İcra Kefilliği, Taahhüdü İhlal Mahkeme Kararı

Kefaleten taahhüt imzalamak, icra kefilliği, borca kefil olmak, icra borcu banka ödeme dekontu, çek mağdurları, taahhüdü ihlal, karşılıksız çek, çek kanunu, borçlunun ödeme şartını ihlal
Aşağıda,Türkiye'de bazı Mahkemelerin ne kadar acınacak hale geldiğine dair ibretlik bir mahkeme karar örneği vardır. İstanbul 18. İcra Ceza Mahkemesi taahhüdü ihlal nedeniyle kişiye 3 ay tazyik hapsi kararı vermiş ve hapis cezasına çarptırılan şahıs, ödemeleri yaptığını, ödemelere ilişkin banka dekontlarını mahkemeye sunduğu halde yapılan tüm itirazları İstanbul 18. İcra Ceza Mahkemesi reddetmiştir. Bu mahkumiyet hükmüne bir üst mahkemeye itiraz edilmiş üst mahkeme olan İstanbul 19. İcra Ceza Mahkemesi çok çarpıcı, düşündürücü tespitlerde bulunmuştur.

İstanbul 3. İcra Müdürlüğünün 2011/19536 E. sayılı takip dosyasında sanığın takip borçlusu olmadığı,
İcra dosyasında, sanık hakkında kesinleşmiş herhangi bir icra takibinin de bulunmadığı 3. şahıs sıfatıyla vermiş olduğu ödeme taahhüdünün hiç bir geçerliliği olmadığı, anlaşılmıştır.

Avukata yapılan ödemeler ve banka dekontları konusuna değinmeye hiç gerek yok. Nereden tutarsanız tutun elinizde kalacak insanı ciddi düşüncelere sevk edecek bir mahkeme kararı var ortada.

Denilebilir ki, Mahkeme bu kararı vermiş vermesine, bunun itirazı var, kanun yararına bozması var, yanlış karar bozulur gelir. Doğrudur ya süresi içinde itiraz edilmezse ne olacak? Vatandaş cezaevine girdiğini düşünün! Bunların hesabını kim verecek?

Sonuç olarak anlatmaya çalıştığımız İstanbul 18. İcra Ceza Mahkemesinin bu mahkumiyet hükmünü nasıl, kim için, neden verdiğidir. İstanbul 18. İcra Ceza Mahkemesi Hakiminin dosyaya hiç bakmadan mahkumiyet hükmü kurduğunu düşünemeyeceğimize göre, bu mahkumiyet hükmü nasıl verildi?

İstanbul 19. İcra Ceza Mahkemesi yapılan itirazı reddetmiş olsaydı. Ceza alan kişinin o panik haliyle Avukata koşup, yaptığı ödemeleri bir daha yapması yada parası yoksa cezaevine girmesi kaçınılmaz olmayacak mıydı?. Allah'tan hala HAKİMLER var.

Gerçek şu ki, bu millet bugün değil, uzun zamandır bu yargıya güvenmiyor. Hakimler, savcılar bu yargıya güveniyor mu? Üzgünüz, onlar da bu yargıya, yani meslektaşlarına, dolayısıyla kendi kendilerine güvenmiyorlar. Ha bu arada Yargı var mı, hala yaşıyor mu? Allah'tan İstanbul 19. İcra Ceza Mahkemesi gibi mahkemelerde HAKİMLER hala var.


T.C.
İSTANBUL
19. İCRA CEZA MAHKEMESİ
                                                                                                                   DEĞİŞİK İS KARAR

DEĞİŞİK İŞ NO : 2013/47 D.İş
HAKİM : AYLA KAYA 28261
KATİP : ZÜBEYDE TAŞAY DEMİR 67690

İTİRAZ EDEN :  (SANIK)
KONU : İstanbul 18. İcra Ceza Mahkemesinin 12.09.2013 tarih 2013/342-287 sayılı kararma itiraz
İTİRAZ TARİHİ : 19/09/2013
KARAR TARİHİ : 06/11/2013

                 İstanbul 18. İcra Ceza Mahkemesinin 2013/342 Esas sayılı 23.10.2013 tarihli yazısı ile İtiraz eden Sanığın 19.09,2013 havale tarihli dilekçesi ile '12.09.2013 tarih 2013/342-287 K. sayılı İİK.nun 340 maddesi uyarınca verilmiş bulunan 3 ay tazyik hapsi cezasına itiraz ettiğini bildirmiş olmakla:

