Hisarcıklıoğlu, Çek Yasası Takibimizde

Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Sayın M. Rıfat Hisarcıklıoğlu ile telefon görüşmesinde bulunduk, Hisarcıklıoğlu Çek yasası ile ilgili, Adalet Komisyonunun TOBB den görüşlerini istediklerini ve salı günü TOBB Yönetim kurulunun toplanarak  bu konudaki görüşlerini kararlaştıracaklarını ifade ettiler.

Hisarcıklıoğlu’nun Karşılıksız çek ve çek yasası ile ilgili düşüncelerini biliyoruz, geçtiğimiz günlerde gazetecilerin karşılıksız çek ile ilgili sorularına verdiği cevaplarda,

Hisarcıklıoğlu, iş dünyasının Çek Yasası konusundaki sıkıntılarının haklı olduğunu yasanın tüm aşamalarını tek tek takip ettiklerini anlatarak, pürüz yaratan maddelerin de Genel Kurul'da düzelmesini umduğunu kaydederek  ancak nihai kararı TBMM'nin vereceğini söyledi Hisarcıklıoğlu, Biz hiçbir zaman halk iradesinin üstünde değiliz. Son karar onlarındır. Oradan çıkan karara hepimiz saygı duymak zorundayız.

Hisarcıklıoğlu, Çeki yazılan işadamlarının, suçlu duruma düşmesiyle ilgili bir soruya ise, “Çek Yasası” ile ilgili Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile son halini müzakere edeceğiz, daha iyi olacağı kanaatindeyiz kararlarda katılımcı demokrasi çerçevesinde fikirlerin alınması gerekir hangisi olmalı diye sorarsanız, maddi suçun cezası maddi olmalı.. ifadelerini kullanmıştı..

cek_yasasi

 

Arkadaşlar

TOBB salı günü Toplanıyor ve yönetim kurulunun çek yasası ile ilgili görüşlerini açıklayacak veya Adalet Komisyonu ve Sayın Ali Babacan’ a  iletecekler. Aşağıda bulunan TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılarının irtibat bilgileri vardır, baskımızı ve yaşanılan sorunları bunlara anlatmalıyız, zamanımız daralıyor ve bu daralan zaman aleyhimize de işliyor, Esasen tefeci olan ama saygın iş adamı rolündeki bir kesim kişilerin TBMM üzerinde büyük bir lobi faaliyeti var ve ne yazık ki parasal gücü  ellerinde tutan bu bu kesimin mecliste de uzantıları vardır. Türkiye’de çok çarpık bir seçim sistemine sahip, eğer parasal gücünüz varsa bir şekilde milletvekili olabiliyorsunuz ve ister muhalefet partisi ister iktidar fark etmiyor dokunulmaz oluyorsunuz. Ülkemizde tefecilik sektörünün ne kadar yaygın ve büyük olduğu hepimizin malumu ve bu kişiler kazanç kapısı olan çeklerin ve karşılıksız çek hapsi yaptırımının kaldırılmaması için tüm güçlerini kullanıyorlar, Tefeciler esnafa çek karşılığı faizle para veriyorlar, ödemede aksama olması halinde hem kendileri hem de kanun hükümlerini uygulamak zorunda olan Devletin polisi, savcısı borçlunun arkasına düşüyor, kanunlar çek borçlusunu zindana atıyor, sahipsiz ve çaresiz kalan zindandaki borçlunun ailesi ise tefecinin insafına terkediliyor, bu zalimce sistemi biliyoruz, yaşadık gördük duyduk, bu tefeci lobisi çek hapsinin korunması için ellerinden gelen her şeyi yapıyor ve bizlerin yaptığı eylemler onların çalışmalarının yanında adeta sinek vızıltısı kalıyor, özgürlüğümüze bir an önce kavuşmak için sesimizi daha gür çıkarmak durumundayız.

Vatandaş olarak başka seçeneklerimiz nelerdir?

Anayasa Mahkemesinin 2002 yılında Karşılıksız çek hapsi Anayasamıza uygundur kararı tüm akademisyen hukukçular tarafında şok etkisi yaratmıştı..

Yargıtay’ın 11 aydır bu konuda ceza genel kurulunca bağlayıcı bir içtihat vermemesi çok düşündürücüdür.

Çek Kanunu’ndaki yasal boşluğu ilk haberini veren ve medyaya taşıyan Muharrem Sarıkaya’nın Haber Türk Ankara temsilciliğine terfi edilerek başkada çek lafını ağzına almaması!…

Keza Hukukçu Akademisyen Adem Sözüer’in çek kanunu ve kanundaki boşluğu anlatan çıkışları, yaşanan karşılıksız çek hapislerinin kanunsuz olduğu yönündeki açıklamalarının ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı olduktan sonra susması..

Bunlar gibi onlarca örnekler verilebilir

Bu karşımızdaki lobinin nerelere kadar etki ettiği ve güçlerinin bir göstergesidir..

Ak Partinin önermiş olduğu erteleme işine bile şiddetle karşı çıkılıyor, karşılıksız çek hapis cezaları erteleme işi de başka bir bahara kalabilir.

Aklımızı başımıza alalım, bizler çok yoğun olarak çalışmalıyız, sesimizi her kesime duyurmalıyız, bu kanunsuzluğu, vatandaşın tepkisi ve halkın iradesiyle bizleri temsil eden TBMM indeki aklı selim vekillerimiz giderebilir..

İş adamlarının temsilcisi olan TOBB sesimize duyarsız kalmayacaktır, sesimizi yükseltelim ve aleyhimize gelişen çek yasasını, lehimize çevirelim..

TÜRKİYE ODALAR BORSALAR BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU İRTİBAT BİLGİLERİ.

M.Rıfat HİSARCIKLIOĞLU
Başkan
TEL:   (0312) 418 42 88
TEL:   (0312) 418 42 90
TEL:   (0312 413 80 00
FAKS: (0312) 425 12 31
E-Mail: info@tobb.org.tr
E-Mail: baskanlik@tobb.org.tr


Faik YAVUZ
Başkan Yardımcısı
Ankara Ticaret Borsası Başkanı
TEL: (312) 310 49 70 - 71 -72
Faks: (312) 3240857
E-Mail: borsankara@superonline.com
E-Mail: info@atb.gov.tr


Bülent KOŞMAZ
Başkan Yardımcısı
Manisa Ticaret Odası Başkanı
TEL: 0(236) 231 10 45
Faks: 0(236) 231 28 45
E-Mail: info@mtso.org


Halim METE
Başkan Yardımcısı
Armatör
Ç.Rizespor Başkanı
METE KARDEŞLER DENİZ TAŞIMACILIĞI A.Ş.
TEL: 0(216) 389 37 40 - 41 - 42 - 43
FAX: 0(216) 353 42 38
E-MAIL: halimmete@metekardesler.com


Murat YALÇINTAŞ
Başkan Yardımcısı
İTO Yönetim Kurulu Başkanı
İş Tel:   0(212) 586 25 92
İş Tel:   0(212) 578 87 87
İş Faks: 0(212) 578 61 95
E-Mail: murat.yalcintas@ito.org.tr


Tanıl KÜÇÜK
Başkan Yardımcısı

İstanbul Sanayi Oda Başkanı
İSO Tel: 0(212) 245 50 22
İş Telefon: 0(212)2546818
Faks: 0(212) 2545780
E-Mail: ctk@elit-chocolate.com

 

246 yorum:

  1. biz bu ülkede adam öldürmedik sadece işimiz yolunda gitmedi çeklerimizi ödeyemedik bunun için gerçek manada tayip beye sesleniyorum padişahlık dönemi gibi yapıyor tek yapmadığı adam kellesini kestirmiyor yapıyorsa onuda yapsın. ben dsp değilim ama o günleri beyaz güvercinin sahibini çok arıyacağız adam yazar kasayı fırlatması ile tam işimiz 1 yıl boyunca gece gündüz durdurmadan çalıştık ve devlete vergimizi krallar gibi ödettik şuan atölyem kapalı o kadar adamım boş geziyor ben boş geziyorum ailem tamamıyla hepimiz boş geziyor gelir 0 ne olacak halimiz söylüyorum bürokratlara dağa çıkalım sonra af isteyelim kral lar gibi karşılayın hemde alkış tutsunlar yani mustafa kemel paşa kurtarmadı gibi onlar kurtarmış olsun. arkadaşlar bu yazıyı cittiye alalım!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    YanıtlaSil
  2. Çek yasasını bankalar istemiyor cünkü; bizim başımıza geleni anlatayım. Benim birader bankadan kredi almak isteyen birisine hatır çeki yani teminat çeki veriyor hemde banka müdürünün odasında banka müdürüde kredi alan kişiye diyorki bak adamı mağdur etme çekleri öde krediyi alan adam ortadan kayboldu brader çeklerden dolayı hapiste banka müdürne gittim bunların hatır çeki olduğunu biliyorsun neden böyle yaptın dedim .Ben adamın iş hayatını böyle bitiririm dedi.İsterseniz bankayı subesini ve mudurun ismini açıklarım

    YanıtlaSil
  3. EVET AÇIKLADA BİLİNSİN BU BANKA MÜDÜRLERİNİN NE MAL OLDUĞUNU HERKES

    YanıtlaSil
  4. Allah sonumuzu hayra yorsun banka müdürü böyle diyorsa başımıza gelecek çoktur demek

    YanıtlaSil
  5. ŞU ANDA ÜLKEMİZDE BİR MİLYON ÇEK MAĞDURU VAR, AİLELERİ İLE BİRLİKTE ON MİLYON KİŞİ. BU GÜÇ DEĞİL DERNEK PARTİ KURAR. BU GÜÇ KARŞISINDA NE TEFECİ, NE BANKA NE DE MİLLETVEKİLİ DURABİLİR. BUGÜN MESAİ ÖNCESİ SON GÜN. HERKES KENDİ İLİNİN MİLLETVEKİLİNİ BASKIYA ALSIN. SLOGANIMIZ: "ADLİ PARA CEZASINA OY YOK!!!".

    YanıtlaSil
  6. bunlar son fırsatlar arkadaşlar hadi tobb yönetimine mail yollayalım tobb un görüşü öenmelidir, etkili olur, 300 500 mail çok şeyi değiştirir emin olun

    CARPEDİEM

    YanıtlaSil
  7. verilen adreslere mail gönderdim..
    2626

    YanıtlaSil
  8. HİSARCIKLIOĞLU TİCARET BORSASI'NDA
    Hisarcıklıoğlu, daha sonra Kırklareli Ticaret Borsasında ''2008 yılı en yüksek tescil ücreti ödeyenler'' için yapılan ödül törenine katıldı.

    Hisarcıklıoğlu, burada yaptığı konuşmada da ''Devlete para harcatmayın, harcanan paralar bizim cebimizden çıkıyor'' dedi.

    Rifat Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi:

    ''Devlet para harcadıkça, para ne sana, ne de bana gelir. Sana sadece vergisi gelir. Çeklerle ilgili çıkarılmak istenilen yasada '2 yıl ödeme süresi vereceğiz' denirse bütün çekler, karşılıksız olur. Ticaret biter, ben de dahil çekimi ödemem. Çeklerden dolayı 2 bin 800 kişi hapiste yatıyor. Hapis cezasının kalkmasını biz de istiyoruz. Zaten hapiste olan bir kişi borcunu ödeyemez. Yani bu şunu gösteriyor ki, malınızı satarken 4 yıl bir şey beklemeyin. Bu da şu oluyor ki, mahkeme 2 yıl sürüyor 2 yıl da devlet veriyor etti 4 yıl.''

    Konuşmasının ardından Hisarcıklıoğlu, 2008 yılında en yüksek tescil ücreti ödeyenlere ve ticaret yaşamında 40 ile 50 yılını dolduranlara plaket verdi.


    http://www.turktime.com/haber/TOBB-DAN-ACI-TABLO-/75084

    YanıtlaSil
  9. sn rıfat hısarcıklıoğlu

    krizin çaresini olmayan parada aramanız sonuç vermedi mi?

    şimdi hukukun üstünlüğüne rağmen temsil ettiğiniz kurumun kriz mağdurlarına da para yoksa hapis var mı diyorsunuz?

    hiç bir yasal dayanağı olmayan ertelemenin bile sizi tatmin etmediği anlaşılıyor..

    çekte hapis cezası olmaz diyen ve adli para cezasıyla işadamlarını hapise gönderen zihniyetin tarafındamısınız?

    hukuk ihlallerini çıkarcıların menfaatine feda ederseniz..

    hukuk bir gün sizede lazım olur birilerine lazım olduğu gibi..

    my way

    YanıtlaSil
  10. rıfat bey paracıkları toplarken, aidatları, tescil ücretlerini toplarken esnafa-tüccara-işadamına karşı çok sevgi dolu, plaketler veriyor.
    ama zora düşüp çekini ödeyemeyen esnaf-tüccar-işadamına karşı çok gaddar maşallah..

    unutmasın ki bizler de aidat ödeyen, takdir edilen, o başında olduğu odaların üyesi saygın insanlardık.

    YanıtlaSil
  11. Çeklerle ilgili çıkarılmak istenilen yasada '2 yıl ödeme süresi vereceğiz' denirse bütün çekler, karşılıksız olur. Ticaret biter, ben de dahil çekimi ödemem.

    merak ediyorum rifat bey,
    nasıl olsa yasa çıktı çekimi 4 yıl ödemem diyen insan nerden mal alacak, hangi bankayla çalışacak...
    iş hayatı itibar üstünden, kredibilite üzerinden yürür.. yani söylediğiniz şey yanlıştır, gerçek değildir, çarpıtmadır...

    YanıtlaSil
  12. arkadaşlar mail adreslerine aşağıdaki metni gönderebilirsiniz,
    vakti olmayan arkadaşlara kolaylık olur hem de ortak hareket görüntüsü verir..
    ama yazma imkanı olan arkadaşların değişik metinler yazması faydalıdır düşüncesindeyim.
    dikkat çekilmesi gereken husus "adli para cezasının kaldırılması" olmalıdır...
    saygılar...
    2626
    -----------------------------------------------
    SAYIN TOBB BAŞKANLIĞINA,

    ÜLKEMİZDE OLMAYAN ÇEK YASASI İLE İLGİLİ HUKUK CİNAYETLERİ İŞLENMEKTEDİR.ADLİ PARA CEZASI SADECE TEFECİLERE YARIYOR.TEFECİLİK SUÇTUR. İŞ ADAMLARIMIZ TEFECİLERE KURBAN EDİLMEKTEDİR.

    BORCA HAPİS DÜNYADA YOKTUR.

    ALNIMIZA SÜRÜLEN BU KARA LEKEYİ SİLMENİZİ RİCA EDİYORUZ.

    YanıtlaSil
  13. http://www.tobb.org.tr/haber_arsiv2.php?haberid=2646

    YanıtlaSil
  14. DEGERLİ ARKADAŞLAR ÖNCELİKLE HEPİNİZİN KURBAN BAYRAMINI ENİÇTEN DİLEKLERİMLE KUTLAR TOBB TAKİ TOLANTI BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ ONUN İÇİN BURAYA FAKS ÇEKELİM ÇÜNKÜ BİZİM BİR GÜCE İHTİYACIMIZ VAR ODA GÜÇLÜ BİR KURULUŞ VEYA BASIN BUNLARIN GÖRÜŞLERİ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ SAYGILAR

    YanıtlaSil
  15. DEĞERLİ ARKADAŞLAR; YAPARIZ, YAPARIZ. HEP BİRLİKTE YAPAR VE BAŞARIRIZ. KIZILCAHAMAM ÖRNEĞİNDE OLDUĞU GİBİ; BUGÜN VE YARIN HIZLA ÇALIŞMALARA BAŞLAYARAK, GELEN SON MAİL DOĞRULTUSUNDA, MAİL; FAKS VE TELEFON GÖRÜŞMELERİ FAALİYETLERİMİZİ, DURMAKSIZIN VE ARALIKSIZ OLARAK DEVAM ETTİRELİM. BEN ŞİMDİ ŞAHSEN; MAİLLERİMİ GÖNDERDİKTEN SONRA, (İKİ AYRI METİN OLARAK) ÇARŞIYA İNİP, VERİLEN FAKS NUMARALARINADA FAKSLARIMI GÖNDERCEĞİM. YARIN AYNI ŞEYLERİ TEKRAR EDİP, MÜMKÜN OLDUĞUNCA; SAYIN MİLLETVEKİLLERİMİZLE VE MÜMKÜN OLDUĞUNCA TİCARET BORSALARI İLGİLİLERİYLE GÖRÜŞME YAPMAYA ÇALIŞACAĞIM. DEĞERLİ ARKADAŞLAR; ÇALIŞARAK, BİRBİRİMİZE KENETLENEREK, EMEK VE ÇABA SARFEDEREK, ALLAH'IN İZNİYLE BAŞARACAĞIZ. TÜM KATILIMCILARA; SAYGI VE SEVGİLERİMLE. Hasan(Barışçı)-Mersin.

    YanıtlaSil
  16. TAMAM KABUL 2 YIL İÇİNDE BORÇLARIMI ÖDEYECEM
    AMA!!!!!!!!!
    1-DAGILAN AİLEMİ GERİ VERİN
    2-KAYBOLAN TİCARİ İTİBARIMI GERİ VERİN
    3-KURULU MAGAZAMI GERİ VERİN
    4-MAKİNA PARKURUMU GERİ VERİN
    5-ARAÇLARIMI (OTO)geri verin
    6-imalathanemi geri verin

    bende çalışayım borç ödeyeyim
    sizler bana bunları vermezseniz.
    degil 2 yıl 22 yıl versenizde ben bu borçları ödeyemem
    neden mi?
    1-ailem yok
    2-itibarım yok
    3-düzenim yok
    4-imalathanem yok
    5-maaşla çalışsam bile aldıgımın yarısını ödesem tahminen 55 yıl kadar sürer

    varsanız bana itibarımı iade etmeye bende borç ödemeye varım

    dalgamı geçiyorsunuz
    bumu hak hukuk devleti
    ayıp be ayıp

    YanıtlaSil
  17. DEGERLİ ARKADAŞLAR,

    BEN FUAT HİSARCIKLIOGLU BEY E VE DİGER YÖNETİM KURULUNA KENDİ MAGDURİYETİMİN NEDENLERİNİ VE BU ÇIKACAK YENİ YASADA ÇEK CEZASINDA HAPİS İN KALDIRILMASI ANLAMINDA ÜÇ GENİŞ BİR YAZI YAZDIM VE FAX LADIM ARKADAŞLAR SON ZAMANLARDAYIZ HERKEZ ELİNİ TASIN ALTINA KOYSUN FAX LARIMIZI ÇEKELİM..
    HEPİMİZDE MAGDURUZ FAX IN DAHA ETKİLİ OLACAGINA İNANIYORUMM..

    YanıtlaSil
  18. Yargıtay'ın Öcalan açılımı
    “Öcalan siyasi irademdir” diye imza toplayanlar örgüt üyesi sayılmadı !
    30 Kasım 2009 / 13:52
    “Öcalan siyasi irademdir” diye imza toplayanların örgüt üyeliği kabul görmedi. Diyarbakır’da Abdullah Öcalan için imza topladıkları gerekçesiyle yerel mahkeme tarafından “Örgüt üyesi” kabul edilerek cezalandırılan 4 öğrenci ile ilgili davaya Yargıtay Ceza Genel Kurulu son noktayı koydu. Genel Kurul, Öcalan için imza toplamakla suçlanan sanıkların örgüt üyesi olamayacaklarını, suçun ancak propaganda suçu olduğuna hükmetti.



    Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi söz konusu imza kampanyası için imza toplayan 4 genç için örgüt üyeliğinden 7.5 yı hapis cezası verdi. Ancak Yargıtay 9. Ceza Dairesi ise sanıkların işledikleri suçun örgüt üyeliği olmadığını ve 1 yıl hapis cezası öngören “Örgüt propagandası yapmak” suçunu teşkil ettiği için davayı esastan bozup buna göre karar verilmesi gerektiğine hükmetti. Uyuşmazlığa Yargıtay Ceza Genel Kurulu son noktayı koydu. Yargıtay 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. Ceza Dairesi Başkanlarının da aralarında bulunduğu 23 kişilik kurul, sanıkların 7,5 yıl hapis yerine, propaganda suçundan sanıkları 1’er yıl hapisle cezalandırabilecekleri kararını verdi.



    SUÇ VASFINDA YANILGIYA DÜŞÜLDÜ



    Yargıtay Ceza Genel Kurulu kararında sanıklara örgüt üyesi olarark suçlanabilmesi izin maddi yardım veya destek vermiş olmaları gerektiği vurgulandı. Yargıtay’ın verdiği kararda söz konusu imza kampanyasına katılan sanıkların bu anlamda suçlarının sabit olduğu ancak bu suçun da örgüt üyeliği olmadığı vurgulanarak suçun niteliğinin yasadışı örgüt propagandası yapmak olabileceği kaydedildi.

    ŞİMDİİİİİ ÇILDIRMAMAK ELDE DEGİLLLLLLLLLLLL
    YAKLAŞIK 1 YILDIR OLMAYAN KANUNDAN ,CEZA KESİLİYOR,,,BAZI MAHKEMELER AYNI SUÇTAN CEZAA,,,BİR DİGER MAHKEMELER BERAAAT VERİYOR,,ORTADA BİR KARIŞIKLIK KESİN,

    BİZİM YÜKSEK YARGI ÜYELERİMİZ BUNU GÖRMÜYOR VEYA GÖRMEK İSTEMİYOR.

    CGK LU ÇOK ÖNEMLİ BİR MESELE GİBİ,,,ADAMLARIN CEZASINI İNDİRİYOR VE SUÇ SAYMIYOR.

    SAYISI YÜZBİNLERİ BULAN ESNAF VE SANAYİCİNİN KESTİGİ VE ÖDEYEMEDİGİ ÇEKİ SUÇ GÖRÜYOR VE CEZALARI TAKIR TAKIR ONUYOR.

    SONRADA ADALET HUKUK DEMOKRASİDEN BAHSEDEREK,BİZLERİN VERGİLERİ İLE BESLENİYORLAR.

    YAV KARDEŞİMMM BİR KEZ DE BİZİM İÇİN Bİ TOPLANIN BAKALIM NE OLUYOR,,VERİLEN CEZALAR DOGRUMU DEGİLMİ,HUKUKİMİ DEGİLMİ,ÇAGDAŞMI DEGİLMİ,

    ELİNİZE YAPIŞMAZ DOSYALAR KORKMAYIN.

    TOPLANIN TOPLANIN VE KARARINIZI HUKUK İLKELERİ DAHİLİNDE VERİNDE

    VİCDANINIZ YERİNE GELSİN,,ALDIGINIZ MAAŞLARI HAKEDİN,,ÇOLUGUNUZA ÇOCUGUNUZA HAKEDİLMİŞ PARALAI YEDİRİN.

    HADİİ LÜTFEN Bİİ ZAHMET,,,,,TOPLANIN ARTIKKKKKK

    (BAŞKENTLİ)

    YanıtlaSil
  19. 17 DE YAZAN ARKADAŞ AYNEN KATILIYORUM ÇOK GÜZEL YAZMIŞSIN ONLAR ÖNCE BİZİM İSTEDİKLERİMİZİ KAYBETTİKLERİMİZİ GERİ VERSİNLER ,ONLARIN İSTEDİĞİNİ YAPABİLME ORTAMINI YARATSINLAR SONRA BİZDE ONLARIN İSTEĞİNİ KABUL EDELİM............

    YanıtlaSil
  20. Sayın Babacan'a vede vekillere çektiğim metin....
    (insan böyle detaylı yazınca daha da bir ürperiyor...)
    -------------------------------------------------------

    Sayın Ali Babacan,
    Devlet Bakanı
    01.12.2009

    Konu: Karşılıksız çeke uygulanan Adli Para Cezası ve hapis cezası hakkında,


    Sayın Bakanım,

    Ülkemizde herkes borçlu ve herkesin de belli ölçüde ödeme zorluğu yaşadığı malumunuz,

    50 000 TL borcu olan kişi veya firma ;

    50 000 TL SENET ile borçlu ödeyemiyor , hukuk karşısında sadce BORÇ’lu,
    50 000 TL KREDİ KARTI ile borçlu ve ödeyemiyor, hukuk karşısında sadece BORÇ’lu,
    50 000 TL PROTOKOL ile borçlu ve ödeyemiyor , hukuk karşısında sadece BORÇ’lu,
    50 000 TL KONUT KREDİSİ için borçlu ve ödeyemiyor, hukuk karşısında sadece BORÇ’lu,
    50 000 TL TÜKETİCİ KREDİSİ için borçlu ve ödeyemiyor , hukuk karşısında BORÇ’lu;

    50 000 TL ÇEK ile borçlu ve ödeyemiyor ?

