Hacizli Malları Rüşvetle Satıp Kumkapı'da Eğlendiler

icra daireleri, icra müdürleri, icra memurları, icra ihaleleri, rüşvetİstanbul Adliyesi'nde görevli bazı İcra Müdür ve İcra memurları, hacizli malların ihalesini işbirliği yaptıkları kişilere rüşvet karşılığında verip yine bu kişilerle Kumkapı eğlence mekanlarında alem yaptıkları ortaya çıktı.

İstanbul Adliyesi icra ve iflas dairelerince düzenlenen hacizli malların ihalelerine fiyat yükseltmek ve gerçek alıcıdan para koparmak için sahte alıcılar katılıyor. İcra ve iflas dairelerinde düzenlenen ihalenin gerçek alıcısı icra müdürlerinin gözü önünde bu kişilerin para karşılığı, çekilmelerini istiyor. İstanbul Adliyesi İcra Müdür ve Yardımcılarının işbirliği yaptıkları şahıslar ile sık sık Kumkapı'da eğlence mekânlarına gittikleri belirtiliyor. Kumkapı Eğlence mekanlarında çekilmiş olan görüntülerde, icra çalışanlarına verilen pahalı hediyeler ve eğlencede müzisyenlere takılan dolarlar görülüyor.

İstanbul Adliyesi'nde görevli bir icra memuru geçtiğimiz günlerde İstanbul Adliyesi Adalet Komisyonu'na gönderdiği ihbar mektubunda, İstanbul Adliyesi'nde yaşanan rüşvet skandalını tüm çarpıklığıyla gözler önüne serdi. İhbar mektubunda, aralarında milyonlarca liralık hacizli gayrimenkullerin de bulunduğu İcra Müdürlüğü ihalelerinin, icra müdür ve yardımcıları tarafından yüklü rüşvetler karşılığında belirli kişilere verildiği, icra dairelerindeki rüşvet boyutunun milyon TL'ye kadar çıktığı öne sürüldü.

İcra Dairelerinde rüşvet olayına karışan icra müdür ve icra dairesi personelinin de isimlerinin de yer aldığı ihbar mektubundaki iddialara göre icra müdürlüklerindeki ihale vurgunu şöyle gerçekleşiyor: Kazançlı görülen ihaleler, icra müdürleri tarafından işbirliği yapılan kişilere çok önceden haber veriliyor. Bu bilgi karşılığı kendisine komisyon ödenen müdür, tanıdıklarının dışında başka kişilerin ihaleye katılmaması için ihaleyi on beş dakikalığına icra müdürlüğünde bulunan bir panoya yapıştırılan bir ilanla duyuruyor.

İstanbul Adliyesi Adalet Komisyonu'na yapılan ihbar mektubunda belirtilen iddialar üzerine İstanbul İlk Derece Adalet Komisyonu Başkanlığı soruşturma başlattı. İhbar mektubunda adı geçen UYAP uzmanı A.C. İcra Müdür ve personelinin, Kumkapı Eğlence Mekanında eğlencelerinin yer aldığı görüntülerin, bir doğum günü için düzenlendiğini savunmasında bulundu A.C. ye kınama cezası verilip, İstanbul'da başka bir adliyeye gönderilidi.

İstanbul Adliyesi İcra müdür ve personeli ile ilgili soruşturma ise konunun ciddiyeti açısından Hakimlere devredildi.

Abdurrahman ŞİMŞEK - SABAH

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder