Ali Babacan Hapis Cezasının Kaldırılmasını Onayladı

Çek Kanunu Karşılıksız Çek
Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan Karşılıksız Çek Hapis Cezasının kaldırılmasını Onayladı Kanun Tasarısı 16 Aralık Cuma günü gerçekleştirilecek Bakanlar Kurulu'nda ele alınması bekleniyor. Hazırlanan tasarıya göre Çek Kanunu kapsamındaki karşılıksız çek'e verilen hapis cezaları ortadan kaldırılacak.
Çek Kanunu kapsamında karşılıksız çek verenlere verilen hapis cezası kaldırılacak. Karşılıksız çekte hapis cezası yerine tacirlere 5 yıl süreyle çek yasağı getirilecek.Yaklaşık 10 bin kişinin karşılıksız çek  suçundan dolayı cezaevinde olduğu belirtiliyor.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da karşılıksız çekteki hapis cezasının kaldırılmasına onay verdi. Merkez Bankası nezdinde karşılıksız çek verenlerle ilgili merkezi bir sistem kurulduğu ve karşılıksız çek verenlerin buradan takibinin yapılabildiği öğrenildi. Karşılıksız çek verenlerin sayısında büyük bir düşme yaşandığı belirtiliyor.

Bakanlar Kurulu'nda ele alınacak
Yargının hızlandırılması kapsamında birçok trafik suçunda mahkemelere müracaat edilmesine yönelik uygulamada kaldırılacak. Alkollü araç kullanma başta olmak üzere trafik suçlarındaki birçok ceza adli makamlar kanalıyla veriliyordu. Yeni uygulamada trafik suçları adli makamlara taşınmayacak. Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanana yargının hızlandırılmasına ilişkin kanun tasarısının 16 Aralık Cuma günü gerçekleştirilecek Bakanlar Kurulu'nda ele alınması bekleniyor.
HABER: Bilal ÇETİN / BUGÜN GAZETESİ

Etiketler: Ali Babacan, Karşılıksız Çek, Çek Kanunu, Çek yasası mağdurları, Çek Kanunu Mağdurları, çek mağduru, çek mağdurları, karşılıksız çek affı, çek kanununda son durum

33 yorum:

  1. ben 6 ay cevaevinde yatım ne oldugunu biliyorum sayın başbakda biliyor ama ali babacan bilmiyor allah kimseyi oralara düşürmesin akp emegi gecen herkese tşk

    YanıtlaSil
  2. mehmetisbeceren12 Aralık 2011 17:02

    arkadaslar şirket yetkılısı ben olduğum ıcın ceklerdekı ımzalar halı ıle benımdı tum borcu ödemek zorunda kalıyordum ödemezsem hapıs kararı cıkıyordu. durum boyle olunca dığer ortakların umrunda bıle değildi adamlar ustunebıle olmuyorlardı . şimdi bu yasa cıkarsa ben bana dusen kısmını mı yoksa yıne hepsını mı odemek zorundayım . bilgisi olan arkadsım maıl atarsa selamlar

    YanıtlaSil
  3. hadi gariii beee çıkıvesın bu yasa bayram olsun bizlere...

    YanıtlaSil
  4. HAPİS CEZASIYLA SENİN BORC ÖDEMENİN NE ALAKASI VAR ARKADAŞIM

    YanıtlaSil
  5. mehmetisbeceren12 Aralık 2011 17:53

    kardesım borç 100.000 tl ortakların umrunda değil geçen yıl 25 ını odedım çekın gerı kalan duruyor . bızde bı umut bu yasa cıkar cezdan kurtulursak bu geı kalan borcun kalanını bu adamlara ödemek zorunda kalır mı yoksa yıne ımza benım olduğu ıcın bana mı kalır .



    Subject: [cekmagdurlari] Re: Ali Babacan Hapis Cezasının Kaldırılmasını Onayladı | Çek Mağdurları

    YanıtlaSil
  6. E o zaman merakla 16 aralık tarihini bekliyoruz.. Dilerim hepinizin yüzü güler.

