Para Bulamadım Annem, Hakkını Helal Et

Dershane borcu, Semih Soner Sipahi, Emine Sipahi, Fethiye Acılı Anne, Dershane borcu intihar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, icra takip dosyaları, icra takip davalarıMuğla Fethiye'de yaşanan hukuk dramı bir aileyi paramparça etti. Sipahi ailesi çocukları sınavlarda daha başarılı olsun, kendileri gibi işsizlik yoksullukla mücadele etmesin, hayatlarını kurtarsın diye dershaneye yazdırırken; nasıl bir sona doğru sürüklendiğinden haberdar değildi. İki çocuklarını dershaneye yazdırdıktan sonra baba günün birinde işsiz kalınca taksitleri de ödeyemediler. Ödenemeyen borç 1400 TL. Ödenemeyecek bir meblağ değil gibi gözüküyor değil mi?

Eğitimin asli unsuru haline gelen, eğitimi ticarileştiren, devasa bir sektör haline getiren sistemin en güçlü halkası dershane, avukatlık ücreti ve faiziyle birlikte aileyi 5 bin 250 TL'lik bir borç yükümlülüğünün altına sokmasaydı, ödenirdi elbette. Sipahi Ailesi yaşadığı evi satışa çıkarıyor, ha deyince alıcı çıkmıyor. Ama Hukuk sisteminin zaman kaybetmeye hiç tahammülü yok! Özellikle de yoksullar için. Sözleşmede imzası bulunan anne, 3 aylık hapis cezasına çarptırılıyor.

Dershane ücreti ödeyemeyen Emine Sipahi'nin dershane borcu için evine haciz gelir. Okur yazarlığı çok az olan Emine Sipahi icra memurlarının uzattığı taahhütnameyi imzalar, 1400 TL olan borç faizleri ve Avukat ücretiyle 5 bin 250 TL'ye çıkarılmıştır. Bu taahhütnameyi de ödeyemeyen daha doğrusu taahhüt tarihinde bu borcun ödenmediğinde hapis cezası olduğunu bilmeyen Emine Sipahi eve tutuklanıp cezaevine götürülür.

Yaşananlardan kendini sorumlu hisseden, annesinin demir parmaklıklar ardına girmesine tahammül edemeyen, parasızlıktan cezaevi ziyaretine bile gidemeyen 18 yaşındaki Soner; 'Anneciğim. Seni buradan kurtaracağım ama avukat Tolgay Pisili, "Peşin vereceksin lan 5 bini" dedi, 5 bin lirayı birden istiyor. "Para bulamadım annem” diyerek canından vazgeçti. Semih Soner Sipahi, yanlış bir sisteme kendini kurban vererek benzer durumda olanların derdine ilaç olmayı istedi belki de. Eğitimdeki dershane dayatması, borçlara uygulanan yüksek faizleri, borçlarını ödeyemeyenlere uygulanan çağ dışı hapis uygulamasını konuşmak yerine basın ne yaptı? İntiharının sebebini kız arkadaşının ihanetine bağlayarak sıyrıldı işin içinden!

Dershane sistemi İcra İflas kanununda ki ceza infaz Sistemi gibi tamamen ucube bir sistemdir. Bu sistemlerin eğitim ve öğrenimle bir ilgisi yoktur. Dershane borcunu ödeyemeyen on binlerce aile hakkında icra takip dosyaları açılmıştır. On binlerce aile icraya düşen dershane borcu rakamlarına faiz, avukatlık ücretleri ile katlanan bu borçları ödeyemez hale gelmiştir. Bu sistem tamamen ailelerin çocuklarının eğitimi ile ilgili duyarlılıklarından yararlanarak aileleri ekonomik olarak sömüren bir sistemdir.

Sayın Başbakanın dershanelerin kapatılmasına yönelik düşüncesi yerinde bir düşüncedir. Bu düşünceden taviz verilmemeli ve dershaneler bir an önce kapatılarak ümit sömürüsüne son verilmelidir.

Bugün ortalama bir dershane ücreti 5.000 TL dir. Aileler çocuklarına harcamaları gereken bu paraları ne yazık ki ümit sömürüsünün bir sonucu olarak dershanelere vermektedirler. Dershaneler zaten belirli okulları kazanacak yeterliliğe sahip olan öğrencileri futbolcu transfer eder gibi dershanelere çekerek ,bu öğrencilerin reklamı ile diğer öğrencilerinde paralarını boş vaatlerle kendi kasalarına aktarmaktadırlar.

Örneğin SBS de Galatasaray, İstanbul, Kabataş gibi liselerin kontenjanı belirli iken İstanbul ilindeki dershanelerin milyonlarca öğrenciyi bu okulları kazandıracağı vaadi ile reklam yapması düşündürücüdür. Çocuklarının ayağına ayakkabı alamayan ailelerin memleketin en ücra köşelerinde bile dershane adı altında kurulan ve tek kaygıları ticari olan işletmelere para ödetmek zorunda bırakılmaları akıl alabilir bir durum değildir.

Dershaneler fakir aileler için bir kurtuluş değildir. Tam tersine bu ailelerin ellerindeki son paralarının da ümit tacirliği yoluyla alınmasının aracıdır. Ailelerde ellerindeki paraları dershane adı altındaki ticari işletmelere değil çocuklarının beslenme gibi zaruri ihtiyaçlarına harcamalıdırlar. Devlet bu sömürünün önüne geçerek yoksul ailelerin çocuklarının beslenmesinden ve giyiminden kısarak dershane adı altındaki ticari işletmelere para aktarmasının önüne geçmelidir.

