Anadol, çek mağdurlarını bir an evvel cezaevinden çıkarın

TBMM Adalet Komisyonunun CHP'li üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenleyen Kemal Anadol, intihar eden, cezaevlerinde yatan, boşanan çek mağdurlarının bulunduğunu söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, Piyasayı ceza önlemleriyle düzenlemeye çalışmayın, çek mağdurlarını bir an evvel cezaevinden çıkarın, borçlarını ödesinler' çağrısında bulundu.

AKP'nin, krize kadar ekonomiyi çok kötü idare ettiğini ileri süren Anadol, şunları kaydetti:

Türkiye'de Ekim 2009 itibariyle 1 milyon 662 bin 781 adet karşılıksız çek olduğunu belirterek, 2006'da ceza mahkemeleri tarafından verilen 1 milyon 572 bin 930  ceza kararının yüzde 7,22'sine denk gelen 113 bin 642'sinin karşılıksız çekle ilgili olduğunu söyledi.

İktidarları döneminde, sermayeye el değiştirme çabalarıyla uğraşmış, yeşil sermayeyi yaratma, kendi burjuvasını yaratma çabalarıyla uğraşmış, ülke ekonomisini Cumhuriyet tarihinde en fazla borçlanan bir dönem olarak kapatmıştır. Bu yanlış ekonomik politikadan en fazla zarar gören orta sınıf ticaret erbabı, serbest meslek erbabı, KOBİ'ler olmuştur. Karşılıksız çek olayında AKP iktidarı, cezai önlemlerle düzeni sağlamayı ummuş, fakat ekonomik kurallara ters olan bu davranış büyük patlamalara yol açmış, cezaevlerini karşılıksız çek mağdurlarıyla doldurmaktan başka işe yaramamıştır.''
Kemal Anadol, Adalet Alt Komisyonda çalışmaları tamamlanan çek yasasının, aradan 6 ay geçmesine rağmen kanunlaştırılamamasını eleştirdi.


Kemal Anadol



ESKİDEN BOYUNDURUKLA DOLAŞTIRILIRMIŞ.

Hükümetin, ''Ermeni açılımı'', ''Kürt açılımı'' ve ''Kıbrıs açılımı'' gibi konularla kamuoyunu meşgul ettiğini ileri süren Anadol, ''Sayın Başbakan, 7 Aralıkta Amerika'ya gidecek. Obama'ya yeni yıl hediyeleri verecek; bir paket Kürt açılımı, öbür paket Ermeni açılımı, diğer paket Kıbrıs açılımı... Ama o açılım paketlerini tedarik etmekle uğraşırken, cezaevlerini çek mağdurları doldurdu'' diye konuştu.
Anayasanın 38. maddesinde, 'Ceza sorumluluğu şahsidir. Hiç kimse yalnızca sözleşmeden doğan bir yükümlülüğü yerine getirememesinden dolayı özgürlüğünden alıkonulamaz denildiğine dikkati çeken Anadol, şöyle devam etti:
Eski antik uygarlıklarda tarih kitaplarında okuyoruz, borçlular, borcunu ödeyemeyince arabaya vurulan öküzler gibi boyundurukla dolaştırılırmış sokaklarda. Herkes onun borcunu ödeyemediğini... Böyle bir teşhir sonucunda, insan haklarına aykırı çok kötü bir muameleyle dolaştırılırmış. Bununla kalmazmış tabi... Ağır hapis cezalarına, işkenceye maruz kalırlarmış. Şimdi sene 2009. Eskiden boyundurukla dolaştırılırmış, şimdi çek mağdurlarını cezaevine atıyoruz.
İktidar partisi milletvekillerine hapishanedekilerin eşlerinden çocuklarından feryat dolu şikayetler gelmiyor mu? Hem liberal ekonomi diyeceksiniz, hem de liberal ekonomiyi ceza kanunlarıyla düzenlemeye kalkışacaksınız. AKP iktidarının tam arabesk görüntüsünü simgeleyen bir örnek.

BANKALARIN SORUMLULUĞU ARTIRILMALI''-
Anadol, Çek Kanununda değişiklik öngören tasarının yarın Komisyonda görüşüleceğini, daha sonra Genel Kurula getirileceğini anımsatarak, '9 Hazirandan bu tarafa Komisyonda çek yasasını uyutanlar, bir takım büyük sermaye örgütlerinin ve banka lobilerinin etkisiyle, onların isteği doğrultusunda çek yasası getirecekler bu Meclise. CHP, karşılıksız çek eylemi nedeniyle hiçbir Türkiye Cumhuriyeti yurttaşının ceza görmesine ve ceza evlerinde bu eylemin karşılığını çekmesine karşıdır.

AKP iktidarı, biran evvel bu sorunu çözmeli, güya takip ettiği liberal ekonomiyi, piyasa kurallarına uygulamalı. Birtakım ceza tedbirleriyle düzenleme yapmayı aklından çıkarmalıdır'' diye konuştu.

Anadol, Yargıtay’ın Çek Kanunu Tasarısıyla ilgili Meclise gönderdiği görüş ve önerilere de dikkati çekti.
CHP'nin görüşünün de Yargıtay'ın görüşüyle aynı olduğunu kaydeden Anadol, şunları söyledi:
İktidara bir çağrıda bulunmak istiyoruz; piyasayı ceza önlemleriyle düzenlemekten vazgeçin. Yeni yıla ulaşmadan, cezaevlerindeki çek mağdurlarını bırakın aileleriyle birlikte olsunlar. Çeki, ticaret kanunundaki bir kurum olarak kabul edin. Çek bir ödeme vasıtasıdır, ceza kanununda yeri yoktur. Bir an evvel bankalar lobisinin ve büyük sermaye örgütlerinin etkisiyle yüce Meclisi meşgul etmeyin. Herkes çek mağdurlarının bir an önce cezaevlerinden çıkmasını bekliyor. Çünkü cezaevinde olan bir kişi borcunu ödeyemez. Siz borcunu ödeyemediği için adamı içeri atıyorsunuz, nasıl ödeyecek? İnsan para kazanamayınca, piyasada işlevini yerine getiremeyince nasıl borcunu ödeyecek? Akla, mantığa her şeye ters. Piyasada bir sürü büyük sermaye örgütü, KOBİ'ler, küçük esnaf batıyor, bankaların karı artıyor. Tek kar eden sektör bankalar. Çünkü bankaların kar etmesi için insafsız vahşi kapitalizmin uygulanması lazım, hukukun bir yana atılması lazım.

Piyasayı ceza önlemleriyle düzenlemeye kalkmayın, çek mağdurlarını bir an evvel cezaevinden çıkarın borçlarını ödesinler.

Yeni düzenlemede, çek ile ilgili bankaların sorumluluğu artırılmalıdır

Bankaların yaptıkları lobilere ilişkin bir soru üzerine de Anadol, ''Sorumlu Ali Babacan'dır. Bana soracağınız soruları kendisine yöneltirseniz memnun olurum. Sayın Ali Babacan, yıllarca yenilenebilir enerji kaynaklarıyla ilgili tasarı veya tekliflerin Meclis gündemine gelmesine engel oldu. Petrol lobisiyle de arası çok iyi'' diye konuştu.

 

102 yorum:

  1. verdiğim oyların boşa gitmediğini görmek elimde olan şu an için tek sevinç kaynağı gerekeni kemal anadol söylemiş

    YanıtlaSil
  2. Sana kızıyordum mızıyordum ama özür dilerim Sayın ANADOL adam gibi adammışsın.

    YanıtlaSil
  3. değerli arkadaşlar

    SAYIN ANADOL VE CHP Lİ KOMİSYON ÜYELERİNE HELAL OLSUN DİYORUM...

    OLMASI GEREKEN BORCA HAPİS CEZASININ KALKMASIDIR...VE ANCAK BU KADAR AÇIK VE NET ANLATILIRDI...

    MY WAY

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler Kemal Anadol,sesimizi mecliste duyuran birinin olması çok güzel.

    YanıtlaSil
  5. bu şerefsizlere satıyorlar bizi iştee
    Hesap işletim ücreti ile vatandaşı mağdur eden bankalar, kullanılmayan bir kuruşluk hesap için dahi tüketiciye yüklü miktarda borç çıkarıyor.


    İki yıl önce bankadaki hesabında 1 TL olan bir vatandaş herhangi bir işlem yapmasa dahi cebinden 150 liranın üzerinde para ödeyebiliyor.

    Zaman Gazetesi'nin haberine göre Ağustos 2007'de hesabını kapatan bir çalışana 2,5 yıl sonra 168,8 lira fatura gönderildi. Bu yönde çok sayıda şikâyet aldıklarını belirten Tüketiciler Birliği Başkanı Nazım Kaya, "Yapılan bir suçtur. Kesinlikle çıkarılan faturayı ödemeyin." uyarısında bulundu.

    İş değişikliği sebebiyle bankadaki hesabını kapatmak için başvuruda bulunduğunu aktaran F.A., başından geçenleri şu sözlerle özetliyor:

    "45 lira borcum olduğunu söylediler. Ben de gidip yatırdım ve bana hesabımı kapattıklarını ilettiler. Aradan iki yıl beş ay geçti ve bana 168,8 TL borcum olduğunu aktardılar. Bankaya gittiğimde ise hesabımı kapatmamı istememe rağmen 1 TL borcum kaldığını öğrendim. Kalan miktarı iki yıldır bana söyleyemeyen banka borç miktarı artınca beni aradı. Oysa telefon numaram iki yıldır aynı."