    Tam 500 gün hapiste yatıyor…
    Evet doğru okuyoruz 500 gün hapiste yatıyor.

    500 gün dile kolay ……1 tam yıl ve 135 gün..

    Bu adamın ailesi ne yer , ne içer ???
    Çocuğu ne yapar ??
    Karısı ne yapar ??
    Hayata bakışı nasıldır ??
    Hapisten çıkınca nasıl bir ruh hali içinde olması beklenir ??

    Sayın Bakanım,

    Bu problem çok ciddi sosyal bir sorundur vede DÜNYADA OLMAYAN hapis cezası yüzünden şu an ADALET BAKANLIĞI kayıtlarına göre 300 000 kişi kaçak yaşamaktadır.

    Bu konu hakkında hassasiyetiniz bizleri umutlandırmaktadır.

    Yardımlarınız ve çalışmalarınız için teşekkür ederiz.

    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  21. ARKAŞALR YUKARIDAKİ ADRESLERE MAİL ATTIM.AYRICA BUGÜN BAĞLI BULUNDUĞUM İLİN VEKİLİYLE DE TELEFONDA GÖRÜŞTÜM.HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA SOKSUN ARKADAŞLAR LÜTFRN SÜREMİZ KALMADI.P.TESİ TV YE ÇIKILABİLİRMİ DERNEK YÖNETİCİLERİ BU YÖNDE GİRİŞİMLER YAPABİLİRLERMİ.BU SON ŞANSIMIZ BU YASA BİZE BİRŞEY KATMIYOR.

    YanıtlaSil
  22. 17 numara haklısın aynı derdimiz....adalet mülkün temeliymiş....böyle temelin avradını.. tarık.

    YanıtlaSil
  23. ARKADASLAR LÜTFEN FAX LARIMIZLA HER YERİ AYAGA KALDIRALIM BU TASLAGIN BZE FAYDASI YOKKK...

    YanıtlaSil
  24. başbakanlığa bağlı bimer sitesi insan hakları ihlalleri hakkında bildiriminizi yapın lütfen isterseniz telefonda 150 çevirerekte şikayetinizi bildirebilirsiniz,

    İNSAN HAKLARI İHLAL İDDİASI BİREYSEL BAŞVURUSU YAPACAKLARIN DİKKATİNE..
    Bireysel başvurunuzu BİMER başvuru formunda yeralan boşluğa belirtmeden önce, şu hususları gözönünde bulundurmanız gerekmektedir.
    1. Öncelikle başvurunuza yazılı veya elektronik posta ile cevap verilmesini istiyorsanız kimlik numarasını mutlaka belirtmelisiniz. İsminiz kesinlikle saklı tutulacaktır.
    2. Kendinizin bir insan hakları ihlaline uğradığınızı düşünüyorsanız olayın ayrıntılarını belirtmenizde fayda bulunmaktadır. Bu çerçevede ihlale konu olayla ilgili ifadelerin NE, NEREDE, NE ZAMAN, NASIL, NİÇİN ve KİM sorularını karşılamasına özen gösterilmelidir.
    3. Mağdur siz değilde bir başkası ise konunun haber verme olup olmadığını veya mağdurun temsilcisi, avukatı veya yakını sıfatıyla başvurup başvurmadığınızı belirtiniz.
    4. Ayrıca mağdurun cinsiyeti, yaşı, eğitim durumu, iş durumu, medeni durumu, ihlalin olduğu yer, başvuru konusu mağduriyet konusu ile ilgili adli veya idari bir karar olup olmadığını ve varsa ilgili olabilecek belge ve bilgilerden bahsedilmesi konunun sağlıklı bir şekilde araştırılması açısından yararlı olacaktır.
    5. Ayrımcılık yasağı ihlaline uğradığınızı düşünüyorsanız ayrımcılık türünü, ayrımcılık uygulamasının sebebini belirtiniz. Bu konuda aşağıda yeralan Anayasa maddesinden yararlanılabilecektir.
    6. Yapacağınız başvuruda şikayet edilen kurum veya muhataplar belirtilmelidir. Şikayet edilen kurum ve şikayete konu hak konularını belirtirken aşağıdaki listelerden yararlanabilir.
    Hemen şimdi aşağıdaki linki tıklayıp başvurunuzu yapabilirsiniz.
    Online Başvuru (BİMER)
    A. HAK KONULARI LİSTESİ
    1.Âdil Yargılanma Hakkı
    5.Çalışma ve Sözleşme Hakkı
    6.Çevre Hakkı
    8.Dilekçe / Bilgi edinme Hakkı
    9.Din ve Vicdan Hürriyeti
    12.Haberleşme/Basın Hürriyeti
    13.Düşünce ve İfâde Hürriyeti
    14.Kişi Hürriyeti ve Güvenliği Hakkı
    17.Konut Dokunulmazlığı Hakkı
    18.Kötü Muamele Yasağı
    19.Mülkiyet Hakkı
    20.Örgütlenme Hürriyeti

    27.Yaşam Hakkı
    28.Yerleşme ve Seyahat Hürriyeti
    29.Zorla Çalıştırma ve Angarya Yasağı
    B. ŞİKAYET EDİLEN KURUMLAR
    1.Bakanlık Merkez Teşkilatı (Bakanlık adını belirtiniz)
    2.Banka (Özel ve kamu)
    3.Belediye
    4.Ceza ve Tutukevi
    5.Eğitim ve Öğretim Kurumu
    6.Emniyet
    7.İl Özel İdaresi
    8.Jandarma
    9.Kaymakamlık
    10.Köy Muhtarlığı
    11.Meslek Odası ve Birlik
    12.Özel Sektör (Şirket, İşletme vs.)
    13.Sağlık Kurumu (Hastane, Sağlık Ocağı vs)
    14.Sosyal Güvenlik Kurumu
    15.Valilik (İl Müdürlükleri, bağlı birimler dahil)
    16.Yargı (Adlî ve İdarî Yargı)
    17.Şikayet edilen kurum yok
    18.Şikayet edilen kurum bilinmiyor
    C. TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASASI:
    Kanun önünde eşitlik : “Madde 10 – Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir. (Ek fıkra: 7.5.2004–5170/1 md.) Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet, bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür. Hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz. Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar.”
    Hemen şimdi aşağıdaki linki tıklayıp başvurunuzu yapabilirsiniz.
    İnsan Hakları Danışma ve Başvuru Masalarına ve sesli olarak da 150 telefon numarasını arayarak başvurunuzu yapabilirsiniz.
    Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı
    Detaylı bilgi için: www.insanhaklari.gov.tr

    http://195.140.196.201/bimerwebform/default.aspx

    YanıtlaSil
  25. OKUMYACAĞINI BİLİYORUM BURAYI SAYIN HSARCİKLİOĞLU AMA YİNEDE FİKRİNE SAYGI DUYMUYORUM NE DEMEK BEN BİLE ÖDEMEM BURDAKİ HİÇ BİR ARKADAŞIM BORCUNU ÖDEMEKTEN KAÇMIYOR BORÇLU DİYE DEVLETİN KESTİĞİ CEZAYA İSYAN EDİP KAÇIYOR YADA DİLE GETİRYOR AMA İNAN İÇİM CIZ ETTİ SİZİN DEMECİNİZİE HEM DEMEK BEN BİLE ÖDEMEM SİZ POTANSİYEL NESİNİZ ?????????? BURDAKİ ARKADAŞLARIMIN ONURLARI EMİN OL SİZİN GİBİLERİ YENECEK YADA ONLARIN AHHHHLARI İLE BOGULACAKSINIZ

    A.Y.

    YanıtlaSil
  26. DEĞERLİ ARKADAŞLAR; BUGÜN İTİBARİYLE, GELEN SON MAİL DOĞRULTUSUNDA, İKİ AYRI METİN OLARAK; MAİLLERİMİ İLGİLİ YERLERE GÖNDERDİM. AYRICA; BİRAZ EVVEL ÇARŞIDAN DÖNDÜM, TANIDIĞIM; TELEKOM BAYİİNE İKİ AYRI YAZI METNİMİ BIRAKTIM, İLGİLİ YERLERE FAKSLARIM ÇEKİLMEYE BAŞLANDI. AYRICA; RIFAT HİSARCIKLIOĞLU VE FAİK YAVUZ'A TELEFON AÇTIM; ANCAK Kİ BAYRAMDAN DOLAYI YERLERİNDE BULAMADIM. TELEFONA ÇIKAN İLGİLİLERE; CEP TELEFONUMU, ADIMI, SOYADIMI VERİP; KONUYU KISACA ANLATMAYA ÇALIŞTIKTAN SONRA; ISRARLA YARIN BENİ ARAMALARI İÇİN NOT BIRAKTIM. ÖZELLİKLE GÖNDERİLEN FAKSLARI; BAŞKANA MUTLAK VE MUTLAK İLETTİKLERİNİ, BELİRTTİLER. DEĞERLİ ARKADAŞLAR; HEPİNİZİN BİLDİĞİ GİBİ, YASA ÇIKMAK ÜZERE. SON ATILIM VE ÇALIŞMALARIMIZLA; ÇIKACAK OLAN YASAYA, 31.12.2008'DEN SONRAKİ, YASAL BOŞLUK NEDENİNİ EKLETEREK, YASA ÇIKIŞ TARİHİNE KADAR OLAN CEZALARIN TÜMDEN KALDIRILMASINI BİLE SAĞLAYABİLİRİZ. SÖZ KONUSU YASAL BOŞLUĞU; KİMSE GÖZARDI EDEMEZ...?! ANCAK; HEPİMİZİN ÇALIŞMALARIYLA, BU YASAL BOŞLUK MESELESİNİ VE ADLİ PARA CEZASININ HAPSE ÇEVRİLME MESELESİNİ, HERKESİ BIKTIRANA KADAR VE ANLATANA KADAR, ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM ETMELİYİZ. HAYDİ ARKADAŞLAR; KIZILCAHAMAM ÖRNEĞİNDEKİ GİBİ, SON BİR ATILIM DAHA YAPALIM. ALLAH'IN İZNİYLE VE DEĞERLİ KATKILARINIZ VE ÇALIŞMALARINIZLA, HÜZÜNLÜDE OLSA ÖZGÜR GÜNLERE HEP BİRLİKTE KAVUŞACAĞIZ. TÜM KATILIMCI ARKADAŞLARIMA SAYGILARIMLA. Hasan(Barışçı)-Mersin

    YanıtlaSil
  27. EVET ARKADASLAR BARTIN MİLLETVEKİLİ YILMAZ TUNÇ BEY İ ARAYIP DURUMLARIMIZI ANLATALIM BEN ARADIM KONUŞTUM ERTELEMEDEN BAHSEDİYOR LÜTFEN HERKEZ ISRARLA ARARSA ÇOK İYİ OLACAK...

    YanıtlaSil
  28. ARKADAŞLAR BENCE ADLİ PARA CEZASI KALSIN YALNIZ BİRŞARTLA KREDİ KARTLARI BANKA KREDİLERİNİ ÖDEYEMEYENLERDE İDARİ PARA CEZASIYLA HAPSE GİRSİNLER O ZAMAN GÖRÜN BAK HALK NASIL İSYAN EDİYOR BU HALKIN KURBANLIKLARI ÇEK MAGDURLARIMI?ÇEKİ ÖDEMEYEN SUÇLUYSA KREDİ KARTINI SENEDİNİ ÖDEMEYENDE SUÇLUDUR HADİ ONLARIDA HAPSE ATINDA GÖRELİM!!!!!!!!

    YanıtlaSil
  29. değerli arkadaşlar
    sn hisarcıklıoğlu kırklareli de yaptığı konuşmada

    Çeklerle ilgili çıkarılmak istenilen yasada '2 yıl ödeme süresi vereceğiz' denirse bütün çekler, karşılıksız olur. Ticaret biter, ben de dâhil çekimi ödemem

    demiştir
    lütfen sn hisarcıklıoğluna çektiğiniz faks veya maillerde kendisine sorunuz
    sn hisarcıklıoğlu çeklerini sadece hapis korkusundanmı ödüyor
    -çek haricindeki diğer borçlarını(senet ,ft,açık hes vs gibi)hapis tehtidi olmadığı için ödemeyip ,borçtan saymayıp es geçerekmi ticaret yapıyor
    LÜTFEN SORUNUZ

    bir yudum huzur

    YanıtlaSil
  30. çeki ödemeyene hapis kararını destekleyenlere özellikle de iktidar partisinin milletvekillerine soralım bakalım vergi borcunu ödemeyenlerede hapis cezası verelim. cesaretleri varmı acaba? devlete olan borç tüm halkın parası değil mi ? TABİ Kİ MÜMKÜN DEĞİL EKONOMİK SUÇA EKONOMİK CEZA OLUR. Böyle bir mantıksızlık muz cumhuriyetinde olur. Üç beş tefecinin ve sözüm ona esnaf ve tüccar temsilcilerinin karşı çıkmasıyla bu yasa bekletildi. şimdi de mağduriyetimizin devamı isteniyor. edsnaf ve tüccarın aidatlarıyla keyif süren oda temsilcilerini ve TOBB'u kınıyorum. yazıklar olsun

    YanıtlaSil
  31. sayın hisarcıklıoğlu üç göbekten beri ticaretle uğraşırız ödemeler işin selameti için yapılır hiç kimse işini ticari prestijini kaybetmek istemez şöför kaza yapıyor herkes hata yapıyor canaba allah bile gönderdiği her 100 çocuktan 10 nunu özürlü gönderiyor esnafın ellinde kalan hiç bir çekim savcılığa verilmedi bir şekilde tefecilerin eline geçenlerdn mahkum oldum onlarda ticari ahlaktan anlamadıkları için avukatlarında velinimetleridir

    YanıtlaSil
  32. Değerli arkadaşlar,
    Ben ülkemizde enerji tasarrufu sağlayan bir malzemenin buluşunu yaptım. Bu malın patent sahibiyim.
    Yeni üretmiş olduğumuz malzmemizi pazara tanıtım mücadelesi verirken yaşanan sıkıntılardan, sermay yetersizliğinden biz de nasibimzi aldık.
    Daha bu malımızı tanıtamadan, elimde,yine aynı ölçüde ülkeme enerji konusunda faydalı olacak bir üretim söz konusu.
    Fakat karşılıksız çekten hapis yatacağım için bunları gerçekleştirmek, ülkeme faydalı olmak artık hayal...
    En çok üzüldüğüm de bize dolandırıcı diyorlar. Oysa ki borçlu olduğum bir petrolcü, "Ağabey, bu dönemde para kazanamazsan başka hiç bir zaman kazanamazsın" dedi.Tabii yaptığı iş malum. Şimdi ona "beyefendi" diyorlar.
    YİNE DE VATAN SAĞ OLSUN diyorum Sayın,RIFAT HİSARCIKLIOĞLU

    YanıtlaSil
  33. Sayın; Başbakanım, Bakanlarım ve Milletvekillerim.
    Sayın; TOBB Başkanım ve Sayın Yetkililer.
    Günlerdir; sizleri, fakslarımızla; mesajlarımızla, mektuplarımızla ve telefonlarla rahatsız ettiğimizi bilmekteyiz. Ancak; bizler büyük çoğunluk olarak esnaf olan, ticaretle uğraşan, Devletimize vergi veren, yanlarında ki kişilere iş veren durumunda iken; muhtelif sebeplerden, bugün cezaevine girmiş veya girme aşamasında olan insanlar konumuna düşmüşüz. Elbette ki; geçmişte ticari hatalarımız olmuştur. Ancak; çok büyük bir çoğunluğumuz borçlarımızı ödemek için uğraşırken, zamanla yaşanan ekonomik krizlerinde etkisiyle; bugün suçlu duruma düşmüş insanlar konumundayız.

    Sayın Başbakanımız; bir söyleminde, ‘’hiçbir güç TBMM’sinin üzerinde değildir’’ demiştir. Hal böyle iken; çek cezaları bakımından, 31.12.2008 tarihinden sonra; bilinen yasal boşluk ortada iken, bugün itibariyle; 11 aydır, halen cezaevinde binlerce arkadaşımız mahkum durumundadır. Özellikle; girmek üzere olduğumuz , aralık ayı günlerinde, birçok arkadaşımızın; Sayın Milletvekillerimizle ve Bakanlarımızla görüşmeleri doğrultusunda, tahliye umudu doğmuşken, hepimiz hüsrana uğramış durumdayız. Birçoğumuzun; öyle hazinli hayat hikayeleri vardır ki, her okuyanı ağlatacak durumdadır. ÇEK CEZALARINDA; BANKALARA 475 T.L. CEZA VERİLİRKEN, BİZLERE; ÇEK BEDELİ KADAR ADLİ PARA CEZASI VE CEZA ÖDENMEDİĞİNDE, HAPİS CEZASI VERİLMESİ, UYGUN VE DOĞRUMUDUR? Artık; bizlerde, hüzünlüde olsa bir bayram sevinci yaşar isek, bu sevinç bizlere çok mudur? Elbette ki; kast ve dolandırmak amacı ile hareket etmiş olanların cezası verilmelidir. Ancak; ticaretle yıllarca uğra şıpta, ödemelerini düzgün olarak yapmaya çalışırken, ekonomik krizlerin etkisiyle ve piyasalardaki dalgalanmalarla, bizim durumumuza gelmiş olanlara; T.B.M.M.’de bulunan Sayın Milletvekillerimiz bir çare bulmalıdır diye düşünmekteyim.

    Sayın; Başbakanım, Bakanlarım ve Milletvekillerim.
    Sayın; TOBB Başkanım ve Sayın Yetkililer.

    Allah’ın izni ve sizlerin katkılarıyla, umuyor ve diliyorum ki; artık şu son günlerde, arkadaşlarımız özgürlüklerine kavuşup, sevdiklerine sarılabilsinler. Sayın; Başbakanımıza, Bakanlarımıza ve Milletvekillerimize, Siz; sayın yetkililerimize enderin saygılarımla. 01.12.2009 ….. …….Mersin

    YanıtlaSil
  34. DEĞERLİ ARKADAŞLAR; BUGÜN BAŞKACADA YAZIM METİNLERİMİ GÖNDERDİM AMA, SON ŞEKLİNİ VERDİĞİM YAZIM YUKARIDADIR. YARIN; GELEN SON MAİL DOĞRULTUSUNDA, İLGİLİ YERLERE BU YAZI METNİMİ GÖNDERECEĞİM, BİLGİLERİNİZE. TÜM KATILIMCI ARKADAŞLARIMA; HAYIRLI ÇALIŞMALAR DİLİYORUM SAYGILARIMLA. Hasan(Barışçı)-Mersin

    YanıtlaSil
  35. hisarciklıoğlu da tefe yanlısımı kimi koruyor kendinimi??

    YanıtlaSil
  36. bu ceza işinden vazgeçmeyecekler bunlar kısa vadede anlaşıldı..

    YanıtlaSil
  37. CEZAEVİNDE OLANLAR PROTOKOL YAPTI ÇIKTI DİYELİM(TUTARSIZ BİR ÖNERİ AMA..), İNFAZI ÇIKIP ARANANLAR NE OLACAK?

    METİN ESENLİ

    YanıtlaSil
  38. arkadaşlar karhanenin yuvasına çomak sokturmazlar.bakın aydın doğan beyefendi bile(doğan factoring)hiç sesini çıkarmıyor.işlerine gelmiyor.

    YanıtlaSil
  39. Arkadaşlar şayet Ak Parti bu yasayı adli para cezasının af edilmesi olarak çıkarırsa,en az 500000 oy daha alır.bunu onlar da biliyor.emin olun sadece uygun zemin bekleniyor.Düşünsenize sizi ailenize kavuşturan Tayyip ERDOĞANA oy atmazmısınız.Valla ben en azından bu cesaretinden dolayı tüm sülalemle beraber atarım.Herkesde atar kesin.Ve AKP hiç de tahmin edemeyeceği bir potansiyel oy kazanır.Dile kolay en az 500000 oy.Evet bunu onlarda biliyor...Belki de Tayyip beyden saklıyorlar.onu yanıltıyorlar.Tayyip bey akıllı adam bu işin asıl mevzusunun 2500 kişi olmadığını bilse kesin olarak bu kanunu hiç kimseyi dinlemez öıkarttırır.Ama onu da bu TOBB ,Banka ve Faktoringlerin maşaları yanlış yönlendiriyor.Ben böyle düşünüyorum.Başkaları farklı düşünebilir ama inanıyorum ki ve iddia ediyorum ki kendisine bu konuda tam bir açıklama yapılmıyor.Konuyu soruyor kime-adalet bakanına-o da diyorki efendim 2500 kişi mağdur falan filan....gerçekten bilse ki adli paradan 500000 kişi ve ailesi mağdur,1 dakika bekleteceğini zannetmiyorum.Üstüne üstlük gazetelerde 2500 kişiye bağlamışlar sayıyı.Nerden öğrenecek ki asıl mevzuyu,---BİZDEN ,.....ne yapıp yapıp Sayın Tayyip Erdoğana bu konunun aslını anlatmalıyız.Veya mektup ve faxlarda kaç kişinin mağdur olduğunu anlatmalıyız.bakın görün Tayyip bey ikna olsun,Hisarcıklıoğlu,Bankalar,faktöringler hepsi havasını alır.One Minute diyorum.Başka bir şey demiyorum.

    YanıtlaSil
  40. sayın hisarcıkoğlu,kırklareline toplantıya giderken binmiş olduğunuz 500s mercedesin parasını ve benzinini benim gibi çekmağduru olup 40 yıldır mevcut odalarınıza üye olup ödeyen bir esnafım.yalnızca 20-30 tane holdingin değil sizin benzin parasını ödeyen herkezin sorunlarına cözüm arayınız.kasim dikici

    YanıtlaSil
  41. sayın hisarcıkoğlu!39 yaşındayım. hayatım boyunca ödediğim çekleri üstüste dizersek sizin boyunuzu gecer.ama 3-5 tanesinden şuanda mahkemeliğim.kimse cekini hapis yatarım diye ödemiyor. onuru için ödüyor.sizin korkunuz 'ben malımı cekle satimdeisterse ödemesin ben ona gününü gösteririm' zihniyeti

    YanıtlaSil
  42. Çözüm noktasında bulunup çıkar değilde doğruyu söyleyebilecek yürekli insanlara ihtiyacımız var.Acaba çözüm noktasında olup doğruları haykırabilecek kimse yokmu.
    Avukatlar var çözüm noktasında,tefecilerde var,tüccarlarda var peki bunlardan ülkesini,insanlarını seveni yokmu allah aşkına.Hepsi neden maddi ve siyasi kaygılar peşindeler.O meclis bizim izdüşümümüz değilmi.Acaba bizde yanlışmıyız.Çıkar peşindemiyiz.Yozlaştıkmı dersiniz.Acaba çek borçlusu değilde alacaklısı da olsaydık burda doğruları söyleyebilecekmiydik.Allah belkide uyarıyor bizi.Bize zarar verse bile doğruları savunmanın insanlığın gereği olduğunu hatırlatıyor bize.Umarım bunu daha fazla uzatmaz.İnsanlığımızı kaybedeceğiz yoksa.

    YanıtlaSil
  43. Bu kadar fax, mail, telefon... Özellikle belirttik 2500 kişi olmadığımızı. Acaba ulaşmıyormu bu mesajlar başbakana, bakanlara ve milletvekillerine? Ulaşmıyorsa bilmedenmi yanlış söylüyorlar yoksa hepsi farkındada siyasi bir oyunmu bu? Gazetelerde elbirliği yapmış sanki. İllede rakam 2000- 2500 arası. Yokmu bu gerçekleri yüzlerine vuracak bir yol. Halkda bilsin ki onlarda bu rakamı doğrulasın.