86 yorum:

  1. nafaka hapis cezaları ne olacak protokol yaptık 6 bin tl için işlerim bozuldu ve malım mülküm yok 3 ay hapis cıktı nafaka ındırım davası actım bi akıl lütfen acil

    YanıtlaSil
  2. Sayın Bay / Bayan,

    benim isimleri Biz özel krediler, 40 yıl 1 yıl içinde% 3 gibi düşük bir yıllık asgari faiz oranları ile ticari ve çok kişisel sunan Mr Antonion vardır dünyanın herhangi bir yerine geri ödeme süresi dönemi. Ve Biz $ 2,000 $ 100,000,000.00 USD.Our kredileri de sigortalı ve maksimum güvenlik bizim önceliğimiz edilir aralığında kredi vermek, ilgili kişilerin e-posta yoluyla bugün bizimle irtibata geçmelisiniz: legiantonioloanfirm@hotmail.com

    YanıtlaSil
  3. Do you have a bad credit?Are you financially down.I give out loans at low
    interest rate of 3%.I give out loan to Business,Auto and personal loan
    to Men and women who are into Business transaction, I give out long
    term loan for ten to fifteen years your interest in this you can as
    well tell me the amount you need so that I can send you the terms and
    condition and monthly repayment that if you are realign interested in
    getting a loan from me,hope to here from you soon.via :
    cashconerloanfinance@admin.in.th with
    LOAN APPLICATION FORM:

    Name:
    Address:
    Nationality:
    Country:
    Zip/Code:
    Date of Birth:
    Gender:
    Marital Status:
    Amount Required :
    Purpose for Loan:
    occupation:
    Phone No:
    Loan Term/Duration:
    Net monthly income:

    Regards
    Mr.LARRY SMITH
    cashconerloanfinance@admin.in.th

    YanıtlaSil
  4. MRB.HÜKÜM.SANIĞIN MÜSNET SUÇU İŞLEMİŞ OLDUĞU ANLAŞILDIĞINDAN EYLEMİNE UYAN SUÇ TARİHİ İTİBARI İLE LEHİNE OLAN 3167 SAYILI OLAN KANUNUN 4814 SAYILI KANUNLA DEĞİŞİK 3167 SAYILI KANUNUN 16/1,MADDESİ UYARINCA SUÇUN İŞLENİŞ BİÇİMİ SUÇ SEBEBLERİ KARŞILIKSIZ ÇIKAN ÇEKİN BEDELİ GÖZ ÖNÜNE ALINARAK SANIĞIN.......... PARA CEZASI İLE CAZALANDIRILMASINA.........DENİLMİŞ ŞU AN CEZA EVİNDE TEMYİZ EDİLEBİLECEĞİNİDE BELİRTMİŞ AMA ODA GEÇMİŞ NE YAPABİLİRİZ YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ TEŞEKKÜR EDERİM

    YanıtlaSil
  5. YARGITAY , CGK , dan iyi haberler bekleyiniz..
    MÜCADELEYİ ASLA BIRAKMAYINIZ ....

    YanıtlaSil
  6. DEĞERLİ ARKADAŞLAR,

    HEPİNİZE ÖZGÜRLÜK DOLU GÜNLER DEMİŞTİM. OGÜN GELDİ ÇATTI...

    BUGÜNE KADAR BİRTAKIM HABERLER VERDİK.ARKASI GELMEDİ.ÜZÜLDÜK ÜZÜLDÜNÜZ,KİMİLERİ SALDIRDI.AMA ÖNEMLİ DEĞİLDİ.ÇÜNKÜ HERKES CANI YANIK,HERKES STRESSDE .AMA BİZ GEREK EKİM2510 ,GEREK BEN,GEREK TANER,GEREK MERTCAN ARKADAŞIM HERZAMAN OLAYLARIN PEŞİNDE OLDUK.TAKİPÇİSİ OLDUK.

    HEP İYİ BİR DUYUM VERELİM DİYE.

    İŞTE OGÜN BUGÜNDÜR.

    ARTIK ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ AVUCUMUZUN İÇİNDEDİR.

    ADALET YANLIŞLARI GÖRMÜŞTÜR.

    BEKLENEN DE BUYDU..

    ADALETİ ADALETTEN İSTEMEK.

    SADECE DAKİKALAR KALDI.

    ARTIK SEVİNEBİLİRİSİNİZ DİYORUZ....


    YETTİ ÇEKTİKLERİMİZ.ÇEKTİKLERİNİZ,CEZAEVİNDEKİLER,YURT DIŞINDA OLANLAR....

    ADALET YERİNİ BULUYOR.....


    HEPİNİZİ ÖZGÜRCE KUCAKLIYORUM..

    SAYGILARIMLA


    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  7. SN TARIK ARAS BEN DE ÇEK MAĞDURUYUM VE SİTEDE HERKESİN TANIŞIRSA BUNUN DAHA İYİ OLACAĞINI DÜŞÜNENLERDENİM SİZE MSN ADRESİMİ VERİYORUM EKLERSENİZ MEMNUN OLURUM volkanpe@hotmail.com

    YanıtlaSil
  8. Sayın Basketçi ,

    Yukarıda yazdığınız bu hususları Yargıtay re'sen ele alıyor mu ?

    Yoksa her bir dosyamız için yargıtaya dilekçe mi göndermemiz gerekiyor?

    Saygılarımla
    2156

    YanıtlaSil
  9. Sayın Basketci,

    Bu içtihatleri burada mı yayınlayacaksınız? özellikle ''şirket kaşesi üzerinde isim soyad okunaklı olacak'' kısmı entarasan ve oldukça da önemli diye düşünüyorum.

