AYGÜN'den Çek Kanunu'nda Değişiklik Teklifi

ANKARA MİLLETVEKİLİ SİNAN AYGÜN’DEN ÇEK KANUNU’NDA DEĞİŞİKLİK TEKLİFİ
CHP ANKARA MİLLETVEKİLİ AYGÜN’ÜN TEKLİFİ YASALAŞIRSA KARŞILIKSIZ ÇEK NEDENİYLE HAPİSTE OLAN BİNLERCE VATANDAŞ KURTULACAK.
KARŞILIKSIZ ÇEK DÜZENLEYENLERE ADLİ PARA VE HAPİS CEZASI VERİLEMEYECEK.
TEKLİFİN GEREKÇESİNDE, KARŞILIKSIZ ÇEK NEDENİYLE ADLİ PARA CEZASINA ÇARPTIRILAN VATANDAŞLARIN, HAPSE GİRMEMEK İÇİN YA TEFECİDEN BORÇ ALDIĞI YA DA CEZAYI ÖDEYEMEYİP HAPSE GİRDİĞİ BİLDİRİLDİ.
SİNAN AYGÜN, “KARŞILIKSIZ ÇEK DÜZENLEYENİN HAPİSLE CEZALANDIRILMASI AİLELERİ PARÇALIYOR”
CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün, karşılıksız çek düzenleyenlere adli para ve hapis cezasının kaldırılmasını, sadece “çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı”nın uygulanmasını önerdi. Aygün’ün teklifi yasalaşırsa karşılıksız çek yüzünden hapiste bulunan binlerce vatandaş kurtulacak, yerel mahkemeler ve Yargıtay’ın iş yükü önemli ölçüde azalacak.

Sinan Aygün, 5941 Sayısı Çek Kanunu'nda değişiklik yapılmasına yönelik teklifini TBMM Başkanlığına verdi.
Teklifin gerekçesinde, karşılıksız çek keşide etme fiilinin, 1929-1985 döneminde “dolandırıcılık” suçu kapsamında değerlendirildiğine,1985-2003 döneminde hapis cezasını gerektiren bağımsız bir suç olarak kabul edildiğine, 2003 yılından itibaren de adlî para cezasını gerektiren bir suç olarak düzenlendiğine dikkat çekildi.

MAHKEMELER İŞLEYEMEZ DURUMDA
Karşılıksız çek keşide etme suçuyla ilgili davaların son yıllarda inanılmaz ölçülerde artış gösterdiği vurgulanan gerekçede, dosya yoğunluğu nedeniyle mahkemelerin işleyemez duruma geldiği ifade edildi. Mahkeme ve çek davalarına bakan Yargıtay’daki daire sayılarının artırılması gibi önlemlerin tümüyle geçici bir nitelik taşıdığı, kronikleşmiş karşılıksız çek sorununa kesin bir çözüm getirmediği vurgulanan yasa teklifinin gerekçesinde şöyle denildi:

“Çek davalarına bakan Yargıtay 10.Ceza Dairesi Başkanı Mahmut GÜL 2010 yılında yaptığı açıklamada, yerel mahkemelerdeki çek dosyası sayısının 1 milyon 480 bin civarında olduğunu, 50 bin çek dosyasının 10. Ceza Dairesi’nde karara bağlanmak üzere beklediğini, 110 bin dosyanın ise Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığında incelenmekte olduğunu, yılda en fazla 25 bin davayı sonuçlandırabildiklerini, Yerel mahkemelerin kararı bozulduğunda, yeni karar verilmesi ve tekrar temyiz edileceği düşünüldüğünde mağduriyetler olacağını ve kararların zaman aşımına uğrayacağını ifade etmiştir.”
BİNLERCE VATANDAŞ HAPİSTE
Yasa teklifinin gerekçesinde yürürlükteki Çek Kanunu’nda çekle ilgili olarak “karşılıksızdır” işlemi yapılmasına sebebiyet verme fiilinin, “adlî para cezası ve güvenlik tedbiri yaptırımlarını gerektiren bir suç olarak düzenlendiğine” dikkat çekildi. Adli para cezası uygulanan vatandaşların, devlete borcunu ödeyemediği için hapse girdikleri vurgulanan gerekçede, “Eş anlatımla, devlet, hapse girmemek için adli para cezasını ödemek isteyen vatandaşını bir anlamda tefeci batağına yönlendirmektedir. Bu nedenle karşılıksız çekten dolayı halen hapiste binlerce vatandaşımız vardır” denildi.
ÖNERİLEN DEĞİŞİKLİKLER
Aygün’ün teklifi yasalaşırsa, karşılıksız çek düzenleme fiili suç olmaktan çıkacak. Karşılıksız çek düzenleyen, adına karşılıksız çek düzenlenen ve yasal süresi içinde ibraz edilen çekin karşılığını banka hesabında bulundurmayanlar hakkında, hamilin şikayeti ve Cumhuriyet Savcısı’nın talebi üzerine Sulh Ceza Hakimi tarafından, her bir çekle ilgili olarak “çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı” kararı verilecek.Karşılıksız çek kullanmak suretiyle,kasıtlı olarak dolandırıcılık ve sahtecilik suçu işleyenler hakkında ise,TCK hükümleri uyarınca işlem yapılabilecek.
Aygün, teklifinde bankaların karşılıksız çıkan çek için sorumlu oldukları tutarın ise bin TL’ye çıkarılmasını önerdi. Bankalar, çek tutarı bin liranın üzerindeyse bin liralık kısmını, bin liranın altındaysa da tamamını çek hamiline ödeyecek. Bu tutar, Merkez Bankası tarafından enflasyon oranı dikkate alınarak her yıl Ocak ayında yeniden belirlenecek. Bankalar halen karşılıksız çıkan her bir çek yaprağı için 655 liraya kadar ödeme yapmak zorunda bulunuyor.
Aygün, bankaların sorumlu oldukları tutarın artırılmasının, çekle ödemelere olan güveni artıracağını, bankaları çek hesabı açarken daha dikkatli davranmaya ve müşterisinden yeteri kadar teminat istemeye yönelteceğini savundu.

Yasa teklifiyle, yeni çek defterlerinin verilmesi ve eskilerinin alınması için öngörülen süre 31 Aralık 2011 tarihine kadar uzatılması öngörülüyor.
Teklif yasalaşırsa çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı uygulanan kişiler 31 Aralık 2011’e kadar, çekin karşılığının belirli vadelerde ödenmesi konusunda şikayetçi ile anlaşır ya da anlaşma ödeyeceğini taahhüt ederse verilen bu cezanın infazı ertelenecek. Böylece karşılıksız çek nedeniyle ceza alanlara hem yeni bir imkan tanınması hem de alacaklıların alacağını tahsil edebilmeleri amaçlanıyor.
BİNLERCE AİLE MAĞDUR
Aygün karşılıksız çekten mahkûm olduğu adli para cezasını devlete ödeyemeyen binlerce kişinin halen cezaevlerinde yattığını belirtti. Borcu yüzünden hapse atılanların işlerini ve dolayısıyla borç ödeme kabiliyetini de kaybettiklerini vurgulayan Aygün, binlerce ailenin de bölünerek mağdur edildiğini, alacaklıların da alacağını tahsil edemediğini bildirdi. Aygün şunları söyledi:
“Türkiye’de ve dünyada yaşanan yaşanan ekonomik krizler sonucunda karşılıksız çek yüzünden mahkûmiyet alanların sayısı her geçen gün artırıyor. Sorunu çözmek için etkili düzenlemeler yapılması gerekiyor. Geçici, etkisiz ve uygulanması mümkün olmayan düzenlemeler sorunu iyice içinden çıkılamaz hale getirmekten başka bir işe yaramıyor. Karşılıksız çek düzenlemenin sonucunun hapis cezası olması, aslında, ceza hukukunda çağdışı kalmış bulunan “borç için borçlunun cezalandırılması” sisteminin benzeridir. Cezanın amaca uygun olması, bir ilaç gibi yerinde ve dozunda kullanılması gerektiği gibi, doğru ve adil olması da hukuk devletinin olmazsa olmaz bir şartıdır.”
Sinan Aygün, yasanın bugünkü hali nedeniyle çok daha önemli ve öncelikli sorumlulukları bulunan yargı sisteminin zamanının büyük bölümümü karşılıksız çeklere ayırmak zorunda bıraktığını ifade etti. Aygün, “birçok Cumhuriyet Savcısı ve Hâkimin zamanını karşılıksız çekle ilgili dosyalara ayırmak zorunda kalması kabul edilemez” dedi.

ANKARA MİLLETVEKİLİ SİNAN AYGÜN TARAFINDAN; 28.09.2011 TARİH SAAT 11.30 DA, ÇEK KANUNU DEĞİŞİKLİK YASA TEKLİFİYLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI YAPILACAKTIR.

İLGİLİ KANUN TEKLİFİ AŞAĞIDAKİ LİNKTEDİR
LİNK: 5941 SAYILI ÇEK KANUNU’NDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ VE GENEL GEREKÇE


Kategori: Ankara Milletvekili Sinan AYGÜN'den Çek Kanunu'nda  Değişiklik Teklifi, Çek yasası Mağdurları, Çek mağdurları, Çek Kanunu, Çek Mağduru

3.624 yorum:

  1. Barışçı-Mersin27 Eylül 2011 19:38

    Değerli site yönetimimiz; değerli Cüneyt Hocam (Pirimiz) emek çalışma, bilgilendirme ve katılımlarınız için çok teşekkürler. İnşallah; özgür günler çok uzakta olmasa gerek. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  2. işte beklenen haber buydu, bu toplantı çok ses hetirecek, emeği geçen herkese başta sn. basketçi olmak üzere tekrar tekrar teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
  3. PARDON ....
    NEYİN TAAHHÜDÜ ARKADAŞLAR TAAHHÜT EDECEK HALMİ VAR.
    ŞİKAYETÇİ İLE ANLAŞMAK YADA TAAHHÜT ETMEK....BU SORUNU SADECE ERTELER ÇÖZMEZ KEZA TECRÜBE İLE SABİTTİR.

    BEN BU YAZIDAN BUNU ANLADIM SİZ NE ANLADINIZ ARKADAŞLAR CHP HAPSE KARŞI İKEN ŞİMDİ YİNE TAAHHÜT PİLAVIMI KONACAK ÖNÜMÜZE?

    YanıtlaSil
  4. İşallah gerçek bir eylem olur çünkü aynı sinan aygün bir çok defa tam tersi açıklamalarda bulunmuştur.tabiki dualarımız gerçek olmasından ve hız kazanmasından yana..

    YanıtlaSil
  5. Değerli Kardeşim Basketçi

    Tekrar tekrar okuyorum başı tamam ama şikayetçi ile anlaşma taahhüt kısmı teklif bakımından tezatlık oluşturuyor gibi geliyor bana

    Ben mi yanlış anlıyorum okuduğumu?

    YanıtlaSil
  6. eklif yasalaşırsa çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı uygulanan kişiler 31 Aralık 2011’e kadar, çekin karşılığının belirli vadelerde ödenmesi konusunda şikayetçi ile anlaşır ya da anlaşma ödeyeceğini taahhüt ederse verilen bu cezanın infazı ertelenecek. Böylece karşılıksız çek nedeniyle ceza alanlara hem yeni bir imkan tanınması hem de alacaklıların alacağını tahsil edebilmeleri amaçlanıyor.

    NE CEZASI İSTİYOR SAYIN AYGÜN ....

    YanıtlaSil
  7. anladığım kadarıyla yasa kabul edilirse yürürlülüğe girmeden önceki bir dönemde anlaşılma olabilir ama oda çok mantıksız gözüküyor.taahüt vere vere bu hallere düşen bizlerden daha neyin taahütü.ama bence denilen yasa tasarısı karşılıksız çekte hapis cezasını kaldırıyor taahüt isterlerse geçen çıkan değişiklikten bir farkı olmaz

    YanıtlaSil
  8. Adaletistiyorum27 Eylül 2011 20:13

    emeği geçen herkese sonsuz şükranlar.
    allah hepsinden razı olsun. çok güzel bir haber.
    AMA
    sn. barışçı-mersin e katılıyorum, bu ve benzeri haberler bizi yolumuzdan, hedefimizden, savaşımızdan alıkoymasın.
    HER ZAMANKİNDEN DAHA FAZLA YÜKLENMELİYİZ EYLEMLERİMİZE, SAVAŞIMIZA, MÜCADELEMİZE, hedefimize doğru yürüyüşümüze.............................

    sakın sakın, rehavet yok, dinlenme yok, sevinmek yok, UMUT VAR.
    DURMAK YOK

    YanıtlaSil
  9. Dikkatli okuyalım lütfen arkadaşlar, cümle aynen şöyle ;

    Teklif yasalaşırsa çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı uygulanan kişiler 31 Aralık 2011’e kadar, çekin karşılığının belirli vadelerde ödenmesi konusunda şikayetçi ile anlaşır ya da anlaşma ödeyeceğini taahhüt ederse verilen bu cezanın infazı ertelenecek

    YANİ ŞİKAYETÇİ İLE ANLAŞILMA YOLUNA GİDİLİRSE VEYA TAAHHÜT VERİLİRSE , ÇEK DÜZENLEME CEZASI ORTADAN KALKACAK.

    bENİM ANLADIGIM BUDUR.

    YanıtlaSil
  10. USTADIM, CEZA DEDİĞİ ÇEK DÜZENLEME VE ÇEK HESABI AÇMA CEZASI, HAPİSIN ZATEN TASARIDA TAMAMEN KALKMASI ISTENIYOR,

    ZATEN BİR DAHA ÖYLE BİR ENAYİLİK YAPMAYACAĞIM İÇİN BENIM İÇİN FARKETMEZ .

    YanıtlaSil
  11. Evet
    31. Aralığa kadar şikayetçi ile anlaşışılırsa ÇEK HESABI AÇMA YASAĞI kaldırılacak
    Çekte Adli Para cezası yasayla kaldırılıyor.
    Şikayetçi ile anlaşamayanların çek hesabı açma yasağı, mahkemenin hesap açma yasağı süresi ne kadarsa o vakte kadar sürecek.
    Sonra banka çek verecek verirse tabi.

    YanıtlaSil
  12. ne taahhüdü alacaklıyla anlaşmak imkansız adli para cezasına taksit yapsınlar daha iyi en azından ne ödiyceğini biliyorsun ana para üzerinden alacaklı hapis cezası varya onun arkasında sığındığından dolayı anlaşmak imkansız hale geliyor bence saçmalık tamamen kalkmalı anca anlaşmayla bu iş ileri tarihte daha büyük sıkıntıya sokuyor insanları zaten bir ticaret erbabının kendini 0 konuma getirmesi 3 yıl bu süreden sonra ufak ufak para kazanmaya başlıyor tabi oda şanslı ise bu piyasa ortamınıda düşünmek gerekiyor herkez riski bilerek ticaret yaptı bence devlet aradan çekilmeli bankalara sorumluluk yüklenmeli diyorum

    YanıtlaSil
  13. alacaklıyla borçlunun nasıl anlaşacagını aklım kesmiyor bizler zaten ALLAH katında borçluyuz eldeyok avuçta yok eşim çıkacak iş kurup borç ödiyecek iş kurmadan nasıl tahüt verilir anlıyamadım kafam karıştı

    YanıtlaSil
  14. ÇOK GÜZEL BİR HABER MECLİSTE YILBAŞINA GİBİ GÜNDEME GELİR ODA AYRI BİR GÜZEL HABER ÇÜNKİ HÜKÜMETİN VERMİŞ OLDUGU 2 YILLIK TAHÜÜT SÜRESİDE DOLMUŞ OLACAK O ZAMAN KADAR SABIRLA BEKLİYECEĞİZ KANAATİN DE ZATEN 2 YILLIK VERMİŞ OLDUGUMUZ TAHÜÜTLERİN VE ÇIKAN YASAYA UYGUN OLARAK SÜRE BAKIMINDAN UYGUN LÜTFEN KIZMAYIN SONUÇTA KANUN VAR VE KONULAN 2 GEÇİCİ MADDE 2 YIL DOLMADAN AKP HÜKÜMETİ HER HANGİ BİR ŞEY YAPACAGINI SANMIYORUM NEDE OLSA YASA ÇIKARACAK OLAN ONLAR SABIR ARKADAŞLAR SABIR ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN . SAYGILARIMLA.

    YanıtlaSil
  15. Aygün’ün teklifi yasalaşırsa, karşılıksız çek düzenleme fiili suç olmaktan çıkacak. Karşılıksız çek düzenleyen, adına karşılıksız çek düzenlenen ve yasal süresi içinde ibraz edilen çekin karşılığını banka hesabında bulundurmayanlar hakkında, hamilin şikayeti ve Cumhuriyet Savcısı’nın talebi üzerine Sulh Ceza Hakimi tarafından, her bir çekle ilgili olarak “çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı” kararı verilecek.Karşılıksız çek kullanmak suretiyle,kasıtlı olarak dolandırıcılık ve sahtecilik suçu işleyenler hakkında ise,TCK hükümleri uyarınca işlem yapılabilecek.

    """karşılıksız çek düzenleme fiili suç olmaktan çıkacak. Karşılıksız çek düzenleyen, adına karşılıksız çek düzenlenen ve yasal süresi içinde ibraz edilen çekin karşılığını banka hesabında bulundurmayanlar hakkında, hamilin şikayeti ve Cumhuriyet Savcısı’nın talebi üzerine Sulh Ceza Hakimi tarafından, her bir çekle ilgili olarak “çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı” kararı verilecek."""""

    net olarak karşılıksız çek kesemnin suç olmaktan çıkacağı burda belirtiliyor, ama bu sadece sinan aygünün önerisi şu anda , fazla heyecana kapılmayın, ikitdar partisi, herhangi bir değişiklk yoluna gidecek olsa bile bunun kaymağını sinanayagüne yada başka partiye yedirmez, yani sinan aygünün bu önerisi şimdilik imkan dahilinde gözükmüyor tabiiki belirtiyorum bu benim şahsi fikrim...