    TÜKETİCİLER BİRLİĞİ UYARIYOR

    Son günlerde bu yönde çok sayıda şikâyet aldıklarını belirten Tüketiciler Birliği Başkanı Nazım Kaya ise vatandaşı hesabını kapatırken 1 kuruş dahi kalıp kalmadığına dikkat etmesi yönünde uyarıyor. Bankaların bu tutumunun yanlış olduğuna dikkat çeken Kaya, "Yapılan bir suçtur. Kesinlikle çıkarılan faturayı ödemeyin." uyarısında bulunuyor. Yıllık hesap işletim ücretinde bankalar farklı tarife uyguluyor. Ortalama rakam ise 40-50 TL civarında değişiyor. On yıla kadar çalıştırılmayan hesaplar Merkez Bankası'na devrediliyor. Eylül 2008'den itibaren reel sektöre kredi musluklarını kısan bankalar son dönemde rotayı bireysel kredilere çevirdi. Tüketiciler Birliği Başkanı Kaya'nın verdiği bilgilere göre bankalar kredi aidatından 1,2 milyar lira, hesap işletim ücretinden 1,5 milyar TL kâr elde etti.

    Hesap işletim ücretinin üç, altı ay veya bir yıllık periyotlarda alındığını dile getiren Tüketiciler Birliği Başkanı Kaya, son iki yıldır bankaların bu kalemi yeni gelir kapısı olarak gördüğüne dikkat çekiyor. Bir kuruşluk hesap için iki yıl içerisinde 100 TL'ye kadar borç çıkarılabildiği uyarısında bulunuyor. Yapılanların vatandaşı zor durumda bıraktığını dile getiren Kaya, "Tüketiciye bilgi verilmeden sözleşmeye konulsa dahi para alınamaz. Bu parayı almak suçtur. Tüketici bu bedeli ödemek zorunda değil. Bankaya gidip itirazda bulunmalı." tavsiyesini yapıyor.

    YanıtlaSil
  6. Allahtan muhalefet var.Düşenin halinden anlıyor, gerçekleri dile getiriyor, İktidara kalsan Ortaçağ zihniyetine geri döner.Borcun neden ödenemediğini sorgulamaz.Neticeye bakar.
    Ama bize müstehak, esnaf kesimi Umut OLARAK AKP ye oy verdi.
    En çok bu iktidar zamanında iflas etti.Bırakın yardım dağıtmayı da bize borçlarımızı ödeyebileceğimiz ortam yaratın yol gösterin.

    YanıtlaSil
  7. Karşılıksız çek Halk TV de Saat: 16:00

    Ali Riza Özrtürk

    Av. Rahmi Ofluoğlu yayına telefon ile katılıyor Saat: 16:15

    YanıtlaSil
  8. TEŞEKKÜRLER SN.ANADOL...
    MAZLUMLARIN SESİ OLDUNUZ...
    O MAZLUMLAR ZAMANI GELİNCE KENDİLERİNE YAPTIĞINIZ KATKININ ALTINDA KALMAYACAKLAR.
    BUNA EMİN OLUN...
    LÜTFEN SAYGI,MİNNET HİSLERİMİZİ KABUL EDİN.
    TEŞEKKÜRLER....

    YanıtlaSil
  9. bu linke bir bakın gencecik arkadaşımız geçen sene iflat ettiği için intihar etti ersenimi saygıyla anıyorum
    buyrun esnafın hali ..
    http://www.ersenkutlu.com/

    YanıtlaSil
  10. Halk Tv İletişim Bilgileri

    Eskişehir Yolu 14.Km.Üstün Dekocity AVM
    No:348/43-44 Ümitköy-ANKARA
    Tel: 312 236 64 25
    Faks:312 236 64 30

    Arkadaşlar fax başına,lütfen elimizden geleni yapalım!!!

    YanıtlaSil
  11. Adalet Komisyonu Toplantısı Yarın Saat 10 da
    TBMM sitesinde yayınandı.

    YanıtlaSil
  12. T.B.M.M. BAŞKANI SN.MEHMET ALİ ŞAHİN,İSVİÇRE DEKİ REFERANDUMLA İLGİLİ OLARAK ”ÖZGÜRLÜKLER REFERANDUMA GÖTÜRÜLEMEZ ”DEMİŞ.
    PEKİ YA BİZDEKİ KOMEDİYE NE DEMELİ?ÖZGÜRLÜKLER BİRTAKIM EKONOMİK GEREKÇELER BAHANE EDİLEREK KATLEDİLİYOR.BİNLERCE İNSAN HAPİSTE,BİNLERCE İNSAN ARANIYOR.
    ADAMA SORMAZLAR MI SAYIN ŞAHİN.SEN ÖNCE EVİNİN ÖNÜNÜ TEMİZLE,SONRA BAŞKASININ İŞİNE KARIŞ DİYE…
    ( HA ŞUNU DA HEMEN İLAVE EDEYİM.YANLIŞ ANLAŞILMASIN.ALLAHA ŞÜKÜR MÜSLÜMANCA YAŞAMAYA GAYRET EDEN BİR İNSANIM VE İSVİÇRE Yİ,BU HAÇLI ZİHNİYETİNİ ŞİDDETLE KINIYORUM...)

    YanıtlaSil
  13. ALLAHU TEALA hiç sormayacakmı size sayın iktidar minareden dolayı özgürlükten bahsediyorsun kınıyorsunda ...... evinden barkında çolugundan çocugundan ayrı insanlar var kaçarak yaşıyorlar çocuları eşleri perişan aç açıkta olanlar var..hak mı bu... müslümanım diye geçinenler bende sizi kınıyorum..

    YanıtlaSil
  14. Helal olsun Sn. Anadola - collog

    YanıtlaSil
  15. chp nini katkılarını hiç unutmayalım seçimlerde bu günleri aklımıza getirelim

    YanıtlaSil
  16. SAYIN ANADOL VE SAYIN ÖZTÜRK'E SAMİMİ GAYRETLERİNDEN VE EMEKLERİNDEN DOLAYI ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM
    KARTAL YENİÇAĞ

    YanıtlaSil
  17. ARKADAŞLAR ÖNCE SAYIN ANADOLU KUTLUYORUM SONRADA BU İKTİDAR BAKIN İKİ AYDIR VAGON VAGON KÖMÜR DATIYORLAR ÜÇ KATLI EVİ OLANDA ALIYOR DOĞALGAZLA ISINANDA BU PARALAR KİMİN PARASI ACABA

    YanıtlaSil
  18. değerli arkadaşlar,Halk Tv yiizledim. Sonuç üç aşağı beş yukarı belli.karamsarlığa kapılmayalım..Bu bizim için bi soluklanmadır.Bunu çok iyi değerlendirmemiz ve demokratik örgütlenmemiz gereği ortaya çıkmıştır. Bunlara gücümüzü göstermek için en kısa zamanda birleşip güçlenmemiz lazımdır diyorum. Biliyorum ki hepimiz aynı şeyleri düşünüyoruz..Hemen ivedi olarak bu çalışmayı başlatmamız ve bizi destekleyen siyasilerdende yardım alarak demokratik yollardan güçlenmemeiz ve sesimizi duyurmaız gerekmektedir.Bu işte görev alacak ve bizi bugünlere getiren site yöneticilerininde öncülük yapması gerektiğine inancım sonsuz olup onlarada çabalarından dolayı şükranlarımı arzediyorum. OLYAR

    YanıtlaSil
  19. Olyar arkadaşım cok haklısın örgütlenmek şart
    Erdinç

    YanıtlaSil
  20. sayın yasa koyucular çek yasasının son saatleri artık tamamda gururuna yenik düşüp intihar edenler yıllarca olmayan yasadan içeride olanlar kaçak yaşayanlar ocakları sönenler yavrusundan vatanından ayrı düşenler aç kalanlar mağdur olanlar peki bunların vebalini ahını neşekilde ödeyebilirsiniz nasıl ödeyeceksiniz

    YanıtlaSil
  21. sayın mhp yetkkilileri bi omuzda siz atın herhalde vakti gelmiştir mağdurlarda vatan evladı

    YanıtlaSil
  22. hala yorum yazıp şumu bumu olacak diyoruz.jenardikardeşim sana emeklerin için çok teşekkür ediyorum.tahminime göre senden büyüğüm.seni kocaman eşim kendim çocuklarım ve tüm mağdurlar adına kocaman öpüyorum.bundan sonraki süreç ne olacak bana bilgi verebilirmisin.kuruldan çıktıktan sonra kaç gün daha bekleyeceğiz.tahliyeler nasıl olacak.FT.

    YanıtlaSil
  23. YARIN SABAH SAAT: 09,30 DA BEST FM DE CANLI YAYINDA OLACAĞIM. DUYURULUR.!!!

