Yuvalarımız dağılmasın,çocuklarımız anasız,babasız kalmasın

Evet biz borçlular, mağlup başlıyoruz. Alacaklı tabi ki haklıdır.Aksi düşünülemez fakat;

Ya borcunu ödemek isteyip de sıfırı tüketmiş olanlar 2008 in başın da başlayan fakat aylardır süren ama dünyanın kabul ettiği fakat hala bizim vekillerimizin (bazılarının) kabul etmek de zorlandığı Ekonomik krizin gerçek mağdurları çok mu haksız?

Kriz başladığı anda kredileri çeken,donduran devlet bankalarında dahil, esnafı tefecinin eline düşüren çekini ödemek için faktöringlerin kapılarına kadar giden bu krizi fırsata çevirip % 9 la çek kıran bankalar ve faktöringler çok mu haklı ?

Bankalara ve finans kuruluşlarına bas bas bağıran bunu yapmayın reel sektör size lazım diyen Sayın Başbakanımız, Erdoğan değil miydi? Peki bunu neden yaptı çünkü oda esnafın ne kadar zor duruma düştüğünü biliyordu. Arka arkaya açıklanan paketler kime ne sağladı hangi zor duruma düşen firma KOSGEB den, KGF den kredi kullanabildi. Yıllarca vergi ödeyen,istihdam yaratan bu esnaflar devletimize güvendi her şey güllük gülistanlıktı devlet ne dedi işinize yatırım yapın,istihdam yaratın evet bizde yaptık elimiz de ne varsa işimize yatırdık.

Nerden bilebilirdik ki böyle bir kriz de başınızın çaresine bakın denileceğini.

Şimdi deniyor ki kriz de bilmem kaç milyar kredi dağıtıldı ben en az 480 firma ile çalışıyorum bunun 420 si orta ölçekli içinden hiç biri bu kredilerden faydalanamadığını söyledi. Peki bu krediler kimlere gitti. Biz bunu bilemeyiz bilmek zorun da da değiliz.

Ama ateş düştüğü yeri yakıyor kapılara kilitler vuruldu ve hala vuruluyor. Binlerce yuva dağılıyor insanlar aç, insanlar çaresiz, cinnetler geçiriyor. Zaten bugüne kadar bunları hiç yaşamamış esnafımız ödeyemediği çekin vicdan azabını çekiyor, başı dik yürüyemiyor siz onları hapse atmasanız da onlar vicdanlarında zaten hapisler.

Karşılıksız çek de hapis cezasının kalkmasının bu kadar istenmesinin nedeni ayakta kalıp borçlarını ödemek ve bu vicdan azabından kurtulmak olması olasılığı neden düşünülmüyor. Yapmayın Allah aşkına yapmayın binlerce insanın karşılıksız çekten hapis kararı çıktı, binlerce insan ise hapiste ve binlerce insanın davası daha yeni başladı ve bunun sonu da hapis.Bu kime ne sağlıyor alacaklı zaten alacağını alamıyor hapse giren devlete cezasını ödemiş oluyor.

Bırakın çalışıp bu borcu vergi vererek ödeyelim, bırakın çocuklar anasız babasız kalmasın,bırakın çalışıp borcumuzu ödeyelim.

Neden deprem oluyor ,sel oluyor afet ilan edip devlet yardım ediyor da, Ekonominin yaşadığı bu depremde biz esnafı enkaz altında bırakıyor.

Biz esnaflar hem borçlu, hem alacaklıyız ama alacaklı olduğumuz firmanın ayakta kalması bizim için avantaj diyoruz piyasalar düzelir onlar borcunu öder biz de borçlu olduğumuz firmalara borcumuzu öderiz diye ümitleniyoruz.Mal varlığı olup da borcunu ödemeyen bunu bir fırsata çevirmek isteyenler onlar zaten bizden değiller, Ama bunu ayırt edin lütfen 1 kurunun yanında 10 yaşı da yakmayın devletimizin üzerine baskı kuran tahmin ettiğimiz ama dile getirmek istemediğimiz bu krizi fırsata çeviren kurum ve kuruluşlar bir defaya mahsus onları değil sadece sessiz çığlık atan bu esnafı düşünün.

Hadis no:1926 ravi Ebu Katade Tanım:Anlattığına göre Ebu Katade bir borçlusunu para talep etmek için aramıştı.O,kendisinden gizlendi.Bilahare adamı buldu.Ancak’ dardayım’ dedi.Bunun üzerine’ Allaha yemin eder misin?’diye sordu.Borçlu vallahi ’diye‘ yemin etti. Ebu Katade ‘Ben Resulullah (sav)’ın’ Kim Allah’ın kendisini kıyamet gününün sıkıntısından kurtarmasını isterse darda olana nefes aldırsın veya tamamen bağışlayaversin’dediğini işittim,dedi.

Biz sadaka değil,biz borcumuzun üstüne yatmak değil, biz sadece nefes almak istiyoruz. Biz sadece yuvalarımız dağılmasın, çocuklarımız anasız,babasız kalmasın, özgürlüğümüzün mücadelesini vermek için harcadığımız zamanı borcumuzu ödemek için kullanmak istiyoruz.

Biz uykusuz gecelerin bitmesini,ufacık çocuklarımızın yüzüne bakıp,gece onlar uyurken sarılıp,koklayıp ne zaman bizi koparacaklar diye çektiğimiz acının son bulmasını,Mağdur olduğumuz için mağdur ettiğimiz insanların vebalinden kurtulmayı istiyoruz.

Gelin saygıdeğer vekiller bu vebali üstünüze almayın sakın unutmayın bir gün sizlerin de hesap vermek zorunda olduğunuz biri var…..

9 yorum:

  1. Çek mağdurlarına düzenleme yolda. Borcunu ödemeyi belli bir plan çerçevesinde kabul eden hapisten çıkacak.

    CNN TÜRK'ün edindiği bilgilere göre, çek mağdurlarını hapisten kurtaracak düzenlemede son aşamaya gelindi.

    Buna göre, hapis cezasının tamamen kalkması söz konusu olmayacak.

    Hapis cezası kalkarsa çeke güven azalır diyen hükümet yetkilileri ekonominin zarar görmemesi amacı ile hapis cezasının muhafaza edileceğini belirtti.

    Yani karşılıksız çek kesene hapis yolu yine görünecek

    Ama yeni düzenleme ile ödenmeyen çekler nedeniyle hapiste yatanların borçlu oldukları kişilerle anlaşmaya varması durumunda hapis cezaları kaldırılacak.

    Hazırlanan yasa taslağına göre, borçlu ile alacaklının vekilleri aracılığı ile veya doğrudan irtibat kurmaları sağlanacak.

    Karşılıklı olarak belirlenecek takvim dahilinde ödeme resmi olarak taahhüt altına alınacak. Ama ödemelerde sorun çıkarsa borçluya yeniden cezaevi yolu görünecek

    YanıtlaSil
  2. hükümet bizim adımıza bir taksitlendirme yaptı galiba
    cezavinde yatan çoğunluğun avukatı yok alacaklının avukatı cezaevine gelir oturur pazarlık yaparlar ala aşğı vur yukarı
    parası olan bu yolu bilmiyor sanki şaka gibi bu şu demek parası olan gücü olan çıkacak yoksa geber yat

    YanıtlaSil
  3. ne acıdırki yuvalar dağıldı çocuklar anasız babasız kaldı

    YanıtlaSil
  4. bırde bu yuku tasıyamıyıp,ıntıhar eden ısadamları var.bunu unutmayın..onların vebalıde var bu devletın ustunde.bu yuk agır,tasıması zor.herkes kırılma noltasında ve aslında cozum cokda zor degıl.bırakın ınsanları hayata katılsın.kımse borclu kalmak ıstemez.ama bıze cıkar yol bırakmadınız.gecmıs olsun.

    YanıtlaSil
  5. http://w9.gazetevatan.com/haberdetay.asp?tarih=06.11.2009&Newsid=269390&Categoryid=9

    YanıtlaSil
  6. SAYIN , BAŞBAKAN ,A İKİ ÇOCUĞUMLA DIŞARIDA KALDIK ÇOK MU HOŞUNUZA GİDİYOR ,BIRAKIN ÇIKSINLAR BORÇLARINI ÖDEYİP YUVALARINI KURTARSINLAR.VİJDAN SAHİBİ TAYYİP ERDOĞAN.

    YanıtlaSil
  7. selamlar : hükümetin vereceği süre 2 yıldır.hapisten çıkıpda işini yoluna koymak ve ailesinin minumum standart larını yerine getirmeden borçlu olduğu kişiye sözünü tutması bence çoooooook zor.ALLAH / cc / i yardımcımız olsun alacaklılarında zulmünden korusun ? piyasalar da şuan alacaklı olan %80 i cemaatcı arkadaşlar.Yani bu kanun çıkmaz çıksada onların lehine çıkar.seçimlerde çıkar af ? oy alcaklar ya :)...........

    YanıtlaSil
  8. Valla arkadaşım bende alacaklıyım borcumdan çok alacağım var ama aynı zamanda çek mağduruyum. Alacaklı olarak mağdurluğum yok neden derseniz alacaklının almak için tek şansı icra kanalıdır. Asliye cezaya verilen çeklere çıkacak cezanın alacaklıya hiç bir faydası yoktur.
    İnanırmısınız benim alacaklarımın 100 de 2 si kadar borcumu ödeseler elimdeki senetleri çekleri yırtıp atarım.
    Çünkü hapis cezası benim elimi ayağımı bağladı 2 senedir kan kusuyorum eşimle bir daha birleşmemek üzere yollarımızı ayırdık evim barkım kalacak yerim giyecek giysim hiç birşeyim kalmadı. Hastalanıyorum kendi kendime iyileşmek zorunda kalıyorum hastaneye bile gidemiyorum.
    Artık özgürlükten bile korkmaya başladım desem yeridir. hiç bir güvencem yok. bize yapılan zulmün cezasını kimse de çekmeyecek. bu durumdan kurtulucam bu sefer vergi dairesi tepeme çökecek elime geçmemiş tebligatlardan elimde olmayan şartlardan beni suçlayacaklar cezalandıracaklar. Ne günah işledik biz! Memlekette yetim hakkı yeseydik daha mı değerli olacaktık

    YanıtlaSil
  9. Valla arkadaşım bende alacaklıyım borcumdan çok alacağım var ama aynı zamanda çek mağduruyum. Alacaklı olarak mağdurluğum yok neden derseniz alacaklının almak için tek şansı icra kanalıdır. Asliye cezaya verilen çeklere çıkacak cezanın alacaklıya hiç bir faydası yoktur.
    İnanırmısınız benim alacaklarımın 100 de 2 si kadar borcumu ödeseler elimdeki senetleri çekleri yırtıp atarım.
    Çünkü hapis cezası benim elimi ayağımı bağladı 2 senedir kan kusuyorum eşimle bir daha birleşmemek üzere yollarımızı ayırdık evim barkım kalacak yerim giyecek giysim hiç birşeyim kalmadı. Hastalanıyorum kendi kendime iyileşmek zorunda kalıyorum hastaneye bile gidemiyorum.
    Artık özgürlükten bile korkmaya başladım desem yeridir. hiç bir güvencem yok. bize yapılan zulmün cezasını kimse de çekmeyecek. bu durumdan kurtulucam bu sefer vergi dairesi tepeme çökecek elime geçmemiş tebligatlardan elimde olmayan şartlardan beni suçlayacaklar cezalandıracaklar. Ne günah işledik biz! Memlekette yetim hakkı yeseydik daha mı değerli olacaktık

    YanıtlaSil