    YanıtlaSil
  16. Benim ikilemde kaldığım adli para cezası tamamen kalkacak mı?yoksa bu alacaklıyla borçlu anlaşırsa mı kalkacak?anlaşma olursa hapis cezasımı kalkacak yoksa çek yasağı mı :Skafam allak bullak oldu herşeyimizi elimizden aldılar şimdi kurmaya kalksam 1milyon dolara kuramayacağım tesisimi 170bin tl değer biçilip haczettiler ben nasıl bir taahüt veripte ödeme yapabilirim ki?

    YanıtlaSil
  17. Alacaklıyla anlaşırsa çek hesabı açma yasağı kaldırılacak, anlaşmazsa mahkemenin verdiği süre beklenecek. Yani diyorki anlaşırsan ticaretin hemen devam eder banka çek verir vs.
    Anlaşma dediği bu

    YanıtlaSil
  18. basketçi den haberi olan var mı?

    YanıtlaSil
  19. bana göre alacaklı ile borçluyu karşı karşıya getirecek hiçbir çözüm çözüm değildir, borçlu zaten borcunu ödeyebilseydi bu duruma düşmeyecekti,
    kaldıkı,
    alacaklı mahkeme safhasına geldi ise zaten bir avukata başvurmul demektir, borçlu alacaklı ile değil avukat ile muhatap olacaktır, avukatların alacakları ücreti ,= çek bedeli+faiz ' dir avukat ne faizden fazgecer nede kendi ücretinden, alacaklı avukata deseki tamam ben çek bedeline razıyım, bitsin bu iş, avukat kabul etmez, öde o zman benim ücretimi masrafları der(burda avukatada hak vermek lazım oda sonucta ticaret yapıyor), bu durumda iş yine yokuşa sürülüyor,
    bu tür bir çözümün sonucuna bakalım

    çek borclusunun xxxxx TL lik borcunu kapatıp bu işten kurtulması için xxxxx TL çek bedeli+aradaki zamana bağlı faiz+ avukatın çek bedelş artı faiz üstünden ücretini+ mahkeme bedellerini ödemesi gerekiyor,

    ee burda mantık devreye giiryor, xxxxx TL çek borcunu ödeyemeyen bir kişi nasıl olacakta xxxxTL çarpı 2 katı parayı ödeyebilecek, (loto toto piyango miras kalması durumları hariç)

    yani bu şekilde ki bir yasa yine soruna çözüm getirmeyecektir.

    YanıtlaSil
  20. unutmayın iktidar partiside olsa aynı ALLAHA inanıyoruz onlardada vicdan var mücadelemize devam ALLAHIN izniyle borçları ödeyip hesap günü temiz bir şekilda ALLAHIN huzuruna çıkarız inşallah

    YanıtlaSil
  21. hiçbir banka bu duruma düşmüş kişiye çek vermez bir daha, buda ayrı bir gerçek.

    YanıtlaSil
  22. düzeltiyorum

    beklenen haber derken sorunu çözmekten değil sorunumuzu daha geniş kitlelre haberdar etmekten bahsetim.

    YanıtlaSil
  23. SEVGİLİ AMFORATUR

    HAPİS KALKSIN DA LANET OLSUN O ÇEK HESABINI DA AÇTIRMA ÇEK DE DÜZENLEME ARKADAŞIM.

    YanıtlaSil
  24. Sinan Aygün ün yasa teklifi çok güzel,lakin evet bu işi iktidar kimseye bırakmaz.Daha öncede CHP nin sunduğu yasa teklifi vardı ;ne oldu teklif olarak bekliyor:(..bu işi çözecekse iktidar partisi çözecek..

    YanıtlaSil
  25. bu haberin kaynağı neresidir?bir gazete veya başka bir yerse paylaşabilirmisiniz?

    YanıtlaSil
  26. ya ALLAH aşkına iktidar bu işi bırakmaz mhp yada chp demeye ne gerek var arkadaşlar olacagı varsa bile bukadar olumsuz düşünüp insanları cepe aldırmayın saygılar

    YanıtlaSil
  27. Adaletistiyorum27 Eylül 2011 20:49

    SN. AMFORATOUR,
    HAKLISINIZ, AMA BİZ MEDYANIN, ONUN BUNUN DİKKATİNİ ÇEKMEYE ÇALIŞIRKEN,
    BU OLAY HERKESİN DİKKATİNİ ÇEKECEK...

    YanıtlaSil
  28. bu haberden sonra bile millet vekillerine twitter yolladım müçadeleye devam arkadaşlar iktidar partisindeki millet vekilleride vicdan taşıyor unutmayın saygılar

    YanıtlaSil
  29. Adaletistiyorum27 Eylül 2011 21:05

    emeği geçen herkese sonsuz şükranlar.
    allah hepsinden razı olsun. çok güzel bir haber.
    AMA
    sn. barışçı-mersin e katılıyorum, bu ve benzeri haberler bizi yolumuzdan, hedefimizden, savaşımızdan alıkoymasın.
    HER ZAMANKİNDEN DAHA FAZLA YÜKLENMELİYİZ EYLEMLERİMİZE, SAVAŞIMIZA, MÜCADELEMİZE, hedefimize doğru yürüyüşümüze.............................

    sakın sakın, rehavet yok, dinlenme yok, sevinmek yok, UMUT VAR.
    DURMAK YOK

    YanıtlaSil
  30. aynı şeyi bende söylüyorum , direk olarak faydası olmasa bile daha geniş kitlelere durumumuzu anlatacak.

    YanıtlaSil
  31. inşallah inşallah

    YanıtlaSil
  32. Sayın site yönetimi, bayrağı elinde taşıyanlar ve değerli mağdur arkadaşlar, site yönetimine teşekkür eder, yeni umut ve yeni sayfada mücadelemize daha hırsla devam etmeyi ve özgür günlere kısa zamanda ulaşmayı diler, saygılarımı sunarım.

    YanıtlaSil
  33. Fırsat olsa borçlar şimdiye kadar elli kere ödenirdi.öyle bir sıkıyorlarki boğazımızı (icralar ,tefeciler ,mafya,hapis tehtidi..)nefes alacak güçmü kalıyor?

    YanıtlaSil
  34. YA ARKADAŞLAR ALLAH AŞKINA BUNDA ANLAŞILMAYACAK NE VAR....... ADLİ PARA CEZASI VE HAPİS CEZASININ KALDIRILMASINAAAAAAAAAAA......SADECE..... ALLAH ALLAH

    CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün, karşılıksız çek düzenleyenlere adli para ve hapis cezasının kaldırılmasını, sadece “çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı”nın uygulanmasını önerdi.

    YanıtlaSil
  35. var ilerleme vaar ,kesilmek durmak yok ilerleyin arkadaşlar devam mücadeleye ZAFER yakınnn

    YanıtlaSil
  36. Sinan Aygün ün yasa teklifi ile ilgili yapacağı açıklamayı yarın tv ler verecektir..tv lerde birkez daha dile gelmemiz menfatimize olacaktır..

    YanıtlaSil
  37. inşallah ekimin ikinci haftasına kadar bitecek,ÇARESİZLİK NE KADAR KÖTÜ...

    YanıtlaSil
  38. ağağıdaki yorum fatih portakalın sitesine yazılmış yazanın eline sağlık

    Biz ve ailemiz nasıl yaşayacak? Karşılıksız Çek27.09.2011 10:16:02 Sn.Fatih bey; karşılıksız çek de adl para cezasına hapis yüzünden çalışamıyorum. Firma sahibiyken 50 kişye iş imkanı verirken,devlete vergimi ödeyip yaşarken 35 yaşımda bir hiç olarak yaşamaya çalışıyorum. Hastaneye gidemiyorum,ssk lı iş bulamıyorum.. Peki ben nasıl yaşayacağım, çocuğumu hangi okula göndereceğim.. Dolandırıcı olmadığım halde çocugum böylemi anılacak.. çalışıp borç ödemekmi iyi hapiste çürümekmi??

    http://www.turkiyesesver.com/index.php/haber-detay/id/182428/biz-ve-ailemiz-nasil-yasayacak-karsiliksiz-cek

    YanıtlaSil
  39. yine aşağıdaki linkten fatihportakala tweter dışında ulaşılabiliyor.

    http://www.turkiyesesver.com/index.php/haber-gonder

    YanıtlaSil
  40. HEPİNİZE İYİ AKŞAMLAR DİLERİM.

    ÖNCELİKLE BU HABER COK AMA COK GÜZEL VE ŞUAN İÇİN PC BAŞINDA UMUTSUZ BİNLERCE MAĞDUR EŞİ AİLESİ VE HER AN KORKUYLA YAŞAYAN BAY BAYAN BİR COK MAĞDUR İÇİN KARANLIK GÜNLERDEN SONRA DOĞMASADA UFUKLARIN ARKASINDA IŞIĞINI BİZLERE GÖSTERDİ.

    SAYIN KARDEŞLERİM BEN CAHİL KADIN AKLIMLA BİLE ŞUNU SÖYLEYE BİLİRİM ŞUAN BU KANUN TEKLİFİ VERİLDİ VE OYLANACAK NEKADAR COK MİLLET VEKİLİNE DERDİMİZİ ANLATIRSAK OYLAMA SIRASINDA BELKİ VİCDANLARI SIZLARDA KABUL OYU VERİRLER.

    TEKLİF VERİLMESİNDEN ZİYADE TEKLİFİN KABUL EDİLMESİ ÖNEMLİDİR.


    ŞUAN HER KES AMA HERKES SINIRLARINI ZORLAMALI ARTIK KİMİN ELİNDEN NE GELİYORSA FAZLASIYLA YAPMASI LAZIM.

    UMARIM UFUKTA GÖZÜKEN IŞIĞI HEP BERABER BİRDAHA BATMAMACASINA KARARAN UMUTLARIMIZI AYDINLATMASI İÇİN BATIRMAYIZ.

    IŞIĞI GÖRDÜK UMARIM ALLAH'IN İZNİYLE DUALARIMIZLA GÜNEŞİDE GÖRECEĞİZ HEP BERABER.

    HEPİNİZE SAYGILAR

    K.K.T.C

    SENEMVESENEM

    YanıtlaSil
  41. ekim ikinci hafata sizin kanaatinizmi ?

    YanıtlaSil
  42. ARKADAŞLAR, BU ÜLKEDE ESNAF OLARAK YERİM NE DEDİM

    BU ÜLKEDEKİ YERİM EŞŞEKLİK(sizleri tenzi ederim)



    ÇÜNKÜ, SİSTEM OLMAYAN BİR ÜLKEDE AYAKTA DURMAYA ÇALIŞAN.

    SORULAN, AMA SORAMAYAN.

    KENDİNE GÖRE, 10 LARCA ÇALIŞANIN KAHRINI ÇEKEN.

    VERGİ VEREN.

    GENÇLİĞİNİ VEREN.

    DİŞLİLER ARASINDA EZİLEN.

    BÜTÜN EKONOMİYE LOKOMOTİFLİK YAPAN.

    TATİL YAPMAYAN.

    UYUYAMAYAN.

    DEVAMLI RİSKLERLE BOGUŞAN.

    21 YIL TİCARETTEN SONRA, HİÇ BİR GÜVENCESİ BİLE OLMAYAN,

    2009 KADAR 200 KİŞİ ÇALIŞTIRAN

    HER ŞEY ÜSTÜNE GELEN

    YANLIZLIKLARA ATILMIŞ

    BİR EŞŞEK

    YanıtlaSil
  43. NEKADAR BENZİYORUZ:)

    YanıtlaSil
  44. sayın KADA kesinlikle katılıyorum bizler aynen öyleydik amma velakin bitti artık o işler ve günler ,terfi ettik bunca yaşanmışlıklardan sonra artık heriflik zamanı hele hele şu yasa bi cıksın bi feraha rahata erelim bizleri o eşşek yerine koyan milletlede devletlede hasbel kader hesabım var vede olacakta ,yakın o günler yakın bugüne kadar ben düşündüm artık bundan sonrada varsın birazda onlar düşünsünler doluyum doluuu hemde coook

    YanıtlaSil
  45. hemde baya bii ,epigo sende herkes gibi hepimiz gibi aynı şeyleri yaşadına düşündügüne inancım tam ,cok benziyoruzdur ama artık benzetme zamanı yaklaştı inşallah

    YanıtlaSil
  46. ARKADAŞLAR DİKKAT EDİN LÜTFEN

    BAKIN BU ÜLKEDE ŞU AN KISACA AK IN EGEMENLİĞİ HAKİM ONLAR İSTER SE KAPILARI AÇAR İSTEMESSE KAPILARI AÇMAZ
    BU YUKARDA YAZDIĞIMI KAALE ALIRSANIZ SEVİNİRİM
    AMA BİR GERÇEK VAR VAR OLDUĞUMUZUN BİLİNMESİ LAZIM BUNUDA EN FAZLA MUHALEFET BAĞIRACAK ZATEN BU ONLARIN İŞİ BİZLERİNDE MUHALEFET VEKİLLERİNİ BU KONUDA BOLCA ARAYIP YARDIM İSTEMEMİZ LAZIM
    BAŞIMIZA DERT OLAN BU MANTIKSIZ ZALİM SANTAJJI YASANIN KALMASI İÇİN BİZLERİN YAPACAĞI ÇALIŞMALAR ÇOK ÖNEMLİDİR O HALDE KİMSE DEREYİ GÖRMEDEN PAÇALARI SIVAMASIN SUYUN SESİNİ DUYMAMIZ İÇİN HEP BERABER EL ELE YOL YÜRÜYEREK BAŞARIYA ÖZGÜRLÜĞE DOĞRU YÜRÜYELİM KARŞILIKSIZ ÇEKTEN DOLAYI MAĞDURLARIN BATAN ESNAFLARIN SAYISI ARTIĞI İÇİN DE MUTLAKA ARTIK İKTİDARDA BU KONUDA BİR ŞEY YAPMASI GEREKİYOR BU KONUYU BİZİM LEHİMİZE ÇEVRİLMESİ İÇİN DE ÇOK DÜZENLİ BİRLİK BERABERLİK İÇİNDE TOPLU HAYKIRMALARLA BU İŞİN BİTECEĞİNE İNANIYORUM

    YanıtlaSil
  47. Adaletistiyorum27 Eylül 2011 22:17

    ARKADASLAR,
    FARKLI BIR SEY YOK,
    SAVASA DAHA COK DEVAM,
    YOLA DAHA COK DEVAM

    HER ZAMANKINDEN DAHA COK YOLA DEVAM,

    KURBAN OLAYIM SIZE U HIZLA DEVAAAAM,
    ALLAH ICIN DAHA COK DEVAM
    MUHAMMED ISA ASKINA DEVAM,

    BEBELERINIZE SAYGINIZ VARSA DEVAAAAAM,
    HIC BIR SEYOK, GUZEL BIRTEK SEYYOK AYNI RUHLA DEVAMMMMMMMMMMM,

    CANINIZA ZERRE KADAR, ALLAHINIZA ZERRE KADAR SAYGINIZ,
    SEVGINIZ VARSA,
    DEVAM.
    UNUTUN BUGUN DUYDUKLARINIZI,
    DEVAM.

    HER SEY YALAN DIYE DUSUNUN DEVAAAAAAAMMMMMMMMM

    YanıtlaSil
  48. arkadaşlar syn BASKETCİ den haberi olan varmı sesi cıkmadıda merak ettim ???

    YanıtlaSil
  49. BASKETÇİ KARDEŞİM NERELERDESİN.

    YanıtlaSil
  50. magdur mühendis27 Eylül 2011 22:40

    MERHABALAR,
    ARKADAŞLAR TABİKİDE BU İŞ İKTİDARDA BİTECEK GÜÇ ONLARIN ELİNDE FAKAT YASA TEKLİFİN VEREB KİŞİDE ÇOK ÖNEMLİ. SİNAN AYGÜN SENELERCE ATSO BAŞKANLIĞI YAPMIŞ KİŞİ VE DOLAYISIYLA ESANFIN TÜCCARIN SIKINTISINI BİLEN BİR KİŞİ. BU SEBEPTEN TEKLİF AKP TARAFINDAN CİDDİYE ALINACAKTIR. BU ARADA AKP VEKİLLERİNE YAPILACAK İYİ BİR BASKI SONUÇ GETİREBİLİR DİYORUM. AYRIC 2 YILLIK TAHHÜT VE ÇEKDE VADE SÜRESİDE BİTİYOR.
    İYİ AKŞAMLAR.

    YanıtlaSil
  51. Barışçı-Mersin27 Eylül 2011 23:37

    Değerli arkadaşlar; Basketçi arkadaşımla akşam üzeri görüştüm. Merak edilecek bir şey yok. Yarın daha açıklayıcı bilgiler vereceğim. Saygılarımla ve iyi geceler.

    YanıtlaSil
  52. MisafirinMisafiri27 Eylül 2011 23:49

    Sevinmek umutlanmak için henüz ortada hiçbir şey yok

    Bu kanun teklifi CHPden geldiği için ben umutlu değilim CHPli Ali Rıza Öztürkde teklif vermiş ama kabul edilmemişti Sinan Aygünün Ergenekon davasından yargılanmakta olduğunuda unutmamak gerek

    Bu işi çözerse hükümet çözer İnşallah bizi kurtarmak için kurtuluşumuzu APO ve PKKlı katiller için çıkarmak istedikleri affa bağlamazlar

    YanıtlaSil
  53. ARKADAŞLAR H Ü K Ü M E T E SORMAK İSTİYORUM.?

    1) ÇEKİNİ TAHSİL ETMEYENLER,KAZANDI PARAYI HÜKÜMETEMİ VERİYOR?

    2) ÇEKİN DIŞINDA,TAHSİLAT TÜRLERİ YOKMU? (K.KARTI,TEMİNAT,İPOTEK,NAKİT)

    3) ONUN TİCARİ RİSKİNİ, NEDEN DEVLET TAHSİL ETMEYE KALKIYOR?

    4) TİCARET BİR RİSK DEĞİLMİDİR?

    5) ÖDEME YAPAMAYAN HAPİSTE NASIL ÖDER.?