    Tek çare tam sayfa gazete ilanlarına kalıyor sanki. Gazeteler bunu yayınlamayı göze alırmı, finansmanı sağlanabilirmi?
    Bence gazeteler bu ilanı verir hatta bulunmaz bir ekonomik gelir olur onlara. İş biz bunu finansa edebilirmiyiz? Burda yazanlar ; yazdıkları kadar buna sponsor olmak isterlermi? 3-5 kişi ye yüklenirsek olmaz tabi. 5-10 lira desek katılım sağlansa, kimse ben göndermesemde olur demese....

    Şansımızı deneyelimmi sayın yöneticiler? Ne dersiniz? Tek yol bu gibi... Çok para, çok gazete...Az para tek gazete, yarım sayfa, çeyrek sayfa yada birkaç punto...

    Haydi elbirliğine....Son elbirliğine...Başka şansımız olmayabilir...

    Cinocan

    YanıtlaSil
  44. merhaba arkadaşlar

    son üç gğn...fax,mail,mesaj,telefon...tüm çalışmalarımızı hızlandıralım...çalışmalarımıza aralıksız devam edelim...ama çok önemli birşeyi de unutmayalım...

    eşim 2.5 sene önce iflas etti...alacaklılardan KORKTUK,yakalanacağız diye..kaçtık...AMA YAKALANDIK,KAÇIRILDIK...devletten KORKTUK.hapis var diye...kaçtık...eşim YAKALANDI,83 GÜNDÜR CEZAEVİNDE..anladım ki insanın korktukları başına geliyor..bu acayip bir enerji..olumsuz düşündükçe KORKULARINIZ sizi buluyor....

    şimdi de çek yasasının aleyhimize çıkacağından korkuyoruz..o kadar ki sitede yazanları aylardır takip ediyorum...herkes haklı olduğumuza inanıyor ama çıkacak yasanın olumlu olacağına inanmıyor... o kadar çok ki bunu düşünen...korkularımızın yine bizi bulması olası...

    lütfen olumlu düşünelim...inanalım...ama canı gönülden,gerçekten,kendimizi kandırmadan..birlikten kuvvet doğar..hepimiz şu 3 gün en azından haklı olduğumuzu,hakkettiğimizi ve hakkın yerini bulacağını düşünelim...

    çalışmalarımızı aksatmadan daha da büyük bir inançla devam ettirelim... emeğimiz ve enerjimizle yıkalım karşımızdakileri..

    allah hepimize kolaylıklar ve güç versin

    İYİ DÜŞÜNÜN,İYİLİKLER SİZİ BULSUN...

    ZEYNEP

    YanıtlaSil
  45. 41 de yazan arkadaşım.O kadar haklısın ki,bizim aidatlarımızla 500s e binerler,yerler içerler....Rıfat efendi,sekreterinin maaşını bile bizler ödedik senin..biraz vicdanlı ol...gün gelir bu hukuk sana da lazım olur.Mağrur olma padişahım senden büyük ALLAH var misali...anlarsın artık...

    YanıtlaSil
  46. Cezaevine girmekten korkmuyorum. Gucume gidiyor sadece. Onuruma dokunuyor....Hirsizlik yapmadim. Askerime, polisime kursun sikmadim. Devletin malina, halkin malina zarar vermedim. Hep isik sactim etrafima. Hep ornek oldum. Is verdim, as verdim. Gun oldu borclandim, malimi sattim maas odedim, vergi odedim. Hep onurumla yasadim, adam gibi adam dediler. Peki ya simdi? Geride kalmis kirkbes yilin karsiligi bu olmamaliydi. Ben bu suclu muamelesini hak etmedim....Pkknin kurulus yildonumuymus. Yuzlerce kisi istanbul, mersin ve hakkari de korsan gosteri duzenlemis. Karakola saldirmis, yakip yikmis, devletin, halkin malina zarar vermisler. Yedi kisi yakalanabilmis. Bilmem ne ceza alirlar. Ben, birakin otobus yakmayi, hayatim boyunca elime bir caki alip bir bankin uzerine sevgilimin adini bile kazimadim....Aponun cezaevi sartlarini duzeltmek icin trilyonlar harcanmis. Bizim arkadaslarimiz 3 vardiya yatabiliyorlarmis icerde....Ikibin kusur kisiymis cekten hapis yatan koca turkiye de. Metriste yatanlarla bir konusun, sadece ikibin kisi oradaymis. Kusurude turkiyenin diger cezaevlerindelerdir heralde....Cok yakinda cezaevlerinde hic yer bulunamiyacak boyle giderse. Bununla bas edemiyeceklerini kendileride biliyorlar. Buna bulduklari cozume bakin. Erteleme. Su icerdekileri bir cikartalim hele, yakalamalari da bir durduralim, ortalik bir sakinlessin sonrasina bakariz. Bunuda kamuoyuna yedirmek icin, eger hapis cezasi kalkarsa, yok ticaret bitermis, yok ceke guven sarsilirmis.Kimler yonetiyor bizleri. Kimler karar veriyor bu ulkenin ve bizlerin gelecegine. Beni yonetenin, gelecegimi belirleyenin benden akilli, benden egitimli, benden donanimli olmasini beklerim. Ama degiller. Inanin degiller. ...Gucume gidiyor suclu damgasi yemek. Onuruma dokunuyor.

    YanıtlaSil
  47. asıl önemli dava nedir biliyormusunuz,piyasanın nasıl döndüğü...bunlar ellerindeki malları satmak için kaç ay vadeli olursa olsun çek alıyorlar..bu çekleri de kullanarak sözde ticaret yapıyorlar.Yani
    Banka Kredisi teminatı = Mal-mülk vs her nevi taşınmaz
    Bunların yaptığı ticarette garantileri=Devlet himayesi yani çeke hapis cezası koruması
    mesele bu kadar basit.Onlar ticaret yapacak,devlet koruyacak ama kimi faktöringleri çünki o çeklerin % 90 ı faktöringlere gidiyor.Peki senetle mal vereni kim koruyacak..Sayın Hisarcıklıoğlunun beyanatı içler acısıdır../ 7 yaşındaki çocuk bile öyle bir beyanat vermez.Yani şimdi bütün piyasadaki alışveriş çeke verilen hapis cezası korkusu ile dönüyor,böyle bir şey olabilirmi,senet veren,açık hesap mal satan,fatura karşışığı mal veren esnaf hiç mi parasını tahsil edemiyor.Ey Rıfat bey,deki -kardeşim çeke hapis kalkarsa vadeli çekleri faktöringler kıramaz,o da büyük patronların işine gelmez,bu adamlardaki kara paranın hepsi ellerinde patlar,o zamanda kepenk kapatırlar,ee dolayısıyla da bize kimse aidat filan ödemez,bizde o zaman mecedes 500 e binemeyiz de ANLAYALIM bari.KIVIRMAAAAAAAAAA...
    Saygılar
    ZOLA

    YanıtlaSil
  48. Başkan bir planım var.yarın bununla ilgili fikrini alıcam.İyi geceler.

    YanıtlaSil
  49. 44 de yazan arkadaşım ağzına sağlık.Okurken gözlerim yaşardı.inan bizlerde aynı duygular içindeyiz.Sadece onurumuzla yaşamak istiyoruz.ama nerdeeee.dediğin gibi ben de parka çakı ile ismimi kazımadım,devletin polisine,askerine,zabıtasına kiremit,taş molotof atmadım.İnsanca yaşamak istedim hep...insanca...Artık bu sesimizi duymalılar,sessiz kaldık hep,bizim eylemlerimiz bile efendice,tüccara,esnafa yakışır oldu.Çatışmadık,yakıp,yıkmadık,polise saldırmadık,taş sopa atmadık...kendimiz gibi olduk hep..Vakur,kararlı ve efendice halletmeye çalıştık hep...Bundan sonra da bu çizgimiz değişmemeli zaten bize yakışan da bu olmalıdır diye düşünüyorum.Ama istiyorum ki ,Ey TV ler bu efendi ve onurlu topluluk size reyting aldırmaz belki ama sizde de biraz onur varsa sesimizi İLETİN,Ey meclisteki vekiller artık bizi duyun,birazda bu onurlu insanları duyun,en azından duymasanız bile duyarmış gibi yapın.Ama ne olur Sayın Hisarcıklı gibi basit düşünmeyin olur mu...Çünki ticaret onun düşündüğü gibi olmuyor....İstisnalar kaideyi bozmaz derler.tabiki üç beş sahtekar çıkacaktır..ama sayın Hisarcıklı iyi bilsin ki bu esnafın hemen hemen tamamına yakını çekini ve senedini hapis korkusundan değil ONURU ve ŞEREFİ için ödemiştir.Bundan sonrada Ödeyecektir de.....
    Saygılarımla...
    ZOLA

    YanıtlaSil
  50. Günaydın Arkadaslar,
    Ben de uzun suredir sizleri takip eden biriyim.Bizlerde sizler gibi cek magdurlarıyız.Hikayem cok uzun.Anlatipta sıkkın olan canınızı daha da sıkmak istemiyorum.Burdaki yorumları okuyorum.Bilgiler dogrultusunda elimden geleni yapmaya calısıyorum.46 nolu yorumda yazan bir hanımefendinin yorumuyla ilgili bir seyler yazma ihtiyacı duydum.
    Ben de kendisine katılıyorum.Pozitif dusunelim.İyi kısmından bakalim.Simdi arkadaslar kanun asagi yukarı belli oldu.1 yada 2 sene zaman vericekler.Bu sureci lehimize cevirmemiz gerekiyor.İcerden cıkan arkadaslar,aramasi olupta bundan bir sureligine kurtulucak arkadaslarımız olucak(babam gibi) onlarla beraber sayımız articak.
    Sayımızın artmasıyla baskımızı da arttırıcaz.İnanın cok guzel olucak.Adli para cezasının bu surec icinde tamamen kalkacagina inanıyorum.Benim istedigim af degil.Bu cezanın tamamen kalkması.Af, biraz bencil bir dusunce olur.Bizden sonra bu sıkıntıların yasanmayacagi diye bir sey yok.Dunyanın her ulkesinde iflas eden insanlar var.Bu yuzden bu cezanın ortadan tamamen kalkması lazım.Ben her zaman burda olucam.Olurda borcumdan kurtulsamda, islerim yolunda gitsede burda olucam.
    Bizi bizim gibi insanlardan baskalarının anlaması cok zor.Başına gelmeyen bilmez.Bu yuzden de kendimizi cok iyi anlatmamız gerekiyor.

    Hepinize sonsuz saygılar,

    Serkan

    YanıtlaSil
  51. Günaydın arkadaşlar,geçmiş bayramınız mübarek olsun,her doğan gün yeni bir umut,yeni bir hayattır.Biliyorum aşağı yukarı hepimizin problemleri aynı,güne iyi düşüncelerle başlamak lazım,bu çek yasası kolay olsaydı hemen oldu bittiye getirir çıkarırlardı,bu iktidarın dürüst ve onurlu vatansever insanlara zulüm yaptığı ortadaır,2000-2500 kişi çek mağduru gibi safsataları kasıtlı kamuoyuna pompalanmaktadır,gerçek olan cezaevlerinde olanların 60 bin civarında olsuğunu ve araması yapılanların yüzbinler olduğunu bu iktidar çok çok iyi biliyor,bu insanların aleyhinde yasa çıkarmak demek ekonomiyi altından çıkılmaz hale getirmek demektir,onlar bunuda çok iyi biliyor ancak tefeci guruplarıda ağır basıyor,hülasa bu iktidarın her konuda olduğu gibi beceriksiz ve basiretsizliği yüzünden insanların perişanlığı devam etmektedir,rıfat hisarcıklıoğlu ise ticaretle iştigal edenlerin ekmeğini yemesine karşın iktidarın davulunu çalmaktadır,mızrak çuvala sığmamaktadır,bu zalimlerin zulmü,bu mağdurlara Allahın izni ile işlemeyecektir,herkese emeklerinden dolayı sonsuz şükranlar sunarım
    kartal yeniçağ

    YanıtlaSil
  52. SAYIN HİSARCIKLIOĞLU,
    SİZ BİR İŞADAMISINIZ.AYNI ZAMANDA İŞADAMLARININ MEYDANA GETİRDİĞİ ÖRGÜTLERİN TÜMÜNÜN BAŞINDA BULUNUYORSUNUZ ŞU AN.EĞER OKUDUKLARIM DOĞRUYSA VE GERÇEKTEN SİZ BU CÜMLELERİ SARFETTİYSENİZ ÇOK ÜZÜLDÜM VE AYIPLADIM.BIRAKIN BAŞKAN OLMAYI ,BİR ESNAFA YAKIŞMAYACAK SÖZLER BUNLAR.BENİM DEMEM ODUR Kİ,ESNAF DEDİĞİMİZ İNSAN AH-İ EVRAN GELENEĞİNİN DEVAMIDIR.ONUN İÇİN BIRAK SENEDİ ÇEKİ, SÖZ BİLE EN BÜYÜK ÖDEME ARACIDIR.BEN ÜLKEMDEKİ ÇOĞU İŞADAMININ BÖYLE OLDUĞUNA İNANIYORUM.
    SİZ DE TÜCCARSINIZ BİLİRSİNİZ.SADECE ÇEKLE ,SENETLE İŞ YAPMADIK BİZ.AÇIK HESAP İLİŞKİLERİMİZ DE OLDU.ŞU GÜN ALIR VERİRİZ DEDİK.AHDİMİZİ DE YERİNE GETİRDİK.SÖZÜN ,SENEDİN BİR MÜEYYİDESİ YOK , ONLARI ÖDEMEYELİM DE AMAN VERDİĞİMİZ ÇEKLERDEN HAPİS ÇIKAR, ONLARI ÖDEYELİM DİYE BİR KAYGIMIZ OLMAMIŞTI HİÇ.
    DEMEK SİZ İKİ SENE ERTELEMEYE BİLE KARŞISINIZ ÖYLE Mİ?.BÖYLE BİR ŞEY ÇIKARSA BEN DE ÖDEMEM,ZATEN İKİ SENE DE TEMYİZ FALAN SÜRER ,DÖRT SENE KAZANIRIM DİYE BASİT VE UCUZ BİR MANTIKLA ,TÜRKİYE DE ŞU ANDA DİREKT ESNAFI İLGİLENDİREN VE BİR MİLYON İNSANIN UMUDU HALİNE GELEN VE DE BİLUMUM TEFECİ GRUBUNUN AMAN ÇIKMASIN DİYE BASTIRDIĞI BİR KONUDA ,ESNAFI BIRAKIP TEFECİLERİN YANINDA YER ALIYORSUNUZ ÖYLE Mİ? ÇOK YAZIK BE BAŞKANIM,ÇOK.SEN KAYSERİLİSİN.BİR ANADOLU ÇOCUĞUSUN.MAKAM ,MEVKİ,ÜNVAN SENİ BU KADAR UZAKLAŞTIRDI MI HAYATIN GERÇEKLERİNDEN.
    HALBUKİ SENİN BİLMEM LAZIM.DÜŞMEZ KALKMAZ BİR ALLAHTIR.
    HALBUKİ SENİN BİLMEN LAZIM.KİM DÜZENİNİ İSTEYEREK BOZAR DA BU DURUMLARA DÜŞER.
    HALBUKİ SENİN BİLMEN LAZIM TİCARİ İTİBAR DENİLEN ŞEYİ SATIN ALACAK PARA VAR MIDIR.?
    OLMADI SAYIN BAŞKAN…
    HİÇ YAKIŞMADI…
    SENİN YERİN TEFECİLERİN YANI DEĞİL…
    AİT OLDUĞUN YERE DÖN…
    ESNAFIN,TÜCCARIN YANINDA YER AL…
    SANA YAKIŞAN BUDUR…
    SEN DE TİCARET YAPIYORSUN.
    DÜŞMEZ KALKMAZ BİR ALLAH…
    BİZİM DE GEMİLERİMİZ BİR ZAMANLAR İKİYÜZ KİŞİYİ İSTİHDAM EDİYORDU…
    BATMAZ DİYORDUK,AMA BATTI…
    SENİN GEMİNİN GARANTİSİ VAR

    YanıtlaSil
  53. türkiyede malesef cek mağdurları olarak bizi insan yerine koymuyorlar.ekonomik kriz var insanlar iflas ediyor intihar ediyor evi bucağı yıkılıyor vs. devlet baba bunların ellerinden tutacağına yol göstereceğine bir hırsız veya katile tanınan tülaransı bile tanımıyorlar.avrupa birliği deniliyor maden öyleyse avrupa birliğinde hangi ülke düş adama bir devleti vuruyor acaba merak ediyom.....bize ....

    YanıtlaSil
  54. HABERTÜRKTE YİNA ÇEK HABERİ VAR HAKKI KÖYLÜ ŞOV DEVAM EDİYOR...... ATATÜRK NE DEMİŞ (KÖYLÜ!!! MİLLETİN EFENDİSİDİR)!

    YanıtlaSil
  55. arkadaşlar ne kadar basit bir ifade bu hisarcıklıoğlunun sözleri.sen çekini ödeme ben ertesi günü ihtiyati haciz kararı alır senin bütün malını pantolonuna kadar haciz ederim.üstüne üstlük bir daha bankalardan çek koçanı alamadığın gibi bütün piyasa itibarın biter.kimlerin elinde senin çekin varsa günü gelmiş gelmemiş hepside sana saldırır.malların yok pahasına satılır icrada gene borcun bitmez.kredi kartlarına kadar bankalar sana verdikleri bütün kredileri geri isterler.ya ticaret yapmıyorsunuz yada birilerine yalakalık yapıyorsunuz.hiç o makama kadar ulaşmış birisine yakışmadı bu sözler.ben böyle sözler edebilen bir tüccara kefil ipotek veya teminat mektubu almadan ne çekle ne senetle mal vermem.kimsede vermez.

    YanıtlaSil
  56. habertürkte yine ısrarla 2118 kişi deniyor. ben yazdım sizde yazın arkadaşlar....öğrensinler eğer öğrenmek isterlerse tabi...

    Cinocan

    YanıtlaSil
  57. http://www.haberler.com/cek-kanunu-degisiyor-borclu-artik-odenmeyen-miktar-haberi/?utm_source=Gadgets&utm_campaign=g_son_dakika_haberleri

    YanıtlaSil
  58. sn hisarcıklıoğlunun tiniyeti belli olmuştur " ben bile çeklerimi ödemem " gibi talihsiz bir açıklamada bulunmuştur, demekki kendisi yaptığı ticaretteki çeklerini ödemesi gerketiği aldığı malınkarşılığı olarak değil hapis cezasından korktuğu için ödüyor, böyle bir zihniyete sahip olan bir adamdan medet ummayalım boşuna, bu tip zihniyetteki insanlar, bir sürü insan batsın çekini ödeyemesin hapis yatsın ki meydan bize kalsın, daha rahat ticaret yapalım, para bizde olduğuna göre piyasaıyı biz kontrol edelim, yönünde düşünürler, her yazılan çek her batan esnaf onların hanesine artı olarak yaşar,

    unutmayın karımıza zarımıza bakmadan, yıllarca ticaret esnaf odaları bizden aidat aldı, şu anda şirketimi tasfiye ettim, fakat kapatamıyorum sebebi, ticaret odasına aidat borcum var ve param yok ödeyemiyorum geçmiş tasfiye halindeki çalışmayan şirkete aidat işletip birde buna faiz işletip bunu istiyorlar vermessem kapatmıyorlar, bunlar bizim verdiimiz paralarla lüxs binalarda altlarında mercedeslerle geziyorlar, gidin ticaret odalarına akraba olmayan tanıdıkmolmayan çalışan bir kişi bulamassınız, bu durmumdaki adamlardan medet umuyoruz

    tek hedefimiz medya olmalı medyaya bu işi taşıyabilirsek , başarı şansımız olabilir.

    CARPEDİEM

    YanıtlaSil
  59. allah hepsinin belasını versin.pes ettim artık 11 aydır beklene beklene. uyutulduk. atlatıldık.zamanımızı emeğimizi ve umudumuzu çaldınız siz devlet büyükleri hükümet muhalefet yasa ile ilgili herkes. rahatlayın artık rahat rahat oturun ceylan derisi koltuklarınızda.

    YanıtlaSil
  60. BEN TİCARETİNİ DÜZGÜN YAPAN ÇEKLERİNİ SENETLERİNİ ZAMANINDA DÜZENLİ ÖDEYEN BİRİSİYİDİM ANCAK ÜLKEMİZDE YAŞANAN EKONOMİK KRİZ SONUCU MALESEFKİ ŞU ANDA 3 YAŞINDAKİ OĞLUMA SÜT BİLE ALAMIYORUM BEN ALACAKLARIMI TAHSİL EDEMEDİMKİ BORCUMU ÖDEYEYİM BENİMDE ELİMDE ÇEKLER VAR KARŞILIKSIZ TAHSİL EDEMEDİM İNSANLARA DAVA AÇACAK BİLE PARAM YOK NE YAPACAĞIMIZI ŞAŞIRDIK GECE GÜNDÜZ AİLECE AĞLIYORUZ HAPİSE NE ZAMAN GİRECEM DİYE BENİM SUÇUM NEDİR DÜNYANIN HİÇBİR ÜLKESİNDE PARA CEZASINDAN DOLAYI HAPİS CEZASI YOK SİZLER BİZLERDEN DAHA İYİ BİLİRSİNİZ.SADECE VERİLEN CEZALAR KREDİ ALAMAZ ŞU MAĞAZAYA GİREMEZ BURAYA GİREMEZ YANİ SOSYAL OLARAK İNSANLARDA BASKI KURULUYOR.CEZAEVLERİNDE ZATEN 15 METRE KARELİK YERLERDE 30 KİŞİ YATIYOR.DEVLET BİRDE BUTÜR ŞEYLERDEN DOLAYI ZARARA UĞRUYOR ÇEK MAĞDURLARINA HAPİS CEZALARI KALKMALI ADLİ PARA CEZASI KALKMALI Kİ İNSANLAR GÖZÜNÜN ÖNÜNE BAKSIN ÇEKLERİNİ ÖDESİN RAHAT BİR ŞEKİLDE ÖDESİN ÇEKLERİNİ. İNANINKİ ELİMDEKİ ÇEKLERİ PARAM YOK DİYE AVUKATA DAHİ VEREMİYORUM VERSEM NE OLACAK BENDEDE YOK DİYECEK.HAPSE GİRECEK BU ADAM HAPSE GİRİNCE ÇALIŞMADAN BENİM ÇEKİMİ NASIL ÖDEYECEK BENİM ÇEKİMİ HAPİSTE TESBİH,ÇAKMAK,GEMİ YAPARAKMI ÖDEYECEK ÇEKLERİN MADDİ MAL VARLIĞI OLMAYAN İNSANLARIN ÜZERLERİNDE NE GİBİ BİR BASKISI OLABİLİR.ZATEN MADDİ MAL VARLIĞI OLUPTA ÖDEMEYEN İNSANLAR ŞEREFSİZ KATEGORİSİNİ SOKULMALIDIR.HÜKÜMETİN YAPMASI GEREKEN PARA CEZASI VEYA HAPİS CEZASI YERINE DEVLETİN BAZI KURUM KURULUŞLARINDA İNSANLARI BELİRLİ ZAMANLARDA ÇALIŞTIRIRIM CEZASINI ÇEKTİRİRİM VE DEVLETİ KARA GEÇİRİRİM KREDİ VERMEM BANKANIN ÖNÜNDEN GEÇMEM ZATEN HİÇBİR ÇEK MAĞDURU İNANINKİ ARTIK BANKALARIN ÖNÜNDEN GECERKEN BENİ İÇERİ ALIRLARMI ACABA DİYE KARŞI KALDIRIMA GECİYOR


    ÜLKEMİZDE OLMAYAN ÇEK YASASI İLE İLGİLİ HUKUK CİNAYETLERİ İŞLENMEKTEDİR.ADLİ PARA CEZASI SADECE TEFECİLERE YARIYOR.TEFECİLİK SUÇTUR. İŞ ADAMLARIMIZ TEFECİLERE KURBAN EDİLMEKTEDİR.

