YAZMADAN, GALİBA BU GECE YATAMIYACAĞIM. AFFINIZA SIĞINARAK; BİRAZ EVVEL, YALNIZ KALDIĞIM EVİMDE, HİÇ DEĞİLSE, GECENİN BU VAKTİNDE, SICAK SU BULABİLDİM VE BANYO YAPABİLDİM. VE DÜŞÜNDÜM BİR ANDA; GECENİN BU VAKTİNDE, DEĞİL SICAK SU BULABİLMEK, DEĞİL BANYO YAPABİLMEK, BELKİ TİTREYEREK; BİR BATTANİYE VE BİR RANZA BULABİLMENİN BİLE LÜKS OLDUĞU, CEZAEVLERİNDE KALABİLMEK...! ÇÜNKİ; KISADA OLSA, CEZAEVİNDE KALDIĞIM GÜNLERDE, BİRGÜN DAHİ, BANYOYA GİREMEMİŞ VE YIKANAMAMIŞTIM. CEZAEVİNDEN ÇIKAR ÇIKMAZ; EVİME GELDİĞİMDE, İLK OLARAK BANYOYA GİRMİŞ VE DOYA DOYA YIKANMIŞ VE TEMİZLENMİŞTİM VE O ZAMANLAR; BENİ ÖZLEMLE BEKLEYEN VE BENİ BENDEN ÇOK SEVEN,BİRDE EŞİM VARDI... BUNUN ÖNEM VE DEĞERİNİ; EŞİNİ ÇOK SEVİPTE, BENİM GİBİ KAYBEDENLER BİLİRLER. ŞİMDİ NEDENMİ MÜCADELE EDİYORUM? HİÇ DEĞİLSE ŞİMDİLİK, DIŞARIDAYIM, ÖZGÜRÜM VE HER PAZAR GÜNÜ; EŞİMİ, GÜLÜMÜ, YANİ HANIMAĞAMI ZİYARETE GİDİYORUM. YANİ; KABİR ZİYARETİNE. İŞTE; HİÇ DEĞİLSE BENİ, BUNDAN MAHRUM ETMESİNLER DİYE, BENİM VE SİZLER ADINA MÜCADELE ETMEKTEYİM. OYSA; OYSA ARKADAŞLAR OYSA, SİZLERİN MÜCADELE ETMENİZ İÇİN, ÇOK DAHA GEÇERLİ NEDENLERİNİZ OLMALI ÖYLE DEĞİLMİ? DEĞERLİ YÖNETİCİM; GECENİN BU VAKTİNDE, YÜREĞİMİN SESİNİ SİTEYE YANSITTIĞIM İÇİN KUSURUMA BAKILMASIN. ŞAYET; YORUMUM YANLIŞ BULUNUYORSA, LÜTFEN YAYINLAMAYIN. ÇÜNKİ; BU BABA OCAĞI SİTEMİZLE, TANIŞTIĞIMDAN BERİ, YAYINLANMAYAN HİÇ BİR YORUMUM OLMAMIŞTIR. BU YORUMUMU YAYINLAMAZSANIZ; SİZLERE KIZMAM MÜMKÜN DEĞİLKİ. TÜM EMEĞİ GEÇENLERE; EN DERİN SAYGILARIMLA. Hasan(Barışçı)-Mersin.

    YanıtlaSil
  14. DOLANDIRICILAR, HIRSIZLAR, SAHTEKARLAR HAPSE GİRSİNLER, MAĞDUR VATANDAŞ ALDATILMIŞ VATANDAŞ ELBETTE KORUNMALI BU HERYERDE BÖYLEDİR....

    ANCAK, HER NE ŞEKİLDE OLURSA OLSUN ÖDENEMEYEN BORCA KARŞILIK HAPİS ÇAĞ DIŞIDIR!

    ÖDENEMEYEN BORCA KARŞILIK HAPİS CEZASI NASIL OLABİLİR?

    HANGİ TİCARETTE BORCUN KARŞILIĞI HAPİS TEMİNATI OLABİLİR, NEREDE VAR BUNUN ÖRNEĞİ?

    YATILAN HER GÜN KARŞILIĞINDA DEVLET ALACAKLIYA PARA MI ÖDÜYOR? BİR GÜNLÜK ÖZGÜRLÜĞÜN BEDELİNİ KİM, NASIL BELİRLİYOR?

    İNSANLAR BİRBİRLERİNE BORÇ VERDİKLERİNDE DEVLET TEMİNATI İLE Mİ VERİYORLAR? BURASI NERESİ?? HANGİ ASIRDA YAŞIYORUZ??

    İCRA HUKUKU NE GÜNE DURUYOR? YATILAN HAPİS İCRA TAKİBİNİ DURDURUYOR MU? BORCU SİLİYOR MU?

    BU BASİT SORULARIN CEVABINI ANLATAMADIK HALKIMIZA SESLENEMEDİK KİTLELERE BULAMADIK YANIMIZDA ÇOĞUNLUĞU.

    YAZIK YAHU GERÇEKTEN YAZIK BU KADAR MI ACİZİZ? NEDEN TEK YÜREK TEK YUMRUK OLAMIYORUZ? BİR ZAMANLAR İDARE EDENLER VERGİ ÖDEYENLER ŞİMDİLERDE SADECE BURAYA YAZIP NASIL OLSA BİŞEYLER OLUR DÜŞÜNCESİNDELER YAZIK...

    ELBETLE Bİ ŞEYLER OLUR ELBETTE HABERLERİ VAR BAŞIMIZDAKİLERİN.. DEVLET BİRAZ DAHA BEKLERİZ MALUM SIKINTILI SÜREÇ YAŞANDI DİYOR KRİZ OLDU DİYOR.. E BİZDE 1-2 YIL BEKLEYELİM DİYOR.. SONRA BEN SİZİ İBRET OLSUN DİYE YİNE İSTİRAHATHANEME ALACAM DİYOR.. HAA KAÇABİLEN KAÇSIN GİTSİN DİYOR.. AMA BURDA KALMAYA MECBUR OLANLAR YİNE BANA GELECEK DİYOR..

    PARA GÜÇ KOLLANMALI EKONOMİYİ İSTİKRARDA TUTMALI 2000 KİŞİNİN VIZILTISI MI HÜKÜMETİ ETKİLEYECEK?
    SADECE TOPU TOPU 2000 KİŞİ YATIYOR .....
    E ZATEN ÖYLE OLMASA SADECE SIĞINILAN YERLERDEN BİLKAÇ MAİL FAX GELMEZDİ BİZE DİYORLAR.

    GERÇEKTEN YAZIK.

    YanıtlaSil
  15. Tbmm'de "Key" ve "Çek Mağdurları" Mesaisi

    TBMM (A.A) - 29.11.2009 - Meclis, bayram tatilinin ardından yoğun gündemle çalışacağı yeni bir haftaya giriyor.
    Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemelerine ilişkin yasada değişiklik yapılmasını öngören tasarı ile çek mağdurlarının uzun zamandır beklediği Çek Yasa Tasarısı'nın, bu hafta ilgili komisyonlarda görüşülmesi bekleniyor.

    TBMM Genel Kurulu, haftaya, Türkiye ile bazı ülkeler arasında imzalanan uluslararası anlaşmaların onaylanmasını içeren yasa tasarılarıyla başlayacak. Genel Kurulda, daha sonra görüşmeleri yarım kalan Türk Borçlar Kanunu Yasa Tasarısına devam edilecek.

    "Temel Kanun" olarak ele alınan tasarının görüşmeleri, 3. bölümdeki 61. madde üzerinden sürecek.

    Genel Kurul; 1 Aralık Salı günü 15.00-23.00, 2 Aralık Çarşamba ve 3 Aralık Perşembe günleri ise 13.00-23.00 saatleri arasında çalışacak.

    ÇEK MAĞDURLARININ GÖZÜ MECLİS'TE

    Uzun süreden beri TBMM'nin gündeminde bulunan Çek Yasa Tasarısı'nın, bu hafta Adalet Komisyonunda görüşülmesi bekleniyor.

    AK Parti'nin getireceği önerinin kabul edilmesi halinde, çek mağdurlarına "ceza ertelemesi" gelecek. Tarafların, ödenmeyen borcun belirli vadelerle ödenmesi konusunda anlaşması halinde, yürütülen kovuşturma, soruşturma ve cezanın infazı ertelenecek. Tarafların anlaşamaması durumunda kamu otoritesi devreye girecek. Yapılacak düzenleme, belirli tarihe kadar savcılığa intikal ettirilmiş dosyaları kapsayacak.