    YanıtlaSil
  7. ÜÇ SENEDİR UYKUYU UNUTTUK İŞİMİZDEN OLDUK ÇALIŞAMIYORDUK...HAPSE GİRME KORKUSU CANIMIZA TAK ETTİ...İNŞALLAH BU YASA GERÇEKLEŞİR... SAYIN BAKANIMIZA VE AKP HÜKÜMETİNE SONSUZ TEŞEKKÜRLER ALLAH ONLARDAN RAZI OLSUN

    YanıtlaSil
  8. arkadslar benim kafama takiliyor diyelim ysa cikti yinede borcumuzu odeyecekmiyiz lutfen cevap yazarsaniz sevinirim tesekkurler

    YanıtlaSil
  9. e yani okadarda olsun.ödeyeceyiz tabi ama çalışarak

    YanıtlaSil
  10. Herkese Adalet13 Aralık 2011 01:31

    Ödeyeceksin tabi, o nasıl soru ? ÇALIŞACAĞIZ, ÇALIŞACAĞIZ, ÇALIŞACAĞIZ !!! Herkese inat DAHA FAZLA ÇALIŞACAĞIZ !!! Allah o günleri göstersin YETER Kİ !!

    YanıtlaSil
  11. üç kağıtcı olsak ceza evinden korkmazdık zaten , yüreğine sağlık AKP dende ALLAHIM razı olsun ...

    YanıtlaSil
  12. alacaklı mağdur13 Aralık 2011 09:32

    peki arkadaşlar güzel herkes bekliyor yasayı ya çeki bilerek ödemeyenlerde karşı tarafı magdır etmiyormu o kişininde bütün düzeni bozulmuyormu alın teri ile kazandığı nafakasını birileri dolandırmış olmuyormu sizce. ben alacaklıyım evet ama birde bu işi bilerek yapıp piyasayı dolandıranlar ne olacak çeki ver malı al malı sat parayı ye ödeme bunun önüne geçecek yasa olmadığı sürece illaki bir taraf mağdur olacak olaya bu penceredende bakarsanız sevinirim bu yasadan sonra gerçi tam nasıl çıkacak bilemiyorum ama çek artık ticaret evrakı değil kağıt parçası olacak.

    YanıtlaSil
  13. çekten çeken13 Aralık 2011 10:06

    Sn. alacaklı mağdur, bizde yıllardır ticartin içerisinde çekle alışveriş yapan esnaflarız. Zaten bizimde en büyük hatalarımızdan biri, sizinde şuan olduğu gibi; çeki güvenli bir ödeme aracı olarak düşünmemizdi. Oysa dolandırıldığınız zaman, zaten ya çek, ya kişi yada şirket sahte oluyor. Hiç bir dolandırıcı bu konuda lades olmaz. Bu sebeple çeki ödeyemeyip ceza alanlar yine esnafın ta kendisi. Bu yüzden çek vadeli olarak kullanıldığında kredi şartlarında olduğu gibi zorunlu olarak bi takım teminatlara bağlanmalıdır. Bu da olamıyorsa zaten çekin garantisi olamaz. Ucunda hapis olsada olmasada.Çeki kullanacak kişininde bu teminatı verecek gücü yoksa (bu sizin içinde geçerli) ve bu şartlarda kullamaya devam ediyorsa; oda bir gün ceza evinde veya kaçak olarak, bu yasayı bekleyenlerden olacaktır.

    YanıtlaSil
  14. inşallah yasa cıkarda tüm çek magdurları da ceza evlerinden cıkıp yeniden işlerini kurarlarr....

    YanıtlaSil
  15. siktir gavat alemin doğrusu senmisin piç

    YanıtlaSil
  16. Senin ismin gerçekten Zekimi,:):):)

    YanıtlaSil
  17. BAşbakan senin gibimi yattı,daha c.evine girmeden koğuşu boyandı hazırlandı.