    6) ÖDEMEYİ BU ŞEKİLDE TAMAMEN ZORLAŞTIRIYORSUNUZ.ÖRN: 700.000 KİŞİ

    7) TİCARİ İŞ LAİKLİK GİBİDİR.TİCARETLE DEVLET İŞLERİ Nİ AYIRIN.


    SELAMLAR

    YanıtlaSil
  54. Barışçı-Mersin27 Eylül 2011 23:59

    Haklı davamızın haklı olan arkadaşları; artık hafta sonu tatili bitti. Bugün pazartesi; haklı davamıza gönül vermiş her bir arkadaşımın kendince veya arkadaşlarıyla birlikte, özgür günlere ulaşmak için bir şeyler yapması gerekmiyormu?

    Artık; şu çekişmeleri, çatışmaları, karalamaları bırakıpta, elimizden ne geliyorsa onu yapsak diyorum. Sağolsunlar bazı arkadaşlarım; beni bile karalamak anlamında odak noktası yapabiliyorlar. Halbuki; o arkadaşlarım sonuç itibariyle, benim dava arkadaşlarımdır. Ben herşeye rağmen; o arkadaşlarımıda hoş görüyor, gergin ve sinirli oldukları için, böyle davrandıklarına yorumluyorum.

    Ben kendimce mektup yazayım; mail göndereyim, faks çekeyim, telefon açayım. Sen kendince çok daha iyisini yapki; yaptıklarını taktir edeyim. Nerede olursa olsun; nerede yazarsa yazsın, Sayın Başbakanımıza kadar gidebilip, bu işimizi çözebilen arkadaşımın veya grubun, ilk kutlayanı ben olurum. O arkadaşımın ellerinden öperim ellerinden.

    Demem o ki; hangi yoldan yürürsek yürüyelim, hepimiz Ankara yolcusu değilmiyiz?
    O halde; lütfen birbirimizi karalamadan, yıpratmadan, hoş görünüzden bir parçacık bir şeyler kaldıysa, lütfen hoş görüyle. Buradakiler bir şeyler yapamıyorsa, öyle zannediyorsanız? Sizler güzel şeyler yapın, ilk alkışlayan ve tebrik eden ben olurum. Ancak; haklı davamız anlamında bir şeyler yapmaya çalışanların, lütfen ama lütfen şevklerini kırmayın. Birbirimize saldıracak zamanı gelin haklı davamız için, bir şeyler yapmaya ayıralım. Bakın içimizden biri; ABİT TAŞÇILAR arkadaşımız yine cezaevine girdi. Haberiniz varmı? (birazda kendi ihmalkarlığından)

    Birçok arkadaşımızın bu sitelerden ve sizlerden ne kadar çok şeyler beklediğini biliyormusunuz? Farkındaysanız? bu tür yanlış hareketlerle, haklı davamıza zarar vermektesiniz. Üstelik geçmişte yaptığınız güzel şeyleride yok etmiş oluyorsunuz.

    Lütfen arkadaşlar lütfen; haklı davamız anlamında, güzel şeylerin olmaya yüz tuttuğu şu günlerde, biraz daha aklı selim ve sabırlı olsak diyorum. Diyorum ama; beni dinleyen arkadaşlarım olur ise.

    Gelin 45 gün süreyle sabırlı ve ilkeli olalım. Bu süre içerisinde; birbirimizi karalamadan, kavga etmeden, dedikodudan uzak durarak........! Ben şahsen; 45 gün süreyle, bu yazdıklarıma uyacağım. Herhangi bir şekilde; haksız eleştiriler bile olsa, gülüp geçeceğim ve cevap vermeyeceğim.

    İşte bu duygu ve düşünceler ile; haklı davamızda tüm emeği geçenlere ve tüm katılımcılara saygılarımı iletiyor ve İnşallah; özgür günlere ulaşmaya çok kalmadı diyorum. Ve yine gecenin bu vaktinde; son cümle olarak, dilde kemik yoktur, dilimize biraz sahip olsak diyorum. Allah; hepimizin yardımcısı olsun. 00,57 - 26.09.2011
    İçinizden biri - Barışçı-Mersin.

    Değerli arkadaşlar; aynı yazımı tekrar etme sebebini herhalde anlamaktasınız. Tekrar demem o ki, çalışmalarımızı biraz daha bilinçli bir şekilde sıklaştırmamız gerekmektedir. Mümkün olduğunca herbirimiz; sabırlı, iradeli ve çatışmalardan uzak durarak, daha çok katılım sağlayıp, Allah'ın izni; çok değerli çalışmalarınızla İnşallah, özgür günlere hep birlikte ulaşacağız. Tekrar saygılarımla.

    YanıtlaSil
  55. Benim 2006 yılında mahkeme tarafından kesinleşmiş adli para cezası var ayrıca mahkeme kararı ile 1 yıl süreli cek alma yasağı ozaman adli para cezası kalkıyor cek almama süresi dolmuş olduğundan verirlerse yeniden cekmi alabileceğim (istemem) bunumu anlıyorum cevaplarsanız sevinirim saygılar

    YanıtlaSil
  56. yaprak döker bir yanımız;bir yanımız bahar bahçe...Güzel günler görecegiz

    YanıtlaSil
  57. Arkadaşlar beklentim şöyle:
    Yasa teklifi Meclis Başkanlığına verilir. Meclis Başkanı CHP Ankara milletvekili Sayın Sinan AYGÜN e mecliste yasa teklifini savunması için max 10 dakika konuşma süresi verir. Sinan AYGÜN hem kendi reklamını yapar hemde bizim düştüğümüz durumu anlatır ve teklife evet denilmesini talep eder, teklif milletvekillerinin onayına sunulur Meclis Başkanı "kabul edenler..., kabul etmeyenler" diye sorar teklif reddedilmiştir denir ve bu macera da sona erer. Teklifi AKP nin vermesi lazım.
    Ama yinede gündeme gelmek müthiş bir başarı.

    Saygılarımla...

    YanıtlaSil
  58. SN KADA ZATEN KAYIT DIŞI İŞ YAPMAYAN FİRMALAR İÇİN DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK ŞÜPHELİ ALACAKLARA ATARAK ÖDEYECEĞİ VERGİDEN DÜŞEREK MAĞDUR DA OLMAZ

    YanıtlaSil
  59. ingilizcesi olanlar burayada göz atabilir
    http://blogcritics.org/politics/article/turkeys-somalian-children/

    YanıtlaSil
  60. Yarınki Basın Toplantısında açıklamanın içeriği çok önemli.
    Cezaevlerinde olan çek mağdurlarının, misafir gibi kayıt defterlerine işlenmediği bu nedenle istatitik verilerde görünmediğinden tutunda
    devletin bu kanunla fidyecilik suçu işlediği vs vs
    inşallah basında ses getiride gündeme gireriz.

    YanıtlaSil
  61. CEK TEN ZOR DURUMA DÜŞEN OLARAK CALIŞMALARINIZI YÜREKTEN DESTEKLİYORUM YETERKİ SONUCA ULASIP RAHAT EDELİM CALISALIM EKMEĞİMİZİ KAZANALALIM AYRICA HACZİN SINIRLARI COK ÖNEMLİ BİR KONU
    BİR BİLGİYİ PAYLAŞMAK İSTERİM
    İLERİ MEMLEKET OLAN İSVİÇRE Kİ BİR ÇOK KANUN BURDAN ALINMIŞTIR HACİZDE EVDEN İHTİYACTIR DİYE BİR SEY ALINMAZ HATTA O KADARKİ KAPISINDAKİ ARABA BİLE KİŞİNİN İHTİYACI VARSAYILARAK ALINMAZ HACZEDİLMEZ BUNU ARKADASIM İSVİÇREDEN BİLDİRDİ SAYGILAR

    YanıtlaSil
  62. ARKADAŞLAR YUKARDAKİ YAZIMI BİR BASKA SİTEYE DE YORUM OLARAK YAZDIM YETERKİ SONUCA ULASALIM DARILMAK GÜCENMEK YOK TAMAMEN ART NİYETSİZ YAZILMIŞTIR BİLGİLERİNİZE

    YanıtlaSil
  63. MisafirinMisafiri28 Eylül 2011 00:50

    Yasa teklifleri doğrudan Genel Kurul'da görüşülmez Önce komisyonlarda görüşülüp kabul edilirse genel kurula gelir Yani öncelikle Adalet Komisyonunda görüşülüp kabul edilmesi lazım zaten burada kabul edilirse Genel Kurul da kabul edilir


    Sinan Aygüne gelince o zaten reklamını yapmış oldu ve yarın da yapacak bir yığın taraftarı olacak Hic zahmet etmeden (altı üstü bir taslak hazırlandı o kadar) reklam yapmak icin biz cek magdurlarından daha iyisi de bulunmaz zaten


    Önemli olan kabul edilecek bir teklif olmasıdır yani AKP nin kabul etmesi lazım Aksi halde sadece reklam olur bazılarımız da boş yere umutlanır

    Reklamcı avukatta ayrıca reklamını yapmış olur

    YanıtlaSil
  64. MisafirinMisafiri28 Eylül 2011 00:55

    evet dogru

    bunun icin e-mail adresleri yayınlar mısınız acaba

    YanıtlaSil
  65. MisafirinMisafiri28 Eylül 2011 00:57

    cek yasagı suresi dolsun ya da dolmasın bizim gibilere bankalar artık uzun süre kolay kolay cek vermez

    tek derdimiz cek karnesi alamamak olsun

    YanıtlaSil
  66. arkadaşlar çeklerin tutarını devlete ödeyenler faizden kurtuluyor ama borç devam ediyor.,karşılıksız çıkan vede icra yoluyla borçludan tahsil edemeyen alacaklılar, avukatlar bu tutarı vergiden düşüyorlar.Bu tutarı sonra tahsil ettiklerinde sonra vergiden düşülen tutarı göstermeyip tekrar kar hanesine ilave ediyor,iki türlü kazanç elde etmiş oluyorlar.çekini avukatlara ve alacaklıya ödeme yapanlar maliyeye bildirme durumunda devlet bu ödeme tutarını geri alacaktır.

    YanıtlaSil
  67. Somali' ye yardım için büyük bir kampanya düzenleyen Türkiye ve Başbakan Sayın Erdoğan' ın müslüman ülkelerde çok popüler bir lider haline geldiğini bununla beraber Ekonomik krizden dolayı batan türk iş adamlarının, hapse atıldığını insanların hapse girmemek için kaçak yaşadığını ve adres belirtmedikleri için çocuklarını okula gönderemediklerini, sosyal güvenceden yoksun olarak yaşadıklarını, hastaneye gidemediklerini vs vs yani bizi başbakanımızdan daha iyi anlıyorlar.
    Ne diyeyim inşallah Sayın Başbakanımız da bizi daha iyi anlar.

    YanıtlaSil
  68. arkadaslar gunaydin..
    bir kac gun once yurt disinda yasayan cek magdurlarinin pasaport yenileme konusundaki karsilastigi sorunlari ogrenip bu sitede paylasacagim demistim.. iki adresimle de elciligin 2 adresine defalarca gonderdim ama gerui geldi galiba engellendim.. hapis cezasi ile ilgili sordugum sorular belkide elcilige ters geldi ..
    artik fazla dallanmasin budaklanmasin diye dusundum..
    gittigim zaman ogrenirim artik yakinda..
    kusura bakmayin birkac gun demistim ama bilgi alamadim..

    Saygilarimla..

    YanıtlaSil
  69. günaydın dostlarım HAYIRLI MUTLU HABERLERLE DOLU BİR GÜN DİLİYORUM

    YanıtlaSil
  70. iyi sabahlar

    YanıtlaSil
  71. GÜNAYDIN: ARKADAŞLAR,BASKETÇİYİ BİRİMİ KIZDIRDI,NERDE BU DEĞERLİ DOST?

    YanıtlaSil
  72. Barışçı-Mersin28 Eylül 2011 09:01

    Haklı davamızın haklı olan arkadaşları; hepinize günaydın. Haklı davamız anlamında; daha güzel şeyler yapmak ve en kısa zamanda özgür günlere ulaşmak umuduyla. Ben şahsen; öğlenden sonra, Sayın Milletvekillerimizle telefon görüşmelerime başlıyacağım. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  73. Barışçı-Mersin28 Eylül 2011 09:13

    Değerli arkadaşlar; Basketçi arkadaşımızın bazı işleri var. Görüştüğümde sizlere bilgi vereceğim. Bir sorun yok, saygılarımla.

    YanıtlaSil
  74. ARKADAŞLAR,HAYIRLI GÜNLER DİLİYORUM.

    MECLİS AÇILMASINA SAYILI GÜNLER KALDI,BİRBİRİMİZİ DAHA MOTİVE EDELİM,DÜN AKŞAM,SN:BURHAN KUZU BEYE VE SN:BÜLENT ARINÇ BEYLERİN, CEP TELEFONLARINA MESAJ ATTIM.BİLDİĞİNİZ, TANIDIĞINIZ, HER YERE MESAJ ATARSANIZ ÇOK FAYDALI OLACAKTIR.ÖZELLİKLE BU İSİMLER ÇOK ETKİLİ,SİTEMİZDE, SIKINTILARIMIZI GÜZEL DİLE GETİREN ARKADAŞLAR VAR.BUNLARIN YAZI ÖRNEKLERİ ATILABİLİR.BELKİ NE YAZAYIM DİYE DÜŞÜNÜRSENİZ,BAZEN YAZASIMIZ GELMESEDE BOL BOL ATALIM DERİM

    YanıtlaSil
  75. Günaydın,ÖZGÜRLÜK SAVAŞÇILARI

    YanıtlaSil
  76. Barışçı-Mersin28 Eylül 2011 10:01

    Değerli arkadaşlar; Basketçi arkadaşımızla biraz evvel görüştüm. Bir problem yok. Kendisi şu anda İstanbul dışında olup, bazı temaslarda bulunmaktadır. Müsait olduğunda; bir internetcafeden yorumlarını yazacaktır. Bilgilerinize ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  77. Herkese hayırlı sabahlar dün herkes gibi bende bu habere çok heyecanlandım,ama dün sorduğum soruya kimse cevap vermedi. bu haberin bu yazıların kaynağı neresidir acaba?ben internette bakıyorum ve sade Sayın Sinan Aygün'ün geçmişte çeklerle ilgili yapmış olduğu olumsuz konuşmalar çıkııyor.bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.
    saygılarımla

    YanıtlaSil
  78. sadat kardeşim al bende o kadar bir daha çek yazmak mı kağıdına bile dokunmama parmak izim geçer diye.

    Allah korusun biz bilemedik.Vadeli çekleri verdik firmalara şimdiki aklım olsa vadeli ödeme aracı senettir istersen al istemezsen ben senden mal almam derdim.

    YanıtlaSil
  79. Haber kanalları Sinan Aygün ün basın açıklamasını canlı verirse, çok güzel olacak..

    YanıtlaSil
  80. evet ama hiç bir bilgi yok acaba nereye bakmalıyız ?

    YanıtlaSil
  81. Değerli Milletvekillerim,

    Babamın işyerinin iflas etmesi sonucunda benim üzerime alınmış olan çekler yüzünden 2010 yılında cezaevıne gırdım.10 gun ıcerde kaldıkten sonra çıktım. babam kalp krızı gecırdı ve aılem ben cıkarmak ıcın banka kredısı, eş dostan borç alarak infazımı durdular.daha sonra gecıcı olarak tahutnameye ıstınaden bır yasa cıkardılar,tahutnameyı yerıne getıremedıgım ıcın tekrar aranmam cıktı ve su an yurt dısında kacak olarak yaşıyorum.balıkesır unıversıtesı turzm otelcılık bolumuden mezun 28 yaşında bir gencim ve şuan sektorun onde gelen turımz fırmalarından bırınde calısıyorum.bunları belırtmemın sebebı;ben hırsız degılım,dagdaki hayvan değilim,gaspçı değilim,bir insanın elinde olmayan sebeplerden dolayı özgürlüğünden alı koyulması hangi vicdana sığar,hangi mantığa sığar..binlerce insanımız borcu yüzünden cezaevinde,sürgünde ailesinden çocuklarından uzak kaçak yaşıyor.allah rızası için duyun sezimizi özgürlüğümüzü geri verin bize..

    Saygılarımla..

    TBMM gönderildi.

    YanıtlaSil
  82. NEŞELİ OLALIM,KENDİMİZ BU İŞİN BAŞARILACAĞINA İNANALIM,POZİTİF OLALIM,SİLKELENİM,ÜZERİMİZDEKİ TOZU ATALIM,ÖNCE SAĞLIĞIMIZA DİKKAT EDELİM,BİR OLAYA KÖTÜMSER BAKMAKTAN,İYİMSER BAKMAK DAHA İYİDİR.BİZ HEPİMİZ BÜYÜK TÜRK MİLLETİNİN EVLATLARIYIZ,KADİR KIYMET BİLMEYENLER,BİLMESİN. K A R D E Ş İ N İ Z...... K A D A TAVSİYELERİDİR

    YanıtlaSil
  83. Biraz sabır şimdilik gündem http://www.haberx.com/carsamba_gundemi%2817,n,10754082,914%29.aspx veya http://www.meclishaber.gov.tr/develop/owa/haber_portal.giris

    YanıtlaSil
  84. SOMALİYE DEVLET 300 MİLYON DOLARDAN FAZLA, SADECE SOMALİYE GÖNDERMİŞ.BAŞKA, YERLEREDE GÖNDERDİKLERİNİ SÖYLÜYORLAR.

    300.000.000 X1.850 =555 TİRİLYON EDİYOR.

    ÇEK MAĞDURU 700.000 KİŞİ DAĞATSA = 79 MİLYAR DÜŞÜYOR.

    VERİNDE BURADAKİLER BİR NEFES ALSIN

    BEN SADİS DEĞİLİM AMA,ORALARI BEN SÖMURMEDİM,ONLAR EN AZINDAN HAPİS TEHLİKESİ YOK,AİLELERİ DAĞILMIYOR,SOKAKTA RAHAT GEZİYORLAR,ONLARIN DERDİ AÇLIK,BENİMDE CEBİMDE 5 TL YOK BENDE BU DEVLETE 21 SENE 200 KİŞİ ÇALIŞTIRMIŞIM.BENİM ÜZERİME DÜŞENİ HELAL ETMİYORUM.