    Duakar,

    YanıtlaSil
  10. Sayın Basketçi,

    Lütfen daha net bir açıklama yaparmısınız

    YanıtlaSil
  11. DEĞERLİ AYDIN KARDEŞİM,


    GÖNDERDİĞİNİZ DOSYAYI ÇOĞALTARAK İLGİLİ MERCİLERE HİTABEN YAZDIĞIMIZ KISA BİR ÖNYAZI EKİNDE EKSİKSİZ OLARAK ULAŞTIRDIK.

    BU ZİYARETLERİMİZDE EDİNDİĞİMİZ İZLENİMLERİ KISACA ÖZETLEMEK GEREKİRSE;


    1-ANTALYA CUMHURİYET SAVCISI (ÖZELLİKLE ÇEK DOSYALARINI İNCELEYEN SAVCI) ,YAŞANAN HUKUK KAOSUNUN FARKINDA OLDUĞUNU,

    -LEHE OLAN HER YASA MADDESİNDEN FAYDALANMAMIZ GEREKTİĞİNİ,

    -HATTA İNANILMAZ AMA GERÇEK DOSYALARIMIZDA LEHE OLUP DA

    ANLAŞILAMAYAN MADDELER HAKKINDA KİŞİSEL OLARAK YARDIM

    EDEBİLECEĞİNİ BELİRTMİŞTİR


    2- ANTALYA BAROSU BAŞKANINA ULAŞTIRILMAK ÜZERE ÖZEL KALEMİ İLE YAPTIĞIMIZ KISA GÖRÜŞME DE VERİMLİ GEÇMİŞ VE MESAJIMIZ NET OLARAK İLETİLMİŞTİR.

    3- CHP İL BAŞKANI SÜREKLİ DIŞARIDA OLDUĞUNDAN DOSYA YARDIMCILARINA BIRAKILMIŞ VE GÖRÜŞMEK İÇİN RANDEVU TALEBİMİZ KABUL EDİLMİŞTİR.EN KISA SÜREDE BAŞKANLA GÖRÜŞME SAĞLANACAKTIR.


    4- MHP İL BAŞKANI İLE MAKAMINDA KISA DA OLSA BİR GÖRÜŞME GERÇEKLEŞMİŞ VE GEREKLİ ÇALIŞMAYI YAPACAKLARININ SÖZÜ ALINMIŞTIR.


    5- AKP İL BAŞKANINA İKİ DEFA YAPTIĞIMIZ ZİYARET BAŞKANIN SÜREKLİ DIŞARIDA OLMASI NEDENİ İLE GERÇEKLEŞMEMİŞ ANCAK GÖRÜŞME TALEBİMİZ ÖNCELİKLİ OLARAK RANDEVU PROGRAMINA ALINMIŞTIR.

    EN KISA SÜREDE KAPSAMLI BİR GÖRÜŞME SAĞLANACAKTIR.

    AYRICA KOĞUŞLAR DIŞINDAKİ CEZA EVİ KOŞULLARINI VE MAHKUM YAKINLARININ YAŞADIĞI TRAJEDİYİ KISMEN BELGELEYEN FOTOĞRAFLARI DA BU DOSYAYA İLAVE EDİYORUZ.


    BU MÜCADELEDE ÖNCÜLÜK YAPAN DEĞERLİ TÜM KARDEŞLERİMİZE TEŞEKKÜRLERİMİZLE BİRLİKTE SEVGİ VE SAYGILARIMIZI İLETİYORUZ


    MÜHENDİS -MUHTEREM T...L
    ==========================================================
    ARKADAŞLARIMIZIN YAPTIĞI ÇALIŞMALARDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİZ ..

    YanıtlaSil
  12. inanmak istriyorum size sn ekim 2510 güveniyorum ALLAH size ne diliyorsanız yaptığınız mücadelenin verdiğiniz emeğin misli misli versin inşALLAH.açıklamanızı nefessiz bekliyorum

    YanıtlaSil
  13. KelimelerTukenmeden1 Aralık 2013 14:37

    hadi hayırlısı inşaallah

    YanıtlaSil
  14. ..................................... Önemli Yargıtay Kararı ..........................................

    10.Ceza Dairesi
    Esas No : 2011/9960
    Karar No : 2011/4259
    Tebliğname No : 10-2011/59599

    TÜRK MİLLETİ ADINA VERİLEN
    YARGITAY KARARI
    Karşılıksız çek keşide etmek suçundan sanık …………….. hakkında ANKARA 25.Asliye Ceza Mahkemesi’nce yapılan yargılama sonucu, 15/12/2006 tarihinde 2006/311 esas ve 2006/1032 karar sayı ile mahkumiyet hükmü verildiği, 5941 sayılı Çek Kanunu’nun yürürlüğe girmesinden sonra, Ankara Cumhuriyet Savcılığı’nın 24.02.2010 tarihli uyarlama talebi üzerine, aynı Mahkeme tarafından duruşma açılmaksızın yapılan inceleme sonucu 28.02.2010 tarihli ek karar sayılı ile uyarlama yapılarak “15.12.2006 tarihli hükmün sonuç para cezasının 49.650 TL adli para cezası ve tedbir hükmünün çek düzenleme ve çek hesabı açmaktan yasaklanmasına şeklinde değiştirilmesi suretiyle infazına” karar verildiği; bu kararın sanık müdafi tarafından temyiz edilmesi üzerine, aynı Mahkeme’nin temyiz talebinin süre yönünden reddine ilişkin 04.01.2011 tarihli, aynı esas ve karar sayılı ek kararının da sanık müdafii tarafından temyiz edildiği, dava dosyasının Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın temyiz isteminin reddine ilişkin kararın kaldırılarak esas hükmün bozulmasını isteyen tebliğnamesi ile 26/04/2011 tarihinde dairemize gönderildiği anlaşıldı. Dosya incelendi.
    GEREĞİ GÖRÜŞÜLÜP DÜŞÜNÜLDÜ :
    15.12.2006 tarihli hükümde, Anayasa’nın 40/2, 5271 sayılı CMK’nın 34/2,231/2 ve 232/6. Maddeleri uyarınca, kanun yoluna başvuru süresinin başlangıcının ve şeklinin açıkça belirtilmemesi nedeniyle; sanık müdafinin 28.12.2010 tarihli dilekçesinin 15.12.2006 tarihli hükme yönelik olduğu kabul edildiğinden 04.01.2011 tarihli ret kararı kaldırılmıştır.