    Tasarıda yapılacak bir başka önemli bir düzenleme de çek tanzimine ilişkin kayıtların merkezi sistemde tutulması olacak. Herkes kendisine verilen şifreyle kendi kayıtlarını görecek, ayrıca isterse kendi kayıtlarını şifresini kullanarak dijital ortamda başkasına da gösterebilecek.
    Kaynak : Anadolu Ajansı

    YanıtlaSil
  16. biz bu ülkede adam öldürmedik sadece işimiz yolunda gitmedi çeklerimizi ödeyemedik bunun için gerçek manada tayip beye sesleniyorum padişahlık dönemi gibi yapıyor tek yapmadığı adam kellesini kestirmiyor yapıyorsa onuda yapsın. ben dsp değilim ama o günleri beyaz güvercinin sahibini çok arıyacağız adam yazar kasayı fırlatması ile tam işimiz 1 yıl boyunca gece gündüz durdurmadan çalıştık ve devlete vergimizi krallar gibi ödettik şuan atölyem kapalı o kadar adamım boş geziyor ben boş geziyorum ailem tamamıyla hepimiz boş geziyor gelir 0 ne olacak halimiz söylüyorum bürokratlara dağa çıkalım sonra af isteyelim kral lar gibi karşılayın hemde alkış tutsunlar yani mustafa kemel paşa kurtarmadı gibi onlar kurtarmış olsun. arkadaşlar bu yazıyı cittiye alalım!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!bir garip yolcu

    YanıtlaSil
  17. hadi arkadaşlar star da ruhat menginin programı var mail yadıralım hemen acil olarak ben şunu yolladım vurgu yatan kişi 2112 değil 65 bin kişidir olmalı kısa ve öz atın mailleirnizi

    heracidan@startv.com.tr


    sn ruhat hn.
    şu anki konuklarınızın hepsinin çok iyi bildiği bir konu var, karşılıksız çek yuzunden hapise giren ve girmeye hazırlanan yuzbinlerce kişi

    hükümet insanları kandırıyor, hapiste 2112 kişi var diyor çek suçundan bu doğru değildir, ,anayasının 38 maddesi gereği karşılıksız çeke hapis cezası veremedikleri için karşılıksız çeke adli para cezası çıkardırlar çek bedeli kadar olan bu cezayı ödeyemeyenler hapise atılıyor 5 seneye kadar ve ceza indirimi yok tamamı yatılıyor dolandırıcılar bile 3 sene üst sınırdan yatıyor

    yatan 2112 kişi çek kanununa muhalefetten yatmaktadır, karşılıksız çek yuznden adli para cezası alıp yatan kişi saysısı 65 binin üstündedir, en az 200 bin kişinşinde davası sürmektedir, önümüzdeki hafta akp bununla ilgili bir yasa çıkartacak, bu hukuk katliamının durdurulmasına lütfen yardım edin

    konu ile ilgili detaylı bilgi

    http://www.cekmagdurlari.com/

    http://rahmiofluoglu.wordpress.com/

    YanıtlaSil
  18. off yorumlar çıkmıyor zaman kaybediyoruz yetkililer lütdefen daha hızlı yayınlayın bu fırsatlar kaçmaz, kemal kılıçdaroğlu yayında cindoruk yayında lütfen hızlı biraz

    carpediem

    YanıtlaSil
  19. alo star hattı telefon

    0 212 478 07 87

    YanıtlaSil
  20. heracidan@startv.com.tr
    mail atalım sesimizi duyuralım

    YanıtlaSil
  21. arkadaşlar boşuna uğraşıyoruz gibi.daha etkili birşeyler bulmalıyız.önümüzdeki hafta herşey bitecek .bir fikri olan yokmu.yasa çıktıktan sonra hiçbir şey yapamayız.

    YanıtlaSil
  22. ARKADAŞLAR HABERLERDE AZ ÖNCE SÖYLEDİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE BORÇLAR KANUNU GÖRÜŞÜLECEK KARŞILIKSIZ ÇEKE HAPİSLER ERTELENECEK TARAFLAR ANLAŞAMASA BİLE DEVLET ERTELEYECEK DİYE ..TARIK

    YanıtlaSil
  23. ARKADAŞLAR HADİ BAYRAMDA BOŞUZ ÜŞENMEYİN.GOOGLE DA TBMM ADALET KOMİSYONU ÜYELERİNİN MAİL VE FAX LARI VAR.DÜZGÜN BİR BİÇİMDE SIKINTILARINIZI ANLATIN.BEN BİRKAÇINA MAİL.ATTIM DEVAM EDECEM.BU HEPİMİZİN SORUNU LÜTFEN BİRAZ DUYARLI OLALIM NASIL OLSA BİRİLERİ YAPAR DİYE BEKLEMEYİN..

    YanıtlaSil
  24. sn jenardi eğer tasarı bu hafta görüşülecek ise bir basın bildirisi yayınlayalım hem kalabalık gerekmez hemde basında tv de yer alır en çabuk organize olabilecek eylemdir diye düşünüyorum bu diğer olabilecek eylemlere engel teşkil etmez bu konudaki düşünceniz nedir

    YanıtlaSil
  25. sn jenardi basın bildirisinde adli para cezası ile ilgili çıkan mahkeme kararlarınıda basına gösterip yakabiliriz
    dikkatleri adli para cezasına çekebiliriz

    YanıtlaSil
  26. sn jenardi basına adli para cezası alanların sayısınında
    saklandığını belirtiriz ve sayıyı biz telaffuz ederiz

    YanıtlaSil
  27. hasan abi sanırım mersindesın sen.senle gorusmek tanısmak ısterım.benımde eşim 61 gundur cezaevınde.ve en azından mersindede bı destekcımız oldugu ıcın senınle tanısmak ısterım hasan abı.saygılar.

    YanıtlaSil
  28. BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Polonezköy'deki “Village Park Country Resort & SPA”da bayram tatilini geçiriyor.


    Ailesiyle birlikte bayramın birinci günü akşam saatlerinde Poyrazköy'e gelen Başbakan Erdoğan, çam ormanları arasındaki bu tatil yerinde dinleniyor. Village Park'ın girişinde “26 -30 kasım 2009 tarihlerinde bayramda doluluk sebebiyle rezervasyon kabul edememekteyiz. Bayram sonrası sizleri ağırlamaktan mutluluk duyacağımızı bildiririz. İyi bayramlar”yazısı yer alı. Arkadaşlar hemen fax göndermeye başlayalım. Fax No.: 0216-434 59 32

    YanıtlaSil
  29. arkadaşlar
    olay gazetesinde BTSO başkanı sönmez bizle alakalı olmayan bir yazı var ben altına yorum yazdım
    aramızda daha bilgili arkadaşlar var bir kaç yorum bırakılırsa iyi olur fayda faydadır bursayı biliyorsunuz
    burdada çok kötü işler
    kolay gelsin

    YanıtlaSil
  30. saat 19 20 de star haber önümüzdeki hafta çek kanunun görüşüleceğini söylediler.. çekte hapis cezası kalkıyormuş.yerine 150 000 tl adli para cezası gelcekmiş. eğer kişi adli para cezasını öderse hapis yatmayacakmış yada alacaklı ile anlaşırsada ceza kalkarmış...

    evet arkadaşlar aylardır uğraşın sonu ne. ben şahsen anlamadım.. abartmıyorum bugüne kadar bizzat kendim 200 den fazla faks çektim. bi o kadar başka arkadaşlara çektirdim. vekilleri aradım arattım. medyaya yazdım , mail attım faks çektim.. benden çok daha fazla uğraşanlar da oldu. ben siteyi günlük takip ederim evet yorum yapmam ama takip ederim 40 aya yakın süredir kaçak yaşıyorum ankara toplantılarına gelemedim onun sebebi de aranmamdan ziyade daha özel durumlardı..
    gelinen nokta itibariyle ne değişti kanunda merak ediyorum. yazıklar olsun o vekillere bi tanesi sözünde durmazmı arkadaş. hepsimi baştan savar adamı, hepsimi ezberden politik konuşur.. vallahi billahi bu kez faks metnini değiştircem.. haklılar bizim gibi borç ödemeyen sahtekar esnafın vekili de yalancı sahtekar riyakar olur diye başlayan bi faks çekecem tamamına günlük.. yazıklar olsun. haberi izledim şok oldum. gelin yüzüme küfür edin bu kadar zoruma gitmezdi . varmı böyle soytarılık. 1 yıldır mı kandırılıyoruz.. ertelemede olmayacak göreceksiniz. olacak tek bişey varsa bize kapak olacaktır.. hepinizden çok özür dilerim ama burnumdan soluyorum.. hakkınzı helal edin.

    YanıtlaSil
  31. ARKADAŞLAR STARIN HABERİNE İNANMAYIN GÜNDEMİ DEĞİŞTİRMEK İÇİN BİRE İKİ EKLEYİP SUNUYORLAR .BİLİYORSUNUZ STAR DOĞAN MEYDA BÜNYESİNDE .YANI TEFECİLERİN KRALI OLAN AYDIN DOĞANIN ŞİRKETİ.
    BU OYUNA GELMEYELİM BASTIRMAYA DEVAM BİZİM HAKLI MÜCADELEMİZİ BALTALAMAYA VE KIRMAYA ÇALIŞIYORLAR .
    BU HABERDE NE KADAR DOĞRU BİR YOLDA OLDUĞUMUZU GÖSTERİYOR VE ONLAR MALÜBİYETİN ENDİŞESİYLE BİZE SALDIRACAKLAR .
    BUNLARA HAZIRLIKLI OLALIM .KİMSENİN MORELİ BOZULMASIN .
    ZAFER BİZİMDİR
    İYİ AKŞAMLAR

    YanıtlaSil
  32. çek kanunu haberlere göre çarşamba görüşülecekmiş.başbakandan salı günü grup toplantısından sonra randevu alabilecek kimse yokmu içimizde...bağlı bulundduğunuz vekiller aracılığıyla olabilir.

    YanıtlaSil
  33. Alanya`da Turizm sezonu bitmesinin ardından icralık olan toplam 500 kişi "Borçlar Kanununa muhalefetten" Alanya L.Tipi Kapalı ceza evine gönderildiler.


    --------------------------------------------------------------------------------

    Bir dönem azılı katil ve hırsızlara ev sahipliği yapan cezaevleri, krizin ardından artık ticari suçlularla doldu taştı. Alanya L.Tipi Kapalı cezaevi 2009 Yılı 01 Ocak-17 Kasım ayına kadar toplam 500 kişi borçlar kanununa muhalefetten hapis cezasına çaptırıldılar. Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro İnfaz Kısım ekiplerince 2009 yılı 1 Ocak`dan 17 Kasım tarihine kadar toplam 270 kişinin cezaevine gönderildiler.
    İlçe Jandarma Merkez Komutanlığına bağlı ekiplerce köyde yaşayan çiftçi vatandaşlar, borçlarını ödeyemediği için toplam 230 vatandaş cezaevine konuldu.

    http://www.haberalanya.com.tr/tr/details.asp?ID=22548

    CARPEDİEM

    YanıtlaSil
  34. DEĞERLİ ARKADAŞLAR; TÜM KATILIMCI ARKADAŞLARIMA, HAYIRLI GECELER VE BAYRAMLAR DİLİYORUM. 29'DA YAZAN ARKADAŞIM; SİTENİN BAŞINDA, SAYIN CÜNEYT HOCAMIN VE EMRE KARDEŞİMİN, MAİL ADRESLERİ VE TLF NUMARALARI VAR. ONLARA ULAŞIRSAN; BENİM, TLF NUMARAMI VE MAİL ADRESİMİ VERİRLER. ELİMDEN GELDİĞİNCE VE DİLİM DÖNDÜĞÜNCE; SİZE YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞIRIM. DEĞERLİ ARKADAŞLAR; BUGÜN YİNE, CHP VE MHP MİLLETVEKİLLERİNE ALTI ADET, AKP MİLLETVEKİLLERİNE ALTI ADET BAYRAM MESAJIMI GÖNDERDİM. YARIN BAYRAMIN SON GÜNÜ; YALNIZCA AKP MİLLETVEKİLLERİNE YİNE MESAJLARIMI GÖNDERECEĞİM. BAYRAMDAN SONRA İSE; YİNE FAKS VE MEKTUP İŞLERİNE DEVAM EDİP, MUHTELİF BAKAN VE MİLLETVEKİLLERİMİZLE, TELEFON GÖRÜŞMELERİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİM. ELBETTEKİ; ARKADAŞLARLA, GÖRÜŞMELERİMİZ DOĞRULTUSUNDA, YAPABİLECEĞİMİZ BAŞKACA EYLEMLEREDE, ELİMDEN GELDİĞİNCE KATILACAĞIM. TÜM KATILIMCA ARKADAŞLARIMA; SEVGİ VE SAYGILARIMLA. Hasan(Barışçı)-Mersin.

    YanıtlaSil
  35. Arkadaşlar;

    1. çek borcu sonuçta bir borçtur ve ödeyemeyene iyi niyetli bir takvim sunulur.
    2. karşılıksız çek kaşide edenin, kötü niyetin olup olmadığını verilen takvime uyulup uyulmadığı belirler,
    3. bu takvim, batakta olan çek sahibinin nefes alıp ayağa kalkması için yeterli zamanı bulundurmalı,
    4. Ancak bizim devletimizin sivri kanun yapıcıları, borç batağında çekini ödeyemeyenlere para cezası ve ödeyemezse hapis cezası verir.
    Arkadaşlar bu maddeleri bizim gerçeğimiz olduğu için yazdım. Bizim derdimiz sırtı pek vekilleri gerermi bilinmez ama pek umursayacaklarını sanmıyorum.

    YanıtlaSil
  36. selam arkadaslar hep bırlıkte bu sorunları cozmemız gerek evımıze coluk cocugumaza ekmek goturmemız ve bu ugurda dısınızı tırnagınıza takarak caba harcadıgınız ıcın tesekkur ederım ama bu yasa hıc bısı deıstırmıyor yanıı 711 dusene kaybolcaz demıı ole gozukuyor benım borcumu odeme ımkanım hıc olamaz bıttık cunkuu mumkunu yok yaaa cok buyuk ıflas ettımm sıttın sene odenmez nese sızın basınızı agrıtmıyım ALLAHA emanet olun yolunuz bahtınız acık olsun ALLAH sevenlerınızden hıc bır zaman ayırmasınn hoscakalın

    YanıtlaSil
  37. DEĞERLİ ARKADAŞLAR; BİRAZ EVVEL, BOŞ DURACAĞIMA, AĞIRLIKLI OLARAK; AKP MİLLETVEKİLLERİMİZE VE BAKANLARIMIZA, CHP VE MHP MİLLETVEKİLLERİMİZE, MUHTELİF ODA BİRLİKLERİMİZE VE YİNE MUHTELİF KÖŞE YAZARLARIMIZA, 82 ADET; YENİ DÜZENLEDİĞİM METNİN, MAİLLERİNİ GÖNDERDİĞİMİ, BİLMENİZİ İSTERİM. SAYGILARIMLA. Hasan(Barışçı)-Mersin

    YanıtlaSil
  38. BABAM
    Biliyorum sende çok şaşkınsın
    Çaresizsin hiçbirşey yapamazsın oralardan.....
    Kaybettim ben BABAM.....
    Evimi,eşimi,çocuğumu,sevdiklerimi hatta
    Hatta emanetin olan ANAMIda kaybettim.....
    İşim,aşım yok artık BABAM.....
    DEVLETİM borçluyum diye üstüne üstlük
    DOLANDIRICI ilan etti beni BABAM.....
    Yanlız yapayanlızım.
    Seni çok özledim BABAM.....
    DÖRT BAYRAM geçti saçların gibi beyaz
    Mezartaşına sarılıp öpüp koklayamadığım.
    Kaybettim ben BABAM.....
    Şimdi evimden uzak çok uzaklarda
    Küçücük bir otel odasındayım.
    Anacım senden kalan emekli maaşından harçlık yolluyor,
    Utanıyor,çokkk utanıyorum BABAM.....
    Ağlıyorum çaresiz
    Ağlıyor,ağlıyorum....
    Seni çok özledim BENİ AFFET BABAM.....

    Meto

    YanıtlaSil
  39. SSevgili Meto,

    Ağlama, Utanma,

    Evet hata yapmış olabiliriz. Yanlış kararlar vermkiş olabiliriz. ama yaaaaa hepimizmi hata yaptık, hepimizmi yanlış kararların kurbanı olduk. Hani demişya adam hırsızın hiçmi suçu yoktu hakim bey diye.......