    SELAMLAR

    YanıtlaSil
  85. http://siyaset.milliyet.com.tr/chp-li-aygun-den-cek-magdurlari-icin-teklif/siyaset/siyasetdetay/28.09.2011/1444172/default.htm

    http://www.haberx.com/chpden_cek_magdurlari_icin_teklif(17,n,10754422,221).aspx

    YanıtlaSil
  86. HERKESE GÜNAYDIN.....

    KULPSUZ KAPILAR ARDINDAKİ KAHRAMANLARIMIZI YÜREKTEN KUTLUYORUM...

    DÜN KANAL D İRFAN DEĞİRMENCİ'NİN SUNMUŞ OLDUĞU GÜNAYDIN ADLI HABER PROGRAMINA MEKTUP YAZARAK SESLERİNİ DUYURMAYI BAŞARDILAR....

    YanıtlaSil
  87. http://www.aksam.com.tr/cek-magdurlari-icin-yasa-teklifi--69972h.html

    YanıtlaSil
  88. sonuç ne olacak şimdi

    YanıtlaSil
  89. katılıyorum size,,
    banane arap baharından somaliden, gazzeden, benim vatanımda yaşayanlar, aç yaşıyorsa, kaçak yaşıyorsa, ülkesine dönemiyorsa,hergün 3-4 delikanlı şehit oluyorsa ocaklara ateş düşüyorsa,bizlerden topladıkları paraları yardım diye dağıtıyorlarsa bende hakkımı helal etmiyorum.

    bu arada hesabı yanlış yapmışsın kişi başı 792 Tl eder, zaten bizlerden topladıkları paraları yadım diye sağa sola yolluyorlar ya oda ayrı mesele,

    bende hakkımı helal etmiyorum.

    YanıtlaSil
  90. SAYGIDEĞER ARKADAŞLAR,,

    SİNAN AYGÜNE ÇALIŞMALARINDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUMM,,ANCAKK

    BU ÇALIŞMA BENİ OLDUKÇA KORKUTUYOR

    TAM DA MECLİSİN AÇILMASINA 3-4 GÜN KALA,HÜKÜMETİN HSYK ,YARGITAY,ADALET BAKANLIGININ BASKILARI DOGRULTUSUNDA BİŞEYLER YAPMA ÇABASI İÇERİSİNDE İKEN BU CHP TEN ÇIKAN TEKLİFİN İYİ ALMAYACAGI KANISINDAAYIM

    ŞİMDİYE KADAR CHP NİN HANGİ TEKLİFİ KABUL GÖRMÜŞTÜRKÜ

    AKSİNE DOGRUDA OLSA TAM ZIT TAVIR ALINMIŞTIR

    A KE PE NİN POPÜLİZM KONUSUNDAKİ TAVIRLARINIDA HEPİMİZ BİLİYORUZ

    BENCE BOŞUNA UMUTLANMAYIN ARKADAŞLAR VE UMARIM FAZLA GÜNDEME OTURMAZ VE KALMAZ BU HABER

    BUNU AANCAK A KE PE YAPAR BU DEGİŞMEZ BİR GERÇEKTİR ARTIK

    TANER

    YanıtlaSil
  91. Size aynen katılıyorum benide çok sevindiren bir haber olmasına rağmen AKP den sırf öneri CHP den geldiği için ters tepki gelme ihtimali var işallah onlarda ellerini vicdanlarına koyarlar ve o şekilde karar verirler.artık sevdiklerimizin iyi gününde kötü gününde yanında olabiliriz,vatanımıza geri dönebiliriz tekrardan " çalışmaya çalışıp" en azından yapabildiğimiz kadar üzerimizdeki lekeleri temizleyebiliriz.sadece bir fırsat verilsin yeter.

    YanıtlaSil
  92. ÇOKMU İYİMSERİM BİLMİYORUM AMA BANADA TAM TERSİ OLACAKMIŞ GİBİ GELİYOR...HSYK RAPORU ÖNEMLİ...GEÇTİĞİMİZ DÖNEM AKP VEKİLLERİNDEN BİRİ 2 YILLIK SÜRE DOLSUN Bİ DURUMA BAKALIM DEMİŞTİ. O SÜRENİN DOLMASINA NE KALDI Kİ???

    YanıtlaSil
  93. UMUTSUZ RAKADAŞLARA SESLENİYORUM..günlerdir yazıyoruz tv kanallarını arıyoruz faxlar çekiyoruz..bir yerlerde eylem yapalım gösteri yapalım hatta kendimizi yakalım diyoruz ve hemen hemen hergün bunları tekrar ediyoruz. neden? ne için ?? birileri sesimizi duysun bizi dikkate alsın diye değilmi..Alın size en dikkat çekici olay sinan aygün bizim adımıza türkiyeye..devlete..hakimlere savcılara hükümete sesimizi duyurdu gündeme cuk diye oturduk..devlette bunun farkında merak etmeyin bu tasarıya hükümette tepki almamak için evet diyecektir neden??çünkü yeni yasa hazırlanırken temel unsur neydi?*insan hak ve özgürlüğü..yeni yasa insan hak ve özgürlüğü adı altında hazırlanacak ddi hükümet..onun için bundan daha iyi bir şey olamazdı..bırakalım chp önerisiymiş gibi iç karartıcı şeyleri..sayılarla rakamlarla belirtmiş sayın sinan aygün..mhp de bastıracak akp de sıcak bakacak ..bizler yeterki sayın sinan aygüne sürekli teşekkür e mailleri telefon ve faxları yazalımki gündemi devam ettirsin..hükümet içinde bir çok bakan milletvekilide bu öneriye sıcak bakıyor..Tünelin ucundaki ışık göründü arkadaşlar..
    her zamanki gibi durmak yok daha fazla telefon fax e mail trafiği basın gaza arkadaşlar..sayın basketci mersinli emeklerinizin karşılığı geliyor...lütfen daha fazla yazışmalara başlayalım...

    YanıtlaSil
  94. 2012 yılına özgür bir insan olarak gireceğiz inşallah.

    YanıtlaSil
  95. BENDE AYNI FİKİRDEYİM

    YanıtlaSil
  96. Çek Mağdurları
    ou left a comment
    Yarınki Basın Toplantısında açıklamanın içeriği çok önemli.
    Cezaevlerinde olan çek mağdurlarının, misafir gibi kayıt defterlerine işlenmediği bu nedenle istatitik verilerde görünmediğinden tutunda
    devletin bu kanunla fidyecilik suçu işlediği vs vs
    inşallah basında ses getiride gündeme gireriz.
    bu kanun teklifi ile ilgili mecliste basın toplantısı saat 11.30 da

    13 hours ago
    ...............................

    Dediğiniz gibi oldu
    Teşekkürler Çek mağdurları

    YanıtlaSil
  97. gurbetteki yaralı28 Eylül 2011 14:27

    Çek mağdurları için yasa teklifi
    CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün, karşılıksız çek keşide edenlere hapis cezası yerine ''çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı kararı verilmesini'' öngören yasa teklifini TBMM Başkanlığına verdi.


    Aygün, ''çek mağdurları'' konusunda TBMM Başkanlığına verdiği yasa
    teklifiyle ilgili basın toplantısı düzenledi.
    10 bine yakın ''çek mağdurunun'' hapiste olduğunu ifade eden Aygün, 45
    bin kişinin de devletten kaçtığını söyledi.
    Çek Kanunu'nun yüz binlerce ''çek mağduru'' yarattığını dile getiren
    Aygün, yerel mahkemelerde 1 milyon 480 bin civarında karşılıksız çek dosyasının
    olduğunu, 50 bin dosyanın Yargıtay'da karara bağlanmak üzere beklediğini, 110 bin
    dosyanın da Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığında incelendiğini bildirdi. Aygün,
    şunları söyledi:
    ''Yasaya göre; 10 lira borcun varsa ve ödeyememişsen 10 bin lira da
    devlet istiyor ve borcun 20 bin liraya çıkıyor. Devlete 10 bin lirayı yatırmazsan
    hapis cezası veriliyor. Borçlu zaten 10 bin lira parayı malı aldığı adama
    ödeyememiş, bir de devlet 10 bin lira istiyor. Devlet '10 bini öde çık' diyor
    yani rehin alıyor. Devlet burada fidyecilik yapıyor. 'Fidyeyi getir seni
    bırakayım' diyor. Hapisteki adam borcunu nasıl ödeyecek? Hapisteki adam boncuk
    yaparak bu parayı ödeyemez.''
    Aygün, ayrıca ''kredi kartları'' ve ''iş adamlarına yeşil pasaport
    verilmesiyle'' ilgili yasa teklifi hazırladıklarını ve bunları önümüzdeki
    günlerde açıklayacaklarını söyledi.
    Aygün'ün teklifi, 5941 sayılı Çek Kanununda değişiklik getiriyor.
    Teklifte, karşılıksız çek keşide edenlere hapis cezası uygulaması
    kaldırılıyor. Bunun yerine ''çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı kararı
    verilmesi'' öngörülüyor.
    Hakkında çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı uygulanan kişilere, bu
    cezanın infazının ertelenmesi ve kaldırılması konusunda da yeni bir imkan
    sağlanıyor.
    Karşılıksız çekler için bankanın yükümlü olduğu miktar da artırılıyor.
    Aygün'ün basın toplantısına katılan Yurdanur Gödek, eşinin çek nedeniyle
    7 ay hapiste kaldığını, mağdur olduklarını ve çocuğunu okula yazdıramadığını
    belirterek, borçlarını hala ödeyemediklerini ve bu durumda binlerce insanın
    bulunduğunu kaydetti.

    AA

    YanıtlaSil
  98. Buraya da yorum yaparsanız yabancı basının dikkatini çekebilir.
    ingilizcedir.
    http://blogcritics.org/politics/article/turkeys-somalian-children/#comments

    YanıtlaSil
  99. Adaletistiyorum28 Eylül 2011 14:48

    ARKADAŞLAR,
    DÜNE KADAR, SESİMİZİ DUYURMAK ICIN CALISIYIRDUK, UCAN KŞTAN DAHİ MEDET UMUYOR, HER YOLU DENIYORDUK.

    AYRICA, AKP, CHP NİN İNADINA ÇIKARMAZ BU KANUNU DİYE DUSUNUYORSAK.

    ŞİMDİYE KADAR CALIŞTIĞIMIZDAN DAHA ÇOK ÇALIŞALIM O ZAMAN.

    YanıtlaSil
  100. yorum gitmiyor..

    YanıtlaSil
  101. Adaletistiyorum28 Eylül 2011 15:09

    derya sd @nellsea adlı kişi 3,806 kullanıcısına retweetledi:
    seyhan_ibrahim ibrahim seyhan
    @nellsea BAKAN: çek ten hapsi olan 700 bin esnaf işadamı aranıyor. heppimiz birden teslim olsak, cezaevleri yetersiz.....

    derya sd @nellsea adlı kişi 3,806 kullanıcısına retweetledi:
    seyhan_ibrahim ibrahim seyhan
    @nellsea MAHKEMELERDEKİ 6 MİLYON DOSYADAN 1 MİLYONU ESNAF İŞADAMLARININ İŞSİZLİK-İFLASTAN OLAN ÇEK DOSYALARI

    Turan Deliömeroğlu @tdeliomeroglu adlı kişi 399 kullanıcısına retweetledi:
    seyhan_ibrahim ibrahim seyhan
    @tdeliomeroglu BAKAN: çek ten hapsi olan 700 bin esnaf işadamı aranıyor. heppimiz birden teslim olsak, cezaevleri yetersiz.....

    Turan Deliömeroğlu @tdeliomeroglu adlı kişi 399 kullanıcısına retweetledi:
    seyhan_ibrahim ibrahim seyhan
    @tdeliomeroglu borçtan hapislik işadamları, esnaflar olarak topluca teslim olmayı düşünüyoruz. 700 bin kişilik cezaevi lazım. REZALET!

    Turan Deliömeroğlu @tdeliomeroglu adlı kişi 399 kullanıcısına retweetledi:
    seyhan_ibrahim ibrahim seyhan
    @tdeliomeroglu ACABA TESLİM OLSAK MI ? 700.000 kişi için cezaevi olarak kullanılacak çadır bile yoktur kızılay stoklarında

    Turan Deliömeroğlu @tdeliomeroglu adlı kişi 399 kullanıcısına retweetledi:
    seyhan_ibrahim ibrahim seyhan
    @tdeliomeroglu MINISTER: 700.000 businessmen are WANTED. 700.000 BUSINESSMEN will go to jail due to their DEPST in TURKEY.

    YanıtlaSil
  102. Adaletistiyorum28 Eylül 2011 15:14

    Akman @akman1111 adlı kişi 11,354 kullanıcısına retweetledi:
    seyhan_ibrahim ibrahim seyhan
    @akman1111 KADININ evdeki BUZDOLABINI, Ç. MAKİNASINI koltuğunu BEBELERİN OYUNCAĞINI HACZEDEN, BABAYI HAPSEDEN kanun İNSANLIK SUÇU

    Kaan ÖZBEK @kaanozbek adlı kişi 470 kullanıcısına retweetledi:
    seyhan_ibrahim ibrahim seyhan
    @kaanozbek insanlık onuru için,haksızlığa,hukuksuzluğa son vermek için,çağdaş türkiye için,insanlık suçu BORCA HAPİS çek KANUNU DEĞİŞMELİ

    Kaan ÖZBEK @kaanozbek sana cevap verdi:
    kaanozbek Kaan ÖZBEK
    @seyhan_ibrahim Haklı mücadelenizi destekliyorum. Bize sesini çıkaran halk gerek. Her daim sesini çıkaranın yanındayım...
    web tarafından Sep 28, 4:56 AM tarihinde
    Şuna yanıt olarak:
    seyhan_ibrahim ibrahim seyhan
    @kaanozbek insanlık onuru için,haksızlığa,hukuksuzluğa son vermek için,çağdaş türkiye için,insanlık suçu BORCA HAPİS çek KANUNU DEĞİŞMELİ
    web tarafından Sep 28, 4:47 AM tarihinde

    YanıtlaSil
  103. ,HABERTÜRK,,,,,CHP'den iki ayrı yasa teklifi!
    CHP, atanamayan öğretmenlerin boş kadrolara atanması ve çek mağdurlarının mağduriyetini girecek iki ayrı yasa teklifi sundu
    28 Eylül 2011 Çarşamba, 15:14:17

    ..Atanamayan öğretmenlere ilişkin yasa teklifi ile ilgili basın toplantısını teklifi veren Balıkesir milletvekili Namık Havutça yaptı. Konuşmasının başında terör örgütünün öğretmenleri kalkan olarak kullanmasın eleştiren Havutça, eski Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun seçimlerden önce verdiği vaadlerle atanamayan öğretmenlerin duygularını istismar ettiğini savundu. Havutça, kendi verdiği 7 maddelik teklif hakkında bilgi verdi. Havutça, verdiği teklifin atanamayan öğretmenlere bir özür için fırsat olduğunu düşündüğünü ifade etti. Havutça'nın verdiği kanun teklifi, atanamayan öğretmenlerin boş kadrolara atanması ve öğretim yılına hazırlık ödeneğinin 1.'nci ve 4'üncü derece kademe öğretmen maaşı neti kadar ödenmesini içeriyor.

    CHP'de ikinci yasa teklifini ise Ankara milletvekili Sinan Aygün verdi. Çek mağdurlarının mağduriyetinin giderilmesini içeren 8 maddelik kanun teklifi veren Aygün, çek mağduru birkaç aile ile birlikte basın toplantısı yaptı. Karşılıksız çek suçunda yaklaşık 10 bin kişinin cezaevinde yattığını belirten Aygün, 50 bin adet çek dosyasının Yargıtay'da karar aşamasında olduğunu 110 bin adet dosyanın ise Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nda beklediğini söyledi. Yapılan yasa değişikliği ile Yargıtay'da çek davalarına bakan 4 dairenin daha açıldığını anımsatan Aygün, "Ama yine sonuç yok" dedi.

    Aygün, çek mağdurlarının devlete olan borçlanmadan dolayı cezaevine girdiğini belirterek," Delet resmen fidyecilik yapıyor. Senet , kredi kartı borcundan dolayı cezaevine girmiyorsunuz, çekten dolayı giriyorsunuz. " dedi.

    Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin hiçkimseninin borcundan dolayı özgürlüğünden yoksun bırakılamayacağına ilişkin kararı olduğunu belirten Aygün, çek yüzünden cezaevine düşen insanların bir çoğunun çocuklarının kötü yola düştüğünü düşündüğünü söyledi.

    Aygün, iktidarın bu yasa teklifini CHP verdiği için desteklememesi durumunda imzasını kaldıracağını ve iktidarın bu yönde vereceği kanun teklifini hem kendisi hem de partisinin destekleyeceğini söyledi. Basın toplantısında bulunan ve eşi karşılıksız çek yüzünden 7 ay cezaevinde bulunan Yurdanur Gödek isimli kadın ise yaşadığı sıkıntıları anlattı.

    Çocuklarının bu nedenle psikolojilerini bozulduğunu belirten Gödek, küçük çocuğunu ise okula gönderemediğini anlattı. Gödek, eşinin çekleri düzenli olarak ödediğini son iki taksitinde ise alacaklarını alamadığı için ödeme sıkıntısı içine girdiğini ve bu nedenle cezaevine düştüğünü söyledi.

    İHA
    .

