Avukata "Çek" Kurşunu

Karşılıksız Çek
"Sen beni yaktın, bende seni yakacağım!"
CHP Gerede İlçe Başkanı Avukat Yusuf Renkli, Gerede Adliyesi’nde silahlı saldırıya uğradı. Karşılıksız çek davasıyla yargılanan ve aslen Geredeli olan ancak İstanbul'da yaşayan Ramazan Baykara, Müvekkili olduğu CHP İlçe Başkanı Avukat Yusuf Renkli'ye yaklaşarak; "sen beni yaktın, bende seni yakacağım!" diye bağırarak ateş etmeye başladı.

Sol ayak baldırına isabet eden kurşunla yaralanan Avukat Yusuf Renkli, acı içinde yere yığıldı.

Avukat Yusuf Renkli, Gerede Devlet Hastanesinde yapılan müdahalenin ardından İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi’ne sevk edildi. Ramazan Baykara ise polis ekiplerince gözaltına alındı.

Karşılıksız çek davasından yargılanan Ramazan Baykara'yı çileden çıkaran olaylar nedir bilemeyiz, fakat Avukat Yusuf Renkli'nin marifetlerine göz atmakta fayda var.

Bolu'nun Gerede İlçesi'nde yap-satçılık yapan Celal Ünlüsoy, bakkal işleten fakat halk arasında "tefeci" olarak bilinen Muharrem Erdem ve Ahmet Hakan Ülkü'ye 85 milyarlık bir çek verir. Ancak, çekin zamanı geldiğinde de bunu ödeyemez. Muharrem Erdem ve Ahmet Ülkü, CHP Gerede İlçe Başkanı Avukat Yusuf Renkli'ye çeki vererek tahsil etmesini ister. Avukat, icra ve karşılıksız ceza davası açar, bir müddet sonra da bir de "tahsilat çetesi" bulur.

Yani adalet takipçisi, adaleti çetelerle de çözmek ister.

Celal Ünlüsoy hakkında karşılıksız çek keşide etme suçundan hapis kararı çıkar, Celal Ünlüsoy polis tarafından her yerde aranmaktadır.

Güvenlik güçlerinin bulamadığı Celal Ünlüsoy'u çete elamanları kolayca bulur, birkaç kere bu çete elemanları tarafından tehdit edilir, kendisine ödeme günü verilir. Ünlüsoy, karakola gidemez, çünkü aranmaktadır, fakat çete tarafından "cezalandırılacağını" anladığı an seçimini yapar ve durumu polise bildirir ve çete elemanları yakalanır.

Sanıklar, polisteki ifadelerinde çekin tahsilini Bolu Barosu'na kayıtlı avukat Yusuf Renkli'nin istediğini söylerler. "Cürüm işlemek için teşekkül kurmak" suçundan mahkemeye çıkarılan sanıklardan Muharrem Erdem ve Ahmet Ülkü ile beş "kaba güç" elemanı tutuklanır.

Celal Ünlüsoy ve çete elamanları aynı cezaevine konulur.

Dosya, Gerede Cumhuriyet Başsavcılığı kanalıyla görevsizlik kararı gereği Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilir.

"Azmettiren" kimliği ile sanık avukat Yusuf Renkli ve şikáyetçinin iddia ve savunmaları, talimat gereği Gerede Asliye Ceza Mahkemesi'nce alınır. Çete elemanlarını sorgulayan Bolu Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin, soruşturmayı daha da genişletmesi istenir.

Çek senet çetesinin savunmasını, emekli subay, Avukat Orhan Sarışen üstlenir.
Kural; herkesin savunulmaya hakkı vardır. Ankara AĞCM (Dosya No: 2009-90).

Gözün aydın Türkiye'm... "Adaletin de çeten de iç içe"

13 yorum:

  1. AVUKAT NE YUVALAR YIKMIŞTIR ŞİMDİDE ÇEŞMENİN YANİ TEFECİLİĞİN BAŞINA GEÇİP YIKAMADIĞI YUVALARI YIKMAYA ÇALIŞIYOR HAK ETTİĞİNİ BULMUŞTUR MAZLUMLARIN AHI YERDE KALMAZ ALLAH CEZASINI VERİR

    YanıtlaSil
  2. kalleş akbabalarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.avukat olma idealim vardı bi nebze kalmadı o ideal içimde...

    YanıtlaSil
  3. allah eline koluna saglık tetigi çeken parmagın nurlansın kardeş tefeçi pezevenkler az pile böylelerine

    YanıtlaSil
  4. eşşek kızınca ,atı geçer. kurşun adres sormaz

    YanıtlaSil
  5. diyarini terkeden22 Aralık 2011 22:23

    sadece avukatlarmi savcilardan ve hakimlerden vede adlitiptan ne hainler var bir bilseniz topunu temizlemeden adalet gelmiyecek benim ulkeme, senet ve cek kalkarsa ulkemden bu kenelerde icecek kan bulamaz.

    YanıtlaSil
  6. Muhammetkrsoglu8123 Aralık 2011 09:31

    celal kardeşim şimdiden geçmiş olsun ve ellerin dert görmesin o şerefsiz çeteci avukata ve tefeci avukata gerekeni yapmışssın CENABI ALLAH İNŞALLAH onu daha beter eder kardeşim şimdiden tekrar geçmiş olsun ve ALLAH KURTARSIN SAYGILARIMLA KARSLIOĞLU

    YanıtlaSil
  7. darısı diger kan emici avu katan ların başına

    YanıtlaSil
  8. inanın yüzlerce kişi bu durumda tefeci bunaltıyor adamın borcundan yakalanması var ne yapmalı

    YanıtlaSil
  9. Ifo_citimaxkimya14 Aralık 2013 11:10

    eline saglık kardesim

    YanıtlaSil
  10. HAKLI İKEN HAKSIZ DURUMA DÜŞMÜŞ ÜZÜLDÜM YAZIK ADAM ZATEN DERTLİ BAŞINA İŞ AÇMIŞ:(

    YanıtlaSil
  11. ömrüm yetıkçe bü hükmete oyumu verecem esnafı resmi tefecilerden kurtardakları için

    YanıtlaSil
  12. dikkat... factoringçilerin elinde bulunan çeklerin sayısı nedir... bu çekleri tahsil edemeyince çek miktarı kadar yıllık vergilerinden düşülüyor.(yani zarar gösteriliyor) bunların tefecilerin (factoring)hiç bir zararı olmuyor.. sonrada hacizlerden aldıkları para ceplerine vede anlaşma sagladıgı avukatlara kalıyor.... sisteme bak.... hizaya gel..

    YanıtlaSil
  13. elerın dert görmesın bunlar resmi tefeci kanı üç kürüş etmeyen insanlar kısa zamanda para shibi oluyorlar

    YanıtlaSil