    Bende diyroumki bu krizi bizmi çıkardık, bu kanunları bizmi yaptık bizi yönetenlerin hiçmi suçu yok.


    Var var inan var.................... sen ağlama dostum çünkü zaman ağlama zamanı değil zalimin zulmü varsa sevenin allah ı ar diye bir şarkı var. ne şarkılar ne şiirler durup dururken ortaya çıkmamıştır. bunu bilerek ve ayağa kalkarak vede olması gereken noktasında mücadele ederek bu işi çözmemiz gerek. Hesapmı tabiki hesap vakti var.
    Hükümetle seçimde ,
    Alacaklılarımızla önce bu dünyada yetişmezse öbür dünyada,
    vicdanlarımızla her dakika,
    hesap göreceğiz.

    Ben hep şöyle diyorum;

    Ey yüce Allah ım
    benim canımı almadan önce bana tüm borçlarımı ödeyecek parayı kazanacak kadar zaman nasip eyleki karşına kul hakkıyla çıkmayayım,

    sana borcum varsa yalvarırım. Ama senden başkasına da yalvarmam,

    sonum ölüm olsada.....


    saygılarımla

    YanıtlaSil
  40. 39'DA YAZAN DEĞERLİ ARKADAŞIMIZ METO. UYKUSUZ GEÇİRDİĞİM BİR GECENİN SABAHINDA, BENİDE AĞLATTIN. ZATEN DUYGUSAL BİR İNSANIM; ZATEN FELEĞİN ÇEMBERİNDEN GEÇMİŞİM VE GEÇMEKTEYİM. BİRDE; SABAHIN BU VAKTİNDE SEN BENİ AĞLATMIŞSIN. AĞLAT NE OLURKİ? İKİ DAMLA GÖZ YAŞIDA SENİN ÇEKTİKLERİN İÇİN OLSUN ARKADAŞIM. ANCAK; MÜCADELEYİ VE HAYATA TUTUNMAYI SAKIN HA SAKIN BIRAKMA. SEN HAYATI VE MÜCADELEYİ BIRAKIRSAN; KAYBETMEYİ KABUL ETMİŞ SAYILIRSIN. OYSAKİ; ALLAH'IN İZNİYLE, BİZLERİN KAZANMASI İÇİN; ÇOKÇA HEMDE PEK ÇOKÇA, HAKLI NEDENLERİMİZ VAR. SAYGILARIMLA. Hasan(Barışçı)-Mersin

    YanıtlaSil
  41. BENDE ÇEK MAĞDURUYUM.DAHA DOĞRUSU İŞVERENİN MAĞDURUYUM.BİR FİRMADA 2003 YILINDA MUHASEBE ELEMANI OLARAK ÇALIŞTIM ÇEKLERE BEN İMZA ATIYORDUM ŞU AN ANLIYORUMKİ O ZAMANKİ İŞVERENİM TAMAMEN DÜZENBAZ-HİLEBAZ BİR ADAMMIŞ VE BENİM ÇEKLERE İMZA ATMAMI TAMAMEN ORGANİZELİ BİR ŞEKİLDE YAPMIŞ.ŞİMDİ O RAHATÇA YURT DIŞINA GİDİP GELEBİLİYOR BEN İSE NE 2 SAATLİK EVİME GİDEBİLİYORUM NE DE HERHANGİ BİR OTELDE KALABİLİYORUM.ÇOĞU ZAMAN PARK VE BAHÇELERDE SABAHLADIĞIM OLUYOR.NEDENİNİ BİLİYORSUNUZ ZATEN LÜTFEN RİCA EDİYORUM.BU KONUDA BANA YARDIMCI OLUN NE YAPABİLİRİM.

    YanıtlaSil
  42. bakalım sabır nereye kadar çıktı çıkacak ha gayret

    YanıtlaSil
  43. Meto kardeşim

    Zaten dardayız bir de sen vurdun ya,

    Ne diyelim, mücadeleden başka yol var mı

    YanıtlaSil
  44. Sn Meto Kardeşim

    1 yıldır mücadele ediyoruz. Senin içinde olduğun durumun aynısına (babam şükürler olsun hayatta)yakınını 3-4 ay süreyle yaşadım ne çektiğini anlıyorum ve biliyorum bu sitedeki pek çok arkaşımız senin şu an yaşadıklarını, yaşadılar, yaşıyorlar. Umuyorum ve diliyorum henüz bunu yaşamamış olanlar inşallah yaşamazlar.

    Senin durumundayken Allahıma sürekli şükrettim. Beni bu durumlara düşürdün, demek ki görmem öğrenmem gereken şeyler varmış, demek ki yanlışlarım varmış, onları görmemi, öğrenmemi istiyorsun dedim. Bunu bir fırsatmış gibi algılamaya çalıştım.

    bireysel yanlışlarımı, eksiklerimi teşhis ettim. Ne tür garabet yasalarla yönetildiğimizi anladım. T.B.M.M. deki vekillerimizin içinde adam gibi, gurur duyacağımız türden vekillerin olduğunu da gördüm, tersini de gördüm. Adam gibi avukatlarda gördüm, selam verimeyecek olanlarınıda.

    Meto kardeşim, son bir yılda siyahıda, bayazıda, gri olanıda gördüm. Şükrettim Allahıma, beni bunları görmem için düşürdün aman erken kaldırma. hepsini ama hepsini ben gördükten ve öğrendikten sonra beni ayağa kaldır dedim.

    Adam gibi adamsın, yukarda yazdıklarından dolayı. Zaten adam olmasaydın, başına gelenleri takmazdın bir yolunu bulur sıyırır geçerdin.

    Bardağın dolu kısmına bak, hayat uzun. Bunlarda geçecek. Sıkma canını bu süreci bir eğitim süreci gibi algıla.

    VE MÜCADALEYE DEVAM.

    Sevgi ve Saygılarımla

    YanıtlaSil
  45. Yeni cek yasası cıktı,starda izledim carşamba günü cıkıyormuş. sadece adli paravcezası 150 ytl...

    YanıtlaSil
  46. çıldırmamak elde değil ben hapse girersem kim ödeyecek bu borcu allah rızsı mantıklı bir çözüm getirsinler kim çekini ödememek için keser ticari hayatını bitirir elimde çek vra karşılıksız ben ödeme alamadımki ödeme yapayım ve ben bu çekleri avukata veremşiyorum çünki param benim oğluma alacak süt paramö yokki avukata dava parası vereyim bırakın şu kürdü,çerkezi,lazı,arabı,türkü memleketin gerçek sorunları ile uğraşın çok yazık bize chp lideri herşeye muhalefet bu konuya neden el atmıyor.ab ye gireyecekmişiz ne ab'si hapse girecez bu kanun yüzünden ben hapse girersem borcumu kim ödeyecek hapiste tesbihmi yapıp satıp borcumuzu ödeyeceğiz