    YanıtlaSil
  104. Sitenin yazarları yorum yazabilir. Yöntem şu yazar listesine bak oradaki rumuzu yaz
    website alanını boş bırak
    diyelimki yazarın rumuzu clavos
    ad kısmına bu rumuzu yaz
    yorumunu gönder

    YanıtlaSil
  105. http://www.haberturk.com/gundem/haber/674011-chpden-iki-ayri-yasa-teklifi

    YanıtlaSil
  106. Adaletistiyorum28 Eylül 2011 15:36

    TWITTER da addthis bunu takip etmeye başlayın ve yorumları gönderin

    YanıtlaSil
  107. CHP'de ikinci yasa teklifini ise Ankara milletvekili Sinan Aygün verdi. Çek mağdurlarının mağduriyetinin giderilmesini içeren 8 maddelik kanun teklifi veren Aygün, çek mağduru birkaç aile ile birlikte basın toplantısı yaptı. Karşılıksız çek suçunda yaklaşık 10 bin kişinin cezaevinde yattığını belirten Aygün, 50 bin adet çek dosyasının Yargıtay'da karar aşamasında olduğunu 110 bin adet dosyanın ise Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nda beklediğini söyledi. Yapılan yasa değişikliği ile Yargıtay'da çek davalarına bakan 4 dairenin daha açıldığını anımsatan Aygün, "Ama yine sonuç yok" dedi.
    Aygün, çek mağdurlarının devlete olan borçlanmadan dolayı cezaevine girdiğini belirterek, "Devlet resmen fidyecilik yapıyor. Senet, kredi kartı borcundan dolayı cezaevine girmiyorsunuz, çekten dolayı giriyorsunuz" dedi.
    Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin hiç kimsenin borcundan dolayı özgürlüğünden yoksun bırakılamayacağına ilişkin kararı olduğunu belirten Aygün, çek yüzünden cezaevine düşen insanların birçoğunun çocuklarının kötü yola düştüğünü düşündüğünü söyledi. Aygün, iktidarın bu yasa teklifini CHP verdiği için desteklememesi durumunda imzasını kaldıracağını ve iktidarın bu yönde vereceği kanun teklifini hem kendisi hem de partisinin destekleyeceğini söyledi.

    Basın toplantısında bulunan ve eşi karşılıksız çek yüzünden 7 ay cezaevinde bulunan Yurdanur Gödek isimli kadın ise yaşadığı sıkıntıları anlattı. Çocuklarının bu nedenle psikolojilerini bozulduğunu belirten Gödek, küçük çocuğunu ise okula gönderemediğini anlattı. Gödek, eşinin çekleri düzenli olarak ödediğini son iki taksitinde ise alacaklarını alamadığı için ödeme sıkıntısı içine girdiğini ve bu nedenle cezaevine düştüğünü söyledi

    YanıtlaSil
  108. şimdi gönderebildim

    YanıtlaSil
  109. benim anlayamadigim birsey var.. ceza evinde yatan cek borclusu sayisi 10 bin olarak aciklamis sinan aygun.. ama ben 70 bin olarak okudum bu sitede.. arada buyuk fark var .. dogrusu hangisidir bilgisi olan varmi?

    Saygilarimla

    YanıtlaSil
  110. MisafirinMisafiri28 Eylül 2011 16:50

    CHP'nin ve bu arada Sinan Aygünün verdiği yasa teklifinin bir geçerliği olacağını sanmam AKP bu işi çözmek isterse kendi çözer CHPnin bu işten prim yapmasına izin vermez.

    Yani bu sadece bizlerin kamuoyunda bir daha anılmamıza ve Sinan Aygünün kendi reklamını yapmasından başka bir işe yaramayacaktır

    Hem Sinan Aygün değil miydi bundan 1 sene önce çeki karşılıksız çıkanlar en ağır şekilde cezalandırılsın diyen ?

    Kendimizi kandırmayalım boşa umutlanmayalım birilerinin oyununa gelmeyelim

    YanıtlaSil
  111. MisafirinMisafiri28 Eylül 2011 16:53

    CHP'nin ve bu arada Sinan Aygünün verdiği yasa teklifinin bir geçerliği olacağını sanmam AKP bu işi çözmek isterse kendi çözer CHPnin bu işten prim yapmasına izin vermez.

    Yani bu sadece bizlerin kamuoyunda bir daha anılmamıza ve Sinan Aygünün kendi reklamını yapmasından başka bir işe yaramayacaktır

    Hem Sinan Aygün değil miydi bundan 1 sene önce çeki karşılıksız çıkanlar en ağır şekilde cezalandırılsın diyen ?

    Kendimizi kandırmayalım boşa umutlanmayalım birilerinin oyununa gelmeyelim

    YanıtlaSil
  112. BU SİTE BİRGÜN ÖNCESİNDEN BASINDA BU HABERİN OLACAĞINI NERDEN BİLİYOR????

    YanıtlaSil
  113. cokmu merak ettiniz.bumu konumuz.insanlar boş durmuyo

    YanıtlaSil
  114. serap hanım tasarı zaten hazır ortamın müsait olmasını beklemektedirler ve çek madurlarının başkısı olması lağzım

    YanıtlaSil
  115. iyide benim nickle neden gönderiyorsun:) başka rumuzmu bulamadın

    YanıtlaSil
  116. arkadaşlar icra dairesindeki dosya düştüğü zaman ceza dosyasınında düşeceğine dair bir yargıtay kararı varmı

    YanıtlaSil
  117. misafirin misafiri arkadaşım..kalbini ferah tut bu iş bitiyor hükümet zaten bu olaya sıcak bakıyordu..herkesimin üzerinde uzlaşacağı bir yasaya hayır demez diyemez. çünkü öyle yasalar çıkacakki hükümetin kendi yasasını çıkarmak için diğer parti tekliflerinede evet demek zorunda..bunu anlamaya çalışın...

    YanıtlaSil
  118. Merhaba:

    Bende yorumunuza katiliyorum. Bildigim kadari ile gecen yasama doneminde CHP'nin teklif verdigi ve AKP'nin kabul ettigi hic bir yasa teklifi mevcut degil. Aslinda keske Meclisin acilmasina 3 gun kala bu olmasaydi. Bence AKP bu olaya tepki verecek ve olacagi varsada bu isi engelleyecektir. (Hatta bu yonde Turkiyeden guclu duyumlar geliyor). AKP bu yasayi cikarsa bile yasayi agirlastirip cikaracaktir. (mesela benim duydugum ilk ceke para cezasina af ama ikinci cekte daha agir yaptirimlar gibi).

    O yuzden her zaman oldugundan daha cok ses getirici eylem yapmaliyiz. Mail, faks, mektup, kisisel teelfon etme, AKP milletvelkillerinin tamamina dosya gondermek, onemli hukuk profesorlerinden gorus rica edip TBMM ilgili komisyonlara gondermek ve mumkunse hukumete yakin basin kanallarina yonlenip onlara derdimizi anlatmak. Twitter'a karsi oldugumu hep soyledim ama bu agir sartlarda ona bile raziyim faydasi olacaksa. Kisacasi kimse rehavete kapilmadan elinden gelenin daha fazlasini yapmali. Sanal eylemler, fiziki mesaj, dosya gonderimi toplanti gibi eylemlerle destklenip, derdimiz anlatilmali. Bir sekilde AKP milletvekilleri pohpohlanmali, egolari tatmin edilmeliki bir seyler olsun.

    Allah hepimizin yardimcisi olsun, insallah su karanlik gunler bir gun tum arkadaslar icin sona erer

    Muhendis 34

    YanıtlaSil
  119. Çek mağdurları için yasa teklifi
    CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün, karşılıksız çek keşide edenlere hapis cezası yerine ''çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı kararı verilmesini'' öngören yasa teklifini TBMM Başkanlığına verdi.

    Aygün, ''çek mağdurları'' konusunda TBMM Başkanlığına verdiği yasa
    teklifiyle ilgili basın toplantısı düzenledi.
    10 bine yakın ''çek mağdurunun'' hapiste olduğunu ifade eden Aygün, 45
    bin kişinin de devletten kaçtığını söyledi.
    Çek Kanunu'nun yüz binlerce ''çek mağduru'' yarattığını dile getiren
    Aygün, yerel mahkemelerde 1 milyon 480 bin civarında karşılıksız çek dosyasının
    olduğunu, 50 bin dosyanın Yargıtay'da karara bağlanmak üzere beklediğini, 110 bin
    dosyanın da Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığında incelendiğini bildirdi. Aygün,
    şunları söyledi:
    ''Yasaya göre; 10 lira borcun varsa ve ödeyememişsen 10 bin lira da
    devlet istiyor ve borcun 20 bin liraya çıkıyor. Devlete 10 bin lirayı yatırmazsan
    hapis cezası veriliyor. Borçlu zaten 10 bin lira parayı malı aldığı adama
    ödeyememiş, bir de devlet 10 bin lira istiyor. Devlet '10 bini öde çık' diyor
    yani rehin alıyor. Devlet burada fidyecilik yapıyor. 'Fidyeyi getir seni
    bırakayım' diyor. Hapisteki adam borcunu nasıl ödeyecek? Hapisteki adam boncuk
    yaparak bu parayı ödeyemez.''
    Aygün, ayrıca ''kredi kartları'' ve ''iş adamlarına yeşil pasaport
    verilmesiyle'' ilgili yasa teklifi hazırladıklarını ve bunları önümüzdeki
    günlerde açıklayacaklarını söyledi.
    Aygün'ün teklifi, 5941 sayılı Çek Kanununda değişiklik getiriyor.
    Teklifte, karşılıksız çek keşide edenlere hapis cezası uygulaması
    kaldırılıyor. Bunun yerine ''çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı kararı
    verilmesi'' öngörülüyor.
    Hakkında çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı uygulanan kişilere, bu
    cezanın infazının ertelenmesi ve kaldırılması konusunda da yeni bir imkan
    sağlanıyor.
    Karşılıksız çekler için bankanın yükümlü olduğu miktar da artırılıyor.
    Aygün'ün basın toplantısına katılan Yurdanur Gödek, eşinin çek nedeniyle
    7 ay hapiste kaldığını, mağdur olduklarını ve çocuğunu okula yazdıramadığını
    belirterek, borçlarını hala ödeyemediklerini ve bu durumda binlerce insanın
    bulunduğunu kaydetti.

    YanıtlaSil
  120. bun 15 gün öncesinden biliyorduk dünden değil..

    YanıtlaSil
  121. burdaki YURDANUR GÖDEK . KOSİAD –ANKARA ŞB. BAŞKANIMI BİLEN VARMI ARKADAŞLAR..

    YanıtlaSil
  122. vayy devlet sırrı gibi saklıyordun ha:)))

    YanıtlaSil
  123. Akşam üzeri buradan haberi alan ertesi gn soluğu basın toplantısında almıştır,
    çokmu zor

    YanıtlaSil
  124. :)) madalyayı getirin arkadaşa takalım.hala daha senlik benlik peşindesiniz.hadi abicim çöplüğüne!!

    YanıtlaSil
  125. yav ada ların dünyadan haberi yok buradan haber alıp reklam peşinde koşuyorlar daha önceden haberleri varmışta bilmem ne adamda azcok onur gurur olur ama sahtekarlık ruhlarına işlemiş sinir olmamak elde değil mrat kardeşim yav.

    YanıtlaSil
  126. Açıklama Yapayım
    Bir ay önce bu Yasa teklifiyle ilgili çalışma başladı. Yasayla ilgili ne yapılacağı yasa teklifinin ne olacağı konusu Başkanın Avukatlarınca hazırlandı, basın açıklaması ile ilgili katkıda bulunduk veriler ve yasanın doğurduğu sonuç, gibi.
    15 gün önce de malum avukatı aranmasını ve katkı verebileceği bir konu varsa söylemesini istedik Başkanın danışmanı Mehmet bey fakat herhangi bir görüş öneri sunulmadı yani danışmana geri dönüş yapmadı, basın açıklamasınında son şekli dün tyamamlandı verildi.
    hepsi budur.
    Başkanın danışmanı Mehmet bey aranıp teyit etmek kolaydır
    Arayan arar işin gerçeğini öğrenir.
    basın toplantısı saatini özellikle yazıldı, yazmakla çizmekle sataşmakla olmuyor gitsinler katkıda bulunsunlar,

    YanıtlaSil
  127. Tabiki bu bayan ankarada gider katılır dostuda sabaha ankarada olmuştur katılmışlardır

    YanıtlaSil
  128. özürrrrr:((((

    YanıtlaSil
  129. sevgili gerçek magdur olan arkadaşlar bu yorumlar bizlere zarar getirir ALLAH razı olsun emegi gecenlerden kim olurlarsa olsun yüce mevlam o insanları sıkıntıdan kurtarsın cehennem ateşinden korusun hiç olmassa çocuklarıma babanız yurt dışından gelebilir dedim uzun yıllar sonra rahat uyudum inşallah dürüst olan herkişi hüriyetine kavuşur benim beyimde inşallah o bu demeyin ne olursunuz kumtanesi kadar emegi olanlardan ALLAH razı olsun şu an ezanlar okunuyor ezanların yüzü hürmetine yönetici arkadaşlara ALLAH merhamet versin AMİN.

    YanıtlaSil
  130. DEĞERLİ ARKADAŞLARIM.

    HERKESE HAYIRLI GECELER.DAVAMIZLA İLGİLİ KOŞUŞTURMALAR NEDENİ İLE İSTANUL DIŞINDA İDİM.GÜN BOYU ZAMAN BULUP SİTEYE GİREMEDİM.

    ARKADAŞLAR BİRAZ EMEĞE SAYGI GÖSTERELİM.FOTOKOPİ ÇEKMEYELİM.HALBUKİ BUNU YERİNE BİR TAŞ DA SİZ KOYSANIZ BAKIN İŞLER NASIL DAHA KOLAY OLACAK.

    BUKADAR AÇIK VE SEÇİK ARTIK BELGELER LE İSPAT EDİLEN BİR HABERİ NAIL UTANMADAN SIKILMADAN SAHİPLENİYORSUNUZ AKIL ALIR GİBİ DEĞİL.
    HENÜZ VARDIM.ÇOK FAZLA BİRŞEY YAZMAYA GEREK YOK.HERŞEY APAÇIK ORTADA.

    ÇEK MAĞDURLARI HER PLATFORMDA YILMADAN DEVAM EDİYOR.

    DURMAK YOK DEVAAAAMMMM

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ 28/09/2011 20:26

    YanıtlaSil
  131. 7 - zaman
    Sep 28, 2011 at 10:19 am
    You had been in prison for not paying debts resulting from their trade in turkey business people, you know.

    Turkey by people in prison is in violation of European human rights agreement, the number 4.
    8 - zaman
    Sep 28, 2011 at 10:29 am
    Turkey Crisis bankrupt businessmen in jail. Unable to pay because of bankruptcy for the Czech.


    Read more: http://blogcritics.org/politics/article/turkeys-somalian-children/#comments#ixzz1ZGlLzchs

    YanıtlaSil
  132. Emeğinize sağlık değerli kardeşim bilinen gerçek değişmez.
    Biz herkesi tanıdık tebrübe ile sabittir.Allah yolumuzu bahtimızıda açık etsin.
    Bir yola baş koyduk hep beraber al verenen ALLAH razı olsun.
    Çocuklarımızın ahları gözyaşları taş koyanların üzerinde olsun.

    DURMAK YOK YOLA DEVAM......
    Sevgi ve saygılarımla

    YanıtlaSil
  133. sayın Basketçi emeklerine tesekkürler dün anladığım kadarı ile malumzatın sitesinde okudum söyle katkı yazdım falan diye sallamı çekiyor vay be bu insanlar bir acaip be kardeş nasılda inanları sömürüyorlar

    YanıtlaSil
  134. Belki iktidar bunu kabul edebilir zira yeni anayasa için chp ye ihtiyacı var bir sekilde

    YanıtlaSil
  135. Bu devlet niye böyle yola basvuruyor gücü bizemi yetiyor

    YanıtlaSil
  136. SN. BASKETÇİ,

    HOŞGELDİN ABİ GÖZLERİMİZ YOLLARDA KALDI..

    GÖRÜYORSUN DEĞİLMİ, ZEYTİNYAĞI MİSALİ !!!!!!

    SEN BİR SOLUKLAN, BİZ ASKERLERİN BURADAYIZ, BEKLİYORUZ.

    KLEİNEDOFF-D

    YanıtlaSil
  137. Katkı sağlaması için Danışmanı aradı bırak katkıyı, geri dönüp aramadı bile.
    Unutmuştur dedik,...!!

    YanıtlaSil
  138. sinan aygün ün verdiği yasa teklifini akp kabul etmezmim , vs vs,
    etsin yada etmesin, bir sürü insanın daha bu haksızlıktan haberi oldumu biz ona bakalım, yoksa bende biliyorum, akp nin kabul etmeyeceğini, ama bu açıklamabizim davamıza savaşımaza uğraşımıza büyük fayda sağlayacaktır, bizm tek tek tuğlalarla örmeye çalıştığımız bu duvara bir anda 5-6 sıra tuğla bu açıklama ile eklenmiştir,

    yapmamız gereken dahada çok uğraşmak daha çok mesajla daha geniş kitlelere derdimizi anltmak olacakır, durmak yok, ileri hep ileri diyorum ben taki, bu ucube yasa iptal edilene kadar.

    YanıtlaSil
  139. Elif
    Bu mücadelede en küçük katkısı olandan Allah Razı olsun.
    Biz muhalefet partisinde 24. dönemde bu konuyu taşıdık kamuoyuna taşınmasını sağladık, o arkadaşlarada katkı anlamında buyrun gidin mücadelenizi verin dedik.
    Bizim işimiz iktidar partisiyle, bu sorunun çözümü için iktidarla gerekli görüşmeleri yapıyor ve yapmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki günlerde gerekli randevuları alıp mağdur arkadaşlarımız sıkıntılarımızı etkili bir biçimde anlatacak ve biran önce çözüm bulmalarını sağlayacağız.

    YanıtlaSil
  140. SN. ÇEK MAĞDURLARI,

    BLOGCRITICS.ORG 'TAKİ YAZIYI ŞİMDİ OKUDUM SÜPER OLMUŞ,
    KİM YAZDI İSE ELLERİNE SAĞLIK, BU KADAR GÜZEL ANLATILIR.