    BORCA HAPİS DÜNYADA YOKTUR.

    ALNIMIZA SÜRÜLEN BU KARA LEKEYİ SİLMENİZİ RİCA EDİYORUZ.ALLAH RIZASI İÇİN

    TEŞEKKÜRLER

    YanıtlaSil
  61. bu iş yargıya kalmıştır,devlet borçlu ile alacaklı anlaşamazsa kendisi siz anlaşamasanızda ben bu adamlara 1 yıl kazandıracam bu 1 yıl içersinde siz tekrar görüşün anlaşın diyecek ve herkesi salacak anlaşırlarsa en az 1 yıl en fazla 3 yıl dışarda olacaklar bir taahhüt yapılacak ödersen iş bitmiştir ödemezsen tekrar cezaevi.....ve böylece alacaklıda madur olmayacak...aslında amaç seçimler geldiğinde bu yasayı gerçekten kaldırmak...

    YanıtlaSil
  62. ülkede enflasyon vardı o vardı bu vardır ama çarklar dönüyordu herkes parası kadar harcıyordu, bu iktidar ne yaptı enflasyonu düşürecem, doları düşürecem diye, , olmayan paraları harcatma yolunu seçti, bankalara yol verdi, kredi kartı kredi muslukları açıldı, zaten aç olan türk halkı, daha önce rastlamadığı bu durum karşısında şaşırdı, olmayan paraları harcamay başladı, marketlerde gıda alışverişine bile taksit başladı, amaç mumkun olduunca parayı çok hızlı harcatıp, günü kurtarmak enflasyonu düşürmektgi, başardılarda,ama faturayı halk ödüyor, kartlar krediler patlıyor, bankalar haciz ettikleri arabaları eşyaları koyacak depo bulamıyorlar, son 7 yılda 250 milyar dolar faiz ödenmiş, bu hangi paranın faizidir, bu paralar nereye harcanmıştır kimse sormuyor,

    biz yanlış yatırım yaptık yanlış karar aldık vs vs diye farzederek battık çekimizi ödeyemedik hapse giriyoruz, ama bu adamlar bir ülekeyi batırdılar, borçlandırdılar yanlış yatırımlar yaptılar, , bunlar kimse hesap verecek, sadece oy alamayıp iktidardan olurlarsa bu yetmez,

    allaha her gün dua ediyorum(kusura bakmasınlar allahı bile sadece kendilerinin zannediyorlar ama yanıldıkları çıkacak ortaya)

    allahım hapisse hapis yatarım, karşılıı neyse çekiyorum çekmeyede devam ederim , sana yalvarıyorum bana bu adamların bu yaptıklarının cezalarını çektikleri günleri göster ne olursun, bunların kelepçelerle mahkemelerde yargılandığı, bu günkü car car baırmadıkları, süklüm püklüm kaldıkları günleri göster ondan sonrada canımı al, yeterki göster allahım.

    bu padişahlık sistemini birileri durdurmalı, bu gün çeke hapis yarın konuşmaya hapis, Kusura bakmayın şu anda çok doluyum tv de grup toplantısını izliyorum başbakan herşeyi nasıl çarpıtıyor nasıl tribünlere oynuyor seyrediyorum ve çıldırmak üzereyim yeter artık yeter.

    CARPEDİEM

    YanıtlaSil
  63. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  64. Şu anda çok üşüyorum arkadaşlar. Ne yapacağımı bilmiyorum. Ama kaçarak yaşamak tak etti canıma . Gidip teslim olmak ve şu cezası neyse yıllarca yanında yüzlerce insanı çalıştırmanın onu çekmek istiyorum. 440 gün yatacağım içerdfe galiba . Ama asıl ondan sonrası ne olur biliyorum. Ne ailen ne minik kızım ne tanıdıklarım artık eskisi gibi yüzüme gülümsemeyecekler biliyorum. Zar zor ayakta tutmaya çalıştığım alilem dağılacak onuda biliyorum. Size soruyorum intahar daha güzel bir yolmudur acaba.

    YanıtlaSil
  65. sanırım kötü olma zamanı geldi..

    arkadaşlar herkes in bi hikayesi vardır hepsi birbirinden hazin. hatta sözüm ona shtekarların hatta dolandırcıların bile. herkes hikayesi anlata dursun , dursunda burdan sonuç çıkmıyor işte. ben kendi hikayem dahil 10 yakın iflasa dair hazin hikayeler biliyorum, fazlasını bilmek istemiyorum ,işime yaramıyor hatta pisikoljimi bozuyor.. diyeceğim o ki arkadaşlar lütfen ama lütfen herkes imkanı dahilinde mail atsın faks çeksin cumaya kadar ondan sonra kim kime ne anlatırsa anlatsın zaten içeride vakit geçmez en küçük ayrıntısına kadar anlatır dinleriz.. sayfadaa yeni haber varmı diye her girdiğimde herkesin aynı şeyleri sölemsinden bıktım.. çözüm için hareket edecek etsin değilse nasılsa dinleniyor diye psikolg karşısındaki adam sıfatıyla anlatıp durmanın kimseye bi hayrı yok. yok. yok.

    YanıtlaSil
  66. Sen benden senelerce aidat alıcan,o aidatlarla bütün hısım akraba kim varsa yanında iş verecen,mercedes 500 lere binecen,en güzel otellerde kalıcan,5 şöför ,6 koruma ile gezecen,eeee sonra benim alehimde beyanat verecen.Hisarcıklı efendi,unutma keser döner sap döner,bazende hesap döner.bu esnaf bir kızarsa eşekten düşmüşten beter olursun haberin olsun.tefecilere hizmet etmekten vazgeç.Esnafı koruyorum ayaklarıyla,tefe zihniyetine ve onun maşaları avukatlara hizmet ettiğinin farkındamısın...Değilsen ol.

    YanıtlaSil
  67. DOLANDIRICILIKTAN YAKALANDI

    Ankara Emniyet Müdürlüğü’nce aranan zanlı yakalandı.
    2009-11-30 - 23:05

    Edinilen bilgiye göre; Ankara Emniyet Müdürlüğü’nce dolandırıcılık suçundan aranan Recep Y. (47) önceki gün jandarma ekiplerince Altuntaş Beldesi yakınlarında yapılan kimlik ve yol kontrolleri sırasında yakalandı.

    Jandarma’da ifadesi alındıktan sonra Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edilen zanlının tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi.

    YanıtlaSil
  68. Bundan sonra herkese rastgele çek verilmeyecek.

    TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, Çek Kanunu'nda yapılacak değişiklikle hem alacaklıya hem de borçluya yeni imkanlar tanınacağını belirterek, yeni düzenlemeyle bankalara da önemli sorumluluklar yükleneceğini söyledi.

    Bayram ziyareti için geldiği Kastamonu'da gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtlayan Köylü, Çek Kanunu'ndaki değişiklik için çalışmaların büyük bir titizlikle sürdüğünü ifade etti. Köylü, değişiklikle ilgili şu bilgileri verdi:

    ''Yeni düzenlemeyle getirilen değişiklikler şöyle: Çekin karşılığı ödenmediği zaman doğrudan hapis cezası yok, para cezası var. Para cezası ödenmezse, genel hükümlere göre hapse çevriliyor. Bu yeni kanun çıktıktan sonra, çekten dolayı sorumlu olan kişi hesap sahibi olacak. Yani çekin üzerindeki imza sahibi değil. İmza sahibi aynı zamanda hesap sahibi de olabilir, o ayrı bir durum. Tüzel kişiler yani özellikle şirketlerde şirketin yönetim kurulu üyelerinden birisine bankada çek hesabı açılırken, o bir kişi görevlendirilecek. Banka, şirketin çek hesabından sorumlu olan kişiyi önceden bilecek. Şirket, bu görevlendirmeyi yapmadığı takdirde şirketin yöneticilerinin tamamı sorumlu olacak. Şirketin muhasebecisi sorumlu olmayacak.

    Eskiden ceza verilirken çekin üzerindeki rakam neyse o nazara alınıyordu. Yeni sistemde, çekin karşılıksız çıkan kısmı nazar alınarak ceza verilecek. Bir takım teknik düzenlemeler de olacak. Mesela, çekler ikiye ayrılıyor. Şahıs çekleri yani hamiline çekler ve ticari çekler... Bankaların daha dikkatli olması için bankalara bazı yükümlülükler getiriliyor.

    Çek yasağı bulunan kişiye çek verildiği takdirde bankaya ceza var. Ayrıca yasaklı olduğu halde çek kullanan kişiye de hapis cezası var. Buradan şu anlaşılıyor. Bundan sonra herkese rastgele çek verilmeyecek. Bankalar bu konuda çok titiz olacaklar.''

    Çek işlemi yapan kişilerin çek hesaplarının açık olacağını anlatan Köylü, bu hesabın, kişinin çek verebileceği kişilerce de görülebileceğini söyledi.

    ÇEK MAĞDURLARI

    Hakkı Köylü, ''çek mağduru'' olarak ifade edilen kişilerin durumuna değinirken de şunları söyledi:

    ''Cezaevlerinde bu konu yüzünden şu anda 2 bin 118 kişi var. Bu son 15-20 günlük bir rakam. Biz, işte bu cezaevlerindeki kişiler için yeni bir düzenleme getireceğiz. 37 milyon çek kesilmiş. Bu rakamın içerisinde 1 milyon civarında dava var. Ama hapis yatan 2 bin kişi var. Davanın çok olması önemli değil. Sonuçta bunlar ödeniyor. Biz, yeni bir düzenleme getireceğiz. Çekini ödeyemeyip hapse düşenlere yeni bir imkan tanıyacağız. Asgari 1 yıl olmak kaydıyla yeni bir düzenleme yapılacak. Bu düzenleme ile eğer taraflar aralarında anlaşabilirse, kişi hakkında açılmış dava duracak. Soruşturma başlamışsa o duracak, ceza infaz ediliyorsa tahliye edilecek. O süre içerisinde ödenmesi beklenecek. Ödemediği taktirde soruşturma kaldığı yerden devam edecek. Zaman aşımı işlemeyecek. Ayrıca bu kişinin şikayet hakkı da ortadan kalkmayacak. Eğer, anlaşamazlarsa kanun 'en az bir yıl süreyi' ben veririm diyor. Bundan çok önemli bir fayda sağlanır. Bir çok kişi 'biz hapisteyiz dışarıda olsak borcumuzu öderiz' diyor. Buyursunlar ödesinler. Bu düzenleme ile alacaklının bir kaybı olmayacak. Alacaklıya alacağını tahsil edebilmesi için yeni bir imkan sağlanmış olacak. Aynı zamanda borçluya da borcunu ödeyebilmesi için bir imkan tanınacak.''

    AA

    YanıtlaSil
  69. DEGERLİ ARKADAŞLAR
    LÜTFEN HIZ KESMEDEN MAGDURİYETİMİZİ İFADE EDEN FAX LARI YOLLAYALIMMM.....

    AHMET İYİMAYA AK Parti Adalet Kom.Bşk.TBMM
    TEL. 0 312 4205323 -4205324 FAX.0 312 4205322

    MEHMET GÜNAL MHP ANTALYA MİLLETVEKİLİ TBMM
    TEL.0 312 4206266 -4206267 FAX.0 312 4206979

    OKTAY VURAL MHP Grup Başkanvekili TBMM
    TEL.0 312 4205242 -4205243 FAX.0 312 4205248

    MEHMET ALİ ŞAHİN AK Parti TBMM Başkanı
    TEL.0 312 4205150 (10) FAX.0 312 4205165

    METİN ÇOBANOĞLU MHP KIRSEHİR MİLLETVEKİLİ TBMM
    TEL.0 312 4205976 -4205977 FAX.0 312 4206966

    MEHMET ŞANDIR MHP Grup Başkanvekili TBMM
    TEL.0 312 4205239 -4205240 FAX.0 312 4205248

    BEKİR BOZDAĞ AK Parti Grup Bşk. VEKİLİ TBMM
    TEL.0 312 4206504 -4206505 FAX.0 312 4206514

    DENİZ BAYKAL CHP Genel Başkanı TBMM
    TEL.0 312 4205264 -4205265 FAX.0 312 4205282

    YanıtlaSil
  70. ''Yeni düzenlemeyle getirilen değişiklikler şöyle: Çekin karşılığı ödenmediği zaman doğrudan hapis cezası yok, para cezası var. Para cezası ödenmezse, genel hükümlere göre hapse çevriliyor"

    ya delirecem bu nasıl bir ifade insanları aptal salak yerine koyuyorlar , sonuçta karşılısız ceki veren hapise giriyormu girmiyormu, çek ceza yokmuşta para cezasına varmış, işte milleti yıllardır böyle oyunlarla uyutuyorlar, anlamayanlar, ne varki bunda zaten çeke hapis yok diyorlar taki başlarına gelene kadar yeter artık yeter, uyansın bu millet,

    tam deli dumrul hikayesi gibi

    "Deli Dumrul kuru bir çayın üstüne köprü yaptırmıştır. Geçeninden 30 akçe geçmeyeninden döve döve 40 akçe alırdı."

    bunlar yakında içkiyede bunu yaparlar içki içmek yasak değil derler ama satıına yasak koyarlar,, sattırmazlar, sonrada ne var biz içki içilmesine yasak koymuyorsuzki, satılmasına koyuyoruz derler, herşeyşi bekliyorum artık ben.

    CARPEDİEM

    YanıtlaSil
  71. sn ahmet ıyımaya nın sekreteryası ıle gorusuldu kendısının topyantıda oldugu soylendı 3 aralık persembe gunu cek yasasının komısyonda gorusulecegı soylendı.HAYDI ARKADASLAR SON IKI GUN HERKEZ MAILLERE FAKSLARA TELEFONLARA HIZ VERSIN.BU IS OLACAK INSAALAH

    YanıtlaSil
  72. ertelemenin hiç değilse 2 yıl olması gerekir.Bu süre her yönden bizim işimize yarar

    YanıtlaSil
  73. habertürke yorum yazanınız var mı? benimkiler asla yayınlanmıyor da merak ettim.sansürmü yiyoruz..engin

    YanıtlaSil
  74. Allah aşkına ya.dağdakine bayırdakine,katiline,dolandırıcısına her türlü kolaylığı sağlıyosunuz.bir kez olsun gerçek vatandaşlarınızıda görün artık ya.bunalımdayız anlamıyomusunuz.rezil olacağımız kadar olduk zaten.halledin şu meseleyi.bu gidişle çözüm üretemezseniz zaten birilerimiz patlamaya başlayacak.biz vatandaşız.vallahide billahide bu vatanı gerçekten seven,bu vatanın öz evlatlarıyız.üveyleştirmeyin bizi...

    YanıtlaSil
  75. aynen öyle engin kardeşim....hatalarını bildiklerinden yayınlayamıyorlar yorumlarımızı...habertürke bende yorumlar yaptım hatta geçende haberi tümden kaldırmışlardı :))

    Cinocan

    YanıtlaSil
  76. habertürk te Yiğit Bulutttan sansür yersiniz.Kendisi Hükümetin ekonomiden sorumlu basın sözcüsü gibi davranıyor.Eskiden böyle değildi ne oldu da birden değişti acep,
    Yiğit Bulut un eğer birazcık yüreği varsa,çıkar derki ey hükümet insanları uyutmayın,yalan da söylemeyin.Bu işten ceza alan sayısı 500000 derç.O zaman biz de inanırız dürüstlüğüne.Ama nerde o yürek kendisinde....Salladımı mangalda kül bırakmıyor.
    HAKKIMIZDA DOĞRU YAZMAYAN GAZETELERİ ALMAMAYA DAVET EDİYORUM SİZLERİ.
    Madem diyoruz ya hani biz 1000000 kişiyiz diye almayın o zaman düşürün tirajları,her yere yorum yazın tiraj düşürün diye,tepkiyi gazetelere koyalım bakın ozaman nasıl doğruyu yazıyorlar...
    tanıdığınız her yere mail atın aldırmayın gazeteleri.
    Site yöneticisi sitenin başına böyle bir duyuru yapsın.
    İcraat yapalım arkadaşlar,icraat....Buradan hayat hikayesi yazmakla olmuyor bu işler.....Hemen hemen herkesin hikayesi aynı zaten.Bak adam ne demiş,1 yılda öder borcunu demiş.Zaten içerde olduğumuz için ödeyemiyormuşuz diyormuşuz.Bak bak yalanın kuyruklusu işte böyle oluyor...
    Ey sayın vekilim,sen bana göstersene 150-200 milyar borcu 1 yılda ödeyecek adam,sen bile aldığın maaşla ödeyemezsin.
    E ozaman niye yalan söylüyorsun...insanları kandırıyorsunuz...Bu insanlar bitmiş,makinaları,imalathaneleri avukatlar tarafından darmadağın edilmiş....Nasıl ödesinler....Ya..
    Arkadaşlar ben sizi adli para cezasını ödemeye,bizleri caza davası açıp,malımızı mülkümüzü dağıtan avukatları ve onların alacaklılarını protesto etmeye davet ediyorum.Herkes alacaklı yerine Adli Para Cezasını devlete ödesin.Anlaşma yapmasın.Malını bulursa alır.Parayı biriktirip son gün devlete ödesin.Alacaklılarla da hükümet karşı karşıya gelsin bakalım bu sefer kim mağdur anlayalım o zaman...

    YanıtlaSil
  77. Engin kardeşim habertürkte fırıldak Yiğit var hiç yayınlarmı.Rüzgar nerden eserse o yelkeni oraya açar.

    YanıtlaSil
  78. BU AKP AYMAZLARI DÖNÜP DOLAŞIP HEP AYNI KELİMELERİ EVELEYİP GEVELİYOR,BRE GAFİLLER,ZATEN ADLİ PARA CEZASINDAN HAPİS OLUŞMUYORMU
    İÇERDE 2118 KİŞİ VAR DİYEN HARAMZADE ZİHNİYET BUNU KASITLI SÖYLEMEKTEDİR,HAPİSTE 60 BİN KİŞİ OLDUĞUNU GÖREMEYECEK KADAR APTAL OLANLAR NASIL OLURDA KANUN KOYUCU SIFATINI TAŞIR
    HER ŞEYİNİ KAYBETMİŞ BU İNSANLAR 1 YIL GİBİ BİR ZAMANDA HANGİ İŞ ORTAMINDA BORÇLARINI ÖDEYEBİLİR,VARSA ÖYLE BİR CAMBAZLIK BU AYMAZLAR BUNUNDA FORMÜLÜNÜ SÖYLESİNLER
    HERKES GEÇİM DERDİNE DÜŞMÜŞ,İNTİHARLAR ALMIŞ GİDİYOR,EKONOMİ DUVARA TOSLAMIŞ,ESNAF İNİM İNİM İNLİYOR,BU GAFİLLER HALA LALE DEVRİ YAŞIYOR VE İNSANLARLA DALGA GEÇİYOR,UTANMAZLAR,SIKILMAZLAR,ALLAHIN BÜTÜN GAZABI ÜZERİNİZE OLSUN İNŞALLAH,TUZUNUZ KURUDUR,SOYDUNUZ SOVANA ÇEVİRDİNİZ,GÖZLERİNİZİ KAN BÜRÜMÜŞ

    YanıtlaSil
  79. ARKADAŞLAR PERŞEMBE GÜNÜ ADALET KOMİSYONU TOPLANIYOR.ERTELEME YAPILMASI KUVVETLE MUHTEMEL.1-2 YIL ARASINDA DEĞİŞEN SÜRELERLE ERTELEME YAPILACAK.

    AKPARTİ BU KONUDA KARARLI.ERTELEME YAPILACAK CEZAYA DEVAM EDECEK.KARARLI OLDUĞU BİŞEYDE GERİ ARTTIRMAK DA BİZİM ELİMİZDEDİR.ERTELEME OLAYI GARANTİDİR.DAHA FAZLA BASKI YAPIP DAHA FAZLASINI İSTEMELİYİZ.

    TÜM PROFESÖRLERİN,ADALET KOMİSYONU BAŞKANI,ANAYASA KOMİSYONU BAŞKANININ, YARGITAY BAŞKANININ VE OTORİTELERİN ÇAĞ DIŞI BULDUĞU BU YASADAN HAPİS CEZASININ KALDIRILMASI İÇİN ŞU 3 GÜN ÇOK ÖNEMLİDİR.

    GECELİ GÜNDÜZLÜ NEFES ALMADAN ÇALIŞMALIYIZ.OY İLE TEHDİT ETMELİYİZ.TEFECİLER BANKACILAR İLE ORTAK OLUP OLMADIKLARINI SORMALIYIZ.USLUBUMUZU DEĞİŞTİRMELİYİZ.ŞİMDİLİK SADACE AKPARTİLİLERİ ARAYIN.

    ADALET,ANAYASA KOMSİYONLARINA, AK PARTİ GRUP BAŞKAN VEKİLLERİNE DE FAX ÇEKELİM

    YanıtlaSil
  80. 1.) TÜRKİYE DE HERKES BORÇLU.SADECE ÇEKLERDE UYGULANAN HAPİS CEZASININ, HUKUKA UYGUN OLUP OLMADIĞINI BİLMEK İSTİYORUZ..

    2.) ÇEK KANUNUNDA EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ BANKALAR BİRLİĞİ İLE TOBB A MI GEÇTİ.BU YANLIŞTAN DÖNÜN.

    3.) DAHA FAZLA ÖZGÜRLÜK DAHA FAZLA HÜRRİYET DİYİP,ÇEK KANUNU İLE HAPİS, HANGİ İNSAN VİCDANINA YAKIŞIYOR

    4.) ÖZGÜRLÜK VE HÜRRİYET ANAYASAYA GÖRE TEMİNAT DEĞİLDİR OLAMAZ. BUNU ULUSLARARASI HUKUK KALDIRMAZ.BU YANLIŞTAN DÖNÜN

    5.) ÇEKLERDE,ESNAFI ESNAF DAVA ETMİYOR. BANKALARIN BAROLARIN DEDİĞİNİ YAPARAK FACİA YA ZEMİN HAZIRLAMAYIN.

    6.) HANİ BAŞBAKANIN SÖZLERİ? HANİ NEREDE T.B.M.M NİN GÜCÜ. BU GÜÇ BANKALARA TESLİM EDİLMİŞ.BUNUN HESABINI ESNAF SORACAK.

    7.) ERTELEME İLE CEZAEVİNDEN ÇIKAN ESNAF ,CEZAEVİNDEKİ İAŞE MASRAFINI BİLE ÖDEYEMEZ. BU MANTIKSIZ YASAYI ORTADAN KALDIRIN.

    8.) HUKUK,EKONOMİNİN AYAKLARI ALTINDA EZİLMİŞTİR.ÇEK KANUNU KİMLERE HİZMET ETMEKTEDİR.

    9.) ÜLKEMİZE MAHSUS ÇEK YASASINDA ALACAKLI KORUNARAK ANAYASANIN EŞİTLİK İLKESİ İHLAL EDİLMİYORMU?

    10.) EVİMİZE ALACAK EKMEĞİMİZ YOK.HERŞEYİMİZ HACİZLİ BİRDE ERTELEME İLE NASIL BORÇ ÖDEYECEĞİZ.

    11.) AVRUPA BİRLİĞİ VE DÜNYAYA BORCU YÜZÜNDEN 5 YIL HAPİS CEZASI ALMIŞ ESNAFIN SAVUNMASINI NASIL YAPACAKSINIZ?

    12.) BU YANLIŞTAN DÖNÜN.HUKUKU UYGULAYIN.ZATEN KANAYAN BİR YARAYA DÖNEN HUKUKSUZLUĞU ORTADAN KALDIRIN.ÇEK YASASI ANAYASA AYKIRIDIR.

    13.) İNSANLARIN AĞZINA BİR LOKMA ERTELEME BALI ÇALIP, HALI ALTINA SÜPÜRDÜĞÜNÜZ BU KANUNLA,BAŞINIZA İŞ AŞMADAN HAPİS CEZALARINI KALDIRIN.

    14.) KRİZİ BİZ ÇIKARMADIK. HAPİS TEHDİDİ İLE BUNUN FATURASINI ESNAFA ÖDETEMEZSİNİZ.ÇEK KANUNUNDA ADLİ PARA CEZASINI KALDIRIN.