    28.12.2006 tarihli 2006/311 esas, 2006/1032 karar sayılı uyarlama hükmünün hukuken geçerli olmadığı kabul edilerek, 15.12.2006 tarihli ilk hükmünün esastan yapılan incelemesinde;
    2) 20.12.2009 tarihli Resmi Gazete ’de yayımlanarak ayı gün yürürlüğe giren 5941 sayılı “Çek Kanunu” ile 3167 sayılı “Çekle Ödemelerin Düzenlenmesi ve Çek Hamillerinin Korunması Hakkında Kanun” yürürlükten kaldırılmış, dava konusu suçun unsurları ve yaptırımları farklı biçimde yeniden düzenlenmiş olduğundan; 5237 Sayılı Türk ceza Kanunu’nun 2 ve 7 maddeleri de gözetilerek sanığın hukuksal durumunun bu kapsamda tekrar değerlendirilip belirlenmesinde zorunluluk bulunması,
    Bozmayı gerektirmiş, sanık müdafiinin temyiz itirazları bu nedenlerle yerinde görülmüş olduğundan, diğer yönlerini incelenmeksizin hükmün BOZULMASINA, hükmün kesinleştirilerek infaza verildiği anlaşıldığından İNFAZIN DURDURULMASINA, sanık bu suç nedeniyle cezaevine alınmış ise başka suçtan hükümlü veya tutuklu olmadığı takdirde SALIVERİLMESİNE ve bu konuda Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na yazı yazılmasına 29.04.2011 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
    Başkan V. Üye Üye Üye Üye
    H.Ruhi Ö.Yılmaz Mustafa M.İsmet Yüksel
    US ÇAMLIBEL KAYA YÖRÜK KOCAMIŞ
    Karşılaştırıldı.
    Yazı İşleri Müd.
    H.K
    ==================================================================

    Teşekkür ederiz .Alıntıdır.

    YanıtlaSil
  15. sayın basketçi inşallah yazıyı okuyunca kaybettiğim ümitlerim yeniden canlandı biliyorsunuz benim eşim ceza evinde son günlerde gerçekten çok kötüydüm allahım inşallah yazdıklarınız gerçek olur allah hepimizi kurtarsın

    YanıtlaSil
  16. sayın aslı 66 , İnanın nefes almadan çalışıyoruz.Kimseden bir beklentimiz yok.Sadece birlik olalım - beraber olalım .Nedendir bilemiyorum ama bugün uzun zamandır ilk kez yüzüm gülüyor.

    YanıtlaSil
  17. allah emeği geçen herkesten razı olsun allah kimseyi zor durumda bırakmasın allah sizlere sıkıntı yüzü göstermesin inşallah

    YanıtlaSil
  18. IREMİKBAL,SAKİN OLUN,

    HEP BÖYLE GİTMEYECEKTİ YA.ÖZGÜRLÜK,ÖZGÜRLÜK DEDİK.

    ADALETİ ADALETTEN İSTEYELİM DEDİK.

    NİHAYET ÇIĞLIĞIMIZI DUYDULAR.

    BİTECEK ,BİTECEK....


    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  19. SAYIN SAMİKAL
    SEVGİLİ DOSTUM
    BEN ŞAHSIM MHP LİYİM
    CHP YADA MHP GELSEYDİ VE YA KOALİSYON OLSALARDI NE DEGİŞECEKTİKİ?
    YADA BENİM BİLMEDİGİM ZATALİNİZİN BİLDİGİ CHP VE MHP LİLERİN SİZE BİR VAADİMİ VARDI?
    BİR REKLAM VARDI
    YOK ASLINDA BİR BİRİMİZDEN FARKIMIZ
    AMA BİZ OSMANLI BANKASIYIZ.
    SAYGILARIMLA.
    A.AYDOGAN

    YanıtlaSil
  20. Evet beyler yazın bakalım,seçimlerden önce duyupda yazmadıklarınızı,kim ne dedi neler görüşülmüş bizim hakkımızda,seçimlerden sonra açıklayın şimdi sırası değil diye kime icazet verimiş...

    ALPER

    YanıtlaSil
  21. Sami kardeş,,

    biz seni tanırız,verdiğin mücadeyide biliriz,sende hakkını helal et,ama yazılması gerekenler,saklananlar,duyumlar,kimseyi üzmeyelimler,artık bitsin ve herkes ya duyduklarını yazsın yada 3-5 kişi ile bu duyumları paylaşarak diğer magdurlardan saklamasınlar...sen anladın....alper.