                 TALEP: İtiraz eden Sanık 19/09/2013 tarihli itiraz dilekçesi ile hakkında mahkemece ödeme ile ilgili sunduğu belgeler göz önüne alınmadan karar verildiğini, alacaklı ile yaptığı ödemeleri banka kanalıyla taahhüt tarihinden öncekiler dahil olmak üzere alınan taahhüt ödemelerinden düşüleceğinden bahisle anlaşma yapıldığını, dosyanın asıl borçlusunun da kendisi olmayıp oğlunun dosya borçlusu olduğunu, alınan taahhüt esnasında alacaklı avukatının ödemelerle ilgili banka kanalıyla yapıldığını gösteren belge sunulduğunda taahhüt taksitlerinden düşüleceğinin tarafına söylendiğini, Ödemelere ilişkin olarak banka dekontlarının dosyaya sunduğu halde hakkında ceza kararı verildiğini, dekontlarda taahhüt tutarı kadar ödeme yaptığının açıkça belli olduğundan, taahhüdün gerekçe, gösterilerek tekrar tahsili istenildiğini tarafına verilen cezanın haksız olup kaldırılmasını istemiştir.

                İstanbul 18. İcra Ceza Mahkemesinin 12.09.2013 tarih 2013/342-287 K. sayılı dosyasının tetkikinden sanığın İİK'nun 340 maddesi uyarınca 3 ay tazyik hapsi ile cezalandırılmasına karar verildiği görülmüştür.

                İstanbul 3. İcra Müdürlüğünün 2011/19536 E. sayılı takip dosyasında sanığın takip borçlusu olmadığı anlaşılmış, alınmış bulunan icra kefaleti sebebiyle hakkında kesinleşmiş herhangi bir ilamlı icra takibinin de bulunmadığı sanığın icra dosyasında 3. şahıs sıfatıyla vermiş olduğu taahüdün hiç bir geçerliliği olmadığı anlaşıldığından itirazın kabulüne, sanığın müsnet suçlan BERAATİNE, İstanbul 18. İcra Ceza Mahkemesinin 12.09.2013 tarih 2013/342-287 sayılı kararının kaldırılmasına karar verilmek gerekmiştir.
                Bu itibarla;
                HÜKÜM/Yukarıda açıklanan nedenlerle:

                İtiraz eden sanığın müsnet suçtan BERAATİNE, İstanbul i8. İcra Ceza Mahkemesinin 12.09.2013 tarih 2013/342-287 sayılı kararının kaldırılmasına
                Müştekinin katlandığı yargılama giderinin üzerinde bırakılmasına.
                İtiraz eden sanığın katlandığı 42,45 TL yargılama giderinin müştekiden tahsiline

                Dair dosya üzerinde yapılan inceleme neticesinde KESİN olarak karar verildi. 061.2013

                Katip 67690                                                                                       Hakim 28261

16 yorum:

  1. bizimkine üst mahkeme bile dosyayı incelemeden bastı onayı

    YanıtlaSil
  2. Kanun yararına bozma başvurusunu denediniz mi?

    YanıtlaSil
  3. ev annemin üstüne değil kira ve sözleşme de yok evdeki çoğu eşyayı ben aldım oğlu olarak şimdi benim odama girip bilgisayarı masamı bazamı alabilirler mi eşyalardan hiçbiri annemin de değil annemin hiç bişeyi yok yıllar önce yıllık kira için kredi çekmişti bir kısmını ödeyemedik ona da haciz işlemleri başladı.