    15.) TERÖRİSTE AF VERİP, GASPA 5 YIL CİNAYETE 8 YIL İNFAZ KOYUP,ÇEKTE 5 YIL HAPİS CEZASINI NE ŞEKİLDE İZAH EDECEKSİNİZ?

    16.) SENETLERDE KART BORÇLARINDA VERGİ BORCUNDA BİLE HAPİS CEZASI YOKKEN ÇEKLERE TANINAN BU İMTİYAZ NEDEN?

    17.) BU HUKUK BU ANAYASA BU İNSANLAR,ERTELEME İLE GEÇİŞTİRDİĞİNİZ ÇEK YASASINDAN SONRA SİZİ ASLA AFFETMEYECEKTİR.

    18.) BİZİ 1 YILDIR OYALIYORSUNUZ. BAYRAMIMIZ ZEHİR OLDU. SİZ AİLENİZ İLE MUTLUMUSUNUZ?.

    19.) ERTELEME İLE GEÇİÇİ BİR ÖZGÜRLÜKLE ESRAR EROİN SATIP MI BORÇLARIMIZI ÖDEYELİM?

    20.) ÇEK KANUNUNDAKİ HUKUKSUZLUĞUNUZLA BUNUN ALTINDA KALACAKSINIZ.TÜRKİYENİN AYIBI OLACAK BU YASA.

    YanıtlaSil
  81. FAİZ HARAM VE GÜNAHTIR.
    Bunların eğer birazcık Allah korkusu,birazcık inancı varsa zaten Tefecilere hizmet etmezler.
    TEFECİLERE HİZMET EDEN NASIL MÜSLÜMANLIKTAN BAHSEDEBİLİR....
    HERKES BUNU BÖYLE BİLSİN....
    GERİSİ HİKAYE....

    YanıtlaSil
  82. ÇEKE HAPİS CEZASI = TEFECİLERİ HİMAYE KANUNU
    ADLİ PARA CEZASI = KILIF ALTINDA YİNE TEFECİLERİ HİMAYE KANUNU

    E BUNLAR KALKINCA TEFECİLER NE İŞ YAPACAK,ONLAR DA HÜKÜMETZEDE OLACAK....

    YanıtlaSil
  83. mhp milletvekili ahmet duran bulut kanal b de karşılıksız çek hakkında konuşuyor

    YanıtlaSil
  84. ARKADAŞLAR KOMİSYON TOPLANTISININ OLDUĞU GÜN, PERŞEMBE GÜNÜ SABAH SAAT: 09 DA BENDENİZ KANAL D ' DE OLACAĞIM. ORADA ÇEK KONUSUNU TELEFON BAĞLANTISI YAPARAK DİLE GETİRECEĞİZ. SADECE HUKUKTAN BAHSEDEREK KOMİSYON ÜYELERİNE DERS VERECEĞİZ.

    SAYGILARIMIZLA

    YanıtlaSil
  85. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  86. SİZLERDEN DE RİCAMIZ LÜTFEN MAİLLERİNİZE VE TELEFONLARINIZA MSJ OLARAK GELEN HUSUSLARA RİAYET EDİNİZ.

    LÜTFEN BASKI KURMAYA DEVAM EDELİM

    YanıtlaSil
  87. ANAYASA VE ADALET KOMİSYONUNA FAXLAR ÇEKELİM..

    ANAYASA KOMİSYONUNA ÇEKECEĞİMİZ FAXLARDA,KOMİSYON BAŞKANINI GÖREVE ÇAĞIRALIM..ANAYASA YA AYKIRI OLAN BİR KANUNUNUN ÇIKMASINI ENGELLEMESİNİ İSTEYELİM.HATTA BURHAN KUZU YU ARAYALIM..

    ADALET KOMİSYONU VE GRUP BAŞKAN VEKİLLERİNİDE ARAYIP FAX NUMARALARINA FAXLAR ÇEKELİM..

    ERTELEME ZATEN GARANTİ ARKADAŞLAR. BASTIRIRSAK ŞUANDA BİŞİ KAYBETMEYİZ.AMA DAHA FAZLASINI KAZANABİLİRİZ.

    YanıtlaSil
  88. NEDEN BİZ PERŞEMBE GÜN O SAATLERDE MECLİSTE EYLEM YAPMIYORUZ 3 5 KİŞİ DEĞİL KALABALIK BİR GRUPLA YAPILCAK EYLEM SES GETİRCEKTİR

    YanıtlaSil
  89. ARKADAŞLAR

    BAŞBAKANI BİLGİLENDİRMENİN EN HIZLI VE ETKİN YOLU EMİNE ERDOĞAN'A MEKTUP GÖNDERMEKTİR. EMİNE ERDOĞANA VE BAŞBAKANA GÖNDERİLEN MEKTUPLARDA PTT KİMLİK BİLGİLERİNİ ALIYOR BU KONUDA BİR AKSAMA YAŞAMAMANIZ AÇISINDAN BİLGİNİZ OLSUN..

    ÖZELLİKLE BAYAN ARKADAŞLARIMIZ MÜMKÜNSE İRTİBAT BİLGİLERİNİDE VEREREK EMİNE ERDOĞANA MEKTUP GÖNDERSİNLER. İRTİBAT BİLGİLERİNİ VERMEDEN DE GÖNDEREBİLİRSİNİZ.

    ADRES BİLGİLERİ:
    EMİNE ERDOĞAN
    KAVACIK SUBAYEVLERİ MAHALLESİ KUŞADASI SOKAK 26
    6130 KEÇİÖREN / ANKARA

    YanıtlaSil
  90. eyleme katılacak adamların çoğu aranıyor ve kaçak.. gelecem diyipte gelmeyenlerden bıktım. 30-40 kişi ile eylem yapılmaz.adama gülerler..sayımızın az oluşundandır ki herşey örtpas ediliyor

    YanıtlaSil
  91. habertürk çek haberini kaldırmış....aklı erdi sonunda...umarım doğru haberle çıkar tekrar...

    YanıtlaSil
  92. haklısın emre 3,,5,,kişiyle eylem falan olmaz..tarık

    YanıtlaSil
  93. artık durum şu bir an işlerin ters gitmeye görsün sanki bütün hayatın hiç yaşanmamış sanki bir kabusa uyanmıssındır artık. batmış iflas etmiş adam inanın artık gereksiz adamdır o artık hiç bir yere ve hiç bir şeye ait değildir kelimeler düğümlenir boğazında öyle bir hale gelirsinki konuşamazsın bile.. hep yalvarırdım allahıma yılda 10.milyon dolar ciro yaptığım dönemler beni bu hayatta hep son sözü söyleyen taraf yap diye sanki allah bile bu duamı duymazdan gelmiş.. allah bile kulunu bu aralar duymaz olmuş şimdi vekillerin duymasınımı bekliyoruz .. daha çok bekleriz arkadaşlar daha çok
    allah herkezin yar ve yardımcısı olsun

    YanıtlaSil
  94. merhaba,
    tüm kardeşlerimize Allah yardım eder inşallah,biraz sabredin,çek yasası yakında çıkacak,tüm haberler bu yönde,ama tepkisiz kalmayıp 7 sayfa içinde çeşitli yazılarda verilen irtibat numaralarına fakslarınızı,isim soyisim,arz&talep belirterek göndermeye devam edin.Bence ailesi perişan durumda olan kardeşlerimniz için de yine bu siteden yardım linki/panosu oluşturulsun,ve yardım dernekleri bir şekilde harekete geçirilsin.Eminim geride eşi/çoluk çocuğu kalan kardeşlerimiz için yardım eliniz uzatacak,çocuklarını en azından okutacak hayırseverler olacaktır.Site yönetimi lütfen bu konuya ivedilikle el atsın.Allah yardımcınız olsun!

    YanıtlaSil
  95. ARKADAŞLAR, ARTIK YOLUN SONUNA DOĞRU GELİYORUZ.ERTELEME İŞİ KESİN GİBİ AMA BİZ DAHA FAZLASINI İSTEMELİYİZ.

    AKLI SELİM OLAN HER MAĞDUR ARKADAŞIMIZ BİRAZ OTURUP DÜŞÜNSÜN..ERTELEME İLE CEZAEVİNDEN ÇIKACAK OLAN ARKADAŞLARIMIZ 1 YIL İÇİNDE BU BORÇLARI NASIL ÖDEYECEK.TABİKİ ÖDEMEK MÜMKÜN DEĞİL. PEKİ,BİZLERLE BERABER OLUP SAYICA GÜCÜMÜZE GÜÇ KATILACAK.. AMA BİZ HANGİ HEDEFE YÖNELİCEZ.. YASA HAPİS İLE ÇIKMIŞ İŞ BİTMİŞ.

    VEKİLLERE YÖNELİP, ''ÖDEYEMİYORUZ BORCUMUZU'' DEDİĞİMİZDE ''BİZ KANUNU ÇIKARDIK -ÇIKALIM ÖDEYELİM DEDİNİZ ÖDESEYDİNİZ'' DEMEZLER Mİ..

    ERTELEME İŞİ ZATEN GARANTİ.AMA BİZ DAHA FAZLASINI İSTEMELİYİZ.HUKUKU BU ADAMLARA ANLATMALIYIZ.HER AN HER DAKİKA FAX MAİL MSJ VE ARAMA YAPIP BUNALTMALIYIZ.AYRICA CEZAEVİNDE OLAN YAKINLARIMIZA HABER SALIN..ORADAKİ ÇEK MAĞDURU ARKADAŞLARIN TELEFONLARINI VE İLETİŞİM BİLGİLERİNİ TAHLİYE OLURKEN ALSINLAR.(İNŞALLAH TABİ)

    YanıtlaSil
  96. ARKADAŞLAR,
    BUNDAN SONRA BİZİM SORUNLARIMIZLA İLGİLENEN, MAĞDURLARIN YANINDA DURAN GAZETELERİ ALALIM.

    YanıtlaSil
  97. hükümetin önünde büyük bir açmaz var aslında, sürekli çek maduru 2100 kişiden bahsediyorlar , tasarı kabul edilirse ya 2110 kişi serbest bırakacaklar adli para cezasından dolayı yatanlar kalacak içerde, yada 60 bin kişiyi serbest bırakacaklar, o zamanda medya sormayacakmı hani 2110 kişiydi 60bin kişi nerden çıktı diye, işte o zaman tüm hatlarla bunu medyaya ve insanlara anlatmamız gerkecek, hükümetin nasıl yalan söylediğini nasıl gizlediini anlatacaız ve bunun bizim için buyuk faydası olacak, umarım

    CARPEDİEM

    YanıtlaSil
  98. örneğin hangi gazeteyi tavsiye edersin ;) hepsi aynı gibi geliyor bana

    YanıtlaSil
  99. Sayın baykalı aradım, çekle ilgili gerçek rakamları telafuz etmesi için yardım istedim, kendisine iletecek. Ancak yarın saat 11.00 de sayın Kemal anadolun bu konuda bir basın açıklaması olacağını, ona bildirirsek daha etkili olacağını söyledi, aradım. Çıkan danışmanı şifaen iletmenin çok yararlı olmayacağını en etkili yolun fax olacağını ve kesinlikle okunacağını söyledi.
    Haydi arkadaşlar fax bombardımanına başlayalım. GErçek rakamların üzerinde durark mağdur sayısının 2000 değil milyonlar olduğunu ifade edelim.
    Danışman faxların üzerine kesinlikle Sayın Semal Anadol'un dikkatine yazmamızı istedi unutmayalım.
    Telefonu : 0 312 420 52 70
    Fax : 0 312 420 52 82

    Cinocan

    YanıtlaSil
  100. en alttaki paragraf dikkatli okuyun

    CARPEDİEM

    TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, Çek Kanunu'nda yapılacak değişiklikle hem alacaklıya hem de borçluya yeni imkanlar tanınacağını belirterek, yeni düzenlemeyle bankalara da önemli sorumluluklar yükleneceğini söyledi.

    Bayram ziyareti için geldiği Kastamonu'da gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtlayan Köylü, Çek Kanunu'ndaki değişiklik için çalışmaların büyük bir titizlikle sürdüğünü ifade etti.

    Köylü, değişiklikle ilgili şu bilgileri verdi:
    ''Yeni düzenlemeyle getirilen değişiklikler şöyle: Çekin karşılığı ödenmediği zaman doğrudan hapis cezası yok, para cezası var. Para cezası ödenmezse, genel hükümlere göre hapse çevriliyor.

    Bu yeni kanun çıktıktan sonra, çekten dolayı sorumlu olan kişi hesap sahibi olacak. Yani çekin üzerindeki imza sahibi değil. İmza sahibi aynı zamanda hesap sahibi de olabilir, o ayrı bir durum. Tüzel kişiler yani özellikle şirketlerde şirketin yönetim kurulu üyelerinden birisine bankada çek hesabı açılırken, o bir kişi görevlendirilecek.

    Banka, şirketin çek hesabından sorumlu olan kişiyi önceden bilecek. Şirket, bu görevlendirmeyi yapmadığı takdirde şirketin yöneticilerinin tamamı sorumlu olacak. Şirketin muhasebecisi sorumlu olmayacak.

    Eskiden ceza verilirken çekin üzerindeki rakam neyse o nazara alınıyordu. Yeni sistemde, çekin karşılıksız çıkan kısmı nazar alınarak ceza verilecek.

    Bir takım teknik düzenlemeler de olacak. Mesela, çekler ikiye ayrılıyor. Şahıs çekleri yani hamiline çekler ve ticari çekler... Bankaların daha dikkatli olması için bankalara bazı yükümlülükler getiriliyor.

    Çek yasağı bulunan kişiye çek verildiği takdirde bankaya ceza var. Ayrıca yasaklı olduğu halde çek kullanan kişiye de hapis cezası var. Buradan şu anlaşılıyor. Bundan sonra herkese rastgele çek verilmeyecek. Bankalar bu konuda çok titiz olacaklar.''

    Çek işlemi yapan kişilerin çek hesaplarının açık olacağını anlatan Köylü, bu hesabın, kişinin çek verebileceği kişilerce de görülebileceğini söyledi.

    Çek mağdurları

    Hakkı Köylü, ''çek mağduru'' olarak ifade edilen kişilerin durumuna değinirken de şunları söyledi:

    "Cezaevlerinde bu konu yüzünden şu anda 2 bin 118 kişi var. Bu son 15-20 günlük bir rakam. Biz, işte bu cezaevlerindeki kişiler için yeni bir düzenleme getireceğiz. 37 milyon çek kesilmiş. Bu rakamın içerisinde 1 milyon civarında dava var. Ama hapis yatan 2 bin kişi var. Davanın çok olması önemli değil. Sonuçta bunlar ödeniyor.

    Biz, yeni bir düzenleme getireceğiz. Çekini ödeyemeyip hapse düşenlere yeni bir imkan tanıyacağız. Asgari 1 yıl olmak kaydıyla yeni bir düzenleme yapılacak. Bu düzenleme ile eğer taraflar aralarında anlaşabilirse, kişi hakkında açılmış dava duracak. Soruşturma başlamışsa o duracak, ceza infaz ediliyorsa tahliye edilecek. O süre içerisinde ödenmesi beklenecek.

    Ödemediği taktirde soruşturma kaldığı yerden devam edecek. Zaman aşımı işlemeyecek. Ayrıca bu kişinin şikayet hakkı da ortadan kalkmayacak. Eğer, anlaşamazlarsa kanun 'en az bir yıl süreyi' ben veririm diyor. Bundan çok önemli bir fayda sağlanır. Bir çok kişi 'biz hapisteyiz dışarıda olsak borcumuzu öderiz' diyor. Buyursunlar ödesinler. Bu düzenleme ile alacaklının bir kaybı olmayacak. Alacaklıya alacağını tahsil edebilmesi için yeni bir imkan sağlanmış olacak. Aynı zamanda borçluya da borcunu ödeyebilmesi için bir imkan tanınacak."

    http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=218871

    YanıtlaSil
  101. ARKADAŞLAR BENİM ANLAYAMADIGIM BİRŞEY VAR EKONOMİK SUÇA EKONOMİK CEZA VERİLİR DİYE KANUN VAR DENİYOR BU KANUN VARSA ÇEK SUÇUNDAN İNSANLAR NİYE HAPSE GİRİYOR HÜKÜMET ANAYASAYI KENDİMİ İHLAL EDİYOR BUNUN YAPTIRIMI YOKMU?MUHALEFET PARTİLERİ BU KONUYA NİYE DEGİNMİYOR TV LERDE BU KONU HALKA NİYE ANLATILMIYOR?YEMİN EDİYORUM BEN BU İŞİ ANLAMADIM!!!!!!!!!

    YanıtlaSil
  102. ARKADAŞLAR ;

    100 DE YAZDIM TEPKİ GELMEDİ...

    KEMAL ANADOL YARIN SAAT 11.00 DE ÇEKLE İLGİLİ BASIN TOPLANTISI DÜZENLİYORMUŞ.

    SESİMİZİ DUYURMAK İÇİN BİR FIRSAT, DEĞERLENDİRELİM LÜTFEN...

    Danışman faxların üzerine kesinlikle Sayın kemal Anadol'un dikkatine yazmamızı istedi unutmayalım.

    Telefonu : 0 312 420 52 70
    Fax : 0 312 420 52 82

    CİNOCAN

    YanıtlaSil
  103. ARTIK YETER İNTİHAR EDECEĞİM EN AZINDAN AİLEM BENDE ÜMİDİNİ KESECEK HERKES KENDİ YOLUNA GİDECEK.BİLİYORUM ÇOK GÜNAH AMA ELİMDEN GELEN ŞEY BU ARTIK.HERGÜN G KORKUSUYLA YAŞAMAKTAN DAHA İYİDİR GALİBA BEN HAPİSTEYKEN AİLEME KİM BAKACAK.ÖLÜM NEDENEMİ AÇIKLAYICI BİR YAZI YAZMAYA BAŞLADIM BİLE PARAN YOKSA ÖLÜRSÜN DEDİKLERİ BU OLSA GEREK.A.G ÇEK KANUNU,ÇEK YASASI YETER ARTIK HERKES HAKKINI HELAL ETSİN DİYECEĞİM AMA PARASI OLMAYAN ADAMADA KİMSE HAKKINI HELAL ETMEZ.NEDE OLSA SUÇLUYUZ PARAMIZ YOK.

    YanıtlaSil
  104. BİZİM SORUNUMUZU ÇÖZEBİLECEK TEK KİŞİ BAŞBAKANDIR ONA DERDİMİZ ANLATALIM...ÇÜNKÜ O NE DERSE O OLUYOR.. OY KAYIPLARINI ANLATALIM O ZMAN ÇARK EDECEKTİR...

    YanıtlaSil
  105. Haydi arkadaslar ben kemal anadol a fax çektimm

    YanıtlaSil
  106. ARKADAŞLAR
    ÖZELLİKLE KEMAL ANADOL A YAZACAĞIMIZ FAX TA MUTLAKA VE MUTLAKA 2500 KİŞİ OLMADIĞINI ASLINDA BUNUN HÜKÜMETİN YAPMIŞ OLDUĞU HÜLLEDEN DOLAYI 60000 OLDUĞUNU VE ASLINDA BUNU HÜKÜMETİN HALJTAN GİZLEDİĞİNİ YAZALIM VE KEMAL ANADOLDAN HÜKÜMETİN ALACAKLI İLE BİR İLGİSİ OLMAYAN ADLİ PARA CEZASI İÇİN NE DÜŞÜNDÜĞÜNÜ ÖZELLİKLE SORMASINI İSTEYELİM BEN FAXIMI BU YÖNDE HAZIRLAYIP GÖNDERDİM.
    ZOLA

    YanıtlaSil
  107. EMİNE ERDOĞAN
    KAVACIK SUBAYEVLERİ MAHALLESİ KUŞADASI SOKAK 26
    6130 KEÇİÖREN / ANKARA

    YanıtlaSil
  108. 60000 KİŞİ Bİ İSVİÇREDEKİ CAMİ MİNARESİ KADAR OLAMADIK.YAZIKLAR OLSUN

    YanıtlaSil
  109. DEGERLİ ARKADASLAR...
    BİRAZ ÖNCE MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI KIRSEHİR MİLLETVEKİLİ VE MHP NİN ADALET KOMİSYONU ÜYESİ METİN ÇOBANOĞLU İLE GÖRÜŞTÜM..LÜTFEN METİN BEY E METİN ÇOBANOGLUNUN DİKKATİNE YAZARAK FAX LARIMIZI ÇEKELİM ARKADASLARRR...
    METİN ÇOBANOĞLU MHP KIRSEHİR MİLLETVEKİLİ TBMM
    TEL.0 312 4205976 -4205977 FAX.0 312 4206966

    YanıtlaSil
  110. ARKADASLAR BU KADAR UGRASILDI CALISILDI SIKINTI CEKILDI VE HALA UMITIMIZ TUKUNMEDI.YASALASAN BIR SEYDE YOK AKP DE DE FIKIR BIRLIGI YOK.MUHALEFET DE BIZDEN YANA GOZUKUYOR.KANUN ALT KOMISYONDA PERSEMBE GUNU GORUSULRCEK KOMISYONDA DEGISIKLIK OLABILIR.SONRA GENEL KURULA BURADA DA DEGISIKLIK OLABILIR.ARADA BAKANLINLARIN VE BASBAKANIN MUDAHALESI DE KACINILMAZ GOZUKUYOR. ................................................PEKI SIMDI NE YAPILMALI SORUSUNU KENDIMIZE SORALIM.INTIHAR MI EDELIM.HAYIR......KUFUR MU EDELIM.....HAYIR.....UMUTSUZLUGA MI DUSELIM....HAYIR.... ARKADASLAR BU YASA ESKISINDEN KOTU OLMIYACAK OYLE VEYA BOYLE ERTELEME CIKACAK GBT DEN ARANANLAR HAPISTE YATANLAR VE YATMAYA ADAY OLANLAR BELKIDE BU PLARTFOMDA ONBINLER OLACAGIZ.ISTE O ZAMAN BASKIMIZI ENSELERINDE HISSEDEN VEKILLERIMIZ BIZE BASKA GOZLE BAKMAYA BASLAYACAK.UNUTMAYIN ERTELEMENIN GUNDEME GELMESI BILE BIZLERIN BASARISIDIR......SIMDI..UMITSIZLIK YOK..DURMAK YOK...KENDINIZ ICIN YAKINLARINIZ ICIN...MADURLARIMIZ ICIN...GAYRET EDELIM FAKSLAR TELEFONLAR MAIL LER SON SURAT DEVAM ETSIN.LUTFEN BIKMAYIN...BIZ CALISIRSAK SIMDI OLMASA DA CEZNIN KALKMASI BIR SENE ICERISINDE ODA KALKAR.ERTELEME CIKSI YAVAS YAVAS HEDEFE KILITLENIN.ZAFER HAKLININ VE CALISANLARIN YANINDA OLACAKTIR.........HUSEYIN

    YanıtlaSil
  111. EMINE ERDOGAN HNM A MEKTUP YOLLADIM KIMLIK SORMADILAR ILGILENENLERIN BILGILERINE

    YanıtlaSil
  112. ARKADASLAR DURMAYIN ICERI GIRERSEK FAKS CEKME IMKANIMIZ KALMIYACAK

    YanıtlaSil
  113. ARKADAŞLAR,
    FAX ÇEKME İMKANIM YOK.KEMAL ANADOL UN MAİL ADRESİNİ VERİN LÜTFEN.BİR DE MHP DEN METİN ÇOBANOĞLU.... YILMAK YOK MÜCADELEYE DEVAM.ALLAH BİZİMLE BERABERDİR.

    YanıtlaSil
  114. ARKADAŞLAR,
    FAX ÇEKME İMKANIM YOK.KEMAL ANADOL UN VE MHP Lİ METİN ÇOBANOĞLU NUN MAİL ADRESLERİNİ VERİN LÜTFEN....