    YanıtlaSil
  22. Ibrahimvelikaya1 Aralık 2013 14:53

    NEREDE BU chp Lİ ARKADAŞLAR. KAÇIŞMAYA BAŞLADILAR GALİBA. HERZAMAN SÖYLEDİM BU SİTE VE BU SİTEYİ ELE GEÇİRİP AHKAM KESENLER HER ZAMAN BU BİZİM MAĞDUR DURUMUMUZUN SÖMÜRÜCÜSÜ OLMUŞLARDIR. BİZE KARŞI HÜKÜMETİ PROVAKE ETMİŞLERDİR. AYRICA ARADA BİR DE OLSA YAZDIĞIMIZ YORUMLARI SANSÜR EDİP YAYINLAMAMIŞLARDIR. TAKKE DÜŞMÜŞ GÜVENİLEN DAĞLARA KAR YAĞMIŞ VE İŞ YAĞDANLIK FALAN DEYİP HAKARET ETMEYE YELTENENLERİN NE KADAR ÜÇ KAĞITÇI VE SAHTEKAR OLDUĞUNUN ORTAYA ÇIKTIĞI GÜNE VARMIŞTIR. YOLUN AÇIK OLSUN TÜRKİYEM.

    YanıtlaSil
  23. sayın sami bey: seçim sonuçlan evet.dileğimiz oranların daha farklı olmasıydı,ama az da olsa durum eskiye göre farklılaştı.akp oranda yüksek ama vekil sayısında düştü,buna karşılık chp 35 vekil bdp 15 vekil arttırdı,mhp iyiki barajı aştı ama vekil kaybıyla sonuçlandı. şu an benim gördüğüm tek parti diktatörlüğünden kurtulmuş olmamız. ama akp ile başka bir parti orana göre chp veya mhp birleşirse işte o zamn durum çok kötü olabilir ve biz unutulabiliriz.ben eskiye göre daha umutluyum,en azından eskiye göre istediklerini yapamıyacaklar.ayrıca devrimci aydın bir çok vekil adayı kazandık,balbay-kürkçü sırrı süreya aydın ,levent tüzel gibi ve bunlar biz halka daha yakın insanlardır. sizlerle koşullar ne olursa olsun sırt sırta mücadeleye devam edeceğimizi diliyorum

    YanıtlaSil
  24. türkiyenin yolu açık seninde yolun cezaeviolur inşallah ,yuvan bizimkigibi yıkılır ekmege muhtaç olursun sahtekar çekçi paraları indirdin herhalde,ahkam kesiyorsun ahmet metin

    YanıtlaSil
  25. saygıdeger magdur arkadaşlarım; seçimler bitti, görünen o ki tc'de degişen bir şey olmayacak. Türk seçmeninin, demokratik olmadıgına ve eşit şartlarda yapılmayan, çeşitli ayak oyunlarının oynandıgı 12 haziran seçimlerinde tercihini AKP'den yana yaptıgı kesinleşmiştir. Bizleri burada ilgilendiren konu her iki seçmenden birinin Akp ye oy vermesi degildir. Bu saatten sonra umutlarımız bir başka bahara kalmamış, üzerine ölü toprağı serpilerek kaderimizle baş başa bırakılmış olmamızdır. Türk seçmeninin tercihine saygılı olmamız gerekiyor. Demekki ülkenin %50'si hayatından memnun. Yıkılan yuvalar, dagılan aileler, intiharlar kimsenin umurunda olmamıştır. Halkımız popilist siyasete pirim vermiş, devletin her imkanını kullanan iktidar partisine yol vermiştir. Bizler magdurlar olarak ne referandumda nede bu seçimde durumumuzu netleştiremedik, kendi aramızda bile fikir birliği sağlayamadık. Benim umutlarım bitti, benim için deniz bitti gemi karaya oturdu. İçimizdeki akp destekçilerine sadece şunu söylemek istiyorum. Gözünüz aydın, özgürlüğünüzü siyasi görüşünüze tercih ettiniz. Allah yolunuzu açık etsin zaferinizi kutlayın, zafer sarhoşlugundan ancak cezaevinde gözünüzü açınca uyanacaksınız. Bizler sistemin zayıf halkasıydık, ilk önce biz koptuk kırıldık, arkamızdan milyonlar geliyor. Bu saatten sonra batan batsın, çek magduru çıg gibi çogalsın umurumda değil. Bu kadar saf ve enayi ,ahmak insanların çogunlukta oldugu ülkemde bana düşen kaderime razı olmak, kaçabildiğim kadar kaçmak, yolun sonuna geldiğimde cezamı yatarak önüme bakmak istiyorum. Bu neden bu günden sonra mücadelede aktif olmayacagım, özellikle çek magdurları sitesinde olmayacagım.Sadece izlemede kalıp, akp yagdanlıklarının yapacaklarını gözlemleyecegim. Bakalım akp den ne umacaklar ne bulacaklar, bekledikleri inayetinancım cezaevi olacaktır. Buradan magdur arkadaşlarıma veda ederken, bilerek bilmeyerek kırdıgım üzdüğüm arkadaşlarımdan helallik istiyorum. Benim hakkım varsa herkese helal ettim. hoşça kalın. özgür günlerde görüşmek dileğimle.

    YanıtlaSil
  26. apo çıkacak ,terör suçlusu teröristler çıkacak ,6 ay sürmez ülke kaosa sürüklenecek,
    iç savaş çıkacak ,adam acemiyken verdiği sözleri ustayken yapacak ,vay akp 'ye oy veripte bu ülkeyi yıkanlar yarın ne yaptık diyeceksiniz iş işten geçecek ,inşallah herkes çıkar oy veren çek magduru olan içeri girer ahmet metin ,

    YanıtlaSil
  27. Ibrahimvelikaya1 Aralık 2013 14:53

    ben yeni çıktım dostum cebimde sigara param bile yok ama kim önümde kim ARKAMDA bunu görebiliyorum çok şükür. Ayrıca yuvam da dağıldı ama bana çekleri tayyip erdoğan imzalatmadı.