    KLEİNEDOFF-D

    YanıtlaSil
  141. SAYIN BASKETÇİ DAĞDA FIRTINALAR KOPMUŞ SADECE TOZUNU ALABİLMİŞ..BOŞ VER SEN BU GÜLÜNÇ İNSANLARI ..SENİN NE YAPTIĞINI HERKES BİLİYOR..SAHİPLENENLERİN NE YAPTIKLARIDA ORTADA..BURDA SEN BEN YOK BİZ VARIZ VE ÖYLE OLMALIYIZ TABİKİ BİR ÖNDER OLUR ÖNÜMÜZDE ODA SEN SİN ..ARKANDAYIZ..DAHA 3 GÜN OLDU CEZAEVİNDEN ÇIKALI SUÇUM NE İDARİ PARA CEZASINI YATIRMAMAK..CEZAEVİNDE ÖDEDİMYA GİRİNCE!!!!!!!ALACAKLI YİNE BEKLEMEYE GEÇTİ 1 YIL DAHA BEKLER...ALACAKLIDA DEĞİL SİNİR OLDUĞUM AVUKATIN PARA HIRSI YÜZÜNDEN..ŞU YASA ÇIKSIN HEPSİ OLMASADA BİR ÇOK AVUKATIN HAYATINI DİDİK DİDİK EDİP GAZETE MANŞATLERİNE ÇIKARTMAZSAM BANADA ADAM DEMESİNLER..BASKETÇİ..MERSİNLİ YOLA DEVAM AZ KALDI..

    YanıtlaSil
  142. sayın basketçi sinan aygünün bu kanunu acaba akp yöneticileri ile miletvekşllerine göndermeye baslasak ve dip not olarakta kavga etmeyin sen ben demeyin netcede heimiz bu toprakların birer ferdiyiz diesek nasıl olur?

    YanıtlaSil
  143. BLOGCRITICS.ORG 'TAKİ YAZIYI BİRİ TERCÜME EDEBİLİRMİ NE YAZIYOR?

    YanıtlaSil
  144. Msuvain
    Dateline: European Court of Human Rights
    Weblog: ecohr wordpress com
    Articles: 6
    First Published: Nov 21, 2010 — Last Published: Sep 27, 2011
    Profile image for msuvain
    i Cuneyt Ozdemir, a human rights advocate in Turkey
    Turkey’s Somalian Children
    The children in Turkey are unable to go to school or receive medical treatment.
    Opinion in Politics — by Msuvain — on Sep 27, 2011
    Prison Writings: The Roots of Civilisation 5 Debtor Prison in Turkey!
    Human Rights in Turkey
    Review in Politics — by Msuvain — on Nov 21, 2010

    YanıtlaSil
  145. HEPİNİZE HAYRET EDİYORUM KİMİN YAPTIĞI ÖNEMLİ DEĞİL ÖNEMLİ OLAN BİZİM MAĞDURYETİMİZİN GİDERİLMESİDİR MÜCADELE HER KİM VEYE KİMLER TARAFINDAN YAPILMASINDAN ZİYADE YAPILANLARA BAKMAK LAZIM.

    YanıtlaSil
  146. Doğrudur, aynen yazdığınız gibi...

    YanıtlaSil
  147. MÜCADELE VERENE UĞRAŞA TEŞEKKÜR YOK O ÖNEMLİ DEĞİL ÖNEMLİ OLAN MAĞDURİYET GERİSİNİ SALLA GİTSİN KISACA

    YanıtlaSil
  148. Unutmak değil iş yoğunluğundan dönemedim. Bana bir ay kadar önce değişikliği mail ile ilettiler..

    YanıtlaSil
  149. Adaletistiyorum28 Eylül 2011 21:32

    BEEEEENNNNNNNNNNNN
    NE BU SİTEDE BİR YÖNETİCİYİM, NE DE KİMSEYİ TANIYORUM, HERKESLE BURADA BU MONİTÖRDE TANIŞTIM, YAZDIM OKUDUM. TAKIM RUHU KARAKTERİMDİR, BEN DE BULDUM DOSTLARI, DERTDAŞLARI GİRDİM EKİBE.

    ya arkadaşlar nasıl bir şey yaaaaaaaaaaaa,
    daha düne kadar, herkes bildiğiniz bir şey varsa hemen söyleyin, gizlemeyin diyordu herkes.
    site yöneticileri de ısrarla, zamanı gelir, şimdiden birşey söylemeyelim diye dayandılar, çünkü, olur ya bir şeyler ters gider, insanların umutlarıyla oynamayalım diye, zamanı gelince görürsünüz dediler.

    bizim istediğimiz 1 GÖZ(sesimizi en küçücük bir birime dahi duyurmak) allah verdi 2 göz.

    bulduk, bunuyoruz.

    emeğe saygınız olsun

    HZ. MUSANIN KAVMİNİ GÖRÜYORUM BU SİTEDE!
    ESARETTEN KURTARDI HZ.MUSA, EEEEEEEE ŞİMDİ BİZ NEREYE GİDERİZ DEDİLER.

    YOLA KOYDU HZ.MUSA ONLARI, BİR HEDEFE DOGRU ÇIKTILAR. ASKERLER KOVALADI. VARDILAR DENİZE.

    İSYAN!

    EEEEEEEEEE YA MUSA BAK NE GÜZEL TAŞ TAŞIYORDUK ESİRDİK AMA, YAŞIYORDUK ŞİMDİ ÖLECEZ DEDİLER.

    HZ.MUSA YARDI DENİZİ ALLAHIN EMRİYLE, GEÇTİLER DENİZİ, BOZGUNA UGRADI FİRAVUN.

    ACIKTILAR BELLİ BİR ZAMAN SONRA, EEEEEEEEE YA MUSA KÖLEYDİK AMA KARNIMIZ DOYUYORDU, BİZİ AC BIRAKTIN DEDİLER.

    HZ. MUSA ALLAHIN İZNİ VE KUDRETİYLE İNDİRDİ DÜNYA NİMETLERİNİ YEDİLER.

    AAZ GİTTİLER UZ GİTTİLER.

    EEEEEEEE YA MUSA ESİRDİK AMA SUYUMUZ VARDI DEDİLER, HZ MUSA VURDU ASAYI, 12 PINAR AÇILDI TOPRAKTA,
    KANA KANA İÇTİLER,

    EEEEEEEEEEE YA MUSA BİZ GÖRMEDİĞİMİZ ALLAHA İNANMAYIZ DEDİLER, KENDİLERİNE GÖRCEKLERİ TAPINACAKLARI, HEYKEL TANRILARINI YAPTILAR.



    YAAAAAAAAAAA

    ARKADAŞLAR SİZ ÇEK MAGDURUMUSUNUZ,
    FİRAVUNDAN KURTULUP , BUNAYAN MUSA KAVMİMİSİNİZ.

    NE DİYORSUNUZ.

    ÇALIŞIN, EYLEMLERİNİZE DEVAM EDİN,
    NANKÖR OLMAYIN
    EMEĞE SAYGI GÖSTERİN

    YanıtlaSil
  150. adam satışları çok duymuştumda iş biterdi adam satılırdı, iş bitmeden peşin satışıda şimdi duydum

    YanıtlaSil
  151. Adaletistiyorum28 Eylül 2011 21:37

    HAAAAAAAAAAAAA,

    BİZİM ( bizim diyorum, hapislerden sürgüne geldiğim irak bizim dediğim, allaha kurban olayım, ne demiş hz. ali ZENGİNLİK GURBETTE YURTTUR, YOKSULLUK İSE VATANDA GURBET)

    BİZİM IRAKTA (OSMANLI) TÜRKMENLERİN BİR ATASÖZÜ VAR:

    YEL KAYADAN NE ALIR, ALSA ALSA TOZUNU PİSLİĞİNİ ALIR.

    ARKADAŞLAR EMEĞE SAYGI,

    ALLAH BİLİR YARIN BİR GÜN,

    BU SİTE VEYA ÖBÜR SİTE NE YAPTI Kİ, HUKUMET İSTEDİ OLDU DER HERKES.

    EGER OLUMLU BİR SONUÇ ÇIKARSA , SADECE BU SİTE DEĞİL, DOST DÜŞMAN, BU UGURDA SAVAŞ VEREN HERKESİN KATKISI VARDIR.

    YanıtlaSil
  152. Yaşananları ne güzel özetliyor bu anlatım bu sitenin yaşadıklarına çok benziyor her yapılana ne yapıldı her eyleme ne yapılda okuyanda diyorki bunlar mağdurmu firavunun torunlarımı hiç bir şeyi beğenmezlr tutturmuşlar şimdide site yöneticisi görmedik biz görmediğimize inanmayız yaptılar çamurdan bir heykel paşladılar tapmaya
    takiii helak oluncaya dek

    YanıtlaSil
  153. Songulaksoyulu28 Eylül 2011 21:58

    bizde cek mahduru bir aileyiz allah dan dek isdeğim bir önce bu yasa çıksın çocuklarımız babalarına kavuşsun bizden oy isdeyen sevgili millet vekilleri bizden sizden çocuklarımısın babalarına kovuşdurmanızı isdiyoruz .

    YanıtlaSil
  154. özetle:

    Cüneyt Özdemir, Türkiye'de bir insan hakları savunucusu
    Türkiye'nin Somali Çocuklar
    Türkiye'de çocuklar okula gitmek ya da tıbbi tedavi almak için mümkün değildir.

    YanıtlaSil
  155. blogcritics.org ..(çeviri)

    TÜRKİYENİN SOMALİ ÇOCUKLARI

    Türkiye kuraklığın pençesindeki Somali için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yönetilen büyük bir yardım kampanyası, yürütmektedir.
    Müslüman ülkeler, Orta Doğu bölgesinde lider olarak kendini konumlandırmak için bir çaba, gösteren Erdoğan dünyaki Müslümanların Somalililere kayıtsız olmadığını göstermek için çalışıyor.
    O, Müslüman ülkelerden sempati kazanmak için İsrail'e karşı dikleşiyor.
    Ancak, Türkiye'de çok zor şartlar altında bir yaşam sürmeye çalışan, kendi vatandaşlarının bu yok sayıyor. Türkiye'de yaşanan ekonomik krizler nedeniyle, iflas eden işadamlarının çok zor koşullar altında yaşayan ve bu borçları nedeniyle mahkemeler ve polis tarafından aranıyor.
    Bu işadamları, polis tarafından yakalanıp, bunlar beş yıl süreyle hapse konuyor. Onların belirgin bir adresi yoktur ve onlar yakalanmamak için sürekli yer değiştirmek zorunda..
    Hastanelerde, polis, mahkemeler tarafından aranan kişleri kontrol ediyor. çünkü onlar, hasta olsursa tedavileri mümkün değildir. Ve bir iş bulsalar bile sosyal haklardan hiçbir şekilde yararlanamaz, çünkü sosyal güvenlik kayıtları olamaz.
    Bu durumun en korkunç sonucu, onların çocuklarını okula gönderemediği gibi, yasal ikamet adresi bilgileri olmadığından okula kayıt olamamakta, çocuklar, bir eğitim almıyor. Adres bilgileri okula verildiğinde, adres bilgi sistemine kaydedilir, çünkü polis daha sonra aranan borçluyu bulabilir..

    Borçları sebebi ile 70,000 işadamları hala kendi borçları için polis ve diğer askeri güvenlik güçleri tarafından aranıyor. Türkiye'de 400.000 kişinin arandığını olduğu iddia ediliyor. Bu kişinin aileleri bu sayılar eklendiğinde, toplam 1,5 milyon insanın zor şartlar altında yaşıyor. Bir hastanede tıbbi tedavi almak için, hastaların sosyal güvenlik kaydı kanıtı sunmak için gereklidir.Bu kanıt olmadan, hiçbir aile üyeleri ya da tedavi hizmetlerinden yararlanamaz.. Bu nüfusun yüzde 20'si sosyal güvenlik kuruluşuna kayıtlı olmadan yaşamak zorunda anlamına geliyor. Bu insanlar hastanelerde tedavi olamıyorlar, ve onlar çalışabildikleri işyerinde sosyal güvenlik kuruluşuna kayıtlı olmadan çalışabiliyor,, işsiz ve çocuklarını okula göndermeyenler bu kişiler.

    Neden Türk Başbakanı,
    İfles eden işadamlarının parasal güç kaybeden insanların adresi değil; neden onları görmezden gelip açlıktan sıkıntı çeken Müslüman Somalili insanlara, kendini kanıtlamak için yardımcı olmakta, memleketinde seferberlik ilane derken,Müslüman dünyasında Müslümanların koruyucusuolduğunu kanıtlamak istiyor. Veya varlıklarını kaybeden, iflas etmiş, müflis kişiler de
    kendi dinlerini kaybetmiş olması gerektiğini belirten bir, İslam'ın bir inançı var mı?
    Türkiye'de İşadamları, karşılıksız çekler için dava ile karşı karşıyadırve kamu ve özel kuruluşlarına borçları için,
    Türkiye'de yasalara göre,yargılama sonunda hapse mahkum olurlar ve işlerini kaybederler. sadece işlerini kaybetmek değil, ama onlar ailelerinide kaybedebilir. Bizim görüşümüze göre, bir mali suç işlemiş olan bir kişi, bir ekonomik ceza almalıdır. Belliki, hapisten bu ceza ile ilgili bir sürü sorunlarıda getiriyor.
    Okullar yakında eğitimi başlatmakta, birçok aile çocuklarının okula kayıt yapamaktan muzdarip. Savcılar, her bir borçlunun malını ele geçirmek isterse, okuldan eve giderken, kendi ev adresini elde etmek ve borçluyu hapse atmek amacıyla borçlunun çocukları takip edebiler.. Bu nedenle, çocukların psikolojik zarar ve okula gitme korkusu başlar. Bu çok avukatların bebeklerin biberonlarına bile elkoymaları gibi.
    İnsanların fırın, buz dolabı, laptop, vb. eşyalarına el koymak insan hakları 4 nolu protokoluna aykırıdır.
    "Hiçbir insan kendi sözleşmeden doğan borçları içinözgürlük yoksun bırakılamaz"

    Bu uygulamalar durdurulmalıdır.

    YAZAR: MSUVAİN

    (fazla kontrol edemedim, cümle düşüklüğü olabilir)

    YanıtlaSil
  156. SELAM OLSUN KOSİAD ANKARA
    BABAMIN RAHATSIZLIGI NEDENİ İLE UZUN ZAMANDIR GELİŞMELERDEN UZAK KALDIM. BU GÜN GÜN BOYU KONYALI ÇEK MAGDURLARININ TELEFON YAGMURU ALTINDA KALDIM. SAYIN SİNAN AYGÜN VE ARKADAŞLARIMIZIN BASIN TOPLANTISINI İZLEYEN HERKES ARADI. GELİŞMELERDEN UZAK KALMANIN EZİKLİĞİ İLE GÜNÜ BİTİRDİM. AZ ÖNCE PC BAŞINA GEÇTİM, HABER VE TEV KANALLARINDAN TOPLANTIYI AZDA OLSA İZLEDİM.BU MUTLULUKLA ARKADAŞLARIMIZI ARADIM ŞU ANDA ARKADAŞLARIMIZ BAŞTA SAYIN BAŞKAN YURDANUR HANIM, TÜLİN HANIM, MURAT BEY, ORHAN 44 ABİM, YÜKSEL BEY VE ATOM KARINCA AYDIN BEYLERİ YEMEKTE YAKALAMA ŞANSIM OLDU. ARKADAŞLARIMIZDAKİ MORAL VE AZİM BENİ MEST ETTİ. KOSİAD ANKARA LAF, DEDİKODU, FİTNE DEGİL EYLEM KOYAR. ARKADAŞLARIMDAN DUYDUKLARIM BENİ ONLARA TEKRAR HAYRAN KALMAMA VE BU MÜCADELEYE KATKIDA BULUNAMASAMDA BU YOLA BAŞ KOYMAM NEDENİ İLE KENDİMİ ONLARDAN BİRİ SAYMAM NEDENİ İLE ÇOK SEVİNDİRDİ.
    KOSİAD ANKARA İCRAATLARINA DEVAM EDİYOR. YARGITAY VE MECLİS EYLEMLERİ SIRADA, TÜM ENGELLEMELERE KARŞI İÇİMİZDEKİ MANKURT VE ZOMBİLERE KARŞI MÜCADELE TÜM HIZLA DEVAM EDİYOR. TAVİSYEM KOSİAD ANKARAYI İZLEMEYE DEVAM EDİN.
    EVET EYLEM YAPAMIYORSANIZ ALKIŞLAYACAKSINIZ. ELİNİZDEN BİR ŞEY GELMİYORSA İZLEYECEK VE DUA EDECEKSİNİZ. HASED VE KİN ACİZLERİN İŞİDİR. KİM BU MÜCADELEYE BİR TUGLA KOYARSA AYIRT ETMEDEN BAŞTACIMIZDIR. BİZ DAVAMIZDA SAMİMİYİZ. KISKANÇLIK YOK.YAPILAN EYLEMLERİ GÖRMEZDEN GELMEK, KÜÇÜK GÖRMEK YADA BELEŞTEN SAHİPLENMEK NAMERTLİKTİR. EVET BEYLER KOSİAD ANKARA EYLEM KOYAR BAZILARIDA İÇ ÇEKER HASED EDER, DEDİKODU YAPAR.
    BURADAN BİZLERE DESTEGİNİ ESİRGEMEYEN SAYIN RAHMİ OFLUOGLU'NA VE EKİBİNE BU YOLA EMEK VEREN ARKADAŞLARIMIZA SONSUZ TEŞEKKÜRLER. ÇOK SAGOLUN SAYENİZDE ÖZGÜR GÜNLER ÇOK YAKIN. HEPİNİZE SELAM OLSUN.

    YanıtlaSil
  157. çok anlamlı bir yazı

    YanıtlaSil
  158. Adaletistiyorum28 Eylül 2011 22:25

    yokkk,
    helak olmadılar ama allah ve musa onları 40 sene seyahat ettirdi, tam 40 sene yol gittiler, 40 sene sonra geldiler filistine, şimdiki israil, ama 40 sene aynı yerde dolaşıp durdular, musa o kadar yalvardı ki allaha affetmesi için lendi kavmini.

    40 yıl sonra geldi dağın başına , yuşa dedi bak 40 senedir geleceğimiz yer burasıydı, al bu kavmi götür oraya, ama ben ömrümün sonuna geldim, onların yurtlarını kavuşmasını görmeyeceğim, bu kavim sana emanet dedi

    YanıtlaSil
  159. gerçekler doğrular ancak bu kadar net ve objektif anlatılailir yazanı tebrik ediyorum

    YanıtlaSil
  160. O, Müslüman ülkelerden sempati kazanmak için İsrail'e karşı dikleşiyor.
    Ancak, Türkiye'de çok zor şartlar altında bir yaşam sürmeye çalışan, kendi vatandaşlarının bu yok sayıyor. Türkiye'de yaşanan ekonomik krizler nedeniyle, iflas eden işadamlarının çok zor koşullar altında yaşayan ve bu borçları nedeniyle mahkemeler ve polis tarafından aranıyor.
    Bu işadamları, polis tarafından yakalanıp, bunlar beş yıl süreyle hapse konuyor. Onların belirgin bir adresi yoktur ve onlar yakalanmamak için sürekli yer değiştirmek zorunda..

    maalesef bizim vatndaşlarımızın göremediğini dışaradki insanlar görüyor, bu iktidar vatanını vatnadaşını düşünmüyor, farklı amaçların peşinde, bu yazı bunları çok güzel anlatmış.

    YanıtlaSil
  161. ARKADAŞLAR GEVŞEMEK YOK MÜCADELEYE DEVAM

    HER YİĞİDİN BİR YOĞURT YİYİŞİ VARDIR HER KES KENDİ KULVARINDA MÜCADELEYE DEVAM EDERSE KİMSE KİMSEYLE UĞRAŞMASSA TEK AMAÇ ÇOCUKLAR ZOR DURUMDAKİ ANNELER VE HAPİSTEKİ BABALARI KURTARMAK İSE SÖNMÜŞ HAYATLARI TEKRAR CANLANDIRMAKSA BU SEVDADA YAPILAN HER İŞİN MİMARINI CANDAN KUTLARIM TEBRİK EDERİM TEŞEKKÜR EDERİM SAYGILARIM BÜTÜN MÜCADELECİ İNSANLARA

    YanıtlaSil
  162. Arkadaslar, cekle ilgili habere ntv 22 anahaberinde de yer verildi.

    YanıtlaSil
  163. BUNU ANLAMAK İÇİN ÖNCE İNSAN OLMAK LAZIM. ADAMLAR ANLAMIYORSA İNSANLIKLARINI SORGULARIM.

    YanıtlaSil
  164. YAV KARDEŞİM GÖZÜN KÖRMÜ HALA AGERÇEKLERİ ANLAYAMADINMI. GERÇEK MÜCADELE GERÇEK MAGDURLARLA. SEN HALA ESKİ BAKKALDA TAKILMIŞSIN.

    YanıtlaSil
  165. PES BASKETÇİ BU KADAR GERİ ZEKALILIK OLUR. ADAMLAR 15 GÜNDÜR DAVUL ÇALIYOR. SİZİN İŞİNİZ BELEŞÇİLİK ŞARK KURNAZLIGI. TAM ARMUT KAFALISINIZ. NE OLDU SAHTEKAR PİRİN BENGELLEYEMEDİMİ. SİZDE ZEKA YOK, KAFA YOK, AKIL YOK. TAM ARMUTSUNUZ. KARAKTER FUKARALARI SİZİ. YA ALKIŞLAYIN YADA EDEBİNİZLE SUSUN Kİ SİZİ ADAM YERİNE KOYALIM.

    YanıtlaSil
  166. GAYİNOF, SEN İKİNCİ ŞAKŞAKÇIMISIN.

    YanıtlaSil
  167. SAYIN ADALET İSTİYORUM

    HZ MUSA NIN KAVMİ İLE İLİŞKİLENDİRDİĞİNİZ BAZI MAĞDUR ARKADAŞLARIMIZ İNŞALLAH BU MİSALİNİZDEN ÖRNEK ALIRLAR.GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL YAZMIŞSINIZ.AĞZINIZA AFİYET.ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.

    YanıtlaSil
  168. bükemediğin bilegi öpeceksin. basketçi hakkaten sen izan faikirisin. rehberi karga olanın burnu boktan kurtulmazmış.

    YanıtlaSil
  169. http://blogcritics.org/politics/article/turkeys-somalian-children/ çeviri

    Türkiye’nin Somali’li Çocukları

    Türkiye kuraklığın pençesindeki Somali için büyük bir “yardım kampanyası” yürütüyor, Türkiye Başbakanı “Recep Tayyip Erdoğan” Bu kampanyanın öncülüğünü yapıyor..
    Bölgedeki Müslüman ülkelerin lideri olmak isteyen Türk Başbakanı “Müslüman Somali halkına” duyarsız kalmadığını İslam Dünya’sına göstermeye çalışıyor.
    Müslüman ülkelerin sempatisini kazanmak için İsrail’e kafa tutuyor.

    Ne varki kendi ülkesinde çok zor şartlarda yaşamını sürdürmeye çalışan vatandaşlarının bir bölümünü görmezden geliyor!
    Ülkesinde yaşanan ekonomik krizler nedeniyle “iflas etmiş iş adamları çok zor şartlarda yaşıyor”, bu insanlar borçları nedeniyle mahkemeler ve güvenlik güçleri tarafından aranıyorlar.
    Yakalanan bu işadmalarıbeş yıl süreyle cezaevine atılıyor, belirli bir adresleri yok, sürekli yer değiştiriyorlar, hastalandıklarında tedavi olamıyorlar, çünkü hastanelerde kişinin güvenlik güçlerince aranıp aranmadığı kontrol ediliyor, çalışanlar ise sosyal güvenlik kaydını yaptıramadıkları için sosyal haklardan hiçbir şekilde faydalanamıyorlar.

    En ürkütücü olanı ise, “çocuklarını okula gönderemiyorlar”, çocuklar okula gidemiyor, eğitim alamıyorlar, çünkü okul kayıt için velinin resmi adres bilgileri isteniyor, okula adres bilgileri verildiğinde bu sisteme kaydediliyor, güvenlik güçleri bildirilen şahsı yakalamaya geliyor.

    Türkiye’de borçları nedeniyle aranan 400 bin kişi olduğu ve halen cezaevlerinde de 70 bin işadamı olduğu ifade ediliyor, bu sayı işadamlarının aileleri ile birlikte değerlendirildiğinde zor şartlarda yaşayan, 1,5 milyon kişi anlamına geliyor!

    Hastanelerde tedavi olmak için Sosyal Güvenlik Kurumlarına kayıt şartı aranıyor, bu güvenlik kurumlarına kayıt yoksa ailenin tüm bireyleri bu hizmetten faydalanamıyor.

    Bu veriler Nufusun yüzde 20 sinin i sosyal güvencelerden yoksun yaşadığı anlamına geliyor

    Bu insanlar hastanelerde tedavi olamıyor, her hangi bir iş bulanlar sosyal güvenceden yoksun çalışıyor ve çocuklarını okula gönderemiyorlar.

    Açlık çeken Müslüman Somali Halkına yardım için, ülkesinde seferberlik ilan eden ve Müslümanların hamisi olduğunu Tüm “Müslüman Dünyasına”, ispatlamaya çalışan Türk Başbakanı, kendi ülkesinde iflas etmiş, parasal gücünü kaybetmiş işadamlarının çocuklarını, Müslüman olarak neden görmüyor veya görmezden geliyor.

    Müslüman inanışta, ödeme aczine düşmüş, iflas etmiş, mal varlıklarını kaybetmiş kişiler “dinlerini de kaybetmiştir” görüşümü var?

    Bu uygulamalar durdurulmalıdır.

    YanıtlaSil
  170. ulan geri zekalılar size kalsak şapa oturacagız. saçmalamayın, yola devammış sizinki çıkmaz yol.

    YanıtlaSil
  171. Adaletistiyorum28 Eylül 2011 23:22

    hiç hoşuma gitmedi aslında ama şok oldum tepkilere yorumlara,
    HERKESTEN ÖZÜR DİLERİM
    FAKAT VEFALI OLMAK LAZIM,
    BIRAKIN ÖZGÜRLÜĞÜMÜ KAZANMAYI, Kİ SİTEDEN HİÇ BİR BEKLENTİM YOKTU ÖZGÜRLÜĞÜM AÇISINDAN, AMA MAHKEMELERE NASIL BASVURMAM LAZIM, İCTİHATLAR, HER YARDIMI BU SİTEDEN ALDIM. BU SİTE SAYESİNDE DAVALAR KAZANDIM.

    SÜRGÜNDE BU SİTEYLE HUZUR BULDUM.

    NE DİYEYİM,

    BAZEN İNSANLAR GARANTİ İSTEDİ, SÖZ İSTEDİ, VEYA UMUT İSTEDİ GERÇEKTEN BU KANUN ÇIKACAKMI DİYE. BUNU SADECE BAŞBAKAN GARANTİ EDEBİLİRDİ. HEP GÜLDÜM BU SORULARA.

    AMA
    EMEK VAR, İYİNİYET VAR, HATALAR OLABİLİR, FEVRİ DAVRANIŞLAR OLABİLİR,
    İNSANIZ, HERŞEY İNSAN İÇİN,

    DÜNE KADAR PATRON OLABİLİRSİN, KRAL OLABİLİRSİN , AMA BUGÜN DE KÖLEDEN BETERSİN.
    NORMAL

    AMA EMEĞE SAYGI LAZIM,

    AHDI VEFA LAZIM,

    KADİR KIYMET BİLMEK LAZIM,

    YanıtlaSil
  172. BİR VARMIŞ BİR YOKMUŞ
    ZAMANIN BİRİNDE VATANDAŞIN BİRİSİNİN KOCASI CEZAEVİNE DÜŞMÜŞ
    EŞ BÜYÜKKENTE HER AY EŞİNİ GÖRMEK İÇİN BÜYÜKKENTE GİDERMİŞ
    BİR AY İKİ AY GİTMELER GELMELER SÜRMÜŞ BİR SİTEDEDE BİR ADAMLA TANIŞMIŞ EŞİM ÇIKSIN CEZAEVİNDEN NASIL YAPALIM NE YAPALIM MUHABET SÜRMÜŞ GİTMİŞ SONRA BÜYÜK ŞEHİRDE BULUŞMALAR YEMEKLERE ALKOL MEVZUSUDA VAR SAMİMİYET İLERLEMİŞ ŞAMATA GIRLA....
    (to be continued)

    YanıtlaSil
  173. TV presenter and journalist TRT Ekonomi Ajandası program sunucusu

    sedakbay Seda Akbay
    @
    @MUYKOM farklı boyutlarıyla araştıralım, hitap ettiği kitleye göre planlamaya alabiliriz.

    YanıtlaSil
  174. Şimdi Yanlız28 Eylül 2011 23:34

    HERKESE İYİ AKŞAMLAR

    BEN BİR KAÇ GÜN SİTEYİ TAKİP EDEMİYORDUM.SON HABER OLDUKÇA SEVİNDİRİCİ BİR HABER.

    CHP MİLLETVEKİLİ SN.SİNAN AYGÜNÜ DUYARLILIĞINDAN DOLAYI KUTLUYORUM.

    BİR CHP ÜYESİ OLARAK, OLDUKÇA AĞIR MESAJLAR ATTIM BU KONUDA.SN BASKETÇİDE BİLİYOR.

    ANLAMADIĞIM BAZI ARKADAŞLARIN KEM-KÜM ETMESİ. ANA MUHALEFET PARTİSİ BU KONUYU GÖNDEMLEŞİRİYOR VE HALA YARANAMIYOR.

    CHP BİNLERCE MAĞDUR İNSANIN SESİNE KULAK VERMEZ İSE ESAS GÖREVİNİ YAPMAMIŞ OLACAKTIR. AKP DESTEK VERMEZ İSE BU YASA ÇIKMAZ DENİYOR
    DOĞRUDUR.

    BU KONUYU BİLMEYEN ONLARCA MİLLETVEKİLİ OLDUĞUNDAN HABERİNİZ VAR MI? APC NİN NASIL UYGULANDIĞINDA BİHABER BİR DÜNYA YÖNETİCİ VAR.

    SN.AYGÜN ESNAF KÖKENLİ BİR İNSANDIR. ONU TEBRİK EDİYOR,VE SORUNUMUZU MECLİSE TAŞIDIĞI İÇİN KUTLUYORUM. BU MUCADELEDE ÇOK ÖNEMLİ BİR KAZANIMDIR.

    SAUGILARIMLA...

    YanıtlaSil
  175. Barışçı-Mersin28 Eylül 2011 23:48

    Değerli arkadaşlar; bugün yorum yapmakta geciktiğim için kusuruma bakmayın.
    Bir akrabam yarın kalp ameliyatı geçireceği için onun yanında olmak durumundaydım.
    Ancak; her şeye rağmen bugün haklı davamız için, bazı arkadaşlarımla iletişim içerisinde idim.

    En önemlisi ise; şu anda içeriğini açıklamamam gereken (sadece; bir kaç arkadaşımla paylaşabildim) çok önemli bir Sayın Milletvekilimizle; Grup Başkanvekilimizle görüştüm.
    TBMM' nin açılmasıyla birlikte; kimin haklı davamız anlamında, gereğini gerektiği gibi, yapacağını ve yapabileceğini bana çok güzel bir biçimde anlatmışlardır.

    Demem o ki; tekrar ediyorumki, affınıza sığınarak büyük harflerle yazıyorumki;

    YARGI = TBMM = İKTİDAR = SÜLEYMAN = MÜHÜR VE SİZ DEĞERLİ ARKADAŞLARIMIN; DOĞRU YER VE ZAMANDA, GEREKLİ MÜCADELEYİ YAPMANIZ ŞARTIYLA; İnanınki, özgür günler kapınızda...............................!!!!!!???

    Daha fazla bir şey söyleme gereği duymadan ve saygılarımla. Herhalde anlatabilmişimdir.?

    YanıtlaSil
  176. Adaletistiyorum28 Eylül 2011 23:54

    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

    YanıtlaSil
  177. BAY BOND SİZE BİŞEY DENEMEZ.
    İNMİSİN,CİNMİSİN,HER NE HALTSAN,
    ANCAK BU SİTENİN DÜŞTÜĞÜ DURUMA ÜZÜLMEMEK ELDE DEĞİL.
    SİTE YETKİLİSİ VE ADMİNİ BUNA İNASIL İZİN VERİRLER
    İNANMAK ÇOK ZOR.
    YAZIKLAR OLSUN

    YanıtlaSil
  178. bir kaç tanesinin ipliğini pazara çıkarabilirim ve çıkaracağımda:))

    YanıtlaSil
  179. MisafirinMisafiri29 Eylül 2011 01:18

    Muhterem futbolcu kardeşim temennine katılmamak elde değil Ama ben son 2-3 yıldır Mecliste işlerin nasıl yürüdüğüne bakarak o yorumu yaptım

    İnşallah senin temennin gibi olur her şeyde başımızdaki bu Demokles kılıcından kurtulup çalışmaya başlar ailemize bakar ve bu arada borcumuzu öderiz

    Senin umduğun gibi olursa herşey emin ol ben de en az senin kadar sevineceğim

    Hayırlı geceler

    YanıtlaSil
  180. Bugüne kadar oy verecek bir parti bulamamistim. Ama bundan sonraki oyum insan haklarına deger veren partiye.

    En azından caba göstermesinden dolayı teşekkürler CHP nin vekili Sinan Aygün ben ve ailem ve anlatabileceğim herkezin oyu CHP nindir.

    YanıtlaSil
  181. Şimdi Yanlız29 Eylül 2011 01:46

    CHP MİLLET MİLLETVEKİLİ SN.SİNAN AYGÜN YASA TEKLİFİ İLE İLGİLİ HABER TÜM KANALLARDA YAYINLANDI.

    BASIN TOPLANTISINDA SN.AYGÜN DEDİKİ; 100 BİN TL BORCU OLAN BİR İNSAN YARGILAMA SONUNDA BORCU 200 TL YE ÇIKIYOR, 100 BİNİ DEVLETE 100 BİNİ DE ALACAKLIYA.
    DEVLETE ÖDEME YAPILMADIĞI ZAMAN İNSANLAR HAPSE ATILIYOR,ŞU ANDA 10 BİN KİŞİ BU SUÇTAN DOLAYI HAPİSTE. 50 KİŞİNİN DE DOSYASI YARGITAYDA 1.480 000 DAVA MAHKEMELERDE DEVAM ETMEKTE.
    BU YASA BİR ÇOK İNSANI HEM MAĞDUR ,HEM SABIKALI YAPIYOR DEDİ. BİRDE ÇEK MAĞDURU BİR BAYAN KARDEŞİMİZDE BASIN TOPLAMTIDINA ÇIKMIŞTI.
    YÜREĞİNE DİLİNE SAĞLIK SN.AYGÜNÜN. İNSAN OLAN KISADAN HİSSE ÇIKARMASINI BİLMELİDİR. CHP NİN BU İŞİN PEŞİNİ BRAKACAĞINI SANMIYORUM ARTIK.
    UNUTMAYIN Kİ; IRAKIN İŞGALİNDE CHP OLMASAYDI,ÜLKEMİZ BİR BATAKLIĞA SOKULACAKTI. O ZAMAN DA AKP İKTİDARDI, VİCDAN SAHİBİ AKP MİLLETVEKİLLERİNİN DE OYU İLE SAVAŞA GİRMEMİŞ OLDUK.CHP SAYESDİNDE....

    YanıtlaSil
  182. cümleten günaydın mutlulukları en büyügünü hak eden asil insanlar güzel bir gün diliyorum herkese,buarada SYN BASKETCİ hoş geldin sormadık yer bırakmadık ,bi daha yola cıkarkende haber ver :)

    YanıtlaSil
  183. çokmu merak ettin29 Eylül 2011 09:08

    basketçi piri ile uzletteydi.

    YanıtlaSil
  184. basketci kardeşime sordum hayrola kardeş ,,,???

    YanıtlaSil
  185. BU TEKLİFİ MECLİSE GEÇEN SENE SAYIN ÖZTÜRKTE VERDİ !!!!!!!!!!

    SES GETİRMEMİZ KESİNLİKLE BASIN AÇISINDAN ÖNEMLİ BUNDAN DOLAYI SİTEMİZDE EMEĞİ GEÇEN ÜSTADLARIN ELİNE SAĞLIK DUYUPDA GİDEN ARAYA İSMİNİ YAZDIRAN DOSTLARIMIZDA SAĞOLSUN KAMERA ÇEKERKEN ARKADAN EL SALLAMAK MİSALİ OLMUŞ OLSUN ELLİNE SAĞLIK ANCAK BUNU CHP YADA MHP KANALINDAN DEVAM ETTİRMEK YANLIŞA YELKEN RANTÇIYA GELİR SAĞLAMAK OLACAKTIR TADINDA BIRAKMALIYIZ SİZLERDE ÇOK İYİ BİLİYORSUNUZ SIRF MUHALEFET İSTEDİ DİYE İNADIM İNAT YAPACAKTIR İKTİDAR YAPARSADA HAKLI BANADA TÜRKİYENİN YARISI OY VERİP EL ÜSTÜNDE TUTSA BENDE ÖYLE OLURDUM BÜKEMEDİĞİN ELİ ÖPECEKSİN MADEM ŞU AN ADALET VE KALKINMA PARTİSİ BAŞIMIZ KENDİLERİNE USANMADAN DERDİMİZİ ANLATMAYA DEVAM ETMELİYİZ SAYIN BARIŞCI MERSİNDE YORUMUNDA DÜŞÜNCESİNDE TBMM ADALET VE İKTİDARLA OLACAĞINI İFADE ETMİŞTİR. BENİMDE KISACA DÜŞÜNCEM ÇOK FARKLI DEĞİLDİR.

    SAYGILARIMLA
    AKCAN

    YanıtlaSil
  186. DEĞERLİ ARKADAŞLARIM,

    İNANIN BİR GÜN BİLE ÇOK UZUN GELİYOR.AMA NEYAPALIMKİ DAVAMIZ İÇİN,BABA YOLU BEKLEYEN YAVRULAR İÇİN, AİLELERİN BİR ARAYA GELMESİ İÇİN,YURT DIŞINDA ÖZGÜRLÜĞÜ BEKLEYENLER İÇİN,DAHA FAZLA OCAKLAR SÖNMEMESİ İÇİN HERKESDEN DAHA ÇOK FAZLA ÇALIŞMALIYIZ.
    EVET BİZLER ÇEK MAĞDURLARİ SİTESİ OLARAK BAŞINDAN BERİ BU DAVADAKİ İNANCIMIZI VE KARARLILIĞIMIZI BELLİ ETTİK.BU UĞURDA ÇOK YOL KATTETTİK.MAİL DEDİK,ÇAMUR ATTILAR,TWİTTER DEDİK ÇAMUR ATTILAR,FAX DEDİK ÇAMUR ATTILAR,TELEVİZYONDA OTURUM AYARLADIK SAHİPLENDİLER,AVUKAT DEDİK OLMADI ŞU DEDİK BU DEDİK,OLMADI.GELİDK SON HABERE ONU DA SAHİPLENDİLER.YA KARDEŞİM SAHİPLENSENİZ NOLUR SAHİPLENMESİNİZ NOLUR?SİZ BU İŞİ BİTİRİN ,BİTİREN SİZ OLUN SİZİ SIRTIMIZDA TAŞIRIZ,BİZ BİTİRİNCE SİZİ AYRIMITUTACAKLAR.?ONUN PANİĞİNDEMİSİNİZ?

    YOKSA PANİK BAŞKA NEDENLERDENMİ?

    O ZATEN OLMAYACAK...ÜZGÜNÜM...

    ŞİMDİ BİZ KONUŞTUĞUMUZ KİŞLERDEN ALDIĞIMIZ BİLGİLERİ BURAYA ATSAK ONU DA SAHİPLENECEKSİNİZ.YOK BİZ YAZMASAK EN İYİSİ.

    DEĞERLİ ARKADAŞLARIM GELİNEN NOKTADA SN.SİNAN AYGÜNE DESTEĞİ VE ÖNERGESİNDEN DOLAYI VE CÜNEYT BEY İLE YAPTIĞI KARŞILIKLI FİKİR ALIŞVERİŞİNDEN DOLAYI ÇEK MAĞDURLARİ SİTESİ OLARAK ŞÜKRANLARIMIZI SUNARIM.

    ŞURASI UNUTLUMALILIDIRKİ SONUÇTA MÜHÜR İKTİDAR PARTİSİNDEDİR.BU HASSAS GÜNLERDE FAZLACA PARTİ İSİMLERİNİ ÖN PLANA ÇIKARACAK YORUMLARDAN KAÇINALIM.

    BUGÜNDEN TEZİ YOK ;

    SN.SİNAN AYGÜN'E TEŞEKKÜR MESAJLARIMIZI;S.ADALET KOMİSYONU ÜYELERİNİDE TELEFONLA ARIYARAK ,SIKINTILARIMIZI ANLATALIM.VE ONLARIN MECLİS ÖNCESİ YOĞUNLUKLARINI DÜŞÜNÜREK KISA VE ÖZ OLMASINA ÖZEN GÖSTERELİM.

    GEREKLİ TELOFON NUMARALRINI SİTE YÖNETİMİ GÜN İÇİNDE ATACAKTIR.SİZLERDEN RİCAMIZ BU ÇAĞRILARI İSTEKLE YAPMANIZ.YURT DIŞINDAKİ ARKADAŞLARIMIZ DA MAİL YOLU İLE YADA SMS İLE KATKIDA BULUNABİLİRLER.

    ALLAH HEPİMİZİN YAR VE YARDIMCISI OLSUN.

    İYİKİ VARSINIZ...

    DURMAK YOK DEVAAAMMMM

    BASKETÇİ 29/09/2011 09:24

    YanıtlaSil
  187. GÜNAYDIN GERÇEK ÖZGÜRLÜK SAVAŞÇILARI

    YanıtlaSil
  188. KUDURDUNUZ DİMİ?İÇİNİZ İÇİNİZİ YİĞİYOR.NAPACAĞINIZI ŞAŞIRDINIZ.ASKALDI O İKİ MALUM SİTEDKİ YORMLAR YÜZÜNDEN BU MÜCADELE ZARAR GÖRÜYORDU.ALLAH TAN CÜNEYT BEY DEVREYE GİRDİ .UMUTLA BEKLEYEN BUKADAR İNSANI DA DÜŞENEMİYORSUNUZ?EE NAPACAKSIN AMAÇ FARKLI OLUNCA.....

    BASKETÇİ 29/09/2011 09:34

    YanıtlaSil
  189. DEĞERLİ KARDEŞİM,İNAN ARTIK NEYİ YAZACAĞIMIZI DÜŞÜNÜR OLDUK.KUSRA BAKMAYIN.SAĞ SALİM VE ÇOK OLUMLU HABERLERLE BURDAYIM .SİZ ONLARI FLU GÖRÜN.EN GÜZELİNİ YAPARSINIZ.TOKAT YİYE YİYE ŞAMAR OĞLANLARINA DÖNDÜLER.YAZIK.YAZIK.BU HALLERE DÜŞÖMELERİNE İNANIN ÜZÜLÜYORUM.BİRAZ ÇABA GÖSTERSELER ,BİRAZ DA ONLARDAN GAYRET GELSE ,10 GÜNDE BİTECEĞİNE 5 GÜNDE BİTER..OZAMAN DA CEZAEVİNDEKİ ARKADŞLAR 5 GÜN ÖNCEDEN ÖZGÜRLÜĞÜ KOKLARLAR,YURDIŞINDAKİLER AİLELERİ İLE KUCAKLAŞIR.

    BASKETÇİ 29/09/2011 09:37

    YanıtlaSil
  190. kesinlikle cok haklısın fakat yorgun gibi geldin bana yorulmuş gibi ,evet aslında az bi caba sarfetmediniz yorgunluk dogal tabikide fakat sabırla devam ufak şeylere takılmak yok,mutlu günler inşallah cok yakın sayende ve senin gibi mücadele verenlerin sayesinde ALLAH razı olsun

    YanıtlaSil
  191. SAYIN BASKETÇİ DÜN BURAYA CEK MAGDURLARI İSMİYLE YAZDIĞIN YAZIYA AVUKAT CEVAP YAZDI. İŞ YOĞUNLUĞUMDAN DOLAYI İLGİLENEMEDİM DEDİ
    BİR BAKIMA BU KONUYLA İLGİSİ OLMADIĞINI AÇIKCA BEYAN ETTİ.
    ARTIK NEYİ TARTIŞIYORUZ NELER YAPMAMIZ GEREKİYORSA NERESİ ARANACAKSA YAZIN YAPALIM.


    Çek Mağdurları Wrote
    Açıklama Yapayım
    Bir ay önce bu Yasa teklifiyle ilgili çalışma başladı. Yasayla ilgili ne yapılacağı yasa teklifinin ne olacağı konusu Başkanın Avukatlarınca hazırlandı, basın açıklaması ile ilgili katkıda bulunduk veriler ve yasanın doğurduğu sonuç, gibi.
    15 gün önce de malum avukatı aranmasını ve katkı verebileceği bir konu varsa söylemesini istedik Başkanın danışmanı Mehmet bey zatı aradı hay hay diyen zat herhangi bir görüş öneri sunulmadı gibi geri dönüşte yapmadı. basın açıklamasınında son şekli dün görüş alışverişiyle tamamlandı ve sitemizde yayınlandı
    hepsi budur.
    Başkanın danışmanı Mehmet bey aranıp teyit etmek kolaydır
    Arayan arar işin gerçeğini öğrenir.

    Rahmi68 replied to you
    Doğrudur, aynen yazdığınız gibi...

    You replied to Cek Mağdurları
    Katkı sağlaması için Danışmanı aradı bırak katkıyı, geri dönüp aramadı bile.
    Unutmuştur dedik,...!!
    basın toplantısı saati özellikle yazıldı, fırsatı değerlendirmek isteyenler olacağı malum. yazmakla çizmekle sataşmakla olmuyor gitsinler katkıda bulunsunlar, amaçta budur.

    Rahmi68 replied to you
    Unutmak değil iş yoğunluğundan dönemedim. Bana bir ay kadar önce değişikliği mail ile ilettiler..

    YanıtlaSil
  192. SAYIN BASKETÇİ DÜN BURAYA CEK MAGDURLARI İSMİYLE YAZDIĞIN YAZIYA AVUKAT CEVAP YAZDI. İŞ YOĞUNLUĞUMDAN DOLAYI İLGİLENEMEDİM DEDİ
    BİR BAKIMA BU KONUYLA İLGİSİ OLMADIĞINI AÇIKCA BEYAN ETTİ.
    ARTIK NEYİ TARTIŞIYORUZ NELER YAPMAMIZ GEREKİYORSA NERESİ ARANACAKSA YAZIN YAPALIM.


    Çek Mağdurları Wrote
    Açıklama Yapayım
    Bir ay önce bu Yasa teklifiyle ilgili çalışma başladı. Yasayla ilgili ne yapılacağı yasa teklifinin ne olacağı konusu Başkanın Avukatlarınca hazırlandı, basın açıklaması ile ilgili katkıda bulunduk veriler ve yasanın doğurduğu sonuç, gibi.
    15 gün önce de malum avukatı aranmasını ve katkı verebileceği bir konu varsa söylemesini istedik Başkanın danışmanı Mehmet bey zatı aradı hay hay diyen zat herhangi bir görüş öneri sunulmadı gibi geri dönüşte yapmadı. basın açıklamasınında son şekli dün görüş alışverişiyle tamamlandı ve sitemizde yayınlandı
    hepsi budur.
    Başkanın danışmanı Mehmet bey aranıp teyit etmek kolaydır
    Arayan arar işin gerçeğini öğrenir.

    Rahmi68 replied to you
    Doğrudur, aynen yazdığınız gibi...

    You replied to Cek Mağdurları
    Katkı sağlaması için Danışmanı aradı bırak katkıyı, geri dönüp aramadı bile.
    Unutmuştur dedik,...!!
    basın toplantısı saati özellikle yazıldı, fırsatı değerlendirmek isteyenler olacağı malum. yazmakla çizmekle sataşmakla olmuyor gitsinler katkıda bulunsunlar, amaçta budur.

    Rahmi68 replied to you
    Unutmak değil iş yoğunluğundan dönemedim. Bana bir ay kadar önce değişikliği mail ile ilettiler..

    YanıtlaSil
  193. bunlar umudun düşmanları,engerekler,çiyanlar.körler sağırlar.topu topu 3 5 kişi ve onlarca sahte nick.yazacak bişey bulamıyorum bu yaratıklara

    YanıtlaSil
  194. Barışçı-Mersin29 Eylül 2011 10:42

    Değerli arkadaşlar; daha evvel belirttiğim üzere, son yirmi dört saattir, yakın bir akrabamın hastalığı sebebiyle, çok katılımcı olamadım. Bu arada; Basketçi arkadaşımda il dışında olduğundan benim durumumda idi.

    Ankara'dan bir arkadaşımla görüşmem doğrultusunda; gerçi şu anda sitemizde göremiyorum ama, bazı hiç hoş olmayan yazı ve yorum istemeyerekte olsa, bizim sitemizde de geçici olarak çıkmıştır.

    Bu gibi durumları ne ben; ne Basketçi, ne Akcan ve nede diğer arkadaşlarım tasvip etmezler. Gerekli ikazları yapıp o yorum gözden kaçmış olsa bile hemen müdehale edip sildirirler. Bu gibi durumlarda; tüm sitelerimizin duyarlı olmasını bekliyor ve diliyorum.

    Evet haklı davamızda; birbirimize ters düşelim, tartışalım ama, ağzımıza almamamız gereken şeyler hususunda biraz dikkatli olalım. Umarım anlatabilmişimdir.

    Haklı davamızda tüm emeği geçenlere ve tüm katılımcılara saygılarımla. Allah; hepimizin yardımcısı olsun.

    YanıtlaSil
  195. Sayin basketci,
    Milletvekillerinin mail adreslerine gonderdigim mailler iletilemedi mesaji ile geri donuyor,bu size baskalari tarafindanda iletildimi,yoksa hata bendenmi kaynaklaniyor,cevaplarsaniz sevinirim.

    Allah kolaylik versin,yap iyiligi at denize balik bilmezse Halik bilir,

    Elinden is gelmeyenler bari kostek olmasinlar.

    YanıtlaSil
  196. ARKADAŞLAR:HAYIRLI, BEREKETLİ,GÜZEL SONUÇLARA GİTTİMİZ BİR GÜN OLUR İNŞAALLAH.BU ZÜLMÜ BU SIKINTIYI ALLAH GÖRÜYOR.BURDA SENARYO YAZIP OYNAMIYORUZ.BENİM GÖRDÜĞÜM TEHLİKE BU İŞLERİ HÜKÜMET AVUKATLARA SORUP YAPIYOR.AVUKATLAR BUNU İSTEMEZ.HÜKÜMET ELİNDEKİ ESNAFIN BİLGİLERİYLE BU İŞE GİDERSE ÇÖZÜLÜR.BENİMDE YAŞADIĞIM,SİZLERİNDE YAŞADIĞI,AVUKATLARIN ÇOĞUNLUĞU İNSANLIKTAN ÇIKMIŞ.MALI SATAN ADAMDAN DAHA ÇOK KAZANIYORLAR.

    BİZLERİ SÖMÜRENLER:

    BANKALAR: (KAR ÜZERİNE KAR AÇIKLIYOR)

    FAKTORİNGLER:(100 MİLYAR DOLARI GEÇTİ CİROLARI)

    TEFECİLER: (%10 LA PARA SATIYORLAR)

    AVUKATLAR: (3 YIL ÖNCESİ İLE ŞİMDİKİ SERVETLERİNE DEVLET ARAŞTIRSIN)

    BİZ SÖMÜRÜLÜYORUZ.SÖMÜRMEK SADECE BİR ÜLKENİN PETROLÜNÜ ALMAK DEĞİL,BU ZAMANIN SÖMÜRÜSÜ BU.SAYIN:BAŞBAKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN BEYFENDİYE RİCAM BU.LÜTFEN SÖMÜRÜLENLERİN YANINDA OLSUN.

    BİZ DİKİLEMİYORUZ.BİZ DİKELMEK İSTESEKTE SÖMÜRGECİLER SAYESİNDE DİKİLEMİYORUZ.DEVLET BİZİM YANMIZDA OLMASI LAZIMKEN BİRDE HAPİS ÇIKARMASINA AKLIM ALMIYOR.BİRDE DEVLET ALICI,SATICILAR ARASINA GİRMESİN.TİCARET RİSKTİR,İŞİNİ SAĞLAM YAPSIN,BİR SÜRÜ ARGÜMANLAR VAR.(K.KARTI,NAKİT,İPOTEK,TEMİNAT)21 YILDAN BERİ HER AY TİRİLYONLAR ÖDÜYORUM.BİR KER DAHİ ÇEKİM,TAHÜDÜMDE AKSAMA OLMADI.AMA BİR ÇEK YAZILDI,BATTI DEYİP HEP BATIRDILAR.BUNLARI NET VE DOĞRU BİLGİLERDİR.BENİM ADRESİM BURDA VAR.DEVLET BENİ ARAŞTIRSIN BEN VARIM.

    YanıtlaSil
  197. hasansar HASAN SARISiyasal İletişim Uzm.
    @
    @MUYKOM hasansar@hotmail.com adresine ayrıntıları yazar mısınız

    YanıtlaSil
  198. sayın murat akın dün yazmış olduğun yazı çok anlamsız ve bencilce yok git kendi çöplüğüne benim o site bu site gibi bi ayırma özelliğim yok ben doğru nerdeyse ordayım. eylem nerdeyse ordayım insanlık nerdeyse ordayım yani her iki sitedeyim. ama senin gibi düşünenler bu siteleri birbirine düşürüyor bence olaylara biraz daha mantıklı yanaşın. neden 15 gündür bildiğim şeyi yazmadığıma sıra gelince onuda sorman sorman gereken kişilere sor cevabını alırsın..

    YanıtlaSil