    YanıtlaSil
  4. mustafa aksu16 Ocak 2014 23:56

    sevgili kardeşlerim; ben ticaretle meşgulüm normal
    esnafım yaklaşık 11 seneyi aşkın zamandan beri kart kullanıcısıyım yaklaşık 22
    kredi kartım, yaklaşık 120.000 bin tl ihtiyaç ticari kredi çakabilir
    durumdayım, yaşım 29, bankaların işleyişleri hakkında, borçların ödenmemesi
    durumunda izlenen yollar nelerdir ciddi bilgiye sahibim, ödemelerimin düzenli
    oluşundan dolayı 700.000 tl ye yakın kart ve ihtiyaç limitim var, yaklaşık
    180.000 tl borcum var kısa ve uzun vadeye yayılmış, aklımdan geçen geri kalan
    limitide kullanıp nakite çevirerek, bankalara 700.000 tl borç takmak. üzerime
    zaten bir tane dükkan tapusundan başka bir şey yok ikametimide farklı bir
    adrese taşımak gelen avukata v.b. kişilere kesinlikle imza vermem, mizacım
    yapım ters ağresif bir yapıya sahibim, avukat yardımıda alabilirim, ayrıca
    gelirim 2500 tl bana tanınan limitler 700.000 tl dayanmış, bankalar kafayı
    yedi, ben bile şaşıyorum basit bir esnafım neden bana bu limitleri tanıyorlar
    diye, bir avuç banka akp ile el ele verip halkın kanını emiyor, burada
    yazanları sonuna kadar okudum 3000 tl 5000 tl 10000 tl rakamlar çok komiğime
    gitti, hele kaşar avukatların oyununa gelip taahhüt imzalayanlar daha acıklı,
    oysa imza kesinlikle mecburi değil tamamen keyfi, kişinin keyfine kalmış, işim
    gereği polislerle uğraşmak durumunda kalıyorum eğer gelem memur adam gibi
    adamsa bende hoş davranıyorum kanı bozuksa ters davranıyorum, örneğin bana
    diyorki sana şöyle yaparım tutanak tutarım bende diyorum ki tutatrsan tut
    imzalamam olur biter, imzalamam deyince memur ayar oluyor, blöflerini yemediğim
    için siktir olup gidiyorlar, baya zamanda uğramıyorlar, demek istediğim, bunlara karşı avukat polis v.b.
    sert olunduğu zaman geri duruyorlar, bana gelipde bir avukat şuraya imza at
    derse anasından girer kızından çıkarım bırak imzayı telefonla bile aramaya
    cesaret edemez, her aramasında senin kızına karına çakarım aklını başına al
    v.b. sözlerle adamları ayar ederim, senelerce böyle yaptım zaten, zararınıda
    görmedim, bunlar adamı az pısırık görünce aslan kesiliyor demenize göre, DEĞERLİ
    KARDEŞLERİM FİKRİM HAKINDA YORUMLARINIZI BEKLİYORUM.

    YanıtlaSil
  5. HELAL OLSUN SANA KARDEŞİM SENİN GİBİ 2 YADA 3 KİŞİ DAHA ÇIKSA BÖYLE DÜNYADA TEK ÖRNEĞİ OLAN HAPİS CEZASIDA KALKAR...SENİ TEBRİK EDİYORUM

    YanıtlaSil
  6. bu konularla ilgili hiç bir bilgimiz yoktu o zaman ve eşim yurt dışına çıktı zaman aşımına uğramış 7 gün süremiz varmış itiraz için şimdi aldığı cezanın zaman aşımını bekliyoruz 7 ay kaldı inşallah bitecek veya af gelecek

    YanıtlaSil
  7. Bir magazaya borcum vardı işlerim bozuldu ve ödeyemedim daha sonra icra kanalına düstü ve icra masrafları dahil bütün borcumu ödedim lakin aç gözlü bir avukat kendi hakkı olanı aldıktan sonra 3 yıllık faizi (asıl borclu istemedigi halde ) almak icin icra dosyasını devam ettirmiş. Kanunla kendine tanınan rakama tamah etmeyenler avukat olmuşlar sonrada simdi ev haczi olamayınca yırtınıp duruyorlar bu tür avukatları buradan kınıyorum bir tanesinin adını vereyim kac kere sölememe ragmen hala inatla icra yapmaya calısıyor..

    AVUKAT BOZUNTUSU BU KADIN KONYADA..

    YanıtlaSil
  8. s.a bn kadir elazigliyim bnm de bnka borcm vr ve icraligim uc ay odeme yapamadim avukata ve brcum bir milyara ulasti ve dosyam baskasina satilmis acaba sonu ne olur odeme gucum yok uzerimde birseyde yok evde esya denn bisey yok zten evdeki esyayi sartsam bir milyr tutmaz ve sonucu ne olur dosyayi alan kisi arasa takside boler mi allah askina bi yorum

    YanıtlaSil
  9. burada bir yanlış anlaşılma vardır inşallah eski takipler için geçerli değilmiş yasa yürürlülük tarihinden sonraki takipler için geçerliymiş bu doğru mu ?