    YanıtlaSil
  28. SAYGIDEĞER ARKADAŞLARIM,

    SULAR DURULSUN,İLK ŞOK ATLATILSIN ;

    ARKADAŞLARIMLA GÖRÜŞÜP BİR AÇIKLAMADA BULANACAĞIM.

    AMA DEMOKRASİLERDE BİR ÜLKEDE ÇOĞUNLUĞUN TERCİHİNE SAYGI DUYMAK LAZIM.

    HAYIRLI UĞURLU OLSUN DERİM .

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  29. çok teşekkürler abicim lütfen bir daha yazmaynız

    YanıtlaSil
  30. ben ülkede magdur oldugunu düşünmüyorm herkesin durumu iyi,çek magduru veya gariban yok bu ülkede,ülkede ses çıkaranın zaten sesini kesiyorlar magdurunun zaten bogazına kadar kesmişler,kimbizemi acıyacaklar ,işadamıymış esnafmışyok kötü durumdaymış hepsi yalan çekçiler sahtekar ,dolandırıcı,düzenbazcı,şimdi bu sözleri söyleyen başbakan haklı çıktı çünkü sen verdin oyunu haklı oldugu için ,ben miliyetçiyim görüşüm mhp, yıllarca pkk karşıtı oldum ,şehit oldugunda aglardım ,şimdi gözümden yaş bile gelmiyor polis öldüğünde ,nedenmi çünkü tiksindim ülkemden ,tiksindim askerden polisten ,şimdi kızmıyorum artık hiç birşye aramızda belki kızanlar olacak ama ben özgür olmadıgım sürece kim ölürseölsün ne olursa olsun kimde kazanırsa kazansın ,cezaevi vatanım,bayragım ranzalarda olan çarşafım ,başbakanım ,cezaevi müdürü,miletvekillerim gardiyanlar,razıyım herşeye çünkükoyunların arasında keçiolmak zor ahmet metin

    YanıtlaSil
  31. This is an automatic message from DISQUS.

    YanıtlaSil
  32. This is an automatic message from DISQUS.

    YanıtlaSil
  33. saolasın serhat bey bende varım

    YanıtlaSil
  34. allah razı olsun işin rast gel e

    YanıtlaSil
  35. Yok kendi numaram. bu başka birine ait numara...

    YanıtlaSil
  36. Yok kendi numaram. bu başka birine ait numara...

    YanıtlaSil
  37. çıkacaksam yüzümü niye kapatayım çıkışta ekipmi bekliyor beni,ama ben gazeteye çıkmak istemediğimden yardımcı olamayacağım,yeterince sıkıntım var birde bu gazeye işiyle ben kendi adıma uğraşamayacağım kusura bakmayın

    YanıtlaSil
  38. numaranı yaz bir baktırıyım

    YanıtlaSil
  39. HADİ ARKADAŞLAR

    YanıtlaSil
  40. 3 ay çıkmış mahkemede itiraz edilmiş mahkemöe sonucu bildirilmediği gibi 3 aylık ceza 2 dosyadan 6 aya çıkmış. "miş" li "muş" lu konuşuyorum çünkü ailemle aynı şehirde değiliz. tutuklamadan önce böyle bir karardan haberim bile yoktu. sultan abla çok kötüyüm inan. çok özledim babamı. geçen hafta açık görüşü vardı bu hafta izin alamadım gidemedim. eğer eşim cuma günü izin alabilirse özel izinle 10 dak. kapalı görüşebileceğiz. inş. izin alır diye dua ediyorum şimdi. Allahım kimsenin başına vermesim kimsenin çocuğunu bununla sınamasın çok zor. 60 yaşında kalp hastası babam. madem kaçıyorlar inş. bir işe yarar kurtulurlar cezadan.

    YanıtlaSil
  41. güzel 3 isim teyitlendi..dediğim gibi yer açıklamasını yapar yapmaz imkanı olan gitsin lütfen 1-2 saatinizi bu işe hacayın,kim olursan ol ama git..

    YanıtlaSil
  42. telim 05325134540 arayın

    YanıtlaSil
  43. This is an automatic message from DISQUS.

    YanıtlaSil
  44. This is an automatic message from DISQUS.

    YanıtlaSil
  45. bizim evde ikamet etiği gözüktüğü için amcamın icrası bizim eve geliyor ne yapmalıyım

    YanıtlaSil
  46. sen ne diyon ya kardeşim git sen akp lilerine yalvar yakar sana 1 yıl versin ler akp şakşakçılıg ı yapma

    bu saatten sonra onlara yalvarmam gider aslanlar gibi yatarım genede yalvarmam bu akşam hepsine mesaj atıp sizlere oy yok bütün oylar başka partiye diyecegim kim olursa olsun ömrüm boyunca sol parti ye oy vermedim bu seçim de verecegim akp li kardeş sen ver istiyorsan daha iyi .......... yapsınlar

    YanıtlaSil
  47. Çek Kanunu’na Anayasa Mahkemesi vizesi


    Paylaş





    Oya ARMUTÇU/ANKARA 19 Mart 2011




    ANAYASA Mahkemesi, iptali istenen Çek Kanunu’na CHP ve İzmir 26’ncı Asliye Ceza Mahkemesi’nce açılan iki davayı geri çevirip mevcut uygulamaya vize verdi.