    YanıtlaSil
  24. http://www.bestfm.com.tr

    ADANA 87.8
    AKSARAY 107.0
    ANTALYA/ALANYA 98.4
    ANKARA 98.3
    ANTALYA 98.4
    AYDIN 94.0
    BALIKESİR 95.5
    BALIKESİR/BANDIRMA 102.0
    MUĞLA/BODRUM 94.0
    BOLU 98.4
    BURDUR 89.2
    BURSA 98.4
    ADANA/CEYHAN 96.2
    ÇANAKKALE 98.4
    İZMİR/ÇEŞME 98.4
    DENİZLİ 98.4
    DÜZCE 106.4
    EDİRNE 89.3
    BALIKESİR/EDREMİT 102.0
    MERSİN/ERDEMLİ 89.4
    ERZURUM 98.4
    ESKİŞEHİR 97.5
    MUĞLA/FETHİYE 90.7
    GAZİANTEP 95.6
    BOLU/GEREDE 103.8
    İSTANBUL 98.4
    İZMİR 98.4
    KAHRAMANMARAŞ 91.5
    KASTAMONU/ABANA 100.5
    KASTAMONU/CİDE 107.7
    KAYSERİ 96.5
    KOCAELİ(İZMİT) 98.4
    KONYA 98.3
    KÜTAHYA 106.2
    MALATYA 96.8
    MALATYA/ YEŞİLYURT 94.0
    MUĞLA 103.4
    MUĞLA/KÖYCEĞİZ 105.4
    MUĞLA/MARMARİS 98.4
    MUĞLA/GÖCEK 98.4
    MERSİN 89.4
    OSMANİYE 94.4
    RİZE 105.5
    SAKARYA(ADAPAZARI) 98.3
    SAMSUN 99.4
    SİVAS 92.9
    TEKİRDAĞ 98.3
    TRABZON 91.4
    ŞANLIURFA 90.0
    ZONGULDAK 98.2

    YanıtlaSil
  25. yuvam dağıldı.her şeyimi kaybettim.intihar ettim,ölmeyi bile beceremedim;(şuan tek istediğim insan olmak çünkü hayvana döndüm!ey büyükler,bizleri yönetenler lütfen bir şans verin,bir şans;((

    YanıtlaSil
  26. Türkün partisi CHP olduğu bir kez daha görüldü. Yahudilere hizmet eden arap-kürt partisi secimden önce kendileri için af çıkaracaktır. Ülkeyi batırdı ahlaksızlar.

    YanıtlaSil
  27. arkadaşlar chp çek hapsine karşı oldugunu açıkca beyan etti.sayın ali rıza öztürkü halk tv seyrettim.chp tebrik ediyorum samimiyetinden dolayı aynı tavrı mhp den beklerdik halada bekliyoruz aynı şekilde e-mail yazarak bunu oktay vurala ilettim.sayın oktay vuralın çek hapsine karşı oldugunu basın açıklamasıyla bildirmesi gerekiyor.mhp nin tavrı hala ANLAŞILAMADI?

    YanıtlaSil
  28. Arkadaşlar hergun medyaya taşınsa bu olay..1 ay ınmesın medyanın gundemınden bakın nasıl 1 gecde af çıkarıyollar..

    YanıtlaSil
  29. biz iki gün diyoruz arkadaşlar.söylemleriniz presstürkteki tacirlere benzemesin.yarın inşallah bu hukuk sorunu kökten çözülür.

    YanıtlaSil
  30. ADALET KOMİSYONUNDAKİ VE GRUP BAŞKAN VEKİLLERİ TELEFONLARINI AÇMIYOR!!!! ARAMALARA DEVAM ARKADAŞLAR...

    CAN MERT

    YanıtlaSil
  31. arkadaşlar erteleme bir çözüm değil 2 yıl sonra sonucuna bakın % 90 nımız daha büyük bir bataklığa gömülmüş olacağız bu borcumuz maaşla ödenecek bir şey değil yeniden iş kuracağız kazanacağız 2 yılda borcumuzu ödeyeceğiz mucize olması gerekiyor tekrar ceza evine girmemek için sağlıklı düşünemeyip bir çoğumuz yanlış kararlar vereceğiz daha fazla hata yapacağız kısacası böyle bir yasada felaketler bizi bekliyor ben ceza evinde değilim ama ceza evinde olsam zaten girmişim tamamını yatar çıkarım dışarıda olduğum halde hiçbir anlaşmaya girmeyeceğim yakalanınca girip yatacağım
    soruyorum size kaçımız işimizi kurabileceğiz kuranlarımızda ne kazanacak şu an dışarıdayızda ne kazanıyoruz allah hepimizin yardımcısı olsun

    YanıtlaSil
  32. 'Erteleme.' önümüze uzatılan bir havuçtur.
    Bu havucu almayacağız.
    Çünkü biz eşek değiliz.
    İNSANIZ!
    Anayasa, insan hakları ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne aykırı olduğu gibi, 01 Ocak 2009 tarihinde yürürlüğünü yitirmiş bir yasa ile mahkum edilmiş, yada halen yargılanıyor olmamıza artık isyan ediyoruz.
    Ekonomik borca hapis cezasını bu ülkenin bir ayıbı olarak görüyor ve muhatabı olmaktan utanç duyuyoruz.
    TBBMM adalet komisyonu ve genel kurulu bu mezalimi sona erdirmeye çağırıyoruz.
    Sizlerin yani bizlerin iradesinin paradan değil insandan yana olduğunun tescili, kalemlerinizin ucundadır.

    YanıtlaSil
  33. MHP nin tavrı ne zaman belli oldu ki şimdiye kadar.Sn.Oktay VURAL nerdesiniz ......çok mu meşgulsünüz yoksa hala dudak okuma vs gibi boş işlerle mi uğraşıyorsunuz...
    ZOLA

    YanıtlaSil
  34. Arksdaşlar,biraz aklı selim olalım 1 veya iki yıl değil 10 yıl olsa kimse bu ADLİ PARA CEZALARINI ödeyemez.Sebebi
    1-Zaten bu piyasada hapisten çıkan adama kim güvenir,
    2-Çalışılacak kişiler ortalama aynı piyasadan olacaktır,seni hapse attıran alacaklılarla nasıl bir ilişki içinde olacaksında iş yapacaksın..
    3-Bu krizde hangi işte çalışıp bu paralar ödenebilir...
    4-Bu erteleme süresi içinde insanlar bir şeyler yapmak adına tekrar borçlanıp,tam toparlanmaya yakın(tabi toprlanabilirlerse eğer)süre dolacak ve borç 2 ye 3 e katlanacak daha vahim sonuçlar doğacak.
    5-Bu havuça kanmayın arkadaşlar
    6-Mail ve faxlara devam bıktırıncaya kadar,usandırıncaya kadar devam.Emre arkadaşın dediği gibi bu faktöringlerin uşaklarına gelin gününü gösterelim
    7-Bunların artık utanma duygusu kalamamış.Bu bakımdan bir allahın kulu çıkıp demiyor ki,yıllarca yapmıl olduğu birikimini bir çırpıda bu krizde kaybeden adam hangi işte çalışıp ödeyecek .Bre vicdansız,Allahsızlar...sizde hiç mi Allah korkusu yoktur..Siz bunu da kömür işine mi benzettiniz yoksa ,kışın dağıt oyu al sonra perişan et.
    ZOLA

    YanıtlaSil
  35. Sayın ANADOL da ADLİ PARA CEZASINDAN bahsetmemiş.Bunlar şimdi hapis cezasını kaldırdık ama adli para dan yatırıp gene bel altından vuracaklar.

    YanıtlaSil
  36. ARKADAŞLAR ÇEK HAPSİNE ORTAK TAVIR ALABİLECEGİMİZ MESELA ORTAK DİLEKÇE OLABİLİR BU KANUNSUZLUGA KARŞI ÇIKMAK İÇİN CHP ZATEN DESTEKLİYOR MUHALEFET PARTİLERİNE TOPLU BAŞVURU YAPILABİLİR BU SİTEYE YAZI YAZANLAR TEKNOKTAYA ODAKLANSA ÇOK ŞEY BAŞARILABİLR ÇEK HAPSİ İLLETİNDEN KURTULABİLİRİZ BUNUN ÜZERİNDE YOGUNLAŞMAK LAZIM SAYIN SİTE YÖNETİCİLERİ MESELA CHP GENEL BAŞKANIYLA GÖRÜŞME TALEBİNDE BULUNAMAZMI?EGER KABUL EDERSE MHP YEDE GİDİLİR BUNU DENEMEK LAZIM NASI YAPILABİLİR?

    YanıtlaSil
  37. adalet komisyonu yarın kesin toplanıyormu.

    YanıtlaSil
  38. Hapisteki arkadaşlar ertelemeyle çıkacak da adli para cezasından kaçak olan ne olacak bir fikri olan varmı

    YanıtlaSil
  39. 3-5 şerefsiz teröristi davul zurna ile karşılttıranlardan daha fazla ne bekliyorsunuz, tek işleri oy toplayabilmek bir dönem daha seçilmek yarım kalan işlerini bitrirmek tayyip efendiyi cumhurbaşkanı seçtirmek,

    bu yaptıkları yasa ile bir taşla 3-5 kuş vuracaklar

    1- hapis cezasını kaldırmıyarak, alacaklıları ve lobileri tatmin edecekler

    2- hapistekielri çıkarıp evlerine kavuşturacaklar en azından o anda çıkanlar ve aileleri tatmin olup sevinecek.

    3- işte içerdekileri çıkartık onlara bir şans verdik diyecekler, olayın aslını bilmeyen kamuoyunu tatmin edecekler.

    4- hapisanelerde bir sürü yer açılacak hapishanelerin yuku azalacak.

    5- mahkemelerdeki davalar duracak mahkemelerin yuku azalacak.

    ve bunların hepsini bir risk almadan yapacaklar, 2 sene sonrada allah kerim, içeri girecek adam sayısı 200 300 bin kişi olacak o zamanda zaten kimseyi hapise atamıyacaklar,

    bu oyuna müsaade etmeyelim, hukuku çiğnetmeyelim, bu karar çıksa bile durmayalım , ama bu yasa çıkarsa medyayı ayaklandırmak gerçekleri anlatmalarını sağlamamız lazım,


    son olarak şu son 2 gün maillerimeze faxlarımıza telefonlarımza hız verelim.


    CARPEDİEM

    YanıtlaSil
  40. SAYIN MİLLET VEKİLLERİ ÇARESİZ BABALARIN, EVİNE, ÇOCUKLARINA, EŞİNE BAĞLI FEDAKAR ANALARIN AHINI ALMAYIN. BİRDAHA Kİ DÖNEM İÇİN SİZE SEVE SEVE VERECEKLERİ OYU ALIN!!!!! SİZLER BU İNSALARA FERAH BİR YAŞAM SÜRDÜRMEK TAAHHÜDÜ İLE GÖNÜLLÜ OLARAK GELDİNİZ. BAKIN İNSANLAR NE HALE GELDİ. FELAKETİN NE KADAR BÜYÜK OLDUĞUNU SİZ BİLE SAKLIYORSUNUZ. BİN KİŞİ GİBİ BASİT BİR RAKAM DİYORSUNUZ OYSA BİR KİŞİ BİLE OLSA ÖNEMLİ. İNSAN HAYATI BU KADAR UCUZ DEĞİL MAALESEF YÜZBİNLERCE KİŞİ. BUNLARIN HEPSİ DOLANDIRICI MI? BUNLAR NASIL BU HALE GELDİ? LÜTFEN ALLAH RIZASI İÇİN İKİ ELİNİZİ BAŞINIZIN ARASINA ALIN, SADECE BEŞ DAKİKA DÜŞÜNÜN. BİZ SİZE ÇOK GÜVENDİK. GELEN GİDENİ ARATIR SÖZÜ DOĞRU OLMASIN DİLEĞİYLE. ALLAH DOĞRUNUN YANINDA OLSUN.

    YanıtlaSil
  41. SAYIN ARKADAŞLARIM,

    BEKLEDİĞİMİZ BÜYÜK GÜN GELDİ .
    YARIN SAAT 10,00 DA ADALET KOMİSYONUNODA ÇEK YASASI GÖRÜŞÜLCEK VE ORDAN GENEL KURULA İNECEK . KAYNAK SAĞLAM .
    BUGÜN KONUŞTUM.
    SONUÇ NE OLURSA OLSUN ERTELEME BİLE OLSA BU EŞLERİ İÇERDE OLAN BİZLER İÇİN KİMSENİN TAHMİN BİLE EDEMEYECEĞİ BİR NİMET .
    ANKARA VEKİLİ SAYIN BURHAN KAYATÜRK MÜCADELENİN BİTMEYECEĞİNİ , BİZLERİN YANINDA OLDUĞUNU VE DESTEĞİNİ SÜRDÜRECEĞİNİ SÖYLÜYOR. YANİ ERTELEMEDE ÇIKSA
    BİZLER EŞLERİMİZİDE YANIMIZA ALIP DÖRT KOL MÜCADELEYE DEVAM ETCEZ.
    BİZİM YAŞADIKLARIMIZI SADECE ÇEKENLER BİLİR
    O YÜZDEN TÜM İÇERDEN ÇIKACAK İNSANLARA
    ALLAH HER TÜRLÜ KOLAYLIĞI VERSİN İNŞALLAH.
    ZATEN ÇIKINCA İŞTE O ZAMAN MECLİS BİZLERLE TANIŞACAK.
    BİZLERİ AĞIRLAYACAKR. İŞTE O ZAMAN GERÇEK GÜÇ , GERÇEK MÜCADELE BAŞLAYACAK.
    ALLAH HEPİMİZİN YANINDA OLSUN. YARINI TAKİP EDİN.
    BEN GÜNDÜZ AÇAMIYORUM. HEPİMİZE ALLAH YARDIM ETSİN .
    ALLAH HEPİMİZİ BU DERTLERDEN KURTARSIN.
    BİRİNCİ ADIMI GÖRMEDEN 5. ADIMIN PAZARLIĞINI YAPMAYIN .
    BİZ OLMAYAN BİR MÜCADELEYİ HEP BİRLİKTE BU NOKTAYA GETİRDİK.
    FAKS VE MAİLLERE DEVAM . HATTA EŞLERİMİZ , ÇOCUKLARIMIZ , BABALARIMIZ ÇIKSIN İKİ KAT , 5 KAT FAZLA DEVAM.
    CÜMLEMİZE ALLAH YARDIMCI OLSUN.
    YARIN OLA HAYIR OLA.
    DENİZ GÜL

    YanıtlaSil
  42. Öte yandan, çekte negatif sicil listesinin yanında pozitif sicil liste uygulaması da hayata geçirilecek. Merkez Bankası tarafından tutulan listeler, yeni düzenlemeyle Bankalar Birliği'ne geçecek. Bu sayede, çek alanların, çek sahibinin oluru ile sicili hakkında bilgi alması da mümkün hale gelecek. Yetkililer, bu uygulamayla hapis cezasına da gerek kalmayacağı görüşünde.

    ARKADAŞLAR BASINDA ÇIKAN HABERLERDE ŞU SON CÜMLE DİKKATİNİZİ ÇEKTİMİ???
    Yetkililer, bu uygulamayla hapis cezasına da gerek kalmayacağı görüşünde.

    YanıtlaSil
  43. DEĞERLİ ARKADAŞLAR; TÜM KATILIMCILARA SAYGILARIMLA. ÇOK YORULDUM ÇOK; BUNUN İÇİN BU GECE YORUM YAPMAK İSTEMİYORUM. SABAH; ERKENDEN, GECENİN BU VAKTİNE KADAR, NELER YAPTIĞIMI VE YAPMAYA ÇALIŞTIĞIMI, DEĞERLİ CÜNEYT HOCAM VE DEĞERLİ EMRE KARDEŞİM BİLMEKTELER. ALLAH'IN İZNİYLE; HEPİMİZ ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK. GERİSİ; ELİNDEN GELDİĞİ HALDE, GÖREVİNİ YAPAMIYANLARINDIR. BU GECE; BENİM İÇİN ÖZEL BİR GECE OLDUĞU İÇİN, DAHA FAZLA YAZMAK İSTEMİYORUM. ÇÜNKİ; EŞİMİN, İKİNCİ ÖLÜM YILDÖNÜMÜ..... SAYGILARIMLA. HASAN(BARIŞÇI)-MERSİN.

    YanıtlaSil
  44. ARKADAŞLAR ADALET KOMİSYONU ÜYELERİNİ ARIYORUZ,SMS YOLLUYORUZ!!!!BU GECE ONLARA RAHAT YOKKK!!!!
    CAN MERT

    YanıtlaSil
  45. HASAN ABİCİM TEKRAR BAŞINIZ SAĞOLSUN.ALLAH NUR İÇİNDE YATIRSIN.SAYGI VE DUALARIMIZ SİZİNLE.

    CAN MERT

    YanıtlaSil
  46. bu best fm bartında çıkmyor.jenardinin görüşmesini siteye yazalım yarın lütfen...arkadaşlar pes etme yok komisyondan çıksa bile genel kurulda değişebilir.komisyon üyelerine değilde daha yukarılara fax çekelim.bu saatten sonra onlar karar değiştirme yetkileri yoktur diye düşünüyorum.sayın başbakana,sayın baykala mail ve fax atalım top artık onlarda bence

    YanıtlaSil
  47. DEĞERLİ CAN MERT KARDEŞİM SAĞ OL, İNŞAALLAH; BENİM GÖRDÜKLERİMİ VE ÇEKTİKLERİMİ, YÜCE ALLAH; SİZLERE GÖSTERMEZ, SENİ KUCAKLIYOR VE GÖZLERİNDEN ÖPÜYORUM. HASAN(BARIŞÇI)-MERSİN.

    YanıtlaSil
  48. nur ,içinde yatsın kardeşimiz, size de allah sabır ve güc versin

    YanıtlaSil
  49. Arkadaşlar vekil Ali Rıza Öztürk Halk tv de saat 16.00 da bir konuşma yapmış galiba, yaptığı konuşmayı seyrebileceğimiz bir link varmı ??

    YanıtlaSil
  50. hasan barışçı kardeşim şu olay sonuçlansın bende mersindeyim.seni mutlaka göreceğim.acını paylaşıyorum.sabrın bol olsun kardeşim.

    YanıtlaSil
  51. Allah rahmet etsin. Nur içinde yatsın.Başınız sağ olsun.

    YanıtlaSil
  52. bu 2 yıl erteleme çıkarsa bu sitelerde 2 yıl kimseyi bulamayız, 2 yıl sonra yine toplanmaya çalışırız benim fikrim bu...