    YanıtlaSil
  10. benjaminbarkerr21 Ocak 2014 23:25

    bir gün siz alacaklı olduğunuzda o zaman görürüm halinizi. Sizler gerçekten mağdur insanlar olabilirsiniz bir şey diyemem ama bu ülkede kötü niyetli de çok borçlu var. Banka kimsenin kafasına silah dayayarak vermiyor kredi kartını. Adam almış, bütçesinin çok üzerinde harcamalar yapmış, ödememiş. İcra takibine başlayıp öde deyince de; ''benim üzerime kayıtlı bir şey yok ki ödemeyeceğim diyor'' bu değişiklik bunu getiriyor. Dediğim gibi bir gün alacaklı konumunda olursanız ve avukatınızla hacize giderseniz o borçlu gözlerinizin içine bakarak ödemiyor dediğinde öyle kalırsınız. Gerçi o kadar da sevinmeyin üst araması ve ev araması hakkı hala var. Önceden olmuyordu bunlar ama şimdi alacaklı taraf madem ki beyaz eşyayı alamıyorum o halde üst araması istiyorum diyecek. Tek tek çekmeceleriniz açılacak, cebinizdeki telefon ve para, kolunuzdaki saat haczedilecek

    YanıtlaSil
  11. sen öyle sanıyon arkadsım bu bankalar neden zengin oldu sanıyorsun kardesim milletin kanını emdiler yeter artık bu milletin hakkı türk insanı hep ezilmeye mahkummu vermesinler kardesım iyi arastırsınlar asgarı ücretle çalışan insana 5 milyarlık kredi veriyorlar yalvara yakara sen altın kuru borlu değilsın avukatların altında ezilmemişsin hiç o zaman görürsün dünyanın kaç bucak olduğunu konuşması kolay atıp tutması yokluk görmemişsin bu namussuz avukatlar tefecileri bile geçtıler bunların yüzünden ne yuvalar yıkıldı ne intaharlar oldu senin hiç bişeyden haberin yok galiba yazık bu millete çektikleri çilelere milletin analarını ağlattılar bu zalim acımasız avukatlar işşallah allah onlarada çektırır fazlasıyla acımasız zalimler onların başına gelmeden anlayamazlar allah razı olsun sayın başbakanımız recep tayip erdoğandan ne büyük insan allah böyle insanları başımizdan hiç eksik etmesin oyum devamlı akp ye ......eskiden tüp kuyruğu ekmek kuyruğu ilaç kuyruğu hepisi karaborsaydı almak mumkun değildı zamanında çok çektik bunlar unutulmasın ey insanoğlu unutmayın bunları ...........

    YanıtlaSil
  12. Arkadaslar merhaba ben ogrenciyim bayadir kredi karti borcumu odeyemiyorum ve babamin evinde kaliyorum, haciz mesajlari geliyor ne yaparlar ki bu avukatlar.
    Tesekkurler

    YanıtlaSil
  13. Volkan_tetig28 Ocak 2014 20:50

    evinde eşya olmayanın kolunda ne olucak be geri zekalı.....

    YanıtlaSil
  14. hazal7272727228 Ocak 2014 20:51

    kendim hemşirelikten emekli oldum emekli parama ev alaçaktım dolandırıldım birde bankadan ev almak için ihtiyaç kredisi çekmiştim bir miktar şimdi bankada üzerime geliyor bu gün yarın gelecekler eşim yıllar önce vefat eti sizin anlayacağınız emekli maaşı ile geçinmekteyim 20 yaşında bekar oğlum var oda çalışmakta ikamet ettiğim evin kira sözleşmesini oğlumun adına yapsam aceba yinede eşyalara içra gelirmi

    YanıtlaSil
  15. kanun ne zaman kabul edilir lütfen yardım

    YanıtlaSil
  16. arkadaşım bende alacaklıyım bende işyeri sahibiyim şu anda 45 tane müşteri senedim var elimde bunların 30 zu sorunlu müşterim ama görüştügümde ödeyicek durumlarının olmadıgını gördüm bende onlara zaman verdim yanlış anlamayın icraya vermedim bizler alacaklıda olduk vereceklide olduk ama sizler gibi aç gözlü olmadık insanların ihtibarıyla kişilikleriyle nasıl oynaya biliyorsunuz yarın belki sen ve sizin gibi insanlar o duruma düşebilir arkadaşım SAP DÖNER KESER DÖNER BİRGÜN GELİR HESAP DÖNER teşekkürler

    YanıtlaSil