    YanıtlaSil
  115. ARKADAŞLAR ADALET KOMİSYONUNDAN AKP Lİ VEKİL İLE BUGÜN 1 DE GÖRÜŞTÜM.DEDİĞİNE GÖRE KOMİSYONDAN 2 YIL OLARAK GEÇMİŞ.TAMAMEN HAPİSİN KALKMAYACAĞINI SÖYLEDİ.ANCAK MECLİSDE GÖRÜŞÜLÜRKEN MUHALEFET PARTİLERİNDEN BİR TEKLİF GELİRSE ELİNDEN BİRŞEY GELİRSE YAPACAĞINI SÖYLEDİ.YANİ AKP 2 YIL ERTELEMEDE KARARLI OY KAZANIRKEN KAYBETMEKDE İSTEMİYOR.BİZİM MUHALEFETİ MECLİS GÖRÜŞMESİNDE TEKLİFDE BULUNMALARI İÇİN SIKIŞTIRMALIYIZ.O ZAMAN HÜKÜMET HAYIR DİYEMEZ.HADİ ARKADAŞLAR HEPİMİZ BU KADARMIYIZ.FAX ÇEKELİM...

    YanıtlaSil
  116. Arkadaşlar,şayet tasarı yasalaşırsa 60000 kişi dışarıya çıkacak,peki kimse bu hükümete sormayacak mı-bu adamlar nerden çıktı hani 2500 kişiydi diye-ne cevap verecekler o zaman.İŞTE KEMAL ANADOLA BUNU SORDURTALIM.ve MUTLAKA ADLİ PARA CEZASININ ALACAKLIYA BİR YARARI OLMADIĞINI VURGULATTIRALIM.BU PARANIN HÜKÜMET TARAFINDAN ALINDIĞINI VE ASIL İNSANLARIN BU YÜZDEN MAĞDUR OLDUĞUNU AÇIKÇA MERTÇE SÖYLESİN.BİZDE ALKIŞLAYALIM....

    YanıtlaSil
  117. emine hanıma mektup yazalım inanmıyorsa evlerimizi ziyarete gelsin perişanlığımızı görsün bunca insanın ne çektiğini anca anlarlar öyle göstermelik tvlerde milletin evine gitmekle olmuyor yalandan şirinlik yapmasınlar emine hanımda bizim gibi hapishanedeki eşinin yolunu bekledi biz o zaman ona hak verip düşünceden dolayı kimse hapis yatmamalı dedik şimdi sıra onda oda eşine bizim çektiklerimizi anlatsın ve bu haksızlığa bir son versinler

    YanıtlaSil
  118. SAYIN ANADOL
    ADLİ PARA CEZASINA HAYIR.BU YÜZDEN 60000 KİŞİ HAPİSTE.BU KANDIRMACAYA SON !!!!!HÜKÜMETİN BU ADLİ PARA CEZASI TUZAĞINA DÜŞMEYİN.HERKESİ KANDIRIYORLAR SİZDE UYANIN ARTIK...
    SAYGILARIMLA
    ZOLA

    YanıtlaSil
  119. JENARDİ HERŞEYİMİZ SANA BAĞLI ÇIK ŞU TV DE SES GETİR.SON ÇAREMİZSİN.BU YASA BÖYLE ÇIKARSA YANDIK.HAPİSİ KOMPLE KALDIRALIM.BİR DE BU SİTEYİ BİLEN ÇOK AZ SAYIDA İNSAN VAR.ONUN İÇİN TOPLANTILARDA AZ KİŞİ OLUYOR DUR.SİTENİN İSMİNİ DUYURMANIZ LAZIM...

    YanıtlaSil
  120. BEN ÜSTTEKİ BU YAZIMI DA FAXLADIM.SİZDE BUNA BENZER YAZIP FAXLAYIN.UZUN OLMASIN ADLİ PARA CEZASINI ÖZELLİKLE BELİRTİN.ÇEKTEN BAHSETMEYİN KAFA KARIŞTIRIYOR VE İŞLERİNE GELİYOR.O YÖNDE DİKKATLERİ ÇEKİP KONUYU 2500 MAĞDUR OLAYINA KİLİTLİYORLAR.SLOGANIMIZ -ADLİ PARA CEZASINA HAYIR!!! OLMALI
    ZOLA

    YanıtlaSil
  121. ARKADAŞLAR 2 GÜN ÇEK SÖZCÜĞÜNÜ UNUTUN.O KAHROLACASI KELİMEYİ SARFETMEYİN.MUHALEFET VEKİLLERİNİ ADLİ PARA CEZASININ KALKMASI İÇİN FAX-TELEFON VE MAİL YAĞMURUNA TUTALIM.MECLİS GENEL KURULUNDA ADLİ PARA CEZASININ KALDIRILMASI İÇİN TEKLİF VERİRLERSE BU OLUR İNANIN.AMA OLAYI ÇEK İŞİNE ÇEKERSEK YİNE OLMAYACAK 2500 KİŞİ DEYİP İŞİN İÇİNDEN ÇIKACAKLAR.
    ZOLA

    YanıtlaSil
  122. ARKADAŞLAR, BEN BU SİTEYİ TESADÜFEN BULDUM. BU SİTEDEN ÇOK KİŞİNİN HABERİ YOK. BUNA BİR ÇARE LÜTFEN!!!

    YanıtlaSil
  123. ARKADAŞLAR NASIL OLSA MUHALEFET YANIMIZDA DİYE DÜŞÜNEREK SN.KEMAL ANADOL A FAX ÇEKMEYİ LÜTFEN İHMAL ETMEYELİM!!! UNUTMAYINKİ ONLAR BİZLERİN ARAMALARI SONUCUNDA BU ÇEK OLAYINA DUYARLI HALE GELDİLER VE ONLARINDA SİYASETÇİ OLDUĞU MANTIĞIYLA ALACAKLARI OY POTANSİYELİ NE KADAR YÜKSEK OLACAKSA O KADAR KONUNUN ÜZERİNE GİDECEKLERİDİR!!! MECLİSTE BİZİM SÖZCÜMÜZ OLMALARI İÇİN LÜTFEN GEREKLİ HASSASİYETİ GÖSTEREREK FAX ÇEKELİM.SAYGILAR

    CAN MERT

    YanıtlaSil
  124. SİTEDEKİ ÇEK MAĞDURU BÜTÜN ARKADAŞLARIMIZIN DİKKATİNE!!!!
    ARKADAŞLAR 11 AYLIK SAVAŞIMIZIN NİHAYET SONUNA GELDİK.SON 3 GÜN!!! LÜTFEN AMA LÜTFEN HERKEZ SON BİR GAYRETLE BİR KIRTASİYEDEN ADALET KOMİSYONUNA FAX ÇEKSİN VE TELEFONUNUZ YOKSADA BİR TELEFON KARTI ALIP KULÜBEDEN ADALET KOMİSYONUNDAKİ VEKİLLERİ ARAYARAK ÇEK YASASININ ZATEN TCK (TÜRK CEZA KANUNU ) AYKIRI OLDUĞUNU VE EKONOMİK KAYGILAR GÖZETİLEREK HUKUĞUN NASIL ÇİĞNENDİĞİNİN CEVABINI İSTEYİN!!! UNUTMAYINKİ ONLARI SEÇEN VE ONLARADA BUNLARIN HESABINI SORMA HAKKIMIZ OLDUĞUNU AKLINIZDAN ÇIKARMAYIN.ARAMAKTAN LÜTFEN ÇEKİNMEYİN!!! ARANMANIZ VAR DİYE HELE HİÇ ÇEKİNMEYİN!!! ŞAHSIM OLARAK YAKLAŞIK 6 AYDIR VEKİLLERİ ARAYIP GÖRÜŞÜYORUM VE ARANMAM VAR...... ARKADAŞLAR NE YAPARSANIZ YAPARSINIZ BU SON 3 GÜNDE!!! ONDAN SONRASI ZATEN BOŞ.........İNANIN ONDAN SONRASI ZATEN HEPİMİZİN ÇOOOKKKK VAKTİ OLUR!!!! LÜTFEN SON BİR GAYRETLE FAX ÇEKELİM,ARAYALIM,SMS ATALIM!!! ARTIK BUNDAN SONRASI HERKEZİN KENDİ VİCDANINA KALMIŞTIR,SONRA BURAYI AĞLAMA DUVARINA ÇEVİRMEYELİM!!!!! SAYGILARIMLA

    CAN MERT

    YanıtlaSil
  125. Arkadaşlar

    Onbeş gün içinde bu iş bitiyor. Çeke hapis olayı bitmiştir. Tarihteki yerini almıştır. Bu saatten sonra kimseyi çekten dolayı hapise atamazlar. Yeni kanunda hapisi koyamazlar, avrupa birliği bunu kabul etmez. Hükümet dua etsinde hapise yatanlar Avrupa insan hakları mahkemesine başvurup devletten tazminat almasınlar. Herkesin gözü aydın, yatan arkadaşlara ve kaçan arkadaşlara geçmiş olsun.aydın(istanbul)

    YanıtlaSil
  126. Adli para cesası sadece karşılıksız çek e uygulanmıyor. KARŞILIKSIZ ÇEK TE ADLİ PARA CEZASINA HAYIR diyelim bari.

    YanıtlaSil
  127. merhaba,

    ben yazdığım maillerin konu başlığını "ekonomik suça ekonomik ceza - karşılıksız çeke hapis cezası" yazdım.
    böyle konu başlıklarıyla içlerinde bulundukları çelişkiyi dile getirelim. eminim hiçbiri mailleri okumuyorlardır bile. Bu arada Duran Bulut'u tenzih ederim . Kendisi çok duyarlı bir milletvekili 10 -11 aylık mücadelmizde kendisi bu konuyla yakından ilgilenmişti. T.V'de bugün neler dedi seyreden oldu mu?

    YanıtlaSil
  128. Aydın günaydınmı diyelim.Rüyanı anlatıyorsun gibi geldi.

    YanıtlaSil
  129. 128 DE YAZAN ARKADAŞIM BU SENİN GÖRÜŞÜNMÜ YOKSA DUYUMMU???
    AYDINLATIRSAN SEVİNİRİZ.
    CAN MERT

    YanıtlaSil
  130. aydın bey bu haberın aslı varmı acaba.merak ettım dogrusu.neye dayanarak yazdınız bu haberı.

    YanıtlaSil
  131. Arkadaşlar

    Rüya falan değil avrupa birliği sormazmı, sen çeke nasıl hapis devam ettirirsin. Böyle bir kanun çıkarmı arkadaşlar akıllıca düşünün, zaten çeke hapis devam etmiş olsa idi kanunu niye değiştiriyorlar. Bankalarının yükümlülüğünü bir madde ekleyerek artırabilirlerdi. Ama madde falan eklemediler direk kanunu değiştiriyorlar. Çek kanunu zaten öyle büyük bir kanun değil. Sizce nesi bu kanunun değişir allah aşkına hapsi kaldıracaklar. Bize erteleme diyorlar evet erteleme verecekler yalnız ödenmez ise idari para cezasına cevrilecek yani 150 bin tl ye kadar idari para cezası verilecek bu kadar basit hapis bitti arkadaşlar eğer çok çok büyük bir terslik olmazsa kanun böyle olacak. Size şunuda söyleyeyim avrupa birliği müzakeresinde bu yıl sonuna kadar kesinlikle süre istediler bu süre bitiyor onun için kanunu değiştirmek zorundalar... Çekte hapis bitmiştir hepimizin gözü aydın.. Herkes hapis kalkmaz diyor neyi kaldırmıyorsun hem avrupa birliği kriterlerini yerine getireceksin hemde en son çıkan kanun avrupa birliği kriterlerine ters adama biryerleriyle gülerler....

    YanıtlaSil
  132. arkadaşlar sorunumuzun hapisin tamamen kalkması olduğunu untmayalım.bu 2 yıl sadece kendimizi kandırma olur.herkes tamamen kalkmasına odaklanıp ona göre mail ve fax atalım.jenardi lütfen tv de hapisin tamamen kalkmasını zorla.yoksa hepimiz içerdeyiz.biz içerdeyken alacaklılardan alırlar oyları...

    YanıtlaSil
  133. Arkadaşlar


    Haberin aslı çeklere hapis vermeyen mahkemeler.. Bu mahkemeler neye güvenerek hapis vermediler. Arkadaşlar biraz başımızı kumdan çıkarın karamsarlığı bırakın. Şunu unutmayın çekteki insanları hapise atmak için hergün bir tane hapishane yapmak lazım. Bu ülkede çekte hapisin kalktığını sağır sultan bile biliyordu. AVukat hakim savcı olmaya gerek yok. Bunun böyle olacağı belli idi. 2009 yılı çekte hapisin bitişinin geçiş yılı idi bunu avrupa birliğide biliyordu. Yani arkadaşlar yatanlara geçmiş olsun kaçanlara da geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  134. ARKADAŞLAR İDARİ PARA CRZASI SEBEBİYLE 60BİN KİŞİNİN HAPİSTE OLDUGU DOGRUMU ?BU BİLGİLER NERDE GELİYOR?HÜKÜMET 2000 KİŞİ DİYEREK MİLLETİMİ YANILTIYOR YOKSA BİZMİ KENDİMİZİ YANILTIYORUZ?ADLİ PARA CEZASINDAN HEPSİ ÇEKTENMİ YATIYOR HAPİSHANE AÇIKLAYAN OLURSA SEVİNİRİM...

    YanıtlaSil
  135. değerli arkadaşlar

    kanun tasarısı genel kuruldan geçtiği zaman eğer ceza kısmında adli para cezası olmazsa o zaman kesin bu konu anlaşılacak...genel kurulu trt 3 te izleyene kadar aramalara devam...anlatmaya devam ..faxlara maillere devam...

    my way

    YanıtlaSil
  136. BANA 135 YAZAN ARKADAŞIN SÖZLERİ ABARTI GELDİ ÇEKE HAPİS OLMASA ERTELEME DİYE MİLLET KANDIRMAZLAR BEN ARKADAŞIN FİKRİNİ FAZLA İYİNİYETLİ GÖRDÜM.BURASI TÜRKİYE BİRBAKMIŞŞIN HAPİSTESİN GEVŞEMEK YALNIŞ BENCE...

    YanıtlaSil
  137. 135 de yazan arkadaşın yorumları bana eskiden tarih verenlerin bu iş bitti diyen arkadaşların yorumları gibi geldi...

    YanıtlaSil
  138. eyer erteleme olursa kanun nasıl uygulanacak bır bılen varmı

    YanıtlaSil
  139. tarıh bellımı ne zaman cıkacak bu olası yasa delii olacam artıkkkkk

    YanıtlaSil
  140. arkadaşlar kendimizi kandırmayalım.akp adalet kom.üyesiyle görüştüm.kesinlikle hapisi kaldırmıyorlar.alacaklıların durumunu düşünüyolarmış.sadece 1-2 gün dişinizi sıkın şu hapisi kaldıralım sonra bayramı geçde olsa kutlayalım..

    YanıtlaSil
  141. ben 135 teki arkadaş kadar iyiniyetli değilim , tahminim hapsi cezasının verildiği mahkeme tarihinden itibaren 2 sene süre verecekler çeki ödeyebilmek için herkese, hapsi şu durumda birden kalıramazlar, 2 sene zaman kazanacaklar,ilerde ya kalkar hapis yada duruma göre yeni karar alırlar, tabii iktidarda kalırlarsa.

    YanıtlaSil
  142. ben onu bunu bilmem.kimse dışarıya çıkmadan tamam bitti demeden inanmam.jenardi sana inanıyyor ve güveniyorum.herşey için sana çok ama çok teşekkür ederim.muhtemelen senden büyüğüm.ablam seni kocaman öpüyorum çabaların için.

    YanıtlaSil
  143. SN.KEMAL ANADOL DİKKATİNE!!!!





    SN.VEKİLİM İKTİDAR PARTİSİNİN EKONOMİDE GÖSTERDİĞİ BASİRETSİZLİĞİN SONUCU DÜNYADAKİ EKONOMİK KIRİZ NE YAZIKKİ ÜLKEMİZİ TEĞET DEĞİLDE TABİRİ CAİZSE DELEREK GEÇTİĞİ SİZLERİNDE MALUMUDUR.İKTİDAR PARTİSİNİN EKONOMİYİ KÖTÜ YÖNETMELERİ VE DÜNYADAKİ GLOBAL KIRİZ SONUCU BİZ İŞADAMLARI LİKİDİTE ZORLUĞUNA DÜŞTÜK VE BU LİKİDİTE ZORLUĞU SONUCU YILLARDIR ÖDEDİĞİMİZ ÇEKLERİMİZİ ÖDEYEMEZ DURUMA GELDİK!!!! SİZLERİNDE ÇOK İYİ BİLDİĞİ BU AKP İKTİDARININ 2003 YILINDA YASANIN ARKASINDAN DOLANARAK A.İ.H.M ' E AYKIRI OLMASINA RAĞMEN ÇEKLERE ADLİ PARA CEZASI UYGULAMASINI GETİREREK DOLAYLI YOLDAN BİZ İŞADAMLARI VE ESNAFLARI ADİ BİR SUÇLU GİBİ CEZAEVİNE GİDEN YOLU CEZACI ZİHNİYETLERİ DOĞRULTUSUNDA KANUNLAŞTIRMIŞLARDIR.SN.ANADOL C.H.P. OLARAK ANAYASAMIZA VE T.C.K. YA AYKIRI OLAN HER TÜRLÜ KANUN KARŞISINDA GÖSTERDİĞİNİZ TUTARLI DURUŞU BU ÇEK KANUNUNDADA GÖSTERECEĞİNİZDEN ŞÜPHEM OLMADIĞINI ŞAHSINIZ VASITASI İLE BÜTÜN C.H.P. Lİ VEKİLLERİMİZDEN BEKLEDİĞİMİZİ BELİRTİRKEN HADDİM OLMAYARAK NAÇİZANE BİR KAÇ KONUDA BAZI UYARILARDA BULUNMAK İSTİYORUM.



    1-BU GÜNE KADAR MECLİSTE VERİLEN SORU ÖNERGELERİNDE HEP İÇERDEKİ ÇEKTEN DOLAYI YATANLARIN SAYISI SORULDU.LAKİN ZATEN ÇEKTE TEKERRÜR ( 2003 TEN BU YANA BU ZATEN İMKANSIZ GİBİ BİRŞEY.İÇERDE YATAN 2100 KİŞİ DEDİKLERİ BUDUR ) DİREK HAPİS CEZASI OLMADIĞINI HATIRLATIR,VERİLMESİ GEREKEN SORU ÖNERGESİNİN ÇEKTEN DOLAYI ADLİ PARA CEZASI ALMIŞ OLAN VE BUNDAN DOLAYI İÇERDE YATAN KİŞİ SAYISI VE DIŞARDA ARANMASI OLAN KİŞİ SAYISIDIR.SN.İLHAN KESİCİNİN SÖYLEDİĞİNE GÖRE İÇERDE YATANLARIN %47 Sİ ÇEKTEN YATMAKTADIR!!!YÜZBİNLERCE İŞADAMIDA ARANMAKTADIR!!!!

    2-EĞER BİZ HUKUK DEVLETİYSEK VE BUNUDA KENDİLERİNİN İSTEMEDİĞİ BİR KARAR ÇIKTIĞINDA DİLLERİNE PELESENK EDEN A.K.P. SÖZCÜLERİNE 2003 YILINDA ÇIKARDIKLARI ÇEK KANUNUNUN T.C.K 'YA UYUMLU HALE GETİRİLMESİ İÇİN SON OLARAK 31.12.2008 TARİHİNE KADAR SÜRE OLDUĞUNU VE BU TARİHE KADAR UYUM YASALARI ÇIKARILMADIĞI İÇİN ÇEK KANUNUNUN GEÇERSİZ OLDUĞUNU SOKAKTAKİ BİR İNSANIN DEĞİLDE ADALET KOMİSYONU BAŞKANI SN.İYİMAYA'NIN VE İST.HUKUK FAKÜLTESİ DEKANI SN.ADEM SÖZÜER OLMAK ÜZERE BİRÇOK HUKUK PROFESÖRÜNÜN BASINDA BEYANATLAR VERDİĞİNİ VE BUNA RAĞMEN 11 AYDIR HANGİ KANUNLA İNSANLARI CEZAEVİNDE TUTTUKLARININDA HESABININ SORULMASI GEREKTİĞİ!!! EVET BU KESİN SORULMASI GEREKEN BİR DURUM ÇÜNKÜ KENDİLERİNE GELİNDE HUKUKA KARIŞMAYIN DİYORLAR AMA BURDANDA AÇIKÇA ANLAŞILACAĞI ÜZERE VE SN.MUHARREM SARIKAYANIN YAPTIĞI HABERİDE TEKZİP ETMEDİKLERİNE GÖRE TÜRKİYENİN ÇEŞİTLİ ASLİYE CEZALARINDA KANUNUN GEÇERSİZ KALDIĞINDAN DOLAYI BERAAT VEREN MAHKEMELERİ ADALET BAKANLIĞININ UYARDIĞI VE BERAATLERİ DURDURDUĞUDUR!!!!!

    3-ÜLKEMİZDE VADELİ ÇEK KULLANIMI KANUNEN YASAL OLMASA BİLE BANKALARIN VE FAKTORİNGLERİN VADELİ ÇEKLERE YASAL OLARAK İŞLEM YAPMALARININ SUÇ OLUP OLMADIĞININ SORULMASI!!! SUÇSA NİYE A.K.P.NİN BU KURUMLARA YASAL İŞLEM YAPMADIKLARINI EĞER SUÇ DEĞİLSE O ZAMAN KANUNEN ÇEKTE VADE OLMADIĞINDAN DOLAYI YÜZBİNLERCE İŞADAMI VE ESNAFIN YARGILANDIĞI VE ADİ BİR SUÇLU GİBİ CEZAEVLERİNDE TUTULDUKLARI!!!

    YanıtlaSil
  144. 4-A.K.P. Lİ VEKİLLERİN BASINA YAPTIKLARI AÇIKLAMALARDA EKONOMİNİN OLMAYAN PARANIN YERİNE KOYULMUŞ OLAN VADELİ ÇEK DÜZENİNİN DEVAM ETMESİ GEREKTİĞİ VE BUNUN İÇİNDE ÇEKTE YAPTIRIM OLMAZSA EKONOMİNİN ÇARKLARININ TIKANACAĞI GİBİ BASİRETSİZ AÇIKLAMALARINA KARŞI KENDİLERİNE DÜNYADA SADECE TÜRKİYEDE OLAN ÇEKE HAPİS CEZASININ BAŞKA ÜLKELERDE OLMAMASINA RAĞMEN NİYE EKONOMİLERİNİN TIKANMADIĞI VE İNSANLARIN ÇEKLERİNİ HAPİS KORKUSUNDAN DOLAYIMI YOKSA TİCARETLERİNİ DEVAM ETTİREBİLMEK İÇİNMİ BU GÜNE KADAR ÖDEDİKLERİNİN SORULMASI!!!

    5-SON OLARAK EKONOMİK KAYGILARLA ( KIRİZİN ETKİSİNDEN BAHSEDİYORLAR ) HUKUKU HİÇE SAYARAK ÇEKE HAPİSİN DEVAM ETMESİ GEREKTİĞİNİ SÖYLEYEN A.K.P. ZİHNİYETİNE O ZAMAN KIRİZDEN DOLAYI AÇ KALDIM O YÜZDEN HIRSIZLIK YAPTIM DİYENİDE VEYA KIRİZİN ETKİSİNDEN DOLAYI ZİNA YAPTIM DİYEN HAYAT KADINLARINIDA HOŞ GÖRÜP KOVUŞTURMA BİLE YAPMADAN SALMALARI GEREKTİĞİDİR!!!İNSANLARIN ONURU OLDUĞU GİBİ DEVLETLERİNDE ONURU OLMASI GEREKTİĞİ VE HUKUKA AYKIRIYSA NEYE MAL OLURSA OLSUN ( EKONOMİK KAYGILAR GİBİ ) HUKUKU UYGULAMALARI GEREKTİĞİNİN HATIRLATILMASI GEREKTİĞİDİR!!!