    YanıtlaSil
  18. ben ödeyeceğim borcumu, borçtan kaçmak birazhaysiyetsizce değilmi
    allah bana borcumu ödeme gücü versin yeterki

    YanıtlaSil
  19. merhaba arkadaşlar benim eşimde mahdur bu siteyi bir yılldır takip ediyorduk.sonunda üye olabildim.bizimde tüm dualarımız yarın için.allah hepimizin yardımcısı olsun

    YanıtlaSil
  20. Arkadaşım size hak vermiyor değilim, ama ben hem alacaklıyım hem borçluyum 2008 krizi çıkmasaydı hala işim iyiydi. Avukatım şu anda 3 kişiye çekten tutuklama çıkarttı ama banada 2 ayrı çekten tutuklama çıktı ne yapayım alacağı alamadık borcu ödeyelim, içerde yatmak hiç bir şeye çözüm değil banada yazık onlarada,

    YanıtlaSil
  21. selim selim sisli 2. asliye sizin dava turune beraat veriyor.

    YanıtlaSil
  22. bakanin cevabi hic hos degildi hapis cezasinin kalkacagini ima dahi etmedi

    YanıtlaSil
  23. Binyapiinsaati20 Aralık 2011 13:32

    http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/tasari_teklif_sd.sorgu_yonlendirme bu LİNKE TIKLAYIN ÇEK YASASI ŞUAN TBMM BEKLETİLMEKTEDİR ELE ALINMASI VE GÖRÜŞÜLMESİ İÇİN ÇEK MAGDURLARINA MÜJDELİ BİR HABERDİR HEPİMİZ İÇİN HAYIRLISI OLSUN.

    YanıtlaSil
  24. Binyapiinsaati20 Aralık 2011 13:35

    oluyor eger çek yasasında değişiklik olursa artık düşünmene bile gerek kalmayacaktır.Hepimiz dua edelimki yasa çıksın.

    YanıtlaSil
  25. Binyapiinsaati20 Aralık 2011 13:37

    http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/tasari_teklif_sd.sorgu_yonlendirme bu linki tıklayın şuan çek yasası TBMM beklemektedir görüşülmek üzere bekletilmektedir.

    YanıtlaSil
  26. Binyapiinsaati20 Aralık 2011 13:39

    http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/tasari_teklif_sd.sorgu_yonlendirme tıkla gör.

    YanıtlaSil
  27. ne zaman çıkacak bu yasa yeter artık 3 aydır firar geziyom perişan olduk çoluk çocuk ekmek yok aş yok

    YanıtlaSil
  28. adli para cezasının idari para cezasına çevrilip, Ceza ve İcra İflas Kanunlarında başkaca bir düzenleme de öngörülmemesi, Ek Protokol 1.Maddenin suiistimali yoluyla, hile, kötü niyet, ödemeden imtina ve keyfi davranışlar sonucu çekini karşılıksız bırakan kişilerin cezasız bırakılması, geçmişte bu yolla suç işleyen kişilere de af getirilmesi sonucunu doğurmaktadır. Zira bu sebeplerden biriyle çekini ödemeyen kişinin, idari para cezasını ödeyeceğini beklemek saflık olur. Aynı şekilde çek hesabı açma yasağının rasyonel bir değeri yoktur. Çünkü bu suçu işleyen kişilerin, farklı isimlerle, başka kişiler adına, yeni şirketler kurması en sık karşılaşılan hadisedir. Ömür boyu çek yasağı getirilse dahi, bunun caydırıcılık, ceza ve ıslah fonksiyonları yönünden hiç bir değeri olmayacaktır.

    YanıtlaSil
  29. Hüseyin sarıbal31 Aralık 2011 12:15

    medeniyet ve tutsaklık, ne kadar uyumsuz bir şey, hemde çek borcundan dolayı,hiçbir insan borcu için ailesini ve düzenini bozup cezaevinde yatmak istemez . bunu alışkanlık haline getirenlere lafım yok . gerçektende dürüst insanların çek borcundan hapse atılmasını çağ dışı insanlık suçu , ayıbı olarak ğörüyorum .

    YanıtlaSil