    YanıtlaSil
  47. DEĞERLİ ARKADAŞLAR; DEĞERLİ ARKADAŞLAR, DEĞERLİ ARKADAŞLAR. YAKLAŞIK 45 DAKİKADIR; DÜN AKŞAM KALDIĞIM YERDEN BAŞLAYARAK, TÜM YORUMLARI, TÜM ÖNERİLERİ OKUDUM. BENDE YORUM; ÖNERİ VE YAPMAMIZ GEREKENLERİ KENDİMCE YAZACAĞIM. BU GECE DERSİMİZDE; BİRAZ UZUN YAZACAĞIM İÇİN KUSURA BAKILMASIN. ÖZELLİKLE; DÜN VE BUGÜN, ÜÇ AYRI METİN ŞEKLİNDE, GELEN SON MAİL DOĞRULTUSUNDA; T0BB BAŞKAN VE YARDIMCILARINA, ANAYASA VE ADALET KOMİSYONLARINA, SAYIN BAKANIMIZ; ALİ BABACAN'A, SAYIN MİLLETVEKİLİMİZ BEKİR BOZDAĞ'A FAKSLARIMI GÖNDERDİM. ÖZELLİKLE; BUGÜN, SAYIN; M.RIFAT HİSARCIKLIOĞLU İLE TELEFON GÖRÜŞMESİ TALEBİNDE BULUNDUYSAMDA, KENDİLERİNİN YURT DIŞINDA OLDUKLARINI, DÖNDÜKLERİNDE; GÖRÜŞTÜREBİLECEKLERİNİ VE CEP TELEFONUNU İSTEDİĞİMDE, BUNUN MÜMKÜN OLMADIĞINI BELİRTTİLER. SAYI; BAŞKAN, FAİK YAVUZ BEYİ ARDADIĞIMDA, YERİNDE OLMADIĞINI BELİRTİP, SÖYLEDİKLERİMİ NOT ALDILAR. ANCAK; ŞU DURUMU ÖZELLİKLE BELİRTTİLER. ÇEK YASASI İLE; TOBB'NİN KESİNLİKLE İLGİLENDİĞİNİ, BU HUSUTA; TOPLANTILAR YAPILDIĞINI, GÖNDERİLEN FAKSLARIN; KESİNLİKLE KAYIT ALTINA ALINARAK, İLGİLİLERİNE İLETİLDİĞİNİ VE PEK ÇOK FAKS ALDIKLARINI BELİRTMİŞLERDİR. YARIN; CÜNEYT HOCAM'IN BELİRLEDİĞİ SAYIN; EMİNE ERDOĞAN ADRESİNE MEKTUBUMU GÖNDERECEĞİM.(DAHA EVVEL BU TÜR BİR MEKTUP GÖNDERDİĞİMDE PTT'Kİ MEMUR, KİMLİK VE ADRES KONTROLU YAPMIŞTI, BİLGİLERİNİZE...!) 100 NODA YAZAN ARKADAŞIMIN BİLDİRDİĞİ; KEMAL ANADOL VE METİN ÇOBANOĞLU, KONULARINI İHMAL ETMEYECEĞİM. GEREKİRSE; HEM FAKS HEMDE, TELEFON GÖRÜŞMESİ. AYRICA; 112'DE YAZAN HÜSEYİN ARKADAŞIMIZIN ÖNERİLERİNE KULAK VERELİM. EMRE KARDEŞİME NE DEMELİKİ? ELİNDEN GELSE; KANUNU KENDİSİ ÇIKARACAK. HÜZÜNLERİNİ VE KORKULARINI, BIKKINLIKLARINI VE İNTAHAR ETMEYİ DÜŞÜNDÜKLERİNİ SÖYLEYEN ARKADAŞLARIMA, AFLARINA SIĞINARAK TAVSİYEM; SON BİR ÇIRPINIŞLA, HER AN KARAYA ÇIKIP BOĞULMAKTAN KURTULABİLİRLER DİYORUM. ÇÜNKİ; AYNI ŞEYLERİ DEFALARCA VE YILLARDIR YAŞAMIŞ BİRİYİM. O BAKIMDAN; SİZLERİ ÇOK İYİ ANLIYORUM. ANCAK; BABA OCAĞI BU SİTEMİZLE, 30.01.2009 TARİHİNDEN BERİ TANIŞTIKTAN SONRA, MÜCADELE ETMEYİ VE ARANIZA KATILMAYI YEĞLEDİM. DEĞERLİ ARKADAŞLAR; TÜM BUNLARI NİÇİNMİ YAZIYORUM? ÇÜNKİ; ÇÜNKİ VE ÇÜNKİ, FAZLA DEĞİL; ŞU SON İKİ GÜNÜ, ÇOK YOĞUN BİÇİMDE VE BİLİNÇLİ OLARAK, FAKS; TELEFON, MEKTUP VE MAİL KONUSUNDA, ÇALIŞMALARIMIZA HIZ VERİRİSEK; KİMBİLİR, TÜM HEPİNİZİN KATILIMIYLA, SON DAKİKDA; YASANIN ALTINA EKLENECEK BİRKAÇ CÜMLE, HEPİNİZİN ÖZGÜR GÜNLERE KAVUŞMANIZI SAĞLAR. (31.12.2008'DEN SONRA YASADAKİ BARİZ BOŞLUK NEDENİ GİBİ) BU BAKIMINDAN; ALLAH'IN İZNİ VE ÇALIŞMALARINIZLA, BEN HALEN ÇOK GÜZEL ŞEYLER OLACAĞINA İNANIYORUM. İNANIYOR VE GÜNLERDİR; AYLARDIR, YILMADAN; USANMADAN HEPİMİZ İÇİN ÇALIŞIYORUM. OLMAYAN PARALARIMI; OLMAYAN İMKANLARIMI FAZLASIYLA ZORLAYARAK. DEĞERLİ ARKADAŞLAR; LÜTFEN, ŞU SON İKİ GÜN, BİR TÜR ÇALIŞMA SEFERBERLİĞİ İLAN EDEREK; SABIRLA VE METANETLE, BLİNÇLİ; SAYGI VE YASAL SINIRLAR İÇERİSİNDE, SON ATILIMIMIZI HEP BİRLİKTE YAPALIM. TÜM KATILIMCI ARKADAŞLARIMA; SEVGİLER, SAYGILAR VE BAŞARILI ÇALIŞMALAR, DİLİYORUM. Hasan(Barışçı)-Mersin

    YanıtlaSil
  48. arkadaşlar bende sizler gibi sıkıntıya düşmüş çeklerini ödiyememiş birisiyim.bir seneyi aşkın zamandır iş yerim kapalı.bilen arkadaşlar lütfen bana cevap yazsın.çeklerimden dolayı taahütte bulundum ve hiçbirini günü geldiğinde halledemedim ve hakkımda her taahütte bulunduğum çeklerden dolayı hapis cezam çıktı taahütü ihlalden.yeni çıkacak olan yasadan yararlanabilecekmiyim.hepimize Allah yardım etsin.

    YanıtlaSil
  49. sayın adalet bakanı bu milletin hakkı hukuku sizin elinizde evet güzel şeyler yapıyorsunuz yani size göre
    güzel demek lazım geçen haberlerde boy boy gösteriyorlardı 7 tane kahraman karşılandı evet evet kahraman diyorum çünkü kahraman oldular sayenizde o yedisinin içindede eminmki en masumu en az 5 cinayet işlamiştir ve bu beşinin içinde belkide benim şu an hayatta olmayan uzman çavuş arkadaşım da vardı ve şimdi soruyom size ben 1997 den beri bu devlete mükellef olarak kayıtlıyım ve belkide sizin bu ay alacağınız maaşta bile benim verdiğim vergi vardır 95 yaprak çek kullandım bunlardan sadece iki tane sini kriz nedeniyle ödeyemedim birinden sayenizde gidp iki ay ayttım diğeri içinde aranmam çıkmış ben şimdi hem çocuklarıma bakıyom hem o çeki ödemeye çalışıyom hem canımdan çok sevdiğim devletimin polsinden köşe bucak kaçmaya çalışıyom öte yandan o yedi ş..... çiçeklerle karşılanıp sadece basit bi pasaporta ihlal kanunudan yargılanıp serbestçe kirli emellerine devam ediyolar evet sayın adalet bakanımız bu sizin adaletiniz ise bende sizi sizden büyük olan ilahi adalete havale ediyom yada biz esnaf olmakla hata mı ettik acaba diye düşünmek istemiyom..esanaf olmak ayrıcalıktır

    YanıtlaSil
  50. verdiğim oylar haram zıkkım olsun öldüklerinde toprak almaz insallah

    YanıtlaSil
  51. Bende bir çek karşılığı aracımı sattım, iş adamı değil bir işçiyim şimdi ben mağdur olmuyorumda bu dolandırıcımı mağdur anlayamadım. Elbetteki yorumlarda da gördüm iyi niyetle çek karşılığı iş yapan ve krizde de mağdur olan insanlarımız, ticaret erbabı var. Unutulmamalıki malını satan bu yasalara güvenerek çekle malını vermiştir. Bundan sonrası için bu ilkel yaklaşıma bende karşıyım.. Ayrıca AKP ye hiç oy vermedim CHP ye oy verdim ama çek yasasından sonra alacaklı olarak mağdur edilmezsem oyuk AKP ye... Hepinize saygılarımla,

    YanıtlaSil
  52. merhabalar;bizler çek mağdurlarının gözü yaşlı eş ve çocuklarının yaşadıklarını anlatsakta anlaşılmaz çünkü yaşanır.eşim 16 yıl çok düzenli bir şekilde devlete vergisini ödeyen saygın bir işadamıydı ancak ticari bir hata sonucu daha doğrusu çevresindekilere ,çalışanlarına güvendiği için iflas etti.iki yıl psikiyatr destek aldıktan sonra 15 aydır bize 11 saat uzaklıktaki bir cezaevinde çeklerini ödeyemediği için yatıyor.