    SAYGILARIMLA



    CAN MERT

    YanıtlaSil
  145. Arkadaşlar


    Kendinizi adalet komisyonu üyesi yerine koyun, bir kanun değiştiryorsunuz öyle bir kanunki hapisteki yatanlrın üçte biri o kanundan içerde ve 1 milyon dava açılmış. Sizi biri arıyor size çekte hapis kalkıyormu diye soruyor. Siz ne cevap verirsiniz. Ben hayır kalkmıyor derim.. siz ne dersiniz kalkıyormu dersiniz. Arkadaşlar bitti erteleme var ama ödemeyene idari para cezası verilecek. Alacakların durumunu devlet niye düşünsün ödenmeyen bir sürü kredi kartı var o kadar kolay olsa idi onlarada hapis çıkarırlardı herkes öderdi hapis bitti arkadaşlar neyi çıkartıyorsun geçti o günler bu saatten sonra devlet anca taksit yapabilirsin diye kanun çıkarır zaten onuda madde olarak ekliyor. Arkadaşlar birşeyin farkında değilsiniz herhalde ülkenin birinde hapise yatanların üçte ikisi çok yakında çekten hapse girecek sizce bu mümkünmü buna izin verilirmi.Çekte hapisin kalkma gerçeğini bir babacan biliyor oda zaten sinyali verdi. Ama hala o sinyali anlamadınız. Aslında çekte hapis 01,01,2009 tarihinde bitti. Hükümet dibi görmek istedi ve 1 yıl süre istedi geçiş süresi o süre doluyor. Taksit yapacağız falan hep tepkileri en aza indirmek. Bu hükümetin taktiği bu.
    Arkadaşlar metrobüse zam geldi. Ne dediler haklısınız şimdi metrobüse ne kadar mesafede binersen o kadar ödeyeceksin taktiği yapıyorlar yani millete sindiriyorlar. Hükümet anasının gözü uyanıklar takımı. Esnaf zaten çeke güvenmiyor kimse çekle tanımadığına mal vermiyor. Uyanın arkadaşlar uyanın bittiiiiiii bu iş yılbaşında herkes hür artık, bir dönem daha kapandı Yaşaşın demokrasi yaşasın özgürlük

    YanıtlaSil
  146. ARKADAŞLAR AKPARTİ BU ZAMANA HİÇBİR KANUNU HUKUKA UYGUN BİR BİÇİMDE DOĞRU DÜRÜST YAPMADI YAPAMADI. BU KANUNDA DA HUKUKA UYGUNLUK BEKLEMEYELİM.ANCAK CİDDEN KÖŞEYE ÇOK KÖTÜ SIKIŞTILAR.DAHA EVVELKİ YAPMIŞ OLDUKLARI KANUNLARLA ÇEK KANUNU ÇELİŞİR OLDU.

    ÖZGÜRLÜK DİYE DİYE BİR İNSANI BORCUNDAN ÖTÜRÜ İÇERİ ATMANIN İZAHINI 1,5 YILDIR BULAMADILAR..

    BİR YASA DÜŞÜNÜN Kİ ALACAKLI İSTİYOR İÇERİ GİRİYORSUNUZ,BİR YASA DÜŞÜNÜN Kİ ALACAKLI TAMAM DİYOR ÇIKIYORSUNUZ.. BİR YASA DÜŞÜNÜN Kİ PARANIZ YOK DİYEREK 5 YIL HAPİS YATIRYORSUNUZ..

    İŞTE BUNU OY TEHDİDİ İLE TÜM AKPLİLERE ANLATMALISINIZ.FAXLARA,ARAMALARA DEVAM

    ANAYASA VE ADALET KOMİSYONLARINA AKP GRUP BAŞKAN VEKİLLERİNE VE KAFASIZLARA BUNU ANLATMAYA DEVAM EDECEZ.

    YanıtlaSil
  147. sevgili burhan işcan kardeşim; şu millete umut dağıtmayı bırakta herkes ulaşması gereken yerlere şevkle faksını çeksin mailini atsın. umut fakirin ekmeğidir amma ve lakin senin şu bitti hadi kurtuldunuz türü cümlelerinden sonra olaki dediklerin olmadı ; burdaki şu mazlum ve gariban kitlenin içinden bir kişi bile bunalıma düşüp yanlış birşey yapsa bunun altından kalkabilecek misin a dostum. bahsettiğimiz kişiler siyasetci unutma sakın bunu. daha ayakları yere basan bilgilerle insanları donatalım kişisel düşüncelerle ve fikirlerle değil. en azından bu kadar net olmadan kesin ve kati bu iş tamam cümlelerini rica ederim daha fazla kullanmayalım.....İSKENDER

    YanıtlaSil
  148. yine şekerler kaderler çıktı sn cüneyt sn my way 135 deki gibi yorumları lütfen yayınlamayın....

    YanıtlaSil
  149. YARIN ANAYASA VE ADALET KOMİSYONLARINA VE AKPARTİ GRUP BAŞKAN VEKİLLERİNE ÇEKECEĞİNİZ FAXLARDA VE YAPACAĞINIZ ARAMALARDA SİZLERE YOL GÖSTERECEK BİR KAÇ ÖNEMLİ HUSUS:

    1. anayasaya hukuka ve her anlamda insan aklına aykırı olan çek kanununda hapis cezasındaki ısrarınız, hangi kuruma ve nereye hizmet ediyor?

    2.egemelik kayıtsız şartsız bankalar birliği ile tobb a mı geçti bilmek istiyoruz

    3. her fırsatta özgürlüklerden hukuktan bahsedip ,borcu yüzünden hapis cezası almış bir esnadın dramını eb ye nasıl izah edeceksiniz

    4. 1 yıldır olmayan kanun ile oyalanıyoruz. 5 dakika da hukukun gereği ile çıkabilecek olan yasada 1,5 yıldır nasıl hukuksuzca hapis cezasına devam edebiliriz' in pazarlıklarını yapıyorsunuz.

    5. alacaklı kesimi düşünerek sürekli bunu dillendiren sizler, neden bu alacaklıları diğer ticari ilişkilerde bu kadar düşünmüyorsunuz?

    6. tck da bulunan dolandırıcılık maddeleri süs niyetine mi oraya konuldu.. alacaklıların haklarını arayabilecekleri bi madde tck da mevcuttur. ayrıca çek kanunundaki adli para cezası ile tefeciere hizmet etmeyin.bu yanlıştan dönün.

    7. tüm otoritelerin ve akplerin çoğunluk görüşününde karşı olduğu hapis cezasının kaldırılmasındaki ısrarını etkileyen lobi ile aranızda ne gibi bir pazarlık geçti?

    8. bu insanlar bu esnaf bu dayatmanın bedelini 22 temmuz finalinde size ödetecektir. bu esnaf sayesinde gayri safi hasıla arttı. bu esnaf sayesinde vergi gelirleri arttı ama şimdi o esnaf şimdilerde divan altlarında saklanıor. fare deliklerinde sabahlıyor.bu yanlış türkiyenin ayıbır.bu yanlıştan dönün.hukukun gereğini yapın.

    YanıtlaSil
  150. ayrıca sitemizdeki herşey bitti çığırtkanlığı yapan öküzlere güvenmeyiniz. o öküzlerin '' cezaevindekiler çıksında borçlarını ödesin'' söylemleri yüzünden bu hallere geldik.lütfen itibar etmeyiniz.öküz her yerde daima öküz.

    YanıtlaSil
  151. Arkadaşlar


    Yazıları yazan burhan bey değil boşa adamın günahını almayın. Tabiki faxlara maillere sıkıştırmalara devam edeceğiz ama karamsarlıkla değil neşe ile mutlu bir şekilde daha umutla. Tabiki tam olarak birşey çıkmış değil %1 bile bir ihtimal hapis çıkacaksa bile onun için bile savaşmamız lazım. Ama gözüken köy klavuz istemez durum ortada. Hükümet şıkıştığı için hapsi kaldırmıyor. Kaldırmak için kaldırıyor yani çekte hapisin miadı 2009 un sonunda bitiyor....

    YanıtlaSil
  152. burhan işcan buraya da mı geldin sen.ya sen ne biçim bir adamsın.millet şevkle fax çekecek.sen milleti niye rehavete sokuyorsun.ayıp oluyor.bişey biliyosan kendine sakla kardeşim.bize de müdahale etme sakın.

    YanıtlaSil
  153. Emre kardeşim sana aynen ve canı yürekten katılıyorum.Bu çığırtkanın kim olduğu belli zaten boşver.
    ZOLA

    YanıtlaSil
  154. tbmm de görüşmeler kaçta başlıyor yarın bilen varsa yazsın lütfen

    YanıtlaSil
  155. Emre kardeşim yarın kanal d programı tam 9 da mı başlıyor,ayrıntılı bi yazarmısın lütfen.
    ZOLA

    YanıtlaSil
  156. programla alakalı bilgilendirmeyi yarın yapacaz.

    YanıtlaSil
  157. 135 de yazan arkadaşım.Zaten çeke hapis cezası yokki.Bedeli kadar adli para cesası veriyorlar,önemli olan adli pra cezasının kalkması.E uyanık biz seni tanımadıkmı zannediyosun....Yeter burayı da provake etme...

    YanıtlaSil
  158. arkadaşlar ben anlamıyorum sanki adam başbakan bu iş bitti herkes evlerine muhabbeti yapıyor ben bu tür mesajların bilinçli birileri tarafından yapıldıgına inanıyorum çeklere hapis cezası kaldırılana kadar mücadeleye devam

    YanıtlaSil
  159. 135 te yazan zat
    kim olduğunu neden gizledin adın sanın yokmu yada rumuzun
    karşı taraf seni BASKI KIRICI olarakmı gönderdi buraya
    bizler yasada çekehapis yoktur cümlesini duyuncaya ve bunuda cumhurbaşkanı onaylayıncaya kadar baskımızı sürdüreceğiz bunu böyle bilesin

    bir yudum huzur

    YanıtlaSil
  160. ARKADAŞLAR
    ŞU AN BİZİ YÖNETENLERİN BAZILARI ÇEKTE HAPİS KALKTIĞINDA TİCARETİN BİTECEĞİNE, HİÇ KİMSENİN KİMSEYE BORCUNU ÖDEMEYECEĞİ ĞÖRÜŞÜNDE.TABİİ BU GÖRÜŞ KENDİ GÖRÜŞLERİ DEĞİL MAL TEFECİSİ OLAN, BUGÜN İÇİN ONLARA YANDAŞ GÖRÜNEN, YARIN KİMİN YANINDA OLACAĞI BELLİ OLMAYAN KAPTANLARINDIR. DEĞERLİ MİLLETVEKİLLERİ SİZ İKTİDARA GELDİĞİNİZDE BİZ SİZİN BOYUNUZA POSUNUZA GÜVENEREK DAHA CESARETLİ YOLA ÇIKTIK.VERMİŞ OLDUĞUNUZ BEYANATLAR BİZİ COŞTURDU GEÇİRDİĞİMİZ KÖTÜ GÜNLERİN SONUNDA İŞTE DEDİK BU ARKADAŞLAR BELLİ AHLAKIN İÇİNDE BÜYÜMÜŞLER BOŞA KONUŞMAZLAR DEDİK İNANDIK AMA ENFLASYONU DURDURMAK İÇİN FRENE BASTINIZ BİZ SİZİN BU POLİTİKANIZA UYAMADIK ÇÜNKÜ SERMAYEMİZ YETMEDİ AMA VAR OLAN TİCARETİMİZLE OKYANUSUN ORTASINDA KALDIK İLK ÖNCE KÖPEK BALIKLARI BİZİ PARÇALADI HİÇ BİRŞEYİMİZ KALMADI HALA OKYONUSUN ORTASINDA SON NEFESİMİZİ VERMEK ÜZEREYİZ. ANALARIN GÖZ YAŞLARI, UFACIK COCUKLARIN HAYKIRIŞLARI, ÇARESİZ BABALARIN AHLARI... BEYLER BU DÜNYANIN ÖTESİ DE VAR. BİZ HİÇ KİMSENİN HAKKINI İSTEMİYORUZ AMA HER ŞEYE ÇARE VAR. YETER Kİ İNSANIN İÇİNDE ALLAH KORKUSU OLSUN. ÖNÜMÜZDE IŞIK OLDUNUZ DÜNYAMIZI KARARTMAYIN. YARIN YOLDA KARŞILAŞTIĞIMIZDA SAYGIYLA ELİNİZİ OPELİM.

    YanıtlaSil
  161. Arkadaşlar lütfen yorumlarınızı büyük harflerle yazmayım okunması çok zor oluyor.

    YanıtlaSil
  162. ARKADAŞLAR 2 YIL DEĞİL ON YIL ERTELEMEDE ÇIKSA HAKLI VE KARARLI MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ .ŞUNU HERKES BİLSİN ÇEKTE HAPİS KALKANA KADAR BU DEVAM EDECEK .MEİL FAX TELEFONLA OLMUYORSA SOKAĞA DÖKÜLÜRÜZ.İÇERDE EŞİ KARDEŞİ BABASI OLMAYAN BİLEMEZ BU ACIYI.BENİM EŞİM KADIN HAİYLE 40 GÜNDÜR İÇERDE VE BEN 8 YAŞINDA ÇOCUĞUMLA BENİ NE ZAMAN ALACAKLAR DİYE HER KAPI ÇALINDIĞINDA YÜREĞİM ÇARPARAK YAŞAMAYA ÇALIŞIYORUZ .
    ARKADAŞLAR EŞİNİ YAKALANACAĞIM KORKUSUYLA ZİYARERE BİLE GİDEMEYEN İNSANLAR VAR.
    BOŞ BOĞAZLIK YAPMAYIN .ERTELEME ÇIKARSA BİZ MAĞLUP OLMUŞ SAYARIM.BİZİM ZAFERİMİZ ÇEK HAPSİNİN KALKMASIDIR
    BASKIYA DEVAM .İNSAN HAKLARI MAHKEMESİNE BİLE BAŞ VURDUM.
    CEVAP BEKLİYORUM .SONUNA KADAR GİDECEĞİM.
    GÜZEL ÜLKEMİ DEĞİL HÜKÜMETİ ŞİKAYET ETTİM.
    VATANA CANIM FEDA .BİZİ BU HALLERE DÜŞÜRENLER UTANSIN

    YanıtlaSil
  163. Saat gecenin 01:38 i bilgisayarın başındayım ve habire karşılıksız çekle ilgili sitelere giriyor ve insanların yorumlarını okuyorum. Bazılarınıda bende kendimce yorumlar yazıyorum. Bu site içlerinde en iyisi gibi görünüyor. Arkadaşlar inanıyorumki bu çabalarınızın karşılığını alacaksınız. Benim gibi bu tür sitelerin varlığından haberi olmayan veya yeni olan arkadaşlarını , bu sizin başarınızdan sonraki mutluluklarına katacağınız payda sizi bir ömür boyu mutlu kılacaktır. Ben kararlıyın eve bu ceza böyle devam ederse ve ben borçlu olduğum için katillerle vatan hainleriyle aynı kefeye koyulurda tutuklanırsam ve hapse girersen . Katilim Hükümettir diye bir not bırakarak ve sebeplerini anlatarak intihar edeceğim. En azından hapse girmemiş arkadaşları bu sayede kurtarmış olacağım. Zaten haytımız şu anda çekilmez durumda , birde hapse girip çıkarsak bize simit bile sattırmazlar sen çekini ödememişsin akşama simitin parasınıda ödemezsin derler. Hiç bilmezlerki zamanında yanında 100 lerce çalışanı vardı neyse ... Bu kararlı tavrınızı destekliyor ve Allahın yar ve yardımcınız olmasını temenni ediyorum.

    YanıtlaSil
  164. YARIN MECLİS 13.00 TE AÇILIYOR BİLGİNİZE

    YanıtlaSil
  165. 165 TE YAZAN ARKADAŞIM İNTAHAR ETMENE GEREK KALMAMASI İÇİN SENDE BİZLERLE BU SAVAŞA KATIL!!!SİTE İLETİŞİMİNE BİLGİLERİNİ BIRAK VEYA SOL ÜSTTE SN.JENARDİ NİN MAİLİNDEN VEYA TELEFONUNDAN ULAŞIRSAN SANA GEREKLİ YÖNLENDİRMELERİ YAPAR.BİRLİK İÇİNDE İNŞALLAH BU İŞİN ÜSTESİNDEN GELİCEZ.SAYGILARIMLA

    CAN MERT

    YanıtlaSil
  166. arkadaşlar ben çocugumu 1seneden beri göremiyorum niye biliyomusunuz işlerim bozulunca eski eşim boşanma davası açtı avukat bile tutamadım babamın bana verdigi harçlıkla yaşıyorum babam bagkur emeklisi düşünün artık ben çok iyi bir babaydım ailesine baglı işine gücüne bakan bir insandım işler bozulmaya çekler dönmeye başlayınca benim hayatımın akışıda degişti hayatın bı kadar acımasız insanların bu kadar vefasız oldugunu yaşayarak gördüm bu hükümet zaten hem ekonomik olarak hemde psikolojik olarak bitmiş bizim gibi insanlarla hala niye ugraşıyor anlamakta çok zorlanıyorum boşandıktan sonra çocugumuda göremiyorum göstermiyorlar olay çıkarsam beni paketleyip götürecekler içeriye.....
    hükümetin bu saçmalıklarından bıkkınlık geldi onlar bankalara tefecilere yaranmaya çalışıyor bizde medine dilencileri gibi hakkımız olan özgürlügümüzü DİLENDİRİYORLAR BİZE inşallah haklı olan bizler kazanacagız ve bu hapis tehdidinden kurtulacagız inşallah öylede olur.

    YanıtlaSil
  167. Arkadaşlar,

    Gecenin bu saatinde girebildim ancak ve yorumları bir bir okudum. 135 te yazan arkadaş kimse birkaçtane daha yazmış. Fikirlerine bende katılmıyorum. Çünkü hiçbir yerden onun dediğine benzer bir emare almadım.

    Ama,

    Bu hırs bu kin niye… Bunu yazan kim olursa olsun böyle hakaretler olmamalı bence… Biz bu zatın yazdığı satırlara dahi hoşgörü gösteremiyor iken, gerek alacaklıların gerekse ekonominin bozulmasından korkan hükümetin bize hoşgörü göstermesini bekliyor olmamız sizce ne kadar doğrudur.

    Bizim mücadelemiz hukuk mücadelesi…. Normalde bir hukuk devletinde olması gereken zaten ticari bir borç nedeniyle hapis gibi ilkel ülkelerde bile zor görülen bir cezanın yasalarda olmamasıdır. Ama buna rağmen AKP hükümetinin bunu düzelteceğini beklemek bence hayalciliktir.

    Eğer AKP kendi deyimiyle Yasalara saygılı, Hukukun üstünlüğüne inanan bir parti olsa idi

    ….Anayasa Mahkemesinin iptal etmiş olduğu bir yasanın yerine 3167 sayılı yasayı çıkararak Anayasayı bay pas edip hapis cezalarına devam demezdi…

    ….01.01.2009 tarihi itibariyle artık yok hükmünde olan bir yasa nedeniye yaklaşık bir yıldır insanların kanunsuz bir şekilde hapiste yatmasına göz yummazdı…

    ….Böyle bir yasanın Adli para cezası içerecek şekilde çıkmasının Anayasaya, AİHS ne, insan onuruna, AB uyum yasalarına ve her şeyden öncede kendi yaptıkları TCK ya uygun olmadığını bile bile sırf ekonomik gerekçelerle erteleme gibi gudubet bir noktaya gelip takılmazdı…

    AKP nin hukuk anlayışı en azından benim anlayabildiğim kadarıyla şöyledir…

    Konu Ergenekon davası olunca derlerki Yasal süreç işliyor hukuka güvenelim, yargıyı etkileyecek söylemlerden kaçınalım, Türkiye bir hukuk devletidir….

    Konu Yökün katsayı kararını iptal eden Danıştay kararı olunca… hukuka güvenmek biter karar siyasi olur…..

    Ergenekon savcılarına ve hakimlerine güvenilir.

    Sincan Ağır ceza hakimine güvenilmez……

    Güvenilmesi gereken tüm yargı organları; hakimler, savcılar, hatta Yargıtay dahi dinlenir işlerine gelmeyenler hakkında soruşturma açılır, icraatları beğenilmeyenler Adalet Bakanı yetkisiyle meslekten ihraç edilmek üzere ilgili yere gönderilir.

    Yani, onlara göre hukuk kendilerinin istediği şekilde gelişir ve yürüse hukuktur, işlerine gelmiyorsada hukuk değildir….

    Tüm bunlardan sonra ben merak ediyorum.

    Bu hükümet yapacağı bu yasada adli para cezası ve doğal olarak hapis kararını devam ettirerek

    TCK ya nasıl uygun hale getirecek,

    Anayasaya nasıl uygun hale getirecek,

    AB uyum yasalarına nasıl uygun hale getirecek,

    AİHS ne nasıl uygun hale getirecek…..

    Bekleyip göreceğiz……..

    Çıkacak yasayı ne yapıp edip Anayasa Mahkemesine Gönertmeliyiz… Yok olmadı bunuda becerebildiler ve Anayasayada uygun yaptılarsa o zaman yapacak bir şey yok.
    Gidip yatarız Bir hesap sormamız gerekiyorsada örgütlü bir şekilde sandıkta sorarız…

    İyi sabahlar Türkiye..
    Her neredeyse……….

    YanıtlaSil
  168. herkese günaydınlar bu gün ben kendi adıma 10 yere faks çektim emre bey bu gün bizi aydınlatırsanız yarın size destek için neler yapabiliriz yarın bu iş için işe gitmiycem televizyon karşısında olacam bitirelim artık bu keşmekeşliği duyun bizi kan emiciler kalmadı kanımız falan eme eme çekin pençelerinizi üzerimizden artık son bi damla kanımızıda sizlere değil vatanımıza verelim

    YanıtlaSil
  169. arkadaşlar iki yıl ertelemeli kanuna destek verip araması olan ve içerdekiler çıkınca daha iyi, organize olabiliriz ve daha iyi ses getiririz fakslar ve mailler sanalda olsa çok iyi kise arnması olduğundan toplanmaya gelemiyor ama toplu insan grupları karşılarında görürlerse bu yasa daha lehimize çıkar sanırım benimki bir düşünce ve faksa maillere devam devam bu arada avrupa insan hakları mahkemesinede gitmemiz lazım süratle bu hükümeti ancak sikiştırır uncu28 kacaK

    YanıtlaSil
  170. http://gazete.netgazete.com/ShowPaper.aspx?news=gunes

    YanıtlaSil
  171. Arkadaşlar, bu çıkacak çek yasasının bana göre hiç bir anlamı yok, kesinlikle mücadeleye devam... Düşününki 2 yıl erteleme oldu, bu içeride aylarca yatmış hayatı alt üst olmuş bir mağdurun tekrar toparlanıp iş hayatına atılıp para kazanıp borç ödemesine yeter bir zamanmıdır? değildir tabiki, çek mağduru olmuş kişilerin karşı karşıya kaldıkları rakamlar küçük rakamlar olmadığıda göz önüne alınırsa bu yasanın hiç bir anlamı olmadığı ap açık ortadadır, sonuç itibarıyla bu yasa biz çek mağdurlarının lehine değil adeta banka ve tefeci lobilerinin lehine çıkarılacak bir yasadır. Selamlar

    YanıtlaSil
  172. herkese hayırlı günler sitedeki tüm arkadaşların mücadelesini cani gönülden kutluyorum siteyi yeni buldum sayılır (bir kaç gün oldu)bende sizlerden biriyim bilgisayarda da acemiyim fakat elimden geldiği kadar sizlere katkıda bulunmaya çalışacağım hepinize selamlar kolay gelsin

    YanıtlaSil
  173. arkadaşlar kemal anadolun basın toplantısı başladımı acaba hangi kanalda yayını var.