    YanıtlaSil
  53. DEĞERLİ ARKADAŞLAR; OLMADI, BU GECE DERTLERİMLE, SİZLERİ ÜZMEM BANA YAKIŞMADI GALİBA, UMARIM VE DİLERİMKİ, MÜCADELE AZMİNİZİ KIRMAMIŞ OLURUM. ÇÜNKİ; BENİM MÜCADELE AZMİM, TÜM ÇEKMİŞ OLDUKLARIMA RAĞMEN, KIRILMIŞ DEĞİLDİR. MÜCADELEM; KENDİMDEN EVVEL, SİZ GENÇ KARDEŞLERİM İÇİNDİR. YORUMLARINIZ İÇİN; TEŞEKKÜR ETMEK ÇOK HAFİF KALIR, GALİBA; ELLERİNİZDEN ÖPSEM, SİZLERE SARILASAM, DAHA İYİ OLACAK. ELBET VE ELBETTEKİ; TÜM HÜZÜNLERİMİZE RAĞMEN, MÜCADELEYE DEVAM. DEVAM; ÇÜNKİ, ALLAH'A İNANIP, HAKLI OLDUĞUMUZUN BLİNCİNDEYİZ. HEPİNİZİ ÇOK SEVİYORUM, SAYGILARIMLA. HASAN(BARIŞÇI)_MERSİN.

    YanıtlaSil
  54. 53 de yazan arkadaşım aynen katılıyorum.İçerdekiler çıkınca her şey unutulacak,sanki her şey bitip,borçlar ödenecekmiş gibi zannediyorlar..Çocuklar babalarına kavuşacak,eşler kocalarına..amaaaaaa 2 yıl ssonra hiç kavuşamamak üzere ayrılacaklar,şartlar daha da kötüleşecek,kriz daha da artacak,geçinmek daha da zorlaşacak.....Çok kötü günler bizi bekliyor olacak....
    ONUN İÇİN BAĞIRIN BİRAZ ASLA KADERİNİZE RAZI OLMAYIN,MAİL FAX ÇEKİN TELEFON EDİN,RAHATSIZ EDİN....BİZLER SİZİN BU HAVUÇUNUZU İSTEMİYORUZ DİYECEKSİNİZ...BU YASAYI BİZİM İÇİN DEĞİL KENDİNİZ İÇİN,İNSANLARI KANDIRMAK İÇİN ÇIKARTIYORSUNUZ DİYECEKSİNİZ....SALDIRACAKSINIZ....HADİ ARKADAŞLAR...SON GECEDİR..ZOLA

    YanıtlaSil
  55. BAZI ARKADAŞLAR,ERTELEME KONUSUNA SICAK BAKMIYORLAR.LAKİN ERTELEME OLURSA,HEM CEZAEVİNDEN ÇIKANLAR,HEM ARANMASI OLDUĞUNDAN MÜCADELEYE KATILAMAYANLAR,MÜCADELEYE KATILACAKTIR.BÖYLECE KORKUSUZCA DAHA KALABALIK,DAHA GÜR SES ÇIKARAN BİR TOPLULUK OLUŞTURULACAKTIR.EN BÜYÜK SORUN BİRARAYA GELİNDİĞİNDE YETERİNCE İNSAN OLMAMASI DEĞİLMİYDİ.BU ADIMI DEĞERLENDİRMEK,AZA KANAAT EDEREK,ÇOĞA ULAŞMAK İÇİN ÇALIŞMALARA HIZ VERMEK DAHA UYGUN OLUR DİYE DÜŞÜNÜYORUZ.
    @str@cube

    YanıtlaSil
  56. BİZİ TEFECİLERE SATAN AKP(Arap Kürt Partisi)ye BİR DAHA OY VERİRSEM ELİM KIRILSIN

    YanıtlaSil
  57. ARKADAŞLAR VEKİLLERİ ARAMIYORSANIZDA SMS ATIN !!!! SABAHA KADAR DEVAM !!!

    YanıtlaSil
  58. arkadşlar herkese iyi geceler.artık yarın için dua etmek kaldı.kendi adıma elimden gelen herşeyi yaptım.yarın tv.lerin başından ayrılmayacağım herşey kendi şeçtiğimiz insanların iki dudağının arasından çıkcaklara kaldı..bartınlı

    YanıtlaSil
  59. Hasan (barışcı) beye sabırlar diliyorum, eminimki bu gayretlerinizi görüyor ve sizi takdir ediyordur aynen bizlerin sizi takdir ettiği gibi. En çok gayreti siz gösterdiniz ve örnek oldunuz burdaki insanlara, teşekkür ederim.

    Yarın, sonuç istediğimiz gibi olmasa bile ki öyle görünüyor ; lütfen rehavete kapılmadan aynı tempoda çoğalarak mücadelemize devam edelim. En kötü erteleme olacağına göre aranma, saklanma korkusu olmadan çok daha rahat ortamda daha kalabalık ve güçlü olmalıyız.

    Haklı mücadelemizde sonuna kadar kopmadan, ayrışmadan, olması gereken olana kadar hep birlikte kalmamız çok çok çok önemli. Bunu unutmayalım.

    Yarın kader günümüz değil, mücadelemizin 2. safhası... Daha güçlenerek devam edeceğiz. Tüm emeği geçenlere teşekkürler...

    Cinocan

    YanıtlaSil
  60. BEN ŞU COK İYİ ÖGREDİM BU ÜLKEDE TİCARET YAPMAYACAKSIN
    ADAMLAR DEVLETE KURŞUN SIKMIŞ ELLİNİ KOLUNU SALLAYAYA GELİYOR PİŞMANIM DİYOR SENİ AF ETTİN DİYOR YOLLUYORUZ
    BİR ELLERİNE ÖPMEDİGİMİZ KALIYOR İŞİNİ BATIRAN ESNAF YAKA PACA CEZAEVİNE ATILIYOR BEN NE DİYEYİM BENİM AKLIM ERMEDİ BU YASALAR AYIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIP YAAAAAAAA AHMET KAHVECİOGLU ANTALYA 0544 937 3838

    YanıtlaSil
  61. peki bu erteleme vs çıkarsa adli para cezasından arananlar ne olacak bilen varmı.Yakalanıp,gözaltına alınıp savcılıkta mı bırakılacaklar,aynı anda 500000 kişinin gbt den düşürülmesi mümkün değil.gecenin bi vaktinde olur olmaz bir yerde gözaltına alınıp,sabahı nezarette geçirip,sabah mı bırakılacağız.Bu nasıl olacak bir bilen varsa yazsın lütfen.

    YanıtlaSil
  62. YARIN SABAH 9.30 DA BEST FM DE OLUCAĞIZ. HERKESİN SESİ OLUP HERŞEYİ DİLE GETİRECEĞİZ. LÜTFEN DİNLEYİN.


    www.bestfm.com.tr

    YanıtlaSil
  63. HAVUÇ YASASINA HAYIR!!!!!!!!!!
    CEZALAR KALKANA KADAR MÜCADELEYE DEVAM!!!!!!!!!!!

    YanıtlaSil
  64. HASAN BEY ALLAH NUR İÇİNDE YATIRSIN,TEKRAR BAŞINIZ SAĞOLSUN,DUALARIMIZ BU GECE RAHMETLİ EŞİNİZ İÇİNDE OLACAK.
    ZOLA

    YanıtlaSil
  65. SEVGİLİ ARKADAŞLAR YARIN SABAH ERKEN KALKAN ARKADAŞLAR LÜTFEN ADALET KOMİSYONUNU FAXA BOĞSUNLAR.


    ADALET KOMİSYONU FAX: 0312 420 53 24

    AHMET İYİMAYA FAX: 0312 420 53 22

    YanıtlaSil
  66. DEĞERLİ KARDEŞİM JENARDİ BAŞTA SEN OLMAK ÜZERE DİĞER KARDEŞLERİMEDE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.İNŞALLAH BÜTÜN EMEKLERİN KARŞILIĞINI RABBİM VERECEK ,HER ŞEY LEHİMİZE OLACAK .DOĞRU SARSILIR YIKILMAZ.RABBİM DOĞRUNUN YARDIMCISI. BEN BİR BAYANIM ARANIYORUM EŞİM İSE ÇEKTEN CEZAEVİNDE .İŞİMİZ EVİMİZ HER ŞEY GİTTİ.ÇOCUKLARIMIZ HER ŞEYİMİZ DARMADAĞIN OLDUK.HAK YERİNİ BULACAK .ÖZGÜRLÜKTEN SONRA YANINIZDAYIM....

    YanıtlaSil
  67. YANLIŞ ANLAŞILMASIN ŞU AN YAPABİLECEĞİMİ YAPIYORUM ZATEN.ÖZGÜRLÜKTEN SONRA EYLEM KONUSUNDA YANINIZDAYIM DEMEK İSTEDİM .İNŞALLAH TAMAMEN KALDIRILIR EYLEME GEREK KALMAZ ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN.

    YanıtlaSil
  68. ya bu spiker bizi suçlu çıkaracak az kaldı benim babam öderdi diyor ödeyebilsek bizde ödeyeceğiz zaten

    YanıtlaSil
  69. DEGERLİ ARKADAŞLAR
    LÜTFEN HIZ KESMEDEN MAGDURİYETİMİZİ İFADE EDEN FAX LARI YOLLAYALIMMM.....

    AHMET İYİMAYA AK Parti Adalet Kom.Bşk.TBMM
    TEL. 0 312 4205323 -4205324 FAX.0 312 4205322

    MEHMET GÜNAL MHP ANTALYA MİLLETVEKİLİ TBMM
    TEL.0 312 4206266 -4206267 FAX.0 312 4206979

    OKTAY VURAL MHP Grup Başkanvekili TBMM
    TEL.0 312 4205242 -4205243 FAX.0 312 4205248

    MEHMET ALİ ŞAHİN AK Parti TBMM Başkanı
    TEL.0 312 4205150 (10) FAX.0 312 4205165

    METİN ÇOBANOĞLU MHP KIRSEHİR MİLLETVEKİLİ TBMM
    TEL.0 312 4205976 -4205977 FAX.0 312 4206966

    MEHMET ŞANDIR MHP Grup Başkanvekili TBMM
    TEL.0 312 4205239 -4205240 FAX.0 312 4205248

    BEKİR BOZDAĞ AK Parti Grup Bşk. VEKİLİ TBMM
    TEL.0 312 4206504 -4206505 FAX.0 312 4206514

    DENİZ BAYKAL CHP Genel Başkanı TBMM
    TEL.0 312 4205264 -4205265 FAX.0 312 4205282

    YanıtlaSil
  70. DEGERLİ ARKADAŞLAR
    LÜTFEN HIZ KESMEDEN MAGDURİYETİMİZİ İFADE EDEN FAX LARI YOLLAYALIMMM.....

    AHMET İYİMAYA AK Parti Adalet Kom.Bşk.TBMM
    TEL. 0 312 4205323 -4205324 FAX.0 312 4205322

    MEHMET GÜNAL MHP ANTALYA MİLLETVEKİLİ TBMM
    TEL.0 312 4206266 -4206267 FAX.0 312 4206979

    OKTAY VURAL MHP Grup Başkanvekili TBMM
    TEL.0 312 4205242 -4205243 FAX.0 312 4205248

    MEHMET ALİ ŞAHİN AK Parti TBMM Başkanı
    TEL.0 312 4205150 (10) FAX.0 312 4205165

    METİN ÇOBANOĞLU MHP KIRSEHİR MİLLETVEKİLİ TBMM
    TEL.0 312 4205976 -4205977 FAX.0 312 4206966

    MEHMET ŞANDIR MHP Grup Başkanvekili TBMM
    TEL.0 312 4205239 -4205240 FAX.0 312 4205248

    BEKİR BOZDAĞ AK Parti Grup Bşk. VEKİLİ TBMM
    TEL.0 312 4206504 -4206505 FAX.0 312 4206514

    DENİZ BAYKAL CHP Genel Başkanı TBMM
    TEL.0 312 4205264 -4205265 FAX.0 312 4205282

    YanıtlaSil
  71. gelişme yokmu arkadaşlar kimse birşey yazmıyor

    YanıtlaSil
  72. ARKADAŞLAR SESİMİZİ BİRAZ DAHA ÇIKARIRSAK Bİ ŞEYLER OLACAK GALİBA BURADA SİTE KURUCULARINA YÖNETİCİLERİNE BÜYÜK BİR İŞ DÜŞMEKTEDİR EYLEM YAPALIM BİRİLERİ ORGANİZE ETSİN DEFALARCA SÖYLEDİM GEREKİRSE ÜÇ BEŞ KURUŞ VERELİM GÜCÜMÜNÜZÜN YETTİĞİ KADAR REKLAM YAPALIM GAZETELERDE SESİMİZİ DUYURALIM DAHA FAZLA

    OCEON BLUE

    YanıtlaSil
  73. e hadin gali afmı çıkacak yasamı yaw ne kadar oyaladınız sanırım meclis koltukları değişmeden yasa çıkmıyacak valla yoruldum hadin gali
    vekiller e hadin yaw biz vatandaş değilmiyiz of of

    YanıtlaSil
  74. DEĞERLİ ARKADAŞLAR; HEPİNİZE HAYIRLI GECELER. ÖZELLİKLE BUGUN; DÜN GECEKİ ÖZEL DURUMUMDAN DOLAYI, BENİ BİZZAT ARAYARAK TESELLİ OLMAYA ÇALIŞAN, ANKARA'DAN HÜSEYİN İ...... ARKADAŞIMA VE AYNI ŞEKİLDE; SİTEMİZE AYRI AYRI, BENDEN DOLAYI YAZAN ARKADAŞLARIMA CANI YÜREKTEN TEŞEKKÜR EDİYORUM. O RUH HALİMLE; GECENİN 12'SİNE KADAR, BELİRLEN SAYIN MİLLETVEKİLLERİMİZİ ARADIM. KONUŞMA İÇERİKLERİNİ; SAYIN CÜNEYT HOCAM VE EMRE KARDEŞİME ANLATTIM. BUGÜN İSE; GÜN BOYU YALNIZCA, İLGİLİ YERLERE FAKSLARIMI GÖNDERİP, TELEFON GÖRÜŞMESİ YAPAMADIĞIMI BELİRTMEK İSTERİM. SİTEDEKİ; TÜM ARKADAŞLARIMIN, ZANNEDERİMKİ; BENİ TANIDIKLARI KADARIYLA, HİÇ BİR ZAMAN, YAPMADIĞIM BİR ŞEYİ YAPMIŞ GİBİ GÖSTERMEM. ANCAK; YARIN, ÇOK DAHA FAAL OLACAĞIMIN BİLİNMESİNİ İSTERİM. EVET DEĞERLİ ARKADAŞLARIM; YILMADAN VE USANMADAN, TBMM'NİN, MEDYANIN VE İLGİLİ YERLERİN GÜNDEMİNDE İKEN, ÇALIŞMALARIMIZI AZALTMADAN VE HATTA DAHADA ÇOĞALTARAK, ALLAH'IN İZNİYLE, EN HAYIRLI VE OLUMLU SONUÇLARI, ALACAĞIZ UMUDUNU HİÇMİ HİÇ YİTİRMEDİM. SİZLERDE YİTİRMEYİN ARKADAŞLAR, SİZLERDE. UMUDUMUZU YİTİRMİŞSEK; YAPACAK BAŞKACA FAZLA BİR ŞEYİMİZ KALMAMIŞ DEMEKTİR. BİZLERİ İYİ BİR ŞEKİLDE YÖNLENDİRİP, MOTİVE EDEN; LİDER ARKADAŞLARIMIZ SAYESİNDE, HİÇTE AZIMSANMIYACAK; ÇOK GÜZEL İŞLER YAPTIK VE HEP BİRLİKTE YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ. DÜŞÜNÜNKİ; 11 AY EVVEL, NEREDEYSE, VARLIĞIMIZDAN KİMSENİN HABERİ YOKTU. BUGÜN; ÖYLE VEYA BÖYLE, KİMSE BİZİ ES GEÇEBİLİYORMU? GEÇEMEZ. ÇÜNKİ; BİZLER HEPİMİZ, HAKLI BİR DAVAYA SAHİP, BİLİNÇLİ BİR TOPLUMUZ. BELKİ EKSİĞİMİZLE BİRLİKTE; AYNI ZAMANDA ÖRGÜTLÜYÜZ. YAZIMIMI BU GECE YİNE UZATTIM AMA, BU UZAYIŞ; HEPİMİZİN İYİLİĞİ BAKIMINDANDIR. TÜM KATILIMCI ARKADAŞLARIMA; SEVGİ, SAYGI VE HÜRMETLERİMLE. Hasan(Barışçı)-Mersin

    YanıtlaSil
  75. DEĞERLİ ARKADAŞLAR; TEKRAR YAZMAK DURUMUNDAYIM. ÖZELLİKLE SON GELEN MAİL DOĞRULTUSUNDA, GEREKLİ TELEFON ARAMALARINI VE FAKS HUSUSUNDAKİ ÇALIŞMALARI, MUTLAK VE MUTLAK HER BİRİMİZ YERİNE GETİRMELİYİZ. BEN ŞAHSEN YARIN; HİÇ AMA HİÇ ATLAMADAN, VERİLEN TÜM SAYIN MİLLETVEKİLİ TELEFONLARINI ARAYIP, GÖRÜŞEBİLDİKLERİMLE GÖRÜŞECEĞİM VE AYRICA; İKİ AYRI METİN ŞEKLİNDE VEYA ÜÇ METİN ŞEKLİNDEKİ, YAZIMLARIMIN TÜMÜNÜ İLGİLİ NUMARALARA FAKSLAYACAĞIM. BİLGİLERİNİZE. TEKRAR SAYGILARIMLA. Hasan(Barışçı)-Mersin

    YanıtlaSil
  76. Sayın; Başbakanım, Bakanlarım ve Milletvekillerim.

    Günlerdir; sizleri, fakslarımızla; mesajlarımızla, mektuplarımızla ve telefonlarla rahatsız ettiğimizi bilmekteyiz. Ancak; bizler büyük çoğunluk olarak esnaf olan, ticaretle uğraşan, Devletimize vergi veren, yanlarında ki kişilere işveren durumunda iken; muhtelif sebeplerden, bugün cezaevine girmiş veya girme aşamasında olan insanlar konumuna düşmüşüz. Elbette ki; geçmişte ticari hatalarımız olmuştur. Ancak; çok büyük bir çoğunluğumuz borçlarımızı ödemek için uğraşırken, zamanla yaşanan ekonomik krizlerinde etkisiyle; bugün suçlu duruma düşmüş insanlar konumundayız.
    Sayın Başbakanımız; bir söyleminde, ‘’hiçbir güç TBMM’sinin üzerinde değildir’’ demiştir. Hal böyle iken; çek cezaları bakımından, 31.12.2008 tarihinden sonra; bilinen yasal boşluk ortada iken, bugün itibariyle; 11 aydır, halen cezaevinde binlerce arkadaşımız mahkûm durumundadır. Özellikle; yeni girdiğimiz bu, aralık ayı günlerinde, birçok arkadaşımızın; Sayın Milletvekillerimizle ve Bakanlarımızla görüşmeleri doğrultusunda, tahliye umudu doğmuşken, hepimiz hüsrana uğramış durumdayız. Birçoğumuzun; öyle hazinli hayat hikâyeleri vardır ki, her okuyanı ağlatacak durumdadır. ÇEK CEZALARINDA; BANKALARA 475 T.L. CEZA VERİLİRKEN, BİZLERE; ÇEK BEDELİ KADAR ADLİ PARA CEZASI VE CEZA ÖDENMEDİĞİNDE, HAPİS CEZASI VERİLMESİ, UYGUN VE DOĞRUMUDUR? Artık; bizlerde, hüzünlüde olsa bir bayram sevinci yaşar isek, bu sevinç bizlere çok mudur? Elbette ki; kast ve dolandırmak amacı ile hareket etmiş olanların cezası verilmelidir. Ancak; ticaretle yıllarca uğra şıpta, ödemelerini düzgün olarak yapmaya çalışırken, ekonomik krizlerin etkisiyle ve piyasalardaki dalgalanmalarla, bizim durumumuza gelmiş olanlara; T.B.M.M.’de bulunan Sayın Milletvekillerimiz bir çare bulmalıdır diye düşünmekteyim. Ayrıca; son zamanlarda, iki yıl ertelemeden bahsedildiği malumunuzdur. Her şeyini fazlasıyla kaybedip; cezaevinden yeni çıkmış bir insanın, iş bulamaması kuvvetle muhtemel bir insanın 50.000-150.000.T.L. gibi veya daha fazlasını iki yılda ödemesi mümkün ve imkanlımıdır ? Ve ayrıca neden; çek cezasından dolayı mahkum olan sayısı 60.000 kişi civarında iken, bu sayı 2100 gibi gösterilmek istenmektedir. Neden; ama neden, niçin?
    Sayın; Başbakanım, Bakanlarım ve Milletvekillerim.

    Allah’ın izni ve sizlerin katkılarıyla, umuyor ve diliyorum ki; artık şu son günlerde, arkadaşlarımız özgürlüklerine kavuşup, sevdiklerine sarılabilsinler. Sayın; Başbakanımıza, Bakanlarımıza ve Milletvekillerimize, Siz; sayın yetkililerimize enderin saygılarımla. 04.12.2009 Hasan ……..-Mersin

    YanıtlaSil
  77. DEĞERLİ ARKADAŞLAR;YUKARIDA GÖRDÜĞÜNÜZ, SON ŞEKLİNİ VERDİĞİM YENİ YAZI METNİMİ, BİRAZ EVVEL; CHP, MHP, AKP'NİN SAYIN MİLLETVEKİLLRİNE, (ÖNDE GELEN İSİMLER) MUHTELİF ODA BİRLİKLERİNE MAİL OLARAK GÖNDERDİM 48 ADET OLARAK. YARIN BU YENİ METNİ VE ESKİ İKİ METNİMİ; ELBETTEKİ GELEN SON MAİL DOĞRULTUSUNDA, FAKS OLARAK GÖNDERCEĞİM VE ELBETTEKİ, TELEFON ARAMALARIM MUTLAK VE MUTLAK OLACAKTIR. HALEN BENİM GİBİ YATAMAMIŞ ARKADAŞLARIMA İYİ GECELER VE YATMIŞ OLAN ARKADAŞLARIMA HAYIRLI RÜYALAR DİLİYORUM. SAYGILARIMLA. Hasan(Barışçı)-Mersin

    YanıtlaSil
  78. GELDE ANADOLU TAKDİR EDME BİZİM DİLE GETİREMEDİĞİMİZİ ÇOK SESLİLİKLE DİLE GETİRDİ UMARAIM DAA FAZLASINI YAACAKTIR TEŞEKKÜRLER CHP

    YanıtlaSil
  79. her ay 25 milyar çek ödedim 7 yıl boyunca ve bir kriz oldu 20 milyar çekimi ödeyemedim ben sahtekarmıyım şimdi.....allah aşkına dediğim alacaklı hayır diyor....diyorumki kardeşim 6 ay müsede ödeyeyim nuh diyor başka bişey demiyor..bu bağlamda düşündüğünüzde bu bir fırsattır kaçmaktan bıktım..

    YanıtlaSil
  80. selamun aleykum arkadaşlar bu yazılar aralık 2-3-5- arası yeni yazılar nerde birşeyler yapalım ölüm oruçlarına başlayalım toplu avrupa insan haklarına şikayet edelim hadi ama birşeyler yapmalıyız allah aşkına

    YanıtlaSil
  81. GELDE ANADOLU TAKDİR EDME BİZİM DİLE GETİREMEDİĞİMİZİ ÇOK SESLİLİKLE DİLE GETİRDİ UMARAIM DAA FAZLASINI YAACAKTIR TEŞEKKÜRLER CHP

    YanıtlaSil
  82. Sayın; Başbakanım, Bakanlarım ve Milletvekillerim.

    Günlerdir; sizleri, fakslarımızla; mesajlarımızla, mektuplarımızla ve telefonlarla rahatsız ettiğimizi bilmekteyiz. Ancak; bizler büyük çoğunluk olarak esnaf olan, ticaretle uğraşan, Devletimize vergi veren, yanlarında ki kişilere işveren durumunda iken; muhtelif sebeplerden, bugün cezaevine girmiş veya girme aşamasında olan insanlar konumuna düşmüşüz. Elbette ki; geçmişte ticari hatalarımız olmuştur. Ancak; çok büyük bir çoğunluğumuz borçlarımızı ödemek için uğraşırken, zamanla yaşanan ekonomik krizlerinde etkisiyle; bugün suçlu duruma düşmüş insanlar konumundayız.
    Sayın Başbakanımız; bir söyleminde, ‘’hiçbir güç TBMM’sinin üzerinde değildir’’ demiştir. Hal böyle iken; çek cezaları bakımından, 31.12.2008 tarihinden sonra; bilinen yasal boşluk ortada iken, bugün itibariyle; 11 aydır, halen cezaevinde binlerce arkadaşımız mahkûm durumundadır. Özellikle; yeni girdiğimiz bu, aralık ayı günlerinde, birçok arkadaşımızın; Sayın Milletvekillerimizle ve Bakanlarımızla görüşmeleri doğrultusunda, tahliye umudu doğmuşken, hepimiz hüsrana uğramış durumdayız. Birçoğumuzun; öyle hazinli hayat hikâyeleri vardır ki, her okuyanı ağlatacak durumdadır. ÇEK CEZALARINDA; BANKALARA 475 T.L. CEZA VERİLİRKEN, BİZLERE; ÇEK BEDELİ KADAR ADLİ PARA CEZASI VE CEZA ÖDENMEDİĞİNDE, HAPİS CEZASI VERİLMESİ, UYGUN VE DOĞRUMUDUR? Artık; bizlerde, hüzünlüde olsa bir bayram sevinci yaşar isek, bu sevinç bizlere çok mudur? Elbette ki; kast ve dolandırmak amacı ile hareket etmiş olanların cezası verilmelidir. Ancak; ticaretle yıllarca uğra şıpta, ödemelerini düzgün olarak yapmaya çalışırken, ekonomik krizlerin etkisiyle ve piyasalardaki dalgalanmalarla, bizim durumumuza gelmiş olanlara; T.B.M.M.’de bulunan Sayın Milletvekillerimiz bir çare bulmalıdır diye düşünmekteyim. Ayrıca; son zamanlarda, iki yıl ertelemeden bahsedildiği malumunuzdur. Her şeyini fazlasıyla kaybedip; cezaevinden yeni çıkmış bir insanın, iş bulamaması kuvvetle muhtemel bir insanın 50.000-150.000.T.L. gibi veya daha fazlasını iki yılda ödemesi mümkün ve imkanlımıdır ? Ve ayrıca neden; çek cezasından dolayı mahkum olan sayısı 60.000 kişi civarında iken, bu sayı 2100 gibi gösterilmek istenmektedir. Neden; ama neden, niçin?
    Sayın; Başbakanım, Bakanlarım ve Milletvekillerim.

    Allah’ın izni ve sizlerin katkılarıyla, umuyor ve diliyorum ki; artık şu son günlerde, arkadaşlarımız özgürlüklerine kavuşup, sevdiklerine sarılabilsinler. Sayın; Başbakanımıza, Bakanlarımıza ve Milletvekillerimize, Siz; sayın yetkililerimize enderin saygılarımla. 04.12.2009 Hasan ……..-Mersin

    YanıtlaSil
  83. BİZİ TEFECİLERE SATAN AKP(Arap Kürt Partisi)ye BİR DAHA OY VERİRSEM ELİM KIRILSIN

    YanıtlaSil
  84. DEGERLİ ARKADAŞLAR
    LÜTFEN HIZ KESMEDEN MAGDURİYETİMİZİ İFADE EDEN FAX LARI YOLLAYALIMMM.....