    YanıtlaSil
  53. biz suçlu değil borçluyuz ama maalesef hapiste ömür tüketiyoruz bu şekilde borç ödememiz mümkün değil.bırakın çalışıp borcumuzu ödemeye çalışalım.bu durum bize de,alacaklıya da,devletimize de hayır getirmez.Allah rızası için elinizi vicdanınıza koyun.ailelerin kavuşmasını sağlayın.KATİL-HIRSIZ-DOLANDIRICI-GASPÇI değil SADECE İFLAS ETTİK ve BORÇLUYUZ...

    YanıtlaSil
  54. biz suçlu değil borçluyuz ama maalesef hapiste ömür tüketiyoruz bu şekilde borç ödememiz mümkün değil.bırakın çalışıp borcumuzu ödemeye çalışalım.bu durum bize de,alacaklıya da,devletimize de hayır getirmez.Allah rızası için elinizi vicdanınıza koyun.ailelerin kavuşmasını sağlayın.KATİL-HIRSIZ-DOLANDIRICI-GASPÇI değil SADECE İFLAS ETTİK ve BORÇLUYUZ...

    YanıtlaSil
  55. sayın adalet bakanı bu milletin hakkı hukuku sizin elinizde evet güzel şeyler yapıyorsunuz yani size göre
    güzel demek lazım geçen haberlerde boy boy gösteriyorlardı 7 tane kahraman karşılandı evet evet kahraman diyorum çünkü kahraman oldular sayenizde o yedisinin içindede eminmki en masumu en az 5 cinayet işlamiştir ve bu beşinin içinde belkide benim şu an hayatta olmayan uzman çavuş arkadaşım da vardı ve şimdi soruyom size ben 1997 den beri bu devlete mükellef olarak kayıtlıyım ve belkide sizin bu ay alacağınız maaşta bile benim verdiğim vergi vardır 95 yaprak çek kullandım bunlardan sadece iki tane sini kriz nedeniyle ödeyemedim birinden sayenizde gidp iki ay ayttım diğeri içinde aranmam çıkmış ben şimdi hem çocuklarıma bakıyom hem o çeki ödemeye çalışıyom hem canımdan çok sevdiğim devletimin polsinden köşe bucak kaçmaya çalışıyom öte yandan o yedi ş..... çiçeklerle karşılanıp sadece basit bi pasaporta ihlal kanunudan yargılanıp serbestçe kirli emellerine devam ediyolar evet sayın adalet bakanımız bu sizin adaletiniz ise bende sizi sizden büyük olan ilahi adalete havale ediyom yada biz esnaf olmakla hata mı ettik acaba diye düşünmek istemiyom..esanaf olmak ayrıcalıktır

    YanıtlaSil
  56. DEĞERLİ ARKADAŞLAR; DEĞERLİ ARKADAŞLAR, DEĞERLİ ARKADAŞLAR. YAKLAŞIK 45 DAKİKADIR; DÜN AKŞAM KALDIĞIM YERDEN BAŞLAYARAK, TÜM YORUMLARI, TÜM ÖNERİLERİ OKUDUM. BENDE YORUM; ÖNERİ VE YAPMAMIZ GEREKENLERİ KENDİMCE YAZACAĞIM. BU GECE DERSİMİZDE; BİRAZ UZUN YAZACAĞIM İÇİN KUSURA BAKILMASIN. ÖZELLİKLE; DÜN VE BUGÜN, ÜÇ AYRI METİN ŞEKLİNDE, GELEN SON MAİL DOĞRULTUSUNDA; T0BB BAŞKAN VE YARDIMCILARINA, ANAYASA VE ADALET KOMİSYONLARINA, SAYIN BAKANIMIZ; ALİ BABACAN'A, SAYIN MİLLETVEKİLİMİZ BEKİR BOZDAĞ'A FAKSLARIMI GÖNDERDİM. ÖZELLİKLE; BUGÜN, SAYIN; M.RIFAT HİSARCIKLIOĞLU İLE TELEFON GÖRÜŞMESİ TALEBİNDE BULUNDUYSAMDA, KENDİLERİNİN YURT DIŞINDA OLDUKLARINI, DÖNDÜKLERİNDE; GÖRÜŞTÜREBİLECEKLERİNİ VE CEP TELEFONUNU İSTEDİĞİMDE, BUNUN MÜMKÜN OLMADIĞINI BELİRTTİLER. SAYI; BAŞKAN, FAİK YAVUZ BEYİ ARDADIĞIMDA, YERİNDE OLMADIĞINI BELİRTİP, SÖYLEDİKLERİMİ NOT ALDILAR. ANCAK; ŞU DURUMU ÖZELLİKLE BELİRTTİLER. ÇEK YASASI İLE; TOBB'NİN KESİNLİKLE İLGİLENDİĞİNİ, BU HUSUTA; TOPLANTILAR YAPILDIĞINI, GÖNDERİLEN FAKSLARIN; KESİNLİKLE KAYIT ALTINA ALINARAK, İLGİLİLERİNE İLETİLDİĞİNİ VE PEK ÇOK FAKS ALDIKLARINI BELİRTMİŞLERDİR. YARIN; CÜNEYT HOCAM'IN BELİRLEDİĞİ SAYIN; EMİNE ERDOĞAN ADRESİNE MEKTUBUMU GÖNDERECEĞİM.(DAHA EVVEL BU TÜR BİR MEKTUP GÖNDERDİĞİMDE PTT'Kİ MEMUR, KİMLİK VE ADRES KONTROLU YAPMIŞTI, BİLGİLERİNİZE...!) 100 NODA YAZAN ARKADAŞIMIN BİLDİRDİĞİ; KEMAL ANADOL VE METİN ÇOBANOĞLU, KONULARINI İHMAL ETMEYECEĞİM. GEREKİRSE; HEM FAKS HEMDE, TELEFON GÖRÜŞMESİ. AYRICA; 112'DE YAZAN HÜSEYİN ARKADAŞIMIZIN ÖNERİLERİNE KULAK VERELİM. EMRE KARDEŞİME NE DEMELİKİ? ELİNDEN GELSE; KANUNU KENDİSİ ÇIKARACAK. HÜZÜNLERİNİ VE KORKULARINI, BIKKINLIKLARINI VE İNTAHAR ETMEYİ DÜŞÜNDÜKLERİNİ SÖYLEYEN ARKADAŞLARIMA, AFLARINA SIĞINARAK TAVSİYEM; SON BİR ÇIRPINIŞLA, HER AN KARAYA ÇIKIP BOĞULMAKTAN KURTULABİLİRLER DİYORUM. ÇÜNKİ; AYNI ŞEYLERİ DEFALARCA VE YILLARDIR YAŞAMIŞ BİRİYİM. O BAKIMDAN; SİZLERİ ÇOK İYİ ANLIYORUM. ANCAK; BABA OCAĞI BU SİTEMİZLE, 30.01.2009 TARİHİNDEN BERİ TANIŞTIKTAN SONRA, MÜCADELE ETMEYİ VE ARANIZA KATILMAYI YEĞLEDİM. DEĞERLİ ARKADAŞLAR; TÜM BUNLARI NİÇİNMİ YAZIYORUM? ÇÜNKİ; ÇÜNKİ VE ÇÜNKİ, FAZLA DEĞİL; ŞU SON İKİ GÜNÜ, ÇOK YOĞUN BİÇİMDE VE BİLİNÇLİ OLARAK, FAKS; TELEFON, MEKTUP VE MAİL KONUSUNDA, ÇALIŞMALARIMIZA HIZ VERİRİSEK; KİMBİLİR, TÜM HEPİNİZİN KATILIMIYLA, SON DAKİKDA; YASANIN ALTINA EKLENECEK BİRKAÇ CÜMLE, HEPİNİZİN ÖZGÜR GÜNLERE KAVUŞMANIZI SAĞLAR. (31.12.2008'DEN SONRA YASADAKİ BARİZ BOŞLUK NEDENİ GİBİ) BU BAKIMINDAN; ALLAH'IN İZNİ VE ÇALIŞMALARINIZLA, BEN HALEN ÇOK GÜZEL ŞEYLER OLACAĞINA İNANIYORUM. İNANIYOR VE GÜNLERDİR; AYLARDIR, YILMADAN; USANMADAN HEPİMİZ İÇİN ÇALIŞIYORUM. OLMAYAN PARALARIMI; OLMAYAN İMKANLARIMI FAZLASIYLA ZORLAYARAK. DEĞERLİ ARKADAŞLAR; LÜTFEN, ŞU SON İKİ GÜN, BİR TÜR ÇALIŞMA SEFERBERLİĞİ İLAN EDEREK; SABIRLA VE METANETLE, BLİNÇLİ; SAYGI VE YASAL SINIRLAR İÇERİSİNDE, SON ATILIMIMIZI HEP BİRLİKTE YAPALIM. TÜM KATILIMCI ARKADAŞLARIMA; SEVGİLER, SAYGILAR VE BAŞARILI ÇALIŞMALAR, DİLİYORUM. Hasan(Barışçı)-Mersin