    Anayasa Mahkemesi, karşılıksız çek sanıklarına, 1 Nisan’a kadar alacaklısıyla anlaşarak veya 2 yıl içinde ödeme taahhüdünde bulunarak cezaevinden kurtulma yolunu açan tartışmalı yeni Çek Yasası’nı da anayasaya uygun buldu. Bu madde iptal edilseydi, “Ödeme taahhüdü yap, süre kadar soruşturman ve davan dursun” uygulaması yüksek mahkemeden dönmüş olacaktı. Anayasa Mahkemesi CHP’nin iptal başvurusunu da oybirliği ile reddetti. Çek Yasası’ya ilgili mevcut uygulama aynen devam edecek.

    YanıtlaSil
  48. LİBYADA OLAN DEGERLİ ARKADAŞLARIM LİBYADA VARSA TÜRK KONSOLOSLUGUNA GİDİP SAVAŞIN ORTASINDA KALDIGINIZI VE ÜLKENİZE NEDEN DÖNEMEDİGİNİZİ SÖYLEYİN. BİR İHTİMAL GEREKLİ YERLERE YEKİLİLERE İLETİLMESİNİ SAGLAYABİLİRSİNİZ BELKİ BİRİLERİ HAREKETE GEÇER SAYGILARIMLA

    YanıtlaSil
  49. inşallah kardeşim, inşallah dediğin gibi olur ama ibreler salı gününü gösteriyor, baksana kağnı hızıyla hareket ediyorlar, yalandan önergeler, yalandan konuşmalar, uzattıkça uzattılar don lastiğini geçti

    YanıtlaSil
  50. siz msn e ekeldim hllbjk14@hotmail.com geldi mi daveitm acaba

    YanıtlaSil
  51. GEÇİCİ 1.MADDE HARİÇ ÇABUK BİTER 23 MADDE YÜRÜRLÜK TARİHİ 24. MADDE BU KANUNU TBMM BAŞKANLIĞI VE BAKANLAR KURULU YÜRÜTÜR 22 .MADDE BİTERSE BİŞEY KALMAZ

    YanıtlaSil
  52. Çek Kanunu’na Anayasa Mahkemesi vizesi


    Paylaş





    Oya ARMUTÇU/ANKARA 19 Mart 2011




    ANAYASA Mahkemesi, iptali istenen Çek Kanunu’na CHP ve İzmir 26’ncı Asliye Ceza Mahkemesi’nce açılan iki davayı geri çevirip mevcut uygulamaya vize verdi.

    Anayasa Mahkemesi, karşılıksız çek sanıklarına, 1 Nisan’a kadar alacaklısıyla anlaşarak veya 2 yıl içinde ödeme taahhüdünde bulunarak cezaevinden kurtulma yolunu açan tartışmalı yeni Çek Yasası’nı da anayasaya uygun buldu. Bu madde iptal edilseydi, “Ödeme taahhüdü yap, süre kadar soruşturman ve davan dursun” uygulaması yüksek mahkemeden dönmüş olacaktı. Anayasa Mahkemesi CHP’nin iptal başvurusunu da oybirliği ile reddetti. Çek Yasası’ya ilgili mevcut uygulama aynen devam edecek.

    YanıtlaSil
  53. ARKADAŞIM,,KENDİNİ,DAVANI,VE BURADAKİ MAGDUR İNSANLARI NE KADAR ÖNEMSEDİGİN RUMUZUNDAN BELLİİ,,

    BURASI DALGA GEÇME ,EGLENCE YERİ DEGİLDİR ADAM OL,,ÇEK GİT İŞİNE

    AYIPTIR BURADAN HABER BEKLEYEN UMUT BEKLEYEN YÜZLERCE ZOR DURUMDA KALMIŞ İNSANLAR VARRR

    BİR DAHA YAZMA,,,YAZACAKSANDA ADAM GİBİ RUMUZLA VE ADAM GİBİ YAZZZ

    TANER

    YanıtlaSil
  54. merhaba babam şuanda cezaevinde 19 mayısta cezası bitiyo fakat arkadan başka cezaların gelmesinden korkuyorz evde bilgisayr olmadığı için pek takip edemiyorum ama takip ettiğim kadarıyla çok çalışıyosunuz onu anladm ve size çok teşekkür ediyorm ama bu anayasa mahkemesi gerçektn bizide yıktı peki şimdi ne yapılması gerekiyo.

    YanıtlaSil
  55. .ne kadar vahim şiir babından libya naraları şair tavrıyla bağlanan satırlar libya suistimalleri ortadoğudaki buna inanan salaklarda gördü tayyip erdoğan abileri ne kadar sanatçı riyacı ama asla lider falan değil.hiç birşeyide sizden def edemez.ırak vuruldu şiir suriyeyi israil vurdu ses bile çıkaramadılar libya vuruldu şiir ne şen şakrak bir abisin tayyip erdoğan..

    YanıtlaSil
  56. Benimde dikkatimi çekti, ama bir ümit oturmuş seyrediyoruz, zaten bu moralle başka birşey olmuyor

    YanıtlaSil
  57. yav ne alemsin güzeldi morel oldu biraz da olsa

    YanıtlaSil
  58. arkadaşlar yarın meclisde çalışma varmı bilgisi olan yazarsa seviniriz

    YanıtlaSil
  59. aslında yemekte yediler, çıkışta çorbalar bizden olsun lütfen,

    YanıtlaSil
  60. evet
    çok yanlış arkadaşım..2010 da kaldırıldı...