    AHMET İYİMAYA AK Parti Adalet Kom.Bşk.TBMM
    TEL. 0 312 4205323 -4205324 FAX.0 312 4205322

    MEHMET GÜNAL MHP ANTALYA MİLLETVEKİLİ TBMM
    TEL.0 312 4206266 -4206267 FAX.0 312 4206979

    OKTAY VURAL MHP Grup Başkanvekili TBMM
    TEL.0 312 4205242 -4205243 FAX.0 312 4205248

    MEHMET ALİ ŞAHİN AK Parti TBMM Başkanı
    TEL.0 312 4205150 (10) FAX.0 312 4205165

    METİN ÇOBANOĞLU MHP KIRSEHİR MİLLETVEKİLİ TBMM
    TEL.0 312 4205976 -4205977 FAX.0 312 4206966

    MEHMET ŞANDIR MHP Grup Başkanvekili TBMM
    TEL.0 312 4205239 -4205240 FAX.0 312 4205248

    BEKİR BOZDAĞ AK Parti Grup Bşk. VEKİLİ TBMM
    TEL.0 312 4206504 -4206505 FAX.0 312 4206514

    DENİZ BAYKAL CHP Genel Başkanı TBMM
    TEL.0 312 4205264 -4205265 FAX.0 312 4205282

    YanıtlaSil
  85. HASAN ABİCİM TEKRAR BAŞINIZ SAĞOLSUN.ALLAH NUR İÇİNDE YATIRSIN.SAYGI VE DUALARIMIZ SİZİNLE.

    CAN MERT

    YanıtlaSil
  86. Öte yandan, çekte negatif sicil listesinin yanında pozitif sicil liste uygulaması da hayata geçirilecek. Merkez Bankası tarafından tutulan listeler, yeni düzenlemeyle Bankalar Birliği'ne geçecek. Bu sayede, çek alanların, çek sahibinin oluru ile sicili hakkında bilgi alması da mümkün hale gelecek. Yetkililer, bu uygulamayla hapis cezasına da gerek kalmayacağı görüşünde.

    ARKADAŞLAR BASINDA ÇIKAN HABERLERDE ŞU SON CÜMLE DİKKATİNİZİ ÇEKTİMİ???
    Yetkililer, bu uygulamayla hapis cezasına da gerek kalmayacağı görüşünde.

    YanıtlaSil
  87. DEGERLİ ARKADAŞLAR
    LÜTFEN HIZ KESMEDEN MAGDURİYETİMİZİ İFADE EDEN FAX LARI YOLLAYALIMMM.....

    AHMET İYİMAYA AK Parti Adalet Kom.Bşk.TBMM
    TEL. 0 312 4205323 -4205324 FAX.0 312 4205322

    MEHMET GÜNAL MHP ANTALYA MİLLETVEKİLİ TBMM
    TEL.0 312 4206266 -4206267 FAX.0 312 4206979

    OKTAY VURAL MHP Grup Başkanvekili TBMM
    TEL.0 312 4205242 -4205243 FAX.0 312 4205248

    MEHMET ALİ ŞAHİN AK Parti TBMM Başkanı
    TEL.0 312 4205150 (10) FAX.0 312 4205165

    METİN ÇOBANOĞLU MHP KIRSEHİR MİLLETVEKİLİ TBMM
    TEL.0 312 4205976 -4205977 FAX.0 312 4206966

    MEHMET ŞANDIR MHP Grup Başkanvekili TBMM
    TEL.0 312 4205239 -4205240 FAX.0 312 4205248

    BEKİR BOZDAĞ AK Parti Grup Bşk. VEKİLİ TBMM
    TEL.0 312 4206504 -4206505 FAX.0 312 4206514

    DENİZ BAYKAL CHP Genel Başkanı TBMM
    TEL.0 312 4205264 -4205265 FAX.0 312 4205282

    YanıtlaSil
  88. Hapisteki arkadaşlar ertelemeyle çıkacak da adli para cezasından kaçak olan ne olacak bir fikri olan varmı

    YanıtlaSil
  89. ARKADAŞLAR ÇEK HAPSİNE ORTAK TAVIR ALABİLECEGİMİZ MESELA ORTAK DİLEKÇE OLABİLİR BU KANUNSUZLUGA KARŞI ÇIKMAK İÇİN CHP ZATEN DESTEKLİYOR MUHALEFET PARTİLERİNE TOPLU BAŞVURU YAPILABİLİR BU SİTEYE YAZI YAZANLAR TEKNOKTAYA ODAKLANSA ÇOK ŞEY BAŞARILABİLR ÇEK HAPSİ İLLETİNDEN KURTULABİLİRİZ BUNUN ÜZERİNDE YOGUNLAŞMAK LAZIM SAYIN SİTE YÖNETİCİLERİ MESELA CHP GENEL BAŞKANIYLA GÖRÜŞME TALEBİNDE BULUNAMAZMI?EGER KABUL EDERSE MHP YEDE GİDİLİR BUNU DENEMEK LAZIM NASI YAPILABİLİR?

    YanıtlaSil
  90. MHP nin tavrı ne zaman belli oldu ki şimdiye kadar.Sn.Oktay VURAL nerdesiniz ......çok mu meşgulsünüz yoksa hala dudak okuma vs gibi boş işlerle mi uğraşıyorsunuz...
    ZOLA

    YanıtlaSil
  91. arkadaşlar erteleme bir çözüm değil 2 yıl sonra sonucuna bakın % 90 nımız daha büyük bir bataklığa gömülmüş olacağız bu borcumuz maaşla ödenecek bir şey değil yeniden iş kuracağız kazanacağız 2 yılda borcumuzu ödeyeceğiz mucize olması gerekiyor tekrar ceza evine girmemek için sağlıklı düşünemeyip bir çoğumuz yanlış kararlar vereceğiz daha fazla hata yapacağız kısacası böyle bir yasada felaketler bizi bekliyor ben ceza evinde değilim ama ceza evinde olsam zaten girmişim tamamını yatar çıkarım dışarıda olduğum halde hiçbir anlaşmaya girmeyeceğim yakalanınca girip yatacağım
    soruyorum size kaçımız işimizi kurabileceğiz kuranlarımızda ne kazanacak şu an dışarıdayızda ne kazanıyoruz allah hepimizin yardımcısı olsun

    YanıtlaSil
  92. Arkadaşlar hergun medyaya taşınsa bu olay..1 ay ınmesın medyanın gundemınden bakın nasıl 1 gecde af çıkarıyollar..

    YanıtlaSil
  93. yuvam dağıldı.her şeyimi kaybettim.intihar ettim,ölmeyi bile beceremedim;(şuan tek istediğim insan olmak çünkü hayvana döndüm!ey büyükler,bizleri yönetenler lütfen bir şans verin,bir şans;((

    YanıtlaSil
  94. hala yorum yazıp şumu bumu olacak diyoruz.jenardikardeşim sana emeklerin için çok teşekkür ediyorum.tahminime göre senden büyüğüm.seni kocaman eşim kendim çocuklarım ve tüm mağdurlar adına kocaman öpüyorum.bundan sonraki süreç ne olacak bana bilgi verebilirmisin.kuruldan çıktıktan sonra kaç gün daha bekleyeceğiz.tahliyeler nasıl olacak.FT.

    YanıtlaSil
  95. Olyar arkadaşım cok haklısın örgütlenmek şart
    Erdinç

    YanıtlaSil
  96. değerli arkadaşlar,Halk Tv yiizledim. Sonuç üç aşağı beş yukarı belli.karamsarlığa kapılmayalım..Bu bizim için bi soluklanmadır.Bunu çok iyi değerlendirmemiz ve demokratik örgütlenmemiz gereği ortaya çıkmıştır. Bunlara gücümüzü göstermek için en kısa zamanda birleşip güçlenmemiz lazımdır diyorum. Biliyorum ki hepimiz aynı şeyleri düşünüyoruz..Hemen ivedi olarak bu çalışmayı başlatmamız ve bizi destekleyen siyasilerdende yardım alarak demokratik yollardan güçlenmemeiz ve sesimizi duyurmaız gerekmektedir.Bu işte görev alacak ve bizi bugünlere getiren site yöneticilerininde öncülük yapması gerektiğine inancım sonsuz olup onlarada çabalarından dolayı şükranlarımı arzediyorum. OLYAR

    YanıtlaSil
  97. ALLAHU TEALA hiç sormayacakmı size sayın iktidar minareden dolayı özgürlükten bahsediyorsun kınıyorsunda ...... evinden barkında çolugundan çocugundan ayrı insanlar var kaçarak yaşıyorlar çocuları eşleri perişan aç açıkta olanlar var..hak mı bu... müslümanım diye geçinenler bende sizi kınıyorum..

    YanıtlaSil
  98. Halk Tv İletişim Bilgileri

    Eskişehir Yolu 14.Km.Üstün Dekocity AVM
    No:348/43-44 Ümitköy-ANKARA
    Tel: 312 236 64 25
    Faks:312 236 64 30

    Arkadaşlar fax başına,lütfen elimizden geleni yapalım!!!

    YanıtlaSil
  99. Karşılıksız çek Halk TV de Saat: 16:00

    Ali Riza Özrtürk

    Av. Rahmi Ofluoğlu yayına telefon ile katılıyor Saat: 16:15

    YanıtlaSil
  100. Sana kızıyordum mızıyordum ama özür dilerim Sayın ANADOL adam gibi adammışsın.

    YanıtlaSil
  101. çok haklısınız yıllarca iş verdik iflas ettik suçlu olduk adalet mi çektiklerimiz

    YanıtlaSil
  102. allah yardımcımız olsun biz daha yeni iflas ettik ama ne elde kaldı ne avuçta dediğn gibi ne iş yapacağız ne kuracağız nerde işe başlayacağız sudan çıkmış balık gibiyiz hadi bi yerde işe başladık mahkemeye çıkmaktan işe gidemiyoruz ki...

    YanıtlaSil