    YanıtlaSil
  57. çıldırmamak elde değil ben hapse girersem kim ödeyecek bu borcu allah rızsı mantıklı bir çözüm getirsinler kim çekini ödememek için keser ticari hayatını bitirir elimde çek vra karşılıksız ben ödeme alamadımki ödeme yapayım ve ben bu çekleri avukata veremşiyorum çünki param benim oğluma alacak süt paramö yokki avukata dava parası vereyim bırakın şu kürdü,çerkezi,lazı,arabı,türkü memleketin gerçek sorunları ile uğraşın çok yazık bize chp lideri herşeye muhalefet bu konuya neden el atmıyor.ab ye gireyecekmişiz ne ab'si hapse girecez bu kanun yüzünden ben hapse girersem borcumu kim ödeyecek hapiste tesbihmi yapıp satıp borcumuzu ödeyeceğiz

    YanıtlaSil
  58. Sn Meto Kardeşim

    1 yıldır mücadele ediyoruz. Senin içinde olduğun durumun aynısına (babam şükürler olsun hayatta)yakınını 3-4 ay süreyle yaşadım ne çektiğini anlıyorum ve biliyorum bu sitedeki pek çok arkaşımız senin şu an yaşadıklarını, yaşadılar, yaşıyorlar. Umuyorum ve diliyorum henüz bunu yaşamamış olanlar inşallah yaşamazlar.

    Senin durumundayken Allahıma sürekli şükrettim. Beni bu durumlara düşürdün, demek ki görmem öğrenmem gereken şeyler varmış, demek ki yanlışlarım varmış, onları görmemi, öğrenmemi istiyorsun dedim. Bunu bir fırsatmış gibi algılamaya çalıştım.

    bireysel yanlışlarımı, eksiklerimi teşhis ettim. Ne tür garabet yasalarla yönetildiğimizi anladım. T.B.M.M. deki vekillerimizin içinde adam gibi, gurur duyacağımız türden vekillerin olduğunu da gördüm, tersini de gördüm. Adam gibi avukatlarda gördüm, selam verimeyecek olanlarınıda.

    Meto kardeşim, son bir yılda siyahıda, bayazıda, gri olanıda gördüm. Şükrettim Allahıma, beni bunları görmem için düşürdün aman erken kaldırma. hepsini ama hepsini ben gördükten ve öğrendikten sonra beni ayağa kaldır dedim.

    Adam gibi adamsın, yukarda yazdıklarından dolayı. Zaten adam olmasaydın, başına gelenleri takmazdın bir yolunu bulur sıyırır geçerdin.

    Bardağın dolu kısmına bak, hayat uzun. Bunlarda geçecek. Sıkma canını bu süreci bir eğitim süreci gibi algıla.

    VE MÜCADALEYE DEVAM.

    Sevgi ve Saygılarımla

    YanıtlaSil
  59. ARKADAŞLAR HABERLERDE AZ ÖNCE SÖYLEDİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE BORÇLAR KANUNU GÖRÜŞÜLECEK KARŞILIKSIZ ÇEKE HAPİSLER ERTELENECEK TARAFLAR ANLAŞAMASA BİLE DEVLET ERTELEYECEK DİYE ..TARIK

    YanıtlaSil
  60. alo star hattı telefon

    0 212 478 07 87

    YanıtlaSil
  61. DOLANDIRICILAR, HIRSIZLAR, SAHTEKARLAR HAPSE GİRSİNLER, MAĞDUR VATANDAŞ ALDATILMIŞ VATANDAŞ ELBETTE KORUNMALI BU HERYERDE BÖYLEDİR....

    ANCAK, HER NE ŞEKİLDE OLURSA OLSUN ÖDENEMEYEN BORCA KARŞILIK HAPİS ÇAĞ DIŞIDIR!

    ÖDENEMEYEN BORCA KARŞILIK HAPİS CEZASI NASIL OLABİLİR?

    HANGİ TİCARETTE BORCUN KARŞILIĞI HAPİS TEMİNATI OLABİLİR, NEREDE VAR BUNUN ÖRNEĞİ?

    YATILAN HER GÜN KARŞILIĞINDA DEVLET ALACAKLIYA PARA MI ÖDÜYOR? BİR GÜNLÜK ÖZGÜRLÜĞÜN BEDELİNİ KİM, NASIL BELİRLİYOR?

    İNSANLAR BİRBİRLERİNE BORÇ VERDİKLERİNDE DEVLET TEMİNATI İLE Mİ VERİYORLAR? BURASI NERESİ?? HANGİ ASIRDA YAŞIYORUZ??

    İCRA HUKUKU NE GÜNE DURUYOR? YATILAN HAPİS İCRA TAKİBİNİ DURDURUYOR MU? BORCU SİLİYOR MU?

    BU BASİT SORULARIN CEVABINI ANLATAMADIK HALKIMIZA SESLENEMEDİK KİTLELERE BULAMADIK YANIMIZDA ÇOĞUNLUĞU.

    YAZIK YAHU GERÇEKTEN YAZIK BU KADAR MI ACİZİZ? NEDEN TEK YÜREK TEK YUMRUK OLAMIYORUZ? BİR ZAMANLAR İDARE EDENLER VERGİ ÖDEYENLER ŞİMDİLERDE SADECE BURAYA YAZIP NASIL OLSA BİŞEYLER OLUR DÜŞÜNCESİNDELER YAZIK...

    ELBETLE Bİ ŞEYLER OLUR ELBETTE HABERLERİ VAR BAŞIMIZDAKİLERİN.. DEVLET BİRAZ DAHA BEKLERİZ MALUM SIKINTILI SÜREÇ YAŞANDI DİYOR KRİZ OLDU DİYOR.. E BİZDE 1-2 YIL BEKLEYELİM DİYOR.. SONRA BEN SİZİ İBRET OLSUN DİYE YİNE İSTİRAHATHANEME ALACAM DİYOR.. HAA KAÇABİLEN KAÇSIN GİTSİN DİYOR.. AMA BURDA KALMAYA MECBUR OLANLAR YİNE BANA GELECEK DİYOR..

    PARA GÜÇ KOLLANMALI EKONOMİYİ İSTİKRARDA TUTMALI 2000 KİŞİNİN VIZILTISI MI HÜKÜMETİ ETKİLEYECEK?
    SADECE TOPU TOPU 2000 KİŞİ YATIYOR .....
    E ZATEN ÖYLE OLMASA SADECE SIĞINILAN YERLERDEN BİLKAÇ MAİL FAX GELMEZDİ BİZE DİYORLAR.

    GERÇEKTEN YAZIK.