    YanıtlaSil
  61. arkadaşım e devlette benim gerekceli karar yazıldı diyor tazyik hapsi kesinleşmiş mi demek

    YanıtlaSil
  62. neden ödeme yapmasın yangını hangi şartlarda sigorta öder neden peki bu yangın sigortası yaptırılıyor

    YanıtlaSil
  63. KUSURA BAKMA YURT DISINDAYIM TBMM TV YI IZLEYEMIYORUM TOPLANTI DEVAM EDIYORMU

    YanıtlaSil
  64. ABİLERİM EVELKİ GÜN BANA KIZMIŞLAR YORUM YAPAMIYORDUM ONDAN BURDAN YAZIYORUM KOMUTAN BEN :)))

    YanıtlaSil
  65. This is an automatic message from DISQUS.

    YanıtlaSil
  66. This is an automatic message from DISQUS.

    YanıtlaSil
  67. This is an automatic message from DISQUS.

    YanıtlaSil
  68. ARKADAŞLAR BEN BU AVUKATI TANIRIM ŞEKER HASTASI YARIN SÖYLEDİNİ UNUTUR....

    YanıtlaSil
  69. bu avukat mafyaya davet çıkarıyor. suç işliyor....

    YanıtlaSil
  70. BU AVUKAT KİMİN ADAMI NTV ÇOKMU ARAMIŞ GARANTİ BANKA VE FACTORİNGİN AVUKATI

    YanıtlaSil
  71. Çok uzun zamandır siteyi takip etmekteyim kurucularına, katılanlarına, destek olanlarına binlerce kez teşekkürler. Ben eski eşi tarafından bir çek mağduruyum allah beni kızlarıma bağışladı... herkese gönül dolusu sevgiler allah hepimizin yolunu açık eder inşallah..

    YanıtlaSil
  72. 5941 Sayılı çek kanunu nun TBMM kabul ve RESMİ GAZETE yayın tarihi

    ÇEK KANUNU

    Kanun Numarası : 5941

    Kabul Tarihi : 14/12/2009

    Yayımlandığı R.Gazete : Tarih: 20/12/2009 Sayı : 27438

    Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 49 Sayfa:

    YanıtlaSil
  73. sonucta ınsan haklarına atıfta bulunuyor

    YanıtlaSil
  74. KelimelerTukenmeden6 Aralık 2013 11:35

    cesim parlak isimli avukat ntv de diyorki tefeciler artık alacaklarını gayrimeşruyoldan alacaklarmış avukat bu adam

    YanıtlaSil
  75. işte avukatların adalet anlayışı bu kadar...

    YanıtlaSil
  76. bu gün günlerden umut6 Aralık 2013 11:35

    doğru kardeş doğru, senden farklı değilim, intaharı düşünmeden uykulu gecelere az kaldı

    YanıtlaSil
  77. karşı site hangisi

    YanıtlaSil
  78. bu adam ne konusyor ne dıyor neden konusyor bır cevap veremezmıyız

    YanıtlaSil
  79. Allah kime ne yapicagini iyi biilr! Paranizla onunda yapicaklarina karisirsiniz siz!
    Birak da Allah kime ne ceza vericek beraber gorelim!
    Acaba sen o paralarinin hesabini verebilicekmisin!
    Allah magdurun yanindadir bunu unutma ey vicdansiz!

    YanıtlaSil
  80. ben yandım aslında kaç imzam var bilmiyorum ama 2009 dan bu yana kaçmakla mücadele ediyorum sonum ne olur bilmem ama zoz be

    YanıtlaSil
  81. Am xavi Gerad jude, Aiicco inssurance plc bir temsilcisi.

    Size bir kredi ihtiyaci varsa bugün e-posta yoluyla bugün bize ulasin, istediginiz kredi ile size yardimci olabilir:

    (xavigeradloanfirm@yahoo.com)

    Yilbasi kredileri% 3 faiz orani sadece avelable vardir. Ciddi basvuran, ancak daha fazla bilgi için irtibata geçiniz. Biz renging krediler

    sunuyoruz

    3000 sadece US $ Euro ve pound 50,000.000 için.

    Biz dahil kredi her türlü teklif

    Bireysel krediler:

    Isletme Kredileri:

    Ögrenci Kredileri:

    Insaati krediler:

    Ev kredileri:

    Is expandsion krediler:

    Borç konsolidasyonu kredi:

    Biz hizli ve dinamik test edilmis ve güvenilir bulunmaktadir.

    Daha fazla bilgi için (xavigeradloanfirm@yahoo.com): E-posta Iletisim.

    Sr Gerad jude görüyoruz.

    YanıtlaSil
  82. dikkat !!!

    Ben Terry Bravo, Kredi sirketlerin CEO, ben Terry Bravo duyuyorum ....
    Sen Kredi Eger asil ihtiyaciniz var mi? Insaat kredisi? Ögrenci kredileri? YATIRIM Kredi?, Borç

    konsolidasyonu kredi? E-posta yoluyla çok daha eglenceli @ Bilgi? (bravoterry99@yahoo.com)

    (Bravo_terry_loanfirm@webadicta.org) için bize ulasin .. Biz% 3 faiz kredi vermek unutmayin
    Uygulamak için tesekkür ederiz. .

    Bravo Terry Kredi firmasi.

    YanıtlaSil
  83. Murat YILDIZ20 Ocak 2014 23:53

    Zraten Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru sonuçlarını inceleyecek olursanız,hukuksuzluğun büyüğünün Anayasa Mahkemesi kaynaklı olduğunu görürsünüz,zira başvuyu kolaylaştıracağı yerde daha teferruatlı hale getirmiş ve genelde usulden red etmektedir.Ayrıca başvuru ücreti alınması da hukuksuzluğun diğer bir kriteridir.AİHM ne başvururken sade bir dilekçe ile ve harç yatırmadan giderken,kendi ülkemizde gördüğümüz zulüme bir bakın derim.

    YanıtlaSil