    YanıtlaSil
  174. selamün aleyküm arkadaşlar hepinizin geçmiş bayramı mübarek olsun ertelemeden bir haber varmı ve bu saatten sonra ne yapılması gerekiyorsa onu yapalım toplanacaksak sagımızı solumuzu oynatmadan kıvırmadan delikanlıca toplanalım hepimizin hali içler acısı kimimizinki farklı ki onun için acıtasyona demogojiye gerek yok adam gibi karar alınır toplanır yürürüz meclise lami cimi yok bu işin azdan az çoktan çok gider bu saatten sonra korkmanın tırsmanın kadınlar hamamı gibi dedikodunun anlamı yok varsa yürekten katılacak delikanlı çıkalım gidelim arkadaşlar cevablarınızı bekler saygılar sunarım

    YanıtlaSil
  175. sn Yılmaz Tunç ile şimdi görüştüm, hapis cezasının kesinlikle kalkmayacağını, sadece 2 yıl erteleme olacağını söylüyor. alacaklılarda çok arıyormuş arkadaşlar. oysaki alacaklı da biziz borçluda. zaten biz alacaklarımızı alsak öderdik bu borçları. krizin ceremesini biz çekiyoruz!!!

    YanıtlaSil
  176. EMRE BEY KANAL DYE ÇIKACAKTI NE OLDU HABERİ OLAN VARMI ACABA

    YanıtlaSil
  177. ARKADAŞLAR SN.KEMAL ANADOL,ADALET KOMİSYONU VE AKP GRUP BAŞKAN VEKİLLERİNE FAXLARIMI YOLLADIM.LÜTFEN ARKADAŞLAR ARTIK SON 2 GÜN LÜTFEN SİZLERDE DUYARLI OLUN VE BASKIYA DEVAM EDİN!!!!SAYGILAR
    CAN MERT

    YanıtlaSil
  178. artık bu kanun şekli belli ödeyelim de 1 yıl az zaman az borç 300 bin tl 1 yılda nasıl ödenir bilmiyorum işler eskisi gibi olsa 6 ayda ödenir ama işler yok kısacası işin sonu cezaevi

    YanıtlaSil
  179. ben un stan esnaftım fırnlar verdim alamadım gürcistana un verdim ihracat yaptım giresunda vergide ilk 12 girdim maliyeye ssk ya hiçbir borcum yok paralar fırınlarda alamadığımda çek yazdım ve ödeyemedim simdi kaçagım bayramda ailemin yanına gidemedim 15 yıl belki 2ooo koçan çek ödemişim ama 5 adet çekten yakalmam çıktı bumu devletin adaleti benim satışlarım senetli adamlar dışarıda ben ama kaçak inşaLLAH yasa çıkarda yavaş yavaş öderiz borcumuzu ALLAH KİMSEYİ BORÇLU yapmasın

    YanıtlaSil
  180. 15 bin türk lirası cekim vardı krızden dolayı ödeyemedim belli zaman geçtikten sonra yerine ödeme olarak iş makınamı verdim ama mahkeme 15 bin tl ceza vermiş bu nasıl adalet bu nasıl vicdan

    YanıtlaSil
  181. Kara liste gibi 'Ak liste' de geliyor Paylaş


    TBMM Adalet Komisyonunda bu hafta içinde yeniden ele alınacak olan Çek tasarısında çeklerle ilgili liste oluşturma yetkisi el değiştirecek.



    Tasarıda yapılacak yeni değişiklikle çeklerle ilgili liste oluşturma yetkisi Merkez Bankasından alınarak Bankalar Birliğine devredilecek. Ancak Bankalar Birliği sadece 'kara liste' değil birde 'ak liste’ de oluşturacak. Böylece yüzlerce çekini ödeyip sadece iki çeki geri döndüğü için bir iş adamının kredibilitesi zarar görmemiş olacak. İşadamı isterse çekle ilgili kredibilitesini karşısındaki kişiye gösterebilecek.

    Adalet komisyonunun gündemindeki çek yasa tasarısında, çek nedeniyle hapiste yatan 2 bin işadamı şartlı salıverilecek. Ancak savcılara yapacakları başvuru ile salıverilecek ancak bu kişiler en geç 2 yıl içinde çek nedeniyle doğan borçlarını ödeyecekleri taahhüdünde bulunacaklar. Borcunu ödemeyen için hapis cezası yeniden gündeme gelebilecek.

    Halen TBMM Adalet Komisyonunda yer alan Çek tasarısının bu hafta içinde komisyonda yeniden ele alınabileceği öğrenildi.

    Hürriyetin haberi

    Cinocan

    YanıtlaSil
  182. arkadaşlar kemel anadol mecliste basın toplantısı yaptımı?
    herkesi ertelemeye razı görüyorum hak böylemi aranir?ertelemeye hayır hapis kalksın!!!!!!!!!!!

    YanıtlaSil
  183. Karşılıksız Çeklerde erteleme uygulaması

    Tarafların ödenmeyen borcun belirli vadelerle ödenmesi konusunda anlaşması halinde" cezanın infazı ertelenmesi gündeme gelirse;

    Türk Ceza Kanunundaki Uygulama- Dava devam ediyor ise davanın düşürülmesine (alacağa konu çekin yeni anlaşma ile hatta bu anlaşma uyarınca alınmış kambiyo senedi alınmış ise hukuki değerini yitireceğinden)

    -Hüküm verilmiş ise aynı nedenle hükmün tüm sonuçları ile ortatan kaldırılmasına karar verilecektir.

    Erteleme konusuna bu kadarda soğuk bakmayın, yasalarımızdaki uygulama bu..

    YanıtlaSil
  184. Arkadaşlarım, yukardaki savımın gerekçe ve dayanağını sormuşlar, kanun maddesi aşağıdadır..

    5271 sayılı Ceza Muhakemesi Yasası
    MADDE 253. – (1) Cumhuriyet savcısı, yapılan soruşturmanın durumuna göre, kanunun uzlaşma yapılabilmesi olanağını verdiği hâllerde, faili bu Kanunun öngördüğü usullere göre davet ederek suçtan dolayı sorumluluğunu kabul edip etmediğini sorar.
    (2) Fail, suçu ve fiilinden doğmuş olan maddî ve manevî zararın tümünü veya bunun büyük bir kısmını ödemeyi veya zararları gidermeyi kabullendiğinde durum, mağdura veya varsa vekiline veya kanunî temsilcisine bildirilir.
    (3) Mağdur, verilmiş olan zararın tümüyle veya büyük bir kısmı itibarıyla giderildiğinde özgür iradesi ile uzlaşacağını bildirirse, soruşturma sürdürülmez.
    (4) Cumhuriyet Savcısı, fail ile mağdur arasında uzlaşma işlemlerini idare etmek, tarafları bir araya getirerek bir sonuca ulaşmalarını sağlamak üzere, fail ve mağdurun bir avukat üzerinde anlaşamadıkları takdirde, bir veya birden fazla avukatın uzlaştırıcı olarak görevlendirilmesini barodan ister.
    (5) Uzlaştırıcı, başvurunun yapıldığı tarihten itibaren en geç otuz gün içinde uzlaşmayı sonuçlandırır. Cumhuriyet savcısı bir defaya mahsus olmak üzere bu süreyi otuz gün daha uzatabilir. Uzlaştırma süresince zamanaşımı durur.
    (6) Uzlaşma müzakereleri gizli olarak yürütülür. Uzlaştırma sırasında ileri sürülen bilgi, belge ve açıklamalar taraflarca izin verilmedikçe daha sonra açıklanamaz. Uzlaştırmanın başarısız olması nedeniyle daha sonra dava açılması halinde uzlaştırma sırasında failin bazı olayları veya suçu ikrar etmiş olması davada aleyhine delil olarak kullanılmaz.
    (7) Uzlaştırıcı, yaptığı işlemleri ve uzlaşmayı sağlayıcı müdahalelerini belirten bir raporu on gün içinde ilgili Cumhuriyet savcısına sunar.
    (8) Zarar, uzlaşmaya uygun olarak giderildiğinde ve uzlaştırma işleminin giderleri, fail tarafından ödendiğinde, kovuşturmaya yer olmadığına karar verilir.

    Mahkeme tarafından uzlaştırma
    MADDE 254. – (1) Kamu davasının açılması halinde, uzlaşmaya tâbi bir suç söz konusu ise, uzlaştırma işlemleri 253 üncü maddede belirtilen usule göre, mahkeme tarafından da yapılır.
    (2) Uzlaşmanın gerçekleşmesi halinde davanın düşmesine karar verilir.

    YanıtlaSil
  185. BU KADAR DOSYA AİHM SINE GIDERSE BUNU KARSILIGINDA TC DEVLETI TAZMINAT ODEMEK ZORUNDA KALACAK...

    BU ODENEN TAZMINATI BU YASAYI HUKUK DISI UYGULAMALARA GOZ YUMAN BU MILLETVEKILLERINE TC DEVLETINI ZARARA UGRATMAKTAN BUTUN MILETVEKILLERI VE BAKANLAR HAKKINDA DAVA ACILABILIRMI.... (BILMEDIGIM ICIN SORUYORUM)

    SAYGILARIMI SUNARIM HERKESE

    YanıtlaSil
  186. BU KADAR TARTIŞMAYA GEREK YOK,SADECE İNFAZLARI BELLİ TARİHE KADAR ERTELEYECEKLER.O TARİHE KADAR ALACAKLISIYLA ANLAŞAN ZATEN DAVASINI BİTİRMİŞ OLACAĞI İÇİN İNFAZA TEKRAR DÜŞMEYECEK.ANLAŞAMAYANINKİDE TARİHİN SONUNDA DOSYASI KAPANMADIYSA İNFAZDA TEKRAR GÖRÜNECEK.

    YanıtlaSil
  187. sevgili arkadaşlar;
    aylardan beri siteyi takip ediyorum.herkes durumunu ifade ediyor.merak ediyorum bu siteye yazanlardan kaçı cezaevini gördü.kaç kişi cezaevinde yattı.dışarıdan ahkam kesmek kolay.ertelemeyi neden kabullenmiyorlar.ertelemeyle dışarıda kaç kişi olabileceğimizi ve ne denli bir baskı kurabileceğimizi neden düşünmüyorlar.cezaevi öyle düşünüldüğü gibi bir yer değil.hele çek suçluları için çok farklı bir yer.çek suçlusuysan dolandırıcısın ordakilerin gözünde.sürekli itilip kakılırsın.allah kimseyi düşürmesin.
    benim nacizane tavsiyem çok kurcalamadan bu yasa çıksın.çünkü hükümetin aklındaki şey belli.bunu dile getirmeye korkuyorlar.sermayeden çekiniyorlar.zamana yayıp tamamen çek affını çıkaracaklar.bence erteleme şu an için en mantıklısı.şunuda unutmayalım.biz borçluyuz.borcumuzu tabiki ödeyeceğiz.bu bizim sırtımızda bir kambur.yazan bazı arkadaşlar sanki borçlarını ödemeyecekmiş izlenimi veriyor.hal böyle olunca da bazı art niyetli alacaklıları haklı çıkarmış oluyoruz.kesinlikle aklımızdan çıkarmamalıyızki mağdur olduğumuz kadar da mağdur ettik.çoğu kişi art niyetle yapmadı bu işi.imkansızlıklarından yaptı.ama bunu bilinçli olarak da yapan var.o yüzden hükümet sapla samanı ayırmak zorundadır bence.
    şu an için erteleme en iyi yoldur.eğer çok ısrar edersek gündemden düşer bu yasa.çünkü bütçe görüşmeleri başlayacak.sonra başka baharlar bekleriz.haberiniz ola.dimyata pirince giderken eldeki bulgurdan olmayalım.
    sevdiklerimize bir an önce kavuşmak dileğiyle.(bende çok uzun bir süre cezaevinde yattım)halen daha 2 yıl infazım var.

    YanıtlaSil
  188. cüneyt

    eğer bu süreç işleyecekse şayet ilk olarak alacaklıyla anlaşma konusu gündeme gelecek...

    1-suçlu olduğunu kabul edeceksin..

    2-paran varsa ödemeyi taahhüt edeceksin...

    3-alacaklı (mağdur)kabul ederse eğer bu olacak

    4-bu süreç 30 gün + 30 gün

    kısaca önce bu olmayan kanunla suçlu olunamayacağını...ve bu kanunu geçirebilmek için perde olarak kullandıkları erteleme olayını zaten dayatarak geçireceklerini ve bunu deklere ettiklerini...

    kanuni boşluktan doğan hakkımızı ört bas etmek için bu erteleme komedisini ortaya getirdiklerini anlayarak...

    HUKUK DEVLETİ olmanın ve HUKUK un gereğini yapmalarını istemeye devam etmeliyiz...

    KABULLENMEK KAYBETMEKTİR...

    KAYBEDİLEN HAK ÖZGÜRLÜK HAKKIDIR...

    my way

    YanıtlaSil
  189. Kemal Anadolun basın toplantısı ile ilgili haber alan varsa paylaşsın lütfen.

    YanıtlaSil
  190. ben görkem rumuzuyla bir değerlendirme gönderdim,yayınlanmadı.siz kendiniz çalıp oynamak mı istiyorsunuz.buyrun devam edin o zaman.....

    YanıtlaSil
  191. tabiki içerdekilere üzülüyoruz. ama anlamadığınız bişi var. erteleme yeni yasa ile geliyor.. 2 yıl sonra ''borcumuzu ödeyemiyoruz '' dediğimizde bizlere ne cvp verecekler?'' biz yasayı yaptık ödeseydiniz'' yada acaba soru sorabilcek bir adam bulabilcekmiyiz? seçimler var.

    AKILINIZI BAŞINA ALIN. ERTELEMEYE KARŞI OLAN YOK. ERTELEMEYE EVT DE DEMİYORUZ HAYIR DA.. BİZ HUKUKU YAPMADIKLARINA KARŞIYIZ. ERTELEMEDEN ZATEN VAZGEÇEMEZLER. SÖZ AĞIZLARINDAN RESMİ OLARAK ÇIKTI.. BASTIRALIM DAHA FAZLASINI ALALIM İSTİYORUZ.

    YanıtlaSil
  192. CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ANADOL’UN BASIN TOPLANTISI…

    CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, TBMM Adalet Komisyonunun CHP’li üyeleri ile parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, ‘Çek’in ticaret kanundaki bir ödeme şekli olduğunu, ceza kanunda bir yeri olmadığını söyledi.

    02 Aralık 2009 Çarşamba

    CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, TBMM Adalet Komisyonunun CHP’li üyeleri ile parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, ‘Çek’in ticaret kanundaki bir ödeme şekli olduğunu, ceza kanunda bir yeri olmadığını söyledi.

    AK Parti’nin iktidara gelmesiyle beraber, ekonomide sermayede el değiştirme çabalarıyla uğraşıldığını ve ülke ekonomisinin Cumhuriyet döneminde en çok borç alınan dönem haline geldiğini söyleyen Anadol, bankalar sürekli kar ederken, KOBİ’lerin, küçük esnafın zarar gördüğünü belirtti.

    Cezaevlerinin çek mağdurları ile dolduğunu ifade eden Anadol, Hükümet’in açılımlar ile uğraşırken Türkiye’nin gerçek gündemini unuttuğunu savundu.

    Anadol, intihar eden, cezaevlerinde yatan, boşanan çek mağdurlarının bulunduğunu vurguladı ve Türkiye’de Ekim 2009 itibariyle 1 milyon 662 bin 781 adet çekin karşılıksız çıktığını belirterek, 2006′da ceza mahkemeleri tarafından verilen 1 milyon 572 bin 930 ceza kararının yüzde 7,22’sine denk gelen 113 bin 642’sinin karşılıksız çekle ilgili olduğunu söyledi.

    Anayasa’nın ‘hiç kimsenin yalnızca sözleşmeden doğan yükümlülüğü yerine getirmemesinden dolayı özgürlüğünden alı konulamaz’ maddesini hatırlatan Anadol, eski antik uygarlıklarda borçlulara bir boyunduruk takılarak dolaştırılması uygulamasını ve herkesin o kişinin borçlu olduğunu böyle çirkin bir teşhir sonucu anlamasını, şu anki uygulamaya benzetti.

    Hükümetin, ”Ermeni açılımı”, ”Kürt açılımı” ve ”Kıbrıs açılımı” gibi konularla kamuoyunu meşgul ettiğini ileri süren Anadol, ”Sayın Başbakan, 7 Aralıkta Amerika’ya gidecek. Obama’ya yeni yıl hediyeleri verecek; bir paket Kürt açılımı, öbür paket Ermeni açılımı, diğer paket Kıbrıs açılımı… Ama o açılım paketlerini tedarik etmekle uğraşırken, cezaevlerini çek mağdurları doldurdu” diye konuştu.

    Cezaevlerine atılan kişilerin, bu şekilde borçlarını hiçbir şekilde ödeyemeyeceğini belirten Anadol, AK Parti iktidarının hemen bu sorunu çözmesi gerektiğini söyledi.

    CHP’nin konu ile ilgili görüşünün Yargıtay Başkanlığı’nın görüşüyle aynı olduğunu söyleyen Anadol, “piyasayı ceza önlemleriyle düzenlemeyin, çek mağdurlarını cezaevlerinden çıkarın ki borçlarını ödesinler” dedi.

    Bankaların yaptıkları lobilere ilişkin bir soru üzerine de Anadol, ”Sorumlu Ali Babacan’dır. Bana soracağınız soruları kendisine yöneltirseniz
    memnun olurum. Sayın Ali Babacan, yıllarca yenilenebilir enerji kaynaklarıyla ilgili tasarı veya tekliflerin Meclis gündemine gelmesine engel oldu. Petrol lobisiyle de arası çok iyi” diye konuştu

    YanıtlaSil
  193. Sayın ANADOL çok güzel bir basın toplantısı yaptı çekle ilgili herşeyi bizim istediğimiz gibi söyledi. Şimdiye kadar hiç bir sol partiye oy vermemiştim ama Bundan Sonra oyumu CHP ye vereceğim . İnsan özgürlüğünden daha önemli birşeyin olduğunu sanmıyorum.

    YanıtlaSil
  194. arkadaşlar nerelere mail atmam gerekiyo. yardımcı olun.adresleri bana mail.atarsanız sevinirim. leventceyiz@hotmail.com

    YanıtlaSil
  195. arkadaşlar bende 8 ay yattım karşlıksız çekten allah düşürmesin oraya.arkadaşlar boşverin 2 sene ertelense bile çok iyi. AİHM den bu karar bizim rehimize çıkar yatanlar bir sürü tanzımat alır illakı birileri AİHM MÜRATCAT YAPTILAR inanın ben hergün gaztelere aihm den gelecek haberleri beklıyordum .inşallah 2 erteleme çıkar saygılarımla

    YanıtlaSil
  196. Çekzedelere müjde! Hapisteki borçluya af geliyor


    02 Aralık 2009 Çarşamba 14:30




    ANKARA -İHA- Çek Kanunu'ndan yapılacak olan düzenlemeyle çek yüzünden hapiste olan kişilere, borcunu ödemeleri için 2 yıl süreyle af geliyor.
    Alınan bilgiye göre, TBMM Adalet Komisyonu'nun gündeminde yer alan Çek Kanunu, 'müjde' niteliğinde önemli düzenlemeleri öngörüyor. Komisyon, karşılıksız çek yüzünden hapis cezasına çarptırılan borçluların cezalarını 2 yıl süreyle ertelenmesi konusunda mutabakat sağladı. Düzenlemenin yasalaşması halinde, hapiste yatan kişiler, savcılığa başvurarak hapisten çıkabilecekler. Bu kişiler ya 2 yıl içerisinde borçlarını ödeyecekler ya da alacaklı kişiyle anlaşarak borçlarını yapılandıracaklar. Karşılıklı anlaşma halinde yine hapis cezası durumu ortadan kalkacak. Kişi, 2 yıl içerisinde borcunu ödeyemezse yine kendisine demir parmaklık yolu görünecek.
    Adalet Komisyonu'nun öncelikli gündem maddelerinden biri olan Çek Kanunu'nun yakın bir süreçte TBMM Genel Kurulu'na gelmesi ve ardından da yasalaşması bekleniyor.
    Öte yandan, çekte negatif sicil listesinin yanında pozitif sicil liste uygulaması da hayata geçirilecek. Merkez Bankası tarafından tutulan listeler, yeni düzenlemeyle Bankalar Birliği'ne geçecek. Bu sayede, çek alanların, çek sahibinin oluru ile sicili hakkında bilgi alması da mümkün hale gelecek. Yetkililer, bu uygulamayla hapis cezasına da gerek kalmayacağı görüşünde.

    MALİ KURAL
    Hükümet, uzun vadeli bir ekonomik programı da hayata geçirmeyi planlıyor. 'Mali Kural' olarak bilinen programın her hükümet döneminde sekteye uğratılmaması için yasal düzenleme yapılacak. Bunun için bir Anayasa değişikliği ihtimalinin zor olduğunu düşünen yetkililer, Mali Kural'ın kalıcı olması için vatandaşların buna sahip çıkması gerektiğini belirtiyorlar. Ayrıca Mali Kural ile ilgili yasal altyapının Merkez Bankası'nın bağımsız yapısına benzer bir şekilde olması için çalışılacak.
    MUAMMER TAN

    YanıtlaSil
  197. peki size bir soru adamın 50.000 tl lik çekini ödeyemedi 500 gün hapis çıktı adam girdi içeri yatmaya başladı 250 gün yattı ve bu kanun çıktı , adam geriye kalan 250 gün için mi alacaklı ile anlaşacak yani 25.ooo tl mi ödeyecek, zannetmem borcun hepsini yani 50.000 tl ödemesi gerekcecek, o zaman yattığı 250 gün nereye gidecek, sonra alacaklı en az 2 sene önceki çeke faiz isteyecek , avukat para isteyecek mahkeme giderler vs çıkacak çek bedeli en az %40 aratacak alacaklı ile sadece çek bedeli içinmi anlaşılacak yoksa bütün paralar içinmi, bunlar kolay çözülecek şeyler deil, bu yasa çıksa bile emin olun bu günkünden daha fazla bir kaos çıkacaktır,

    unutmayın borcunu ödeyebilecek durumda olan hapis korkusundan ödemez zaten, borcunu ödeyip işine gücüne bakar,ödeyemeyecek adamda deil hapis assan yine ödeyemez, bu işte tek çözüm hukukun işlemesi hapis cezasının kalkmasıdır,

    yine söylüyorum ticaret iki taraflı bir işlemdir, satanda alanda risk altındadır bu riski hapis korkusu ile sadece alana yuklemek haksızlıktır, satanda risk alacak, beni malı vereyim çeki alayımda nasılsa hapis cezası var bir şekilde alırım mantığının ne kadar yanlış olduğu karşılıksız milyonlarca çekten belli olmuştur,


    durmak yok faxlara devam, ya hapis kalkacak yada hapis kalkacak başka yolu yok.

    CARPEDİEM

    son olarak size ulu önderimiz M.K ATATÜRK ün bir cümlesini yazıyorum.

    "İnsaf ve merhamet dilenmekle millet işleri görülemez; millet ve devletin şeref ve bağımsızlığı elde edilemez, insaf ve merhamet dilenmek gibi bir kural yoktur. Türk milleti ve Türkiye'nin çocukları, bunu bir an akıldan çıkarmamalıdır."

    YanıtlaSil
  198. ARKADAŞLAR AŞAĞIDAKİ METNİ BAŞBAKANLIĞA, SN. RECEP TAYYİP ERDOĞAN'NIN DİKKATİNE DİYEREK FAXLIYORUZ..

    AYRICA ADALET KOMİSYONU VE AKPARTİ GRUP BAŞKAN VEKİLLERİNE DE FAXLAYABİLİRSİNİZ



    Sayın Başbakanım

    Adalet Komisyonu başkanı ve üyeleri hukuki bir yanı olmayan çek yasa tasarısına hapis cezası (adli para cezası) verilmesi konusunda bankacı ve tefeci lobilerinin ağır baskısı altındayız diyorlar..

    Milli iradenin tecellisi için Evrensel Hukuka Anayasamıza temel yasalarımıza uygun bir karar verilmesinin sağlanmasını haksız mağduriyetimizin giderilmesini,en derin saygılarımızla arzederiz.


    ÇEK MAĞDURLARI




    başbakanlık fax: 0312 417 04 76

    YanıtlaSil
  199. LEVENT BEY HERBİLGİYİ PAYLAŞMIYORUZ.ÖNCELİKLE ARAYIN TANIŞALIM 0533 719 69 31

    YanıtlaSil
  200. BAŞBAKANLIK İÇİN DİĞER BİR FAX: 0312 425 39 18

    YanıtlaSil