    YanıtlaSil
  62. DEĞERLİ ARKADAŞLAR; YAZAYIM MI YAZMIYAYIMI? BİLEMİYORUM. ASLINDA NE YAZACAĞIMIDA BİLEMİYORUM. ŞU ANDA YAZMAKTA OLDUĞUMU TASARLAMIŞTA DEĞİLİM VE ANCAK; YÜREĞİMİN SESİNİ DİNLEYEREK, BİR KAÇ CÜMLE YAZMADAN, GALİBA BU GECE YATAMIYACAĞIM. AFFINIZA SIĞINARAK; BİRAZ EVVEL, YALNIZ KALDIĞIM EVİMDE, HİÇ DEĞİLSE, GECENİN BU VAKTİNDE, SICAK SU BULABİLDİM VE BANYO YAPABİLDİM. VE DÜŞÜNDÜM BİR ANDA; GECENİN BU VAKTİNDE, DEĞİL SICAK SU BULABİLMEK, DEĞİL BANYO YAPABİLMEK, BELKİ TİTREYEREK; BİR BATTANİYE VE BİR RANZA BULABİLMENİN BİLE LÜKS OLDUĞU, CEZAEVLERİNDE KALABİLMEK...! ÇÜNKİ; KISADA OLSA, CEZAEVİNDE KALDIĞIM GÜNLERDE, BİRGÜN DAHİ, BANYOYA GİREMEMİŞ VE YIKANAMAMIŞTIM. CEZAEVİNDEN ÇIKAR ÇIKMAZ; EVİME GELDİĞİMDE, İLK OLARAK BANYOYA GİRMİŞ VE DOYA DOYA YIKANMIŞ VE TEMİZLENMİŞTİM VE O ZAMANLAR; BENİ ÖZLEMLE BEKLEYEN VE BENİ BENDEN ÇOK SEVEN,BİRDE EŞİM VARDI... BUNUN ÖNEM VE DEĞERİNİ; EŞİNİ ÇOK SEVİPTE, BENİM GİBİ KAYBEDENLER BİLİRLER. ŞİMDİ NEDENMİ MÜCADELE EDİYORUM? HİÇ DEĞİLSE ŞİMDİLİK, DIŞARIDAYIM, ÖZGÜRÜM VE HER PAZAR GÜNÜ; EŞİMİ, GÜLÜMÜ, YANİ HANIMAĞAMI ZİYARETE GİDİYORUM. YANİ; KABİR ZİYARETİNE. İŞTE; HİÇ DEĞİLSE BENİ, BUNDAN MAHRUM ETMESİNLER DİYE, BENİM VE SİZLER ADINA MÜCADELE ETMEKTEYİM. OYSA; OYSA ARKADAŞLAR OYSA, SİZLERİN MÜCADELE ETMENİZ İÇİN, ÇOK DAHA GEÇERLİ NEDENLERİNİZ OLMALI ÖYLE DEĞİLMİ? DEĞERLİ YÖNETİCİM; GECENİN BU VAKTİNDE, YÜREĞİMİN SESİNİ SİTEYE YANSITTIĞIM İÇİN KUSURUMA BAKILMASIN. ŞAYET; YORUMUM YANLIŞ BULUNUYORSA, LÜTFEN YAYINLAMAYIN. ÇÜNKİ; BU BABA OCAĞI SİTEMİZLE, TANIŞTIĞIMDAN BERİ, YAYINLANMAYAN HİÇ BİR YORUMUM OLMAMIŞTIR. BU YORUMUMU YAYINLAMAZSANIZ; SİZLERE KIZMAM MÜMKÜN DEĞİLKİ. TÜM EMEĞİ GEÇENLERE; EN DERİN SAYGILARIMLA. Hasan(Barışçı)-Mersin.

    YanıtlaSil
  63. TEFECİ ASALAK KLOMETRECİ.BU ADAM HUKUK ŞEMŞİYESİNİN ALTINDA ÇEK SENET TAHSİLATINDAKONUNLARIMIZA SIĞINIYOR.ÇEKTEN İÇERİ ATTIRIYOR,ELİNİ VERENKOLUNU KURTARAMIYOR.HEPSİDE TEFE ZENGİNİ.BUNLARA VATANDAŞINKANINI EMEN,DEVLETE HİÇ BİR FAYDASI OLMAYAN ASALAKLAR OLARAKİSİMLENDİREBİLİRİZ.BU KİŞİLER BİLİNEN SİMALAR HUKUK ŞEMSİYESİALTINDA İŞİ OLMAMASI GEREKENLER .YÜCE MECLİSİMİZ BU ASALAKLARHAKKINDA GEREKLİ KANUNU ÇIKARIR İNŞALLAH.BUNLAR DOMUZ GIRİBİNDEN KÖTÜ KATLİAMLARINA DEVAM ETMEKTELER.OCAKLAR SÖNDÜRMEKTE VATANDAŞİIN CANINA OKUMAKTALAR.ÖYLE BİR KANUN ÇIKSINKİ(TESPİTİNDE HEMEN.............................. KANUN KOYUCUMUZ LAYIKLARINI VERSİN.EN BÜYÜK SUCLARDAN BİRİ OLARAK,HAKKINDAEN ÇABUK HÜKÜM VERİLEN SUÇ OLARAK TESCİLLENSİN.BUNU VE BUNA MÜMASİL UYGULAMA YAPANLAR AYNI KATOGORİYE ALINSIN.VATANINI VATANDAŞINI SEVEN BİR VATANDAŞ OLARAK DİLEĞİM BUBİR VATANDAŞ

    YanıtlaSil
  64. DEĞERLİ ARKADAŞLAR; BAYRAMIN BİRİNCİ GÜNÜ, ÜÇER ADET CHP VE MHP MİLLETVEKİLLERİMİZE VE ALTI ADET DE AKP MİLLETVEKİLLERİMİZE VE BAKANLARIMIZA MESAJ GÖNDERDİM. BUGÜN; YİNE AYNI ŞEKİLDE; ALTI ADET, MHP VE CHP MİLLETVEKİLLERİMİZE VE ALTI ADET DE AKP MİLLETVEKİLLERİMİZE YİNE MESAJ GÖNDERDİM VE YİNE AYNI ŞEYLERE YARIN VE ÖBÜRGÜN DEVAM EDECEĞİM. ŞİMDİYE KADAR; BU ANLAMDA, HİÇBİR MİLLETVEKİLİM BENİ ARAMAMIŞ OLSADA, AYNI ŞEYLERİ TEKRAR EDİP DURACAĞIM. BAYRAMDAN SONRA; BİR BİRİMİZDEN ALDIĞIMIZ BİLGİLER DOĞRULTUSUNDA, ÇALIŞMALARIMA; ELBETTEKİ DEVAM EDECEĞİM. DEVAM EDCEĞİM; TÜM CEZAEVİNDEKİ ARKADAŞLARIM ÇIKANA DEK VE YASA TAMAMIYLA, LEHİMİZE ÇIKANA DEK. ŞİMDİLİK; BAŞKACA BİR ŞEY DİYEMİYORUM. ALLAH'IN İZNİYLE, HAKLI OLDUĞUMUZ BU DAVAMIZDA, BAŞARILI OLACAĞIMIZA İNANIYORUM. TÜM KATILIMCILARA, SAYGILARIMLA. Hasan(Barışçı)-Mersin

    YanıtlaSil
  65. değerli arkadaşlar


    dünyanın hiç bir ülkesinde karşılıksız çeke hapis yok...ve evrensel hukuk ta çeke hapis cezasını reddediyor...bizlerin karşı çıktığı konu bu ilkel çağ dışı yasaya karşı çıkmak ve bunu yapıyoruz...

    art niyetli olanlara gelince dolandırmak amaçlı olanlar için TCK da maddeler var...ve bu maddelerin uygulanmasına engel bir durum yok...tartıştığımız asıl konu bu çek yasası nemenem bir yasa ki TCK ve anayasanın üstünde bir yasa gibi bir güç kazandırılıyor...bu sadece işi tefecilik olan ve bundan nemalananların lobileri ve buna destek veren vekiller (bunlar sanırım tefecilerle ortak)tarafından asıl konu çarpıtılarak alacaklı hakkı kılıfı(ki adli para cezasında alacaklının da bir menfaati yok) ile bu çağ dışı hapis cezasının devam ettirilmesi isteği...

    bunun çözümü tek kelime ile karşılıksız çeke hapis cezasının kaldırılmasıdır...bu çağ dışıdır ve olmamalıdır...bunun ötesindeki tezler aynı bizi hapisten çıkarın borcumuzu ödeyelim mantığı ile yanlış yol takip edip...asıl konudan uzaklaşıldığı gibi sonuç doğuracaktır...

    my way

    YanıtlaSil
  66. annemin adına dükkan açtılar seni bağkurlu yapacağız deyip vekaletini alarak karşılıksız çekle borçlandırdılar şu an e tipi ceza evinde hemde bun larla ilgisi yokken

    YanıtlaSil
  67. çek kanunu çıkartılırken yeni yasaya ;sanığın yokluğunda yargılamanın yapılamaması; maddesi de eklenmelidir.Sonuçta bu bir ceza davasıdır.
    Görülen davaların bir kısmında sanığın savunma hakkı kısıtlanması suretiyle yasaya aykırı olarak mahkumiyetler verilmiştir.Çünkü gönderilen tebligatların bir kısmı sanığın eline ulaşmamaktadır.Ben de bu mağdurlardan biriyim.

    YanıtlaSil